-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۲۵, یکشنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 07/15/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ایران از دهۀ نود گام به گام زرادخانۀ سلاح های دوربرد خود را می گستراند و فن آوری دوران جنگ سرد را با مؤفقیت از آن خود می کند. امروز چنین می نماید که شلیک های آزمایشیِ منظمِ موشک های جدید بخشی از تبلیغات این کشور در مناقشه بر سر برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی باشد.

با وجود چنین تهدیدهایی علیه غرب: رزمایش اخیر موشکی سپاه پاسداران نشان می دهد توان جنگی ایران –هنوز- کمتر از میزانی است که مقام های رسمی مدعی آنند.

حسین سلامی جانشین فرماندۀ کل سپاه پاسداران در ابتدای هفتۀ گذشته گفت: «ما به اوج برخوردمان با غرب می رسیم. این راه بسیار سخت است اما به یاری خدا ایمان داریم.» به گفتۀ خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایرنا سلامی همچنین توضیح داد که ایران بر «منافع بسیار مهمِ دشمن» تسلط دارد و فاصلۀ خود را با کشورهایی کم می کند که «ادعا دارند قدرت جهانی هستند.» حرفش به این معناست: جمهوری اسلامی جریانِ عبورِ نفت را به غرب در اختیار دارد و قادر است در سطحی برابر، پا به پای غرب بیاید. سلامی با این اظهارات خبر انجامِ تازه ترین رزمایش سالانۀ به اصطلاح «پاسداران» را داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کنار ارتش یکی از دو نیروی مسلح ایران است. سپاه در عین حال از نظر سیاسی «بسیج» را در اختیار دارد و رسماٌ مسئول حفاظت از نظام اسلامی کشور است. و به ویژه اینکه سپاه بخش بزرگی از زرادخانۀ رو به افزایشِ موشکی ایران را دارد، خودِ سلامی بین سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ فرماندۀ نیروی هوایی سپاه بوده است- یگانی از سپاه که تمامی موشک های بالستیک ایران را در اختیار دارد.

اظهارات سلامی تنها دو روز بعد از به اجرا در آمدن تحریم های نفتی اتحادیۀ اروپا علیه ایران انجام شد. اما این واکنش تنها نظامی و سخن ورانه نبود: گروهی در مجلس ایران دنبال جمع کردن رأی برای مقابله به مثل با اروپا هستند - بستن راه عبور نفت به اروپا از تنگۀ هرمز. با این وجود: بعد از گفتگوهای بی نتیجه در ژوئن در مسکوبا پنج عضو پیوستۀ شورای امنیت سازمان ملل به اضافۀ آلمان، ایران با تحریم های جدید اتحادیۀ اروپا و ایالات متحدۀ آمریکا روبروست که هدفشان مهمترین منبع درآمدی ایران یعنی فروش نفت خام است – بیش از ۹۰ درصد صادرات ایران به اروپا تا کنون نفت یا فرآورده های نفتی بوده است. سردار سلامی پیامدهای احتمالی را رد کرد. وی توضیح داد تحریم های اقتصادی فقط باعث می شوند که جمهوری اسلامی خودبسایی اقتصادی خود را تقویت کند.

زدنِ کشتی با موشک بالستیک چالش بیش از حد بزرگی است؟

حسین سلامی اظهارات خود را در شروع رزمایش سه روزۀ «پیامبر اعظمِ۷» سپاه انجام داد که در جریان آن تعداد زیادی از موشک های مختلف به صورت آزمایشی شلیک شدند. در جریان رزمایش یک موشکِ «شهاب ۳ » هم، یکی از دوربردترین موشک ها در زرادخانۀ ایران، علیه هدف شبیه سازی شده در کویر مرکزی ایران که در بارۀ آن گفته شد مطابقِ یک «پایگاه نظامی غربی» بوده شلیک شد.

تازه ترین گونۀ «شهاب ۳ » ظاهراٌ شعاع عملی تا ۱۳۰۰ کیلومتر دارد، این توانایی شهاب ۳ را در زمرۀ موشک های بالستیکِ میانبرد در می آورد. با این برد شهاب ۳ می تواند با کلاهک رزمی حدودِ یک تنیِ خود به تمام اسرائیل و بخش بزرگی از ترکیه و کشورهای عرب خلیج فارس و افغانستان و حتی جنوب روسیه برسد. همین نوع موشک های دارای کلاهک هسته ایِ اتحاد شوروی و آمریکا در سال ۱۹۶۲ بحران کوبا را راه انداختند.

پاسداران در صورت برخورد نظامی می توانند با موشک های بالستیک میان برد خود تنها به اسرائیل یا پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه حمله کنند؛ سپاه، هرچه هم زرادخانۀ گسترده ای داشته باشد، قادر نیست تنگۀ هرمز را با تهدید استفاده از موشک ها ی کوتاه و میان برد ببندد. موشک های بالستیک میانبرد برای جمهوری اسلامی سلاحی به منظور انتقام است نه تهاجم.

ارزیابی ها بسیار متفاوتی از تعداد موشک های شهاب ۳ در زرادخانۀ ایران می شود: مؤسسۀ ملی مطالعات راهبردی لندن با احتیاط اعلام می کند که در سال ۲۰۱۱ بخشی با شش خودوریِ پرتاب آمادۀ عملیات بوده است، در حالیکه رسانه های اسرائیلی با استناد به «منابع اطلاعاتی غربی» گزارش کرده اند ایران از سال ۲۰۰۸ می توانسته سالانه تا ۷۵ موشک شهاب ۳ ب تولید کند که در زمان خود جدیدترین بود. بنا برتخمین، در نتیجه جمهوری اسلامی صدها انوعِ مختلف این موشک را در اختیار دارد – بخشی از نیروهای مسلح ایران از دهۀ نود به بعد رسماٌ این موشک ها را دارند، تمامی موشک های میان برد جدیدتر هنوز در مرحله های مختلف ساخت هستند.

در جریان رزمایش شهاب های دیگری هم شلیک شدند: شهاب ۲ و ۱ ، هرکدام فقط با بردی زیر ۱۰۰۰ کیلومتر. موشک های بالستیک میانبرد را می توان نسبتاٌ مؤثر علیه هدف های بزرگ و ثابت به کار گرفت، مانند تأسیسات نظامی یا منطقه های صنعتی شهری. از نظر نظامیِ صرف، این موشک ها در بهترین حالت برای تأثیر در منطقه ای هرچه بزرگتر با کلاهک های رزمی هسته ای مسلح می شوند- این موشک ها فن آوری دوران جنگ سرد هستند.

پاسداران در صورت برخورد نظامی می توانند با موشک های بالستیک میان برد خود تنها به اسرائیل یا پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه حمله کنند؛ سپاه، هرچه هم زرادخانۀ گسترده ای داشته باشد، قادر نیست تنگۀ هرمز را با تهدید استفاده از موشک ها ی کوتاه و میان برد ببندد. موشک های بالستیک میانبرد برای جمهوری اسلامی سلاحی به منظور انتقام است نه تهاجم.

اما به گزارش بی بی سی فارسی سلامی همچنین ادعا کرده موشک های «مافوق صوت» بالستیکی جدید ایران قادر است کشتی های جنگی درحال حرکت را با «دقت صد در صد» هدف بگیرد. وی احتمالاٌ منظورش موشک های نسبتاٌ تازه ساخت «خلیج فارس» بود – نوعی جدید که تازه چند سال پیش توسط ارتش چین ساخته شد. این به اصطلاح موشک های بالستیکی ضد کشتی ظاهراٌ می توانند هدف متحرکی را در دریا بزنند – کاملاٌ متفاوت با موشک های بالستیک میان برد با فن آوری قدیمی تر.

تصویرهای ویدیویی دومین آزمایش «خلیج فارس» در فوریۀ امسال نشان می دهند چگونه موشک تنها به یک هدف ثابت اصابت می کند. کارشناسانی مانند مایکل اِلمن از مؤسسۀ مطالعات راهبردی لندن تأیید می کنند موشک های بالستیک کوتاه برد ایران نمی توانند آنچه را سلامی می گوید انجام دهند – به بیان المن «هنوز نه». به گفتۀ این کارشناس اما ساخت «خلیج فارس» نشان می دهد «ایران دنبال چیست و می کوشد از چه بازدارندگی کند.»

ساختِ «خلیج فارس» رسماٌ در فوریۀ ۲۰۱۱ اعلام شد؛ تاکنون صحبت فقط از سه آزمایش است، آخری در جریان رزمایش «پیامبراعظم۷». تخمین زده می شود این موشک می تواند کلاهک رزمی ۶۵۰ کیلویی خود را حدود ۳۰۰ کیلومتر حمل کند. اگر موشک های بالستیک کوتاه برد ایران آمادۀ عملیات تهاجمی باشند تهدیدی مستقیم برای رفت و آمد کشتی ها در تنگۀ هرمز و تمام منطقۀ خلیج فارس به حساب می آیند – به اضافۀ ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا. البته این موشک ها برای زدن یک کشتی که در حال عملیات است به هدف یابی خودکار بسیار دقیق نصب شده بر روی موشک نیاز دارند. جای سؤال است که آیا صنعت موشکی ایران از پس چالش تسلط بر یک چنین فن آوری بر می آید یا نه.

تصویرهای ویدیویی دومین آزمایش «خلیج فارس» در فوریۀ امسال نشان می دهند چگونه موشک تنها به یک هدف ثابت اصابت می کند. کارشناسانی مانند مایکل اِلمن از مؤسسۀ مطالعات راهبردی لندن تأیید می کنند موشک های بالستیک کوتاه برد ایران نمی توانند آنچه را سلامی می گوید انجام دهند – به بیان المن «هنوز نه». به گفتۀ این کارشناس اما ساخت «خلیج فارس» نشان می دهد «ایران دنبال چیست و می کوشد از چه بازدارندگی کند.»

و با این وجود برای سناریویی که جنگ واقعی را فعلاٌ منتفی می کند به موشک های از نظرفنی بسیار پیشرفتۀ ضد کشتی نیاز نیست. قایق های سریع و مین های دریایی تهدید کافی برای کشتی رانی غیرنظامی– یعنی نفتکش های بزرگ و کند – در تنگۀ هرمز خواهند بود. سپاه و ارتش ایران مجموعاٌ حدود ۲۰۰ کشتی کوچک جنگی ساحلی و حدود ۵ هزارمین دارند.

انبارهای پر و انفجار اسرار آمیز

سردار سلامی با توجه به آمادگی این موشک ها و سایر یگان های سپاه پاسداران گفت آنها همۀ سناریوها را درنظر گرفته اند که «دشمن» ممکن است با استفاده از آنها ایران را تهدید کند: «ما در منطقه ای پراز خطر زندگی می کنیم اما سپاه خود را با این واقعیت تطبیق داده و آمادۀ برخورد با آن است. وی توضیح داد اندوختۀ مهمات ایران آنقدر زیاد است که «برادران» در نیروی هوایی مشکل دارند آنها را انبار کنند.»

مشکلات انبارداری ممکن است دلیل انفجار در یکی از انبارهای سپاه پاسداران بوده باشد که در نوامبر ۲۰۱۱ پادگان مدرس را در جنوب غربی تهران تکان داد. طبق اعلام رسمی این اتفاق در جریان «کارهای عادی» رخ داد؛ ۱۷ نفر کشته شدند از جمله سرلشکرحسن مقدم فرماندۀ «واحدِ مسقل» صنایع تسلیحاتی سپاه – وی ظاهراٌ «پدر برنامۀ موشک بالستیکی ایران» بوده است.

* از: رها نامور و مارکوس مُور/ در: مجلۀ سیاست خارجی وامنیتی


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته