-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ تیر ۲۶, دوشنبه

Latest News from Kaleme for 07/16/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



پس از ماه ها فراز و نشیب در روابط ایران و انگلستان، وزارت امور خارجه درباره تعیین کشور پادشاهی عمان به عنوان حافظ منافع کشورمان در انگلیس بیانیه صادر کرد.

در این بیانیه که در وبسایت وزارت خارجه منتشر شده، آمده است: به‌دنبال مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش سطح مناسبات دیپلماتیک با دولت انگلیس و واکنش نسنجیده و عجولانه لندن که منجر به تعطیلی سفارت‌خانه‌های دو کشور شد، دولت جمهوری اسلامی ایران پس از رایزنی‌های فشرده و بر پایه روابط مودت‌آمیز، دولت پادشاهی عمان را به عنوان حافظ منافع کشورمان در انگلیس تعیین کرد که مورد موافقت طرف مقابل قرار گرفت.

هم‌چنین دولت انگلیس کشور سوئد را به‌عنوان حافظ منافع خود معرفی کرد که مورد پذیرش کشورمان قرار گرفت. در حال حاضر، جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال اتخاذ تمهیدات و اقدامات لازم برای تعیین ساز و کار مناسب با دولت‌های عمان و سوئـد بـرای تنظیم امور به‌خصوص ارائـه خدمات کنسولی بـه هموطنان مقیم انـگلیس است.

در این بیانیه همچنین آمده است: از سوی دیگر وزارت امور خارجه کشورمان ادعای وزارت امور خارجه انگلیس مبنی بر دخالت نهادهای حکومتی در وقایع رخ داده مرتبط با سفارت انگلیس در تهران را، موهن، غیرواقع‌بینانه و مردود شمرده و آن را متناقض با موضع رسمی وزارت امور خارجه و قوانین کشورمان دانست و تأکید کرد: بدیهی است تغییر رفتار و ادبیات سیاسی دولتمردان انگلیس در قبال جمهوری اسلامی ایران اصلی‌ترین ملاحظه مسوولان ذی‌ربط در بررسی بازنگری در روابط دو کشور در زمان مقتضی خواهد بود.

از سوی دیگر، وزارت خارجه انگلیس اعلام کرد که سوئد در سمت حافظ منافع این کشور در ایران فعالیت خواهد کرد.

به گزارش خبر آنلاین، وزارت خارجه انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما سالها در ایران سفارت داشتیم و قصد داریم آن را در آینده بازگشایی کنیم. اما تا فرارسیدن آن زمان، مطمئنیم که سوئد از منافع ما حمایت خواهد کرد.»

بنابر اعلام وزارت خارجه انگلیس بخشی که قرار است در سفارت سوئد به این مورد اختصاص یابد، از ۱۵ جولای (۲۵ تیرماه) فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. فعالیت‌های کنسولی ضروری و حمایت از کارکنان و اموال سفارت انگلیس از مسئولیت های این بخش اعلام شده‌اند.


 


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیریت مدبرانه و به دور از احساس و تبلیغات را راه صحیح حل مشکلات داخلی و بین‌المللی کشور خواند و تصریح کرد: اگرچه کشورهای غربی در حال حاضر به دنبال باج‌خواهی و وقت‌کشی برای رسیدن به اهداف شوم خود هستند، اما می‌توان با پشتیبانی مردم و نیروهای دلسوز و وفادار به نظام و انقلاب و نیز مدیریت صحیح، دشمنان را در اهدافشان ناکام گذارد.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز، دانشگاه را موتور محرک مسائل سیاسی کشور و در جهت ارتقای کیفیت انتخاب مسئولان و اداره کشور خواند و گفت: اگر ظرفیت و توانمندی‌های خدادادی میلیون‌ها دانشجو و فارغ‌التحصیل موجود در کشور، وارد عرصه‌های سیاسی و مدیریتی کشور شود، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که نظام اسلامی مدبرانه و عالمانه‌تر اداره گردد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالات حاضران، فضای سیاسی کنونی موجود در دانشگاه‌ها را رضایت‌بخش ندانست و تصریح کرد: با ارتقای کمّی و کیفی که پس از انقلاب اسلامی در آموزش عالی کشور حاصل شده، درک عمومی مردم و به خصوص نخبگان کشور ارتقای چشمگیری حاصل کرده و روا نیست که این استعداد و توان در فضای سیاسی کشور منفعل بماند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه و در پاسخ به پرسش‌های متعدد دانشجویان درباره چشم‌انداز فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری، به مشکلات داخلی و تهدیدات خارجی اشاره کرد و افزود: تفرقه و تضعیف انسجام ملی، به نفع کشور نیست، چرا که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در سایه وحدت و انسجام داخلی و رهبری داهیانه امام خمینی(ره) به پیروزی رسید، هر زمان که وحدت ملی جدی گرفته شده به پیروزی‌های چشمگیر دست یافته‌ایم و هر زمان هم که انسجام داخلی تضعیف شده طمع دشمنان برانگیخته و فشارهای آنان به ملت و انقلاب اسلامی افزایش یافته است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تکرار و بازگشت به تجربه پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی و سایر عرصه‌ها در ایجاد وحدت، همدلی و هماهنگی مردم و مسئولان را راه درست مقابله با مشکلات و تهدیدات پیش رو خواند و انتخابات آینده ریاست جمهوری را یکی از صحنه‌های ظهور و تجلی این امر مهم دانست و گفت: برگزاری قانونی، شفاف و آزادانه همه مراحل انتخابات آینده ریاست جمهوری، اعتماد و امید را بیش از پیش در عرصه عمومی، گروه‌ها و نیروهای وفادار به انقلاب و قانون اساسی جاری خواهد ساخت و از این طریق می‌توان امیدوار بود تا دشمنان نظام اسلامی در رسیدن به اهداف پلید خود ناکام گردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون دیپلماسی هسته‌ای کشور و چگونگی اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از گسترش تحریم‌ها و فشار‌ها بر جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را حق هر کشور و سرمایه چند دهه گذشته ایران حتی پیش از انقلاب اسلامی خواند و گفت: پس از تثبیت نظام جمهوری اسلامی فعالیت برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز و به خوبی پیش رفت و این مهم پس از جنگ تحمیلی بدون سروصدا و تبلیغات سرعت قابل قبولی گرفت.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اوضاع بین‌المللی مقطع پایان جنگ تحمیلی، به خصوص در سازمان ملل گفت: در شرایطی که اکثر کشورهای جهان طرفدار صدام و بر ضد ما بودند، ما توانستیم با تدابیر صحیح و دیپلماسی ویژه، صدام را به عنوان متجاوز و شروع‌کننده جنگ در سازمان ملل معرفی کنیم و قطعنامه تعیین خسارات جنگ تحمیلی و پرداخت غرامت به ایران نیز در همین شرایط به تصویب رسید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، مدیریت مدبرانه و به دور از احساس و تبلیغات را راه صحیح حل مشکلات داخلی و بین‌المللی کشور خواند و تصریح کرد: اگرچه کشورهای غربی در حال حاضر به دنبال باج‌خواهی و وقت‌کشی برای رسیدن به اهداف شوم خود هستند، اما می‌توان با پشتیبانی مردم و نیروهای دلسوز و وفادار به نظام و انقلاب و نیز مدیریت صحیح، دشمنان را در اهدافشان ناکام گذارد.


 


در ادامه تجمعات در برابر مجلس شورای اسلامی، جمعی از مربیان مهدهای کودک هفته آینده در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع می کنند.

به‌گزارش خانه ملت، صبح دیروز جمعی از مربیان مهدهای کودک سراسر کشور به علت نبود امنیت شغلی و اخراج از محل کار در مقابل درب مجلس تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان با اعلام اینکه هم‌اکنون با اخراج از محل کار، مشکلات اقتصادیشان تشدید شده است، بر لزوم کمک و حمایت مجلس از این گروه تأکید کردند.

همچنین این گروه اعلام کردند که در هفته آینده با شروع علنی مجلس بار دیگر در مقابل نهاد قانونگذاری تجمع می‌کنند.


 


عمادالدین باقی

چندی است در صفوف اصحاب و ارباب سیاست سخن از پی افکنی “اتاق فکر” اصلاح طلبان به مثابه گریزگاه و راهکاری برای برون رفت از سردرگمی این طیف می رود. بی تردید همه گویندگان و کوشندگانش از سر صدق و خیر و مآل اندیشی سخن می گویند لیک چند خرده ای بر ایده اتاق فکر می توان گرفت. این ایده را البته می توان گامی به پیش دانست و می توان از منظر سیاست، واکاوی کرد و یا از دیدگاه پراگماتیستی ارزیابی کرد و برای مثال گفت که اتاق فکر در صورتی است که عملی وجود داشته باشد و در شرایط بی عملی، اتاق فکر کارآمدی ندارد و فقط یک دلمشغولی ذهنی است، ولی می توان در چارچوب رویکرد کلی حقوق بشری و جامعه شناختی نیز بدان نظر کرد.

براین گمانم که اگر این پیشفرض را بپذیریم که جامعه کنونی ما و بل کلیه جوامع جهان نه نسبت به دو دهه و سه دهه پیش که نسبت به حتی یک دهه پیش دستخوش دگرگونی های وسیع و اعجاب آوری گردیده اند راه برای درک آنچه مقصود این نوشتار است هموار می گردد. آلوین تافلر سه دهه پیش به تبیین سه انقلاب بزرگ تاریخ بشر(عصر کشاورزی،عصر انقلاب صنعتی و عصر انفورماتیک یا موج سوم) پرداخت و دقایق دگرگونی ها و تفاوت های این سه دوره را پیش بینی کرد اما نسل ما که در دل این دگردیسی قرار داشته گویا هنوز ابعاد آن را یا تمام پیامدهای عصر جدید را به خوبی درنیافته و هنوز از فضای ذهنی موج دوم عبور نکرده است.

اگر یک لحظه به دودهه پیش بازگردیم که هنوز کامپیوتر و موبایل و بهپاد و اینترنت و انواع فناوری های عصر انفورماتیک به بازار و زندگی ما نیامده بود و تفاوت های آن دوره را با زندگی امروز مقایسه کنیم درمی یابیم که در دوره پیشادیجیتال، ساختار جامعه بسیار متفاوت بود. اگر در آن دوره رسانه ها یکسویه و پیام ساز بودند و مخاطبانش منفعل و پیامگیر بودند امروزه با دوسویه شدن رسانه، دیگر یک گروه اندک ، القاگر و پیام ساز و یک اکثریت تلقین شونده و گیرنده وجود ندارد. ساختار توزیع آگاهی و خبر و اندیشه به نحوی بود که برآیند طبیعی اش پدیده قهرمان و نخبه و توده با مرزبندی ها و شکاف هایی روشن بود. در چنین جامعه ای پدیده هایی چون حزب پیشتاز و نخبگان و روشنفکران که طبقه هدایت کننده جامعه محسوب می شدند و… وجود داشت. در دوره تازه اما این تفاوت ها بهم ریخته است. شبکه های اجتماعی به وجود آمده اند که در بستر شبکه جهانی اینترنت حضوری فعال دارند و افراد نیز به صفت فردی در سطح شبکه اینترنت عرض اندام می کنند و پیام خود را به همه می رسانند به گونه ای که در بهار عربی این شبکه ها خود به جای نخبگان و احزاب سنتی، نقش ایجاد و رهبری جنبش های بزرگ اجتماعی را بر عهده گرفتند. در این دوره مفاهیم انقلابات و تغییرات اجتماعی متحول شد و دیگر تئوری های سنتی تغییرات اجتماعی درباره ضرورت وجود سازمان، ایدئولوژی، رهبری و رهبری کاریزماتیک و … که در آن زمان حقیقت داشت در این زمان یا بطور کلی صدق نمی کند یا مفهوم تازه ای گرفته است. ایده ای چون اتاق فکر در امتداد همان تصور سنتی از جامعه و تغییرات اجتماعی روییده است. به عبارت دیگر اتاق فکر یا حتی اگر نام آن را به مجموعه هم اندیشیان یا هر نام دیگری تغییر دهیم، قائم به یک تلقی پیشینی است و آنهم این است که جامعه همانند گذشته نیاز به سر دارد و البته با گذر از تجربه تولیتاریسم و نظام های سلطانی و فردی، آن را به رهبری جمعی تبدیل کرده و تصور می کنیم ارتقاء یافته و دموکراتیک شده ایم.مهم نام آن نیست بلکه تلقی ای است که در پس و پشت آن نهفته است. در واقع بدون توجه عمیق به تغییراتی که رخ داده اند و انتظاراتی که وجود دارند ما چنان تحت نفوذ زیست سنتی خود قرار گرفته و در چنبره نوستالژی خاطرات گذشته بسر می بریم که با ایده اتاق فکر که بیانگر عقل جمعی می دانیم گمان می کنیم جلوتر از نیروهای واپسگرا حرکت می کنیم. ایده اتاق فکر یا هر نام دیگری بر آن بگذاریم در بهترین وضعیت خود این است که جمعی از سرآمدان سیاست گرد هم می آیند و با هم اندیشی و جمع بندی، راهکارهایی را ارائه می دهند. در واقع در ضمیر ناخودآگاه خود نوعی سانترالیسم دموکراتیک را با نام تازه ای تجدید سازمان کرده ایم که امروزه خبر از روحیه و رویه دموکراتیک نمی دهد زیرا غافل از اینکه در عصری بغایت متفاوت وارد شده ایم قیم توده بی سر شده و نسخه نجات می پیچیم. ایده اتاق فکر، عبارتٌ اُخرای همان حزب پیشتاز و نخبگان و قهرمانان و پیشتازان و روشنفکران پیشرو و سانترالیسم دموکراتیک است اما چون این تعابیر، امروزه جذابیت خود را از دست داده اند نام تازه ای بر آن نهاده می شود بدون اینکه دریابیم از دست رفتن جذابیت آن عنوان های پر طمطراق که در گذشته بسیاری از جوانان و انقلابیون را مسحور می کرد و تا مرز جان باختن می برد امروز ناشی از تغییراتی در ساختار و بافتار و ذائقه جامعه است و به همان دلیل، همین که لَختی در ایده اتاق فکر تامل شود آن را بازسازی شده همان مفاهیم منسوخ شده می داند. حزب پیشتاز و روشنفکران پیشرو و… که نوعی قیم مآبی را در خود مستور داشت اینک و در این زمان به مرحله عقب تری از مفاهیم دموکراتیک تعلق دارند، امروزه دیگر دموکراتیک نیستند. مفاهیم دموکراتیک نیز تبدیل و تحول می یابند.

اگر روزگاری آرمان دموکراسی در این بود که به جای فقط اشراف همه مردان حق رای داشته باشند و برای آن جانبازی ها می کردند در قرن بیستم همین ایده ضد دموکراتیک شد زیرا دموکراسی این بار با حق رای زنان تعریف می شد. اکنون نیز به سطح نوینی از مفاهیم دموکراتیک گام نهاده ایم و باید در بسیاری از باورهای پیشین خود تجدید نظر کنیم. در این عصر حتی مفاهیم حقوق بشری هم تحول یافته اند. اگر نسل اول حقوق بشر بر حقوق سیاسی تاکید داشت، نسل دوم حقوق بشر به حقوق اجتماعی توجه کرد و نسل سوم به محیط زیست و بطور کلی حقوق بشر امروز مفهوم و محتوایی اجتماعی تر به خود گرفته است. مفهوم دموکراسی نیز امروزه پوست اندازی کرده است. اکنون به جای گرو های قیم و نخبه مفهوم یا پدیده شبکه اجتماعی شکل گرفته است. اتاق فکر و تمام مشابه های آن اگر در درون شبکه اجتماعی واقعی و مجازی تعریف شود و در تعامل دائمی و ارگانیک با آن باشد و جزیی از آن نه قیم آن به شمار آید می تواند کارکرد داشته باشد و این اتاق فکر دیگر آن اتاق فکر نیست و باید برای رفع سوء تفاهم، از حصار تنگ این واژه ترکیبی هم بیرون جست. همین جا باید به بازنگری مفهوم عقل جمعی هم پرداخت. اسارت در همان برداشت سنتی سبب شده است که عده زیادی از چهره های سیاسی همین که دور هم گردآمدند و با هم به توافقی رسیدند نام آن را عقل جمعی بگذارند. برای مثال هنگامی که می گویند عدم شرکت در انتخابات تصمیم عقل جمعی است و از آنان می پرسیم که این عقل جمعی چیست و کیست و کجاست، در نهایت نام عده ای همسو را می برند که گمان می کنند مرجع اصلاح طلبی هستند در حالی که همان زمان عده دیگری با تکرار همان خطا مدعی شرکت در انتخابات بر اساس عقل جمعی دیگری می شوند در حالی که عقل جمعی مورد نظر آنان چیزی جز جمعی از افراد همفکر نیست.عقل جمع و عقل یک جمع غیر از عقل جمعی است. همه به عقل جمعی استناد می کنند لیکن مصداق دیگری از “جمعی به تو مشغول و تو غایب زمیانه” است.

عقل جمعی منظور نظر هابرماس و جامعه شناسان این است که اولا باید حوزه عمومی وجود داشته باشد و مسائل درحوزه عمومی به بحث آزاد گذاشته شود سپس برونداد این حوزه عمومیِ مسبوق به بحث در آزادی کامل، به صورت های مختلفی نظیر نظرسنجی های علمی را می توان عقل جمعی نامید. نامزدهای برگزیده شده در یک انتخابات آزاد نماینده و برگزیده عقل جمعی اند.

در دوره کنونی شبکه های اجتماعی و شبکه های مجازی، وسیع ترین حوزه عمومی را تشکیل می دهند و جمعی بریده یا بیگانه از آن نمی تواند نماینده عقل جمعی باشد. در این عرصه نیز طیف های گوناگونی وجود دارند. اگر فرد یا گروهی زبان حال یک جریان و گروه باشد نماینده همان گروه است نه نماینده عقل جمعی. بنابراین یا باید نماینده گروه و جریان سیاسی خاصی بود و رسما از زبان آن سخن گفت نه اینکه هر گروهی در پشت عنوان عقل جمعی پنهان شده و عقل بعضی را ملاک قرار دهد یا باید به بیان توزیع فراوانی نظرگاه ها و دیدگاههای مختلف پرداخت و نسبی گرایی کامل را رعایت کرد. اتاق فکر، یا محل حضور جمع خاصی از افراد است و برونداد آن باید رای یک گروه سیاسی خاص قلمداد شود و یا باید با طرح بحث در حوزه عمومی و جمع بندی آن به بیان دیدگاههای موجود و وزن آماری آن بپردازد و بر اساس آن تصمیم گیری کند. تصمیم گیری بر اساسِ عقلِ جمعیِ برآیندِ حوزه عمومی و تصمیم گیری بر اساس عقل یک جمع، لزوما نتایج یکسانی نخواهد داشت.ایده اتاق فکر اصلاح طلبان می خواهد کدامیک از آنها باشد و در صورت نخست نماینده یا اتاق فکر بخشی از اصلاح طلبان است یا همه اصلاح طلبان؟

ممکن است این گفتار متهم به توصیه بی عملی شود اما واقعیت این است که اتاق فکر نیز یک راهبرد عملی نیست، و در جوف عمل است که معنا پیدا می کند. از سوی دیگر مضیقه های امنیتی اجازه تشکیل اتاق فکر جدی را نخواهد داد. بنابراین در سطح نظری با فرض اینکه امکان شکل گیری اتاق فکر وجود داشته باشد این جمع که به صورت مجمع ملی مطلوب تر است اگر جایگاه اتاق فرمان برای خود قائل باشد و رابطه یکسویه ای را با جامعه تعریف کند مشمول نقدهای پیش گفته است و اگر بخواهد از این نقدها بری باشد باید در فراگرد تعامل و دادوستد دوجانبه و فعالی با شبکه اجتماعی باشدبنابراین سرمایه گذاری بر نهادهای اجتماعی و شبکه اجتماعی پیش درآمد اتاق فکر است.

منبع: آسمان


 


بوشهر نیوز با انتشار تصاویری از مراکز توزیع مرغ در استان بوشهر، نوشت:

در حالی که مسئولین استان بوشهر در مصاحبه های خود با خبرنگاران از نظارت بر بازار و جلوگیری از روند صعودی قیمت مرغ در استان خبر می دهند اما مشاهده برخی صحنه ها خلاف گفته های مسئولین را به اثبات می رساند.

شهروندان بوشهری از ساعت ۱۳ با تشکیل صف های طولانی در انتظار توزیع مرغ دولتی هستند ولی کمبود این مرغ ها موجب شده تا بسیاری از این شهروندان با دست خالی به منازلشان برگردند. توزیع ناکافی مرغ دولتی موجب شده تا توزیع کنندگان، سهمیه هر نفر را تنها دو مرغ اعلام کنند که این موضوع تنش هایی را بین آنان و مردم ایجاد می کند.

شهروندان بوشهری برای تهیه دو عدد مرغ می بایست از ساعت ۱۳ الی ۱۷ در صف بوده تا توزیع کنندگان پس از استراحت و خواب عصر تابستانی خود، مغازه هایشان را باز کرده و نسبت به توزیع مرغ اقدام کنند! ناتوانی مسئولین استان موجب شده تا کنترل بازار مرغ از دست آنان خارج شده و مرغ گرم با قیمت های بالایی به فروش برسد.

در حال حاضر به دلیل افزایش بی رویه قیمت مرغ در بازار بوشهر، برخی شهروندان به خرید و مصرف پای مرغ با قیمت بسته ای دو هزار تومان روی آوردند.

در همین باره در کلمه بخوانید:
التهاب در صنعت تولید مرغ گوشتی/ اعتصاب در کرمانشاه و صومعه سرا
صف‌های طولانی و ساعت‌ها معطلی برای خرید دو عدد مرغ جیره‌بندی دولتی
عکس/ نمودار افزایش قیمت مرغ
صف‌های مرغ همچنان طولانی‌تر می‌شود؛ مردم نگران قحطی

مرغ باز هم گران‌تر می‌شود/ دولتی‌ها دروغ می‌گویند

 

 

 

 


 


اصلاح طلبان گچساران در پیامی خطاب به مهدی کروبی، درگذشت خواهر وی را تسلیت گفتند و تاکید کردند: تدفین و ترحیم آن مرحومه بدون حضور حضرتعالی نشان ازترس حاکمیت در مواجهه مردم با شما حتی در مجلس ترحیم دارد

به گزارش چمران نیوز، متن کامل این پیام در پی می آید:

انا لله و انا الیه راجعون

محضر مبارک شیخ شجاع اصلاحات

سلام علیکم بما صبرتم

درگذشت خواهر مکرمه تان را تسلیت عرض کرده و از خداوند تبارک و تعالی برای آن مادر شهید رحمت و رضوان الهی و برای جنابعالی و بازماندگان محترم صبر و اجر مسئلت داریم.

تدفین و ترحیم آن مرحومه بدون حضور حضرتعالی نشان از ترس حاکمیت در مواجهه مردم با شما حتی در مجلس ترحیم دارد. بیش از ۵۰۰ روز حصر و حبس غیرقانونی آن بزرگوار و آقای مهندس میرحسین موسوی و خانم زهرا رهنورد به دلیل دفاع از حقوق ملت ایران واعتراض به تقلب در انتخابات و پافشاری بر اجرای بی تنازل قانون اساسی دلیل روشنی بر این ادعا است. حاکمان بی‌مشروعیت از حضور رهبران محبوس و زندانیان جنبش سبز در مجامع عمومی در هراس‌اند.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته

اصلاح طلبان گچساران


 


سازمان صلیب سرخ جهانی، روز یکشنبه، وضعیت سوریه را «جنگ داخلی» اعلام کرد و از طرف‌های درگیر خواست قوانین بین‌المللی در این مورد را به اجرا درآورند.

به گزارش رادیو فردا، هشام حسن از مسئولان صلیب سرخ جهانی گفت که این سازمان تنش در سوریه را «جنگ داخلی» به شمار می‌آورد که به معنی ضرورت اجرای تمام قوانین حقوق بشری و بین المللی جنگ در این کشور است.

صلیب سرخ جهانی حافظ اجرای مفاد کنوانسیون ژنو است که قواعد جنگ را تعیین می‌کند. بدین ترتیب این کمیسیون مرجعی است که مشخص می‌کند اعمال خشونت آمیز چه زمانی به جنگ مسلحانه تبدیل می‌شود. این اعلام به آن دلیل صورت می‌گیرد تا طرف‌های درگیر به قوانین جنگ پایبند باشند. صلیب سرخ پیشتر درگیری‌ها در سه منطقه حمص، حماه و ادلب را، به «جنگ داخلی» تشبیه کرده بود اما از اعلام وضعیت جنگ داخلی در سوریه پرهیز می‌کرد.

هشام حسن سخنگوی آژانس بین المللی صلیب سرخ در این باره به خبرگزاری رویترز گفته است: «در سوریه شاهد جنگ مسلحانه غیر بین‌المللی هستیم. جنگ به همه مناطق این کشور هنوز نرسیده اما اکنون تنش‌ها به سه منطقه‌ای که پیشتر ذکر شده، محصور نیست.» او در این باره افزود: «این به معنی آن نیست که دیگر مناطق سوریه از عملیات جنگی آسیب نمی‌بینند.»

اعلام این وضع به معنی آن است که افرادی را که دستور حمله به غیر نظامیان را دادند یا در چنین حملاتی شرکت کردند و اقدام به قتل، شکنجه یا تجاوز کردند، می‌توان به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.

صلیب سرخ تنها سازمانی است که نیروهای امداد به سوریه فرستاده و کمک‌های انسانی از جمله غذا و مواد پزشکی به برخی از نیازمندان این کشور رسانده است. برپایه اعلام این آژانس، تمام افرادی که در جنگ داخلی شرکت دارند، باید به قوانین بین المللی حقوق بشر، پایبند باشند.

حسن در این باره افزود: «اکنون مهم آن است که قانون بین‌المللی حقوق بشر بر جنگ میان نیروهای دولتی سوریه و مخالفان اجرا شود، جنگی که اکنون در جای‌جای این کشور در حال رخ دادن است.»

پیشتر بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفته بود که کشورش در جنگ به سر می‌برد. مخالفان مسلح بشار اسد را جدا شدگان از ارتش دولتی این کشور و شماری از داوطلبان تشکیل می‌دهند. آنها گروهی با نام «ارتش آزاد سوریه» تاسیس کرده‌اند.


 


مهدی خزعلی در یادداشتی در وبلاگ خود، ضمن تسلیت به کروبی برای فوت خواهرش، به سنت عزاداری ایرانی و شیعی اقتدا کرد و به یادآوری مصیبت های اهل بیت در حادثه کربلا و مظلومیت حضرت زینب (س) در عاشورا و ایام اسارت پس از آن پرداخت و نوشت:

دیروز خواهر شیخ مهدی کروبی که مادر شهید مفقود الاثر جنگ بود به دیار باقی شتافت، شیخ در حصر بود و از تشییع پیکر خواهر محروم، نمی دانم پیام من به گوش او می رسد یا نه! اما می خواهم بگویم، اگر تو از تشییع پیکر خواهر ممنوع شدی، غم به دل راه مده که خواهرت را با عظمت تشییع و به خاک سپردند، خواهری را می شناسم که جنازه بی سر برادر را در بیابان تفتیده نینوا، زیر سم ستوران نظاره کرد! او اجازه تشییع و تدفین نیافت، او را به حبس و حصر اسارت بردند و به تندی و تازیانه پذیرایی کردند، در حضورش بر لب و دندان برادر چوب خیزران زدند.

ای شیخ؛ تسلیت مرا بپذیر، برای آن عزیز سفر کرده علو درجات و برای شما صبر و اجر مسئلت دارم.

مهدی خزعلی

۱۳۹۱/۴/۲۴


 


سیدصادق خرازی گفت: پایان جنگ سرد به منزله پایان رقابت‌ها، تنازع و مباحث اختلافی بین روسیه و آمریکا نیست. روسیه به آمریکا نیاز دارد و روابط دو کشور هم‌چنان در سطح گسترده‌ای ادامه دارد.

مشاور رییس‌جمهور پیشین کشورمان که در نشست “روسیه جدید، روسیه پوتین” در موسسه دیپلماسی ایرانی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: با این که روسیه صاحب تکنولوژی است اما ۸۵ درصد ناوگان هوایی روسیه را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هواپیماهای ایرباس و بویینگ تشکیل می‌دهند. ضمن این که تکنولوژی روز و نیاز مردم در روسیه به نوعی از طریق آمریکا تامین می‌شود.

وی توضیح داد: نوعی نیاز متقابل امروز در روسیه مشاهده می‌شود و رو‌س‌ها با دوره گذشته خود بسیار متفاوت هستند.

خرازی با بیان این که روس‌ها در زمینه سیاست خارجی دو هدف اصلی و ژئوپلتیک را دنبال می‌کنند گفت: آن‌ها به دنبال تضمین نقش عمده برای خود در نظام بین‌الملل هستند و در عین حال می‌خواهند قواعد هنجارهای بین‌المللی به منظور مهار قدرت مهارنشده آمریکا به ویژه در دوران بوش ارتقا یابد. روسیه مناسباتش را به صورت گسترده با چین و هند برای کنترل آمریکا دنبال می‌کند. اگر امروز از روس‌ها نظرسنجی شود که آیا خود را آسیایی می‌دانند یا اروپایی، ۸۰ درصد آن‌ها می‌گویند ما اروپایی هستیم. روس‌ها اصرار دارند بگویند که ما اروپایی هستیم.

سفیر پیشین ایران در فرانسه اضافه کرد: آرزوی روسیه این است که به ناتو بپیوندد. نباید در مورد این موضوع تردید داشت اما برای خودشان به عنوان بازیگر قدرت جهانی جایگاه مهمی قائل هستند.

او با اشاره به مناسبات روسیه با ایران و دنیای عرب و نسبت این کشور با بهار عربی گفت: نوعی بی‌اعتمادی ملی در نهاد ایرانی‌ها نسبت به روسیه به دلیل گذشته و رفتار متناقض دوگانه در مسیر تاریخ وجود دارد. ضربه‌ای که در مسیر تاریخ از روس‌ها خورده‌ایم از آمریکایی‌ها نخورده‌ایم، اگرچه از آمریکایی‌ها بسیار دلخورتر هستیم. در بسیاری از مسائل وارد درگیری‌های جدی‌تری با آمریکایی‌ها شده‌‌ایم اما ذات مناسبات ایران و روسیه این گونه است که به هیچ وجه ما هیچ زمینه‌ای برای اتحاد استراتژیک بین ایران و روسیه نخواهیم داشت. روسیه نه می‌تواند چنین روابطی داشته باشد و نه می‌خواهد.

خرازی تصریح کرد: دستگاه سیاست خارجی ما باید این نکته را به خوبی درک کند اگر برخی دوستان تصور می‌کنند مناسبات ایران و روسیه می‌تواند مناسبات مبتنی بر اتحاد استراتژیک باشد اصل این تفکر سالب به انتفاع موضوع است. ما می‌توانیم با روسیه همکاری استراتژیک داشته باشیم که البته مفهوم آن با اتحاد استراتژیک متفاوت است و باید آن را درک کنیم و بر آن دقت کنیم. نقاط اختلاف و افتراق ما بسیار زیاد است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه تاکید کرد:‌ در مورد موضوع هسته‌یی ایران، رفتار روس‌ها بسیار تلخ‌تر و حتی تندتر از رفتار آمریکایی‌هاست. حتی اگر روزی مناسبات میان ما و آمریکایی‌ها از حالت فعلی خارج شود و به عادی‌سازی برسیم و ایران اتمی را با درصدی از غنی‌سازی بپذیرند روس‌ها آن را نخواهند پذیرفت زیرا روس‌ها همسایه ایران هستند و در حریم ایران و منطقه واقع شده‌اند و این‌ها نکاتی است که روس‌ها اجازه نخواهند داد.

وی تاکید کرد: روس‌ها پیش از هر کشوری در انعقاد و عقد قرارداد تحریم‌های بین‌المللی ایران نقش داشته‌اند، همان‌طور که در بحث مربوط به تحریم موشک‌ها و مسائل مربوط به نیروگاه بوشهر و تکنولوژی‌هایی که در مقاطعی به ایرانی‌ها فروختند و بعد آن را انکار کردند. این‌ها موضوعاتی است که در حافظه تاریخی مناسبات دو کشور وجود دارد.

خرازی گفت: زمانی تعریف مناسبات میان ما و روسیه می‌تواند درست باشد که مناسبات ما با غرب و ایالات متحده آمریکا به درستی تعریف شود. همان‌طور که روس‌ها از کارت ایران در برابر غرب و آمریکا استفاده می‌کنند و با آن بازی می‌کنند ما هم به عنوان کشوری که دارای موقعیتی فراتر از مرزهای جغرافیای سیاسی هستیم و ایدئولوژی در سیاست خارجی خود داریم و موقعیت ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک داریم باید بدانیم که بخش عمده‌ای از بحث مناسبات ما با روسیه به مناسبات ما با غرب، دنیای اسلام و ایالات متحده آمریکا و نهضت‌های بیداری مربوط است.

سفیر پیشین ایران در فرانسه توضیح داد: اگر بخواهیم از موقعیت خود به خوبی بهره‌برداری کنیم و از این موقعیت ویژه استفاده کنیم باید برای تنظیم مناسبات‌مان با روسیه، مناسبات‌مان را در بخش‌های دیگر تنظیم کنیم.


 


احمد صدر حاج سید جوادی در پی صدور حکم ممنوع الخروجی اش نامه ای را خطاب به ملت ایران منتشر کرد. آقای حاج سید جوادی، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران یکی از معدود بازماندگان بنیانگذار این حزب سیاسی و نسل اول نیروهای ملی- مذهبی است که با وجود کهولت سن توسط قوه قضائیه ایران ممنوع الخروج شده است.

احضاریه آقای حاج سید جوادی را شعبه دوم دادیاری دادسرای امنیت شهید مقدس تهران واقع در زندان اوین صادر کرده است و تاریخ آن ۲۳ اردیبهشت‌ماه سال جاری است.

احمد صدر حاج سید جوادی، عضو شورای انقلاب ایران، وزیر دادگستری در زمان دولت موقت مهدی بازرگان، از نویسندگان پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی، نماینده مردم قزوین در اولین مجلس بعد از انقلاب و از اعضای قدیمی "نهضت آزادی ایران" است.

به گزارش ملی- مذهبی، صدر حاج سید جوادی در پیام خود به حاکمان جمهوری اسلامی نسبت به واکنش مردم در برابر تضییع حقوقشان هشدار داده و تاکید کرده است هیچ ملتی برای احقاق حقوق خود تا ابد منتظر نخواهد نشست. وی صادر کنندگان این حکم را عامل بیگانه یا جاهل معرفی کرده و نسبت به انحراف از اصول اولیه انقلاب اسلامی افسوس خورده است.

متن کامل نامه احمد صدر حاج سید جوادی خطاب به مردم ایران در تیرماه ۱۳۹۱ به شرح زیر است:

 

به نام خداوند جان و خرد

رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِّلَّذِینَ کَفَرُوا وَاغْفِرْ لَنَا رَبَّنَا إِنَّکَ أَنتَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ

ملت شریف و ستمدیده ایران

چندی پیش از طریق پست قضایی، اخطاریه ای دریافت کردم مبنی بر آن که شعبه دوم دادیاری شهید مقدس ( اوین ) اینجانب را ممنوع الخروج اعلام کرده است. از آن جا که در این اوضاع و احوال جسمی و روحی نه پای سفر دارم و نه دل دوری و غربت از وطن، در ابتدا قصد پاسخ گویی نداشتم اما عبارتی در ذیل مرقومه یاد شده آمده بود که نگارنده را وا داشت تا حدیث دل بازگوید و از آن جا که هم دادگاه صادر کننده رای و هم مسوولان قضایی و امنیتی مرتبط با چنین پرونده هایی را فاقد هرگونه صلاحیت قانونی و قضایی و اخلاقی دیدم و از آن جا که عملکرد خلاف قانون دادگاه های انقلاب اسلامی به ویژه در سالیان اخیر هیچ، تناسبی با حکم موکد الهی ندارد که مقرر می دارد امانات مردم را به ایشان باز گردانید و هنگامی که در میان ایشان به داوری پرداختید، عدالت را رعایت کنید ( انَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَکَمْتُمْ بَیْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْکُمُوا بِالْعَدْلِ – سوره نساء، آیه ۵۸ ) و به نظر می رسد که تمامیت خواهان حاکم هیچ نظری بر بازگرداندن حق حاکمیت ملت که عظیم ترین امانت در نزد ایشان است به صاحبان واقعی آن یعنی ملت ایران ندارند و هیچ عزم و اراده ای مبنی بر رعایت عدالت و انصاف در ایشان دیده نمی شود، چونان دفعات پیشین، روی سخنم را با ملت شریف و ستمدیده ایران قرار دادم.

در ذیل اخطاریه آمده بود که ظرف بیست روز امکان اعتراض به قرار صادره وجود دارد. سخنی موهن و مضحک تر از حکم قضایی ممنوع الخروجی یک پیرمرد ۹۶ ساله! واعجبا ! وا اسفا ! از این همه بی تقوایی پناه می برم به خدا !

در این سن و سال، درد و رنج شدید جسمانی ناشی از کهولت و رنج و اندوهی عظیم تر بر جانم سایه افکنده است از بابت آن که انقلابی که در مدیریت آن نقش داشتیم به چه روزی و به دست چه میراث خورانی افتاده است. حاکمانی افتاده بر خوان ثروت این مملکت که بزرگ ترین چپاول ها و غارتگری های تاریخ بشریت و روسفیدی چنگیز و نادر را رقم زده اند و عزیزترین فرزندان این مرز و بوم را به جرم آزادی خواهی و مطالبه حقوق و حاکمیت ملت به حبس و بند کشیده اند. از این رو نه در ایام اخیر که در طی سالیان گذشته و بیش از ده سال است که هرگز نه قصد مسافرت خارجی داشته ام و نه توان جسمی و روحی دوری و غربت از سرزمین و ملتی را که بیش از شش دهه از عمر خویش را در راستای آزادی و دمکراسی برای آنان صرف کرده ام.

صاحب این قلم با باور به آرمان های اصیل و تاریخی ملت ایران یعنی آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی و پیشرفت مادی و اخلاقی کشور و ملت ایران و به عنوان فردی که افتخار همراهی و هم اندیشی با بزرگانی چون زنده یادان مهندس بازرگان، آیت الله طالقانی و دکتر سحابی را دارد و پنجاه و یک سال در خدمت نهضت آزادی ایران و آرمان های آن بوده است در این سن و سال نه عزمی برای خروج از ایران دارد و نه بهانه و یا نیازی به این کار. ماموران امنیتی وزارت اطلاعات که این روزها گویی برای تامین امنیت ملی، تکلیفی جز پاییدن پیرمردی ۹۶ ساله ندارند، بهتر از هر کس دیگری می دانند که توان حرکت تا چه حدی از اینجانب سلب شده و کهولت و بیماری تا چه مایه بر جسم و جان دردمندم سایه افکنده است که اگر چنین نبود و اگر هنوز امکان راه رفتن و حرکت داشتم به جای آن که در این سن و سال به قکر خروج از وطنم باشم، خود را مفتخر می داشتم به اخذ وکالت و دفاع از عزیزان دربند و ستمدیده ای چون خانم ها نسرین ستوده و نرگس محمدی. در برابر جفاکاری ها و سیاه بازی هایی که به نام دادگاه انقلاب بر ملت عزیز ما در طی تمام این سالیان روا شده و مادران را از فرزندان معصومشان جدا ساخته و بر مادری بیمار با دو فرزند خردسال چنین ستمی را روا داشته و یا احکام سنگین دیگر مانند حکم حبس ده ساله برای جوان نیک اندیش آقای مهندس عماد بهاور و سایر عزیزان، حکم خنده آور ممنوع الخروجی برای این پیر سالخورده ناتوان از حرکت، از هیچ اهمیتی برخوردار نیست که بخواهد نسبت به آن اعتراضی داشته باشد و از این رو، با عدم درج اعتراض حقوقی به قرار موهن قضایی صادره، حقارت روحی و اعتقادی صادرکنندگان این حکم شرم آور برای دستگاه و نظام قضایی را به ایشان باز می گردانم.

بیش از ۶۰ سال تلاش برای آزادی و دمکراسی و تحقق حقوق و حاکمیت ملت ایران، اینجانب را بی نیاز از گریز از وطنم می سازد اما، مهم ترین نگرانی هایم به عنوان یک ایرانی مسلمان مصدقی، گسترش خرافات، نادیده گرفتن منافع ملی و نقض فراگیر حقوق انسانی و سیاسی ملت ایران است و خفتن ابدی در این خاک و آرامش یافتن در سرزمین مادری، تنها آرزویی است که در سر دارم.

خاطرنشان می سازد که کسانی که در صدور چنین حکم بلاموضوع و لغوی نقش داشته اند یا جاهلند و یا عامل بیگانه که چنین هزینه هایی را به اعتبار و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران تحمیل می کنند. اگر که جاهل اند، خداوند به داد این ملت برسد که سرنوشتشان به دست این افراد افتاده و اگر عامل اند و نفوذی بیگانه، باز هم خداوند به دادمان برسد و البته در چنین فرضی، مشکلات و عسرت مردم و هرج و مرجی که زندگی مردم را فراگرفته است به گونه ای دیگر قابل نبیین و توجیه خواهد بود. از این رو هشدار داده و اعلام می دارد که کسانی که انقلابی اصیل و مردمی را از پایه ها و مبانی آن به انحراف کشیدند و سال ها حقوق سیاسی و اقتصادی ملتی بزرگ را نادیده گرفته و ضایع ساختند و حتی به حقوق و اصول مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز پایبندی نشان ندادند، تنها براندازان واقعی نظامی هستند که برآمده از انقلابی اصیل و مردمی با مطالبات آزادی، استقلال و حاکمیت ملت بود و هم اینان، بر هم زنندگان امنیت ملی این مملکت بوده و سزاوار کیفر و پاسخ گویی اند. جا دارد که اینان نگران و هراسناک از شعله های خشم این ملت و آتش عدالتی باشند که در همین جهان فانی نیز دامن آنان را خواهد گرفت و به دنبال گریزگاهی برای روز مبادای خود باشند اما بدانند که در جهان کنونی که به مدد شیوه های اطلاع رسانی و تکنولوژی ماهواره و اینترنت و غیره به مثابه دهکده ای کوچک نورافشانی شده است، هیچ مامن و پناهگاهی نخواهند یافت و سرنوشت امثال قذافی و مبارک و اسد، گواهی صادق بر این مدعاست.

اعتراض این پدر پیر در شامگاه عمر نه به حکمی سست و بی پایه که تحت تاثیر دستگاه امنیتی صادر شده و بلکه اعتراض به انحرافاتی است که از اصول و آرمان های انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ پدید آمده است. برای این جسم فانی و دردمند، تمنایی در این دنیا نمانده است که به خاطر آن از باورهای خود کوتاه بیاید. ممنوع الخروجی که محلی ندارد حتی اعدام و حبس نیز نخواهد توانست مانع برآمدن صدای اعتراض و حضور و همراهی ما با هم میهنانمان باشد.

در خاتمه توصیه مجدانه و مشفقانه دارم که حاکمیت و حاکمان ایران دست از آزمودن آزموده ها بردارند و به اتخاذ تصمیم های عقلانی رجوع کنند و دریابند که تنها حامی واقعی هر حکومتی، مردم هستند و در برابر بحران های عظیم داخلی و بین المللی در عرصه های گوناگون سیاسی، اقتصادی و امنیتی، تنها حکومتی می تواند به مردم اتکا کند که در خصوص آنان مرتکب ستم و بی عدالتی نشده و آزادی ها و حقوق آنان را رعایت کرده باشد و یا به اصلاح خود در این راستا بپردازد. وگرنه تاریخ کم ندارد از مواردی که به گونه ای دیگر رقم خورده و بدیهی است که هیچ ملتی برای احقاق حقوق خود تا ابد منتظر نخواهد نشست.

والسلام علی من اتبع الهدی

احمد صدر حاج سید جوادی

عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران

تیر ماه ۱۳۹۱ خورشیدی


 


محسن محققی و معصوم فردیس دیروز و امروز پس از گذراندن مرخصی کوتاه مدت خود به زندان اوین بند ۳۵۰ بازگشتند.

به گزارش کلمه، محسن محققی، داماد مهندس بازرگان و از زندانیان سیاسی، روز دوشنبه ۱۹ تیرماه به مرخصی آمد. او فقط یک هفته توانست در کنار خانواده خود باشد و اکنون نیز به دلیل تمدید نشدن مرخصی به زندان بازگشت.

این زندانی ۶۸ ساله و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی، بعد از عاشورای ۱۳۸۸ توسط وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شده و دو ماه نیز در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برده بود. محسن محقّقی، مهندس برق و الکترونیک از انگلستان و از اعضای باسابقه نهضت آزادی ایران و یکی‌ از دامادهای مرحوم مهندس مهدی بازرگان است.

همچنین بر اساس این گزارش، معصوم فردیس، معاون پیشین وزیر مخابرات نیز روز شنبه ۱۷ تیر ماه به مرخصی آمد که مرخصی کوتاه مدت او نیز تمدید نشد و به همین دلیل به بند ۳۵۰ اوین بازگشت.

معصوم فردیس، زندانی سیاسی ۵۷ ساله، در زمان نخستین بازداشت خود عهده‌دار پست معاونت وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و همچنین رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است. او به اتهام واهی جاسوسی بازداشت و در دادگاه بدوی به شش سال زندان محکوم شده است. اما چندی بعد این حکم در دادگاه تجدید نظر نقض شده و در نهایت دیوان عالی کشور نیز وی را از همه اتهامات وارده تبرئه کرده است.

جرم واقعی این معاون سابق وزارت ارتباطات، مخالفت با وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران در واگذاری اپراتور دوم تلفن همراه به نهادهای امنیتی و عدم همراهی با خواسته‌های آنان است. به‌رغم نقض رای دادگاه بدوی و صدور حکم برائت برای معصوم فردیس در شعبه دادگاه تجدید نظر و همچنین دیوانعالی کشور، برخلاف نص صریح قوانین قضایی، وزارت اطلاعات با هدف تسویه حساب و نوعی انتقام‌گیری، همچنان این زندانی سیاسی را به صورت غیرقانونی در زندان نگه داشته است


 


سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در پیامی به مهدی کروبی، درگذشت خواهرش را به وی تسلیت گفت.

این حزب اصلاح طلب در پیام خود که از سوی شاخه خارج کشور سازمان صادر شده، آورده است: تقدیر چنین بود که آن بانوی بزرگوار ستم حصر و حبس عزیزان را تا پایان عمر تحمل کند و محروم از دیدار برادر بزرگوار دار فانی را ترک نماید تا در روز حساب خودکامگان قدرت‌پرست در محضر پروردگار شرمسار او و سرافکنده در برابر حضرت حق باشند.

به گزارش امروز، متن پیام به شرح زیر است:

انا لله انا الیه راجعون

مجاهد خستگی ناپذیر جناب آقای کروبی

درگذشت خواهر بزرگوارتان را تسلیت می‌گوییم. تقدیر چنین بود که آن بانوی بزرگوار ستم حصر و حبس عزیزان را تا پایان عمر تحمل کند و محروم از دیدار برادر بزرگوار دار فانی را ترک نماید تا در روز حساب خودکامگان قدرت‌پرست در محضر پروردگار شرمسار او و سرافکنده در برابر حضرت حق باشند. یقین داریم در برابر این مصیبت همچون همه محرومیت‌ها و مرارت‌ها با اتکال به خداوند یکتا شکیبایی پیشه خواهید کرد. از خداوند قادر متعال برای شما عزت و سرافرازی و برای روح آن بانوی بزرگوار بهشت رضوانش را خواهانیم.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران شاخه خارج کشور


 


جلسه محاکمه ۱۱ تن از دراویش گنابادی در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز برگزار شد.

به گزارش سایت مجذوبان نور، جلسه رسیدگی به پرونده ۱۱ تن از دراویش گنابادی شیراز و کوار صبح امروز، یکشنبه ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱، در شعبه ۱۴ دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی خشتی برگزار شد.

در این جلسه ابتدا پرونده چهار تن از دارویش آقایان صالح مرادی، محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمید آرایش مورد رسیدگی قرار گرفت و برای آقایان صالح مرادی و محمد علی شمشیر زن که در زندان به سر می بردند تا ارائه حکم نهایی قرار وثیقه‌های به ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ میلیونی صادر شد.

همچنین در بخش دیگری از این جلسه به اتهامات ۷ تن از دراویش ساکن کوار، آقایان امید اکبری، غلامعلی بیرمی، مهرداد کشاورز، مهدی قنبری، حاج علیجان دهقان، موسی دهقان و مهدی دهقان نیز رسیدگی شد، این دارویش که هفته گذشته به صورت تلفنی به دادگاه احضار شده بودند صبح امروز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، اخلال در نظم عمومی، ضرب و جرح و حمل اسلحه غیر مجاز دادگاهی شدند.

برای آقای صالح مرادی از دراویش گنابادی شیراز که مدت بیش از ده ماه را در بازداشتگاه اداره اطلاعات و زندان عادل آباد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در حبس است، قرار وثیقه‌ی ۱۰۰ میلیون تومانی تعیین شد که این درویش در جواب اعلام داشت که هیچگونه جرمی مرتکب نشده است و از تودیع وثیقه اجتناب کرد و دوباره روانه زندان شد.

همچنین برای آقای محمدعلی شمشیرزن از دراویش گنابادی کوار نیز که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و حمل اسلحه غیرمجاز در زندان عادل آباد محبوس بود، قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شد.

طی روزهای گذشته آقایان کاظم دهقان و حمید هر یک با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی پس از ۵ ماه از زندان عادل آباد بصورت موفقت آزاد شدند.


 


شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان کرد در پیامی خطاب به مهدی کروبی درگذشت خواهر وی را تسلیت گفت و تاکید کرد: ادامه حصر غیر عادلانه و غیر انسانی شخصیتی مبارز نظیر جنابعالی که سالیان طولانی در راه مطالبات ملت شریف ایران مبارزه نموده و سال های زیادی را در بند و شکنجه ساواک منحوس بوده اید جز بدنامی برای آمران و مجریان این رفتار زشت سرانجامی ندارد.

در این پیام ضمن بیان تسلیت به مهدی کروبی، آمده است: بی گمان مردم فهیم و آگاه ایران هرگز مقاومت دلیرانه شما، مهندس میرحسین موسوی، شیرزن سربلندوطن خانم زهرا رهنورد و سایر زندانیان و دربندیان پیر و جوان، زن و مرد، کرد وفارس و آذری و عرب و شیعه و سنی هم میهن را از یاد نخواهد برد. و دور نیست روزی که مسببان این ستم ورزی بی خردان مایه سرافکندگی آنان شود.

به گزارش جرس، متن کامل این پیام در پی می آید:

جناب آقای کروبی، فرزند سربلند ایران و لرستان

بدینوسیله از سوی همرزمان و همفکران اصلاح طلبتان در کردستان، مصیبت درگذشت خواهر بزرگوار و صبورتان را صمیمانه تسلیت گفته برای آن مرحومه مغفوره علو درجات و برای جنابعالی و سایر بازماندگان صبر از خداوند مسئلت می نمائیم.

تردیدی نیست ادامه حصر غیر عادلانه و غیر انسانی شخصیتی مبارز نظیر جنابعالی که سالیان طولانی در راه مطالبات ملت شریف ایران مبارزه نموده و سال های زیادی را در بند و شکنجه ساواک منحوس بوده اید جز بدنامی برای آمران و مجریان این رفتار زشت سرانجامی ندارد.

بی گمان مردم فهیم و آگاه ایران هرگز مقاومت دلیرانه شما، مهندس میرحسین موسوی، شیرزن سربلندوطن خانم زهرا رهنورد و سایر زندانیان و دربندیان پیر و جوان، زن و مرد، کرد وفارس و آذری و عرب و شیعه و سنی هم میهن را از یاد نخواهد برد. و دور نیست روزی که مسببان این ستم ورزی بی خردان مایه سرافکندگی آنان شود.

بار دیگر اعلام می کنیم خود را در غم و اندوه شما و همه برادران و خواهران دربندمان در زندان های بیداد شریک می دانیم و با فریاد بلند ندا در می دهیم: الیس الصبح بقریب.

شورای همانگی اصلاح طلبان کرد
۲۴تیرماه ۱۳۹۱


 


آیت الله هاشمی رفسنجانی ، مدیریت مدبرانه و به دور از احساس و تبلیغات را راه صحیح حل مشکلات داخلی و بین‌المللی کشور خواند و تصریح کرد: اگرچه کشورهای غربی در حال حاضر به دنبال باج‌خواهی و وقت‌کشی برای رسیدن به اهداف شوم خود هستند، اما می‌توان با پشتیبانی مردم و نیروهای دلسوز و وفادار به نظام و انقلاب و نیز مدیریت صحیح، دشمنان را در اهدافشان ناکام گذارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی ، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اعضای انجمن فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه شیراز، دانشگاه را موتور محرک مسائل سیاسی کشور و در جهت ارتقای کیفیت انتخاب مسئولان و اداره کشور خواند و گفت: اگر ظرفیت و توانمندی‌های خدادادی میلیون‌ها دانشجو و فارغ‌التحصیل موجود در کشور، وارد عرصه‌های سیاسی و مدیریتی کشور شود، می‌توانیم اطمینان حاصل کنیم که نظام اسلامی مدبرانه و عالمانه‌تر اداره گردد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالات حاضران، فضای سیاسی کنونی موجود در دانشگاه‌ها را رضایت‌بخش ندانست و تصریح کرد: با ارتقای کمّی و کیفی که پس از انقلاب اسلامی در آموزش عالی کشور حاصل شده، درک عمومی مردم و به خصوص نخبگان کشور ارتقای چشمگیری حاصل کرده و روا نیست که این استعداد و توان در فضای سیاسی کشور منفعل بماند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه و در پاسخ به پرسش‌های متعدد دانشجویان درباره چشم‌انداز فضای سیاسی کشور در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری، به مشکلات داخلی و تهدیدات خارجی اشاره کرد و افزود: تفرقه و تضعیف انسجام ملی، به نفع کشور نیست، چرا که انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در سایه وحدت و انسجام داخلی و رهبری داهیانه امام خمینی(ره) به پیروزی رسید، هر زمان که وحدت ملی جدی گرفته شده به پیروزی‌های چشمگیر دست یافته‌ایم و هر زمان هم که انسجام داخلی تضعیف شده طمع دشمنان برانگیخته و فشارهای آنان به ملت و انقلاب اسلامی افزایش یافته است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تکرار و بازگشت به تجربه پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی و سایر عرصه‌ها در ایجاد وحدت، همدلی و هماهنگی مردم و مسئولان را راه درست مقابله با مشکلات و تهدیدات پیش رو خواند و انتخابات آینده ریاست جمهوری را یکی از صحنه‌های ظهور و تجلی این امر مهم دانست و گفت: برگزاری قانونی، شفاف و آزادانه همه مراحل انتخابات آینده ریاست جمهوری، اعتماد و امید را بیش از پیش در عرصه عمومی، گروه‌ها و نیروهای وفادار به انقلاب و قانون اساسی جاری خواهد ساخت و از این طریق می‌توان امیدوار بود تا دشمنان نظام اسلامی در رسیدن به اهداف پلید خود ناکام گردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون دیپلماسی هسته ای کشور و چگونگی اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از گسترش تحریم‌ها و فشارها بر جمهوری اسلامی ایران، دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را حق هر کشور و سرمایه چند دهه گذشته ایران حتی پیش از انقلاب اسلامی خواند و گفت: پس از تثبیت نظام جمهوری اسلامی فعالیت برای دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز و به خوبی پیش رفت و این مهم پس از جنگ تحمیلی بدون سروصدا و تبلیغات سرعت قابل قبولی گرفت.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اوضاع بین‌المللی مقطع پایان جنگ تحمیلی، به خصوص در سازمان ملل گفت: در شرایطی که اکثر کشورهای جهان طرفدار صدام و بر ضد ما بودند، ما توانستیم با تدابیر صحیح و دیپلماسی ویژه، صدام را به عنوان متجاوز و شروع‌کننده جنگ در سازمان ملل معرفی کنیم و قطعنامه تعیین خسارات جنگ تحمیلی و پرداخت غرامت به ایران نیز در همین شرایط به تصویب رسید.


 


احمد منتظری، فرزند ارشد مرحوم آیت الله العظمی منتظری به نمایندگی از بیت آن مرجع فقید، در پیامی خطاب به مهدی کروبی، درگذشت خواهرش زینب کروبی را تسلیت گفت.

وی در این پیام با ابراز امیدواری نسبت به خاتمه هرچه زودتر حصر غیرقانونی کروبی و حضور فعال وی در جامعه، تاکید کرد: ان شاء الله مسئولین با رحلت این بانوی فداکار، مرگ را یقین کنند و در رفتار خود تجدید نظر نمایند و رفتار قهرآمیز با مخالفین سیاسی خود و منتقدین را پایان دهند.

متن کامل این پیام که در وب‌سایت دفتر آیت الله العظمی منتظری درج شده، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
« کفی بالموت واعظا »

حضرت حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ مهدی کروبی دامت افاضاته

پس از سلام و تحیت – رحلت همشیره مکرمه جنابعالی و مادر شهید مفقود الاثر مصطفی شریفی را به جنابعالی تسلیت عرض می‌کنم، و از خداوند کریم و رحیم برای آن مرحومه غفران و رحمت واسعه خواهانم.

امیدوارم حصر غیرقانونی شما هرچه زودتر خاتمه یابد و جنابعالی با حضور فعال خود در جامعه بتوانید راهنمای هموطنانی باشید که نیازمند هدایت و تجربه شما هستند.

ان شاء الله مسئولین با رحلت این بانوی فداکار، مرگ را یقین کنند و در رفتار خود تجدید نظر نمایند و رفتار قهرآمیز با مخالفین سیاسی خود و منتقدین را پایان دهند.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

بیت مرحوم آیت الله العظمی منتظری
احمد منتظری ۲۵/۴/۱۳۹۱


 


حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ماموریت شش هزار مبلغ ماه رمضان را دفاع از جایگاه رهبری آیت الله خامنه ای دانست و ادعا کرد محبوبیت رهبری در میان جامعه از جمله عوامل شکست فتنه ۸۸ بود.

مصلحی در گردهمایی بزرگ مبلغان اعزامی در ماه رمضان که در قم برگزار شد با ادعای اینکه غربی‌ها پروژه‌ای دو وجهی را برای اعتبارزدایی از رهبر طراحی کرده‌اند، تاکید کرد: متاسفانه برخی افراد در داخل کشور با راهبردهای دشمنان در این خصوص همراهی می‌کنند.

وی اشاره ای نکرد که آیا اظهار نظرهایی که برای تقدس سازی رهبری از سوی نمایندگان ولی فقیه ابراز می شود در راستای خنثی سازی این ترفند دشمنان است یا نه.

وزیر اطلاعات بدون اشاره به بحران های مدیریتی و وضعیت نابسامان اقتصادی مدعی شد: آنها می‌خواهند همه مشکلات از قبیل گرانی و معضلات جزئی را به رهبر انقلاب نسبت دهند. وی از انتشار فیلم ها و اخباری که در رابطه با تقدس زدایی از رهبری ساخته شده است نیز انتقاد کرد.

مصلحی می گوید: سرویس‌های اطلاعاتی صهیونیستی و غربی در جلسات بررسی شکست خود در فتنه این مسئله را دریافته‌اند که تا زمان حضور ولی فقیه، هیچ ناآرامی خاصی در ایران به وجود نخواهد آمد.

وی همچنین تلاش برای ناکارآمد جلوه دادن نظام ، عدم توانایی بخش‌ها و دستگاه‌های مختلف در تامین نیازهای جامعه ، ایجاد شکاف بین نخبگان، القای سیاه نمایی به طور خاص و ویژه و ترسیم چشم‌اندازی بسیار تیره از وضعیت کشور را از عمده‌ترین محورهای توطئه‌های دشمن برشمرد.

وی با اشاره به این که دشمن به دنبال ایجاد شکاف در زمینه‌های قومی در ایران است، ادامه داد: ایجاد شکاف میان دین و سیاست، میان حاکمیت و مردم و مسئولین نظام ، ایجاد شکاف میان نظام اجتماعی و سیاسی از مهمترین شیوه‌های دشمنان برای از پا درآوردن ایران است.

وزیر اطلاعات با ادعای این که امروز دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از اقتدار خاصی برخوردار است، به بحران های کشور در عرصه بین المللی نپرداخت و گفت: دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نیازهای انقلاب و اسلام شکل گرفته و به همین دلیل دشمن می‌خواهد با بحران نمایی در سیاست خارجی به نظام آسیب برساند.


 


پیمان عارف، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق، با وجود کسب رتبه اول سهمیه استعداد درخشان، از ادامه تحصیل در مقطع دکترا محروم شد.

بر اساس گزارش رسیده به کلمه، این فعال سابق دانشجویی که با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد، در فروردین ماه ۱۳۸۵ و در آستانه دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی خود در دانشگاه تهران، به عنوان دانشجوی ستاره دار معرفی و از تحصیل محروم شده بود، پس از شش سال در اسفندماه گذشته موفق شد با رای دیوان عدالت اداری، در دانشگاهی دیگر (تربیت معلم) از پایان نامه کارشناسی ارشد خود دفاع کند. اما وی اکنون به رغم کسب نمره اول سهمیه استعداد درخشان برای دکتری علوم سیاسی دانشگاه تهران بار دیگر از تحصیل محروم شده است.

این در حالی است که در خرداد ماه گذشته، گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در چهار گرایش “اندیشه سیاسی”، “مسائل سیاسی ایران”، “جامعه شناسی سیاسی” و “سیاستگذاری عمومی” از میان افراد واجد شرایط استعداد درخشان (معدل بالای ۱۷ در کارشناسی ارشد، بدون احتساب نمره پایان نامه و مقاله علمی-پژوهشی) اقدام به مصاحبه کرده بود که در مصاحبه علمی نیز پیمان عارف در گرایش اندیشه سیاسی موفق به کسب نمره اول شده بود.

بر اساس این گزارش، هفته گذشته گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران در مصوبه ای ناگهانی، تصمیم به حذف پذیرش دانشجوی استعداد درخشان در گرایش اندیشه سیاسی گرفت و بدین ترتیب پذیرش این دانشجوی زندانی سابق لغو و او بار دیگر از تحصیل محروم شد. (تصویر کارنامه تحصیلی او در مقطع کارشناسی ارشد در زیر همین خبر آمده است.)

گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران پیش از این هم در دولت احمدی نژاد دست به اخراج و بازنشستگی گسترده اساتید منتقدی همچون دکتر حسین بشیریه، دکتر سیدحسین سیف زاده، دکتر رضا رییس طوسی، دکتر قاسم شعله سعدی و… زده و در عوض، از میان فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق و حتی دانشگاه امام حسین افراد تازه کاری را به عنوان استاد جذب کرده است. به طوری که ناظران، شرایط علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی را رو به انحطاط ارزیابی می کنند و سیاسی کاری در برخورد با دانشگاهیان و تعیین مناسبات و وضعیت علمی این دانشکده و دیگر گروهها و دانشکده های علوم انسانی تهران را مورد انتقاد قرار می دهند.

روند برخورد با علوم انسانی و دانشگاهیان فعال در این حوزه، پس از انتخابات سال ۸۸ و به ویژه بعد از آنکه در جریان دادگاههای نمایشی تابستان ۸۸ علوم انسانی به عنوان یکی از عوامل زمینه ساز فتنه! مورد حمله قرار گرفت و رهبری هم از “ماهیت سکولار علوم انسانی” سخن گفت، شدت گرفت، تا جایی که برخی از انقلاب فرهنگی دوم و پروژه پاکسازی ایدئولوژیک علوم انسانی در دانشگاهها و به ویژه در دانشگاههای مرجع چون دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و تربیت مدرس سخن گفته اند.

همچنین در سه سال اخیر، گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با اخراج مهندس میرحسین موسوی، دکتر علیرضا بهشتی، دکتر سعید حجاریان و حجت الاسلام ابوالفضل شکوری و ممانعت از تدریس دیگر اعضای هیئت علمی، تقریبا به حالت تعطیل در آمده بود که اخیرا با انتصاب “فریدالدین حداد عادل” فرزند غلامعلی حداد عادل به عنوان مدیر گروه علوم سیاسی، فعالیت این گروه به شکلی متفاوت با قبل از سر گرفته شده است.

 

*          *          *


 


صدیقه وسمقی، شاعر، پژوهشگر دینی و فعال سیاسی، در پیامی خطاب به مهدی کروبی درگذشت خواهر ایشان زینب کروبی را تسلیت گفت و از پایداری و استقامت آقای کروبی در دفاع از حقوق ازدست رفته شهروندان سپاسگزاری کرد.

وی در پیام خود خطاب به کروبی، ابراز امیدواری کرد که: علاوه بر تاریخ، ما دوستان تان در زمان حاضر نیز قدردان فداکاری های صادقانه و گرانبهای شما باشیم و آرزو می کنم مخالفان تان نیز به ارزش اینهمه آزادگی پی ببرند.

به گزارش ملی مذهبی، متن کامل این پیام به شرح زیر است:

جناب آقای مهدی کروبی

تسلی خاطر شما را در اندوه درگذشت خواهر ارجمندتان از خداوند مسئلت دارم. فرصت را مغتنم شمرده، از جنابعالی به خاطر پایداری و استقامت تان در دفاع از حقوق ازدست رفته ما شهروندان به سهم خود سپاسگزاری می کنم. تاریخ همواره از انسان های آزاده و شجاع به نیکی یاد کرده است. کسانی که حفظ شرافت انسانی را بر حفظ جان و مال و آبرو و حتا آسایش و امنیت خانواده خود مقدم داشته اند. امیدوارم علاوه بر تاریخ، ما دوستان تان در زمان حاضر نیز قدردان فداکاری های صادقانه و گرانبهای شما باشیم و آرزو می کنم مخالفان تان نیز به ارزش اینهمه آزادگی پی ببرند. پاداش اینهمه تلاش مخلصانه شما و امثال شما و تحمل رنج های بسیارتان، رهائی ایران زمین از بند ظلم و فساد و استبداد باد.

سبز باشید و سرافراز و همیشه استوار
تا بماند با شما سرسبز دامان وطن

درد استبداد ایران را نزار و زار کرد
پایداری تان بود دارو و درمان وطن

در امان باد از گزند دیو و دد جان های تان
ای دلیران وطن جان شما جان وطن

صدیقه وسمقی
۲۴ تیر ۱۳۹۱


 


رئیس اتحادیه آهن فروشان از افزایش قیمت انواع میلگرد و تیرآهن در بازار تهران نسبت به یک ماه گذشته خبر داد.

به گزارش ایلنا، محمد آزاد با بیان این مطلب گفت: قیمت‌ آهن در تیرماه نسبت به یک ماه گذشته با افزایش بیش از ۱۰ درصدی همراه بوده است.

وی در این خصوص توضیح داد: هم‌اکنون قیمت هر کیلوگرم میلگرد در بازار بین ۱۵۱۰ تومان تا ۱۵۲۰ تومان است. تیرآهن نیز حدود ۱۴۲۰ تومان عرضه می‌شود.

به گفته آزاد؛ نوسانات نرخ ارز عامل رشد قیمت آهن در بازار است. این امر از آن روست که شمش عمدتا با ارز آزاد وارد می‌شود که به همین جهت نوسانات نرخ ارز روی قیمت این کالا تاثیر می‌گذارد.

رئیس اتحادیه آهن فروشان ضمن تاکید بر اینکه همه ساله قیمت آهن در ایام ماه رمضان تا حدودی افت داشته و نسبت به ماه قبل کاهش می‌یابد، خاطرنشان کرد: برای پس از ماه رمضان و شهریور ماه نمی‌توان پیش‌بینی برای کاهش قیمت داشت.


 


با آنکه پزشک زندان خواستار اعزام محمد صدیق کبودوند به بیمارستان شده بود، مقام های زندان به دلیل خودداری کبودوند از زدن دستبند، از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری کردند و او را با وجود وخامت حالش به بند ٣۵٠ بازگرداندند.

به گزارش خبرنگار کلمه، در پی وخامت وضع جسمانی محمد صدیق کبودوند در اثر اعتصاب غذا، و عفونت و درد کلیه وی، پزشک زندان درخواست اعزام وی به بیمارستان خارج از زندان کرده بود که شعبه مأمور اعزام به دلیل امتناع کبودوند از زدن دستبند، از اعزام وی به بیمارستان خودداری کرد. پس از آن، مسئولان زندان هم دستور به لغو اعزام وی به بیمارستان دادند و بدین ترتیب کبودوند با وجود وخیم بودن وضعیت جسمانی اش به بند ٣۵٠ بازگردانده شد.

محمدصدیق کبودوند که نزدیک به پنجاه روز است در اعتصاب غذا به سر می برد، بر اساس آزمایش های پزشکی زندان دچار عفونت کلیه و کاهش شدید قند خون و ضعف شدید جسمی و حرکتی و کاهش وزن شده است.

پیش تر برخی منابع حقوق بشری خارج از کشور از اعزام این زندانی به بیمارستان خارج از زندان خبر داده بودند، اما منابع گمنام جنبش سبز این خبر را تایید نمی کنند و تاکید می کنند که اعزام انجام نشده است.

محمدصدیق کبودوند، فعال حقوق بشر دربند از روز شنبه ششم خرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده است، این فعال حقوق بشر بارها اعلام کرده که به دلیل بیماری صعب العلاج فرزندش نیاز است که وی به مرخصی رفته و در کنار وی برای درمان او بکوشد. اما مسئولان قضایی به این خواسته تن نمی دهند.

کبودوند از بیماری پروستات رنج می برد و پزشکی قانونی برای وی عدم تحمل کیفر صادر کرده، اما مانند بسیاری از موارد دیگر، دستور پزشک درباره این زندانی سیاسی هم نادیده گرفته شده است.

او که سردبیر نشریه پیام مردم بوده است، از دهم تیر ماه سال ۱۳۸۶ بازداشت شده‌ و در دادگاه انقلاب تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ده سال حبس و از بابت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق ارتباط و مراوده با سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر و ارتباط و مکاتبه با کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل متحد و گفتگو با رسانه‌های عمومی به یک سال حبس و جمعاً به یازده سال حبس محکوم شده که در شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ده سال حبس از بابت تاسیس سازمان، مورد تایید قرار گرفته و قطعی شده است.

به گفته خانواده کبودوند، وی که تا پیش از بازداشت هیچگونه سابقه بیماری نداشته، در جریان نگه داری ۷ ماهه وی در شرایط سخت سلول انفرادی، به بیماری های ریوی، ‏کلیوی و پوستی دچار شده و حتی سکته خفیف مغزی نیز داشته است.

بنا بر قوانین بین المللی و قوانین داخلی کشورمان، مقامات قضایی باید خدمات مورد نیاز درمانی را در اختیار زندانیان قرار دهند، اما مسئولان امنیتی و قضایی به بهانه های واهی از انجام این وظیفه خودداری می کنند.

بر اساس اصلاحیه آئین نامه سازمان زندانها که در سال ۸۹ به توصیب رئیس قوه قضائیه نیز رسیده است محکومین به حبس تا ۱۵ سال برای استفاده از حق مرخصی باید حداقل ‌یک ‌ششم‌ از مدت حبس و محکومین بیش از ۱۵ سال و حبس ابد حداقل سه سال از مدت محکومیت خود را سپری کرده باشند. همچنین مقررات مربوط به سازمان زندان‏های کشور مقامات زندان‏‌ها را موظف می‌دارد که در موارد ضروری محکوم بیمار را به بیمارستانی خارج از زندان انتقال دهند. مقررات سازمان ملل متحد در ارتباط با تثبیت استاندارد‏های حداقلی رفتار با زندانیان نیز بر مسئولیت مقامات در انتقال زندانیان بیمار به بیمارستان‏ های شهری و سایر موسسات درمانی ویژه تاکید دارد.


 


رئیس پلیس امنیت عمومی تهران از پلمپ ۸۷ رستوران سنتی و قهوه‌خانه در فرحزاد تهران خبر داد.

به گزارش فارس اداره اجتماعی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، سرهنگ علیرضا محرابی گفت: در ادامه طرح امنیت اجتماعی و امنیت محله‌محور، ماموران پلیس پایتخت عصر شنبه با مراجعه به منطقه فرحزاد تهران ضمن بازدید از قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌های سنتی این محل، نسبت به پلمپ قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌های متخلف اقدام کردند.

وی اظهار داشت: ماموران معاونت نظارت بر اماکن پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ عصر شنبه از بیش از ۱۰۰ رستوران سنتی و قهوه‌خانه در منطقه فرحزاد تهران بازدید کردند که از این میان ۸۷ رستوران سنتی و قهوه‌‌خانه دارای تخلف را پلمپ کردند.

محرابی با بیان اینکه این امر در پی اجرای تدابیر فرمانده انتظامی تهران بزرگ و در راستای اجرای طرح امنیت محله ‌محور و به درخواست شهروندان تهرانی صورت گرفته است، گفت: این واحدها به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی، ارائه قلیان به بانوان و نداشتن پروانه فعالیت، پلمپ شده و مالکان این اماکن طی صورتجلسه‌ای به اماکن پلیس تهران بزرگ معرفی شدند تا در صدد رفع مشکلات واحد صنفی خود برآیند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح امنیت محله‌محور به شکل مستمر ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: علی‌رغم ابلاغیه‌های قبلی به مالکان قهوه‌خانه‌ها، مبنی بر ممنوعیت ارائه قلیان به بانوان، بدیهی است که در صورت تخطی از موارد اعلام شده به مالکان این واحدها نسبت به پلمپ واحدهای متخلف اقدام خواهد شد. گفتنی است که این طرح بزودی در مناطق دیگر تهران به مرحله اجرا در خواهد آمد.


 


شنیدن خبر بارش‌های چشمگیر تابستانه، در این روزهای گرم و تابستانی برای هموطنان ساکن در نیمه شمالی می‌تواند خوشحال‌کننده باشد.

به گزارش جام جم، این بارش‌ها از امروز مناطق وسیعی از نیمه شمالی، شمال‌غرب و حتی مناطقی از شمال تهران را فرا می‌گیرد. خبر خوب دیگر این‌که از امروز کاهش دما در سراسر کشور محسوس‌تر خواهد شد.

روز گذشته مانند روزها و حتی هفته‌های متوالی گذشته در شمالی‌ترین شهرهای شمال‌غرب، دامنه‌های شرقی البرز، ارتفاعات شمال‌شرق و جنوب‌شرق میهن، بارش‌های پراکنده رگباری، همراه با رعد و برق رخ داد. همچنین همان طور که پیش‌بینی شده بود از روز گذشته، ترمز افزایش دما گرفته شد و حتی دماسنج‌ها کمی کاهش را نشان داد.

انتظار می رود از بعدازظهر امروز، ابرهای گل‌کلمی روی مناطق وسیع‌تری از نیمه شمالی، شمال‌غرب، مناطقی از غرب، ارتفاعات شمال‌شرق و دامنه‌های البرز گسترده شود و رگبار، رعد و برق و حتی بارش‌های تگرگ را شاهد باشیم. در جنوب‌شرق کشور نیز جریان‌های مرطوب موسمی، بارش‌هایی را سبب خواهد شد. همچنین کاهش دما از امروز محسوس‌تر می‌شود و حتی می‌توان گفت در برخی نقاط نیمه شمالی، هوا خنک خواهد شد.

به نظر می‌رسد بارش‌ها طی امروز بعدازظهر و فردا روی دامنه‌های البرز شدت گیرد و حتی در برخی مناطق آبگرفتگی را شاهد باشیم. بارش‌ها در شمال تهران هم نسبت به این موقع از سال قابل توجه خواهد بود. روند کاهشی دما نیز تا اواسط هفته ادامه دارد.


 


وضعیت جسمانی اسماعیل برزگری زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین به دلیل اعتصاب غذا در زندان رو به وخامت رفته است.

به گزارش خبرنگار کلمه ،این دندانپزشک زندانی برای هشتمین بار در اعتراض به وضعیت خود در زندان دست به اعتصاب غذا زده که در نتیجه طی روزهای گذشته حال او رو به وخامت گراییده و بارها به بهداری زندان اوین منتقل شده است.

بر اساس این گزارش اسماعیل برزگری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی توسط قاضی پیرعباسی رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد که تا کنون برای اعتراض به حکم خود ۸ بار اعتصاب غذا کرده که این عتصاب غذای طولانی، صدمات جبران ناپذیری به سلامت او زده اند.

این زندانی سیاسی از روز ٩تیرماه ١٣٩۱طی اعلام رسمی به مقامات قضائی و زندان دست به اعتصاب غذا زده است. برزگری در گذشته بعضا ۴۸ روز، ۳۸ روز، ۲۵ روز، ۱۵ روز را در اعتصاب بسر برده و اخرین بار ۱۱ روز در کما بوده است.

مقامات دادستانی پس از هربار اعتصاب غذای این زندانی سیاسی قول داده اند تا پرونده را بار دیگر مورد رسیدگی قرار دهند، عهدی که تا کنون براورده نشده است.

اسماعیل برزگری در تاریخ ۱۸ اردیبشهت ۱۳۹۰ در شهرستان تبریز توسط اطلاعات سپاه بازداشت و به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد و مدت ۶ ماه را درسلولهای انفرادی گذراند.

این زندانی سیاسی ۱۵ ماه از حبس خود را گذرانده و اتهام جاسوسی، قوم گرایی و پان ترکیسم مندرج در پرونده اش را هرگز قبول نکرده است. او خود را یک ایرانی معتقد به تمامیت ارضی می داند و در بند ۳۵۰ برای نشان دادن تعلق خود به ملت و فرهنگ ایران در مراسمات پاسداشت شهدا حضور داشته و از آنجائیکه هنرمند در زمینه آواز است همواره به سرودن ترانه های ملی همچون “ایران سرای من” پرداخته است.


 


دبیر اجرایی خانه کارگر بروجرد اعلام کرد: در پی قطع همکاری کارخانه زاگرس خودرو با ۴۰۰ کارگر خود، این کارخانه نیمه تعطیل شده است.

محمد گودرزی با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه زاگرس خودرو واقع در بروجرد به دلیل قطع روابط کاری با کشور مالزی که طرف قرارداد این واحد تولیدی است به صورت نیمه تعطیل درآمده است.

او با اعلام اینکه هم اکنون این واحد صنعتی تولیدی ندارد، افزود: از مجموع ۵۰۰ کارگر این کارخانه، در اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۲۰۰ نفر بیکار شدند و از آن تاریخ به بعد به تدریج ۲۰۰ کارگر دیگر تا هفته‌های جاری تمدید قرار داد نشده و بیکار شدند و اکنون تنها۱۰۰ کارگر باقی مانده‌اند که آن‌ها نیز فقط حضور و غیاب می‌کنند.

به گفته گودرزی یکی دیگر از مشکلات این واحد صنعتی فقدان نقدینگی از سوی مدیران این کارخانه عنوان شده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر بروجرد با تاکید بر اینکه هیچ یک از مسئولان استانی پاسخگوی مشکلات کارگران زاگرس خودرو نیستند اظهار داشت: بسیاری از کارگران اخراجی دوره‌های آموزشی خود را با هزینه کارخانه در کشور مالزی گذرانده‌اند و بیکاری این کارگران اتلاف سرمایه‌های ملی است.

زاگرس خودرو یکی از کارخانه‌های خودروسازی ایران در منطقه اشترینان بروجرد است که در زمینه مونتاژ اتومبیل فعالیت دارد و از سال ۱۳۷۵ شروع به فعالیت کرده‌ است.


 


حجت‌الله جودکی، پژوهشگر تاریخ و کارشناس مسائل خاورمیانه، در یادداشتی در روزنامه اعتماد از نحوه رویکرد برخی محافل داخلی به چالش های سیاسی عربستان انتقاد کرد و نوشت:

سفر مرسی رییس‌جمهور مصر به عربستان باعث تحلیل‌های زیادی در رسانه‌ها شد. قبل از سفر مرسی، روزنامه الشرق الاوسط که وابسته به عربستان سعودی است و به زبان عربی در لندن چاپ می‌شود با اشاره با این سفر، عکسی از دیدار حسن البناء بنیانگذار اخوان المسلمین و ملک عبدالعزیز، پادشاه وقت عربستان چاپ کرد که در آن، حسن البناء در حال بوسیدن دست ملک عبدالعزیز است. در زیر عکس توضیح داده بود که روابط اخوان و عربستان سعودی تاریخی و عمیق است. این عکس باعث ناراحتی اخوان شد، زیرا به قدر کافی گویا بود و به طور تلویحی اشاره داشت که از کدام منظر روابط اخوان و عربستان تاریخی و عمیق است!؟ در نتیجه آنان قبل از سفر آقای مرسی، مسیر سفر را آن‌گونه که خواستند، ترسیم کردند و در این کار هم موفق شدند.

عربستان در این اثنا با پوشش دادن اخبار سفر مرسی به عربستان از انعکاس خبری تحولات شیعیان در قطیف و دستگیری آقای شیخ نمر جلوگیری کرد و خبر این اعتراضات در میان جنجال خبری سفر مرسی ناپدید شد. همچنین در این سفر عربستان به مرسی فهماند که گرچه روابط اخوان و عربستان آن گونه که ذکر شد تاریخی و عمیق است، اما ایشان مقام دوم را بعد از نظامیان در دل عربستان دارند. از این رو مرسی هم به راحتی قانون لغو مجدد پارلمان توسط دادگاه قانون اساسی را پذیرفت. در این سفر تمام کانال‌های ماهواره‌یی عربی‌زبان همسو با عربستان سعودی تلاش کردند تا این نکته را به بینندگان القا کنند که مرسی به جای ایران به عربستان سعودی رفت تا بیننده تحلیل خود را از مسائل موجود در جهان عرب بر این واقعیت استوار کند!

به نظر می‌رسد عربستان برنده سفر اخیر مرسی به این کشور بود. البته شکی نیست که این باخت تاریخی باعث به هوش آمدن اخوان‌المسلمین می‌شود و در نهایت اخوان را از عربستان دور خواهد کرد.مرسی در این سفر دستاورد کمی داشت. وی مطمئن شد فعلا عربستان فشار اقتصادی بر مصر نخواهد آورد. مرسی همچنین از عمق سیاست عربستان آگاه شد و اکنون راحت‌تر می‌تواند منویات عربستان را حدس بزند

عربستان اکنون با بزرگ‌ترین چالش داخلی روبه‌رو است. این چالش قیام شیعیان نیست، زیرا ایشان قادرند که این‌گونه قیام‌ها را بلافاصله با برچسب «عوامل بیگانه یا ایران» سرکوب کنند. چالش اصلی که باید مد نظر قرار گیرد، تضاد ماهیتی موجود در میان جامعه عربستان است.

اکنون چند دهه است که اشراف عربستان که تعداد ایشان قابل توجه است و از قدرت، ثروت و مکانت ویژه برخوردار هستند، نمی‌توانند نظام کهنه موجود در عربستان را تحمل کنند. فرزندان ایشان در غرب طعم شیرینی تحصیل و آزادی را چشیده‌اند و اکنون انتظار دارند تا در جامعه خودشان از چنین آزادی‌هایی و لو محدود برخوردار باشند.

زنان ایشان می‌خواهند ماشین‌سواری، اسب‌سواری، دوچرخه‌سواری کنند، در میادین ورزشی اظهار وجود کنند، چون تحصیلات عالیه دارند به دنبال کار و شغل مناسب هستند و این چیزی است که وهابیت نمی‌تواند آن را برتابد و لذا این تضاد روز به روز عریان‌تر می‌شود.

گسترش این تضاد باعث کاهش سلطه اقتدارگرایان سعودی شده و آنها را از درگیر شدن با شعیان و دخالت در دیگر کشورها دور خواهد کرد. البته عکس این هم ممکن است و هر گونه حرکت اشتباه شیعیان می‌تواند طرفین درگیر در آن چالش را موقتا کنار هم جمع کند تا به کمک یکدیگر به قلع و قمع شیعیان بپردازند!

ما در ایران مرتب به این نکته پرداخته‌ایم که وهابیت دشمن اصلی شیعیان است. چشم خود را بر این واقعیت بسته‌ایم که وهابیت اکنون با بزرگ‌ترین چالش داخلی روبه‌رو است که آنان نه شیعه هستند و نه غیرعرب. آنان فرزندان عربستان سعودی و اتفاقا از اشراف این کشور هستند که از درون به مبارزه با نظام کهنه برخاسته‌اند.

به نظر می‌رسد این چالش از تضاد بر سر جانشینی تاج و تخت در این کشور به مراتب قوی‌تر است و در صورت گسترش می‌تواند آینده را به گونه دیگری رقم بزند.

این چالش از درگیری مسلحانه القاعده هم برای محافظه‌کاران عربستان خطرناک‌تر است. حتی تحرک احتمالی سه استان زیدی‌نشین که عربستان در اوج قدرت آنها را به خاک کشورش ضمیمه کرده، در مراحل آخر بحران به حساب می‌آید. حاکمان عربستان به خوبی واقفند که در صورت گسترش جنبش یادشده، همگرایی رسانه‌های غربی با این آزادیخواهان، بحران را به‌شدت عمیق خواهد کرد.


 


سید حسن خمینی در پیامی خطاب به حجت الاسلام مهدی کروبی، درگذشت خواهرش را به وی تسلیت گفت.

به گزارش جماران‌، متن این پیام بدین شرح است :

بسمه‌تعالی

جناب حجت ‌الاسلام و المسلمین آقای کروبی

درگذشت خواهر گرامی‌تان را تسلیت عرض نموده، از خداوند متعال برای آن مرحومه غفران واسعه و برای جنابعالی و سایر بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.

سید حسن خمینی


 


مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران با پیش بینی ادامه افزایش قیمت مرغ، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام را به دروغگویی متهم کرد و گفت: تا به این لحظه از ۲۰۰ هزارتن کنجاله سویایی که شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرده بین تولیدکنندگان توزیع کرده است، حتی یک کیلوگرم هم به این اتحادیه نداده است.

در همین بار بخوانید:
التهاب در صنعت تولید مرغ گوشتی/ اعتصاب در کرمانشاه و صومعه سرا
صف‌های طولانی و ساعت‌ها معطلی برای خرید دو عدد مرغ جیره‌بندی دولتی
عکس/ نمودار افزایش قیمت مرغ
صف‌های مرغ همچنان طولانی‌تر می‌شود؛ مردم نگران قحطی

به گزارش مهر، حسین مقدم نیا درباره توزیع ۲۰۰ هزارتن نهاده کنجاله سویا بین مرغداران توسط شرکت پشتیبانی امور دام اظهارداشت: تا به این لحظه از این ۲۰۰ هزارتن کنجاله سویایی که اعلام کرده اند حتی یک کیلوگرم هم به ما نداده اند.

وی در بیان علت عدم تحویل اسناد و مدارک دراختیارگرفتن ۵۰ هزارتن نهاده کنجاله سویا و نحوه توزیع آن بین مرغداران مرغ گوشتی در سراسر کشور، اظهارداشت: همه اسناد و مدارک در رابطه با این موضوع از طریق شرکت پشتیبانی امور دام جمع آوری شده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام طی نامه شماره ۴۰۳۵//۴۵ مورخ ۲۷/۰۱/۹۱ به مدیر عامل شرکت آوا تجارت صبا اعلام کرد نهاده کنجاله سویا براساس آدرسهای ارائه شده هرچه زودتر توزیع شود، این اتحادیه هیچ نقشی در توزیع نهاده کنجاله سویا را نداشته است.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران فقط اطلاعات مرغداران را به این شرکت اعلام کرده است و آنها خودشان نهاده را توزیع کرده اند، گفت: بنابراین این روند نشان می‌دهد که اگرخللی در نحوه تحویل کنجاله به مرغداران وجود داشته، مسئولیتش با این شرکت است نه اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران.

مقدم نیا تصریح کرد: اگر مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با حساب و کتاب آشنایی دارد، بهتر است برود در بایگانی خود نامه مذکور وم شخصات مرغدارانی که بین آنها نهاده کنجاله سویا توزیع شده است را ببیند تا متوجه شود که ۵۰ هزارتن نهاده کنجاله سویا کجا رفته است!

شگرد شرکت پشتیبانی امور دام برای ندادن کنجاله سویا

این فعال صنعت مرغداری کشور افزود: مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام برای اینکه از زیر بار تعهد دادن ۵۵ هزارتن نهاده کنجاله سویا که در تاریخ ۰۳/۰۸/۹۱ قرارداد آن منعقد شده و پول آن را دریافت کرده است، شانه خالی کند می گوید این اتحادیه اسناد و مدارک ۵۰ هزارتن نهاده کنجاله سویا را در اختیار ما نگذاشته است درحالیکه همه اسناد نزد خودشان است.

کنجاله سویا کیلویی ۱۹۰۰ تومان شد!

وی در ادامه درخصوص قیمت مرغ در بازار اظهارداشت: با توجه به اینکه درحال حاضر قیمت هرکیلوگرم نهاده کنجاله سویا در بازار ۱۹۰۰ تومان است، این مسئله بر روی قیمت مرغ تاثیر گذاشته است به طوریکه هم اکنون هرکیلوگرم مرغ زنده درب مرغداری ۴۵۰۰ تومان عرضه می شود.

با توجه به وضعیت بازار و علی رغم وعده های وزارت صنعت مبنی بر توزیع روزانه هزاران مرغ وارداتی و همچنین نامعلوم بودن سرانجام اختلافات شرکت پشتیبانی امور دام با اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی بر سر دادن نهاده ارزان قیمت، آنچنان بعید نیست که در آینده ای نزدیک قیمت گوشت مرغ باز هم افزایش یابد.


 


روزنامه آرمان در گزارشی به قلم جواد حیدریان نوشت:

«مدال شجاعت نمی‌خواهم، لااقل ببینند دردم چیست.» علی بهرامی دره‌بیدی این جمله‌ها را یک روز پیش از مرگ چشم در چشم من فریاد زد. این‌ها را گفت تا شاید چاپ این مصاحبه مرهمی باشد بر‌دردهایش اما صبح فردا تلفن روزنامه زنگ زد و هم رزمش با صدای خفه و گره خورده در گلو خبر مرگش را داد. این گزارش شرح آخرین حرفهای یک جانباز است ساعاتی پیش از رفتن.

۲۴ سال پیش در عملیات فاو گلوله قناسه یک کماندوی ارتش بعثی عراق سینه‌‌اش را شکافت. چند ماه بعد در تهران و در بیمارستان مدرس زیر تیغ عمل جراحان قلب رفت و در یک عملیات موفق پزشکی نجات یافت. فاو در آن عملیات به دست رزمندگان ایرانی افتاد و لشکر بعثی شکست خورد. پدر علی اما در روزهای بستری شدن در بیمارستان خانه اش را در رهن بانک قرار داد تا فرزندش را به گفته پزشکان زودتراز مرگ نجات دهد.

۲۴‌سال بعد در گرمای طاقت فرسای تهران و در روز‌جمعه ۲۳‌تیرماه، علی رزمنده سالهای پیش جنگ، یک روز قبل از مرگش، به دفتر روزنامه آرمان آمد تا به قول خودش اتمام حجت کند و آخرین حرفهایش را با ما در میان بگذارد.

او در آخرین حرفهایش در دفتر روزنامه آرمان صدایش لرزید ولی از جایش بلند شد و روی یک پایش که تاب تحملش را نداشت ایستاد و با ناراحتی و به فریاد گفت: « منی که تو لشکر ۲۷ محمد رسول الله معاون گردان کمیل بودم و ۱۲۰۰‌نفر از بچه‌های مردم زیر دستم بودند حالا باید بروم با زن و بچه‌ام توی پارک زندگی کنم؟ منی که یازده سالم بود جبهه رفتم و تمام بدنم تکه پاره است، مدال شجاعت نمی‌خواهم، لااقل ببینند دردم چیست؛ اگر دردم را ساکت نمی‌کنند، حداقل ببینند چطوری زندگی می‌کنم خانواده‌ام چه می‌کنند و کجا هستند. … اینقدر ترکش تو بدن منه… »

علی‌جانباز‌۳۰ درصد به همراه اسماعیل- خ‌‌ جانباز شیمیایی‌۵۰ درصد و فرزند محمد- ت‌، روحانی جانباز زمینگیر شده، به خیابان قائم‌مقام آمدند تا از همه سالهای گذشته بگویند. وقتی وارد تحریریه شدند، چهره‌های شکسته و عرق ریزانشان بیش از هر چیز آفت جنگ را نمایان کرد.‌ جنگی که هنوز تمام نشده و به گفته علی کاش تمام نمی‌شد. هر‌سه سلام کردند. صدای گنگ و کم جان جانبازان شیمیایی و آسیب‌دیده انگار ناله‌ای از ته چاه بود که بلند شده باشد و در تحریریه بپیچد. کسی شاید صدایشان را نشنید. صورت‌های چروکیده و زرد. دستهای لرزان و پیکری رنجورکه به سختی بر صندلی نرم تحریریه می‌نشست؛ خود حکایت غریبی بود که یک روز بعد از مصاحبه در دفتر روزنامه آرمان؛ این حکایت شکل غمناک تری یافت و یکی از سه جانباز در سانحه رانندگی به طرز دردناکی درگذشت بی آنکه آخرین حرفهای خود در روزنامه را خوانده باشد.

در ابتدای گفت وگوی چهار‌نفره در روزنامه او اینطور خود را معرفی کرد « من، علی بهرامی دره‌بیدی از سال ۶۲ منطقه [جنگی] بودم و چند مجروحیت دارم اما بنیاد جانبازان چند تا از این جراحتها را قبول دارد چون صورت سانحه آنها را در اختیار دارد و چند تایی از آنها را قبول ندارد در حالی که خود ترکش هنوز توی بدن من است.»

آغازحرفهایش با درد بود؛ « ترکشهایی که در دستم و کتفم و دور بازویم هستند همه متعلق به زمان جنگند. من در سال ۶۴ در فاو تیر خوردم و اوایل سال ۶۵ عمل قلب باز کردم و تیر قناسه را از کنار قلبم خارج کردند. از آن زمان تا الان هیچ گونه حق و حقوقی از بنیاد جانبازان دریافت نکرده‌ام. حتی خرج عمل جراحی من را نداده‌اند.»

علی دره‌بیدی جانبازی که عرق می‌ریخت و با شتاب سخن می‌گفت؛ ازچگونگی بستری شدندش در بیمارستان گفت و اینکه پدرش خانه‌اش را برای تهیه هزینه عمل جراحی در رهن بانک قرار داد. انگار دیگر فرصتی برایش باقی نمانده باشد. او‌ گفت:‌«همه مدارک عمل جراحی‌ام در بیمارستان مدرس سعادت‌آباد هست. آنجا عمل کردم. می‌خواستند مرا بفرستند خارج ولی پزشکها گفتند ممکن است دیر شود و شهید شوم. گفتند همین جا عملش کنیم!»

او شهید نشد ولی بعدها بنیاد جانبازان به او و پدرش گفتند برای عمل جراحی عجله کرده اید و صبر نکرده اید که مسئول خرید بنیاد بیاید و بعد از رسیدن نوبت آنها کار را دنبال کنند. می‌گوید: «هر‌چی ما گفتیم پزشکها گفتند وقتی ندارد و باید عمل شود و پدرم مجبور شد خانه‌اش را بگذارد برای رهن… اما به گوش کسی نرفت.» او بعد از ‌عمل موفق قلبش دوباره به منطقه عملیاتی برگشت و با مجروحیت‌های دوباره به خانه آمد.

«برگشتم و تشکیل پرونده دادم ولی حالا دو پرونده شده بود و من از یکی از آن پرونده‌ها خبر نداشتم. بعدها متوجه شدم که رای کمیسیون حتی ۳۰ درصد برای ما رای جانبازی صادر کردند. آن موقع پزشکها گفته بودند مدارک را کامل کن و در آن شرایط من دوباره به جبهه رفتم و مدارک را کامل نکردم. آن موقع ما سر خرج عمل درگیری داشتیم. خرج عمل من‌۹۰ ‌هزار‌تومان بود و خانه پدرم‌۱۳۰‌هزار‌تومان بود و با بنیاد سر این موضوع مشکل داشتیم.»

علی‌دره‌بیدی که حالا دیگر ۵۰ درصد قدرت تنفس باقی‌مانده‌اش را هم از دست داده، گفت: «بعد از این همه سال که گذشته قبول دارند که جانبازم ولی… زمانی می‌خواستم دخترم را شوهر بدهم یک نامه دادند که برو کمیته امداد امام خمینی(ره) کمکت کند. نامه‌اش هم هست که در آن نوشته ایشان جانباز ماست و هیچ گونه حقوقی هم دریافت نمی‌کنه و کمکش کنید! کارشناسان کمیته امداد وقتی با این نامه مواجه شدند از تعجب وا مانده بودند.»

می‌گوید: «هیچ حقوقی تا الان به من پرداخت نکرده اند در حالی که می‌دانستند اسم من در لیستی است که در اینترنت افتاده و نام من هم یکی ازآنها بود. اینها تعدادی از بچه‌هایی هستند که در سال ۶۸ و ۶۹ کمیسیون شدند و خودشان خبر ندارند که رای درصدشان صادر شده و بعضی هم مثل من دو پرونده دارند که یکی در منطقه‌۱۲ و‌۱۳ رای ۲۰ درصد داده‌اند و در منطقه‌ای دیگر رای کمیسیون بعدی ۳۰ درصد را داده‌اند.» چهار‌سال پیش به خاطر نداشتن پول پیش‌خانه با خانواده‌اش در پارک زندگی کرده است. می‌گوید: «حالا هم در خانه مردم و جدا از فرزندم با همسرم زندگی می‌کنم. چون تعدادمان کمتر باشد جا برای زندگی باشد. ترکشهایی که بر تن من است حالا تازه دارد کم‌کم دردهایش آشکار می‌شود. لثه هایم دندنهایم را نگه نمی‌دارند.»

گریه نمی‌کند اما گریه ما را در می‌آورد می‌گوید: «کی جواب می‌دهد؟ جواب مرا ندهند، جواب زن و بچه‌ام را بدهند که به خاطر من آسیب دیده زندگی ندارند. الان که اینجا ایستاده‌ام،(سر پا ایستاده است) تیک دارم و نمی‌توانم ثابت سر جایم بایستم. به پیغمبر گریه دارد و باید برم زار زار گریه کنم.» او از درد نمی‌تواند بخوابد ولی می‌گوید: «صدایم در‌نمی‌آید مگر این زندگی به بچه‌هایم بدتر شود. باید کجا دردم را بگویم. کسی نمی‌آید ببیند من بهرامی(خطاب به خودش) تو این ۲۴سال بعد از جنگ کجا بود؟ هیچ کس نمی‌داند در این ۲۴‌سال چی کشیدم توی خونه‌ام. یک گوشه خونه نشسته‌ام و درد می‌کشم و مرفین مصرف می‌کنم که درد نداشته باشم.»

او می‌گوید: «خب چیکار می‌کردیم. بیمارستان ساسان می‌روم دکتر مجوز داده اینقدر مرفین بزنید تا صداش درنیاد. من و‌«داود- ن» پیش همین آقای کوثری(اسماعیل کوثری نماینده مجلس) رفته بودیم و قسم خوردیم. حاج آقا کوثری گفت: داریم یه کادری تشکیل می‌دهیم که اگر یک موقع دوباره جنگ شد بچه‌های قسم‌خورده برگردند جنگ. ما هم قسم خوردیم برگردیم. اگر جنگ شود بر‌می‌گردم دوباره…یک بار نامه دادید یکبار که بخواهید مرا ببرید زیارت کربلا. اینقدر نامه دارم(اشاره به بسته‌های پیش رو)… تو که چند سال توی اونجا(اشاره به میدان جنگ) تیرخوردی، چند سال روی تخت بیمارستانها بودی، آرزوی زیارت کربلا را داشتی؛ بیا این نامه برو زیارت! کی این کار را کرد؟‌۲۵۰ تومان می‌گیرند؟ ‌اینکه پولی نیست برای منی که حالا پول اجاره خانه‌ام را ندارم بدهم و در شورای حل اختلاف توی میدان سمنگان پشت مسجد جامع پرونده‌ام هست و حکم تخلیه منزلم را گرفتند. من از مردن نمی‌ترسم. ما که هر روز داریم می‌میریم.»

می‌گوید: « من شرق تهران بودم و پرونده‌ام در منطقه مرکزی بود. می‌گفتم آقا پرونده مرا به شرق منتقل کنید و آنها می‌گفتند چیزی به تو تعلق نمی‌گیره. جانباز‌۲۰‌درصد که چیزی بهش تعلق نمی‌گیره.« او به وضعیت جسمانی‌اش اشاره می‌کند و مانند توی فیلمهای جنگی بلند می‌شود ولی نمی‌تواند خوب بایستد؛ می‌گوید: « من ۵۰ درصد تنفس ندارم. یک شش دارم. یک کلیه دارم. توی این ۲۴ سال بعد از جنگ کسی تا حالا اسم مرا جایی شنیده است؟ برای اینکه توی جنگ همه مرا می‌شناختند. اینقدر هم نامه دارم که بیا برو آموزش بده و اینقدر پول بگیر. دریغ یک سکه! دریغ از یک بن رزمندگی ‍! خرج دوا و درمونم رو خودم دارم درمیارم. مسافر کشی می‌کنم با این پای پلاتینی. اینه‌ که نمی‌توانم روی پای خودم وایستم به خاطر اینکه پایم پلاتینی است و دو تا میخ توی قاپ پام هست. ماهی ۴۰۰ تومان مرفین مصرف می‌کنم.‌ من مدال شجاعت نمی‌خواهم. حداقل ببینند دردم چیست. اگر دردم را ساکت نمی‌کنند حداقل ببیند چطوری زندگی می‌کنم. منی که تو لشکر ۲۷ معاون گردان کمیل بودم و ۱۲۰۰ تا از بچه‌های مردم زیر دست من بودند می‌آوردم جلو و می‌بردمشون عقب الان باید بروم توی پارک با زن و بچه‌ام زندگی می‌کنم؟ به جایی رسیدم که دیگر تحمل ندارم. این دست چپ منه… اینقدر ترکش تو بدن منه… تیر قناسه بغل قلبم خورد. همون موقع یک ششم را از دست دادم و‌۵۰‌ درصد تنفسم از بین رفت. من نمی‌دانستم پرونده‌ای وجود داره نمی‌دانستم‌… حالا متوجه شده‌ام. اسم من علی بهرامی دره‌بیدی است. یک پرونده‌ام علی بهرامی است. یک پرونده‌ام علی بهرامی دره‌بیدی.»

منبع: روزنامه آرمان (PDF)


 


آیت الله العظمی دستغیب در پیامی به حجت الاسلام کروبی، او را مجاهد خستگی ناپذیر و یار دیرینه حضرت امام خمینی (ره) توصیف کرد و درگذشت خواهرش را به وی و خانواده محترم کروبی تسلیت گفت.

این مرجع تقلید در پیام خود به مهدی کروبی همچنین ابراز امیدواری کرده که: هر چه زودتر تضیقاتی که نسبت به جنابعالی و آقای میرحسین موسوی و همسر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایجاد شده برطرف گردد.

متن این پیام به نقل از وب سایت حدیث سرو به شرح زیر است:

بسمه تعالی

انا للّه و انا الیه راجعون

حضرت حجة الاسلام والمسلمین جناب آقای حاج شیخ مهدی کروبی مجاهد خستگی ناپذیر و یار دیرینه حضرت امام خمینی (ره)

درگذشت همشیره مکرمه حضرتعالی را به شما و خانواده محترم تسلیت می گویم و از خداوند متعال رحمت و مغفرت برای آن مرحومه خواستارم. امیدوارم هر چه زودتر تضیقاتی که نسبت به جنابعالی و آقای میرحسین موسوی و همسر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایجاد شده برطرف گردد.

سید علی محمد دستغیب

۹۱/۴/۲۴


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته