امروز: رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در جلسه هماهنگی دولت و مجلس مقرر شد دولت با هماهنگی احمدی نژاد عرضه ارز را به زودی شروع کند.
به گزارش فارس، حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم افزود:به زودی اقدامات خوبی در مورد بازار ارز اتفاق خواهد افتاد و قرار شد، دولت تصمیم مناسبی برای عرضه ارز بگیرد و هرچه زودتر آن را اجرا کند.
وی افزود: دولتمردان گفتهاند هرچه سریعتر این اقدام اجرا و بازار ارز متعادل خواهد شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: مقرر شده تصمیمات گرفته شده در جلسه مشترک دولت و مجلس را امروز به تأیید رئیس دولت رسانده و با هماهنگی اجرا کنند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه افزود: امروزه از نظر داشتن ذخائر طلا و ارز در تاریخ ایران بیسابقه است و ذخایر بسیار مناسب و مطمئنی در کشور وجود دارد.
مصباحی مقدم تأکید کرد: با تزریق ارز در بازار التهاب بازار ارز فروکش میکند و مشکلات ارزی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان ذخایر مناسب ارزی در صندوق توسعه ملی و واردات مناسب مواد اولیه و واسطه تولیدی از طریق گمرک گفت: این ذخایر در کنار سایر ذخایر طلا و ارز نشان میدهد هیچ مشکلی از نظر داشتن ذخایر در کشور وجود ندارد.
مصباحی مقدم تصریح کرد: دولت از نظر داشتن ذخایر مشکلی ندارد و با جستن راههایی به انتقال ارز اقدام و تحریمها را دور خواهد زد، همان گونه که با گشایش ال سی(خطوط اعتبار اسنادی) و واردات کالا گسترده مواد اولیه و واسطه تولید در سال جاری این ابتکار را در عمل نشان داد.
امروز: در ماه شهریور با احتساب تعطیلات پنج شنبه و جمعه 14 روز تعطیلی داشتیم و به این ترتیب از یک ماه 31 روزه، تنها 17 روز سرکار رفتیم.
به گزارش خبرآنلاین؛ ماه شهریور پرتعطیلی ترین ماه امسال است چون علاوه بر تعطیلات رسمی که در تقویم ثبت شده، تهرانی ها از تاریخ هفتم تا یازدهم هم برای اجلاس کشورهای غیرمتعهد تعطیل بودند به این ترتیب با احتساب روزهای پنجشنبه و جمعه که البته بسیاری از آن هم بین التعطیلی بود تهرانی ها 14 روز تعطیلی در این ماه داشتند و تنها 17 روز کاری را تجربه کردند.
این تعطیلات البته اعتراض بسیاری از افرادی که نمی توانستند به نحو مطلوبی از آن بهره ببرند را هم بلند کرده بود آن ها معتقد بودند تعطیلات زیاد و بدون برنامه این ماه نه تنها کار ساز نبوده بلکه به بسیاری از دعواهای خانوادگی هم دامن زده !و یا حداقل به استراحت بیشتر از نیاز تبدیل شده است.
با این حال گویا تعطیلات زیاد این ماه قرار است در شش ماهه دوم سال جبران شود. در 6 ماه دوم سال یعنی از مهر تا اسفند،به جز پنج شنبه ها و جمعه ها،تنها 8 روز دیگر تعطیلی داریم.
مطابق تعطیلاتی که در تقویم آمده در ماه مهر تعطیلی نداریم و شنبه 13 آبان تعطیل است.همچنین چهارم و پنجم آذر(شنبه و یکشنبه)، 14 دی (پنج شنبه)،23 دی ( شنبه)،10 بهمن( سه شنبه) وبیست و دو بهمن(یکشنبه) جزو تعیطلات رسمی شش ماه دوم امسال هستند.
روز 29 اسفند امسال هم سه شنبه است که به نظر می رسد از این روز به بعد جزو تعطیلات محسوب شود.
امروز: امروز بیت المال در معرض یغمای یغماگران قدیس مآب است و هنوز ملت علیرغم ادعاها و دستورهای شدید از شناسایی و معرفی و محاکمه این مفسدان چیزی ندیده است. کجا رفت آن پرونده بزرگی که در مجلس باز شد و یک شبه در یک معامله پایاپای بسته شد؟ (میرحسین موسوی)
سه سال پیش وقتی میرحسین موسوی تنها به بخشی از فسادی که همه لایه های حاکمیت را در برگرفته است اشاره کرد، خیلی ها را خوش نیامد. آنها که در پستوهای قدرت به مال اندوزی اشتغال داشتند و با "یکدستی" که به واسطه تقلب و تخلف در انتخابات کسب کرده بودند، به تقسیم قراردادهای نفتی بین خود و خاندانشان مشغول بودند.
همان ها که با وعده افشای نام "دانه درشت ها" و "بگم بگم" های بی شمار و ادعای وجود لیست هایی که در جیب ها ماند و هیچ وقت بیشتر نیامد، تنها به فریب مردم پرداختند و همزمان با اینکه یاران انقلاب و دلسوزان کشور را به انزوا می بردند، دست یغماگران بیت المال بر جان و مال مردم را باز گذاشتند.
هفت سال از مدیریت جناح خیلی نزدیک به رهبری نگذشته که داستان فساد بی پایان مردان کابینه احمدی نژاد گوش فلک را کر کرده و پرونده های فساد یکی یکی و هر روز و هر هفته بر دایره می افتند. افشاگری هایی که نه برای ملت و به قصد شفافیت، که برای انحصاری کردن بیشتر قدرت و ثروت است. افشاگری هایی که هنوز هم - اما این بار دیگر مخفیانه - حکم به "کش" نیامدن آنها داده می شود، تا نکند از پرده برون افتد آنچه نشاید و نباید.
طی چند روزی که گذشت، نه احمدی نژاد که مدیر امین و معتمدش، کسی که دولت به واسطه حضور او افتخار "پاک دست ترین دولت" را به خود اختصاص داده است، اتهاماتی را به سمت رییس سازمان بازرسی کشور، پورمحمدی نشانه رفته است. همان کسی که برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خیز برداشته و جریان مدعی اصول امید بسته اند شاید بتوانند او یا یکی دیگر از همراهانشان را به کاخ ریاست جمهوری بفرستند. همان مدعیان اصولگرایی که به اعتراف اخیر علی مطهری، اکثریت قریب به اتفاقشان نظر منفی به احمدی نژاد داشتند، اما چون گمانشان بود "نظر رهبری" بر شخص احمدی نژاد است، سکوت کردند و به همین سادگی مصالح و منافع مملکت را به ثمن بخس فروختند.
ماه های آخر ریاست جمهوری احمدی نژاد، احتمالا روزهای پر خبری را به همراه خواهد داشت. سکوت فعلی اصولگرایان در مقابل ایستادگی احمدی نژاد بر حفظ متهم جنایت کهریزک بر کرسی سازمان تامین اجتماعی و عدم تمکین از رای دیوان عالی اداری کشور از یک سو، و از سوی دیگر جانبداری از محمدرضا رحیمی که به گفته مقامات قضایی پرونده اش بنا به "مصالح" مسکوت مانده است، باعث شده "تیم انحرافی" احمدی نژاد میدان را بازتر ببیند و به افشاگری "اخراجی ها"ی کابینه بپردازد تا وانمود شود که همه این دعواها به خاطر دور شدن از صندلی قدرت و ریاست است و بس!
محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدینژاد اخیرا ادعا کرده است که یکی از اعضای سابق دولت زمانی که در کابینه مشغول بهکار بود و پیش از آنکه از دولت «طرد» شود، به طور غیر قانونی حدود ۲۱ میلیارد تومان از وزارتخانه خارج کرد. این رقم با در نظر گرفتن سود آن در چهار سال گذشته به بیش از ۳۰ میلیارد تومان میرسد و میتوان با این پول به هزاران دانشجو وام تحصیلی داد اما هنوز پس داده نشده است!
هر چند رحیمی از کسی نام نبرد، اما پورمحمدی در بیانیه ای اعلام کرد که "مبلغ مورد ادعای رحیمی از وزارت کشور خارج نشده بلکه به عنوان وام در اختیار کارکنان این وزارتخانه قرار گرفته است."
اما او که مسئولیت بالاترین نهاد بازرسی کشور را بر عهده دارد نگفت که یک وزیر به چه "حقی" از بودجه وزارت خانه برای اعطای وام بهره جسته است و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم در وزارت کشور چه خبر بوده که این همه بذل و بخشش صورت گرفته است؟ در همان زمانی که محمدرضا رحیمی، سرحلقه تیم فاطمی نیز مدعی شده همه آن اختلاس ها را برای انتخابات هزینه کرده است!
البته دولتیان به این هم بسنده نکرده و حتی پورمحمدی را به طور تلویحی به " قتل " متهم کرده و در روزنامه رسمی دولت (ایران) نوشته اند که "مشاور مصطفی پورمحمدی دو روز پس از افشای نام وی از سوی مهآفرید خسروی در دادگاه رسیدگی به پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی مرده است." روزنامه ایران در گزارش خود با اشاره "تخلفات" مصطفی پورمحمدی در دوران مسئولیتش، از اعطای چک به فردی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای واردات اتوبوس از چین خبر داده، اتوبوسی که نه از چین وارد شد و نه پولی به بیتالمال بازگردانده شد.
اینها فقط بخش هایی از تخلفات و سوء استفاده های مالی است که در سایه دولت کریمه و بی ضابطه احمدی نژاد طی سال های گذشته انجام شده است. همان کسی که وقتی در برابر میرحسین موسوی برای مناظره نشست، حتی نمی توانست از آن سندهای ساختگی اش، یک ریال حیف و میل بیت المال و جابجایی غیرقانونی چیزی ارائه کند و این نخست وزیر دوران دفاع مقدس را به آن متهم کند. کسی که پس از سال های خدمت در یکی از بالاترین مناصب دولتی، نه چیزی بر دارایی و مایملک خود افزود و نه خانواده اش.
اینک کشور در معرض غارت یغماگرانی است که حتی برای این چپاول با هم کنار هم نمی آیند و به روی هم پنجه می کشند تا هر کس بتواند سهم بیشتری از ثروت و قدرت را از آن خود کند.
هر چند بنا به توصیه رهبری، اصولگرایان بارها اعلام کرده اند که این یک سال باقی مانده را صبر خواهند کرد! اما گویی تیم احمدی نژاد برای آن ده هزار سندی که در اختیار دارد طاقت از کف داده و می خواهد هر چه زودتر تا این ده ماه باقی مانده، افشاگری کند و رازهای مگو را باز گوید، هرچند دبیر کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اعلام کرده باشد که پس از پایان دولت دهم٬ ابعاد گستردهتری از «تخلفات» و «فساد» تیم محمود احمدینژاد منتشر می کند!
"زمان" اینک بازی جدیدی را پیش روی اصولگرایان و تیم احمدی نژاد قرار داده است و هر دو طرف در تلاش است در این فرصت باقی مانده، اعتبار گروه دیگر را برای انتخابات پیش رو از بین ببرد و همه قدرت را از آن خود و همراهانش کند. معلوم نیست از خاکستر، آتشی که اینان برای نابودی کشور افروخته اند چه کسی سر بر خواهد آورد. اما تجربه همه این سال ها نشان داده است، آنان که "بدون ترمز" در اتوبان ها و بزرگ راه ها، کورس رسوایی داده اند، سرنوشت شومی را برای مردم رقم زده اند و باشد که "نیمه پنهان" شان در آتشی که خود خرمنش را جمع کرده اند، به زودی نمایان شود.
در حالی که فشار اقتصادی ناشی از تاثیرات تحریم های بین المللی، سومدیریت و قانون گریزی دولتمردان، مبسوط الید بودن نهادهای فراقانونی، زد و بندهای پشت پرده حاکمان و ... مردم را بیش از پیش نشانه گرفته و سفره های آنان را کوچک تر از روز قبل می کند، به جای این اتهام زنی ها و افشاگری هایی که هیچ دستاوری برای مردم به همراه نخواهد داشت، باید آنان که خود را نماینده این مردم می دانند و به نام آنان بر کرسی های قدرت جای گرفته اند، همه همصدا با میرحسین پرسشگری کنند:
چه کسی جرات دارد پرونده واگذاری های بزرگ را به بهانه اجرای اصل ۴۴ به مراکز قدرت و نفوذ باز کند و پرده از این غارت بزرگ ملی که منجر به ایجاد انحصارهای بزرگ اقتصادی شده است، برکشد؟
چه کسی آن شجاعت را دارد که از فاجعه نبود کمترین نظارت مالی بر دستگاههای نظامی و امنیتی و نهادهای شبه دولتی که سراسر فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده اند دم برآورد؟
و باز ملت ما سوال می کند که آیا این بود آن نظام اسلامی و عادلانه که در پی آن بودیم. شفافیت در مقابل ملت چه مشکلی ایجاد می کرد که به پنهانکاری از ملت پناه بردیم؟ آیا آن اصل طلایی شفافیت حکومت در مقابل ملت را از زبان پیر جماران یادمان رفته است که میگفت: "کاری نکنید که نتوانید به مردم توضیح دهید."
منبع: کلمه
ادامه نزاع تیم احمدی نژاد و مدعیان اصولگرایی، بر سر قدرت بیشتر
امروز: عیلرضا علوی تبار در نشستی که به همت کمیته فرهنگی سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار برپا شد، محافظه کاران را ناتوان از حل مشکلات کشور عنوان کرد.
به گزارش سایت خبری- تحلیلی پویش، وی مجموعه خط مشیهایی را که از سال ۸۴ به بعد در کشور اجرا شده، عامل وضعیت بحرانی فعلی دانست و گفت: محافظه کاران ظرفیت لازم برای حل مشکلات را ندارد زیرا حل این مشکلات نیازمند دانش علوم اجتماعی است که پشتوانه خط مشی گذاری محسوب میشود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی دانشی را از اساس منکر میشوید و چیزی هم برای جایگزینی آن ندارید مجبور خواهید بود از صفر شروع کنید و کسی که از صفر شروع میکند، اگر خیلی باهوش باشد در آخر چرخ چاه را اختراع میکند. دانش انباشتنی است و برای مشاهدهٔ افقهای جدید علمی باید بر دوش دیگران ایستاد.
به گفته علوی تبار دلیل عدم مخالفت محافظه کاران با سایر علوم طبیعی به دلیل احساس نیاز مستقیمی است که نسبت به آنها دارند. برای مثال با ساخت دارو که به صورت مستقیم با سلامتی آنها در ارتباط است یا ساخت موشک مشکلی ندارند.
او ضمن انتقاد به تحقیر همه جانبه طبقه متوسط جامعه، ظرفیتهای این طبقه را کلید حل بحرانها اعلام کرد و گفت: طبقه متوسط به این دلیل که حامل دانش علوم اجتماعی است قادر به حل مشکلات و بحرانهای کشور است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی، شخم زده شدن نظام اداری کشور، ورشکستگی و عدم استقبال از سینماها، وضعیت اسف بار فروش کتاب و روزنامه را از جمله مشکلاتی عنوان کرد که به دلیل عملکرد نامطلوب اصولگرایان اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به درآمد بالای نفت در چند سال اخیر و پیدایش یک طبقه غارتگر جدید، اظهار داشت: رقم بزرگی از درآمدهای نفتی ما گم شده که طبق محاسباتی که میشود بین ۱۰ تا ۶۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
دکتر علوی تبار، عدم قدرت چانه زنی و جدی گرفته نشدن در عرصه سیاست خارجی را از مشکلات مهم محافظه کاران دانست و دیپلماسی دولت در برخورد با جامعه جهانی را فاقد زبان اقناع کننده دانست.
او در ادامه ارتباط با جهان را نیازمند گفتمانی مبتنی بر ارزشهای جهانی خواند و بیان کرد: وقتی گفتگویی میان ما و آنها صورت نمیگیرد اقناعی هم در کار نخواهد بود. از دست دادن فرصت اندک ۱۵ دقیقهای برای صحبت با سران جهان با کارهایی همچون دعا خواندن، نشان دهندهٔ عدم وجود حرف جدی برای طرح کردن در این زمینه است و نتیجه آن هم جدی گرفته نشدن در جامعه جهانی خواهد بود.
این استاد دانشگاه افزود: ۴ بحران موجب فروپاشی یک جریان خواهد شد. این ۴ مورد شامل بحران مشروعیت، بحران همبستگی فاعلان جریان، بحران کارآمدی و بحران اعمال سلطه میشود.
وی با اشاره درآمد بالای نفت در سالهای اخیر ادامه داد: درآمد افسانهای نفت در چند سال اخیر باعث شده است بحرانهای فعلی در پشت آن دیده نشوند اما در اثر کم شدن درآمد نفت کشور، دیر یا زود بحرانها خودشان را نشان میدهند. آن زمان هیچ جریانی جز اصلاحات قادر به حل بحران نخواهد بود و جریان حاکم برای بقای خود و نه از سر دلسوزی مجبور است به اصلاح طلبان روی بیاورد.
علوی تبار نقد وضع موجود را شرط لازم برای اصلاح طلبی عنوان کرد و گفت: نباید پشت سر کسی قرار گرفت که وضع موجود را نقد نمیکند. البته اصلاح طلبی فقط نقد جریان حاکم نیست بلکه نقد جامعه هم هست. پرچمدار اصلاحات کسی است که عملکرد مسئولان، قدرت نامحدود و غیر پاسخگو و ساختار تصمیم گیری ناکارآمد را به چالش میکشد.
او اصلاح طلبان را نیازمند گفتوگوی دست جمعی دانست و اظهار کرد: اگر اختلافی میان آنها وجود دارد، این اختلافها باید در تاکتیک باشد و نه استراتژی، در غیر این صورت راهها از همدیگر جدا میشود. فعالان این جریان بر حسب روحیه خود میتوانند در حوزه بهبود خواهی حکومتی یا جنبش اجتماعی فعالیت کنند و اتفاقا این دو همدیگر را تقویت میکنند و هم پوشانی دارند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی، اولویت اول اصلاح طلبان را نه انتخابات ریاست جمهوری، بلکه تلاش برای به رسمیت شناخته شدن از سوی جریان حاکم عنوان کرد.
وی تصریح کرد: یک پرسش جدی که از سابق مطرح است این است که در حالی که اصلاح طلبان یک روزنامه در سطح کشور ندارند، چگونه میتوانند یک رئیس جمهور داشته باشند.
او ضمن مخالفت با تعیین زود هنگام کاندیدا، انجام این کار را نشانه شرکت در انتخابات دانست و گفت: شرکت در انتخابات زمانی معنا دارد که شرایط لازم برای برگزاری انتخابات فراهم باشد.
علوی تبار در پایان، فعالان سیاسی را به کنش جمعی سیاسی در قالب نشستهای هم اندیشی دعوت کرد و از آنها خواست تا به گونهای فعالیت کنند که کمترین هزیته ممکن پرداخت شود.
امروز: رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به طولانی شدن اسکان اضطراری زلزلهزدگان در آذربایجان شرقی گفت: سرما و باران دو مشکل اصلی هزاران زلزله زده است.
به گزارش مهر، محمود مظفر با بیان اینکه در روز گذشته از سه روستا در هریس، اهر و ورزقان بازدید شد، گفت: بنیاد مسکن فعال است، ولی وضعیت تغییرات جوی و رگبارهای موسمی موجب شده تا زلزله زدگان با گل و لای دست و پنجه نرم کنند.
وی افزود: سرمای هوا به حدی است که روستائیان زلزله زده پتوی خود را روی گوسفندان می کشند، زیرا همچنان دام ها بدون طویله رها شده اند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با تاکید بر استقرار کانکس در روستاها تصریح کرد: من نمی دانم چرا بنیاد مسکن که وظیفه تامین کانکس را دارد، آن را تامین نمی کند. جهاد کشاورزی هم دغدغه دام ها را ندارد به نحوی که برخی از روستائیان دام های خود را زیر قیمت حراج کرده اند.
مظفر از مردم خواست تا به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزله زده ارسال کنند.
پیش از این نماینده مردم اهر و هریس در مجلس با بیان اینکه فصل سرما دراین مناطق آغاز شده است ، گفت: همچنان مردم زلزله زده در چادرها ساکن هستند و این در حالی است که، بنیاد مسکن هنوزنتوانسته برای رفاه و آسایش مردم این مناطق اقدام چشمگیری انجام دهد.
عباس فلاحی بابا جان با بیان اینکه بی خانمانی مردم بی ادعای زلزله زده اهر و هریس هیچ توجیه منطقی ندارد گفت: به فصل سرما نزدیکتر میشویم ولی متاسفانه بنیاد مسکن تاکنون اقدامات مناسبی در راستای توسعه عمرانی این مناطق اتخاذ نکرده است.
امروز: س از برکناری بهمن دری از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عملکرد او در حوزههای مختلف این معاونت مورد نقد و بررسی قرار گرفته که در اکثر موارد؛ مدیریت او زیر سوال رفته است. زمانی دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، یکی از زیر مجموعههای مهم معاونت فرهنگی این وزارتخانه بود که مدتیست کمتر مورد توجه قرار گرفته و مغفول مانده است. این بیتوجهیها در حدی بوده که پس از گذشت چندین سال، هنوز هم کسی به عنوان ریاست رسمی این دفتر معرفی نشده و یوسف افراش؛ مسئول فعلی این پست، سرپرست آن به حساب میآید.
به گزارش ایلنا، جلال ذکایی (مدیر سابق دفتر چاپ وزارت ارشاد، مدیر گروه بازرگانی ترنج و کارشناس امور چاپ) درخصوص مدیریت حوزهٔ چاپ در دورهٔ تصدی معاونت فرهنگی توسط «بهمن دری» گفت: تصور میکنم که آقای «افراش» به عنوان سرپرست دفتر چاپ وزارت ارشاد، با مشکلاتی روبهرو بود و برای ما عنوان میکرد که مجبور بوده شرایطی را تحمل کند.
ذکایی با اشاره به علاقهٔ بهمن دری به بسته کردن فضاها ادامه داد: نگاه آقای «دری» به پیرامون خود و همهٔ حوزهها از جمله حوزهٔ چاپ، نگاهی بسیار محدود و بسته بود و به این فضای بسته علاقه هم داشت و اینطور نبود که او یکباره با این فضا مواجه شده باشد، بلکه خود او به این فضا علاقه داشت و به ایجاد آن نیز کمک میکرد. به همین نسبت در حوزهٔ چاپ هم این اتفاق رخ داد.
او افزود: تنها نکتهای که دری در تمام سخنرانیها همواره به عنوان ترجیع بند کلام خود تکرار میکرد، تشکیل شورای سیاستگذاری بود. شورای سیاستگذاری ۵ نفر عضو داشت که من هم به لحاظ ساختاری، هم به لحاظ جایگاه قانونی و همچنین به لحاظ عملکردی با آن مشکل داشتم. در طی این ۲ سال هم هیچوقت کسی پاسخگو نبود که بگوید ساز و کار این شورا از کجا و برای چه به وجود آمده و اساسآ ضمانت اجرایی آن چیست.
این کارشناس امور چاپ از عدم تسلط کافی به حوزهٔ فعالیت را به عنوان مشکل مدیران بخش چاپ وزارت ارشاد یاد کرد و ادامه داد: تصور میکنم افراش به این دلیل که خواه ناخواه از جنس چاپ نبود، برای مدیریت و هدایت کردن این مجموعه، ناچار بود که شورا، گروه و یا اتاق فکری تشکیل بدهد تا نظرات آنها را اجرایی کند. البته این بدان معنی نیست که او میخواست پشت سر آنها پناه بگیرد، اما متاسفانه خروجی که از شورا به دست ما میرسید چیزی جز این نبود.
مدیر سابق دفتر چاپ وزارت ارشاد با اشاره به حضور و فعالیت کمیتههای اقماری در کنار شورا گفت: اعضای این شورا رئیس اتحادیهٔ چاپخانه داران تهران (نیکو سخن)، رئیس اتحادیهٔ چاپخانه داران مشهد (مغانی)، مدیرعامل شرکت تعاونی صنف لیتوگراف (شجاع)، رضا رضایی (که سابقآ در اتحادیهٔ صادر کنندگان بود و بعد از آنجا بیرون آمد) و رسول فرشی فرید (دبیر مسابقات چاپ) بودند. در کنار اینها برای اینکه نیاز بود افرادی از لحاظ فکری و مشورتی کمک کنند، تعدادی کمیتهٔ اقماری هم ایجاد شد.
وی دربارهٔ عملکرد این کمیتههای اقماری افزود: این کمیتهها به دلیل اینکه این کمیتهها به لحاظ ساختاری دچار مشکل بودند، هم مصوبات این شورا هیچگونه ضمانت اجرایی نداشت، هم از لحاظ حقوقی جایگاه مشخصی برای اینها وجود نداشت و همچنین اعضای آن، اعضای ناهماهنگ و ناهمگونی بودند و مشخص نبود با چه ملاک و معیاری انتخاب شدهاند به اندازه کافی توفیق نیافتند. مثلآ سوال جدی این بود که چرا اتحادیهٔ چاپخانه داران قم که بعد از تهران بزرگترین اتحادیهٔ چاپ در ایران است، در این شورا جایی نداشت و یا اساسآ اعضای این کمیته با چه مکانیزمی انتخاب شدهاند، و در رایگیری که انجام شده، انتخاب آنها بر چه مبنایی بوده است.
امروز: سخنگوی اقتصادی دولت با بیان اینكه ذخایر بانك مركزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ كشور ذخایر ایران در این حد نبوده است، گفت: اینكه مطرح شود به كالاهای اساسی ارز داده نمی شود، همان عملیات روانی و سفته بازی است.
به گزارش ایلنا، سید شمسالدین حسینی اظهار كرد: در روزهای گذشته قدری عرضه بانك مركزی و به دنبال نوسانات ارزی، بخش خصوصی به بازار ارز كاهش پیدا كرده است در عین حال برداشت ما این است كه نه در حد كلان، احیانا در مورد ارزهای خرد كه دست عدهای بوده، قیمتهای كاذبی برای آن مطرح شده كه این همان بحث اختلالی است كه ما مطرح میكنیم.
وی با اشاره به اینكه محدودیتهایی داشتیم كه تقریبا میزانی از آن برطرف شده است، گفت: ذخایر بانك مركزی در حد بسیار خوبی است و هیچ موقع در تاریخ كشور ذخایر بانك مركزی در این میران نبوده است اما تاكید میكنم سیاستمان این نیست كه ذخایر ارزی كشور را كه حاصل انباشت سالها ارز در كشور است صرف نیازهای جاری كنیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینكه این ذخایر ارزی پشتوانه كشور هستند، اعلام كرد: میتوانیم از این ذخایر برداشت كنیم اما به دنبال آن نیستیم كه نیاز وارداتی جاری را از این طریق تامین كنیم.
حسینی تصریح كرد: با در نظر گرفتن این ملاحظه در ماه شهریور چشمانداز ما برای درآمدهای ارزی بهتر شده است و حجم ارزی را كه میتوانیم تخصیص دهیم فراتر از كالاهای اساسی، بیشتر خواهد بود.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: با افزایش این عرضه و اقبالی كه بخش خصوصی برای عرضه ارز در شبكه تجاری كه قیمت بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، نشان داده قطعا حجم عرضه افزایش مییابد و علی القاعده این امر تعدیل نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاكید كرد: وقتی گهگاه از اختلال در بازار ارز صحبت میكنیم به معنای آن نیست كه همه فعالان اقتصادی ما به دنبال بورسبازی و سفته بازی باشند اما هستند افرادی كه اینگونه القا میكنند.
حسینی ادامه داد: در شرایطی كه تمام واردات كالاهای اساسی با ارز مرجع انجام شده و قابل رسیدگی است و اینكه مطرح شود به كالاهای اساسی ارز داده نمیشود، همان عملیات روانی و سفته بازی است كه هر موقع به نقطهای رسیده كه نگران كننده باشد مدیریت كشور در مجموع توانسته بر آن فائق بیاید و اینبار هم همان خواهد شد.
امروز: روستاهای بیله سوار مغان در حالیکه از نبود آب می نالند که استان اردبیل به لحاظ میزان بارندگی و منابع زیرزمینی آب جزو استانهای غنی است.
به گزارش ایلنا، اکثر روستاهای بیله سوار مغان همه ساله در فصول بها ر و تابستان با نبود ویا کمبود آب مواجه میشوند که این امر نارضایتی اهالی را در پی داشته است.
هم اکنون اکثریت این روستاها از جمله خلیفه لو، ولی مملو، قره درق و دیگر روستاهای همجوار این روستاها نمی توانند آب مورد نیاز خود را تأمین کنند و برغم درخواستهای مکرر از مسئولین امر در جهت رسیدگی به مشکلات هنوز نتیجه ای نگرفتهاند.
اهالی این روستاها سال گذشته نامه اعتراض آمیزی به ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری جهت تأمین آب آشامیدنی ارسال داشتهاند که علیرغم دستور اکید ریاست جمهوری و مقام رهبری هنوز مشکلات آب به قوت خود باقی است.
امسال نیز اهالی این روستاها دومین نامه اعتراض آمیز خود را به ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری ارسال داشته و خواستار حل معضل آب در این منطقه شدند.
در این نامه آمده است ما اهالی روستاهای تابعه بیله سوار مغان حدود 10 سال است که از نبود آب آشامیدنی رنج میبریم در حال حاضر آب آشامیدنی ما از طریق تانکر با قیمت 30 هزار تومان تأمین میشود بیش از 10 سال است که عملیات آبرسانی به این روستاها انجام گرفته اما بدلیل کمبود ظرفیت منبع آب و تصفیه خانه، آب به تمام روستاها نمیرسد بخشی از روستاها از آب بیشتر بهرهمند و بخشی دیگر نیز بی بهره هستند.
در بخشی از این نامه به بی توجهی مسئولین امر در استان نسبت به مشکلات آب اشاره شده است بطوریکه اهالی روستاها اعلام داشتند که در طول این چند سال به مشکلاتشان توسط مسئولین مربوطه رسیدگی نشده است آنان در این نامه اظهار کردند که در سالهای گذشته متولی آبرسانی به روستاهای ما امور عشایر استان بود اما اخیرا مدیریت آب رسانی به روستاها به آب و فاضلاب روستایی واگذار شده که این جابجایی نه تنها مشکل را برطرف نکرده بلکه بر مشکلات هم افزوده است.
در بخش دیگری از این نامه آمده است نبود آب آشامیدنی نه تنها بهداشت ما را به مخاطره انداخته است بلکه خساراتی را هم به احشام ما وارد نموده است.
عضو شورای اسلامی خلیفه لو در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: ما برای حل این معضل راهکاری به آب فاضلاب روستایی پیشنهاد دادیم که متأسفانه به اجرای آن عمل نشد در حال حاضر اکثریت روستاهای تابعه جعفرآباد از نبود آب آشامیدنی در مضیقه هستند.
وی اظهار داشت: 10 سال است مکاتبات لازم را برای حل این معضل انجام میدهیم اما نتیجه ای دریافت نکردیم.
وی تاکید کرد: آب فاضلاب روستایی باید دست به کار شده این مشکل را حل کند اهالی این روستاها از تولید کنندگان نمونه کشور هستند در تولید محصولات زراعی پیشتاز هستند شایسته نیست این عزیزان و زحمت کشان در مضیقه باشند.
وی یادآور شد: اهالی این روستاها در برهههایی از زمان خدمات ماندگاری را انجام دادند و از اینکه به مشکلاتشان رسیدگی نمیشود واقعاً از مسئولین مربوطه دلگیر هستند ما هم انقدر پیگیر رفع مشکل آب این روستاها شدیم که دیگر خسته شدیم.
بهمن نیرومند یکی از ریش سفیدان این روستاها میگوید: بیشتر اهالی آب آشامیدنی خود را از طریق تانکر به قیمت 30 هزار تومان تأمین میکنند و آب و فاضلاب روستایی در تأمین آب مورد نیاز مردم اهالی کوتاهی کرده است.
وی ادامه داد: برای کلیه اهالی هم که در این فصل مشغول امورات زراعی هستند خیلی سنگین است که کار و اشتغال خود را ترک کنند وب دنبال آب بگردند.
رسول زیبانژاد فرماندار بیله سوار مغان نیز گفت: اكثریت روستاهای بیله سوار مغان به لحاظ نبود آب آشامیدنی در مضیقه بودند كه ما مجبور بودیم از طریق تانکر های سیار آب مورد نیاز آنان را تأمین كنیم.
وی بابیان اینكه با احداث مجتمع آبرسانی خروسلو مشكل آب آشامیدنی روستاها رفع میشود تصریح کرد: اگر این پروژه بزودی افتتاح بشود شاهد ابرسانی به 170 روستا در منطقه مغان خواهیم بود.
فرمانداربیله سوار افزود: این مجتمع در هفته دولت با حضور استاندار اردبیل و مدیران دستگاههای اجرایی كلنگ زنی شده و پیش بینی میشود كه در سال اینده هم به بهره برداری برسد.
زیبا نژاد بابیان اینكه مجتمع خروسلو تمام روستاهای فاقد آب آشامیدنی را پوشش میدهد افزود:این مجتمع صرفا برای ابرسانی به روستاهای كه سالیان سال از نبود آب در مضیقه بودند اجرا میشود بطوریكه با بهره برداری از این مجتمع هیچ روستایی در شهرستان بیله سوار مغان بدون آب لوله كشی شده نخواهد ماند.
در حال حاضر آب آشامیدنی این اهالی از پمپاژ اشمه تأمین میشود که بدلیل کمبود ظرفیت پمپاژآب و استفاده بی رویه برخی از روستاهای همجوار مجتمع از آب، باعث شده که آب آشامیدنی به همه روستا نرسد.
یکی دیگر از دلایل این امر عدم نظارت کافی در مدیریت مجتمع، بی توجهی و سهل انکاری میراب این مجتمع است
امروز: دبیر خانه کارگر ساوجبلاغ گفت: با توجه به وضعیت نامساعد واحدهای تولیدی كه گریبانگیر كارگران نیز شده است، در آستانه بازگشایی مدارس لازم است با اختصاص بن و توزیع نوشتافزار یارانهای از كارگران حمایت شود.
به گزارش ایلنا، کرمعلی سامانیپور در این زمینه گفت: با نزدیک شدن به ماه مهر و شروع فصل مدارس، تهیه نوشتافزار برای کارگرانی که با حداقل حقوق معاش خود را تامین میكنند بسیار دشوار است.
این فعال كارگری با بیان اینكه در پی افزایش قیمت ناگهانی، اكنون هزینه نوشتافزار ضروری برای یك دانشآموز در حدود 150 هزار تومان است، گفت: تهیه نوشتافزار برای خانوادههای كارگری كه دو دانش آموز دارند تقریبا تمامی درآمد یك ماه آنان را میبلعد.
سامانیپور در ادامه واردات بیرویه، گرانی کاغذ و عدم حمایت دولت از این صنف را از عوامل گرانی این محصولات دانست وافزود: در این شرایط دولت باید وزارت بازرگانی را مکلف به حمایت از اقشار آسیب پذیر کند.
او اضافه کرد: اختصاص یارانه و ارائه بنهای خرید (همچون گذشته) و برگزاری نمایشگاهای عرضه مستقیم نوشتافزار تولید داخل، هم به اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه کمک میکند و هم چرخه تولید داخلی را به گردش میاندازد.
امروز: دبیرکل خانه کارگر در همایش دو روزه مدیران اجرایی خانههای کارگر سراسر کشور در پردیس خانه کارگر مشهد گفت: برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نیازمند یک کار بزرگ هستیم و برای این کار بزرگ ستاد مرکزی تشکیل دادهایم.
به گزارش ایلنا، دبیرکل خانه کارگر در این همایش با اشاره به ایجاد تغییرات در کنگرههای استانی گفت: بنا داریم کنگرههای استانی کاگری را از لحاظ تشکیلات بحثها و جلسات متفاوتتر از کنگرههای قبلی برگزار کنیم تا تدارک مناسبی برای انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر داشته باشیم.
محجوب گفت: متاسفانه در ده دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری هیچ نامزدی از جامعه کارگری در انتخابات شرکت نداشته است و شاید به همین علت حق و حقوق کارگران به خوبی در جامعه ادا نشده است.
وی ادامه داد: با تصمیم اعضای هیات اجرایی آقای کمالی را به عنوان نامزد احتمالی خانه کاگر معرفی کردهایم که باید این اعضا با همدلی و وفاق از نامزد انتخابی حمایت کنند.
وی کنگرههای استانی را محل مناسبی برای تبلیغات عنوان کرد و اظهار داشت: ما باید از هم اکنون دعوت خود را از مردم و جامعه کارگری آغاز کنیم و هیچ جایی بهتر از کنگرههای استانی برای این دعوت نیست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری یک مقصد خودآزمایی است گفت: ما توقع نداریم که نامزد انتخابی خانه کارگر حتما به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود اما میخواهیم به خاطر دفاع ازحقوق کارگران یک رای آبرومندانه در انتخابات داشته باشیم که در این زمینه باید اثبات موضع کنیم.
محجوب اظهار داشت: به هر حال تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری محدودیتهای انتخابات مجلس وشورای شهر را ندارد و حتی تبلیغات پیش هنگامی برخی از نامزدها نیز از هم اکنون شروع شده است.
وی ادامه داد: ما نیازمند یک کار بزرگ هستیم و برای این کار بزرگ ستاد مرکزی تشکیل دادهایم که باید برای موفقیت از فرصتها به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر