-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مرداد ۹, دوشنبه

Posts from Global Voices Farsi for 07/30/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



عربستان سعودی دو ورزشکار زن را به مسابقات المپیک لندن که از فردا (۲۷ ژوئیه) آغاز می‌شود خواهد فرستاد. وجدان شاهرخانی در جودو و سارا عطار در دوومیدانی اولین زنانی هستند که پادشاهی عربستان را در المپیک نمایندگی می‌کنند. کشوری که روحانیون مذهبی محافظه‌کارش شرکت زنان در مسابقات ورزشی را ممنوع اعلام کرده‌اند. حضور در پیش روی این بانوان در مسابقات المپیک واکنش‌های زیادی را در توئیتر برانگیخته است. از جمله برچسبی که از این واقعه تحت عنوان «فاحشه‌ها در المپیک» یاد کرده است. دستور پیشین عربستان سعودی مبنی بر عدم اجازه زنان برای شرکت در مسابقات المپیک با هشداری روبرو شد که آن‌ها را به محرومیت از مسابقات تهدید می‌کرد. شرکت زنان ورزشکار زیر پرچم عربستان تحت شرایط خاصی صورت می‌پذیرد که می‌گوید آن‌ها نباید در مسابقات مختلط شرکت کنند و بایستی در میان دیگران با پوشش محافظه‌کارانه [اسلامی] حضور یابند. احمد ال عمران بلاگر عربستانی در توئیتی که در آن ورزشکاران المپیکی کشورش را معرفی کرده با کنایه می‌گوید:

دو زن عربستانی شرکت‌کننده در مسابقات المپیک لندن. عکس از وبسایت رسمی مسابقات.

Ahmed: List of Saudi athletes who will compete in London Olympics. Interestingly, Sarah Attar appears without a headscarf http://www.london2012.com/athletes/country=saudi-arabia/index.htmx …

لیست ورزشکاران سعودی که در المپیک لندن شرکت خواهند کرد. نکته جالب عکس سارا عطار است که بدون حجاب ظاهر شده است.

http://www.london2012.com/athletes/country=saudi-arabia/index.htmx

ال عمران در وبلاگش به شرح کامل این موضوع پرداخته است:

To appease the clerics, Saudi most senior sports official Prince Nawaf bin Faisal announced a set of rules for women's participation at the Olympics. Athletes can only take part if they do so "wearing suitable clothing that complies with sharia" and "the athlete's guardian agrees and attends with her," he told local daily al-Jazirah. "There must also be no mixing with men during the Games," he added.

برای آرام کردن روحانیون، نواف بن فیصل مسوول ارشد ورزش عربستان دستور داده قوانین ویژه‌ای برای حضور زنان در المپیک وضع شود. زنان ورزشکار تنها در صورتی می‌توانند در مسابقات المپیک شرکت کنند که لباس‌های متناسب با شریعت اسلامی پوشیده باشند. هم‌چنین ولی یا قیم ورزشکار باید موافق حضور او باشد و وی را در مسابقات همراهی کند. نواف این قوانین را در گفتگو با روزنامه محلی الجزیره بیان کرد. او هم‌چنین اضافه کرد نباید هیچ‌گونه اختلاطی با مردان ورزشکار در جریان مسابقات رخ دهد.

یک کاربر تویتر با نام سلطان ال هلالی برچسبی با عنوان «فاحشه‌ها در المپیک» منتشر کرده که به موضوع حضور زنان ورزشکار عربستانی در بازی‌های المپیک برمی‌گردد.

تصویر توئیتی که ورزشکاران زن سعودی را فاحشه نامیده است.

این برچسب پاسخ‌های مخالف زیادی را در کنار تعدادی پاسخ موافق در پی داشته است.

کاربری با نام الجوهرا پاسخ می‌دهد:

#عاهرات_الاولمبياد‬‏ تذكرونني بأوربا العصور المظلمة, تشتمون هذا و تقذفون تلك باسم الدين. الدين براء منكم.

تو مرا به یاد سال‌های تاریک اروپا می‌اندازی. این‌گونه توهین می‌کنی و به نام دین به افراد تهمت میزنی. این دین هیچ کاری با تو ندارد.

رشا ال دواسی می‌گوید:

المسلمات من شتى الدول الاسلامية يشاركن في الاولمبياد منذ سنين..لكن لا تكون الرياضة عهر إلا اذا مارستها سعودية؟ ‎‫#عاهرات_الاولمبياد‬‏

ورزشکاران مسلمان از کشورهای مسلمان سالها در مسابقات المپیک شرکت کرده‌اند. اما از نظر تو ورزش فقط برای زنان عربستانی یعنی فاحشه بودن.

بسیاری از کاربران اینترنت هم خواستار تعقیب قانونی فردی که این مطلب را در توئیتر منتشر کرده شده‌اند. تصویری از این توئیتت که زنان شرکت کننده در بازی‌ها را فاحشه می‌نامد با هدف بی‌آبرو کردن این فرد در اینترنت مدام در حال پخش است.
بلاگر عربستانی عمران ال نجفان در این‌جا و این‌جا دیدگاهش را در مورد زنان و المپیک بیان کرده. این دو مقاله هم‌زمان در گاردین هم منتشر شده‌اند. کشورهای دیگری که برای اولین بار ورزشکاران زن خود را به مسابقات المپیک فرستاده‌اند قطر و برونئی هستند که در همین منطقه واقعند.


 


همان طور که بسیاری از کارشناسان گفته‌اند ما دوره‌ی حساسی را در زمینه‌ی اینترنت آزاد طی می‌کنیم. در بسیاری از کشورهای دنیا، قوانین جدیدی برای سانسور در اینترنت تصویب شده که برای آزادی (هم آزادی بیان و هم آزادی جسمانی) وبلاگ‌نویسان، خطرات جدی و روز افزونی فراهم آورده است.

در سال گذشته، سازمان‌های مختلفی در سراسر دنیا با هم متحد شده‌اند تا از آزادی‌های آنلاین و اینترنتی دفاع کنند. این مبارزه دامنه‌ی گسترده‌ای داشته است که از یک سمت شامل تلاش‌هایی که برای لغو قوانین SOPA و PIPA در آمریکا شده است و از سمت دیگر شامل مبارزاتی که منتهی به از بین رفتن Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) گردید، می‌شود.
این مبارزات ما را به دوره‌ی اینترنت آزاد و باز رسانده است

 

به تازگی، شماری از این گروه‌ها با هم‌فکری بیانیه‌ی آزادی در اینترنت را منتشر کرده‌اند. در میان آن‌ها، Global Voices Advocacy  یکی از بنیان‌گزاران و امضاکنندگان اولیه‌ی این بیانیه بوده است. تا به امروز، این بیانیه توسط بیش از ۱۳۰۰ سازمان و شرکت امضا شده و این تعداد هنوز در حال رشد است. در ادامه‌ی این مقاله می‌توانید ترجمه‌ی این بیانیه را بخوانید. در صورت علاقه، می‌توانید این بیانیه را در این‌جا امضا کنید. همچنین شما می‌توانید با آن، از طریق سازمان‌های متعدد،‌از جمله  EFF,Access, Free Press,  وحتی Cheezburger وارد فعالیت شوید.

 

پیشگفتار

ما بر این باوریم که اینترنت آزاد و باز می‌تواند زمینه‌ساز دنیایی بهتر باشد. ما برای آزاد و باز نگه‌داشتن اینترنت، از همه‌ی اجتماعات، صنایع و کشورها می‌خواهیم اصول زیر را بپذیرند. ما بر این باوریم که [عمل به] این اصول باعث بیشتر شدن نوآوری و ایجاد جوامعی بازتر خواهد شد. ما به این حرکت بین‌المللی می‌پیوندیم تا از آزادی‌های خود دفاع کنیم، زیرا معتقدیم که این آزادی‌ها ارزش مبارزه  را دارند. بیایید با هم این اصول را به بحث بگذاریم —موافقت یا مخالفت خود را ابراز کنید، درباره‌ی آن‌ها بحث کنید، ترجمه‌شان کنید، آن‌ها از آن خود کنید و با طرح مباحث در جامعه‌ی خود، آن‌ها را بسط دهید. — تنها [وجود] اینترنت می‌تواند وقوع چنین بحثی را ممکن کند. در [تلاش برای] آزاد و باز نگه داشتن اینترنت به ما بپیوندید.

بیانیه

ما خواهان اینترنت آزاد و باز هستیم. ما پشتیبان شفافیت و مشارکت‌پذیری در تدوین سیاست‌های [مربوط به] اینترنت و برقراری پنج اصل بنیادی زیر هستیم:

  • بیان: اینترنت را سانسور نکنید.
  • دسترسی: دسترسی همگانی به اینترنت سریع و سهل‌الوصول را ترویج دهید.
  • باز بودن: اینترنت را شبکه‌ای باز نگه دارید که همه کس در اتصال به آن، برقراری ارتباط، نوشتن، خواندن، تماشا، صحبت، شنیدن، آموختن، آفرینش و نوآوری [در آن] آزاد باشد.
  • نوآوری: از آزادی نوآوری و آفرینش بدون اجازه حمایت کنید. مانع فن‌آوری‌های جدید نشوید و مبتکران [خدمات] را به خاطر اعمال کاربران‌شان تنبیه نکنید..

 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به globalvoices-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به globalvoices@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته