ندای سبز آزادی ـ رضا ماندگار: حکایت گرانی های این روزهای ایران، در آستانه ی ماه رمضان، و در اوج گرمای تابستان، برای اکثریت ایرانیان اظهر من الشمس شده است. تحریم های اقتصادی کم سابقه علیه ایران در کنار بی کفایتی و ناکارآمدی دولت احمدی نژاد و دعوای باندهای رقیب قدرت، و فساد و سوء استفاده ی صاحبان قدرت، چنان بحرانی ایجاد کرده که دیگر حتی رسانه های حکومتی و همسو با اقتدارگرایان هم گریزی از اعتراف به آن ندارند. روزی نیست که سایت های خبری و تحلیلی و رسانه های مکتوب حکومت، تصاویر تلخ و اسف باری از صف های طویل زیر آفتاب داغ تابستان برای مرغ های 4700 تومانی، منتشر نکنند. صف هایی که در آن از زنان چادری تا آن هایی که نیروی انتظامی «بدحجاب» توصیف شان می کند و تهدید و بازداشت، و از پیر تا جوان و خردسال، همه را درگیر ساخته است.
وضع تورم چنان رسواست که حتی خبرگزاری امنیتی و همسو با حکومت «فارس» نیز در گزارشی نوشته: «این روزها که سلطان گرانی در بازار جولان میدهد و برچسب گرانی بر پیشانی کالاها خورده است، گویا بدون هیچ متولی پاسخگو همچنان یکه تاز میدان است و به جلو میرود و تنها چیزی که امکان ندارد برگشت به حالت اولیه قیمتهای گزاف است.»
فارس افزوده : «با توجه به افزایش 30 درصدی قیمت نان در سال جاری و از طرفی رشد ناگهانی محصولات لبنی در کشور... نان و پنیر که یکی از سادهترین و فقیرانهترین غذاهای ایرانی به حساب میآمد نیز از سفره برخی از ایرانیان برچیده شده و شاید در حسرت تکه نانی و پنیری باید روزهای گرم تابستانشان را سپری کنند.»
«فارس» در گزارش غیرمترقبه ی خود به نقل از «یکی از کسبه قدیمی» که «بنا به گفته خودش از یک بقالی به عنوان شاگرد کار خود را آغاز کرده و در حال حاضر یک سوپر مواد غذایی دارد»، نوشته: «من در این سالهای فعالیتم هیچ زمانی را مانند چند ماه اخیر در تغییر قیمتها و افزایش آنها ندیدهام.»
در اوج گرانی و تورم اما، باندهای قدرت در حاکمیت برای افزایش شانس توفیق خود در انتخابات آتی و جلوه گری برای مردمان معترض به گرانی، توپ را به زمین هم شوت می کنند و هر یک دیگری را مقصر معرفی می کند. کسی البته گریزی به مرکز اصلی تصمیم گیری سیاست در ایران (رهبر جمهوری اسلامی) نمی زند که امکانش نیست. اثربخش خواندن تحریم ها هم به «ذنب لایغفر»ی تبدیل شده که اگر کسی از «تحریم» بگوید هدف قرار خواهد گرفت که عامل دشمن است و نفودی و برای تشویش اذهان عمومی و یأس در جامعه، از تحریم می گوید.
در چنین وضعی، علی لاریجانی، رییس مجلس بی آنکه بخواهد دلیل تحریم های مخرب را بررسی کند و از ریشه ی دعوای تهران و غرب بگوید، با خیزی که برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برداشته، کاسه و کوزه ی تحریم را بر سر بی کفایتی و ناکارآمدی قوه مجریه احمدی نژاد شکسته و حسین شریعتمداری هم چنان که مرسوم ذهن و زبان اوست در مذمت کسانی گفته که از تحریم می گویند.
لاریجانی؛ حملهای دیگر به احمدی نژاد
رییس مجلس جمهوری اسلامی چند روز پیش در اظهارنظری بار دیگر به تمجید از مجلس پرداخت و انتقاد از دولت؛ او با اشاره به «تلاشهای مجلس در حل معضل گرانی طی چند ماه اخیر»، گفت: «با اقدام به موقع کمیسیونهای تخصصی مجلس و با وجود تعلل دستگاههای اجرایی، این مشکلات به خوبی حل شد.»
او که از قم به مجلس راه یافته، در ادامه دیدارهای تبلیغاتی خود با مراجع و علمای حوزه علمیه قم، بی آنکه از تحریم ها و اثر مخرب آن، و نیز دلیل شکل گیری آن بگوید، مدعی شد: «به طور حتم میتوان با برنامهریزی دقیق جلوی مشکلات و گرانیها را گرفت.»
وی بار دیگر از فرصت استفاده کرد و احمدی نژاد و دولت برآمده از کودتای انتخاباتی وی را هدف گرفت: «متاسفانه منشأ اصلی گرانیهای اخیر اجرای نادرست طرح هدفمند کردن یارانهها، اتخاذ تدابیر نادرست و همکاری نکردن بانکها با صنایع بوده است.»
لاریجانی بدون این که به اقتدارگرایی حاکم در کشور و سرکوب کارشناسان و نفی مشارکت نخبگان اشاره کند، «مشکل اصلی کشور» را «مشکل اقتصادی» توصیف کرده است.
نکته ی جالبی که در حاشیه ی سخنان اخیر رییس مجلس خودنمایی می کند، طعن غریب و جدید او به رییس قوه مجریه است: «خوشبختانه مجلس روحیه کارشناسیتری به خود گرفته، اما متاسفانه در انتخابات ریاست جمهوری هیچ الزامی وجود ندارد بلکه علم خواندن و نوشتن کافی است.»
لاریجانی همچنین مدعی شده که مجلس جدید ، برآمده از انتخابات نمایشی و فرمایشی، «مجلس مستقلی است با نمایندگان باتجربه و کارشناس» و «منتخبان مردم در این دوره از نظر سواد و سطح معلومات، میزان فهم و شعور، تخصص، تجربه و تحلیل در سطح بالایی قرار دارند.»
از سنگ صدا درآمد، از مجلس نه!
علی لاریجانی درحالی مدعی مجلسی کارشناسی و دلسوز جامعه است و گرانی ها را تنها ناشی از سوء مدیریت دولت احمدی نژاد می داند که توضیح نمی دهد قوه مقننه چه نقشی در این میان ایفا می کند . آیا مجلس نباید توان تغییر اوضاع را با استیضاح وزرا و حتی به پرسش و استیضاح کشیدن رییس قوه مجریه داشته باشد؟
عملکرد ضعیف مجلس و بی خاصیتی کسانی که بر کرسی های نمایندگی پارلمان تکیه زده اند، تا بدان حد رسواست که «بازتاب» یکی از سایت های خبری ـ تحلیلی همسو به جریان سیاسی لاریجانی در مطلبی با عنوان «از سنگ صدا درآمد، از مجلس کاری برنیامد! » به انتقاد شدید از نحوه مواجهه نمایندگان مجلس با گرانی های اخیر پرداخت.
در این نقد آمده بود: «نزدیک به یک ماه است، بهای مرغ همچون لبنیات، دستخوش افزایش لجام گسیخته شده و در مدت کمتر از سی روز نزدیک به 100 درصد تورم را تجربه کرده است. در حالی که بنا بر قانون اساسی، نظارت بر حسن عملکرد قانون توسط دو قوه مجریه و قضاییه، بر عهده نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، متأسفانه آنچه مردم از نمایندگان خود شنیدهاند، مشتی سخنان روزمره... است.»
در این مطلب انتقادی همچنین آمده: «ارتباط با فعالان بخشهای تولید، واردات، صادرات، عرضه و پخش و شنیدن راهکارهای آنها برای برون رفت از حل مشکلات اقتصادی از یک سو و انجام مطالعات کارشناسی درباره مشکلات موجود و تشخیص راهکارهای علمی و عملی از سوی دیگر، از جمله راهکارهایی هستند که متأسفانه مجلس شورای اسلامی نتوانسته در ادوار گذشته از آن بهره مناسبی ببرد. »
در نقد مزبور تصریح شده است: «مرغ، دلار، سکه طلا، نان، لبنیات، مسکن و... در بازههای زمانی گوناگون گرانتر و گرانتر شد، ولی آنچه مردم از نمایندگان خود ندیدند، کاری موثر برای کنترل این گرانیها بود و آنچه اهالی بهارستان بر آن پافشاری داشتند، انداختن توپ به زمین دولت، تحریمهای خارجی و سودجویان داخلی بود. »
«بازتاب» در این مطلب انتقادی تاکید کرده بود: «اهالی بهارستان موظفند در کنار پیگیری استیضاح، سؤال، تذکر و انتقادات، به فکر ریشهیابی مسائل و پیدا کردن راهکارهایی برای حل مشکلات باشند، چرا که به علت ضعف عمیق مجلس در ابعاد نظارت و احقاق حقوق ملت، تقصیر مجلس در گرانیهای اخیر، اگر بیشتر از قوه مجریه نباشد، کمتر نیز نخواهد بود.»
نشان مدیریت برای شهروندان نابرخوردار
آش گرانی و بحران معیشت در ایران چنان شور شده که یکی از آشپزها نیز خود به صدا در آمد؛ به گزارش ايسنا، محمود احمدينژاد در جدیدترین اظهارنظرش گفته: «بايد به شخصي كه با 390 هزار تومان يك خانواده را اداره ميكند نشان مديريت داد.»
او هیچ توضیحی در مورد دلایل تحریم ها و گرانی ها و تورم و رکود اقتصادی در ایران نداده؛ گویی مسئولیتی در حکومت ندارد.
وی همچنان غرق خواب، به تکرار شعارها و ادعاهایش پرداخته و کوشیده است حقیقت را برای مردمی که آن را پوست و استخوان لمس می کنند، تحریف کند؛ احمدينژاد مدعی شده: «كشور ما به سرعت در حال پيشرفت است... همه مردم بايد از حداقلهاي يك زندگي آرام و شرافتمندانه برخوردار باشند، به عنوان مثال مسكن مناسب داشته باشند، زماني كه طرح مسكن مهر را مطرح كرديم، برخي ميگفتند كه نميشود براي مردم مسكن فراهم كرد، اما ديديم كه امكانپذير بود.»
او که تا چندی پیش از تقسیم زمین های ایران به مردم می گفت و هر شهروند را صاحب هزار یا چند هزار متر زمین می دانست حالا گفته: «هماكنون ما 22 ميليون خانواده داريم كه از اراضي كشور ميتوان به راحتي به هركدام از آنها 200 متر مربع زمين داد و چنين امري شدني است.»
احمدی نژاد هم مانند لاریجانی، توپ را به زمین رقبای سیاسی انداخت و باندهای رقیب در حاکمیت را متهم کرد: «در كشور مشكلاتي وجود دارد و فشارهايي نيز به دولت وارد ميشود، عدهاي كه مخالف دولت هستند، مخالفت خود را به صورت مستقيم مطرح نميكنند، بلكه به عنوان مثال بازار ارز را به هم ميزنند تا بگويند كه طرح هدفمندي يارانهها شكست خورده است، اين يك نبرد سنگين است.»
رييس قوه مجریه ی برآمده از کودتای انتخاباتی تحریم های سنگین علیه نفت و بانک مرکزی و ... را در این حد توصیف کرد که «فشارهايي وجود دارد» اما افزود که «اين فشارها مقطعي است؛ برخي هم در داخل ميدانند كه مشكلات بازارها در ايران چيست، اما ميخواهند از اين فرصت به دست آمده استفاده كنند و به دولت حمله كنند.»
وی در اظهاراتی شعاری و غیرکارشناسی، بار دیگر کوشید از خود سلب مسئولیت کند؛ وی خطاب به قاضی سعید مرتضوي، متهم اول فاجعه کهریزک و قاتل مطبوعات مستقل و اصلاح طلب، و رييس کنونی سازمان تامين اجتماعي گفت: «هر طرح و برنامهاي داريد، آن را به اجرا درآوريد تا كف پرداخت تامين اجتماعي از 390 هزار تومان به 700 – 800 هزار تومان برسد؛ بايد نشان مديريت به كسي داد كه با 390 هزار تومان يك خانواده را اداره ميكند، به هرحال بايد كف حقوقها بالا برود.»
ادعاهای متفاوت دو یار رهبر جمهوری اسلامی
درحالی که کمتر مسئولی این روزها از تحریم و اثرات آن بر اقتصاد بحرانی ایران و البته دلایل و ریشه های مناقشه ی جمهوری اسلامی و غرب می گوید، رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی دیروز تلویحا به این مسئله اعتراف کرد.
به گزارش ایرنا، محمد محمدی گلپایگانی با اشاره به وضع اقتصادی كشور گفته: «گرانیهای كنونی در جامعه به دلیل آن است كه استعمارگران میخواند با تنگنا قرار دادن ملت ایران، آنها را در مقابل نظام قرار دهند.»
او ملت ایران را «مردمی مقاوم و صبور» خواند اما اعتراف کرد که «برخی گرانفروشان با سوءاستفاده از این شرایط، خون مردم را می مكند.»
همزمان، خبرگزاری مهر اظهارنظری متفاوت را به نقل از مدیرمسئول روزنامه کيهان (برگزیده و نماینده ی رهبر جمهوری اسلامی در این روزنامه] منتشر کرد: «امروز جرياناتی در داخل هستند که سعی دارند القا کنند تحريم ها به نتيجه رسيده است و برای خلاصی از زير فشارها بايد با آمريکا وارد مذاکره شد.»
حسين شريعتمداری در همايش دبيرخانه دائمی قطعنامه ۵۹۸ ، افزوده: «در حال حاضر ميدان، ميدان اقتصادی است و همين امروز جرياناتی در داخل هستند که سعی دارند القا کنند تحريم ها به نتيجه رسيده است و برای خلاصی از زير فشارها بايد با آمريکا وارد مذاکره شد.»
شریعتمداری و گلپایگانی و لاریجانی و احمدی نژاد و دیگران، خوب می دانند که بدون جلب نظر رهبر جمهوری اسلامی، گره تحریم و مناقشه با غرب باز نمی شود. و تا آن هنگام سخن گفتن از تاثیر تحریم ها، نوعی خط قرمز خواهد بود. اگر هم کسانی چون گلپایگانی یا لاریجانی، گریزی به آن می زنند، یا از سر ناگزیری است و برای ارجاع دادن بخشی از مشکلات به «دشمن» (واژه ی محبوب آیت الله خامنه ای) و یا برای این که به بهانه ی اشاره به آن، باز رقیب سیاسی و باندهای دیگر قدرت را مورد انتقاد قرار دهند. در این میان، تورم و گرانی افسارگسیخته است که همچنان جولان می دهد و اقشار محروم را زیر فشار مشدد می گذارد.
ندای سبز آزادی - در شرایطی که اعلام خبر تاسیس حوزه علمیه جدید توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این از سوی مقامات این نهاد نظامی تکذیب و انتشار این خبر را اقدامی "سخیف" علیه سپاه دانسته بودند، این بار سایت «شیعه آنلاین» در خبر کوتاهی بار دیگر از تلاش سپاه پاسداران برای راهاندازی یک «حوزه علمیه» جدید در شهر قم خبر داد.
شیعه آنلاین نوشته که این حوزه علمیه در آیندهای نزدیک از سوی سپاه در قم تاسیس خواهد شد.
بهمن ماه سال گذشته٬ سایت «روات حدیث» برای نخستینبار از تلاش سپاه برای راهاندازی مدرسهای مشابه «مدرسه حقانی» در قم خبر داده بود.
این سایت به نقل از علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه نوشت این نیرو قصد دارد حوزههای علمیهای در قم و تهران به سبک «مدرسه حقانی» و با استفاده از تجربیات آیت الله بهشتی٬ آیت الله مصباح یزدی و آیت الله علی قدوسی استفاده شود.»
چند روز پس از انتشار این خبر٬ رمضان شریف٬ مسئول روابط عمومی کل سپاه به این گزارش واکنش نشان داد و گفت انتشار چنین گزارشهایی اقدامی «سخیف» علیه سپاه است.
شریف گفته بود سپاه قصد راهاندازی حوزه علمیه ندارد و در حال حاضر کادرهای سپاه در دبیرستانهای وابسته به این نیرو تربیت میشوند.
وی از «مجتمع شهید محلاتی» و «مرکز آموزشی علویون» در قم به عنوان دو نهاد آموزشی و تربیتی سپاه نام برده بود.
مدرسه حقانی یکی از برجستهترین و جامعترین مدارس حوزه علمیه در قم است که در سال ۱۳۴۲ به همت علی حقانی یکی از کسبه بازار تهران تاسیس شد.
اکنون فرزند او آیتالله حسین حقانی متولی این مدرسهاست و مدرسه حقانی زیر نظر مرکز مدیریت حوزه علمیه قم اداره میشود.
قبل از انقلاب مدیر مدرسه مدتی آیتالله سید مرتضی جزایری و آیتالله علی قدوسی بودند. در حال حاضر مدیر مدرسه سید محمد واحدی است.
آیت الله محمد حسینی بهشتی و محمدتقی مصباح یزدی از دیگر مدرسین شناختهشده این مدرسه بودند.
در این مدرسه قبل از انقلاب اسلامی برنامهای تحت عنوان برنامه ۱۸ ساله آغاز شد که در آن طلاب پس از گذراندن ۱۸ سال درسی در سطوح مختلف با ارائه و دفاع از پایان نامه به درجه اجتهاد و صاحب نظری میرسیدند. لیکن این روش پس از انقلاب مقبول نیفتاد و در حال حاضر تنها تا پایه ششم در این مدرسه تدریس میشود.
صادق لاریجانی: حزبالله توقع نداشته باشد که برخورد نکنیم
واکنش ها به قوه قضائیه نسبت به برخوردهای صورت گرفته با گروهی از منتقدان اصولگرای برادران لاریجانی ادامه دارد و این موضوع سبب شد تا صادق آملی لاریجانی رئیس این قوه و یکی از برادران مورد اتهام، از اقدام قوه قضائیه دفاع کند.
صادق لاریجانی در واکنش به انتقاد کسانی که میگویند «چرا دستگاه قضایی با افراد حزباللهی برخورد میکند» با اشاره به آن که «این حرف٬ حرف نادرستی است.» گفته که «حزباللهی ها توقع نداشته باشند که به تخلف و جرم آنان رسیدگی نشود و یا در صورت صدور حکم، آرای آنان اجرا نشود.»
قوه قضائیه تاکنون بیش از ۱۲ فعال سایبری حزبالله را به خاطر برخی انتقادها و اعتراضها از عملکرد برادران لاریجانی در سایتها و وبلاگها احضار و محاکمه و چندین سایت و وبلاگ متعلق به بسیج و حزب الله را فیلتر کرده است.
ادامه این نوع برخوردها با جریان حزبالله فعال در فضای مجازی با اعتراض گستردهای روبرو شده به طوری که ۱۰۰ دانشجوی بسیجی در نامهای به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان خواستار دخالت وی برای حل و فصل این موضوع شدند.
در این نامه از جنتی خواسته شده موضوع برخورد با فعالان حزبالله را پیگیری کند «تا روند سرخوردگی دانشجویان و فعالان رسانهای انقلابی بیش از این ادامه پیدا نکند.»
صدیقی: به خاطر تحریمها به رهبری طعنه میزنند
کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران میگوید که برخی «سرخوردگان سیاسی» به آیت الله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران به خاطر اعمال تحریمها علیه جمهوری اسلامی «طعنه» می زنند.
صدیقی این افراد را از «همراهان» فتنه نامیده که با اعتراضهای خود در پس از وقایع انتخابات سال ۸۸ عامل اصلی برای وضع تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی شدند.
پیش از صدیقی سردار یدالله جوانی٬ مشاور عالی نماینده ولی فقیه در سپاه به طور تلویحی از بروز اختلاف در میان سران نظام بر سر موضوع تحریمها خبر داده بود.
جوانی روز سهشنبه در جمع گروهی از سپاهیان شهر یزد به دو دیدگاه سران نظام اشاره کرده که یکی از آنها خواستار مذاکره با آمریکا و دیگری در پی ایستادگی در برابر آمریکا است.
این مقام سپاه می گوید که رهبر جمهوری اسلامی حاضر به «کوتاه» آمدن در برابر فشارهای غرب و آمریکا نیست و مردم باید تنها از این دیدگاه و موضع آیت الله خامنه ای پیروی کنند.
در میان مقامات ارشد جمهوری اسلامی آیت الله خامنه ای، همواره موضعی خصمانه درقبال غرب داشته و بارها از دولت های هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی که در پی رفع مشکلات و موانع میان ایران و ایالات متحده آمریکا بودند انتقاد کرده است.
چندی پیش آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی، از تلاش دولت خود برای «برقرار رابطه با امریکا» و «مخالفت آیت الله خامنه ای» با این موضوع پرده برداشته بود.
هاشمی گفته بود: «آمریکایی ها … علی رغم آن حالت تهاجمی دوران جنگ، حرف هایی می زدند که نشان از تغییر مواضع آنها و نرم شدن سیاست های خشن در خیلی از زمینه ها داشت. ما در ایران کمی تلخ جواب میدادیم که تابع سیاست رهبری بودیم. ایشان موافق نبودند. البته تا آن مقدار که من ملایمت می کردم، آنها جلو می آمدند. شاید اگر با آمریکا هم مثل اروپا رفتار می کردیم، مشکلات کمتری برای ما پیش می آمد».
تایید مصادره شدن اموال سپاه در خارج
محمدرضا یزدی٬ معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران گزارشها درباره توقیف داراییها و حسابهای این نهاد نظامی در برخی از کشورهای جهان را تائید کرد و از تلاش برای باز پس گیری این داراییها خبر داد.
یزدی روز دوشنبه به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته که «اموال سپاه و شرکتهای وابسته به آن مانند بسیاری دیگر از اموال ملت ایران، در برخی کشورها به ناحق مصادره شده است.»
این مقام نظامی می گوید: «برخی از این اموال و داراییها از طریق مرکز خدمات بینالملل ریاست جمهوری٬ پس گرفته شده و «بعضی از حسابها و سرمایههای جمهوری اسلامی ایران به بیتالمال بازگشته است.»
بر اساس توافق وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تمام حسابهای بانکی که به اعضا و وابستگان سپاه پاسداران تعلق دارند مسدود شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در چارچوب اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه ایران، فرمانده سپاه و وزیر دفاع ایران را به همراه نيروی هوايی و فرماندهی موشکی سپاه و شرکت مهندسی نفت و گاز سپانير و شرکت راه ساحل وابسته به قرارگاه خاتمالانبیا در فهرست تحريم خود قرار داده است.
همچنین محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، محمدرضا نقدی، فرمانده بسیج، و احمد وحیدی، وزیر دفاع، در فهرست افراد مورد تحريم قرار گرفتند.
صفار هرندی: با انحراف احمدینژاد نظام ضربه خورد
محمدحسین صفار هرندی وزیر سابق ارشاد در دولت اول محمود احمدی نژاد گفته که پیش از انحراف احمدینژاد همه چیز برای برای مقابله با ترفندهای دشمن مهیا بود، اما بروز «جریان انحرافی» در دولت، ضربه زیادی به نظام زد.
عضو سابق سپاه پاسداران گفته که «تا زمانی که ذهن و دل مسئولان برجسته دولت ما مشغول به انحراف نشده بود، همه چیز برای مقابله با ترفندهای دشمن مهیا بود.»
هرندی می گوید: ««دشمن با به راه انداختن عملیات روانی و ایجاد تزلزل و تردید بین دولتمردان قصد دارد ما را در جبهه جنگ روانی شکست دهد.»
وزیر اخراجی دولت نهم پیش از این نیز حملات تندی به علیه محمود احمدی نژاد داشت و چندی پیش درباره اختلافات میان احمدی نژاد و آیت الله علی خامنه ای گفته بود: «طرف میآید و برای پیروی نکردن از ولی فقیه بازی در میآورد و برای طفره رفتن از فرمان نائب امام زمان (عج) به دروغ به امامت ولی عصر (عج) توسل میجوید و میگوید وقتی ما خود امام زمان (عج) را داریم به حجت و نائب او نیازی نداریم. تو غلط کردی؛ تو بیسر و پا و بیمقدار از معرفت و بیمقدار از ایمان و بیمقدار از تقوا!»
هر چند این اظهارات از سوی نزدیکان دولت بی پاسخ نماند و روزنامه دولتی ایران وی را "وزیر اخراجی" خواند و نوشت: «صفار هرندي وزير اخراجي دولت نهم كه يد طولايي در دروغپردازي، حرمتشكني و هتك حيثيت دولت دكتر احمدينژاد دارد در جديدترين افاضات خود با سوءاستفاده از تريبون مقدس نماز جمعه و بدون نگراني از برخورد قضايي، اتهامات و دروغهاي سنگيني را متوجه رئيس جمهور و خادمان حقيقي ملت نمود.»
داود احمدینژاد: برادرم میخواهد مردم را به خیابان بکشد
داوود احمدینژاد برادر محمود احمدی نژاد و دبیر سابق سازمان پدافند غیرعامل کشور بار دیگر علیه دولت به اظهار نظر پرداخته و گفته که «تیم محمود احمدینژاد با دامن زدن به گرانیها میخواهد مردم را به خیابان کشانده و در مقابل رهبر جمهوری اسلامی قرار دهند.»
داوود احمدینژاد سه سالی است راه خود را از برادرش جدا کرده و در هفتههای اخیر انتقادات و هشدارهای صریحتری نسبت به حلقه اطراف برادرش مطرح میکند.
او که اینک مورد غضب رسانههای حامی دولت قرار گرفته و گاه با "خورزوخان" شخصیت خیالی سریال "شبهای برره" و "قابیل" فرزند ناخلف آدم ابوالبشر مقایسه می شود و گاه با عقیل برادر علی بن ابی طالب امام اول شیعیان، چندی پیش نزدیکان دولت را متهم کرده بود که در جنگل های شمال کشور به آموزش نظامی برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی مشغول هستند.
دادگستری کل استان مرکزی طی اطلاعیهای در خصوص پرونده کاریکاتوریست نشریه نامه امیر این پرونده را به دادگاه مطبوعات ارجاع داد.
محمود شکرایه کاریکاتوریست اراکی پیش از این به دلیل کشیدن کاریکاتور لطفی نماینده اراک درمجلس به ۲۵ضربه شلاق محکوم شده بود.
به گزارش ایلنا محمدرضا عدالتخواه، معاون رئیس کل دادگستری استان مرکزی و رئیس دادگاه مطبوعات استان، در گفتگو با روابط عمومی دادگستری کل استان مرکزی، اعلام کرد:در رابطه با آقای محمود شکرایه که توسط دادگاه جزایی اراک به تحمل ۲۵ضربه شلاق تعزیری به سبب توهین به آقای لطفی از طریق ترسیم کاریکاتور محکوم شده بود، پس از تجدیدنظرخواهی محکوم علیه، دادگاه تجدیدنظر استان با بررسی حقوقی موضوع و استنباط از قوانین مطبوعات و آئین دادرسی کیفری، به جهت اینکه جرم مزبور مطبوعاتی است، دادگاه صادرکننده رأی بدوی را فاقد صلاحیت ذاتی تشخیص داده ضمن نقض حکم محکومیت بر شلاق، پرونده را به جهت رسیدگی مجدد به دادگاه کیفری استان (دادگاه مطبوعات) ارجاع نموده است.
این مقام قضایی استان در ادامه تصریح کرد: «این پرونده طبق روال معمول در پروندههای مطبوعاتی با حضور هیأت منصفه و به طور علنی در دادگاه مطبوعات مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.»
جمهوری اسلامی دست داشتن خود در انفجار اتوبوس شهروندان اسرائیلی در بلغارستان را تکذیب کرد و این حادثه را تروریستی خواند.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز گفت: "موضع جمهوری اسلامی ایران، محکوم کردن هر نوع عملیات تروریستی در دنیاست."
روز گذشته یک بمبگذار انتحاری وارد اتوبوس حامل گردشگران اسرائیلی در شهر بورگاس بلغارستان شد و خود را منفجر کرد. در این حادثه هفت نفر کشته و شماری زخمی شدند.
مقامات اسرائیلی انفجار در اتوبوس حامل گردشگران اسرائیلی در بورگاس را به ایران نسبت داده اند.
انفجار در اتوبوس گردشگران اسرائیلی در سالروز انفجار مرکز یهودیان آمیا در بوئنوس آیرس آرژانتین روی داد.
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه ای گفته است: «رژیم صهیونیستی كه نقش مستقیمی نیز در ترور دانشمندان هستهای كشورمان ایفا كرده است، برای فرار از توجه جهانیان بر ماهیت تروریستی خود، به طرح اتهامات واهی علیه دیگر كشورها میپردازد.»
علی مزروعی
ایران را چهار راه حوادث لقب داده اند، چون همواره در معرض تهاجم و تاخت و تاز بیگانگان بوده است، هر چند به دلیل قدمت تمدنی توانسته مهاجمان را در دل خود جذب و هضم نماید اما به نظر می رسد از عصر صفویه بدين سو كه بدنبال انقلاب فکری و صنعتی روابط تازه اي بين كشورهاي غرب و شرق جهان شكل گرفت ايران نتوانسته است از تنظيم روابط خود با كشورهاي قدرتمند دنیا خط تعادل و توازني را پي گيرد و مشكلي حاد به نام « ما و بيگانگان » بر سراسرتاريخ معاصر کشورمان سایه افکن است.
از سويي شاهد مداخله فراوان كشورهاي قدرتمند انگليس ، روسيه و امريكا در مقاطعي از تاريخ كشورمان هستيم ، و از سوي ديگر شاهديم كه اين مداخله همراه با پذيرش فكري و عقيدتي عده اي از نخبگان و روشنفكران و دولتمردان بوده است. در روزگاري گفته شد كه راه نجات ايران از عقب ماندگي آن است كه از فرق سرتا نوك پا فرنگي بشود و روزگاري ديگر خيلي از نخبگان و تحولخواهان دل به كشورها شوراها و ايدئولوژي ماركسيسم بستند و هردو جريان جا پايي براي كشورهاي قدرتمند در امور داخلي ايران باز مي كردند، غافل از انكه هر كشور خارجي در پي تامين منافع خود راه به داخل ايران مي جويد و چندان كاري به اين دل شيفتگان فکری و ایدئولوژیک ندارد. درمقابله با اینها جریان دیگری با عناوین آسیا در برابر غرب و کالبدشکافی غرب زدگی و رد هرگونه نوگرایی ناشی از تحولات فکری و علمی شکل گرفت که در دلش داشتن هرگونه روابطی با کشورهای قدرتمند را طرد و نفی می کرد و درپی استقلال به مفهوم سنتی اش بود.
كتاب « ما و بيگانگان » كه در بر گيرنده خاطرات دكتر نصرت الله جهانشاه لوافشار است در اين باره بس خواندني است. وي كه در دوران جوانی و دانشجويي و در ارتباط با دكتر تقی اراني توسط پليس سياسي رضاشاه بازداشت و زنداني مي شود و در پرونده مشهور به گروه ٥٣ نفر محاكمه و محكوم به شش سال زندان شده و پس از تحمل چهار سال و نيم زندان با رخداد اشتغال ايران در شهريور ماه ١٣٢٠ و سقوط رضاشاه از زندان آزاد مي شود، با تاسيس حزب توده به اين حزب پيوسته و در مسير فعاليت هاي سياسي اش به فرقه دموكرات آذربايجان مي پيوندند و عهده دار مقام معاونت رئیس دولت فرقه می شود و پس از سقوط فرقه ناچار به شوروي پناه مي برد و تا سال ١٣٥١ در اين كشور به فعاليتهاي سیاسی خود ادامه داده است، خاطرات خود را از همه اين سالها برشته تحرير درآورده و آرزو كرده است كه جوانان ايراني با خواندن اين خاطرات از تجربه اش عبرت آموزند و با خوش خيالي به دامن بيگانگان در هر نوعش نیفتند و پناه نبرند و اگر وارد فعالیت سیاسی می شوند با هوشمندي گام به این وادی پربلا گذارند و با درايت در این عرصه راه جویند.
هر چند به نظرم نويسنده به دليل افراط در وابستگي ايدئولوژيك به مارکسیسم و شوروي و ديدن نتايج زيان بار آن در نهايت در داوری دچار نوعي تفريط نسبت به رژيم پهلوي، كه در وابستگي اش به انگلیس و امريكا ترديدي نيست، و كودتاي ٢٨ مرداد ١٣٣٢ شده است، اما مجموع اين خاطرات نشان دهنده آن است كه مسله « ما و بيگانگان » در تاريخ معاصر ايران در عين حساسيت حل ناشده باقي مانده است. با اينكه پس از پيروزي انقلاب اسلامي شعار استقلال در واكنش به همين موضوع طرح و پيگيري شده است اما اين بار نيز در عمل اجراي اين شعار وجهي كاملا سلبي یافته و برخلاف جان شيفتگي قبلي ها نسبت به غرب صورتي خصمانه با بيگانگان و در راس آنها امريكا و انگليس بخود گرفته است.
خلاصه اينكه در عرصه ذهنی و عمل اجتماعي ما شاهد دو رويكرد افراطي و تفريطي چه در سطح حاکمان و دولتمردان و چه در سطح جامعه و کنشگران سیاسی و مدنی در برخورد با مقوله « ما و بيگانگان » بوده ايم: از جان شيفتگي تا دشمني، از بيگانه دوستي تا بيگانه هراسي، و گويا هنوز راهي ميانه در اين باره نجسته ايم، در حاليكه در جهان جهاني شده جز از راه ارتباط سازنده و تعامل مثبت و ميانه راه پيمودن با دیگران نمی توان زندگی کرد و هر راهی جز این به ناكجااباد ختم ميشود.
ما ايرانيان بايد از تاريخ بياموزيم اما تخته بند تاريخ نشويم و آينده کشور را در بند گذشته گرفتار نسازيم. باید از تابوی « ما و بیگانگان » خود را رها سازیم و وبا اعتماد به نفس کامل با دیگران بر پايه تامين منافع متقابل روابط برقرار سازيم و در دوستي يا دشمني با دیگران راه به افراط و تفريط نبریم که بقول امام علی به چپ و راست رفتن مذلت آور است و راه وسط را پیمودن جاده است.
در انتها به نکته ظریفی در این خاطرات اشاره می کنم که می تواند برای حاکمیت کنونی جمهوری اسلامی و به ویژه برای عوامل دست اندرکار و تصمیم گیر نهادهای امنیتی و نظامی و انتظامی و قضایی و بازجویان و زندانبان و...بسیار مفید باشد، و البته توصیه می کنم همه آنها این کتاب و امثالش را بخوانند تا دریابند برخوردهای آنها چه عواقبی می تواند برای کشور در پی داشته باشد. نویسنده وقتی شرح بازداشت و زندانی شدن خود و بقیه را، که به تشکیل پرونده گروه 53 نفر منجر و درتاریخ به همین نام ثبت می شود، توسط پلیس سیاسی رضا شاه می دهد به این نکته اشاره می کند که در کمیسیون تصمیم گیری شهربانی دو نگاه در برخورد با این افراد زندانی وجود داشت، نگاهی که برسخت گیری و محاکمه وزندانی کردن این افراد اصرار و تاکید داشت، و نگاهی دیگر که خواهان آسان گیری و رها کردن آنها به ویژه جوانان بود اما در عمل این نگاه اول بود که برکرسی نشست و این افراد را تا سقوط رضاشاه به زندان کشاند، اما این عمل چه حاصلی برای رژیم پهلوی ببارآورد جز اینکه بنیاد حزب توده و پیامدهای ناشی از آنرا بسازد؟ نویسنده شرح داده : " در اینجا باید یادآور شوم که اقای رکن الدین مختاری که آن زمان رئیس شهربانی کشور بود و شاید همان سال سرپاس شده بود اصولا مردی پرتلاش، کوشا و با هوش و هنرمندی موسیقی دان و شیرین پنجه و درعین حال جاه طلب و بلندپرواز و بسیار سنگ دل بود، بلند پروازی اورا وادار می کرد تا هرچه بیشتر خودنمایی کند، از اینرو همواره در پی دست آویزهای تازه ای بود که کارها را بزرگ تر جلوه دهد و خود را در خدمت به رضاشاه و مقامات خارجی که با آنان نیز سر و سری داشت صادق تر بشناساند.
با اینکه دو عضو دیگر کمیسیون سیاسی آقایان عبدالله سیف و محمد شریف نوایی پافشاری می کردند که جوانان و دانشجویان دستگیر شده با دادن پند و اندرز آزاد شوند و تنها کسانی که بنیانگزار این سازمان شناخته شده اند کیفر ببینند، آقای مختاری موافقت نمی کرد و پشت گوش می انداخت.
پس از شهریور 1320 که من از زندان آزاد شدم و حزب توده نیز تشکیل شده بود روزی در خانه ی آقای نوایی خانوادگی مهمان بودیم او با من که نزدیک او نشسته بودم آهسته گفتگو می کرد. او گفت:" این حزب توده ی شما را در واقع همکار و دوست عزیز من رکن الدین خان پایه گزاری کرده است." من خندیدم و گفتم خان عمو می فرمائید او کمونیست است؟ گفت نه او کمونیست نیست، اما کمونیست سازی کرد. درهمان آغاز بازداشت گروه شما من به او گفتم برادر بیشتر این گروه به ویژه جوانان شیفته ی چند جمله توخالی و پر زرق و برق شده اند. اگر آنها را با دادن پند و اندرز و گرفتن پشیمان نامه روانه ی کارشان کنیم، بدون گفتگو آنها هیچگاه دیگر گرد این موضوع ها نخواهند گشت. من آن روز با تجربه ی سی ساله ی سیاسی خود در شهربانی می دانستم که اگر شما در زندان بمانید و با زندانیان کهنه کار کمونیست و جاسوسان حرفه ای روس که کم نبودند آشنا و دم خورشوید رفته رفته کمونیست خواهید شد، چنانکه شدید. تنها عبدالله خان بود( سرهنگ سیف) که درک می کرد من چه می گویم و با من هم عقیده بود." ( ص 49 )
سوگمندانه آنچه در شرح وضعیت زندان دوران رضاشاه و شیوه برخورد با زندانیان در این خاطرات آمده است در مقایسه با آنچه در دوران اخیر و در برخورد با زندانیان سیاسی گزارش شده و می شود حاکی از نوعی پسترفت و ترقی معکوس در این باره در کشورماست، و اینکه حاکمیت ما حتی در آیین زندان داری نیز ناکارآمد بوده است چه برسد به اداره کشور که چشمی پرآب و دلی پرخون برای شرح آن می خواهد.
سایت بازتاب از برهنه کردن یکی از مسافران زن فرودگاه امام خمینی توسط پلیس زن فرودگاه خبر داده است.
این سایت خبر داده که در اقدامی بی سابقه، پلیس زن فرودگاه امام خمینی، یکی از زنان چادری را برای بازرسی در فرودگاه امام خمینی به صورت لخت مادرزاد درآورد.
این سایت در خبر خود خاطرنشان کرده است:این در شرایطی است که حتی در بدترین شرایط امنیتی، این گونه بازرسی از شهروندان معمولی صورت نمی گیرد و لخت مادرزاد کردن در بازداشتگاه هایی نظیر گوانتامو به عنوان شکنجه تلقی شده بود.
ژنرال عمر سلیمان، رئیس سابق سازمان اطلاعات مصر در دوران ریاست جمهوری حسنی مبارک در آمریکا درگذشت.
به گزارش بی بی سی، یکی از مشاوران ژنرال سلیمان گفته است که او به طور غیر منتظره در حین معالجات درمانی در کلیولند آمریکا در گذشته است.
ژنرال سلیمان در روزهای پایانی حکومت حسنی مبارک سمت معاونت رئیس جمهوری را برعهده داشت.
سلیمان قصد شرکت در انتخابات سال جاری ریاست جمهوری را که محمد مرسی، نامزد مورد حمایت اخوان المسلمین در آن به پیروزی رسید، داشت اما کمیسیون انتخابات صلاحیت او برای ورود به رقابت های انتخاباتی را رد کرد.
ژنرال سلیمان ۷۶ ساله در سال ۱۹۹۳ به عنوان رئیس سازمان اطلاعات مصر منصوب شد.
او برای چند دهه یکی از مهم ترین چهره های حکومت حسنی مبارک بود.
عمر سلیمان پیش از سقوط مبارک، نقشی مهم را در مذاکرات مصر با اسرائیل، آمریکا و فلسطینیان ایفا می کرد.
این مقام ارشد حکومت حسنی مبارک اغلب در پشت پرده به فعالیت می پرداخت اما در روزهای پایانی حکومت مبارک، برای مدت کوتاهی معاون رئیس جمهور شد و در همین مقام هم کناره گیری حسنی مبارک را از ریاست جمهوری اعلام کرد.
منابع خبری از درگیری شدید میان مردم با گشت ارشاد در شرق تهران و آرایش نظامی ماموران در محل پس از واقعه خبر می دهند.
بنا به گزارش های رسیده به جرس، بعد از ظهر روز چهارشنبه ٢۸ تیرماه در خیابان پیروزی، چهارراه کوکاکولا، پس از آنکه ماموران گشت موسوم به «ارشاد» یک دختر نوجوان را با برخورد ناشایست در مقابل ایستگاه مترو بازداشت کرده و به زور داخل ون (خودرو انتظامی) میکشاندند، مردم حاضر در محل به خشم آمده و دسته جمعی به سمت خودروهای انتظامی مستقر در محل هجوم بردند.
بر اساس این گزارش، مردم ضمن آزاد کردن این دختر، یک دستگاه از خودروهای انتظامی را واژگون کرده و شیشههای یک مرسدس بنز ماموران را نیز خرد کرده و بدنه آن را با سنگ و چوب مورد حمله قرار دادند.
این گزارش حاکی است ماموران که خشم مردم و جمعیت گسترده را ملاحظه کرده بودند، به سرعت از مهلکه گریختند، اما بعد از وقوع این حادثه، علاوه بر گشت ارشاد، گارد ضد شورش نیز در مقابل ایستگاه متروی منطقه مستقر شد، که طبق آخرین گزارش ها، تا پنجشنبه این آرایش پلیسی ادامه دارد.
همچنین شش دستگاه موتور سنگین به همراه دوازده مامور یگان ویژه پاسداران در محل حضور دارند.
در مورد وضعیت جسمی نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر اخبار نگران کننده ای منتشر شده است.
به گزارش سایت ملی-مذهبی تا کنون به رغم درخواست خانواده نرگس محمدی به هیچ یک از اعضای این خانواده اجازه ملاقات داده نشده است. این در حالی است که نرگس محمدی در طول ۱۱ روزی که به بیمارستان منتقل شده است هیچ تماس تلفنی نیز با خانواده خود نداشته است. با توجه به اعمال این محدودیت، خبری تایید نشده در مورد ضرب و شتم شدید نرگس محمدی در زندان زنجان در جریان درگیری میان زندانیان قبل از انتقال وی به بیمارستان ولیعصر منتشر شده است. ظاهرا خانم محمدی در جریان این درگیری آسیب دیده است.
بنا بر این شایعه در دعوایی که در زندان زنجان زندان میان هم بندیان وی صورت گرفته است نرگس محمدی به صورت شدیدی ضرب و شتم شده و به دلیل وخامت اوضاع جسمی مسئولان زندان مجبور می شوند وی را به بیمارستان ولیعصر زنجان منتقل کنند. محمدی ابتدا به بخش مغز و اعصاب این بیمارستان منتقل می شود و این موضوع خود نشان می دهد احتمال وارد شدن ضربه به وی بالاست. بعد از مدتی نرگس محمدی به بیمارستان شهید بهشتی منتقل می شود و در بخش اعصاب و روان بستری شده است.
براساس این گزارش همچنین از حضور پزشکان معالج نرگس محمدی در بیمارستان ممانعت به عمل آمده است. این در حالی است که خانم محمدی به دلیل حاد بودن بیماری اش در وضعیت ویژه ای قرار دارد و فرآیند معالجه ایشان طولانی و تخصصی است. لذا حضور پزشکان متخصص که سیر بیماری وی را تعقیب کرده اند ضروری به نظر می رسد اما اجازه بررسی وضعیت خانم محمدی به این پزشکان داده نشده است.
نرگس محمدی مدتی پیش در نامه ای نسبت به اینکه به سرنوشت زهرا کاظمی یا هدی صابر مبتلا شود هشدار داده و تاکید کرده بود مسئولیت مرگ وی بر عهده مسئولان است. وی در نامه خود تصریح کرده بود می خواهند پروژه مرگ تدریجی اش را عملی کنند.
نرگس محمدی به صورت غیر قانونی به زندان زنجان منتقل شده و در بندی نگهداری می شد که در آن روزانه زد وخوردهای شدیدی صورت می گیرد .
رییس بر کنار شده فدراسیون قایقرانی اعلام کرد که تا زمانی که بر سرکار خود برنگردد به عنوان سر پرست المپیک لندن نخواهد رفت.پیش از این اعلام شده بود که مسئولین وزارت ورزش و جوانان از موضع خود کوتاه آمده و با اعزام روسای برکنار شده فدراسیون های ورزشی به عنوان سرپرست بازیهای ۲۰۱۲ لندن موافقت کردند.
احمد دنیا مالی در گفتوگو با ایسنااظهار کرد: دو ماه از برکناری روسای فدراسیونها گذشته و افکار عمومی دقیقا متوجه تصمیمات غلط وزارتخانه شده است. نکته خیلی برجسته این است که وقتی من یک دلیل برای برکناریام خواستهام، وزارت ورزش و جوانان هیچ توضیحی نداشت. زمانی که آقای عباسی به عنوان وزیر ورزش انتخاب شد، طبق رویه مدیریتی ملاقاتی را با او داشتم و گفتم هر زمانی که حس کردی نمیتوانیم همکاری خوبی داشته باشیم، با یک پیغام به من اطلاع دهید که در این صورت قول میدهم بدون هیچ حاشیهای کنار بروم. همه کسانی که کار من را در طول هشت سال گذشته دیدهاند، می دانند که فدراسیون قایقرانی قبل از حضور من بسیار پرتنش بود. حداقل این که ما در فدراسیون هیچ حاشیهای نداشتیم و یک روند اصولی و رو به جلو پیش گرفته بودیم.
وی با اشاره به تعریف و تمجید حمید سجادی در مجمع سال گذشته قایقرانی از این رشته و مدیریت آن تصریح کرد: اواخر اسفند در جلسه مجمع فدراسیون قایقرانی آقای سجادی گفت که فدراسیون قایقرانی از بهترین فدراسیونهایی است که بر اساس برنامه پیش میرود و ما را نسبت به سایر فدراسیونها سرآمد دانست. ما در تمام حوزههای مختلف در شاخصهایی که توسط بخش کارشناسی ورزش تعریف شده از جمله قهرمانی، توسعه، آموزش و کار علمی جزو دو، سه فدراسیون برتر بودیم، پس به یک باره چه اتفاقی افتاد که دوستان چنین بیتدبیری میکنند؟! دوستان فضای ورزش را ملتهب کردند واین التهاب به همه جای ورزش سرایت کرده است. آقایان به دنبال حل این موضوع نیستند. به من گفتهاند که به عنوان همراه کاروان قایقرانی به المپیک بروم که همین جا اعلام می کنم، تا زمانی که به سر کار بر نگردم، هیچ همراهی را قبول نمیکنم. شرط اساسی من با آقایان، بازگشتم به عنوان مسئول فدراسیون قایقرانی است. با توجه به این که یک سال و نیم از مسئولیتم باقی مانده است.عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی کانو با اشاره به ۵۰ روز سکوتش ادامه داد: اگر من ۵۰ روز سکوت کردم، فقط به این خاطر است که فضای المپیک پرتنش نشود. من تعامل خوبی با مسئولان ورزش داشتم. دوستان بر خلاف حرفهای که به من میزدند هر چه که میخواستند مطرح میکردند. من در آینده نزدیک بحث مفصلی دارم و بسیاری از ناگفتهها را بازگو میکنم تا مردم از مسایلی که آقایان ایجاد کردهاند، مطلع شوند. به نظر میآید که دوستان در مدیریت ورزش که باید اینجا مدیران کمیته ملی المپیک را مستثنی کرد، به دنبال تخریب کردن و ایجاد تنش هستند که اصلا به نفع کشور نیست. همه کسانی که به من توصیه میکردند تا به فکر ورزش کشور باشم، باید این توصیهها را به مسببان بکنند که باعث ایجاد فضای پرتنش شدند.
دنیا مالی با بیان این ادعا که تمام مشکلات امروز ورزش به دلیل سوء مدیریت معاون ورزشی وزارتخانه است، مدعی شد: همه مشکلاتی که امروز در ورزش ایران به وجود آمده است به خاطر سوء مدیریت سجادی با حمایت وزیر ورزش و جوانان است. یک معاون نمیتواند کاری کند که مافوقش با آن موافق نباشد. این بحث به آن بر میگردد که دوستان مشکل را ایجاد کردند و آن وقت دیگران را تحت فشار قرار میدهند. در مورد من هم باید بگویم که تسلیم نمیشوم. به هیچ وجه این طور نیست. این یک تفکر اشتباه است. ما باید از این فرصت استفاده کنیم. علیرغم تبعات مقطعی برای ورزش اعتقاد دارم که میتوان از این فضا استفاده کرد. من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهش میکنم که بعد از المپیک به این مقوله به طور اساسی بپردازند. این موضوع بسیار مهم است. ما یکسری خلاهای قانونی در کشور داریم که منطبق بر قوانین جهانی و منشور المپیک نیست. وقتی قوانین فدراسیون جهانی را می پذیریم باید آن را در رفتارمان حاکم کنیم. بنابراین اگر کسی را مجمع انتخاب میکند باید همان مجمع او را برکنار کند.
وی با تاکید بر این که اگر وزارت ورزش و جوانان دلیل قانع کننده ای برای برکناری دارد، تمایلی برای ادامه همکاری ندارم، افزود: اگر دلیل قانع کننده ای باشد فدراسیونهای جهانی می پذیرند. ما چند دلیل نخواستیم، فقط یک دلیل بیاورند. من بینانگذار رشتههایی مانند روئینگ، بادبانی و دراگون بوت هستم که در ایران وجود خارجی نداشت. ما در روئینگ دو بار قهرمان جهان شدیم. وقتی میخواهند که یک نفر را برکنار کنند، حداقل یک تشکر شفاهی از او میکنند یا این که صدایش میکنند و برایش دلیل میآورند. قبلا گفتهام که اگر منرا نمیخواهید استعفاء می دهم، اما برکناری منطبق بر اخلاق نیست. شما وقتی میخواهید منشی خود را هم بردارید، صدایش میزنید و به او اطلاع میدهید. من هشت سال رییس فدراسیون قایقرانی ایران بودم و کار کردهام و نباید این طور با من برخورد میکردند.
رییس بر کناره شده فدراسیون قایقرانی درباره نشست چهار ساعته که روز گذشته با رییس و دبیر کل کمیته ملی المپیک گفت: علی آبادی و افشارزاده نماینده وزارتخانه نیستند. کمیته شخصیت حقوقی دارد. اعضای هیات اجرایی و کمیته ملی المپیک تلاش کردند تا شرایط را به وضعیت قابل قبولی برگردانند. به نظر میآید آقایان به حرفهایی که زدند و نامه های کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیونهای جهانی توجهی نکردند و کار خودشان را میکنند. این دوستان قوانین و منشور المپیک را نمیشناسند، اگر میدانند هم بی توجه هستند. این مساله تبعات سنگینی در حوزه بینالمللی دارد.
دنیا مالی در پاسخ به این پرسش که شایعه شده شما پذیرفته اید به عنوان سرپرست یا همراه قایقرانی به المپیک بروید، آیا صحت دارد، تصریح کرد: من می گویم تا به فدراسیون بر نگردم و مسئولیتی نداشته باشم، چطور میتوانم سایر مسئولیتها را بپذیرم. زمانی می توانی مسئولیت بپذیری که جایگاه حقوقی داشته باشی. از نظر وزارت ورزش و جوانان من برکنار شدهام و این که همراه یا سرپرست تیم اعزام شوم، قابل قبول نیست. با توجه به موقعیت ممتازی که در فدراسیون جهانی دارم، آی دی کارتم نیز آماده و شرایط حضورم به عنوان عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی کاملا فراهم است، حتی من میتوانم با خودم یک میهمان به المپیک ببرم که حسن تیمورتاش را به عنوان مدیر فدراسیون و مشاور روابط بینالملل به لندن خواهم برد. این احترامی است که در خارج از کشور بر اساس چارچوبهای قانونی برای ما میگذراند. بنابراین من نیازی ندارم که آقایان تصمیم بگیرند به عنوان سرپرست یا همراه به المپیک بروم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر