سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی و جسمی فیض الله عرب سرخی و دیگر اعضای این سازمان بر ضرورت تسریع درمان و رعایت حقوق ایشان و سایر زندانیان سیاسی تاکید و نسبت به مسوولیت مسئولان امر درهمه رده ها هشدار می دهد.
به دنبال اعتصاب غذای فیض الله عربسرخی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، این سازمان با صدور بیانیه ای که در وبسایت امروز منتشر شد، اظهار داشت:امیدواریم حاکمیت با واقع بینی و درک شرایط کنونی با آزادی همه زندانیان سیاسی راه تازه ای را در مواجهه با بحرانها و مشکلات فراگیری که کشور درداخل و خارج با آن رویاروست، بگشاید و بیش از این فرصتهای گرانبهای تاریخی را با استبداورزی در داخل و ماجراجویی درخارج نسوزاند.
فیض الله عربسرخی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی، تعلل در روند درمان و برخورد زننده و توهین آمیز با خود و خانواده اش از روز شنبه اعتصاب غذا کرده است.
به گزارش کلمه، عرب سرخی مدتهاست درزندان دچار ناراحتی شدید ستون فقرات شده وبه دلیل عدم رسیدگی پزشکی درد شدیدی دارد.
این زندانی سیاسی قریب به یک ماه است از درد شدید در ناحیه ستون فقرات رنج می برد و قادر به حرکت معمولی بدون استفاده از عصا یا کمک همبندان خود نیست و بنابر توصیه کمسیون پزشکی باید هر چه سریعتر مورد مداوا قرار گیرد.
هفته گذشته این زندانی سیاسی از بند ۳۵۰ زندان اوین به بهداری اعزام شد تا ترتیب انتقال وی به بیمارستان برای انجام آزمایشات پزشکی ضروری (عکسبرداری و ام آر آی) صورت گیرد اما دکتر رضازاده، رییس بهداری اوین که برابر سوگند پزشکی موظف به رسیدگی و تسریع امور پزشکی بیماران است، احتمالا هماهنگ با نهاد امنیتی و اطلاعاتی مانع از انجام اقدامات پزشکی و اعزام وی به بیمارستان شد.
چند روز پیش بدنبال پیگیری های مکرر خانواده این زندانی سیاسی به بیمارستان منتقل شده است اما مامور زندان از ادامه کار پزشک و درمان وی جلوگیری کرده و با برخورد نامناسب و زننده با اطرافیان، این زندانی سیاسی را از بیمارستان به زندان بازگردانده اند.
فیض الله عرب سرخی رزمنده دوران جنگ و معاون وزیر بازرگانی دولت خاتمی به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به گذراندن ۵ سال حبس محکوم شده است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
اینروزها که اصحاب قدرت، بار دیگر با استفاده ابزاری ازارزشهای دفاع مقدس و به بهانه انتشار یک کاریکاتور به توقیف روزنامه شرق اقدام کردند تا ته مانده صدای منتقدان را خاموش کنند، حقوق ابتدایی و بدیهی رزمنده ای از رزمندگان دوران دفاع مقدس و برادر دو شهید در زندان اوین نادیده گرفته می شود تا در تاریخ به تکرار مکرر یاد آوری شود مدعیان مسند نشین امروز تا چه میزان در ادعای دفاع از حرمت رزمندگان و فرزندان انقلاب صادقند؟ فیض الله عرب سرخی که کوله باری روشن از سابقه وخدمت خالصانه در سالهای انقلاب و پس ازآن بر دوش دارد،
درحالی دوران محکومیت ظالمانه خود را در زندان اوین سپری میکند که هفته های متمادی است از درد به خود می پیچد بگونه ای که در روزهای اخیر توان حرکت عادی نیز از وی سلب شده است. با این حال مسوولان زندان و متصدیان امور هر بار با کارشکنی و مخالفت، مرتکب ظلمی مضاعف شده و مانع از انتقال آقای عرب سرخی به بیمارستان و درمان وی می شوند؛ واین قطعا نقض بدیهی ترین حقوق انسانی و قانونی یک زندانی عادی است چه برسد به یک زندانی سیاسی، و از اینرو در هیچ قاموسی جز استبداد مطلقه و بیرحم نمی گنجد. بی توجهی مسئولین زندان سبب شده است که عرب سرخی اعتصاب غذا را تنها راه باقی مانده برای اعتراض به این بی عدالتی ها و کارشکنی ها بداند و اخبار حاکی از آن است که وی از روز شنبه در اعتصاب غذا به سر می برد.
حافظه تاریخی مردم ایران اینروزها را از یاد نخواهد برد؛ روزهایی که عمله ی ظلم و فساد و تزویر بی تفاوت به آنچه برمردم و کشور میرود، هلهله کنان پرچم ارزشها را بر سر نیزه می کنند تا مردم را مرعوب و منتقدان را منکوب و محدود سازند، در حالی که فرزندان راستین انقلاب و دفاع ۸ ساله میهن غریبانه در کنج زندان ها گرفتار و به بند کشیده شده اند که درمیان آنان سه عضو ارشد دیگر سازمان آقایان بهزاد نبوی ، ابوالفضل قدیانی و مصطفی تاج زاده افتخار حضور دارند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی و جسمی فیض الله عرب سرخی و دیگر اعضای این سازمان بر ضرورت تسریع درمان و رعایت حقوق ایشان و سایر زندانیان سیاسی تاکید و نسبت به مسوولیت مسئولان امر درهمه رده ها هشدار می دهد. درعین حال امیدواریم حاکمیت با واقع بینی و درک شرایط کنونی با آزادی همه زندانیان سیاسی راه تازه ای را در مواجهه با بحرانها و مشکلات فراگیری که کشور درداخل و خارج با آن رویاروست، بگشاید و بیش از این فرصتهای گرانبهای تاریخی را با استبداورزی در داخل و ماجراجویی درخارج نسوزاند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ( شاخه خارج از کشور)
۱۰/۰۷/۱۳۹۱
کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد کماکان با شتابی بی سابقه در حال افزایش است، از بازارهای مختلف خبر می رسد که معاملات متوقف شده، کسب و کار از رونق افتاده و به خصوص دیروز و امروز در خصوص بسیاری از کالاها خرید و فروشی در کار نیست. همزمان خبر می رسد دولت امنیتی کردن فضای بازار و بگیر و ببندها را آغاز کرده و نیروهای انتظامی و لباس شخصی محدودیت هایی را برای کسبه ایجاد کرده اند.
به گزارش کلمه، خبرهای رسیده از سطح شهر تهران حاکی از آن است که بسیاری از فروشندگان کالاهای مختلف در بازار تهران و اصناف مختلف، کسب و کار خود را به حال تعطیلی درآورده اند و از خرید و فروش پرهیز می کنند.
اکثر صرافیهای واقع در میدان فردوسی هم یا کرکرهها را کاملا پائین کشیدهاند و یا خرید و فروش ارز را متوقف کردهاند. خبرگزاری مهر در این باره گزارش داده که صرافیهای واقع در مسیر میدان منوچهری تا نرسیده به میدان فردوسی، قیمتهای دلار و یورو را از تابلوهای قیمتی خود حذف کردهاند.
در همین حال گزارش های موجود نشان می دهد که تعطیلی و توقف محدود به کسب و کار صرافی ها نیست و بسیاری از اصناف هم با بحران مواجه اند و از دیروز تقریبا کار خرید و فروش را تعطیل کرده اند.
از بازار سنتی تهران خبر می رسد که برخی کسبه، از عصر روز یکشنبه فعالیت خود را تعطیل کرده اند. بلاتکلیف بودن قیمت دلار باعث شده که این بازاریان از تعیین قیمت ناتوان شوند و ترجیح دهند فعالیت خود را تا بازگشت آرامش به بازار، کمرنگ کنند.
فروش در بازار ورق و استیل هم تا حد زیادی تعطیل شده و بازار لوازم الکتریکی در خیابان لاله زار، فروشندگان کاغذ در خیابان ظهیرالاسلام و فروشندگان لوازم صوتی و تصویری در خیابان جمهوری هم وضعیت مشابهی دارند و بازتاب التهاب بازار دلار را مستقیما به صورت رکورد در کار و کسب خود می بینند. بسیاری از معاملات که پیش از این با چک و به صورت وعده ای انجام می شد، اکنون یا متوقف شده و یا صرفا به صورت نقدی انجام می شود.
کمی جلوتر در تقاطع همین خیابان با خیابان حافظ و نیز در دیگر مراکز عرضه تلفن همراه، تنها قیمت های سنگین نجومی گفته و شنیده می شود و معاملات در واقع از رونق افتاده است. خریداران هم از اعلام قیمت های نجومی از سوی فروشندگان خبر می دهند که کسی دیگر راغب به خرید نیست.
بازار لپ تاپ و کامپیوتر نیز وضعیت مشابهی دارد و از بازار رضا و بازار ایرانیان در خیابان ولیعصر، مجتمع پایتخت در خیابان میرداماد و شرکت های غیر متمرکز نیز خبر می رسد که کاهش واردات به خاطر قیمت دلار، بی نظمی در عرضه اجناس به مشتریان و بی قراری در بازار، وضعیت را به جایی رسانده است که به گفته فعالان این بازار، حتی از افزایش قیمت ها هم نمی توان سخن گفت و تنها نوعی رکود و کمبود جنس همراه با قیمت های عجیب و غیر قابل باور مطرح است.
لوازم خانگی نیز وضعیت مشابهی دارد و فروش و عرضه جنس در این بازار تقریبا متوقف شده است. فروش بدون تحویل جنس، وعده تحویل در آینده بدون اعلام قیمت و وضعیتی شبیه به قحطی و نبود کالا در بازار، نمونه هایی از پاسخ های فروشندگان به متقاضیان است. به خصوص زوج های جوانی که قصد تشکیل زندگی و تهیه جهیزیه و تأمین وسایل زندگی دارند، این روزها با شرایطی بحران روبهرو هستند و فروشندگان لوازم خانگی هم می گویند نمی دانیم اجناس را با قیمتی بفروشیم و معلوم نیست هفته بعد همین جنس را چقدر گران تر باید بخریم!
برخی اخبار رسیده همچنین حاکی از این است که فردا نیز بخش هایی از بازار به صورت تعطیل و یا نیمه تعطیل خواهد بود و فعالان اصناف مختلف می گویند تا زمانی که قیمت ارز به ثبات نرسد، نمی توانند به کار خود ادامه دهند.
همچنین گفته می شود که بعضی شرکت ها و بازاریان از تعطیلی بازار در روز آینده خبر می دهند و این موضوع را از طریق پیامک به همکاران خود اعلام کرده اند.
برخی منابع هم گزارش داده اند که نیروهای انتظامی در چهارراه استانبول، خیابان جمهوری و خیابان فردوسی حاضر شده و در کار معاملات ارز و سکه دخالت کرده اند.
از حضور بسیجی و لباس شخصی در محل کسب طلافروشان و صرافی ها و برخوردهای تند آنها با فعالان بازار نیز گزارش هایی منتشر شده است. به طوری که برخی صرافی ها از وقع درگیری در محل کسب خود خبر داده اند.
امروز قیمت ارز و سکه در تابلوهای صرافیهای واقع در چهارراه استانبول لحظه به لحظه تغییر کرد. سایت های اعلام قیمت دلار به طور نامنظم با اختلال مواجه بودند، با این حال قیمت ها قابل پنهان کردن نبود.
بر اساس گزارش مهر، آخرین قیمت دلار در تابلوی صرافی میلاد در چهارراه استانبول تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه ۳۵۰۰ تومان و یورو ۴۵۰۰ تومان درج شده و قیمت خرید این دو ارز نیز در این صرافی به ترتیب ۳۴۰۰ و ۴۳۵۰ تومان ذکر شده است. در صرافیهای دیگر، قیمت خرید پوند ۵۰۰۰ تومان و فروش ۵۶۰۰ تومان و درهم خرید ۸۵۰ تومان و فروش ۹۵۰ تومان درج شده است.
نوسانات شدید در بازار ارز، قیمت انواع سکه را هم در بازار گیج کرده است به طوری که قیمت سکه تمام بهار آزادی در تابلوی صرافیها از یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دیده میشود.
همچنین امروز هر گرم طلای ۱۸ عیار ۱۲۷ هزار تومان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۵۵۰ هزار تومان و هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۸۵ هزار تومان بوده این در حالی است که قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی نسبت به دیروز کاهش یافته و به ۱۷۷۰ دلار رسید.
از طرفی دیگر گزارش های غیر رسمی و مردمی حاکی از این است که در ساعاتی قیمت دلار به ۳۸۰۰ تومان نیز رسید و همین امر سبب توقف خرید و فروش در بازار شد.
در همین باره بخوانید: چاه بدر و توهم خیبر، مدیریت جهانی و دلار ۳۵۰۰ تومانی؛ به کجا میرویم؟
کلمه – سید مهرداد طباطبایی:
ظاهرا حرفی برای گفتن باقی نمانده است. تقریبا همه چیز را همه می دانند. کارد از پوست و گوشت عبور کرده و به استخوان رسیده؛ درد تا مغز استخوان هم نفوذ کرده. قصه دیگر قصه ی مدیریت جهانی و کاغذ پاره های تحریم نیست؛ صحبت از ایران ۱۴۰۴ و چشم انداز بیست ساله و قدرت اول منطقه و قله های جهانی و تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی هم به یک شوخی تکراری می ماند؛ دروغ هایی برگرفته از کاریکاتور آرزوهای یک حاکمیت کودتایی، که کسی حتی با آنها خنده اش هم نمی گیرد.
اینها گوشه ای از آخرین خبرهای ناگفته ی امروز است: برخی کسبه بازار سنتی تهران، دیروز و امروز از بعدازظهر به بعد کار را تعطیل کردند. کاسبی با این حجم از بی ثباتی؟! ممکن نیست. تعطیل کنند بهتر از این است که در این هنگامه ی ضرر کردن و ضرر رساندن سهیم باشند. در بازار ورق و استیل هم فروش تعطیل شده. همینطور فروشندگان لوازم خانگی که نمی دانند جنس را چند بفروشند و چقدر گران تر باید بخرند. همچنین بازار کامپیوتر که تقریبا در کما فرو رفته، و بازار موبایل نیز. خرید و فروش خودرو نیز وضع مشابهی دارد و زمزمه های تعطیلی آن در روز سه شنبه (فردا) مطرح است. راسته های لوازم الکتریکی لاله زار و کاغذفروشی های ظهیرالاسلام و لوازم صوتی تصویری های جمهوری و … هم همین نگرانی ها را دارند. با ریال باید بفروشند و با دلار جنس بخرند. قیمت جنس، امروز چه باشد؟ قیمت دلار فردا چقدر است؟
اینها ذره ای از حجم وحشتناک واقعیت است، واقعیتی که حتی نای انکارش را هم ندارند. واقعی تر از وضع و حال بحرانی کاسبان آن سوی میز، وضع جیب و معیشت مشتریان این سوی میز است. واقعی تر از دلار ۳۴۰۰ تومانی، حقوق سیصد هزار تومانی کارگران است. از آن واقعی تر، ورشکستگی تولید و صنعت و کسب و کار در کشور. کار از فاجعه و بحران گذشته است. واژه ای دیگر باید ساخت برای توصیف واقعیتی که برای همه ملموس است و می رود که باتلاق وار همه را غرق کند. واقعیت محض است که آوار می شود بر سر همه ی ایرانیان که ناباورانه به سقوط سرمایه های شخصی و ملی خود می نگرند و به حال و روز میهن خود می گریند. به کجا می رویم؟ پایان این مسیر کجاست؟
خیلی وقت است که از آغاز خیابان جمهوری اسلامی حرکت کرده ایم، میدان جمهوری اسلامی را هم پشت سر گذاشته ایم. وقت تعلل و سرخوشی نداریم، نه در تقاطع باستان توقف می شود کرد و نه در گلشن. به جمهوری اسلامی ادامه می دهیم، چاره ای نداریم؛ خیابان یک طرفه است. سراغ آنجا را می گیریم که مرکز همه ی تحولات و تصمیم گیری هاست. می گویند باید از خیلی ها عبور کرد تا برسیم به آنجا، باید هم از کارگر عبور کنیم و هم از دانشگاه. به تقاطعی می رسیم به نام شهید کشوردوست؛ اسمی گویا و با مسما: از دوستان کشور کم نیستند آنها که شهید شده اند. باید انتخاب کنیم، به سمت راست برویم یا به راه راست ادامه دهیم؟ مرکز تحولات کجاست، و مرکز تصمیم گیری ها؟ از عابران می پرسیم؛ می گویند راه راست انحرافی است؛ ساکنان آن محله ی پایینی از مسیر جمهوری اسلامی دور افتاده اند. مقصد همان است که در پیش روست؛ مستقیم! اما حالا برای رسیدن به آن باید آرمان و ایمان را هم پشت سر گذاشت: از فلسطین و ولیعصر هم باید گذشت، و همچنین از حافظ، تا به چهارراه استانبول برسیم. اینجا نقطه پایان جمهوری اسلامی است؟ ظاهرا نه! اما معلوم هم نیست از اینجا به بعد کسی به این مسیر ادامه دهد و به سمت میدان استقلال برود.
ظاهرا در این خیابان شلوغ و یکطرفه باید همچنان برویم؛ بخواهیم یا نخواهیم. به نظر می رسد که تا اطلاع ثانوی وضعیت همین است. نه چاره ای هست و نه مجال چرایی، نه توقف و تغییر مسیری و نه غایت و چشم اندازی. هیچ کس از فردا خبر ندارد؛ هیچ کس! حتی آنها که هر روز دارند دلار می خرند و می فروشند، حتی آنها که کسب و کارشان از این وضعیت به خاک سیاه نشسته، حتی دولت که به بهترین نحو دارد حرکت کشور به سمت پرتگاه را مدیریت می کند، حتی رهبری که کشور را در وضعیت بدر و خیبر می بینند. این ثمره حاکمیت یک دستی است با وعده ژاپن اسلامی شروع شد و وعید دولت عدالت و ریشه کنی فقر و فساد ادامه یافت و تثبیت قیمت ها و سهمیه بندی بنزین و جشن های پیاپی هسته ای و سفرهای پرهزینه استانی و وام های هنگفت بانکی و حذف یارانه ها و آمارسازی های بی محابا و … را هم پشت سر گذاشت و حالا مردم باید قضاوت کنند که به بلندای عزت و سعادت رسیده ایم یا سراشیبی دهشتناکی که صدای هشدارهای ناشنیده ی بسیاری از دلسوزان درباره آن، هنوز در گوش ماست.
قوای مقننه و قضاییه و روحانیون درباری و رسانه های ابزار دست که برای دستمالی حاضرند قیصریه را به آتش بکشند و برای هر هیاهویی حاضرند امضا جمع کنند و بحران ایجاد کنند و این و آن را به تیغ و تیر بسپارند، حالا که پول ملی در حال تبدیل شدن به کاغذ پاره است و نتیجه ی سیاست های غلط حاکم بر کشور، پرتگاهی است که چند قدمی بیشتر به آن نمانده؛ نه امضایی می کنند و نه اعتراضی، و نه استیضاحی و نه محاکمه ای. مدعی العموم که از مجلس دعای کمیل احساس خطر برای امنیت ملی می کرد، حالا معلوم نیست به چه سرگرم است که زبانش نمی چرخد تا این حجم از صدمات وارد شده به امنیت ملی به دست مسئولان رده اول کشور را ببیند. نمایندگان و مسئولان قضایی پای پلکان هواپیما برای خیر مقدم حاضر به یراق اند، اما پای سوال و پیگرد که می رسد، پایشان می لنگد و می لغزد و دستشان می لرزد. در این فضا، چه راهی جز برکناری و استعفای دسته جمعی همه ی مسئولان اقتصادی و مدیران ارشد تصمیم گیر در کشور می توان برای حل بحران پیشنهاد کرد؟ و غیر از اعلام عدم کفایت جملگی مسئولان کنونی نظام، آیا راه دیگری هم باقی مانده است؟
چه کسی باید مسئولیت وضعیت امروز کشور را بپذیرد؟ چه کسی این سرنوشت را برای جمهوری اسلامی که ثمره خون هزاران هزار شهید است رقم زده است؟ چه کسی کار ایران را به اینجا کشانده است؟ از چه کسی باید انتظار مسئولیت پذیری و پاسخگویی داشت؟ از چه کسی و چه جریانی و چه مجموعه ای و چه طرز فکری باید توقع و انتظار داشت و مسوول حال و روز امروز ایران اسلامی اش دانست؟ آیا جز این است که همه ی پیش بینی های دلسوزان، اعم از میرحسین و دیگران، یک به یک محقق شده؟ و آیا غیر از این است که قدرت مطلقه و مدیریت فردی کشور و خودکامگی محض و بی حد و قید باعث شده که امروز نظام اقتصادی و مدیریتی به یک ویرانه بدل شده؟ و آیا چاره ی دلار ۳۵۰۰ تومانی و ساختار رو به ویرانی، جز تغییر اساسی و بنیادی و همه جانبه در مدیریت کلان کشور است؟
قصه ی سرنوشت سیاسی و اقتصادی کشور و قصه ی جدیدتر سقوط ارزش پول ملی، همان داستان شاه سلطان حسین است که همه به خاطرش دارند. همان که رهبری، دیگران را به آن تشبیه می کردند. اما شاید ماجرا از آن هم فجیع تر است؛ باید از آخرین خلیفه اموی صحبت کرد. باید از قصه ی کسی گفت که به خاطر هیچ، همه ی داشته ها را به باد داد. قصه ای که از فرط حقارت، بازگو کردنش در تاریخ هم فقط برای تمسخر بوده و نه حتی برای عبرت. الحق والانصاف؛ تاریخ درباره ی این دوره چگونه قضاوت خواهد کرد؟ این چه تجربه ای بود و چه سرنوشتی، که از آن همه آرمان و ایمان و آرزو و جهاد برای ایران برجا ماند؟
مدیریت شاه سلطان حسینی کشور در این سالها نه تنها همه ی سرمایه ها و درآمدها را به باد داد و سرنوشت درآمد ۷۰۰ میلیارد دلاری را به ویران شدن زیرساخت های تولیدی و به یک سوم رسیدن ارزش ریال منتهی کرد، بلکه داشته ها و انباشته های سالیان قبل و بعد از انقلاب و سال های سازندگی و اصلاحات را هم چنان نیست و نابود کرد که بازیابی یا بازسازی آنها نه به زودی ممکن است و نه به سادگی. و نه فقط سرمایه های تاریخ معاصر، که اندوخته های فرهنگی و تاریخی میهن و آیین ما هم گویی در این سه دهه چنان خرج شد که دیگر معلوم نیست بتوان آن را زنده کرد و احیا. آیا قرار بود به چنین روزی برسیم؟
وقت تعارف و مجامله نیست. کار از تجاهل و معامله هم گذشته است. اینکه بگوییم آقا لطفا تدبیر کنید و خواهش می کنیم تغییری ایجاد کنید و … دیگر درمانگر این دردهای مزمن نیست. جامعه دیگر حوصله ی اینکه دلسوزانه از عقلای نظام خواسته شود جلوی گسترش بحران را بگیرند و به تصمیم گیران و این و آن هشدار داده شود، ندارد. اگر پیش از این هم فرصتی برای رفتن این و آمدن آن و پایین و بالا کردن یکی دو سیاست جزئی و بازی کردن با افکار عمومی و بازی دادن مردم و … بود، حالا دیگر گذشته و فرصتی نیست. امروز وقت تغییر است. فردا حتما دیر است.
مسئولان فعلی کشور باید مسئولیت عملکرد خود را بپذیرند، کنار بروند و کار را به کاردان بسپارند. مردان و زنان کاردان و پرتوان در این کشور کم نیستند. نخبگان ایران زمین بسیارند. مطمئنا رده های دوم و سوم آنها هم بهتر از مدیران و رهبران فعلی می توانند کشور را اداره کنند. لااقل اگر از عهده ی پیشرفت کشور و رقابت با همسایگان بر نیایند، مثل مدیران فعلی اینچنین هستی ملک و ملت را به باد نمی دهند.
امروزه حتی در کشورهای نه توسعه یافته بلکه در حال توسعه و همانند ما و حتی عقب تر از ما هم وقتی شائبه ای از سوء مدیریت مسئولان به میان می آید یا اتفاقی رخ می دهد که لازم است مسئولیت آن پذیرفته شود، استعفا می دهند. استعفا و کناره گیری، اولین قدم برای اصلاح است. آیا انتظار بیجایی است که با این وضع بازار و کسب و کار و این حال و روزی که کشور را در معرض جنگ و ایران را در آستانه ویرانی قرار داده، مدیران اصلی کشور مسئولانه برخورد کنند و مسئولیت بپذیرند و کنار بروند؟ دیگر چه اتفاقی باید بیفتد که مسئولان یک کشور بپذیرند نبودن آنها بهتر از بودن آنهاست؟
یادداشت های دیگری از همین نویسنده:
فرزندان آیت الله، پیش «بچه های مردم»؛ آقای هاشمی در خانواده بزرگ زندانیان سیاسی
نرمش حاکمیت یا نمایش رأفت؛ آیا آزادیهای اخیر زندانیان، معنای سیاسی ویژهای داشت؟
روزنامهی بیروزنامهها، رسانهای برای هر شهروند
آیا قرار است پرونده اتهام جاسوسی مشاور احمدی نژاد هم «کش» پیدا نکند؟
پانصد روز مقاومت پر افتخار
مجلس به کجا میرود؟
فرزندان انقلاب در بند؛ قلم عفو رهبری بر جرایم جریان انحرافی
فریاد از راستگویان مصلحتنشناس آبروبر! کجاست میثم تمار؟
آن ۹۹ نفر و این ۱۰۰ نفر
کاری نکنید که دیگر ساختار قابل دفاع نباشد
همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از زنان اصلاح طلب تاکید کرد: “فائزه” از بچه های مردم جدا نیست و امروز در کنار آنان زندانی است.
به گزارش کلمه، عفت مرعشی مادر فائزه هاشمی، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، در دیداری که روز گذشته با جمعی از زنان اصلاح طلب برگزار شد، ضمن ابراز تاسف از برخورد صورت گرفته با دخترش و دیگر منتقدین گفت: “هرگز فکر نمی کردم بعد از تحمل سال های سخت فشار و زندان که ما و مردم برای پیروزی انقلاب تحمل کردیم و شعارهایی که برای بر پایی حکومت عدل اسلامی و آزادی بیان دادیم، امروز افراد دلسوز و با سابقه در انقلاب به دلیل انتقاد در زندان به سر ببرند.”
همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش تاکید کرد که “فائزه” از بچه های مردم جدا نیست و امروز در کنار آنان زندانی است.
همچنین در این دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی ضمن تقدیر از رشادت های فداکاران جنگ تحمیلی از جمله شهید موسوی، فرمانده سپاه خرمشهر، حاج داوود کریمی و دیگر شهدای جنگ تحمیلی که خانواده هایشان جلسه حضور داشتند، آنان را از قهرمانان دوران جنگ و دفاع مقدس خواند و یادآوری کرد: “امروز با وجود تمام مشکلات، ناامید نمی شویم و این وضع که تمام فرهیختگان و دلسوزان کشور ناراضی باشند قابل دوام نیست. همه باید صبورانه منتظر باشیم تا شرایط بهتری فراهم شود.”
در این دیدار که به دلیل بازداشت فائزه هاشمی صورت گرفته بود، گروه های مختلف اجتماعی، احزاب و مدیران دوران اصلاحات از جمله زهرا شجاعی، الهه کولایی، معصومه ابتکار و اشرف بروجردی و گروهی از همسران شهدای جنگ تحمیلی حضور داشتند.
در ابتدای این دیدار همسر شهید موسوی، فرمانده سپاه خرمشهر خاطره حضور هاشمی رفسنجانی در خط مقدم جبهه و نشاط رزمندگان در همراهی با وی را بازگو کرده و یاد رزمندگان دفاع مقدس را گرامی داشت.
در پایان این دیدار افراد حاضر از تلاش ها و فعالیت های فائزه هاشمی در حوزه زنان با وجود انواع فشارها، تهمت ها و توهین ها قدردانی کردند.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه مخابرات راه دور شیراز اعلام کرد: مشکلات ۳۸۲ کارگر صنایع مخابرات راه دور شیراز (ITI) همچنان پا برجاست و هنوز بخش اعظمی از مطالبات آنان پرداخت نشده است.
غلامحسین بانشی با بیان مطلب فوق به ایلنا گفت: با وجود دستور اکید رئیس دولت برای حل مشکلات و پرداخت معوقات حقوقی کارگران، همچنان بخش اعظمی از معوقات حقوقی و سنوات خدمتی ۳۸۲ کارگر هنوز پرداخت نشده است.
او در این زمینه افزود: با دستور رئیس دولت یک روز بعد از افتتاح پروژه مسکن مهر، ۱۵ میلیارد تومان در اختیار استانداری فارس قرار گرفت تا مشکلات کارگران صنایع مخابرات راه دور حل شود. که متاسفانه از این مبلغ کمتر از یک سوم حدود ۳ میلیاردتومان برای پرداخت بخشی از مطالبات و معوقات حقوقی کارگران هزینه شد و مابقی بدهی کارخانه به کارگران هنوز پرداخت نشده است.
نماینده کارگران ادامه داد: با اختصاص این بودجه که قرار بود بسیاری از مشکلات کارگران مخابرات راه دور حل و شرایط بازنشستگی آنان فراهم شود، ولی با خبر شدیم دو میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان از این پول جهت پرداخت بدهیهای کارخانه به چند واحد تولیدی همانند ساپکو و گل گهر.. پرداخت شده است.
او با انتقاد به اینکه نباید پولی را که برای معوقات حقوقی کارگران واریز شده در جهت پرداخت سایر بدهیهای کارخانه خرج شود گفت: کل مطالبات کارگران با محاسبه سنوات خدمتی حدود ۲۸ میلیارد تومان است که با کسر سنوات خدمتی حدود ۶ میلیارد تومان میشود.
بانشی اضافه کرد: تامین اجتماعی از اجرای آرای هیئت تشخیص، حل اختلاف و کمیتههای استانی سر باز زده و از بازنشستگی ۸۴ کارگر در شرف بازنشستگی خوداری میکند.
به گفته او طبق رای هیئت حل اختلاف ۱۳۴ نفر از کارگران حائز شرایط بازنشستگی هستند که از این تعداد سازمان تامین اجتماعی با بازنشستگی ۸۴ کارگر موافقت نمیکند وپرونده آنان را همچنان معلق نگه داشته است.
این فعال کارگری با بیان اینکه تا کنون ۲ و نیم میلیارد تومان نیزبه تامین اجتماعی برای بازنشستگی کارگران پرداخت شده است اضافه کرد: تامین اجتماعی برای بازنشستگی مابقی کارگران ۲/۷ دهم میلیارد تومان دیگر در خواست کرده است.
نماینده کارگران مخابرات راه دور شیراز در ادامه افزود: در حال حاضر بخش اعظمی از مطالبات کارگران هنوز پرداخت نشده و کارگران از این موضوع بسیار نگرانند که مبادا باقی پولی را که قرار بود فقط جهت پرداخت معوقات حقوقی کارگران اختصاص یابد صرف مخارج دیگر شود.
بنا به اظهار این فعال کارگری شروع مشکلات صنایع مخابرات راه دور شیراز از نیمه دوم سال ۸۶ بود که تا اکنون نیز ادامه دارد و حتی علی رغم مصوبه سفرهای استانی هیئت دولت مبنی بر پرداخت کمک ۱۵۰ میلیارد ریالی به کارخانه ITI شیراز برای جبران بخشی از کسرهای این واحد تولیدی، این وعده در پیچ و خم اداری وزارتخانههای دولتی اجرائی نشد تا اینکه در مراسم افتتاح پروژه مسکن مهر در شنبه ۲۷ خرداد توسط رئیس [دولت] و هیئت همراه که با تجمع کارگران صنایع مخابرتی راه دور شیراز نیز همراه بود، احمدینژاد قول مساعد داد که برای حل مشکلات این کارگران به طور مستقیم وارد عمل خواهد شد.
الیاس نادران، نماینده تهران در مجلس، در واکنش به سقوط کم سابقه ارزش پول ملی گفته که «رئیس [دولت] تعمدا بازار را آشفته نگه داشته … واقعا نمی دانم آقای احمدی نژاد چه فکری در سر دارد؟ چه برنامه ای دارد و توقعش از نظام چیست و چطور قرار است این نابسامانی را مدیریت کند.»(+) این اظهار نظر و اتهام سنگین، از دو جهت مهم است؛ از آن رو که از سردرگمی در سطوح بالا خبر می دهد، و از آن رو که قرار است حساب «دولت» و «نظام» از هم جدا القا شود!
الیاس نادران البته شش سال قبل، در واکنش به نامه ۵۰ اقتصاددان درباره دورنمای نگران کننده برنامه های اقتصادی دولت اصولگرا(+)، در نطق پیش از دستور مجلس، یک سره بر این نامه مهر «سیاسی است – باطل است» زد و گفت: «زخمخوردگان از جریان اصولگرایی، ویژهخواران بریده دست از بیتالمال و موجسواران مدیریت اقتصادی ۱۶ سال گذشته که خود را تازه به دوران رسیده نمیدانند و بارها و بارها آزمون شکستخورده سیاستهای نولیبرالی را در این کشور تجربه کردهاند؛ اکنون اصل اصولگرایی و جریان خدمتگذار صادق را به چالش میکشند … آقایان بلندگوهای آمریکا و اسرائیل شده بودند و این چنین مرعوبانه نسخههای تسلیم و ذلت میپیچیدند؛ حالا هم عصبانی شدند.»(+)
این درشتگوییهای اقتصاد خوانده اصولگرا، که میتوانست بسیاری از کارشناسان منتقد را ناچار از لب فروبستن بر تاریکیهای ناگزیر فردای اقتصاد کشور کند، حالا تبدیل شده به عجز و گیجی در مقابل کسی که گفتمان انقلاب! را زنده کرد. پربیراه نیست که آقای نادران به جای آنکه از احمدی نژاد بخواهد که قصد و خواستهاش را از آزار! نظام تبیین کند، از خود و کسانی که لابد چون خود او «نظام» به حساب می آیند، بخواهد که به طور مشخص دلیل هموار کردن راه آزار مردم را با رها گذاشتن دست و پای دولت برای لگدمان کردن سرمایه های ملی تببین کنند؛ شاید اگر این دلایل سهمی از «عقلانیت» داشت، مردم این شرایط ویرانگر را برای خود تفسیر و توجیه کنند. «نظام» مورد نظر جناب نادران باید که توقع خود را از مردمی که زیر آوار برنامهها و ایدههای اصولگرایان مسلط بر شوون اجرایی و تقنینی و نظارتی مملکت، صدای خرد شدن استخوانهای خود را میشنوند، به روشنی بیان کند.
امثال الیاس نادران که نقد و مخالفتها را با برنامههای اقتصادی دولت، شاید از سر عطش قدر و قدرت، مدام به دُم دشمن و رقبای بیرحم و بیوجدان سیاسی خود بستند، از در تخریب و تحقیر منتقدان وارد شدند و بسیاری را ناگریز از سکوت کردند، و خود نیز مدام دور بیعملی در راهروهای مجلس زدند، روزی به خاطر استخوانهایی که خرد میشود، باید پشت میز محاکمه بنشینند.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با هشدار نسبت به سرعت پیرشدن جمعیت ایران از فراگیری «دو موج سالمندی» در ایران خبر داد و گفت: سرعت پیر شدن ایران چندین برابر سایر کشورهاست.
پریسا طاهری در گفتوگو با ایسنا گفت: براساس آخرین سرشماری آمار که در سال ۱۳۹۰ انجام شد حدود ۸٫۲ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند. به این ترتیب پیش بینیهایی که پیش از این درباره جمعیت سالمند کشور کرده بودیم در حال اتفاق افتادن است.
وی گفت: پیش بینیها بر آن است که تا سال ۱۴۰۴ بیش از ۱۰ درصد و تا سال ۱۴۳۰ بین ۲۱ تا ۲۵ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد.
ایران با دو موج سالمندی روبروست/ فرصت برای برنامهریزی کلان محدود است
طاهری با بیان این که بر اساس آخرین آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار ایران، کشور دو موج سالمندی را پیش رو دارد، افزود: این دو موج سالمندی باعث میشوند تعداد افراد سالمندان کشور به سرعت پیش رود. متولدین دهه شصت، اکنون در محدوده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال زندگی میکنند و این گروه موج اولی هستند که حدود ۳۰ تا ۴۰ سال آینده به سن سالمندی میرسند و طی یک مدت زمان ۲۰ تا ۲۵ ساله موج بعدی اتفاق خواهد افتاد. موج اول سالمندی موج گستردهتری خواهد بود و فرصت ۳۰ تا ۴۰ ساله برای انجام برنامهریزیهای کلان فرصتی محدود است.
سرعت سالمند شدن جمعیت ایران، چندین برابر کشورهای توسعه یافت
وی تاکید کرد: سرعت سالمند شدن جمعیت ایران چندین برابر کشورهای توسعه یافته و ناحیه مدیترانه شرقی است و همین موضوع اهمیت برنامهریزی و تنظیم ارایه خدمات سالمندی به سالمندان در تمام سطوح را دو چندان میکند.
طاهری با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای سالمندی سالم، ادامه داد: در حال حاضر اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، برنامه مراقبتهای ادغام یافته و شیوه زندگی سالم را به صورت گسترده در تمام دانشگاههای کشور در حال اجرا دارد و پکیج این برنامهها در حال بازبینی است و پس از بازنگری در قالب برنامه پزشک خانواده و در تمام نقاط کشور جاری خواهد شد. برنامه پزشک خانواده اهرمی توانمند خواهد بود برای آن که ارایه خدمات به سالمندان سریعتر به دست گیرندگان آن برسد.
وی به پیگیریهای انجام شده برای تدوین و تصویب سند ملی سلامت سالمندان ایران اشاره کرد و گفت: سند ملی سلامت سالمندان ایران تحت عنوان برنامه ملی تحول نظام سلامت، رفاه و منزلت سالمندان ایران مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی است که در شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت مصوب شده و مراحل نهایی تصویب را طی میکند و به زودی اطلاع رسانیهای لازم در این زمینه صورت خواهد گرفت.
طاهری همچنین از نیازسنجی و بررسی وضعیت سلامت سالمندان کشور خبر داد و گفت: پیش بینی میکنیم با برنامههایی که پیش رو داریم و اجرایی شدن سند سالمندان ایران بتوانیم قدمهای بلندتری را در رسیدن به اهداف آرمانی و در شان سالمندان ایرانی برداریم.
ماموران دادستانی تهران با حضور در روزنامه مغرب به بازرسی و مذاکره با مدیر مسوول این روزنامه پرداختند که این بازجوییها در نهایت به بازداشت وی منجر شد.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با رسانههای گروهی در این باره گفت که مدیر مسوول روزنامه مغرب به اتهامی غیر از اتهام مطبوعاتی، تحت تعقیب قرار دارد.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ماموران دادستانی به روزنامه مغرب رفته و بازجوییهایی در آنجا صورت گرفته و مطرح شده که دلیل این امر، چاپ عکس آقای خاتمی در صفحه اول این روزنامه بوده است؟ ادامه داد: مدیر مسئول این روزنامه و بعضی از افراد آن نه به اتهام مطبوعاتی، بلکه به غیر از اتهام مطبوعاتی، تحت تعقیب قرار گرفتهاند و آنچه من تا قبل از جلسه امروز شنیدهام این بوده که اتهام فعلی آنها غیرمطبوعاتی است و بر اساس گزارش یکی از مراجع رسمی، این کار صورت گرفته است.
وی درباره بازداشت مدیر مسئول و یا توقیف نشریه گفت: در مورد بازداشت مدیر مسئول یا توقیف نشریه خبری ندارم اما آنچه مسلم است این است که مدیر مسئول روزنامه به دلایل غیر مطبوعاتی توسط عوامل دادستانی و امنیتی مورد بازجویی و تعقیب قرار گرفته است.
در همین زمینه ایلنا به نقل از امیر موسی کاظمی سردبیر روزنامه مغرب نوشت: روزنامه مغرب تعطیل و توقیف نشده است و قصد تعطیلی نیز ندارد.
وی گفت: ظهر امروز(۱۰ مهر) گروهی با حکم دادستانی به محل دفتر روزنامه مغرب آمدهاند و از کارکنان روزنامه خواستند تا محل کار را ترک کنند.
به گفته او هر چند مدیر مسئول بازداشت شده است اما روزنامه مغرب فردا منتشر می شود.
موسوی: هزینه ناکارآمدیهای دولتمردان را مردم کوچه و بازار نباید پرداخت کنند، نباید بر زخمهای عمیق نابسامانیهایشان نمک پاشید. باید به کسانی که این روزها بر اثر انبوه مشکلات به زمین میخورند کمک شود تا به زندگی آبرومندانه ادامه دهند.
در پی نوسانات شدید در بازار ارز، اکثر صرافیهای واقع در میدان فردوسی تهران کرکرههای صرافی خود را پائین کشیدند.
خبرنگار مهر از مرکز ارزفروشان تهران ( چهارراه استانبول تا میدان فردوسی) گزارش داد: در پی نوسانات شدید در نرخ ارز، اکثر صرافیهای واقع در میدان فردوسی یا کرکرهها را کاملا پائین کشیدهاند و یا اینکه کاملا خرید و فروش ارز را متوقف کردهاند.
در همین حال، صرافیهای واقع در مسیر میدان منوچهری ( روبروی سفارت تعطیل شده انگلیس) تا نرسیده به میدان فردوسی قیمتهای دلار و یورو را از تابلوهای قیمتی خود حذف کردهاند.
این در حالی است که صرافیهای واقع در چهارراه استانبول یعنی چسبیده به بانک مرکزی همچنان قیمتهای انواع ارز و سکه در تابلوهای خود را لحظه به لحظه تغییر میدهند.
آخرین قیمت دلار در تابلوی صرافی میلاد در چهارراه استانبول ( ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه) ۳۵۰۰ تومان و یورو ۴۵۰۰ تومان درج شده است. قیمت خرید این دو ارز نیز در این صرافی به ترتیب ۳۴۰۰ و ۴۳۵۰ تومان ذکر شده است.
در صرافیهای دیگر، قیمت خرید پوند ۵۰۰۰ تومان و فروش ۵۶۰۰ تومان و درهم خرید ۸۵۰ تومان و فروش ۹۵۰ تومان درج شده است.
مشاهدات خبرنگار مهر نشان میدهد که در غیاب دستگاههای نظارتی، مرکز ارزفروشان تهران مملو از دلالان و سفتهبازان شده است.
در همین حال، نوسانات شدید در بازار ارز، قیمت انواع سکه را هم در بازار گیج کرده است به طوری که قیمت سکه تمام بهار آزادی در تابلوی صرافیها از یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دیده میشود.
بازار ارز و سکه در حالی این روزها به شدت آشفته به نظر میرسد که مقامات اقتصادی کشور گوی در خواب بهسر میبرد و چشمهای خود را به روی بازار بستهاند؛ خوابهایی که قطعا با موج جدید گرانیهای ناشی از این آشفتگیها بیدار خواهند شد.
این مطلب در خصوص مقایسه نرخ برابری واحد پول کشورهای جهان با دلار و قیمت طلا، همچنین مقایسه افزایش قیمت سکه بهار آزادی در دولت های پس از انقلاب اسلامی ایران است. متاسفانه جایی بین نشریات برای انتشار آن نیافتم، بنابراین اینجا منتشر میکنم. لطفا کمک کنید برای انتشار آن. مخاطبان گرامی توجه داشته باشند این طرح رو من ساعت ۴ صبح امروز برای مطلب آماده کردم که قیمت دلار ۳۰ هزار ریال بود. الان(ساعت ۱۲ و ۲۳ دقیقه) قیمت دلار به ۳۳ هزار ریال رسیده که لازم دونستم یادآوری کنیم.
یاد سال ۱۳۸۴ بخیر… آن تابستان گرم…. می گفتند «ما می توانیم….» بعد از نزدیک به هشت سال، ایمان آوردم… شما توانستید…. توانستید…. توانستید….
منبع: وبلاگ محمد هادی انواری
http://www.anvarionline.net/?p=2552
سایت خبری بولتن که وابسته به نهادهای امنیتی است در خبری با تایید تلویحی پناهنده شدن خبرنگار صدا و سیما به آمریکا جزییات بیشتری از ماجرا را منتشر کرد.
این سایت در شرح ماجرا می نویسد ماجرا از آنجا آغاز شد که وقتی به اعضای معمولی (خبرنگاران و مترجمان) هیات همراه رئیس [دولت] در سفر به نیویورک اعلام شد که راس ساعت ۱۱ اتاقهای خود را تحویل داده و در ساعت ۱۲ ظهر در لابی هتل وارویک تجمع کنند تا راهی فرودگاه جان اف کندی شوند، چهره نگران خبرنگار شبکه خبر دیگر اعضای هیات را نیز نگران کرد.
حسن گلخنبان تصویربردار شبکه خبر که از حدود ساعت ۱۰ صبح آن روز به بهانه خرید برای فرزندش به بیرون از هتل رفته بود، هنوز بازنگشته بود. تماسهای خبرنگار شبکه خبر با تصویربردارش که یک دستگاه تلفن و سیم کارت هم به صورت شخصی خریداری کرده بود! بی پاسخ ماند و با وجود معطلی نزدیک به نیم ساعته بالاخره اعضا مجبور شدند هتل را به مقصد فرودگاه ترک کنند.
اولین سوالی که در ذهن همه ایجاد شد این بود که چرا گلخنبان شخصا اقدام به خرید سیم کارت کرده بود. در حالی که بیشتر اعضای گروه از جمله خبرنگاران و مترجمین از طرف تشریفات ریاست جمهوری تلفن و سیم کارت تحویل گرفته بودند، اما عکاسان و تصویربرداران احتمالا با این توجیه که نیازی به تماس کاری با ایران ندارند، به روال سفرهای خارجی از این امکان بی بهره مانده بودند.
با رسیدن هیات خبرنگاران و مترجمین به فرودگاه و تقریبا همزمان هیات متشکل از مسئولان و همراهان ویژه رییس جمهور به فرودگاه، در حالی که امید می رفت، گلخنبان با ایشان باشد، اما باز هم خبری از وی نبود و تردیدها درباره علت ناپدید شدن وی پر رنگ تر شد.
با انتشار اظهارات و مشاهدات تعدادی از کارکنان اداره تشریفات ریاست جمهوری و محافظان، مبنی بر اینکه حسن گلخنبان در ساعات آغازین روز به بهانه کار وسایل خود را که شب قبل برای ارسال به فرودگاه تحویل شده بود، پس گرفته است، گمانه زنی ها درباره اینکه وی به قصد اقدام برای اخذ پناهندگی هیات را ترک گفته است، قوت یافت.
در حالی که خبرنگار شبکه خبر در فرودگاه جان اف کندی قصد داشت از خانواده تصویر بردار خود، جویای احوال وی شود، با توجیه همراهان و همکاران برای ممانعت از ایجاد نگرانی زودهنگام از تماس با اعضای خانواده همکار خود منصرف شد.
رئیس [دولت] دو هیات همراه در حالی به کشور بازگشتند که گلخنبان همراه ایشان نبود و پس از دو روز پایگاه های خبری اعلام کرده اند که وی پیش از عزیمت به آمریکا همراه رئیس [دولت]، خانه خود را فروخته یا اجاره داده و ترتیب خروج اعضای خانواده اش هنگام سفر به نیویورک را نیز داده بوده است و اینک خانواده وی به خارج از کشور سفر کرده اند.
در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است وکیل فیلمبردار صدا و سیما که محمود احمدی نژاد را در سفر به نیویورک همراهی میکرد نیز٬ تایید کرد که او در خاک آمریکا٬ تقاضای پناهندگی کرده است.
خانواده سید مصطفی تاجزاده عضو دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت ایران اسلامی طی نامه ای سرگشاده خطاب به سردارجعفری فرمانده سپاه نسبت به سلامت جان این زندانی سیاسی هشدار داده و خواستار اقدامات عاجل درمانی درمورد وی شده اند.
به گزارش کلمه، خانواده تاجزاده در این نامه با اعلام اینکه هیچ مقام قضائی و امنیتی پاسخ گوی بی توجهی ها نسبت به سلامت این زندانی سیاسی نیست به توقف درمان وی اشاره کرده و این سوال را مطرح کرده اند که “از آن جا که در حال حاضر علاوه بر بیماری هایی که در پرونده پزشکی شان ثبت است، وضعیت سلامت چشم و دندان نیز درمعرض مخاطره جدی است، سوال ما این است که کدام مقام قضائی یا امنیتی یا مافوق قضائی و امنیتی دستور منع و توقف معالجات ایشان را داده که توسط بخش مربوطه در سپاه اعمال می شود؟! “
در این نامه خطاب به فرمانده سپاه با اعلام اینکه کوچکترین بی توجهی می تواند متضمن مشکلات و گرفتاری های پیچیده و کور شدن گره های فراوان بشود، یادآوری شده است که “سید مصطفی تاجزاده درگیر بیماری هایی زاده اقامت طولانی در زندان و چه بسا تشدید شده براثر روزه داری های مستمرشان در اعتراض به فشارهای غیرقانونی و فوق طاقت از ابتدای اجرای حکم غیرعادلانه از جمله نگاه داشته شدن در قرنطینه و انفرادی نوبه ای و ممنوع التماس و ممنوع الملاقاتی (به جز همسر) هستند که متاسفانه همکاران شما با بی مسئولیتی و بی توجهی نسبت به آن بیم شدت یافتن آن و مخاطرات بیشتر برای سلامت جانشان را فراهم آورده اند. “
متن کامل این نامه که در فیس بوک همسر این زندانی سیاسی منتشر شده است به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فرمانده محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
با سلام و تبریک هفته دفاع مقدس به همه پاسداران و سربازان و بسیجیان واقعی و مردم شریف و فرزندان ایران که پاسداران همیشگی مرزهای ایران زمین بوده و هستند.
خانواده آزاده دربند سید مصطفی تاجزاده برای نوشتن این نامه خطاب به شما تأمل بسیار کردند اما سرانجام چاره اندیشی ها مؤید این نامه نگاری بود چرا که واضح و مبرهن است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این روزها علاوه بر دلمشغولی ها و گرفتاری های متعدد و فراتر از وظایف قانونی خود ا زجمله در حوزه بین الملل، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، قضا، هنر، ورزش و … ، پاسداری از زندانیان سیاسی را نیز عهده دار است. و از آن جا که زندان بانی، خصوصا اگر زندانی، «سیاسی» باشد و منتقد قانونی باشد و علی الخصوص اگر «خاص» باشد، وظیفه و تکلیفی بس حائز اهمیت است و نیاز به مراقبت و دقت و توجه ویژه دارد و خدای ناکرده کوچکترین بی توجهی می تواند متضمن مشکلات و گرفتاری های پیچیده و کور شدن گره های فراوان بشود، لازم آمد که یادآور شویم عزیز دل ما، خدمتگزار همیشگی انقلاب و کشور و مردم، سید مصطفی تاجزاده درگیر بیماری هایی زاده اقامت طولانی در زندان و چه بسا تشدید شده براثر روزه داری های مستمرشان در اعتراض به فشارهای غیرقانونی و فوق طاقت از ابتدای اجرای حکم غیرعادلانه از جمله نگاه داشته شدن در قرنطینه و انفرادی نوبه ای و ممنوع التماس و ممنوع الملاقاتی (به جز همسر) هستند که متاسفانه همکاران شما با بی مسئولیتی و بی توجهی نسبت به آن بیم شدت یافتن آن و مخاطرات بیشتر برای سلامت جانشان را فراهم آورده اند.
لازم به ذکر است که این زندانی خاص جمهوری اسلامی با بزرگمنشی تمام هرگز دست تمنا به سوی غیر خدا نگشوده و اجازه هیچ گونه درخواستی حتی برای اعاده حقوق حقه ضایع شده اش به خانواده خویش نداده است اما از آن جا که در حال حاضر علاوه بر بیماری هایی که در پرونده پزشکی شان ثبت است، وضعیت سلامت چشم و دندان نیز درمعرض مخاطره جدی است، سوال ما این است که کدام مقام قضائی یا امنیتی یا مافوق قضائی و امنیتی دستور منع و توقف معالجات ایشان را داده که توسط بخش مربوطه در سپاه اعمال می شود؟!
در پایان با تأکید مجدد بر اهمیت مراقبت و محافظت از سلامت روح و جسم عزیز دربندمان امیدواریم که ایشان که بی جرم و گناه و انجام حتی یک مورد اقدام غیرقانونی در شرایط ایزوله و انفرادی وروزه داری اعتراضی قرار دارند، به بند عمومی منتقل شده اقدامات عاجل درمانی درموردشان اعمال شود.
و السلام
خانواده سید مصطفی تاجزاده
۹/۷/۱۳۹۱
سعید مرتضوی که به پشتوانه حمایت های احمدی نژاد توانسته است مسند ریاست سازمان تامین اجتماعی را برای خود کسب کند، می گوید بدهی ۳۵ هزار میلیارد تومانی به این سازمان پرداخت شده است و برای همین بعد از سالها این سازمان موفق شد بدهی خود را از دولت بگیرد.
به گزارش کلمه این قاضی عزل شده نمی گوید که علت بازپرداخت بدهی ها نه درایت و مدیریت وی بلکه اراده دولت برای پرداخت آن با واگذاری شرکت های زیان ده بوده است.
مرتضوی که اخیرا از نمایندگان مجلس و برخی رسانه ها شکایت کرده است، دادستان سابق تهران بود که در پرونده حادثه کهریزک متهم است. وی پیش از این در زمینههای "معاونت در قتل"، "نقض حقوق شهروندی" و "هتک حیثیت ناجا" تفهیم اتهام شده است و پرونده کهریزک هنوز مفتوح است.
سایت خبر آنلاین در این زمینه به نقل از مرتضوی نوشت: سرانجام رییس [دولت] پرداخت بدهیهای دولت به تامین اجتماعی موافقت کردند و پرداخت ۳۵ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی در هیات دولت به تصویب رسید و متعاقب آن دو مصوبه در راستای تاکید بر پرداخت دیون به تصویب رسید.
وی ادامه داده است: تاکنون علاوه بر گروههای هتلهای هما سهام ۳۷ شرکت دولتی به نام تامین اجتماعی شده است و سازمان خصوصی سازی و هیات واگذاری نیز، واگذاری قطعی این شرکتها را تصویب کردهاند.
همزمان با افزایش بی رویه نرخ ارز و سکه در کشور، بعد از ظهر امروز دلار به قیمت ۳۴۵۰ تومان معامله شد.
صبح امروز، قیمت دلار با ۳۲۵۰ تومان شروع شد و تا بعداز ظهر امروز گزارش شده است که تا ۳۴۵۰ تومان به فروش رسید.
این در حالی است که مقامات دولتی افزایش قیمت دلار را جنگ روانی می دانند.
سیر صعودی قیمت دلار از فروردین ماه سالجاری شروع شده و به نظر نمی رسد، نقطه پایانی برای آن متصور باشد.
در همین حال طلا و سکه نیز رشد صعودی داشته و سکه چند روزی است از مرز یک میلیون تومان گذشته است.
از سوی دیگر، بهای طلای ۱۸ عیار به بیش از ۱۱۷ هزار تومان رسید.
همچنین نرخ تمام سکه ها برای اولین بار از مرز یک میلیون و ۲۵۰ هزارتومان فراتر رفت.
فیض الله عربسرخی، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی، تعلل در روند درمان و برخورد زننده و توهین آمیز با خود و خانواده اش از روز شنبه اعتصاب غذا کرده است.
به گزارش خبرنگار کلمه، عرب سرخی مدتهاست درزندان دچار ناراحتی شدید ستون فقرات شده وبه دلیل عدم رسیدگی پزشکی درد شدیدی دارد.
منابع خبری کلمه گزارش کرده اند این زندانی سیاسی قریب به یک ماه است از درد شدید در ناحیه ستون فقرات رنج می برد و قادر به حرکت معمولی بدون استفاده از عصا یا کمک همبندان خود نیست و بنابر توصیه کمسیون پزشکی باید هر چه سریعتر مورد مداوا قرار گیرد.
هفته گذشته این زندانی سیاسی از بند ۳۵۰ زندان اوین به بهداری اعزام شد تا ترتیب انتقال وی به بیمارستان برای انجام آزمایشات پزشکی ضروری (عکسبرداری و ام آر آی) صورت گیرد اما دکتر رضازاده، رییس بهداری اوین که برابر سوگند پزشکی موظف به رسیدگی و تسریع امور پزشکی بیماران است، احتمالا هماهنگ با نهاد امنیتی و اطلاعاتی مانع از انجام اقدامات پزشکی و اعزام وی به بیمارستان شد.
چند روز پیش بدنبال پیگیری های مکرر خانواده این زندانی سیاسی به بیمارستان منتقل شده است اما مامور زندان از ادامه کار پزشک و درمان وی جلوگیری کرده و با برخورد نامناسب و زننده با اطرافیان، این زندانی سیاسی را از بیمارستان به زندان بازگردانده اند.
فیض الله عرب سرخی رزمنده دوران جنگ و معاون وزیر بازرگانی دولت خاتمی به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به گذراندن ۵ سال حبس محکوم شده است.
در حالی که سه سال پیش میر حسین موسوی درباره زنده شدن دوباره گروهک تروریستی مجاهدین خلق به دلیل رفتارهای ناجوانمردانه حاکمیت در انتساب اعتراضات مسالمت امیز مردمی به منافقین، هشدار داده بود که: به عنوان یک دلسوز می گویم منافقین با خیانت ها و جنایت های خود مرده اند، و حاکمان نباید برای کسب امتیازهای جناحی و کینه ورزی آنها را زنده کنند،
با خارج شدن نام این گروه از فهرست گروههای تروریستی دلایل گوناگونی از جمله اشتباهات مسوولان در زنده کردن نام آنان برای ترغیب آمریکا به این اقدام بر شمرده میشود.
در همین زمینه سایت عصر ایران نوشته است:
سازمان مجاهدین خلق یا همان گروهک تروریستی منافقین به تازگی از فهرست گروه های تروریستی وزارت خارجه آمریکا خارج شده است.
این گروه ترور و کشتار حدود ۱۲ هزار نفر را در ایران در کارنامه خود دارد. منافقین همچنین علاوه بر ترور شماری از مقامات کشور ، به کشتار مردم عادی تنها به جرم مذهبی بودن یا داشتن قیافه و پوشش مذهبی و انقلابی اقدام کرده اند.
قطعا پس از این تصمیم وزارت خارجه ایالات متحده ، همکاری و هماهنگی ها میان دولت های اروپایی و آمریکا با منافقین ، جدی تر و علنی تر خواهد شد.
نکته ای که در این میان درباره خروج منافقین از فهرست گروه های تروریستی وزارت خارجه آمریکا باید به آن اشاره کرد مجموعه عواملی بود که مستقیم و غیرمستقیم، منجر به این تصمیم گیری شد.
یکی از این عوامل، اعتبارزایی دروغین برخی داخلی ها برای منافقین بود. متأسفانه در سال های اخیر ، برخی جریان های داخلی به طور ناشیانه تمامی اتفاقات و حوادث داخلی -به ویژه در حوادث بعد از انتخابات ۸۸ – را بر عهده این گروهک می انداختند تا به این وسیله هم دلایل این اتفاقات را در افکار عمومی منحرف کنند و هم طرف های سیاسی داخلی خود را با اتهام همدستی با منافقین ، منکوب سازند.
احتمالاً این جریان ها چنین تحلیلی داشتند که با چسباندن حوادث مختلف به منافقین از یک سو می توان از پاسخگویی شانه خالی کرد و از سوی دیگر ، مانع از بحث و بررسی ها درباره چند و چون یک ماجرا شد. همچنین با این اقدام، می توان از پاسخگویی و واکنش عاقلانه به این حوادث نیز اجتناب کرد.
اما این رویکرد باعث شد تا منافقین بدون آن که خود انرژی چندانی صرف کنند ، از جریان های داخلی، “اعتبار” دریافت کنند.
انتقال مسؤولیت حوادث ریز و درشت داخلی به منافقین ، این فرصت را برای آنها فراهم کرد تا بدون زحمت خاصی و به پشتوانه اعتراف داخلی ها، در صحنه بین المللی شاهدی موثق از حجم نفوذ و تاثیرگذاری خود در فضای داخلی ایران در اختیار داشته باشند و به عنوان مثال با مصادره تجمعاتی که در تهران و برخی شهرها انجام می شد ، چنین وانمود کنند که این حرکت ها لبیک مردم به دعوت آنها بوده است و لذا این گروهک ، جایگاه مردمی وسیعی دارد!
این در حالی است که منفورترین گروه سیاسی و شبه نظامی در میان مردم ایران همین منافقین هستند که دست شان به خون مردم آغشته است.
در این وضعیت منافقین از سوی کشورهای غربی و معاند به عنوان تاثیرگذارترین گروه مخالف در صحنه داخلی ایران(!)، مورد خطاب و ارتباط قرار گرفت.
همین گل به خودی های داخلی ها باعث شد تا نفسی تازه در جنازه منافقین دمیده شود.
در واقع دوستان نادان داخلی ، که برای منافقین این اعتبار کذایی و کذب را دست و پا کردند، هدیه ای مجانی در اختیار تروریست های منافق قرار دادند و غیر مستقیم به تقویت آنها کمک کردند.
البته این تمام ماجرا نیست و دلیل اصلی خروج این تروریست ها از لیست سازمان های تروریستی را می توان در سیاست یک بام و چند هوای آمریکا در بحث تروریسم و دشمنی اش با جمهوری اسلامی یافت ولی در همین حال نباید از رفتارهای عجیب و غریب داخلی ها که تسهیل کننده اقدامات آمریکا غافل بود. این ماجرایی است که بازیگران سیاست داخلی باید از آن درس بگیرند.
کلمه- گروه بین الملل:
«سیاست کلی جمهوری اسلامی مثل گذشته است و هیچ تغییری نکرده و هر تغییری هم در این زمینه بخواهد صورت گیرد باید از طرف مقام معظم رهبری اعلام شود.»
سخنرانی علی اکبر ولایتی در حاشیه مراسم افتتاحیه دوره دکترای دانشگاه عالی دفاع ملی، دارای نکات زیادی بود از اظهار نظر او در مورد بهار عربی که گفته است متعلق به دوره ناصر بود و چون در انقلاب های اخیر شعارهای پان عربیسم را در میان انقلابیون مطرح نبود، پس تحولات اخیر بهار عربی نیست و بهار اسلامی است. تا آنجا که وزیر امور خارجه سابق ایجاد یک جهان چند قطبی را در آینده ای نزدیک پیش بینی کرده است.
اما مهمترین بخش سخنرانی مشاور رهبری در امور بینالملل به سخنرانی محمود احمدی نژاد در نیویورک مربوط بود. احمدینژاد که هفته گذشته برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود در حاشیه سفرش در دیدار با شماری از دانشگاهیان این کشور گفته بود: «بنده جزء کسانی هستم که معتقدم امکان تداوم این شرایط بین ایران و آمریکا وجود ندارد و باید این وضعیت بهبود یابد». او چنین سخنانی را در دیگر دیدارها، مصاحبهها و سخنرانیهای خود نیز تکرار کرده است.
سخنان احمدی نژاد بلافاصله با واکنش تعدادی از نمایندگان مجلس روبرو شد و ۲۶ نماینده مجلس روز چهارشنبه ۵ مهرماه در تذکری کتبی به احمدی نژاد نسبت به این سخنان اعتراض کردند. در تذکر کتبی نمایندگان آمده بود که اظهارات احمدی نژاد در مورد امکان بهبود رابطه با آمریکا، یک موضعگیری نامناسب و ناسازگار با راهبرد عزت، مصلحت و حکمت است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است. «دنیا میداند که در مورد رابطه با آمریکا رهبری تصمیم میگیرد نه احمدینژاد.» بروجردی مذاکره و رابطه با آمریکا را خط قرمز سیاستهای جمهوری اسلامی خوانده و میگوید هرگونه اقدامی در این زمینه بدون نظر رهبر جمهوری اسلامی به هیچ وجه عملی نمیشود. او میافزاید این مسئله را قدرتها و ملتهای منطقه و جهان میدانند.
حتی یک روز پس از تذکر نمایندگان، داود احمدینژاد، برادر او، پیشنهاد مذاکره با آمریکا را به جریان انحرافی نسبت میدهد و میگوید آیت الله خامنهای با این پیشنهاد مخالفت کرده است. جریان انحرافی عنوانی است که حامیان رهبری به برخی از اعضای دولت و معتمدان و نزدیکان محمود احمدینژاد میدهند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، داود احمدینژاد ششم مهرماه در جمع مردم شیراز ادعا کرد جریان انحرافی از رهبری خواسته تا در مذاکره با آمریکا آنها را یاری دهد. او در ادامه میافزاید آقای خامنهای با این درخواست مخالفت کرده و گفته ما در شرایط بدر و خیبریم.
محمدباقر ذوالقدر معاون راهبردی قوه قضائیه نیز نسبت به سخنان احمدی نژاد واکنش نشان داد گفت: طرح مذاکره و رابطه با امریکا در شرایط فعلی جهان نوعی کج سلیقگی سیاسی است که میتواند دارای آثار و پیامدهای خطرناک باشد. او تاکید کرد: موضوع مذاکره و رابطه با آمریکا نه یک موضوع و سیاست اجرائی که رئیس جمهور بتواند در آن مداخله کند، که یک سیاست کلان و راهبردی است که منحصراً رهبری باید در باب آن تصمیم گیری کند و امام راحل (ره ) و مقام معظم رهبری بارها و با صراحت درباره آن سخن گفتهاند و سیاست نظام در این خصوص آشکارا اعلام شده است. هیچ کس به شیطان نزدیک نمیشود و با او مذاکره نمیکند. او افزوده است: مقام معظم رهبری به کرات و در مناسبتهای مختلف رابطه با امریکا را با منطق قوی و غیر قابل خدشه مردود دانستهاند و آنرا متضمن هیچ سودی برای ملت ایران ندانستهاند و بارها فرمودهاند اگر در مذاکره و رابطه با امریکا مصلحتی و منفعتی وجود داشته باشد خود بدان مبادرت خواهند کرد.
محمد رضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین نیز در خصوص سخنان احمدی نژاد در سازمان ملل چنین گفته است: صحبتها در مجموع صحبتهای خوبی بود. بحثی در مورد مذاکره با آمریکا شد که طبیعتا حرف امام(ره) حرف آخر است که ایشان فرمودند هر موقع آمریکا آدم بشود ما حاضریم با او مذاکره کنیم. ولی باید این آدم بشود را تفسیر کنیم ببینیم چگونه است. انشاالله ما بزودی مواضع خودمان را اعلام می کنیم و می گوییم شروط آدم شدن آمریکا چیست.
اگر چه سخنان علی اکبر ولایتی در واقع تیر خلاصی بود بر سخنانی که احمدی نژاد چند روز قبل در نیویورک گفته بود. پیش از این نیز غرب می دانست که در مواردی چون رابطه با آمریکا و یا پرونده هسته ای تصمیمی گیری با رهبری است این موضوع پیش از این بار ها گفته شده بود اما تاکید دوباره علی اکبر ولایتی نشان داد که حتی اگر کسی مانند احمدی نژاد پایش را از حدودی که حاکمیت برای او تعریف کرده، فراتر گذارد و سخنی در حوزه قدرت بزرگان بزند نیز بلافاصله هر چه رشته است پنبه خواهد شد.
اما ولایتی در سخنان خود علاوه بر تاکید بر این موضوع که هیچ تصمیمی هم در ایران برای تغییر این سیاست گرفته نشده است. ضمنا اشاره کرد که حاکمیت سه شرط را برای بهبود روابط ایران با آمریکا دارد که مربوط به تهدیدها علیه ایران، مسئله هستهای تهران و پروندههای مالی ایران در آمریکا میشود.
همانطور که از سخنان علی اکبر ولایتی پیداست هسته اصلی انتقادها به احمدینژاد بر این استدلال استوار است که برقراری رابطه با آمریکا فقط با نظر و تایید رهبری قابل پیگیری است و گرنه مطرح شدن چنین بحثی چندان روز از ذهن نیست.
حسین شریعتمداری، نماینده رهبری در موسسه کیهان نیز در سرمقاله روز یکشنبه، نهم مهرماه روزنامه این موسسه را به بیاعتنایی دولتمردان آمریکایی به اظهارات احمدینژاذ اختصاص داده است. حسین شریعتمداری با لحنی تحقیر آمیز نوشته است که مقامهای آمریکایی میدانستند این پیشنهاد فاقد پشتوانه است و نهایتا میتواند در حد و اندازه تمایل شخصی ایشان تلقی شود.
شریعتمداری مینویسد محمود احمدینژاد برای تصمیمگیری در مورد مذاکره یا رابطه با آمریکا قانونا هیچ اختیار و مسئولیتی ندارد، زیرا مطابق اصل یکصد و دهم قانون اساسی، تعیین سیاستهای کلان نظام برعهده رهبری است. او میافزاید آقای خامنهای نیز بارها به صراحت مخالفت خود را با این کار اعلام کرده است.
به نوشته مدیرمسئول کیهان، سیاستمداران آمریکا نیز با چگونگی تصمیمگیری در مسائل سیاست خارجی جمهوری اسلامی بهخوبی آشنا هستند: دقیقا به همین علت است که ابراز تمایل آقای احمدینژاد به مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا از سوی دولتمردان آمریکایی جدی و قابل اعتناء ارزیابی نمیشود. حسین شریعتمداری نوشته است که محمود احمدینژاد با دادن وعدههای خارج از اختیاراتش خدشهای ناخواسته بر جایگاه قابل احترام ریاست جمهوری وارد کرده است.
نان غنی شده به دلیل کمبود اعتبار توزیع نمیشود
دبیر کمیته ملی شیر مدارس اعلام کرد: در قانون بودجه امسال ردیف بودجه خاصی برای خرید و توزیع نان غنی شده در میان دانش آموزان اختصاص داده نشده است و اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی تنها برای شیر مدارس است.
علیرضا کریمیان به مهر گفت: با حمایت دولت و وزیر آموزش و پرورش اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی خرید و توزیع شیر مدارس تصویب شده است که اختصاص این اعتبار در طول سال مالی (فروردین تا اسفندماه) تامین می شود.
وی درباره اینکه آیا قرار است از امسال دانش آموزان دبیرستانی نیز از سهمیه شیر مدارس بهره مند، شود، افزود: آموزش و پرورش علاقه مند به توزیع شیر در همه مقاطع است اما با توجه به گران شدن شیر، امسال تنها شیر مدارس بین دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی توزیع می شود.
کریمیان درباره نحوه توزیع شیر در مدارس گفت: شیر مدارس باید ۷۰ نوبت برای هر دانش آموز توزیع شود که این بستگی به برنامه ریزی مدیر مدرسه و جدول خرید و توزیع شیر در هر استان است، استانهایی که شیر استریل دریافت می کنند در یک یا دو مرحله شیر را یک روز در میان به دانش آموز می دهند، اما در مدارس شهری که شیر پاستوریزه دریافت می کنند، هفته ای سه نوبت در روزهای زوج یا فرد شیر بین دانش آموزان توزیع می شود.
دبیر کمیته ملی شیر مدارس ادامه داد: البته با توجه به تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه، شیر مدارس در روزهای فرد هفته ای دوبار و در روزهای زوج هفته ای سه بار بین دانش آموز توزیع خواهد شد.
وی درپایان درباره توزیع نان غنی شده در میان دانش آموزان توضیح داد: در حال حاضر توزیع نان غنی شده در دستور کار ما نیست و حتی در قانون بودجه نیز ردیف اعتباری خاصی به آن اختصاص داده نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: زمانی که مرکز مبادلات ارزی تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد نیاز بازار را تامین میکند، نمیتوان بیش از این انتظار داشت که در بازار ارز نقش آفرینی داشته باشد.
به گزارش مهر، محمد نهاوندیان در حاشیه جلسه امروز شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران از تقسیط ۹۲۰ هزار میلیارد از بدهیهای معوق بانکی تولید کنندگان خبر داد و گفت: جرایم آنها نیز بخشوده شده است.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: همچنین در شش ماهه نخست امسال نیز رقم بدهیهای معوق به دو هزار و ۲۳۵ میلیارد ریال رسیده است.
وی از بررسی بنند ۲۸ قانون بودجه سال گذشته و ۲۹ قانون بودجه امسال در جلسه امروز شورای گفتگو خبر داد و تصریح کرد: تقسیط بدهیهای معوق امسال دربند ۲۹ قانون بودجه قرار گرفته و پیش از این بانکهای خصوصی به دلیل اینکه در دستورالعمل بانک مرکزی نامی از آنها ذکر نشده بود مورد اجرای قانون قرار نگرفتند اما به زودی بخشنامهای از سوی بانک مرکزی صادر میشود که براساس آن، بانکهای خصوصی بتوانند بدهیهای معوق خود را تقسیط کنند.
به گفته سخنگوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی براساس بخشنامه جدی بانک مرکزی مطالبات مشکوک الوصول تولید کنندگان نیز میتواند با نظر مساعد هیات مدیره بانکها تقسیط شود. نهاوندیان ادامه داد: بنگاهها نباید در تامین مالی خود صرفا به بانکها اتکا داشته باشند بلکه میتوانند از طریق بورس نیز به منابع جدیدی دست یابند.
وی در خصوص میزان موفقیت مرکز مبادلات ارزی خاطرنشان کرد: تا هنگامی که این مرکز تامین کننده ۱۰ تا ۲۰ درصد ارز مورد نیاز بازار باشد نمیتوان توقع داشت که نقش آفرینی بیش از این در بازار ارز داشته باشد. به اعتقاد نهاوندیان، در شرایط کنونی بهترین راهکار برای تنظیم بازار ارز استفاده از سیستم شناور مدیریت شده و لازم است دولت به بازار رقابتی کمک کند.
هوگو چاوز ۱۲ سال است که رئیس جمهور ونزوئلاست و یک سال است که به سرطان مبتلا شده است اما همچنان می خواهد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. روز دوشنبه ۱۰ مهر ده ها هزار نفر از مردم در کاراکاس پایتخت ونزوئلا در حمایت از انریکه کاپریلس نامزد مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری گرد آمده اند.
به گزارش بی بی سی، کاپریلس از هوگو چاوز رئیس جمهوری ونزوئلا به خاطر آنچه یک فهرست بلندبالا از قول های عمل نشده خواند انتقاد کرد. او گفت عدالت باید در مورد عاملان قتل سه فعال مخالف که در جریان یک گردهمایی در ایالت باریناس در روز شنبه کشته شدند اجرا شود.
اشاره او به دو مقام ارشد از احزاب مخالف دولت هوگو چاوز است که روز شنبه در حین مبارزات انتخاباتی به قتل رسیدند. کشته شدگان، جسیون والرو، عمر فرناندز و هکتور روهاس عضو احزاب مخالف دولت بودند. مقامهای حزب “عدالت اول” اعلام کردند که هر دو این افراد در ایالت “باریناس” به نفع انریکه کاپریلس، مخالف هوگو چاوز و رقیب او در انتخابات پیش رو تبلیغ میکردند که مردان مسلح از داخل خودرویی بیرون پریده و به آنها تیراندازی کردند. شاهدان عینی خاطر نشان کردند، خوردو متعلق به یک شرکت نفتی دولتی بوده است.
انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا هفته آینده برگزار خواهد شد . از آغاز رقابتها، تنشها میان احزاب سیاسی بالا گرفته است. چاوز قول داده است که اگر برای یک دوره شش ساله دیگر انتخاب شود سوسیالیسم را در این کشور گسترش دهد. او به هوادارانش گفته است که باختن در انتخابات غیرممکن است.
کاپریلس در تازه ترین تجمع انتخاباتی اش گفت: متاسفانه خشونت جان سه نفر را گرفت، چیزی که هرگز نباید اتفاق می افتاد. من می خواهم به خانواده های آنها و آن فرشته ها در بهشت بگویم که روز ۷ اکتبر خشونت را شکست خواهیم داد. حزب “عدالت اول” گفت که روز شنبه تجمعی در ایالت باریناس، زادگاه هوگو چاوز، برنامه ریزی شده بود اما هواداران دولت جاده محل تجمع را بستند.
به گفته این حزب دو نفر از قربانیان برای دسترسی به محل تجمع از اتومبیل خود پیاده شدند که هدف قرار گرفتند. این حزب در بیانیه ای نوشت: این مصیبت قوت و ایمان بیشتری به ما می دهد تا برای کشوری که عدالت و صلح بر آن حاکم است بجنگیم.
تارک ال ایسمی وزیر دادگستری در پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر گفت که مظنون در این قتل ها دستگیر شده است.
هوگو چاوز و انریکه کاپریلس در چند روز آینده به مبارزات خود در انتخابات ریاست جمهوری که هفتم اکتبر برگزار می شود پایان خواهند داد. رئیس جمهوری ونزوئلا نیز جمعیت بزرگی را در ایالت زولیا به خود جلب کرد. او گفت که از مرگ این افراد متاسف است و خواستار آرامش شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز او گفت: ما با خشونت با کسی روبرو نمی شویم. با رایمان، افکارمان و صلح چنین می کنیم بنابراین گرفتار تحریکات نخواهیم شد. سارا گرینجر خبرنگار بی بی سی در کاراکس می گوید درحالی که جرایم خشونت بار از نگرانی های اصلی رای دهندگان است، بیم آن می رود که خشونت های بیشتری در آنچه نزدیک ترین انتخابات ونزوئلا در بیش از یک دهه اخیر است بروز کند.
در این انتخابات بیش از ۳۰ حزب مخالفان از یک نامزد واحد، انریکه کاپریلس، حمایت می کنند.
کلمه-زهره نقیبی: بازار ارز این روزها مثل اقتصاد کشور است . مثل کل کشور. آشفته و بی سر و سامان. بی پایه و لرزان. قیمت ها به لحظه هم بند نیستند. ثانیه به ثانیه نرخ های مختلف دهن به دهن می چرخد. خیلی از دلارفروش ها و صرافی ها خود نیز از قیمت ها جا می مانند. مثل مردم و رسانه ها. گرداننده همه این اتفاقات به یک نقطه ختم می شود: دولت. این را فقط نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی نمی گویند زمزمه های داخل بازار ارز هم گواه بر این است.
قیمت دلار در بازار ۳ هزار تومان را هم رد کرده که سری به نبض بازار ارز یعنی چهار راه استانبول می زنم. ساعت از ۶ عصر گذشته است منتظر رکوردهای بالای ۳ هزار تومان هستم اما از یکی از دلار فروش ها قیمت ۲۹۶۵ را می شنوم. می گویم اما از ۳ هزار تومان گذشته بود. می گوید اینجا قیمت ها لحظه ای است. امروز هم همین نرخ ۳ هزار تومانی جمعیت زیادی را به بازار کشاند .اشتباه کردند. می پرسم چرا؟ می گوید: همین امروز خزانه پر شد. معلوم می شود دلار بالای ۳ هزار تومان کار خود را کرده است. تابلوی صرافی حوالی چهار راه قیمت ۲۹۶۰ را نشان می دهد. یکی از خریداران می گوید: اشتباه کردم خریدم. باز سقوط کرد.
چهار راه استانبول را به سمت میدان فردوسی ادامه می دهم. هم دلارفروشان خرده پر تعداد هستند و هم مشتریان. قدم به قدم ایستاده اند. در پیاده رو و خیابان به صف هستند. قیمت ها متفاوت است اما دیگر از ۳ هزار تومان فاصله گرفته و روی مرز ۲۹۴۰ تا ۲۹۵۰ است. مسیر را ادامه می دهم جمعیت واقعی فروشندگان و خریداران در اینجا مستقر هستند. نبش خیابان منوچهری جمعیتی بالغ بر ۲۰۰ نفر . این جدای از جمعیتی است که در پاساژ آن حوالی مستقرند. قیمت ها هم از همین جا تعیین می شود. از کدام کانال مشخص نیست. به اینجا که رسیده ام قیمت ها بالا رفته و مرز ۲۹۷۰ را هم رد کرده است. از پلیس و تعزیرات خبری نیست . همین نشان می دهد این وضع مورد استقبال حکومت است و سودش را می برد. این را یکی از دلالان ارز می گوید.
از این جمعیت که فاصله می گیرم تا میدان فردوسی باز تناوب حضور مشتری و فروشنده هست. به یکی از صرافی ها می روم و در مورد فروش ارز امروز سوال می کنم می گوید عصر تقاضا استثنایی بود. طبیعی هم هست. مردم ترجیح می دهند دلار داشته باشند تا ریال. همین الان هم مردم کم نیستند. حتما دیده اید. اختلاف قیمت مشخص است. پول ملی دیگر ارزشی ندارد. علت نوسانات را که سوال می کنم نام دولت را می شنوم. نام آقای بهمنی بانک مرکزی را حالا همه می دانند. اینجا هم از او نقل قول می کنند و هم او را یکی از عوامل آشفتگی های بازار ارز می خوانند. این مغازه دار می گوید: آقای بهمنی اتاق ارزی راه اندازی کرده. اینها همه بازی است. نه من نه شما هیچ سودی از این قیمت ها نصیب مان نمی شود. سود اصلی به جیب بزرگترها می رسد. می پرسم کدام بزرگتر؟ می گوید بحث را سیاسی نکنید.
اتاق ارزی اقدامی بود که دولت احمدی نژاد با راه اندازی آن وعده ثبات در بازار ارز را داد و گفت آن را بسامان می کند اما این هم در حد شعار باقی ماند. آخرین نتیجه این اتاق ارزی در بازار ارز را از مرز ۳ هزار تومان هم عبور داد.
در مسیر برگشت باز به نبض بازار ارز منوچهری می رسم اصلا تعجب نکنید قیمت ارز باز به ۳ هزار تومان رسیده است. علت را می پرسم ارز فروش خرده می گوید: قیمت ها لحظه است دیگر. مدام تغییر می کند.حالا میخواهی بخری یا بفروشی؟ اگر از من می شنوی الان برای فروش خوبه. عابران پیاده قیمت های لحظه ای را با موبایل مخابره می کنند.
ارزش فروش دیگری قیمت ۳۰۱۰ تومان را اعلام می کند. می گوید: صبح تا حالا تا ۱۹۲۰ هم اومد پایین. ولی برگشت الان شد ۳هزار تومان و بعد ۳۰۱۰ رسید.
سوال می کنم این همه نوسان برای چیست؟ می گوید: تقاضای بازار و اخباری که از بیرون میاد. او می گوید هیچ پیش بینی از فردای بازار نمی توان کرد. اگر دولت در بازار تعزیر نکند. فکری برایش نکند. همین طور ارز بالا می رود. محدودیتی ندارد. بالا میرود. آقایان هم سود می برند. اما فردا معلوم نیست چه می شود. با پیرمردی که برای فروش دلار به بازار آمده هم صحبت می شوم گله مند است که به توصیه همسرش با شنیدن نرخ دلار ۳ هزار تومان برای فروش اقدام کرده است. می گوید به محض اینکه به فردوسی رسیده دلار ۱۹۶۰ شده بود. فروختم الان ۳ هزار تومان شده است. به فاصله صحبت با او قیمت دلار به ۳۰۲۰ تومان رسیده است. شهروند دیگری نیز با اعتراض می گوید: ۲۹۷۰ فروختم . تغییر کرد شد ۳ هزار تومان. ۵ دقیقه نیست. از این دست افراد کم نیستند که به لحظه ای ضرر کرده اند.
خرده فروشی توصیه می کند که برای خرید و فروش باید مراقب باشید و یک سری دلار فروش اند یک سری شبه دلار فروش اند. حواستان باشد با هر کسی معامله نکنید.
یکی از آنها هم معتقد است که همه چیز زیر سر دولت است. بخواهد هم می تواند جمع کند. دارد سود می برد که فکری برای آن نمی کند.پیش بینی آنها از آینده بازار این است که اوضاع روز به روز خراب تر می شود.
آنها که از این جمع دورتر هستند از قیمت ها نیز دیرتر با خبر می شوند. به خاطر همین است که نزدیک چهاراه استانبول قیمت ها ۲۰۸۵ تومان و ۲۰۹۰ تومان اعلام می شود. وقتی ۳ هزار تومان را از آنها نقل می کنم خیلی از آنها به سمت منوچهری حرکت می کنند. نرخ صرافی ها هم بر همین مبنا می چرخد و براساس نرخی که دلال های ارز -که این روزها تعداد آنها هم در حال رکوردزنی است- را اعلام می کنند، عجیب آنکه با وجود این همه بی ثباتی اگر ارزی داشته باشی یا قصد خرید کنی بی جواب نمی مانی.
در حال حرکت به سمت مقصد هستم که از خانمی می شنوم قیمت دلار به ۳۰۴۰ رسیده است.
اما عامل گرانی ارز کیست؟
با بالارفتن نرخ ارز و گذشتن آن از مرز ۳ هزار تومان انتقادها از دولت احمدی نژاد و سیاست های اقتصادی او هم بالا گرفت.
نمایندگان مختلف مجلس در اظهارنظرهای جداگانه بر این مساله صحه گذاشتند که آشفتگی بازار ارز چیزی نیست جز سوء مدیریت دولت و این بازار بازیچه شعارهای سیاسی دولت شده است.
الیاس نادران که پیشتر گفته بود دولت به صورت تعمدی و برای جبران کسری بودجه خود از ورود ارز به بازار خودداری کرده و این نابسامانی را بر هم زده بار دیگر در گفت و گو با مهر باز بر موضع خود پافشاری کرده که وضعیت نابسامان بازار ارز را ناشی از ناتوانی نمیدانم بلکه بازار مدیریت نمیشود و رییس دولت تعمدا بازار را آشفته نگه داشته است.”
او با اعلام اینکه افزایش قیمت ارز برنامه ریزی شده است این سوال را مطرح کرده که ”واقعا نمیدانم آقای احمدینژاد چه فکری در سر دارد؟ چه برنامهای دارد و توقعش از نظام چیست؟”
ابراهیم نکو دیگر نماینده مجلس نیز از بی اعتمادی نمایندگان و مردم سخن گفته و به قول ها و وعده های دولتی ها درجلسه غیرعلنی مجلس برای کنترل بازار ارز اشاره کرده که به گفته او هنوز عملی نشده است.
سایت خانه ملت به نقل از این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نوشت: دولت نسبت به نظرات مجلس احترامی قایل نیست اظهارداشت: دولت نسبت به وضعیت پیش آمده نگرانی ندارد و سیر صعودی قیمت سکه و ارز برایش مهم نیست.
او نیز به صراحت اشاره کرده که دولت نمی خواهد به این نابسامانی پایان دهد از این رو فکر می کنم مجلس باید از اهرم های قانونی و نظارتی خود دراین راستا استفاده کند. چون ادامه این روند برای اقتصاد کشور خوب نیست وشتاب افزایش نرخ ارز نگران کننده است.
هم چنین نادر قاضی پور دیگر نماینده مجلس دولت را ”عامل اصلی آشفتگی بازار ارز” خوانده و یکی از دلایل افزایش قیمت دلار را تلاش دولت برای جبران کسری بودجه اعلام کرده است.
از سویی احمد وفادار رئیس اتحادیه طلا، سکه تهران دلیل افزایش قیمت انواع ارز و سکه در بازار داخلی را کاهش عرضه و افزایش تقاضا ذکر کرد و با بیان اینکه درصورت ادامه این روند قیمت دلار به بیش از ۳ هزار تومان خواهد رسید، اظهار داشت: اگرچه در روزهای اول فعالیت مرکز مبادلات ارزی،مقداری از فشار بر بازار آزاد را کاسته بود و اعتماد مردم نیز به این مرکز افزایش یافته است،اما امروز شاهد افزایش نرخ ارز و سکه در بازار هستیم.
رییس اتحادیه طلا اظهار امیدواری کرده که با عرضه ارز به بازار فشار بر بازار آزاد کاهش یابد.
وفادار پیش بینی کرده در صورتی که بانک مرکزی مبادرت به تامین ارز مورد نیاز بازار نکند،قیمت ها باز هم افزایش خواهد یافت.
همزمان با این انتقادات نادر قاضیپور و محمد حسین فرهنگی خبر از ارائه طرحی دو فوریتی در مجلس داده اند که به موجب آن ممنوعیت فروش آزاد ارز و محدود کردن فروش آن به بانک مرکزی و در چارچوب قواعد تعیین شده توسط مجلس، بررسی خواهد شد. قاضیپور گفته است مجلس در طرح دو فوریتی خود سلب اختیار دولت در بازار ارز را بررسی خواهد کرد.
به موازات آن طرح سوال از احمدی نژاد را نیز برخی از نمایندگان به جریان انداخته تا از او در مورد نابسامانی بازار ارز سوال کنند. طراح اصلی این طرح علی مطهری است و آنطور که برخی از نمایندگان اعلام کرده اند امضاء های آن در حال تکمیل است.
به گفته محمد دامادی نماینده ساری و میان دورود و عضو کمیسیون عمران مجلس در حال حاضر طرح سوال از احمدی نژاد ۶۰ امضا داردو چنانچه این طرح به ۷۴ امضا برسد اعلام وصول خواهد شد.
برای اولین بار در طول تاریخ جمهوری اسلامی ایران نمایندگان مجلس هشتم در اسفند سال گذشته از احمدی نژاد در مجلس سوال کردند که البته او به جای پاسخ به سوال ها جلسه را به شوخی و تکه پراکنی به نمایندگان گذراند.
اما نکته قابل توجه در سخنان بهمنی رییس کل بانک مرکزی است که تمام این آشفتگی های ارزی را ” مقاومت ” خوانده و گفته است: “بازار تا حدودی در حال مقاومت است، ولی قطعا این مقاومت به زودی در هم خواهد شکست.”
کلمه: در حالی که نمایندگان مجلس از خدمات متهم جنایت کهریزک تقدیر کرده اند، رئیس سازمان تامین اجتماعی از برخی نمایندگان مجلس و رسانه هایی که برکناری وی از ریاست این سازمان را دنبال می کردند شکایت کرد.
مرتضوی که متهم به جنایت کهریزک است و از سوی دادگاه حکم جلب دارد، علاوه بر نمایندگان مجلس از برخی رسانه هایی که اخبار مربوط به برکناری وی و درخواست و نظرات نمایندگان را منتشر کرده اند نیز شکایت کرده است.
احمد توکلی و الیاس نادران از جمله نمایندگانی بودند که برای برکناری این متهم جنایت کهریزک از مسند سازمان تامین اجتماعی تلاش کرده بودند.
خبرگزاری مهر در حالی خبر از این شکایت داده است که پرونده های متعدد سعید مرتضوی همچنان مفتوح است.
سعید مرتضوی دادستان سابق تهران که در پرونده حادثه کهریزک متهم بود، بیش از این در زمینههای "معاونت در قتل"، "نقض حقوق شهروندی" و "هتک حیثیت ناجا" تفهیم اتهام شده است و پرونده کهریزک هنوز مفتوح است.
پدر شهید روح الامینی با اشاره به سخنان سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده کیفری مرتضوی مبنی براینکه " دفاعیه اش تقدیم شده و به زودی پرونده به دادگاه می رود"، گفت: ما همچنان برای برگزاری دادگاه وی و سایر قضات تعلیق شده مرتبط با پرونده کهریزک روز شماری می کنیم.
در همین حال پدر محمد کامرانی امیدوار بود که این دادگاه تیرماهی که گذشت، برگزار شود.
شکایت این قاضی متخلف از نمایندگان و رسانه ها نشان می دهد که اراده ای برای برخورد با متخلفان وجود ندارد.
نمانیده مردم اهواز در مجلس گفت: در سه دوره گذشته، شوراهای شهر عملکرد نامطلوبی داشته اند و نتوانستند پاسخگوی خوبی برای نیازهای مردم باشند.
ناصر سودانی در گفتگو با مهر اظهارکرد: اقدامات و فعالیت های بعضی از اعضای شوراها در راستای کسب منافع شخصی بوده و همین عامل باعث ضعف مدیریت در بیشتر شهرها بوده است.
وی ادامه داد: دخالت اعضای شورای شهر در قراردادها و بی اهمیتی به خواست مردم از مهمترین معایب شوراها در سه دوره گذشته ارزیابی شده است.
نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه در سال آینده انتخابات شوراها همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در پیش روی ملت ایران است، افزود: انتخابات شوراها تبلور مردم سالاری دینی است و مردم باید در انتخاب فرد اصلح هوشیاری و دقت لازم را به خرج بدهند.
سودانی عنوان کرد: وجود افراد سالم و کارآمد در بدنه مدیریت شهرها می تواند توسعه شهر و ارتقا شاخصهای رفاهی مردم را درپی داشته باشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس بیان کرد: کار آمدی، آشنایی به مدیریت شهری، جدی بودن در رسیدگی به امورات مردم از مهمترین شاخصهای فرد اصلح در انتخابات شوراها است.
دسترسی به پست الکترونیک گوگل -جی میل- که از روز دوم مهرماه جاری مسدود شده بود، شامگاه روز یکشنبه نهم مهرماه بار دیگر برای کاربران ایرانی فعال شد.
به گزارش مهر، دسترسی حدود ۳۴ میلیون کاربر ایرانی اینترنت به پست الکترونیک شرکت گوگل – جی میل – و دیگر سرویس های این شرکت نزدیک به یک هفته مسدود شده بود و با وجودی که مسئولان ابتدا دلایل این قطعی را محکوم کردن سوء استفاده از فضای مجازی برای توهین به مقدسات و نیز به دنبال تقاضای مردم عنوان کردند اما در نهایت یک عضو کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ وجود اشکال فنی را دلیل این عدم دسترسی عنوان کرد و گفت: جی میل ناخواسته قطع شده است و ما هیچ وقت نخواسته و نمی خواهیم که جی میل و سرویس های گوگل را فیلتر کنیم.
محمدرضا آقامیری – عضو کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ در گفتگو با مهر دلیل مسدودشدن سرویس پست الکترونیک گوگل را مشکل فنی در تفکیک دو سرویس جی میل و یوتیوب عنوان کرده و گفته بود: متاسفانه دانش فنی تفکیک این دو سرویس هنوز محقق نشده است؛ یعنی ما می خواستیم یوتیوب را مسدود کنیم جی میل هم قطع شد و این ناخواسته بوده و از طرفی چاره ای هم برای این موضوع وجود ندارد چرا که نمی خواهیم به هیچ وجه یوتیوب باز باشد. براین اساس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال یافتن روشی برای حل این مشکل است تا بتواند در پروتکل https، یوتیوب را مسدود و سرویس جی میل را باز کند که این دانش فنی بزودی می آید.
بر اساس این گزارش هم اکنون دسترسی به سرویس جی میل برای کاربران ممکن شده و سرویس یوتیوب شرکت گوگل که پیش از این نیز برای کاربران ایرانی فیلتر شده بود همچنان مسدود است.
کلمه – گروه اجتماعی: در سایه سکوت و بی توجهی مسوولان نسبت به سلامت و جان شهروندان، نگرانی ها از اثرات جبران ناپذیر پارازیت ها در کشور در حال افزایش است. جدیدترین گزارش منتشره از سوی یکی از مراکز تحقیقات سلولی کشور از افزایش ناگهانی سقط جنین و بارداری خارج از رحم، افزایش آمار ناباروری در مردان، اختلال در سیستم ایمنی بدن و هم چنین اختلال در روند تکثیر سلولی در نسل های آینده ناشی از پارازیت ها حکایت دارد.
به گزارش کلمه، انتشار این آمار در حالی است که با وجود هشدارهای پیاپی کارشناسان و دلسوزان نسبت به خطرات پارازیت های ماهواره ای حتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس هم می گویند نمی دانند چه کسی پارازیت ها را ارسال می کند.
حالا در آخرین گزارش رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم از افزایش سقط جنین و بارداری خارج از رحم در دو سال اخیر به دلیل گسترش پارازیت ها و امواج الکترومغناطیسی در محیط اطراف خبر داده و گفته است: بر اساس آمار مراجعان به بیمارستان فوق تخصصی صارم، طی دو سال اخیر، آمار سقط جنین غیر عمدی۳٫۵ درصد و آمار بارداری خارج رحم حدود ۲درصد افزایش یافته است.
نکته قابل اشاره آن که این آمار تنها مربوط این مرکز است و بدون شک آمار واقعی که طبق گفته برخی از پزشکان که از انتشار آن منع شده اند به مراتب بیش از این خواهد بود.
به گفته دکتر ابوطالب صارمی در حالی، میزان سقط غیر عمدی جنین در فروردین تا مرداد سال ۸۹ در این مرکز درمانی ۳۸ مورد گزارش شده که در مدت مشابه سال ۹۰ این آمار به ۶۷ مورد و در سال ۹۱ به ۱۱۴ مورد افزایش یافته است. هم چنین آمار بارداری های خارج از رحم در این مدت نیز از ۹ مورد در سال ۸۹ به ۱۳ مورد در سال ۹۰ و ۱۶ مورد به سال ۹۱ رسیده که آمارها بیانگر سیر صعودی این عارضه است.
افزایش ناگهانی بارداری های خارج از رحم ناشی از امواج پارازیت
رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم اگر چه استرس، آلودگی هوا و تغذیه نامناسب را به عنوان عوامل اصلی بارداری خارج از رحم در جوامع شهری عنوان کرده اما ضمن آن اشاره کرده که به نظر می رسد، آنچه سبب افزایش ناگهانی بارداری های خارج از رحم طی مدت مورد مطالعه شده، تاثیر امواج پارازیت است.
او با هشدار نسبت به اثرات پارازیت اعلام کرده که تشعشعات در اطراف محیط زندگی چه در قالب آلودگی های صوتی یا پارازیت ها می توانند، روی سیستم اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک بدن و به ویژه روی لوله های رحمی تاثیر منفی بر جای گذاشته، سبب حرکت های نامنظم دودی لوله ها برای انتقال جنین به داخل رحم شود. به گونه ای که رشد جنین در داخل لوله های رحمی – به جای رحم- سبب حاملگی خارج رحمی شده که در صورت تاخیر در مراجعه یا تشخیص دیر هنگام، خطر مرگ سریع را برای مادر به همراه دارد.
وزارت بهداشت از انتشار گزارش آسیب های پارازیت خودداری می کند
این هشدارها در حالی است که حکومت هم چنان با سکوت مساله پارازیت ها را دنبال می کند. صارمی نیز در این زمینه انتقاد کرده که با اینکه وزارت بهداشت در مورد تاثیر پارازیت ها بر سلامت انسان تاکنون گزارشی را منتشر نکرده است، اما متخصصان گروه های مختلف پزشکی همچنان در مورد آثار این امواج روی سلامت مردم هشدار می دهند. به عقیده کارشناسان این امواج بر سلامت انسان و سلول های بدن تاثیر منفی به جای گذارده، سبب ابتلا به بیماری های مختلف با منشا ناشناخته می شوند. همچنین این تشعشع ها می توانند، موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن شود.
برخی گزارش ها شرکت های "تحت کنترل نیروی سپاه پاسداران" را مسئول انتشار این پارازیت ها می داند. اما اینکه صداوسیما، سپاه، وزارت اطلاعات، مخابرات یا همه آنان در این امر دخیل اند تاکنون به صراحت تکذیب یا رد نشده است. معصومه ابتکار چندی قبل گفت اعضای شورای شهر تهران هیچ اطلاعی از فرستندههای پارازیت ندارند، اما میدانند که این امواج بر سلامتی انسان و سلولهای بدن افراد تاثیر میگذارند. او در اظهارنظری دیگری اعلام کرد که درباره منشأ پارازیتها اطلاعات دارم ولی نمیتوانم بگویم.
پیش از این در همین زمینه مشاور شهردار تهران گفته بود: با وجود برگزاری جلسات مختلف در این زمینه، هیچ یک از مقامات خود را در این مورد پاسخگو نمی دانند.
ارسال پارازیت ها برای انسداد فضای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مردم بعد از انتخابات سوال برانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ شدت گرفت. اتحادیه ارتباطات بینالمللی دوربرد سازمان ملل متحد پیشتر از ایران خواسته بود که به ارسال پارازیت بر روی ماهوارههای خارجی، که برخلاف قوانین بینالمللی است، پایان دهد. آی.تی.یو در بیانیهای، که از سوی شورای قوانین رادیویی این اتحادیه سازمان ملل صادر شد، گفت که پارازیتها از داخل مرزهای ایران میآید و به سیگنالهای شبکههای ماهوارهای که از سوی یوتلست که یک ماهوارهای فرانسوی است آسیب میرساند. این اتحادیه از ایران خواست که منبع پارازیتها را بیابد و حذف آن را «در بالاترین اولویت» خود قرار دهد.
افزایش آمار ناباروری در مردان از پیامدهای امواج الکترومغناطیسی
صارمی از افزایش آمار ناباروری در کشور به ویژه در میان مردان به عنوان یکی از پیامدهای امواج الکترومغناطیسی نام برد و گفت: این امواج سلول های جنسی مردان را تحت تاثیر قرار می دهد و نقص سلول های جنسی و ناباروری را در مردان به دنبال دارد. همچنین این امواج بر کیفیت تخمک و اسپرم نیز آثار منفی بر جای می گذارد.
به گزارش ایرنا، وی توضیح داده امواج الکترومغناطیسی که مردم آن را حس نمی کنند، عوارض متعددی روی آنان داشته، سبب سردرد، بی حوصلگی، عصبانیت، بی قراری و افسردگی می شود. از سوی دیگر این امواج با اثر گذاشتن روی سلول های DNA انسان در روند تکثیر سلولی اختلال ایجاد کرده که در نسل های بعد شاهد پیامدهای منفی آن خواهیم بود.
تهدید به جای پاسخگویی
با این وجود همزمان با انتشار گزارش رییس مرکز تحقیقات سلولی صارم رضا شکیبایی در جایگاه رئیس شورای سیاستگذاری روزنامه «وطن امروز» نسبت به غیر علمی بودن آنچه “ادعاهایی غیرعلمی درباره تاثیر امواج پارازیت بر سلامت انسان در رسانههای ضدانقلاب” خوانده نظر داده و از تریبون خبرگزاری سپاه که از آن به عنوان یکی از پارازیت اندازها نام برده می شود، ارتباط پارازیت با سقط جنین، سرطان و سایر بیماریها را شایعه و دروغهای ساخته و پرداخته لمپن های رسانه ای نسبت داده و مدعی شده که “تاکنون هیچ تحقیقی در جهان که تاثیر بیولوژیک امواج رادیو جمرها را ثابت کند وجود نداشته است.”
شکیبایی که فارس اشاره به آن نکرده که تخصصش در کدام یک از شاخه های تخصصی در این زمینه است که به اظهارنظر در مورد غیرعلمی بودن این مساله با وجود آمار مستند پرداخته در ادامه سخنان خود از سویی دست به تهدید هم شده و در واکنش به معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران که چندی پیش از «سونامی سرطان» ناشی از امواج پارازیت در کشور خبر داد آن را مصداق تشویش افکار عمومی خوانده و حکم داده که “مدعیالعموم بهعنوان حافظ امنیت جامعه، پاسدار امنیت روانی شهروندان هم باشد و از خانم ابتکار درباره این اظهارنظر غیرمسؤولانه توضیح بخواهد.”
پیمان چالاکی از مسئولان ستاد انتخاباتی مهندس موسوی در شهرستان ساوه در یادداشتی برای دخترش به مناسبت آغاز سال تحصیلی می نویسد: دوست داشتم پیشت بودم و تو را در نخستین روز مدرسه همراهی ات می کردم، اما متاسفم که من و بسیاری دیگر از پدرانی که اینجا به خاطر آگاهی و رهایی شما فرزندان آزاده ایران زمین دربند هستیم، نمی توانیم در این نخستین روز شما را همراهی کنیم و از همین جا برای تمامی شما فرزندان “نسل آگاهی” آرزوی پیروزی و رهایی می کنیم.
به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی که بیش از یک ماه پیش برای اجرای حکم خود به زندان اوین رفت، در نامه ی خود آورده است: مانای عزیز، مهمترین مسئولیت هر انسانی کاستن از رنج سایر انسان هاست و هر فرد به اندازه ای انسان است که در جهت کاستن از رنج سایر انسان ها تلاش می کند و مهمترین ابزار بشری جهت نیل به این هدف متعالی “دانایی وتوانایی” است.
چالاکی که پیشتر در ۲۷ دی ۱۳۸۸ در ساوه به همراه همسر و دختر خردسال ۴ ساله اش بازداشت شده بود، پس از مدتی بازجویی خشن در اداره اطلاعات شهر اراک و سپس انتقال به تهران، با تودیع وثیقه و پس از حدود ۴۰ روز از دوره بازداشت خود آزاد شد.
نکته قابل توجه در دوره بازداشت این خانواده آن بود که بازجوها در اداره اطلاعات اراک، از کودک خردسال ۴ ساله این خانواده، "مانا چالاکی" نیز به صورت جداگانه درباره پدر و مادرش بازجویی کرده بودند.
متن کامل نامه پیمان چالاکی به دخترش که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
سلامی چو بوی خوش آشنایی، سلام بر تو که ثمره عشقی، ماندگاری و از همین رو “مانا” نام گرفتی!
مانای من این نامه را ساعاتی پیش از نخستین روز مدرسه تو یعنی در بامداد روز چهارشنبه ۲۹/۶/۹۱ می نویسم تا شروع عرصه جدیدی از زندگی را به تو یادآور شوم.
دخترم، آموختن مهمترین وظیفه انسان است. وظیفه ای که از نخستین لحظات حیات انسان بصورت فطری آغاز می شود و تا آخرین مراحل زندگی می بایست ادامه یابد چرا که عنصر دانایی سبب توانایی انسان می گردد. اما لازم است برایت توضیح دهم که دانایی و توانایی به چه کار آید.
مانای عزیز، مهمترین مسئولیت هر انسانی کاستن از رنج سایر انسان هاست و هر فرد به اندازه ای انسان است که در جهت کاستن از رنج سایر انسان ها تلاش می کند و مهمترین ابزار بشری جهت نیل به این هدف متعالی “دانایی وتوانایی” است.
آری دلبندم: “دانایی، بنیان رهایی است”*
و انسان متمدن امروز، برای رهایی از استبداد، ابزاری کاراتر و موثرتر از دانایی و آگاهی در اختیار ندارد و این دانایی و رهایی آرزوی تمامی آزادی خواهان است.
عزیزم، دوست داشتم پیشت بودم و تو را در نخستین روز مدرسه همراهی ات می کردم، اما متاسفم که من و بسیاری دیگر از پدرانی که اینجا به خاطر آگاهی و رهایی شما فرزندان آزاده ایران زمین دربند هستیم، نمی توانیم در این نخستین روز شما را همراهی کنیم و از همین جا برای تمامی شما فرزندان “نسل آگاهی” آرزوی پیروزی و رهایی می کنیم.
فرزندم، نسل ما “نخست ستم را نشانه رفته بود اما همه تیرهامان از کمان دانش پرتاب نشد، کاش نخست جهل را نشانه رفته بودیم”.*
کاری که امیدوارم شما به درستی انجام دهید.
تقدیم به مانای عزیز وهمه فرزندان نسل آگاهی
ارادتمند
تمامی پدران آزاده دربند ۳۵۰ اوین
*مصطفی بادکوبه ای
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد شدید از دولت، گفت که “گرانی افسار گسیخته موجود در کشور مردم ما را به ستوه آورده است.”
به گزارش مهر، آیت الله ابراهیم امینی ظهر یک شنبه در دیدار مدیر مسئول، سردبیر و اعضای شورای سردبیری روزنامه مغرب، اظهار داشت: در ابتدای سخنانم اظهار تأسف شدید خود را نسبت به تورم و گرانی افسار گسیخته موجود در کشور که مردم شریف ما را به ستوه آورده، اعلام می کنم.
وی افزود: گرانی های امروز به کاغذ و دیگر اقلام فرهنگی ما نیز رسیده و به تبع آن بسیاری از کارهای فرهنگی کم و برخی از چاپخانه ها تعطیل شده اند که این مایه تأسف است.
عضو جامعه مدرسین ادامه داد: گرانی در بیشتر کشورهای دنیا، مشخص و معلوم بوده و حساب و کتاب دارد، اما متأسفانه گرانی موجود در کشور ما بی حساب بوده و گاهی از صددرصد هم بیشتر است و این همه چیز را به هم میریزد.
امام جمعه قم با بیان اینکه “متأسفانه مسئولان مربوطه همه این مسائل را به گردن تحریم ها می اندازند” گفت، البته ما منکر تحریم ها و اثرات آن بر جامعه و ایجاد تورم و گرانی نیستیم، اما این تحریم ها تا یک میزان مشخص اثر دارد. درصد بیشتر گرانی ها به ضعف مدیریت و یا بی مدیریتی مسئولان مربوطه بر می گردد چرا که اگر ما مدیریت صحیح داشتیم اوضاع این گونه نبود.
امینی با انتقاد از انکار گرانی و تورم در جامعه از سوی دولتمردان، گفت: نفی گرانی و تورم و انکار آن، جلوی گرانی را نمی گیرد و حتی باعث بدبینی مردم نسبت به مسئولان شده است.
صفحه فیس بوک روزنامه کلمه
هنوز هم هر شهروند یک رسانه
چنانچه در دریافت فایل مشکل دارید ابتدا بر روی لینک دانلود کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه "Save Link as" در مرورگر های فایرفاکس و کروم و "Save as target" در اینترنت اکسپلورر را انتخاب کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر