-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۲۷, سه‌شنبه

Latest News from Iran Green Voice for 07/17/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ندای سبز آزادی ـ رضا ماندگار: سیر صعودی و غیرقابل مهار گرانی کالاها، دیگر نیاز به خبر ندارد. لایه‌های مختلف جامعه ایران به خصوص اقشار نابرخوردار و طبقه متوسط، در صف نخست هجمه و آسیب ایستاده اند. تنها لشکر بیکاران و نیز کارگران و کارمندان و حقوق بگیران و کسبه ی خرده پا، قربانیان گرانی و تورم و تحریم و سوء مدیریت و ناکارآمدی دولت اقتدارگرا در ایران نیستند. طلاب، هرچند در حکومت دینی ایران، مورد طعن و انتقاد برخی شهروندان هستند، اما بی شک ازجمله بخش های پایینی هرم درآمدی جامعه محسوب می شوند. به ویژه آن هایی که نسبتی و رابطه ای با حکومت و درآمدهای نفتی ندارند و در قالب همکاری های سیاسی و فرهنگی و مذهبی، به شیر نفت متصل نیستند. اینان، بی گمان بخش عمده ی طلاب ایران را تشکیل می دهند. طلبه هایی که به هر انگیزه و علت، همراه حوزه شده اند و عمدتا از محل شهریه ها ارتزاق می کنند.

 

متوسط درآمد/شهریه طلاب چقدر است؟

شهریه مبلغی است که در اول هر ماه قمری به طلاب حوزه علمیه پرداخت می‌شود. مراجع، متولی اصلی پرداخت شهریه هستند. محل درآمد شهریه‌ نیز از وجوهات شرعی مردم است که به مراجع پرداخت می‌شود. شهریه همانند بورس تحصیلی است. شهریه طلاب بر اساس تأهل و تجرد و میزان تحصیلات متفاوت است. شهریه از حدود پنجاه هزار تومان (طلبه های مجرد در دوره مقدمات) شروع می شود و در بالاترین سطح به حدود 300 هزار تومان می رسد (یعنی طلبه معیل سطح سه).

چنان که روات حدیث گزارش کرده، از این مقدار، حدود سی هزار تومان بابت حق بیمه کسر می‌شود و رقمی حدود 40 هزار تومان نیز ماهیانه بابت کمک اجاره به برخی طلاب از طرف رهبر جمهوری اسلامی پرداخت می‌شود. از طرف مرکز خدمات حوزه علمیه نیز ماهیانه چهل هزار تومان بن کارت به طلاب رده بالا اهدا می‌شود. در برخی مناسبت‌های مذهبی نیز مبلغی به عنوان عیدی به شهریه اضافه می‌شود.

در حال حاضر علاوه بر رهبر جمهوری اسلامی، مراجع تقلید، آیات سیستانی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، موسوی اردبیلی، مکارم شیرازی، مظاهری، نوری همدانی، سیدصادق روحانی، علوی گرگانی عهده‌دار شهریه طلاب هستند. و این البته جز حوزه ها و کلاس های درس مراجعی چون آیات صانعی، دستغیب و بیات است که مراجع منتقد و حامی جنبش سبز، و نیز «غیرخودی حکومت» محسوب می شوند و کلاس های درس و بحث آنان با محدودیت مواجه است.

پاییز سال پیش که هنوز گرانی و تورم خیز برنداشته بود، آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع همسو با حاکمیت، در اظهارنظری گفت: «اگر مشکلات معیشتی حل نشود طلبه خوب درس نمی خواند و در این صورت بازدهی مطلوبی نیز نخواهد داشت.»

وی مسائل معیشتی طلاب و روحانیان را مورد توجه قرار داد و توصیه کرد «طلابی که دچار مشکلات معیشتی و مالی هستند شناسایی شوند و در جهت حل مشکلات آنان اقدام شود.»

یک کارشناس حوزه معتقد است، «سطح شهريه طلاب، به طور متوسط، نسبت به ساير اصناف مشابه خودشان كم تر است»

محسن غرویان معتقد است: «عموم طلبه ها، الآن مشكل دارند و ميزان شهريه، از حدّ مطلوبي برخوردار نيست. اين امر، باعث شده است كه بعضا به كارهايي روي بياورند كه در شأن طلبگي نيست. بعضي از طلاّب واقعا براي تأمين زندگي شان در مضيقه هستند.»

پديده «چندشغلي شدن» طلاّب در همین وضع و فضای معیشتی رخ می نماید.

با توجه به ازدواج طلاب در سنین کم، طبیعتا هزینه های زندگی متاهلی به شکلی مشدد بسیاری از آنان را درگیر می کند.

افزون بر این، پایگاه طبقاتی خانواده اغلب طلبه ها، آنان را در موقعیت دشوارتری به جهت معیشت قرار می دهد، و به تعبیری امکان حمایت خانواده ها نیز ـ که در جامعه ایران امری رایج است ـ در اینجا کمتر می شود.

 

اعتراف محافظه کاران به فشار معیشتی بر طلاب

سایت همسو با حاکمیت جهان نیوز در گزارشی از وضع معیشتی و اقتصادی طلاب، با تاکید بر این نکته که «موج گرانیهای چند ماهه اخیر ملموس تر از آن است که نیازی به گفتن داشته باشد، رشد صعودی قیمتها در برخی از کالاها روزانه  و در برخی بصورت هفتگی است»، افزوده: «بخش زیادی از طلبه های عموما جوان حوزه، در حال تحصیل هستند شهریه ای در حد دویست وپنجاه تا سیصد هزار تومان به آنها داده می شود آنها درآمد دیگری ندارند خانه ای هم ندارند و مانند بسیاری از جوانان مستاجر هستند برخی از آنها یک یا دو فرزند هم دارند ، گرانی بشدت این دسته از طلاب را که تعداد متنابهی هم هستند تحت فشار قرار داده است.»

این سایت همسو با اقتدارگریان تصریح کرده که «رشد قیمت اجاره بهای خانه در قم به اندازه ای است که برخی از طلاب را با مشکل اساسی مواجه کرده است برخی از صاحبخانه ها که فشارهای زندگی را حس کرده اند تصمیم گرفته اند تا این مبالغ را با اجاره بالا تامین کنند طلبه های جوان که این مبالغ بالا را ندارد چاره ای ندارد جز اینکه در خانه هایی که در حد و شان خود نیست سکونت کند یا مجبور هستند چند قطعه طلای همسر خود را که یادگار ازدواج آنهاست بفروشند». مطلب مزبور افزوده است: «سبد غذایی آنها نیز با مشکل اساسی مواجه شده است طلبه ای که سالانه بیشتر از دو سه کیلو گوشت مصرف نداشته مجبور است انصراف خود را از این مقدار نیز اعلام کند حال اگر از خود او بگذریم معلوم نیست همسر و فرزند او چه گناهی دارند.»

این گزارش در مورد نحوه ی تامین هزینه های زندگی توسط طلاب نوشته است: «برخی از طلاب برای جبران این وضعیت مجبور شده اند به کارهای نیمه وقت و پاره وقت رو آورند مثلا برخی در موسسات بصورت ساعتی کار می کنند البته با دستمزدی بسیار ناچیز، برخی از طلاب که ماشین دارند سعی می کنند بخشی از روز را به مسافرکشی بپردازند که ممکن است این کار مخفیانه و بدون اطلاع خانواده انجام گیرد.»

 به اذعان این سایت همسو با حاکمیت: «در جلسات خصوصی طلاب، بحث گرانی بسیار داغ است و در هر جلسه ای این مساله مطرح می شود. نگرانی آنها از دو جهت است : اول اینکه این گرانی ها که خود نیز آن را بخوبی و بیشتر از مردم هم لمس می کنند با مردم چه می کند با این نارضایتی های مردم چه باید کرد آیا چاره ای برای این کار نیست؛ و دغدغه دوم طلاب نیز در زمینه زندگی خود طلاب است. برخی از طلبه ها دوست دارند که این مساله را توجیه کنند اما اکثر طلاب در بحث گرانی مانند مردم فکر می کنند و از این ماجرای تلخ می نالند. معلوم نیست که طلبه هایی که زندگی آنها به سختی می گذرد چگونه می توانند در ادامه تحصیل موفق باشند.»

 

خرید از تعاونی ها و فروشگاه های ارزان فروش

فرید مدرسی ازجمله ناظران و روزنامه نگارانی که مسائل حوزه را رصد می کند، در مطلبی در همین خصوص نوشته: «اینها (طلاب و روحانیان) هم بلدند در صف بایستند؛ حتی پیرمردهایشان هم از صف ایستادن، ابایی ندارند. برایشان مهم است که کالای روزمره‌شان را یک ریال ارزان‌تر بخرند. بخاطر خریدن 50 تومان ارزان‌تر مرغ، تخم‌مرغ، روغن، برنج و ... از آن سوی شهر به این سو می‌آیند. میان کودکانشان آنچنان از اسباب‌بازی‌های گران خبری نیست. ساده به مدرسه‌ می‌روند و زنگ تفریح لقمه نان و پنیری با خیار می‌خورند. چراکه همه آنان «آقازاده» نامیده نمی‌شوند. آقازادگی راه و رسمی دارد و تبار و مکنتی. البته آن آقازاده‌ها با آقازاده‌های کنونی هم تفاوت‌ها دارند. آقازاده‌ها زیر ذره بین پدر هستند و آنچنان رفتار می‌کنند تا جایگاه پدر میان حوزویان، هم رتبه‌ها و مردم کوچه و بازار متزلزل نشود. ساده هستند و آرام. شیطنت‌شان در خانه مهار شده است. محدودیت‌هایشان زیاد است و بدون اغماض.»

وی درعین حال می افزاید که «گویی امروز روحانیت به گونه‌ای دیگر دیده می‌شود و بر اساس مثل غلطی: «مشت نشانه خروار است» همه را در یک خط می‌بینند.»

واقعیت زندگی اغلب طلاب در ایران اما از واقعیت زندگی اکثریت جامعه جدا نیست؛ چنان‌که از واقعیت زندگی اغلب سپاهیان و بسیجیان؛ اینان عمدتا در همان موقعیت اقتصادی قرار دارند که لایه‌های نابرخوردار جامعه ایران (بیکاران، کارگران و کارمندان و طبقه متوسط) در آن زندگی می‌کنند. اینان ـ به‌خصوص بخش‌هایی که نسبتی با حاکمیت دینی ندارند و از شیر نفت تغذیه نمی‌کنند ـ با مصائب اقتصادی فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

 


 


ندای سبز آزادی - مخالفت با اختلاط دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه‌ها و موضوع تفکیک جنسیتی این روزها به بحث اصلی مسوولان حکومتی و برخی روحانیون حامی سیاست‌های نظام بدل شده و این هفته محسن قرائتی در جمع تعدادی از دانشجویان عضو تشکل های سیاسی وابسته به حکومت، گفته که «باید جز در موارد ضرورت، کلاس های درسی دانشجویان دختر و پسر از هم تفکیک شود.»

این روحانی نزدیک به حکومت در ادامه از مسوولان خواسته تا «آرایش دانشجویان را ممنوع کنند» و گفته که «اگر در این زمینه به دین هم کاری نداشته باشیم، این موضوع ضربه علمی به دانشجویان می زند.»

قرائتی به مسوولان پیشنهاد داده که «کلاس های درس صبح به دانشجویان دختر اختصاص یافته و پسران در کلاس های درس عصر شرکت کنند.»

محسن قرائتی همچنین از دانشجویان خواسته است که «نظام جمهوری اسلامی را تضعیف نکنند.»

کارگروه‌های تخصصی "عفاف و حجاب"

مديركل دفتر مطالعات فرهنگی و برنامه‌ریزی اجتماعی وزارت علوم  اعلام کرده که تاکنون چهار جلسه توسط کارگروه تخصصی «عفاف و حجاب» در این دفتر برگزار شده است.

نمایندگان دستگاه‌هایی هم چون نهاد رهبری در دانشگاه ها، مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوری، شورای فرهنگی و اجتماعی زنان، بسيج، نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه علمی و كاربردی در این کارگروه تخصصی حضور دارند.

علی آدمی مدیرکل دفتر مطالعاتی فرهنگی و برنامه ریزی اجتماعی وزارت علوم همچنین گفته که «انعكاس فعاليت‌های فرهنگی و تربيتی مديران در كارنامه عملكرد آنان»، «توجه و تاكيد بيشتر به مقوله تسهيل ازدواج و پايدار دانشجويی» و «ارائه الگوهای مناسب علمی محجبه» از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسات است.

از سوی دیگر مدیر کل نظارت و ارزیابی فرهنگی وزارت علوم هم اعلام کرده که دانشگاه های شهرستان ها تا انتهای هفته جاری و دانشگاه های تهرانی در هفته اول ماه رمضان فرصت دارند تا اطلاعات فرهنگی خود را به صورت حضوری در اختیار وزارت علوم قرار دهند.

دانشگاه‌ها بازوی ارتش سایبری

پس از دانشگاه های صنعتی شریف و دانشگاه مالک اشتر که نزدیک به نهادهای نظامی است، این هفته دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به همیاری ارتش سایبری ایران در هک سایت های اینترنتی و مبارزه با حملات اینترنتی احتمالی به سایت های مراکز دولتی و هسته ای پیوست.

شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به عنوان مسئول ایجاد شبکه دفاع در برابر حملات سایبری اعلام کرده است.

به گزارش دانشجونیوز علیرضا رهایی رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرده که پژوهشکده ICT این دانشگاه به منظور جلوگیری از حملات روزانه سایبری، طرح ایجاد شبکه دفاع سایبری را در دستور کار قرار خواهد داد.

رهایی می‌گوید: «با توجه به حملات روزانه ای که به بسیاری از بخشهای مختلف صنایع های تک می شود، انجام یک پروژه زیربنایی و ایجاد یک سیستم امنیت اطلاعات از اولویت خاصی برخوردار بود.»

در سال های اخیر گزارش های مختلفی از حملات سایبری به بخش های مختلف صنعتی و هسته ای کشور منتشر شده است.

«استاکس نت» و «دوکو» دو ویروس انتشار یافته در تجهیزات و تاسیسات هسته ای ایران بودند که طی دو سال گذشته بخشی از فعالیت های هسته ای ایران را مختل کردند.

پس از آن بود که اعلام شد شبكه اینترنتی وزارت نفت، شركت ملی نفت ایران، شركت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، شركت ملی گاز، شركت نفت فلات قاره، نفت و گاز پارس و چندین شركت زیرمجموعه شركت ملی نفت مورد حملات سایبری قرار گرفته و برای مدتی به طور كامل قطع شد.

اما نکته قابل توجه در این میان اظهارات مسوولان دانشگاه لرستان مبنی بر اعطای جایزه به دانشجویانی است که سایت های مخالف نظام جمهوری اسلامی را هک کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان گفته که به دانشجویانی که بتوانند سایت «ضد ارزشی» را هک و از کار بیندازند علاوه بر هزینه‌های از کار انداختن این سایت‌ها یک میلیون تومان هم جایزه می‌دهد.

بازداشت دو فعال دانشجویی دیگر

 

از اخبار دانشجویی در حوزه حقوق بشری نیز این هفته دو خبر درباره بازداشت فعالان دانشجویی در رسانه ها منتشر شد.

ابتدا نوید نزهت، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف، روز شنبه ١٧ تیرماه خود را برای گذراندن دوران محکومیت یک ساله اش به زندان اوین معرفی کرد. وی برای دومین بار برگه احضاریه جهت اجرای حکم را دریافت کرده بود.

به گزارش تارنمای دانشجونیوز، این دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف پیش تر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت پیرعباسی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود و حکم دادگاه بدوی عینا در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

همچنین مسعود حسین‌زاده فعال پیشین دانشجویی و از دبیران سابق تشکل آرمان نیز این هفته در تبریز بازداشت شد.

منابع حقوق بشری گزارش داده اند که روز دوشنبه ۱۹ تیرماه سال جاری عده‌ای از مامورین اداره اطلاعات تبریز وارد خانهٔ پدری مسعود حسین‌زاده شده و اقدام به تفتیش خانه کردند.

در این حمله ماموران وسایل شخصی مسعود حسین‌زاده از جمله دو عدد کیس کامپیو‌تر و کتابهای شخصی او را با خود برده و خودش را نیز بازداشت کردند.

تا کنون علت بازداشت این فعال سیاسی به خانواده وی اعلام نشده است.

حافظ قرآن یا نخبه علمی!؟

یکی از مقامات مسئول در نهاد نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه های کشور گفته است که دانشجویان حافظ قرآن نامشان به ‌عنوان نخبه در بنیاد نخبگان کشور به ثبت می‌رسد.

به گزارش دانشجونیوز، محمد طاهری خرم آبادی، مدیر برنامه‌ریزی تشکل‌ها، کانون‌ها و هیأت‌های دانشجویی دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور ‌نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، اعلام کرده است: «دانشجویانی که موفق به حفظ ٣٠ جز قرآن شوند نامشان به ‌عنوان نخبه در بنیاد نخبگان کشور به ثبت می‌رسد و دانشجویانی نیز که کمتر از ٣٠ جز و حتی سه یا چهار جز را حفظ کنند از مزایایی بهره‌مند می‌شوند.»

بر اساس تعریف بنیاد ملی نخبگان، "نخبه" به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم و هنر و فناوری و فرهنگ سازی و مدیریت کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری، موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور شود.

برگزیدگان المپیادهای علمی معتبر خارجی و داخلی، برگزیدگان از آزمون های سراسری، مخترعان و مکتشفان، برگزیدگان از میان دانش آموختگان رشته های دانشگاهی داخل کشور و حوزه های علمیه، برترین های مسابقات علوم قرآنی، شخصیت های برجسته علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور، آفرینندگان آثار بدیع و ارزنده ادبی و هنری، برگزیدگان اعضای هیات علمی دانشگاه ها و برگزیدگان مدرسین و محققین علوم حوزوی به عنوان نخبه از سوی اساسنامه بنیاد ملی نخبگان کشور شناخته می شوند.

از سوی دیگر دکتر انوشیروان محسنی بندپی، رئیس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به امتیاز فرهنگی آیین نامه ارتقای اساتید علوم پزشکی گفته که «اساتیدی که در برنامه راهیان نور تنظیم شده در امور هیات علمی وزارت بهداشت شرکت و گواهی شرکت دریافت می کنند، حسب مورد تا ٢ امتیاز فرهنگی، موضوع ماده یک آیین نامه را دریافت می کنند.»

دانشجوی پولی تبدیل به رئیس جمهور پولی می‌شود

وزیر علوم دولت محمود احمدی نژاد که چندی است نامش در میان متهمان اختلاس شرکت بیمه به میان آمده این هفته در نشست با برخی دانشجویان وابسته به تشکل های حکومتی در دانشگاه آزاد در خصوص مسئله دانشجوی مازاد بر ظرفیت یا همان دانشجوی پولی با دانشجویان به بحث و جدل پرداخت که این موضوع حاشیه‌های زیادی را به وجود آورد.

کامران دانشجو در اعتراض به دانشجویانی که از طرح دانشجوی پولی انتقاد کرده بودند با بیان این که «از خود شما هم مگر پولی‌‌تر پیدا می‌شود!» گفت: «در سال حدود ده تا دوازده میلیون‌تومان خرج تحصیل شما دانشجویان است که تمام آن را دولت می‌پردازد اما دانشجوی مازاد بر ظرفیت هم در کنکور شرکت می‌کند اما پولش را خودش می‌دهد.»

در همین بین یکی از دانشجویان از میان جمعیت با صدای بلند گفت که همین دانشجوی پولی در آینده تبدیل خواهد شد به وزیر پولی و رئیس‌جمهور پولی که این گفته با تشویق دانشجویان همراه شد.

بحث میان دانشجویان و وزیر علوم دولت احمدی نژاد تا جایی درگرفت که نهایتاً وزیر علوم با گفتن این جمله که "تفاوت نظر داریم" سعی کرد به بحث خاتمه دهد اما در ادامه یکی از دانشجویان از جای خود بلند شد تا روی سن بیاید و با دانشجو رو در رو صحبت کند اما این مسأله با ناراحتی وزیر علوم همراه شد و وی به نشانه اعتراض جایگاه خود را ترک کرد و از روی سن به پایین آمد.

«چه وقت بیگانه خواندن زبان عربی است!؟»

این هفته جمعی از دانشجویان زبان و ادبیات عرب دانشگاه تهران در نامه ای سرگشاده خطاب به رییس دانشگاه تهران، به طرح انتقال این گروه از دانشکده ادبیات و علوم انسانی به دانشکده زبان‌ها و ادبیات خارجه به سبب آن چه که "بیگانه خواندن" این زبان از سوی مسوولان امر می دانند اعتراض کردند.

این دانشجویان در نامه سرگشاده خود خطاب به فرهاد رهبر نوشته اند: «در این زمان که شاهد پیچ تاریخی جهان اسلام هستیم و بیش از هر زمان دیگر باید به صدور انقلاب اسلامی فکر کرده و خود را قسمت مؤثر و جداناپذیر از "امة واحده" جهان اسلام بدانیم؛ چه وقت بیگانه خواندن زبان عربی و انتقال این گروه آموزشی به دانشکده زبان‌های خارجه توسط مسئولین دانشگاه است؟!

در این نامه همچنین آمده که «همان زمان که ایرانیان با آغوش باز  اسلام را پذیرفتند و به تبع آن زبان عربی توسط همین ایرانیان نشر یافت و به گفته بسیاری از مورخان و ادیبان، خدمات ایرانیان به زبان عربی بیش از خود عرب‌ها به این زبان بوده تا جایی که بسیاری از مفاخر ادبیات فارسی آثار متعددی به زبان عربی دارند.»


 


در تهران انتخابات انجمن پزشکان عمومی که با وقفه‌ی چهار ساله و پس از شش بار تعویق انتخابات سرانجام در روز جمعه ۲۳ تیر در محل سازمان نظام پزشکی کشور برگزار شد با پیروزی قاطع اصلاح‌طلبان به‌پایان رسید.

به گزارش "نوروز"، هر یازده کرسی هیأت مدیره و یک کرسی بازرسی به نام این ائتلاف نوشته‌شد.

اعضای پیروز انتخابات به‌ترتیب آراء عبارتند از: دکترها عباس کامیابی، شهریار خاقانی، فربد رهنما، عبدالرحیم اسدی‌لاری، محسن مصلحی، فرامرز رفیعی، علی سجادی، عزت گل‌علی‌زاده، رضا ناوی، حمید طهماسبی و ملیحه کیان‌فر به‌عنوان اعضای هیات‌مدیره و هم‌چنین دکتر سعید کاظمی به‌عنوان بازرس.

بنا بر این گزارش انجمن پزشکان عمومی به‌عنوان نهاد مستقل تخصصی-علمی پزشکان عمومی که در سال ۱۳۷۲ تاسیس شده‌ بود و طی ۴دوره‌ی سه‌ساله در اختیار جریان محافظه‌کار و با نفوذ دکتر صدر رئیس سازمان نظام‌پزشکی ایران اداره می‌شد، از سال ۸۶ انتخابات هیات‌مدیره را برگزار نکرده‌ بود.

بر اساس این گزارش میانگین مشارکت در دوره‌های گذشته ۱۵۰ تا ۲۰۰ رای بوده که در این‌دوره با استقبال کم‌نظیر پزشکان عمومی آراء دریافتی به هزار و صد نفر رسید.

۸۰ نفر در این انتخابات کاندیدا شده‌ بودند که رقابت اصلی میان دو لیست یازده‌نفره‌ی ائتلاف فراگیر پزشکان عمومی و ائتلاف سپیدجامه‌گان (وابسته به جریان متبوع دکتر صدر)‌ بوده‌ است.


 


محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین جبهه مشارکت و نایب رییس مجلس ششم می گوید، آن جمهوری اسلامی که به مردم وعده داده شده بود برانداخته شده است.

آقای خاتمی که با نشریه دانشجویی «سرو» گفت و گو کرده همچنین گفته است که شاید عده ای خود را عین جمهوری اسلامی بدانند و منتقدانشان را برانداز بنامند اما اصلاح طلبان معیارها و اصولی دارند که بر آن پای می فشارند.

به گزارش "نوروز"، خاتمی با بیان اینکه "جریان اصلاح طلبی طیف بسیار گسترده ای است و اصلاح طلبان به دنبال این هستند که فضایی را ایجاد کنند تا همه بتوانند حرفشان را بزنند و ایده هایشان را بیان کنند گفت: در چارچوب اصلاح طلبی، روش هایی که برای تغییر، تحول و بازگشت به آرمان های فراموش شده درپیش گرفته می شوند لزوما مسالمت آمیزند. از این روست که حرکت اصلاح طلبان در چارچوب قانون است. این به معنای آن نیست که قانون هیچ ایرادی ندارد، بلکه به این معنی است که قانون بد هم بهتر از بی قانونی است. الآن دعوای اصلی ما با اقتدارگرایان همه این است که چرا قانون اجرا نمی شود. همین قانونی که خودشان نوشته اند و قبول دارند اجرا نمی شود

خاتمی یاوآور شد: در طول چند سال گذشته این همه دادگاه برگزار شد، حتی یک مدرک نتوانسته اند ارائه کنند که اقدام براندازانه ای صورت گرفته است. چنین چیزی نبوده است. همه اصلاح طلبانی که الان گرفتارند یا دچار تنگناها شده اند همه می گویند که ما در چهارچوب جمهوری اسلامی و در چهارچوب قانون اساسی می خواهیم رفتار کنیم. اگر اعتراض یا انتقادی هم داریم این است که یک عده دیگری دارند قانون اساسی را زیر پا می گذارند. ما به این اعتراض داریم. در حقیقت یک کسان دیگری جمهوری اسلامی را براندازی کرده اند و در حاکمیت هم هستند و برای اینکه آدرس غلط بدهند شعار آی دزد، آی دزد سر می دهند.

 

دبیرکل پیشین جبهه مشارکت اضافه کرد: اگر بررسی کنیم که آن جمهوری اسلامی که سی و سه سال پیش وعده داده شده با این جمهوری اسلامی که امروز محقق شده است چقدر تفاوت دارد، شاید در بعضی موارد بتوان گفت که اصلاً 180 درجه با هم متفاوتند. یعنی آن جمهوری اسلامی که به مردم وعده داده شده بود برانداخته شده است. حال یک عده ای که به آن آرمان ها و اصول اولیه علاقه مندند، می خواهند بگویند که باید برگردیم به آن آرمان ها و اصول. طرف مقابل طبیعی است که بگوید این ها براندازند.

این فعال اصلاح طلب تصریح کرد: شاید عده ای خود را عین جمهوری اسلامی و نظام و اسلام می دانند و می گویند هر که به من انتقاد کند برانداز است. اما ما این معیار را نداریم. معیار ما یک سری اصول و ارزش هایی است که در تاریخ ما ثبت شده و مکتوب است. ما روی این ها پافشاری می کنیم.

آقای خاتمی یادآور شد:بله، ما قبول داریم عده ای هستند که براندازند. یک عده ای هستند که میخواهند نظام جمهوری اسلامی را سرنگون کنند. ما با آن ها کاری نداریم. آن ها هم با ما کاری ندارند. شما ببینید آن مراکز و رسانه هایی که به نفع براندازی تبلیغ می کنند شاید بیشتر از آن که مثلاً به نظام جمهوری اسلامی حمله کنند، به آقای خاتمی و اصلاح طلبان حمله می کنند. چرا؟ برای اینکه از یک سنخ نیستند. اما اینکه ما هر روز بیاییم اعلام کنیم که سلطنت طلب نیستیم، وابسته نیستیم و ... خوب این را که همه می دانند. ما داریم کار خودمان را انجام می دهیم. من فکر می کنم مرزها کاملاً مشخص است. نباید اسیر تبلیغاتی شویم که می خواهد ما را دچار مسائل فرعی کند تا مردم یادشان رود که قرار بوده چه وضعیتی داشته باشند و اکنون چه وضعیتی دارند. اما ما اخلاق هم داریم. به صرف اینکه یک نفر با جمهوری اسلامی مخالف باشد نمی آییم هزار انگ و تهمت به او بزنیم. این بحث را داریم که آیا یک ایرانی شرافتمند و یک ایرانی دلسوز می تواند وجود داشته باشد که با جمهوری اسلامی مخالف باشد؟ ما می گوییم بله ممکن است. این دلیل نیست که هر کسی که جمهوری اسلامی را قبول نداشت یا ولایت فقیه را قبول نداشت آدم وابسته مزدور بیگانه پرستی باشد.

وی با بیان اینکه علیرغم همه تبلیغات، اصلاح طلبی زنده و پویاست گفت: بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی، انحصار طلبی، اقتدارگرایی، سرکوب گری و استبداد است که آفتی درون خود جمهوری اسلامی است. ما نباید بیرون به دنبال دشمن بگردیم. در داخل کشور یک سری افراد، نحله ها و یک سری عقاید هستند که با افکارشان بزرگترین ضربه را به جمهوری اسلامی می زنند. آن ها هم باید آزاد باشند تا حرفشان را بزنند. اما حق ندارند بگویند ما عین نظام هستیم، عین جمهوری اسلامی هستیم، عین اسلام هستیم. جمهوری اسلامی مال مردم است. مال جمهور مردم است. مردم باید انتخاب کنند چه تفکری به جمهوری اسلامی نزدیک تر است و چه تفکری دورتر است. اگر ما این کار را نکنیم، بالاخره به روزی می رسیم که دیگر امکان هیچ گونه اصلاحی نداریم و در چنین شرایطی مردم هم ممکن است به تنگنا بیفتند و کاری کنند که همه حسرتش را بخوریم که ای کاش زودتر فضا را باز می کردیم. این تجربه ای است که در طول تاریخ در کشور خودمان و در کشورهای دیگر اتفاق افتاده است. آن هایی که قدر فرصت را دانستند، به مردم احترام گذاشتند و به ایده ها و افکار اجازه دادند که مطرح شوند، جان سالم به در بردند. اما آن هایی که تا آخرین لحظه در برابر افکار دیگر مقاومت کردند بدون آن که هیچ منطقی داشته باشند، چاره ای جز رفتن نداشتند. به نظر من این سنت الهی است. در کشور ما هم اگر رعایت نکنیم حتما اتفاق خواهد افتاد.

دبیرکل پیشین جبهه مشارکت با بیان اینکه اصلاح طلبان زندانی از پاکترین فرزندان این کشور بوده اند گفت: اقتدارگرایان این را ناگفته با چشم هایشان می گویند که ای کاش اشتباه سه سال پیش را این گونه مرتکب نمی شدیم که این جمع را دستگیر کنیم و حالا در این بمانیم که چگونه از این تله خود ساخته رهایی پیدا کنیم.

وی یادآور شد: اصلاح طلبان تا زمانی که روزنه های کوچکی هم باز بود برای این که در درون حکومت باشند از این روزنه ها استفاده می کردند. اما من احساس می کنم از خرداد 88 به بعد، اراده ای وجود دارد که به هیچ وجه اجازه حضور تحول خواهان در درون حکومت را نمی دهد. حداقل حضور سازمان یافته آنان را. ممکن است یکی دو نفر بتوانند وارد مثلا مجلس شوند ولی این که اصلاح طلبان بتوانند به صورت سازمان یافته مثل مجلس ششم یا دولت اصلاحات وارد ساختار قدرت شوند، این را به هیچ وجه اجازه نمی دهند. خوب، در این جا یک سوال مطرح می شود. حال که اصلاح طلبان اجازه حضور در حکومت را پیدا نمی کنند، پس اصلاح طلبی تمام شد؟ اصلاح طلبی تمام نشد. برای این که اصلاح طلبان می توانند در درون جامعه کار کنند، روی گروه های اجتماعی تاثیرگذار باشند، روی مراجع اجتماعی تاثیرگذار باشند و اراده خود را به خواست اجتماعی و خواست عمومی تبدیل کنند.

او سپس افزود که این رویکرد، خود به خود در حال انجام شدن است. ضمن اینکه ساختار حکومت در جمهوری اسلامی به گونه ای است که امکان یکدست شدن آن وجود ندارد. الان اصلاح طلب شاخص و تاثیرگذاری درون مجلس نیست. اما ما می بینیم کسانی حرف هایی با رنگ و بوی اصلاح طلبانه می زنند که هرگز انتظار نداشتیم این حرف ها را بزنند. چه در مسائل سیاسی و چه در مسائل اقتصادی. می خواهم این را بگویم که جامعه ما و ساختار حکومت ما این قدر صلب، سفت و سخت نیست که امکان یک دست شدنش وجود داشته باشد. عمر انحصار طلبی مطلق در ایران حداقل بعد از انقلاب چهار سال بیشتر نیست. و بعد از چهار سال شروع می کند به شکاف ایجاد شدن در این بدنه ای که ما فکر می کنیم خیلی سخت است. اصلا مهم نیست که مثلا حسن حرف اصلاح طلبانه بزند. حسین هم می تواند بزند. از همین روست که من می گویم اصلاح طلبی ریشه دارد. مشی و منش این جریان جا می افتد در داخل کشور و حتی روی افراد اقتدارگرا هم اثرمی گذارد. این جاست که ما می گوییم اصلاح طلبی را نباید در یک دوره زمانی چند ساله مورد قضاوت قرار داد. بنده تردید ندارم که سال های آینده دوران انفتاح و گشایش در امور سیاسی ایران خواهد بود. البته به یک شرط، آن هم به شرط این که قدرت های خارجی از طریق امکاناتی که دارند، چه امکانات اقتصادی و چه امکانات نظامی، جامعه ایران را زمین گیر نکنند. اگر خدای ناکرده جنگی اتفاق بیفتد و یا تحریم های اقتصادی آن چنان شود که مردم به لحاظ وضعیت اقتصادی زمین گیر شوند، این تنها می تواند پروسه استبداد را طولانی کند و اصلاحات را برای سالیان سال به تعویق بیاندازد.

اگر ما این عامل را در نظر نگیریم، درون مایه جامعه ایرانی به نظرم اگر برداری بکشیم به طرف بازگشت به اصلاحات است. البته منظورم اصلاحات درون حکومت است. چون جامعه را که فکر می کنم بخش قابل توجهی از آن طرفدار اصلاحات است. درون حکومت را هم گمان می کنم به طرف گشایش و اصلاحات خواهد رفت. باید دعا کنیم این مداخلات خارجی که وجود دارد پروسه اصلاحات را که به نظرم بعد از یک قرن در ایران به عقلانیت رسیده و دچار احساسات نمی شود مختل نکند.

خاتمی افزود: راه اصلی این که ما طمع خارجی ها را نسبت به کشورمان قطع کنیم، بازگشت به پشتوانه و اعتماد مردم است. این تجربه را ما در دوم خرداد داریم. به لحاظ امنیت خارجی ما بسیار آسیب پذیر شده بودیم و یک انتخابات نسبتا آزاد - نسبتا آزاد چون به هر حال نیروهای درون جمهوری اسلامی می توانستند رقابت کنند و اگر کسی مقداری آن طرف تر بود، مثل نهضت آزادی یا ملی – مذهبی ها حق کاندیدا شدن نداشت – همه تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد. آن زمان، به خاطر حوادثی که اتفاق افتاده بود همه موشک های کروز در خلیج فارس روی ایران نشانه گیری شده بودند. یک انتخابات، نه تنها سر آن موشک ها را برگرداند بلکه دنیا مشتاق شد که بیاید و با ایران ارتباط سازنده برقرار کند. الان هم راهش این است. اما وقتی ما این را می گوییم برخی اشتباه می کنند. فکر می کنند که ما می گوییم مثلا بنده رضا خاتمی را بیایید اجازه دهید نماینده مجلس شود. من که این را نمی گویم. ما می آییم تضمین می کنیم که مثلا اگر نسبت به این پانصد نفر، هزار نفر حساسیت وجود دارد ما قول می دهیم این ها در انتخابات شرکت نکنند. اما بقیه را بگذارید بیایند، یک انتخابات آزاد برگزار شود و هر کسی که از صندوق بیاید بیرون این امنیت ملی را تضمین می کند. اما اگر شما این راه اصلی را انتخاب نکنید، یعنی پشتوانه مردمی برای خود نسازید، تنها یک راه برای دفع فشار خارجی باقی می ماند و آن تسلیم شدن است.

وی افزود: آن چیزی که امروز اصلاح طلبان را نگران می کند این است که به خاطر افراط های گذشته از این طرف تفریط شود. یعنی به جای این که به مردمشان تکیه کنند، بروند تسلیم قدرت های خارجی شوند. بنابراین سه راه بیشتر وجود ندارد. یا تسلیم مردم شویم، یا تسلیم قدرت های خارجی شویم و یا فشارهای مضاعف و خدای ناکرده جنگ را بپذیریم. عاقلانه ترین راه کدام است؟ این که تسلیم مردممان شویم. پیشنهاد ما این است. ما خودمان هم نیستیم اصلا. ما می رویم کنار. اما اجازه دهید بقیه بیایند و فعالیت داشته باشند، مشارکت داشته باشند. از این یک جانبه نگری و یک سویه نگری در تبلیغاتتان، در رادیو و تلویزیونتان، در رسانه های عمومی تان دست بردارید و بگذارید مردم حرفشان را بزنند. در نهایت هم مردم هر چه گفتند همه بپذیریم. مطمئن باشید در عرض مدت کوتاهی، به چند ماه نمی رسدکه همه این تهدیدات برطرف خواهد شد. قطعا این اتفاق خواهد افتاد.

آقای خاتمی با بیان اینکه آرمان جمهوری اسلامی این نیست که مردم در تنگنا باشند و ما فقط شعار ضد استکبار بدهیم، به وضعیت کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: آیا کسی می تواند بگوید ترکیه کشور وابسته ای است؟ معلوم است که نمی تواند. اسلام گرا ها هم سر کارند. ترکیه با عقل و درایت از همه ظرفیت های جهانی استفاده می کند و خود را به یک قطب اثرگذار منطقه ای و کم کم جهانی تبدیل کرده است. زیر بار زورگویی آن ها هم نمی رود. حرفش را درباره اسرائیل می زند و اتفاقا حرفی که او در مورد اسرائیل می زند اثرگذارتر از حرف ما است. شعار هم نمی دهد. این نشان دهنده آن است که ما می توانیم مستقل باشیم و در عین حال با کسی جنگ هم نداشته باشیم. مردمان نیز در آسایش و رفاه به سر برند. همه هدف اصلاحات همین بوده است. اگر ما بخواهیم بگوییم در برابر مشکلاتی که در داخل و خارج داریم راه چیست، راه ما این است که به مردم برگردیم.

دبیرکل پیشین مشارکت افزود: کسی که به خودش مطمئن باشد از رفراندم نمی ترسد. حالا شما ببینید اگر کسی حرف رفراندم را بزند به جرم اقدام علیه امنیت ملی دستگیر می شود! برای چه؟ اگر به خودتان اعتماد دارید چرا به بگیر و ببند روی می آورید؟! بیایید استدلال کنید. مگر نمی گویید که 85 درصد مردم در انتخابات شرکت کردند و این ها به جمهوری اسلامی رای دادند؟ پس از چه میترسید؟ کسی که این گونه رفتار می کند نشان می دهد که اعتماد به نفس ندارد و بزرگترین خطر برای یک حکومت به خصوص در برابر قدرت های جهانی این است که اعتماد به نفسش را از دست بدهد. 

آقای خاتمی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد معترضان و جنبش سبز گفت: من ممکن است نسبت به ادبیات و بعضی از رفتارهای اصلاح طلبان یا جنبش سبز در طول سه سال گذشته انتقاد داشته باشم. ایرادی هم ندارد. اما ما باید ببینیم که این رفتارها و گفتارها ناشی از چیست. آیا همه چیز رو به راه بوده و خوشی زیر دل اصلاح طلبان زده و آمده اند در خیابان داد و بیداد راه انداخته اند و مثلا مرگ بر فلان و درود بر فلان گفته اند یا نه، یک کنش هایی از سوی حکومت، حداقل بخشی از حکومت نسبت به انتخابات، نسبت به رهبرانشان، نسبت به فعالین عرصه سیاسی صورت گرفته که آن ها مجبور شده اند از بس تحت فشارند فریاد بکشند؟ اگر هیچ مشکلی نبوده و چنین کرده اند آن وقت باید گفت کار نادرستی کرده اند و باید عذرخواهی کنند. اما اگر نه، باید این مسائل را هم در نظر بگیریم. در قرآن هم این را داریم. هیچ انسان مومن و با خدایی حق ندارد صدایش را بلند کند، جز کسی که به او ظلم می شود. حالا ما آمده ایم کسی را که تحت فشار فریاد کشیده گرفته ایم که چرا داد زده ای ! می خواهم بگویم که اگر از نقطه شروع بخواهیم بررسی کنیم این اصلاح طلبان نبودند که وارد این میدان شدند. بنده عضو حزب مشارکت بودم. روز بعد از انتخابات، انتخاباتی که با شکوه بود و 85 درصد مردم در آن شرکت کردند، حمله می کنند به دفتر حزب و هرکه هست را با خود می برند. آخر به چه جرمی؟ یا مثلا در خیابان آن اتفاق ها می افتد و ... .

حال من تمامی این ها را می گذارم کنار. با این ها کاری ندارم. دیگر چقدر باید عقب نشینی کنند اصلاح طلبان؟ شما آقای خاتمی را در نظر بگیرید. ایشان با یک لحن خاصی که دارد آمد و گفت که اگر این طرف اشتباه کرده، بیاید و پوزش بخواهد. اگر آن طرف هم اشتباهی کرده جبران کند. کلی هم بد و بیراه شنید به خاطر این اظهارات. خوب این یعنی چه؟ این یعنی عقب نشینی دیگر. نمی خواهم بگویم که عقب نشینی کار بدی است. این یعنی باز کردن فضا. بعد آقای خاتمی آمد و گفت که اگر انتخابات این شرایط را داشته باشد همه ما می خواهیم شرکت کنیم، کار کنیم و برنامه داشته باشیم. جواب آن را هم که آن طوری دادند. بعد هم که خود آقای خاتمی آمد و رای داد که هنوز هم محل بحث است. خوب دیگر چه کار می بایست می شد؟ آیا باید میلیونها نفر بیایند و نامه بنویسند که ما اشتباه کردیم؟! این یک جنبش است، حرکت است، یک رهبری و یک سازمان دهی خاصی دارد.

وی با بیان اینکه اصلاحات هیچ مسئله ای را حیثیتی نمی کند گفت: سیاست عرصه امور نسبی است. یک جا جلو می روی، در جایی عقب می نشینی. زمانی فضا را برای طرف مقابلت باز می کنی، زمانی از او فضا می گیری. کاری که آقای خاتمی حداقل در طول یک سال گذشته انجام داده این است که مدام فضا را برای طرف مقابل باز کرده است. من نمی دانم دیگر چه کار باید کرد. شما نمی توانید بگویید آن سایتی که در خارج از کشور است نماینده جنبش اصلاحات است. حرکت اصلاحات یک حرکت شناسنامه دار و شناخته شده ای است. همه این کارهایی را که شما می گویید آمدند و انجام دادند. اما متاسفانه هیچ پاسخ مثبتی از طرف مقابل دیده نشد. اگر راهی که آقای خاتمی انتخاب کرده است به نوعی تقویت می شد ما خیلی سریع تر بر مشکلات غلبه می کردیم. ولی من تاکنون اراده ای برای این که به این سمت برویم ندیده ام.


 


نیروی دریایی آمریکا می گوید که یک کشتی جنگی این کشور در نزدیکی بندر جبل‌علی امارات متحده عربی، به سوی یک شناور کوچک که به هشدارهای کشتی آمریکایی توجه نکرده، شلیک کرده است.

دقایقی پس از انتشار این خبر با توجه به تنش های موجود برخی گمانه زنیها این قایق را قایق های تندروی سپاه دانسته بودند اما مقامات آمریکایی این گمانه زنیها را رد کرده اند و براساس گزارشها مسافران این قایق هندی و اماراتی بوده اند.

به گزارش بی بی سی فارسی درباره تلفات احتمالی این واقعه گزارش تایید شده ای در دست نیست اما خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که در جریان شلیک به این شناور یک نفر کشته و سه نفر مجروح شده اند.

مقامات آمریکایی می گویند که در حال بررسی و تحقیق درباره جزئیات این حادثه هستند. هنوز به طور قطعی مشخص نیست که شناور مورد حمله قرار گرفته متعلق به کدام کشور است.

سرهنگ گرک رائلسون از پایگاه نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین گفته است که کشتی آمریکایی چندین بار به شناور کوچک موتوری که ناگهان به سمت آن تغییر مسیر داد، هشدار داده بود.ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در بحرین قرار دارد.

گزارش شده که شناور هدف قرار گرفته، سفید رنگ و طول آن در حدود ۹ متر بوده است.شبکه خبری ای بی سی به نقل از یک مقام آمریکایی می گوید که این شناور یک قایق ماهیگیری بوده و سرنشینان آن چهار هندی و دو اماراتی بوده اند. مقامات رسمی آمریکایی به این شبکه گفته اند که شناور مورد حمله قرار گرفته، ارتباطی با ایران ندارد.


 


جامعه بین المللی بهائیان اعلام کرده است که در طی هفته گذشته، شش نفر از شهروندان بهایی در تهران بازداشت شده‌اند.

پدیده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی در گفت و گو با بی‌بی‌سی فارسی، ضمن تأیید این خبر گفت: "فاران حسامی، آخرین فردی است که در این هفته بازداشت شده است."

بر اساس گزارش‌های رسیده از ایران، خانم حسامی روز گذشته (یک شنبه ۲۵ تیرماه) در پی مراجعه به اجرای احکام زندان اوین برای تأیید وکالتنامه کامران رحیمیان، همسر خود که در زندان رجایی شهر در حال گذراندن محکومیت ۴ ساله خود است، بازداشت شد.

پیش تر فاران حسامی از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام "عضویت در جامعه بهائی" و "اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی" به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

وی در ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۰ در پی احضار به شعبه پنج دادسرای اوین بازداشت و در اوایل آذرماه همان سال به قید وثیقه آزاد شده بود.

بهائیان پس از انقلاب ایران از حق تحصیل در دانشگاه ها و مشاغل دولتی محروم بوده اند، مجامع آنها غیرقانونی اعلام شده و تعدادی از قبرستان های آنان در مناطق مختلف تخریب شده است.

جامعه بین المللی بهائیان می گوید که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر بهایی در ایران به خاطر عقایدشان در زندان به سر می‌برند.

از جمله این بازداشت شدگان هفت رهبر جامعه بهایی هستند که به بیست سال زندان محکوم شده‌اند.

به گفته جامعه بین المللی بهائیان، پرونده ۳۰۰ بهایی دیگر نیز در مراجع قضایی ایران در جریان است.


 


محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور و از روحانیون هوادار رهبر جمهوری اسلامی در راستای اسلامی کردن علوم خواستار کودتا در حوزه علم شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای قرائتی در اولین نشست سراسری تشکلهای دانشجویی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: "یک انقلاب و کودتا باید در حوزه علم ایجاد شود تا علم بی فایده از گردونه خارج شود."

وی با تاکید بر اسلامی کردن دانشگاهها ادامه داد: "جز در موارد ضرورت، باید کلاسهای دانشجویان دختر صبح ها و دانشجویان پسر عصرها برگزار شود و نباید برگزاری این کلاسها تداخل داشته باشد."

قرائتی با بیان اینکه تشکل های دانشجویی باید رنگ دینی را در فعالیتهایشان پررنگ کنند، گفت: "قرآن محوری باید در راس کار تشکلها قرار گیرد چرا که سیاست قرآنی ماندگار است."

قرائتی خطاب به تشکلهای دانشجویی با بیان اینکه مراقب باشید خود را به خط های سیاسی نفروشید، گفت: نظام را تضعیف نکنید، بلکه نظام را تکمیل کنید.


 


روز پنج شنبه ۲۲ تیرماه، عبدالله نوری و سیدمحمد خاتمی با یکدیگر دیدار و گفت و گو کرده اند.

در این دیدار ضمن بررسی مسائل جاری کشور و تأکید مجدد بر لزوم تلاش برای برون رفت از وضعیت کنونی براساس قانون اساسی و احترام متقابل همه جریان ها و گروه ها به یکدیگر، این نکته تصریح شد که گرچه در هر جمعی ممکن است شاهد افراط و تفریط در گوشه و کنار باشیم، ولی تمامی دلسوزان انقلاب و علاقمندان به این آب و خاک با هرگونه تهدید خارجی و فشار علیه ایران مخالف اند و دفاع از استقلال و تمامیت ارضی را وظیفه خود می دانند.

khnwry1.jpg

همچنین دو طرف بر ضرورت تلطیف فضای عمومی و رسیدن به هماهنگی براساس مصالح ملی، خدمت به انقلاب و کشور و ضرورت بازتر شدن فضای سیاسی با آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصرها و محدودیت ها تأکید کرده، تحقق این مهم را در درجه اول به نفع نظام و ملت بزرگوار و موجب تقویت پایه های اقتدار و امنیت ملی دانستند.

نوری و خاتمی همچنین اجرای همه جانبه قانون اساسی از سوی همگان، بخصوص حکومت، دفاع از حقوق مردم، حفاظت از منافع ملی و تقویت توسعه سیاسی و اجتماعی در کنار احترام به رأی و نظر جمع از سوی تمام گروه ها، به ویژه اصلاح طلبان را مورد تأکید قرار داده، آزادی بیان و نقد و انتقاد را گشاینده راه ها به سوی بهروزی و اصلاح امور دانستند.

توجه به تنگناها و مسائل معیشتی مردم و مسائل تهدید کننده مسیر توسعه ی همه جانبه کشور، مهم ترین اولویت اصلاح طلبان اعلام شد و از رسانه ها بخصوص آن ها که ادعای التزام به ارزش های اسلامی و انقلابی دارند خواسته شد تا اصول اخلاقی را رعایت کرده، به صدق و راستی به عنوان یکی از والاترین ارزشهای دینی و اخلاقی احترام بگذارند.

سید محمد خاتمی و عبدالله نوری در پایان این نشست تصریح کردند: "راه نقد و گفت و گو نباید بسته شود و مخالفان می توانند به جای دروغ و تهمت ها، منصفانه به نقد بپردازند و با منطق و استدلال از برداشت خود دفاع کنند".

این دو شخصیت اصلاح طلب به همگان توصیه کردند که به هیچ وجه در دام حیله های تفرقه افکنان و دروغ پردازان نیفتند.


 


چندی پیش و در آستانه المپیک لندن، فدراسیون جهانی قایقرانی در نامه ای برای وزیر ورزش و جوانان ایران از تعلیق فعالیت های فدراسیون قایقرانی ایران خبر داد و اعلام کرد که  جواب وزارت ورزش در قبال سئوالات فدراسیون جهانی در  زمینه برکناری دنیامالی از ریاست فدراسیون قایقرانی قانع کننده نبوده است و فدراسیون جهانی همچنان «احمد دنیا مالی» را به عنوان رییس فدراسیون قایقرانی ایران و فرد مسئول در این زمینه می‌شناسد.

احمد دنیامالی رییس فدراسیون قایقرانی کشورمان بود که با دخالت دولت در امور فدراسیونش از کار برکنار شد و برکناری او زمینه تعلیق این فدراسیون را فراهم کرد.

با گذشت یک ماه از این بحران و در حالی که ایران سهمیه المپیک خود در این رشته را از دست داده، وزارت ورزش دولت احمدی نژاد همچنان حاضر به پذیرش مسوولیت خود نیست و به دخالت های خود ادامه می دهد. این وزارتخانه حتی کوشیده برای طوماری علیه احمد دنیامالی، امضا جمع کند.

اما این موضوع نیز امروز از سوی دبیر هیات قایقرانی خوزستان افشا شد و عبدالرحيم صفاريان از برکناری خود به دلیل امضا نکردن این طومار خبر داد.

عبدالرحیم صفاریان که تا یکشنبه به عنوان دبیر هیات قایقرانی خوزستان فعالیت می‌کرد،‌ گفت که به دلیل انتقاد از برکناری دنیامالی از ریاست فدراسیون و امضا نکردن طومار بر علیه دنیامالی از کار برکنار شده است.

عبدالرحیم صفاریان در گفت‌وگو با ایسنا درباره اتفاقاتی که در مجمع روز یکشنبه فدراسیون قایقرانی رخ داده است، اظهارداشت: چند روز قبل دعوت نامه‌ای با عنوان «بدرقه المپیکی‌ها» به هیات قایقرانی خوزستان ارسال شد. این مراسم در آکادمی المپیک برگزار شد. با این که مراسم بدرقه المپیکی‌ها بود، صحبت‌های متفاوتی در مجمع مطرح شد و بیشتر درباره استعدادیابی صحبت کردند. وقتی اظهارات حمید سجادی به پایان رسید، با توجه به این که در خوزستان مردم مرتب درباره دلایل برکناری دنیامالی از من سوال می‌کنند، از سجادی پرسیدم که علت برکناری وی چه بوده است. من همچنین از سجادی به عنوان کسی که در بازی‌های المپیک و جهانی و آسیایی حضور داشته و می‌داند که چه فشارهایی را ورزشکاران تحمل می‌کنند، پرسیدم که چه تضمینی وجود دارد که ورزشکاران ما با روحیه به بازی‌های لندن وارد شوند؟ من گفتم چهره‌های ورزشکاران ما زیر آفتاب سوخته و هر کدام ۴۰ ـ ۵۰ کیلومتر در سال اخیر پارو زدند و این شوخی نیست. من به وزیر کاری ندارم، اما سجادی به عنوان کسی که ورزشی است باید تدبیر دیگری می‌کرد. آیا ورزشکاران ما با این شرایط می‌توانند در مسابقات از نام ایران دفاع کنند؟

دبیر برکنار شده هیات قایقرانی خوزستان اضافه کرد: متاسفانه سجادی در پاسخ به سوالات من می‌گفت «ان‌شاءالله»، « حرف شما را قبول دارم». او قاطعانه نگفت که بالاخره المپیکی‌های قایقرانی اعزام می‌شوند یا نه. بعد هم یک خانم آمد و به من گفت که برکنار شدم! من در جلسه به سجادی گفتم که برکنار شدم. او به من گفت که با مدیر کل خوزستان صحبت می‌کنم تا ببیند برای چه برکنار شدم. اما من گفتم که برکناری مهم نیست. شما بروید و دل مردم را شاد کنید. در پایان جلسه هم که مسئولان هیات‌ها صورت جلسه‌ها را امضا می‌کردند، نام یک فرد دیگر به جای من نوشته شده بود که این فرد هم نامه را امضا کرده بود.

صفاریان از امضای طومار برای برکناری دنیامالی در نشست مجمع قایقرانی خبر داد و خاطر نشان کرد: من در سالن غذاخوری آکادمی بودم که نامه‌ای که با فونت ریز نوشته شده بود، آوردند و گفتند امضا کنید. من به همراه مسئول هیات مشهد سر یک میز نشسته بودیم، او به من گفت این نامه بر علیه دنیامالی است، دارند امضا جمع می‌کنند که بگویند دنیا مالی از نظر فنی ضعیف بوده است. ما هر دو نفر این نامه را امضا نکردیم، چرا که دنیا مالی آنقدر کار کرده که باید تندیس‌اش را در دریاچه آزادی نصب کنند. ما چهار سهمیه المپیک گرفتیم، قبلا کی می‌توانستیم مدال آسیایی بگیریم؟

دبیر برکنارشده هیات قایقرانی خوزستان با بیان این که مسوولان ورزش لجبازی می‌کنند، تصریح کرد: دیروز مطلبی را خواندم که به سفرهای وزیر اشاره کرده بود. سفر همیشه هست. سوال از وزیر این است که چرا وضعیت قایقرانی را مشخص نمی‌کند؟ چرا وقتی ۱۲۸ نماینده مجلس نامه امضا می‌کنند و می‌گویند که باید دنیامالی برگردد، اتفاقی نمی‌افتد؟ چرا باید این طور باشد؟ ما باید دل مردم را شاد کنیم. چرا باید به دست کشورهای بیگانه بهانه بدهیم. چرا این قدر لجاجت می‌کنند؟ فرض کنیم فردا وزیر استیضاح و عوض شود. قایقرانان هم به المپیک نرود، چه چیزی نصیب ورزش کشور می‌شود؟ به عنوان یک رزمنده و کسی که در جبهه بوده و در میان مردم است می گویم که مردم ما چه گناهی دارند؟ دلخوشی‌اشان به ورزش است. 

وزیر ورزش کوتاه نمی آید

در همین حال وزیر ورزش دولت احمدی نژاد که از او به عنوان مسوول تعلیق فدراسیون های ایران در آستانه المپیک نام برده می شود احتمال بازگشت روسای برکنار شده را رد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عباسی که بعدازظهر امروز دوشنبه در حاشیه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک با خبرنگاران گفتگو می کرد در پاسخ به این پرسش که آیا احمد دنیامالی و یا روسای برکنار شده به سمت خود بازخواهند گشت ابتدا از پاسخ دادن خودداری کرد اما در پاسخ به اصرار خبرنگاران گفت: همه سر جایشان خواهند بود و به کارشان ادامه خواهند داد.


 


برخی گزارشها حکایت از سکته رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نماینده تبریز  پس از دستگیری محمدرضا زنوزی دارد.

روزنامه ملت ما نیز خبر داده که در نخستين دستگيري «م. ز» موسوم به «مه آفريد 2» كه در اسفند ماه سال گذشته اتفاق افتاده است يكي از نماينده‌هاي مجلس كه داراي روابط ويژه با نامبرده بوده بلافاصله پس از شنيدن خبر دستگيري وي سكته كرده است.

 پس از بازداشت زنوزی برخی از نزدیکان محمود احمدی نژاد اقدام به رایزنی برای آزادی وی کرده اند.زنوزی از جمله سهامداران اصلی بانک گردشگری بود اما در حال حاضر سهام خود دراین بانک را واگذار کرده است.

بانک گردشگری از مجموعه های نزدیک به اسفندیار رحیم مشایی است و پس از انتشار خبر اختلاس بزرگ حملات زیادی از سوی رسانه های اصولگرا برعلیه این بانک انجام شد.

امروز نیز محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه درباره زنوزی تصريح كرد: يكي از كارهايي كه بازپرس در اين موارد انجام مي‌دهد اين است كه فرد را ممنوع‌المعامله يا اموال او را توقيف ثبتي مي‌كند. حالا اگر فردي اموالش به نام خودش نيست اما وكالتي به اسم اوست اگر براي قاضي اين امر ثابت شود حتما جلوي خروج او گرفته مي‌شود؛ چنان‌كه در پرونده فساد مالي ده‌ها بلكه صدها پلاك توقيف ثبتي شد اما اينكه گفته مي‌شود اين فرد دارد اموال خود را مي‌فروشد تا طلب بانك‌ها را بدهد مشكلي ندارد و مه‌آفريد هم الان دارد همين كار را انجام مي‌دهد.
 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته