عزتالله انتظامی، هنرمند با سابقه کشور، از مردم درخواست کرد به یاری او بشتابند تا کمک کنند قبل از آغاز فصل سرما، زلزلهزدگان از چادرها خارج شوند.
به گزارش ایسنا، انتظامی گفت: زمانی که زلزله شد در بیمارستان بودم و وقتی این خبر را شنیدم بسیار ناراحت شدم و در آن زمان به دلیل شرایط جسمیام نمیتوانستم کاری انجام دهم و تشکر میکنم از بچههای سینما که یک حرکت قشنگ انجام دادند و کمکهای نقدی مردم را جمعآوری کردند.
وی با بیان اینکه وظیفه دارد اقدامی برای زلزلهزدگان انجام دهد، یادآور شد: من سال ۵۱ در تبریز، «ستارخان» را برای علی حاتمی کار میکردیم و در حالی که اوایل تابستان بود اما شبها در چادر، بخاری روشن میکردیم و الان که نزدیک مهر ماه است این چادرها که در آن بچههای کوچک و زنها زندگی میکنند وضعیت بدی دارند و قطعا در مقابل سرما نمیتوانند دوام بیاورند.
انتظامی ادامه داد: ضمن اینکه آن زمان در بیابانهای اطراف وقتی هوا سرد میشد حیوانات وحشی حمله میکردند، چیزی که خودم آن را دیدم و مدام فکر میکنم اگر این اتفاق در مناطق حادثهدیده اتفاق بیفتد آنها در چادرهایشان چه کار می توانند انجام دهند.
این بازیگر به جلسه روز گذشتهاش در خانه تئاتر اشاره کرد و گفت: این موضوع را در هیات مدیره خانه تئاتر مطرح کردیم و شخصی به نام مجید خسروشاهی که بازاری است قرار شد موضوع را در بازار مطرح کند و روزی برای جمعآوری کمکهای نقدی به آنجا برویم تا بتوانیم بهرهبرداری مناسبی داشته باشیم.
وی افزود: ضمن اینکه علاقمندم به فروشگاههای برند در خیابان آفریقا بروم و آنجا نیز کمکهای نقدی را جمعآوری کنم.
انتظامی ادامه داد: در جلسه روز گذشته مطرح شد کسی را میشناسم که در عرض یک ماه میتواند خانههای پیشساخته با همه امکانات بسازد که امیدوارم بتوانیم هزینه مورد نیاز این کار را جمعآوری کنیم.
بازیگر محبوب ایران به پیشنهاد دیگرش اشاره کرد و گفت: مساجد ایران میتواند در روزهای پنجشنبه و جمعه باز باشند و کمکهای مردم را جمع آوری کنند و هر چه زودتر اقدام شود بهتر خواهد بود، چرا که هر چه زمان بگذرد مردم این موضوع را فراموش میکنند.
انتظامی خاطرنشان کرد: این کمکرسانی با کمک همه انجام میشود و از خانه تئاتر، خانه هنرمندان دعوت به همکاری کردهام.
وی در پایان سخنانش با دعوت از مردم برای شرکت در این امر خیر گفت: مردم فکر نکنند مثلا ۱۰ تومان چیزی نیست و حتی کمکهای کم هم میتواند برای انجام هدفی که در پیش داریم مفید باشد.
عزتالله انتظامی قرار است روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با حضور در بازار تهران به جمعآوری کمکهای نقدی برای یاری رساندن به زلزله زدگان بپردازد.
وی پیش از این نیز برای کمکرسانی به بچههای افغان در بازار حاضر شده بود و مبالغ قابل توجهی جمعآوری کرده بود.
«ری از تهران جدا خواهد شد»؛ این را سماجت و اصرار دولت بر مستقلشدن ری از پایتخت نوید میدهد. حتی اگر فرصت یک ماه برای مطالعه درباره این جدایی را پذیرفته باشد اما خبرهای حاکی از این است که استانداری تهران این روزها به دنبال شهردار شهرری میگردد. استانداری در تمام این مراحل هیچ مشورتی با شورای شهر تهران نکرد. معصومه ابتکار این نوع نگاه را محصول تفکر عدهای میداند که شوراها را رقیب خود میدانند.
عضو شورای شهر تهران تصمیمهای دولت برای شهرها بدون مشورت با شوراها را از منظر قانون اساسی بررسی میکند و میگوید: اینکه شوراها با موانع زیادی رو به رواند و عدهای که از اصل با قانون اساسی مشکل دارند برای آنها محدودیت ایجاد میکنند موضوع روشنی است.
او در گفتگو با CHN پاسخ برخی پرسشها از طرف مسئولان را نشاندهنده موضوع آنها در برابر شوراها و قانون اساسی میداند. ابتکار بحث این روزها را این پرسش میداند که آیا ما به اجرای تمام و کمال قانون اساسی اعتقاد داریم یا نداریم؟ آیا در بحثی مثل شوراها این آمادگی را داریم که قانون اساسی را مصداق قرار دهیم و اگر نیاز به قانون جدیدی است ایجادش کنیم؟
به گفته رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران امروز عدهای اساسا با قانون اساسی مشکل دارند و نگاه قانون اساسی را قبول ندارند و میگویند این قانون اساسی در دورهای نوشته شده که اوایل انقلاب بوده و افراد داغ بودند و اگر در دوره دیگری نوشته میشد محتاطانهتر نوشته میشد.
ابتکار معتقد است که قانون اساسی توسط انقلابیونی نوشته شده که رنج دوران قبل یعنی دوران سیاه دیکتاتوری زمان شاه را چشیده بودند و به همین دلیل میخواستند قانون را طوری بنویسند که این اتفاقات دوباره تکرار نشود. بنابراین این اصولی که گذاشتهاند کاملا درست است.
او با تاکید بر اینکه عدهای هستند که اصلا اعتقادی به شوراها ندارند، اضافه میکند: من شک ندارم افرادی هستند که از تمام ابزارها استفاده میکنند برای اینکه قانون اساسی تضعیف شود و به اجرا درنیاید. این عضو شورای شهر تهران نمونههای این نوع نگاه را تصمیمهایی میداند که گاهگداری گرفته میشود.
ابتکار چند نمونه از این تصمیمها را اینطور شرح میدهد: برای مثال لایحهای میآورند که اختیارات شوراها را کم کنند یا لایحهای میآورند که شهردار را فرمانداری ها انتخاب کنند و یک جا طرح میآورند که شهردار با رای مستقیم انتخاب شود. در جایی پیشنهاد میدهند که بخشی از یک کلانشهر یا پایتخت کشور جدا شود، یک جای دیگری طرح میآورند که ۱۱ فرمانداری جای شهرداری ها را بگیرد.
به اعتقاد رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر پایتخت اینها مسائل و فشارهایی است که از بیرون به شوراها وارد میشود و در ادامه میگوید: جاهایی دیدهایم که به جای اینکه حس همکاری و مشارکت جمعی با ارگانها ایجاد کنند حس رقابت با شوراها وجود دارد. برخی شورا را رقیب خود میدانند.
سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به سفر اخیر وی به تهران و دیدار با مقامات رسمی حکومت با تشکر از ابراز نگرانی وی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز تاسف کرد که مقامات تهران درخواست بان کی مون برای ملاقات با موسوی، کروبی خانم دکتر رهنورد و نیز اقای خاتمی رهبران جنبش سبز که در حصر خانگی غیرقانونی بسر می برند را بی پاسخ گذاشته اند.
رفتار با خاتمی بیانگر وضعیت سیاسی ایران امروز
به گزارش کلمه، اردشیر امیرارجمند در نامه ی خود توجه بان کی مون را به وضعیت بسیار دشوار کنونی آقای خاتمی جلب و تصریح کرده است: معمار ایده و ابتکار گفتگوی تمدنها که همواره به پیشبرد گفتگو و توسعه سیاسی در سطح ملی و تنش زدائی و همزیستی مسالمت آمیز در سطوح منطقه و بین المللی متعهد بوده است با محدودیتهای فزاینده ای حتی برای صرف ابراز عقیده در سرزمین مادری خود مواجه است.
به گفته ی وی، سیدمحمد خاتمی، رییس جمهور پیشین کشورمان علیرغم عضویت در اتحاد برای تمدنها، از سفر او برای شرکت در جلسات و مجامع در خارج از کشور برای طرح و پیشبرد پیشنهاد و ابتکار خود در مورد گفتگوی تمدنها جلوگیری شده است. این رفتار و برخورد به روشنی وضعیت سیاسی ایران کنونی را نشان می دهد.
انتخابات آزاد همچنان مطالبه مردم ایران
اردشیر امیرارجمند در بخشی دیگر از نامه ی خود به دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است که تصریح شما در ملاقات با آقای لاریجانی، رئیس مجلس، مبنی بر اینکه آنها می باید صدای مردم را در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده بشنوند براستی حاوی پیامی روشن و صریح بود همچنان که انتخابات ازاد یکی از اصلی ترین مطالبات مردم ایران است.
محکومیت تهدیدهای امریکا و اسراییل؛ تاکید بر حفظ تمامیت ارضی
سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در انتها با ابراز نگرانی و محکوم نمودن تهدیدات مکرر نظامی اسرائیل علیه ایران و نیز اظهارات تعجب انگیز و غیر مسئولانه در کنگره ایالات متحده مبنی بر تجزیه آذربایجان از ایران ابراز امیدواری کرده است که دبیرکل سازمان ملل تمامی تدابیر لازم در چارچوب اختیاراتش برای مقابله با اینگونه تهدیدات و هرگونه جنگ افروزی و همچنین تضمین احترام همگان به قواعد و هنجارهای حقوق بین الملل معمول نماید
کیوان صمیمی و مسعود باستانی روزنامه نگاران دربندی که صبح امروز به سلول انفرادی منتقل شده بودند به بند عمومی بازگردانده شدند.
به گزارش کلمه، به علت اعتراض تمامی زندانیان سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر به انتقال کیوان صمیمی و مسعود باستانی روزنامه نگاران دربندی که صبح امروز به سلول انفرادی منتقل شده بودند و فشار ناشی از اطلاع رسانی به موقع بر مسئولین زندان هر دو نفر به بند عمومی بازگشتند.
صبح امروز کلمه گزارش داده بود که ماموران امنیتی با یورش به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر و تفتیش اتاق های زندانیان سیاسی سبز در این سالن کیوان صمیمی و مسعود باستانی را به دلیل انتشار عکس های این دو روزنامه نگار دربند، به انفرادی منتقل کردند.
کیوان صمیمی، روزنامه نگار، هشتم آذر ماه سال ۸۹ از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شد. او تاکنون در طول مدت بازداشتش بارها دست به اعتصاب غذا زده است. وی یک بار آن هم در بهار سال ۸۹ از مرخصی استفاده کرد، اما بعد از آن از هرگونه مرخصی محروم بوده است.
این زندانی سیاسی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده و حدود دو سال و نیم است که در زندان به سر می برد به اذعان هم بندیانش به لحاظ وضعیت جسمی از چند ماه پیش دچار مشکل کبد و بیماری های مشکوک دیگری شده است.
کیوان صمیمی، مدیرمسئول روزنامه توقیف شده ی نامه و عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است. او همچنین عضویت در کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه و دفاع از حق تحصیل را در پرونده کاری خود دارد. او از زندانیان سیاسی در دوران نظام شاهنشاهی بوده است.
مسعود باستانی روزنامهنگار دربند در زندان رجایی شهر که سردبیری وبگاه جمهوریت را برعهده داشته و سابقهٔ خبرنگاری در روزنامههای شرق، جمهوریت و کارگزاران را داشته است پیش از این نیز چندین بار به دلیل فعالیتهای شغلیاش بازداشت و زندانی شدهاست.
وی در ۱۴ تیرماه ۱۳۸۸ در جریان سرکوب اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم وقتی برای رسیدگی به وضعیت همسرش که روز پس از انتخابات بازداشت شده بود، به دادگاه انقلاب رفته بود بازداشت و به ۶ سال حبس محکوم و در اسفندماه به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
مهسا امرآبادی همسر وی نیز هم اکنون در بند زنان زندان اوین محبوس است.
کاروان ورزشی ایران در پارالمپیک امروز هم در ششمین روز این مسابقات موفق به کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره شد و توانست رتبه خود را تک رقمی کند.
پنجمین طلای ایران در بازی های پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن را که هشتمین مدال کاروان ورزشی ایران در این مسابقات بود، زهرا نعمتی در رقابت های ریکرو انفرادی ایستاده زنان به دست آورد.
پس از او هم مجید فرزین توانست در رقابتهای وزنه برداری قدرتی پاورلیفتینگ پارالمپیک در دسته منهای ۸۲٫۵ کیلوگرم، با مهار وزنه ۲۴۰ کیلوگرم، به مدال طلا دست یابد.
عبدالرضا جوکار نیز در پرتاب نیزه صاحب گردنآویز نقره شد تا تعداد مدال های ایران در ششمین روز به ۹ عدد برسد. بدین ترتیب ایران تا این لحظه با ۶ طلا، ۳ نقره و یک برنز در رده نهم جدول توزیع مدال قرار گرفته است.
کاروان ورزش ایران پیش از سه مدال امروز، توسط ساره جوانمردی (مدال برنز رقابتهای تفنگ بادی ۱۰ متر بانوان)، جلیل باقری (مدال طلای پرتاب وزنه)، محسن کائیدی (مدال طلای پرتاب نیزه) و نادر مرادی (مدال طلای وزنه برداری)، مهرداد کرمزاده (مدال نقره پرتاب دیسک)، روح الله رستمی (مدال نقره وزنه برداری) و علی حسینی (مدال طلای وزنه برداری) صاحب مدال شده بود.
امروز همچنین تیم ملی فوتبال پنج نفره نابینایان ایران هم با یک گل از سد انگلیس گذشت تا نخستین برد خود را در این مسابقات جشن بگیرد.
تیم ملی والیبال نشسته ایران هم امروز توانست بر تیم بوسنی و هرزگوین غلبه کند و چهارمین پیروزی خود را جشن بگیرد. پیش از این هم ایران توانسته بود روآندا، چین و برزیل را از پیش رو بردارد. بدین ترتیب تیم ملی ایران به عنوان سرگروه به دور بعد صعود کرد.
چهاردهمین دوره بازیهای پارالمپیک از ۸ تا ۱۸ شهریورماه به میزبانی لندن برگزار میشود. کاروان ورزشی ایران با ۷۹ ورزشکار جانباز و معلول در ۱۳ رشته ورزشى (۱۰ رشته جانبازان و معلولان و ۳ رشته نابینایان و کمبینایان) در این دوره از بازیها شرکت کرده است.
دادگاه تجدیدنظر در بحرین احکام محکومیت ۲۰ فعال و مخالف سیاسی به اتهام تلاش برای سرنگونی حکومت این کشور را تائید کرده است.
به گزارش بی بی سی، حکم اولیه علیه این افراد را دادگاه عمومی به دنبال سرکوب تظاهرات سال گذشته مخالفان صادر کرده بود.
هشت نفر از این افراد از جمله حسن مشیمع، از رهبران مخالفان بحرین به حبس ابد محکوم شدهاند. در میان این افراد، عبدالهادی خواجه، فعال سرشناس بحرینی نیز دیده میشود که در اعتراض به بازداشتش دست به اعتصاب غذای ۱۱۰ روزه زد.
این افراد که هفت نفر از آنها به طور غیابی محاکمه شدند، قرار است از احکام صادره استیناف خواهی کنند. گروههای بینالمللی حقوق بشری خواهان آزادی این افراد شده و گفتهاند هیچ سند و مدرکی از سوی مقامات بحرینی در اثبات اتهامات این افراد ارائه نشده تا نشان دهد آنها در جریان تظاهرات سال گذشته، از خشونت استفاده کردند و یا مرتکب تبلیغ و ترویج استفاده از خشونت شدند.
در جریان اعتراضات در بحرین که از فوریه ۲۰۱۱ شروع شده، حداقل ۶۰ نفر جان خود را از دست داده اند. معترضان خواهان آزادی بیشتر در کشور و پایان دادن به تبعیض علیه شیعیان این کشور توسط خاندان حاکم سنی مذهب بوده اند.
پادشاه بحرین تلاش کرده است تا با انجام اصلاحاتی، به مطالبات مخالفان پاسخ دهد اما مخالفان و فعالان حقوق بشر میگویند وعدههای داده شده توسط مقامهای بحرینی توخالی هستند و سرکوب معترضان در این کشور کماکان ادامه دارد.
مدیرعامل کارخانه رزگاز کاشان گفت: در صورتی که از افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه جلوگیری نشود و ارز مورد نظر جهت نقدینگی تزریق نشود، این واحد تولیدی که ۲۲۰ کارگر در آن مشغول به کار هستند، ظرف دوماه آینده تعطیل خواهد شد.
محمد رضا یوسفی در گفتگو با ایلنا در کاشان، با اشاره به اینکه شرکت تولیدی رزگاز کاشان درحال حاضر تولید کننده انواع اجاق گاز است و مدت ۲۸ سال است که به تولید لوازم خانگی فعالیت دارد و به عنوان صادرکننده نمونه کشور طی سه دوره شناخته شده است، گفت: به علت افزایش قیمت و کمبود مواد اولیه و عدم تامین نقدینگی مورد نیاز، درصورتی که تمهیدات جدی اندیشیده نشود و ارز مورد نظر تزریق نشود این واحد تولیدی و صنعتی که بالغ بر۲۲۰ نفر درآن مشغول به کار هستند ظرف دو ماه آینده تعطیل خواهد شد.
این صادرکننده نمونه کشور با بیان اینکه متاسفانه تاکنون هیچ کمک و اقدامی در جهت آزادسازی حاملهای انرژی پس از هدفمندی یارانهها به این شرکت نشده است گفت: افزایش ۶۰ درصدی مواد اولیه پس از هدفمندی یارانهها تاثیر بسیار زیادی در کاهش تولیدات این کارخانه گذاشته است.
مدیرعامل شرکت رزگاز کاشان با بیان اینکه سال گذشته ورق روغنی را کیلویی ۱۱۰۰ تومان خریداری میکردیم گفت: با تشدید فشارهای خارجی، درحال حاضر برای تهیه ورق مورد نیاز این شرکت باید بابت آن هرکیلو ۱۸۲۰ تومان پرداخت کنیم.
به نظرمی رسد هرچند تحریمها درافزایش قیمت مواداولیه بی تاثیر نبوده، ولی ایجاد بازار کاذب مواد اولیه در داخل کشور توسط سوداگران و واسطهها میتواند نقش به سزایی در افزایش قیمت مواد اولیه داشته باشد. از این رو انتظار میرود مسئولین مربوطه ضمن برخورد با سوداگران و تامین ارز مورد نظر جهت حفظ اشتغال این واحد تولیدی اقدام اساسی انجام دهند.
۷۰ روستای هیرمند در محاصره شن های روان قرار گرفت.
محمد گمرکی زاده ،فرماندار هیرمند اظهار داشت: وزش توفان شن همراه با گرد و غبار که از عصر روز گذشته آغاز شده، باعث کندی تردد در راه های روستایی و اختلال در زندگی مردم این شهرستان شده است.
وی گفت: با توجه به کاهش شدید شعاع دید، امکان فعالیت برای بازگشایی راه های روستایی دشوار است.
به گزارش مهر گمرکی زاده بیان داشت: با توجه به مسدود بودن راه های مواصلاتی این شهرستان، بازارچه مرزی گمشاد تعطیل شده و فعالیت ادارات و بازار شهر دوست محمد نیز به حالت نیمه تعطیل در آمده است.
وی گفت: برابر اعلام ایستگاه پایش هوای قرقری، آلودگی توفان شن که از عصر روز گذشته آغاز شده در برخی ساعات به میزان هزار و ۸۲۵ میکروگرم بر متر مکعب رسیده که این میزان ۱۲ برابر مقدار مجاز و سه برابر حد بحران است.
وی افزود: این توفان خسارات زیادی به محورهای درون روستایی، اراضی کشاورزی و گلخانه داران سطح شهرستان وارد کرده است.
به گزارش اداره هواشناسی، سرعت وزش توفان در شهرستان هیرمند از شب گذشته تاکنون ۹۷ کیلومتر در ساعت و شعاع دید نیز به ۵۰ متر کاهش یافته است.
پرویز همایونپور، مترجم آثار میلان کوندرا در ایران به تازگی از دنیا رفت.
هرمز همایونپور ـ برادر دوقلوی پرویز همایونپور ـ با اشاره به مرگ برادرش در دریاچهی لمان سوییس به ایسنا گفت: برادرم متولد شهریور ۱۳۱۸ بود و در شهریور ۱۳۹۱ نیز درگذشت. او دکترای علوم سیاسی خود را از دانشگاه لوزان فرانسه در سال ۱۹۶۷ دریافت کرد و سالها قبل در مؤسسهی برنامهریزی آموزشی وزارت علوم کار میکرد و عمده کارش در یونسکو بود.
این مترجم ادامه داد: بیشتر کار برادرم در یونسکو در آفریقا گذشت و بعد از بازنشستگی، حدود ۱۵ سال پیش به ایران بازگشت و مشغول کارهای تحقیقاتی شد. از آنجا که بخشی از این کارها مربوط به انجام پروژهای تحقیقاتی در سوییس میشد، برای انجام برخی کارها چند وقت یکبار به آنجا سفر میکرد و در سفر اخیرش به آنجا در هنگام شنا در رودخانهی لمان درگذشت.
هرمز همایونپور دربارهی ترجمهها و تألیفهای پرویز همایونپور گفت: او «هنر رمان»، «هویت» و «بار هستی» را از میلان کوندرا به فارسی برگرداند و کتابهایی چون «پیکار سوادآموزی» و «جیران زن عشایر و چنته» را نوشت. کتابی نیز از او به نام «دربارهی قالیبافی و عشایر» آمادهی چاپ است که متأسفانه نتوانست آن را ببیند.
او سپس دربارهی مراسم ترحیم برادرش گفت: دیگر از زمان ترحیم گذشته است، حالا همسر و دو فرزند برادرم برای انجام کارها به سوییس رفتهاند تا خاکسپاری را آنجا انجام دهند و بعد از بازگشت آنها به ایران، مراسمی را برای او برگزار خواهیم کرد.
پرویز همایونپور سوم شهریورماه در دریاچهی لمان ناپدید شد و یک هفته بعد (دهم شهریورماه) پیکر بیجانش پیدا شد.
آریا آرام نژاد از سلامت میرحسین موسوی خبر داده و نوشته است که برادر زاده ایشان هفته گذشته با وی دیدار داشته است.
به گزارش ندای سبز آزادی، میرحسین موسوی، ده روز پیش به دنبال عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد و تحت عمل آنژیو گرافی قرار گرفت. این بستری شدن تحت تدابیر شدید امنیتی بود.
پس از آنکه وی از بیمارستان مرخص شد، برادر میرحسین در گفت و گو با کلمه اعلام کرده بود که بنا به ملاحظات امنیتی نمی توانند در مورد ایشان اطلاع رسانی کنند.
روز گذشته نیز محسنی اژه ای در یک اقدام غیرمعمول در پاسخ به سوال خبرنگاری که وضعیت سلامت موسوی را جویا شد، گفته بود: “حالش خوبه.”
این در حالی است که میرحسین موسوی و مهدی کروبی بیش از پانصد و شصت روز است بدون هیچ حکمی در حبس خانگی هستند.
نوشته هنرمند سبز، آریا آرام نژاد که بدنبال انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بازداشت و روانه زندان شد، بشرح زیر است:
آریا آرام نژاد در صفحه شخصی خود نوشته است: از دیدار یکی از آشنایان باز می گشتم، توی مترو یاد میر حسین افتادم، از موبایلم آهنگ دلتنگی را پلی کردم و …
ایستگاه آزادی، چهره ای آشنا به همراه مرد دیگری وارد مترو شد، حاج احمد یزدانفر بود محافظ ارشد مهندس موسوی، از جایم بلند شدم تا او بنشیند، قبول نکرد …
گفتم: شما برای ما با ارزشی
گفت: شرمنده ام نکن جوون …
در آغوشش کشیدم و صورتش را بوسیدم …
از حال میر پرسیدم، گفت: خوب است و اشاره به همراهش کرد و گفت: ایشان هفته پیش دیدار داشتند حالشان خوب بود و هم چنان …
آن مرد همراه برادرزاده میرحسین بود.
ایستگاه نواب خداحافظی کردم و از مترو زدم بیرون، حالا نشسته ام پشت کامپیوتر و صدایی می خواند: نمی دونن تو زندون هم نه کم می شی نه می میری
با اعلام رای قطعی دادگاه در شعبه ۸ حقوقی اراک مبنی بر ورشکستگی شرکت آونگان، کارگران این واحد تولیدی در اعتراض به حکم صادره از صبح امروز – ۱۴ شهریور ماه – در مقابل شرکت تجمع کرده و خواستار حمایت مسئولین شدند.
مهدی اسکندری، نماینده کارفرما و رئیس حراست کارخانه آونگان که در میان معترضین حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار ایلنا در اراک ضمن اعتراض به رای دادگاه که منجر به تعطیلی شرکت و بیکاری کارگران شده است، گفت: این واحد تولیدی از سال گذشته با قبول سفارشات متعدد برای ساخت دکل از داخل و خارج از کشور حیات دوباره یافت و با فروش ضایعات کارگاههای تولید حقوق پرسنل را پرداخت میکرد اما در حال حاضر در حالی که در انبارهای شرکت شمش کافی برای تولید موجود است و شرکت توانایی کار در سه شیفت را با توجه به سفارشهای جدید از کشور پاکستان دارد، با اعلام حکم دادگستری مدیریت شرکت امکان هیچ گونه سرمایه گذاری را نداشته و عملا کار تعطیل شده است.
نماینده کار فرمای کارخانه آونگان با اشاره به اینکه با ابلاغ حکم ورشکستگی، سازمان تامین اجتماعی نیز لیست بیمه کارگران را از تیر ماه تایید نکرده است تصریح کرد: این در حالی است که کارگران تا هفته گذشته در کارگاهها مشغول بکار بودند که با ابلاغ رای دادگاه و تعطیلی کارگاهها، پروژههای تولید سفارشات تعطیل شده است.
اسکندری اعلام رای دادگاه را با توجه به شکایت بازنشستگان شرکت مبنی بر عدم دریافت مطالبات سنواتشان عنوان کرد و گفت: از زمان شروع بحران از ۵ سال گذشته تا کنون بدلیل عدم حمایت از سرمایه گذار و به تعویق افتادن وعدهها، مشکلات مالی شرکت بیشتر شده بطوریکه قول استانداری مبنی بر پرداخت ۱۶ میلیارد تومان برای حمایت مالی پس از تاخیر در اجرا به ۸ میلیارد تومان و سپس به ۴ میلیارد تومان در قالب مصوبه سفر هیات دولت به استان درآمد اما همان مصوبه هم به اجرا در نیامد تا اینکه استاندار شخصا در بهار سال ۹۰ در حضور خبرنگاران و مسئولان قول پرداخت ۲ میلیارد تومان برای پرداخت سنوات حقوق بازنشستگان را داد اما عدم تحقق این وعده نیز باعث شد تا بازنشستگان بار دیگر شکایت خود را پیگیری کنند تا این حکم اعلام شود.
ایلنا در گفتگو با قاضی موسوی، رئیس شعبه ۸ دادگاه حقوقی، وی ضمن تایید این مطلب گفت: حکم قطعی ورشکستگی شرکت با توجه به شکایات مطرح شده اعلام شده است.
بر اساس این گزارش کارگران شرکت آونگان که از ساعت ۹ صبح در مقابل درب کارخانه تجمع کردهاند خواستههای خود مبنی بر لغو رای ورشکستگی شرکت، تایید لیست بیمه کارگران، پرداخت مطالبات معوق با تعهد به وعدههای حمایت مالی استانداری و از سرگیری فعالیت خطوط تولید در شرکت را با فریاد اعلام میکردند.
به گفته نماینده کارگران، حراست شرکت طی یک نامه کتبی در خواست کارگران را همراه با در خواست اجرای ماده ۱۸ به استانداری و دادگستری اعلام کرده تا در صورت رای مثبت مشمول شدن شرکت در ماده ۱۸ لغو حکم ورشکستگی و تاییید آن در تهران این حکم شکسته شده و شرکت آونگان فعالیت خود را از سر گیرد. در غیر این صورت ۱۰۰ کارگر این شرکت با تایید حکم به خیل بیکاران کشور اضافه خواهند شد.
شامگاه یکشنبه، براثر وقوع آتشسوزی بزرگی در کارخانه تولید نخ در مشهد دو کارگر این کارخانه، دچار سوختگی شدید شدهاند.
به گزارش ایلنا، این آتشسوزی که ساعت ۲۲ شب یکشنبه رخ داد و در ساعت ۳ و ۴۰ دقیقه بامداد دوشنبه، توسط ۷۰ نیرو با ۲۲ خودرو از ۱۱ ایستگاه آتش نشانی اطفا شد.
مدیر روابط عمومی آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد درباره این حادثه گفت: “در این آتشسوزی دو سوله بزرگ به میزان ۱۰۰ درصد در آتش سوخت و دو کارگر این کارخانه دچار سوختگی شدید شدند.”
خاکپور افزود: “۱۰ دستگاه تانکر ۳۰ هزار لیتری آبرسانی شهرداری نیز به کمک نیروها اعزام شدند.” وی گفت: “۴ آتشنشان نیز در جریان اطفای حریق این حادثه دچار دودزدگی شدید شدند.”
شرکت مشهدنخ تولیدکننده انواع نخ دارای واحدهای ریسندگی رینگ الیاف بلند، واحد ریسندگی چرخانهای، واحد ریسندگی رینگ الیاف کوتاه و واحد رنگرزی است.
این کارخانه در سال ۱۳۵۹ تاسیس شد و از سال ۱۳۶۸ با استفاده از تکنولوژی کشورهای سوییس و آلمان شروع به کار نمود و بزرگترین تولید کننده نخ با بیش از ۴۵ تن تولید در روز است.
علت این حادثه و میزان خسارت وارد شده در دست بررسی است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ضمن اعلام تازه ترین اقدامات این سازمان برای کمک به کشاورزان و دامداران زلزله زده این استان، از خسارت ۱۸۵ میلیارد تومانی به بخش کشاورزی استان خبرداد.
مسعود محمدیان در گفتگو با مهر درخصوص اقدامات سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برای کمک به کشاورزان زلزله زده اظهارداشت: با وجود اینکه تاکنون برای حفاظت و نگهداری از احشام اقدام به ۹۰ هزارمترمربع فنس کشی نموده ایم اما حداقل به ۱۰۰۰۰ مترمربع فنس برای تکمیل این کار نیاز داریم.
وی با بیان اینکه تاکنون واکسن هاری به بیش از ۶۰۰۰ راس دام تزریق کرده ایم، گفت: مجموع مساحت انجام عملیات ضدعفونی و سمپاشی مناطق آلوده درحدود ۷۸۵۰۰۰ مترمربع برآورد می شود.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، ۱۱۰۰۰ راس دام مناطق زلزله زده به صورت رایگان درمان شده اند.
وی درباره میزان تسهیلات درنظر گرفته شده برای دامدارانی که واحدهای دامی آنها براثر زلزله تخریب شده است، گفت: براساس مصوبه هیئت دولت، قرار است به هر یک از دامداران برای جبران خسارت ۳ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۵ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴ درصد و مدت زمان بازپرداخت ۱۵ ساله تعلق گیرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین تاکنون به واحدهای بیمه شده درحدود ۴۰ میلیون تومان غرامت پرداخت شده است. وی درباره تامین کود و بذر مورد نیاز کشاورزان مناطق زلزله زده عنوان کرد: تا به امروزدرحدود ۶۰۰۰ تن کود شیمیایی و در حدود ۹۰۰۰ تن بذر برای کشت پائیزه کشاورزان مناطق زلزله زده برآورد شده است که به آنها تحویل داده خواهد شد.
محمدیان دربیان میزان خسارت وارد شده به زیرساختهای بخش کشاورزی در استان آذربایجان شرقی گفت: براساس برآورد کارشناسی، وقوع زلزله های اخیر در استان آذربایجان شرقی بالغ بر ۱۸۵ میلیارد تومان خسارت به زیرساختهای بخش کشاورزی وارد کرده است.
محمدرضا عالی پیام، متخلص به “هالو” با وجود گذشت ۱۵ روز از بازداشت و صدور قرار کفالت همچنان دربند ۳۵۰ اوین زندانی است.
به گزارش خبرنگار کلمه، علیرغم موافقت شعبه سوم دادیاری دادسرای اوین روز هفتم شهریور با تبدیل قرار بازداشت موقت این شاعر طنز پرداز به قرار کفالت، دادیار این شعبه از پذیرش کفیل و آزادی محمدرضا عالی پیام با وجود مراجعات مکرر خانواده وی به دلیل اعمال فشار نهادهای امنیتی امتناع می کند.
محمدرضا عالی پیام، روز بیست و هشت مرداد توسط پلیس امنیت بازداشت و سی و یکم مرداد پس از آنکه توسط قناعت کار دادیاری شعبه سوم دادسرای شهید مقدس اوین به اتهام تبلیغ علیه نظام و تشویش اذهان عمومی تفهیم اتهام شد به بند زندانیان سیاسی و امنیتی منتقل شد.
محمدرضا عالی پیام عضو کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران، عضو شورای مرکزی و دبیر انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران، انجمن صنفی شرکت های تبلیغاتی و عضو دایمی آکادمی داوری خانه سینما، عضو چند انجمن ادبی هنری تهران مدیر عامل موسسه مینا فیلم و با حفظ سمت، مدیر مسئول موسسه تبلیغاتی دایره مینا است اما اما چند سالی ست که به شعر و شاعری روی آورده است.
محمدرضا عالی پیام که از وی اشعار طنزی در حوزه مسایل اجتماعی و سیاسی طی سال های اخیر با تخلص “هالو” منتشر شده است پس از ورود به بند ۳۵۰ زندان اوین تا کنون اقدام به انتشار یک قطعه شعر از درون حبس کرده است.
گروههای مخالف دولت سوریه می گویند بیش از ۲۵ نفر توسط بمباران نیروهای دولتی در الباب حلب کشته شده اند.
به گزارش بی بی سی، آنها می گویند بیش از ۱۰۰ نفر هم در مناطق دیگری از کشور کشته شده اند که پنج نفر از آنها بر اثر انفجار یک بمب در دمشق جان خود را از دست داده اند.
گروههای طرفدار حقوق بشر می گویند چند زن و کودک هم درمیان بیش از ۲۵ نفری هستند که در زمان حمله هوایی دولت به ساختمانی در الباب کشته شدند.
الباب در شمال شرقی شهر حلب قرار دارد و گفته می شود بیشتر آن تحت کنترل گروههای مخالف دولت است. این شهر در هفته های گذشته مورد حمله نیروهای دولتی سوریه قرار گرفته است.
در جرمانا واقع در اطراف شهر دمشق هم یک ساختمان بر اثر انفجار یک خودرو به شدت آسیب دیده است. گزارش شده است که ۵ نفر هم بر اثر این انفجار کشته شده اند.
سانا، خبرگزاری دولت سوریه، گزارش می دهد که زنان و کودکان در بین کشته شدگان بوده اند. هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است اما سانا “یک گروه تروریست مسلح” را مسئول این حمله گزارش کرده است. این انفجار دومین انفجار مرگبار در یک هفته اخیر در جرمانا است که محله ای مسیحی و دروزی نشین است.
در دمشق هم گزارش شده است که دولت از بلدوزر برای ویران کردن خانه ها استفاده کرده است. مخالفان دولت سوریه می کنند استفاده از بلدوزر برای مجازات افرادی است که علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تظاهرات کرده اند.
در همین حال اخضر ابراهیمی، فرستاده تازه سازمان ملل متحد و اعراب در امور سوریه همزمان با به عهده گرفتن این مسئولیت، گفته است که ماموریت برقراری صلح در سوریه “تقریبا غیرممکن است.”
او که از دیپلمات های کارکشته سازمان ملل است پس از آن به این سمت رسید که کوفی عنان با این استدلال که دیگر راهی برای انجام ماموریتش نمی بیند، از مقام خود استعفا کرد.
ابراهیمی در مصاحبه ای در نیویورک به بی بی سی گفت: “می دانم چقدر دشوار است – تقریبا غیرممکن است. نمی توانم بگویم غیرممکن – اما تقریبا غیرممکن است.” ابراهیمی همچنین گفت کسانی را که از فقدان اقدام بین المللی در سوریه سرخورده هستند درک می کند.
او گفت: “بار این مسئولیت مرا می ترساند. از حالا گفته می شود که مردم دارند می میرند و تو چه می کنی؟ و ما کار زیادی نمی کنیم. این خودش یک بار وحشتناک است.”
ابراهیمی روز شنبه هنگام تصدی این پست از دو طرف مناقشه خواست به خونریزی پایان دهند اما افزود که دولت بشار اسد بیشترین مسئولیت را به دوش دارد.
او همچنین به حکومت سوریه گفت که تغییر “عاجل” و “ضروری” است و از آن خواست راهی برای برآورده کردن درخواست های “مشروع” مردم سوریه پیدا کند.
فعالان می گویند که از زمان شروع قیام علیه حکومت سوریه در ماه مارس سال گذشته ۲۰ هزار نفر کشته شده اند.
معاون اسبق وزارت نفت با بیان اینکه کل درآمد نفتی ایران در طول ۱۰۳ سال گذشته تاکنون حدود یکهزار و ۱۱۶ میلیارد دلار بوده است، اعلام کرد: با افزایش بهای طلای سیاه، درآمد نفتی در دولت نهم و دهم تاکنون به ۵۳۱ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش مهر، اکبر ترکان در نشست تخصصی رویکردها و استراتژیهای نوین تامین مالی پروژههای زیرساخت و انرژی با رویکرد مدیریت صحیح منابع مالی موجود، با بیان اینکه در ۱۰۳ سال گذشته مجموع درآمدهای نفتی ایران به بیش از یکهزار و ۱۱۶ میلیارد دلار رسیده است، گفت: از دوره حکومت مظفرالدین شاه تا سال ۱۳۵۲ شمسی درآمدهای نفتی ایران حدود ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.
این کارشناس اقتصاد انرژی با اعلام اینکه حجم درآمدهای نفتی ایران در سال ۱۳۵۲ شمسی تا زمان پیروزی انقلاب به ۱۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است، اظهار داشت: در مجموع پیش از پیروزی انقلاب نزدیک به ۱۴۰ میلیارد دلار درآمد نفتی نصب اقتصاد کشور شده است.
معاون وزیر نفت در دولت نهم همچنین مجموع درآمدهای نفتی ایران را از ابتدای پیروزی انقلاب تا پایان فعالیت دولت هشتم را حدود ۴۴۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: بر این اساس سهم دولت اول و دوم از درآمدهای نفتی ۲۵.۸ میلیارد دلار، دولت سوم و چهارم ۱۱۰.۶ میلیارد دلار، دولت پنجم و ششم ۱۴۱.۷ میلیارد دلار و دولت هفتم و هشتم ۱۵۷.۲ میلیارد دلار بوده است.
وی مجموع درآمدهای نفتی دولت نهم و دهم را بیش از ۵۳۱ میلیارد دلار اعلام کرد و یادآور شد: در شرایط فعلی ۸۰ درصد درآمدهای نفتی ایران از محل صادرات نفت خام و میعانات گازی است.
این عضو سابق کابینه دولت نهم خواستار تبدیل داراییهای زیرزمینی به ثروت زمینی و داراییهای بین نسلی شد و تاکید کرد: با این وجود، در شرایط فعلی تمام درآمدهای حاصل از فروش و صادرات نفت خام صرف امورات نسل موجود می شود.
ترکان همچنین از افزایش وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی در دو سال گذشته خبر داد و گفت: آمارهای نشان می دهد که از سال ۱۳۸۴ تا پایان سال گذشته بیش از ۴۸۳ میلیارد دلار درآمد نفتی صرف واردات کالا از خارج کشور شده است.
معاون اسبق وزیر نفت با یادآوری اینکه از این مقدار سهم کالاهای سرمایهای حدود ۱۷ درصد و سهم کالاهای واسطهای و مصرفی ۸۳ درصد است، اظهارداشت: پیشنهاد میشود دولت بخش عمده ای از درآمدهای نفتی را صرف افزایش ظرفیت و تثبیت تولید نفت و گاز طبیعی در کشور بکند.
ترکان با بیان اینکه صرف درآمدهای نفتی به طرحهای افزایش تولید طلای سیاه از نان شب هم واجب تر است، تصریح کرد: با توجه به کاهش درآمدهای نفتی پس از تحریم باید واردات با مدیریت بودجهای انجام شود.
وی همچنین خواستار اختصاص ردیف بودجههای جداگانه ای از درآمدهای نفتی به طرح و پروژههای نفتی شد و اظهار داشت: با افزایش سرمایه گذاری باید سقف و ظرفیت تولید نفت خام ایران افزایش یابد.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس٬ با تأکید بر اینکه متأسفانه در چند ماه اخیر دولت اقدام به تغییر فرمانداران و استانداران کرده گفت: با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری و عرق ملی و مذهبی مردم ری به جهت حضور پرشور در انتخابات، از اینرو دولت با معرفی فرماندار جدید و نزدیک به خود درصدد جذب رای مردم این شهر است.
به گزارش خانه ملت، نادر قاضیپور با انتقاد از تحرکات و فعالیتهای جدید دولت و استانداری تهران در رابطه با نصب پلاکارد و بیلبوردهای مردمی برای تشکر جدایی شهرری از تهران٬ اعلام کرد: هماکنون بررسیهای میدانی در شهرری نشان داده است که بیشتر مردم از جدایی ری از تهران ناراضی هستند٬ حال چگونه سطح شهر ری پر از پلاکاردهای تشکر شده است؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی٬ با اشاره به تبعات اجرای مصوبه جدایی ری از تهران٬ افزود: در صورتی که شهرری از تهران جدا شود، مدیریت یکپارچه شهری نیز از هم میپاشد و شهرداری شهرری توان کنترل و مدیریت حوادث را به نحو احسن نخواهد داشت٬ از سویی دیگر نیز خدمات خاص و ویژه شهرداری تهران به این منطقه دیگر تعلق نخواهد گرفت.
وی در واکنش به انتخاب پروین احمدینژاد بهعنوان فرماندار شهرری از سوی رئیسدولت٬ تاکید کرد: این اقدام با توجه به نزدیک بودن زمان انتخابات شائبه جمعآوری رأی از سوی دولت را قوت بخشیده است.
این نماینده مجلس نهم٬ با تأکید بر اینکه متأسفانه در چند ماه اخیر دولت اقدام به تغییر فرمانداران و استانداران خود کرده است٬ بیان کرد: هماکنون نزدیک انتخابات است و از طرف دیگر مردم شهرری به علت عرق مذهبی و ملی خود همیشه در انتخابات پرشور حاضر میشوند٬ از اینرو دولت با معرفی فرماندار جدید و نزدیک درصدد جمعآوری آرای مردم این شهر هستند.
قاضیپور با بیان اینکه جدایی ری از تهران به مصلحت مردم شهرری نیست٬ افزود: بهطور حتم با این اقدام مردم ری و مسئولان دیگر نمیتوانند امیدی به رشد عمرانی، ترافیکی و زیباسازی این شهر داشته باشند.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون مدیریت شهری و روستایی مجلس٬ با اعلام اینکه دولت نباید با اقدامات سیاسی با آینده مردم شهرری بازی کند٬ تصریح کرد: بهطور حتم اجرای این مصوبه مشکلات بسیار و فواید بسیار کم را برای مردم بهدنبال دارد.
طی چند روز گذشته، دو تن از زندانیان سیاسی از بند رسته، با چند تن از مراجع تقلید مردمی مقیم قم دیدار و پیرامون حکم فقهی محاربه و اعدام زندانیان سیاسی به گفتگو پرداختند.
به گزارش به جرس، آرش هنرور شجاعی و پیمان عارف، دو تن از زندانیان سیاسی که اخیرا از زندان اوین آزاد شده اند، با توجه به نزدیکی زمان اعدام غلامرضا خسروی، زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ که با صدور اجرائیه رییس قوه قضائیه تاریخ ۲۰ شهریور برای اعدامش تعیین گردیده، به دیدار برخی مراجع عظام رفته و با ایشان پیرامون حکم فقهی محاربه و اعدام زندانیان سیاسی به گفتگو پرداختند.
در این دیدارها آیت الله رستگار جویباری با تفاوت نهادن بین بغی و محاربه، اعدام فعالان سیاسی مخالف را تقبیح نمود و گفت که محاربه به معنای حرب و ایجاد وحشت در میان مردم است و نه حرب با حکومت.
وی افزود: عنوان فقهی اقدام علیه حکومت بغی است و نه محاربه و شرایط اثبات و اسقاط و مجازات بغی نیز کاملا با محاربه متفاوت است.
آیت الله سیدصادق حسینی شیرازی، از مراجع تقلید و نواده صادرکننده فتوای تحریم تنباکو نیز با عنایت به مفهوم عصر غیبت و غیبت معصوم گفت: این احکام فقط در زمان حکومت معصوم قابل اجراست و در زمان غیبت حدود تعطیل می گردد.
آیت الله سید صادق روحانی نیز اساسا مجازات محاربه را تعزیر دانسته و حداکثر مجازات محارب را ۹۹ ضربه شلاق تعزیری اعلام نموده و هرگونه اعدام مخالفان سیاسی را از نظر شرعی غیرقابل دفاع و غیر قابل قبول دانستند.
آیت الله سید تقی قمی، پیشکسوت ترین مرجع حال حاضر قم و از شاگردان مرحوم آیت الله العظمی خویی نیز با عنایت به فتاوی مرحوم خویی صدور و اجرای احکام محاربه به شکل فعلی و توسط قضات غیرمجتهد را غیر قابل قبول دانسته، آن را شرعا حرام و تعدی به دماء مسلمین اعلام نمودند.
آیت الله یوسف صانعی نیز با تاکید بر عنصر سلاح در تحقق محاربه، گفت که فراتر از بحث صغروی در این باب باید بحث صغروی نمود و گفت که وقتی شارع در حد محاربه ۴ مجازات پیش بینی نموده است، چرا قضات ما به مجازات اعدام روی می آورند و از ۳ مجازات دیگر روی میگردانند؟ مگر حدود الهی نیست؟ مگر خداوند نگفته نفی بلد؟ پس چرا الزاما اعدام؟
آیت الله اسدالله بیات زنجانی نیز گفت که اگر اینها در جنبش سبز بازداشت شده اند، به واسطه یک راهپیمایی نه تنها جرم محاربه تحقق نیافته است بلکه اساسا هیچ جرمی صورت نپذیرفته و باید سریعا آزاد گردند.
بیات زنجانی نیز بر شرط اجتهاد قضات تاکید نموده و گفتند برابر مشهور فتاوی فقه شیعه غیر مجتهد نمیتواند قاضی بشود و حداکثر میتواند قاضی تحکیم باشد.
لذا در صلاحیت قضات صادرکننده این آراء نیز به شدت تردید وجود دارد.
آیت الله نطنزی، از نزدیکان آیت الله العظمی سیستانی نیز بر تعطیلی حدود در عصر غیبت تاکید نموده و اعدام مخالفان سیاسی را تقبیح نمود.
برای فعالان مدنی بازداشت شده در جریان کمک رسانی به زلزله زدگان آذربایجان، ضمن تفهیم اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور وثیقه از ۶۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان تعیین شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، این افراد که در محل کمپ قانونی و تحت نظارت هلال احمر فعالیت داشتند، بدنبال حساسیت نهادهای امنیتی نسبت به فعالیت مستقل مردمی و اصرار به پلمپ این کمپ، همگی بازداشت شدند.
مسئولان امنیتی که پاسخ مناسبی به افکار عمومی درباره بازداشت کم سابقه عده ای امدادرسان مردمی نداشتند، گاهی داشتن نان کپک زده و گاهی فعالیت سیاسی در قالب امدادرسانی را بهانه این اقدام خود قرار دادند.
در برابر این بازداشت غیر قانونی، بازداشت شدگان پس از مدتی اعتصاب غذا، نامه ای به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه در اعتراض به این روند نوشتند.
طبق اخبار تکمیلی، به برخی بازداشت شدگان گفته شده در برابر ضبط وثیقه درخواستی آنها را آزاد نکرده، بلکه به تهران منتقل خواهند شد. همین خبر حاکی است ۸ نفر از بازداشت شدگان امروز و دیروز به زندان مرکزی تبریز منتقل شده اند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاهها می توانند کلاسهای درس خود را از ۱۸ شهریورماه آغاز کنند، گفت: با توجه به اینکه تقویم دانشگاهها از قبل اعلام شده است غیبت در کلاس طبق ضوابط اعمال می شود.
حسین نادری منش در گفتگو با مهر، با اعلام این خبر اضافه کرد: در حالی که شروع سال تحصیلی از ۱۸ شهریورماه اعلام شده اما این زمان به آن معنی نیست که تمام دانشگاهها باید در تاریخ مقرر کلاسهای درس را فعال کنند.
وی گفت: در این میان دانشگاههایی هم هستند که ممکن است در زمانهای دیگری بعد از ۱۸ شهریورماه سال تحصیلی را آغاز کنند.
معاون آموزشی وزارت علوم درباره اعمال غیبت دانشجویان در کلاسهای درس تا پیش از آغاز مهرماه، تصریح کرد: پیش از این، دانشجویان در جریان تقویم آموزشی دانشگاه محل تحصیل خود قرار گرفته اند و لازم است در کلاسهای درس حتی پیش از شروع مهرماه حضور داشته باشند.
نادری منش تاکید کرد که در صورت غیبت، همانند ضوابط آموزشی با غایبان برخورد خواهد شد و عدم حضورشان در کلاس درس غیبت محسوب می شود.
این مقام مسئول در وزارت علوم خاطرنشان کرد که تنها ممکن است دانشجویان جدید الورود به علت اعلام تاریخ نتایج نهایی در کلاسهای درس کمی با تاخیر حاضر شوند.
براساس آخرین نامه فدراسیون جهانی دوچرخهسواری، فدراسیون ایران تنها قادر است مسابقات داخلی برگزار کند و تا اطلاع ثانوی از حضور در میادین بینالمللی محروم شده است.
به گزارش ایسنا فدراسیون جهانی دوچرخهسواری دوشنبه در نامهای به کمیته ملی المپیک ایران اعلام کرد که ایران از حضور در میادین بینالمللی تا اطلاع ثانوی محروم است.
فدراسیون جهانی دوچرخهسواری با اشاره به نامه اخیر IOC و شرایطی که برای ایران از سوی کمیته بینالمللی المپیک تعیین شده اعلام کرده که ” تا وقتی اساسنامه فدراسیون دوچرخهسواری ایران اصلاح نشود، برگزاری هرگونه انتخابات را قبول ندارد و ایران تنها میتواند مسابقات داخلی برگزار کند” که این به آن معناست که دوچرخهسواری ایران از حضور در میادین بینالمللی منع و تعلیق شده است.
بر اساس نامه یک مقام مسئول به وزارتخانههای علوم و بهداشت، این وزارتخانهها موظفند نسبت به پذیرش فرزندان دانشجوی دیپلماتهای ایرانی مقیم خارج از کشور پس از پایان مأموریت در رشتههای مرتبط دانشگاههای همتراز ایران اقدام کنند.
به گزارش روزنامه خراسان، همچنین همترازی دانشگاه برای فرزندان دیپلماتهایی که محل مأموریت آنها یکی از کشورهای منطقه آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای میانه و قفقاز باشد، یک رده بالاتر تعیین میشود.
مجتبی شیخ بهایی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اینبار رسما از قطع گاز بدهکاران بعد از چندین بار تذکر خبر داد.
مجتبی شیخ بهایی با اشاره به اینکه بارها به بدهکاران عمده شرکت ملی گاز ایران در سطح کشور از طریق مراکز گاز استانی تذکراتی داده شده، گفت: تذکرات مبنی بر تسویه بدهی معوقشان داده شده است. با توجه به اینکه شرکت ملی گاز ایران نیز مانند دیگر شرکتهای دولتی بدهی کلانی از مشتریان خود دارد، بنابراین براساس مصوبه هیات دولت که چند ماه پیش به شرکت ملی گاز ابلاغ شد، انشعاب گاز مشترکان خصوصی، دولتی و صنایع در صورت عدم پرداخت بدهی به شرکت ملی گاز، قطع خواهد شد.
به گزارش روزنامه اعتماد وی تصریح کرد: پس از ابلاغ این مصوبه به شرکت ملی گاز و اطلاعرسانی گسترده، مسوولان شرکت ملی گاز ایران هشدارهای جدی به بدهکاران دادند و از طریق مراکز گاز استانی ابلاغیههایی به بدهکاران عمده مبنی بر تسویه بدهیشان داده شده است که در برخی از موارد به دلیل عدم توجه مشترکان بدهکار گازشان قطع شده است و برخی نیز اقدام به تسویه این بدهی کردهاند.
این همان مصوبهیی است که ابتدای سال نیز از آن بخث شد اما معاون وزیر نفت آن را تکذیب کرد. براساس این مصوبه هیات دولت که به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت ملی گاز ایران ابلاغ شده است، بدهکارانی که بدهی کلان دارند، باید هر چه زودتر اقدام به تسویه بدهی خود کنند، در غیر این صورت خدماترسانی به آنها قطع میشود.
در این باره باید گفت هنوز اسفندماه ۹۰ به نیمه نرسیده بود که اخبار متفاوتی از قطعی گاز برخی از جایگاههای سیانجی منتشر شد و نشان داد که شرکت ملی گاز عزم خود را جزم کرده تا حتی زیرمجموعه دولتی خود را در صورت بدهکار بودن مجازات کرده و در ابتدای امر هم با اهرم فشار قطع محصول مواجه کند.
در آن زمان این خبر هر چند که کوتاه بود اما واکنشهای متفاوتی را در پی داشت به گونهیی که سندیکای سیانجی در همان زمان با ارسال نامهیی از وزیر نفت خواست تا مشکل موجود را که منجر به تعطیلی سه ماهه برخی جایگاهها خواهد شد برطرف کند.
در این نامه اختلاف بین قبض گاز و فروش جایگاهها دلیل قطع گاز عنوان شده و آمده بود: «با وجود همکاری خوب رییس امور گازرسانی به صنایع عمده و نیروگاهای شرکت ملی گاز ایران و با وجود تلاشهای جنابعالی برای حل معضل اختلاف بین قبض گاز و فروش جایگاههای سیان جی متاسفانه برخی از شرکتهای گاز استانی بابت بدهی ناشی از این اختلاف مبادرت به قطع گاز تعداد قابل توجهی از جایگاهها در سراسر کشور کردهاند.»
به هر جهت این امر موجب شد تا به گفته اردشیر دادرس، رییس سندیکای سیانجی جایگاهداران که یکبار گرفتار قطعی گاز شده بودند بیش از ۹۰ درصد بدهی خود را پرداخت کنند اما به نظر میرسد اینبار شرکت ملی گاز ایران قصد دارد در ادامه اولتیماتومهای خود به بدهکاران شرکت تحتالامر خود حرکتی جدید را به ثبت برساند و رسما بدهکاران بزرگ گازی که همگی از سازمانها و ارگانهای دولتی تشکیل شدهاند را به ورطه قطع گاز بکشاند؛ امری که یکبار گریبان جایگاهداران سیانجی را گرفت. جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ابتدای سال حتی از اولتیماتوم نهایی خود به صنایع، نیروگاهها و کارخانجاتی خبر داده بود که در مجموع دو هزار میلیارد تومان به این شرکت بدهی دارند و به عنوان بدحسابان دولتی از سوی وی لقب گرفتهاند. وی که مشترکان خانگی و تجاری را جزو خوش حسابترین مشترکان گازی این شرکت خوانده بود از احتمال قطع گاز نیروگاهها و صنایعی خبر داده است که اقدام به پرداخت بدهیهای خود نکنند.
اوجی که در لیست بدهکاران گازی خود از صنایع، نیروگاهها، جایگاههای سیانجی، برخی از دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی بابت عدم پرداخت قبوض گاز نام برده است، اظهار داشته: «اخیرا هیات دولت مجوزی را در اختیار شرکت ملی گاز ایران برای قطع انشعاب گاز مشترکان قرار داده است و بر این اساس این شرکت حق خود میداند تا گاز مشترکان بد حساب خود را قطع کند.»
وی البته کمی منعطفتر برخورد کرده و با تاکید بر اینکه قطع گاز مشترکان بدهکار در دو مرحله انجام میشود، عنوان کرد: «در مرحله نخست انشعاب گاز صنایع، نیروگاهها، جایگاههای سیانجی، برخی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی بدهکار برای مدتی قطع خواهد شد، البته در مرحله دوم بهای گاز مشترکان بدهکار به طور غیریارانهیی محاسبه خواهد شد.»
این اولتیماتوم برای صنایع و نیروگاهها و حتی جایگاههای سیانجی از چند جهت حائز اهمیت است، چرا که مشکل حاضر درباره بدهیهای معوق صنایع و نیروگاهها به شرکت ملی گاز در پی افزایش قیمت حاملهای انرژی صورت گرفته است و موجب شده تا صنایع با افزایش قیمت گاز مواجه شده و به لیست بدهکاران گازی اضافه شوند.
از سوی دیگر این افزایش قیمتها که در مقطعی موجب افزایش قیمت محصول نهایی صنایع شده است و حال با قطع گاز یا افزایش تصاعدی قیمت، این میزان بدهی یا بهتر بگوییم افزایش هزینهها به قیمت محصول نهایی اضافه خواهد شد که در نهایت فشار آن به مصرفکننده یعنی مردم وارد میشود.
از دیگر سو باید توجه داشت که صنایع در طول سال گذشته بنابه دلایل مختلف که در پی افزایش قیمت حاملهای انرژی روی داده است با ضررهای متعددی مواجه شدهاند که این امر میتواند به تعطیلی و ورشکستگی برخی واحدهای بدهکار منجر شود که در نهایت دود این امر نیز تنها به چشم مردم و مصرفکننده نهایی خواهد رفت.
از سوی دیگر اولتیماتوم اوجی در حالی مطرح میشود که بنا به گفته نامجو، وزیر دولت دهم تا پایان سال ۹۰ قراربود میزان سهم بخش خصوصی در تولید برق به ۳۰ درصد برسد و حال اگر بنا به گفته اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز، این شرکت بنا بر بدهیهای انباشته نیروگاهها، گاز این نیروگاهها را قطع کند در حقیقت تنها فشاری است که از یک سوی بدنه دولت به سوی دیگر بدنه وارد شده است و این امر در نهایت به جایی خواهد رسید که وزارت نیرو به دلیل بدهیهای انباشته خود اقدامی را که با پیمانکارهای برقی خود انجام داد با دیگر بدهکاران انجام دهد که به نظر نمیرسد این واگذاریهای مقطعی هم بتواند دردی از انباشت بدهیهای معوق این وزارتخانه دوا کند و در نهایت شاید این وزارتخانه در پی افزایش بهای برق دست نیاز به سوی هیات دولت دراز کند. با این حال داشتن اهرمی به نام وابستگی دولت برای بدهکارانی همچون نیروگاهها و دستگاههای اجرایی فشارهای اینچنینی را تعدیل خواهد کرد و در نهایت ارگانهای مربوطه در مقابل یکدیگر با نرمش بیشتری قدعلم میکنند که موجب میشود دستورات مقامات ارشد وزارتخانهیی اولتیماتومهای اینچنینی را از رنگ و بو بیندازد؛ امری که برای بخش خصوصی و جایگاههای سیانجی تنها به قطع گاز منجر خواهد شد.
کلمه _ سیدحامد آرین:
طی روزهای گذشته بار دیگر اقتدارگرایان در نبود میرحسین موسوی و مهدی کروبی و دلسوزان واقعی کشور به دوره گردی پرداخته و متکلم وحده شده اند. یکی افتخار دارد که اولین نامه را برای میرحسین ارسال کرده است و از تیزبینی و هوشش در درک زود هنگام “فتنه” سخن می گوید و دیگری بذر کینه و عداوت می پاشد.
گروهی که طی چند سال اخیر، با منزوی کردن یاران انقلاب و حامیان جمهوری اسلامی به یکباره به مسند قدرت رسیدند و برای برپایی حکومت اسلامی مورد نظرشان از هیچ چیزی فروگذار نیستند. همان ها که امام خمینی در زمان حیاتش دلش خون بود از تحجر و عقب افتادگیشان، حالا یکه تاز میدان سیاست کشور شده اند هر روز تفسیری از سخنان بنیانگذار جمهوری اسلامی ارائه می دهند. یکی از عدم مشروعیت حق مردم سخن می گوید و دیگری مدعی است هر کس در برابر شورای نگهبان بایستد محارب فی الارض است!
کسی نیست که بپرسد اگر سخنان و رهنمودهای امام آویزه گوش این گروه است چرا نمایندگان امام و مسئولان محبوب امام را در حبس و حصر کرده اید و امکان سخن از هم کس حتی بیت امام و فرزندانشان ستانده اید و خود میداندار معرکه ای شده اید که گرد و خاکش را خود به پا می کنید و هم بازیگرید و هم سیاهی لشکر و هم قاضی و مفتی.
فرقه مصباحیه که طی سه سال گذشته هیچ کم نگذاشته از بلوا و آشوب در گوشه و کنار کشور، همان ها که می خواستند با احمدی نژاد دولت کریمه امام زمان را برپا کنند و حکومت اسلامی را که پیشتر قبول نداشتند، حال به همه دنیا صادر کنند، باز این روزها که تلاش هایی برای همدلی و وحدت در جریان است، به میدان آمده و سخن پراکنی می کنند.
در حالی که هیچ یک از مقامات رسمی و قضایی کشور شهامت پاسخگویی به افکار عمومی مبنی بر حبس غیرقانونی و غیرشرعی نخست وزیر محبوب امام، میرحسین موسوی و مهدی کروبی نماینده امام در بنیاد شهید و رییس سابق مجلس شورای اسلامی را ندارد و سخنگوی قوه قضاییه اش با آن همه جلسات و نشست های مطبوعاتی اش، آنقدر اجازه ندارد که حتی نسبت به سلامت این عزیزان اظهار نظر کند و با دو کلمه ” حالش خوبه” گمان می کند که جامعه تشنه خبر را می تواند سیراب کند، اینک علیرضا پناهیان که عرصه را خالی برای اظهار نظر یافته به میدان آمده و بر ” مطالبه اعدام” برای رهبران جبنش سبز سخن می گوید!
این شاگرد مدرسه مصباح به این هم بسنده نمی کند و به نمایندگی از ” نظام” می گوید: “سران فتنه اعدام نمیشوند، چرا که سعه صدر نظام بالاست، اما نباید سطح این مطالبه در دانشگاهها کم شود، باید مطالبه کرد تا در دادگاه حاضر شوند.” شهامت ندارد که بگوید اگر ” نظام ” جرات برپایی محکمه هم برای این یاران انقلاب و دلسوزان کشور ندارد، نه به خاطر ” سعه صدر نظام ” که بخاطر وحشت و هراس آنان از بر روی دایره افتادن افتضاحاتشان است. اگر ادله محکمه پسندی داشتید که تاکنون دادگاه تشکیل داده بودید. آنقدر اعتبار و اقتدار حتی در شورای امنیت ملی هم نداشته و ندارید که نتوانستید حکم حصر و حبس را اقلا از یکی از نهادهای تحت امرتان صادر کنید. کاری که برای سایر مبتلایان به حصر خانگی پیشتر انجام داده بودید.
همان ها که پیشتر ها مراد و مقتدایشان شهامت ابراز عمومی حکم مرگ برای کسی نداشت و در دخمه هایشان حکم اعدام و محارب صادر می کرد برای نویسندگان و روشنفکران این مرز و بوم. این روزها که عرصه خالی از مصلحان و کارآمدان، چون علیرضا پناهیانی باید سخنران دانشگاه باشد و برای رهبران جنبش سبز ابراز وجود کند. اگر دادگاه حقی بود و عدالت در این سرزمین رخ نموده بود که معلوم می شد، سرنوشت چه کسانی در محکمه عدل است و مجازات مرگ باید برای چه کسانی صادر شود، آنان که برای اعتلای کشور و کرامت ایرانیان تلاش می کنند، یا آنان که در خلوتشان حکم مرگ و ارتداد می دهند و آبرو و اعتبارو مشروعیت یک کشور را دست آویز، خواسته های قبیله ای و طایفه ای شان کرده اند.
پناهیان همان کسی که از سال ۱۳۸۸ تاکنون در هر حادثه ای که در حمله به بیت علما، توهین به سیاستمدار و سرداران بود رد پایش دیده می شد. آنگاه که در برابر مجلس “لباس شخصی های خودسر” را هماهنگ می کرد و آن دیگر روز که در برابر دادستانی تهران در جمع ” ملت خودجوش” حکم مرگ برای رهبران جنبش سبز صادر می کرد. او هم از دسته کسانی است که سردار جنگ را یک شبه به گروه ” خواص بی بصیرت ” می برد و استوانه نظام را با بیش از نیم قرن مبارزه و مجاهده ” مزدور اجنبی” می خواند و از هیچ توهینی به خود و خانواده اش کوتاهی نمی کند.
سوال اساسی اینجاست که چرا حاکمان ما از حداقل علم سیاست و آشنایی با جامعه شناسی سیاسی مردم ایران بهره نجسته و بر ادامه حصر و حبس دلسوزان نظام و کشور و اعمالی اصرار دارند که نتیجه ای جز خسران برایشان بر جای نگذاشته است؟ چه اراده ای در پس این سخنان و تحرکات افراطی چند سال اخیر وجود دارد که نظام را با بن بست روبه رو کرده و عرصه تصمیم گیری را حتی برای رهبران نظام سخت تر و پر هزینه تر کرده است؟ چه اراد ه ای است که می خواهد سرنوشت خود را با کل نظام پیوند بزند و امکان حل بحران از طریق مسالمت آمیز را به حداقل برساند؟ در پس اقدامات تخریبی و شبه نظامی چند سال گذشته کدام “اتاق فکر” خانه کرده است که اجازه نمی دهد این بحران با گفت و گو و همدلی به نتیجه برسد؟
شاید همان ” ذهن اطلاعاتی و امنیتی خبره ای” که کیهان بارها از آن نام برده و سناریویی که سکانس های آن در “فتنه پاره کردن عکس امام” “حمله به سوگواران آیت الله منتظری” و “حمله به بیت حضرت امام خمینی”، “ادامه هتک حرمت ها و توهین ها” و “تعرض به حرم امام رضا” به نمایش در آمد، نشان از آن دارد که بازماندگان ” قتلهای زنجیره ای” در ادامه نمایشنامه خود هنوز پرده های تازه تری برای نمایش دارند. بهوش باشیم در این هنگامه ای که فشارهای بین المللی و منطقه ای بر کشور فزونی یافته و بحران اقتصادی کمر صنعت و تجارت کشور را شکسته و مردم متحمل فشارهای زاید الوصفی هستند، به دامی که این دسته متحجر پهن کرده اند، گرفتار نیاییم.
ابوالفضل قدیانی، عضو دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در نامه ای به محمد مرسی، رییس جمهور مصر با توجه به حضور وی در اجلاس غیرمتعهدها در تهران می نویسد: خوب بود از زمامداران ایران می خواستید دیداری با رهبران زندانی جنبش سبز ایران، جنبشی که الهام بخش جنبش ضد استبدادی ملت بزرگ مصر و شاید کلیت بهار عربی بود، داشته باشید و هدف واقعی ملت ایران را از آنها می شنیدید هرچند که یقینا با این درخواست شما موافقت نمی شد اما حداقل زمینه ای برای طرح مجدد مطالبات سرکوب شده ی ملت ایران فراهم می کرد.
به گزارش کلمه، این مبارز و زندانی سیاسی دوران ستمشاهی در بخشی از نامه خود اظهار امیدواری کرده است: آرزومندم که جنابعالی و انقلابیون مصر، نلسون ماندلا را الگوی خود قرار داده و به هیچ وجه من الوجوه اجازه ندهید که در مصر حکومت مادام العمر برای کسی برقرار شود و در موعد مقرر قدرت را تحویل منتخب واقعی مردم دهید، همانطور که قدرت به شما که منتخب واقعی مردم هستید سپرده شد. کاملا آگاهید که استبداد و خودکامگی بخصوص در جوامع خاورمیانه زمینه های وسوسه انگیز دارد.
ابوالفضل قدیانی زندانی سیاسی ۶۷ ساله هم اینک به اتهام توهین به رهبری در حال گذراندن محکومیت ۳ ساله خود در بند ۳۵۰ اوین است، او در سال ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود، چندی قبل نیز به ۳ سال زندان دیگر محکوم شد.
ابوالفضل قدیانی از مبارزان سیاسی قبل از انقلاب بوده که در دوران ستمشاهی نیز ۴ سال زندان و شکنجه را تحمل کرده است.
متن کامل این نامه را به گزارش کلمه با هم می خوانیم:
بسم الله الرحمن الرحیم
تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ
(آری،) این سرای آخرت را (تنها) برای کسانی قرارمیدهیم که اراده برتریجویی در زمین و فساد را ندارند؛ و عاقبت نیک برای پرهیزگاران است!
سوره قصص آیه ۸۳
جناب آقای مرسی رییس جمهور محترم مصر
با سلام و تحیت
جنابعالی به عنوان رییس جمهور برآمده از انقلابی ضد استبدادی در مصر و از کشوری بزرگ و تاریخی، در کنفرانس غیر متعهدها در تهران شرکت کردید.
متاسفانه طی دیدار کوتاه شما، نمایندگان واقعی ملت ایران نتوانستند با شما صحبتی داشته باشند چون یا در حبس اند یا اگر هم در حبس نیستند آزادی آنها بیشتر از محبوسان نیست. البته جنابعالی که خود از زندانیان سیاسی دوران استبداد حسنی مبارک در مصر بودید، خوب بود از زمامداران ایران می خواستید دیداری با رهبران زندانی جنبش سبز ایران، جنبشی که الهام بخش جنبش ضد استبدادی ملت بزرگ مصر و شاید کلیت بهار عربی بود، داشته باشید و هدف واقعی ملت ایران را از آنها می شنیدید هرچند که یقینا با این درخواست شما موافقت نمی شد اما حداقل زمینه ای برای طرح مجدد مطالبات سرکوب شده ی ملت ایران فراهم می کرد.
در اجلاسی که شما شرکت کردید فردی که در جایگاه رهبری کشور ایران نشسته است، در آن سخن راند و از دموکراسی و عدالت و مقابله با ظلم در سطح جهانی و مجامع بین المللی سخنانی بر زبان راند که جا دارد به وی گفته شود: «لم تقولون مالا تفعلون»، الحق که او از مصادیق بارز این کلام خداوند است. تمامی بینندگان و شنوندگان شاهد بودند که حاکم مستبد ایران و دیگر مستبدان چگونه مفاهیم شریفی چون عدالت و دموکراسی را قلب کرده و آنان را به تمسخر می گیرند و در حقیقت فرار به جلو می کنند؛ «فاعتبرو یا اولی الابصار»
متاسفانه همه ایرادهای مطرح شده از سوی وی به نظام بین الملل، اعم از حق وتو و بی عدالتی، دروغ جلوه دادن راستی ها و راست نشان دادن دروغ ها، تحمیل اراده زورمندان به مردم و… سال هاست در این کشور تحت زعامت وی جاری و ساری است و دقیقا مردم ایران در اعتراض به همین ها به فرمان آقای خامنه ای سرکوب شدند. شما به عنوان نمونه، برای درک صداقت و امانت داری حاکم مستبد امروز ایران، نگاهی به تفاوت ترجمه همزمان سخنرانی خود در اجلاس تهران که از رادیو و تلویزیون دولتی ایران پخش شد با سخنرانی خود داشته باشید تا معنی صداقت، عدالت، حق و… را از نظر زمامداران امروز ایران به خوبی درک کنید.
همین نوع امانتداری و عدالت بود که در انتخابات سه سال پیش در ایران اتفاق افتاد و حاصل آن دولتی نامشروع و زندانهایی مملو از آزادگان و آزادیخواهان شد؛ همچون دوران حسنی مبارک و دیگر مستبدان جهان.
امیدوارم شما و انقلابیون و ملت بزرگ مصر از تجربیات انقلاب اسلامی ایران و سرنوشت ملت شریف ایران درس بگیرید و اجازه ندهید که انقلاب مصر همانند انقلاب ایران توسط مستبدین مصادره و آمال و آرزوی آزادیخواهان را به باد فنا بدهد.
آرزومندم که جنابعالی و انقلابیون مصر، نلسون ماندلا را الگوی خود قرار داده و به هیچ وجه من الوجوه اجازه ندهید که در مصر حکومت مادام العمر برای کسی برقرار شود و در موعد مقرر قدرت را تحویل منتخب واقعی مردم دهید، همانطور که قدرت به شما که منتخب واقعی مردم هستید سپرده شد. کاملا آگاهید که استبداد و خودکامگی بخصوص در جوامع خاورمیانه زمینه های وسوسه انگیز دارد.
با آرزوی توفیق روزافزون برای ملت های عربی و سایر ملل در بند استبداد
ابوالفضل قدیانی
کیوان صمیمی و مسعود باستانی دو روزنامه نگار زندانی محبوس در زندان رجایی شهر، ساعتی پیش با یورش ماموران امنیتی به سالن ۱۲ به انفرادی های بند یک این زندان منتقل شدند.
به گزارش خبرنگار کلمه، ساعتی پیش ماموران امنیتی با یورش به سالن ۱۲ زندان رجایی شهر و تفتیش اتاق های زندانیان سیاسی سبز در این سالن کیوان صمیمی و مسعود باستانی را به دلیل انتشار عکس های این دو روزنامه نگار دربند، به انفرادی منتقل کردند.
چندی پیش عکس هایی از زندان رجایی شهر منتشر شد که در این عکس ها کیوان صمیمی و مسعود باستانی دیده می شدند.
کیوان صمیمی، روزنامه نگار، هشتم آذر ماه سال ۸۹ از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شد. او تاکنون در طول مدت بازداشتش بارها دست به اعتصاب غذا زده است. وی یک بار آن هم در بهار سال ۸۹ از مرخصی استفاده کرد، اما بعد از آن از هرگونه مرخصی محروم بوده است.
این زندانی سیاسی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده و حدود دو سال و نیم است که در زندان به سر می برد به اذعان هم بندیانش به لحاظ وضعیت جسمی از چند ماه پیش دچار مشکل کبد و بیماری های مشکوک دیگری شده است.
کیوان صمیمی، مدیرمسئول روزنامه توقیف شده ی نامه و عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است. او همچنین عضویت در کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه و دفاع از حق تحصیل را در پرونده کاری خود دارد. او از زندانیان سیاسی در دوران نظام شاهنشاهی بوده است.
مسعود باستانی روزنامهنگار دربند در زندان رجایی شهر که سردبیری وبگاه جمهوریت را برعهده داشته و سابقهٔ خبرنگاری در روزنامههای شرق، جمهوریت و کارگزاران را داشته است پیش از این نیز چندین بار به دلیل فعالیتهای شغلیاش بازداشت و زندانی شدهاست.
وی در ۱۴ تیرماه ۱۳۸۸ در جریان سرکوب اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم وقتی برای رسیدگی به وضعیت همسرش که روز پس از انتخابات بازداشت شده بود، به دادگاه انقلاب رفته بود بازداشت و به ۶ سال حبس محکوم و در اسفندماه به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
مهسا امرآبادی همسر وی نیز هم اکنون در بند زنان زندان اوین محبوس است.
کلمه: روز گذشته سی و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه در حالی برگزار شد که بسیاری از سوالات افکار عمومی بدون پاسخ ماند و این مقام قضایی حتی حاضر نشد در برابر سوال خبرنگاران پاسخی ارائه دهد.
تاکنون بارها کلمه از همکاران رسانه ای خود درخواست کرده، بنا به محدودیت های خبرنگاران کلمه در خصوص حضور در چنین نشست هایی، سوالات این طرح شده توسط کلمه که پرسش های بخش وسیعی از جامعه و افکار عمومی است، پرسیده شود.
معمولا در نشست های مطبوعاتی محسنی اژه ای سؤالات در چارچوبی مشخص و نسبتا از پیش تعیین شده مطرح می شود و این مقام قضایی معمولا به این نشست ها می آید که حرف ها و حدیث های خودش را از رویدادهای جامعه بیان کند و در مقابل پرسش های متفاوت خبرنگاران پاسخ مستدلی ارائه نمی دهد.
آخرین نشست خبری دادستان کل کشور هم از این قاعده مستثنی نبود و او بعد از بیان کلیاتی، وقتی در برابر سوال یکی از خبرنگاران قرار گرفت که از او پرسید: “در مورد مسائل زندانیان مراجعی میتوانند کسب خبر کنند. مثلا در مورد آقای هدی صابر مجلس مساله را پیگیری کرد ولی بعد از حصر خانگی «کروبی» و «موسوی» به خصوص بعد از عمل قلب آقای موسوی نگرانیهایی در مورد حال آنان وجود دارد. نظر قوه قضاییه در این مورد چیست؟”
اژهای پاسخ داد: “حالش خوبه!”
محسنی اژه ای در مقابل سوالی که دغدغه ذهنی بخش وسیعی از جامعه است، آنقدر ادب و متانت به خرج نداد که حتی یک جمله کامل در خصوص سلامت این نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس بیان کند و با ذکر دو کلمه “حالش خوبه” گمان کرد که پاسخی داده است به بیش از پانصد و شصت روز حبس غیرقانونی و غیرشرعی میرحسین موسوی و مهدی کروبی.
میرحسین موسوی هفته گذشته بدنبال عارضه قلبی راهی بیمارستان شد و بعلت انسداد یکی از رگ های قلب تحت عمل آنژیوگرافی قرار گرفت. فشارهای امنیتی و محدودیت ها بر خانواده این نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم آنقدر زیاد است که حتی نمی توانند نسبت به وضعیت سلامت وی نیز خبری به افکار عمومی بدهند.
در همین حال ادامه حبس خانگی و قطع همه ارتباطات مانع از خبر رسانی از این همراه جنبش سبز شده است. اما مقامات قوه قضاییه که تاکنون حتی از قبول حبس خانگی نیز امتناع کرده و مدعی اند که آنان به درخواست خودشان در خانه هایشان تحت مراقبت هستند! قادر به پاسخگویی به افکار عمومی مبنی بر آخرین وضعیت سلامت میرحسین موسوی نیز نیستند.
وقتی خبرنگار پرسید یعنی ما همچنان از قوه قضاییه پیگیر این موضوع باشیم؟
محسنی اژهای به این پاسخ اکتفا کرد که “شما سوال کردید و پاسخ دادیم که حالش خوبه”.
وی نگفت چرا اطلاع رسانی از این نخست وزیر محبوب امام که در سخت ترین شرایط اداره کشور را بر عهده داشت، باید به گونه ای باشد که سخنگوی قوه قضاییه با اکتفا به کلمه بخواهد، در مورد مساله مهم سلامت یک فرد اظهار نظر کند.
این مقام قضایی نگفت، چه اراده ای بر ادامه حبس خانگی رهبران جنبش سبز اصرار دارد که حتی اقوام و خویشان و نزدیکان او هم نمی توانند کوچکترین اطلاع رسانی در مورد سلامت میرحسین موسوی داشته باشند.
سخنگوی قوه قضاییه به این نکته نپرداخت که حفظ جان زندانیان بطور مستقیم به عهده قوه قضاییه است و اگر او نمی تواند پاسخگو باشد، باید توضیح دهد که مقام مسئول و ارشد او برای پاسخگویی به این سوال کلیدی کیست و چرا میرحسین موسوی و مهدی کروبی برخلاف عرف و قانون و شرع در حبس خانگی با حداقل ارتباطات و محروم از حداقل حقوق یک زندانی به سر می برند.
ما دوست نداریم کسی زندان باشد
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگار آریا که در مورد زندانیان سیاسی پرسید هم به پاسخی کلی اکتفا کرد و مدعی شد که ما دوست نداریم افراد در زندان بمانند. هم دوست نداریم افراد به زندان بروند و هم دوست نداریم در آنجا بمانند.
اما نگفت پس چه کسی دوست دارد که هر روز شاهد فراخوانی و احضار تعدادی به زندان هستیم و افرادی که دوران حبس شان تمام شده، کماکان در زندان هستند و زندانیان بیمار را از بیمارستان به محبس می برند و به مادران زندانی مرخصی نمی دهند و برای زندانیان پرونده های مجدد تشکیل می دهند و بر سنوات حبس آنان می افزایند.
وی در مورد عفو روز عید فطر ادامه داد: در خصوص افرادی هم که به جرم امنیتی به زندان میروند چنانچه واقعا توبه و ابراز پشیمانی کنند و آن مجموعهای که باید این مساله را احراز کند که متشکل از قاضی صادرکننده حکم، قاضی ناظر زندان و دادستان اجرای حکم هستند، با توجه به تعهدی که فرد زندانی و خانواده او میدهد ممکن است او را در لیست عفو قرار دهند یا محکومیت وی تقلیل یابد. تعداد زیادی از کسانی که بعد از سال ۱۳۸۸ زندانی شدند همینطور آزاد شدند. یعنی آمدند و گفتند ما واقعا نمیدانستیم، در جو قرار گرفتیم و شیشهای شکستیم اما الان پشیمانیم.
ادعای عفو پیش از این از سوی جعفری دولت آبادی دادستان تهران نیز عنوان شده بود. این در حالی است که بسیاری اززندانیان سیاسی بر این باورند که هیچ جرمی مرتکب نشده اند. اما اصرار مقامات قضایی برای نوشتن توبه نامه یادآور توبه نامه هایی است که سال هاست در نهاد های قضایی کشور جریان است.
محسنی اژه ای به سوالات کلمه در خصوص آخرین وضعیت میرحسین و کروبی، وضعیت رفاهی و بهداشتی زندان ها، محدودیت های زندانیان سیاسی، زمین خواری برادر قاضی القضات و محمدرضا رحیمی سرحلقه تیم فاطمی اشاره ای نکرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر