امروز: سه سال پیش در چنین روزی، شیخ مهدی کروبی در نامه ای تاریخی خطاب به صادق لاریجانی که به تازگی در جایگاه ریاست دستگاه قضایی قرار گرفته بود، رازهایی را برملا کرد که هنوز که هنوز است، ننگ آنها از دامن عوامل کودتای انتخاباتی و سرکوب های پس از آن پاک نشده است.
کروبی در این نامه با اشاره به جزئیات مذاکراتی که بین او و نمایندگان قوه قضاییه برگزار شده و اسنادی که درباره تجاوز و شکنجه بازداشت شدگان پس از انتخابات به آنها تحویل داده و حرکت های ایذایی و تهدیدها و ارعاب هایی که برای اخلال در پیگیری این فجایع صورت گرفته بود، از رئیس قوه قضاییه خواسته بود به این سؤال پاسخ دهد که آیا با وجود این تهدیدها و توهین ها و ارعاب ها رسیدگی به فجایع و شکنجه های پس از انتخابات ممکن خواهد بود؟
او در بخشی از این نامه نوشته بود: تصور من این است که شما دعوی عدالت دارید و رجاء واثق دارم که به وظیفه خود در دادخواهی و دفاع از حق مظلوم و محاکمه ظالم آگاهید. از این رو از شما می خواهم که برای روشن شدن افکار عمومی و در راستای انجام تکلیف شرعی و قانونی تان دستور پیگیری اسنادی را بدهید که تاکنون ارائه شده است. و در این مسیر از غالب شدن فضای ارعاب و زد و بند ممانعت به عمل آورید و نگذارید که نیروهای مسلح و شبه نظامی بعد از فرمانروایی بر عرصه سیاست و طبابت، به فکر دخالت در کار قضاوت بیافتند و قله ای دیگر را به مفتوحات خود از پس انتخابات ریاست جمهوری دهم بیافزایند و کار را از این که هست خراب تر سازند.
اکنون پس از سه سال، افکار عمومی به خوبی می توان قضاوت کند که این شیخ وارسته و شجاع راست می گفت یا عوامل تقلب و کودتای انتخاباتی و نظامیانی که همچنان بر سرنوشت کشور مسلط اند، و همچنین مردم می توانند داوری کنند که آیا نظام در این سه سال گامی در مسیر احقاق حقوق آسیب دیدگان سرکوب های پس از انتخابات برداشت یا خیر.
متن کامل نامه کروبی به لاریجانی در شهریور ۸۸ را از نو یخوانید:
جناب آیت الله صادق لاریجانی
ریاست محترم قوه قضائیه
باسلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات ماه رمضان
همانطور که مستحضرید اینجانب در پی انتخابات پرشبهه ریاست جمهوری اخیر و پیامدهای دردناک و نگران کننده متعاقب آن، نامه های متعددی را به مقامات مسئول نوشته ام تا برخی نکات، انتقادات و اعتراضات را با مسئولان امر درمیان گذاشته و هشدارهای لازم را به آنها داده باشم. آخرین این نامه ها نیز خطاب به شماست که به تازگی قبول مسئولیت کرده و بر صندلی قاضی القضاتی تکیه زده اید. و اکنون من شرح جلسات خود با نمایندگان جنابعالی و برخی مسائل حاشیه ای آن را که به پلمپ دفتر شخصی و حزبی من منجر شد با شما در میان می گذارم تا به وظیفه شرعی و ملی خود عمل کرده باشم. باشد که آیندگان نگویند مهدی کروبی با فشار و تهدید و بزن و ببند کوتاه آمد و پا پس کشید و درخانه خزید و صدای حق خواهی اش کوتاه شد. که اگر شما ندانید، دیگران می دانند که در سابقه مهدی کروبی، نه تنها فشار و تهدید و محدودیت و محصوریت کارساز نبوده و او را در پیمودن راهی که تشخیص داده سست و لرزان نکرده، که محکم تر نیز کرده است.
جناب آقای لاریجانی
نمی دانم تا چه حد از آنچه که در جلسات ما با کمیته منصوب جنابعالی برای پیگیری حوادث اخیر گذشت با خبرید. برای آگاهی مردم و همچنین شما عرض می کنم که ما دو جلسه با آقایان محترم "خلفی، محسنی اژه ای و رئیسی" داشتیم که این جلسات به صورت مطلوب و مناسبی نیز پیش رفت و در آنها گوشه ای و تعدادی اندک از اسنادی که نشانگر برخی اتفاقات ناگوار و غیرقابل بخشایش در روزهای پس از انتخابات بود ارائه و بازگو شد.
در جلسه اول سه سند درباره سه نفر همراه با سی دی و مدارک لازم ارائه شد که نشانگر تجاوز و شکنجه و برخی اعمال رخ داده بر دختران و پسران در بازداشتگاه های مشخص و نامشخص بود. علاوه بر ارائه این سه سند، اشاره ای نیز به صورت شفاهی به اتفاقاتی شد که برای دو دختر یعنی ترانه موسوی «واقعی» و سعیده پورآقایی رخ داده بود.
جلسه دوم نیز دوشنبه هفته جاری برگزار شد و حدود سه ساعت نیز به طول انجامید و در این جلسه نیز در کنار بحث های فراوان، من سندی جدید ارائه کردم البته با این قید و شرط که نباید به واسطه این افشاگری و حق خواهی، برای آن فرد و خانواده اش اتفاقی رخ دهد؛ اتفاقاتی از آن دست که پیش از این و در زمان مسئولیت دادستان سابق تهران برای یکی از افرادی که من به عنوان سند معرفی کرده بودم پیش آمد و برخی مشکلات خانوادگی و فشارهای جدید مترتب بر آن خانواده شد. بدین ترتیب این بار سند خود را دادم اما سفارشات لازم را هم کردم که مباد غفلتی که دادستان قبلی تهران مرتکب شده بود تکرار شود و پای واسطه هایی به ماجرا باز شود که به جای دادخواهی و دفاع از حق مظلوم و محاکمه ظالم، دست اندرکار تهدید و بی آبرو کردن یک فرد در خانواده و نزد آشنایان و همسایگان شوند و از دیگر سوی آبروی دستگاه قضا آن هم در کشوری اسلامی را به قیمت مصون ماندن ظالمان، چنین ارزان بفروشند.
البته این را هم بگویم که در این جلسات که برای بررسی گزارش هایی از وقوع شکنجه و اعمال ناشایست انجام گرفته در زندان ها و پیگیری حوادث بعد از انتخابات تشکیل شده بود، باری از من پرسیدند که آیا تداوم جمع آوری اسناد شکنجه و تجاوز و کشتار مردم را به مصلحت می دانید و آیا ممکن نیست که این اسناد به دست نااهلان بیافتد؟ که من نیز در پاسخ گفتم این اسناد را در مکان محفوظی نگهداری می کنم و در صورت دستیابی به نتیجه، از بین خواهم برد و تاکید کردم که اسناد تجاوز و شکنجه هیچ مایه افتخار نیست که بخواهم آنها را در صندوقچه ای نگهدارم و یا بر دیوار بیاویزم. اسنادی است برای دستیابی به عدالت و ستاندن حق مظلوم از ظالم متجاوز که بعد از دستیابی به نتیجه، مرجح آن است که نابود شود و بوی متعفن و صورت آزاردهنده ظلم نهفته در آن از بین برود.
این را هم بدانید که اگر من در مسیر تحقیق خود به نتیجه ای خلاف نتیجه سابق در خصوص صحت و سقم ادعاهای یکی از شاکیان نیز رسیدم، خود پیش قدم بودم و تصحیح لازم را انجام دادم، از جمله در مورد سعیده پورآقایی که برخی تحقیقات تکمیلی من ناقض گفته های پیشین بود و از این رو تصحیح لازم از سوی خود من و هیات پیگیری، صورت گرفت. به هر حال اما این دوجلسه گذشت و من در پایان با اشاره به مورد دردناک دیگری که به تازگی گزارش آن به من رسیده بود گفتم که همچنان درصدد پی جویی جوانب این ماجرا هستم و اسناد آن را نیز پس از تحقیق کامل ارائه خواهم کرد. همچنین از من خواسته شد که در یافتن جوانب پنهان ماجرای ترانه موسوی تحقیق بیشتری انجام دهم و دستگاه قضایی را در این مسیر در روشن شدن زوایای پنهان ماجرا یاری رسان باشم. با این حال در پایان همان جلسه دوم پیشنهاد کردم - و این پیشنهاد مورد استقبال کمیته نیز قرار گرفت- که بیایید و ماجرای سند آوردن و سند بردن را در همینجا خاتمه دهیم و شما نیز در کار کشف حقیقت شوید چرا که همین اسناد و موارد ارائه شده برای برآفتاب انداختن حقیقت و تاباندن نورعدالت بر چهره اصحاب شرارت، کفایت می کند.
جناب آقای لاریجانی
این پیشنهاد را دادم و رفتم و جلسه ما با کمیته منتخب به خوبی خاتمه یافت. اما فردای آن روز ورق برگشت. جمعیتی با حکم دادستانی آمدند و به دفتر من حمله آوردند. آنجا را مورد تجسس قرار دادند و به تجسس در وسایل نیز بسنده نکردند که حتی نوشته ها و نامه های شخصی و چک ها و اسناد خصوصی من را نیز مورد تجسس قرار دادند و بردند. آخر امر نیز دفتر را پلمپ کردند و به آذوقه ای که به رسم هرساله برای اطعام مساکین در آنجا انبار کرده بودم نیز توجهی نکردند و آنها را نیز مشمول توقیف خود قرار دادند و آقای داوری سردبیر سایت حزب اعتماد ملی را هم دستگیر و با خود بردند. کار پلمپ دفتر شخصی من تمام نشده بود که دفتر حزب اعتماد ملی را نیز که من دبیرکل آن هستم مورد تجسس قرار داده و وسایل و اسناد یک حزب ثبت شده در ذیل قوانین جمهوری اسلامی را نیز برخلاف قوانین کشور ضبط و سرانجام دفتر حزب را هم پلمپ کردند. به اینها نیز بسنده نشد که دکترعلیرضا بهشتی فرزند مرحوم آیت الله بهشتی و مهندس مرتضی الویری با آن سوابق انقلابی و داشتن سابقه نمایندگی مجلس و شهرداری تهران و سفارت جمهوری اسلامی در کشورهای اروپایی را نیز بازداشت کردند و دفتر موسسه نشر آثار مرحوم بهشتی به عنوان یکی از پایه گذاران جمهوری اسلامی هم در جمهوری اسلامی پلمپ شد.
من مانده ام که آیا این اتفاقات که همگی در روز سه شنبه رخ داد نتیجه جلسه ای است که من روز دوشنبه با هیات منتخب شما داشته ام؟ متعجبم، نه از آن رو که چرا با مهدی کروبی چنین می کنند بلکه از آن رو که چگونه عده ای متوهمانه تصور می کنند مهدی کروبی فرزند احمد با این بگیر و ببندها از میدان به در می رود و صدایش خفه می شود. حالا برایم روشن شده است که چرا برخی دوستان و مشاوران اصرار داشتند که اسناد مظالم و شکنجه ها و تجاوزها را از زبان راویان مظلوم، به صورت سی دی درآورم و علاوه بر نسخه ای که به دستگاه قضایی تحویل می دهم، نسخه ای از آن را نیز در محلی امن نگهداری کنم. چراکه ماشین مرعوب سازی و رعب انگیزی همچنان درکار است و چه بسا که شاهدانی در زیر فشار و ارعاب، سخن خود را نیز تکذیب کنند. چرا که کار جمهوری اسلامی به آنجا رسیده است که خانه مهدی کروبی هم دیگر در امان نیست. چراکه هراتفاق ناگوار و ناشایستی در جمهوری اسلامی ممکن شده است و دیگر هیچ چیزی دور از انتظار نیست.
جناب آقای لاریجانی
من همچنان بر خواسته اولیه خود که در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرده بودم، پافشاری می کنم و چرا نگویم که بعد از این ارعاب ها و بگیر و ببندها مصرتر از پیش نیز شده ام. و وقتی می بینم فرماندهی یک نهاد نظامی - که مدارک آن نیز موجود است- در نامه ای به وزارت بهداشت و درمان دستور می دهد که تحویل کپی اسناد و مدارک پزشکی به کلیه مجروحین و مصدومین حوادث اخیر ممنوع است و بیمارستان ها را از تحویل اسناد به مجروحان و مورد تعدی قرار گرفتگان ممنوع می کند، بیش از پیش مصر می شوم که بفهمم دلیل این تهدیدها و واهمه ها چیست؟ بر پزشکان است که بر اساس سوگند خود تمام تلاششان را برای درمان مصدومان و بیماران حتی اگر آن مصدوم، دشمن پدرشان باشد مبذول دارند. شما در مقام قاضی القضات داوری کنید چگونه یک پزشک در مواجهه با چنین نامه هایی از سوی یک نهاد پرقدرت نظامی می تواند با امنیت خاطر به وظیفه و سوگند پزشکی خود عمل کند. و اگر مظلومی در بیگناهی کشته شده باشد شما در مقام قاضی القضات چگونه می توانید صدای حق خواهی خانواده او را بشنوید؟ یا اگر کسی مورد شکنجه یا تجاوز قرار گرفته باشد چگونه می تواند در چنین فضای رعب آلودی سند و گواهی خود را از مسئولان پزشکی قانونی دریافت کند و به دست شما برساند؟ پیشتر دعوی ما این بود که نظامیان چرا دخالت در اقتصاد و سیاست می کنند و اکنون می بینیم که اشتهای نظامیان با حسابت و سیاست اشباع نشده و به سراغ طبابت هم آمده اند.
جناب آقای لاریجانی
تصور من این است که شما دعوی عدالت دارید و رجاء واثق دارم که به وظیفه خود در دادخواهی و دفاع از حق مظلوم و محاکمه ظالم آگاهید. از این رو از شما می خواهم که برای روشن شدن افکار عمومی و در راستای انجام تکلیف شرعی و قانونی تان دستور پیگیری اسنادی را بدهید که تاکنون ارائه شده است. و در این مسیر از غالب شدن فضای ارعاب و زد و بند ممانعت به عمل آورید و نگذارید که نیروهای مسلح و شبه نظامی بعد از فرمانروایی بر عرصه سیاست و طبابت، به فکر دخالت در کار قضاوت بیافتند و قله ای دیگر را به مفتوحات خود از پس انتخابات ریاست جمهوری دهم بیافزایند و کار را از این که هست خراب تر سازند.
همچنین به شما توصیه می کنم تا در این فضا که مطبوعات آزاد به لطف دادستان معزول، در محاق توقیف فرو رفته اند مگذارید که برخی مطبوعات و قلم به دستان که به زعم خود درکار حمایت از اسلام اند و به زعم ما اما در مسیر اهانت به اسلام، بیش از این در حاشیه ای امن، دریده سخن بگویند و عدالت خواهی را به محاق برند و آرزویی دست نیافتنی جلوه دهند و گاهی با زبان ارعاب و گاهی نیز به زبان اهانت، چهره های انقلاب را هدف هتاکی خود سازند. همچنین مگذارید که دروغگویی و جعل سند چنان رایج شود که رسانه ملی کشور با تولید و پخش دوباره سناریوهایی نظیر سناریوی ترانه موسوی قلابی، روند حقیقت یابی را مخدوش سازد و ابهام ها و مسائلی جدید بیافریند و سنگ هایی در چاه بیاندازد که بیرون آوردن هریک از آنها همچون ماجرای ترانه موسوی از عهده صد عاقل نیز برنیاید.
جناب آقای لاریجانی
شما هیأتی را تشکیل دادید تا به رخدادهای ناگوار پس از انتخابات و ظلم هایی که شده است رسیدگی شود و آقای خلفی به عنوان نماینده شما در کمیته پیگیری، به نقل از شما مدعی بود که جنابعالی گفته اید باید به شکایات و گزارش ها تا نهایت ماجرا، رسیدگی شود. اما پرسش من این است که آیا با وجود این تهدیدها و توهین ها و ارعاب ها رسیدگی به فجایع و شکنجه های پس از انتخابات ممکن خواهد بود؟ پاسخ این پرسش بر شماست اما این را بدانید که مهدی کروبی همچنان اصرار بر پیگیری حقوق مظلومان دارد، باشد که نشان داده باشد این ابزارهای نخ نما شده اگر بر کسانی نیز کارساز باشد، بر او کارساز نیست و او همچنان با قدرت و محکم در میدان ایستاده است و نمی گذارد عده ای تازه به دوران رسیده، چوب حراج بر سرمایه نظام و امام و
کشوری بزنند که حاصل یک انقلاب مردمی و خون شهیدان بسیار است.
با آرزوی توفیق شما در امر قضا
۲۱ رمضان۱۴۳۰ مطابق با ۲۰ شهریور۱۳۸۸
امروز: عیسی سحرخیز روزنامه نگار زندانی و فعال سیاسی در اعتراض به رعایت نشدن قانون در پرونده قضایی اش، پس از انتقال شنبه شب به زندان رجایی همچنان در اعتصاب غذا و دارو به سر می برد.
به گزارش کلمه، این روزنامه نگار دربند تاکید کرده است تا زمانی که شرایط درمان و پزشکی ام طبق توصیه ی پزشکان مهیا نشود به اعتصاب خود ادامه خواهم داد.
این در حالی است که پزشکان زندان رجایی شهر مجدا روز یکشنبه نامه ای تنظیم کرده اعلام کرده اند که همانطور که قبلا نیز گفته ایم ما در زندان نمی توانیم برای عیسی سحرخیز کاری انجام دهیم و مسئولیتی در قبال جان او نخواهیم پذیرفت زیرا که جان او در خطر است.
در حالیکه عیسی سحرخیز بیش از ششماه در "حصر بیمارستانی" و تحت مداوا بود، همزمان با اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها و مقارن ساعت ۱۰ شب سهشنبه، هفتم شهریور به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده و از همان زمان دست به اعتصاب غذای تر اعتراضی و پس از چند روز اعتصاب دارو زد.
عیسی سحرخیز که پیش از این خطاب به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل نامه نوشته بود و از اراده حکومت برای «مرگ خاموش» مخالفان نوشته بود و کارگروه بازداشتهای خودسرانه سازمان ملل هم خواستار آزادی وی شده بود، همزمان با حضور بان کی مون در تهران به زندان اوین منتقل شد و تحت کنترل امنیتی بیش از پیش قرار گرفت.
او پیشتر گفته بود: چنانچه قانون درخصوص پرونده قضایی وی رعایت نشود و برخلاف نظر پزشکان معالج؛ وی را دوباره به زندان منتقل کنند، از همان روز نخست دست به اعتصابغذا خواهد زد.
اعلام اعتصاب غذای عیسی سحرخیز در شرایطی است که پیشتر پزشکان معالج وی در ماه مبارک رمضان سحرخیز را به دلیل مشکلات کلیوی و قلبی از روزه گرفتن منع کرده بودند و هم اکنون آغاز اعتصاب غذای سحرخیز، نگرانی نسبت به وضع وخیم جسمی این فعال سیاسی و مطبوعاتی را شدت بخشیده است.
سحرخیز تیرماه ۸۸ و در پی بازداشت های گسترده پس از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و سپس توسط قاضی صلواتی، رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام "توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام" به سه سال حبس محکوم شد. خرداد ماه با وجود تمام شدن حکم سه سال محکومیت عیسی سحرخیز وی بر خلاف روند جاری آزاد نشد.
این روزنامه نگار که در زندان رجایی شهر به سر می برد مرداد ماه در نامه ای به دادستان تهران خواستار استفاده قانونی از حق مرخصی شد. سحرخیز تا کنون از حق مرخصی عادی و استعلاجی محروم بوده و در مدت حبس، تنها به صورت تحت الحفظ و با حضور ماموران به بیمارستان منتقل شده است.
امروز: رئیس سازمان چای ایران ارزش ریالی میزان خرید برگ سبز چای را تا به امروز در حدود ۴۳۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از ابتدای سال تاکنون حدود ۲۲۵ میلیارد ریال بابت طلب کشاورزان چایکار پرداخت کرده ایم.
به گزارش مهر، علی محرر درخصوص میزان برگ سبز چای خریداری شده از کشاورزان اظهارداشت: از ابتدای سال تاکنون درحدود ۹۱ هزارو۱۴۵ تن برگ سبزچای از کشاورزان خریداری شده است.
وی با بیان اینکه از این میزان درحدود ۲۴ هزارو ۷۴۳ تن برگ سبز درجه یک و درحدود ۶۶ هزارو ۸۳ تن برگ سبز چای درجه دو خریداری شده است، گفت: به عبارت دیگر، تاکنون درحدود ۲۸ درصد برگ سبز چای درجه یک و درحدود ۷۲ درصد برگ سبز چای درجه دو از کشاورزان چایکارخریداری شده است.
این مقام مسئول با اعلام اینکه ارزش ریالی میزان خرید برگ سبز چای تا به امروز در حدود ۴۳۰ میلیارد ریال است، عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون درحدود ۲۲۵ میلیارد ریال بابت طلب کشاورزان چایکار پرداخت کرده ایم.
وی همچنین درمورد میزان چای خشک تولید شده نیز عنوان کرد: تا به امروز بیش از ۲۰ هزارتن چای خشک توسط کارخانجات چای تولید شده است.
محرر درباره فعالیت کارخانه های چای نیز گفت: درحدود ۱۵۶ کارخانه چای با سازمان قرارداد بسته اند اما به دلیل اینکه هنوز برداشت از چین آخر چای شروع نشده است تنها ۴۰ عدد کارخانه مشغول فعالیت هستند.
امروز: اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیهای به سانسور سخنان هاشمی رفسنجانی در روزنامه کیهان واکنش نشان داد و اعلام کرد که هاشمی در سخنان خود، به جو آزاد اجلاس تهران برای بیان دیدگاههای مختلف اشاره کرد و آن را حاکی از سعه صدر و تحمل مخالف توسط جمهوری اسلامی ذکر کرد که دقیقا همین بخش از سخنان وی در روزنامه کیهان مورخ 19/6/91 "سانسور شده است."
به گزارش ایلنا، اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیهای به سانسور سخنان هاشمی رفسنجانی در روزنامه کیهان واکنش نشان داد.
در این اطلاعیه آمده است: هاشمیرفسنجانی در ابتدای جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سخنانی با اشاره به برگزاری موفق شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران، بیانات رهبری در مراسم افتتاحیه اجلاس سران را خط مشی و مقتضیات لازم برای این جنبش بیان کرد.
وی همچنین در فراز دیگری از سخنان خود، به جو آزاد اجلاس تهران برای بیان دیدگاههای مختلف اشاره کرد و آن را حاکی از سعه صدر و تحمل مخالف توسط جمهوری اسلامی ایران ذکر کرد که "دقیقا همین بخش از سخنان در روزنامه کیهان مورخ 19/6/91 سانسور شدهاست."
تکمیلی:
متن کامل پاسخ منتشر شده کیهان به اطلاعیه روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام بدین شرح است :
"ادعای روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام و پاسخ کیهان "
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت دیروز با صدور اطلاعیه ای مدعی شد كه كیهان بخشی از سخنان هاشمی در باره اجلاس عدم تعهد تهران را كه در پایان جلسه مجمع تشخیص مصلحت اظهار داشته بود، سانسور كرده است.
در ادعای روابط عمومی مجمع تشخیص آمده است كه چرا و به چه دلیل آن بخش از سخنان آقای رفسنجانی در مورد آزادی بیان و تحمل مخالف و محكومیت القائات سوءدشمنان كه با اشاره به نطق برخی از میهمانان اجلاس بیان شده بود، به مذاق كیهانیان خوش نیامده و آن را سانسور كرده اند.
بر اساس گزارش مذکور، قطع نظر از اینكه چرا روابط عمومی مجمع تشخیص در این برهه سعی كرده تا كیهان را به سانسور متهم كند، باید گفت؛ این ادعا در حالی است كه كیهان اولین رسانه و شاید تنها رسانه ای بود كه نطق میهمانان مورد اشاره را بی كم و كاست پوشش داده و آن را نشانه سعه صدر جمهوری اسلامی و از ضروریات یك اجلاس بین المللی دانسته است و علاوه بر آن طی دو یادداشت جداگانه دیگر نیز به این نكته پرداخته بود كه مفاد آن مخصوصا با تاكید بر نكات یاد شده از سوی خبرگزاری های غربی و منطقه ای بازتاب گسترده ای داشت. بنابراین برخلاف اطلاعیه مجمع تشخیص كیهان نمی توانسته كمترین دلیل و انگیزه ای برای حذف بخش مورد نظر از اظهارات آقای رفسنجانی داشته باشد؟! و از سوی دیگر، خلاصه كردن خبر یك روال جاری و شناخته شده در رسانه هاست و كیهان نیز از این قاعده مخصوصا در روزهای پرخبر مستثنی نیست، ضمن آن كه بخش اعظم اظهارات رفسنجانی در صفحه 2 كیهان كه یكی از صفحات اصلی روزنامه است با تیتر درشت كار شده است.
روابط عمومی مجمع تشخیص در پایان اطلاعیه خود آورده است "معلوم نیست چرا این بخش از سخنان آقای رفسنجانی به مذاق كیهانیان خوش نیامده و آن را سانسور كرده اند"! كه با توجه به آنچه گذشت باید گفت؛ معلوم نیست روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این اتهام زنی به كیهان چه مصلحتی را در نظر داشته و دنبال كرده است؟!
امروز: مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه "محمد خاتمی برانداز است و نمیتواند نامزد انتخابات شود٬"، به دخالت سپاه در امور سیاسی و به ویژه انتخابات اعتراف کرد و گفت که دخالت این نیرو در حوادث سال ۸۸ قانونی بوده و اگر میر حسین موسوی پیروز میشد اعتراضها ادامه مییافت.
رئیس سابق اداره سیاسی سپاه همچنین به دفاع از عملکرد سپاه در سرکوب اعتراضهای سال ۸۸ پرداخته و گفته است: "ورود سپاه در جریان فتنه ۸۸ عاقلانه و کاملا حساب شده و قانونی بود."
به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان»، وابسته به صدا و سیمای تحت امر رهبری و ارگان غیر رسمی سازمان اطلاعات سپاه، سردار یدالله جوانی طی مصاحبه ای گفته که "خاتمی حلقه برانداز نظام جمهوری اسلامی است؛ وی با جریان برانداز همراهی نکرده چرا که خود او اصل جریان برانداز است و با این سابقه و پیشینه نمیتواند کاندید ریاست جمهوری شود."
جوانی ادعا کرد که محمد خاتمی "کارنامه سیاهی" دارد و سالها باید بگذرد "تا وی وفاداری خود به نظام اسلامی را ثابت کند چرا که وی طی سالهای گذشته فقط بیوفاییاش به نظام را ثابت کرده است."
این مقام سپاه اظهار کرده که خاتمی در زمان ریاست جمهوری به جای "حل مشکلات مردم" در پی "سخنرانی در دانشگاهها" بود و "دوم خردادیها در آن دوران به دنبال فساد بر روی کره زمین بودند."
مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه در بخش دیگری از این گفتگو به دفاع از عملکرد سپاه پرداخته و گفته است: "سپاه طبق قانون یک نهاد سیاسی، نظامی، فرهنگی و امنیتی است."
وی با انتقاد از کسانی که به زعم وی "بدون تدبیر" میگویند "امام مخالف ورود سپاه در مسایل سیاسی بودند"٬ چنین اظهار کرده که "مقابله با تهدیدهای سیاسی از وظایف سپاه است."
جوانی همچنین با دفاع از فعالیتهای اقتصادی سپاه اعلام کرده است "فعالیتهای اقتصادی سپاه مجاز است و ورود سپاه در عرصه اقتصادی آن هم در اوج تحریمها مانع برنامههای استکبار شده است."
رئیس سابق اداره سیاسی سپاه در بخش دیگری از این گفتگو به دفاع از عملکرد سپاه در سرکوب اعتراضهای سال ۸۸ پرداخته و گفته است: "ورود سپاه در جریان فتنه ۸۸ عاقلانه و کاملا حساب شده و قانونی بود."
یدالله جوانی همچنین مدعی شد: "میرحسین موسوی در سال ۸۸ حتی اگر با رأی مردم به پیروزی هم میرسید باز هم شاهد حرکتهای خیابانی برای اصلاحات در کف خیابانها بودیم."
این مقام سپاه پاسداران مدعی شد: "كسانی كه فعالیتهای سیاسیاشان بعد از فتنه ۸۸ متوقف شد در صورتی که اعلان برائت كنند، میتوانند مجدداً فعالیتهای سیاسی داشته باشند ولی اگر قصد كاندیدا شدن در ریاست جمهوری دارند قطعا شورای نگهبان همچین اجازهای به آنها نخواهند داد. زمانی اصلاحطلبان میگفتند جبهه مشاركت "بینالعباسین" است یعنی از عباسی عبدی تا عباس دوزدانی در آن وجود دارد یعنی جبهه گستردهای است، قطعا شورای نگهبان رفتار جناحی نخواهد داشت و دقت بیشتری خواهد كرد و به کسانی که واقعا لیاقت حضور در عرصه سیاسی کشور را داشته باشد مجوز خواهد داد همان طور كه در بحث انتخابات نهم دیدیم."
سردار جوانی همچنین در مورد اعتراضات مردمی در سوریه ادعا کرد: کسانی که در سوریه میجنگند و کارهای تروریستی انجام میدهند، مورد حمایت رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی متحدان آمریکا در منطقه هستند لذا شکی نیست که جنس حوادث در سوریه متفاوت با كشورهای دیگر است.
آمریكاییها كه به دنبال انتقامجویی از اسد به دلیل حضور در جبهه مقاومت هستند از حوادث رخ داده در سوریه سوءاستفاده میکنند و تلاش میکنند اعتراضات در این كشور را مردمی جلوه دهند که البته با سد مردمی هم مواجه شدند.
کسانی که به دنبال بیثباتسازی در سوریه بودند با سد مردمی مواجه شدهاند و اینکه گفته میشود بشار اسد در مقابل مردم به اسلحه رو آورده است، حرف بیمنطقی است.
امروز: یک کارشناس حوزه مسکن با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی قیمت مسکن در سال جاری گفت: طبق پیش بینی هایی که ابتدای امسال صورت گرفته، قیمت مسکن در این مدت روند افزایشی داشته است.
به گزارش ایلنا، بیت الله ستاریان استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: برخلاف آمارهایی که مبنی بر تعادل عرضه و تقاضا ارائه شده است، شاهد افزایش قیمت مسکن در نیمه نخست امسال بوده ایم.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون قیمت مسکن ۴۵ درصد افزایش یافته، گفت: برای نیمه دوم امسال نیز افزایش قیمت مسکن به همین میزان و شاید بیشتر پیش بینی می شود که کنترل این افزایش قیمت منوط به تثبیت سیاست های دولت در بخش مسکن است.
ستاریان با اشاره به چگونگی عرضه و تقاضا دربازار مسکن گفت: طی پنج سال گذشته از سال ۸۵ تا ۹۰ باید نزدیک به ۶ میلیون واحد مسکن تولید کرده باشیم؛ این در حالی است که سقف توان تولید مسکن توسط دولت و بخش خصوصی در این مدت تنها تولید ۶۰۰ هزار واحد در سال ۸۶ بود.
وی ادامه داد: در سال های ۸۷ و ۸۸ تولید مسکن در کشور کمتر از ۳۰۰ هزار واحد بود که کاهش عرضه را در پی داشت و به تبع آن قیمت مسکن افزایش یافت.
ستاریان تصریح کرد: اگر به آمارهایی که توسط دولت ارائه می شود استناد کنیم از سال ۸۵ تاکنون افزایش قیمتی در بخش مسکن نداشتیم و توانسته یم پاسخگوی تقاضا در بازار مسکن باشیم،این درحالی است که یا آمارهایی که ارایه می شود مبهم است و یا افزایش قیمت مسکن توهم است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ میلیون واحد مسکونی در کشور کمبود داریم، گفت: کمبود مسکن و عدم تعادل عرضه و تقاضا عمده ترین دلیل افزایش قیمت مسکن طی سال های اخیر بوده است.
امروز: :عبدالعلی بازرگان، محسن کدیور، مهدی ممکن، صدیقه وسمقی و حسن یوسفی اشکوری با انتشار بیانیه مشترکی به اعدام مخالفان سیاسی به اتهام "محاربه" اعتراض کردند. این پنج روشنفکر دینی نوزدهم شهریور ماه 1391 در بیانیه خود با اشاره به اینکه برخی از شهروندان مخالف سیاسی به اتهام محاربه در معرض اجرای حکم اعدام قرار دارند، خواستار توقف فوری حکم اعدام آنها و اعاده دادرسی با حضور وکیلان مستقل معتمد جامعه حقوقی کشور شده اند. متن کامل بیانیه عبدالعلی بازرگان، محسن کدیور، مهدی ممکن، صدیقه وسمقی و حسن یوسفی اشکوری به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دراسلام ، چیزی باارزش تر ومحترم تر ازجان انسان معرفی نشده است. از همین روست که متولیان دین همواره رعایت کمال احتیاط نسبت به جان انسان ها را شرط دین داری دانسته اند . براساس همین احتیاط مشروع ومعقول وانسانی بوده است که بسیاری ازفقهای پرهیزکار، اجرای حدود منجر به قتل و جرح را در غیبت ائمهي هدی مجاز ندانسته اند. این در حالی است که درجمهوری اسلامی که مدعی است برشریعت اسلامی بنا شده وبا مدیریت فقهی اداره می شود، جان انسانها بویژه منتقدان و معترضان همواره به اشکال گوناگون از سوی حکومت مورد تهدید بوده است.
یکی از عناوینی که حکومت همواره برای حذف واعدام مخالفان خود از آن به ناروا بهره برده اند ، عنوان محاربه است که در فقه اسلامی بر ترساندن مردم با استفاده از سلاح اطلاق می شود. منابع تاریخی و روایی حاکی از آن است که درزمان پیامبر اسلام (ص) ، محارب به راهزنان ویا کسانی اطلاق می شد که با استفاده از سلاح ، جان ومال مردم را مورد تهدید قرارمی دادند.
به علاوه روایات فراوان دررابطه با محاربه گویای آن است که مجازات محارب باید متناسب با جرمی باشد که او مرتکب شده است . رعایت تناسب جرم ومجازات ازمهمترین اصول انسانی است که قرآن کریم و سنت معتبر نبوی و سیرهی ائمهی اهل بیت برآن تاکید نموده، و مکاتب حقوقی نیزبراین اصل مهرتایید زده اند. چراکه تخطی از این اصل پایمال کردن عدالت وتوسعه ظلم وستم گری محسوب می شود.
قانون مسمی به مجازات اسلامی که مفاد آن هرگز مورد بحث کارشناسی قرار نگرفته، مخالفان جمهوری اسلامی را با عنوان محارب مستحق مجازاتهای سنگین از جمله اعدام دانسته است. در این متن علاوه بر نقائص متعدد حقوقی با توجه به اشکالاتی که در کلام و فقه در استفاده از اصطلاح «باغی» در غیاب ائمه (ع) وجود دارد متوسل به عنوان محارب شده اند، در حالی که مخالف سیاسی غیرمسلح را بویژه اگر مرتکب اخافه و جنایت نشده باشد، هرگز با چنین عنوانی نمی توان اعدام کرد.
جمهوری اسلامی درحالی مخالفان خود را محارب می خواند که پیامبراسلام (ص) کسانی را که با آن حضرت به جنگ مسلحانه برمیخاستند هرگز محارب نخواند وبه گواهی تاریخ ، کسانی که مسلمانان را می کشتند ، پس از آنکه به اسارت گرفته می شدند، کشته نشده، و محارب خوانده نمی شدند.
اطلاق عنوان محارب برمخالف جمهوری اسلامی ویا مخالف حاکمان جمهوری اسلامی ، بدعتی مسلم است که هیچ منشاء شرعی و فقهی ندارد . علاوه بر آن ، اعدام کسانی که تنها جرمشان از نظر محاکم جمهوری اسلامی ، مخالفت تشکیلاتی با نظام سیاسی حاکم بوده است وجنایتی مرتکب نشده اند ، ظلمی آشکار و مضاعف است.
بی توجهی به عدالت وعدم تناسب مجازات با جرم دراحکام صادره ازسوی محاکم ، چنان شعله های بیداد را درهرسو پراکنده است که دیرنیست ستمگران ، خود نیز درآن گرفتارآیند .از این رو فریاد بلند مظلومان و ستم دیدگان ما را فرا می خواند که به حمایت آنان برخیزیم .
در این میان عالمان دینی که مورد رجوع خانواده ها ووابستگان ستم دیدگان بوده از احکام ظالمانه اطلاع می یابند به نص قران کریم و تعالیم رسول خدا (ص) و کلام تکان دهندهی امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه که فرمود: "برحذر باش ازخون و ریختن به ناحق آن، که چنین کاری موجب تضعیف حکومت، سستی آن، بل زائل شدن و انتقالش به نظامی دیگر می کند"، از مسئولیت مضاعفی برخوردارند.
امضا کنندگان این بیانیه، از قوه قضائیه و رهبر نظام مصرانه می خواهند که در امر دماء و جان شهروندان اکیدا احتیاط کنند و در اجرای احکام اعدام که عمدتا توسط قضات فاقد حداقل شرائط شرعی و حقوقی قضاوت صورت می گیرد شتاب نکنند.
عدم رعایت آيین دادرسی کیفری، عدم برخورداری از حق وکیل، عدم حضور هیأت منصفه در جریان قضاوت و اتکا به اقاریر تحت شکنجه و فشار که سکهی رایج دادگاههای جمهوری اسلامی است همگی خلاف نص قانون اساسی جمهوری اسلامی موازین اسلامی، اعلامیهجهانی حقوق بشرو میثاق مدنی سیاسی می باشد، در حالی که ایران از امضا کنندگان این اسناد بین المللی است و جمهوری اسلامی رسما موظف به رعایت أنهاست. مقام اول اعدام، با توجه به سرانه جمعیت در جهان مایه شرمندگی است.
با توجه به اینکه هم اکنون برخی از شهروندان مخالف سیاسی به اتهام باطل محاربه در معرض اجرای حکم ظالمانه اعدام قرار دارند، ما خواستار توقف فوری حکم اعدام ایشان و اعاده دادرسی با حضور وکیلان مستقل معتمد جامعه حقوقی کشور هستیم.
حاکمان جمهوری اسلامی ایران سرنوشت حسنی مبارک و قذافی را در نظر بگیرند و بیاد داشته باشند رعایت آئین دادرسی عادلانه به نفع همگان حتی خود ایشان خواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی
۱۹ شهریور ۱۳۹۱
عبدالعلی بازرگان، محسن کدیور، مهدی ممکن، صدیقه وسمقی، حسن یوسفی اشکوری
امروز: از صبح امروز و با التهابات شدید نرخ ارز، سیستم پیامکهای تلفن همراه تحت پالایش قرار گرفت.
به گزارش «بازتاب»؛ پیامکهایی که شامل کلماتی نظیر دلار، ارز، طلا و سکه باشند از طریق پیامک به خصوص از سوی سرویس دهنده اصلی تلفن همراه در کشور قابل دریافت نیستند.
البته علی الظاهر برخی سرویس های تلفن همراه و به طور خاص ایرانسل علی الظاهر هنوز از این فیلترینگ در امان مانده و پیامک هایی با این کلید واژه ها با شماره های ایرانسل رد و بدل شده است.
گفتنی است خبرگزاری پیامک(نسیم) که وابسته به برخی نهادها می باشد امروز پیامک خود درباره قیمت دلار وسکه رابه روش زیر مخابره کرده است: نسیم: قیمت س ک ه در بازار 980 هزار تومان،/ د ل ا ر 2600 و یورو 3350 تومان
امروز: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امکان غافلگیری در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو وجود دارد، گفت: مصلحت نیست هاشمی وارد میدان ریاستجمهوری شود اما نام ناطقنوری قابل طرح است.
محمدرضا باهنر در گفت وگو با خانه ملت، در تحلیل شرایط و نحوه ورود گروههای سیاسی به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، ضمن تاکید بر اینکه اصولگرایان باید با وحدت از افتادن کار به دست رادیکالها جلوگیری کنند، گفت: چراغ قرمزی در مقابل اصلاح طلبان برای ورود به عرصه انتخابات نیست به شرط آنکه کاندیداها مواضع خود در برابر سران فتنه روشن کنند.
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری هرگونه تشتت در جبهه راست ستنی را پس لرزههای پس از انتخابات خواند و افزود: تمام تلاش مان بر این است که جبهه پیروان خط امام و رهبری در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو به صورت واحد وارد عرصه انتخابات شود. مشروح مصاحبه با نایب رئیس مجلس شورای اسلامی را در ادامه می خوانید.
باهنر درباره چگونگی و نحوه ورود گروههای سیاسی به انتخابات مجلس نهم، گفت: انتخابات مجلس نهم از نظر صحنهآرایی مقداری با انتخابات گذشته متفاوت بود، در جریان انتخابات مجلس علاوه بر اصولگرایان، اصلاحطلبانی که ثابت شده بود التزام عملی به قانون اساسی و شرایط قانونی انتخاب شوندگان را دارند به صحنه آمده، فعالیت کردند و عدهای هم رای آوردند اما در مجموع آرایش سیاسی کشور بین دو جریان اصولگرا تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری با دو گفتمان متفاوت شکل گرفت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دو سال قبل از انتخابات مجلس نهم، در مجلس جلسهای با حضور دوستان جبهه پایداری (رایحهخوش سابق) برگزار شد، ادامه داد: آن روز آنها مدعی بودند که اصولگرایی هر چه نابتر و خالصتر بهتر، بهطوریکه نباید ذرهای ناخالصی در اصولگرایی وجود داشته باشد. بر همین اساس وقتی از دوستان سوال میکردیم اصولگرایان خالص چه کسانی هستند آنها بیشتر اطرافیان خود را نام میبردند.
وی یادآور شد: در مقابل گروهی هم معتقد بودند برای اصولگرایی باید شاخص، ضابطه و باید و نباید نوشت تا با سیاست راهبردی جذب حداکثری و دفع حداقلی جبهه اصولگرایی را بزرگ کنیم، تقریبا در زمان انتخابات مجلس همین دو گروه یعنی جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایی شکل گرفت و با هم رقابت کردند.
پایداری دنبال ریاست فردی مثل آقاتهرانی بر مجلس بود اما وی زمینه رأی نداشت
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، با بیان اینکه پایداریها با رویکرد تند و رادیکالی خود را انقلابیتر از سایر گروههای اصولگرا میدانند، تاکید کرد: آنها بیشتر تعقیب مراقبت میکنند که افراد چه کارهایی کرده و چه زمانی به چه کسانی رای دادند بنابراین به دنبال خالص کردن نیروهای اصولگرا هستند، در مقابل جبهه متحد اصولگرایی هم که با محوریت جامعه روحانیت مبارز تهران و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشکیل شد ظرف یک سال بایدها و نبایدهای اصولگرایی را که بارها از سوی رهبر معظم انقلاب در مقاطع مختلف مطرح شده بود تدوین و ترسیم کرد. بر این اساس دو جبهه اصولگرایی شکل گرفت و انتخابات برگزار شد.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه در زمان برگزاری انتخابات درون مجلس، جبهه پایداری علاقهمند به معرفی فردی خالص از درون جبهه خودشان برای ریاست مجلس بود، گفت: اما چون احساس کردند زمینه رای ایشان کم است مطرح نشد، پایداریها علاقهمند به مطرح کردن فردی مثل آقای آقاتهرانی برای ریاست مجلس بودند اگرچه من صریح این موضوع را از آنها نشنیدیم.
پایداری حاضر به تقسیم کار و هماهنگی با اصولگرایان در مجلس نهم نشد
باهنر با بیان اینکه پایداریها به دلیل مخالفتهای جدی خود در انتخابات با آقای لاریجانی و افرادی هم تیپ ما به هیچ وجه حاضر به هماهنگی و تقسیم کار در مجلس نشدند، افزود: بر این اساس جبهه پایداری کاندیداهای خود را مشخص کردند، البته بخشی از دوستانمان در جبهه متحد مثل تحولخواهان (جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان) در جریان انتخابات مجلس به طرف آقای دکتر حداد گرایش پیدا کردند و دکتر حداد هم عضو شورای مرکزی جبهه متحد بود اما جبهه متحد در انتخابات داخلی مجلس خیلی نمود پیدا نکرد، جبهه پایداری و فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با هم رقابت کردند و نتیجه انتخابات هم مشخص شد.
حسینیان به انتخابات هیأت رئیسه مجلس نهم ورود جدی نکرد
نایب رئیس مجلس نهم، در پاسخ به این سوال که علت و ماجرای انتقادات تند حسینیان در صحن علنی مجلس خطاب به آقای زاکانی و توکلی و در مقابل تشکر از مواضع ضداستکباری آقای لاریجانی یک هفته مانده به انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه تهران چه بود، گفت: سایتهای تحتنظر آقای زاکانی و توکلی حرفهایی را در مورد آقای حسینیان مطرح کرده بودند که ایشان برنتابیده و معتقد بود آنها صداقت را رعایت نکردهاند، البته من نمیخواهم در این زمینه قضاوت کنم. به همین دلیل آقای حسینیان، هم به شکل مزاح و هم جدی زمان انتخابات هیات رئیسه مجلس، در ایران نبود و به زیارت رفتند و در این مساله ورود جدی پیدا نکردند.
بعضی سران وابسته به اصلاحطلب در جریان فتنه، فتنهانگیزی کرده و هزینههای سنگینی را به نظام وارد کردند، یک مقدار برگشتشان به میدان سیاستورزی سخت است اما به اعتقاد من چراغ قرمز هم در مقابل آنها نیست
باهنر درباره حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو، افزود: مقولهای به نام اصلاحطلبی متاسفانه به دلیل اینکه بعضی سران وابسته به اصلاحطلب در جریان فتنه، فتنهانگیزی کرده و هزینههای سنگینی را به نظام وارد کردند، یک مقدار برگشتشان به میدان سیاستورزی سخت است اما به اعتقاد من چراغ قرمز هم در مقابل آنها نیست، یعنی اصولا به دلیل گرایش اصلاحطلبی نمیتوان همه را با یک چوب راند.
وی با بیان اینکه مساله فتنه و سران فتنه از اصلاح طلبی جداست، یادآور شد: اصلاحطلبانی که از یک طرف فتنه را قبول نداشتند و در مقابل سران فتنه موضع گرفتند یا خواهند گرفت و از طرف دیگر اصلاحطلبی را تعریف کنند به عقیده من میتوانند در فضای سیاسی کشور فعال باشند.
اصلاحطلبی باید چارچوبدار شود/اصلاح طلبان به طور شفاف مرز خود را با سران فتنه روشن کنند
نایب رئیس مجلس نهم، مشکل اصلی در جبهه اصلاحات را رها کردن بعضی واژهها در جامعه، بدون در نظرگرفتن تعریف چارچوبدار برای آنها خواند و تاکید کرد: در چنین شرایطی هر کس برداشت خود را از واژه مورد نظر خواهد داشت که این موضوع مصداق بارز "هر کسی از ظن خود شد یار من" میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم اصلاحطلبی را در معارف اسلامی حسن بسیار پسندیده یک مسلمان برشمرد و تاکید کرد: اینکه میگویند اگر مسلمانی دو روزش مثل هم باشد مقبون، اگر بدتر از دیروز باشد ملعون است و مسلمان واقعی کسی است که هر روزش بهتر از روز قبل باشد و این نشان میدهد که مسلمان باید اصلاحطلب باشد، یعنی هم خودش را اصلاح کند و هم مصلح جامعه باشد. مقام معظم رهبری زمانی تعبیری به این معنا داشتند که ما در اسلام اصولگرای غیراصلاحطلب و اصلاحطلب غیراصولگرا نداریم به این ترتیب هر اصولگرایی باید اصلاحطلب و هر اصلاحطلبی باید اصولگرا باشد، بنابراین اصلاحطلبی را از این تعریف میتوان در نظر گرفت، نه کسانی که اصلاحطلبی را مبارزه با حکومت دینی قلمداد میکنند و با تئوریپردازیهای خود اندیشههای حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی ایران را زیر علامت سوال می برند.
وی ادامه داد: مثلا آقای خاتمی جامعه مدنی را رها و هرکسی یک تعریفی برای آن ارائه کرد؛ یکی گفت این واژه همان مدینهالنبی است و دیگری مدینه فاضله ارسطو و جامعه لائیک را مصداق عینی آن دانست. با این اوصاف اولا اصلاحطلبان اگر تکلیف خود با سران فتنه روشن کرده و موضع روشن و شفاف بگیرند و ثانیا اصلاحطلبی را در چارچوب قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور تعریف کنند، میتوانند فعال شوند.
نامزدهای اصولگرا که برای انتخابات ریاست جمهوری مطرحاند خودشان تصمیم به کاندیدا شدن گرفتند و تشکلی از آنها حمایت نکرده است، تشکلها مهر یا آبان به مصادیق وارد میشوند
باهنر درباره ورود اصولگرایان به صحنه انتخابات، گفت: تا الان اسامی که به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرحاند عموما خودشان تصمیم به کاندیدا شدن گرفتند که ما به همه آنها احترام میگذاریم اما من تا به حال نشنیدم که تشکیلات، جریان و یا گروهی، از نامزد مشخصی حمایت کرده باشد، اینها آمدند دارند فضای سیاسی کشور را برانداز میکنند.
نایب رئیس مجلس نهم، با بیان اینکه جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان خط امام ورهبری تاکنون روی مصادیق بحث نکردند، تصریح کرد: در حال حاضر تنها روی ضوابط و شاخصها تمرکز کرده و سیاستهای راهبردی را تعیین و تعریف میکنند اما هنوز به مصداقها نرسیدند، فکر میکنم هنوز برای مشخص شدن مصداقهایی که قرار باشد جریانها، تشکلها و گرایشهای سیاسی روی آنها دست بگذارند هنوز زود است، شاید بتوان گفت مهر و آبان روی افراد بحث میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس نهم، در توضیح احتمال اتحاد اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری آینده، یادآور شد: این موضوع به شرایط بستگی دارد، با توجه به اینکه افرادی که هم اکنون برای حضور در صحنه انتخابات اعلام آمادگی کرده اصولگرا هستند، اگر در صحنه بمانند قاعدتا هر کدام یک عده و گروهی را برای همراهی با خود درنظر میگیرند بنابراین اینکه انتظار داشته باشیم همه اصولگراها روی یک نفر تفاهم کنند، مقداری بعید به نظر میرسد، باید جلو رفت تا ببینیم چگونه میشود.
اگر کاندیداهای اصولگرا با هم مذاکره و تفاهم کنند کار سیاستورزان راحتتر میشود
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه در انتخابات ریاستجمهوری بر عکس انتخابات مجلس با حجم زیادی از نامزدها روبرو نیستیم، تصریح کرد: در قانون اساسی برای رئیس جمهور شاخصهایی همچون مدیر، مدبر، رجل سیاسی و مذهبی ذکر شده، بر این اساس ۴ الی ۶ نفر بیشتر امکان کاندیداتوری ندارند، با در نظر گرفتن گفته آقای عسگراولادی که تعداد کاندیداها محدود باشد، اگر نامزدهای اصولگرا ۲، ۳ یا ۴ نفر هم باشند این به معنای تفرقه اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری است اما ممکن است یک نفر به اصطلاح خیلی گل کند و اکثریت قریب به اتفاق اصولگراها با او هماهنگ شوند، این به معنای آن نیست که ما کاندیدای دیگر اصولگرا نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: البته اگر کاندیداها با هم مذاکره و صحبت داشته و به تفاهم برسند، کار گروهها و سیاستورزان کشور را راحت میکنند، اما اگر عدهای شروع کرده و به هیچ قیمتی نخواهند کنار بروند قاعدتا نمیگذارند بین اصولگراها وحدت جامعی به وجود بیاید.
انتخابات آتی ریاست جمهوری مثل سال ۸۴ میشود
باهنر در پاسخ به این سوال که شکل انتخابات آینده ریاست جمهوری را شبیه سال ۸۴ میبینید یا سال ۸۸، گفت: من فکر میکنم بیشتر شبیه سال ۸۴ بشود، چون ما در انتخابات ۸۸ دو نامزد اصولگرا نداشتیم، یعنی کاندیداهای متنوع ورود پیدا میکنند و اگر هم یکی از کاندیداها گل نکند احتمال دارد انتخابات به مرحله دوم کشیده شود.
تشتت در راستسنتی پس لرزههای بعد از انتخابات مجلسنهم است/ همه مواضع جبهه متحداصولگرایان را قبول نداشتم
وی در پاسخ به این سوال که احساس میشود در راست سنتی یک نوع تشتت و تفرقه وجود دارد چه داخل تشکل و چه میان تشکلها، به طور مثال در جامعه اسلامی مهندسین بحث قهر آقای مرتضی نبوی مطرح است یا در جبهه موتلفه بحث تغییر نسلی مطرح است، ضمن اینکه قبلا حمایت از آقایان احمدینژاد و هاشمی یک دو قطبی در موتلفه ایجاد کرده بود، در جامعه اسلامی کارمندان هم کمال سجادی گفته بود من فعلا از جبهه پیروان خط امام و رهبری قهر کردم تا تکلیف انتخابات مجلس نهم مشخص شود، آقای کوهکن هم اعلام کرده از این جبهه دلخوشی ندارد، این طور به نظر میرسد که بیشتر روی جامعه اسلامی نمایندگان ادوار متمرکز است و آقای شهاب الدین صدر دبیرکل جامعه اسلامی پزشکان هم که در مجلس هشتم با شما بر سر نایب رئیسی قوه قانونگذاری و با آقای لاریجانی روی ریاست فراکسیون اصولگرایان رقابت کرد، حال آنکه اکثریت مجلس هشتم دست جریان جبهه پیروان خط امام و رهبری بود، هماکنون وضعیت درون این جبهه چگونه است؟ افزود: اینها موضوعاتی طبیعی و پسلرزههای بعد از انتخابات است، جبهه پیروان خط امام و رهبری ۱۵-۱۴ عضو حقوقی دارد تشکلهایی که کنار هم جمع شده و با یکدیگر کار میکنند، ۵ الی ۷ نفر از دبیران کل این تشکلها همواره در مواقع حساس همچون انتخابات مجلس و ریاست جمهوری کاندیدا بودند، جبهه پیروان خط امام و رهبری با یک مجموعه بزرگتر به نام جبهه متحد اصولگرایان کار میکرد، خوب آنجا بعضی از کاندیدای ویژه جبهه پیروان خط امام و رهبری رای نیاوردند طبیعی است که آنها دلخوری و گلایههایی داشته باشند.
نایب رئیس مجلس نهم، با تاکید بر اینکه در همکاری ائتلافی و مقطعی تنازلها است که میتواند وحدت نسبی را حفظ کند، تصریح کرد: اگر قرار به طرح گلایهها بود گلایههای زیادی به جبهه متحد اصولگرایی مطرح میشد، من که عضو شورای مرکزی جبهه متحد هستم اگر قرار بود از این جبهه گلایه کنم جبههای شکل نمیگرفت، در حالی که من و دیگر دوستان همه مواضع جبهه متحد اصولگرایان را قبول نداشتیم، اما یک کار دسته جمعی با تنازل، کوتاه آمدن و سعه صدر به سرانجام میرسد. بنابراین طرح چنین بحثهایی پسلرزههای بعد از انتخابات است که معمولا به وجود میآید.
قهر و گلایه مرتضی نبوی از جامعه اسلامی مهندسین واقعیت ندارد
وی با تکذیت قهر مرتضی نبوی از جامعه اسلامی مهندسین، گفت: جالب است بگویم که رئیس مجمع عمومی دهم جامعه اسلامی مهندسین که ۷ تیر امسال برگزار شد آقای نبوی بود، در جلسه شورای مرکزی هم که تشکیل شد ایشان حضور داشتند، در ضمن احکام انتخاب شدن همه ما را آقای نبوی به عنوان رئیس مجمع امضا کردند اما ایشان حدود ۴-۳ ماه قبل از برگزاری کنگره اعلام کرد که من کاندیدای شورای مرکزی نمیشوم، دلایلی داشتند که البته ما خیلی قانع نبودیم ولی برای خودشان محترم بود اما یکی از دلایل جدی آقای نبوی این بود که من عضو هیات حل اختلاف قوا هستم و مصلحت نیست که در فعالیت سیاسی، تشکیلاتی و حزبی فعال باشم به این دلیل ما قانع شدیم.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، افزود: آقای نبوی عضو هیات موسس جامعه اسلامی مهندسان است و هیات موسس طبق اساسنامه اختیارات ویژهای دارد، باید بگویم جلسات این موسسه برگزار شده، ارتباطات برقرار و مشکلی وجود ندارد بعضی از موارد مطرح شده ساخته پرداخته یک عده است که رسانهها هم آن مسائل را مطرح میکنند.
از دلایل جدی آقای نبوی که کاندیدای شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین نشد این بود که گفت عضو هیات حل اختلاف قوا هستم و مصلحت نیست که در فعالیت سیاسی، تشکیلاتی و حزبی فعال باشم به این دلیل ما قانع شدیم
وی علت گلایهمندی کمال سجادی دبیرکل جامعه اسلامی کارمندان از جبهه پیروان خط امام و رهبری را به حق خواند و تاکید کرد: در مورد آقای سجادی هم یکسری گلایههای ایشان از جبهه به حق است، بالاخره ایشان میگوید با وجود اینکه ۷ سال سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری بوده، اسمش در لیست کاندیداهای تهران قرار نگرفته، من خودم را جای آقای سجادی میگذارم میبینم حرف ایشان حق است.
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، ادامه داد: واقع قضیه آن است که بنده و آقای متکی به عنوان نمایندگان جبهه پیروان خط امام و رهبری در جبهه متحد اختیار نداشتیم که همه لیست را ببندیم، بالاخره خیلی از اینها به رای گذاشته و حتی یکی دو مورد هم به قرعهکشی کشیده شد. قرار بود از بین ۷۰ نفری که ما به عنوان هیات اجرایی جبهه متحد به شورای مرکزی این جبهه بردیم ۳۰ نفر انتخاب شوند. ما حدود ۸۰-۷۰ درصد این افراد را لایق و مفید برای مجلس میدانیم اما لیست تهران ۳۰ نفر بیشتر جا نداشت، بنابراین مجبور بودیم ۴۰ نفر از این افراد را حذف کنیم، نمیتوانستیم کشمکش بگذاریم که ۳۰ نفر اعضا جبهه متحد، همه باید از اعضا جبهه پیروان خط امام و رهبری بوده و بقیه نباشند، بالاخره کار جمعی است.
وی تصریح کرد: بنابراین با آقای سجادی در جلسه جبهه پیروان خط امام و رهبری صحبت شد. دوری هم بین تشکلهای عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری زدیم. البته بعضی از تشکلها مسائل داخلی دارند که خودشان باید درصدد برطرف کردن آن برآیند. مثلا انجمن اسلامی پزشکان بعضاً به ما مراجعه کرده و اعلام کردند که قصد تجدیدنظر در انتخاباتمان را داریم که این موضوع به خودشان مربوط است.
تأیید صلاحیت صدر را از شورای نگهبان پیگیری کردم اما نتیجه نداد
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، در توضیح وضعیت انجمن اسلامی پزشکان و دبیرکلی شهاب الدین صدر بر این تشکل، یادآور شد: در مورد دکتر صدر هم منهای اتفاقی که درباره رد صلاحیت وی در مجلس و عدم حضورش در انتخابات مجلس افتاد که البته با وجود رقابتهایی که در جاهایی با ما داشت، من راضی نبودم، حتی با شورای نگهبان هم صحبت کردم که اگر واقعاً مسائل ایشان قابل گذشت و حل شدن است مرتفع شود، دنبال هم کردم اما نتوانستم، غیر از این موضوع اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی پزشکان بعضا به ما مراجعه کرده و خواهان تجدیدنظر در انتخابات هستند که این موضوع به مسائل داخلی خودشان بستگی دارد و من گفتم ما در این مسائل دخالت نمیکنیم، خودشان با هم صحبت کنند.
بحث تغییر نسلی در موتلفه مطرح است
وی با تایید بحث تغییر نسلی در موتلفه، تاکید کرد: البته تواضع آقای محمدنبی حبیبی خیلی بالاست، بنده هم که ۱۲-۱۰ سال دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین هستم یک یا دو دور دیگر میتوانم دبیر باشم، البته من همیشه در زمان انتخاب شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین خواهش کردم که دوستان فردی را جایگزین من کنند اما محبت داشته و زیربار نمیروند. ولی ما ابدی نیستیم بالاخره باید یک یا دو دوره دیگر کار را به دست جوانها بدهیم.
باهنر با تاکید بر اینکه جوانها باید وارد میدان شوند، افزود: البته دور گذشته شورای مرکزی فعالیت جوانها در جامعه مهندسین زیاد بود، این دوره هم ما در شورای مرکزی تعداد زیادی نیروهای جدید داریم و میدان برای ورود جوانها باز است البته یک فرآیند حقوقی دارد که طی میشود و مشکلی وجود ندارد.
جبهه متحد پیروان خط امام و رهبری برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم واحد عمل میکند
این طور نیست که موتلفه یک چهره مخفی داشته باشد که کسی از اول انقلاب اسم او را نشنیده و حالا یک دفعه میخواهد نام او را برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح کند
وی درباره طرح موضوع معرفی کاندیدای اختصاصی از سوی جبهه موتلفه، گفت: ممکن است یک کسی فکر کند یک نوع تبلیغات ویژه است که دارند انجام میدهند اما تا آنجایی که من اطلاع دارم این طور نیست که موتلفه یک چهره مخفی داشته باشد که کسی از اول انقلاب اسم او را نشنیده و حالا یک دفعه میخواهد آن را مطرح کند. بالاخره نامزدها از میان افرادی هستند که وجود دارند که باید بگردیم تا لایقترین فرد انتخاب شود.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، تاکید کرد: درجبهه پیروان خط امام و رهبری تمام تلاش مان بر این است که واحد عمل کنیم.
اصولگرایان کار را به دست رادیکالها بدهند به عاقبت اصلاح طلبان دچار میشوند
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این پرسش که پایداری قائل به این بود که حافظ گفتمان سوم تیر است. بعد مطرح کرد که خالق ۹ دی است- که البته بحثی بین آقای حسینیان و عسگراولادی در جلسه شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان در همین رابطه در گرفت- با وجود تبلیغاتی که اینها برای انتخابات مجلس کردند اما با اقبال مردمی روبرو نشدند، آیا مردم میخواستند پیامی به آنها بدهند؟ تاکید کرد: بارها هم به خودمان و هم به رقبا گفتم که کار را به دست رادیکالها ندهید. یعنی خود ما اصولگراها هم باید حواسمان جمع باشد تا کار را به دست رادیکالها ندهیم، اصلاحطلبان هم همینطور. من هنوز معتقدم دولت اصلاحطلب چوب تندروی برخی از رادیکالهایی را خورد که میداندار قضیه شدند. همانها که مقاله نوشته، سرخپوش و رداپوش خاکستری درست کردند، آنقدر مسائل را رادیکالیزه کردند که نتوانستند تاب بیاورند و با هم اختلاف پیدا کردند. اصولگراها هم همینطور، اگر میدان را به دست یکسری افراد رادیکال تند با دید محدود بدهند این اتفاقات رخ میدهد.
وی افزود: رادیکالها ممکن است ۳-۲ سال جولانی بدهند اما بالاخره باید انقلاب، نظام، کشور و مدیریت مملکت دست یکسری افراد متعادل اصولگرای دارای مواضع با ثبات اما قابل بحث باشد، وگرنه اینکه یک عده بیایند بگویند محور قطب عالم امکان ما هستیم و هر کس با ما خوب بود انقلابی و هرکس نبود مورد تایید نیست کار به جایی نمیرسد. واقعیت آن است که مردم هم افکار رادیکالی را برنمیتابند، مردم میخواهند زندگی خوب و سالم هم از نظر روانی و هم مادی همراه با عزت داشته باشند.
مصلحت نیست آقای هاشمی وارد میدان ریاست جمهوری شود/ در این دوره کمبود کاندیدا نداریم
نایب رئیس مجلس نهم، درباره احتمال حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری، گفت: من فکر میکنم مصلحت نیست که آقای هاشمی وارد میدان شود. ایشان جایگاه ویژه خودشان را داشته و باید جایگاه خود را حفظ کنند. نیروها هم زیاد هستند که دارند فعالیت میکنند. ما در این دوره کمبود کاندیدا نداریم بلکه اضافی هم داریم. میشود مدیریت و حمایت کرد تا انتخابات خوبی داشته باشیم.
دولت اصلاحطلب چوب تندروی برخی از رادیکالهایی را خورد که میداندار قضیه شدند همانها که مقاله نوشتند، سرخپوش و رداپوش خاکستری درست کردند، آنقدر مسائل را رادیکالیزه کردند که نتوانستند تاب بیاورند و با هم اختلاف پیدا کردند.
وی در پاسخ به این پرسش که مجموعه اصلاحطلبی ۳ طیف وجود دارد که اگر رادیکالها را کنار بگذاریم، یک طیف وابسته به آقای خاتمی و طیف دیگر قائل به حمایت از یک نامزد اصولگرا است. طیف نخست فکر پشتیبانی از آقایان خاتمی، جهانگیری یا عارف در سر میپرواند و گروه دوم به حمایت از فردی مثل قالیباف علاقه دارد فکر میکنید، اقبال به کدام یک از این دو بیشتر باشد؟ گفت: در این زمینه نمیشود اظهارنظر کرد، باید کمی جلوتر برویم، بنده در تصمیمات حاکمیتی نبوده و تنها بهعنوان فعال سیاسی عرض میکنم، اصلاحطلبان باید در رابطه با مسئله فتنه، سران فتنه و توهمی که وجود داشت مواضع خودشان را روشن کنند. اسامی که مطرح شد که من نمیخواهم روی آن اسامی اظهارنظر کنم، ولی بعضی از اینها مواضعشان در رابطه با فتنه روشن نیست. روشن که نیست؛ بعضا حامی هم بودند.
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، افزود: اینها باید جبران کنند، اسامی که مطرح میشد با هم خیلی فرق میکنند، متفاوت هستند، در قبال فتنه یکی سکوت کرد و یکی حمایت، اینها باید تکلیفشان روشن شود، به طور مثال افرادی همچون آقای قالیباف هیچگاه در جریان فتنه نبوده و حمایت هم نکردند، ممکن است مشکلاتی با دولت داشته باشند اما نباید هر کسی که با دولت اختلافنظر سیاسی داشت به وی چوب فتنه و اصلاح طلبی زد.
نام آقای ناطق نوری برای انتخابات ریاست جمهوری قابل طرح است
وی درباره احتمال ورود ناطقنوری به انتخابات ریاستجمهوری آینده، تاکید کرد: آقای ناطق جزء شخصیتهای سابقهدار و خوشنام مملکت است، حال یک مدتی ایشان خود را از مسائل سیاسی به دلیل یکسری تألمات روحی و بعضی مسائلی که در شأن خود نمیدانست کنار کشید، اما آقای ناطق قابل طرح است.
احتمال غافلگیری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم وجود دارد
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره احتمال غافلگیری در انتخابات آینده ریاست جمهوری مشابه آنچه در انتخابات سال ۷۶ و ۸۴ رخ داد، یادآور شد: بعید نیست ممکن است این اتفاق بیفتد، واقعیت آن است که کشوری که کارش حزبی نبوده و در آن بر اساس یک دموکراسی سنگین همه مسئولان نظام مستقیم یا با یک واسطه از سوی مردم انتخاب میشوند حلقه گمشدهاش حزب است. یعنی ما اگر ۲ الی ۴ حزب شناسنامهدار فعال، چارچوبدار، پاسخگو نداشته باشیم مردم مجبورند افراد را انتخاب کنند، افراد هم بالاخره یکی خوب، یکی متوسط و یکی ضعیف و بد از کار در میآیند.
رئیسجمهوری که قبلاً حتی وزیر و استاندار هم نبوده، تا بخواهد متوجه مسائل و حساسیتهای کلان کشور شود خسارتهایی را به کشور میزند
وی افزود: ما در مجلس حوزههای انتخابیهای داریم که ظرف ۹ دوره انتخابات ۹ نماینده انتخاب کردند، خب این نماینده به درد مجلس و مردم منطقه نمیخورد چون تا میآید کار مجلس و خدمترسانی به حوزه انتخابیه را یاد بگیرد دوره نمایندگی به پایان میرسد، البته شاید خوب نباشد نمایندهای هم مثل من ۷ دوره نماینده مجلس باشد، ولی بالاخره یک نماینده که وارد مجلس میشود در طول یک، دو، سه یا چهار دوره آموزشهایی دیده و راهکارهایی را آموخته که چه طور به نفع حوزه انتخابیه و کشور کار کند.
باهنر تاکید کرد: بر این اساس فردی که میخواهد رئیسجمهور شود اگر قرار باشد قبلاً حتی وزیر و استاندار هم نبوده باشد، اگرچه ممکن است فرد بسیاری خوبی هم باشد اما تا بخواهد متوجه مسائل و حساسیتهای کلان کشور شود خسارتهایی را به دنبال دارد. بنابراین ممکن است ما در انتخابات آینده ریاست جمهوری غافلگیر شویم ولی باید تلاش کنیم که این غافلگیری رخ ندهد.
هر کسی که با دولت اختلافنظر سیاسی داشت نباید به وی چوب فتنه و اصلاح طلبی بخورد
وی بهترین راهکار برای جلوگیری از غافلگیری در انتخابات ریاست جمهوری را تفاهم فعالان سیاسی خواند و گفت: بهتر است فعالان سیاسی بنشینند و روی ۲ الی ۳ چهره قابل قبول و قابل تحمل تفاهم کنند.
ماهی نیست که توکلی نامهای صریح خدمت آقا ننویسد
عضو کمیسیون اصل نود در مجلس نهم، در توضیح نامه خود به رهبری قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، گفت: بارها و بارها رهبر معظم انقلاب فرمودند نظرات، پیشنهادات، صحبتها و راهکارها را مطرح کنید، بر همین اساس ما به عنوان کسانی که بعضاً مورد اعتماد مقام معظم رهبری هستیم، چنین اقداماتی را در دستور کار خود قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه احمد توکلی ماهی نیست که نامه خدمت آقا ننویسد، افزود: آقای توکلی خیلی صریح هم نامهها را مینویسد، هر نقدی، پیشنهادی و گلایهای را مطرح میکند. در مورد نامه بنده به حضرت آقا هم، ۲ ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، بنده نامهای به رهبری نوشتم که انتخابات جلو میرود و امکان پیشبینی هم نیست، ممکن است هر کدام از نامزدها رأی بیاورند بنابراین ما باید برای رأی آوردن هر کدام از آنها برنامه داشته باشیم.
بعد از انتخابات ۸۸ خیلیها خلط موضوع کردند مثلاً یک عده گفتند آقای موسوی قبل از انتخابات آدم ضدانقلاب، ضداسلام و وطنفروش بود، آنها با طرح این حرفها در واقع شورای نگهبان را زیر علامت سؤال میبرند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: بعد از انتخابات خیلیها خلط موضوع کردند مثلاً یک عده گفتند آقای موسوی قبل از انتخابات آدم ضدانقلاب، ضداسلام و وطنفروش بود، آنها با طرح این حرفها در واقع شورای نگهبان را زیر علامت سؤال میبرند، اگر این فرد ضد انقلاب بود چرا شورای نگهبان ایشان را تأیید کرد، حتی بالاتر از شورای نگهبان اگر مقام معظم رهبری این برداشت را داشتند خب اشاره میکردند تا حل شود.
وی افزود: در آن زمان این ۴ نفر مورد تأیید شورای نگهبان بودند معنای حقوقیاش این است که هر کدام از این ۴ گزینه امکان رئیسجمهور شدن داشتند بنابراین نظام جمهوری اسلامی برای رئیسجمهور شدن هر کدام از اینها باید برنامه داشته باشند. در سال ۷۶ غافلگیری پیش آمد که البته آقای ناطق نوری خود قضیه را جمع کرد یعنی صبح شنبه پیام تبریک برای آقای خاتمی فرستاد. من در سال ۸۸ با این نیت که بعد از انتخابات غافلگیری پیش نیاید نامهای به مقام معظم رهبری نوشتم، حال چه جرمی مرتکب شدم؟
نایب رئیس مجلس نهم، تاکید کرد: آیا آنهایی که الان نقد کرده و میگویند قبل از انتخابات آقای موسوی آدم ضدانقلابی بوده، آیا با این تفکر در حال خدمت به نظام هستند؟ بله، آقای موسوی یکسری صفات پنهان نفسانیاش بعد از انتخابات گل کرد، ایشان سادهانگاری، خوشباوری و توهمانی داشت که یک عده هم به این توهمات دامن زدند، ایشان تصور کرد که یک اتفاقی افتاده و اتهام سنگین و غیرقابل قبولی به نام تقلب را به نظام زد.
آقای موسوی یکسری صفات پنهان نفسانیاش بعد از انتخابات گل کرد، وی سادهانگاری، خوشباوری و توهمانی داشت که یک عده هم به این توهمات دامن زدند
قائم مقام جبهه پیروان خط امام و رهبری، با تاکید بر اینکه در اثر اشتباهات انسانی ممکن است از ۴۰ میلیون رأی، ۵۰۰ هزار رأی معادل یک تا ۲ درصد آرا مخدوش شود، افزود: اما اینکه ۱۳ میلیون با ۲۵ میلیون رای با هم جابجا شوند این مسئله ناشی از توهم یا ناآشنایی با ساختار انتخاباتی است. ما نزدیک ۵۰ هزار صندوق رأی در سراسر کشور داشتیم برای هر صندوق رأیگیری ۱۵ الی ۲۰ نفر عامل از بخشهای مختلف اعم از نماینده فرماندار، معتمد محل، ناظر، بازرس و ... بودند، در چنین شرایطی ادعای جابجایی آراء معنایش این است که یک شبکه جاسوسی ضداطلاعات قوی در کشور تشکیل شده بود و این شبکه ۵۰۰ هزار نفر آدم را اجیر کرد، شورای نگهبان و دولت را هم توانست بخرد تا ۱۳ میلیون رأی را با ۲۵ میلیون رأی جابجا کند. چنین موضوعی به هیچ وجه امکان عملیاتی شدن در کشور ندارد.
باهنر گفت: این نشان میدهد کسی که چنین ادعایی را مطرح میکند خیلی انتزاعی فکر کرده که اینطور توهم را بیان میکند. اگر هم توهم نباشد خیلی سطح فکر پایین بوده است که باید آن را جبران کنند. اگر هم اینها را میداند و باز هم ادعا دارد معلوم میشود که شمشیرش را ضد نظام و حیثیت ۳۳ ساله نظام کشیده است.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با تایید امکان تقلب در انتخابات مجلس به دلیل وجود ۲۰۰ حوزه انتخابیه، گفت: در هر دوره آراء ۲ ـ ۴ حوزه انتخابیه از سوی شورای نگهبان باطل میشود، اگر کسی بگوید حتی یک رأی هم بالا پایین نشده آن هم انتزاعی فکر میکند، در ۴۰ میلیون رأی اگر بخواهند درست هم بشمرند ممکن است ۱۰۰ هزار رای اشتباه شمرده شود اما در ۴۰ میلیون رای، ۲۵ میلیون رای را که کسی نمیتواند بالا پایین کند، داستان فتنهای که اینها برپا کرده و هزینهای را به نظام تحمیل کردند این بود که با توهمی که داشتند میخواستند جامعه را ۲ شقه کنند، به قول مقام معظم رهبری پای صندوق رای برنده نشده بودند میخواستند در خیابانها لشکرکشی کرده و جنگ خیابانی راه بیندازند، اینها کار ضدانقلابی بود که باید جوابگو باشند.
کرباسچی مستندی دارد اعلام کند
وی درباره جوابیه کرباسچی به اظهارات خود، گفت: من نکتهای گفته بودم مبنی بر اینکه مشهور است آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داد در حالی که رئیس ستاد آقای کروبی بود. آن هم به این دلیل بود که در تاریخ ۲۳ یا ۲۴ خرداد ماه سال ۸۸ در رسانهها آمد که آقای کرباسچی به آقای مهندس موسوی رای داد، من تکذیبیه رسمی این مسئله را از ایشان ندیدم و به اصطلاح فکر میکردم که رای آقای کرباسچی به مهندس موسوی بوده است، بر این اساس بود که وقتی از من درباره آقای کروبی سوال شد در پاسخ گفتم آقای کروبی که رئیس ستادش به فرد دیگری رای بدهد تکلیفاش روشن است، این موضوع به آقای کرباسچی برخورد اما ایشان در پاسخ اعلام نکرد که من به چه کسی رای دادم و گفت هیچ کس نمیداند من به چه کسی رای دادهام.
من مستند دارم که در روزنامهها نوشتند آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داده، اگر آقای کرباسچی هم مستندی دارد اعلام کند، من از بابت حرفم عذرخواهی میکنم
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، ادامه داد: اگر ایشان به آقای کروبی رای داده رسما اعلام کند که من به آقای کروبی رای دادم و من هم میگویم اشتباه کردم. چون برداشت من این بود، آن زمان مطرح شد که وی به آقای مهندس موسوی رای داده و بعد هم مسئله از سوی ستاد آقای کروبی یا شخص کرباسچی تکذیب نشد یا شاید از چشم من گذر نکرد، من مستند دارم که در روزنامهها نوشتند آقای کرباسچی به مهندس موسوی رای داده، اگر آقای کرباسچی هم مستندی دارد اعلام کند ما قبول میکنیم، اعلام هم نکند من از این بابت عذرخواهی میکنم، بنده مشکلی ندارم که بگویم اشتباه کردم. بحث من آقای کروبی بود که سال ۸۴ اعلام کرد من نیم ساعت خوابیدم و رای من را دزدیدند و یکبار دیگر سال ۸۸ آن کار را کرد، بر همین اساس در رجل سیاسی ـ مذهبی بودن وی یک مقدار تردید میشود.
مسوول نهایی آمار سازمان آمار کشور است / بالاخره باید نرخ بیکاری مشخص شود
نایب رئیس مجلس نهم، درباره علت ارائه نشدن آمارهای دقیق اقتصادی، از سوی دولت، گفت: ما تکلیف آمار را در قانون برنامه پنجم روشن کردیم، مسوول نهایی آمار سازمان آمار کشور است، البته سازمان آمار کشور موظف است برای تولید و انتشار آمار از بخشهای تخصصی مشورت بگیرد، بنابراین اگر فرض کنیم بانک مرکزی آمار اقتصادی ارائه کرده و سازمان آمار هم یک آمار اقتصادی بدهد، ما سازمان آمار را به رسمیت میشناسیم.
وی با بیان اینکه دولت بعضا از انتشار آمار رسمی کشور جلوگیری میکرد، یادآور شد: این مورد نقد جدی ماست، زیرا دولت حق ندارد این کار را کند، به همین دلیل خیلیها به خود اجازه میدهند آمار رسمی کشور را زیر علامت سوال ببرند. چند بار هم در این زمینه مقام معظم رهبری گلایه کردند که آمار رسمی کشور را زیر علامت سوال نبرید اما از آن طرف بعضی آمار رسمی منتشر نمیشود. یک مجله، یک نشریه، یک کارشناس و یک سخنران در یک همایش یک موضوعی را مطرح میکند یک دفعه آماری منتشر میشود. باید بدانیم بالاخره نرخ بیکاری در کشور ما چند درصد است، یکی میگوید ۹ درصد، یکی میگوید ۱۱ درصد، یکی میگوید ۱۷ درصد و یکی از همکاران ما میگوید در استان ما ۳۰ درصد است. اگر آمار دقیق علمی منتشر نشود همه این مسائل و ضایعات را به دنبال دارد.
کروبی سال ۸۴ اعلام کرد من نیم ساعت خوابیدم و رای من را دزدیدند و یکبار دیگر سال ۸۸ آن کار را کرد، بر همین اساس در رجل سیاسی ـ مذهبی بودن وی یک مقدار تردید میشود
دولت حق ندارد از انتشار آمار رسمی کشور جلوگیری کند
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه دولت با اعلام نکردن آمارها در واقع به وظیفه قانونی خودش عمل نمیکند، تاکید کرد: ما در قانون به ویژه در قانون اقتصادی دولت را موظف کردیم که آمار رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، نرخ سطح عمومی قیمتها را منتشر کند تا فعالان اقتصادی بدانند کجا سرمایهگذاری کرده و کجا نکنند. اینها جزء گرفتاری و نقدهای جدی ماست که به دولت داریم.
متاسفانه دولت نهم و دهم استفاده بهینهای که از آمار در کشور میشد داشت را نتوانست ببرد، دولت بعضی جاها آمارها را مکتوم و پنهان نگه داشت و اعلام نکرد که این موضوع گرفتاریهایی را ایجاد کرد.
امروز: نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم گفت: من به کارهای دولت مشکوکم و زمزمههایی هم میشنوم مبنی بر اینكه نکند خدایی ناکرده برخی از آنها عمدی باشد. چراکه بانک مرکزی هر روز یک بخشنامه جدید اعلام میکند با این وضع باید منتظر روزی باشیم که دلار به بیش از این قیمت فعلی برسد. در واقع این تحفهای است که دولت با برخی بیسیاستی و بی برنامگیهایش نصیب ما کرده است.
به گزارش ایلنا، قدرت اله علیخانی نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم تصریح کرد: سخنان احمدی نژاد در رسانه ملی به قدری پر اشکال بود که پیش از همه صدای اصولگرایان و به ویژه حامیان سابق وی را در آورد.
وی ضمن ابراز تاسف از سخنان احمدینژاد خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در زمان دولت نهم و دهم شاهد برخی اختلاسها و مفاسد اقتصادی هستیم، میبینیم که احمدی نژاد به راحتی مدعی میشود که دولت من پاکترین دولت است در حالیکه من یکسال پیش در مجلس نیز گفتم این دولت از نظر مشکلاتی که برای کشور ایجاد کرده در حد متوسط هم نیست چه برسد كه به عنوان یكی از بهترینها باشد.
علیخانی ادامه داد: باید از آقای احمدینژاد پرسید دادگاه فساد مالی و بیمه مربوط به کدام دولت دست؟ علاوه بر این پروندههای بسیاری نیز از سوی مجلس به قوه قضاییه ارجاع داده شد که ظاهرا هنوز به جریان نیفتادهاند.
وی افزود: احمدینژاد حتی اظهارات پورمحمدی مبنی بر اینکه پروندههایی وجود دارند که بنابر مصلحت هنوز رسیدگی نشده را نادیده میگیرد و صحبت از پاک بودن دولت خود میکند در حالیکه دولتی که درآمد هفت سال آن بیش از درآمد کلیه دولتهای پیش و پس از انقلاب بوده است چگونه میتواند ادعا کند که به بهترین وجه وظیفه خود را انجام داده است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با اشاره به اظهارات احمدینژاد در مورد پایان عمر دولت، گفت: در این مورد نیز نباید فراموش کرد که کشور قانون و صاحب دارد البته اگر چه ریاست شیرین است اما گویا آقای احمدینژاد گمان کرده که اینجا نیز روسیه است در حالیکه اینجا جمهوری اسلامی است و چنین اظهاراتی اهانت به همه مردم محسوب میشود.
علیخانی افزود: البته در این مدت گلههای زیادی نیز به صدا و سیما وارد شد که نباید با ایجاد چنین گفتوگوهایی زمینه تبلیغات انتخاباتی را به راه انداخت.
وی ضمن ابراز نگرانی از آینده نه چندان طولانی دولت دهم یادآور شد: اخیرا آقای احمدینژاد اعلام میکند فشارهای دشمن و تحریمها تاثیر زیادی بر شرایط کشور گذاشته است اما باید از وی پرسید که آقای احمدی نژاد مگر شما نبودید که بارها گفتید قطعنامههای علیه ایران چیزی جز کاغذ پاره نیست.
نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم با بیان اینکه مشکلات امروز در دولتهای سازندگی و اصلاحات وجود نداشت، گفت: آقای احمدینژاد کار را به جایی رسانده که امروز حتی اسرائیل نیز به خود جرات میدهد که ما را تهدید به حمله نظامی کند كه باید بگویم با این كار اسرائیل به مرگ خود نزدیكتر میشود.
وی ادامه داد: من به کارهای دولت مشکوکم و زمزمههایی هم میشنوم مبنی بر اینكه نکند خدایی ناکرده برخی از آنها عمدی باشد. چراکه بانک مرکزی هر روز یک بخشنامه جدید اعلام میکند با این وضع باید منتظر روزی باشیم که دلار به بیش از این قیمت فعلی برسد. در واقع این تحفهای است که دولت با برخی بیسیاستی و بی برنامگیهایش نصیب ما کرده است.
علیخانی در ادامه با اشاره به واکنشها به حضور اصلاح طلبان در انتخابات آتی خاطرنشان کرد: یک عده فرصت طلب به دلیل اینکه خود از پایگاه اجتماعی بالایی برخوردار نیستند، میترسند با توجه به مقبولیت اصلاح طلبان در جامعه با حضور آنها میدانی برای رقیب مقابل باقی نماند برای همین در اظهارات ضد و نقیض بارها موضع خود را نسبت به حضور اصلاح طلبان در انتخابات آتی تغییر میدهند.
وی با تاکید براینکه اصولگرایان دچار نوعی افسردگی شدهاند، تصریح کرد: عدهای از آنها گمان میکنند با وارد کردن هجمه به اصلاح طلبان وضعیتشان بهتر میشود و در اصل بقای خود را در ناسزا گفتن به جریان اصلاحات و بعضا اصولگرایان سنتی میدانند اما باید به آنها گفت شما اگر ایمان دارید که اصلاحات تمام شده و دیگر پایگاهی ندارد چه نگرانی دارید که هم اکنون چنین هجمههایی به آن وارد میکنید اصلاح طلبان به قانون اساسی و آرمانهای امام و رهبری راه امام پایبند بوده و هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر