-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۳۱, شنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 07/21/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



همواره عالمان دینی بیشتری در ایران تردید خود را نسبت به نتیجه بخش بودنِ اجرای قهریِ تکالیف دینی اعلام می کنند. یکی از موضوع هایی که فقیهان در مورد آن توافق ندارند اجبار در حجاب است.

پژوهشگر دینی محمدعلی ایازی در مصاحبه با سایت جماران گفت: «در زمان پیامبر یک مورد هم وجود نداشته که زنی را به دلیل بدحجابی مجازات کرده باشند.» وی قبلاٌ در مقالۀ مفصلی «مسئلۀ حجاب» را مورد بررسی قرارداده و نتیجه گرفته بود که داشتن«حجاب مانند نماز و روزه امری شخصی است.» به باور او حکومت اسلامی باید تمهیداتی بیندیشد تا زنان را به رعایت مقررات پوشش اسلامی ترغیب کند. ایازی می نویسد اما حکومت اجازه ندارد زنانی را که پوشش اسلامی ندارند مجازات کند: «برای این کار ادلۀ شرعی وجود ندارد.»

تعالیم اسلامی را می توان به دو بخش تقسیم کرد: یک مقوله دستورهای فردی است و مقولۀ دیگر مقررات اجتماعی که برای عدم رعایت آنها مجازات در نظر گرفته شده است. ایازی داشتن حجاب را از مقولۀ اول می داند: «امور اجتماعی که برای آنها مجازات در نظر گرفته شده است در احادیث کاملاٌ مشخص تعریف شده اند. از این زمره اند جنایت و سرقت و تجاوز به عنف و دیگر اعمالی که به جامعه آسیب وارد می کنند.» به باور ایازی داشتن حجاب امری کاملاٌ شخصی است و نمی توان با آن «همانند عبور از چراغع قرمز» برخورد کرد – که به عنوان خطرب رای جسم و جان انسان ها در نظر گرفته می شود.

همانند دیگر مخالفانِ حجاب اجباری، ایازی هم خاطر نشان می کند که حجاب در زمان پیامبر وجه ممیزۀ زنان مسلمان و زنان برده بوده است. زنان مسلمان در آن زمان پوشش داشته اند، اما برای بردگان حتی در نماز نیز مجاز نبوده است بدن خود را با پارچه بپوشانند.

«فقط خدا می داند که چه کسی واقعاٌ ایمان دارد و چه کسی نه»

ایازی در پاسخ به این پرسش که مؤمنان باید در برابر کسانی که مقررات پوشش اسلامی را رعایت نمی کنند چه رفتاری داشته باشند می گوید: «تکلیف مؤمنان دقیقاٌ مانند تکلیفشان در برابر کسانی است که نمازهای روزانۀ خود را نمی خوانند. مؤمنان باید تبلیغ نماز و حجاب بکنند. اقدام های خشن نمی توانند مشکل را حل کند و بیشتر عکس آن را باعث می شود.»

این روحانی به آیه های مشخصی در قرآن ارجاع می دهد که خدا به پیامبر توصیه کرده انسان ها را «با حکمت و موعظۀ حسنه» قانع کند. از این گذشته به گفتۀ ایازی خدا حتی خود پیامبر را نهی کرده که دربارۀ انسان ها حکم براند: «غمگین مباش اگر برخی ها ایمان نمی آورند. فقط خدا می تواند حکم کند زیرا او انسان ها را آفریده و فقط او می داند چه کسی واقعاٌ مؤمن است و چه کسی نه.»

ایازی در پاسخ به این پرسش که مؤمنان باید در برابر کسانی که مقررات پوشش اسلامی را رعایت نمی کنند چه رفتاری داشته باشند می گوید: «تکلیف مؤمنان دقیقاٌ مانند تکلیفشان در برابر کسانی است که نمازهای روزانۀ خود را نمی خوانند. مؤمنان باید تبلیغ نماز و حجاب بکنند. اقدام های خشن نمی توانند مشکل را حل کند و بیشتر عکس آن را باعث می شود.»

ابتدای ژانویه مصطفی تاجزاده، معاون سابق وزیر کشور و عضو رهبریِ «سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی» نیز در مورد حجاب اجباری اظهار نظر کرده بود. وی در نامه نگاری علنی با نمایندۀ اصول گرای مجلس علی مطهری با ادعای حاکمان مخالفت کرده بود که اجرای اجباری حجاب برای امنیت بیشتر در خانواده و اجتماع است. تاجزاده نوشت: «طبق آماری منتشره در ژوئیۀ ۲۰۱۱ تعداد زندانیان در ایران در سی سال گذشته از ۲۰ به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است گرچه جمعیت ایران فقط دوبرابر شده است! میزان طلاق از ۸۴ هزار در سال ۲۰۰۵ به ۱۲۷ هزار در سال ۲۰۱۰ رسیده است. این افزایش پنجاه درصدی تنها مربوط به پنج سال گذشته است. چنین افزایش هایی در کمتر کشوری وجود دارد.»

تاجزاده به «بی اعتنایی اکثریت عمدۀ جوانان ایرانی به حجاب اسلامی» اشاره کرد و آن را «نشانۀ بیگانگی جامعه از آنچه حکومت رسماٌ تبلیغش را می کند» دانست. وی اضافه کرد: «من فکر می کنم پایۀ اخلاقی جامعه آسیب دیده و ضعیف شده است. آمار مختلف در مورد پدیده های اجتماعی و جرائم مانند اعتیاد به مواد مخدر و روسپیگری و فرار از خانه و طلاق و سرقت و جعل چک و سوءاستفاده از کودکان و تجاوز و جز اینها نشان می دهند جامعۀ ما در چه وضعیت ناخوشایندی از نظر فرهنگی و اجتماعی و اخلاقی قرار دارد.»

* از: فرهاد پایار / در: زِنیت


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته