-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۲۷, سه‌شنبه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 07/17/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ایالات متحده در ماه های گذشته حضور خود را در خلیج فارس آشکارا افزایش داده است. اینک انتقال ناوجنگی پانس، ساخت سال ۱۹۶۶، نشانگر تغییر راهبرد در بحران با ایران است.

امروز معلوم شد که ایالات متحدۀ آمریکا حضور خود را در خلیج فارس همچنان تقویت می کند. منابع رسمی ارتش آمریکا در پاسخ نشریۀ «لوس آنجلس تایمز» تأکید کردند ناوترابری یو اس اس پانس در ساحل بحرین لنگر انداخته است.

به گزارش رسانه های آمریکایی کشتی هفتۀ گذشته وارد منطقۀ بحرانی شده است. ظاهراٌ وظیفۀ اصلی پانس این است که تنگۀ هرمز را از مین های متعددی که اکنون در قعر آب قرار دارند پاک کند. به گزارش «نیویورک تایمز» به این منظور این کشتی ساخته شده در سال ۱۹۶۶ جای کافی برای قایق های مین یاب و هلیکوپتر و غواصان جنگی دارد.

جا و سوختِ زیاد

پانس به عنوان پایگاهِ عملیاتِ پاکسازی: دست کم توجیه رسمی اینگونه است. اکنون نشریه های مختلف احتمال می دهند که آمریکا با این ناو جنگی هدف های دیگری هم جز پاکسازیِ مهمترین گذرگاه تجاری بین شرق و غرب دارد. اگر بحرانِ همیشگی بین آمریکا و ایران اوج بگیرد پانس می تواند در زمان کوتاهی از ناو ترابری به ناو جنگی متحرک تغییر کاربری دهد. یکبار در ژانویه مقام های رسمی اعلام کردند که کشتی به «پایگاه عملیاتی» تبدیل شده است. این خبر را بعداٌ جان هاروی رئیس فرماندهی ناوگان نیروهای آمریکایی تکذیب کرد. اما حضور در خلیج فارس این ظن را تأیید می کند که تغییر کاربری از ناو ترابری قدیمی به پایگاه شناورِ چند منظوره انجام شده است.

«نیویورک تایمز» می نویسد کشتی در حال حاضر گرچه هنوز بدون نیروست اما جای کافی برای نیروهای مخصوص و تهاجمی دارد. به گزارش این روزنامه باید برای این کار تنها چند واحد مسکونی سیار برپا کنند. در کنار اینها کشتی هنوز جای کافی برای هلیکوپترهای جنگی دارد که برای عملیات در خشکی به آنها نیاز است. پانس درچنین حالتی چیزی نیست جز سکوی جنگی متحرک که حداکثر انعطاف را به آمریکا می دهد: «واشینگتن پست» صحبت از «کشتی مادر» می کند که می تواند با گنجایش عظیم خود به کشتی های دیگر هم سوخت برساند.

«بسیج یک نیروی دریایی»

آلربت اشاتل که کارشناس مسائل استراتژیک است از هدف پانس به عنوان سکوی جنگی متحرک متقاعد است: «من حدس می زنم که کشتی هم اکنون هم واحدهای مخصوص را در خود جای داده است.» وی به روزنامۀ «تاگس آنتسایگر» گفت این بسیج ادامۀ تقویت نیروهای در چند ماهِ گذشته است و به ناوهای هواپیمابر اشاره کرد که تازگی به منطقه فرستاده شده اند: «آنچه ما اینجا می بینیم بسیج نیروی دریایی است.» به گفتۀ این کارشناس آمریکا با تقویت حضور خود منافع ژئوپولیتیک این کشور را در خلیج فارس دنبال می کنند.

پانس قدیمی ترین کشتی تیروی دریایی آمریکاست. مدتها بود که گفته می شد این کشتی دیگر وظیفه ای ندارد. امسال حتی قرار بوده اوراق شود. ظاهراٌ اکنون نیروهای نظامی امریکا توان بالقوۀ کشتی را دریافته اند و دنبال طرحِ پایگاه چند منظورۀ شناور هستند. این فکر تازه نیست: به گزارش «اشپیگل آنلاین» در جنگ افغانستان یک ناوهواپیمابر آمریکایی را خالی کردند تا برای واحدهای مخصوص یک مرکزیت شناور ایجاد کنند.

اشتال می گوید آمریکا با ارسال پانس به خلیج فارس پیامی آشکار می فرستد: «انگشت تهدید علیه ایران بلند می شود.» یا همانطور که یکی از مقام های وزارت دفاع آمریکا به «نیویورک تایمز» با صراحت بیشتری گفت: «ایران نباید حتی فکر این را بکند که به کشتی های تجاری ما حمله کند. اگر این اتفاق بیفتد کشتی های آنها خیلی سریع به قعر خلیج فارس می نشینند.»

ایالات متحده حضور خود را تقویت می کند، ایران با رزمایش پاسخ می دهد

رخدادهای اخیر دنبالۀ روندی است که برای آخرین بار ابتدای ژوئیه به آن ادامه داده شد. در آن زمان مشخص شد که آمریکا حضور نظامی خود را در منطثه آشکارا تقویت کرده است. ایران در واکنشی مستقیم در رزمایشی چندین موشک شلیک کرد که احتمالاٌ تا اسرائیل می رسند.

نیروی دریایی آمریکا قایق های مین یاب و هواپیماهای جنگندۀ اضافی به خلیج فارس فرستاد. با این کار قرار است عزم جزم آمریکا برای حفاظت از اسرائیل در مقابل حمله نشان داده و تنگۀ هرمز بازنگاه داشته شود.

سیاستمداران می خواهند تنگۀ هرمز را ببندند

ایران چند ماه پیش تهدید کرده بود اگر غرب در مناقشۀ اتمی تحریم های دیگری علیه این کشور برقرار کند تنگۀ هرمز را خواهد بست. اول ژوئیه تحریم نفتی اتحادیۀ اروپا علیه ایران به اجرا درآمد. به گزارش رسانه های ایرانی اکنون نمایندگان مجلس در واکنش می خواهند قانونی را به تصویب برسانند که عبور نفت از تنگۀ هرمز را به اروپا ممنوع می کند.

تنگۀ هرمز که باریک تربن قسمت آن فقط ۵۰ کیلومتر است سوراخ سوزن تجارت نفت محسوب می شود. از طریق این راهِ آبیِ راهبردی بین خلیج فارس و دریای عمان، حدود ۳۵ درصد تجارت نفت جهان که با کشتی انجام می شود عبور می کند. کشورهای خلیج فارس به صادرات نفت از تنگۀ هرمز وابسته اند.

* از: مارتین اشتورتِسِن اِگِر / در: تاگس آنتسایگر


 


یک روزنامه بریتانیایی روز جمعه گزارش داد؛ رئیس آژانس اطلاعات خارجی بریتانیا در یک میتینگ عمومی فوق العاده پیش بینی کرده است که ایران احتمالا در دوسال آینده، قابلیت دستیابی به سلاح هسته ای را کسب خواهد کرد.

روزنامه دیلی تلگراف، اظهارات «سر جان ساورس» را نقل قول کرده است؛ سر جان ساورس که سابقا دیپلمات عالی رتیه انگلیسی در مسائل هسته ای ایران بود و هم اکنون رئیس سرویس مخفی اطلاعاتی است، هفته گذشته در گردهمایی حدود ۱۰۰ نفر از کارکنان عالی رتبه دولتی مسائلی را فاش کرد.

اظهارات گزارش شده در بحث شدیدا مناقشه برانگیز در مورد اهداف و قابلیت های هسته ای ایران استفاده می شود؛ موضوعی که برآوردها و تخمین های متفاوت زیادی در مورد آن وجود دارد.

آژانس های اطلاعاتی آمریکا به برآورد ۲۰۰۷ استناد کرده اند که ذکر می کند ایران در حقیقت در سال ۲۰۰۳ تحقیق در مورد تکنولوژی تسلیحات هسته ای را به حالت تعلیق درآورده است و برای اجرای مراحل نهایی لازم برای ساخت بمب تصمیم گیری نکرده است.

ولی انگلیس و بخصوص اسرائیل، همین اطلاعات را طوری تفسیر کرده اند که بدین معناست: ایران تصمیم گرفته است تا به سمت قابلیت تسلیحات هسته ای حرکت کند. اما ایران بارها گفته است که قصد ساخت چنین سلاح هایی را ندارد.

«سر جان» همچنین ادعا کرده است که عملیات مخفی آژانس های اطلاعاتی انگلیس مانع دستیابی زودهنگام ایران به این تکنولوژی در سال ۲۰۰۸ شده است. یک مقام رسمی دولت انگلیس مشروط بر ذکر نشدن نامش طبق قوانین اداری گفت که سرجان «در یک مناسبت مدیریتی، یک سخنرانی غیرقابل انتشار و خصوصی برای کارکنان دولتی داشته است و چیزهایی گفته که قبل از این توسط دیگران گفته شده بود.»

به گزارش دیلی تلگراف، این اظهارات سرجان، اولین برآورد گزارش شده علنی وی از جاه طلبی های هسته ای ایران است که از زمان انتصابش به عنوان رئیس آژانس اطلاعات خارجی انگلیس در سال ۲۰۰۹ صورت گرفته است. او گفت ایران هم اکنون «دوسال فاصله» دارد تا به «یک کشور تسلیحات هسته ای» تبدیل شود و وقتی که به این جایگاه دست یابد، ایالات متحده و اسرائیل باید تصمیم بگیرند که آیا به این کشور حمله کنند.

او گفت: «ایرانی ها، مصمم در یک مسیر فرو می روند تا در همه جنبه های تسلیحات هسته ای مسلط و چیره شوند؛ در تمام تکنولوژی هایی که نیاز دارند.» «کاملا واضح است که اگر ایران به یک دولت دارای سلاح هسته ای تبدیل شود، اسرائیل و ایالات متحده با خطرهای عظیمی مواجه خواهند شد.»

ایران می گوید که برنامه هسته ای این کشور برای اهداف صلح آمیز طراحی شده است اما با انعکاس و بازتاب برآوردهایی که نشان می داد تهران در جستجوی قابلیت دستیابی به تسلیحات هسته ای است، آمریکا و متحدانش تحریم های اقتصادی را به ایران تحمیل کرده اند تا به همراه تلاش های دیپلماتیک که تا الان بی نتیجه بوده است، ایران را وادار کنند تا دست از غنی سازی هسته ای بردارد.

سرجان گفت که این مسئولیت سرویس اطلاعاتی انگلیس بود تا «آن لحظات مهیبی را که سیاستمداران باید بتوانند بین پذیرش ایران دارای سلاح هسته ای و یا آغاز عملیات حمله نظامی علیه ایران تصمیم گیری کنند، به تاخیر بیاندازد.»

«فکر می کنم برای هر نخست وزیر اسرائیل و یا رئیس جمهور ایالات متحده خیلی سخت باشد که ایران دارای سلاح هسته ای را بپذیرد.» سرجان، اظهاراتی را نقل قول کرد که بدون تلاش های قبلی اطلاعات انگلیس «شما در سال ۲۰۰۸، ایران، یک کشور دارای تسلیحات هسته ای داشتید اما در عوض از سال ۲۰۱۰، هنوز دوسال دیگر تا ایران دارای سلاح هسته ای فاصله است.» او توضیحات بیشتری در این مورد نداد.

در سال های اخیر، چندین دانشمند ایرانی در خیابان های تهران ترور شده اند و یک ویروس کامپیوتری که استاکس نت نامیده می شد، موجب اختلال در سیستم کامپیوتری تاسیسات هسته ای ایران شده است. تهران، سرویس های مخفی آمریکا، اسرائیل و انگلیس را به اجرای عملیات مخفیانه علیه این کشور متهم کرده است.

سرجان گفت که سرویس اطلاعاتی مخفی بریتانیا «مجموعه عملیاتی را اداره می کند تا مطمئن شود که تحریم های بین المللی مورد اجرا قرار می گیرند و ما هر کاری که می توانیم در خاورمیانه انجام می دهیم تا این مشکلات باقیمانده را کمتر کنیم.»

اوایل این ماه، گفت و گوهای سطح پایین بین ایران و کشورهای بزرگ بر سر برنامه هسته ای ایران، با اظهارات دو طرف که معاونان مذاکره کنندگان ارشد در تاریخ دیگری با هم دیدار می کنند، پایانی زودهنگام داشت. در اعلان آنها اشاره ای مبنی بر پیشرفت مذاکرات وجود نداشت، اما با این حال این طور القا شد که هیچ کدام از طرفین آمادگی اش را نداشت تا شکست این تلاش را اعلام کند.

گفت و گوها در استانبول، بخشی از مجموعه مذاکرات امسال بودند که در مقابل یک رشته نطق های روزافزون ایران و آمریکا درباره آمادگی جنگ به دلیل بن بست هسته ای برگزار شد؛ این بن بست هسته ای، مجددا شروع به افزایش تنش ها در خاورمیانه کرده است.

ایران در واکنش به تشدید تحریم های مشترک آمریکا و اروپا مجددا تهدید بستن تنگه هرمز-یک مسیر حیاتی برای انتقال نفت خلیج فارس- را مطرح کرده است. تشدید تحریم های آمریکا و اروپا با هدف فلج کردن صنعت نفت به عنوان یک تاکتیک اعمال فشار در مذاکرات هسته ای صورت گرفته است. ایران هم گفته است که تحریم های جدید تاثیری بر تصمیم این کشور برای پیروزی در مناقشه هسته ای ندارد.

ایران از سال ۲۰۱۰، بخشی از اورانیوم فرآوری شده اش را غنی سازی کرده است تا درجه خلوص آن را از ۵ درصد به ۲۰ درصد برساند. ایران می گوید برای راکتور تحقیقاتی تهران به این سوخت غنی شده نیاز دارد. درجه خلوص ۹۰ درصد برای تسلیحات هسته ای مورد نیاز است اما اورانیوم غنی شده با درجه خلوص ۲۰ درصد، خالص سازی بعدی را برای رسیدن به سطح تسلیحاتی تسهیل می کند.

تهران در سال ۲۰۱۱ گفت که میزان اورانیوم غنی شده تا درجه خلوص ۲۰ درصد را سه برابر خواهد کرد و به آرامی یک محوطه مخفی غنی سازی اورانیوم را راه اندازی کرد. این محوطه مخفی که با نام فردو شناخته می شود، در عمق یک کوهستان در نزدیکی شهر مقدس قم قرار گرفته است و کارشناسان معتقدند که تاحدود زیادی در برابر بمباران مصون و آسیب ناپذیر است.

* از: آلن کاول / در:نیویورک تایمز


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته