-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ شهریور ۲۰, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 09/10/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1391/6/19
  •  

    رعنا
    رد پای یک فراری

    اینجا مسلمان بودن خیلی مهم است. برعکس ایران که اهمیت مسلمان بودن یا نبودن به گرفتن عروسی قاطی یا جدا محدود می شود که آن هم یک شب است و درنهایت یک شب در زندگی هیچ کس مسئله تعیین کننده ای نیست. اینجا بسته به اینکه چقدر وقت خود را بیرون خانه میگذرانید ممکن است ناچار شوید تا روزی پنج-شش بار بعد از سلام به سوال "آیا مسلمانی؟" پاسخ دهید. من اولهاش نمیدانستم باید چه جوابی به این سوال بدهم. بسکه درایران مسلمان بودن را برای ما سخت تعریف کردند. اما خب مفهموم برخی کلمات در خارج با ایران خیلی فرق دارد و یکی از مهمترین آن کلمات همین"مسلمان" است.  مسلمانی در ایران به دین که همان شیوه سعادتمندانه زندگی انسان است ربط دارد و متاسفانه درین شیوه سعادتمندانه زندگی چندان تمهیداتی برای سعادتمندی در این دنیا درنظر گرفته نشده و تمام بهره ها به دنیای باقی حواله میشود. تازه تخطی نکردن از این شیوه زندگی آنقدرها هم کار ساده ای نیست و مراقبت شبانه روز می طلبد که اسمش عبادت است. انگار یک نفر، که لابد خداست با یک چماق بزرگ، که لابد حد الهی ست آن بالا، که حتمن آسمان هفتم است نشسته و مدام آدم ها را از جرگه ی بسیار محدود مسلمانان حقیقی پرت می کند بیرون طوری که تعدادشان از صدوبیست و چهار نفر تجاوز نکند. اینجا مسلمانی کلن مفهوم دیگری ست که هیچ ربطی به روش زندگی ت ندارد و هیچ گونه تلاشی هم نمی طلبد. تو خواهی نخواهی مسلمانی. همانطور که خواهی نخواهی ایرانی هستی. به همین راحتی. هیچ کس هم نیست که این امتیاز را از روی شانه ات بردارد حتی اگر هر روز و هر شب از مستی تلوتلو بخوری یا یقه لباست همیشه تا نافت باز باشد. بعد اینجا مسلمانی آی انسان را سعادتمند می کند؛ نمیدانید که. مثل یک اسم رمز است که بسیاری از درهای بسته را باز میکند. این همه که من اینجا از مسلمانی م خوشحالم ایران نبودم. بسکه زندگی را آسان میکند برعکس ایران که سخت میکرد. درین یکسال بارها و بارها انسان های مسلمان به سوی من آمده، اعلام کرده اند اگر هرموقع کاری داشتی بدان که من مسلمانم و میتوانی روی من حساب کنی. یا همانطور که داری با بدبختی هایت توی سر خودت می زنی یک مسلمان از راه می رسد و شما را از گل بیرون می کشد.-حالا دارم اغراق میکنم- بی که ازش خواسته باشی از گل بیرونت بکشد یا بی که حتی از قبل بشناسی ش. بعد این مدل الطفاتات رفتاری به غریبه ها در اروپا اصلن مرسوم هم نیست. چندبار مثلن شده که خواسته ام بار یک خانم پیر عصا بدستی را  در خیابان برایش بیاورم اما او امتناع کرده. حالا من جوان رعنا، سه بار اثاث کشی کردم هر سه بار یک مسلمانی سر بزنگاه پیدا شده و زار و زندگی م را با ماشینش آورده خانه جدید و هرچه اصرار کردم پول بنزین هم حتی نگرفته. یکی شان حالا دوست و همکلاسی م بود که باز هم دلیل نمیشود، دو نفر دیگر را اما کلن یک ساعت هم در زندگی م ندیده بودم. میدانید انگار اینجا مسلمان ها شما را از قبیله * خودشان بدانند، برایشان غریبه نیستید.
     
    حالا بیایید این طرف.
    کشورهای دیگر را نمیدانم، اما اینجا آن قشری از آدمها که کارگر ساختمانی هستند یا سرایه دار هستند یا کارهایی ازین دست انجام میدهند، معمولن عرب یا سیاه پوستند که یعنی مسلمان. چرا که بسیاری از کشورهای افریقا مستعمره فرانسه بودند و مردمش فرانسه زبان هستند و ازینرو قشر بدون تحصیلات و تخصص میتوانند براحتی مهاجرت کنند. همان داستان بیشتر افغان های مهاجر به ایران. بعد قطعن انسان تحصیل کرده و متخصص هم در افریقا یا افغانستان زیاد هست اما تا کار مناسب با تحصیلات یا تخصصشان در کشور مقصد نداشته باشند مهاجرت نمی کنند و کشورهای مقصد کارهای درست و درمان را براحتی به خارجی نمیدهند. پس انسان های تحصیل کرده یا متخصص، درصد کمی از مهاجران را تشکیل می دهند. این است که اینجا وقتی میگویی عرب، یا سیاه پوست، آن درصد زیاد انسان های بی مهارت بی تخصص می آید درنظر آدمها. بعد آدمها به نژادپرست بودن متهم میشوند درصورتیکه شاید آدمها مقصر نباشند.
     
    حالا سرایه دارها یا کارگرها را تصور کنید که تقریبن همه از قبیله شما هستند. به عبارت دیگر شما از قبیله آنها هستید و این روح قبیله ای آنقدر قوی ست که آن داد و ستد خدمت و پول که معمولن بین طبقات اجتماعی شکاف عمیقی ایجاد می کند این وسط گم میشود. انگار نیاز مالی اصلن مطرح نیست و در هرصورت این خانم خانه تو را تمیز میکرد چرا که تو از قبیله خودش هستی. این است که تو سرایه دار داری، اما خودت از طبقه اجتماعی سرایه دارت هستی. فکر نکنید هیچ شباهتی به علاقه ی سرایه دار خانه شمال تان به شما دارد ها. اصلن. آنجا علاقه ی مشروط به نحوه پرداخت، ممکن است وجود داشته باشد اما او هیچ وقت شما را از خودش نمیداند. اینجا اما داستان دیگری ست. مثلن سرایه دار ممکن است وظیفه خودش بداند که برای تو یک شوهر درخور دست و پا کند، یا ملافه های اتاقت را خارج نوبت عوض کند. یا برای ت کار پیدا کند یا بگوید کدام لباست بیشتر مد است و کدام رنگ بیشتر بهت می آید و هزارهزار چیز دیگر. بعد طبعن تو داری درسی می خوانی یا کاری میکنی که به واسطه آن به طبقه دکتر مهندس ها هم تعلق داری. خلاصه یعنی دراین صحنه مهاجرت هی انسان را بین طبقات مختلف اجتماعی سُر می دهد که حس بسیار نابی ست که دنیا را جای دوست داشتنی تری میکند. 
     
    * اینجا خواندم قبیله خیلی به دلم نشست. 
    .

     
     

    1391/6/19
  •  

    امیرحسین
    تلخ مثل عسل

    1- قرارداد بسته‌ایم با شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی. کالای مورد قرارداد را آورده‌ایم به هزار بدبختی تهران. شورای محترم فوق‌الذکر برداشته بعد یک‌ماه دلی‌دلی، نامه زده بودجه نداریم کالا را تحویل نمی‌گیریم. قبلن وقتی تاییدیه می‌دادند زیرش می‌زدند حالا وقتی که قرارداد می‌بندند. این اگر پیشرفت نیست پس چیست؟

    2- همکار محترم هشتاد میلیون تومان پول دارد یک سقف چهل متری در مرکز ام القرای جهان اسلام نمی‌تواند بخرد. آپارتمان نوساز در وردآورد هم بالای متری یک و نیم میلیون تومان است. این شکوه و جلال ملک و ملک، اگر پیشرفت نیست پس چیست؟
     
    3- رفته‌ایم نان، کمتر از دو کیلو میوه، ماست دوغ و یک بسته پنیر و جوراب خریده‌ایم شده پنجاه هزار تومان. در خود نیویورک هم خرید می‌رفتیم با بیست و پنج دلار راحت‌تر خرید می‌کردیم یعنی ما زده‌ایم روی دست بلاد اتازونی در قیمت‌ها. این اگر ...؟
     
    4- دبیر کل بانک مرکزی دهانش را باز می‌کند دلار صد تومان پیشرفت می‌کند؛ می‌بندد پنجاه تومان. کاش دبیر کل ماهی بود. دهانش باز و بسته می‌شد اما صدا ازش در نمی‌آمد. اینهمه پیشرفت نرخ برابری ارز در کمتر از یک سال اگر ...؟
     
    5- دوستان احساس تکلیف کردند و از دیوار سفارت انگلیس بالا رفتند، انگلیس سفیر ما را اخراج کرد. دوستان از هیچ جای بلاد کانادا بالا نرفتند باز سفیر ما اخراج شد. این اگر ...؟
     
    6- به شهرداری یزد سرور فروخته‌ایم چهار ماه قبل با تعهد پرداخت یک ماهه. هنوز که هنوز است پروژه تسویه نشده، زنگ زده‌ام با صاحبش، توضیح دادم که مجبور شده‌ام برای بازپرداخت وجه تامین کننده خارجی کالا پول نزول کنم. فرمودن شرمنده که شما رو به گناه انداختیم. این همه توجه به امور معنوی اگر پیشرفت...؟
     
    7- بازم بگم؟ نه بگم؟ بگم؟
    بزرگواران مسوول! دلاوران! مقاومان! اهالی بدر و خیبر
     
    * تیتر از سی‌میل

     
     

    1391/6/19
  •  

    سین‌جیم

    1. کاش آدم از همان جوانی سنش بالا باشد. کاش آدم آن شور آزاردهنده را نداشته باشد و مثل حالا باشد. این که آدم سنش که می رود بالا تازه زندگیش فلسفی می شود یه جوری است. انگار فکر می کنی وقت کم است، در عین حال که خیلی زیادی است برای این همه سال فلسفیدن.

    2. آدم یا همان توی جوانی می تواند با نهایت کله خری همسر بشود، مادر بشود، صاحبِ یک خانواده بشود، یا اگر نشد و آن شور و هیجان دهه ی بیست فرو نشست، باید یکی بیاید و مجبوری بهت یکی از این نقش ها را بدهد؛ اگر بتواند.

    3. سیاست از این ها بدتر است. این که آدم تازه سرِ نیمه ی زندگیش، تصمیم بگیرد مرز و بومش را بسازد، حاضر بشود هزینه بدهد روزهای عمرش را، به ازای آزادی و استقلالِ جایی که توش بزرگ شده و مال اوست، دیر است. برای این یکی وقت خیلی کم است. مثل برق و باد سه سال می گذرد و همه چی سرد می شود.

    4. اما دل آدم توی هر سنی برای عشق تنگ می شود. این که عشقی بیاید، بیفتد توی کله ت و هر لحظه زندگیت را معنی بدهد؛ تخمی تخمی. معنی که مربوط به خود آن لحظه نیست. مال آن شوری است که عشق می آفریند. بلد است همه چیز را به خودش ربط بدهد.

    5. سیاست معنی دومی به عشق می دهد. عشق نمی شود فقط همخوابگی و همزیستی با مردی جذاب. عشق می تواند گرفتن دست یک همراه و همگام باشد در راهرویی تاریک، در حالی که چشم بند بسته ای رو به دیوار ایستاده ای، در حالی که دلداریت می دهد " ما پیروزیم" .

    6. عشق گاهی هم فریادی است با هزاران هم قدم، یا هم سکوتی. عشق همان است که وقتی یکی را از میانمان می برند به شکنجه، قلبمان را چنگ می زنند. همان طور که معشوقی را از رختخوابمان ببرند؛ به زور.

    7. شیوا دوست نداشت برود تو. شور زندگی داشت دختر. شورِ همه جای زندگی را داشت. ان قدر سیاسی نشدم هیچ وقت به اندازه ی نصف او حتی، که بفهمم چرا نمی رود عذر نمی خواهد، عفو نمی نویسد الکی و زندگی را که آرزوش را داشت نمی کند. شاید او هم مثل من فهمیده بود در زندگی ان قدر ها خبری نیست که برای چگونگی اش به آب و آتش بزنی. شاید او هم مثل من بود که عاشق نیستم. شاید او هم آن چگونگی را برای همه مان می خواهد.  یا همه عاشقانه و آزاد فریاد بزنیم یا هیچ. شاید این ور درب ِ بزرگ آهنی هم برایش زندان بود. با همه ی این ها شیوا جوان بود. و شورِ جوانی حیف است به محدوده ی دیوارها.


     
     

    1391/6/19

    تیم والیبال ایران توانست با ثبت دومین پیروزی برابر تیم ژاپن در مسابقات انتخابی لیگ جهانی والیبال برای نخستین بار به این رقابت ها راه یابد.

    در این دیدار که ساعت ۱۹ روز یکشنبه (۱۹ شهریورماه) به وقت محلی در سلن دوازده هزار نفری ازادی برگزار شد، تیم ایران توانست همانند دیدار نخست خود برابر ژاپن، این تیم را سه بر صفر شکست دهد.

    ایران، که برای صعود به لیگ جهانی تنها به بردن یک ست از بازی برگشت نیاز داشت، ست نخست این دیدار را ۲۵ بر ۱۶، ست دوم را ۲۵ بر ۱۷ و ست سوم را ۲۵ بر ۲۱ به سود خویش پایان داد.

    دو ماه پیش نیز تیم ایران توانسته بود ژاپن را دیدارهای انتخابی مسابقات المپیک لندن در خاک ژاپن با نتیحه سه بر صفر شکست دهد.

    دیدار برگشت تیم والیبال ایران برابر ژاپن در حالی برگزار شد که برخلاف دیدار نخست، فدراسیون والیبال ایران اعلام کرده بود به بانوان تماشاگر این دیدار اجازه حضور در سالن داده نخواهد شد.

    بنابر اعلام این فدراسیون، حتی خبرنگاران زن نیز از حضور در سالن منع شده بودند اما در تصاویر تلویزیونی این دیدار، خبرنگاران زن در سالن آزادی به چشم می خوردند.

    تیم ایران پیش از رویارویی با تیم ژاپن، در مرحله پیشین مسابقات انتخابی لیگ جهانی نیز با دو نتیجه سه بر صفر تیم ملی مصر را در قاهره شکست داده بود.

    منبع: ایسنا

    مرتبط:

    نخستین قهرمانی مردان والیبالیست ایران در آسیا

    تیم ملی والیبال ایران از صعود به المپیک بازماند


     
     

    1391/6/19


    حسین ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی ایران می‌گوید از ابتدای تیرماه امسال تاکنون ۱۷۵ نفر در دریای خزر غرق شده‌اند.

    آقای ذوالفقاری این مطلب را امروز یکشنبه، نوزدهم شهریور ماه در یک نشست خبری بیان کرده و افزوده است: نیروهای دریابانی ایران ۸۰۶ نفر که در حال غرق شدن در دریای خزر بودند را نجات دادند.

    به گفته فرمانده مرزبانی ایران در همین مدت ۱۷۲ نفر نیز «که مرتکب جرم در حریم ساحل شده بودند» بازداشت شده و ۳۵ هزار و ۵۳۷ نفر نیز از مأموران تذکر دریافت کرده و «ارشاد شدند.»

    خبرگزاری مهر روز شنبه نوشت که مرگ‌ومیر بر اثر غرق شدن در ایران طی سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است به طوری که آمارهای پزشکی قانونی نشان می‌دهد «در پنج سال گذشته بیش از دو هزار شهروند» در سواحل شمالی کشور جان خود را از دست داده‌اند.

    بنا بر این گزارش، آمارهای سال جاری نشان می‌دهد قربانیان دریا و رودخانه‌ها نسبت به سال گذشته افزایش ۹ درصدی داشته است.

    البته این آمار تنها مربوط به سواحل ایران در دریای خزر است و به نوشته خبرگزاری مهر، در مجموع هر سال یک هزار و ۲۴۰ ایرانی در حین شنا کردن جان خود را از دست می‌دهند.

    مهر در ادامه می‌نویسد که «مسئولان فدراسیون نجات غریق مدعی‌اند با حداقل امکانات و تجهیزات در مدت هشت سال توانسته‌اند جان ۵۴ هزار شهروند را در سواحل مازندران، گیلان و گلستان نجات دهند.»

    خبرگزاری مهر شمار افرادی را که سالانه در جهان جان خود را در دریاها و رودخانه‌ها از دست می‌دهند «بیش از ۱۱ میلیون نفر» عنوان کرده است.

    منبع: مهر و رادیو فردا

     


     
     

    1391/6/19

    گزارش‌ها حاکی از ان است که ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی در بازارهای آزاد ایران به طرز بی‌سابقه‌ای سقوط کرده و قیمت هر دلار امریکا در این بازار‌ها در روز یکشنبه (۱۹ شهریورماه) به ۲۳۷۰ تومان رسیده است.

    به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، ارزش هر یورو نیز در بازار آزاد ایران به رقم بی سابقه ۲۳۷۰ تومان رسیده است.

    از زمان تحریم بانک مرکزی ایران توسط آمریکا در زمستان سال گذشته، تا کنون ارزش ریال به سقوط خود ادامه می‌دهد و دولت ایران نتوانسته است واحد پولی این کشور را تقویت کند.

    دولت ایران طی ماه قبل اعلام کرده بود که به دنبال راه اندازی بورس ارز است اما این موضوع نیز نتوانست مانع از کاهش ارزش ریال در برابر دلار در بازارهای ایران شود.

    ایلنا همچنین گزارش داده است که قیمت سکه نیز از روز گذشته در بازارهای ایران افزایش یافته و هر قطعه سکه بهار ازادی طرح قدیم با ۲۳ هزارتومان افزایش نسبت به روز گذشته به ۹۳۰ هزار تومان رسیده است.

    منبع: ایلنا


     
     

    1391/6/19

    وبسایت خبرآنلاین به نقل از آمارهای منتشر شده از سوی گمرک ایران گزارش داده که واردات خودروهای لوکس به این کشور همچنان با نرخ ارز دولتی انجام می‌گیرد.

    در این گزارش آمده که در مردادماه ۶۲ دستگاه خودروی بالای ۱۰۰ هزار دلار به ارزش ۹/۳ میلیون دلار با نرخ دولتی وارد ایران شده است و با توجه به فاصله ۹۰۰ تومانی نرخ دلار آزاد با دلار دولتی، «رانت ارزی که به واردکنندگان این ۶۲ خودرو تعلق گرفته تنها در این یک ماه بالغ بر ۸ میلیارد تومان بوده است.»

    در میان خودروهای وارداتی بالای ۱۰۰ هزار دلار مردادماه، ۳۳ دستگاه پورشه، ۲۸ دستگاه بنز و یک دسنگاه مازاراتی به چشم می خورد.

    ماه گذشته نیز وبسایت خبرآنلاین گزارش داده بود که واردات خودرو در تیرماه که بالغ بر ۳۰۰۰ دستگاه بوده است، رانتی حدود ۵۸ میلیارد تومان را برای واردکنندگان به همراه داشته است.

    پیشتر بانک مرکزی ایران به همراه وزارت صنعت و معدن این کشور، کالاهای وارداتی را برای دریافت ارز مرجع در ۱۰ دسته اولویت بندی کرده بودند که خودروهای با حجم موتور بیش از ۱۵۰۰ سی‌سی در دسته آخر اولویت برای دریافت ارز مرجع قرار گرفته بودند.

    وبسایت خبرآنلاین افزوده که بر اساس آمارهای اعلام شده، یک دستگاه خودروی پورشه پانامرای توربو ۲۱۰ هزار دلاری، که در گمرک ایران به ارزش ۲۵۷ میلیون تومان به ثبت رسیده، سودی برابر ۳۲۴ میلیون تومان را برای واردکننده آن به همراه داشته است.

    سود واردات این دستگاه خودرو در تیرماه سال جاری البته ۱۷۵ میلیون تومان بوده که این افزایش سود محسوس به دلیل افزایش قیمت دلار طی این دو ماه صورت گرفته است.

    منبع: خبرآنلاین

    مرتبط:

    واردات خودروهای ۱۵۰ هزار دلاری به ایران

    ارزش خودروهای بنز وارداتی: از ۷۰ تا ۹۴۰ میلیون تومان

    ۴۸ میلیون ایرانی زیر خط فقر زندگی می کنند


     


    شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر

    خبرهاي گذشته