ندای سبز آزادی ـ مریم مدنی: طرح خانهدار شدن همه ایرانیان بیخانه خیلی زود رنگ باخت و به طرحی برای خانهدار کردن همه ثبت نام شدگان فاقد مسکن تبدیل شد.
محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد که در سال 89 وعده برگزاری زودهنگام جشن خانه دار شدن همه ایرانیان از طریق مسکن مهر را وعده داده بود، اندکی بعد خبر داد که تا پایان دولت دهم، جشن خانهدار شدن همه ثبت نام شدگان فاقد مسکن در کشور برگزار میشود.
به نظر میرسد بی خانمانهایی که نتوانستهاند در مسکن مهر ثبت نام کنند، در این طرح احمدینژاد جایی ندارند.
طرح مسکن مهر، طرحی که سروصدای زیادی به پا کرد، وعدهای بود که مدت ها از زمان مقرر عملی شدنش می گذرد و همچنان عده زیادی در انتظار تحقق قول محمود احمدی نژاد هستند.
طرح مسكن مهر از خرداد ماه 1386 به مورد اجرا گذاشته شد؛ قرار بود تا پايان پاييز سه سال بعد یعنی سال 1389 حدود 140 هزار واحد مسكونی از اين نوع واحدها به بهرهبرداری برسد.
هرچند با به تاخیر افتادن مدام و اخباری که از مشکلات این طرح حکایت می کند تحقق این وعده با اما و اگرهای جدی مواجه شده است.
با مطرح شدن این طرح و اندکی پس از آن بلافاصله بازار مسکن به خود جنبید و با بالا رفتن نجومی قیمت مسکن در تهران و شهرهای بزرگ از سال 1385 در واقع نخستین واکنشها به این طرح رخ داد.
هرچند بازار مسکن دو سال بعد در تابستان 1387 با رکود مواجه شد و دولت آن را به احرای موفقیت آمیز طرح مسکن مهر نسبت داد، اما بالارفتن دوباره قیمت مسکن و پایین نیامدن ان تاکنون نشان از شکست این طرح دارد.
از شعار انتخاباتی تا شکست اجرایی
وعده خانهدار کردن ایرانیان که تبدیل به شعاری برای کسب رای در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 شده بود، همچنان محقق نشده است. این درحالیست که تا پایان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد کمتر از یک سال باقی مانده و مسکن مهر نیز کمافی السابق در پیچ و خم مصوبات غیرقابل اجرای دولت حیران است.
هرچند احمدینژاد در سال 1387 وعده داد که طی هشت ماه 2 هزار واحد مسکونی در زمینهای اطراف تهران آماده بهرهبرداری خواهد بود و قول تسریع در ساخت مسکن، فعال کردن انبوه سازان و واگذاری هرچه سریعتر مسکن مهر را هم به آن افزود، اما با گذشت دو سال از این وعده و آماده نشدن واحدهای اطراف پایتخت، مجبور شد در ابتدای تابستان 1390 جلسه شورای عالی مسکن را با اولتیماتومی برای هرچه زودتر تحویل دادن واحدهای مسکن مهر به متقاضیان ختم کند.
پیش از آن نیز مسوولان وزارت مسکن از قصد تحویل 20 هزار مسکن مهر در تابستان خبر داده بودند.
احمدینژاد تاکید کرده بود که باید واحدهای مسکن مهر تا پایان شهریور همان سال، یعنی در کمتر از دو ماه بعد به دست صاحبانش برسد.
معاون وزیر راه هم بلافاصله پس از آن در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد که تا اواخر شهریور 10 هزار واحد تحویل داده میشود.
شک به عدم تحقق این وعده احمدینژاد از آنجا آغاز شد که وی در جلسه شورای عالی مسکن، مهلت تحویل واحدها را ابتدای شهریور اعلام کرد تا خانوادههایی که بچههای مدرسه رو دارند، بتوانند فرزندانشان را در مدرسهای نزدیک به خانه جدید ثبتنام کنند.
اما معاون وزیر کابینه احمدینژاد این زمان را پایان شهریور آن سال اعلام کرد.
بی سرانجام بودن این وعده نیز وقتی مسجل شد که کارشناسان گفتند در پرند، هشتگرد و پردیس نزدیک به 200 هزار واحد در حال احداث است، حال آنکه طبق این دستور باید در فرصتی دو ماهه 40 هزار واحد حاضر شود. در حالی که تا ابتدای شهریور تنها زیر 3 درصد از واحدها برای تحویل به خانوادهها واجد شرایط شده و تا پایان شهریور هم کمتر از سه هفته باقی مانده بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در توضیح عدم اجرای این قول، فراهم نبودن خدمات زیربنایی برای واحدهایی که ماهها پیش، کار ساخت آنها به پایان رسیده بود را مهمترین دلیل تاخیر در افتتاح واحدها عنوان کرد.
از سویی احمدینژاد همان زمان از دستور پرداخت 3 میلیارد دلار برای تکمیل و اتمام پروژه مسکن مهر خبر داده بود. این دستور در شورای عالی مسکن استان تهران در تیرماه گذشته تصویب شد و طبق اعلام این شورا قرار بود این رقم تا 7 میلیارد دلار افزایش یابد.
قرار بود این مبلغ از محل صندوق توسعه ملی تا پایان شهریور پرداخت شود اما سیام شهریور ماه رئیس اداره حسابداری بانک مسکن از عدم واریز این وجه به حساب بانک مسکن خبر داد.
نه تنها این وعده احمدینژاد عملی نگشت و پولی به بانک مسکن پرداخت نشد بلکه حتی از واحدهایی که قرار بود در شهرهای جدید اطراف تهران به همراه آب، برق و گاز تحویل داده شود هم خبری نشد.
این واحدها قرار بود تا پایان سال 90 آماده سکونت باشند، اما ماه گذشته مدیرعامل شهر جدید پرند اعلام کرد که 25 هزار واحد مسکن مهر که آماده افتتاح هستند، آب و برق ندارند.
سعید صابونی در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه نزدیک 25 هزار واحد به اتمام نازک کاری رسیدهاند، گفت:" اگر تاسیسات زیربنایی و آب و برق در این واحدها تامین شده بود، میتوانستیم این واحدها را افتتاح کنیم."
وی افزود:" محوطه سازی در شهر هم به دلیل اینکه دستگاههای خدمات رسان هنوز نتوانستهاند شبکهها را تامین کنند به تاخیر افتاده است."
موضوع عدم تحویل به موقع، سبب تجمع عدهای از صاحبان این واحدها در اردیبهشت ماه سال جاری مقابل مجلس شد.
طرح کارشناسی نشده
مسکن مهر به گفته کارشناسان با مشکلاتی جدی روبروست، چرا که طرحی کارشناسی نشده است.
به گفته يک كارشناس فناوريهای نوين و صنعتیسازی مسكن، طرح مسکن مهر فاقد تشکیلات قانونیست.
عاطفه جهان محمدی در این مورد توضیح داده است:" برخی از مجریها در پروژههای طرح مسكن مهر به دليل ناآگاهی در انتقال مطلب به پيمانكاران موجب ضعف در اجرای ساخت وسازهای اين بخش شدهاند و ضرورت دارد كه دستگاه قانونگذار تشكيلاتی برای انجام كار نظارتی بر روی اين خانهها مشخص كند."
احمدرضا سرحدی،كارشناس مسكن نیز دراین باره گفته است که مردم میپنداشتند طرح مسكن مهر حساب شده است و دولت ابعاد مختلف و راهكارهای اجرای آن را در نظر گرفته، در حالی كه در عمل، اين طرح، شعار يا پيشنهادی است كه برنامهريزی لازم درباره آن صورت نگرفته است. بنابراين نمیتوان اميدوار بود كه چنين طرحی كه دارای ابعاد پيچيده است مشكل مسكن اقشار نيازمند را حل كند.
به گفته وی مسکن مهر هیچ نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
از سویی مدیر عامل اتحادیه مسکن مهر در زمستان گذشته گفته بود که دستگاههای متولی سیاستهای چندگانهای اتخاذ کردهاند که سبب تضعیف تعاونیها و کندشدن پروژه مسکن شده است.
سعید اجتنابی با انتقاد از سیاستهای مجموعه وزارت راه و شهرسازی در مورد پروژههای مسکن مهر، این سیاستها را عامل اصلی سردرگمی متقاضیان عنوان کرده بود.
باز هم قول و شعار توسط احمدی نژاد
اما از این که بگذریم، احمدینژاد هنوز از مسکن مهر فارغ نشده، قول ساخت خانههای ویلایی ارزان را داد و اعلام کرد که دولت زمینهای 1000 متری به هر خانواده برای ساخت باغ ویلا میدهد.
کارشناسان با انتقاد از این وعدهها به وی توصیه کردند که اول وعده مسکن مهر که دست خیلی از متقاضیان به آن نرسیده را محقق و بعد چنین طرحهایی را مطرح کند.
امین شعبانی، عضو کمیسیون عمران مجلس در پاسخ به وی گفته بود که احمدینژاد در ابتدا طرح خانههای 70 متری مسکن مهر را میدهد و بعد به زمینهای هزار متری میپردازد که این ناشی از عدم برنامهریزی است.
هنوز معلوم نیست اجارهنشینها تا کی باید برای تحویل خانههایی که پولش را از پیش پرداختهاند صبر کنند و قرار است چه مدت در این خانههای بدون آب و برق و گاز زندگی کنند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در پیامی به مهدی کروبی، درگذشت خواهر او را تسلیت گفت.
به گزارش امروز، متن پیام به شرح زیر است:
انا لله انا الیه راجعون
مجاهد خستگی ناپذیر جناب آقای کروبی
درگذشت خواهر بزرگوارتان را تسلیت میگوییم. تقدیر چنین بود که آن بانوی بزرگوار ستم حصر و حبس عزیزان را تا پایان عمر تحمل کند و محروم از دیدار برادر بزرگوار دار فانی را ترک نماید تا در روز حساب خودکامگان قدرتپرست در محضر پروردگار شرمسار او و سرافکنده در برابر حضرت حق باشند. یقین داریم در برابر این مصیبت همچون همه محرومیتها و مرارتها با اتکال به خداوند یکتا شکیبایی پیشه خواهید کرد. از خداوند قادر متعال برای شما عزت و سرافرازی و برای روح آن بانوی بزرگوار بهشت رضوانش را خواهانیم.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران شاخه خارج کشور
محسن محققی و معصوم فردیس دیروز و امروز پس از گذراندن مرخصی کوتاه مدت خود به زندان اوین بند ۳۵۰ بازگشتند.
به گزارش کلمه، محسن محققی، داماد مهندس بازرگان و از زندانیان سیاسی، روز دوشنبه ۱۹ تیرماه به مرخصی آمد. او فقط یک هفته توانست در کنار خانواده خود باشد و اکنون نیز به دلیل تمدید نشدن مرخصی به زندان بازگشت.
این زندانی ۶۸ ساله و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی، بعد از عاشورای ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شده و دو ماه نیز در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برده بود. محسن محقّقی، مهندس برق و الکترونیک از انگلستان و از اعضای باسابقه نهضت آزادی ایران و یکی از دامادهای مرحوم مهندس مهدی بازرگان است.
همچنین بر اساس این گزارش، معصوم فردیس، معاون پیشین وزیر مخابرات نیز روز شنبه ۱۷ تیر ماه به مرخصی آمد که مرخصی کوتاه مدت او نیز تمدید نشد و به همین دلیل به بند ۳۵۰ اوین بازگشت.
معصوم فردیس، زندانی سیاسی ۵۷ ساله، در زمان نخستین بازداشت خود عهدهدار پست معاونت وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات و همچنین رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است. او به اتهام واهی جاسوسی بازداشت و در دادگاه بدوی به شش سال زندان محکوم شده است. اما چندی بعد این حکم در دادگاه تجدید نظر نقض شده و در نهایت دیوان عالی کشور نیز وی را از همه اتهامات وارده تبرئه کرده است.
جرم واقعی این معاون سابق وزارت ارتباطات، مخالفت با وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در واگذاری اپراتور دوم تلفن همراه به نهادهای امنیتی و عدم همراهی با خواستههای آنان است. بهرغم نقض رای دادگاه بدوی و صدور حکم برائت برای معصوم فردیس در شعبه دادگاه تجدید نظر و همچنین دیوانعالی کشور، برخلاف نص صریح قوانین قضایی، وزارت اطلاعات با هدف تسویه حساب و نوعی انتقامگیری، همچنان این زندانی سیاسی را به صورت غیرقانونی در زندان نگه داشته است
فخرالسادات محتشمی پور، همسر سید مصطفی تاج زاده، از بازجویی مجدد این زندانی سیاسی خبر داده اما گفته است که آقای تاج زاده شرط تازه ای برای پاسخگویی به سوالات بازجو مطرح کرده است.
این زندانی سیاسی که پیش از این محاکمه جنتی را به عنوان پیش شرط خود برای پاسخگویی به اتهامات وارده مطرح کرده بود، از محاکمه و مجازات سعید مرتضوی، متهم قتل زهرا کاظمی و جنایات کهریزک به عنوان شرط دیگر خود نام برده است.
به گزارش نوروز، خانم محتشمی پور با نگارش یادداشتی در صفحه فیس بوک خود نوشت که پاسخ همسرش به بازجوهای هفتم و هشتم نیز همان بوده که بود: نه دفاع نه بازپرسی نه بازجویی تا محاکمه جنتی! و یک شرط جدید را هم برای احضار چهارم گذاشته اند که مطرح کنند: محاکمه و مجازات قاتل زهرا کاظمی و جانی کهریزک!
خانم محتشمی پور سپس با اشاره به یک سال و هشت ماه روزه داری اعتراضی تاج زاده در زندان نوشته است که به شدت نگران حال اوست.
محتشمی پور سپس به ابراز تأسف تاج زاده از محکومیت دکتر مصطفی معین اشاره کرده و به نقل از او گفته است: در آزادترین کشور دنیا که هیچ زندانی سیاسی ندارد، شخصیت موجه و مقبولی چون دکتر معین محاکمه و مجازات می شود و در حالی که افرادی چون آقای جنتی که برای دست کاری آرای مردم در مجلس ششم، بیش از یازده سال است از او شکایت کرده ام مصونیت قضائی دارند.
تاج زاده در این ملاقات با اشاره به اظهارات تازه محمدجواد لاریجانی گفته است: این رفتار برادران لاریجانی مسبوق به سابقه است که فرار به جلو می کنند. ایشان هم که هروقت پرونده مالی اش مطرح می شود، فحشی به اصلاح طلبان می دهد و خود را تبرئه می کند، این بار هم پس از موضع گیری های به جای دکتر علی مطهری، درجهت خوشامد و آرام کردن انصار حزب الله و کانون قدرت و ثروت عرض اندامی کرده است.
فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه آزاد از شرط تبعیت از ولایت فقیه برای شروع کار افراد دردانشگاه آزاد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشگاه آزاد دانشجو گفت:پیش از شروع کار و همکاری با افراد در بدنه دانشگاه آزاد با آنها شرط می کنیم که باید تابع ولی فقیه باشند و اگر کسی در این راستا شک و تردید دارد دانشگاه آزاد جایی برای وی ندارد.
دانشجو افزود: من مکلف به انجام تکلیف هستم و تکلیف من را مرجع من آیت الله العظمی خامنه ای تعیین می کند گرچه نظر بسیاری برای من مهم است.
وی در دیدار با بسیج دانشجویی دانشگاه های تهران گفت: حدود ۴۲۹۰ نفر مدیر در دانشگاه آزاد است، تغییر ساختار با توجه به این حجم گسترده بسیار سخت است که البته درصدد هستیم تا با مشاوره صحیح بهترین ها را در حوزه مورد نظر انتخاب کنیم.
دانشجو افزود:اکنون بیش از ۸۰درصد منتصب شدگان نتایج پیشنهادات بسیج دانشجویی،اساتید و کارکنان بوده و به لحاظ انتصابات نمره قابل قبولی حساب می شود.
رئیس دانشگاه آزاد گفت:هنگام ورود به دانشگاه آیت الله جنتی به من گفت که شما وارد میدان مین می شوید در حالی که این یک وظیفه است.
صبح امروز دادگاه ۱۱ تن از دراویش گنابادی در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد.
به گزارش سایت مجذوبان نور، جلسه رسیدگی به پرونده ۱۱ تن از دراویش گنابادی شیراز و کوار صبح امروز، یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱، در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی خشتی برگزار شد.
در این جلسه ابتدا پرونده چهار تن از دارویش آقایان صالح مرادی، محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمید آرایش مورد رسیدگی قرار گرفت و برای آقایان صالح مرادی و محمد علی شمشیر زن که در زندان به سر می بردند تا ارائه حکم نهایی قرار وثیقههای به ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ میلیونی صادر شد.
همچنین در بخش دیگری از این جلسه به اتهامات ۷ تن از دراویش ساکن کوار، آقایان امید اکبری، غلامعلی بیرمی، مهرداد کشاورز، مهدی قنبری، حاج علیجان دهقان، موسی دهقان و مهدی دهقان نیز رسیدگی شد، این دارویش که هفته گذشته به صورت تلفنی به دادگاه احضار شده بودند صبح امروز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی، ضرب و جرح و حمل اسلحه غیر مجاز دادگاهی شدند.
برای آقای صالح مرادی از دراویش گنابادی شیراز که مدت بیش از ده ماه را در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان عادل آباد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در حبس است، قرار وثیقهی ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین شد که این درویش در جواب اعلام داشت که هیچگونه جرمی مرتکب نشده است و از تودیع وثیقه اجتناب کرد و دوباره روانه زندان شد.
همچنین برای آقای محمدعلی شمشیرزن از دراویش گنابادی کوار نیز که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و حمل اسلحه غیرمجاز در زندان عادل آباد محبوس بود، قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شد.
طی روزهای گذشته آقایان کاظم دهقان و حمید هر یک با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی پس از ۵ ماه از زندان عادل آباد بصورت موفقت آزاد شدند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از سویی تاکید کرد که اقتصاد ایران تحت تأثیر تحریمها نیست و از سوی دیگر لیستی از مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها را برشمرد.
این مقام دولت از یک سو گرانی ها را ناشی از تحریم دانست اما از سوی دیگر گفت که روزهای سخت تمام شده و اوضاع بازار مناسب است.
به گزارش خبرگزاری های داخلی، مهدی غضنفری ظهر یکشنبه در گردهمایی بزرگ مبلغان ماه مبارک رمضان که در سالن همایش های بین المللی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، گفت: اقتصاد ایران اقتصادی پویاست که تحت تاثیر تحریمها قرار نمیگیرد.
او در عین حال و در همین سخنرانی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در پی تحریم های بین المللی گفت: در این شرایط اگر کسی بتواند مایحتاج ضروری مردم را به آنها برساند کار درستی انجام داده است.
غضنفری با یادآوری اینکه بخشی از تحریم های فعلی مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است و نه تحریم های یک جانبه گفت: تحریم امروزی علیه جمهوری اسلامی ایران تهدیدهایی باز است که استکبار توانسته برای آنها از سازمان ملل مصوبه بگیرد و متاسفانه هرگونه اقدامی از سوی ما می تواند راهی برای دشمنانمان باز کند و ما باید مراقب باشیم که در قالب نقشههای دشمنان حرکت نکنیم.
وی با اشاره به اینکه تحریم ها جلوی واردات به کشور را می گیرد تاکید کرد: ما باید مدل ذهنی خود را اصلاح کنیم و بدانیم در این شرایط اگر کسی بتواند مایحتاج ضروری مردم را به آنها برساند کار درستی انجام داده است.
وزیر صنعت و تجارت دولت احمدی نژاد تلویحا گرانی های فزاینده در بازار را نیز ناشی از تحریم دانست و گفت: پدیده گرانی دارای پیچیدگیهای زیادی است. دولت تلاش زیادی برای جلوگیری از شکل گرفتن حباب قیمتی انجام داد اما در نظام تحریم کنونی تهیه و جابجایی ارز توسط ایران ممنوع شده است.
غضنفری تحریم بانک مرکزی ایران را از دیگر مشکلات ایجاد شده توسط دشمن اعلام کرد و گفت: تحریم بانک مرکزی در هیچ کشوری سابقه نداشته و دشمنان ایران بدون در نظر گرفتن استقلال این بانک آن را در ایران تحریم کرده اند و با تضعیف پایه های نظام به دنبال اهداف خود هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: نباید طوری رفتار کنیم که نظام توزیع دچار گرسنگی بشود که اگر این گرسنگی در نظام توزیع ایجاد شد احتکار، کم فروشی، تقلب، تخلفات صنفی، گرانی و ... را به همراه خود خواهد آورد.
غضنفری در عین حال ادعا کرد که "دیگر روزهای سخت تمام شده است" و "در شرایط کنونی اوضاع بازار مناسب است و ما به اندازه کافی ذخیره داریم."
در پی انتشار خبر پرونده زمین خواری چند افسر پلیس رئیس پلیس فرودگاههای کشور گفت: مامور متخلفی که از او به عنوان زمین خوار بزرگ تهران نام برده می شود، سال ۹۰ از نیروی انتظامی اخراج شده بود و اعمال مجرمانه اش را در زمان اوقات فراغتش انجام می داد.
به گزارش مهر نبی الله حیدری عصر یکشنبه با اشاره به جزئیات زمینخواری یکی از ماموران پلیس گفت: در دی ماه سال ۸۹ همزمان با شکایت یکی از شهروندان در مجتمع جرائم اقتصادی پرونده زمین خواری تشکیل و به پلیس آگاهی تهران ارجاع شد.
وی ادامه داد: تیم ویژه ای از ماموران ادراه مبارزه با جرایم اقتصادی به دستور فرمانده انتظامی تهران رسیدگی به این موضوع را در دستور کار قرار دادند و توانستند یک باند زمین خواری و کلاهبرداری در زمینه املاک و اسناد را در غرب تهران شناسایی کنند.
به گفته رئیس پلیس فرودگاههای کشور با دستگیری اعضای این باند مشخص شد یکی از اعضای گروه مامور پلیس فرودگاه بوده است که در زمان استراحت در بنگاه یکی از اقوام فعالیت می کرده است.
سردار حیدری ادامه داد: به محض اطلاع از موضوع، مامور پلیس متخلف بازداشت و در کمیسیون صیانت از کارکنان نیروی انتظامی در سال ۹۰ قبل از صدور کیفرخواست اخراج میشود.
وی با اشاره به هویت مامور مجرم گفت: این مامور ستوان سوم بود که با عنوان معاون در جرم شناسایی و با آن برخورد شد.
روز گذشته مرتضی تورک معاون دادستان تهران اعلام کرده بود که این افسر نیروی انتظامی از طریق پلیس فرودگاهها توانسته به فایل اطلاعات افرادی که در دهه اول انقلاب فرار کرده اند دسترسی پیدا کند. اما رئیس پلیس فرودگاه ها با اعلام اینکه این مامور به هیچ یک از مدارک مردم دسترسی نداشته است، گفت: این مامور به هیچ مدرکی دسترسی نداشته است که بتواند از املاک افراد فراری اطلاع داشته باشد. این گروه تنها به صرف اینکه بنگاه معاملات املاک داشته اند از وضعیت خانه های منطقه آگاه بودند.
یک روز پس از آنکه مدیر کل امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از کاهش متوسط سن زنان روسپی در کشور خبر داد، رییس سازمان بهزیستی این آمار را رد کرد و گفت: آماری که یکی از کارمندان ما در "میزگرد آسیبهای اجتماعی زنان خیابانی" ارائه کرده، آماری نیست که من به عنوان رییس سازمان دیده باشم و شاید بتوان گفت حاصل تحقیقی در گوشه روستا و یا شهری کوچک باشد و نباید این آمار را تسری داد.
او در عین حال با بیان اینکه ارائه برخی آمارها تاثیر بد روانی دارد خواستار اعلام نشدن این آمار شد.
به گزارش خبرآنلاین امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شده بود، همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی با تکذیب آمار مدیر کل امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، گفت: برخی آمارها هیچ کارکرد مثبتی در سطح اجتماع ندارند و اثرات بد روانی در جامعه بر جای میگذارند و برای همین بهتر است اینجا در این باره صحبت نکنیم.
وی گفت: درباره سن این بزه (زنان خیابانی) بیخبرم، اما به طور قطع باید بگویم که تعداد و مقدار این بزه کاهش یافته است و این امر را با استناد به آمارهای اورژانس اجتماعی بیان میکنم.
آقای هاشمی در عین حال آمار مورد ادعای خود که حاکی از کاهش روسپیگری است را ارائه نکرد.
جلسات نشست سالانه سفیران سبز امید که در دانشگاه صنعتی چالمرز گوتنبرگ سوئد در حال برگزاری است، روز گذشته و امروز نیز ادامه یافت.
به گزارش دبیرخانه این نشست، در ادامه سلسله جلسات بحث و گفتگوی آزاد در جمع نشست سفیران سبز امید ، شنبه شب، علی مزروعی، فرخ نگهدار و علی اکبر موسوی خوئینی به بیان نظرات خود در مورد انتخابات آتی ریاست جمهوری پرداختند.
در ابتدای این نشست فرخ نگهدار فعال سیاسی به ضرورت سیاست گذاری ملی به جای سیاست گذاری گروهی در انتخابات اشاره کرد و خواهان اجماع گروههای سیاسی در امر انتخابات برای خیر و صلاح مردم ایران شد.
وی در ادامه با اشاره به مهمترین مولفه های تهدید ساز و فرصت ساز گفت، پرونده هسته ای و مسئله تحریم ها و کشاکش میان ایران و گروه پنج به علاوه یک، از مهمترین مولفه های تهدید ساز و فرصت ساز در ایران است و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به این اندازه موقعیت و حمایت ضعیفی از سوی مردم نداشته است.
نگهدار افزود: باید به سمت شعار صلح برویم و اجازه ندهیم روند امور به سمت جنگ برود. باید سبزها این پیام را به حاکمیت بدهند که مردم ایران در روندهای سیاسی باید احساس اشتراک داشته باشند و در تصمیم گیری ها، همه باید احساس کنند سهیم هستند. باید عرصه ای برای مشارکت تمامی شهروندان وجود داشته باشد. از طریق بالا بردن سطح مشارکت عمومی در تصمیم گیریها است که می توان به پایداری و ثبات رسید.
آقای نگهدار بهترین عرصه ظهور این مشارکت و بهترین راه تضمین امنیت ملی را برگذاری انتخابات با مشارکت همه گروهها و تشکلهای سیاسی کشور دانست.
در ادامه این نشست شبانه، علی مزروعی عضو ارشد جبهه مشارکت و نماینده پیشین مجلس گفت، ای کاش آهسته و پیوسته رفتن را در عرصه سیاست یاد می دادیم و یاد می گرفتیم و همیشه با هزینه و فایده کار می کردیم.
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب در ادامه گفت ؛ در عرصه سیاست برخورد روشنفکرانه درست نیست . کار سیاسی مبتنی بر سیاست ورزی خردمندانه است که با برخورد روشنفکرانه صرفا انتقادی متفاوت است. روشنفکر می خواهد صرفا نقد کند و نمی خواهد وارد قدرت بشود ولی سیاست ورزی درست ناظر به کسب قدرت است و باید نگاه دولتمردی داشت. نگاه من این است که ما باید راهی را پیدا کنیم که یک قدم به جلو برویم و از خودمان بپرسیم که از فرصت انتخابات می خواهیم چه استفاده ای بکنیم.
مزروعی با اشاره به اینکه بسیاری از تحولات در ایران برخواسته از انتخاباتها بوده است، یادآور شد: جنبش دوم خرداد و جنبش سبز برآمده از کارزار انتخاباتی بوده است. حاکمیت ناچار می شود از فضای انتخابات استفاده کند و برای ترمیم پایگاه مشروعیت خودش احتمالا فضا را باز کند.
وی افزود: نگاه ما باید نگاه فرصت ساز باشد برای پیشبرد جنبش اجتماعی و برخورد انتزاعی نداشته باشیم .
آقای مزروعی در عین حال تاکید کرد که سخنانش متناسب با وضعیت امروز است و شاید شرایط تا انتخابات تغییر بسیاری کند.
مزروعی ادامه داد: باید بین کارزار انتخابات و خود انتخابات به معنای رای دادن تفاوت قائل شویم و برای کارزار انتخابات برنامه داشته باشیم. در عین حال می توانیم بر انتخابات آزاد و سالم، و طرح مطالبات و خواسته هایی که در درون جامعه وجود دارد پافشاری کنیم و حتی نظارت بین المللی برامر انتخابات را هم پیگیری کنیم.
در ادامه این نشست علی اکبر موسوی خوئینی، نماینده پیشین تهران در مجلس ششم نیز به بیان نظرات خود درباره انتخابات آتی ریاست جمهوری پرداخت.
دبیرکل سابق سازمان ادوار تحکیم وحدت با اشاره به انتخابات مجلس نهم، حفظ اجماع میان اکثریت قاطع حامیان جنبش سبز و حتی اصلاح طلبان را دستاورد مهمی دانست که بایستی در انتخابات ریاست جمهوری بعدی نیز آن را حفظ کرد.
آقای خوئینی ضمن استقبال از طرح عبدالله نوری مبنی بر درخواست همه پرسی در پرونده هسته ای گفت که نباید حرف آخر را اول زد و نیازمند برداشتن گام های آهسته ولی مطمئن هستیم و سخن از شرکت و یا عدم شرکت در انتخابات زود هنگام است.
موسوی خوئینی درخواست جنبش سبز از سازمان های بین المللی برای نظارت بین المللی بر انتخابات را حق بدیهی دانست و افزود: حمایت این جنبش از انتخاب گزارشگر ویژه سازمان ملل و انتخاب احمد شهید نمونه اقدام مثبت قبلی استفاده جنبش از ابزارهای مشروع بین المللی است.
در انتهای این نشست حاضران به پرسش و پاسخ با سخنرانان پرداختند.
بررسی تجربه کنفدراسیون دانشجویان
کاظم کردوانی، جامعه شناس و پژوهشگر، دبیر سابق کانون نویسندگان ایران و همکار مجلات مستقل روشنفکری ایران( جامعه سالم، آدینه …) در اولین پنل سومین روز نشست سفیران سبز امید شرکت کرد.
آقای کردوانی در این جلسه همگرایی روشنفکران دینی و غیر دینی را یکی از دستاوردهای بزرگ جریان روشنفکری ایران دانست و گفت: این همگرایی نسبی نه به معنی حذف هویت یک طرف است و نه به معنای ادغام یکی در دیگری است.
این فعال سیاسی و دبیر دو دوره ی کنفدراسیون جهانی دانشجویان ایران در دوره مبارزه با رژیم شاه با اشاره به این که در تاریخ ایران دو سازمان مدنی داریم که کاملا ویژگیهای خاص خودش را دارد، تشریح کرد: کانون نویسندگان ایران که از ۱۳۴۶ تا به امروز ادامه دارد و کنفدراسیون دانشجویان ایران با پانزده سال فعالیت که در واقع یگانه است.
وی با طرح این پرسش که چرا کنفدراسیون تشکیل شد؟ تصریح کرد: تشکیل کنفدراسیون پاسخ به نیاز آن روز ما بود.
نیاز برای سازماندهی، برای رساندن صدای مردم ایران در خارج کشور و همچنین ضرورت مبارزه با حکومت شاه و هدر نرفتن نیروی روشنفکری و دانشجویی در خارج ایران و اجتماعی شدن دانشجویان ایرانی که در شهرها و کشورهای مختلف پراکنده بودند و این یک ضرورت تاریخی بود.
کردوانی پس از تشریح ساختار کنفدراسیون، ارکان تشکیلاتی آن، شیوه انتخاب نمایندگان و نحوه ی تشکیل کنگره های کنفدراسیون و انتخاب هیات دبیران به چند محور اصلی فعالیت های کنفدراسیون اشاره کرد.
این نویسنده افزود: فعالیت های انتشاراتی و تبلیغاتی، تشکیل سمینارها، جشن های ملی، کمک به خانواده زندانیان سیاسی ایران، افشای رژیم شاه، پخش اعلامیه و رجوع به شخصیتهای بین المللی و کارزارهای دفاعی کنفدراسیون که تا حد اشغال سفارتخانه های ایران پیش رفت، کمک صنفی به دانشجویان ایرانی از جمله فعالیت های ما در این گروه بود.
او گفت: از طریق عفو بین الملل وکیل به ایران می فرستادیم و وکیل در دادگاهی که برای مبارزان تشکیل می شد حضور پیدا می کرد. حتی دفاعیات شکرالله پاکنژاد را بیرون آوردیم و منتشر کردیم.
کردوانی با بیان اینکه دفاع از زندانیان سیاسی برای ما محوری بود تاکید کرد: ما بدون استثنا و بدون توجه به خط سیاسی آنان (چپ، مذهبی، ملی..) از مجموعه مبارزان ایرانی دفاع کردیم و برای ما مهم نبود که از کسی که دفاع می کردیم آیا به ما نزدیک است یا دور.
این مبارز سیاسی با یادآوری اعتصاب ۲۱ روزه دانشجویان در خانه ایران پاریس اظهار داشت که این یکی از بزرگترین فعالیتهای کنفدراسیون بود.
کاظم کردوانی در پایان با تاکید بر اینکه کنفدراسیون تنها سازمان مدنی ایران بود که بیش از ۱۵ سال چندین جریان سیاسی و نظری در کنار یکدیگر در یک سازمان کار کردند و در واقع مفاهیمی نظیر تکثر گرایی را که امروز مطرح می شود، در عمل به نمایش گذاردند تصریح کرد: اجتماعی شدن دانشجویان ایرانی در خارج از کشور یکی از مهمترین دستاوردهای کنفدراسیون بود و این گونه بود که جوانان ایرانی در خارج از ایران خیلی چیزها یاد گرفتند.
سازماندهی جوانان وابسته به جنبش سبز
مهدی فتاپور، فعال سیاسی میهمان دومین پنل از سومین روز نشست سالانه سفیران سبز امید بود که به موضوع سازماندهی پرداخت.
آقای فتاپور با بیان اینکه مباحث نظری در رابطه با تئوری تشکیلات و یا بررسی تجربیات گذشته مفید است اما تکیه به این تئوریها و یا تجربیات گذشته کافی نیست خاطرنشان ساخت: مثلا این ایده درست است که اشکال شبکه ای تشکیلات رشد کرده و اشکال هیرارشیک و یا هرمی تشکیلات که در دورانی تنها نوع روابط تشکیلاتی بود عقب نشینی کرده اما این بدان معنا نیست که ما حتما باید این راه را پیش گیریم. این تئوریها به ما میگوید که اشکال متنوع تشکیلاتی وجود دارد و با توجه به امکانات و اهدافمان باید تصمیم بگیریم که نکات مثبت و یا منفی هر کدام برای ما چیست و کدام مناسب تر است.
فتاپور در ادامه افزود: ما باید ابتدا بپرسیم چه می خواهیم بسازیم؟ آیا می خواهیم تشکیلات جوانان و دانشجویان وابسته به جنبش سبز ایجاد کنیم؟ آیا قصد داریم نیروی خود را علاوه بر این تشکل در یک تشکیلات وسیع تر سیاسی با اهداف عام بکار گیریم و یک تشکل جوانان وسیع تر را شکل دهیم و یا می خواهیم یک تشکل بزرگ صنفی سیاسی جوانان و دانشجویان ایجاد کنیم ؟
وی تاکید کرد: اگر تصمیم مان این است که سازماندهی جوانان وابسته به جنبش سبز را ادامه دهیم ما در کشورمان موارد متعددی از تشکل های جوانان وابسته با یک حزب یا اتحاد یا جنبش سیاسی مواجه بودیم مثلا سازمانهای جوانان حزب توده ایران یا جبهه ملی در سالهای دهه سی و یا تشکیلات جوانان و دانشجویان پیشگام در سال های انقلاب و یا دفتر تحکیم وحدت در سال های حوالی دوم خرداد. در این رابطه باید برخی مسائل را مورد توجه قرار دهیم. در این حالت باید بپرسیم که چگونه میخواهیم مانع تبدیل این سازمان در یک پروسه به یک تشکل یا حزب سیاسی جدید شویم. ما تجربیات متعددی داریم که یک تشکل جوانان خود به یک حزب جدید تبدیل شده اند.
وی افزود: مثلا در نیمه دوم سالهای دهه ۴۰ زمانیکه تفکر رمانتیک رادیکال در میان جوانان و دانشجویان غلبه یافت، ما در دوره ای نه حزب توده را قبول داشتیم و نه مذهبی ها را. و فکر می کردیم باید خودمان به عنوان حزب عمل کنیم و در نتیجه راهبرد می دادیم و خود را در موضع رهبری می دانستیم و فداییان و مجاهدین در این پروسه شکل گرفتند.
این مبارز سیاسی با بیان اینکه در نیمه دهه هفتاد دفتر تحکیم و حدت در موقعیتی قرار گرفت که خودش می خواست هدایت کند و در عمل در موضع یک حزب عمل می کرد، تصریح کرد: اولین سئوال این است که اگر سفیران سبز نمی خواهد در عمل به یک حزب سیاسی جدید بدل شوند باید این مشکل را بشناسند و در نحوه فعالیت خود مورد توجه قرار دهند.
وی در ادامه پرسید: دومین سئوال این است که چه کار می توانیم بکنیم؟ در دو سال قبل در زمان اوج جنبش در حضور خیابانی خود وظائف متعددی در مقابل ما قرار داشت. اما الان اوضاع عوض شده است. و بخصوص اگر شکل آرام مبارزه تداوم داشته باشد تعیین وظائف عملی این تشکل میتواند به یک مساله مبرم بدل شود. سازماندهی اکسیون ها و اعتراضات وزن کمتری مییابد و اشکال دیگر فعالیت اهمیت مییابد و ما میتوانیم در ورک شاپ مشترکی بعد از این جلسه امکانات مختلف کاریمان را مشترکا مورد بحث قرار دهیم.
به گفته وی در این رابطه مثلا امکانات کار در میان کل دانشجویان مقیم خارج را می توانیم مورد بحث قرار دهیم. شما چه امکاناتی دارید و با چه روشهایی میتوانید در این راستا کار کنید و یا شما بیشترین ارتباطات را بطور طبیعی با دانشجویان امروز ایران دارید و آنان را بهتر از سایرین میشناسید و اینکه چگونه میتوان این روابط را ادامه داد و در این عرصه تاثیر گذار بود.
مهدی فتاپور در ادامه افزود: راه دوم اینست که ما امکاناتمان را در راستای شکل دهی تشکل دانشجویان و جوانان با خواستهای عمومی بکار بگیریم. نقطه قوت ان این است که مجموعه وسیع تری را دربر گیرد و جنبش سبز می تواند هسته درونی ان باشد اما در عین حال جمع سفیران جمع گسترده ای را در بر بگیرد. و دشواری کار اینست که لازمه این امر پذیرفتن کار کردن با نیروهای متنوع است و این دشواری خود را دارد و مانع برخورد فعال و روشن با بسیاری از تحولات سیاسی کشور می شود ولی از سوی دیگر امکان ارتباط با وسیعترین نیروهای دانشجویی و جوانان را ممکن کرده و کار مشترک و موثر در رابطه با مسائلی مثل اعتراض به نفی حقوق بشر یا تبعیض های حاکم بر ایران را ممکن میکند.
به گفته ی وی کنفدراسیون این خاصیت را داشته است و دفتر تحکیم وحدت هم در دوره ای این خاصیت را داشت. بکار گیری تجربه کنفدراسیون بطور مستقیم امروز عملی نیست. در آندوران کل فضای سیاسی در دانشگاههای اروپا و آمریکا سیاسی بود و این همه را به فعالیت سیاسی سوق می داد. امروز ضمن توجه به آن تجربه و تلاش برای بکارگیری نکات مثبت آن باید توجه کرد که تکرار آن بهمان شکل عملی نیست.
مهدی فتاپور همچنین گفت: در مورد شکل های فعالیت، ما در ایران تجربه کار کامل شبکه ای داشته ایم مثلا در سالهای قبل از انقلاب شکل کار کاملا شبکه ای بود. در آندوران دانشجویان هوادار فداییان سازمان دانشجویان مبارز که تنها یک نام بود و محفل های مختلفی که هیچ رابطه ای با هم نداشتند مستقل از هم این عنوان را بکار می گرفتند و بهمین دلیل هم قابل شناسایی از طرف پلیس نبودند. آنزمان نحوه برخورد نیروها پیچیدگی امروز را نداشت و در عین حال ما اشکال روابط هیرارشیک را نیز در روابط دانشجویان داشتیم. اینکه تا چه حد تشکیلات شما می تواند افقی باشد و روابط هیرارشیک و تصمیم گیری به اتکا رای و انضباط درون سازمانی تا چه حد درست است بکار گیرد را میتوانیم با توجه به وظایف این تشکل در ورک شاپ بعد از این جلسه مشترکا مورد بحث قرار دهیم.
وی در پایان تاکید کرد: تقسیم کار و پذیرش حدی از هیرارشی برای همسویی بیشتر و کارآیی بالاتر در بسیاری موارد مفید و کار شبکه ای امکان داوطلبانه بودن و توافق بیشتر را عملی میکند.
اولاف پالمه و تلاش برای سازماندهی جامعه مدنی
در چهارمین روز از نشست سفیران سبز امید در شهر گوتنبرگ سوئد آقای ینس اوربک رئیس بنیاد بین المللی اولاف پالمه در جمع شرکت کنندگان این نشست به ایراد سخن پرداخت.
ینس اوربک ابتدا در معرفی خود گفت ؛ من ابتدا به عنوان خبرنگار کار می کردم و تحصیلات من نیز اقتصاد ملی است.
رییس بنیاد اولاف پالمه به معرفی فعالیتهای مرکز تحت مدیریت خود پرداخت و گفت ؛ ما کارشناس مسائل سیاسی بین المللی در ایران و زیمباوه و برمه و افغانستان نیستیم اما وقتی با کشورهای گوناگونی کار می کنیم می توانیم این دانش را کسب کنیم.
اگر بخواهیم در یک جمله فعالیتهای مرکز اولاف پالمه را خلاصه کنیم می توانیم بگوییم که ما یاری می دهیم تا مردم بتوانند جامعه را تغییر بدهند که با این تغییر بی تردید زندگی شخصی آنان هم تغییر می کند . اگر بخواهیم فعالیت خودمان را در یک واژه خلاصه بکنیم به واژه” سازماندهی” اشاره می کنم .
ینس اوربک افزود : سازماندهی بسیار مهم است . مرکز ما از سوی جنبش کارگری تاسیس شده است و بطور مشخص از سوی حزب سوسیال دموکرات و اتحادیه اموزشی کارگران سوئد حمایت می شویم و تشکیل دهندگان و حامیان مرکز اولاف پالمه ۲۷ سازمان اموزشی ، کارگری و اتحادیه های صنفی هستند و راه انها برای تغییر در جامعه سوئد سازماندهی و سازمان گری برای ساختن یک جامعه مدنی قدرتمند است.
وزیر سابق امور دموکراسی و برابری سوئد همچنین افزود : وقتی به کشورهای گوناگون سفر می کنیم می بینیم سلطه گرانی که بالا نشسته اند ،سطح و میزان این سلطه گری آنها به این بستگی دارد که چقدر مردم سازماندهی داشته باشند. یک سلطه گر قدرتمند یعنی جامعه مدنی ضعیف و متقابلا بی تردید یک جامعه مدنی قوی فاقد یک حاکمیت سلطه گر است.
ینس اوربک ادامه داد : من هم تجربه حضور در جامعه مدنی و هم حاکمیت را داشتم. من هنگامیکه در زمینه خبرنگاری فعالیت می کردم در جامعه مدنی بودم و در وقتی در دولت سوسیال دموکرات ها وزیر بودم و کار دولتی داشتم احساس می کردم جامعه مدنی قدرتمند برای دولت ترسناک است. جامعه مدنی پایه های اساسی دموکراسی است.
وی افزود در سوئد جنبش کارگری قوی و جنبش زنان را داریم و الان جنبش شهروندی در جامعه سوئد در حال شکل گیری است.
رئیس بنیاد اولاف پالمه به بیان تجارب خود در کشورهای دیکتاتوری مثل برمه و زیمباوه پرداخت و گفت : هدف ما فراهم ساختن امکان گفتگو میان اپوزسیون کشورهای دیکتاتوری بدون دخالت در تصمیم گیریهای ایشان است.
حمایت از جنبش های مردمی در کشورهای استبدادی تنها بخش کوچکی از فعایت مرکز ما است بویژه گروههایی که به جنبش کارگری نزدیکتر هستند .
این عضو حزب سوسیال دموکرات سوئد در انتها درباره منابع مالی بنیاد اولاف پالمه گفت : سازمان ما از روشهای گوناگون نیازهای مالی خود را تامین می کند از جمله اینک ۲۷ سازمان کارگری به اولاف پالمه حق عضویت می دهند و همچنین یک مرکز همبستگی داریم که کمک های مردمی را جذب می کند هم بصورت مستمر و هم بصورت مقطعی و مناسبتی مثلا برای برمه و سوریه کمکهای اهدایی قطره قطره مردم سوئد را جذب کردیم.
همچنین یک درصد از بودجه خالص ملی سوئد به این قبیل فعالیتها اختصاص داده می شود که بودجه ای معادل سالانه ۳۶ میلیارد کرون است که ۲۵ میلیون کرون آن به اولاف پالمه تخصیص داده می شود .
گزارش روز اول نشست
گزارش روز دوم نشست
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر