خانواده احمد قابل، روشنفکر نواندیش دینی، ضمن تشکر از عموم مردم و فعالانی که طی مدت زمان بیماری وی، همراهی داشته و دعاگو هستند، شرحی از وضعیت فعلی وی بعد از ترخیص از بیمارستان را ارائه داده اند.
به گزارش تارنمای «شریعت عقلانی»، متن این پیام به شرح زیر است:
یا من اسمه دواء و ذکره شفاء
به اطلاع عموم دوستان و آشنایان می رساند که با الطاف الهی بار دیگر عزیزمان حجةالاسلام والمسلمین آقای احمد قابل عمل های سخت جراحی را پشت سر گذاشت و بحمدالله به خانه برگشت.
جهت اطلاع دوستان و علاقه مندان مختصری از شرایط ایشان را بیان می کنیم.
پس از سیر نزولی وضعیت سلامتی احمد قابل از اواخر فروردین ۱۳۹۱، با نظر دوستان و خانواده، ایشان را برای درمان به تهران منتقل کردیم و در تاریخ ۹۱/۴/۸ در بیمارستان سینا بستری گردیدند. برای گرفتن ام آر آی از مغز لازم بود که با انجام عمل جراحی، ترکش یادگار دوران جنگ تحمیلی که نزدیک نخاع ایشان قرارداشت از بدن احمد خارج شود. این عمل در تاریخ ۹۱/۴/۱۱ در بیمارستان سینا با موفقیت انجام شد. سپس در تاریخ ۹۱/۴/۱۴ برای عمل جراحی مغز به بیمارستان میلاد منتقل شدند، زیرا جهت عمل جراحی به دستگاهی نیاز بود که در بیمارستان میلاد وجود داشت. در تاریخ ۹۱/۴/۱۶ عمل جراحی مغز برای خارج کردن تومور که مجدد رشد کرده بود، با موفقیت انجام گرفت. پس از حدود ۲۰ روز بستری بودن از بیمارستان ترخیص شد. اما پس از یک هفته با تشنج شدید دوباره راهی بیمارستان میلاد شد. در این نوبت با توجه به عدم ترمیم زخم سر، دکتر معالج ایشان تشخیص داد که چون پیش از آن پرتو درمانی صورت گرفته، سلول های پوست، خود را ترمیم نمی کنند، لذا نیازمند به عمل ترمیمی می باشد. به همین جهت در تاریخ ۹۱/۵/۱۱ عمل جراحی سومی به منظور ترمیم پوست سر بر روی ایشان انجام شد. بالاخره در تاریخ ۹۱/۵/۲۳ از بیمارستان ترخیص گردید ولی پزشک معالج لازم می دانست که احمد قابل در تهران و تحت نظر بماند، تا اینکه در تاریخ ۹۱/۶/۲ اجازه خروج از تهران داده شد و ایشان به مشهد؛ محل سکونت خود بازگشت.
اینک آقای احمد قابل دوران نقاهت پس از عمل را می گذراند و در منزل بستری است. ایشان فعلا قادر به حرکت بر روی پای خود نیستند و تعادل در حرکت ندارند. اما حال عمومی ایشان خوب است. از عموم دوستان و علاقه مندان درخواست می شود که برای بهبودی ایشان دعا کنند. ضمنا تقاضا داریم جهت ملاقات حتما با خانواده ایشان هماهنگی لازم بعمل آید، زیرا نیازمند استراحت می باشند.
در پایان لازم می دانیم ضمن شکر و سپاس به درگاه احدیت، از پزشک جراح و معالج ایشان جناب آقای دکتر محمد شیرانی بیدآبادی و سایر اعضای تیم پزشکی بیمارستان میلاد، بیمارستان سینا، پرسنل محترم بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان میلاد، بخش مراقبت های ویژه بیمارستان سینا، به ویژه از جناب آقای دکتر علی شکوری راد که زحمات بسیاری را متحمل شدند، همه دوستان، علاقه مندان، آشنایان، بستگان، از داخل و خارج کشور که با تلفن، ایمیل، پیامک و حضور خود، جویای حال ایشان بوده اند سپاسگزاری نماییم.
به ویژه به محضر حضرت آیة الله العظمی صانعی، حجةالاسلام والمسلمین آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور دوره اصلاحات، حجةالاسلام والمسلمین حاج سید حسن آقا خمینی، حجةالاسلام والمسلمین حاج شیخ احمد منتظری و بیت مرحوم حضرت آیةالله العظمی منتظری، تشکر و سپاس خود را تقدیم داشته و از خداوند رحمان، برایشان عمر با عزت آرزو داریم.
خانواده قابل
۱۳۹۱/۶/۱۲
رئیس اتحادیه زنان کارگر از بیتوجهی و قصور بازرسان اداره بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با تبعیضهایی که علیه زنان کارگر وجود دارد، انتقاد کرد.
بنا به گزارش ایلنا، سهیلا جلودارزاده با اشاره به عملکرد ضعیف بازرسان وزارت کار گفت: متاسفانه عدم تعادل در بازار کار و عدم تناسب عرضه و تقاضا در این عرصه مزید بر علت شده است تا شاهد کاستیهایی در نظارت و بازرسی باشیم.
وی درباره تبعاتی که فزونی تقاضا بر عرضهٔ نیروی کار برای زنان کارگر به دنبال دارد، توضیح داد: در بعضی کارگاههای کشور، زنان حاضرند در سختترین شرایط ممکن و با مخفی کاری عملکرد غیر قانونی کارفرمایان خود، به کار خویش ادامه دهند.
این فعال کارگری ممنوعیت ازدواج و حقوق کمتر از نرخ مصوب وزارت کار را از جمله موارد غیر قانونی دانست که در برخی کارگاهها علیه زنان به کار گرفته میشود.
رئیس اتحادیه زنان کارگر در پایان مهمترین مشکل حال حاضر جامعه کارگری کشور را چه برای آقایان و چه برای خانمها، فقدان امنیت شغلی اعلام کرد و دلیل آن را مشکلات اقتصادی واحدهای تولیدی دانست.
علی حسینی چهارمین مدال طلای ایران در بازیهای پارالمپیک لندن را بر گردن آویخت.
در مسابقات وزنه برداری قدرتی پارالمپیک و در دسته ۷۵ – کیلوگرم علی حسینی موفق شد با قدرت تمامی رقبایش را پشت سر بگذارد و صاحب مدال طلا شود.
علی حسینی در حرکت اول خود به راحتی وزنه ۲۱۶ کیلویی را مهار کرد. وزنه بردار ایران برای حرکت دوم درخواست وزنه ۲۲۰ کیلویی کرد که از پس این وزنه هم برآمد و قهرمان پارالمپیک شد. حسینی که خیالش از قهرمانی راحت بود، در حرکت سوم هم وزنه ۲۲۵ کیلویی را زد و با این حد نصاب مدال طلا را بر گردن آویخت.
وزنه برداران مصر و چین در این دسته به ترتیب با رکوردهای ۲۱۹ و ۲۱۳ کیلوگرم نقره و برنز گرفتند. وزنه بردار مصری برای حرکت سوم خود درخواست وزنه ۲۲۴ کیلوگرم کرده بود که در مهار آن نا موفق بود و با ۲۱۹ به کار خود پایان داد.
به گزارش ایسنا، مدال طلای حسینی، کاروان ایران را از رده نوزدهم تا رده سیزدهم پارالمپیک بالا آورد.
کاروان ایران تا به حال صاحب ۴ مدال طلا، ۲ نقره و یک برنز شده است.
همسر محمد اسماعیل زاده، فعال مدنی-سیاسی که برای شکایت از مزاحمت های نیروهای امنیتی به نیروی انتظامی مراجعه کرده بود، در اثر ضرب و شتم از سوی فرمانده ی این مرکز دچار شکستگی فک و دندان شد.
به گزارش کلمه، مامورین امنیتی در هفته های اخیر طی دو مراجعه، به تفتیش منزل محمد اسماعیل زاده فعال مدنی و وبلاگ نویس پرداخته و برخی از وسایل شخصی وی را ضبط کرده اند.
همسر محمد اسماعیل زاده با مراجعه به نیروی انتظامی خواستار پیگیری این مزاحمت های چندباره شد که مامورین انتظامی به وی اعلام کردند در صورت مراجعه مجدد مامورین امنیتی با آن ها تماس گرفته شود تا موضوع پیگیری شود.
بر اساس این گزارش، در روزهای اخیر نیز، ماموران برای بار سوم به منزل وی مراجعه کردند و بنا به توصیه ها کتایون بهرامی، همسر محمد اسماعیل زاده در را باز نکرده و سپس با مراجعه به نیروی انتظامی اعلام شکایت کرده است.
در همین حال سرهنگ پورباقر، فرمانده نیروی انتظامی بابل پس از اطلاع از شکایت کتایون بهرامی اقدام به توهین و فحاشی کرده و به ضرب و شتم وی پرداخته و او را از فرماندهی کلانتری ۱۱ بابل بیرون کرده است.
این ضرب و شتم باعث شکستگی فک و دندان کتایون بهرامی شده تا آنجا که هم اکنون کتایون بهرامی در اثر جراحات وارده در بیمارستان بستری شده و به زودی تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
قابل ذکر است، محمد اسماعیل زاده وبلاگ نویس و صاحب وبلاگ بوتیمار و موسس ” خانه شعر شمال” در انتخابات سال ۸۸ توسط حفاظت اطلاعات سپاه شهرستان بابل بازداشت شد.
این عضو ستاد مهدی کروبی در بابل، به اتهام «توهین به رهبری و دعوت به شورش علیه نظام» از سوی دادگاه انقلاب شهرستان بابل به سه ماه حبس تعزیری و ۱۰ ماه حبس تعلیقی و ۵ سال محرومیت از تحصیل محکوم شده است.
محمد اسماعیل زاده در تاریخ ۲۴ خرداد ۸۸ توسط نهادهای امنیتی سپاه بازداشت شد و سپس به زندان متی کلای بابل منتقل و پس از یک ماه آزادی با وثیقه، طی نامه ای به اکبرزاده معاون دادستان بابل از شرایط نامطلوب خود در دوران بازجویی گفته و بازجوئی های خود را تحت فشار و شکنجه و القا شده عنوان کرده است.
در دوره تحمل محکومیت ۹۳ روزه، پسر اسماعیل زاده در غیاب پدر در حالی متولد شد که دادستانی با اعطای مرخصی به وی خودداری کرد.
بارندگی روز یکشنبه وقوع سیلاب در بخش هایی از مناطق شهری و روستاهای شهرستان سوادکوه را در پی داشت.
به گزارش مهر جاده دسترسی به برخی از روستاهای شهرستان سوادکوه از جمله جمشید آباد زیرآب، روستاهای دهستان ولوپی و شیرگاه مسدود و امکان تردد از این جاده ها وجود نداشته باشد.
شهرستان سوادکوه با ۲۲۰ روستا، شش دهستان و چهار شهر آلاشت، زیرآب، پل سفید و شیرگاه یکی از شهرستانهای کوهستانی مازندران است.
آبگرفتگی شدید معابر مرکز گلستان
بارندگی شدید شامگاه یکشنبه سبب آبگرفتگی معابر و خیابانهای مرکز استان و بارش شدید و وزش باد علاوه بر آبگرفتگی معابر موجب اختلال در رفت و آمد خودروها شده است.
هواشناسی گلستان اعلام کرد: با تشدید جریانات شمالی که از شب گذشته در استان آغاز شد، بارشهای رگباری در مناطق مختلف استان گزارش شده است.این بارشهای رگباری، سبب ریزش ۴۱ میلیمتری باران در فاضل آباد، آق قلا ۳۴، علی آباد ۳۳ و گمیشان ۱۴ میلمتر شده است.از نظر دمایی، دمای مناطق مختلف گلستان ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد کاهش یافته است.
رسول حسامی، مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان نیز در این باره گفت: از عصر روز گذشته بارشهای شدیدی در سراسر استان گلستان شروع به ریزش کرده است که در طی آن ۱۲۷ میلیمتر در آزادشهر، ۹۳ میلیمتر در مینودشت و ۸۷ میلیمتر در گرگان بارش داشتهایم.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان با بیان اینکه تاکنون خسارت خاصی ناشی از جاریشدن سیلاب در سطح استان از جانب مردم و دستگاههای مربوطه به دست ما نرسیده است، خاطرنشان کرد: در یکی دو مورد تعدادی از محورهای روستایی ما مسدود شد که به سرعت امدادگران در محل حاضر شده و مشکل را برطرف کردند.
به گفته وی ریزشکوه، در محور روستایی زیارت سبب انسداد مسیر شده بود که صبح امروز توسط عوامل راهداری و امدادگران بازگشایی شد.
حسام همچنین در خصوص قطعی برق در مناطق سیلزده نیز خاطر نشان کرد: در همان لحظات اولیه با حضور عوامل برق و تیمهای امدادی این مشکل نیز مرتفع شد و در حال حاضر در هیچ نقطه از استان به دلیل جاریشدن سیل قطعی برق نداشتیم.
وی همچنین از آبگرفتگی معابر و تعداد محدودی از واحدهای مسکونی خبر داد و گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر واردشدن خسارت به مزارع و باغات از سوی دستگاهها و سازمانهای مربوطه به دست ما نرسیده است.
به گفته حسام، نیروهای امدادی، عوامل مدیریت بحران و سایر دستگاههای مربوطه در حال حاضر به منظور امدادرسانی احتمالی به حادثهدیدگان در حالت آمادهباش هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به اینکه بر اساس پیشبینیهای هواشناسی شرایط جوی تا صبح فردا ناپایدار است، اظهارکرد: با توجه به این که به نظر میرسد اقلیم در این استان تغییر کرده و ما در تمام فصول سال شاهد جاریشدن سیلاب هستیم، به مسافران و شهروندان توصیه میکنم در زمان حضور در حاشیه رودخانهها و مناطق تفرجگاهی در صورتی که با شرایط جوی ناپایدار روبرو شدند به سرعت از این مناطق فاصله بگیرند.
کلمه – گروه کارگری:
همه زندگی و تلاش شان تنها برای بهره مندی از اندکی قوت و نان است، آن هم با اضطراب و دلهره از اینکه مبادا امروز نتوانیم کاری پیدا کنیم، پولی به دست آوریم و اندکی قوت به خانه بریم و بر سر سفره نهیم. تا کنون دیده ایم، کارگران و باربرانی را در بازار تهران و شهرهای بزرگ که در گوشه ای در خیابان کز کرده اند و منتظرند تا باری را برای حمل به انها پیشنهاد شود. به محض اینکه ماشین های باربری پر اجناس وارد بازار می شوند، سراسیمه به سمت آن هجوم می برند؛ بی انکه بدانند بار داخل ان چیست و مقصد نهایش کجاست، در پی ماشین دوان می شوند. قوی ترها و جوان تر ها به گوشه های ماشین حمل بار آویزان می شوند و مسن ترها هم دوان دوان در پی انها تا جایی که ماشین بار توقف کند. همه این تقلاها برای این است تا مبادا این فرصت کوتاه کار کردن را از دست ندهند. برای تصاحب بار برای حملش گاهی هم با یکدیگر دعوا می کنند و این نزاع تنها برای قوت نان است نه طمع و آز. نام آن ها کارگران روزمزد است.
ظهر تابستان است، هوا گرم و دم کرده. در گوشه میادین شهر و در زیر سایه ای شاید، مردمانی نشسته اند که با تکه پاره های کارتن خودشان را باد می زنند. در میان انها هم کارگران ساختمانی هستند هم باربران وسایل منزل. همه حواس و چشمان شان به اطراف است تا اگر ماشینی به سمت انها آمد و توقف کرد، فرصت سوار شدنش را از بغل دستی خود بگیرند تا امکان کار کردن در آن روز را از دست ندهند. بعضی روزها هم کسی به سراغشان برای کار نمی آید و آنها مجبورند سرافکنده و خسته دل و با دست خالی به خانه برگردند. نام این آدم ها کارگران روزمزد است.
کارگران روزمزد به میزان ساعت ها و روزهای که کار می کنند مزد دریافت می کنند و از همه مزایا و حمایت های قانون کار همچون بیمه، سنوات، عیدی، پاداش، کمک های غیر نقدی، حقوق ثابت و مواردی از این دست محروم هستند و در میان جامعه کارگری ضعیف ترین و محروم ترین اقشار هستند. این کارگران بیشتر در حوزه های ساختمانی، خدماتی و کشاورزی مشغول به کار هستند و متاسفانه هر سال به تعداد انها افزوده می شود.
به گزارش مهر تاکنون هیچگونه آمار روشنی از وضعیت نیروهای روزمزد کشور منتشر نشده است و اگر چنین بررسی هایی نیز در مرکز آمار ایران انجام شده، نتایج آن مشخص نشده و در اختیار عموم قرار نگرفته است. در دوره فعالیت وزارت سابق رفاه، مقامات ارشد آن وزارتخانه خبر از برنامه ریزی دولت برای ایجاد پوشش بیمه ای ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر روزمزد ساختمانی داده بودند که این مسئله نشان می دهد احتمالا بررسی ها و آمارگیری هایی از کارگران روزمزد انجام شده است.اگر بتوان به آمار ثبت نامی های در سامانه درخواست سهام عدالت که شناسایی گروه های روزمزد شاغل در بخش ساختمان و فصلی را هدفگذاری کرده بود، استناد کرد طبق گزارش سال گذشته سازمان خصوصی سازی حداقل ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کارگر در کشور به صورت روزمزد مشغول به کار هستند که البته این میزان به گفته مقامات کارگری کشور تا ۵ میلیون نفر نیز قابل افزایش است. با این حال، تاکنون نه تنها هیچگونه برنامه ریزی مشخصی برای ساماندهی گروه های شاغل در بخش روزمزد انجام نشده است، بلکه در قانون کار نیز اساسا هیچ پوشش حمایتی قانونی برای شاغلان روزمزد در نظر گرفته نشده است.تنها اقدامی که می توان به نوعی آن را شناسایی شاغلان روزمزد نیز تلقی کرد، همان ثبت نام از کارگران متقاضی سهام عدالت در سال گذشته بود که متاسفانه آن برنامه نیز متوقف شده است.
عدم اشاره صریح قانون کار به کارگران روزمزد باعث شده است که حقوق و مزایای این بخش از جامعه کارگری فراموش شود. ماده ۷ قانون کار قرارداد کار را اینگونه تعریف می کند: ” قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حقالسعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام میدهد.” مدت موقف حتی می تواند چند ساعت در روز باشد، اما در هیچ کجای قانون کار اشاره ای به چگونی پرداخت حقوق جانبی کارگران روزمزد اعم از بیمه، عیدی، کمک هزنیه های غیر نقدی و غیره نشده است. کارگران روزمزد با کارفرما های متعددی کار می کنند و همین عدم ثبات کارفرمایان بهانه ای برای فراموشی آنها در قانون کار شده است. ضعف اساسی قانون کار در این حوزه موجب شده است که کارفرمایان از این امر سوءاستفاده کنند و همواره در پی استفاده از کارگران روزمزد باشند. سکوت در مقابل بهره کشی از کارگران روزمزد متاسفانه سال هاست که ادامه دارد و هنوز اقدامی عملی و کارساز برای حل این مشکل صورت نگرفته است.
احقاق حقوق معوقه ملت از طریق “التزام به اجرای بدون تنازل قانون اساسی” شامل موارد زیادی است که خواست های آزادی خواهی و عدالت اجتماعی را توامان تحت پوشش قرار می دهد. مطابق اصل ۲۹ قانون اساسی تامین اجتماعی حق همگانی است و دولت موظف به تحقق آن است. اصل ۲۹ قانون اساسی به این شرح است: “برخورداری از تامین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی سرپرستی، در راه ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای بومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تامین کند.”
انتشار فصلنامه تحلیلی-پژوهشی سیاووشان از نه ماه پیش با فشارهای غیر قانونی متوقف شده است.
به گزارش ندای سبز آزادی حدود نه ماه پیش هنگامی که شماره چهاردهم این فصلنامه در آستانه انتشار بود، به گونهای فرا قانونی از انتشار بازداشته شد و پیگیری این مسئله از طریق نهادهای قضایی از بهار ۱۳۹۱ تا کنون بی نتیجه بوده است.
این فصلنامه فرهنگی-اجتماعی-هنری، از شماره نهم با کیفیتی قابل قبول، بازتاب دهنده دغدغههای روشنفکری در زمینههای تاریخ معاصر، اندیشه، ادبیات ایران و جهان، روانکاوی و روانشناسی، هنر و علوم اجتماعی بوده است.
در سیزده شماره منتشر شده، سید حسین مجتهدی، مدیر مسئول و علی حاج قاسمعلی سردبیر فصلنامه سیاووشان بودند.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات گفت: اصلاح طلبان آنقدر به راه، اهداف و طرحهای خود اطمینان دارند که نیازی نمیبینند اجاره نشین جریان دیگری باشند. چراکه امروز مشخص شده است دولت اصلاحات با تمام محدودیتها میتواند کارهای بزرگی را انجام دهد.
وی ادامه داد: اصلاح طلبان نباید خانه نشینی را انتخاب کنند بلکه باید با حمایت از چهرههای ورزیده خود بار دیگر توانمندی خود را به اثبات برسانند و در این راه نیاز به قرض گرفتن از گروههای دیگر نیست. چرا که در نهایت مردم باید تصمیم بگیرند چه کسی شایسته در دست گرفتن امور اجرایی کشور است.
سید محمود میرلوحی در گفتوگو با ایلنا در خصوص ارزیابی خود از عملکرد دولت گفت: برای ارزیابی یک دولت ابزارهای متفاوتی وجود دارد. بطور مثال میتوان به آمارهایی که در مراکز آمار و بانک مرکزی ثبت میشود اشاره کرد. ضمن اینکه شاخصهایی نیز به شکل دورهای توسط حوزههای مختلف ارائه میشود.
معاون حقوقی و پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات با بیان اینکه در سال ۸۴ دولت اصلاحات یک کشور روی ریل را به احمدینژاد تحویل داد، گفت: من معتقدم فرصتها و منابع دولت نهم و دهم بیش از سایر دولتها بود چراکه در این دوره قانون چشم انداز ۲۰ ساله نظام تدوین و ابلاغ شده بود و در عرصه اقتصادی نیز کشور کنترل شده بود ضمن اینکه با مهار تورم در دوره قبل مقایسه قدرت خرید جامعه به نفع مردم بود. در دولت اصلاحات با تدابیر صورت گرفته بهره سودهای بانکی و بیکاری به شدت کاهش یافته بود و همچنین در عرصه بین المللی نیز از شرایط مطلوبی برخوردار بودیم.
میرلوحی با اشاره به نهادینه شدن مشارکت بالای جوانان و زنان در دولت اصلاحات، تاکید کرد: میتوان گفت از حیث فعالیتهای سیاسی و اجتماعی فضای تساوی برقرار شده بود ضمن اینکه به جهت مسائل ارزی، صنعتی و تولیدی نیز به نقاظ خوبی رسیده بودیم و بطورکلی کشور در آستانه یک جهش به تمام معنا قرار داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: همزمان با این دولت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور منحل شد و این مساله به تصمیمات کلان کشور لطمه زد.
وی با اشاره به اینکه با روی کار آمدن دولت نهم هیچگاه بودجه کشور به موقع به مجلس ابلاغ نشد، یادآور شد: از این زمان آشفتگی نظام آماری کشور آغاز شد و دولت با شعار خروج مردم از تهران تنها هزینههایی را برای کشور ایجاد کرد اما هیچگاه این وعدهها عملی نشد و میتوان گفت هفت سال فرصت برنامه ریزی از کشور سلب شد. میرلوحی با تاکید براینکه درآمد ارزی دولت هم اکنون با کل درآمدهای ارزی دولتهای قبل و بعد از انقلاب برابری میکند، تصریح کرد: علاوه بر درآمد کلان دولت نهم و دهم این دولت از ظرفیتهای دولتهای پیشین نیز بر خوردار بود اما برون داد این منابع خیلی کمتر از حد انتظار بود.
وی با بیان اینکه دولت اصولگرا در حوزه اقتصادی فرصتهای بسیاری را از دست داد، گفت: در حوزه سیاست خارجی هم اکنون هزینههای زیادی را پرداخت میکنیم در حالیکه با سیاست تنش زدایی دولت اصلاحات میتوانستیم زودتر به نتیجه برسیم. بنابراین معتقدیم دولت احمدینژاد دولتی نبود که بتواند به راحتی با دنیا گفتوگو کند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه با نگاه سوءظن دولت اصولگرا احزاب به رکود کشیده شدند و همکاری آنها کاهش یافت، اذعان داشت: متاسفانه علاوه بر وضعیت نه چندان مناسب دولت در عرصههای اجتماعی که منجر به شرایط نگران کننده طلاق و مواد مخدر در کشور شده است، شاهد این هستیم که با آسیب جدی به صنعت و تولید کشور روزانه کارکنان بسیاری باز خرید میشوند.
میرلوحی افزود: زمانی که من استاندار بودم بدون محافظ و با ماشین شخص خود در دولت اصلاحات به شهرهای مختلف کشور سفر میکردم اما امروز این مساله مقدور نیست. متاسفانه دولت نهم و دهم با عملکرد ضعیف خود در عرصه دینی و فرهنگی نیز جریان اصلاحات را زیر سوال برد و به شکل غیر منصفانهای آسیب جدی به این جریان وارد کرد درحالیکه گرایش به دین در جوانان درحال افزایش بود اما امروز به راحتی شاهد هستیم که بحث دین گریزی حتی از سوی مراجع نیز مطرح میشود.
میرلوحی با اشاره به اینکه مشخص نیست کدام نهاد در کشور وظیفه ساماندهی حوزه سیاست را بر عهده دارد، گفت: متاسفانه چنین پروژه مهمی را به دست امواج سپردهایم. امروز دولتها با چند شعار وارد عرصه میشوند در حالیکه در گذشته چنین نبود.
اکبر امینی زندانی سیاسی با قرار کفالت از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، اکبر امینی از بازداشت شدگان روز ۲۵ بهمن سال ۸۹ است که به اتهام تشکیک در اختلال امنیت عمومی و داخلی کشور در آستانه اجلاس عدم تعهدها و برگزاری افطاری و دعوت از زندانیان آزاد شده از بند ۳۵۰ اوین بازداشت شده بود بعد از ظهر امروز با قرار کفالت آزاد شد.
اکبر امینی در ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۹ با در دست داشتن پرچمی سبز و عکسهای شهدای سبز و میرحسین موسوی از جرثقیلی واقع در چهارراه قصر تهران بالا رفته بود که پس از چند ساعت بازداشت و به یک سال حبس تعزیری محکوم و پس از تحمل یک سال حکم خود از زندان آزاد شده بود؛ اما در آستانه اجلاس عدم تعهدها پس از آنکه چند روز به طور محسوس تحت کنترل و نظر بود، توسط پلیس امنیت احضار شد و در حالی که عازم پلیس امنیت بود، بار دیگر توسط نیروهای دیگری بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده بود.
محمدرضا شفیعی کدکنی پس از مدتها سکوت بالاخره در مشهد لب به سخن گشود و از برخی مسائل جاری در حوزه فرهنگ و ادب انتقاد و بر لزوم توجه به سنت ادبی این دیار تاکید کرد.
به گزارش خبرآنلاین، این استاد ۷۳ ساله دانشگاه که در حوزههای مختلفی از جمله سرایش شعر، نقد ادبی، پژوهش و تصحیح متون کارنامه پر باری دارد، اهل مصاحبه کردن نیست و معمولا کم در مجامع مختلف سخنرانی میکند.
شاعر مجموعههایی چون «در کوچه باغهای نیشابور»، «بوی جوی مولیان»، «هزاره دوم آهوی کوهی» و … که به تازگی از سفر آمریکا بازگشته، راهی مشهد شده بود تا در جلسه پیشدفاع دکترای سلمان ساکت شرکت کند.
این جلسه در محل کتابخانه قطب علمی فردوسیشناسی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد و در آن شفیعی کدکنی در مورد مسائل مختلفی سخن گفت.
پرهیز شفیعی کدکنی از مصاحبه و سخنرانی باعث شد تا چندی پیش انجمن شاعران ایران برای راهاندازی شب «م. سرشک» (تخلص شفیعی کدکنی) فراخوانی را منتشر کند و از علاقمندان او بخواهد که با نگارش هزار نامه از این چهره مطرح ادبیات ایران بخواهند که در این مراسم حاضر شود و شعر خوانی کند.
«با چراغ و آینه» و «حالات و مقامات م . امید» آخرین آثاری است که از او منتشر شده است.
گزیده ای از صحبتهای شفیعی کدکنی به نقل از ایسنا بدین شرح است:
- خوشحالیم که همت بلند دکتر ساکت ختم به تصحیح آبرومند «کیمیای سعادت» غزالی میشود و امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند.
- دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی متوجه عمل مخاطرهآمیز تصحیح متون است و میداند که یک تصحیح خوب، کار بسیار زمانبر و سختی است. امیدواریم که این تلاش ختم به این بشود که مخاطبان ادبیات شاهد یک تصحیح خوب باشند.
- در فکر جوانان، کار تصحیح، یک کار قدیمی است؛ اما امروز در دنیا بزرگترین مراکز پژوهشی مشغول تصحیح متون قدیمی از کتب افلاطون و ارسطو تا آثار نویسندگان قرن ۲۰ که آثارشان دچار نقص شده، هستند و این نشاندهندهی اوج اهمیت این موضوع است.
-یک نوع دلزدگی نسبت به سنت در ذهن جوانان ما هست که من نیز به آنها حق میدهم و معتقدم که جوانان باید در حرکت فرهنگی جامعه ما به سمت مدرنیته حرکت کنند. اما هر نوع حرکت بهسمت مدرنیته مستلزم شناخت درست از سنت است و هنگامی که با یک متن غلط روبهرو هستیم، نمیتوانیم از هیچکدام از علوم جدید و متجددانه ادبی در آن بهره بجوییم.
-من به کسانی که فکر میکنند تصحیح متن یک کار سنتی و قدیمی است، یادآور میشوم که حرکت به سمت مدرنیته به جز از طریق شناخت منابع اصلی و سنتی ادبیات امکانپذیر نیست.
-کسی با اطلاعات و شناخت بدیعالزمان فروزانفر از ادبیات، تاکنون وجود نداشته است و همه به اشراف او به همه ابعاد ادبیات اذعان میکنند و مطمئنا تاکنون بهتر از او نداشتهایم.
-با این وجود، کسانی که شرایط تصحیح «دیوان شمس تبریزی» را دارند، این کار را بکنند و هنگامی که چنین اثری جای تصحیح مجدد دارد، سایر آثار به عبارت اولا جای تصحیح دارند.
- تصحیح کامپیوتری متون کار بزرگی است که میتوان انجام داد؛ زیرا کامپیوتر نه خسته میشود و نه عصبانی و خطاپذیری بسیار پایینی دارد و ما بایستی به صورت جدی از این مقوله بهره بگیریم.
- هیچ متنی برای ابد بینیاز از تصحیح نیست و هر کسی که آمادگی دارد، میتواند کارهایی را که من تصحیح کردهام، مجددا تصحیح کند؛ زیرا همه متون ادب فارسی نیازمند بازتصحیح هستند.
- شفیعی کدکنی با بیان اینکه به فرهنگستان ادب اعتقاد خاصی ندارد، گفت: اما این فرهنگستان بایستی رسمالخط ثابتی را مانند رسمالخط استاد مجتبی مینوی در تحریر «کلیله و دمنه» وضع کند؛ زیرا این رسمالخط با دقت خاصی تدوین شده است و با این کار همه میتوانند از آن استفاده کنند و معایب رسمالخط فعلی از بین میرود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص پرونده تخلفات رحیمی معاون اول احمدی نژاد، با اعلام اینکه این پرونده به طور کامل بررسی شده، از توقف پیگرد قضایی آن به علت مصالح نظام خبر داد و گفت: کشور باید با ارادهای روشن، هوشمند و هماهنگ اداره شود. اگر سرباز ولایت هستیم باید تصمیمات ایشان را اجرا کنیم تا امور به سامان برسد.
به گزارش کلمه، پرونده مفاسد اقتصادی محمدرضا رحیمی که از جمله موارد فاش شده ی آن رشوهگیری میلیاردی و همچنین استفاده از اموال نامشروع برای کمک به هزینه های انتخاباتی اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم است، هنوز رسیدگی نشده و گفته می شود رهبری شخصا دستور توقف پیگیری آن را داده است؛ موضوعی که تلویحا مورد تایید پورمحمدی نیز قرار گرفته است.
مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور امروز دوشنبه در یک جمع دانشجویی در دانشگاه صنعتی شریف، در پاسخ به سوال دانشجویی که می گفت «معاون اول احمدی نژاد از سوی دوستان شما یعنی آقای باهنر به ریاست دیوان محاسبات انتخاب شد و پلههای ترقی را تا معاون اولی پیمود» خاطرنشان کرد: رای من و شما در انتخابات ۸۸ ایشان را به معاون اولی رساند.
بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، وی به طور سربسته به تخلفات قبلی معاون اول احمدی نژاد هم اشاره کرد و گفت: آقای رحیمی برای ریاست دیوان محاسبات بر اساس گزارشی که به صحن علنی مجلس در خصوص سوابق ایشان ارایه شد انتخاب شد و پس از آنکه عملکرد متفاوتی داشت دیگر به این سمت انتخاب نشد.
پورمحمدی ادامه داد: اگر مجلس آن زمان در انتخاب خود اشتباه کرد امروز نیز دولت در انتخاب خود اشتباه کرده است.
پیش از این هم سایت الف متعلق به احمد توکلی، فاش کرده بود که رحیمی طراح نقشه پرداخت رشوه پنج میلیون تومانی به نمایندگان مجلس برای بازپس گیری امضای خود از طرح استیضاح علی کردان بوده که احمدی نژاد به ظاهر دستور رسیدگی و برخورد با عوامل آن را صادر کرد. سایت توکلی تصریح کرده بود که مدیرکل امورمجلس ریاستجمهوری این کار را به دستور رحیمی انجام داده است.
اما امروز رئیس سازمان بازرسی کل کشور بدون اشاره به موارد متعدد تخلفات معاون اول احمدی نژاد و تنها با اشاره به پرونده بیمه ایران و باند موسوم به حلقه فاطمی، گفت: پرونده ایشان بدون هیچ کم و کاست در سازمان بازرسی مورد بررسی قرار گرفته و به قوه قضائیه ارسال شده است. در مرحله بازپرسی هم تحقیق شده، مراحل بازرسی نهاییاش هم که در اختیار بنده و شعبه هم نیست، متوقف و به زمان دیگری موکول شده است، برای رعایت مصالحی که بنده هم قبول دارم.
وی افزود: آنچه که در این پرونده به عهده ما بوده است درست و دقیق بررسی شده اما کشور باید با اراده روشن اداره شود. بنده به عنوان یک کارگزار وظایف خود را خوب انجام دادم. ما در حال مدیریت این قضیه هستیم چون معتقدیم کشور باید با ارادهای روشن، هوشمند و هماهنگ اداره شود. اگر سرباز ولایت هستیم باید تصمیمات ایشان را اجرا کنیم تا امور به سامان برسد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور سپس در پاسخ به سوال های مکرر دانشجویان گفت: از عملکرد بنده سوال کنید نه از عملکرد دوستانم. من از عملکرد آنها دفاع نمیکنم.
کلمه: آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه ای با وب سایت متعلق به خود، که به نظر می رسد واکنشی صریح به سخنان روز قبل نماینده ولی فقیه در سپاه باشد، خاطرنشان کرد که متحجران و مخالفان جمهوریت و رای مردم در اول انقلاب هم بودند و با امام مخالفت می کردند، اما صدایشان به جایی نمی رسید ولی اکنون صدایشان بلندتر شده است.
روز گذشته علی سعیدی، نماینده رهبری در سپاه، در سخنرانی خود در یک مراسم رسمی نظامی که در «سپاه نیوز» ارگان رسمی سپاه نیز منتشر شد، مساله نقش مردم در حکومت دینی را یکی از چالشهای پیش روی نظام دانسته و عقیده وابستگی مشروعیت نظام به رای مردم را انحرافی نامیده بود!
نماینده ولی فقیه در سپاه گفته بود: برخی عقیده دارند مشروعیت نظام و همه مسائل در حکومت دینی از رای مردمی نشأت میگیرند، این یک انحراف است و قراردادهای اجتماعی نمیتواند منشأ عمل ما باشد… رابطه امامت، غیبت و حکومت در کنار اختیارات ولایت و همسانی آن با اختیارات پیامبر باید کاملاً بررسی شوند.
مشابه این اعتقاد را که آشکارا با نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی مغایرت دارد، پیش تر هم تئوریسین های قرائت متحجرانه و خشونت طلبانه از اسلام، به ویژه مصباح یزدی، مطرح کرده بودند. اما اینکه این سخنان از زبان یکی از بانفوذترین نمایندگان رهبر مطرح شود، و او بلافاصله تاکید کند این مسائل باید برای همه به ویژه سپاهیان تبیین شود، اهمیت بیشتری به آن داد؛ و شاید به همین خاطر بود که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نگذاشت یک روز بگذرد و بلافاصله به این اظهارات پاسخ داد.
هاشمی رفسنجانی که با وب سایت خود گفت و گو می کرد، بدون آنکه مستقیما سعیدی را خطاب قرار دهد، به جریان متحجر مخالف امام و فعالیت آنها در زمان انقلاب اشاره کرد و گفت: متحجران همان موقع هم بود. بعضیها موافق جمهوریت هم نبودند، منتها صدای آنها خیلی رسا نبود، چون آنها در انقلاب شرکت نداشتند. اما آن طرفیها (سکولارها) زیاد بودند. الان در داخل ایران صدای متحجرین مقداری از آنها بلندتر شدهاست. گرچه در فضای جهانی شاید آن صداها بلندتر باشد. ولی بله، با یک مقدار تفاوت همین جورها بود. راه ما همان جمهوری اسلامی است. در چارچوب اسلام و با نظر مردم.
مشروح این مصاحبه را در ادامه یخوانید:
* فاصله تاریخی بسیار کوتاهی بین ۲۲ بهمن ۵۷ و ۱۲ فروردین ۵۸ وجود دارد که این فاصله با توجه به اعتمادی که مردم به حضرت امام داشتید نوعی عدم طلب رفراندوم مجدد را تداعی میکند. حضرت عالی به عنوان یکی از معدود چهرههایی که همزمان درسال ۵۸ و امروز درنقشآفرینی موثری در عرصه نظام دارید، چه تحلیلی از رجوع حضرت امام در آن فاصله کوتاه و در آن ایام بخصوص به رفراندوم در رابطه با همه پرسی ۱۲ فروردین ۵۸ ارائه میفرمایید؟
بسم الله الرحمن الرحیم. الحمدالله والسلامعلی رسولالله و آله
بله، آنطور که شما گفتید مردم خودشان انقلاب کرده بودند؛ رهبری امام را با دل و جان پذیرفته بودند، مشکلی هم نداشتند که با شورای انقلاب مدت ها کار بکنند، ولی امام یک «نظر خاصی» داشتند و معتقد بودند که ما هرچه زودتر کار کشور را به دست خود مردم بدهیم،« بهتر» است. مردم «خودشان» تصمیم بگیرند،« خودشان» فکر کنند، «خودشان» اجرا کنند و با نظام همراهی کنند و برایشان روشن باشد که کار، کار خودشان است، یعنی همان که روح اسلام است و همان که امروز دنیا مدعی است حکومت «مردم بر مردم» است. این سوالی که امروز شما میکنید را همان ماههای بعد از پیروزی معمولاً خارجی هایی که پیش ما میآمدند مطرح میکردند آنها می گفتند انقلاب ها معمولاً سالها میگذرد تا نظام شان را و قانون اساسی شان را بنویسند و تصویب کنند. چرا شما اینقدر عجله کردید، باید تجربه بدست میآوردید و نظام های دنیا را بیشتر مطالعه میکردید. ما هم جوابمان همین بود که این خواست امام بود. امام در اولین صحبتی که در موقع نصب مهندس بازرگان به نخستوزیری موقت کردند ،همین ماموریت را به ایشان دادند که ایشان این دوره موقت را اداره کنند، مجلس تشکیل دهند و قانون اساسی را به تصویب برسانند. درست همینها را میخواستند در زمان معین و کوتاه انجام دهند. بله، اگر صبر میکردیم شاید پختهتر از این میتوانستیم قانون اساسی را بنویسیم که احتیاج به بازنگری بعد از ۱۰ سال نباشد. ولی فواید اینکه زود خود مردم را متصدی کار خودشان بکنیم بیشتر بود. اعتماد به مردم را خوب نشان داد. تجربه ما در این رابطه موفق بود. بعداً هم فرصت شد که قانون اساسی را تا آنجا که مایل بودیم اصلاح بکنیم ..
* شبهه بزرگی بر حقیقت شاهکار فلسفه سیاسی حضرت امام به نام «جمهوری اسلامی» از سوی برخی در جایگاههای متفاوت در ادوار مختلف ایراد شده، و آن مبتنی بر ایننکته قرار گرفته که حضرت امام رحمهالله بر روشی «غیر» از جمهوری اسلامی برای اداره کشور معتقد بودند. اما بنا به مصالحی در آن ایام به جمهوری اسلامی «رضایت» دادند. حضرت عالی به عنوان یکی از منادیان قدیمی اندیشه سیاسی حضرت امام چه پاسخی بر این شبهه دارید؟
نمیدانم کسانی که میگویند ایشان روش دیگری در نظر داشتند به چه استدلال میکنند و آن چه بوده؟ ما که چنین چیز مشخصی ندیدیم. ما قبل از پیروزی انقلاب هروقت بحث از شکل حکومت میشد، میگفتیم اصل حکومت مهم است، شکل آن را مردم باید انتخاب کنند. ما در این مورد چیزی از امام نشنیده بودیم جز بحث های ولایت فقیه ایشان. ایشان از سال ۴۸ در نجف بحث ولایت فقیه را شروع کردند. مدتی طول کشید، بعد هم چاپ و منتشر شد. خب، معلوم شد که ایشان در همین نظام جمهوری «ولایت فقیه» را پذیرفته اند و این همانچیزی بود که بعداً بعد اسلامی قضیه بود. اینکه شما میگویید قبلاً نظریه دیگری بوده و عوض شده، من خبر ندارم.
* حضرت عالی به طور معمول همواره تاکید میکنید بر اینکه جمهوریاسلامی از سوی دو دشمن بخصوص «دو اندیشه- تهدید میشود. یک اندیشه که ریشه در سکولاریسم دارد و یک اندیشه که ریشه در تحجر دارد. هرکدام از اینها به صورت دو خط موازی یک هدف مشترک را تعقیب میکنند. تحلیل حضرتعالی از این منظربه جهت به کار گیری عنوان « جمهوری اسلامی » برای غلبه همزمان براین دو اندیشه از سوی حضرت امام چگونه است؟
آن موقعها همین بحثها بود. یعنی همان موقع وقتی میخواستیم نظام مان را شکل بدهیم و رفراندوم کنیم. در سوالی که باید از مردم بکنیم. در شورای انقلاب بحث میشد. جمعی میگفتند که فقط جمهوری، بعضی میگفتند جمهوری دموکراتیک، بعضی میگفتند جمهوری اسلامی. چون این در شعارهای مردم آمده بود و کسانی که در صحنهها حاضر بودند و شعار میدادند ” استقلال آزادی جمهوریاسلامی “ و ما نهایتاً میخواستیم به رای مردم بگذاریم..کسی هم تا آن موقع مخالفت نمی کرد. اسم های دیگری هم بود. وقتی که بحثهای مان را خدمت حضرت امام بردیم ایشان گفتند که ما جمهوری اسلامی را به رای میگذاریم. همین کار را هم کردند. یعنی با نظر ایشان بود. در آن موقع ایشان هنوز آنطور نبودند که در این گونه مسائل نخواهند دخالت کنند، نظرشان را میدادند کسی هم با نظر ایشان مخالفت نمیکرد. اکثریت شورا هم همین را میخواستند. منظور ما هم همین بود. یعنی هم باید در چارچوب اسلام باشد، هم جمهوری باشد، یعنی باید رای مردم باشد. چون فرض ما براین بود که ملت ما مسلمان است، انقلابمان اسلامی است و شروع نهضت هم برپایه اسلام بود، خواست مردم هم همین بود. ما میخواستیم هم مردم را داشتهباشیم و هم اسلام را مردم هم همین را میخواستند و رای بالایی هم دادند.
* دشمنان دیروزحضرت امام(ره) و بالاخص لفظ جمهوری اسلامی را همچنان فعال میبینید؟ و چه توصیهای برای مردم و نسل جوان در تقابل با ترفندهای پیچیده آنها دارید؟
میبینم . در آن زمان هم اینها بود. یعنی عدهای جمهوری بدون اسلام میخواستند که آنها هم خودشان سکولار نبودند ولی میگفتند همین کلمه کافی است. عدهای هم بودند که خیلی صریح میگفتند همین کلمه کافی است، متحجران همان موقع هم بود. بعضیها موافق جمهوریت هم نبودند، منتها صدای آنها خیلی رسا نبود، چون آنها در انقلاب شرکت نداشتند. اما آن طرفیها زیاد بودند. الان در داخل ایران صدای متحجرین مقداری از آنها بلندتر شدهاست. گرچه در فضای جهانی شاید آن صداها بلندتر باشد. ولی بله، با یک مقدار تفاوت همین جورها بود. راه ما همان جمهوری اسلامی است. در چارچوب اسلام و با نظر مردم.
عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانهسرای معاصر معتقد است که کلام در موسیقی زیرزمینی داعیه ادبی ندارد و نمیتوان آن را با ترانه و غزل مقایسه کرد.
کاکایی در گفتوگو با خبرگزاری شهر اظهار داشت: قضاوت درباره کلامی که در موسیقی زیرزمینی خوانده میشود و مقایسه آن با ترانههای فاخر و سالم، کار درستی نیست. این را نه از این جهت که کلام این نوع موسیقی را در سطح ترانه نمیدانم؛ بلکه از این جهت میگویم که دو ژانر کاملا متفاوت هستند و اصلا ارتباطی به یکدیگر ندارند.
وی ادامه داد: موسیقی زیرزمینی و تبعا کلام آن، یک واکنش اجتماعی است. حق نداریم یک واکنش اجتماعی را که بیشتر ریشه روانشناسی و جامعهشناسی دارد تا ریشه ادبی، محکوم یا تحقیر کنیم و از سرایندگان آن توضیح تئوریک بخواهیم.
این ترانهسرا با تاکید بر تفاوت Text و Lyric توضیح داد: دلیل حرف من این است که این نوع موسیقی، خود یک عکسالعمل روانی و جامعهمحور است و کلام آن نیز طبیعتا با یک ترانه یا غزل، متفاوت است. کسانی که کلام موسیقی زیرزمینی را مینویسند، حتی ادعایی هم برای نوشتههایشان ندارند. از موسیقی و کلام تنها به عنوان ابزاری برای بیان مکنونات قلبی و خواستههایشان استفاده میکنند؛ ناگفتههایی که تریبون دیگری برای بیان و عرضه آنها نمییابند.
کاکایی درباره ارزش ادبی کلام موسیقی زیرزمینی اظهار داشت: شعرهای زیرزمینی در واقع محتوای اجتماعی دارند و نوعی مبارزه با اخلاق رسمی و یک واکنش اجتنابناپذیر در جوامع محدودند و نمیتوان ایراد ادبی به آنها گرفت. خود به بلاغت و صنایع دیگر ادبی پوزخند میزنند و تعمدا از آن فاصله میگیرند. در چنین شرایطی چه میتوان به آنان گفت؟ میتوان از آنان خواست که قافیه را رعایت کنند و به لحاظ تئوریک ترانه درست بنویسند؟
وی افزود: تنها باید به آنها گفت دست مریزاد، فقط بیاخلاقی نکنید! به هر حال این گروهها، بخشی از جامعه هستند که برای ابراز هیجانات خود، موسیقی را انتخاب کردهاند. چه بسا اگر رسانه بهتری مییافتند، برای بیان درونیاتشان از آن استفاده میکردند.
وی مجددا تاکید کرد: این گروهها هیچ داعیه ادبی یا موسیقایی ندارند که بخواهیم مقابلشان بایستیم. باید آنها را همانگونه که هستند، بپذیریم. فقط امیدوارم و آرزو دارم که از دوری از اخلاق و کلام رکیک بپرهیزند تا درد دلشان شنیده شود و مخاطب رغبت داشته باشد به آن گوش کند.
این شاعر درباره ناسزاگویی و استفاده از الفاظ نامناسب در موسیقی امروز گفت: متاسفانه امروز حتی شعرهای روزمینی هم دارند به هتاکی کشیده میشوند. برخی گمان میکنند اگر حرف رکیک بزنند، مخاطب کارشان را میپسندد. وقتی روی زمین غزلسرایان و ترانهسرایان ما در محافلشان شعرهای آنچنانی به لحاظ اخلاقی میخوانند، چه توقعی باید از رپ فارسی و گروههای معترض زیرزمینی داشت؟
قیمتها در بازار مصالحساختمانی برای بار دوم در طول ۵ ماهی که از سال۹۱ میگذرد، دستخوش تغییر از نوع «ناخوشایند برای انبوهسازان» شده و حجم خرید از این بازار را توسط گردانندگان موتور ساختوساز به شکل خیرهکنندهای کاهش داده است.
به نوشته روزنامه دنیایاقتصاد، تحولات نگرانکنندهای که طی هفتههای میانی تابستان امسال در بازار مصالحساختمانی اتفاق افتاده، حاکی است: قیمت ۱۴ قلم مصالحساختمانی پرمصرف در ساختوسازهای مسکونی، به طور متوسط ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
هرچند حجم احداث واحدهای مسکونی نسبت به سال گذشته زیادتر شده و به طور طبیعی تقاضا در بازار مصالح نیز باید بیشتر از سال۹۰ باشد اما طبق گفته دلالان این بازار، تحت تاثیر گرانی، خرید مصالحساختمانی در دو ماه اول تابستان امسال حدود ۴۰ درصد افت کرده است طوریکه انبوهسازان در واکنش به افزایش بدون دلیل قیمت مصالحساختمانی در فصل ساختوساز، عملیات تامین مصالح را به تاخیر انداختهاند.
براساس این گزارش از میان انواع مصالح ساختمانی که طی هفتههای اخیر مشمول رشد قیمت شدهاند، برخی مصالح همچون میلگرد و رنگ ساختمانی تا دو برابر نرخهای سال گذشته، گران شدهاند.
انبوهسازان با اشاره به پرهیز از خرید مصالح گران در این فصل به امید برگشت قیمتها در فصل پاییز، میگویند: سازندههایی که با نرخهای کنونی اقدام به تامین مصالح برای ساختوسازهایشان میکنند گروههایی هستند که درنظر دارند متناسب با رشد قیمتی که از محل گرانی مصالح به آنها تحمیل شده، قیمت فروش واحدها را افزایش دهند؛ اما در حال حاضر غالب سازندهها از بازار مصالح خرید نمیکنند.
یافتههای «دنیایاقتصاد» از بازار روزهای اخیر مصالح ساختمانی حاکی است: هم اکنون برخی مصالح پرمصرف و پرکاربرد در ساخت و ساز همچون آهن، شن و ماسه و آجر تا بیش از ۵۰ درصد رشد قیمت نسبت به مدت مشابه سال گذشته را تجربه میکند.آن طور که فعالان بازار مصالح ساختمانی پایتخت به «دنیای اقتصاد» اعلام کردند هم اکنون تغییرات برخی از این مصالح به خصوص انواع میلگرد، تیرچه، ورقههای فولادی و سایر تولیداتی که از ماده اولیه شمش آهن تهیه میشوند ظرف یک ماه گذشته بطور متوسط ۲۰ درصد رشد قیمت داشتهاند به این ترتیب، قیمت آهن آلات ساختمانی در نیمه تابستان از ۱۵۰۰ تومان برای هر یک کیلوگرم به بیش از ۲۰۰۰ هزار تومان افزایش یافته است؛ این در حالی است که سال گذشته در همین روزها حداکثر قیمت هر کیلوگرم آهن ۸۰۰ تومان بوده است. در سایر مصالح ساختمانی هم تغییرات قیمتی روی داده است که بر این اساس افزایش دو برابری قیمت آجر و انواع شن و ماسه، هزینههای ساخت را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
این درحالی است که تنها قیمت یکی از مصالح پرمصرف یعنی سیمان با افزایش قابل ملاحظهای مواجه نشده و حتی قیمت آن در مقایسه با سال گذشته درصد اندکی هم کاهش یافته است.بر اساس این گزارش، هم اکنون قیمت هر کیسه سیمان در بازار مصالح حداقل ۴۰۰۰ تومان و حداکثر ۴۷۰۰ تومان متغیر است که دلالان بازار مصالح افزایش هزینههای حمل و نقل را مهمترین عامل این نوسان قیمت در بازار سیمان میدانند. سیمان پارسال در مرز ۴ هزار تومان فروخته میشد.
به گفته دلالان بازار مصالح ساختمانی، هم اکنون بازار خرید و فروش مصالح پرمصرف، به خصوص آهنآلات ساختمانی، بازاری راکد و غیرشفاف است به گونهای که ظرف هفتههای اخیر هیچ معاملهای در این بازار صورت نمی گیرد و مشخص نیست که این بحران تا کجا ادامه خواهد داشت. دلالان درباره توقف معاملات در بازار آهن الات میگویند: سود ناشی از هر بار معامله آهن آلات ساختمانی بین ۵ تا ۱۰ درصد است که با افزایش لحظه قیمتآهن،معاملات زیان آور خواهد شد.
این در حالی است که این روزها انبوه سازانی که بابت تعهد خود به کارفرما موظف به فعالیت و تامین مصالح ساخت هستند دست نگه داشته اند تا ببینند وضعیت بازار به چه صورتی پیش میرود.
کاهش ۴۰ درصدی خرید مصالح
دلالان مصالح ساختمانی با ابراز نگرانی از شرایط به وجود آمده ظرف روزهای اخیر در بازار مصالح و سپس سرایت آن به بازار ساختوساز معتقدند این روزها میزان خرید یا تقاضای مصالح ساختمانی پرمصرف به میزان ۳۰ الی ۴۰ درصد نسبت به پارسال کاهش پیدا کرده است.
فروشندگان در بازار مصالحساختمانی در عین حال میگویند: متقاضیان باقیمانده در بازار مصرف مصالح ساختمانی که اغلب بساز و بفروشها یا انبوهسازان هستند برای ادامه فعالیتهای خود بنا دارند با محاسبه افزایش قیمت به وجود آمده، قیمت هر مترمربع از واحدهای خود را در زمان فروش افزایشدهند.
این فعالان بازار مصالح، پیش بینی میکنند در صورتی که در نتیجه نبود نظارت مورد نیاز، شرایط به همین صورت ادامه پیدا کند ظرف چند هفته با سرایت وضعیت نابسامان بازار مصالح به بازار ساختوساز، ساختوسازها متوقف یا کند میشود.
نوسانات قابل توجه در بازار ارز و نبود مدیریت و نظارت کافی و برخی رانت خواریها مهمترین علل عنوان شده از سوی دلالان مصالح برای گرانیهای اخیر است.
هشدار در مورد کارگاههای ساختمانی
سیروس تابش عضو انجمن انبوه سازان تهران و فعال در پروژههای مسکونی شهر تهران با انتقاد از ایجاد شوک ناگهانی در قیمت مصالح اساسی به «دنیای اقتصاد» گفت: علاوه بر افزایش قیمت ناگهانی در برخی مصالح اساسی و تاسیسات ساختمانی که در زمستان سال قبل به وجود آمد، از ابتدای سال نیز در چند مرحله قیمتها افزایش داشته است.
وی این افزایش قیمتها را در تمام مصالح و تاسیسات فراگیر دانسته و هشدار داد: تا چند روز آینده در صورت ادامه روند موجود تعداد زیادی از کارگاههای ساختمانی تعطیل خواهد شد که دلیلی جز جهش ناگهانی قیمتها ندارد.
احتمال وقفه در ساخت و ساز
در همین زمینه، رضا میرزاهدی از انبوه سازان فعال در ساخت و سازهای شهر تهران با ابراز نگرانی از جهش ناگهانی قیمت مصالح ساختمانی در هفتههای اخیر به «دنیای اقتصاد» گفت: روند ساختوسازها در نتیجه جهش ناگهانی در قیمت مصالح دچار افت قابل توجهی شده است.وی افزود: با شرایط به وجود آمده، تمام پروژههای عمرانی با خطر وقفه روبهرو هستند.
میرزاهدی خاطرنشان کرد: عدم ثبات اقتصادی بازار به دلیل نبود ارگان کنترلی، افسار گسیختگی بازار کالاهای اقتصادی و… باعث شده است که در نیمه تابستان هر کیلو آهن معادل یک دلار ارزش پیدا کند.
وی تصریح کرد: جالب است بدانید تا پیش از این اعلام میشد دلالان مصالح عامل گرانیها هستند، اما هم اکنون قیمتها در کارخانهها به شدت افزایش یافته است و بسیاری از کارخانهها هم تولیدات خود را کاهش دادهاند.
میرزاهدی هشدار داد: در صورتی که به سرعت برای کنترل قیمت مصالح اقدام نشود، ظرف چند روز آینده افزایش قیمت آهنآلات و سایر مصالح ساختمانی به مصالح دیگر سرایت میکند که در این حالت، کنترل بازار مسکن به شدت دشوار میشود.
آیت الله مظاهری با استناد به سخنانی از امام خمینی(س) گفت: توحید متوقف بر اخلاق و تهذیب است، دیگر فقه که جای خود را دارد و فقهی که در آن اخلاق نباشد، رنگ شیطان دارد، توحیدی که در آن اخلاق نباشد شرک است و طلبهای که رنگ تهذیب نداشته باشد، یک شیطان است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیتالله مظاهری، ایشان در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه اصفهان که در مدرسه صدر بازار برگزار شد، با تبریک سال تحصیلی جدید به مدیران، معاونان و طلاب ابراز داشت: ترویج دین از بالاترین و همچنین ارزشمندترین کارها است و اگر امروز تشیع و جهان اسلام توانسته است در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد، مرهون تلاش طلبهها است؛ از این رو از شما میخواهم قدر کار خود را بدانید تا بتوانید به مقصود اصلی که خشنودی امام زمان(عج) است برسید.
رئیس حوزه علمیه اصفهان با مهم دانستن جایگاه طلبگی بیان داشت: طلبگی شغلی مشکل، طاقتفرسا و نیازمند ایثار، گذشت و فداکاری است، یک طلبه باید همه مسائل خود را فدای کارش کند و اگر یک طلبه فکر میکند که میتواند هم به دنیا برسد و هم به آخرت، این مسئله شدنی نیست.
وی خاطرنشان کرد: یک سرباز امام زمان باید شبانهروز برای ترویج دین فعالیت کند، متأسفانه یکی از مصائب بزرگی که الان در جامعه است، وجود قانون عرضه و تقاضا است که بسیاری از طلبهها را که استعداد بالایی هم دارند به پستهای دیگری میکشاند و از کار اصل خود که ترویج دین است، غافل میکند.
آیتالله مظاهری اظهار داشت: طلبه هر چه قدر بیشتر به جلو میرود کار و مسئولیت او بیشتر میشود و میرسد به جایی که دوسوم روز را مطالعه میکند؛ اما همچنان کار عقب افتاده دارد، فیلم و سریال طلبه باید کتابش باشد، در مباحثه باید استاد باشد و در درس تسلط داشته باشد؛ این کارها ملازم است با طلبگی و طلبگی ملازم است با اینگونه کارها.
وی در ادامه بیان داشت: خوردن، خوابیدن و تفریح زیاد و تعطیلیهای بدون دلیل، با طلبگی منافات دارد و تجربه نیز نشان داده است کسانی که به درجات بالایی رسیدند عمر خود را به بهای زیاد فدای اسلام کردند.
رئیس حوزه علمیه در ادامه ضمن عمل به تقوای الهی همراه با درس خواندن افزود: تقوای الهی ابزاری است که از همان اول طلبگی باید همراه با تحصیل از آن استفاده کرد و علم بدون تقوا هر چه قدر بالاتر برود ضرر آن هم برای فرد و هم برای جامعه بیشتر میشود و زمانی که این دو بال با هم حرکت کرد، خداوند نیز او را به مراتب عالی میرساند.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت تهذیب طلاب افزود: امام خمینی(س) میفرمود توحید متوقف بر اخلاق و تهذیب است، دیگر فقه که جای خود را دارد و فقهی که در آن اخلاق نباشد، رنگ شیطان دارد، توحیدی که در آن اخلاق نباشد شرک است و طلبهای که رنگ تهذیب نداشته باشد، یک شیطان است و البته این کار مشکلی است.
آیتالله مظاهری خاطرنشان کرد: شما باید تمام صفات رذیله را از خود دور کنید، در گفتار خود همواره دقت داشته و اگر خواستید کارتان ارزش داشته باشد و در ترویج دین همواره موفق باشید باید رنگ اخلاق را در کارهایتان زیاد کنید و نگذارید که دنیا طلبی شما را با خود غرق کند، شما باید درخت رذالت را از دل کنده و درخت فضیلت را به جای آن بارور کنید تا نه تنها خود، بلکه دیگران را نیز از میوه آن بهرهمند گردانید.
در حالی که دولت ابتدا اعلام کرده بود، متقاضیانی که تا قبل از سال ۸۴ سندی به نام آنها زده شده باشد، می توانند مسکن مهر دریافت کنند اما اکنون و در زمان تحویل واحدها به آنها اعلام شده است که حذف شده اند.
در ابتدای اجرای طرح مسکن مهر، برای ثبت نام شرایط خاصی از سوی دولت اعلام شد که براین اساس متاهل بودن، عدم دریافت زمین و تسهیلات دولتی از سال۵۷ و نداشتن سند مالکیت از سال ۸۴ تاکنون جزو شرایط اصلی بود.
در کنار این شرایط، متقاضیان در شهر تهران باید سابقه ۵ سال سکونت را در تهران داشته باشند تا بتوانند از مسکن مهر شهرهای جدید اطراف تهران استفاده کنند اما در ابتدای ثبت نام مسکن مهر، مدارکی که ثابت می کرد متقاضیان شرایط مسکن مهر را دارند به راحتی با جعل یک اجاره نامه قابل دسترس بود و تعداد قابل توجهی توانستند با جعل مدارک، برای مسکن مهر ثبت نام کنند.
سرانجام دولت در سال جاری اعلام کرد که اجاره نامه را برای احراز شرایط ۵ سال سکونت قبول ندارد و باید مدارک از جمله شناسنامه فرزند برای اثبات سکونت به شرکت های عمران شهرهای جدید ارایه شود که با اجرای این طرح بخش قابل توجهی از متقاضیان در آستانه تحویل واحدها حذف شدند اما خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد که یکی دیگر از شرایط مسکن مهر هم در آستانه تحویل واحدها تغییر کرده است.
براساس این گزارش، به نام بودن سند مالکیت که در ابتدا تا قبل از سال ۸۴ برای واجدین شرایط مسکن مهر بلامانع اعلام شده بود هم اکنون برای واجدین شرایط برداشته شده و در واقع این دسته از متقاضیان نمی توانند مسکن مهر دریافت کنند و فرم آنها قرمز شده است.
این در حالی است که مدت زیادی از واریز پول این افراد می گذرد و تاکنون هم هیچگونه اخطاری به آنها داده نشده بود و این موضوع در روزهای اخیر موجب سردرگمی تعداد زیادی از متقاضیان شده است.
این دسته از متقاضیان که در این سالها معامله مسکن یا ساختمان نداشتند با مراجعه به شرکت های عمران و یا تعاونی ها برای مسکن مهر ثبت نام کردند و حتی برخی از افراد که هنوز در آن زمان واجد شرایط نشده بودند هم با معرفی این افراد به جای خود سعی کردند که از شرایط مسکن مهر استفاده کنند.
فرم قرمز متقاضیان در زمان تحویل مسکن مهر
پس از گذشت حدود ۳ سال از طرح مسکن مهر و واریز پول توسط متقاضیان، اکنون دولت به آنها اعلام کرده که اگر سندی به نام آنها زده شده باشد نمی توانند آپارتمانی دریافت کنند، بنابراین باید پول خود را پس بگیرند و فرم آنها قرمز شده است.
در واقع دولت چراغ خاموش در حال حذف بخشی از متقاضیان مسکن مهر است که در طول این مدت هیچ گونه اخطاری در این خصوص دریافت نکرده بودند و اکنون که زمان تحویل آپارتمان های مسکن مهر است از این طرح کنار گذاشته شده اند.
یکی از این متقاضیان در این باره گفت: در ابتدا به ما گفتند که اگر سندی قبل از سال ۸۴ به نام شما باشد مشکلی برای دریافت مسکن مهر ندارید اما الان فرم ما قرمز شده و می گویند مسکن به شما تعلق نمی گیرد.
وی افزود: سئوال من این است که آیا واقعا در طول این مدت شرایط ما را چک نکرده بودند که الان در مراحل پایانی به این نتیجه رسیدند.
به گزارش مهر، این متقاضی تصریح کرد: در این مدت قیمت مسکن افزایش پیدا کرده است اما پول ما در اختیار دولت بود و با آن مسکن می ساخت و الان که زمان تحویل واحدها است تصمیم گرفته که ما را حذف کند.
حریق بزرگ کارخانه نخ ابتدای جاده شاندیز در مشهد با تلاش آتشنشانان طی مدت شش ساعت مهار شد.
به گزارش مهر، در پی آتشسوزی کارخانه نخ مشهد در ابتدای جاده شاندیز ساعت ۲۲ یکشنبه شب خودروهای آتش نشانی از ۱۱ ایستگاه به محل حادثه اعزام شدند.
با توجه به وسعت آتشسوزی در کنار تجهیزات و خودروهای آتشنشانی تانکرهای آبیاری فضای سبز نیز برای اطفایحریق نیز حضور داشتند.
در این حادثه دو سوله از انبار مواد اولیه این کارخانه دچار حریق شد که هنوز علت و میزان خسارت آن در دست بررسی است. آتشنشانان با اقدامات به موقع و طاقتفرسا توانستند ساعت ۴ بامداد دوشنبه موفق به مهار کامل آتشسوزی شوند.
گفتنی است، در این حادثه ۶ نفر از نیروهای آتشنشان به علت شدت حریق و ازدیاد دود به صورت جزئی مصدوم شدند.
رضا خندان همسر نسرین ستوده وکیل دربند و فعال حقوق زنان که دو سال است در زندان اوین روزگار میگذراند در یادداشتی در صفحه فیس بوک خود به شرح آنچه ۱۳ شهریور سال ۸۹ گذشته بود پرداخته است.
به گزارش کلمه، نسرین ستوده از ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ در بازداشت است و در دادگاه به جرم "اقدام علیه امنیت ملی، تبانی و تبلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر" به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و به جرم تظاهر به بی حجابی به ۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
رضا خندان در یادداشت خود با بیان اینکه نیما و مهراوه ۷۴۰ روز است که او را در کنار خود ندارند. مانند خیلی از بچههای دیگر. آنها با وجود همهی مشکلات، کم و بیش با موضوع کنار آمدهاند نوشته است: و این همان قدرت انسان است. و دقیقا همان چیزی است که نفرت گرایان آن را نادیده میگیرند.
متن کامل این نوشته به شرح زیر است:
آن روز شنبه بود – ۱۳ شهریور.
نسرین صبح زود رفت دادگاه برای پیگیری پروندهی موکلاناش و تا ساعت ۱۰ برگشت.
بدون هیچگونه آمادگی و تدارک برای بازداشت به همراه خانم غنوی که وکیلاش بود به محل دادسرا رفتیم. ازدحام بیش از حد مردم در زیر آفتاب داغ در مقابل در ورودی دادسرا, ورود به آنجا را مشکل کرده بود. نسرین موضوع احضارش را با یکی از مامورین در میان گذاشت و به او گفت: “اینها خودشان منو احضار کردهاند و اگر نمیتوانند شرایط ورودم را مهیا کنند من برمیگردم تا اگر خواستند، زحمت بکشند خودشان با ماشین بیایند دنبالم”.
بالاخره آن مامور راه را باز کرد و نسرین در میان ازدحام جمعیت وارد دادسرا شد. او حتی نتوانست با من خداحافظی کند. البته فکر میکرد که احتمالا پس از ساعاتی برمیگردد. او حتی از بچهها هم خداحافظی نکرده بود.
من بدبینتر از او بودم و احتمال می دادم مدتی او را در حبس و انفرادی نگه میدارند تا مطمئن شوند فشار بازداشت و دوری از بچهها باعث خواهد شد او از کشور خارج شود.
دقایقی بعد خانم غنوی از دادسرا به بیرون آمد و گفت که به او اجاره ندادند در بازپرسی حضور داشته باشد. اندکی بعد از آنجا رفتیم تا در ساعات پایانی وقت اداری دوباره به آنجا سری بزنیم شاید او را آزاد کرده باشند.
ساعت دو نیم بعد از ظهر بود که به زیر پل یادگار امام رسیدم. در آنجا پدر یکی از موکلین نسرین را دیدم که می گفت: “هرکاری کردم نتوانستم تلفنی از خانم ستوده خبری بگیرم. فکر بیام اینجا تا شاید بتوانم شما را در اینجا ببینم.
او از موضوع احضار نسرین خبر داشت بنابر این از صبح آمده بود آنجا و پشت یکی از ستونها کشیک میداده تا شاید به طور اتفاقی ما را ببیند و یا بتواند خبری از او بگیرد.
ساعت حدود سه و نیم بعد از ظهر بود که مهراوه سراسیمه زنگ زد و گفت که: “بابا تلفن خانه زنگ زد و یک آقای بیادبی با تحکم گفت که: “گوشی را بده به بزرگترت. شماره تلفناش هم نیفتاده بود. به خاطر همین من هم که تنها بودم گوشی را قطع کردم و آن را از پریز کشیدم تا دوباره مزاحم نشود. الان هم دارم با موبایل خودم زنگ میزنم.”
چند روز بعد که برای پیگیری پرندهی نسرین به دادسرا رفته بودم, اینطور که بازپرس اولیهی نسرین میگفت به یکی از همکارانشان گفته بودند که به خانوادهی ستوده قرار بازداشتاش را اطلاع دهید. این تلفن و لحن تهدیدگونه و ترساندن یک بچهی تنها، در واقع نوعی اطلاعرسانی به شیوهی خودشان بوده است.
من خودم را فوری به خانه رساندم و از آنجا به دنبال نیما که در مهد کودک بود رفتیم. نزدیک خانه که رسیدیم نیما سراغ مادرش را گرفت و من گفتم که امشب مامان نیست و جایی رفته است. برای او نبود مادر در حد یک شب اتفاق غیر عادی نبود. ولی حتی تصور این که شب دوم هم مادرش را نبیند هول انگیز بود.
امروز دقیقا دو سال از آن روز سپری شده است. نیما و مهراوه نه تنها در شب دوم بلکه ۷۴۰ روز است که او را در کنار خود ندارند. مانند خیلی از بچههای دیگر. آنها با وجود همهی مشکلات، کم و بیش با موضوع کنار آمدهاند.
و این همان قدرت انسان است. و دقیقا همان چیزی است که نفرت گرایان آن را نادیده میگیرند.
۱۰ ماه بعد، یک روز هنگام برگشتن از ملاقات، مهراوه میگفت: “بابا این خانمهای مامور که مامان را به محل ملاقات میآورند خیلی مهربوناند. امروز که نیما داشت با مامان خدا حافظی میکرد اون خانم مامور یک گوشه ایستاده بود و آروم داشت اشک هایش را پاک می کرد.”
و این همان قدرت انسان است. و دقیقا همان چیزی است که نفرت گرایان آن را نادیده میگیرند.
کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام طی نامه ای به رئیس قوه قضائیه درخواست کرده است تا امدادگران بازداشتی در آذربایجان را آزاد کنند.
به گزارش جرس به نقل از وبسایت کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام، در این نامه آمده است: گروهی از جوانان مشفق نیز آستین همت را بالا زده و به جای خزیدن در کنج عافیت و نظاره کردن درد و مشقت هموطنان، بی منت و بی رشوت رنج سفر به جان خریدند و خویش را در آن مصیبت شریک ساختند و به یاری آسیب دیدگان شتافتند، اما متأسفانه به جای آنکه قدر بینند و در صدر نشینند، تا چشم گشودند خود را در حبس دیدند و در حضیض محبس نشستند.
کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام طی این نامه علاوه بر درخواست “مشفقانه و مصرانه” آزادی این جوانان تاکید کرده اند: نباید به پاره ای از افراد اجازه داد ، اینگونه تخم تفرقه بکارند و سیلی بر صورت نیکوکاری بنوازند و ناخواسته و غیرمسئولانه کینه و دشمنی را ترویج دهند. اگر این جوانان جرمی هم مرتکب شده باشند آیا رواست حتی قوانین مصوب نظام اسلامی در مورد آنها رعایت نگردد و مسئولانه و قانونی با آنها برخورد نشود ؟
نویسندگان نامه در انتها درخواست کرده اند: اگر تخلفی رخ داده چون در راستای امر نیکی بوده با اغماض به آن نگریسته شود و شرایط رسیدگی قضایی براساس قانون برای آنها فراهم گردد که بدون تردید موجب حفظ آبروی نظام و تقویت برادری و وحدت هموطنان خواهد شد.
رئیس مجلس با انتقاد از نابسامانیهای بسیاری که در حوزه شیر و مرغ ایجاد شد، گفت: کشاورزی باید به طور خصوصی اداره شود.
به گزارش اداره اخبار مجلس، علی لاریجانی رئیس مجلس در دیدار با مسئولان نظام صنفی کشاورزی کل کشور با بیان اینکه چرخه و ظرفیتهای اقتصادی حوزه کشاورزی با بخشهایی مانند صنعت و تجارت قابل مقایسه نیست، گفت: به طور حتم یکی از موارد مورد نزاع عرصه جهانی در آینده نزدیک مسئله امنیت غذایی است که به طور حتم باید از سوی مسئولان حمایت شود.
لاریجانی با اشاره به تأسیس نظام صنفی کشاورزی اظهار کرد: به طور حتم بدون تشکل و سازمانهایی از این دست، نمیتوان در راه شکوفایی حوزه اقتصاد به ویژه کشاورزی قدم برداشت، از این رو اگر نظام صنفی کشاورزی مشکلاتی را در این حوزه مشاهده میکند، میتواند با مجلس در میان بگذارد.
وی با بیان اینکه نظام صنفی کشاورزی باید مشکلات این حوزه را نظامبندی و ساماندهی کند، اضافه کرد: ما برای افزایش ارتباطات تشکلها با مجلس مصوبهای را تصویب کردیم، اما شما تحت عنوان اعضای این نظام صنفی باید مراکز تصمیمساز مجلس همچون مرکز پژوهشها و کمیسیونهای مرتبط در ارتباط باشید.
لاریجانی به مشکلات بیمه ای بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، باید تمام کشاورزان تحت پوشش بیمه قرار گیرند، از اینرو بنده در آینده نزدیک با رئیس سازمان تأمین اجتماعی جلسهای را برگزار میکنم تا مشکلات پیرامون این حوزه کاهش یابد.
وی با انتقاد از عدم پرداخت شدن یارانه بخش کشاورزی و تولید، افزود: بر اساس قانون باید ۳۰ درصد درآمدهای حوزه هدفمندی به بخش تولید داده شود، اما هماکنون شاهد هستیم که این موضوع تحقق نیافته است.
وی با اعلام اینکه در حوزه کشاورزی در سال ۹۰ حدود ۱۲٫۵ میلیون تن گندم تولید شده است، اظهار کرد: به طور حتم باید برای نگهداری و خرید این مقدار محصول ساز و کار مناسب و مشخصی تبیین شود.
علی لاریجانی ادامه داد: متأسفانه امسال نابسامانیهای بسیاری در حوزه مرغ و شیر وجود داشت که باید با برنامهریزی مشکلات را کاهش داد.
وی با اعلام اینکه کشاورزی باید به طور خصوصی اداره شود، گفت: به طور حتم، کشاورزی دولتی مشکلات بسیاری را برای کشور به دنبال خواهد داشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر