دادستانی تهران با وجود طی شدن مراحل اداری و موافقت اطلاعات سپاه با مرخصی استعلاجی حسین رونقی ملکی از صدور حکم مرخصی وی خودداری می کند.
به گزارش خبرنگار کلمه، حسین رونقی ملکی فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی که در مرخصی درمانی به سرمی برد، در اول شهریور ماه سال جاری در کمپ سرند به هنگام کمک به زلزله زدگان آذربایجان توسط اداره اطلاعات تبریز بازداشت شد. وی به هنگام بازداشت به همراه دیگر امدادگران بشدت توسط ماموران لباس شخصی ونیروهای امنیتی مورد ضرب وشتم قرارگرفت که این امر موجب آسیب دیدگی کلیه وی شده است.
قرار بازداشت این وبلاگ نویس دربند هفته ی گذشته توسط قاضی حملبر در شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز به فرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی تبدیل و با سپردن این وثیقه توسط خانواده اش حکم آزادی وی صادر و به دادستانی تهران ابلاغ شد.
اتهامات وارده به این زندانی سیاسی مشارکت در اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق پخش مواد غدایی فاسد و تمرد از مامورین عنوان شده است.
احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، سومین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرد.
او در این گزارش ۲۳ صفحه ای بار دیگر تاکید کرده که «نقض سیستماتیک» و «گسترده» حقوق بشر در ایران همچنان ادامه دارد و تحقیقات و مصاحبههای وی تصویر عمیقا نگران کنندهای از وضعیت حقوق بشر در ایران را ارائه میکند.
احمد شهید در این گزارش بار دیگر از مسئولان حکومتی ایران خواسته است تا به صورت بیطرفانه و مستقل به پرونده خشونتهای پس از انتخابات رسایت جمهوری سال ۱۳۸۸ رسیدگی کنند. وی همچنین خواستار آزادی فوری تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی شده است.
گفته می شود که حاکمیت برخلاف دو مورد قبلی که پاسخ کلی داده بود، این بار تصمیم گرفته به طور جزئی به موارد مندرج در این گزارش پاسخ دهد.
بر اساس گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، احمد شهید می خواهد در هفته های آینده محتوای این گزارش را در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کند. در این جلسه، مسئولان ایرانی نیز فرصت پاسخگویی به این گزارش خواهند داشت.
این گزارشگر ویژه سازمان ملل در بخش نتیجه گیری گزارش خود ادعا می کند که نقض گسترده حقوق بشر در ایران، نتیجه ناسازگاری های حقوقی، عدم پایبندی کافی به حاکمیت قانون، و وجود گسترده موارد مصونیت از مجازات است.او بر لزوم تجدیدنظر در چارچوب های قانونی که مغایر با تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر هستند، نیز تاکید کرده است.
وی سپس به اهمیت اشاعه فرهنگ «تحمل» اشاره می کند و از حکومت ایران می خواهد که از تبعیض علیه زنان و دختران و همچنین اقلیت های قومی و مذهبی جلوگیری کند.
کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که تحریم های بین المللی ناشی از سیاست های حاکمیت باعث شده فروش نفت به شدت کاهش یابد و میزان قابل توجهی از همین فروش نیز در ازای دریافت کالا و نه پول انجام گیرد، اظهارات برخی نمایندگان و کارشناسان به این نگرانی دامن زده که دولت احمدی نژاد با در پیش گرفتن سیاست فروش نفت به هر قیمت و به صورت عجولانه به معدود خریداران باقی مانده از جمله چین و هند و پاکستان، در عوض پول نفت به شکلی به واردات محصولاتی همچون گندم و برنج از این کشورها بپردازد که استانداردهای سلامتی برای آنها تایید نشده است و احتمال آلودگی آنها می رود.
این در حالی است که به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران، تنها در شش ماه نخست سال ۹۱ میزان واردات محصولات کشاورزی به کشور بیش از ۱۰ میلیون تن بوده که سه میلیون تن آن به گندم اختصاص داشته است. این در حالی است که بر اساس برنامه، قرار بوده تولید داخلی گندم به ۱۴ میلیون برسد، اما دولت گندم کشاورزان را به قیمت تضمینی مناسبی نمی خرد و همزمان به واردات گسترده نیز می پردازد تا بتواند نفت را لااقل به این نحو صادر کند.
به گزارش کلمه، با بیشتر شدن اثرات تحریم های جهانی بر اقتصاد کشور، این روزها اخبار منتشره در حوزه های مختلف نشان از افزایش به کارگیری و پذیرش سیاست خطرناک «غذا در برابر نفت» توسط دولت احمدی نژاد می دهد. در همین زمینه در تفاهمنامه همکاری های دو جانبه اتاق های بازرگانی تهران و کراچی که به امضای روسای این دو تشکل رسیده و در آن بر تبادل کالاهای نفتی با مواد غذایی تاکید شده است.
یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی تهران در تازه ترین سخنان خود خبر از تفاهم نامه ای داده که در آن سیاست «غذا در برابر نفت» توسط دولت احمدی نژاد مورد پذیرش قرار گرفته و بیش از پیش مورد توجه واقع شده است. این سیاست در ماه های اخیر با جدی تر شدن اثرات تحریم های اقتصادی بین المللی و کاهش امکان تجارت و داد و ستد با کشورها و شرکت های بین المللی، به عنوان یکی از تنها راه های باقی مانده برای دولتمردان مورد تمسک واقع شده است.
غذا در برابر نفت؛ تفاهم نامه اتاق بازرگانی تهران
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه گزارش داد، تفاهمنامه همکاری های دو جانبه اتاق های بازرگانی تهران و کراچی به امضای روسای این دو تشکل رسیده و در آن بر تبادل کالاهای نفتی با مواد غذایی تاکید شده است.
در جلسه امضا و تبادل این تفاهم نامه یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز در این دیدار خواستار ایجاد یک رابطه اقتصادی سه جانبه میان ایران، پاکستان و افغانستان شد و برای صدور سالانه ۱۰۰۰ مگاوات انرژی الکتریکی از ایران به پاکستان اعلام آمادگی کرد.
وی همچنین از طرح واردات گوشت گوسفند و برنج پاکستانی به ایران تحت نظر یک هیات پزشکی ویژه برای رعایت استانداردهای بهداشتی حمایت کرد.
تفاهم نامه های مشابه در چند ماه گذشته
این نخستین بار نیست که دولت احمدی نژاد در نهایت ضعف و کارآمدی مجبور شده است تن به امضای قراردادهایی بدهد که در آن در ازای نفت، مواد غذایی دریافت می کند.
مرداد ماه همین امسال بود که انتقادات زیادی به یکی از همین تفاهم نامه ها با هند وارد شد. بنا بر آن تفاهم، هند تصمیم گرفت در ازای محموله های نفتی که اخیرا از ایران خریداری شده، به جای پول، بیش از ۱۰ میلیون تن گندم پرداخت کند. اما بحث آلودگی و کیفیت پایین این گندم ها انتقادات بسیاری را به وجود آورد.
هند که پس از تحریم ها یکی از خریداران اصلی نفتی ایران است، ابتدا قصد داشت نفت ایران را با روپیه بخرد و حتی در یک مرحله، پرداخت ۸ میلیارد دلار از پول نفت ایران را تا ماهها به تاخیر انداخت. حالا صحبت از تهاتر نفت با گندم است؛ گندمی که به گفته اصغر شایان، مدیر قرنطینهای سازمان حفظ نباتات کشور، آلوده به عوامل بیماریزا است و نباید به کشور وارد شود.
این موضوع را یک هیئت تخصصی که چندی پیش از ایران به هند رفته بود تا گزارشی از سلامت محصول این گندمها تهیه کند، اعلام کرده و بر اساس اعلام این هیئت، علاوه بر محصول گندم کشور پاکستان که به یکسری از عوامل بیماری زا به نام "سیاهک ناقص گندم" (کارنال بانت) و علف هرزی به نام "استریگا" آلوده است؛ گندم هند هم آلوده است.
ماجرای مواد غذایی وارداتی آلوده
با توجه به احتمال آلوده بودن گندم های وارداتی، یکی از نمایندگان مجلس در تذکری خواستار آن شده که پیش از اقدام برای واردات این محصول دولت از مراجع ذی صلاح در مورد آن استعلام کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه ماجرای برنجهای آلوده نباید دوباره درباره گندمهای آلوده تکرار شود، خواستار آن شد که مسئولان امر در وزارت صنعت، معدن و تجارت قبل از انجام هرگونه وارداتی از جمله واردات گندم به کشور حتما تائیدیه مراجع ذیصلاح را اخذ و سپس نسبت به واردات آن اقدام کنند.
عباس رجایی در گفتگو با مهر در خصوص واردات برخی محصولات کشاورزی مانند گندم از کشورهای هند و پاکستان، اظهارداشت: یکی از وظایفی که بایستی دستگاه های نظارتی از جمله وزارت جهادکشاورزی در حوزه قرنطینه گیاهی، موسسه استاندارد و وزارت بهداشت و درمان در حوزه سلامت مواد غذایی باید دنبال کنند، انجام آزمایشهای تخصصی بر روی انواع محصولات وارداتی است به طوریکه اگر این محصولات دارای مشکلات جدی از نظر عوامل بیماریزا بودند از ورود آنها به کشور خودداری کنند.
تناقض در آمار واردات
عدم شفافیت در دستگاه اداری و اقتصادی دولت در زمینه واردات و همین تفاهم نامه ها نیز به شدت مشهود است. نگاهی به آمار دستگاه های مسوول در مورد واردات گندم و برنج مصداقی بر این ادعا است.
به عنوان نمونه، پایگاه اقتصاد آنلاین در یادداشتی انتقادی نوشته است: حدود یک ماه پیش وزیر صنعت اعلام کرد از ابتدای سال هیچ برنجی وارد کشور نشده است این در حالی است که گمرک به تازگی اعلام کرد در شش ماهه نخست امسال ۶۲۷ هزارتن برنج به ارزش ۵۹۲ میلیون دلار وارد کشور شده است.
کارشناسان معتقدند طی سالهای گذشته اختلاف دو وزارتخانه در آمارهای تولید و مصرف همواره سیل گسترده واردات به کشور را به صورت بیرویه به کشور موجب شده و تولید کنندگان را با مشکل جدی مواجه کرده است.
ضعف روزافزون دستگاه اقتصادی کشور در معاملات خارجی
با نمایان شدن اثرات تحریم های بین المللی و سیاست های غلط و شکست خورده دولت احمدی نژاد در اقتصاد کشور، این روزها شاهد تکرار سناریویی هستیم که در سال هایی نه چندان دور در کشور همسایه؛ عراق پیش از جنگ اتفاق افتاده بود. مسوولان به اجبار تن به قرارداهایی می دهند، که بدون هیچ ملاحظه و منفعتی برای کشور، به پذیرش غذا در برابر نفت تن می دهند. کلمه پیش از این نیز در مرداد ماه نسبت به رواج طرح غذا در برابر نفت تذکر داده بود و نوشت: با وجود همه تحریم ها هنوز به جایی نرسیده که صحبت از برنامه «نفت در برابر غذا» برای کشور شود. اما دولت احمدی نژاد پیشدستی کرده و قبل از اینکه نهادهای بین المللی وارد آن مرحله از تحریم شوند، با دست خود کشور را وارد مرحله جدیدی از تحریم های خودخواسته کرده و سیاست فروش سرمایه های خدادادی در ازای سیر کردن شکم مردم را در پیش گرفته است.
قطعا بحث سلامت یا کیفیت مواد غذایی وارداتی، موضوع اصلی در این حوزه نیست، و آنچه که نمایندگان مجلس باید بیش از پیش نگران آن باشند، عواقب ضعف و ناکارآمدی دولت در صحنه بین الملل است که به روشنی اثرات خود را در زندگی مردم نشان می دهد. بی شک اگر نمایندگان دولت را در مقام سوال در مورد این قراردادها و تفاهمات قرار ندهند، خود باید روزی پاسخگوی این تضعیف ها و ناکارآمدی هایی باشند که هرروز منافع و سرمایه های کشور را به باد می دهد و زندگی مردم را بیش از پیش با فلاکت و فقر مواجه می کند.
در همین باره بخوانید:
هند میخواهد در عوض نفت خریداریشده، به ایران گندم آلوده بدهد
آمار تکاندهنده نابودی محصولات کشاورزی در سال تولید ملی
ورود خودخواسته به مرحله «نفت در برابر غذا»/ با شعار اقتصاد مقاومتی به کجا میرویم؟
کلمه- گروه بین الملل:
جو بایدن معاون ۶۹ ساله ی اوباما در مناظره انتخاباتی پنجشنبه شب جور رئیسش را کشید و در مقابل پل رایان ۴۲ ساله، معاون رامنی قدرتمند ظاهر شد.
به گزارش کلمه، پس از اینکه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نتوانست در نخستین مناظره خود در برابر میت رامنی به خوبی ظاهر شود، دموکرات ها از جو بایدن، سیاستمدار کهنه کار انتظار داشتند که در برابر پل رایان، نماینده جوان مجلس آمریکا قدرتمند ظاهر شود. بسیاری از ناظران باراک اوباما را در آن مناظره، خسته، غیرمتمرکز و از نظر روانی ضعیف تر از رقیبش میت رامنی ارزیابی کردند. اگر چه، پس از پایان مناظره و بررسی گفته های دو رقیب، برخی ناظران رامنی را به پایبند نبودن و صداقت نداشتن نسبت به گفته های قبلی اش متهم کردند.
بر خلاف مناظره نخست نامزدها که با اعتماد به نفس فراوان میت رامنی جمهوریخواه همراه بود در مناظره معاونان این جو بایدن دموکرات بود که از موضع کنترلی و نقد جدی پل رایان جمهوریخواه را مورد حمله قرار می داد.
مناظره روز پنجشنبه ۲۰ مهر، بر مسائل داخلی آمریکا و سیاست خارجی این کشور متمرکز بود. بایدن و رایان از همان ابتدای مناظره نظرات همدیگر در مورد مالیات، بیمه همگانی، اقتصاد و امنیت ملی را مورد حمله قرار دادند.
برنامه هسته ای ایران
یکی از موضوعات مطرح شده در مناظره برنامه هسته ای ایران بود. در حالی که پل رایان برنامه های دول اوباما را موجب مصمم تر شدن مقام های ایران برای دستیابی به سلاح اتمی ارزیابی کرد، جو بایدن تحریم ها را بهترین در نوع خود در طول تاریخ دانست و گفت که ایران هنوز به تجهیزاتی که بتواند آن را مسلح به اورانیوم غنی شده برای تکمیل بمب اتمی کند دست نیافته است.
پل رایان که نخستین پاسخ دهنده به سوال مربوط به برنامه هسته ای ایران بود گفت که هنگام بر سر کار آمدن باراک اوباما ایران فقط برای ساخت یک بمب اتمی اورانیوم داشت اما حالا پس از چهار سال آنها به اندازه ساخت ۵ بمب اتم مواد اولیه دارند.
رایان گفت دولت او به ریاست رامنی در صورت انتخاب شدن تلاش خواهد کرد که ذهن آیت اللههای ایران را در مورد برنامه هسته ای شان عوض کند و در طرف مقابل بایدن گفت که او جنگ را آخرین راه حل مقابله با برنامه اتمی ایران می داند و گفت که اوباما در سخنرانی آخر خود در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که دولت او اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهد داد.
بایدن گفت که نمی تواند اسرار محرمانه را فاش کند اما می تواند بگوید که هم نیروهای اطلاعاتی آمریکا و هم سازمان اطلاعاتی اسرائیل می دانند که ایران هنوز سلاحی ندارد که در صورت رسیدن به اورانیوم فنی شده بتواند آن را تبدیل به بمب اتمی کند. او گفت که اگر ایران به چنین توانایی برسد حتما منابع اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل خبردار خواهند شد.
در جای دیگری از مناظره پل رایان که از سیاست های دولت اوباما در عذرخواهی به خاطر آنچه او ارزش های جامعه آمریکایی می خواند، گفت: دولت باید هر جایی که ارزش های آمریکا مورد تهاجم قرار می گیرد، به طور عیان موضع بگیرد. رایان با توجه به ناآرامی های انتخاباتی سال ۸۸ در ایران گفت که به نظر او دولت آمریکا باید در همان زمان که آخوندها مردم خودشان را مورد تهاجم قرار داده بودند، موضع گیری می کردند. دولت آمریکا نباید بشار اسد را اصلاح طلب می خواند هنگامی که او با استفاده از سلاح های روسی مردم خود را سرکوب می کرد.
بازار کار
به گزارش دویچه وله، جو بایدن و پل رایان در رابطه با بیکاری و وضعیت بازار کار حرف زیادی برای گفتن نداشتند. بایدن به جمهوری خواهان به دلیل وعدههایی که میدهند انتقاد کرد و گفت، آنها در رابطه با معضل بیکاری حرف مفت میزنند. رایان در آخرین دقایق مناظره به دوربین چشم دوخت و به هموطنانش یادآوری کرد که آنها باید انتخاب کنند: «یا بیکاری و فقر روزافزون، یا فردی که مسئولیتپذیر باشد».
بیمه و مالیات
مسائلی چون بیمه همگانی و مالیات از شعارهای اصلی انتخاباتی میت رامنی و معاونش پل رایان هستند اما در مناظره تلویزیونی به آنها اعتنایی نشد. مطابق برنامهای که به تصویب کنگره جمهوریخواهان رسیده در صورت پیروزی نامزد این حزب در انتخابات، قانون بیمه همگانی دولت باراک اوباما لغو میشود و میزان مالیات کاهش مییابد. رایان که یکی از محافظهکارترین اعضای کنگره بهشمار میرود، طرفدار خصوصیسازی بیمه بازنشستگی است و قصد دارد، در صورت پیروزی در انتخابات، علاوه بر بیمه درمانی دولت اوباما، بیمه اجتماعی مدیکر را نیز که از سال ۱۹۶۵ اجرا میشود، اصلاح کند.
منتقدان رایان معتقدند که او با چنین اقدامی به سالمندان و تهیدستان ضربه میزند و دارایی شرکتهای بیمه را افزایش میدهد. گفته میشود که مجمع کشیشهای کاتولیک هم مخالف این طرح است. نزدیک به ۵۰ میلیون آمریکایی تحت پوشش “مدیکر” هستند.
سقط جنین
هر دو سیاستمدار خود را کاتولیک مینامند. رایان تاکید کرد که با سقط جنین بهشدت مخالف است. او ضمن اشاره به اینکه خودش پدر است، سقط جنین را با “سیاست یک فرزندی” در چین مقایسه کرد و آن را رد نمود. بایدن گفت که به مشی کلیسای کاتولیک در رابطه با سقط جنین احترام میگذارد اما مایل نیست که آن را به همگان تحمیل کند. او تاکید کرد که زنان باید این حق را داشته باشند که در رابطه با چنین موضوع مهمی که به بدن آنها مربوط است، خود تصمیم بگیرند.
فرقهای اساسی
رایان در امور اقتصادی قدرتمند است، در حالی که توانایی جو بایدن در سیاست خارجی است.
از جمله کارهای پراهمیت بایدن تلاشهای او برای تشکیل دولت عراق پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور محسوب میشود. او همچنین در سخنرانی خود در کنفرانسی امنیتی مونیخ در فوریه ۲۰۰۹ توانست توجه جامعهی جهانی را به “چرخش سیاسی” ایالات متحده جلب کند.
بایدن ضمن بیان اینکه دولت ایالات متحده تحت رهبری باراک اوباما قصد دارد از تکروی پرهیز کند و به همکاریهای بینالمللی اهمیت بدهد، گفت: «من به نمایندگی از سوی دولتی به اینجا آمدهام که که تصمیم گرفته است لحن تازهای در مناسبات آمریکا با دیگر دولتهای جهان اختیار کند و دوران تازهای در همکاری با آنها آغاز کند.»
معاون اوباما سپس مسلمانان سراسر جهان را به همکاری، احترام متقابل و مبارزه علیه افراطگرایی دعوت کرد. او گفت: « آمریکا دست خود را به سوی همه آنانی دراز میکند که مشت گرهکرده خود را باز کنند.
جو بایدن، متولد ۱۹۴۲، فارغ التحصیل دانشگاه دلاویر در دو رشته علوم سیاسی و تاریخ، و نیز دارای دکترای وکالت از دانشگاه سیراکیوز است. او علاوه بر معاونت ریاست جمهوری، ریاست کمیتهی روابط خارجی سنای آمریکا را نیز به عهده دارد.
پال رایان، متولد ۱۹۷۰ و دارای لیسانس علوم اقتصادی و سیاسی است. او از ژانویه ۱۹۹۹ به عضویت مجلس نمایندگان درآمد و از سال ۲۰۱۱ به سمت رئیس کمیتهی بودجهی مجلس نمایندگان دست یافت.
باز در اثر نبود ایمنی در کار، وقوع یک حادثه آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران منجر به سوختگی شدید سه نفر از کارکنان این مجموعه شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، روز پنج شنبه ۲۰ مهر ماه انجام یکسری تغییرات فنی در مسیر وکیوم باتوم (خوراک تولید قیر) در واحد تقطیرپالایشگاه نفت تهران منجر به یک حادثه جانی در این واحد پالایشگاهی شده است.
بر اثر این حادثه، یک آتش سوزی در این واحد پالایشگاهی حاشیه پایتخت به وقوع می پیوندد که بلافاصله با حضور نیروهای امداد و آتش نشانی این آتش سوزی مهار می شود.
گستره این حادثه آتش سوزی وسیع نبوده است به طوریکه در حال حاضر تمامی واحدهای فرآیندی پالایشگاه نفت تهران در مدار بهره برداری قرار دارند.
با این وجود وقوع این آتش سوزی منجر به سوختگی شدید سه نفر از کارکنان پالایشگاه نفت تهران که در منطقه این طرح عملیاتی مشغول به کار بوده، شده است.
در حال حاضر تولید فرآوردههای نفتی در پالایشگاه نفت تهران به صورت عادی در حال انجام است و مشکلی در فعالیت این واحد پالایشگاهی گزارش نشده است.
در حالی که زندان های کشور از حداقل امکانات رفاهی و بهداشتی بی بهره است، رییس زندان های کردستان از ارائه خدمات مشاوره ای به زندانیان خبر می دهد.
این ادعا در حالی صورت می گیرد که زندانیان پس از سپری کردن دوران کوتاهی در زندان بعلت بدرفتاری ماموران و عدم رعایت حداقل های استانداردها به بیماری های روحی و فیزیکی مبتلا می شوند.
افسردگی، اضطراب، بیماری های پوستی و تنفسی از جمله بیماری هایی است که بسیاری از زندانیان به آن مبتلا می شوند.
گرجیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کلیه اقدامات و برنامههای پیاده شده در سطح زندانهای کشور طی سالهای اخیر از جمله تأسیس مراکز مشاوره و رواندرمانی، برنامههای کاهش آسیب، فعالیتهای فرهنگی و تربیتی، حرفه آموزی و اشتغال، تأسیس کلینیکهای مثلثی و اقدامات درمان اعتیاد در راستای ایجاد تغییر در نگرش و رفتار مددجویان و پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم و بازگشت سعادتمندانه این افراد به جامعه و خانواده است.
این ادعا در حالی مطرح می شود که حتی در زندان ها مواد مخدر بوفور یافت و خرید و فروش می شود.
گرجیزاده گفت: فعالیتهای مربوط به این برنامه که با دقت نظر و دانش کافی در این راستا طرحریزی شده است بتوان هر چه بیشتر در راستای اهداف و سیاستهای کلی اصلاحی و تربیتی سازمان زندانهای کشور گام برداریم. فعالیتهای کاهش آسیب و کنترل رفتارهای پرخطر زندانیان با جدیت بسیار از طریق ستاد و کمیتههای وابسته آن در سطح زندانهای استان پیگیری شده است.
ادعای این مسئول زندان ها در حالی است که زندانیان برای مراجعه به بهداری زندان نیز با مشکلات عدیده رو به رو هستند.
مدیرکل زندانهای کردستان افزود: با توجه به تأکید سازمان بر عملکرد مناسب واحدهای مراقبت سلامت بدو ورود (قرنطینههای بهداشتی) در راستای کنترل بیماریهای مسری، انجام صحیح معاینات و آموزشهای بدو ورود زندانیان سعی شده است، که نسبت به بازسازی و اصلاح واحدهای قرنطینه زندانهای استان و انطباق با دستورالعملهای ذیربط اقدام شود.
مدیرکل زندانهای کردستان خاطرنشان کرد: از سایر اقدامات انجام شده میتوان به غربالگری فعال بیماری سل میان جمعیت موجودی زندانهای سطح استان، انجام تستهای روانشناسی برای کلیه پرسنل وظیفه و شناسایی افراد دارای اختلالات روحی – روانی، اقدامات گسترده در راستای آمادگی مقابله با بیماری آنفلوآنزای نوع A و تهیه و توزیع اقلام آموزشی شامل پمفلتهای آموزشی در رابطه با عملکرد کلینیک مثلثی اشاره کرد.
در حال حاضر زندان ها یکی از مراکز اصلی انتقال بیماری های مسری از جمله ایدز و هپاتیت ب است.
کلمه: در حالی که پیش از این ایران ادعای اسراییل مبنی بر ایرانی بودن هواپیمای شناسایی را جنگ روانی خوانده بود، سید حسن نصرالله می گوید گفته است که هواپیمای بدون سرنشینی که هفته گذشته در اسرائیل سرنگون شده، ساخت ایران بوده و روی “پایگاه های حساس” اسرائیل پرواز کرده است.
روز دوشنبه، جمال الدین آبرومند، معاون هماهنگ کننده فرمانده سپاه پاسداران ایران در واکنش به خبر سرنگونی بهپاد توسط اسرائیل گفت: رژیم صهیونیستی دشمنان زیادی دارد و ادعاهای زیادی درباره وجود سپر آهنین و توانایی بالای دفاعیاش مطرح میکند. این حادثه، با فرض اینکه یک جنگ روانی نباشد، بیانگر این است که سپر آهنین مورد ادعای رژیم صهیونیستی توانایی لازم را ندارد و نشان دهنده ضعف آن است چون همان طور که خودشان اعلام کردند، این پهپاد تا حدود ۱۰۰ کیلومتری خاک این رژیم نفوذ کرده بود.
اما دبیرکل حزب الله تصریح کرد این هواپیما به پرواز درآمد و مسیر مشخص خود را به میزان دهها کیلومتر طی و این هواپیما ساخت ایران و مونتاژ جوانان لبنانی است و ساخت روسیه نیست.
نصرالله در گفت و گو با شبکه تلویزیونی لبنانی المنار با قبول مسئولیت این هواپیمای بدون سرنشین گفته است: حق طبیعی ما است که پروازهای شناسایی هر وقت بخواهیم انجام دهیم و این پرواز اولین پرواز نیست و آخرین پرواز هم نخواهد بود و با این نوع از هواپیماها میتوانیم به اماکن زیادی برسیم.
ارتش اسرائیل روز شنبه اعلام کرد که یک هواپیمای بدون سرنشین را که از مدیترانه وارد خاک اسرائیل شده، سرنگون کرده است.
اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در واکنش به ورود این هواپیما اعلام کرد که اسرائیل در آینده نزدیک ورود این هواپیما را تلافی خواهدکرد.
عضو هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران با انتقاد از تبعیض وزارت بهداشت در بحث واردات تجهیزات پزشکی، گفت: متاسفانه آنچه از طرف مسئولین وزارت بهداشت در سطح کلان مطرح می شود، یک نوع تبعیض در بین وارد کنندگان تجهیزات پزشکی است.
علی تاجرنیا در گفتگو با مهر اظهارداشت: بخشی از واردکنندگان تجهیزات پزشکی که ارتباط مناسب تری با وزارت بهداشت دارند، به راحتی می توانند از ارز تخصیصی استفاده کنند.
وی با اشاره به افزایش بسیار بالای قیمت مواد و تجهیزات دندانپزشکی که ارتباط زیادی با نرخ ارز ندارد، افزود: آن که در این بین بیشتر ضرر خواهد کرد، بیماران هستند که می بایست این هزینه ها را بپردازند و همچنین دندانپزشکان که باید این خدمات را با تعرفه های غیرواقعی ارائه دهند.
دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی ایمپلنت و زیبایی در منطقه خاورمیانه ادامه داد: متاسفانه خدمات دندانپزشکی در طی چند ماه گذشته رفته رفته در حال حذف شدن از سبد خانوار است و عمدتا کسانی که بیمه تکمیلی دارند و از نهادهای دولتی هستند می توانند از این خدمات استفاده کنند.
تاجرنیا با انتقاد از حرفها و شعارهای وزارت بهداشت که هیچ کدام بروز و نمودی نداشته است، افزود: مردم، اولویتهای سبد خانوارشان را با توجه به نیازهای عمومی انتخاب می کنند که در این بین بخش درمان در اولویتهای پایین تر قرار گرفته و حذف می شود و خدمات دندانپزشکی که به اشتباه به عنوان یک خدمت لوکس و غیر مهم تلقی می شود، سهم بیشتری برای حذف شدن از سایر بخشهای درمان دارد.
عضو سابق شورای عالی نظام پزشکی در ارتباط با جلسه اخیر مسئولان سازمان نظام پزشکی با انجمنهای علمی و پزشکی برای بررسی تعرفه ها در نیمه دوم سال جاری، گفت: به نظر می رسد اقدام اخیر سازمان نظام پزشکی با رویکردی انتخاباتی صورت گرفته است.
وی در همین زمینه ادامه داد: مسئولان سازمان نظام پزشکی همواره در مورد تعرفه های پزشکی تسلیم خواسته های غیرمنطقی دولت می شوند.
تاجرنیا گفت: آنچه مسلم است اینکه اگر قرار باشد این دور باطل در مورد تعرفه ها دائما تکرار شود، با توجه به محدودیتی که در سرانه درمان وجود دارد، افزایش تعرفه ها به تنهایی رافع مشکلات نخواهد بود و لازم است که قیمت تمام شده خدمات پزشکی را پایین بیاوریم که تا حدودی متاثر از حوزه اقتصادی است.
دبیر اجرایی اولین کنگره بین المللی ایمپلنت و زیبایی در منطقه خاورمیانه با عنوان این مطلب که دورنمای خوبی از وضعیت دندانپزشکی مشاهده نمی شود، اظهارداشت: آنچه در این شرایط مهم است، امر آموزش و توانمندسازی علمی و عملی دندانپزشکان است که نباید متوقف شود.
وی از ایمپلنت به عنوان یک درمان نو نام برد و گفت: حضور جمعی از سخنرانان معتبر دنیا در این کنگره، نشان می دهد که فضای کشر برای پذیرش علم و دانش امن است.
به گفته تاجرنیا، این کنگره از ۲۵ تا ۲۸ مهر ماه جاری در سالن میلاد نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
ابراهیم نکو دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با اعتدال، گفت: مخالف اجرایی شدن فاز دوم هدفمند کردن یارانهها هستیم، اجرایی شدن این قانون در فاز دوم همانند این است که روی مین برویم و اتفاق ناگواری در اقتصاد میافتد و فاجعه اجرای این فاز دامن گیر دولت میشود و پشیمانی سختی را برای دولت به همراه میآورد.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس خاطرنشان کرد: دولت باید برای اجرای مرحله دوم معقولانه فکر میکرد و قبل از اعلام افزایش یارانه نقدی به سراغ مردم میرفت و میدید مردم موافق اجرای فاز دوم آن هستند یا نه؛ ما نماینده مردم هستیم و با آنها ارتباط زیادی داریم و این وضعیت اقتصادی کاری کرده که ما به علت عدم توان پاسخگوی به مردم درباره وضعیت اقتصادی و ناتوانیها و مشکلاتی که همراه کرده است ناراحت همگام با مردم ناراحت باشیم.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان تصریح کرد: مجلس باید برای توقف فاز دوم وارد عمل میشد که شد؛ این فاز شروع شود مردم فقیرتر میشوند؛ مردم فقیر در حال جان دادن هستند و تشدید تورم توان ادامه زندگی و معیشت نخواهد داشت؛ امیدواریم دولت با اقدامات ناکارشناسی کمر مردم را نشکند؛ فاز اول هدفمندی باید با نظارت بیشتر نمایندگان اجرا میشد تا دولت این فاز را با درستی اجرا میکرد، اما متاسفانه دولت با نافرمانیها یی که از نصیحتهای منصفانه مسئولین و نمایندگان داشت، کار خودش ر کرد.
وی افزود: الان وقت مطرح کردن فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها نبود، وقتی در مرحله اول با کاستیهایی رو به رو بودیم و دولت قوانین را اجرایی نکرد و مردم تحت فشار قرار گرفتند، باید نمایندگان وارد میشدند و با تصویب قوانین و ارائه لوایح، دولت را کنترل میکردند.
دیبر کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: دولت واقعا عدم تبعیت از قوانین و گوش نکردن به نصایح دلسوزان نظام را به حد بالایی رسانده است و بد اخلاقیهای دولت بیشتر از قبل نیز شده است و دارد شکاف خود را خصوصا با نمایندگان مردم بیشتر میکند.
نکو گفت: من به صراحت میگویم دولت دیگر حرف گوش نمیدهد و رقبتی بر قبول نظرات کارشناسانه دلسوزان ندارد و نمیخواهد دستش گرفته شود و کمک شود؛ مجلس باید از ابزارهای قانونی خود استفاده کند و باید دولتی که حرف گوش نمیدهد تنبیه شود و مجلس در این زمینه از اختیارات خود استفاده کند؛ عدم کفایت آخرین مرحله تنبیه است و نمایندگان باید بخواهند که امدینژاد به سوالاتشان پاسخ دهند تا دولت بداند مجلس در امر نظارت جدی است.
وی در خاتمه گفت: دولت باید به نظر مردم و نمایندگان مردم در مجلس احترام بگذارد تا با همکاری هم مشکلات حل شود، اما در صورت سر پیچی از تذکرات، از ابزارهای قانونی برای حل مشکلات استفاده خواهیم کرد.
رییس فراکسیون حزب الله مجلس هفتم میگوید: من با توجه به شناختی که از دوستان خود در روزنامه شرق دارم و از نزدیک برخی آنها را می شناسم، می دانم که آنها برخورد صورت گرفته را به حساب نظام، قانون اساسی و مبانی فکری انقلاب نمی گذارند و آن را، رفتار محفلی و نادرست برخی افراد می دانند.
حجه الاسلام علی عسگری در گفتوگو با پایگاه خبری آفتاب افزود: البته مواضع آقای رییس[دولت] در نفی اقدام وزیر ارشاد، و همچنین صراحت آقای علی مطهری و نخبگان و بسیاری از مسئولان، نشان داد رفتار محفلی صورت گرفته غلط بوده است و با توجه به شناختی که از قوه قضاییه و استقلال و انصاف قضات دارم مطمئن هستم که آنها این اقدام نادرست را با رفع توقیف شرق، تصحیح خواهد کرد.
آزادی، کمال مطلوب اسلام است
مشاور پارلمانی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت در ابتدا با اشاره به اینکه یکی از عناوین و ارزش هایی که ارمغان ارزشمند انقلاب اسلامی و نظام حکومتی حول محور ولایت و مکتب فقاهت است، اصل آزادی است، خاطر نشان کرد: آزادی مد نظر این نظام نه در چارچوب های عاریتی و اعتباری که برخی مکاتب فکری و بشری مطرح می کنند بلکه آزادی از منظر دین به معنی آزادی از خود و فردیت است. این یعنی از تفکر سلطه بر افراد و افکار، خویشتن گرایی و خودشیفتگی فاصله گرفته شود. در واقع آزادی از قید و بندها و حصارهایی که چه بسا در تحلیل های باندی برخی و بر اساس تعریف های غلط، حتی با پوشش دین به جامعه تحمیل شود، کمال مطلوب این مکتب فکری است.
عضو ائتلاف «صدای ملت» در انتخابات مجلس نهم، توجه به شخصیت، حرمت و کرامت انسان را دستور خداوند دانست و اظهار داشت: تحلیل درست و عالمانه آن از کلام وحی در خصوص آزادی را امام علی (ع) می فرمایند که: «بنده و برده کسی نباش برای اینکه خداوند شما را آزاد خلق کرده است». در حوزه طرز فکر نیز این آزادی دارای ارزش است که بر اساس اراده انسان و منطبق بر فطرت الهی و خدادادی است. این امر در جای جای قانون اساسی ما مد نظر قرار گرفته است. تفتیش عقاید به همین دلیل ممنوع شده است و حق انتخاب، به رسمیت شناخته شده است.
با تحلیل محفلی، به شهدا و ایثارگران اهانت کردند
این فعال سیاسی اصولگرا با اظهار تاسف از ابزار انتخاب شده برای برخورد با روزنامه «شرق» توسط برخی جریانات افراطی یادآور شد: اینکه در هفته دفاع مقدس که وظیفه ما برای احترام به حرمت و کرامت انسانی و ایمانی شهدا و پاسداشت از جان گذشتگی آنها چند برابر است، با تفسیر سلیقهای و جهت دار از کاریکاتور روزنامه «شرق»، حرمت رزمندگان و ایثارگران شکسته شد، موضوعی است که همه دلسوزان کشور و فرهنگ دفاع مقدس باید در خصوص آن هشیار باشند.
وی افزود: برداشت من این است که آنچه در حق شهدا و حماسه آفرینان دفاع مقدس صورت گرفت، امری ناگوار است چرا که برخی با تحلیل سیاسی کارانه از یک کاریکاتور -که حتی منتقدان روزنامه شرق، آن را بی ارتباط به موضوع دفاع مقدس دانستند- سعی در متاثر کردن افکار عمومی داشتند.
حجه الاسلام علی عسگری تاکید کرد: موضع من همان موضع آقای علی مطهری است که نماینده مجلس در هیات نظارت بر مطبوعات هستند. ایشان به صراحت گفت در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات هم نظر اکثریت اعضا این بوده که فقط به شرق تذکر داده شود که این کاریکاتور، راه را برای برخی تفاسیر باز گذاشته نه اینکه این نشریه اثر گذار که بخش قابل توجهی از افکار عمومی جامعه را نمایندگی می کند، توقیف موقت شود.
نماینده مشهد در مجلس هفتم در ادامه با اشاره به مواضع مدیر مسئول و کاریکاتوریست روزنامه «شرق» و وابسته بودن آنها به خانواده ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس گفت: مواضع فکری آقای رحمانیان، کارکنان روزنامه شرق و آقای حیدری کاریکاتوریست این روزنامه که از خانواده جانبازان جنگ تحمیلی هستند به خوبی نشان داد که تبلیغات صورت گرفته، یک فضا سازی بوده و حتی از منظر حقوقی و شرعی، آنها انگیزه نسبت داده شده به خود را تکذیب کردند و وقتی دستگاه قضایی کشف کند که انگیزه آنها ، انگیزه ای نبوده که فقط یک جریان محدود برداشت می کند، ماجرا متفاوت می شود.
وی موضع گیری ها و بیانیه های ایثارگران، جانبازان و نخبگان جامعه در حمایت از روزنامه شرق را از دیگر دلایل اثبات مشی صحیح این روزنامه دانست و افزود: موضوع مهم این است که وظیفه هیات نظارت بر مطبوعات، در این مورد هم مانند موارد دیگر، تذکر بوده و احیانا اگر از نظر آنها، ماجرا نیازمند پیگیری قضایی بود می توانستند آن را به دادگاه معرفی کنند تا سیر قضایی آن طی شود نه اینکه با توقیف آن – آنطور که مدیر مسئول این روزنامه اشاره کردند- ۲۰۰ نفر شغل خود را از دست بدهند. بی شک آنچه دادگاه و محکمه صالحه بگوید فصل الخطاب است و من فکر می کنم اراده سیاسی پشت سر این موضوع بوده است و اصراری که وزیر ارشاد از همان صبح روز توقیف داشت، ماجرا را وارد فاز تازه ای می کند که حتما مد نظر دستگاه قضایی ما خواهد بود.
دستگاه قضایی مستقل است
وی با اشاره به استقلال قضات در دستگاه قضایی افزود: در ارتباط با جرائم سیاسی و مطبوعاتی، قاضی هم باید به عرف جامعه دینی و جامعه اسلامی را مد نظر قرار دهد و طبق صریح قانون، دادگاه باید علنی در حضور هیات منصفه برگزار شود و قاضی موظف است بر اساس آیین نامه مطبوعات، محاکمه را در مقابل نخبگان و اهل فکر، برگزار کند.
عضو پیشین هیات منصفه مطبوعات استان خراسان به روند دادرسی نیز نگاهی داشته و خاطر نشان کرد: قاضی دو سوال از هیات منصفه می پرسد. نخست اینکه آیا بزه انتسابی که بر اساس آن پرونده مطبوعاتی تشکیل شده را بعد از دفاعیات مدیر مسئول می پدیرند با خیر؟ سوال دوم این است که بر فرض اینکه اکثریت قاطع آنها، بزه را تایید کنند آیا آن مورد را مستحقق تخفیف می دانند یا خیر؟
علی عسگری در ادامه با انتقاد از تصویب نشدن قانون جرم سیاسی با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب، این موضوع را زیبنده نظام اسلامی ندانست که برخی بگویند در ایران زندانی سیاسی نداریم و تحت عناوین دیگر با آنها برخورد شود.
این کاندیدای انتخابات مجلس نهم در حوزه انتخابیه تهران در عین حال، از وجود هیات منصفه در دادگاه مطبوعات به عنوان یکی از عوامل افزایش دقت در صدور احکام این بخش یاد کرد و گفت: خوشبختانه دادگاه های مطبوعات با حضور هیات منصفه و به شکل علنی انجام می شود و دادسرای فرهنگ و رسانه نیز قضات مستقل و با تجربه ای دارند که با همراهی خرد جمعی هیات منطفه و درک صحیح از شرایط کشور و عملکرد یک نشریه، با نگاه مثبتی با آن برخورد می کنند.
امیداوری به رفع توقیف شرق
وی در خاتمه این گفتگو یادآور شد: برداشت من این است که استدلال ها و انگیزه غیر مجرمانه ای که کاریکاتوریست و مدیر مسئول روزنامه شرق بیان کردند، منشاء اثر مثبت برای صدور رای خواهد شد و پیش بینی من این است که رای دادگاه، منصفانه است و شرق به عنوان روزنامه ای که محتوای غنی و حرفه ای داشته و صاحبان صلاحیت های مختلف و متنوع در آن طرح فکر می کردند به جایگاه اصلی خود باز می گردد و هر چه زودتر رفع توقیف می شود.
وی با اشاره به وضعیت جهانی و رفتار شناسی دشمنان نظام گفت: بنا بر آنچه رسانه های خارجی مطرح کردند به نظر می رسد این اقدام از جایگاه وزارت ارشاد آن هم در شرایطی که رییس[دولت] هم به صراحت آن را نادرست دانستند به ضرر نظام است و قطعا دستگاه قضایی به این نکات اشراف و توجه کافی را داشته و دارد.
مو یان نویسنده چینی که در میان مردم کشور خود بسیار محبوب است و با داستانهای خود توانسته به شکل زیبایی تخیل و گرفتاریهای زندگی روزمره مردم را در هم بیامیزد، روز پنجشنبه جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرد.
آکادمی سلطنتی علوم سوئد در بیانیهای به مناسبت این انتخاب میگوید: «رئالیسم وهمآمیز این نویسنده قصههای قدیمی و بومی، تاریخ و دنیای امروزی را با هم در میآمیزد.»
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، پس از اعلام این خبر غرور ملی چینیها روی شبکه اینترنت منعکس شد وی یکی از بازدیدکنندگان وبسایت جوایز نوبل در اظهار نظر خود نوشت: «چین بر میخیزد».
مو یان در کشوری مینویسد که در افتادن با سیاستهای حزب و حکومت میتواند به سانسور منجر شود.
مجله تایم در مصاحبهای در مورد او نوشته بود که مو یان با برگزیدن گذشته به عنوان بستر اصلی داستانهای خود و با کمک پوشیدگی نهفته در سبک رئالیسم جادوئیاش در حقیقت از تحریک کردن دستگاه سانسور چین پرهیز میکند.
مو یان در مصاحبه با این مجله گفته بود که به هنگام انتخاب داستانها و پرداختن آنها نگران سانسور نیست و عدم توانایی در پرداختن مستقیم به برخی از موضوعات به نقطه قوتی برای وی بدل شده است.
مو یان در حقیقت اسم مستعار نویسنده است و معنی آن در زبان چینی «حاضر نیستم حرف بزنم» است. نام اصلی این نویسنده گوئان مویه است و در شهری به نام گائومی در ایالت شاندونگمتولد شده است.
یکی از داستانهای بلند وی به نام «قورباغه» به مسئله تکفرزندی و روش کنترل جمعیت در چین میپردازد. او با ظرافت تمام سنت قدیمی جامعه چین را که فرزند پسر را ترجیح میدهد به نقد میکشد. وی نشان میدهد که چینیها به خاطر اینکه معتقدند پسرها برای تامین نیاز خانواده مفیدتر و حامل خون و عنوان خانوادگی هستند ترجیح میدهند صاحب پسر شوند.
مو یان در سالهای اخیر دو جایزه مهم ادبیات را در چین برده است که نشانهای تلقی میشود از آنکه جامعه و نظام سیاسی چین حاضر است با این مسئله حساس برخورد بازتری داشته باشد.
برای دولت و اکثر مردن چین این نخستین جایزه نوبل ادبیات برای این کشور تلقی میشود چون جائو سینگ جیان، که در سال ۲۰۰۰ برنده جایزه نوبل در رشته ادبیات شد با وجودی که او زاده و تحصیلکرده چین است ولی اکنون شهروند فرانسه است.
رسانههای دولتی چین به سرعت خبر اعطای این جایزه را گزارش دادند. در صورتیکه در سال ۲۰۱۰ زمانیکه جایزه صلح نوبل به لیوژیائوبو ناراضی سیاسی چینی اعطا شد رسانههای دولتی سکوت اختیار کردند.
عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر ضرورت بازگشت سیاست ارز تکنرخی به بازار، گفت: نباید در مقطعی شاهد غیبت بانک مرکزی در بازار باشیم، ضمن اینکه دولت بازار ارز را رها کرده است.
محمد نهاوندیان در گفتگو با مهر با بیان اینکه دولت بازار ارز را رها کرده است، گفت: دولت در مقطعی از زمان، به شدت نرخ ارز را در بازار کنترل میکرد، به نحوی که تمامی تجار و بازرگانان بر این باور بودند که دولت به صورت تصنعی این کار را صورت داده، اما هم اکنون بازار به صورت کلی رها شده است.
عضو شورای پول و اعتبار افزود: هم اکنون تولیدکنندگان به ارز بیشتری برای تامین مایحتاج مورد نیاز کارخانجات خود و تامین کالاهای مورد نیاز مردم، به ارز بیشتری نیاز دارند که متاسفانه به دلیل عدم تامین به موقع آن، واردکنندگان دچار مشکل شدهاند.
وی سیاست ارزی کشور را بر مبنای شناور مدیریت شده، سیاستی بسیار کارآمد تلقی و تصریح کرد: مطابق قانون باید بازار را به مسیر ارزی شناور مدیریت شده بازگرداند، چراکه در غیر این صورت تبعات آن گریبانگیر تمامی بخشهای اقتصادی خواهد شد.
به گفته نهاوندیان، برآورد عرضه و تقاضا در بازار ایران کار دشواری نیست و به راحتی میتوان با برآورد نیازها و برنامهریزی راهبردی، مانع از جهش قیمتها شد.
وی اظهار داشت: همه راهکارها را باید به کار بست تا نرخ ارز را به شرایط معمول و متعادل بازگرداند، نه اینکه در مقطعی شاهد سختگیری بانک مرکزی باشیم و در مقطعی دیگر، شاهد غیبت این مرجع اصلی تنظیم بازار ارز باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: باید سیستم ارزی کشور را به شرایط تک نرخی بازگرداند، در غیر این صورت راهکارهای منطقی در رابطه با این بازار حساس جواب نمیدهد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه علم مدیریت بحران در کشور ما نوظهور است و مدیریت بحران کشور با بحران روبه رواست، افزود: ۸۰ درصد محل های سکونتی کشور در معرض بلایای طبیعی قرار دارد.
به گزارش مهر، مهدی هاشمی شامگاه پنج شنبه در سومین همایش مدیریت بحران در صنعت ساختمان و شریانهای حیاتی اظهار کرد: برخلاف قدمتی که در بلایای طبیعی داریم در پرداختن به مدیریت بحران در کشور با تاخیر عملی روبه رو هستیم.
وی تاکید کرد: سکته ای به مدیریت بحران در کشور وارد شده است و باید دراین زمینه به صورت جدی تر برنامه ریزی کنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه وجود منابع انسانی در کشور از ویژگی های مثبت است افزود: اگر توانمندی لازم را درنیروی انسانی ایجاد کنیم می توانیم عقب ماندگی ها را درکوتاهترین زمان جبران کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشوربا تاکید بر استفاده از تجربیات گذشته بیان کرد: حوادث آذربایجان باید ما را از خواب بیدار کند و از تجربیات متعدد جهانی نیز باید استفاده کنیم وآنها را تکرار نکنیم.
وی یادآور شد: از برگزاری این همایش ها انتظار می رود که با نگاهی به گذشته و توجه به آخرین دستاوردها ی جهان برای آینده بحران درکشور برنامه ریزی کنیم.
هاشمی تاکید کرد: نباید به دستاوردهای کتابخانه ای بسنده کنیم وانتظار می رود که به جبران عقب ماندگیها پرداخته وتوقعات جامعه ومدیران بحران کشور را به گوش مسئولان برسانیم .
وی بیان کرد: باید در این زمینه مدیران محوری داشته باشیم و سرمایه های مادی ومعنوی کشور دراثر مدیریت غلط دربحران ازدست ندهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به اینکه ۸۰ درصد محل های سکونت در ایران در معرض بلایای طبیعی است افزود: باید کیفی سازی دراین زمینه مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
وی افزود: باید بخش خصوصی را نیز درگیر کنیم تا رشد وارتقا و توسعه را در صنعت ساختمان شاهد باشیم و بودجه پیشگیری و آمادگی برای بحران را در جای خود هزینه کنیم.
گارد حفاظت زندان اوین به همراه ماموران زندان با ورود ناگهانی به بند ۳۵۰ این زندان ابتدا زندانیان را بازرسی بدنی کرده و سپس با خارج کردن آنها به بند اقدام به تفتیش اتاق ها، تخت ها و وسایل شخصی زندانیان کردند.
به گزارش خبرنگار کلمه، بعداز ظهر روز سه شنبه ۱۸ مهر ماه ۹۱ همزمان با آغاز عملیات ماموران، زندانیان بند ۳۵۰ اقدام به خواندن سرود “ای ایران”، “سر اومد زمستون”، “نه خارم نه خاشاک” و شعارهای “موسوی زنده باد کروبی پاینده باد”، “نصرمن الله و فتح القریب، مرگ بر این دولت مردم فریب”، “مرگ بر دیکتاتور”، “موسوی موسوی رای مرا پس بگیر” و “یا حسین میر حسین” کردند.
پس از روی کار آمدن علی اشرف رشیدی رییس سابق سازمان زندان های کرمانشاه به عنوان رییس زندان اوین، محدودیت ها و سخت گیری ها برای زندانیان سیاسی افزایش یافته و این بازرسی در راستای فشار، تهدید و آزار واذیت زندانیان سیاسی انجام گرفته است.
بر اساس این گزارش روند تغییر مدیران زندان اوین همچنان در جهت محدود سازی هرچه بیشتر زندانیان سیاسی ادامه دارد.
در پی این تغییرات که با انتقال رشیدی از زندان کرمانشاه به زندان اوین آغاز شده است فردی بنام “تاراسی” که خود را مامور حفاظت اطلاعات اوین معرفی می کند همراه با “قبادی” مسوول حفاظت زندان اوین با مراجعات مکرر و خارج از رویه به بند ۳۵۰ که محل نگهداری زندانیان سیاسی است، مشکلاتی را برای این زندانیان ایجاد کرده و سعی در اعمال فشار و تهدید آنها و اعمال محدودیت های مضاعف دارند.
این در حالی است که برخلاف سایر بندهای زندان اوین مقررات ویژه برای رفت و آمد مسوولان زندان بر بند ۳۵۰ بنا به دستور دادستانی تهران حاکم است.
کلمه- گروه بین الملل: تنش ها میان سوریه و ترکیه بالا گرفته و روسیه متحد استراتژیک سوریه نیز وارد این کارزار شده است. شامگاه چهارشنبه ۱۹ مهر، فرود اجباری ایرباس ۳۲۰ خطوط هوایی سوریه در فرودگاه آنکارا و بازرسی محموله آن، به تنش بین سوریه و ترکیه شدت بخشید. این هواپیما از مسکو عازم دمشق بود. ایرباس خطوط هوایی سوریه در حالی در فرودگاه آنکارا مجبور به فرود شد که با ظرفیت ۱۸۰ مسافر، تنها ۳۰ سرنشین داشت.
رسانههای ترکیه اعلام کردند که هواپیمای سوری متوقف شده، حامل ۳۰۰ کیلوگرم ابزارهای نظامی بوده است و محمود سعید، وزیر حمل و نقل سوریه، مقامات ترکیه را به راهزنان دریایی تشبیه کرد. او در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المنار تاکید کرد که نیروی هوایی ترکیه با رهگیری یک هواپیمای مسافربری، پیمان بینالمللی هواپیمایی کشوری را نقض کرده است.
به گزارش کلمه، وزارت خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه ۲۰ مهر از ترکیه خواست در مورد فرونشاندن اجباری هواپیمای حامل دیپلماتهای این کشور توضیح دهد. از دید رهبران روسیه این موضوع میتوانست امنیت و جان ۱۷ سرنشین روس این هواپیما را تهدید کند.
الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته که دولت ترکیه ضمن توضیح در مورد فرود اجباری هواپیما «روشن سازد که در آینده چگونه جلوی حوادث مشابه را خواهد گرفت؟ٰ»
سخنگوی ولادیمیر پوتین اعلام کرده که رئیسجمهور روسیه سفر برنامهریزی شده خود به ترکیه را لغو کرده است. او قرار بود روز دوشنبه ۱۵ اکتبر عازم آنکارا شود. در اعلام رسمی کرملین آمده که پوتین به دلیل قرار ملاقات دیگری، امکان دیدار با رجب طیباردوغان، نخستوزیر ترکیه را ندارد. روزنامه ودومستی به نقل از یکی از کارکنان کرملین نوشته که پوتین مایل نیست در مناقشه دمشق و آنکارا، جانب هیچیک از طرفین را بگیرد.
روز پنجشنبه، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که هواپیمای مسافربری سوریه که توسط نیروی هوایی ترکیه به فرود اجباری وادار شده بود، حامل مواد و تجهیزاتی بوده است که کاربرد نظامی دارند. او تاکید کرد: «هیچ کس حق ندارد از هواپیماهای مسافربری برای نقل و انتقال اسلحه، خودرو و مهمات استفاده کند. این مغایر قوانین بینالمللی است.»
نخستوزیر ترکیه همچنین گفت، موادی که در هواپیما کشف شدهاند از جانب یک اداره روسی که با صنعت شیمی در ارتباط است به آدرس وزارت دفاع سوریه ارسال شدهاند. به گفته او ماموران ترکیه این مواد را به قصد بازرسی دقیقتر توقیف کردهاند.
پیشتر احمد داوداوغلو، وزیر خارجه ترکیه میگوید که بخشی از محموله ایرباس سوری، پس از بازرسی ضبط شده است. او افزوده که دلیل فرود اجباری هواپیما، اطلاعات محرمانهای بود که دولت ترکیه از احتمال وجود ابزار نظامی در این هواپیما داشت. وزیر خارجه ترکیه، روسیه را تلویحا متهم به تجهیز تسلیحاتی بشار اسد و سوءاستفاده از هواپیماهای مسافربری کرده است. به تاکید او:«ترکیه مانع ارسال اسلحه به رژیمی خواهد شد که سرگرم کشتار بیرحمانه مردم غیرنظامی است.»
روزنامه حریت نوشته که پس از فرود اجباری ایرباس ۳۲۰ در فرودگاه آنکارا، بین مقامات ترک و دیپلماتهای روس درگیری لفظی ایجاد شده است. ظاهرا روسها به شدت به بازشدن چمدانهای خود اعتراض کردهاند که که تحت عنوان محموله سیاسی بسته بندی شده بودند.
حریت ادعا کرده که قطعات کشف شده به صورت جداگانه در چمدان دیپلماتها جای گرفته بودند. مقامات رسمی ترکیه هنوز این خبر را تایید یا تکذیب نکردهاند.در مقابل، خبرگزاری روسی “اینترفاکس” از قول یک منبع نوشته که ماموران ترک طی بازرسی بار هواپیما، هیچ وسیله یا محموله نظامی پیدا نکردهاند. مناسبات آنکارا و دمشق اینک به حد اعلای تنش رسیده است. ترکیه در بحران سوریه، بهطور آشکار جانب اپوزیسیون را گرفته و دستکم ۱۰۰ هزار پناهجو و تعدادی چهرههای مطرح مخالف اسد را در خاک خود پذیرفته است.
کارشناسان روسی معتقدند که ترکیه با این اقدام قصد تحریک روسیه را دارد. بوریس دوگلوف، از آکادمی علوم ریانووستنی میگوید که ترکیه درگیر یک تنش جدی با سوریه است و در این میان روسیه را که از سوریه پشتیبانی میکند، دشمن خود میداند. ولادیمیر یوزیف، کارشناس علوم سیاسی مقیم مسکو نیز معتقد است که ترکیه با این اقدام قصد فشار بر روسیه را دارد. به گفته او، دولت ترکیه تلاش میکند که از راههای گوناگون روسیه را به قطع حمایت از رژیم اسد وادارد.
هر چند مشکلات اینترنت در کشور پایانی ندارد، شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به مسیرهای مختلفی که برای ترانزیت پهنای باند اینترنت تعریف و راهاندازی شده ادعا کرد که با این مسیرها دیگر به هیچ عنوان کشور با مشکل قطعی اینترنت مواجه نخواهد شد.
پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتراف کرده که دولت بنا به ملاحظات امنیتی، در مقاطعی اقدام به کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور می کند.
کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت کشور به بهانه ملاحظات امنیتی/ اینترنت ملی از مهر میآید؟
محمود خسروی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر تلاش شرکت ارتباطات زیرساخت برای گسترش ارتباطات بینالملل عنوان کرد: با افزایش تعداد درگاههای بینالمللی تلاش کردهایم شرایطی ایجاد کنیم که اختلالی در زمینه اینترنت کشور ایجاد نشود.
وی در عین حال از افزایش ظرفیت شبکه دیتا از حدود ۴۳ گیگابیت تا حدود ۵۰۰ گیگابیت یاد کرد و از افزایش بیش از ۱۰ برابری این شبکه خبر داد.
معاون وزیر ICT در ادامه اظهار کرد: زمانی تنها مسیر ارتباطی ما از طریق جاسک بود و این موضوع گاه باعث میشد به دلیل پیش آمدن یک مشکل، شاهد قطعی اینترنت باشیم اما در حال حاضر ۱۴ درگاه بینالمللی فعال داریم و با بهرهبرداری از اولین کابل بخش خصوصی میان عمان و چابهار یک درگاه ارتباطی جدید نیز به ظرفیتهای ما افزوده شده است.
خسروی با یادآوری اینکه در حال حاضر برای تامین پهنای باند اینترنت در جنوب کشور مسیرهای مختلفی چون جاسک، چابهار و بندرعباس وجود دارد گفت: علاوه بر این مسیرها در شمال کشور هم از طریق مرز بازرگان با ترکیه، مرز ارمنستان و از طریق مرز آستارا با کشورهای آذربایجان و روسیه پهنای باند وارد کشور میشود که این موضوع قابلیت اطمینان شبکه دیتای کشور را فوق العاده بالا برده به گونهای که دیگر به هیچ عنوان در زمینه اینترنت قطعی نداریم.
مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پلیلن یادآور شد: در شرایطی که هنوز شبکه اصلی ترانزیت ما راه اندازی نشده، ظرفیتهای موجود حدود پنج برابر افزایش یافته و کشور که زمانی ۲۳ خط STM1 داشت اکنون صاحب بیش از ۱۱۰ خط STM1 شده و با این شرایط تبدیل شدن به هاب ترانزیت منطقه دور از دسترس نخواهد بود.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل کالا با بیان اینکه دولت پس از هدفمندی با وجود وعدههای زیاد، یک ریال تسهیلات نوسازی کامیون نداده گفت: در این آب گلآلود شبهدولتیها هم در ورود کامیونهای بیکیفیت جولان میدهند.
حسین احمدیزاده با انتقاد از کمکاری دولت برای ارائه تسهیلات نوسازی ناوگان کامیونی، اظهار داشت: حمل و نقل از ارکان اصلی تجارت است ضمن آنکه در بخش داخلی و بینالمللی حمل و نقل موجبات توسعه را فراهم میکند.
یارانههای حمایتی دولت از رانندگان پس از اجرای هدفمندی کجاست
وی با بیان اینکه رانندگان ناوگان عمومی همراهان همیشگی دولت بخصوص در اجرای قانون هدفمندی یارانهها بودند، گفت: مقرر شده بود پس از اجرای این قانون و افزایش نرخها، دولت یارانههای حمایتی به رانندهها ارائه دهد، اما حمایت خاصی انجام نشد.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا با بیان اینکه در ازاء این افزایش نرخها، بخش حمل و نقل عمومی یارانهای دریافت نکرد، گفت: در این راستا هیچ حمایتی هم از تشکلهای کشوری حمل و نقل در بخش بار و مسافر انجام نشد.
احمدیزاده اضافه کرد: قرار بود از محل درآمد حاصل از صرفهجویی مصرف سوخت و اصلاح یارانهها، تسهیلاتی در اختیار بخش خصوصی برای نوسازی و تجهیز ناوگان قرار گیرد که این مورد هم اجرایی نشد.
به گزارش فارس، وی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی، نوسازی ناوگان عنوان شده بود، افزود: در فشارهای اقتصادی، باید حمایتها پررنگ شود اما متأسفانه ما شاهد ایجاد خود تحریمی در کشور هستیم و خود شرایطی به وجود آوردهایم که از خارجیها بدتر کردهایم.
احمدیزاده اضافه کرد: اگر ۶ ماه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، با درآمد حاصله، تسهیلاتی اختصاص مییافت و شرکتهای خصوصی تا ۳۰ هزار دستگاه کامیون وارد میکردند، ترددهای یک سر خالی از بین میرفت و نوسازی ناوگان کامیونی صورت میگرفت.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا اضافه کرد: دولت متأسفانه به دنبال تحقق اهداف برنامه پنجم و سند چشمانداز نیست و عملاً توجهی به پیشنهادات تشکلهای خصوصی ندارد.
ناتوانی بخش خصوصی واقعی برای واردات کامیون
وی با اشاره به عدم توجه دولت به نوسازی ناوگان کامیونی و انحصاری بودن واردات کامیونها با برندها و مارکهای خاص، یادآور شد: واردات کامیون برای بخش خصوصی واقعی غیرممکن است، این در حالی است که کارخانههای شبهدولتی علاوه بر دریافت تمامی مزایا، خود وارد کننده کامیون با برندهای خاص هستند، به طور انحصاری چند کامیون چینی وارد میکنند و تأکید دارند که باید همین کامیونها خریداری شود، بخش خصوصی هم که دستش به جایی بند نیست، مجبور است همین کامیونهای بیکیفیت را خریداری کند.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا اظهار داشت: این در حالی است که قبلاً یک شخص به راحتی میتوانست یک کامیون با برند معروف خریداری و وارد کند و در داخل کشور هم تمامی خدمات را دریافت میکرد.
احمدیزاده با تأکید بر اینکه در بحث نوسازی ناوگان هیچ نوع تسهیلاتی را دریافت نکردهایم، یادآور شد: قطعاً دولت هم باید بداند برای ورود کامیون به کشور با انجمنها و تشکلهای حمل و نقلی مشورت کرده و از تجربه آنها استفاده کند.
با این کامیونهای وارداتی بیکیفیت رانندهها در کنار بیکاری بدهکار هم شدهاند
وی اضافه کرد: در حال حاضر رانندگان به دلیل عدم اطلاع کافی و کمکاری دولت، مجبور به خرید کامیونهای جدید غیراستاندارد آن هم به صورت اقساطی و با نرخ سودهای بالا شدهاند، کامیونها هم به دلیل غیراستاندارد بودن مدام خراب هستند و فعالیت ندارند بنابراین رانندهها علاوه بر بیکاری، بدهکار هم شدهاند.
احمدیزاده تصریح کرد: روزهای اول که این مدل کامیونها و کشندهها به صورت اقساطی واگذار شد، ما بارها اعلام کردیم که این خودروها استاندارد نیست، این مورد موجب شد ایران خودرو دیزل علیه ما شکایت کند و به ما تهمت نشر اکاذیب بزند، در حالی که بازپرس مستندات و حرفهای ما را پذیرفت و ما را تبرئه کرد.
لزوم حذف عوارض گمرکی برای کامیونهای وارداتی با کیفیت
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا با اشاره به عوارض گمرکی بالای کامیونهای وارداتی، گفت: باید حقوق و عوارض گمرکی برای واردات کامیونهای مورد نیاز کشور یا حذف شود و یا در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا بخش خصوصی وارد این عرصه شده و انگیزهای برای سرمایهگذاری در کنار دریافت تسهیلات باشد.
وی با انتقاد از کمکاری دولت برای ارائه تسهیلات نوسازی ناوگان کامیونی، یادآور شد: به هر حال دولت اگر تسهیلات نقدی هم برای نوسازی ناوگان ارائه نمیدهد، حقوق و عوارض گمرکی ورود کامیونها را کاهش دهد، مثلاً اجازه دهد شرکتها کامیونهای استاندارد و نوین وارد کنند، اما این تعداد ناوگان مشمول حقوق و عوارض گمرکی نشود و در ازاء ورود هر کامیون، یک کامیون فرسوده خارج شود.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا ادامه داد: در این صورت به جای راننده، شرکت سرمایهگذاری برای تهیه ناوگان عمومی مورد نیاز وارد عرصه شده، کامیونها را وارد کرده و رانندگان را تحت پوشش خود قرار میدهد و بیمه میکند.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا ادامه داد: این کار متأسفانه مورد استقبال دولت نیست، ضمن آنکه تسهیلاتی هم در اختیار بخش خصوصی قرار نمیگیرد.
تاکنون یک دستگاه کامیون با عمر ۳ سال وارد نشده است
احمدیزاده در رابطه با طرح ورود کامیونهایی با عمر سه سال به کشور، توضیح داد: این روش، طرح خوبی است، اما باید دولت با کانون مذاکره کند و تسهیلات دراختیار کانون و ۱۳۵ انجمن زیرمجموعه آن در بخش حمل و نقل کالا قرار دهد، بهتر بود از کانال کانون کشوری، به انجمنها و سپس شرکتها تسهیلات پرداخت میشد، اما دولت توجهی به این مورد ندارد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان مؤسسات و شرکتهای حمل و نقل داخلی کالای کشور تصریح کرد: کامیونهای با عمر سه سال تاکنون یک دستگاه وارد نکردهایم.
هنوز یک ریال تسهیلات نوسازی ناوگان نگرفتهایم
احمدیزاده با بیان اینکه تشکلها خود در بطن عملیات اجرایی هستند، یادآور شد: باید به خواست آنها توجه شود، زیرا مسئولان تنها از دور دستی بر آتش دارند.
وی با انتقاد از عدم توجه دولت به درخواستها و خواستههای بخش خصوصی، گفت: در بخش شرکتی دو نوع تشکل داریم، یکی کانون انجمنها که زیرمجموعه کانون کشوری هستند و دیگری بخش تعاونی است که اتحادیه دارد، نظیر اتحادیه تعاونیهای بار کشور.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا گفت: دولت میتواند کانون و تعاون را دعوت کرده و میزان پیشنهادی تسهیلات را مشخص کند و تعاملاتی فیمابینی در این باره انجام شود.
احمدیزاده گفت: ما به عنوان متولی مجموعه شرکتهای حمل و نقل در بخش خصوصی، تاکنون یک ریال تسهیلاتی برای نوسازی ناوگان از دولت نگرفتهایم.
رئیس کانون انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل کالا افزود: دولت وعدههای بسیاری میدهد اما در عمل مورد اجرایی در بحث نوسازی ناوگان ندیدهایم که همین امر انگیزه بخش خصوصی را برای نوسازی کمرنگ کرده است.
وی با اشاره به اینکه سازمانها و ارگانهای مختلف خود را متولی حمل و نقل میدانند، گفت: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای متولی امر حمل و نقل است، اما هیچ تسهیلاتی در اینباره ارائه نداده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر