-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مهر ۲۲, شنبه

Latest News from Emrooz for 10/12/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امروز: برای خودم؛ عمر خودم و جایگاه خودم این ارزش را قائل نیستم که به خاطر سالروز تولدم مراسمی برگزار شود
"برگزاری این جلسه در این موقعیت که بسیاری از بزرگان ما در حصر به سر می برند و تعداد زیادتری از عزیزان در حبس هستند و در شرایطی که به دلیل مشکلات تحمیل شده از بیرون و ناتوانی های داخلی مردم شریف با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند و با درد و مشقت روبرو هستند کمی ناگوارهست. گرچه دیدن شما و دور هم بودن در این ایام غنیمت است"

بزرگداشت ۶۹ سالگی سید محمد خاتمی به همت سید محمود دعایی، مدیرمسؤول روزنامه اطلاعات با حضور جمعی از علاقمندان به رئیس‌ جمهوری سابق کشورمان برگزار شد.
سید محمد خاتمی با تشکر از سید محمود دعایی و عزیزان دیگری که از طریق ارسال نامه و ... تولد وی را تبریک گفته اند، اظهار داشت: "بسیار خوشحالم که شما را می بینم ولی برای خودم؛ عمر خودم و جایگاه خودم این ارزش را قائل نیستم که به خاطر سالروز تولدم مراسمی برگزار شود یا دور هم جمع شویم. بهره ای که از این جلسه می برم و مرا راضی می کند این است که در کنار شما هستم و شما را می بینم، و از محضر دوستان عزیز لذت می برم. این گونه مراسم‌ باید برای بزرگداشت افرادی چون سید محمود دعایی، با آن سابقه درخشان و شخصیت ممتاز، دوست داشتنی و خدومی که دارند برگزار شود. بیش از اینکه این جلسه مربوط به من باشد آن را به حساب آقای دعایی می گذارم که از شخصیت های ارزنده قبل و بعد از انقلاب هستند.
رئیس جمهوری سابق ایران تأکید کرد:"برگزاری این جلسه در این موقعیت که بسیاری از بزرگان ما در حصر به سر می برند و تعداد زیادتری از عزیزان در حبس هستند و در شرایطی که به دلیل مشکلات تحمیل شده از بیرون و ناتوانی های داخلی مردم شریف با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند و با درد و مشقت روبرو هستند کمی ناگوارهست. گرچه دیدن شما و دور هم بودن در این ایام غنیمت است"
وی با تشکر و ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه به صورت ساده و به دور از هرگونه تشریفات افزود: "هدیه ارزنده‌ای که جناب آقای دعایی زحمت آن را کشیده اند را به همه عزیزانمان که در حصر و حبس به سر می برند و به همه ملت عزیزی که این روزها سخت گرفتار و در فشار هستند تقدیم می کنم و از خداوند بزرگ می خواهم مشکلاتی که از بیرون و درون ما را در فشار قرار داده رفع بکند و ان شاء الله آینده بهتری را برای کشور و ملت و مردم ما مقدر بفرماید."

سید محمود دعایی که همچون سال‌های گذشته بانی برگزاری این مراسم بود، با اهدای سبد گلی به سید محمد خاتمی گفت: "سبد 69 گل آتشین تقدیم شما جناب آقای خاتمی که درونتان آتش است و شعله های وجودتان ما را گرفته است. آقای خاتمی حجت دین داری خیلی از ما ها هستند. در دورانی هستیم که آئین و دین و همه مقدساتمان در معرض تحریف است و چیزی که پناه و مرجع ماست صداقت و پاکی و تحمل و بردباری و همه خوبی‌ها و فضائل ایشان است و بر همه ما حجت هستند و بر همه ما فرض است که حرمت ایشان نگاه داشته شود. کوچک ترین ادای احترام ما این است که به میمنت این روز خجسته مراسمی داشته باشیم. فردا تولد ایشان است و ما امروز آن را جشن می گیریم.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات سپس به نمایندگی از همکاران خود در روزنامه اطلاعات، با اشاره به روز حافظ، متنی که از سوی پرسنل روزنامه اطلاعات تهیه شده بود را قرائت کرد.

بسم‌الله الرحمن الرحيم
«بهـار در خـزان»
پنهـان مَشـو كه رويِ تو بَـر ما مبارك است
نَظّـارة تـو بـر همـه جـان‌هـا مبـارك است
يك لحظـه سـايـه از سـرِ مـا دورتـر مكُـن
دانستـه‌اي كـه سـايـة عَنقــا مُبــارك است
اي نـوبهـارِ حُسـن! بيـا كان هـواي خوش،
بر باغ و راغ و گلشن و صحرا مُبارك است
اي صــد هـزار جــانِ مقـدّس فــداي او
كايد به كوي عشق، كه آنجـا مبـارك است
هر برگ و هـر درخت رسولي‌ست از عَدَم
يعني كـه كِشت‌هاي مُصفّــا مبــارك است
نَقشي كه رنگ بَست ازين خـاك، بي‌وفاست
نقشـي كـه رنگ بَست زِ بـالا مبـارك است
بر خـاكيـان، جمـالِ بهـاران خجستـه است
بـر مـاهيـان طَپيــدنِ دريــا مبــارك است
دل را مَجـــال نيسـت كـه از ذوق دَم زَنَـد
جان سجده مي‌كند كـه خدايا مبـارك است
هر دل كه با هـوايِ تو اكنـون شـود حريف
او را يقيـن بـدان تو كه فـردا مبـارك است

مولانا ـ ديوان شمس

69 سال پيش در چنين روزي "فرزند فاضل، باتقوا و متعهد" امام در خانه و خاندان "يکي از پرفروغترين چهره‌هاي تقوا و خلوص و ايمان، چهره تابناکِ مبارزاتِ خستگي‌ناپذيرِ روحانيتِ روشن‌ضمير و روشنفکرِ متديّن و مجتهدِ بزرگوار، و از خوبانِ امين کم‌نظير،... يار و پناه محرومان كه يک عمر با تحجر و واپسگرايي جنگيد؛ يعني خاتمي زنده‌دل" به دنيا آمد.
لبخنـد زديّ و آسمـان آبـي شـد
شبهاي قشنگِ "مهر"، مهتابي شد
پـروانه پـس از تـولـد زيبـايـت
تـا آخر عمـر غـرق بي‌تـابي شد
امروز سالروزِ ولادت شماست. اين روز خجسته را به شما، خانواده و دوستان و دوستدارانتان تبريك و تهنيت مي‌گوييم. گرچه به قول شمس تبريزي: "ايام را از شما مبارک باد! ايام مي‌آيند تا بر شما مبارک شوند؛ مبارک شماييد... "
تولد شما در پاييزِ برگ‌ريز، نمادي از بهار در خزان است و اميد در نااميدي، و شادي و مهر به هنگام سردي و بي‌وفايي. آري، تولدت نويدبخشِ رويش جوانه‌هاست و به گفتة صائب:
از وقتِ تنگ، چون گل رعنا در اين چمن
يک‌کاسه کـرده‌ايم خـزان و بهـار خويش
امروز روز حافظ نيز هست؛ سخنور بزرگي كه در يكي از بدترين و تيره‌ترين ادوار تاريخ ايران، با شعر و پيام جاودانه‌اش بر شعور مخاطبان افزود و در حافظة ما ايرانيان خوش نشست و با شناخت درستي كه از بيم‌ها و اميدها، غم‌ها و شادي‌ها و مصائب و مسائل تاريخي مردم در دوره‌هاي گوناگون داشت، سخنگوي ناخودآگاهِ جمعيِ آنها شد. اگر دلِ غمديده‌اي ست و اگر سر شوريده‌اي ست، اگر سرزنشهاي خار مغيلان است، اگر فُرقت جانان است و اِبرام رقيبان و خندة سرمستان و گرية دوستان؛ اگر هجومِ دشمنان است، و بيمِ برافتادن بنياد هستي از سيل فناست، اگر منزل بس خطرناک است و مَقصَد بس بعيد، اگر کنج فقر است و خلوت شبهاي تار، و اگر هزار بار تلخ‌تر و سخت‌تر از هر چه پيش آمده، باز او با سخنِ برآمده از عمق جان و ايمانش، به فردايي بهتر اميد مي‌دهد و از بددلي و بدخواهي و بدانديشي برحذر مي‌دارد و مي‌گويد: کلبة احزان شود روزي گلستان، غم مخور. اوست كه مي‌گويد:
روز هجران و شب فُرقتِ يـار آخِر شد
زدم اين فال و گذشت اختر و کارْ آخِر شد
آن همه ناز و تنّعم که خزان مي‌فـرمـود
عــاقبـت در قـدمِ بــاد بهـــار آخِـر شد
آن پـريشـانيِ شبهــاي دراز و غـمِ دل
همـه در سـايـة گيسـوي نگــار آخِـر شد
بـاورم نيست ز بدعهـدي ايــام هنـوز
قصـة غصـه کـه در دولـتِ يـار آخِـر شد
ساقيا، لطف نمودي، قدحت پُـر مِيْ باد
که بـه تـدبيـر تـو، تشويشِ خُمار آخِر شد
در شمار اَر چه نياورد کسي حــافظ را
شُکـر، کان محنتِ بي‌حدّ و شمار آخِر شد

ما اينجا آمده‌ايم تا با تبريك زادروز شما، شادي و كاميابي همه كساني را از خداوند بخواهيم كه در جهتِ رسيدنِ به نور و ايمان و اخلاق و سربلنديِ ايران و تقويت انقلاب، صادقانه و درست تلاش مي‌كنند. هماناني كه شما را پيرو امامي مي‌دانند كه خدمتگزار مردم بود و به آنها به چشم «ولي‌نعمتِ» خود مي‌نگريست. ما مي‌دانيم كه همچنان كه خودتان بارها تأكيد كرده‌ايد، به جايگاه امام خميني و رهبر معظم انقلاب صادقانه اميد و ايمان داريد، ما مي‌دانيم كه به همة فصول و همة اصولِ قانون اساسي معتقديد. ما مي‌دانيم كه از جدّي‌ترين مدافعی ان نظام جمهوري اسلامي بوده‌ايد و هستيد. ما شما را به سبب صفاتي كه داريد، دوست مي‌داريم و به هركس كه برخوردار از آنها باشد، ارج مي‌نهيم: ايمان، نجابت، آزادگي، مردم‌باوري، جوان‌گرايي، صداقت، ايران‌دوستي، صبوري، مهرباني، فروتني و در ختمِ كلام: خاتمي بودن.

کیک این مراسم منقش به شمسه‌ای بود که در کاشی کاری های مسجد جامع یزد به کار رفته و این متن بر روی آن نوشته شده بود:
لبخند زدی و آسمان آبی شد
شب های قشنگ مهر مهتابی شد
پروانه پس از تولد زیبایت
تا آخر عمر؛غرق بی تابی شد
کاکای نازنین؛ با تبریک شصت و نهمین زادروز شما؛ شادی و کامیابی همه کسانی را از خداوند خواستاریم که در جهت رسیدن به نور و ایمان و اخلاق و سربلندی ایران عزیز و تقویت انقلاب اسلامی مانند شما صریح، صادقانه و صمیمانه تلاش می کنند.
اگر چه در باغ خزان می وزد ز باغ و درخت
تو سبز باش که یادآور بهارانی
غم از هجوم سیاهی و شب پرستان نیست
تو آن چراغ امیدی ، تو چشمه سارانی

لازم به ذکر است، علاوه بر سید محمود دعائی ، جمعی از روزنامه نگاران و کارمندان روزنامه اطلاعات، گروهی از جوانان، روحانیون، اساتید دانشگاه، هنرمندان، خبرنگاران، فعالان مدنی، دانشجویان و خانواده های زندانیان سیاسی نیز در این مراسم صمیمانه حضور داشتند و هر یک هدایای خود را همراه با شاخه های گل به رییس جمهوری سابق ایران اهداء کردند.
جمعی از جوانان اردکانی نیز با اهداء یک جلد کلام الله مجید و قالیچه دست باف اردکان تولد سید محمد خاتمی را به وی تبریک گفتند.
دف نوازی توسط یکی از هنرمندان موسیقی پایان بخش این مراسم بود که مورد استقبال و تشویق حاضران قرار گرفت.


 


امروز: هر چند مشکلات اینترنت در کشور پایانی ندارد، شرکت ارتباطات زیرساخت کشور با اشاره به مسیرهای مختلفی که برای ترانزیت پهنای باند اینترنت تعریف و راه‌اندازی شده ادعا کرد که با این مسیرها دیگر به هیچ عنوان کشور با مشکل قطعی اینترنت مواجه نخواهد شد.

پیش از این وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعتراف کرده که دولت بنا به ملاحظات امنیتی، در مقاطعی اقدام به کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت در کشور می کند.


کاهش سرعت و پهنای باند اینترنت کشور به بهانه ملاحظات امنیتی/ اینترنت ملی از مهر می‌آید؟

به گزارش ایسنا، محمود خسروی با تاکید بر تلاش شرکت ارتباطات زیرساخت برای گسترش ارتباطات بین‌الملل عنوان کرد: با افزایش تعداد درگاه‌های بین‌المللی تلاش کرده‌ایم شرایطی ایجاد کنیم که اختلالی در زمینه اینترنت کشور ایجاد نشود.

وی در عین حال از افزایش ظرفیت شبکه دیتا از حدود ۴۳ گیگابیت تا حدود ۵۰۰ گیگابیت یاد کرد و از افزایش بیش از ۱۰ برابری این شبکه خبر داد.

معاون وزیر ICT در ادامه اظهار کرد: زمانی تنها مسیر ارتباطی ما از طریق جاسک بود و این موضوع گاه باعث می‌شد به دلیل پیش آمدن یک مشکل، شاهد قطعی اینترنت باشیم اما در حال حاضر ۱۴ درگاه بین‌المللی فعال داریم و با بهره‌برداری از اولین کابل بخش خصوصی میان عمان و چابهار یک درگاه ارتباطی جدید نیز به ظرفیت‌های ما افزوده شده است.

خسروی با یادآوری این‌که در حال حاضر برای تامین پهنای باند اینترنت در جنوب کشور مسیرهای مختلفی چون جاسک، چابهار و بندرعباس وجود دارد گفت: علاوه بر این مسیرها در شمال کشور هم از طریق مرز بازرگان با ترکیه، مرز ارمنستان و از طریق مرز آستارا با کشورهای آذربایجان و روسیه پهنای باند وارد کشور می‌شود که این موضوع قابلیت اطمینان شبکه دیتای کشور را فوق العاده بالا برده به گونه‌ای که دیگر به هیچ عنوان در زمینه اینترنت قطعی نداریم.

مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پلیلن یادآور شد: در شرایطی که هنوز شبکه اصلی ترانزیت ما راه اندازی نشده، ظرفیت‌های موجود حدود پنج برابر افزایش یافته و کشور که زمانی ۲۳ خط STM1 داشت اکنون صاحب بیش از ۱۱۰ خط STM1 شده و با این شرایط تبدیل شدن به هاب ترانزیت منطقه دور از دسترس نخواهد بود.


 


امروز: جو بایدن و کلیک پل رایان معاونان انتخابی باراک اوباما و میت رامنی، دو نامزد ریاست جمهوری آمریکا در تنها مناظره انتخاباتی خود که در شهر لوسویل از ایالت کنتاکی برگزار شد برابر یکدیگر قرار گرفتند و به شدت برنامه های یکدیگر را نقد کردند.

به گزارش بی بی سی، مناظره روز پنجشنبه (۱۱ اکتبر - ۲۰ مهر) بر مسائل داخلی آمریکا و سیاست خارجی این کشور متمرکز بود. آقایان بایدن و رایان از همان ابتدای مناظره نظرات همدیگر در مورد مالیات، بیمه همگانی، اقتصاد و امنیت ملی را مورد حمله قرار دادند.

یکی از موضوعات مطرح شده در مناظره برنامه هسته ای ایران بود.

در حالی که کلیک پل رایان برنامه های دولت آقای اوباما را موجب "مصمم تر شدن" مقام های ایران برای دستیابی به سلاح اتمی ارزیابی کرد، کلیک جو بایدن تحریم ها را بهترین در نوع خود در طول تاریخ دانست و گفت که "ایران هنوز به تجهیزاتی که بتواند آن را مسلح به اورانیوم غنی شده برای تکمیل بمب اتمی کند" دست نیافته است.

پل رایان که نخستین پاسخ دهنده به سوال مربوط به برنامه هسته ای ایران بود گفت که هنگام بر سر کار آمدن باراک اوباما ایران فقط برای ساخت یک بمب اتمی اورانیوم داشت اما حالا پس از چهار سال آنها به اندازه ساخت 5 بمب اتم مواد اولیه دارند.

آقای رایان گفت دولت او به ریاست آقای رامنی در صورت انتخاب شدن تلاش خواهد کرد که "ذهن آیت الله‌های ایران " را در مورد برنامه هسته ای شان عوض کند و در طرف مقابل آقای بایدن گفت که او جنگ را آخرین راه حل مقابله با برنامه اتمی ایران می داند و گفت که آقای اوباما در سخنرانی آخر خود در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که دولت او اجازه دستیابی ایران به سلاح اتمی را نخواهد داد.

آقای بایدن گفت که نمی تواند اسرار محرمانه را فاش کند اما می تواند بگوید که هم نیروهای اطلاعاتی آمریکا و هم سازمان اطلاعاتی اسرائیل می دانند که ایران هنوز سلاحی ندارد که در صورت رسیدن به اورانیوم فنی شده بتواند آن را تبدیل به بمب اتمی کند. او گفت که اگر ایران به چنین توانایی برسد حتما منابع اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل خبردار خواهند شد.

در جای دیگری از مناظره پل رایان که از سیاست های دولت اوباما در "عذرخواهی" به خاطر آنچه او ارزش های جامعه آمریکایی می خواند، گفت: "دولت باید هر جایی که ارزش های آمریکا مورد تهاجم قرار می گیرد، به طور عیان موضع بگیرد." آقای رایان با توجه به ناآرامی های انتخاباتی سال ۸۸ در ایران گفت که به نظر او دولت آمریکا "باید در همان زمان که 'آخوندها' مردم خودشان را مورد تهاجم قرار داده بودند، موضع گیری می کردند."
دولت آمریکا نباید بشار اسد را "اصلاح طلب" می خواند هنگامی که او با استفاده از سلاح های روسی مردم خود را سرکوب می کرد.

مناظره معاونان همچون مناظره نامزدها در یک وقت ۹۰ دقیقه ای برگزار شد و به ۹ قسمت ۱۰ دقیقه ای تقسیم شده بود.

پل رایان درباره موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت که جمهوریخواهان می خواهند که مطمئن شوند که دستاوردهای جنگ افغانستان بر باد نخواهد رفت و پس از ترک آمریکا، طالبان و گروه القاعده دوباره قدرت نمی گیرند.

در مقابل جو بایدن گفت که بارها شخصا به افغانستان سفر کرده و مطمئن است که دولت آقای اوباما تمام تلاش خود را کرده که القاعده را ضعیف کند و توانسته اسامه بن لادن را بکشد و حالا با آموزش نیروهای افغانستان تلاش می کند که مسئولیت امنیت این کشور را به صاحبان اصلی آن منتقل کند.

آقای بایدن در پاسخ به احتمال دوباره قوت گرفتن طالبان پس از خروج نیروهای آمریکایی گفت که این تنها راه است که نیروهای افغان را مسئول و متعهد به کنترل امنیت کشورشان کرد.

او بارها تاکید کرد که نیروهای آمریکایی مطابق زمانبندی تعیین شده از افغانستان خارج خواهند شد.

اما پل رایان در نقد این زمانبندی گفت از نظر او نباید زمان مشخصی برای خروج تعیین شود تا طالبان از این موضوع برای برنامه ریزی و پیگیری برنامه های خود استفاده کند.

میت رامنی که در ماههای اخیر همواره در نظرسنجی ها از باراک اوباما عقب تر بوده، امیدوار است با کمک پل رایان بتواند فاصله نه چندان زیاد خود با نامزد دموکرات ها را پر کند. اتفاقی که در روزهای اخیر و پس از مناظره نخست نامزدها کم کم به واقعیت نزدیک شده و فاصله دو نامزد در نظرسنجی ها بسیار کم شده است.

با این وجود، آقای اوباما روز گذشته گفت در مناظره نخست برابر میت رامنی "بیش از حد ادب" را رعایت کرده است.

بحران سوریه موضوع دیگری از مناظره امشب بود. آقای بایدن گفت که دولت آمریکا با کشورهای همسایه سوریه در همکاری نزدیک است تا اطمینان حاصل کند که پس از سقوط دولت بشار اسد دولتی که منتخب القاعده است بر سر کار نیاید.

بایدن تاکید کرد که ورود نظامی آمریکا به بحران سوریه آخرین چیزی است که آمریکا می خواهد.

پل رایان همزمان با تاکید بر عدم تمایل او و آقای رامنی برای مداخله مستقیم نظامی در سوریه گفت او نمی تواند نظاره گر اعمال آقای اسد با حمایت روسیه باشد.


 


امروز: گارد حفاظت زندان اوین به همراه ماموران زندان با ورود ناگهانی به بند ۳۵۰ این زندان ابتدا زندانیان را بازرسی بدنی کرده و سپس با خارج کردن آنها به بند اقدام به تفتیش اتاق ها، تخت ها و وسایل شخصی زندانیان کردند.

به گزارش کلمه، بعداز ظهر روز سه شنبه ۱۸ مهر ماه ۹۱ همزمان با آغاز عملیات ماموران، زندانیان بند ۳۵۰ اقدام به خواندن سرود "ای ایران"، "سر اومد زمستون"، "نه خارم نه خاشاک" و شعارهای "موسوی زنده باد کروبی پاینده باد"، "نصرمن الله و فتح القریب، مرگ بر این دولت مردم فریب"، "مرگ بر دیکتاتور"، "موسوی موسوی رای مرا پس بگیر" و "یا حسین میر حسین" کردند.

پس از روی کار آمدن علی اشرف رشیدی رییس سابق سازمان زندان های کرمانشاه به عنوان رییس زندان اوین، محدودیت ها و سخت گیری ها برای زندانیان سیاسی افزایش یافته و این بازرسی در راستای فشار، تهدید و آزار واذیت زندانیان سیاسی انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش روند تغییر مدیران زندان اوین همچنان در جهت محدود سازی هرچه بیشتر زندانیان سیاسی ادامه دارد.

در پی این تغییرات که با انتقال رشیدی از زندان کرمانشاه به زندان اوین آغاز شده است فردی بنام "تاراسی" که خود را مامور حفاظت اطلاعات اوین معرفی می کند همراه با "قبادی" مسوول حفاظت زندان اوین با مراجعات مکرر و خارج از رویه به بند ۳۵۰ که محل نگهداری زندانیان سیاسی است، مشکلاتی را برای این زندانیان ایجاد کرده و سعی در اعمال فشار و تهدید آنها و اعمال محدودیت های مضاعف دارند.

این در حالی است که برخلاف سایر بندهای زندان اوین مقررات ویژه برای رفت و آمد مسوولان زندان بر بند ۳۵۰ بنا به دستور دادستانی تهران حاکم است.


 


امروز: گزارش سوم احمدشهید گزارشگر ویژه سازمان ملل دررابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه بیستم مهر ماه ۹۱، برابر با یازدهم اکتبر ۲۰۱۲، با تاکید بر موارد گسترده نقض حقوق بشر در حوزه‌های مختلف طی ماه‌های گذشته منتشر شد و بر از عدم همکاری جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به موارد مطرح شده در گزارش های قبلی خبر داد.

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، این گزارش امروز در نیویورک برای ارائه به مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شد و آقای شهید در هفته‌های آتی محتوای آن را در کمیته سوم مجمع عمومی مطرح و به سوالات اعضای مختلف مجمع پاسخ خواهد داد. مقامات ایران نیز فرصت خواهند داشت که در این جلسه موضع خود را مطرح کنند.

گزارشگر ویژه در بخش نتیجه گیری می گوید که در گزارش های خود تا کنون "طیف گسترده ای از نقض حقوق بشر" را گزارش داده و این موارد نتیجه ناسازگاری های حقوقی، عدم پایبندی کافی به حاکمیت قانون، و وجود گسترده مصونیت از مجازات است.

وی همچنین نتیجه گیری می کند که تحقیقات و مصاحبه های انجام شده، تصویر عمیقا نگران کننده ای از وضعیت حقوق بشر در ایران را ارائه می کند و اینکه "بسیاری از موارد طبیعیت سیستماتیک" دارند.

وی خواستار تجدید نظر در لوایح قانونی شده است که در این گزارش آمده اند و همچنین تجدیدنظر در چارچوب های قانونی که مغایر با تعهدات بین المللی جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر می باشند را مطرح کرده است.

درادامه نتیجه گیری وی به اهمیت اشاعه فرهنگ "تحمل" اشاره می کند و از حکومت ایران می خواهد که از تبعیض علیه زنان ودختران و همچنین اقلیت های قومی و مذهبی جلوگیری کند. وی به صورت مشخص خواستار تضمین حکومت ایران برای تعیین حداقل سن ازدواج دختر با استانداردهای جهانی است.

احمد شهید مجددا درخواست خود را برای رسیدگی گسترده، بی طرفانه و مستقل به خشونت های بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ مورد تاکید قرار می دهد و درخواست آزادی فوری تمامی زندانی سیاسی و عقیدتی را مطرح کرده است.

گزارشگر ویژه همچنین درخواست توقف اجرای همه احکام اعدام مطرح کرده مخصوصا اعدام نوجوانان، و دیگران را تا زمانی که استانداردهای محاکمه عادلانه برقرارنشده اند.پیش از نهایی شدن این گزارش ۲۳ صفحه‌ای، نسخه‌ای از آن در اختیار مقامات حکومت ایران قرار گرفته است تا پاسخ خود رابه مواردی که در آن مطرح شده است برای وی ارسال کنند.

برخلاف دو گزارش قبلی که مقامات ایرانی به جای پاسخ دادن به گزارش به صورت گسترده کلیت دستورکار گزارشگر و شخصیت وی را زیر سوال می‌بردند، به نظر می رسد که مقامات ایرانی این بار در زمان تعیین شده به گزارش پاسخ داده اند.

با این حال از گزارش چنین برمی آید که مقامات حکومت ایران از پرداختن به موارد مشخص نقض حقوق بشر خودداری کرده و تلاش کرده اند منابع مورد مشورت قرار گرفته و یا ادعاهای مطرح شده توسط مدافعان حقوق بشر، سازمان های بین المللی و همچنین قربانیان نقض حقوق بشر را بی اعتبار جلوه دهند.

بنا به آنچه در گزارش آمده است مقامات ایرانی نتایج مطرح شده در این گزارش را بی مبنا و براساس "ادعاهای بی‌پایه" خوانده اند. مقامات ایرانی در توجیه ادعاهای خود گفته اند که قانون اساسی ایران حقوق همه ایرانیان را صرف نظر از جنسیت، مذهب، قوم و نژاد تضمین کرده است.

آنها همچنین ادعا کرده اند که موارد مطرح شده در خصوص فقدان دادرسی عادلانه "ساختگی" است از آنجا که به تعبیر مقامات ایران قوانین کشور بدرفتاری با زندانیان و همچنین استفاده از اعترافات اجباری را ممنوع می‌کند و همچنین دسترسی به مشاوره حقوقی را فراهم می‌سازد.

گزارشگر گفته که براین باور است که عدم رسیدگی به موارد مشخص و متعدد نقض فاحش حقوق بشر نشان دهنده "فرهنگ مصونیت از مجازات" است.

در پاسخ به ادعاهای مقامات ایرانی، گزارشگر ویژه گفته که ایران چارچوب قانونی و ابزارمقدمات برای احترام به حقوق بشر را داراست. اما تاکید کرده است که وجود چنین ابزارهای قانونی اظهارات مبنی بر نقض حقوق بشر توسط ۲۲۱ نفری که بین نوامبر ۲۰۱۱ تا جولای ۲۰۱۲ برای گزارش او مصاحبه شده اند را غیرمعتبر نمی‌کند. او همچنین از اینکه موارد متعدد نقض حقوق بشر مطرح شده در گزارش مورد توجه و بررسی دولت ایران قرار نگرفته، اظهار تاسف کرده است.

درخلاصه گزارش تصریح شده است که گزارش پیش رو در برگیرنده همه موارد نقض حقوق بشر نیست بلکه مروری است بر برخی از موارد نقض حقوق بشر با تمرکز بر موارد سیستماتیک که نشان دهنده موانع موجود در مسیر توانایی‌های ایران برای اینکه بتوانند به تعهدات بین المللی خودشان عمل کنند‪.‬

گزارشگر ویژه بین فوریه تا ‌ژوئن ۲۰۱۲ به ۱۲۴ پرونده نقض حقوق بشر رسیدگی کرده و در این جهت ۹۹ مصاحبه با افراد مرتبط در داخل و خارج از کشورانجام داده است. از میان این مصاحبه ها، ۷۵ مورد شامل شواهد درجه اول و ۲۴ مصاحبه با منابع موثق یا شاهدان عینی نقض حقوق بشر بوده است.

در این گزارش آمده است که گزارشگر ویژه در جریان تهیه گزارش شماری از سندهای مرتبط با موضوع حقوق بشر از جمله قوانین موضوعه ایرانی و گزارش‌های کشوری وبین المللی، مطالب منتشر شده در رسانه ها و نیز گزارشات سازمان های غیردولتی و مدافعان حقوق بشر را بررسی کرده است.

«گزارش گزارشگرویژه درمورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران» در شش فصل ارائه شده است که عبارتند از: ۱). مقدمه، ۲). روش‌شناسی، ۳). حقوق مدنی و سیاسی، ۴). حقوق اقتصادی اجتماعی و فرهنگی، ۵). حقوق کودک و درنهایت ۶). پیشنهادات و نتایج.
فصل سوم (حقوق مدنی و سیاسی) که بخش عمده‌ای از گزارش را به خود اختصاص می‌دهد شامل زیرفصل‌های متنوعی است از جمله: آزادی بیان و حق دسترسی به اطلاعات، آزادی تجمعات و انجمنی، آزادی مذهبی( جامعه بهائیان، جامعه مسیحیان، جامعه دراویش)، اعمال ومدیریت عدالت (قانون مجازات اسلامی جدید، حق دادرسی، استقلال جامعه حقوقی، وضعیت زندان‌ها، اعدامها، شکنجه و مجازات‌های تحقیرآمیز و بی‌رحمانه).

براساس مقررارت جدید کمیته سوم شورای حقوق بشر سازمان ملل، کل گزارش گزارشگر باید درحدود ده هزار کلمه باشد. پیش از این گزارشگر می توانست اسامی افراد مختلف و پرونده های نقض حقوق بشر را در ضمیمه مطرح کند تا شامل محدودیت تعدادکلمات در گزارش نشود. اما براساس مقررات جدید بخش ضمیمه هم جزو محدودیت در تعداد کلمه است. گزارشگر ویژه در این گزارش از راه اندازی یک وب سایت برای ارائه تمامی اطلاعات و جزییات پرونده های مختلف و پاسخ های مقامات ایرانی خبر می دهد. این وب سایت به زودی اینجا قابل رویت خواهد بود.

تمرکز این گزارشگر ویژه بر روی روندهای سیستماتیک و همچین موضوع موانع قانونی که خود موجب نقض حقوق و آزادی مشروع شهروندی می شود قرار گرفته است. انتظار می رود جزییات پرونده های مشخص در وب سایت مورد اشاره قرار گیرد. در بند ۱۲ این گزارش گزارشگر ویژه نسبت به برخی عناصر در قانون مطبوعات که آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را نادیده می گیرد ابراز نگرانی کرده است. از جمله موارد نگرانی این موضوع مطرح شده که علیرغم مواد قانونی که دادگاه مطبوعات باید در حضور هیات منصفه برگزار شود، دهها روزنامه نگار پشت درهای بسته دادگاهی شده اند و تصمیمات دادگاه براساس نظر قضات بوده تا هیات منصفه.

موضوع توهین به مقدسات از جمله مواردی است که درقانون مجازات اسلامی جدید مطرح شده است. ماده ۲۶۳ این قانون می گوید هر کسی که به پیامبر اسلام یا دیگر پیامبران توهین کند مصداق سب النبی خواهد بود و می تواند با مجازات مرگ مواجه شود. گزارشگر ویژه این موضوع را مطرح کرده است که توهین و یا صدمه به شهرت افراد از مصادیق «جرائم جدی» به شمار نمی آیند که (مطابق با قوانین ایران) بتوانند با مجازات مرگ روبرو شوند. گزارشگر ویژه با اشاره به تغییرات قانون در این بخش، از اینکه این حوزه همچنان در تعریف موضوع توهین کلی است و مصادیق مشخص آن مطرح نشده اند، این ماده را مغایر با تعهدات ایران می داند.

گزارش گزارشگر ویژه همچنین در بند ۱۷ خود به محدودیت ها درخصوص جرائم اینترنتی و بسته شدن وب سایت ها تحت عناوین مختلف اشاره کرده است. در این بند گزارش به پرونده ۱۹ کاربر اینترنتی از جمله وحید اصغری، احمدرضا هاشم پور، مهدی علیزاده فخرآباد و سعید ملک پورکه به اعدام محکوم شده اند اشاره می کند و می گوید که این افراد براساس گزارشهای مختلف برای دراختیارگذاشتن اعترافات اجباری شکنجه شده اند.

گزارشگر ویژه اشاره کرده که در گزارش قبلی خود در ماه مارس اشاره کرده بود که اززمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بیش از ۱۵۰ روزنامه نگار کشور را ترک کردند. اما بر اساس گزارش، و طبق تخمین های جدید این عدد به چهارصد نفر می رسد. او همچنین گفته است که ایران در سال ۲۰۱۱ بیش از هر کشور دیگری در جهان به دستگیری روزنامه نگاران اقدام کرده است که از میان آنها ۵۰ درصدشان بخشی از زندان خود را در سلول های انفرادی گذرانده اند و ۴۲.۸ درصد آنها در طی دو سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ مجبور به ترک کشور شده اند و نیمی از آنها به احکامی از شش ماه تا ۱۹.۵ سال زندان و به خاطر اتهاماتی چون «همکاری با دولت های متخاصم»، «تبلیغ علیه نظام» و "توهین به مقدسات مذهبی" محکوم شدند. دستگیری فریبرز رئیس دانا به خاطر مصاحبه های او با رسانه های خارجی در این بخش مطرح شده است.

در بند ۲۱ این گزارش نگرانی های فزآینده در خصوص کارکنان روزنامه نگاران مستقل و همکاران رادیو فردا و بی بی سی که ادعا کرده اند اعضای خانواده آنها دستگیر، زندانی و بازجویی شده و مورد تحدید وارعباب برای فشار آورند به آنها به منظور متوقف کردن فعالیت های گزارشگری شان بوده اند، مطرح شده است. در جریان مصاحبه‌ایی در این زمینه یکی از کارکنان بی بی سی گفته است که یکی از اعضای خانواده او بازداشت و به او گفته شده بود که با او تماس بگیرد و تشویقش کند که از کار در بی بی سی استعفا کند. یک کارمند دیگر بی بی سی هم با بازجویی اینترنتی هم مواجه شده است.

در بند ۲۲ گزارش، موضوع محکومیت کاریکاتوریست قزوینی به نام محمدشکرایه که کاریکاتوری از یک نماینده مجلس را کشیده بود و به ۲۵ ضربه شلاق محکوم شده بود مطرح شده است. علاوه بر آن به حکم محکومیت جعفر پناهی و محمد رسول اف نیز اشاره شده است.

سه بند ۲۶، ۲۷ و ۲۸ گزارش به موضوع مدافعان حقوق بشر اختصاص دارد و اینکه چطور به خاطر فعالیت های خود به احکامی از شش ماه تا ۲۰ سال زندان محکوم شده اند. مصاحبه شوندگان با آقای شهید از بازداشت خود و زندان تا بازجویی از اعضای خانواده و حتی دوستان آنها سخن گفته اند.

۱۱ بند از این گزارش به موضوع آزادی مذهبی از آزادی جامعه بهاییان، جامعه مسیحیان، جامعه دراویش اختصاص دارد.

موضوع اقلیت های نژادی عرب و آذری و نقض حقوق انها نیز در چندین بند مورد توجه قرار گرفته است.

در پایان این گزارش نیز در ۸ بند نتایج و پیشنهادات گزارشگر برای بهبود وضعیت حقوق بشر مطرح شده است. در بند ۷۷ گزارشگر ویژه تاکید کرده است که نیاز جدی برای تعریف جرائمی همچون اقدام علیه امنیت ملی وجود دارد و دولت تضمین بدهد که فضا برای انتقاد به اشکال مسالمت آمیز وجود داشته باشد.


 


امروز: قاضی پرونده اختلاس از بیمه ایران درباره انتشار برخی شایعات مبنی بر تبرئه معاون اول احمدی نژاد از اتهامات وی در این پرونده گفت: تاکنون در این زمینه چیزی نشنیده‌ام.

به گزارش فارس، سیامک مدیر‌خراسانی رئیس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران اظهار داشت: ابلاغ احکام متهمان پرونده بیمه ایران از هفته آینده شروع می‌شود ولی روز دقیق آن مشخص نیست.

وی ادامه داد: هنوز خبری از دور دوم رسیدگی‌ها به این پرونده نیست و پرونده جدیدی به دادگاه نیامده است.

قاضی پرونده اختلاس از بیمه ایران درباره انتشار برخی شایعات مبنی بر تبرئه معاون اول رئیس‌ دولت از اتهامات وی در این پرونده گفت: تاکنون در این زمینه چیزی نشنیده‌ام.

مدیرخراسانی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به اظهارات برخی متهمان علیه معاون اول رئیس‌دولت در جلسات دادگاه تحقیقاتی از وی خواهد شد یا خیر گفت: نمی‌دانم دادسرا می‌خواهد چه اقدامی انجام دهد ولی ما در دادگاه در مورد کسانی که کیفرخواست دارند اظهارنظر می‌کنیم و در مواردی اینچنینی نظر نمی‌دهیم.

رئیس شعبه 79 دادگاه کیفری استان تهران افزود: در این زمینه وظیفه بر عهده دادسرا است و ما اصلا اظهار‌نظر نکرده و وارد این موضوع نمی‌شویم.


 


امروز: مدیر عامل شرکت نفت خزر گفت: منبع نفتی جدیدی در فاصله هزارو 500 متری چاه نفتی سردار جنگل قرار دارد گفت: سکوی اکتشافی ایران امیرکبیر آماده حفاری در این منطقه است .

به گزارش واحد مرکزی خبر، اصولی با بیان اینکه حجم نفت درجای چاه نفتی سردار جنگل 2 میلیارد بشکه برآورد شده است افزود : در لایه نخست این چاه نفتی500 میلیون بشکه نفت قابل استخراج است .

وی گفت : با بهره برداری از چاه دوم ایران به لایه های زیرین چاه نخست دست می یابد.

اصولی همچنین از آغاز لرزه نگاری در آبهای ساحلی استان گلستان خبر داد و گفت : تا پایان امسال خبرهای خوشی برای مردم خواهیم داشت.

بابازاده رئیس امور بهره برداری و مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران نیز درباره خط لوله گاز دامغان ، کیاسر ، ساری ، نکا گفت : برای اجرای این طرح 160 کیلومتری به 600 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که شرکت ملی گاز ایران پس از رفع موانع زیست محیطی در بخش پارک ملی لنگر آمادگی اجرای این طرح را دارد.

اولادی معاون برنامه ریزی مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران هم در این نشست با اشاره به اعلام آمادگی سرمایه گذار گفت : این شرکت در صدد ساخت پتروپالایشگاه در کنار پالایشگاه بهشهر است.

شاهدوست رئیس پایانه های نفتی شمال کشور با بیان اینکه تاکنون کشتی های حامل نفت خام و فرآوده های نفتی در پایانه های نفتی شمال کشور هم پهلو می گرفتند گفت:امسال برای نخستین بار 6 کشتی حامل گاز مایع LPG از قزاقستان در پایانه های نفتی شمال کشور پهلو گرفتند.


 


امروز: نماینده تهران در مجلس ضمن تکذیب اظهارات منتسب به وی در یک سایت خبری گفت: نگفتم که فرد پناهنده شده تصویر بردار صداو سیما نبوده است. اینجانب گفتم که فرد مذکور از تصویر برداران واحد مرکزی خبر نبوده است.

به گزارش بولتن نیوز، بیژن نوباوه نماینده تهران در مجلس با اشاره به درج مصاحبه ایی از قول وی در یک سایت خبری مبنی بر اینکه تصویربردار پناهنده شده به آمریکا، کارمند سازمان صداوسیما نبوده گفت: اینجانب چنین حرفی نزدم و خبرنگاری که با من مصاحبه کرده بود، خبر را بد تنظیم کرد.

وی افزود: اینجانب گفتم که فرد مذکور از تصویر برداران واحد مرکزی خبر نبوده چرا که من بعد از بازگشت خبرنگاران همراه رئیس دولت از سفر به نیویورک، از خبرنگار واحد مرکزی خبر سوال کردم که این فرد چه کسی بوده؟ که آنها در جواب به من گفتند این فرد تصویر بردار واحد مرکزی خبر نبود.

نماینده تهران با بیان اینکه ظاهرا این فرد تصویر بردار شبکه خبر بوده، افزود: من در مصاحبه گفتم که همراه رئیس دولت گروههای مختلفی اعزام می شوند و این فرد ممکن است از خود نهاد ریاست جمهوری و یا جای دیگر بوده اما از همکاران سابق من در واحد مرکزی خبر نبود!

نوباوه تصریح کرد: متاسفانه مصاحبه من بد منعکس شد و خبرنگار مصاحبه کننده از قول من نوشت که این فرد اصلا کارمند صداوسیما نبوده در حالی که من چنین حرفی نزدم.

گلخن‏بان تصویر بردار صداو سیما 2 هفته پیش در جریان سفر رئیس دولت به نیویورک از طرف سازمان صداوسیما به این سفر اعزام شد اما بعد از پایان کار و در هنگام بازگشت تیم همراه رئیس دولت را ترک و از آمریکا درخواست پناهندگی کرد.

وی چند روز قبل از سفر خود، خانواده خود را به ترکیه فرستاد تا به او در آمریکا ملحق شوند.


 


امروز: دبیرکل حزب‌الله لبنان با اعلام عملیات منحصر به فرد هواپیمای شناسایی مقاومت در داخل اراضی اشغالی، تأکید کرد که این هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) ایرانی بوده و در لبنان توسط مقاومت مونتاژ شده است.

به گزارش العالم، سید حسن نصرالله در سخنانی برای برعهده گرفتن مسئولیت نفوذ هواپیمای شناسایی به اراضی اشغالی، تأکید کرد: این هواپیما که در مسیر مشخصی پرواز کرد، ایرانی بود و نه روس؛ و جوانان حزب‌الله آن را مونتاژ کردند.

دبیرکل حزب الله لبنان نفوذ هواپیمای مقاومت لبنان به اراضی اشغالی را عملیاتی منحصر به فرد توصیف کرد و گفت: مقاومت لبنان هواپیمای شناسایی پیشرفته‌ای را از داخل اراضی لبنان به سوی دریا فرستاد؛ این هواپیما پس از پرواز صدها کیلومتر بر فراز دریا از جنوب فلسطین وارد اراضی ‌اشغالی شد و قبل از شناسایی شدن از سوی نیروی هوایی دشمن، بر فراز بسیاری از پایگاه‌های مهم این رژیم پرواز کرد.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: سخنرانی امروز به منظور برعهده گرفتن مسئولیت این عملیات منحصر به فرد است.
وی اظهار داشت: این نخستین بار است که این نوع هواپیما مورد استفاده قرار گرفته و به چنین عمق و مناطق حساسی نفوذ کرده است.
دبیرکل حزب‌الله لبنان با بیان اینکه، هدف قرار دادن این هواپیما مسأله‌ای طبیعی بود و از قبل پیش بینی می‌شد، خاطرنشان کرد: دستاورد این عملیات آن است که این هواپیما صدها کیلومتر در منطقه‌ای پُر از رادار پرواز کرد؛ ولی صهیونیستها مدعی شدند که افتخار آنها این است که به حریم هوایی آنها نفوذ نشده است.
سید حسن نصرالله تأکید کرد: این نخستین تجربه موفق برای عبور از روی دریا است؛ ما امروز بخشی از توانایی‌های خودمان را افشا می‌کنیم و این امر چیزی از حجم مسائل غافلگیر کننده دیگری را که داریم کم نمی‌کند.
وی ادامه داد: این عملیات نشان می‌دهد که ما این قدرت را داریم که توانایی‌هایمان را مخفی و در زمان مناسب از آنها استفاده کنیم.


 


امروز: سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از ارجاع طرح سؤال از احمدی نژاد به کمیسیون‌های تخصصی برای رسیدگی خبر داد.

به گزارش فارس، عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:‌ طرح سؤال از رئیس دولت از سوی امضاکنندگان این طرح روز چهارشنبه تقدیم محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت، شد.

وی همچنین گفت:‌این طرح برای رسیدگی به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع داده شده است.

به گزارش فارس، طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، در صورتی که یک چهارم تعداد نمایندگان مجلس، طرح سؤال از رئیس دولت را امضاء کنند و برای رسیدگی به هیئت رئیسه ارائه دهند، هیئت رئیسه موظف است طرح را به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع داده و رئیس دولت نیز طبق آئین‌نامه داخلی پارلمان باید حداکثر یک ماه پس از اعلام وصول گزارش کمیسیون‌های تخصصی در زمینه طرح سؤال از هیئت رئیسه، در صحن علنی برای پاسخگویی به سؤالات پرسشگران، حضور یابند.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته