-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مهر ۱۳, پنجشنبه

Latest News from Kaleme for 10/04/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



کلمه- گروه بین الملل: پس از شلیک چندین خمپاره به خاک ترکیه توسط نیرو های سوری، که منجر به کشته شدن پنج نفر از شهروندان ترکیه شد. ارتش ترکیه از حمله به اهدافی در داخل خاک سوریه خبر داد.

دفتر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در بیانیه ای اعلام کرد: نیروهای مسلح در مناطق مرزی بلافاصله به حمله ناگوار سوریه پاسخ دادند و اهدافی را که توسط رادار مشخص شده بود، در طول مرز سوریه با ترکیه با توپ گلوله باران کردند.

او در این بیانیه افزوده است که ما هرگز تحریکات رژیم سوریه را علیه امنیت ملی ترکیه را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت.

احمد داود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در مصاحبه تلفنی با بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و وزرای خارجه چند کشور عضو شورای امنیت در مورد این حادثه صحبت کرد.

داوود اوغلو با دبیرکل ناتو، آندرس فوگ راسموسن نیز در مورد برگزاری نشست اضطراری اعضای ناتو در مورد این موضوع توافق کرده است.

صبح چهارشنبه شلیک یک خمپاره از خاک سوریه در منطقه‌ای مسکونی در شهرک مرزی اکاکی ترکیه منجر به کشته شدن یک زن و چهار کودک شد. هفته گذشته نیز در حادثه‌ای مشابه شلیک خمژاره از خاک سوریه باعث ویرانی خانه ای در ترکیه شد بلافاصله احمد داوود اغلو هشدار داد که در صورت تکرار این حادثه آنکارا پاسخ خواهد داد.

به گزارش رویترز،‌ در همین حال، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، از ترکیه خواست که همه کانال‌های ارتباطی با سوریه را باز نگه دارد. او با صدور بیانیه‌ای از سوریه خواست به حاکمیت ملی همسایگانش احترام کامل بگذارد و خشونت علیه مردم سوریه را نیز متوقف کند.

از سوی دیگر هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا با ابراز انزجار از پرتاب خمپاره از مرزهای سوریه به خاک ترکیه گفت که که واشنگتن برای اتخاذ گام بعدی با آنکارا در تماس خواهد بود. هیلاری کلینتون با اشاره به اوضاع منطقه آن را «بسیار بسیار خطرناک» توصیف کرد. ترکیه شمار نیروهای خود را در مرز ۹۰۰ کیلومتری‌اش با سوریه افزایش داده است.

خبر  دیگر اینکه حریت گزارش داد وزیر اطلاعات سوریه به خاطر این اتفاق عذرخواهی کرده و به خاطر مرگ شهروندان ترکیه تسلیت گفته است.


 


نازنین دیهیمی دختر خشایار دیهیمی صبح سه‌شنبه برای اجرای حکم ۸ ماهه خود روانه زندان اوین شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، نازنین دیهیمی متولد ۱۳۶۷ دانشجوی رشته تئاتر دانشگاه تهران، هفته گذشته برای اجرای حکم احضار شده و ۱۱ مهر ماه خود را برای گذراندن هشت ماه محکومیت به زندان معرفی کرد و به بند زنان سیاسی زندان اوین منتقل شد.

دیهیمی ۲۵ بهمن سال ۹۰ بازداشت و به مدت دو ماه در زندان اوین در بازداشت موقت بسر برد. او به اتهام اخلال در نظم عمومی و اقدام علیه امنیت ملی به ۸ ماه حبس تعزیری و ۴ ماه حبس تعلیقی محکوم شد که این عین حکم در دادگاه تجدید نظر هم تایید شد.

نازنین دیهیمی دختر خشایار دیهیمی مترجم و نویسنده که خود نیز مترجم ادبیات کودک است، تا امروز کتاب‌های بسیاری را برای کودکان ترجمه کرده است.


 


شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و کانون صنفی معلمان توقیف روزنامه شرق را محکوم کردند.

به گزارش کلمه، کانون صنفی معلمان با اعلام اینکه کاریکاتور جنجالی روزنامه شرق، “به انتقاد کلی از جهل و پیروی کورکورانه پرداخته، و به هیچ عنوان قصد توهین به رزمندگان در آن مشهود نیست، در بیانیه خود اشاره کرده: روزنامه “شرق” یکی از رسانه هایی است که در این سال ها،به بررسی کارشناسانه ی آموزش و پرورش پرداخته است.

در بیانیه کانون صنفی معلمان آمده است: در هفته گذشته به خاطر انتشار یک کارتون از جناب هادی حیدری در روزنامه “شرق” متآسفانه این روزنامه وزین توقیف گردید. گویا این تصویر، در ذهن برخی، شبهه توهین و تمسخر رزمندگان غیور جبهه های جنگ را پدید آورده و به همین دلیل دستور توقیف روزنامه را صادر کرده اند. البته بر کسی پوشیده نیست که رزمندگان عزیز میهنمان،در سراسر سال های جنگ،افتخارها آفریده و از خود گذشتگی ها نموده اند بنابراین به نزد همگان از ارج و احترام بسیار
برخوردارند. اما از دید ما،این کارتون،به انتقاد کلی از جهل و پیروی کورکورانه پرداخته،و به هیچ عنوان،قصد توهین به رزمندگان در آن مشهود نیست.

در بیانیه کانون صنفی معلمان با به اشاره به اینکه روزنامه “شرق” یکی از رسانه هایی است که در این سال ها به بررسی کارشناسانه ی آموزش و پرورش پرداخته و آنچه که در این گستره می گذرد را واقع بینانه و دلسوزانه بازتاب داده است تصریح شده است: از این رو ما به عنوان یکی از نهادهای مدنی فرهنگیان،از مسئولان مربوطه،تجدید نظر در حکم داده شده را خواستاریم.

هم چنین سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با محکوم کردن توقیف روزنامه «شرق» اظهار کرد: در تازه ترین نشست شورای هماهنگی جبهه اصلاحات موضوع توقیف روزنامه «شرق» به دلیل انتشار کارتونی که از آن سوء برداشت توهین به رزمندگان هشت سال دفاع مقدس شده بود مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست حاضران در جلسه بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که به هیچ وجه نمی توان از این کارتون توهین به رزمندگان هشت سال دفاع مقدس برداشت کرد و این سوء برداشت نمی بایست دست مایه توقیف این روزنامه می شد.

نجفقلی حبیبی سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان این که توقیف هر رسانه توقیف یک دیدگاه است توقیف روزنامه «شرق» را مذموم خواند و اعلام کرد: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات توقیف سلیقه ای روزنامه «شرق» را محکوم کرده است.

وی با آروزی توفیق و صبر برای کارکنان و خبرنگاران روزنامه «شرق» ابراز امیدواری کرد که به زودی مشکل این روزنامه حل شده و به جمع خانواده مطبوعات باز گردد.

در همین باره بخوانید:

انتقادات گسترده هنرمندان، نویسندگان و اهالی فرهنگ از برداشت‌های غیر واقعی از کاریکاتور روزنامه شرق

«نخند! شهید دادیم»؛ یا تصویری از دفاع مقدس برای جنگ ندیده ها

دست از سر رزمندگان و دفاع مقدس بردارید؛ توهین شمایید

نامه طنزپردازان در انتقاد از سوء تفاهم ها درباره کارتون هادی حیدری

نامه ۲۵ خانواده شهید و رزمنده دوران دفاع مقدس در حمایت از کاریکاتوریست شرق

بیانیه ۱۶۰ روزنامه‌نگار: توهین به رزمندگان، دورترین تلقی ممکن از کاریکاتور روزنامه شرق است

حسین زمان: چه کسی گفته که شما مدافع حرمت بسیجیان و رزمندگانید؟


 


دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه اعلام کرد: کارخانه زرین سلولز به سبب نداشتن مواد اولیه تولید موقتاً تعطیل و۲۸۰ کارگر قرار دادی آن به مدت یک هفته به مرخصی اجباری فرستاده شدند.

مهدی زمانی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارفرمای این واحد تولیدی خصوصی، به دلیل وجود نداشتن مواد اولیه تولید که اکثرا از طریق واردات تامین می‌شود ناچار شده کارخانه را موقتا تعطیل و ۲۸۰ کارگرخود را به مدت یک هفته به مرخصی اجباری بفرستد.

او با بیان اینکه تعطیلی اخیر واحد‌ها تولیدی ناشی از تحریم‌های اقتصادی است افزود: به گفته کارگران، کارفرما و سایر مسئولان کارخانه سلولز با تمام توان خود در تلاشند تا مواد اولیه مورد نیاز تولیدات خود را تأمین کرده وکارخانه را از این بحران نجات دهند.

کارخانه زرین سلولز سلولز واقع در شهر صنعتی کاوه وابسته به بخش خصوصی، تولید کننده انواع نوار بهداشتی، پوشک نوزاد، شیشه و پستانک بچه، دستمال کاغذی و ایزولایف است.


 


مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: کودکان کار در سطح شهر افزایشی ۱۵درصدی یافته است در واقع هر سال این تعداد افزایش می‌یابد.

حسین زارع صفت در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره تکدگری کودکان در شهر تهران با بیان اینکه نمی‌توان با این پدیده برخورد سلبی داشت، تصریح کرد: ‌موضوع اجتماعی با برخورد مکانیکی قابل حل نیست و باید مانع از شکل گیری آن شد.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران در این حوزه تنها یک بخش کار است و باید سایر نهاد‌ها و سازمان‌های متولی نیز پای کار بیایند، گفت: وقتی شرایط اقتصادی خوب نباشد و معیشت خانواده‌ها دچار مشکل شود، نیاز اقتصادی به نیاز آموزشی ترجیح داده شده و کودکان کار ایجاد می‌شود.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در پاسخ به اینکه در مقایسه با سال گذشته امسال چه مقدار جمع آوری کودکان کار افزایش یافته است، افزود: بیش از ۱۵ درصد جمع آوری کودکان کار از سطح شهر افزایش یافته است در واقع هر سال این تعداد افزایش می‌یابد.

زراع صفت با بیان اینکه شهرداری تهران تنها مسئولیت جمع آوری اولیه این کودکان را دارد و ساماندهی آن‌ها برعهده بهزیستی و سایر دستگاه‌ها است، اظهار کرد: شهردار تهران امکان نگهداری کودکان کار را ندارد و بر اساس قانون این حق نیز برعهده ما نیست چراکه کودک ملاحظات و شرایط خاص خود را دارد.

وی با اشاره به اینکه کودکان جمع شده ۵ تا ۱۷ سال سن دارند، درباره همکاری سازمان بهزیستی با مدیریت شهری برای تحویل به موقع کودکان کار، افزود: ‌با تعاملات اخیر، همکاری بهزیستی بهبود یافته است و معمولا در‌‌ همان روز جمع آوری، کودکان تحویل بهزیستی داده می‌شود اما اینکه بهزیستی با این کودکان چه می‌کند و چه قدر از این تعداد به فرایند و چرخ جامعه بر می‌گردد، جای بحث دارد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه معمولا ۳۰ درصد کودکان کار جمع آوری شده دوباره به شهر باز می‌گردند و تکراری‌اند‏‌، گفت: سازمان بهزیستی امکانات محدودی دارد و نمی‌توانند در برابر خانواده‌ای که کودکش را تحویل می‌گیرد اما باز به دلیل مشکل اقتصادی به سطح شهر برمی‌گردند بدون طی کردن روند قضایی کاری کند یا مانع از تحویل کودک شود.

وی با بیان اینکه در زمان برپایی اجلاس سایر نهاد‌ها همکاری خوبی با شهرداری تهران داشتند، تصریح کرد: ‌در آن زمان جمعیت شهر تهران کاهش یافت اما در فصل پاییز کودکان کار بیشتر مشاهده می‌شود.


 


محمد آزادی از زندانیان عاشورای سال ۸۸، پس از تحمل ۲۷ ماه حبس، از زندان آزاد شد.

به گزارش سحام، محمد آزادی بیست و یکم خرداد سال ۸۹ و پس از شناسایی تصاویرش در تجمعات مردی روز عاشورای سال ۸۸، در خانه پدری اش در خرم آباد بازداشت شده بود. او دو هفته در بازداشتگاه اداره اطلاعات خرم آباد نگهداری شد و در این مدت خانواده اش هیچ اطلاعای از او نداشتند. وی در این مدت چندین بار از سوی ماموران اداره اطلاعات مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفت. آزادی سپس به زیرزمین ساختمان پلیس اماکن ناجا واقع در خیابان مطهری تهران منتقل شد و سه هفته نیز در انفرادی های آنجا مورد بازجویی و ضرب و شتم قرار گرفت. وی در تمام این مدت اجازه تماس تلفنی با خانواده اش را پیدا نکرد.

آزادی پس از آن با درخواست مکرر برای انتقال به بند عمومی، به بند اشرار زندان قزلحصار منتقل شد. او ده ماه در میان زندانیان خطرناک بند اشرار قزلحصار نگهداری شد و در مقابل درخواست های مکررش برای انتقال به زندان اوین پاسخی دریافت نکرد.

قاضی صلواتی: "هنوز خفتت نکردند؟"

با ارسال پرونده این فعال جنبش سبز به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، قاضی صلواتی در پاسخ به او برای انتقالش به زندانی دیگر گفته بود: "فرستادم اونجا آدمت کنند، فرستادم ادب شی." او به این زندانی ۲۰ ساله گفته بود: "هنوز توی بند خفتت نکردن؟"

آزادی سرانجام بعد از ۱۰ ماه و با درخواست های مکرر، به اندرزگاه ۸ و سپس به اندرزگاه ۴ و در اتاقی نزدیک محل نگهداری مصطفی تاجزاده منتقل شد. ارتباط او با تاجزاده باعث شد که او را به بند ۷ مجرمان مالی منتقل کنند. او در این مدت بارها درخواست انتقال به بند ۳۵۰ را داده بود که با مخالفت مواجه می شد. محمد آزادی سرانجام در شب یلدای سال ۹۰ به بند ۳۵۰ منتقل شد و در همان زمان بود که حکم ۵ سال حبس او به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی تایید شد.

محمد آزادی که از انگشت شمار زندانیان بازداشت شده در جریان تجمعات خیابانی بود که چنین حکم سنگینی دریافت می کرد و حکمش نیز به اجرا گذاشته می شد.

وی در این مدت از حق مرخصی هم محروم بود و از نوشتن توبه نامه نیز خودداری کرده بود. این فعال جنبش سبز شهریور ماه امسال پس از گذراندن بیش از نیمی از حبس ۵ ساله اش از زندان اوین آزاد شد.


 


کلمه-گروه اقتصادی: در حالی که اوضاع بازار اقتصادی، دسترسی و قدرت خرید مریدم برای تامین کالاهای اساسی خود به وضعیت آشفته ای رسیده و قیمت ها هر روز در حال افزایش است، خبرها حاکی از سیاست دولت در ذخیره سازی برخی از کالاها است. در همین رابطه یکی از مسوولین استان بوشهر خبر از ذخیره سازی تخم مرغ و گوشت در این استان خبر داده است.

به گزارش کلمه، در حالی که مدیریت اقتصادی و سیاست های دولت در کنترل بازار با شکست مواجه شده است و به دلیل افزایش روزانه قیمت ها مردم قادر به تامین بسیاری از اقلام مورد نیاز خود نیستند، مسوولان خبر از ذخیرسازی برخی از اقلام مهم می دهند. گنجی، معاون سازمان صنعت، تجارت و معادن استان بوشهر در همین باره خبر از آغاز ذخیره سازی تخم مرغ و گوشت داده است.

گوشت و تخم مرغ به انبار ها می رود

رواﺑﻂ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﺳﺎزﻣﺎن ﺻﻨﻌﺖ، ﻣﻌﺪن و ﺗﺠﺎرت اﺳﺘﺎن ﺑﻮﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﻧﻘﻞ از ﻏﻼﻣﺮﺿﺎ ﮔﻨﺠﯽ، اﻇﻬﺎرداﺷﺖ: اﻗﺪاﻣﺎت ﻻزم دراﯾﻦ زﻣﯿﻨﻪ ﺑﺎ دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎی ﻣﺮﺗﺒﻂ درﺣﺎل ﭘﯿﮕﯿﺮی و اﻣﯿﺪوارﯾﻢ ﺑﺘﻮاﻧﯿﻢ ﺑﺎ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ رﯾﺰی ﻣﻨﺎﺳﺐ رﺿﺎﯾﺖ ﺷﻬﺮوﻧﺪان را ﺟﻠﺐ ﮐﻨﯿﻢ.

وی اﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮد: ﻧﺮخ ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ درﻣﺎه ﻫﺎی اﺧﯿﺮ دراﺳﺘﺎن ﺑﻮﺷﻬﺮ اﻓﺰاﯾﺶ داﺷﺘﻪ ﮐﻪ در اﯾﻦ ارﺗﺒﺎط ﭘﯿﮕﯿﺮی ﻫﺎی ﻻزم ﺑﺮای درﯾﺎﻓﺖ ﺳﻬﻤﯿﻪ ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ از اﺗﺤﺎدﯾﻪ اﻧﺠﺎم و ﺑﺰودی وارد ﺷﺒﮑﻪ ﻫﺎی ﺗﻮزﯾﻊ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ. ﮔﻨﺠﯽ اﻓﺰود: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺒﻮد ﺧﻂ ﺗﻮﻟﯿﺪ اﺗﻮﻣﺎﺗﯿﮏ درﮐﺸﺘﺎرﮔﺎه ﻫﺎی ﻣﺮغ اﺳﺘﺎن، ﺷﺮﮐﺖ ﭘﺸﺘﯿﺒﺎﻧﯽ اﻣﻮر دام اﺳﺘﺎن ﻧﯿﺰ ﻣﻮﻇﻒ ﺷﺪه اﺳﺖ.

سیر افزایشی قیمت گوشت و مرغ در ماه های اخیر

درحالی دولت از سیاست جدید خود خبر می دهند که در ماه های گذشته افزایش شتابان قیمت کالاهای اساسی از جمله اقلام خوراکی، قدرت خرید و دسترسی مردم به این اقلام را به شدت کاهش داده است. از سوی دیگر صنایع مرتبط از جمله مرغداری ها نیز به دلیل مشکلات اقتصادی فراوان از جمله موانع موجود در تهیه مواد لازم به حالت ورشکسته و نیمه تعطیل در آمده اند. این نکته ای است که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به آن اشاره کرده است.

توکلی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس می گوید: صنعت مرغ‌داری کشور به‌‌علت کاهش قیمت مرغ تعطیل شده است و بسیاری از مرغ‌داران کار خود را تعطیل کرده‌اند، هم‌چنین در زمینه تولید تخم مرغ به‌‌علت گرانی قیمت‌ها مردم به ستوه آمده‌اند، اگر دولت قانون هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کرده است باید بتواند قیمت‌های موجود در بازار را کنترل کند.

مرغداران هم اعتراض دارند

نارسایی ها و عدم تعادل بازار، در ماه های اخیر نه تنها نارضایتی مشتریان را در پی داشته، بلکه اعتراضات بسیاری را نیز از سوی مرغداران موجب شده است.

سیدفرزاد طلاکش در گفتگو با مهر، درخصوص ارزیابی قیمت های اعلام شده برای تخم مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار، اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران برای قیمت گذاری تخم مرغ، بصورت کاملا یکطرفه و بدون در نظر گرفتن خسارت صنعت تولید تخم مرغ در ۵ ماهه نخست سال جاری که درحدود ۳۲۵ میلیارد تومان بوده است اقدام کرده است.

به گفته وی هیچ نماینده ای از سوی این تشکل در جلسه ستاد تنظیم بازار برای تعیین نرخ تخم مرغ حضور نداشته است.

دبیرکل کانون سراسری انجمن‌های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار ایران خاطرنشان کرد: درحال حاضر بنا برشرایط حاکم بر مسئله تامین نهاده های خوراک مرغ بویژه قیمت انواع مکمل های مصرفی و حتی نهاده های اصلی که طی چندماه گذشته رشد بی سابقه ای داشته است قیمت برآوردی هرکیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری حداقل ۳۰۵۰ تومان محاسبه می شود.

ذخیره سازی، اولویت فاز دوم هدفمندی

آنطور که مسوولان اقتصادی تیم دولت اذعان کرده و می کنند سیاست ذخیره سازی کالاها از جمله دستورات ویژه رییس دولت و اهداف پیش بینی شده در فاز دوم هدفمندی یارانه ها است. همشهری نیوز در همین رابطه خبر داده بود: دولت تلاش جدی و گسترده‌ای را برای ذخیره‌سازی ۲۴قلم کالای اساسی و برخورد با متخلفین آغاز کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران با بیان اینکه ذخیره‌سازی‌ ۲۴قلم کالای اساسی در دستور کار جدی دولت قرار گرفته، گفت: رییس [دولت] دستور لازم را در این زمینه صادر کرده تا ذخیره‌سازی کالاهای اساسی به‌مدت سه ‌ماه آغاز شود. یحیی آل اسحاق ذخیره‌سازی کالاها را یکی از روش‌های کنترل بازار در شرایط بحرانی قلمداد کرد و به فارس گفت: پیش از این نیز دولت نهم برای ذخیره‌سازی کالاها به‌مدت دو سال تمام توان خود را بسیج کرده بود.

وی با اشاره به سوابق ذخیره‌سازی کالا برای تنظیم بازار تصریح کرد: زمانی که من در وزارت بازرگانی بودم با سه میلیارد دلار ۲۴قلم کالای اساسی مورد نیاز مردم را ذخیره‌سازی کرده بودیم و اگر تورم در کشور۴۰درصد بود با ذخیره‌سازی مناسب کاری انجام دادیم تا منحنی قیمت کالاهای اساسی یک منحنی طبیعی باشد.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن استان تهران افزود: اگر این ۲۴قلم کالا با ذخیره‌سازی و تنظیم بازار مناسب کنترل شود فضای عمومی جامعه در آرامش خواهد بود.

همچنین در مرداد ماه گذشته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز خبر از همین سیاست داده بود. وی گفت: با دستور ویژه رئیس [دولت] و تاکید وزیر صنعت، معدن و تجارت، ذخیره‌سازی استراتژیک کالاهای اساسی حداقل معادل سه ماه نیاز کشور، در دستور کار قرار گرفت.

افزایش قیمت نایلون‌های بسته‌‍‌بندی مرغ/ مرغ کیلویی ۴۱۰۰ تومان

از دیگر سو صبح امروز مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با بیان اینکه قیمت نایلون‌های بسته بندی مرغ در بازار افزایش یافته است، از مسئولان خواست نظارت جدی نسبت به عرضه مواد اولیه داشته باشند.

حسین مقدم نیا در گفتگو با مهر در رابطه با مهمترین مشکل مرغداران گوشتی اظهارداشت: به دلیل شرایط اقتصادی که هم اکنون در کشور حاکم است، تولیدکنندگان این بخش در فشار قرار دارند.

وی افزود: به عنوان مثال، با افزایش نرخ دلار در بازار نرخ سایر محصولات به ویژه مواد اولیه افزایش یافته است به طوری‌که هم اکنون قیمت نایلون‌هایی که باید مرغ را در آن بسته بندی کرد، نسبت به هفته گذشته افزایش یافته است و این افزایش قیمت تاثیر غیرمستقیم بر هزینه تمام شده تولید گوشت مرغ می گذارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران تصریح کرد: از مسئولان مربوطه می خواهیم که نظارت جدی نسبت به عرضه مواد اولیه داشته باشند تا تولیدکنندگان برای تهیه آن دچار مشکل نشوند.

وی درخصوص قیمت مرغ در بازار عنوان کرد: درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری در حدود ۳۰۰۰ تومان و قیمت هرکیلوگرم گوشت مرغ در بازار حدود ۴۱۰۰ تومان است.

مقدم نیا همچنین در رابطه با به تعویق افتادن جلسه کارگروه ویژه کشاورزی برای بررسی مشکلات مرغداران عنوان کرد: متاسفانه چندین بار است که جلسات این کارگروه بنا به دلایل مختلف به تعویق افتاده است به‌طوری‌که هم اکنون تولیدکنندگان از برگزاری این جلسات ناامید شده اند.

آیا روند افزایشی قیمت ها متوقف می شود

دولت احمدی نژاد که این روزها به شدت درگیر مسایل و بحرانهای شدید ارزی و تلاطم در بازار اقتصادی است، در حالی که به اعتقاد کارشناسان از ابتدا بدون برنامه مشخص وارد قدرت شد، هنوز هم برنامه ای بلند مدت و راه حلی ثابت برای مشکلات ارائه نمی دهد.

همانطور که در برابر مشکلات بازار ارز بارها و بارها شاهد به کارگیری سیاست های مقطعی و شکست خورده بودیم، و هم اکنون نیز بازار ارز با وضعیت شدیدا آشفته همه ی حوزه های اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده، در زمینه کالاهای اساسی نیز شاهد تصمیم جدید و مقطعی دیگری از سوی دولت هستیم. قطعا مشکلات موجود در صنف تولیدکنندگان و همچنین در بازار خانوار، ریشه های بلندی در سیاست های سال های گذشته دولت دارد، امری که نه تنها با ذخیره سازی مشکلی از آن کم نمی شود بلکه دیگر به حالت موقت نیز سکون نمی یابد. بازار مرغ و گوشت نیز تافته ای جدا بافته از بازار و اقتصاد کشور نیست و ثبات نیز با راه حل های سطحی و مقطعی به آن بازنخواهد گشت.


 


کلمه – زهره نقیبی:

کمتر از ۲۴ ساعت پس از آنکه احمدی نژاد در یک نشست مطبوعاتی، بسیاری از نزدیک ترین افراد و نهادها به رهبری را به باد انتقاد گرفت، و در حالی که بازار آزاد معاملات ارز در پی رسیدن قیمت دلار به ۴۰۰۰ تومان تعطیل شده و تعیین قیمت و معامله به بازار سیاه واگذار شده بود؛ هزاران تن از بازاریان با تعطیلی کسب و کار خود به خیابان های آمدند و علیه دولت و سیاستهای کلان حاکمیت شعار دادند.

به گزارش کلمه، امروز بالاخره بازاریان تهران و مردمی که به آنها پیوستند، در واکنش به التهاب بی پایانی که گریبانگیر اقتصادی کشور شده، دست به حرکتی اعتراضی زدند و  از صبح امروز چهارشنبه در انتقاد به «بی ثباتی اقتصادی»، «سوء مدیریت دولت» و «افزایش شدید قیمت ارز» با راهپیمایی و اعتصاب وارد صحنه شدند. زمزمه های این اعتراض البته از حداقل چند روز قبل در شهر پیچیده بود، که امروز در پی رکوردزنی نرخ دلار که در بازار سیاه مرزهای ۴ هزار تومان را هم پشت سر گذاشت، با تعطیلی بازار و حضور کسبه و معترضان در خیابان ها عملی شد.

راهپیمایی اعتراضی امروز که به گفته بازاریان در سه دهه اخیر بی سابقه بود و در نهایت با سرکوب پلیس رو به رو شد و به خشونت انجامید، از دقایقی قبل از ساعت ۱۱ صبح از محوطه مقابل بازار طلافروشان آغاز شد. صدها نفر از کسبه و بازاریان اصناف مختلف که مغازه های خود را بسته بودند،در این نقطه تجمع کردند و با سر دادن شعار از دیگر بازاریان نیز خواستند که به آنها بپیوندند.

اصناف فعال در بازار طلا و پارچه، در دو سال اخیر چند بار تجربه تجمع و یک بار هم تجربه راهپیمایی را در اعتراض به مالیات بر ارزش افزوده، داشته اند. اما این بار وضعیت فرق می کرد. هم اتحادی عجیب و کم سابقه بین بازاریان ناراضی از شرایط اقتصادی به وجود آمده بود و هم سخنان عصبانی کننده و بی پروای او در مصاحبه مطبوعاتی دیروز و سیاست های خارجی و داخلی مجموعه حاکمیت، نارضایتی و آمادگی برای اعتراض را به شدت بالا برده بود.

برخی معتقدند که تحریکاتی هدایت شده نیز ممکن است در این میان وجود داشته باشد؛ هرچند چنین چیزی بر فرض وجود هم مشهود نبود؛ شعارها سمت و سویی کاملا ضد دولتی داشت و در مواردی به سیاست های کلان نظام در مسائل خارجی (سوریه و هسته ای) و همچنین شعار علیه شخص رهبری نیز کشیده شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، بخشی از جمعیتی در حدود ساعت ۱۱ در مقابل بازار تهران شکل گرفته بود، به سمت ابتدای خیابان ناصرخسرو حرکت کرد و مسیر خود را به سمت میدان امام خمینی (توپخانه) ادامه داد. با شروع راهپیمایی معترضان، در طول مسیر علاوه بر اصناف مختلف بازار و فروشندگان، مردم نیز به جمعیت پیوستند؛ به طوری که وقتی جمعیت به مقابل مدرسه دارالفنون رسید، شاهدان عینی تعداد حاضران را بالغ بر ۲۰ هزار نفر برآورد کردند.

اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت و شخص احمدی نژاد، وجه مشترک شعارهای راهپیمایان بود که در مواردی به شعار علیه انرژی هسته ای، انتقاد از حمایت حاکمیت از سوریه، شعار علیه رهبری و …  نیز کشیده می شد. جمعیت که در طول مسیر به طور مستمر در حال بزرگ شدن بود، راهپیمایی را در مسیر میدان امام خمینی و خیابان فردوسی ادامه داد و معترضان در تمام طول مسیر در حال شعار دادن بودند.

همزمان، از محوطه سبزه میدان، چهارراه گلوبندک و میدان ۱۵ خرداد نیز گزارش می رسید که گروه های دیگری از بازاریان کرکره ها را پایین کشیده اند و پلیس هم با وجود حضور در محل نتوانسته مردم را از این منطقه پراکنده کند. در برخی پاساژها نیز درهای اصلی بسته شده و فروشندگان و مردم در داخل مغازه ها و پاساژ گرفتار شده بودند. رفته رفته بخشهایی از این جمعیت نیز در مسیر ناصر خسرو و فردوسی به راه افتادند تا به راهپیمایی هزاران معترضی که حالا در خیابان فردوسی بودند، بپیوندند.

فعالان قدیمی بازار، اعتراض امروز را بی سابقه ترین مورد تعطیلی بازار تهران پس از انقلاب ارزیابی می کنند که صنف های مختلف فعال در بازار از جمله صنف پارچه و قماش، طلا و جواهرات، پوشاک، خشکبار، لوازم خانگی و … در آن شرکت داشته اند. انمعترض در حالی حرکت خود را از بازار به سمت ناصرخسرو ادامه دادند که در این محدوده جمعیت هزاران نفری آنها تمامی عرض و بخش قابل توجهی از طول خیابان ناصرخسرو را اشغال کرده بود؛ افراد موتورسوار در جلوی جمعیت حرکت می کردند و جمعیت در ادامه، با رسیدن به میدان توپخانه، باعث توقف حرکت خودروها شدند و بخش اعظمی از میدان را اشغال کردند.

از جمله شعارهایی که در تجمعات امروز سر داده شده، می توان به شعارهای «الله اکبر»، «مرگ بر سوریه»، «مرگ بر دیکتاتور»، «نصر من الله و فتح قریب/ مرگ بر این دولت مردم فریب»، «محمود خائن آواره گردی…»، «انرژی هسته ای نمی خوایم نمی خوایم»، «محمود حیاکن، سیاستو رها کن»، «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن»، «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم»، «احمدی به هوش باش، ما مردمیم نه اوباش»، « دولت بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم» و… اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، حرکت راهپیمایان در ادامه به سمت چهارراه استانبول و میدان فردوسی ادامه یافت. با رسیدن مقابل بانک صادرات، جمعیت علیه مسئولان این بانک شعار دادند، آنها را “نزول خور” خطاب کردند و خواستار بسته شدن بانک ها شدند. دقایقی بعد، تمام شعب بانک های مختلف در این مسیر بسته شده بود.

همزمان با این حرکت اعتراضی، محمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه اصناف و بازار تهران با ایسنا مصاحبه کرد و به تکذیب تعطیلی بازار پرداخت. اما چیزی نگذشت که خود او مجبور شد خبر “تعطیلی بازار تهران” را در گفت و گوهای بعدی تایید کند. او ادعا کرد این تعطیلی پس از آن صورت گرفته که “پیامک های ناشناسی به بازاریان ارسال شده است” و مدعی شد که “یک عده عناصر ناشناس از بیرون از بازار درپی برهم زدن اوضاع بازار هستند.” اظهاراتی مشابه اظهارنظرهای برخی مسئولان دیگر که درصددند بحران ارز را به خارج از مرزها مرتبط کنند.

کریمی اصفهانی در ادامه ادعای خود در مورد تعطیلی بازار تهران این را هم اضافه کرده  که “بازاریان برای حفظ امنیت بازار و اینکه اوضاع به هم نریزد ناچار شدند امروز مغازه های خود را ببندند.” وی البته توضیح نداد که در این صورت، چرا آنها از همان ابتدا علیه سیاستهای دولت و حاکمیت و سوء مدیریت های موجود شعار می دادند.

گزارش خبرنگار کلمه حاکی است که در نهایت با رسیدن جمعیت معترض به خیابان کوشک، اولین گروه از گارد ویژه و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن جمعیت از سمت میدان فردوسی وارد خیابان فردوسی شدند و چیزی نگذشت که مجبور شدند به شلیک گاز اشک آور متوسل شوند تا راهپیمایان را متفرق کنند، و در مقابل معترضان نیز به آتش زدن سطل آشغال ها و ایجاد دود برای خنثی کردن گاز اشک آور پرداختند.

مشاهدات افراد حاضر در صحنه حاکی است که آنها در برخورد با راهپیمایان و حتی مردم حاضر در صحنه از هیچ خشونتی فروگذار نکردند، به طوری که کار در موارد متعددی به درگیری معترضان با پلیس کشیده شد و افراد زیادی نیز دستگیر شدند. دهها ون پلیس و تعداد زیادی نیروی لباس شخصی که از سوی نیروهای دارای لباس فرم سپاه هدایت می شدند نیز به گارد ضد شورش نیروی انتظامی پیوستند و موبایل های مردم نیز که از این صحنه ها فیلم می گرفتند، به طور گسترده توقیف شد.

با این حال، سرهنگ خلیل هلالی رئیس پلیس اماکن نیروی انتظامی در مصاحبه ای با اظهارنظر در خصوص حوادث رخ داده در بازار تهران و تعطیلی آن، از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرده و گفته است: همیشه جمعیت شناوری در بازار حضور دارند. حضور چند نفر و تماشای اوضاع دلیل بر تجمع و تعطیلی نیست و خبری تاکنون در خصوص تعطیلی بازار نداشته ایم.

وی در عین حال به تهدید بازاریان پرداخت و گفت: بر اساس قانون هر واحد صنفی بر اساس نظر اتحادیه می تواند تا ۱۵ روز بسته باشد اما اگر فردی به منظور اخلال در نظام اقتصادی یک روز نیز مغازه خود را تعطیل کند مرتکب جرم شده و مرجع قضایی در صورت تشخیص اخلالگری با این افراد برخورد می کند.

رئیس پلیس اماکن نیروی انتظامی این خط و نشان را هم کشیده که پلیس نیز بر اساس قانون و پس از صدور حکم قضایی واحد صنفی متخلف را پلمپ می کند.

این در حالی است که دبیرکل تشکل محافظه کار اصناف و بازار ادعا کرده بود این بازاریان نبوده اند که مغازه ها را تعطیل کرده اند، بلکه افراد “اخلال گر” بوده اند. بدین ترتیب مشخص نیست پلیس چرا بازاریان را تهدید کرده است.

بر اساس گزارش خبرنگار کلمه، در پی راهپیمایی اعتراضی بازاریان و تعطیلی بازار از ظهر امروز، صرافی های سطح شهر نیز به خصوص در محدوده اطراف بازار، خیابان جمهوری و خیابان فردوسی به طور کامل کرکره ها را پایین کشیده و خرید و فروش را تعطیل کرده اند.

همچنین در خیابان های سعدی، جمهوری، فردوسی و منوچهری نیز درگیری های گسترده ای بین پلیس و معترضان گزارش شده و حضور پلیس و تجمع معترضان منجر به ایجاد ترافیک شدید در خیابان های اطراف و محدوده های مرکزی شهر شده است.

همچنین شاهدان عینی گفته اند که به دنبال برخورد خشونت آمیز نیروهای امنیتی و پلیس با راهپیمایی اعتراضی امروز، پمپ بنزین های ابتدای وصال در خیابان انقلاب و ابتدای خیابان فردوسی بالاتر از میدان فردوسی نیز تعطیل شده و از سویی اصناف خیابان جمهوری نیز در محدود فردوسی و خیابان های منتهی به آن نیز کرکره های مغازه های خود را پایین کشیدند.

بحران ارزی کشور که از هفته های قبل آغاز شد، ارزش ریال ایران را به سمت بی سابقه ترین سقوط طول تاریخ سوق داد و از سویی نرخ دلار را تا حدود ۴۰۰۰ تومان هم رساند. نوساناتی که حاصل آن ادامه و تشدید بحران اقتصادی در کشور شده که در عملا طی روزهای اخیر عملا خرید و فروش بسیاری از کالاها را غیرممکن کرده است.

محافظه کاران و متحدان نظامی و امنیتی آنها سعی دارند تمام تقصیرها را در این میان به گردن احمدی نژاد و دولت بیندازند، بدون اشاره به اینکه او را چگونه بر سر کار آورده و نگه داشته اند و هفت سال با تمام اختیارات و با حمایت های فراقانونی به ویژه از ناحیه رهبری، سیاست های بحران ساز او را تثبیت کرده اند.

حال آنکه در واقع در افکار عمومی، مجموعه حاکمیت فعلی با یک چشم نگریسته می شود و نقش رهبری و مجموعه متحدان نظامی و روحانی و سیاسی و قضایی دولت احمدی نژاد را در سوق یافتن کشور به شرایط بحرانی فعلی نمی توان محو کرد.


 


تراکم دانش آموز در کلاس درس از جمله پیامدهای اجرای نظام آموزشی ۶٫۳٫۳ است که کارشناسان همواره درباره آن هشدار داده اند. این مشکل با شروع سال تحصیلی در برخی مدارس در حالی آشکار شده که همچنان مسئولان آموزش و پرورش تاکید دارند هیچ مدرسه دولتی حق ندارد کلاسهای درس خود را با جمعیت بیش از ۳۰ نفر تشکیل دهد.

به گزارش مهر، تعدادی از معلمان و والدین از تعداد زیاد دانش در کلاسهای درس در مقاطع دبیرستان و ابتدایی خبر دادند. یکی از معلمان دبیرستانی در اسلامشهر توضیح می دهد:« کلاسهای مدرسه ای که در آن مشغول به تدریس هستم بیش از ۴۰ دانش آموز دارد، این در شرایطی است که بسیاری از معلمان به دلیل تجمع دانش آموزان در یک کلاس و کم شدن تعداد کلاسها، کلاسی برای درس ندارند.»

به گفته او، هنگامی که این وضعیت را به مدیر مدرسه می گوییم مدیر اعلام می کند که آموزش و پرورش طی ابلاغیه ای خواستار تشکیل کلاسها با حداقل ۳۲ و حداکثر ۴۰ دانش آموز شده است.

در حال حاضر بسیاری از مدارس مناطق ۱۴،۱۵، ۱۶ همچون مدرسه ابتدایی سجاد در منطقه ۱۵، مدرسه ابتدایی شهید جلیلی در منطقه ۱۴، دبیرستان های نجمیه و ام البنین در اسلامشهر، دبیرستان دخترانه فاطمیه در شهر ری، مدرسه ابتدایی محمد باقر صدر در منطقه ۲ کلاس های خود را با جمعیت ۴۸ تا ۵۰ نفر تشکیل می دهند.

تراکم ۴۰ نفره دانش آموزان در کلاسها، ناشی از اجرای عجولانه ۶٫۳٫۳ است

این در حالی است که به گفته کارشناسان آموزشی، تشکیل کلاس با تراکم بالا منجر به افت تحصیلی و پایین آمدن کیفیت تدریس معلمان در کلاس های درس می شود.

حسین احمدی کارشناس آموزشی در این زمینه توضیح می دهد:« تراکم دانش آموزان در کلاس های درس به ویژه مقطع ابتدایی ناشی از اجرای عجولانه تحول بنیادین در آموزش و پرورش و ایجاد نظام ۶٫۳٫۳ است.»

او با اشاره به پیش بینی های لازم کارشناسان در این حوزه می گوید:« سند تحول بنیادین که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است تاکید بسیار زیادی روی افزایش کیفیت تحصیلی و تدریسی داشته است، اما با توجه به مشکلات زیرساختی که آموزش و پرورش در حوزه تامین فضای آموزشی دارد، آیا می توان براساس سند تحول بنیادین گام برداشت و این سند را اجرا کرد.»

به گفته این کارشناس، آموزش و پرورش برای اجرای تحول، ابتدا به سراغ تغییر ساختار و ایجاد نظام ۶٫۳٫۳ کرده است، این در شرایطی است که هنوز مدارس ما در بعد فضای آموزشی تامین نشده است و ایجاد پایه ششم ابتدایی در مدارس منجر به تبدیل انباری و کتابخانه به فضای آموزشی شده است و یا آنکه کلاس ها با جمعیت انبوه ۵۰-۴۰ نفره تشکیل می شود.»

احمدی می گوید:« همچنین با توجه به ایجاد پایه ششم ابتدایی، آموزش و پرورش باکمک گرفتن از آموزشیاران نهضت سوادآموزی و دفترداران در تدریس مقطع ابتدایی درصدد جبران کمبود معلمان است. اگرچه این افراد آموزش های ابتدایی را در تابستان دیده اند، اما پایه ابتدایی سخت ترین زمان تدریس است و آموزش دو ماهه برای این افراد کافی نیست. با توجه به افزایش جمعیت در کلاسها و استفاده از معلمان بی تجربه چگونه می توان هدف سند تحول بنیادین را که همانا افزایش کیفیت تحصیلی و تدریسی است اجرا کرد.»

او با اشاره به عجولانه بودن تصمیم وزیر آموزش و پرورش در مورد اجرای ۶٫۳٫۳ بیان می کند:« من نمی دانم که چرا وزیر آموزش و پرورش این همه اصرار بر اجرا شدن نظام ۶٫۳٫۳ داشت، سند تحول بنیادین مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است و آموزش و پرورش چه در دوران وزارت حاجی بابایی و یا وزرای آینده باید آن را اجرا کند، پس این همه عجله برای چیست؟»

تشکیل کلاس درس با بیش از ۳۰ دانش آموز تخلف است

اما در این میان ابراهیم سحرخیز معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش ضمن رد تمامی این انتقادات توضیح می دهد: «چنین موضوعی به هیچ عنوان صحت ندارد و اگر کسی چنین بخشنامه ای را به مناطق اعلام کرده اند تخلف کرده است و باید جلوی این موارد گرفته شود.»

او بیان می کند:« براساس ابلاغیه آموزش و پرورش در مدارس شهری، کلاس ها نباید بیشتر از ۲۴ تا ۳۰ دانش آموز باشد و حتی به مدیران مدارس ابلاغ کرده ایم که اگر تعداد کلاس های دانش آموز به ۳۵ نفر رسید، به جای یک کلاس،دو کلاس در آن پایه تشکیل دهند.»

به گفته سحرخیز، البته ممکن است در برخی از مدارس دور افتاده که همه دانش آموزان دسترسی به مدرسه ندارند، تعداد دانش آموزان یک کلاس به ۴۰ نفر برسد، اما موارد بسیار استثنایی مربوط به روستاهای دور افتاده است و این موضوع شامل مدارس شهری نمی شود.

به گفته معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش، والدین در صورت مشاهده جمعیت بسیار زیاد و خارج از عرف می توانند مراتب شکایت خود را به دفتر ارزیابی و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش اعلام کنند تا به همه این موارد رسیدگی شود.»

مشکل کمبود کلاس درس نداریم

البته پیش از این نیز وزیر آموزش و پرورش درباره مشکلات تراکم دانش آموزان در کلاس درس و کمبود کلاس توضیح داده و گفته بود: «برای تامین کلاس های ششم ابتدایی ما تنها به ۴۰ هزار کلاس نیاز داریم. در سایر مقاطع نیز کلاس های درس به اندازه کافی وجود دارد و ممکن است در مواردی یک کلاس بزرگتر از اندازه استاندارد باشد که با تیغه کشی هم کلاس را استاندارد کرده ایم و هم فضا برای دانش آموزان ششم ابتدایی ایجاد کرده ایم.»

حمیدرضا حاجی بابایی افزوده بود: « البته نمی گویم که در برخی از موارد استثنایی اشکالی وجود ندارد، اما تک نوبته کردن صبحی مدارس کار بزرگتری بود که ما در این حوزه بسیار موفق عمل کردیم. تعداد دانش آموزان در کلاس درس در حد استاندارد است و حداقل ۲۴ نفر و حداکثر ۳۰ نفر در هر کلاس حاضرند.»

با این اوصاف به نظر می رسد که با اجرایی شدن نظام جدید آموزشی، مشکلات کمبود کلاس درس، افزایش تعداد دانش آموزان در کلاس های درس، پایین آمدن کیفیت تدریس و … که پیش از این کارشناسان آموزشی این معضلات را پیش بینی و درباره آن هشدار داده بودند در حال وقوع است. از این رو پذیرفتن انتقادات، پیگیری این مشکلات و چاره اندیشی برای آن در شرایط کنونی از جمله مهمترین اولویت های مدیران این وزارتخانه است که مسلما باید در دستور کار قرار گیرد.


 


کلمه: حدود ۶۰۰ روز از حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و مهدی کروبی می گذرد. این روزها که کشور به سبب بی کفایتی حاکمیت یکدست مدعی اصولگرایی در بحران مهیب اقتصادی گرفتار شده و همین وضعیت در حوزه های روابط خارجی، اجتماعی، فرهنگی و سیاست داخلی نیز مشهود است، جای این همراهان سبز بیش از هر زمانی احساس می شود.

محصورند و زندانی. نیستند تا از درد دل مردم بگویند، از غصه هایی که این روزها همه دوستداران اسلام و ایران را آزار می دهد و از نگرانی ها و دلشوره هایی که آحاد مردم درباره فردای خود و خانواده و نزدیکان و هم میهنان خود دارند. اجازه نمی دهند باز هم مثل آن دوران با مردم سخن بگویند و در رنج آنها شریک شوند، مشفقانه به مسئولان راهکار خروج از بحران ارائه دهند و از آینده ی بهتر و آرزوهای دوردستی که به شرط عقلانیت و بازگشت به مردم ممکن است رقم بخورد، صحبت کنند. همچنان امیدوارانه از امکان نجات انقلاب و میهن بگویند و برش هایی از تجربه های دیروز و چشم اندازهایی از فرداهای سبز را عرضه کنند. حیف و صد حیف؛ افسوس و صد افسوس، که امثال میرحسین حتی به اندازه مجرمان دولت و متخلفان متحد دولت هم آزادی و اجازه اظهارنظر ندارند.

فیلمی که در زیر می بینید، مربوط به مناظره های انتخاباتی خردادماه ۱۳۸۸ است؛ حدود ۱۲۰۰ روز قبل. در این مدت خیلی اتفاقات افتاده و تحولات زیادی رخ داده، آنچنان که مسائل زیادی هم برای مردم روشن شده. اما هنوز صحبت ها و هشدارهایی که میر محصور جنبش سبز در آن روزها مطرح می کرد، از ذهن ها نرفته است. نگرانی هایی که داشت و امروز به ندرت می توان موردی از آنها را یافت که عینیت نیافته باشد و بر همگان ثابت نشده باشد. فیلمی که داغ دل مردم را تازه می کند و آنچه را که میر ما در خشت خام می دید، در آینه ی واقعیت های امروز نشان می دهد.

در همین فیلم است که او از گسترش فساد در چهار سال اول دوره احمدی نژاد می گوید، و از بالا و پایین کردن تعرفه ها به عنوان یک نمونه از فسادهای دولت نهم یاد می کند. در همین بخش از مناظره او با شیخ مهدی کروبی است که مجری برنامه به دفاع از احمدی نژاد، سخنان میرحسین را قطع می کند و او برافروخته می شود و می گوید: من راجع به سیاست‌های چهار سال گذشته صحبت می‌کنم، من از شما تعجب می‌کنم چرا وقتی کسان دیگر در اینجا صحبت می‌کنند چنین تذکری نمی‌دهید ؟ من تمام وقتم را می‌دهم تا ایشان سه برابر من اینجا صحبت کنند و هر دروغی که می‌خواهد، بگوید. وقتی ایشان اینجا دروغ می‌گوید هیچکس یقه‌اش را نمی‌گیرد.

و باز در همین فیلم است که موسوی می گوید: بنده یک فرد انقلابی هستم و در اعتراض به وضعیتی که ایشان بوجود آورده سخن می‌گویم و اگر وضعیت کشور اینگونه نبود من وارد نمی شدم و همان کار فرهنگی خود را می‌کردم. ایشان مملکت را به جایی کشانده است که پر از دروغ و نفاق است … ایشان همه جا صحبت می‌کند و تهمت می‌زند و صدا و سیما، سایت‌ها و پول‌ها هم در اختیارش است … حالا شما به بنده می‌گویید که من حرف نزنم؟

این فیلم را مشاهده کنید و سپس در زیر همین خبر، از این بگویید که با توجه به سخنان آن روزهای مهندس موسوی و وضعیت امروز کشور، درباره امروز و فردای ایران عزیز چه می اندیشید؟ برای عبور از این شرایط بحرانی چه می توان کرد، و در این بحبوحه بحران های اقتصادی و سیاسی و داخلی و خارجی، چه کنیم که راه سبز امید را گم نکنیم؟



برای دریافت فایل اینجا کلیک کنید.


 


رئیس اداره تعاون، کار ورفاه اجتماعی رودبار از تعطیل شدن کارخانه آب معدنی داماش به عنوان اولین کارخانه گیلان در تولید این محصول خبر داد.

فاطمه فلاح مراد در گفتگو با ایلنا با اعلام این خبر، اظهار داشت: شرکت آب معدنی داماش اولین شرکت احداث شده توسط گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در بخش عمارلوی شهرستان رودبار است.

وی خاطر نشان کرد: این کارخانه از دو روز پیش به خاطر نداشتن مواد اولیه تولید بطری به حالت تعلیق در آمده که امروز مشکل مواد اولیه مرتفع شده و پس از افزایش و تصویب قیمت محصول توسط اداره صنعت، معدن و تجارت مجددا «وارد چرخه تولید خواهد شد.

این مقام مسئول در پایان دلیل افزایش قیمت محصول این شرکت را افزایش قیمت مواد اولیه از ۱۱۷۰ ریال به ۱۵۰۰ ریال عنوان و اذعان کرد: ۱۴۲ گارگر این شرکت ۲۵ هرماه حقوق دریافت می‌کنند که یک ماه حقوق معوقه دارند در ضمن تمام حقوق و مزایای چند روز تعلیق کارگران این شرکت به خاطر عدم وجود مواد اولیه پرداخت خواهد شد.

پس از ماجرای اختلاس ۳ هزار میلیاردی و مصادره شرکتهای مه آفرید خسروی در شهرستان رودبار، این شرکت‌ها توسط دادستانی کشور مدیریت شده و هرگونه جذب یا اخراج نیرو با دستور دادستانی صورت می‌گیرد.

از ابتدای مصادره شرکتهای گروه سرمایه گذاری امیر منصور آریا در مجموع ۲۱۰ نفر کارگر تا فروردین سال جاری از شرکتهای واقع در شهرستان رودبار (آهن وفولاد لوشان، معدن شکافان،‌ام دی اف لوشان، سایت شیشه وشفاف شیمی) اخراج شده‌اند.

این در حالی است که در صورت دستور تعدیل نیرو از مجموع ۱۴۲ کارگر شاغل در شرکت آب معدنی ۶۰ نفر اخراج خواهند شد


 


مقام رهبری صبح امروز با هزار نفر از کسانی که نخبگان و استعدادهای برتر جوان معرفی شده اند، دیدار و در جمع آنها سخنرانی کرد.

آیت الله خامنه ای در این سخنرانی که همزمان با اوج گیری بحران اقتصادی در کشور ایراد شده، درباره پیشرفت های علمی، روحیه نشاط و امید جوانان و رسیدن ملت ایران به قله سعادت دنیا و آخرت سخن گفته است.

وی حفظ و تقویت فضای نشاط و امید کنونی در میان جوانان نخبه، فراهم کردن امکان پیشرفت های علمی و پژوهشی بیشتر در میان استعدادهای جوان، توجه به درون زایی علمی بجای مرعوب شدن در مقابل پیشرفتهای علمی غرب، تقویت روحیه احساس مسئولیت نخبگان نسبت به آینده ملت و راضی نشدن به پیشرفتهای علمی کنونی را از ضروریات ادامه حرکت پرشتاب علمی کشور برشمرد.

بخش هایی از سخنان ایشان که در گزارش کامل تری از آن در سایت دفتر رهبری منتشر شده، بدین شرح است:

هنگامی که جوانان اینگونه با نشاط و امید و از روی سنجیدگی و با احساس مسئولیت، مطالبی را درخصوص پیشرفت و آینده کشور بیان می کنند، فضای شیرین بوجود می آید که باید این روحیه در میان جوانان بویژه نخبگان تقویت شود.
امروز نیز روحیه نشاط و احساس مسئولیت جوانان نخبه نسبت به آینده کشور، همان فتح الفتوح انقلاب اسلامی است.
لازمه رسیدن به تحلیل درست از جایگاه و موقعیت کشور، وجود ارزیابی صحیح از توانایی ها و نقاط قوت نظام اسلامی، فشارهای جبهه دشمن، و در عین حال ناکامی های این جبهه است.
این تصور که علت دشمنی جبهه استکبار با ملت ایران، اتخاذ برخی مواضع یا تصمیم ها بوده، غلط است. علت اصلی همه این فشارها، جایگاه مستقل ملت ایران و تسلیم نشدن در برابر نظام سلطه است.
هدف اصلی از افزایش فشارها به ملت ایران، وادار کردن ملت به تسلیم است. ملت ایران هیچگاه تسلیم فشارها نشده و نخواهد شد و علت عصبانیت دشمن نیز، همین موضوع است.
ملت ایران با تکیه بر ثروت طبیعی و انسانی مستعدی که در اختیار دارد، از گردنه های دشوار و گذرگاههای سخت عبور خواهد کرد و به توفیق الهی، به قله سعادت دنیا و آخرت،‌ و آرامش و آسایش خواهد رسید.


 


کلمه: در شرایطی که افزایش چمشمگیر نرخ ارز و تشنج در بازار تهران اقتصاد کشور را متزلزل کرده گروه های متحد دیروز، امروز در گفتگو و سخنرانی ها و نشست های خبری خود در جستجوی مقصر بحران ها، آن را به گردن دیگری می اندازند.

امام جمعه اراک گفت: مسئولان چاره اندیشی کنند

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: مسئولان باید برای مهار افسار لجام گسیخته ارز و طلا در کشور چاره اندیشی کنند.

به گزارش مهر، آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی گفت: مسوولان و مدیران باید برای تحقق اقتصاد مقاومتی که همواره مورد تاکید رهبری است، صرفه جویی، قناعت، مبارزه همه جانبه با تحریم ها، حفاظت از بیت المال و رسیدگی بیشتر به وضعیت صنعت استان را مورد توجه قرار دهند.

آیت الله مکارم شیرازی: مردم از دولتی که عیوب را توجیه و محاسن را به خود منتسب می‌کند، متنفر می‌شوند

همچنین در خبر دیگری آمده است: آیت الله ناصر مکارم شیرازی صبح چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم اظهار داشت: باید در کنار نقاط قوت اعتراف به ضعف ها نیز بکنیم و بگوئیم در فکر اصلاحیم و مردم طبیعتا از چنین افرادی خوش شان می آید؛ اما اگر توجیه و فرافکنی و گفته شود که این مربوط به خارجی است، آن موضوع مال گروه های دیگر است و هیچ گونه مسئولیتی را نپذیرفت این باعث می شود ناراضی زیاد شود.

این مرجع تقلید با بیان این که باید واقع نگر باشیم، بیان کرد: الان مشکلات پیچیده ای به ویژه در مسائل اقتصادی در کشور پیدا شده است و اگر چشم روی هم بگذاریم و بگوییم خبری نیست اشتباه است و باعث عصبانیت مردم می‌شود، همه باید دست به دست هم دهند تا مشکلات حل شود.

وی اضافه کرد: دولت و جناح های مختلف، کسبه و تولید کنندگان سهمی از مشکلات دارند و وقتی حل می شود که برای حل آن نظر به خود و جناح خود نباشد تا فردا آرای بیشتری داشته باشیم؛ باید خالصا و مخلصا مشکلات ممکلت و نه جناح خود را حل کنیم، این اخلاص است، اما اگر گفته شود هرچه هست از دیگران است، مشکل می شود.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی: بخش قابل قبولی از نابه سامانی های اقتصادی به ضعف تیم اقتصادی دولت برمی گردد

در همین حال دبیر کل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: مردم باید شریک اقتصادی نظام باشند.

محمد نبی حبیبی صبح چهارشنبه در حاشیه دیدار با آیت الله نوری همدانی با اشاره به بی ثباتی بازار ارز اظهار داشت: نمی توان قبول کرد که نابه سامانی های ارزی منحصرا به دلیل تحریم های غرب ایجاد شده است.

وی ادامه داد: البته تحریم ها در کار اقتصادی کشور ما بی تاثیر نیست اما تیم اقتصادی دولت با وجود شخصیت های قوی نیز درآن حضور دارند، به طور کلی مجموعه ای ضعیف است و بنده معتقدم که قسمت قابل قبولی از نابه سامانی های اقتصادی به ضعف تیم اقتصادی دولت برمی گردد.


 


شرایط نابسامان بازار ارزهای خارجی نمادی از نابسامانی اقتصادی این روزهای ایران است. سخنان اخیر محمود احمدی‌نژاد و علیه مجلس، صدا و سیما و برخی نهادهای امنیتی، تهاجم و انتقاد از دولت را افزایش داده است.

خواسته و ناخواسته رسانه‌ها نوک پیکان انتقاد را متوجه دولت و سیاست‌های محمود احمدی‌نژاد کرده‌اند. اما به واقع سهم دولت در این نا‌بسامانی‌ها به چه میزان است؟

آنچه که امروز از بازار تهران هم گزارش می‌شود و خبرهایی در مورد اعتصاب بازاریان و شعار آنها علیه علیه دولت این گمانه را تقویت می‌کند که افکار عمومی نیز دولت احمدی‌نژاد را مقصر می‌دانند.

اما اگر به نظرات کار‌شناسان سیاسی و اقتصادی توجه کنیم مشخص می‌شود که بسیاری از این مشکلات ناشی از تحریم‌های بین المللی و کاهش درآمد ارزی کشور است.

تحریم‌هایی که در پی برنامه هسته‌ای بلند پروازانه ایران و تقابل جویی با جهان غرب روز به روز افزایش یافته است. اما همانگونه که علی اکبر ولایتی هفته گذشته تایید کرد رهبر جمهوری اسلامی تنها شخصی است که در این موارد تصمیم گیری نهایی می‌کند دولت نمی‌تواند نظر مستقل خود را پیگیری کند.

گرچه نحوه تعامل دولت با جهان و سخنانی که محمود احمدی‌نژاد بر زبان راند در سطح افکارعمومی جهانی اقدامات غرب را توجیه پذیر کرد اما به واقع غربی‌ها نه بر اساس شعار‌ها که بر اساس آنچه در مذاکرات رخ می‌دهد تصمیم گیری می‌کنند.

پر واضح است که در این بین این تنها رهبر ایران و مشاورانش هستند که خطوط کلی سیاست خارجی و هسته‌ای ایران را ترسیم می‌کنند و دولت در حاشته این تصمیم سازی‌ها قرار دارد.

در زمینه سیاست‌های کلی اقتصادی نیز عملکرد دولت با حمایت آیت الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روبرو شده است و وی به تندی منتقدان دولت را رانده است.

پیش از انتخابات جنجالی ۱۳۸۸ بود که در یکی از دیدارهای هفتگی آیت الله هاشمی رفسنجانی و رهبری جمهوری اسلامی وی در پاسخ به انتقاد آقای هاشمی از شرایط اقتصادی گفت گزارش‌هایی که وی به صحت آن‌ها اطمینان دارد بر این نکته تاکید می‌کند که شرایط اقتصادی بسیار مطلوب و رو به رشد است و وی این «سیاه نمایی‌ها» را سیاسی می‌داند.

به هر حال سیاست رهبر ایران در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ و مجلس نهم در ایجاد شرایط این روز‌ها تاثیر زیادی داشت. بلندپروازی‌های هسته‌ای رهبر نیز عامل اصلی تحریم‌های اقتصادی است.

حمایت از افراد نا‌لایق در مجلس، دولت و قوه قضائیه و برخورد با منتقدان میانه رو از دیگر عواملی است که این شرایط نا‌بسامان اقتصادی را رقم زده است.

متهم کردن محمود احمدی‌نژاد و مقصر جلوه دادن اون در این ماه‌های پایانی دولت مستعجل‌اش شاید کم هزینه و عامه پسند باشد اما دادن آدرس غلط است. آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در به وجود آمدن این شرایط بیشترین نقش و سهم را داشته است و دیگر سران قوا و فرماندهان امنیتی و نظامی نیز شریک تصمیمات وی هستند.

منبع: وبلاگ جمهور


 


دبیر اجرایی خانه کارگر شهرستان طبس اعلام کرد: شرکت پیمانکاری «فرآیند کاو» از پرداخت ۷ ماه از حقوق ۲۰ کارگر قراردادی خود خوداری می‌کند.

غلام رضا محمدی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: شرکت پیمانکاری فرآیند کاو که تحت نظارت شرکت آب و فاضلاب طبس فعالیت دارد از اسفند ماه سال ۹۰ تا هم اکنون، در پرداخت حقوق ۲۰ کارگر خود قصور کرده است.

او افزود: این واحد پیمانکاری در گذشته حدود ۵۰ کارگر داشت که این تعداد هم اکنون به ۲۰ نفر رسیده است.

محمدی اضافه کرد: طبق گفته کارگران، پیمانکار سعی دارد به دلیل آنجه «افزایش مشکلات مالی» ذکر می‌کند با تمامی کارگران خود تسویه حساب کند


 


رییس اداره آموزش و پرورش آبادان گفت: وجود کنده کاری‌های اطراف برخی مدارس تردد دانش آموزان را با مشکل مواجه کرده است.

به گزراش ایلنا، حبیب رمضانی ضمن ابراز ناخرسندی از این وضعیت افزود: به رغم اقدامات و تلاش مسوولان ادارات حفار در جهت ترمیم نوارهای حفاری قبل از بازگشایی مدارس اما متاسفانه هنوز در اطراف بسیاری از مدارس شاهد فضای نامناسب ناشی از کنده کاری هستیم.

او اظهار داشت: وجود این حفاریها نه تنها در زمان فعلی که با شروع نخستین بارندگی مشکلات عدیده تری را در پیش روی دانش آموزان در هنگام تردد قرار می دهد.

وی توجه مسئولان دستگاههای حفار را به رفع هر چه سریعتر این مشکل خواستار شد.

وی تصریح کرد: در زمان حاضر وضعیت موجود در خور شان دانش آموزان نیست و بایستی هر چه سریعتر اقدامات اساسی صورت گیرد.

به گفته ی رییس اداره آموزش و پرورش آبادان مدارس حکمت (روبروی گلزار شهدا) ایثارگر(واقع در چوئبده)، نخبگان(واقع در فلکه پتروشیمی)، مدرسه ایستگاه هشت و چهار مدرسه واقع در منطقه شطیط از جمله ی این مدارس به شمار می روند.

رمضانی بار دیگر بر تعامل، همراهی و حمایت مسوولان ذیربط در جهت بهسازی و بهبود وضعیت فضای خارجی مدارس تاکید کرد.


 


کلمه-گروه اقتصادی: بانک مرکزی قیمت انواع ارز در روز چهارشنبه در مرکز مبادلات ارزی را اعلام کرد که براساس آن، مدعی شد قیمت دلار همچون روزهای دوشنبه و سه شنبه هیچگونه تغییری نکرده است.

قیمت دلار مبادلاتی امروز چهارشنبه همچون روزهای دوشنبه و سه شنبه ۲۶۷۲ تومان نرخ‌گذاری شده است، ضمن اینکه یورو از ۳۴۴۵ به ۳۴۴۷۰ تومان افزایش، درهم بدون تغییر و لیر ترکیه از ۱۴۹۱۴ به ۱۴۹۰۲ تومان کاهش یافته است.

در حالی که مهر گزارش داده که صبح امروز چهارشنبه دلار در بازار ارز چهارراه استانبول ۳۶۱۰ تومان، یورو ۴۷۰۰ تومان، پوند ۵۸۰۰ تومان و درهم ۹۸۵ تومان است، گزارش خبرنگار کلمه حاکی از آن است که در بازار سیاه و کنار خیابان، دلار تا ۴۰۰۰ تومان هم خرید و فروش می شود.

واکنش صرافی‌ها به موضع انفعالی دولت در بازار سیاه؛ خرید و فروش نمی‌کنیم

این در حالی است که ایلنا در گزارشی آورده است: صرافان تهران، امروز به نشانه اعتراض از هرگونه خرید و فروش ارز خودداری کرده و در برابر موضع گیری انفعالی برنامه ریزان اقتصادی واکنش نشان داده اند‌.

عصر روز گذشته لحظاتی پس از نشست خبری احمدی نژاد به یکباره، قیمت ارز و سکه که اندکی کاهش یافته بود، با افزایش قیمت مواجه شد، این اتفاق در حالی صورت گرفت که اغلب صرافی های مجاز در این ساعت تعطیل بودند.

صرافان، علت گرانی‌های اخیر بازار ارز و سکه را، دلالانی می‌دانند که بازار سیاه را در سطح تهران گسترش داده‌اند.

امروز صرافان به نشانه اعتراض در خصوص عدم واکنش دولت به بازار سیاه، از هرگونه خرید و فروش ارز خودداری کرده و بر این عقیده‌اند که باید دولت در برابر دلالان و بازار سیاه دلار موضع انفعالی خود را تغییر دهد.

در همین رابطه، شمس علی تحیری، یکی از صرافان واقع در چهارراه استانبول گفت‌: صرافی‌ها به دلیل آنکه در حال حاضر از همه سو مورد تهاجم قرار گرفته‌اند و دولت نیز در این رابطه تاکنون اقدام موثری را انجام نداده است خرید و فروش و فروش ارز را انجام نمی‌دهند.

وی علت این امر را واقعی نبودن قیمت‌ها دانست و اظهار داشت: در حال حاضر قیمت دلار و سایر ارز‌ها در بازار سیاه تعیین می‌شود.

به گفته این صراف بازار تهران، بازار سیاه طی دو ماه گذشته عامل اصلی آشفتگی بازار سکه وارز بوده و این درحالی است که دولت در این رابطه هیچ اقدامی موثری را انجام نداده است .

به گفته وی تنها در حال حاضر خرید و فروش ارز براساس سفارشات قبلی در صرافی‌ها صورت می‌گیرد‌.

انورالدین شهیدی، مالک صرافی انورالدین شهیدی و شرکاء واقع در خیابان فردوسی شمالی نیز در گفت‌و‌گو با ایلنا، با اشاره به اینکه تحصنی در کار نیست، اظهار داشت‌: صرافی‌ها به دلیل بی‌توجهی دولت و برای اینکه به عنوان مقصر قلمداد نشوند از هرگونه خرید و فروش ارز خودداری می‌کنند.

به گفته شهیدی، عامل گرانی در بازار ارز و سکه را باید در کوچه و پس کوچه‌های بازار و اطراف حوالی چهارراه استانبول و خیابان‌های منتهی به فردوسی و سبزه میدان جستجو کرد زیرا که دلالان در آنجا بازار سیاه به راه انداخته و عامل اصلی گرانی بازار ارز و سکه هستند‌.

مجید حاتمی مالک صرافی دیگر نیز، در خصوص علت عدم خرید و فروش ارز از سوی صرافان، اظهارداشت‌: در حال حاضر صرافی‌ها هیچ ارزی در اختیار ندارند،چراکه بانک مرکزی از هرگونه ارائه ارز به صرافی‌ها خودداری کرده است‌.

حاتمی تصریح کرد‌: متاسفانه مرکز مبادلات ارزی بهانه‌ای برای سودجویی عده‌ای شده که در حال حاضر بازار سیاه را در دست دارند.

وی گفت‌: هیچ تجمع و یا فراخوانی در خصوص تحصن در صرافی‌ها، وجود ندارد‌.

کیومرث امیریان،مالک یک صرافی نیز علت اینکه چرا دیگر صرافی‌ها در سایت‌های خود و یا تابلوهای قیمتی صرافی‌ها نرخ‌ها را اعلام نمی‌کنند، عنوان داشت: نامشخص بودن قیمت ارز و سکه و همچنین در دست گرفتن این بازار از سوی دلالان و همچنین تغییرات لحظه به لحظه باعث شده که دیگر صرافی‌ها این کار را انجام ندهند‌.

امیریان، با تأکید بر اینکه دولت به جای راه اندازی مرکز مبادلات ارزی به صرافی‌های مجاز اعتماد کند، خاطر نشان کرد: تنها بازار ارز از طریق کشش عرضه و تقاضا به آرامش می‌رسد و این امر نیز باید از طریق صرافی‌ها انجام گیرد.

سایت های اعلام نرخ ارز فیلتر شدند؛ نرخ ارز صفر شد

به دنبال التهابات قیمت در بازار سکه و ارز کشور طی روزهای اخیر، چندین سایت مرتبط ارایه کننده نرخ ارز و سکه فیلتر شدند.

بنا بر آنچه ایلنا گزارش داده سایت های پرطرفدار اعلام کننده نرخ ارز مانند مظنه، صرافی تهران، مثقال، آنلاین کارنسی، پیک پایگاه خبری و…. از جمله این سایتها هستند که امروز صبح فیلتر شدند.

این گزارش می افزاید: سایر سایت هایی که طی روزهای اخیر قیمت ارز و سکه را اعلام می کردند، در اقدامی هماهنگ قیمت تمامی ارزها را صفر کرده و از اعلام جزییات قیمت اصلی ارز خودداری کرده اند.

در همین زمینه یکی از صرافی های تهران در وبسایت خود اعلام کرده است: به تبعیّت از سیاست‌های بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و کمک به سامان گرفتن بازار ارز ایران فعلا هیچ نرخی اعلام نخواهد کرد. اعلام نرخ منوط به اجازه مجدد بانک مرکزی به صرافی در ثبت مجدد نرخ در تابلو می‌باشد.

نائب رییس اتاق بازرگانی ایران: افزایش نرخ ارز‏ مجالی برای تولید نگذاشته است

در حالی که رحیمی معاون اول احمدی نژاد در سفر خود به ایلام مدعی شده که عده‌ای در داخل همسو با عوامل خارجی تلاش می‌کنند تا در بازار اخلال کنند اما جای هیچ‌گونه نگرانی نیست چون این نوسانات مقطعی و نتیجه دستکاری در مکانیسم طبیعی بازار است که بتدریج این نوسانات فروکش خواهد کرد، نائب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در حال حاضر تقاضای واقعی ارز از عرضه پیشی گرفته است افزود: این امر باعث صعودی شدن قیمت ارز شده است و مادامی که این شرایط ادامه داشته باشد (با تشدید تحریم ها) نرخ ارز باز هم افزایش پیدا می کند که در کنار این موارد صادرات و همچنین تولید هم دچار مشکل می شود.

پدرام سلطانی در گفتگو با ایلنا با اشاره به علت صعودی شدن نرخ ارز اظهار داشت:علت اصلی نوسانات نرخ ارز طی ماههای گذشته افزایش تحریم ها، کاهش فروش نفت، بلوکه شدن ذخایر ارزی ما در خارج از کشور و محدودیت ارتباطات بانکی بین ایران و دنیا بوده است که طبیعتا در تراز تجاری کشور تاثیر گذار بوده است.

سلطانی با بیان اینکه هم اکنون تعیین نرخ ارز ممکن نیست تصریح کرد: اینکه ما چه میزان ارز تا پایان سال می توانیم تامین کنیم و انتظارات جامعه از تغییر نرخ ارز چه خواهد بود مشخص نیست و آنچه مشخص است روند صعودی ادامه دارد و رقم قابل پیش بینی نیست.

سلطانی در پاسخ به این سوال که ایا افزایش نرخ ارز به صادرکنندگان کمک کرده است تصریح کرد: در صورتی روند صعودی ارز به صادرکنندگان کمک می کند که با شیب ملایمتری همراه باشد و با ثبات تر پیش رود تا بتوانند پیش بینی بهتری از این روند داشته باشند.

وی گفت: صادرات حلقه بعدی تولید است و تولید باید مجالی برای توسعه پیدا کند تا منجر به صادرات کالا شود.

نائب رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در بسیاری از واحدها نیازهای ارزی و وارداتی تولیدکنندگان با مشکل همراه شده و فرایند واردات به سختی صورت می گیرد.

سلطانی در خاتمه گفت: به نظر می رسد اگر مسوولان ذیربط حداقل از اظهارنظر در خصوص توان و تصمیم خود برای مدیریت بازار ارز اجتناب کنند، می توانند به سردرگمی فعالان اقتصادی بیش از این دامن نزنند.

سقف ورود و خروج ارز ۵۰۰۰ دلار تعیین شد

بانک مرکزی اعلام کرد: ورود و خروج ارز تا سقف ۵۰۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها توسط مسافران مجاز است.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ورود ارز توسط هر مسافر از خارج یا از مناطق آزاد تجاری- صنعتی به سرزمین اصلی به صورت اسکناس تا سقف ۵۰۰۰ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها مجاز می‌باشد.

این گزارش می افزاید: برای ورود اسکناس بیش از ۵۰۰۰ دلار، مسافر می‌بایست در مبادی ورودی اظهارنامه ارزی تکمیل و اطلاعات مربوطه نیز توسط بانک مستقر در مبادی ورودی گمرک ثبت گردد.

خروج اسکناس به خارج از کشور(از سرزمین اصلی یا مناطق آزاد تجاری- صنعتی) تا سقف ۵۰۰۰ دلار و یا معادل آن به سایر ارزها مجاز است لیکن خروج بیش از میزان تعیین شده، موکول به ارائه اظهارنامه ارزی و یا اعلامیه (هرنوع سند) بانکی معتبر توسط مسافر خواهد بود که مبین پرداخت وجه به صورت اسکناس از محل حساب ارزی و یا فروش ارز باشد.


 


رئیس اتحادیه زنان کارگر از دست رفتن ارزش پول ملی را عامل کاهش قدرت خرید کارگران دانست.

سهیلا جلودارزاده در گفت‌و‌گو با ایلنا اظهار کرد: از دست رفتن ارزش پول ملی باعث شده تا قدرت خرید کارگران و سایر اقشار مردم به صورت بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کند. کارگران و اقشار مزدبگیر در شرایطی به سر می‌برند که گویی هر روز دزدی به خانه‌شان می‌زند و آرام آرام دارایی‌های‌شان را می‌برد.

این نماینده حامی حقوق کارگران در مجلس ششم با طرح این پرسش که «یک کارگر با دستمزد ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومانی چگونه می‌تواند هزینه‌های جاری زندگی خود و خانواده‌اش را تامین کند؟» اظهار کرد: موریانه‌ای که به پای اقتصاد کشور ما افتاده بود اینک پایه‌های اقتصاد خانواده‌های ما را می‌بلعد.

جلودارزاده ضمن اشاره به قابل پیش بینی بودن کاهش ارزش پول ملی از سال‌ها قبل گفت: کاهش ارزش پول ملی چیزی نیست که یک روزه اتفاق افتاده باشد بلکه از سال‌ها پیش قابل پیش بینی بود و امروز تنها تجلی آن را می‌بینیم. به طور کلی پشتوانه ارزش پول ملی، تولید داخلی، درآمدهای نفتی، ذخایر ارزی، جواهرات سلطنتی و دیگر دارایی‌های کشور است.

این فعال کارگری تصریح کرد: سند چشم انداز ۲۰ ساله مقرر کرده بود تا به نقطه‌ای برسیم که تولید داخلی بزرگ‌ترین پشتوانه پول ملی شود اما امروز با تعطیلی پی در پی واحد‌های تولیدی فاتحهٔ این پشتوانه خوانده شده است.

او با تاکید بر مدیریت نامناسب اقتصادی مسئولان و اثر گذاری تحریم‌ها بیان کرد: بخش دوم پشتوانه ارزش پول ملی نیز از طریق کاهش درآمدهای نفتی، دارایی‌ها و… از میان رفته است. در نتیجه آنچه که امروز به عنوان بالا رفتن روزانه قیمت دلار مطرح می‌شود صحیح نیست بلکه ارزش پول ملی در حال سقوط است.

نماینده مجلس ششم شورای اسلامی مسئولان اقتصادی کشور را فاقد توانایی لازم برای حل مشکلات خواند و عنوان کرد: بعضی مواقع از فرط تکرار زیاد، آنچه را که آدم خود می‌گوید باور می‌کند. مسئولان نیز از از بس معضل بیکاری در کشور را انکار کرده‌اند، خود نیز این مسئله را باور کرده‌اند. وقتی بیکار شدن ۱۰ نفر عادی شد، بیکاری ۱۰۰ نفر یا حتی ۱۰۰۰ نفر نیز عادی می‌شود و بدین ترتیب دیگر معضلی به نام بیکاری درک نمی‌شود.

جلودارزاده با اشاره به آمار حجم واردات کشور اظهار کرد: گویی ما تعهد داده‌ایم که واردات در هر شرایطی ادامه پیدا کند. مقاومت اقتصادی باید معنایی داشته باشد که آن هم حمایت از تولید داخلی است.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پایان از عدم پاسخگویی مسئولان به اعتراضات مکتوب کارگران انتقاد کرد و گفت: باید از بازی‌های سیاسی دست برداریم و با حمایت از تولید داخلی، نیاز‌های کارگران و کارفرمایان کشور را بر طرف سازیم. در شرایط فعلی پرداخت یارانه غیر نقدی به کارگران در غالب تامین سبد مواد غذایی آنان می‌تواند راهگشا باشد.


 


مسعود بهنود

وقتی خبر از گسترش فیلترینگ و پارازیت و سانسور می رسد تازه آدمی در می یابد چشم و گوش مردم چقدر نزد حاکمان ارزشمند است که برایش این همه زحمت و بدنامی را بر خود هموار می دارند. و از همان زمان است که آدمی درک می کند که دعوا کجاست. دعوا بر سر آگاه نشدن ماست ورنه همان آیه شریفه مبنای عمل می شد که بر بالای دفترچه انشای ما بشارتمان می داد به شنیدن قول های مختلف و برگزیدن بهترین آن ها معلم فقهمان می گفت یعنی تو شعور داری و شعور ترا خداوند شاهد است پس تو حق انتخاب داری، پس کسی حق ندارد در چشم ها و گوش های ترا ببندد. اما آینه خانه را چه کنیم.

تا پنجاه سال قبل هم در داخل مجموعه سلطنتی ارک تهران، اتاقی بود به آن می گفتند آینه خانه. حتی در سال های چهل و دوران وزارت دارائی جمشید آموزگار مدتی این اتاق مقر مهدی معتمدی مدیرکل دفتر وزارت دارائی بود. چرا این اتاق آینه خانه نام داشت، حکایتی دارد. اول بار این نام در زمان ناصرالدین شاه به آن گوشواره رو به قبله عمارت باب همایون داده شد و همین طور به نام ماند.

ناصرالدین شاه زمانی گفته بود آینه خانه جائی است که آن جا عقاب پر می ریزد. بیرون آمدن از آن اتاق مانند گذر سیاووش از آتش یا چیزی شبیه به پل صراط بود. اینکا به نظرم می رسد که اوباما و میت رامنی به آینه خانه می روند همان جا که قذافی و صدام رفتند و زنده به در نیامدند. به نظرم بشار اسد و محمود احمدی نژاد هم دارند به آینه خانه نزدیک می شوند.

دکتر طلوزان حکیم فرانسوی شاه، در بازگشت از یکی از مرخصی هایش، یک آینه به قبله عالم پیشکش داد، این آینه اتاقی را که بین محل کار شاه و آبدارخانه بود، آینه خانه کرد. آینه دکتر طلوزان وقتی گشوده شد نظر همه را جذب کرد چرا که صافی و واقع نما نبود، اعواجی داشت که مقعر و مهدبش می کرد و در نتیجه آدمی در آن معوج به نظر می رسید. قدش کوتاه و کله بزرک می شد، صورتش دراز و دریده. چند روز اول آینه را تکیه به دیوار دادند و شاه و درباریان در برابرش می ایستادند و به آن می خندیدند، یعنی به خود. بعد امر فرمودند همان جا نصب شود و هر از گاه وزیری، حاکمی، امیری را به آن اتاق می بردند و از تماشای وی مفصل تفریح می فرمودند و درباریان هم در این تفریح شریک می شدند.

با گذر ایام چند آینه دیگر از همان قبیل هم به اتاق اضافه شد و کم کم درش قفل شد و کلیدش رفت در جیب مفتاح الملک کلیددار و بی اذن همایونی رفتن به داخل آن میسور نبود. گاه قوروق می شد و درباریان می فهمیدند شاه اجازه داده اهل حرم و محارم هم به آینه خانه بروند تا دلشان باز شود. آینه خانه بی آن که نمایشی در کار باشد و یا کریم شیره ای احضار فرموده باشند و یونس ماهی لودگی کند و اخترخمانی مسخرکی، خود به خودی اسباب سرمستی بود و صدای خنده از آن بلند.

شاه قاجار که اهل معنا بود گوئی در خدمت علما سخنی از این آینه رانده بود و یکی از علمای نامدار گفته بود این آینه عاقبت است، در آینه عاقبت یک کجی و راستی هائی هست که به چشم سر نمی نشیند، در ذات است. اعوجاج در ذات. شاه را از این تشبیه خوش آمد و کم کم در این مباحث چه بس سخن ها رانده شد. چنین بود که آینه خانه آئین نامه ای یافت تا حاضران بدانند کسی که به آینه خانه درآمد همه عیوب نهانش جلوه می کند و از پرده بیرون می افتاد. آینه دکتر طلوزان عیب نما بود. کم کم این مثل سایر شد. می گفتند آقا مستوفی الممالک که به آینه خانه نمی رود، این یک معنا داشت، و وقتی گفته می شد مشیرالدوله دو بار به آینه خانه رفت و محترم به در آمد، به معنای دگر.

آینه خانه بود تا قبله عالم را مانند تمام آدمیان دیگر عالم، نوبت به پایان رسید و تیر میرزا رضا کرمانی به خاکش انداخت و نوبت به فرزندش مظفرالدین شاه رسید. دیرزمانی دارالخلافه سیاهپوش بود و جنازه شاه شهید در دهانه سبزه میدان و مردم دورش عزادار تا نحس زمان گذشت و شاه جدید از تبریز رسید و سنگ قبر آماده بود و شاه بابا دفن شد و درخزانه ها گشوده شد و درباریان تازه به خیال گنج یابی به جست و جو برآمدند از جمله در آینه خانه گشوده شد.

درباریان سابق به خیال آن که شاه جدید دلش باز شود روزی وی را با مقدماتی به آینه خانه کشاندند. اما چندان که پرده ها افتاد و شمعدان ها روشن شد، شاه خود را خمیده و پیچیده، کج و معوج، مثل لک لک با گردن دراز و یا مثل نهنگ لهیده و یله دید به فغان آمد و فریاد یا الله سر داد و سرید زیر عبای شیخ بحرینی گریان کنان که خدا نیاورد. فریاد و فغان از درباریان بلند شد و همان شبانه جام های آینه را شکستند و حتی به استدعای برخی از اهل حرم که طالب آینه فرنگی بودند وقعی ننهادند و فرمودند شگون ندارد.

یکی از فضلای زمان گاه به دربار می رفت اهل جفر بود و طلسم گشائی می دانست، سرکتابی باز می کرد و دعائی می خواند وقتی این حکایت را شنیده بود در دفتر نوشت “آینه دکتر فرنگی، عیب نمای ذات بود. کس تاب آن نداشت.” و باز در دفتر خطی خود میرزا ضبط است که نوشته “کاشکی هیچ پیرهنی بر تن عادت های آدمی نبودی تا زشت و پلیدش به چشم آید، شاید چاره شود”. ابراهیم گلستان در ابتدای فیلم خانه سیاه است نوشته و گفته دنیا زشتی کم ندارد، زشتی های دنیا بیشتر بود اگر آدمی بر آن ها دیده بسته بود. اما آدمی چاره ساز است”.

حکایت آینه خانه از آن رو شنیدنی است که در این آغاز قرن بیستم، که فوران اطلاعات و انفجار دانائی ها چنان کرده است که گویا هیچ چیز قصد پوشیده ماندن ندارد هنوز هستند کسانی که از ترس ظاهر شدن اندام ناساز خودشان یا بهتر بگوییم نگران از قضاوت مردمان درباره اعمالشان، از آینه خانه پرهیز دارند.

ماهواره ها، بزرگراه اطلاعاتی، شبکه های به هم پیوسته اجتماعی، کبوتران نامه رسان بادپیما همه هستند اما باز هم هزاران تن در کار پرده پوشی هستند. و پرده پوشی واقعیت ها در این عصر به دو گونه است. یکی ارسال پارازیت و فیلتر کردن راه های عبور در بزرگراه های اطلاعاتی، اما از آن مهم تر خاک پاشیدن در چشم حقیقت. یعنی هزار شعبه ساختن و شروع کردن به جعل، هزار شعبده به کار انداختن و نیمه پنهان و آشکار ساختن. هزار ترفند در کار آوردن تا بلکه جهانیان را معوج و زشت نشان دهند شاید در آن میان اندامشان راست بنمایاند.

این جنگ آینه داران تا کجا می تواند ادامه یابد. صدای قهقهه از آینه خانه می آید. این صدای آن هاست که ناسازی اندام خود را باور ندارند. و ناگهان به صدای تیری صدای هق هق گریه می آید. این صدای آن کس است گوشه ای از ذات خود را به چشم دیده و تاب نیاورده است. و صدای دیگر جام هاست که می شکنند مبادا راست گفته باشد. آینه چون نقش تو بنمود راست

منبع: روز


 





 


کلمه – گروه اقتصادی: بر اساس گزارش های متعدد، شایعات دو روز اخیر در نهایت به عمل تبدیل شده و بازار تهران به طور کامل به حال تعطیل درآمده است. نیروهای ضد شورش وابسته به سپاه و نیروی انتظامی نیز به طور گسترده وارد عمل شده و به دستگیری تجمع کنندگان پرداخته اند.

به گزارش خبرنگار کلمه، ساعتی پیش از ظهر امروز در خیابان های ناصر خسرو و اطراف بازار تهران، تعداد قابل توجهی از کسبه و بازاریان دست به تجمع و راهپیمایی زده اند.

بر اساس گفته های منابع مختلف، راهپیمایی در مسیر خیابان های ناصرخسرو، میدان امام خمینی و خیابان فردوسی ادامه یافته و معترضان در تمام اسین مسیرها در حال شعار دادن بوده اند.

بر اساس گزارش های جدیدتر، گارد ضد شورش نیروی انتظامی با حضور پرتعداد در میدان و خیابان فردوسی، اقدام به دستگیری حاضران کرده است.

تعداد نیروهای پلیس و لباس شخصی حاضر در محل، بسیار گسترده و برخورد آنها هم بسیار خشن گزارش شده است.

با این حال در سبزه میدان و محوطه مقابل بازار سنتی تهران، پلیس نتوانسته از تجمع بازاریان و تعطیلی کامل کسب و کار جلوگیری کند.

از جمله شعارهایی که در تجمع ظهر روز چهارشنبه سر داده شده، «الله اکبر»، «نصر من الله و فتح قریب/ مرگ بر این دولت مردم فریب»، «محمود خائن آواره گردی…»، «محمود حیاکن، سیاستو رها کن»، «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن»، «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم»، «احمدی به هوش باش، ما مردمیم نه اوباش» و… گزارش شده است.

همچنین منابع مختلف گفته اند که پلیس برای متفرق کردن تجمع کنندگان از گاز اشک آور استفاده کرده است.

خبرنگار کلمه از بازار تهران گزارش داده که فعالان قدیمی بازار، اعتراض امروز را بی سابقه ترین مورد تعطیلی بازار تهران پس از انقلاب ارزیابی می کنند؛ چرا که صنف های مختلف فعال در بازار از جمله صنف پارچه و قماش، طلا و جواهرات، پوشاک، خشکبار، لوازم خانگی و … در آن شرکت دارند و هماهنگی و یکپارچگی کم سابقه ای بین بازاریان در اعتراض امروز به چشم می خورد.

آخرین گزارش ها حاکی است که در خیابان های سعدی، جمهوری، فردوسی و منوچهری درگیری هایی بین پلیس و معترضان رخ داده و نیروهای نظامی با لباس رسمی برای سرکوب تجمع کنندگان وارد صحنه شده اند.

پمپ بنزین های ابتدای وصال در خیابان انقلاب و ابتدای خیابان فردوسی بالاتر از میدان فردوسی نیز تعطیل شده اند.

صرافی های سطح شهر به خصوص در اطراف بازار، خیابان جمهوری و خیابان فردوسی هم به طور کامل کرکره ها را پایین کشیده و خرید و فروش را تعطیل کرده اند.

ایلنا گزارش داده که این اقدام به عنوان اعتراض به نبود برنامه ریزی اقتصادی، ایجاد بازار سیاه و موضع انفعالی دولت صورت گرفته است.

اعتراض فعالان بازار تهران به گرانی نرخ ارز، بی ثباتی اقتصادی و ناتوانی دولت از مهار قیمت ها و سوء مدیریت موجود است.

وزیر اقتصاد شب گذشته اعلام کرده بود که تصمیم گرفته شده بازار غیر رسمی ارز “جمع شود”. همچنین گفته می شود که سردار رادان به عنوان مسئول برخوردهای پلیسی با افراد فعال در بازار ناآرام ارز تعیین شده است.

احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی هم از تشکیل ستاد متمرکزی برای بررسی بازار ارز و برخورد با کسانی که آنها را “اخلالگر” نامیده، خبر داده است.

درخواست محافظه کاران برای مداخله نیروی انتظامی!

دبیر انجمن اسلامی اصناف و بازار که تشکل وابسته به محافظه کاران در بازار تهران است، در مصاحبه ای با ایسنا خواستار مداخله نیروی انتظامی و برخورد با کسانی شده که آنها را “اخلال گر” نامیده است.

احمد کریمی اصفهانی که دیروز در مصاحبه ای از بی کفایتی و ناتوانی دولت سخن گفته بود، امروز در واکنش به اعتراضات بازاریان به همین موضوع، گفته است: “برخی به دنبال اخلال‌گری در بازار(تهران) هستند و ما انتظار داریم که نیروی انتظامی این مساله را پیگیری کرده و با اخلال‌گران برخورد کند.”

وی ابتدا ادعا کرده بود که بازار تعطیل نشده و “اخلال‌گری‌ها از خارج از بازار به آن تزریق شده است”! اما در مصاحبه بعدی به تعطیلی مغازه های بازار اعتراف کرده ولی گفته است که بازاریان از ترس ناامنی و “برای این که اوضاع به هم نریزد” مغازه های خود را بسته اند.

دبیر انجمن اصناف و بازار در مصاحبه خود با ایسنا به طور مشخص به اعتراض در صنف قماش اشاره کرده و گفته است: “شاید در بخش‌هایی مانند خرازی‌ها مشکلاتی باشد، اما به طور کلی اینگونه نیست و ما با اتحادیه خرازی‌ها نیز صحبت کردیم که گفتند شرایط عادی است.”

صنف پارچه و قماش سال گذشته هم برای حدود دو ماه به طور کامل در اعتصاب بود.

در همین باره بخوانید:

گزارش کلمه از تعطیلی بازار و توقف کسب و کار؛ فردا چه می شود؟


 


کارگران کارخانه نورد لوله و پروفیل ساوه بیش از چهار ماه است که دستمزدهای خود را دریافت نکرده‌اند. این در حالی است که کارفرمای این کارخانه بدنبال رای موافق اداره کار اراک مبنی بر اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد ۲۰۰ نفر از کارگران، فشار بر روی همه کارگران را افزایش داده است.

بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این کارخانه از سال‌ها پیش با شکایت به مراجع قانونی خواهان اعمال قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد خود بودند که نهایتا شکایت آنان به ثمر نشست و اداره کار اراک به اعمال این قانون در مورد ۲۰۰ نفر از کارگران رای مثبت داد.

بدنبال این موفقیت از سوی کارگران، کارفرما علاوه بر شکایت و خواست تجدید نظر در این رای، همزمان اقدام به قطع مزایای مربوط به سختی کار همه کارگران کارخانه کرد و به این ترتیب میزان دریافتی آنان ماهیانه از ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان کاهش پیا کرد و از سوی دیگر ساعت کار آنان را به ۸ ساعت تقلیل داد و در حال حاضر با تغییر سمت و تغییر شفیت کاری کارگران بطور مداوم در حال اعمال فشار بر آنان است.

همچنین کارفرمای این کارخانه با اخراج یکی از کارگران با سابقه به نام جلال یوسفی در روز نهم مهر ماه جاری، شمشیر اخراج را نیز در بالای سر کارگران قرار داده است. وی دارای ۲۰ سال سابقه کار در این کارخانه [بوده] و از جمله کارگرانی است که پیشاپیش دیگر همکارانش برای اعمال مشاغل سخت و زیان آور در کارخانه نورد پروفیل ساوه تلاش کرده است و خود نیز مشمول این قانون شده است.

کارگران این کارخانه همچون میلیون‌ها کارگر در سطح کشور با توجه به اینکه حداقل دستمزد جوابگوی زندگی آنان نیست بناچار روزانه ۴ ساعت اضافه کاری می‌کنند و ساعت کار عملا در بسیاری از کارخانجات ۱۲ ساعت در روز است. امروزه ۴ ساعت اضافه کاری روزانه چنان با شرایط کار و زندگی کارگران ایران در هم تنیده است که قطع آن عملا به اهرم فشاری در دست کارفرمایان برای تمکین واداشتن کارگران تبدیل شده است.


 


مادر رشید اسماعیلی از وضعیت این زندانی سیاسی ابراز نگرانی کرده و گفته است که فرزندش در سلول انفرادی بند اطلاعات سپاه اصفهان نگهداری می شود و به پی گیری های خانواده او در خصوص علت بازداشت و اتهام یا اتهامات انتسابی به آقای رشیدی پاسخ دقیقی داده نمی شود.

رشید اسماعیلی، عضو سازمان ادوار تحکیم وحدت و دانشجوی محروم از تحصیل رشته حقوق بشر در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علامه است که ۱۸شهریور ماه بازداشت شد. خانم حقانی، مادر آقای اسماعیلی درباره نحوه بازداشت فرزندش به روز می گوید: شب ۱۸ شهریور زمانی که ما به طبقه پایین منزل که محل سکونت رشید بود مراجعه کردیم متوجه شدیم که رشید حضور ندارد، وسایل منزل به هم ریخته و لپ تاپ های او هم نیست، خیلی نگران شدیم، با تلفن همراهش تماس گرفتیم که خاموش بود، دوستان و آشنایان هم اظهار بی اطلاعی کردند، اواخر شب بود که تقریباً مطمئن شدیم دستگیر شده. فردا صبح به هر مرکزی که فکر می کردیم، مراجعه کردیم ولی هیچ کس مسوولیت این بازداشت را قبول نمی کرد و هیچ جواب درستی به ما داده نمی شد تا اینکه وکیل رشید که حدس می زد به هرحال برای تفهیم اتهام و صدور قرار او را به دادگاه منتقل می کنند، به دادگاه انقلاب مراجعه کرد و نزدیک ظهر در محوطه دادگاه برای چند لحظه با رشید روبرو شده بود و ما فهمیدیم که توسط اطلاعات سپاه دستگیر شده. بعداً هم رشید در ملاقاتی که داشت عنوان کرد که مامورین حدود ساعت ۵ بعد از ظهر به منزل آمده بودند و حکم هم داشتند ولی اجازه نداده بودند او به خانواده خبر دهد و یا تماسی بگیرد.

مادر رشید اسماعیلی با اشاره به گذشت بیش از ۲۵ روز از بازداشت فرزندش می گوید: متاسفانه به غیر از یک تماس یک دقیقه ای در طول این مدت تماسی نداشته اما دوبار موفق به ملاقاتش شدیم که البته هر دوبار با حضور مامور انجام شد. حتی مرتبه دوم بعد از اینکه مدت طولانی منتظر شدیم متوجه شدیم که در محل ملاقات دوربین گذاشته اند. به رشید هم تاکید شده بود که بین من و پدرش و رو به دوربین بنشیند که این وضعیت این دیدار کوتاه را برای ما خیلی سخت کرد. نمی دانم دلیل این کار چه بود ولی به هر حال از لحاظ روحی خیلی آزار دهنده بود. این مسئله البته در خصوص بازجویی های رشید هم وجود داشته یعنی از جلسات بازجویی هم به گفته رشید فیلمبرداری می شود که مشخص نیست به چه هدفی انجام می شود.

درباره وضعیت جسمی و روحی آقای اسماعیلی می پرسم که مادرش می گوید: ما سه شنبه هفته گذشته با رشید ملاقات کردیم و از آن زمان از او بی خبر هستیم اما درهمان ملاقات خودش تاکید داشت که حالش خوب است و ما نگران نباشیم، او در دوران بازداشت قبلی هم هیچ وقت ضعف نشان نمی داد و از شرایط گله نمی کرد اما این بار ظاهر او نشان می داد که در شرایط خوبی نیست، لاغر شده و بسیار رنگ پریده بود، به هر حال الان ۲۵ روز است که پسرم در انفرادی به سر می برد و اجازه تماس تلفنی هم ندارد، هیچ دلیلی هم برای اینکه چرا او را در انفرادی نگه دارند عنوان نمی شود. اصلا فکر اینکه رشید بیشتر از سه هفته است بدون هیچ ارتباطی در سلول انفرادی زندانی به سر می برد ما را مریض کرده است. من و پدرش از روز ملاقات تا الان اصلاً وضعیت روحی خوبی نداریم بخصوص اینکه به خاطر سن بالا و بیماری قادر به رفت و آمد زیاد به مراجع نیستیم.

او با ناکید بر اینکه اتهام یا اتهامات انتسابی فرزندش هنوز مشخص نیست، می افزاید: فقط گفته اند در قالب جرائم رایانه ای هست پرونده هم در بازپرسی است، می گویند فعلاً بازداشت موقت است و هنوز بازجویی ها تمام نشده و معلوم هم نیست تا کِی طول بکشد. نمی دانم چرا بازجویی باید اینقدر طولانی باشد ؛آن هم در حالی که پسرم در انفرادی به سر می برد.

خانم اسماعیلی سپس می گوید که به پی گیری های او و پدر رشید پاسخ دقیقی داده نمی شود؛ اصلا ما نمی دانیم برای ارتباط با مسوولین اطلاعات سپاه باید به کجا مراجعه کنیم و مرکز مشخصی در این خصوص وجود ندارد.

او سپس تاکید میکند که فرزندش همیشه پایبند به قانون اساسی و معتقد به رعایت آن بوده و “اگر هم انتقادی داشت در همان چارچوب بیان می کرد. واقعاً نمی دانم چرا بازداشت شده. تمام وقت اش صرف مطالعه می شد و در انتقاد کردن هم اهل توهین و تند روی نبود و همه کسانی که او را می شناختند به میانه روی و دلسوزی او اعتراف داشتند”.

رشید اسماعیلی سوم دی ماه ۸۸ نیز پس از احضار به اداره اطلاعات اصفهان بازداشت شده بود. این فعال دانشجویی که ۷۰ روز در بازداشت به سر برده بود با قرار وثیقه آزاد واز سوی دادگاه به یک سال و شش ماه حبس تعلیقی به مدت سه سال محکوم شد.

اکنون مشخص نیست بازداشت مجدد او در راستای چه اهدافی از سوی اطلاعات سپاه اصفهان صورت گرفته است.


 


یک عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تحلیلی از شرایط بد اقتصادی کشور و نابسامانی در حوزه ارزی گفت که وضعیت پیش آمده ضعف و ندانم کاری و بی مسئولیتی سه قوه را به خوبی نشان می دهد چرا که طی این مدت قادر به کنترل بازار اقتصادی و افزایش قیمت‌های غیر مرسوم در حیطه ارز نشده‌ و از حل و فصل این مشکل عاجز مانده‌اند.

صادق زیبا کلام در گفت‌وگو با سایت خبری قانون، با انتقاد از نوسانات قیمت ارز یادآور شد: جهش بی سابقه قیمت ارز در جامعه از نظر روانی تبعات منفی زیادی دارد و اثرات مخرب آن در کوتاه مدت بسیار زیاد است و باعث فلج شدن اقتصاد کشور می‌شود و در خرید و فروش کالاهای مختلف اثرات منفی زیادی دارد.

این تحلیلگر موضوعات سیاسی تاکید کرد که وضعیت پیش آمده ضعف و ندانم کاری و بی مسئولیتی سه قوه را به خوبی نشانمی‌دهد چرا که طی این مدت قادر به کنترل بازار اقتصادی و افزایش قیمت‌های غیر مرسوم در حیطه ارز نشده اند و از حل و فصل این مشکل عاجز مانده‌اند.

کشورهای اروپایی هم بحران دارند، ولی به مردم اجازه اعتراض می‌دهند

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه برخی کشورهای غربی و اروپایی نیز با مشکلات اقتصادی مواجه هستند این شرایط مدیریتی در ایران، قابل مقایسه با نوع مدیریت در آن کشورها نیست تاکید کرد: کشورهایی مثل پرتغال، اسپانیا، یونان و لهستان با بحران اقتصادی مواجه شده اند ولی به هیچ وجه شرایط این سیاست خارجی غلط دولت نهم و دهم عامل تنگنای اقتصادی و سیاسی است کشورها شبیه به شرایط ایران نیست چرا که در این کشورها به مردم اجازه اعتراض و راهپیمایی و انتقاد از سیاست‌های غلط مسئولان دولتی داده می‌شود در حالی که در کشور ما مردم حق هیچ گونه اعتراض و اظهار نظری ندارند.

این تحلیلگر سیاسی یادآور شد: اینطور که به نظرمی‌رسد بخش‌هایی از نظام اجرایی یا حاکمیت در حال انتقام گیری و تسویه حساب سیاسی از یکدیگرند و شاهدیم از درون جبهه اصولگرا برخی افراد رسماً دولت را متهم می‌کنند که قصداَ اجازه داده اقتصاد کشور بحرانی شود.

وی خاطر نشان کرد: دیدگاه دیگری که در خصوص شرایط اقتصادی وجود دارد نظر شخص الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است که مقصر نابسامانی‌های اقتصادی را دولت و شخص احمدی نژاد می‌داند و با این اظهارات قصد دارد همه مسئولیت این شرایط را به گردن شخص احمدی نژاد بیندازد.

زیبا کلام سومین دیدگاه را مربوط به دیدگاه افراد تندرو و رادیکال در جریان اصولگرا دانست و افزود: تندروها و افراد رادیکال سعی دارند مسئولیت همه مشکلات اقتصادی کشور را به گردن آمریکا و اسرائیل بیندازند و با این اتهامات از مجلس و دولت رفع مسئولیت می‌کنند در صورتی که کشورهای اروپایی گرفتار شده در بحران اقتصادی، هیچ یک از مردم جامعه گرفتار حس حقارت و بغض و کینه شده‌اند نیروهای خارجی را در مشکلات اقتصادی مقصر نمی دانند.

در اوج جنگ تحمیلی هم شرایط اقتصادی بهتر از این بود

وی در پاسخ به اینکه؛ آیا کشور تاکنون با چنین بحران اقتصادی مواجه بوده است؟ ادامه داد: تا جایی که می‌دانم حتی در اوج جنگ تحمیلی هم با چنین شرایط بد اقتصادی مواجه نبوده ایم و اوضاع کشور در دوره جنگ بهتر از این بود. در آن شرایط هم می‌توانستیم نفت خود را به سایر کشورها صادر کنیم و با همه قوا در برابر رژیم عراق بایستیم و شاهد چنین شرایط آشفته‌ای نباشیم.

این تحلیلگر سیاسی افزود: متاسفانه امروزه فقط با بحران اقتصادی مواجه نیستیم بلکه با بحران در حوزه بین المللی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی روبه‌رو شده ایم.

در اوج ترورها هم مردم با این حجم از بغض و کینه مواجه نبودند

زیبا کلام تاکید کرد که کشور دچار حس حقارت، بغض و کینه نسبت به یکدیگر شده است و حتی در زمانی که کشور با انبوه ترورها مواجه بود، با این حجم بغض عظیم از بغض و کینه مردم نسبت به یکدیگر مواجه نبودیم و این ساده انگاری است که نادران و دوستانش همه مسئولیت شرایط بحرانی کشور را به دوش احمدی نژاد بیندازند.

وی با اشاره به اظهارات اخیر الیاس نادران، گفت: با اظهارات نادران موافق نیستم چرا که سعی دارد همه بار مسئولیت را به گردن قوه مجریه بیندازد و از این موضوع غافل است که در کشور ما مردم حق هیچ گونه اعتراض و اظهار نظری ندارند کشور درگیر تحریم‌هاست و در حال حاضر صادرات نفتی ما به نیمی از صادرات گذشته خود رسیده است.

این فعال سیاسی، با انتقاد شدید از نادران گفت که نادران نمی خواهد قبول کند که در آشفتگی بازار اقتصادی، تحریم‌ها هم اثر گذار بوده است ضمن اینکه شعارهایی که درباره اقتصاد مقاومتی برای مردم سر می‌داد را خودش باور کرده است.

تحریم ها نتیجه سیاست خارجی آقایان از سال ۸۴ است

وی سیاست خارجی دولت نهم و دهم را مورد انتقاد قرار داد و تصریح کرد: سیاست خارجی که نادران و همفکران اصولگرایش طی دولت نهم و دهم اجرا کرده اند باعث به وجود آمدن مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها شده است و سیاست خارجی که آقایان طی سال ۸۴ تاکنون در پیش گرفته اند، باعث موضع گیری جامعه بین المللی علیه ایران شده است بنابراین اینگونه اظهار نظرات، فرار از جلو است.

تقصیرها را گردن کسی می‌اندازند که زیر علم وی سینه می‌زدند

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه احمدی نژاد کسی است که نادران و همفکرانش زیر علم وی سینه می‌زدند و همه کارهایش را تاییدمی‌کردند، حالا چه شده که اصولگرایان تغییر موضع داده و همه گناهان را به گردن وی می‌اندازند؟!

زیباکلام یادآورشد: درست است که سیاست و رفتارهای احمدی نژاد معقول، پخته و سنجیده نبوده است ولی درست نیست که سایر قوا همه مسئولیت مشکلات به وجود آمده را به گردن وی بیندازند.


 


دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌‌ای کشور با اشاره به افزایش ۱۵۰ و یا حتی ۲۰۰ درصد قیمت لب تاب ی قیک معتقد است که وجود محدودیت در حجم واردات، تعدد و تنوع نوت‌بوک‌های وارداتی می‌تواند راه را برای ورود اجناس تقلبی و قاچاق باز کند.

حمیدرضا قمی در گفت‌وگو با ایسنا به ذکر توضیحاتی درباره‌ی تاثیرات بالا‌رفتن و نوسان قیمت ارز در بازار نوت‌بوک پرداخت و اظهار کرد: مدتی بود نوت‌بوک و آیفون‌ها در حال تبدیل شدن به یکی از ابزار‌آلات لازم در سبد خانواده‌ها بودند؛ در حال حاضر با این شرایط تقاضا کاهش پیدا کرده و نوسانات قیمت ارز شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که دیگر واردات برای وارد‌کنندگان مقرون به صرفه نبوده و آن‌ها چنین عملی را موجه ندانند.

قمی با بیان این‌که اکنون بیش از افزایش قیمت ارز نوسانات است که به بازار و وارد‌کنندگان صدمه می‌زنند، یادآور شد: زمانی با وجود تعرفه‌های گمرکی، قیمت‌های ما با کشور‌های منطقه یکسان بود، اما اکنون این وضعیت حتی در زمینه کاربرد تکنولوژی هم نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.

دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌یی کشور هم‌چنین عنوان کرد: این‌که سطح عمومی جامعه و به ویژه دانشجویان نتوانند با آخرین تکنولوژی‌های روز آشنا و از آن‌ها بهره‌مند شوند اتفاق بدی است، چرا که نرم‌افزار و سخت‌افزار صنعت‌هایی نیستند که بتوانند به شکل خوشه‌‌ای رشد و توسعه پیدا کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به صحبت‌هایی که گاه در سطح جامعه منتشر شده و این‌گونه اعلام می‌کند که ظرف‌ ماه ‌های آینده دیگر واردات نوت‌بوک و لپ‌تاپ صورت نخواهد گرفت، خاطر نشان کرد: اینکه بخواهیم بگوئیم مطلقا واردات نخواهیم داشت غیرممکن است چرا که بخش‌های صنعتی و تولیدی به این تجهیزات نیاز دارند. ما لفظ کلی به کار نمی‌بریم.

وی همچنین عنوان کرد: اکنون شرایط به گونه‌ای شده که گاهی شاهدیم که لپ‌تاپ‌های موجود در بازار ۱۵۰ و یا حتی ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که این موضوع به هرحال غیرموجه محسوب می‌شود.

قمی ادامه داد: وقتی حداقل در کوتاه‌مدت برای کشور امکان ساخت لپ‌تاپ وجود ندارد، لازم است که اقدامات خاصی در این زمینه صورت گیرد و در این میان تا زمانی که ثبات کلی در بازار ارز حاکم نشود، هیچ صحبتی نمی‌توان کرد.

وی در ارتباط با تخصیص ارز هم گفت: تخصیص ارز هم ممکن است مشکل را برای عده‌ای و یا برای مدتی کوتاه حل کند، اما اصل موضوع را برطرف نخواهد کرد و این‌که این ارز به دست مصرف‌کننده‌ی واقعی برسد خود موضوع مهمی است


 


به دنبال التهابات قیمت در بازار سکه و ارز کشور طی روزهای اخیر، چندین سایت ارائه کننده نرخ ارز و سکه فیلتر شدند.

به گزارش ایلنا، سایت های پرطرفدار اعلام کننده نرخ ارز مانند مظنه، صرافی تهران، مثقال، آنلاین کارنسی، پیک پایگاه خبری و…. از جمله این سایت ها هستند که امروز صبح فیلتر شدند.

برخی از سایت هایی که طی روزهای اخیر قیمت ارز و سکه را اعلام می کردند، نیز در اقدامی هماهنگ قیمت تمامی ارزها را صفر کرده و از اعلام جزییات قیمت اصلی ارز خودداری کرده اند.

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز چهارشنبه قیمت دلار در بازار ارز چهارراه استانبول به ۳۶۱۰ تومان، یورو به ۴۷۰۰ تومان، پوند به ۵۸۰۰ تومان و درهم به ۹۸۵ تومان رسیده است.

با این حال، بانک مرکزی قیمت انواع ارز در مرکز مبادلات ارزی در روز چهارشنبه را برای دلار همچون روزهای دوشنبه و سه شنبه ۲۶۷۲ تومان نرخ‌گذاری کرده است، ضمن اینکه یورو از ۳۴۴۵ به ۳۴۴۷۰ تومان افزایش، درهم بدون تغییر و لیر ترکیه از۱۴۹۱۴ به ۱۴۹۰۲ تومان کاهش یافته است.


 


دبیر خانه کارگر سمنان اعلام کرد: ۸۰ کارگر کارخانه آلدا به علت مشکلات مالی کارخانه سه ماه متوالی حقوق دریافت نکرده‌اند.

حبیب الله محقق با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه آلدا دامغان با بیش از ۲۷ سال سابقه تولید در این حوزه به علت مشکلات نقدینگی ناچار شده است از عهده پرداخت سه ماه از حقوق کارگران خود بر نیامده است.

این فعال کارگری با اشاره اینکه کارخانه آلدا تولیدکننده یراق آلات خطوط انتقال نیرو و کلمپ پست‌های برق است، افزود: عدم پرداخت مطالبات معوقه از سوی خریدارانی همانند وزارت نیرو و سایر ارگانهای دولتی و خصوصی باعث شده که این کارخانه توان مالی خود را از دست داده و دچار کمبود منابع مالی شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر سمنان در ادامه میزان بدهی وزارت نیرو و سایر ارگان‌های دولتی و خصوصی به کارخانه آلدا را «طبق گفته مدیریت کنترل و کیفیت کارخانه» حدود ۸ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از مبلغ ۸ میلیارد تومان بدهی‌های معوقه به این کارخانه سهم وزارت نیرو، حدود ۴ میلیارد تومان است که هنوز پرداخت نشده است.

محقق اضافه کرد: اگر وزارت نیرو بخشی از بدهی‌های خود را به کارخانه آلدا پرداخت کند، حداقل مشکل پرداخت حقوق ۸۰ کارگران مرتفع خواهد شد.

این فعال کارگری در سمنان همچنین عنوان کرد: افزایش میزان بدهی مالیاتی این کارخانه به وزارت اقتصاد و دارایی باعث شده است این واحد تولیدی تهدید به توقیف اموال شده و تعدادی از حسابهای بانکی‌اش نیز مسدود شوند.

رئیس سابق کانون هماهنگی شوراهای اسلامی استان سمنان با ابراز نگرانی از تهدید امنیت شغلی ۸۰ کارگر کارخانه آلدا، اظهار داشت: اگر مشکلات این واحد تولیدی در دریافت بدهی‌های معوقه از وزارت نیرو و سایرین رفع نشود این کارخانه برای ادامه حیات و کاهش بار مالی خود ناچار خواهد شد هر ماهه تعدادی از کارگران خود را اخراج کند.


 


صفحه فیس بوک روزنامه کلمه

هنوز هم هر شهروند یک رسانه

روزنامه کلمه - دوازدهم مهر ماه - نسخه پی دی اف - PDF

دریافت نسخه PDF – پی دی اف

دریافت نسخه JPEG – عکس

چنانچه در دریافت فایل مشکل دارید ابتدا بر روی لینک دانلود کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه "Save Link as" در مرورگر های فایرفاکس و کروم و "Save as target" در اینترنت اکسپلورر را انتخاب کنید.


 


بعد از جنایات سبعانه ی رژیم بعث سوریه در حمص، بسیاری از وجدان های آزادی خواه در همراهی و همدردی با مردم آن منطقه به پا خواستند. از آغاز آن جنایات مدت زمانی گذشته است اما فاجعه همچنان ادامه دارد.

حمص، نام ویدیویی است که بر اساس شعر صدیقه وسمقی و با همکاری مجموعه ی فعالین سبز لندن و کانون دانشجویان و دانش آموختگان اصلاح طلب مقیم آلمان، تهیه شده است.

این کلیپ را که در اختیار کلمه قرار گرفته با هم می بینیم:



سلام حمص/ سلاماً حمص

شعر: صدیقه وثمقی/ للشاعرة الإیرانیة: صدیقه وَسْمَقی

تقدیم به قهرمانان آزادی خواه سوریه/ إلى أبطال الحریّة فی سوریا


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته