-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ شهریور ۱۶, پنجشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 09/06/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



اعضای فعلی و پیشین سپاه می گویند که ایران فرماندهان و سران سپاه پاسداران و صدها نفر از سربازان پیاده نظام خود را به سوریه می فرستد.

برخی از سران این نیروها بر این باورند که تهران فرستادن کمک های نقدی و جنگ افزار به ارتش بشار اسد را شدت بخشیده است. چنین چیزی نشان می دهد که پای کشورهای دیگر منطقه هم بیش از پیش به درگیری سوریه کشیده شده است. مخالفان دولت اسد نیز به خوبی درک می کنند که ارتش رژیم دچار تنش شده است.

به نظر می رسد که یک فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، اولین شاهدی بود که به دخالت نظامی در سوریه زبان به اعتراف گشود.

روز دوشنبه گذشته نیز سردار سالار آبنوش، از فرماندهان گردان واحد صاحب الامر سپاه پاسداران طی یک سخنرانی به کارآموزان داوطلب گفت: «امروز ما درگیر جبهه های یک جنگ همه جانبه هستیم. جنگ نظامی سوریه و همچنین یک جنگ فرهنگی.» این اظهارات در خبرگزاری دانشجو بازتاب داده شد، خبرگزاری وابسته به حکومت که به طور مستقلی نمی تواند تایید شود. مقامات رده بالای ایران قبلا گفته بودند که ایران درگیر جنگ سوریه نیست.

مقامات ایالات متحده و اعضای گروه های مخالف سوری می گویند که ایران مدت ها اعضای دستگاه های امنیتی سوریه را برای امنیت سایبری و جاسوسی مخالفان دولت آموزش داده است. افراد آشنا به سپاه پاسداران می گویند که مسئله اعزام پرسنل ایرانی پس از شورش و حملات تابستان امسال به شهرهای بزرگ دمشق و حلب مورد تصمیم قرار گرفت. به ویژه در ماه ژوئیه که چهار نفر از افراد نزدیک به اسد کشته شدند.

اعضای جبهه مخالفان سوریه و جنگجویان شورشی می گویند که رژیم سوریه برای انجام عملیات هر روز بیش از پیش به هسته ای از وفاداران تکیه دارد. و می گویند در هفته های اخیر به خاطر از دست دادن مناطقی چون نواحی کردنشین و بخش هایی از مناطق نزدیک مرز ترکیه، به ارتش آقای اسد ضربات جبران ناپذیری وارد آمده است. به گزارش اسوشیتدپرس، شهادت فعالان و فیلم های موجود، روز دوشنبه نیز یک هلیکوپتر ارتش سوریه در میان انبوهی از آتش در دمشق سقوط کرد.

قیام سوریه ایران را در یک مخمصه سیاست خارجی قرار داده است. در عین حال که بهار عرب در کشورهایی چون لیبی، مصر و بحرین سکوفا می شود جمهوری اسلامی، انقلاب خود را الهام بخش شورش های منطقه قلمداد می کند.

اما تهران معترضان سوریه را پشتیبانی نمی کند. سوریه نزدیک ترین متحد ایران در منطقه، و واسطه میان ایران و شبه نظامیان شیعی لبنان مبارز و گروه سیاسی حزب الله، و همچنین دروازه نفوذ ایران به جهان عرب است. با نفوذ ترین صداهای ایران، رهبر نظام و اعضای ساختار قدرت سیاسی و نظامی، قاطعانه از رئیس جمهور سوریه پشتیبانی می کرده اند و مانند آقای اسد، دلیل خشونت در این کشور را به خاطر دخالت های خارجی و تروریست ها اعلام می کنند.

ولی به نظر می رسد ادامه روند پشتیبانی انگشت نمای تهران از سوریه با مشکلاتی روبرو شده است. برخی از اعضای دولت تلاش می کنند جلوی ضرر را از هر کجا که شده بگیرند. در چند ماه گذشته، وزارت امور خارجه ایران به برخی از اعضای اپوزیسیون سوریه پیشنهاد میانجیگری بین دو طرف را داده است. تحلیلگران و اعضای سابق و فعلی سپاه پاسداران بر این باورند که اکنون چنین تلاش های میانجی گرانه ای در سایه حمایت رژیم ایران از ارتش اسد رنگ باخته است.

محسن سازگارا، عضو موسس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اکنون مخالف رژیم ایران است و در ایالات متحده در تبعید زندگی می کند طی گفتگوی تلفنی می گوید: «اگر اسد سقوط کند یکی از بال های ایران خواهد شکست. آنها در حال حاضر با استفاده از تمام امکانات از عراق تا لبنان تلاش می کنند وی را در قدرت نگه دارند.

دو روزنامه ایران به نقل از وزیر دفاع ایران احمد وحیدی اعلام کرند که وی روز پنجشنبه از یک تغییر خبر داد. اگر سوریه نتواند قیام را سرکوب کند، ایران بر اساس یک قرارداد دفاعی متقابل میان دو کشور، کمک نظامی اعزام خواهد کرد. با این همه وی افزود که سوریه هنوز درخواست کمک نکرده است.

وی گفت: «سوریه به خودی خود می تواند به خوبی از پس مدیریت وضع موجود برآید.» و افزود: «ولی در صورتی که دولت نتواند بحران را حل و فصل کند بر اساس درخواست دولت سوریه، تعهدات خود را بر اساس پیمان متقابل دفاعی امنیتی به انجام می رسانیم.»

این هفته در تهران، مسئله بحران سوریه در صدر دستور کار نشست جنبش غیر متعهدهاست. علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران، روز پنجشنبه گفته بود که ایران در این کنفرانس پنج روزه طرح شگفتی آور صلح برای سوریه ارائه خواهد کرد. این جلسه روز یکشنبه شروع شد و به مدت 5 روز ادامه داشت.

به نقل از رسانه های ایران، وزیر آشتی ملی سوریه علی حیدر، روز دوشنبه در تهران با چندین تن از مقامات ایران دیدار و قدردانی سوریه را اعلام کرد. «مردم سوریه پشتیبانی ایران را در طول این دوران سخت هرگز فراموش نمی کنند.»

رهبر ایران، آیت اله خامنه ای که تنها کسی است که درباره مسائل کشور حرف آخر را می زند، به گفته یک عضو سپاه پاسداران، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس را به ریاست نیروهای اعزامی همکار با نظامیان دولت اسد منصوب کرده است. نیروهای قدس بخش عملیاتی برون مرزی سپاه پاسداران، وظیفه آموزش سران شبه نظامیان و (در واقع) صادرات ایدئولوژی انقلاب اسلامی ا به عهده دارد. ایالات متحده نیروی قدس را در بسیاری از حملات تروریستی افغانستان و عراق مقصر می داند.

این عضو سپاه پاسداران در تهران گفت که آقای سلیمانی آقی خامنه ای را متقاعد کرده که مرزهای ایران فراتر از مرزهای جغرافیایی ا گسترده است و مبارزه برای سوریه بخشی از حفظ هلال شیعی اسلام است. این هلال شیعی که پس از سقوط صدام حسین به وجود آمده است، شیعیان عراق، لبنان و سوریه را نیز در بر می گیرد.

بر اساس گفته های دو سپاهی آشنا با جنبش ها، ایران اکنون صدها تن از اعضای بدنه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج -نیروهای شبه نظامی لباس شخصی داوطلب که به دعوت سپاه پاسداران پاسخ گفته اند را به دمشق اعزام کرده است.

بسیاری از نیروهای ایران از واحدهای سپاه پاسداران در خارج از تهران می آیند و به ویژه از مناطقی چون آذربایجان ایران و مناطق کردستان؛ که در آن ها تجربه برخورد با جنبش های جدایی طلب قومی وجود دارد. این افراد می گویند که آنها به جای سربازان دون پایه سوری که به مخالفان سوریه می پیوندند جایگزین می شوند. و عمدتا نقش هایی مانند حفاظت از انبارهای سلاح و کمک به برپایی پایگاه های نظامی را بر عهده دارند، نقش هایی که به درگیری مستقیم نیازی ندارد.

آقای سازگارا و اعضای کنونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گویند که ایران همچنین از فرماندهان سپاه پاسداران برای هدایت نیروهای سوریه در استراتژی نبرد و از فرماندهان قدس برای کمک به اطلاعات نظامی بهره می برد.

در سوی دیگر درگیری های سوریه، عربستان سعودی و قطر شورشیان مخالف را تجهیز و تامین می کنند و ترکیه به آن ها اجازه داده که یک پایگاه غیر رسمی در نزدیکی مرز سوریه داشته باشند. جنگجویان خارجی عرب که بسیاری از آن ها جهادی افراطی اند نیز به سوریه هجوم آوردند تا در کنار شورشیان مبارزه کنند.

آقای سازگارا و فردی که در ایران با شرکت های ساخت و ساز آشنایی دارد می گویند که ایران نیز از راه شرکت های ایرانی در عراق کمک های نظامی و پول نقد به سوریه می فرستد. شرکت ساخت و ساز متعلق به اعضای سابق سپاه پاسداران که در حال حاضر در عراق زندگی می کنند و یک شرکت خدمات جهانگردی به زائران اماکن مقدس شیعی در شمار این گونه شرکت ها هستند.

بر اساس گفته های دو نفر از مقامات سپاه در تهران و همچنین یکی از نمایندگان مجلس ایران در دمشق در هفته گذشته،سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای سوریه برای آزادی 48 گروگان ایرانی ربوده شده توسط یک واحد از ارتش آزاد سوریه در ماه پیش با یکدیگر همکاری می کنند.

ایران در ابتدا هر گونه ارتباط ایرانیان ربوده شده بود با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تکذیب کرد. اما آقای صالحی بعد گفت که برخی از گروگان ها عضو بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده اند و آن ها را «عزیز ترین و محبوب ترین های» ایران نامید. در همین حال، رسانه های اپوزیسیون ایرانی با افشای نام چهار تن از گروگان ها آنان را فرماندهان فعلی سپاه پاسداران از استان های مختلف ایران برشمرد.

رسانه های ایران گزارش داده اند که سفیر ایران در سوریه اعلام کرده که به تازگی محل نگهداری گروگان ها مشخص شده است و ایران با سوریه در مورد چگونه نجات آن ها گفتگو می کند. این نماینده همچنین گفت یک کمیته مشترک ایران و سوریه، متشکل از کارشناسان اطلاعاتی، سیاست و نظامی برای ماموریت نجات تشکیل شده است. رسانه های ایران روز دوشنبه اعلام کردند که این کمیته یافته های به روز رسانده شده خود را هر روز به آقای اسد ارائه می دهد.

از: فرناز فصیحی // در: نیویورک تایمز

توضیح عکس: یک هلیکوپتر که در اطراف دمشق آتش گرفته است. فیلم آتش گرفتن این هلیکوپتر عکس را تایید می کند.


 


اختلاف نظر بین آمریکا و اسرائیل در مناقشۀ اتمی با ایران شدت می گیرد. و اسرائیل نمی خواهد منتظر زمانی بماند که دیگر هیچ گزینه ای نداشته باشد.

نخست وزیر اسرائیل بنیامین ناتانیاهو هنگامی که قرار بود در ماه گذشته نمایندۀ کنگرۀ آمریکا و رئیس کمیسیون اطلاعاتی مایک راجرز را در مورد سیاست مربوط به ایرانِ کشورش روشن کند ناراحت و بدخلق بوده است. در هر حال این مطلب را یکی از سرشناس ترین و مورد اعتماد ترین روزنامه نگاران اسرائیل شیمون شیفر در روزنامۀ «یدیعوت آخرونوت» می نویسد.

از ناتانیاهوی عصبانی نقل می شود: «اوباما و دولتش به جای فشار مؤثر بر ایران به ما فشار وارد می آورند که به تأسیسات هسته ای حمله نکنیم.» وی می گوید «زمان گذشته است!» و به تندی از این خواستۀ اوباما انتقاد می کند که در مقابله با ایران بیشتر برای تحریم ها و تلاش های سیاسی وقت گذاشته شود.

در این موقع کاسۀ صبر سفیر آمریکا در تل آویو که در آنجا حاضر بوده لبریز می شود: دانیل شاپیرو ظاهراٌ با ادب اما خیلی قاطع اسرائیل را متهم کرده که سیاست باراک اوباما را در مورد ایران به عمد بد می فهمد. حاضران از «برق و جرقه» در جوّ گفتگوها گزارش داده اند و اضافه کرده اند تبادل نظر بسیار تند و غیردیپلماتیک بوده است.

شاپیرو خیلی زود گزارش روزنامه را در مصاحبه ای «داستانی بسیار مسخره» خواند. وی گفت صحبت چون همیشه «دوستانه و دربارۀ موضوع» بوده است: «من همیشه با احترام با نخست وزیر صحبت می کنم همانطور که او همیشه با احترام با من صحبت می کند. و این احترام متقابل مشخصۀ همۀ گفتگوها بین دو دولت نیز هست.»

ایران ظاهراٌ به برنامۀ اتمی سرعت می دهد

اما احتمالاٌ این روزها اوضاع چندان آرمانی نبوده است – گرچه سفیر در مصاحبه دوبار تأکید کرده «گزینۀ نظامی» علیه ایران برای ایالات متحده ممکن است. به گفتۀ وی باراک اوباما کاملاٌ آشکار ساخت که ایالات متحده برای جلوگیری از تسلیحات هسته ای ایران آمادۀ انجام چه کاری است. اما دست بر قضا در اسرائیل حرف های آرام بخش سفیر تأثیری نداشته اند.

در این موقع کاسۀ صبر سفیر آمریکا در تل آویو که در آنجا حاضر بوده لبریز می شود: دانیل شاپیرو ظاهراٌ با ادب اما خیلی قاطع اسرائیل را متهم کرده که سیاست باراک اوباما را در مورد ایران به عمد بد می فهمد. حاضران از «برق و جرقه» در جوّ گفتگوها گزارش داده اند و اضافه کرده اند تبادل نظر بسیار تند و غیردیپلماتیک بوده است.

چنین می نماید که نه تنها بحران ایران اوج می گیرد بلکه درگیری بین دولت های آمریکا و اسرائیل دربارۀ اقدام بعدی با توجه به پیشرفت برنامۀ اتمی ایران شدت تازه ای می یابد.

گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که در پنجشنبۀ گذشته منتشر شد این احتمال ها را تأیید می کند که حکومت ایران برنامۀ اتمیش را با وجود تحریم های شدیدتر اقتصادی نه کنار گذاشته و نه کمتر کرده است – بلکه کاملاٌ برعکس، بر سرعت آن هم افزوده است. به گفتۀ آژانس از زمان گزارش قبلی، ایران بر تعداد سانتریفوژهای خودی بیش از ۲۰۰۰ هزار افزوده و آنها را دوبرابر کرده است. طبق این گزارش ۷۰۰ تای آنها آمادۀ کارند.

آژانس حتی احتمال می دهد در تأسیسات نظامی پارچین در پیوند با کلاهک های انفجار اتمی، آزمایش هایی انجام شده باشد. بعد از آنکه آژانس بر اساس گزارش های سازمان های اطلاعاتی در ژانویۀ ۲۰۱۲ خواستار ورود به مجتمع پارچین شده بود ناگهان ساختمان را خراب کردند و مواد ناپدید شد و خاک زمین را برگرداندند.

احساس انزوا

اسرائیلی ها به ویژه نگرانند که بخش های زیادی از برنامۀ اتمی در زیر زمین قرار دارد به گونه ای که حمله های هوایی آنها را یا اصلاٌ نابود نمی کند و یا بسیار به سختی. دلیل اصلی اختلاف نظر با واشنگتن هم همین است: در حالیکه اسرائیل برای حملۀ مؤثر خیلی زمان ندارد آمریکا که بهتر مسلح است می تواند گزینۀ نظانی را مدت زمان طولانی تری باز نگاه دارد.

«نیویورک تایمز» از یک مشاور سابق باراک اوباما نیز با این گفته نقل قول می کند که اسرائیلی ها نمی توانند «این کار را به تنهایی به صورت مؤثر انجام دهند.» این مشاور گفته ایالات متحده اکنون می کوشد برای اسرائیلی ها روشن سازد حملۀ نظامی که برنامه را فقط بیشتر زیر زمین فرو می برد نه یک راه حل بلکه «مشکل بزرگتر» است.

البته چنین می نماید که آمریکایی ها نتوانسته اند در انتقال پیام خود لحن درست را بیابند؛ ظاهراٌ نشانه های اخیر از واشنگتن احساس انزوا را در تل آویو تنها تقویت کرده است.

ایالات متحده نامنتظره از میزان شرکت خود در رزمایش مشترکی در ماه اکتبر کاسته است: ابتدا قرار بود ۵۰۰۰ هزار سرباز آمریکایی شرکت کنند، اما اکنون ممکن است فقط ۱۲۰۰ سرباز باشند.

رسماٌ وضعیت دشوار بودجه علت قلمداد شده اما گفته می شود اوباما خواسته با این کار ناخرسندی خود را برای اسرائیل آشکار کند – شاید نیز به این دلیل که نخست وزیر اسرائیل از نامزد جمهوری خواه میت رامنی در دیدارش از اسرائیل همچون یک رئیس جمهور در ضیاتی دعوت کرده بوده است.

چتر راداری در قطر

بعد رئیس ستاد نیروهای نسلح آمریکا باعث جلب توجه شد: وی نه تنها هشدار داد که اسرائیل می تواند برنامۀ اتمی ایران را «تنها به تأخیر بیندازد و نه اینکه از بین ببرد» بلکه اعلام هم کرد وی در چنین حمله ای نمی خواهد همدست بشود.

سپس روز دوشنبه افشاگری بعدی در «یدیعوت آخرونوت» انجام شد. باز هم شیمون شیفر بود که از قرار شنیده بوده است ایالات متحده به ایرانی ها از طریق دیپلمات های اروپایی اطلاع داده اند واشنگتن به تکروی اسرائیل نخواهد پیوست و انتظار دارد ایران در چنین صورتی به هدف های آمریکایی حمله نکند.

در عین حال ظاهراٌ در واشنگتن دربارۀ اقدام ها و تهدیدهایی فکر شده که مانع جنگ می شوند اما در عین حال می توانند ایران را وادار به کوتاه آمدن بکنند. قرار است در قطر به سرعت چترِ راداری نصب شود، در میانۀ سپتامبر آمریکایی ها با متحدان خود رزمایشی در خلیج فارس انجام خواهند داد. و باراک اوباما قراراست خط های قرمز آشکاری برای ایران در نظر گیرد.

این را نتانیاهو در جلسۀ هفتگی دولت آنگاه که نسبت به عدم ثبات قدم غرب و نیز آمریکا هشدار داده بود خواستار شده بود: «مادام که ایران خط قرمزی نبیند به برنامۀ اتمی خود پایان نخواهد داد.»

به گفتۀ «نیویورک تایمز» از سرگیری منسجم تر اقدام های خرابکاری در گفتگوست؛ حتی یک حملۀ نظامی محرمانه علیه هدف های برگزیده آنگونه که اسرائیل علیه یک رآکتور هسته ای سوریه در سال ۲۰۰۸ انجام داد قرار است در واشنگتن مورد بحث قرار گیرد.

«ارتش مشکل را حل خواهد کرد»

در این فاصله در اسرائیل مؤافقان و مخالفان حمله هرچه آشکارتر نظر خود را بیان می کنند. رئیس جمهور شیمون پرز که دوهفتۀ پیش برای اولین بار با صراحت تمام مخالفت خود را با حملۀ قریب الوقوع اعلام کرده بود در مراسمی برای سربازان قدیمی نسبت به ترس ناموجه هشدار داد: «اسرائیل قویتر از همیشه است» وی گفت گرچه نباید تهدیدها را دست کم گرفت اما دلیلی هم وجود ندارد در حالت آماده باش به سربریم.

وزیر دفاع ایهود باراک که همراه ناتانیاهو از مؤافقان حملۀ پیشگیرانه است به همین مناسبت گفت اسرائیل با «چالش های دشواری روبروست» و ارتش امنیت و آیندۀ اسرائیل را تضمین خواهد کرد. باراک بدون اینکه از ایران نام ببرد اما بدون پرده پوشی گفت: «وقتش که برسد ارتش مشکل را حل خواهد کرد.»

* از: میشائل بورگ اِشتِده / در: ولت آنلاین


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته