شش نفر از شخصیت ها و فعالان ملی- مذهبی به مناسبت سالروز قیام سی تیربیانیه ای تحت عنوان « درسی از نهضت ملی ایران برای حل معضل هسته ای » صادر کرده اند.
این شخصیت های سیاسی در بخشی از بیانیه خود که در سایت ملی مذهبی ها منتشر شد، گفته اند: به باور ما امضاء کنندگان چاره منطقی و دنیا پسند برای جلب اعتماد جامعه جهانی در گرو اعتمادسازی در سیاست داخلی حکومت است.
در ادامه این بیانیه آمده است: تردیدی نیست که اساس این اعتماد سازی برداشتن کلیه موانع در برابر نظارت موثرمردم بر تصمیمات و اقدامات حکومت است که در حال حاضر از طریق تامین آزادی مطبوعات و احزاب مستقل و سازمانها و نهادهای مدنی، تشکیل مجلس و قوه تقنینی برآمده از انتخابات آزاد و سالم و بالاخره آزادی های سیاسی؛ قابل حصول است. درپایان این بیانیه آمده: در این صورت است که وحدت ملی تامین می شود و در پرتو آن وحدت و همبستگی ، همه دست در دست هم به توسعه همه جانبه کشور همت گماشته و در برابر زیاده طلبی هر قدرت خارجی ایستادگی نشان خواهند داد.
این بیانیه را احمد صدر حاج سید جوادی- حسین شاه حسینی- حبیب الله پیمان- محمد بسته نگار- اعظم طالقانی- نظام الدین قهاری امضا کرده اند.
متن کامل بیانیه به این شرح است:
درسی از نهضت ملی ایران برای حل معضل هسته ای
(به مناسبت سالروز قیام ملی ۳۰تیر۱۳۳۱)
به نام خدا
این ایام مصادف است با شصتمین سالروز قیام تاریخی و ملی سی ام تیر ماه ۱۳۳۱، که به منظور تثبیت حق حاکمیت ملت ایران بر همه شئون کشور صورت گرفت و با پیروزی ملت ایران در شورای امنیت و دیوان بین اللملی لاهه تکمیل گردید. یاد آوری این واقعه تاریخی به ما فرصت می دهد تا با الهام از آن تجربه گرانقدر و پیروزمند راهی برای عبور از دشواری های کنونی به ویژه در مسئله هسته ای که با تشدید بحران ها و نتیجه نرسیدن مذاکرات اخیر در نشست مسکو وارد مرحله پیچیده تری گردیده است در برابر مردم و مدیران مسئول نظام مطرح نمائیم.
مذاکرات جاری در ادامه فرآیندی است که از حدود ده سال قبل بین ایران و غرب شروع شده واگرچه فراز و نشیب هایی داشته است ولی رویکرد آن « تقابلی » بوده نه «تعاملی». و ظاهرا نه تنها عدم اعتماد جهانی نسبت به سیاست های هسته ای ایران رفع نشده بلکه به عکس موجبات تشدید تحریم های گسترده فراهم گردیده است. تحریم هایی که روز به روز بر وخامت شرایط زیست و معیشت مردم ایران می افزاید و در نهایت این ملت ایران است که از این تحریم ها متضررشده و دودش به چشم شان می رود . همان طور که بنیه اقتصادی کشور نیز دچار خسارتهای فراوان می گردد..
باید پرسید ریشه و منشا این بی اعتمادی در کجاست؟ در حالی که همگان حق ایران برای داشتن تکنولوژی هسته ای صلح آمیزرا پذیرفته اند و ایران هم متقابلا علاوه بر تاکیدات صریح صلح آمیز بودن اهداف فعالیتهای هسته ای، نظارت دائمی آژانس بین المللی را پذیرفته است و طی سالهای اخیر دولت های وقت ایران هم سعی کرده اند به انحاء مختلف قدرتهای غربی و افکار عمومی جامعه جهانی را قانع کنند که فعالیتهای هسته ای ایران مطلقا صلح آمیز است، اما این کوشش ها به نتیجه نرسیده و تهدیدها برطرف نگردیده و اعتماد سازی میسر نشده است و مذاکراتی که اکنون در کشورهای گوناگون بیگانه جریان دارد آن طور که شواهد نشان می دهد به نتیجه نخواهد رسید و تحریم ها به صورت گسترده تری ادامه خواهد یافت. مگر آن که دولت ایران بدون قید و شرط به خواسته های قدرت های بزرگ گردن نهد، تازه درآن صورت هم چنانکه دست کم در دو مورد شاهد بودیم، این امر منجر به خاتمه دشواری ها نگردیده و پی آمدهای سخت تر و ویرانگری در پی خواهد داشت.
بر این اساس آیا زمان آن نرسیده است که با ریشه یابی و پی بردن به منشا بی اعتمادی ؛ به راه حل بنیادی زدودن تردیدها و گرفتن عذر و بهانه های حقیقی یا واهی و ساختگی پرداخت؟
به باور ما امضاء کنندگان چاره منطقی و دنیا پسند برای جلب اعتماد جامعه جهانی در گرو اعتمادسازی در سیاست داخلی حکومت است. شواهد فراوان از گذشته تا امروز چه در تجربه ملی کردن صنعت نفت به رهبری شادروان دکترمحمد مصدق و چه درحکومت های دموکراتیکی مثل ژاپن یا هند که آزادانه به فعالیت های هسته ای اشتغال دارند نشان می دهد مبنای اعتماد عمومی در داخل و خارج به اقدامات دولت ها، وجود ساز و کارهای دموکراتیک در نظام تصمیم گیری و شفافیت سیاستها در پرتو نظارت مستقیم و مستمر مردم بر عملکردهای حاکمیت است.
تردیدی نیست که اساس این اعتماد سازی برداشتن کلیه موانع در برابر نظارت موثرمردم بر تصمیمات و اقدامات حکومت است که در حال حاضر از طریق تامین آزادی مطبوعات و احزاب مستقل و سازمانها و نهادهای مدنی، تشکیل مجلس و قوه تقنینی برآمده از انتخابات آزاد و سالم و بالاخره آزادی های سیاسی؛ قابل حصول است. اقداماتی که علاوه بر رفع هر نوع تردید و سوء ظن از اذهان عمومی در داخل و خارج، تقویت و تحکیم همبستگی ملی را نیز در پی دارد.
در شرایطی که همه اقدامات دولت زیر نظر مستقیم و مستمر ملت قرار گرفته ونهاد قدرت قادر به پنهان کردن چیزی از مردم خود نباشد، دولتهای بیگانه هم نمی توانند عذر و بهانه ای برای ایجاد تردید و سوءظن به منظور اعمال فشار و تشدید تحریم های گسترده بیاورند. چنانکه در جریان ملی کردن نفت که تصمیمی برآمده از حق ملت ایران بود، دولت استعماری انگلیس آن روز این تصمیم را نپذیرفت و شکایت به دیوان اداری لاهه و شورای امنیت برد و دولت ایران را متهم به اقدامات بر ضد امنیت و صلح جهانی نمود.آن چه موجب شکست آن دولت در مقابل ملت ایران در مجامع بین المللی گردید همان شفافیت نظام تصمیم گیری در نحوه اداره دولت و وجود نهادهای ملی و مردمی ناظر بر اقدامات حکومت بود. این واقعیت باعث جلب اعتماد جهانی گردید و در نتیجه به جای حمایت از انگلستان جانب ملت و دولت ایران را گرفتند.
در این نکته تریدی نیست که گشودن گره معضلات کنونی به نحوی که فشار تحریم های همه جانبه سیاسی و اقتصادی از ملت ایران برداشته شود و رابطه ایران با جامعه جهانی صلح آمیزشده و بر اساس اعتماد و احترام متقابل استوار گردد، بی آنکه کمترین خدشه ای به حق حاکمیت مردم ایران وارد شود و یا استقلال و تمامیت ارضی میهن مان در مخاطره قرار گیرد؛ نیازمند تقویت همبستگی ملی است و این نیز میسر نمی شود مگر آن که با سازو کارهای قانونی و دومکراتیک به مردم ایران حق مشارکت و نظارت در کلیه امور داده شود. در این صورت است که وحدت ملی تامین می شود و در پرتو آن وحدت و همبستگی، همه دست در دست هم به توسعه همه جانبه کشور همت گماشته و در برابر زیاده طلبی هر قدرت خارجی ایستادگی نشان خواهند داد.
۲۹/۰۴/۱۳۹۱
احمد صدر حاج سیدجوادی- حسین شاه حسینی-حبیب الله پیمان- محمد بسته نگار- اعظم طالقانی- نظام الدین قهاری
ندای سبز آزادی ـ مریم مدنی: تولید خودرو در ایران در سه ماه گذشته کاهش ۳۶ درصدی داشته است. کارشناسان علت اصلی این امر را تحریم واردات قطعات خودرو به کشورمان میدانند.
به گفته احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان عدم ارائه تسهیلات لازم به خودروسازان و به دنبال آن بحران نقدینگی ایجاد شده، مهمترین دلیل کاهش شدید تولید خودرو در کشور است.
وی میگوید:" ما در گذشته به ویژه در چند ماه اخیر بارها نسبت به بروز وضعیت فعلی در صنعت خودرو هشدار داده بودیم که جدی گرفته نشد، به گونهای که در بهار امسال با کاهش ۳۶ درصدی تولید مواجه شدیم."
نعمت بخش میگوید که قرار است معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار صنعت خودرو قرار گیرد اما در غیراین صورت روند کاهش تولید با شدت بیشتری مواجه خواهد شد.
امری که اکنون رخ داده و به گفته روزنامه دنیای اقتصاد این کاهش تولید در بیست سال گذشته بی سابقه بوده است.
وضع بحرانی دومین صنعت فعال ایران
صنعت خودروسازی ایران که تاکنون پس از صنعت نفت، فعالترین صنعت کشور بوده است، اکنون با تحریم قطعات وارداتی از سوی فرانسه میرود که با مشکلات جدی مواجه شود. مسئولان مدعی اند تحریم ها مشکلی در این زمینه ایجاد نکرده است. مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که تاکنون گزارشی از کاهش تولید خودرو به دستش نرسیده و بر بی اثر بودن تحریمها بر تولید داخلی تاکید کرده است. اما در فروردین ماه سال جاری تولید خودرو در ایران با کاهش ۳۲ درصدی روبرو شده و اکنون نیز آمار رسمی افت ۳۶ درصدی تولید خودرو در سه ماه اخیر منتشر شده است.
آخرین آمار وزارت صنایع نشان میدهد که ایران به عنوان نخستین تولیدکننده خودرو در خاورمیانه در سال ۹۰ حدود یک میلیون و نیم خودرو ساخته است که این میزان در سال ۹۱ به ۲۴۱۵۰۰ عدد رسیده است.
سقوط تولید خودرو در ایران به دنبال قطع صادرات قطعات شرکت پژو از فرانسه رخ داده است، چرا که ۴۶ درصد خودروهای سواری تولیدی در ایران مربوط به شرکت ایران خودروست و از سویی ۹۳ درصد از تولید خودروهای سواری وابسته به شرکت پژو در فرانسه است. هرچند پیش از این تحریمها نیز شرکت ایران خودرو با مشکلاتی جدی مواجه شده بود.
به گفته قائم مقام مالی ایران خودرو، سال ۸۷ برای اولین بار در ۴۵ سال گذشته این شرکت زیانده شد و در کنار بدهیهای بسیار، تقریبا ۹ برابر سرمایه ثبتی خود نیز به بانکها بدهکار گشت و ۱۷۷ میلیون تومان زیان داشت.
بر این اساس ایران خودرو از همان زمان تقریبا شرکتی ورشکسته محسوب میشد، چون براساس قانون تجارت ایران، بدهی این شرکت به بیش از نیمی از سرمایههای آن رسیده بود.
پیآمدهای تحریم و خروج نمایندگان خودروسازان جهانی از ایران را هم که به آن اضافه کنیم، وضعیت صنعت خودرو در ایران بیشتر رخ مینمایاند.
درشت گویی معاون احمدی نژاد
مهرماه سال گذشته، محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد در جمع مهمانان اروپایی مراسم اختتامیه دهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت تهران به صراحت اعلام کرد که اقتصاد فرانسه با یک اخم ایران فرومیپاشد و به وضع ۱۰۰ سال پیش برمیگردد.
وی همچنین گفته بود که اگر وزیر صنایع ما تصمیم بگیرد واردات قطعات خودروی پژو از فرانسه را لغو کند، واردات ما ۲ و نیم میلیارد پایین میآید و صنعت خودروی فرانسه فرومیریزد.
بلافاصله پس از آن سخنگوی شرکت پژوی فرانسه در پاسخ به خبرنگاران گفت که ایران یک درصد از کل گردش مالی این شرکت را دربرمیگیرد.
و در نخستین روزهای فروردین ماه امسال شرکت فرانسوی پژو سیتروئن اعلام کرد که ارسال قطعات به ایران را رسما تحریم خواهد کرد و توضیح داد که تنها یک و نیم درصد از درآمد جهانی این شرکت از معامله با ایران خودرو حاصل میشود و این شرکت سرمایهای در ایران ندارد.
هرچند بلافاصله پس از اعلام این تصمیم شاهرخ ظهیری، مدیر عامل ایساکو هرگونه تحریم احتمالی شرکت پژو را در روند فعالیتهای این شرکت در مورد تامین قطعات بی تاثیر دانست اما اکنون چند ماهیست که واردات قطعات خارجی پژو که یک سوم از تولید خودروهای سواری ایران را شامل میشود، به کشورمان متوقف شده و ایران خودرو که نیمی از بازار کل خودروهای کشور را در دست دارد، با کاهش تولید روبرو شده است، چرا که بر اساس آمار وزارت صنایع حاقل ۲۴ درصد از محصولات خانواده پژو از فرانسه وارد میشود و بر طبق آمار گمرک در ۱۱ ماه نخست سال گذشته حدود ۴۸ درصد از مجموع قطعات مونتاژ خودرو از فرانسه وارد شده است.
خرداد ماه امسال خبر کمیاب شدن پژو ۲۰۶ و افزایش قیمت ۹۰۰ هزار تومانی آن در بازار منتشر شد، از سویی فروش ۲۰۶ بیش از یک ماه متوقف شد و تحویل آن هم با تاخیر صورت میگرفت.
بر اساس گزارش وزارت صنعت، در فروردین امسال و بلافاصله پس از قطع صادرات قطعات پژو به ایران ۴ هزار و ۹۷۵ دستگاه پژو ۲۰۶ در ایران خودرو تولید شده که نسبت به فروردین سال گذشته ۱۵۷۹ دستگاه کاهش داشته است. و البته تولید پژو ۲۰۶ امسال با کاهش چشمگیری نسبت به برنامه پیشبینی شده ایران خودرو همراه بوده است.
همین آمار نشان میدهد که تولید خودرو در ایران در فروردین سال ۹۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۳۲ درصد کاهش روبرو شده که این در سی سال گذشته بی سابقه بوده است.
روزنامه تهران امروز در گزارشی جلوگیری از افزایش قیمت خودرو از سوی دولت، خروج برخی شرکتهای خودروسازی بینالمللی مثل پژو از صنعت خودروسازی ایران را در کنار اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، بحران قطعهسازی و مشکل تامین قطعه و حضور چین که صنعت قطعه سازی را تصاحب کرده از جمله عوامل کاهش تولید خودرو در ایران ارزیابی کرده است.
آمار درست و سخنان نادرست
هرچند شاهرخ ظهیری، معاون خدمات پس از فروش ایران خودرو پس از اعلام تحریم گفته بود که سهم پژو در تامین قطعات خودروهای تولیدی ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد است و حتی در صورت اعمال تحریم نیز راهکارهای تامین قطعات را در اختیار داریم و این امر تاثیری در ادامه روند تولید خودرو در کشور نخواهد داشت.
اما منابع اقتصادی بر اساس آمار گمرک ایران میگویند که واردات انواع قطعات خودرو به کشور در دو ماه نخست سال ۹۱ حدود ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته و امسال حجم واردات خودرو به ۲۵۴ میلیون دلار رسیده است.
با وجود چنین آماری مقامات ایرانی همواره در این زمینه موضعگیریهای مشابهی داشتهاند.
با مطرح شدن موضوع تحریم قطعات خودرو به ایران از سوی شرکت بنز آلمان نیز علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع با بیان اینکه در حال حاضر در تولید بیشتر خودروها خودکفا شدهایم، گفت:" طرح موضوع تحریم قطعات خودرو که اخیرا از سوی برخی کشورها از جمله شرکت بنز آلمان مطرح شده، ترفندی بیش نیست."
وی همچنین تاکید کرده بود که در حال حاضر توانایی صنعت خودرو به حدیست که پیچیدهترین و پیشرفتهترین قطعات را هم در داخل کشور تولید میکنیم.
محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس خرداد امسال پیشرفت صنعت خودرو در ایران را مرهون تحریم دانسته بود.
به گفته وی اگر تحریمها نبودند قطعات در حد ۶۵ الی ۷۰ درصد در داخل کشور تولید میشد و ما ناچار به تامین مابقی قطعات از خارج از کشور بودیم.
اما واقعیت را شاید بیشتر بتوان در گفتههای وحید منایی، معاون کالاهای سرمایهای سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان یافت که گفته است:" طی دو ماه اخیر، خودروسازان با مشکلات بسیاری در تامین قطعات خود مواجه شدهاند که این امر بر میزان تولید آنها اثر گذاشته و منجر به کاهش آن شده است."
به گفته وی در حال حاضر برخی خودروها از جمله پژو ۲۰۶ با وجود داخلی سازی برخی قطعات، همچنان نیازمند واردات هستند. اگر حتی یک قطعه وجود نداشته باشد، امکان عرضه محصول به بازار نیست.
به دنبال ادعای یک مقام رسمی یمن مبنی بر کشف یک شبکه جاسوسی مرتبط با ایران، رئیسجمهور این کشور از ایران خواسته است تا از مداخله در امور داخلی یمن خودداری کند.
به گزارش رسانهها، یکی از مقامات امنیتی یمن از بازداشت یک افسر سپاه پاسداران ایران خبر داده و مدعی شده که او اداره یک شبکه جاسوسی در یمن را به عهده داشته است.
گزارش شده است که چندین عضو دیگر این شبکه نیز بازداشت شدهاند.
خبرگزاری رسمی یمن (سبا) گزارش داده است که این شبکه جاسوسی افزون بر یمن در منطقه شاخ آفریقا نیز فعالیت میکرده و در شهر صنعا نیز دست به عملیات زده است.
به گزارش بی بی سی فارسی یک مقام امنیتی یمن گفت که رهبر این شبکه با اوراق هویت جعلی وارد یمن شده بود، ولی تحقیقات نشان داده است که او یک افسر سپاه پاسداران ایران بوده است.
در واکنشی که به نظر میرسد با انتشار این گزارش در ارتباط باشد، عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور یمن، امروز چهارشنبه، ۱۸ ژوئیه، از ایران خواست تا در امور داخلی یمن دخالت نکند.
به گزارش خبرگزاری رسمی یمن، آقای هادی خطاب به مقامات ایران گفت: "بگذارید یمن خود نگران امور خودش باشد."
او گفت: امیدواریم که برادرانمان در ایران در امور داخلی یمن دخالت نکنند و موقعیت حساس یمن را در نظر داشته باشند.
آقای هادی جانشین علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین یمن شده است. آقای صالح برای نزدیک به ۳۳ سال اداره امور یمن را در دست داشت، ولی با شدت گرفتن اعتراضات ضددولتی، در نهایت ناگزیر به کنارهگیری از قدرت شد
لئون پانتا، وزیر دفاع ایالات متحده، میگوید اگر ایران بخواهد کشتیرانی در خلیج فارس را مختل کند، با شکست مواجه خواهد شد.
وزیر دفاع ایالات متحده که روز چهارشنبه در کنفرانس خبری پنتاگون شرکت کرده بود، افزون بر بحران سوریه درباره ایران نیز سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، لئون پانتا در این نشست خبری گفت: «ایرانیها باید بفهمند که ایالات متحده و جامعه جهانی ایران یا عواملش را مسئول ایجاد وقفه در کشتیرانی در آن منطقه خواهند دانست.»
به گزارش رادیو فردا وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد: «ایالات متحده کاملا برای همه احتمالات آماده است. ما بر روی تواناییهایمان سرمایهگذاری کردیم تا اطمینان دهیم که تلاش ایران برای متوقف کردن کشتیرانی در خلیج فارس، از سوی ما با شکست مواجه خواهد شد.»
اظهارات وزیر دفاع آمریکا در حالی است که به تازگی این کشور حضور نظامی خود را در خلیج فارس تقویت کرده و بنا برگزارشهای منتشر شده، اعزام زیردریاییهای بدون سرنشین و کشتیهای مینروب تازه از جمله تحرکات تازه ایالات متحده در خلیج فارس است.
از سوی دیگر روز سهشنبه، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرد که آمریکا به همراه نزدیک به ۲۰ کشور دیگر رزمایشی در نزدیکی خلیج فارس برای مقابله با مینهای دریایی برگزار خواهد کرد. تاریخ این رزمایش ۲۶ تا ۶ مهر اعلام شده است.
با این حال جورج لیتل، سخنگوی پنتاگون، اظهار داشت که این رزمایش پیامی برای ایران نیست.
مقامهای کشوری و لشکری ایران، بارها اعلام کردهاند که در صورتی که منافع ایران تهدید شود توان بستن تنگه هرمز را دارند.
در همین حال در واکنش به افزایش زیردریاییها و کشتیهای مینروب آمریکایی در خلیج فارس، محمود فهیمی، معاون عملیات نیروی دریایی سپاه با بیاثر دانستن این اقدامات گفت: «ببینید آنها چقدر ضعف دارند که میخواهند از مینروبهای بدون سرنشین استفاده کنند، آنها اگر توان داشتند و میتوانستند مقابله کنند حتما با سامانههای سرنشیندار اقدام میکردند و با سامانه های بدون سرنشین اصلا این کارشدنی نیست.»
وی افزود: «نیروی دریایی سپاه تواناییهای دیگری علاوه بر مین برای مقابله با دشمنان دارد که در زمان لازم آمریکاییها متوجه آن خواهند شد.»
این هفته علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه به نیروهای آمریکایی هشدار داده بود که اگر قوانین «قوانین بینالمللی» را رعایت نکنند، عواقب آن را خواهند دید.
ندای سبز آزادی - سرانجام تهدیدات فدراسیون های جهانی مبنی بر تعلیق کاروان ورزشی ایران در المپیک ۲۰۱۲ لندن و هشدار نمایندگان مجلس در خصوص استیضاح وزیر ورزش، کارساز شد و مسئولان وزارت ورزش که ماه هاست این تهدیدات را ساخته و پرداخته ذهن مخالفان خود در داخل دانسته و بر اقدامات غیرقانونی خود اصرار می ورزیدند، از موضع خود کوتاه آمده و با اعزام روسای برکنار شده فدراسیون های ورزشی به عنوان سرپرست بازیهای ۲۰۱۲ لندن موافقت کردند.
پس از مخالفت IOC و تعلیق قایقرانی و تهدید به تعلیق تیروکمان ایران از سوی فدراسیونهای جهانی، مسئولان وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و فراکسیون ورزش مجلس به گفت و گو و رایزنی پرداختند و در نهایت محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان با اعزام روسای فدراسیونهای برکنار شده (دنیامالی و صفایی) به همراه المپیکیهای قایقرانی و تیروکمان به بازیهای ۲۰۱۲ لندن موافقت کرد و بدین ترتیب خطر تعلیق از سر کاروان ورزشی ایران موقتا برداشته شد. هر چند احضار وزیر ورزش به مجلس جهت پاسخگویی به سوالات نمایندگان به وقت خود باقی است.
نکته قابل توجه اینکه هنوز فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان نماینده اعزامی کشورمان به المپیک را مشخص نکرده و خطر تعلیق کاملا از میان نرفته است.
بحران تعلیق فدراسیون های ایران پس از آن دامن کاروان ورزشی کشورمان در المپیک را گرفت که دولت بر خلاف قانون اقدام به برکناری روسای فدراسیون های ورزشی و درخالت در کار آنان کرد که با واکنش فدراسیون های جهانی و تعلیق ایران مواجه شد.
DVD بازیهای لیگ برتر جایگزین پخش زنده!
اختلافات میان مسئولان فدراسیون فوتبال و مدیران صدا و سیما جمهوری اسلامی بر سر حق پخش تلویزیونی مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور این هفته نیز ادامه یافت و در تازه ترین اقدامات، فدراسیون فوتبال در نامه ای خطاب به غلامرضا بهروان سرپرست سازمان لیگ برتر تاکید کرد، تا اطلاع ثانوی ورود دوربین های صدا و سیما به ورزشگاه های محل برگزاری رقابتهای لیگ برتر ممنوع است.
در این نامه «عدم توافق برسر انعقاد قرارداد میان فدراسیون فوتبال و صدا وسیما در خصوص حق پخش و ضبط تلویزیونی دوزادهمین دوره مسابقات لیگ برتر فصل ۹۲-۹۱» به عنوان علت مخالفت فدراسیون با پخش مستقیم مسابقات از صدا و سیما درج شده است.
مدیران صدا و سیما می گویند که رئیس این سازمان فقط با افزایش یک میلیارد تومانی مبلغ حق پخش تلویزیونی، آن هم برای دو فصل (هر فصل ۵۰۰ میلیون تومان) موافقت کرده است اما مسئولان فدراسیون فوتبال چنین پیشنهادی را نپذیرفتند و در نهایت مذاکرات بدون نتیجه خاتمه یافت.
علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال پیشتر در واکنش به این موضوع اعلام کرده بود به دلیل عدم تعهد مسئولان صدا و سیما به قرارداد فیمابین و بر اساس بند موجود در قرارداد، آن را فسخ کرده است.
مسئولان فدراسیون فوتبال در پاسخ به این پرسش که در این بین مردم و علاقه مندان به فوتبال از چه طریقی مسابقات را تماشا کنند گفته اند: «مسابقات را خودمان ضبط میکنیم و به صورت DVD در اختیار مردم قرار میدهیم.»
از سوی دیگر مسئولان صدا و سیما نیز اعلام کردند در صورت پافشاری فدراسیون مسابقات لیگ برتر پخش نمیشود و تنها به صورت زیرنویس نتایج آن اعلام خواهد شد
گفته میشود مبلغ پیشنهادی مسئولان صدا و سیما ۱۴ میلیارد تومان برای هر فصل بوده که با احتساب ۵۰۰ میلیون اضافه شده به ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان میرسد.
این در شرایطی است که گفته شده شرکتی که با فدراسیون فوتبال برای پخش مسابقات لیگ به توافق رسیده، حاضر است ۱۵۰ میلیارد تومان بابت حق پخش تلویزیونی پرداخت کند.
مراسم بدرقه المپیکیها و پاقدم احمدینژاد
مراسم بدرقه کاروان المپیک ایران اعزامی به مسابقات المپیک ۲۰۱۲ لندن که با حضور سر زده محمود احمدی نژاد برگزار شد، با حاشیه های زیادی همراه بود.
بسیاری از ورزشکاران شرکت کننده در این مراسم به دلیل طولانی شدن جشن و خستگی مفرط در اواسط مراسم، آکادمی ملی المپیک محل برگزاری جشن را ترک کردند.
به گزارش رسانه های داخلی حمید سجادی معاون وزیر ورزش و جوانان که به سبب عملکرد این وزارت خانه طی ماه های اخیر چالش های زیادی بر سر ورزش ایران پدید آمده است در این مراسم از پاسخگویی به سوالات متعدد خبرنگاران امتناع کرده و به آنها توصیه کرده که به جای طرح سوال از وی، در جشن شرکت کرده و از مراسم لذت ببرند!
نکته دیگر این که هنگام اعلام اسامی المپیکی ها، با اعلام نام هر ورزشکار مراسم آتشبازی برگزار شد اما در این میان نام محمد بیداریان، شناگر پرحاشیه ایران که با وجود مخالفت های بسیاری از کارشناسان و شناگران کشور قرار است جایگزین محمد علیرضایی رکورددار شنای ایران به المپیک لندن اعزام شود به چشم نمیخورد.
گفته می شود که بیداریان از بستگان وحید مرادی از مدیران ارشد فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو کشور است.
حضور سرزده محمود احمدی نژاد در مراسم بدرقه کاروان المپیک ایران در حالی صورت گرفته که ورزشکاران و علاقه مندان به ورزش خاطرات نه چندان خوشایندی از حضور رئیس دولت در مراسم ها و مسابقات ورزشی را در ذهن خود دارند.
حضور سرزده محمود احمدی نژاد در ورزشگاه آزادی تهران در مسابقه حساس میان ایران و عربستان در مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۲ آفریقای جنوبی که تیم ایران در مقابل چشمان بیش از صد هزار تماشاگر در تهران مغلوب عربستان شد و از رهیابی به مسابقات جام جهانی بازماند، و همچنین حضور سرزده رئیس دولت در فینال مسابقات جام جهانی کشتی در تهران که با شکست تلخ فردین معصومی کشتی گیر سنگین وزن تیم ملی ایران مقابل حریف امریکایی و باخت تیم ملی کشتی ایران خاطره تلخی را برای علاقه مندان رقم زد.
علی دایی: چه شد که مراجع ما تغییر کردهاند!؟
چالش میان مدیرعامل باشگاه پرسپولیس و مسئولان فدراسیون فوتبال بر سر برگزاری مسابقات در ایام ماه رمضان که پای مراجع تقلید و برخی از چهره های مذهبی را هم به مستطیل سبز کشید این هفته نیز با واکنش های دیگری از سوی موافقان و مخالفان این مسئله ادامه یافت.
مدیران باشگاه پرسپولیس می گویند حتی به قیمت کسر امتیازات این تیم نیز حاضر به بازی کردن در ماه رمضان نیستند و از سوی دیگر مسئولان فدراسیون با ابلاغ بخشنامه ای ضمن تاکید بر برگزاری مسابقات در ماه رمضان از کلیه تیم های ورزشی خواسته اند تا تمرینات خود را به بعد از افطار موکول کنند.
در این بین صحبت های علی دایی بازیکن پرآوازه فوتبال کشور و سرمربی فعلی تیم راه آهن در این باره جالب توجه بود.
سرمربی راه آهن در این باره به خبرگزاری ایسنا گفته که «من با لغو بازی لیگ در ماه رمضان مخالفم و یک سوال دارم که تا به حال نتوانستهام جواب آن را بگیرم و آن این است که مگر ما ایرانیها به تازگی مسلمان شدهایم؟ مگر مراجع ما تغییر کردهاند؟ بازیهای لیگ در ایران همه سال در ماه رمضان برگزار میشود. پس ما یک شبه مسلمان نشدهایم که بخواهیم امسال بازیها را به تاخیر بیندازیم. اصلا این موضوع شدنی نیست چون در صورت تاخیر بازیها زمانی برای برگزاری لیگ نمیماند. گرچه من به خاطر شرایط تیمم دوست دارم لیگ تعطیل شود تا زمان عقب مانده را جبران کنم.»
دایی تاکید کرده که «۳۰ سال است حکومت کشور ما اسلامی شده و ماه رمضان هم امسال نیامده. اگر بازی در ماه رمضان خلاف بوده چرا تا به حال بازی کردهایم؟ به اعتقاد من ما نباید از شعارهایی استفاده کنیم تا بخواهیم خودمان را مطرح کنیم. شاید من نوعی با تصمیم فدراسیون مخالف باشم اما در هر صورت باید تابع جمع باشیم و قوانینی که مراجع بالاتر میگذارند را عمل کنیم.»
سیدمصطفی تاجزاده، عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و جبهه مشارکت در پیام تسلیتی که از زندان اوین صادر کرده است، درگذشت خواهر مهدی کروبی را به وی تسلیت گفت.
متن این پیام تسلیت به گزارش نوروز در پی می آید:
کل نفس ذائقة الموت
جناب حجة الاسلام والمسلمین شیخ مهدی کروبی
خبر تأسف بار درگذشت خواهر گرامی تان در دوران حصرشما اندوهی مضاعف بر دل ها بار می کند. از دست دادن عزیزان فی نفسه سوزناک است چه رسد به آن که امکان حضور در مراسم تششیع و ترحیم و سوگواری نیز از انسان سلب شود. باری دون مایگان را چنان تدبیر شاید و بزرگان را چنین صبر و پایداری باید.
رحمت و رأفت الهی را برای آن مرحومه و سلامت، عزت و سرافرازی برای شما و کلیه بازماندگان از آن بیت مکرّم آرزومندم.
سید مصطفی تاجزاده
قرنطینه اوین – تیرماه ۱۳۹۱
حراست دانشگاه اصفهان به دانشجویان این دانشگاه اخطار داده است که باید هر چه زودتر از شبکه اجتماعی فیس بوک خارج شوند.
به گزارش دانشجونیوز، هم زمان با افزایش فشار بر کاربران اینترنت در ایران، حراست دانشگاه اصفهان خطاب به دانشجویانی که عضو فیس بوک هستند، اعلام کرده است که باید هر چه زودتر از این شبکه اجتماعی خارج شوند.
حراست دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرده است “با دانشجویانی که از این قانون سرپیچی کنند طبق مقررات انضباطی برخورد خواهد شد و احکام سنگین انضباطی از جمله تعلیق و اخراج از دانشگاه در انتظار آنان خواهد بود”.
پیش از این نیز در شماری از دانشگاه های کشور برخی از دانشجویان به دلیل مطالب مندرج در صفحه های فیس بوک به کمیته انضباطی احضار شده بودند.
در دی ماه سال گذشته نیز مسئولین دانشگاه علوم و فنون بابل در اطلاعیه ای خطاب به دانشجویان اعلام کرده بود که عضویت آنان در شبکه اجتماعی فیس بوک ممنوع بوده و با دانشجویان متخلف برخورد خواهد شد.
یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز چندی پیش اعلام کرد که به دلیل تصاویر منتشر شده از یک مهمانی خصوصی همراه با سایر دانشجویان، در صفحه فیس بوک خود، به کمیته انضباطی احضار شده است.
علاوه بر این، در ماه های اخیر تیم سایبری سپاه نیز اقدام به بازداشت هماهنگ شمار زیادی از کاربران اینترنت در شهر های مختلف ایران با اتهاماتی چون توهین به مقدسات در فضای مجازی کرده است.
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با صدور بیانیه ای به مناسبت تعویض مدیریت و مسئولان زندان اوین به تشدید بدرفتاری ها با زندانیان اعتراض کردند.
به گزارش نوروز، این خانواده ها به مسئولین جدید زندان اوین هشدار داده اند تا حداقل حقوق زندانی را در مورد زندانیان اعمال دارند و در غیراین صورت آماده پرداخت هزینه های بعدی این بی توجهی باشند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: “می خواستیم دلواپسی هایمان را از مخاطرات جدی برای سلامت عزیزانمان در آستانه ماه خدا بیان کنیم و ممانعت از اقدامات درمانی لازم را مورد شکوه قرار دهیم که اقدامات ضدحقوق بشری مانند استفاده از دست بند و پابند برای انتقال زندانیان سیاسی به بیمارستان ها و دیگر مراکز درمانی و تفتیش های حرمت شکنانه، باردیگر خوی برده داران دوره جاهلیت و قرون وسطی را به یادمان آورد که حقارت و دون مایگی خود را با تحقیر انسان های دیگر فرو می پوشاندند.”
متن کامل بیانیه خانواده های زندانیان سیاسی در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
ماه های پربرکت رجب و شعبان را سپری کرده در آستانه ماه رمضان قرار داریم اما ظاهرا مدعیان مسلمانی که زمام امور این کشور را به گزاف به دست گرفته اند ماه های حرام و غیرحرام فرقی برایشان ندارد و اعمال ستمی که برایشان خوی و عادت شده گاه در این ایام و ماه ها بیشتر می شود که کمتر نمی شود!
می خواستیم در آستانه ماه خدا و بهار قرآن بار دیگر انسانیت و معنویت مردانی را که خود را مالک جسم و جان عزیزانمان می پندارند، با درخواست بازگشتشان به راه خدا و خواست مردم، محک بزنیم که با تعویض مسئولان زندان از رئیس تا برخی مأموران مواجه شدیم و هنوز به فکر فال نیک زدن در مورد این تغییر نیفتاده با تشدید رفتارهای غیرانسانی آن ها نسبت به آزادگان دربندمان مواجه شدیم. می خواستیم دلواپسی هایمان را از مخاطرات جدی برای سلامت عزیزانمان در آستانه ماه خدا بیان کنیم و ممانعت از اقدامات درمانی لازم را مورد شکوه قرار دهیم که اقدامات ضدحقوق بشری مانند استفاده از دست بند و پابند برای انتقال زندانیان سیاسی به بیمارستان ها و دیگر مراکز درمانی و تفتیش های حرمت شکنانه، باردیگر خوی برده داران دوره جاهلیت و قرون وسطی را به یادمان آورد که حقارت و دون مایگی خود را با تحقیر انسان های دیگر فرومی پوشاندند.
اینک عزیزان دربند ما با این که شدیداً به اقدامات درمانی نیازمندند، به علت اجبار به استفاده از دست بند و پابند از انتقال به مراکز درمانی خودداری می کنند و این امر موجب خوشامد کینه توزانی شده که با اکراه و بی میلی تمام و تنها برای رفع تکلیف، به سامان کردن امورات زندانیان سیاسی را دنبال می کنند. ما خانواده های زندانیان سیاسی اما برای سلامت عزیزانمان به قدر همه زندگی مان ارزش قائلیم و حاضر نیستیم بی مبالاتی های مسئولین جدید زندان اوین را که گویی هیچ فرقی میان زندانیان عادی و سیاسی قائل نیستند و آمده اند که فرمایش مضحک جناب لاریجانی را مبنی بر نداشتن زندانی سیاسی به شکلی تازه با ایجاد مخاطره برای جانشان مورد تأیید قرار دهند، تحمل کنیم.
ما خانواده های زندانیان سیاسی بدین وسیله به مسئولین جدید زندان اوین و مسئولان سایر زندان های کشور اخطار می کنیم: پیش از این که شاهد اقدامات عملی ما در مقابله با بدرفتاری هایشان با زندانیان سیاسی و خانواده های آنان باشند و پیش از این که نام هایشان به لیست سیاه دلانِ بدکردارِ تاریخ اضافه شود، به خود آمده حداقل حقوق زندانی را در مورد این عزیزان اعمال دارند که در غیراین صورت پرداخت هزینه های بعدی برعهده خودشان است. همان بدرفتاری ها که نماینده مردم تهران جناب آقای دکتر مطهری به آن اذعان داشته و دادستان تهران را از آن برحذر داشته است و ما شاهدانی برآن رفتارهای زشت و ناشایست هستیم که در صورت لزوم در دادگاه صالح شهادت خواهیم داد.
بار دیگر فرارسیدن ماه مبارک رمضان را بهانه ای قرار می دهیم برای توصیه به تقوای الهی و پرواپیشگی در حالی که می دانیم او از رگ گردن به ما نزدیک تر است. و استخلاص از آتش دوزخ را با توبه و انابه به درگاه حضرت حق و اعاده حقوق ناس و رد مظالم و ستم هایی که بر جان و مال انسان ها روا داشته اند، یادآور می شویم.
والسلام علی من اتبع الهدی
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی
آخرین روزهای ماه شعبان- تیرماه ۱۳۹۱
انفجار در یک اتوبوس حامل گردشگران اسرائیلی به کشته شدن دست کم سه نفر و زخمی شدن ۲۰ نفر انجامید.
پس از این حادثه که امروز در شهر بورگاس، چهارمین شهر بزرگ بلغارستان اتفاق افتاد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، جمهوری اسلامی را مقصر این حمله معرفی کرد.
به گزارش بی بی سی، نتانیاهو گفته است: "ایران مسئول حمله تروریستی در بلغارستان است. ما واکنش سختی به تروریسم ایران نشان خواهیم داد."
مطابق آنچه شاهدان عینی به تلویزیون اسرائیل گفتهاند یک نفر وارد اتوبوس شد و بلافاصله پس از آن انفجاری مهیب رخ داد.
فرودگاه بورگاس هم اکنون بسته شده است.
کاخ سفید نیز حمله به گردشگران اسرائیلی را محکوم کرد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید گفت: "ایالات متحده آمریکا چنین حملاتی علیه افراد بی گناه، بخصوص کودکان، را به قویترین لحن محکوم می کند."
اگرچه هیچ مدرکی ارائه نشده اما تلویزیون اسرائیل می گوید که همه شواهد حاکی از این است که حمله به اتوبوس گردشگران اسرائیلی در بلغارستان کار حزب الله لبنان بوده است.
سید محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین، نسبت به پیامدهای اجتماعی بحران اقتصادی کشور هشدار داد.
به گزارش وبسایت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، آقای خاتمی در دیدار اعضای شورای مرکزی این تشکل دانشجویی، با تبریک اعیاد شعبانیه و یادآوری حادثه تلخ ۱۸ تیرماه، خاطره دانشجویان و دانشگاهیانی که در این واقعه مظلوم واقع شدند را گرامی داشت.
سید محمد خاتمی سپس با تشریح وضعیت کشور، مشکلات معیشتی مردم را از مسائل مهم جاری برشمرد و اظهار امیدواری کرد که شاهد تحولاتی به نفع انقلاب و کشور و مردم باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: نشانه هایی برای تغییر فضا هست، هرچند خیلی چشمگیر نیست! تبعات اجتماعی بحران اقتصادی که امروز شاهد آن هستیم بسیار خطرناک است و باید هر چه زودتر برای آن فکری کرد.
رئیس جمهوری سابق ایران با تأکید بر لزوم اجرای بدون تنازل و بی کم و کاست قانون اساسی خاطرنشان کرد: باید به ظرفیت های معطل مانده و اجرا نشده قانون اساسی توجه کرد و برای اجرای کامل آن تلاش کرد. همه می گویند قانون اساسی باید اجرا شود. ما گفته ایم قانون اساسی را قبول داریم و آن را عامل اصلی نظم در جامعه می دانیم؛ جناب مهندس موسوی گفته اند مبنایشان همان بیانیه شماره ۱۷ است که بر حرکت در چارچوب قانون اساسی و اجرای بدون تنازل آن تأکید دارد.
باید گروه های حقوقی و سیاسی تشکیل داد و روی این موضوع بحث کرد. مطالعه و فعالیت فکری بر روی قانون اساسی از منظر سیاسی و حقوقی بسیار مهم است و شما می توانید در انجمن اسلامی روی این موضوع کار کنید.
رئیس بنیاد باران در تبیین جریان اصلاحات گفت: ما در چارچوب جمهوری اسلامی و با پای بندی به اسلام عمل می کنیم و با سکولاریزم از یک سو و خشونت طلبی و جزم گرایی از سوی دیگر مخالفیم. ما اصولی داریم: اسلام، قانون اساسی و جمهوری اسلامی. اما این منافاتی ندارد با این که به بعضی امور انتقاد داشته باشیم. از جمله اصول ما این است که ما از حقوق کسی که با ما نیست، ولی برانداز هم نیست دفاع می کنیم. اگر کسی برانداز نبود باید در عین مشخص کردن مرزهای هویتی از حقوقش دفاع کرد.
سید محمد خاتمی در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری و مواضع اصلاح طلبان افزود: نظر من رسیدن به اجماع در میان اصلاح طلبان است. در عین حال که اگر قرار است شاهد انتخابات پرشوری باشیم، باید فضای مناسب نیز مهیا شود و عمده این مسؤولیت مهم متوجه حکومت است که باید فضای مناسب را فراهم آورد. مباحثی که در فضای کنونی مطرح می شود و نام هایی که به میان می آید بیشتر در حد گمانه زنی است. ما دغدغه ها و مطالبات خودمان را داریم و باید آنها را مطرح کنیم.
رئیس جمهوری سابق ایران سخنان خود را با تأکید مجدد بر مرام اصلاح طلبی این گونه پایان داد که: باید تلاش کنیم تا بتوانیم گامی به جلو برداشته و تغییراتی هرچند کوچک را رقم بزنیم. نباید انتظار برآورده شدن حداکثرها را در زمان های کوتاه داشت. باید واقع بین بود و گام هایی برای عبور از فضای امنیتی کنونی و برطرف شدن مشکلات برداشت. شما نیز دغدغه ها و مطالبات خود را مطرح نموده و به فضای بحث و گفتگو دامن بزنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر