امروز: حجت الاسلام رحیمیان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید معتقد است که بخش عمدهای از سرمایه گذاری کشورهای غربی و آمریکایی در قسمت سفرهای مسافرتی هزینه میشود و سالیه ۵ میلیون نفر از ایران به کشورهایی سفر میکنند که مرکز فحشا است واگر هر مسافر فقط هزار دلار در راه فحشا هزینه کند سالیانه ۵ میلیارد دلار دراین راه هزینه میشود.
به گزارش ایلنا حجت الاسلام رحیمیان نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران که در مراسم رونمای از دانش نامه رضوی سخنرانی میکرد با اشاره به برکات وجود مبارک امام هشتم در کشور گفت: بزرگترین سرمایه ما در کشور وجود نورانی امام رضا ع است و عاشقان آن حضرت نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور به صورت میلیاردی وجود دارد و حتی اهل سنت نیز به ایشان علاقمندند البته منظور ما از اهل سنت وهابیهایی که اسمشان مسلمان است اما مسلمان نیستند نیست.
وی با اشاره به وضعیت نابسامان تورهای گردشگری گفت: امروز سالانه ۵ میلیون نفر از کشور به کشورهایی سفر میکنند که مرکز فحشا است و عمده افرادی که میروند جز برای فحشا خارج نمیشوند و اگر حداقل هر مسافر هزار دلار هزینه کند سالیانه ۵ میلیارد دلار از کشور برای فحشا هزینه میشود.
وی ادامه داد: عمده کار آژانسها و تورهای مسافرتی نیز با همین هدف است و حتی روزنامهها نیز برای آنها تبلیغ میکنند و مخابرات نیز برای آنها پیامک میفرستد و حتی این پیامکها برای خود من نیز آمده است.
رحیمیان با مطرح کردن این پرسش که هزینه واقعی این تورها بالا است ولی در کشور به صورت ارزان در اختیار قرار میگیرد گفت: به طور مثال برای من پیامکی آمده که اعلام کرده ۷ شب سفر در تایلند فقط ۴۹۷ هزار تومان حال باید پرسید در حالی که سفر به مشهد و یا به شهر دیگر هزینهای به مراتب بیشتر از این مبلغ است باقی هزینه سفر به تایلند از کجا تامین میشوند من معتقدم باقی این مبلغ از همان ۲۰ میلیارد دلاری که دولت آمریکا برای تهاجم فرهنگی ایران در نظر گرفته تامین میشود.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با انتقاد از تبلیغات غیر واقعی درباره صنعت گردشگری کشور گفت: اینکه گفته میشود ما دهمین کشور برتر دنیا در جذب توریست هستیم دروغ است و واقعیت ندارد از طرف دیگر ما در سیاست جذب توریست باید به جای توریست به سمت زائر حرکت کنیم زیرا در اسلام زائر داریم.
وی ادامه داد: در بخش جذب توریست نیز اگر سیاست ما این باشد که دستمان را تا ارنج عسل کنیم و در دهان غربیها بگذاریم آنها راضی نمیشوند و باز هم علیه ما مطلب مینویسند.
رحیمیان با تاکید بر لزوم توجه به زائران گفت: زائر در اسلام تعریف شده است و ما نیز بایددر گردشگری اول به ایرانیان توجه کنیم و به شیعیان جهان تموجه کنیم و در این راه باید به شهرهایی همچون مشهد مقدس توجه ویژه شود و باید بزرگترین فرودگاه کشور در مشهد باشد زیرا پول زائر مسلمانی که به ایران میآید ارزش دارد و برکت دارد و نه پول کشورهای غربی دیگر.
وی با اشاره به اینکه بنیاد شهید توجه ویژهای به کارهای فرهنگی بخصوص در مشهد مقدس دارد گفت: ما معتقدیم وجود مبارک امام رضا ع بزرگترین جاذبه ایران است لذا بنیاد شهید برنامههای خود را در دو بخش مشهد الرضا در شرق کشور و مشهد شهدا در غرب کشور قرار دادهاست و طرح راهیان نور که امروز با استقبال مواجه شده برای اولین بار توسط بنیاد شهید سرمایه گذاری و راه اندازی شد.
رحیمیان افزود: محور اصلی کار فرهنگی در بنیاد شهید امام رضا ع است و همه کشور و همه دستگاهها باید دست به دست هم بدهند تا در ارتقا این بخش کمک کنند.
امروز: جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با صدور بیانیه ای به مناسبت تعویض مدیریت و مسئولان زندان اوین به تشدید بدرفتاری ها با زندانیان اعتراض کردند.
به گزارش نوروز این خانواده ها به مسئولین جدید زندان اوین هشدار داده اند تا حداقل حقوق زندانی را در مورد زندانیان اعمال دارند و در غیراین صورت آماده پرداخت هزینه های بعدی این بی توجهی باشند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: "می خواستیم دلواپسی هایمان را از مخاطرات جدی برای سلامت عزیزانمان در آستانه ماه خدا بیان کنیم و ممانعت از اقدامات درمانی لازم را مورد شکوه قرار دهیم که اقدامات ضدحقوق بشری مانند استفاده از دست بند و پابند برای انتقال زندانیان سیاسی به بیمارستان ها و دیگر مراکز درمانی و تفتیش های حرمت شکنانه، باردیگر خوی برده داران دوره جاهلیت و قرون وسطی را به یادمان آورد که حقارت و دون مایگی خود را با تحقیر انسان های دیگر فرومی پوشاندند."
متن کامل بیانیه خانواده های زندانیان سیاسی در پی می آید:
بسم الله الرحمن الرحیم
ماه های پربرکت رجب و شعبان را سپری کرده در آستانه ماه رمضان قرار داریم اما ظاهرا مدعیان مسلمانی که زمام امور این کشور را به گزاف به دست گرفته اند ماه های حرام و غیرحرام فرقی برایشان ندارد و اعمال ستمی که برایشان خوی و عادت شده گاه در این ایام و ماه ها بیشتر می شود که کمتر نمی شود!
می خواستیم در آستانه ماه خدا و بهار قرآن بار دیگر انسانیت و معنویت مردانی را که خود را مالک جسم و جان عزیزانمان می پندارند، با درخواست بازگشتشان به راه خدا و خواست مردم، محک بزنیم که با تعویض مسئولان زندان از رئیس تا برخی مأموران مواجه شدیم و هنوز به فکر فال نیک زدن در مورد این تغییر نیفتاده با تشدید رفتارهای غیرانسانی آن ها نسبت به آزادگان دربندمان مواجه شدیم. می خواستیم دلواپسی هایمان را از مخاطرات جدی برای سلامت عزیزانمان در آستانه ماه خدا بیان کنیم و ممانعت از اقدامات درمانی لازم را مورد شکوه قرار دهیم که اقدامات ضدحقوق بشری مانند استفاده از دست بند و پابند برای انتقال زندانیان سیاسی به بیمارستان ها و دیگر مراکز درمانی و تفتیش های حرمت شکنانه، باردیگر خوی برده داران دوره جاهلیت و قرون وسطی را به یادمان آورد که حقارت و دون مایگی خود را با تحقیر انسان های دیگر فرومی پوشاندند.
اینک عزیزان دربند ما با این که شدیداً به اقدامات درمانی نیازمندند، به علت اجبار به استفاده از دست بند و پابند از انتقال به مراکز درمانی خودداری می کنند و این امر موجب خوشامد کینه توزانی شده که با اکراه و بی میلی تمام و تنها برای رفع تکلیف، به سامان کردن امورات زندانیان سیاسی را دنبال می کنند. ما خانواده های زندانیان سیاسی اما برای سلامت عزیزانمان به قدر همه زندگی مان ارزش قائلیم و حاضر نیستیم بی مبالاتی های مسئولین جدید زندان اوین را که گویی هیچ فرقی میان زندانیان عادی و سیاسی قائل نیستند و آمده اند که فرمایش مضحک جناب لاریجانی را مبنی بر نداشتن زندانی سیاسی به شکلی تازه با ایجاد مخاطره برای جانشان مورد تأیید قرار دهند، تحمل کنیم.
ما خانواده های زندانیان سیاسی بدین وسیله به مسئولین جدید زندان اوین و مسئولان سایر زندان های کشور اخطار می کنیم: پیش از این که شاهد اقدامات عملی ما در مقابله با بدرفتاری هایشان با زندانیان سیاسی و خانواده های آنان باشند و پیش از این که نام هایشان به لیست سیاه دلانِ بدکردارِ تاریخ اضافه شود، به خود آمده حداقل حقوق زندانی را در مورد این عزیزان اعمال دارند که در غیراین صورت پرداخت هزینه های بعدی برعهده خودشان است. همان بدرفتاری ها که نماینده مردم تهران جناب آقای دکتر مطهری به آن اذعان داشته و دادستان تهران را از آن برحذر داشته است و ما شاهدانی برآن رفتارهای زشت و ناشایست هستیم که در صورت لزوم در دادگاه صالح شهادت خواهیم داد.
بار دیگر فرارسیدن ماه مبارک رمضان را بهانه ای قرار می دهیم برای توصیه به تقوای الهی و پرواپیشگی در حالی که می دانیم او از رگ گردن به ما نزدیک تر است. و استخلاص از آتش دوزخ را با توبه و انابه به درگاه حضرت حق و اعاده حقوق ناس و رد مظالم و ستم هایی که بر جان و مال انسان ها روا داشته اند، یادآور می شویم.
والسلام علی من اتبع الهدی
جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی
آخرین روزهای ماه شعبان- تیرماه 1391
امروز: این را می نویسم در باب آنان که هنوز نیاز جامعه را به "انتقاد از خود" در نیافته اند؛ بر این امید که در نظر افتد و به این مهم بپردازند.
در دنیای خاطرات سیر می کنم و می رسم به عصر حجر در عصر معاصر! قدمت عصر حجر را به بیش از سه میلیون سال پیش تخمین زده اند و در تعریف آن آورده اند: «از آنجا که نوشتن را آغاز تاریخ می دانند، عصر حجر در دوره پیش از تاریخ جای می گیرد.» عصر حجر با توحش و بربریت و بی قانونی و ضد قانونی عجین بوده است، و همه اینها را قانون می دانستند.
اما قدمت عصر حجری که من در این نوشتار آورده ام به کمتر از 20 سال قبل باز می گردد! تابستان 1372 است. قلب پدر بیمار است و پزشکان تشخیص داده اند که باید از قم به تهران بروند و در بیمارستان لقمان حکیم معاینه شوند. صبح زود هنگام راهی می شوند. برادر و چند تن از محافظین ایشان را همراهی می کنند. عصر هنگام بر می گردند. پدر وقتی وارد خانه شدند اول کلامی که فرمودند این که: در بیمارستان به گونه ای با من رفتار کردند که از این گونه رفتار حتی درباره دشمن انسان هم نهی شده است. نمی دانم این رفتار در عصر حجر هم انجام می شده است یا خیر! و متاسفانه دیگران هم سکوت می کنند و غافل اند از این که این رفتارها و این سکوت ها چه عاقبتی در پی خواهد داشت.
شرح آن روز در کتاب خاطرات پدر این گونه آمده است:
« سوال : حضرتعالی در سال 1372 به خاطر ناراحتی قلبی که داشتید با اطلاع قبلی به بیمارستان لقمان حکیم تهران مراجعه نمودید، که دخالت نیروهای اطلاعات منجر به بازگشت شما از بیمارستان شد؛ و این حرکت در محافل خبری داخل و خارج کشور انعکاس وسیعی یافت؛ لطفا بفرمایید اصل ماجرا از چه قرار بود و نیروهای اطلاعات چگونه مانع معالجه حضرتعالی شدند؟
جواب : بله، در آن سال برای انجام یک سری آزمایشها با هماهنگی قبلی به بیمارستان لقمان حکیم تهران مراجعه کردم، واسطه ما هم آقای فاضل میبدی بود که با یکی از پزشکان آنجا به نام آقای دکتر توکل سابقه آشنایی داشت. وقتی ما به بیمارستان رفتیم و آزمایشها و تست قلب صورت گرفت آنها گفتند شما باید سریعا بستری شوید و کمترین حرکت برای شما خطرناک است، حتی برای اینکه من کمتر تحرک داشته باشم در همان جا یک ویلچر آوردند و مرا روی آن نشاندند؛ بعد چند نفر از پزشکها که برای معاینه من آمده بودند برای انجام مقدمات کار از اتاق خارج شدند و ما هم در آنجا منتظر ماندیم و خودمان را برای بستری شدن آماده می کردیم، اما این انتظار خیلی طول کشید و چند ساعتی ادامه داشت و هیچ یک از پزشکها به سراغ ما نیامدند و این برای ما مساله ای شد که چطور اینها که این همه اصرار و عجله داشتند تا این اندازه تاخیر کرده اند؛ روی این اساس آقای فاضل میبدی از اتاق خارج شد و سراغ آنها را گرفت و وقتی آنها را دیده بود خیلی با حالت اضطراب و نگرانی گفته بودند که الان پنج نفر از نیروهای اطلاعات به اینجا مراجعه کردند و با تهدید از ما تعهد گرفتند که شما حق بستری کردن فلانی را در این بیمارستان ندارید! بعد همان پزشکها خیلی اظهار شرمندگی کرده و عذر خواسته بودند. ما هم که دیدیم قضیه از این قرار است گفتیم عیبی ندارد و با وجود همه خطرات از همان جا به طرف قم حرکت کردیم که الحمدلله اتفاقی نیفتاد؛ بعدا هم شنیدم که متاسفانه برای آقای دکتر توکل در این رابطه مزاحمتهای زیادی ایجاد کرده اند.
این قضیه وقتی منتشر شد انعکاس خیلی بدی داشت که چطور یک چنین رفتار غیر اخلاقی که همه دنیا آن را مذمت می کنند اتفاق می افتد؛ و خلاصه بعضی ها به دست و پا افتادند و شروع کردند به تکذیب کردن، و حتی با تهدید مسئولان بیمارستان را مجبور کردند تا این خبر را تکذیب کنند. در نهایت ما برای ادامه معالجات با بیمارستان خاتم الانبیاء هماهنگ کردیم و در آنجا بستری شدم.»
امید این که در عمل باور نماییم که نیاز به "انتقاد از خود" بسی بیش از "انتقاد از دیگران" است.
و امید این که پوینده راه حق و حقیقت باشیم.
منبع: وبلاگ نویسنده
امروز: وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا یک پایگاه دفاع موشکی پیشرفته در همسایگی ایران در جنوب خلیج فارس دایر کرده و خود را همزمان برای بزرگترین عملیات مینروبی در آبهای خلیج فارس آماده میکند.
به گزارش دویچه وله، مذاکرات اتمی با ایران به کندی پیش میرود، به همین دلیل ایالات متحده آمریکا خود را برای احتمالات دیگر آماده میکند. براساس اطلاعاتی که روزنامه "والاستریتژورنال" بدست آورده، آمریکا با دایر کردن یک پایگاه دفاع موشکی در مکانی مخفی در قطر، رادارهایی از نوع «AN/TPY-2» و «X-Band» در آن مستقر کرده است.
این رادارها میتوانند موشکهای پرتابشده را با دقت بسیار بالا ردگیری کنند. مشابه این سیستم دفاع موشکی هماکنون در صحرای نقب در اسرائیل و نیز خاک ترکیه مستقر شدهاند.
بنابر گزارش روزنامه والاستریتژورنال، فنآوری نصب شده در قطر قادر به ردیابی موشکهایی است که از غرب، جنوب و شمال ایران به سوی اسرائیل و یا اروپا شلیک شوند. به نوشته این روزنامه، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اعتقاد دارد که ایران موشکهای دوربردی دارد که در چند سال آینده پس از ارتقای توان فنی آنها، میتوانند به خاک آمریکا برسند.
با ناکامی چند دور مذاکره میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت و آلمان، تنش بر سر برنامهی اتمی ایران رو به فزونی گذاشته است. غربیها در صلحآمیز بودن اهداف برنامهی اتمی ایران تردید دارند و این کشور را متهم میکنند که در تدارک ساخت سلاح اتمی است. ایران این اتهامها را رد میکند. با این حال ادامه این مناقشه به برقراری شدیدترین تحریمهای بینالمللی علیه این کشور منجر شده است.
از اول ژوئیه ۲۰۱۲ شریانهای اصلی اقتصاد ایران، یعنی صادرات نفت و مراودات بانکی با جهان خارج هدف تحریمها قرار گرفتهاند. در اثر این تحریمها هماکنون بیش از ۴۰ درصد درآمد نفتی ایران کاهش یافته و این کشور برای دریافت پول فروش فراوردههای نفتی به کشورهایی که هنوز حاضر به خرید نفت آن هستند، با مشکلات جدی مواجه است.
تدارک بزرگترین مانور مینروبی
ایران در برابر فشار علیه صادرات نفت خود، تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است. به نقل از رسانههای دولتی ایران ۱۵۰ تن از نمایندگان مجلس طرحی را امضا کردهاند که براساس آن تنگه هرمز تا زمان لغو تمامی تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران بسته بماند. طبق این طرح، بازگشایی تنگه هرمز منوط به تحقق ۱۴شرط شده است. خبرگزاری فارس نوشته است که این طرح پس از امضای ۲۵۰ نفر از نمایندگان به هیات رئیسه مجلس تقدیم خواهد شد.
تهدیدهای جاری در مورد بستن تنگه هرمز موجب تدارک بزرگترین تمرین مینروبی ارتش آمریکا در آبهای خلیج فارس شده است. این عملیات برای ماه سپتامبر برنامه ریزی شده است. آنچه توجه ناظران را جلب کرده همراهی قطر و امارات با ارتش آمریکا در این مانور است. از آبراهه هرمز علاوه بر کالاهای دیگر، روزانه بیش از ۱۷ میلیون بشکه نفت به سایر نقاط جهان صادر میشود.
در این میان وزارت دفاع آمریکا تصمیم گرفته که ناو هواپیمابر "یواساس جان استینز" را چند ماه قبل از موعد مقرر به منطقه خاورمیانه اعزام کند. این ناو که هماکنون در اقیانوس آرام مستقر است، قرار بود چهار ماه دیگر رهسپار خاورمیانه شود.
"جرج لیتل" سخنگوی پنتاگون در شامگاه دوشنبه (۱۶ ژوییه/۲۶ تیرماه) اعلام کرد که اعزام پیش از موعد این ناو هواپیمابر به خاورمیانه بهواسطه درخواست فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکا صورت گرفته است.
امروز: آمریکا و ۲۰ متحدش در ماه سپتامبر (شهریور) رزمایش مینروبی را در خلیج فارس برگزار خواهند کرد.
به گزارش مردمک، جورج لیتل، سخنگوی وزیر دفاع آمریکاروز سهشنبه، ۲۷ تیرماه گفت که رزمایش بزرگ مینروبی که از ۱۶ تا ۲۷ سپتامبر (شهریور و مهر) در خلیج فارس میشود، «پیامی برای ایران ندارد.»
این درحالی است که ایران در چند ماه گذشته تهدید کرده در واکنش متقابل به تحریمهای بینالمللی علیه برنامه هستهای خود، درصورت لزوم تنگه هرمز را که شاهراه صدور یک پنجم نفت جهان است، میبندد.
فرماندهی نظامی ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد رزمایشی که به زودی برگزار خواهد شد، «بر تهدیدی فرضی از یک سازمان تندرو در زمینه مینگذاری در آبراههای استراتژیک بینالمللی خاورمیانه از جمله دریای احمر، خلیج عدن، خلیج عمان و خلیج فارس متمرکز خواهد بود، هرچند دامنه عملیاتی این رزمایش به تنگه هرمز نخواهد رسید.»
آقای لیتل دیروز در جمع خبرنگاران گفت: این رزمایشی دفاعی است که با هدف حفظ آزادی کشتیرانی در آبهای بینالمللی خاورمیانه و همینطور با هدف تقویت ثبات منطقهای برگزار میشود.
در نخستین واکنشهای ایران به این رزمایش، محمود فهیمی، معاون عملیات نیروی دریایی سپاه به خبرگزاری فارس گفت که «ایران در نیروی دریایی سپاه کاملا به بحث مین و انواع آن مسلط است و ما شک نداریم که آمریکا نمیتواند کاری در حوزه مینروبی انجام دهد.»
او تاکید کرد که «مطمئنا انحصار مین در جمهوری اسلامی در اختیار این نیرو است و با وجود متخصصین و تولیدات زیاد در این حوزه هیچ مشکلی در طراحی و تولید مین نداریم.»
دیروز نیز سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که امنیت خلیج فارس جزو اولویتهای ایران است و به همین دلیل به نیروهای خارجی حاضر در خلیج فارس توصیه کرد که دست به اقدامات تحریککننده نزنند.
رامینمهمانپرست درباره احتمال مسدود کردن تنگه هرمز از سوی ایران گفت وقتی بعضی از کشورها صحنه را به سمت درگیری پیش میبرند امنیت بعضی از کشورها در زمینه انرژی تهدید میشود. او گفت کشورهایی که تهدید ایجاد میکنند باید تبعات تصمیمات اشتباه خود را بپذیرند.
این مقام وزارت امور خارجه تصریح کرد که ایران تاکنون بارها درباره مداخلات کشورهای خارجی در خلیج فارس هشدار داده است.
پیش از انتشار خبر برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و متحدانش، اعلام شد که دومین ناو هواپیمابر آمریکا در ماه سپتامبر، چند ماه زودتر از زمان مقرر به منطقه اعزام میشود تا در آغاز سال جدید میلادی دو ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه حضور داشته باشند. پنتاگون همچنین اخیراً تعداد مینروبها در منطقه را دو برابر کرده است.
افزایش توان نظامی آمریکا در منطقه پس از به بنبست رسیدن مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران انجام شده است. ایران میگوید اهداف برنامه هستهایاش صلحآمیز است و کشورهای دیگر بیم آن دارند که ایران درصدد ساخت سلاحهای هستهای باشد.
ژنرال جیمز، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در منطقه گفت که این رزمایش توانایی جامعه بینالملل در همکاری برای تامین امنیت تجارت را به رخ خواهد کشید.
او گفت: از حدود ۴۰ رزمایش مشترکی که ما امسال انجام خواهیم داد، این رزمایش همکاری گستردهای را نشان میدهد که ما با متحدان بینالمللیمان - چه در منطقه خاورمیانه وچه خارج از این منطقه- داریم.
مقامات پنتاگون از اعلام نام دیگر کشورهای شرکتکننده در این رزمایش خودداری کردند و گفتند آنها خود باید اعلام حضور کنند.
فروش نفت، منبع اصلی درآمد دولت ایران است و آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش میکنند با افزایش تحریمهای نفتی علیه ایران ابزاری بر این کشور فشار بیاورند تا برنامه اتمی خود را که احتمال میدهند اهداف نظامی دارد، متوقف کنند.
طی ماههای گذشته در واکنش به تحریم نفت ایران، برخی مقامهای سیاسی و نظامی تهدید کردهاند که تنگه هرمز را که روزانه بیش از ۱۶ میلیون بشکه نفت از آن میگذرد، خواهند بست.
سرلشگر فیروزآبادی در آخرین اظهار نظر در این ارتباط گفت نیروهای مسلح در بستن این تنگه تصمیمگیرنده نهایی نیستند، بلکه طرح آن را آماده کرده و برای تصمیمگیری نهایی به شورای عالی امنیت ملی فرستادهاند.
پیش از این، تهدید ایران به بستن تنگه هرمز با واکنش منفی کشورها روبهرو شده بود و خبرگزاریها گزارش کردند که ایالات متحده در نامهای به رهبر ایران هشدار داد که بستن این تنگه، عبور از خط قرمز آمریکا است.
امروز: فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: امروز شاهد تحرکات نظامی مختصری در منطقه هستیم که تمامی آنها در ابعاد دفاعی قابل بررسی است و تمامی اقدامات دشمن بطور کامل از سوی رزمندگان نیروی دریایی سپاه رصد می شود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سپاه، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پایان همایش فرماندهان و مسئولین این نیرو که در مشهد برگزار شد، ضمن مثبت ارزیابیکردن برگزاری این همایش 4 روزه با اشاره به ارتقای توان و آمادگی رزم یگانهای نیروی دریایی سپاه، گفت: روند ارتقای آمادگیها در نیروی دریایی سپاه از سال 65 تاکنون حفظ شده و این مدت زمان طولانی آبدیدگی و تجربیات مفیدی را در این نیرو بوجود آورده است.
فدوی اظهار داشت: به لحاظ شرارتهایی که آمریکا طی سالهای متمادی در منطقه از خود بروز داده است نیروی دریایی سپاه پس از جنگ نیز هیچگاه در شرایط عادی نبوده و همواره در وضعیت افزایش آمادگی با رده های مختلف قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه نیروی دریایی سپاه در برابر تهدیدات دشمنان در ابعاد نظامی در شرایط فوق العادهای به سر میبرد، اظهار داشت: این میزان آمادگی واقتدار در و مجموعه نیروهای مسلح، دشمنان را از بکاربردن راهکار اقدام نظامی مایوس کرده است از این رو با بکاربردن ابزار تحریم و اعمال فشارهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی رویکرد خصمانه خود علیه ملت ایران را دنبال میکنند.
فدوی تحریمهای اقتصادی امروز را فرصتی مغتنمی برای جمهوری اسلامی ایران در ورود به عرصه جهادی عنوان و تصریح کرد: تحریمهای نفتی دشمنان را باید به مثابه فرصت تلقی کرد و با این عرصه جهادی میتوانیم به امید روزی باشیم که کشورمان حتی یک قطره نفت خام صادر نکند و این ذخیره الهی را به فراوردهها تبدیل کرده و یا به عنوان ذخیره آیندگان باقی گذارد.
وی شرایط امروز ایران در مقطع کنونی را سرنوشت ساز برشمرد و اظهار داشت: با گذشت مدت زمان کمی از اعلام رسمی شروع تحریم ها علیه ایران، علیرغم اینکه تحریمها و فشارهای دشمن بر علیه ملت ایران از 33 سال پیش آغاز شده امروز شاهد تحرکات نظامی مختصری در منطقه هستیم که تمامی آنها در ابعاد دفاعی قابل بررسی است و تمامی اقدامات دشمن بطور کامل از سوی رزمندگان نیروی دریایی سپاه رصد می شود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه بخش عمده جابجایی و تغییر در ناوگان امریکا که در خلیج فارس مستقر است را اقدام رسانهای و تبلیغاتی آنان توصیف و تصریح کرد: هراس دشمنان از تهدید جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه "در صورتی که امنیت ملی ایران در منطقه به خطر بیفتد، امنیتی برای امریکا و هم پیمانانش وجود نخواهد داشت" منجر به شکل گیری این تحرکات از جانب امریکا شده است.
امروز: رییس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس در مقام اجرای وظایف نمایندگی خود آزادند اما این مسئله معنایش مصونیت قضایی نیست، اظهار کرد: تفسیر مصونیت قضایی از اصل ۸۶ قانون اساسی توهمی باطل است.
به گزارش ایلنا به نقل از گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، آیتالله صادق آملی لاریجانی طی سخنانی در جلسه روز چهارشنبه مسئولان عالی قضایی با تاکید بر اینکه همگان باید به اقتدار و رویکرد عادلانه و بدون تبعیض دستگاه قضایی احترام بگذارند و توقع نداشته باشند که به دلیل انتساب به شخص یا گروهی خاص در صورت تخلف با آنان برخورد نشود، تصریح کرد: قانون را بدون اقتدار نمیتوان اجرا کرد و در جریان مبارزه با مفاسد اقتصادی و اجتماعی همگان اقتدار قوه قضاییه را مشاهده کردند.
وی با تاکید بر اینکه رکن اصلی و اساسی اعتماد عمومی، برخورد عادلانه و بدون تبعیض با تمام مجرمان و متخلفان، بدون در نظر گرفتن وابستگیها و جایگاه سیاسی و اجتماعی آنان است، افزود: در جریان مبارزه با مفاسد اقتصادی، بسیاری بهویژه در خارج از کشور و از طریق رسانهها این نظر را القا میکردند که قوه قضاییه توان و انگیزه برخورد با مفسدان را ندارد اما دیدیم که دادگاهها برگزار شد و همه متهمان هم به صورت علنی حرفهای خود را مطرح کردند و انشاالله دادگاه نیز تصمیم معقول و عادلانه خود را خواهد گرفت.
رییس دستگاه قضایی با بیان اینکه «توقع رسیدگی نکردن به تخلفات و جرایم به دلیل وابستگی به اشخاص و گروهها توقعی نادرست و غیر منطقی است»، اظهار کرد: متاسفانه از دورهها و سالیان قبل همواره این تفکر وجود داشته که عدهای تصور میکردند چون وابستگی جناحی دارند یا به اشخاصی منتسب هستند پس نباید در صورت تخلف، با آنان برخورد و به تخلفشان رسیدگی شود اما اعلام میکنیم که این تفکر غلط است و در هیچ کجای قانون اساسی گفته نشده که مثلا یک نماینده مجلس دارای مصونیت قضایی است.
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس در مقام اجرای وظایف نمایندگی خود آزادند اما این مسئله معنایش مصونیت قضایی نیست، اظهار کرد: تفسیر مصونیت قضایی از اصل ۸۶ قانون اساسی توهمی باطل است.
وی با بیان اینکه شورای محترم نگهبان نیز تاکنون این اصل را تفسیر کرده و چند بار بر آن تاکید کرده است، گفت: تعبیر مصونیت قضایی در اصل ۸۶ اصلا وجود ندارد و حتی محتوای آن نیز نیامده است و نماینده و غیر نماینده در مسئله جرم هیچ فرقی با هم ندارند و اگر جرمی مرتکب شدند حسب رویه قانونی و با رعایت تشریفات موجود در قانون باید به دادسرا احضار شوند.
رییس دستگاه قضایی با اعلام اینکه توهین، افترا و دشنام از وظایف نمایندگی و البته وظایف رسانهها و هیچ شخص و گروهی نیست، خاطرنشان کرد: نباید هیچ شخص، گروه، رسانه و فرد حقیقی و حقوقی به خود اجازه دهد که به دیگران توهین کند و افترا ببندد و آن وقت تصور کند و توقع داشته باشد که قوه قضاییه به آن رسیدگی نکند.
آملی لاریجانی تصریح کرد: متاسفانه حتی شنیده شده است که برخی میگویند چرا دستگاه قضایی با افراد حزباللهی برخورد میکند. این حرف هم حرف نادرستی است. توقع ما از افراد حزباللهی این است که بیشتر از هر شخصی به قانون ملتزم باشند و به خود اجازه توهین ندهند و توقع نداشته باشند که به تخلف و جرم آنان رسیدگی نشود یا در صورت صدور حکم، آرای آنان اجرا نشود.
وی با بیان اینکه برنامه قوه قضاییه به هیچ وجه کوتاه آمدن از معیار و شاخص خود یعنی عمل به قانون نیست، تصریح کرد: رسیدگیها و برخوردهای قضایی شامل تمام افراد حتی افراد شاغل در قوه قضاییه با طی تشریفات قانونی نیز خواهد بود و توقع ما از همگان این است که از دستگاه قضایی توقعات فراقانونی نداشته باشند. ما حتی اگر شخصا نخواهیم با کسی برخورد کنیم، اما حسب وظیفه قانونی خود، باید در مقابل تمام تخلفات و جرایم، بدون تبعیض بایستیم.
امروز: رییسجمهور سابق کشورمان گفت: نظر من در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری رسیدن به اجماع در میان اصلاح طلبان است.
به گزارش ایلنا، سید محمد خاتمی در دیدار با شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، با تشریح وضعیت کشور، مشکلات معیشتی مردم را از مسائل مهم جاری برشمرد و اظهار امیدواری کرد که شاهد تحولاتی به نفع انقلاب و کشور و مردم باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: نشانههایی برای تغییر فضا هست، هرچند خیلی چشمگیر نیست.
رئیس جمهوری سابق ایران با تأکید بر لزوم اجرای بدون تنازل و بیکم و کاست قانون اساسی خاطرنشان کرد: باید به ظرفیتهای معطل مانده و اجرا نشده قانون اساسی توجه نمود و برای اجرای کامل آن تلاش کرد. همه میگویند قانون اساسی باید اجرا شود. ما گفتهایم قانون اساسی را قبول داریم و آن را عامل اصلی نظم در جامعه میدانیم؛ باید گروههای حقوقی و سیاسی تشکیل داد و روی این موضوع بحث کرد. مطالعه و فعالیت فکری بر روی قانون اساسی از منظر سیاسی و حقوقی بسیار مهم است و شما میتوانید در انجمن اسلامی روی این موضوع کار کنید.
رئیس بنیاد باران در تبیین جریان اصلاحات گفت: ما در چارچوب جمهوری اسلامی و با پایبندی به اسلام عمل میکنیم و با سکولاریزم از یک سو و خشونتطلبی و جزم گرایی از سوی دیگر مخالفیم. ما اصولی داریم «اسلام، قانون اساسی و جمهوری اسلامی». اما این منافاتی ندارد با اینکه به بعضی امور انتقاد داشته باشیم. از جمله اصول ما این است که ما از حقوق کسی که با ما نیست، ولی برانداز هم نیست دفاع میکنیم. اگر کسی برانداز نبود باید در عین مشخص کردن مرزهای هویتی از حقوقش دفاع کرد.
سید محمد خاتمی در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری و مواضع اصلاح طلبان افزود: نظر من رسیدن به اجماع در میان اصلاح طلبان است. در عین حال که اگر قرار است شاهد انتخابات پرشوری باشیم، باید فضای مناسب نیز مهیا گردد و عمده این مسؤولیت مهم متوجه حکومت است که باید فضای مناسب را فراهم آورد. مباحثی که در فضای کنونی مطرح میشود و نامهایی که به میان میآید بیشتر در حد گمانه زنی است. ما دغدغهها و مطالبات خودمان را داریم و باید آنها را مطرح کنیم.
رئیس جمهوری سابق ایران سخنان خود را با تأکید مجدد بر مرام اصلاح طلبی این گونه پایان داد: باید تلاش کنیم تا بتوانیم گامی به جلو برداشته و تغییراتی هرچند کوچک را رقم بزنیم. نباید انتظار برآورده شدن حداکثرها را در زمانهای کوتاه داشت. باید واقعبین بود و گامهایی برای عبور از فضای کنونی و برطرف شدن مشکلات برداشت. شما نیز دغدغهها و مطالبات خود را مطرح نموده و به فضای بحث و گفتگو دامن بزنید.
امروز: وزیر خارجه انگلیس با تکرار مواضع خود علیه ایران، گفت که اگر در مذاکرات هستهای پیشرفتی حاصل نشود، تحریمها علیه این کشور تشدید میشود.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه تلگراف، «ویلیام هیگ» که بعد از دیدار با وزیر خارجه اردن در امان صحبت میکرد، گفت که در صورت عدم پیشرفت در مذاکرات هستهای، تحریمها علیه ایران در ماههای پیش رو تشدید خواهد شد.
وی ادامه داد که مصمم هستیم از اشاعه تسلیحات هستهای در خاورمیانه جلوگیری کنیم و نباید در این تصمیم ما تردیدی حاصل شود.
سخنان هیگ در حالی بیان میشود که ایران بارها بر مسالمت آمیز بودن فعالیتهای هستهای خود تاکید کرده است.
امروز: مَن أنصَفَ أُنصِفَ / هرکس که انصاف بورزد، با او انصاف میورزند.
(غرر الحکم و درر الکلم، حدیث ۷۶۹۲)
چند روز است که سر و صدای زیادی در برخی رسانه های حامی دولت بر پا شده که می گویند به "برخوردهای دوگانه" قوه قضاییه انتقاد دارند. آنها تلویحا برادران لاریجانی را متهم می کنند که برای منتقدان خود سوء سابقه درست می کنند. کار بالا گرفته و بعد از صدور حکم برای یکی از اعضای بسیج دانشجویی، به نامه نوشتن گروهی دانشجویان بسیجی به جنتی، نامه نویسی لنکرانی وزیر سابق احمدی نژاد به صادق لاریجانی، موضع گیری علم الهدی امام جمعه مشهد علیه قوه قضاییه، انتقاد نماینده ولی فقیه در دانشگاهها از دستگاه قضایی و وادار شدن اژه ای به ارائه توضیح در این باره در نشست مطبوعاتی خود انجامیده است. اما این همه هیاهو برای چیست؟
مهمترین موردی که در همه این نامه ها و مصاحبه ها مورد اعتراض قرار گرفته، یک حکم حبس ۹۱ روزه است که برای امیرحسین ثابتی مسئول سابق سیاسی بسیج دانشگاه تهران صادر شده؛ ۹۱ روز، و آن هم حبس تعلیقی. اتهام این عضو بسیج دانشجویی، نوشتن مطلبی در وبلاگش در مخالفت با اقدام مجلس تحت ریاست لاریجانی در تصویب طرح وقف دانشگاه آزاد اعلام شده است.
جالب اینجاست که قاضی هم برای او حداکثر تخفیف ممکن را در نظر گرفته است. اولا در حالی که می توانسته طبق عنوان اتهامی، از سه ماه تا یک سال حبس در نظر بگیرد، حکم ۹۱ روزه صادر کرده. ثانیا این حکم را به حال تعلیق درآورده است که به معنای اجرا نشدن آن است تا مادامی که این فرد به مجازات کیفری دیگری محکوم نشود. ثالثا مدت زمان تعلیق را هم که طبق آیین دادرسی کیفری می توانسته از دو تا پنج سال تعیین کند، دو سال اعلام کرده که بدین ترتیب دو سال بعد، برخلاف ادعای فعالان بسیج دانشجویی، هیچ سوء سابقه ای برای او باقی نخواهد ماند.
این توضیحات به معنای دفاع از برخورد قضایی با هیچ فردی به صرف وبلاگ نویسی یا انتقاد نیست. اتفاقا اینکه فعالان بسیج دانشجویی و امثال علم الهدی و نمایندگان حامی دولت و نماینده ولی فقیه هم فهمیده اند زندان بد است و برخورد قضایی با انتقاد خوب نیست، جای خوشحالی دارد. اعضای بسیج دانشجویی، "این نوع برخوردها را به دور از فرهنگ نقد پذیری مسئولین" دانسته اند. علم الهدی گفته: "من اگر جای قاضی بودم، حتی یک روز حبس هم حکم نمی کردم چه برسد به ۹۱ روز" و محمدیان نماینده ولیفقیه در دانشگاهها هم گفته: "صلاح نبود دانشجویی که انتقاد کرده به دادگاه برود و در این زمینه از قوه قضائیه گلایه داریم." اژه ای هم توضیح داده که سه قاضی این پرونده را بررسی کرده اند و باز هم این حکم قابل تغییر است و قاضی می تواند به آن تخفیف دهد! انصافا باید از این همه سعه صدر تقدیر کرد و از آن همه دغدغه حقوق منتقدان سپاسگزار بود.
وقتی با این همه پیگیری و دغدغه در حامیان حقوق یک وبلاگ نویس متهم رو به رو می شویم، ناخودآگاه به یاد یک جوان دیگر می افتیم که سن و سالش چندان تفاوتی با دانشجوی بسیجی محکوم به ۹۱ روز حبس تعلیقی ندارد. او البته حکمش تعلیقی نیست، تعزیری است؛ فقط کمی بیشتر از این دانشجوی بسیجی: ۱۰ سال. اجرای آن هم شروع شده، دو سال و نیم است که شروع شده. در تمام این مدت، او حتی برای یک روز هم به مرخصی نیامده: نزدیک به ۹۰۰ روز بدون مرخصی.
عماد بهاور البته عضو بسیج دانشجویی نیست، عضو نهضت آزادی ایران است. پیرو رهبری هم نیست، منتقد دلسوز رهبری است؛ و البته بسیار بیشتر از بسیجی ها پایبند به قانون اساسی است. اگر ثابتی از علی لاریجانی انتقاد کرده و محاکمه شده، بهاور هم تحلیل خود درباره آینده رهبری را بدون هیچ توهین و اسائه ادبی - و یقینا بسیار مودبانه تر از یادداشت وبلاگی این عضو بسیج دانشجویی - نوشته و منتشر کرده و بلافاصله بازداشت و زندانی و به ده سال حبس محکوم شده است. هر دو انتقاد کرده اند، هر دو محکوم شده اند، هر دو به حکم خود معترض اند و هر دو خواستار عدالت اند؛ اما این کجا و آن کجا. بعید است که حتی بازجویان عماد - حتی با معیارهای خودشان - بتوانند ادعا کنند او در ایمان و اخلاص و مسلمانی، کمتر از بسیجیان فعلی است. بعید است که یک ناظر بی طرف بتواند ادعا کند که عماد کمتر از ثابتی به قانون پایبند بوده و یا کمتر از او مظلوم واقع شده. احترام افراد - حتی مخالف - به جای خود؛ اما بعید است که ذره ای از آرامش و متانت و سواد و پختگی عماد در گفتار و رفتار غالب بسیجیان دانشجوی فعلی پیدا شود. این مقایسه ها شاید از بسیاری جهات بلاتشبیه باشد، اما لااقل از لحاظ توقع عدالت قضایی و رفتارهای انسانی و اسلامی از سوی حاکمیت که فرقی بین شهروندان نیست.
آقایان جنتی و علم الهدی و محمدیان و اعضای بسیج دانشجویی و همه فعالان سایبری و رسانه ای مدعی اصولگرایی و پیروی از ولایت که این روزها نگران حکم صادر شده برای یکی از دوستان خود هستند، بد نیست یک بار داستان بازجویی ها و پرونده و حکم عماد بهاور را به قلم خود او بخوانند. بعد به قدر یک جو انصاف به خرج دهند و مقایسه کنند که آیا شرط انصاف نیست به این حکم و صدها امثال این حکم هم اعتراض کنند و بعد "مطالبه" عدالت قضایی داشته باشند؟ و آیا روزی که در برابر برخوردهای غیر قانونی و ناجوانمردانه قوه قضاییه با جوانان و فعالان مدنی و اصلاح طلب، واکنشی حمایتی و بلکه تشویقی داشتند، فکر نمی کردند که پایبند نماندن سران حاکمیت به میزان و قسط، روزی دامنگیر متحدان و حامیان سابق هم خواهد شد؟
کلمه-حسین ناصری نیا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر