-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ آذر ۲, پنجشنبه

Latest News from Emrooz for 11/21/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



امروز: ابوالفضل عابدینی خبرنگار و فعال کارگری دربند که از روز جمعه در قرنطینه اوین به سر می برد از بامداد سه شنبه دست به اعتصاب غذای خشک زده اما مسئولان همچنان با انتقال وی به بند عمومی مخالفت می کنند.

به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی که روز پنج شنبه به طور ناگهانی از زندان اوین به زندان اهواز منتقل و روز جمعه و در پی دستور ویژه دادستان به تهران بازگردانده شده بود از بامداد سه شنبه در اعتراض به وضعیت بلاتکلیفی خود در قرنطینه زندان اوین دست به اعتصاب خشک زده است.

پیش از این مسئولان به وی وعده داده بودند که به زودی به بند ۳۵۰ زندان اوین باز می گردد اما اینک مسئولان قرنطیه اوین اعلام کرده اند که ابوالفضل عابدینی برای ۳۰ روز یعنی یک ماه در بند قرنطینه خواهد بود.

این تصمیم بر این اساس گرفته شده که وی به عنوان شهادت دهنده در ماجرای قتل ستار بهشتی فعلا در دسترس نباشد تا اوضاع آرام شود و سپس وی را به زندان اهواز منتقل کنند. پیش از این مسئولان قضایی خواسته بودند که خانواده ی وی برای وثیقه اقدام کنند تا ابوالفضل عابدینی برای اولین بار به مرخصی اعزام شود که شهادت وی در حضور بازپرس زندان از آنچه دیده و شنیده بود باعث تعلیق مرخصی وی شد.

بر اساس گزارش های رسیده به کلمه فشار بر ۴۱ نفر ( + و +) از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ که در مورد علائم شکنجه روی بدن ستار بهشتی شهادت داده بودند نیز افزایش یافته است.

تا آنجا که دادستانی تهران حتی دستور داده است از اعزام زندانیان سیاسی بیمار امضا کننده برای درمان نیز جلوگیری شود.

از دو سال و نیم پیش تلفن های بند ۳۵۰ نیز به دستور مقام های ارشد قضایی قطع شده است و اکثر آنها از ملاقات حضوری و مرخصی محروم بوده اند. این در حالی است که زندانیان غیر سیاسی از امکانات نظیر مرخصی، آزادی مشروط، ملاقات حضوری و تلفن و ... برخوردارند.

صبح روز دوشنبه نیز تعدادی از بانوان سیاسی دربند زندان اوین با صدور بیانیه ای به برخوردهای صورت گرفته در مورد قتل ستار بهشتی اعتراض کرده و تصریح کرده بودند: برخورد‌ها با زندانیان بند ۳۵۰ نشان دهنده فقدان تفکر، عزم و برنامه نظاممند و ریشه‌ای برای مقابله با عوامل وقوع این جنایت است و ما را درباره وضعیت سایر زندانیان و از جمله هم بندیمان نسرین ستوده نگران می‌کند. بدیهی است در کشوری که عاملان و آمران جنایت کهریزک بی‌آنکه مورد محاکمه قرار گیرند به مقام و منصبی جدید می‌رسند تکرار چنین فجایعی چندان دور از ذهن نیست.

پیش از این کلمه خبر داده بود که در تازه ترین دور فشارها بر روی زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین پس از اعلام شهادت مکتوب و حضوری درباره ی مشاهدات خود از بدن شکنجه شده ی ستار بهشتی، ابوالفضل عابدینی که در آستانه ی اولین مرخصی خود بود به زندان اهواز تبعید شد. وی در اعتراض به این مسئله اعلام کرده بود که دست به اعتصاب غذا خواهد زد. همچنین روز پنج شنبه دیگر زندانیان سیاسی این بند نیز در حمایت از وی از پذیرش غذا اجتناب کردند.

ابوالفضل عابدینی یکی از زندانیان سیاسی سبز حاضر در بند ۳۵۰ زندان بود که طی روزهای گذشته بعنوان شاهد مقابل بازپرس ویژه قتل ستار بهشتی حاضر شده و در مورد وضعیت و نامه ستار بهشتی شهادت داده بود.

همچنین ۴۱ زندانی سیاسی سبز محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین که پیش از این در شهادت نامه ای از علائم شکنجه در بدن ستار بهشتی گفته بودند، در نامه ای دیگر به انتقال ابوالفضل عابدینی، در پی شهادت حضوری وی در حضور بازپرس، از زندان اوین اعتراض کرده بودند.


 


امروز: روز چهارشنبه اول آذر مقامات قضایی با مرخصی احمد زید آبادی روزنامه نگار و دبیرکل زندانی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) که برای انجام مراحل درمانی از زندان رجایی شهر به بیمارستان امام خمینی منتقل شده بود موافقت کردند.

زیدآبادی که برای تحمل محکومیت ۶ سال زندان خود در زندان رجایی شهر کرج به سر می برد، چند روز پیش و در پی بروز برخی ناراحتی‌های گوارشی به بیمارستان امام خمینی منتقل شده و تحت درمان قرار گرفته بود.

به گزارش ادوار نیوز، مقامات دادستانی امروز و در حین انجام مراحل درمانی این زندانی سیاسی با تقاضای مرخصی وی برای یک هفته موافقت کردند.

دبیرکل سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) در خرداد ۸۸، تنها ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات جنجالی ریاست جمهوری دهم از سوی ماموران امنیتی بازداشت و ۱۴۱ روز در سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین به سر برد.

در آذر ماه ۸۹ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال زندان و تبعید در گناباد و ممنوعیت مادام‌العمر از فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی محکوم شد و زیدآبادی اکنون در زندان رجایی‌شهر، دوران محکومیت خود را می‌گذراند.

احمد زیدآبادی برنده جایزه قلم طلایی سال ۲۰۱۰ موسسه جهانی مطبوعات و جایزه جهانی آزادی مطبوعات سازمان یونسکو و گیامورو کانو در سال ۲۰۱۱ است.


 


امروز: وزارت اطلاعات جزییاتی از دستگیری گروهی که آنها را "عوامل وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه" خوانده، اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، در اطلاعیه وزارت اطلاعات آمده است:
پیرو اطلاعیه مورخ ۹۱/۰۸/۲۶ این وزارتخانه در مورد شناسایی و بازداشت تعدادی از تروریست‌های وابسته به بیگانه، برخی سوابق و اطلاعات جدید به دست آمده از عناصر دستگیر شده را به استحضار ملت شریف ایران می‌رساند:

دستگیرشدگان، عضو یک گروهک تروریستی تجزیه‌طلب هستند که در سال ۱۳۸۴ با حمایت مالی یکی از کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس (به نیابت از آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی) در استان خوزستان راه‌اندازی شده و در همان سال ۱۳ فقره بمب‌گذاری در آن استان، از جمله بمب‌گذاری مقابل بیمارستان رازی اهواز، ساختمان برنامه و بودجه، سازمان مسکن و شهرسازی، خیابان سلمان فارسی در مرکز شهر، بانک سامان اهواز، اداره کل منابع طبیعی، فرمانداری آبادان و دزفول و چندین چاه و خط لوله نفت و گاز در استان خوزستان را انجام می‌دهد که منجر به شهادت ۲۹ نفر و مجروحیت ۳۵۰ تن از شهروندان مظلوم و بی‌گناه خوزستان، به‌ویژه هموطنان غیور عرب زبان می‌گردد.
این گروهک هم‌چنین قصد بمب‌گذاری در برخی دیگر از مراکز حساس کشور را داشته که تعدادی از تروریست‌ها در اسفند ماه همان سال توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی، دستگیر و تحویل مراجع قضایی گشته و تعدادی دیگر به خارج از کشور متواری شدند.
پس از آن، سرکرده این گروهک در یکی از کشورهای مرتجع حاشیه خلیج‌فارس اقامت گزید و از همان‌جا به هدایت عملیات بمب‌گذاری و اقدامات تروریستی پرداخت. این تروریست جنایت‌پیشه، در اواخر سال ۸۴ از طریق عوامل سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به اروپا منتقل و به فعالیت‌های به اصطلاح حقوق بشری و همکاری با سازمان‌ها و مجامع غربی مدعی حقوق بشر مبادرت ورزیده (؟!) و همزمان، اقدامات تروریستی علیه شهروندان استان خوزستان را فرماندهی می‌کرد! از طرف دیگر، تعدادی از اعضای گروهک با این‌که حکم تعقیب از طرف پلیس بین‌الملل (اینترپل) را دارا بودند، با این حال سفرهای متعددی به برخی کشورهای اروپایی و دو کشور مرتجع منطقه به عمل می‌آوردند و مساعدت‌های مالی و تسلیحاتی آنها را دریافت می‌نمودند.
از سال گذشته و همزمان با تشدید فاز جدید تحریم‌ها از سوی اردوگاه استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران این گروهک بنا به دستور تحریم‌کنندگان و در اقدامی مکمل، حمله به اموال عمومی و زیرساخت‌های اقتصادی کشور و بمب‌گذاری در خطوط انتقال گاز و نفت استان خوزستان را در دستور کار خویش قرار داد و از آن زمان تا کنون مبادرت به نه فقره بمب‌گذاری در تاسیسات انرژی استان نمود که از جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره داشت:
-بمب‌ گذاری لوله نفت شاوور در حوالی شهرستان شوش در تاریخ۹۰/۰۵/۱۴
-بمب‌گذاری لوله نفت عبوری از مجاورت شهر شاوور در حوالی شهرستان شوش در تاریخ ۹۱/۰۲/۲۴
-بمب‌گذاری خط لوله گاز در حدفاصل شوش و دزفول در تاریخ ۹۱/۰۴/۱۴
-بمب‌گذاری خط لوله گاز اهواز به شمال خوزستان در تاریخ ۹۱/۰۵/۲۵
-بمب‌گذاری لوله گاز مسیر هفت تپه شوش در تاریخ ۹۱/۰۸/۰۲
و ...
از عناصر دستگیر شده تا کنون ۷ بمب آماده انفجار کشف شده که بنا به اعتراف متهمین، قصد داشتند در اماکن عمومی و مذهبی منفجر نمایند. اطلاعات تکمیلی، متعاقبا به استحضار ملت شریف ایران خواهد رسید.

در انتهای اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران آمده است: از جمله موضوعات بسیار جالب توجه آن‌که عناصر مرکزیت این گروهک تروریستی که در یکی از کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر و منادی مبارزه با تروریسم مستقر می‌باشند، پس از هر عملیات تروریستی، ضمن پذیرش رسمی مسوولیت آن اقدامات، در عین حال با کمال وقاحت و بی‌شرمی با تعدادی از دولتمردان غربی و گزارشگران ویژه سازمان ملل (در امور ایران) ملاقات نموده و یا با حضور و سخنرانی در برخی پارلمان‌های اروپایی، و در مصاحبه با رسانه‌های بیگانه، به‌ویژه شبکه سلطنتی انگلیس، موسوم به بی‌بی‌سی، خود را به عنوان مدافعان قانون و جامعه مدنی و حقوق بشر در ایران معرفی کرده‌اند.


 


امروز: در حالیکه برخی مقامات جمهوری اسلامی مدعی "غیر اجباری بودن" اردوهای موسوم به راهیان نور شده اند، با این حال اعزام اجباری دانش آموزان کشور به مناطق جنگی همچنان ادامه دارد و در همین راستا، روز چهارشنبه اول آذر ماه، این بار اتوبوس حامل دانش آموزان در گچساران واژگون شد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا قنبری، مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد از واژگونی یک دستگاه اتوبوس در منطقه «خان‌احمد» گچساران در محور نورآباد- گچساران خبر داد و
گفت: این واژگونی منجر به مصدوم‌شدن ۱۴ مسافر اتوبوس شده است.

وی با بیان اینکه این اتوبوس با ۴۰ دانش‌آموز دختر در قالب کاروان راهیان‌نور از استان سیستان و بلوچستان به مقصد مناطق عملیاتی در حرکت بود، اظهارکرد: این تصادف در ساعت ۱۳:۲۷ روز چهارشنبه در یک پیچ در منطقه خان احمد گچساران رخ داد.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از ۱۴ مصدوم این حادثه یک تن راننده اتوبوس، سرپرست کاروان و ۱۲ تن دیگر دانش‌آموزان بودند که دو مصدوم سرپایی درمان و مرخص شدند ولی حال دو مصدوم دیگر وخیم است.

قنبری اضافه کرد: چهار دستگاه آمبولانس اورژانس ۱۱۵ و دو دستگاه آمبولانس هلال‌احمر به همراه نهادهای امدادی به محل تصادف اعزام شدند.

در همین حال معاون اردویی «سپاه سلمان» استان سیستان و بلوچستان گفت:حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان نیکشهری هیچ تلفات جانی‌ (کشته) نداشته است.

سرهنگ آذرخش با اعلام این خبر افزود: این اتوبوس حامل دانش‌آموزانی بود که از مناطق عملیاتی دفاع‌مقدس به نیکشهر بازمی‌گشت.
وی اظهار کرد: این اتوبوس به علت بروز نقص فنی در جاده گچساران واژگون شد و هم اکنون مسئولان مربوطه در محل حادثه حضور دارند.

روز گذشته یعقوب سلیمانی، دبیر قرارگاه راهیان نور مدعی شده بود که شرکت دانش آموزان و دانشجویان در این اردوها "کاملا داوطلبانه است و اجباری در کار نیست."

به گزارش خبرآنلاین، پاسدار سلیمانی مدعی شد: "ما همواره بر داوطلبانه بودن و داشتن رضایت نامه از والدین تاکید کرده ایم و تاکنون سابقه نداشته است که دانش آموزی به دلیل عدم حضور در کاروان راهیان نور، دچار مشکل شده و نمره او کم شود."

ادعای این مقام سپاه در حالیست که طبق گزارش ها، اردوی اجباری بازدید از مناطق جنگی معادل ده نمره از درس آمادگی دفاعی دانش آموزان است، اما برخی مسوولان آموزش پرورش اجباری بودن این اردوهای حادثه ساز را انکار کرده اند.

طی ماهها و سالهای اخیر، تعداد زیادی از دانش آموزان کشور در مسیر اردوهای مذکور جان خود را از دست داده اند.


 


امروز: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از آمادگی ایران برای تعلیق غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم خبر داد.

به گزارش تابناک، سید حسین نقوی درباره آمادگی ایران برای تعلیق غنی سازی ۲۰ درصدی گفت: ما پیش از این نیز برای این موضوع اعلام آمادگی کرده بودیم. این موضوع به نوبه خود رویکرد مثبتی است از سوی ایران و در ضمن می تواند آزمونی برای غربی ها باشد و اینکه تا چه اندازه به دنبال برطرف کردن مشکلات هستند. البته علاوه بر مباحث هسته ای، موضوعات دیگری چون تحریم های بانکی و بین المللی ایران در این مذاکرات مطرح خواهد شد و مذاکرات تنها به موضوعات هسته ای محدود نخواهد بود.|

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با تابناک ضمن اشاره به مواضع رییس جمهوری ایالات متحده گفت: اوباما در شعارهای انتخاباتی خود گفته است که به سمت عملیاتی کردن سیاست هایش در مورد ایران خواهد رفت. اظهاراتی نیز در مورد مذاکره ایران و امریکا صورت گرفته است و در صورتی که این گفته ها واقعیت داشته باشد، با توجه به شرایط کشور امکان دارد اتفاقات جدیدی در رویکردها و سیاستهای دو طرف رخ دهد.

وی افزود: در مذاکرات آینده با توجه به منافع ملی و مسائلی که در این مدت به وقوع پیوسته است، امکان رسیدن به توافق وجود دارد اما نمی توان به قطعیت چنین انتظاری داشت.


 


امروز: مسئول پیگیری کننده پرونده ستار بهشتی در مجلس، با بیان اینکه محل مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه فتا بود، تصریح کرد: بنابه دستور قضایی، متهم را باید به بازداشتگاه پلیس آگاهی که زیر نظر قوه قضاییه است، می‌بردند اما سه روز در تحت نظرگاه فتا نگه داشتند که هیچ توجیه قانونی ندارد.

مهدی دواتگری در گفت وگو با سایت خانه ملت، گفت: در بازدید از محل مرگ این وبلاگ نویس نکته برجسته، این است که وی در تحت نظرگاه پلیس فتا نگهداری می‌شد و این در حالی که بنا به دستور قضایی، متهم را باید به بازداشتگاه پلیس آگاهی که زیر نظر قوه قضاییه است، منتقل می کردند چراکه بقیه مراکز حق نگهداری متهم را ندارند.

وی افزود: از نظر قانونی، تحت نظرگاه فتا، بازداشتگاهی موقتی است و حق نگه داشتن متهم را برای بیش از ۲ الی ۳ ساعت ندارد و این در حالی است که ستار بهشتی را به مدت سه روز در این تحت نظرگاه موقت نگه داشتند.

مسئول پیگیری کننده پرونده ستار بهشتی در مجلس، تصریح کرد: بر این اساس نگه داری شبانه متهم در تحت نظرگاه فتا، هیچ توجیه قانونی ندارد.

لازم به ذکر است، روز چهارشنبه سازمان پزشکی قانونی کشور در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد که نتایج آزمایش هاس انجام شده روی جسد مرحوم «ستار بهشتی» خاتمه یافته و هر نوع اظهارنظر، مصاحبه اختصاصی یا خبری که از سوی مسئولان سازمان پزشکی قانونی نقل قول می‌شود اعتبار ندارد و مطالب مربوط به محتویات پرونده صرفا از طریق سخنگوی قوه قضاییه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

رئیس سازمان پزشکی قانونی نیز پس از اظهارات ضد و نقیض درباره دلایل مرگ ستار بهشتی همزمان اعلام کرد: بررسی علت مرگ ستار بهشتی به پایان رسیده، اما هنوز اجازه انتشار نداریم البته به مسئولان پرونده قضایی اعلام شده و نتایج نهایی بر خلاف شایعه مرگ طبیعی، این فرد است.


 


امروز: بنا به گزارش های رسیده، هاشم خواستار، فعال فرهنگی و از بازداشت شدگان حوادث بعد از انتخابات، مجددا با حکم دادگاه انقلاب ممنوع الخروج اعلام شد.

به گزارش جرس، متن حکم دادگاه برای این آموزگار حامی جنبش سبز و همسر ایشان به شرح زیر است:

نظر به وضعیت جسمانی نامبرده به استناد مواد500 و698 قانون مجازات اسلامی بند 5ماده 22قانون مجازات و از جهت تتمیم مجازات اسلامی به استناد ماده 19 قانون مجازات اسلامی از جهت تبلیغ به پرداخت 20میلیون ریال بدل از حبس و از جهت تشویش اذهان به پرداخت 40 میلیون ریال جریمه نقدی بدل از حبس و مدت 3 سال ممنوع از هرگونه مصاحبه با گروه و سازمانهای رادیو و صداوسیمای مخالف نظام و كشور بیگانه ممنوع از جهت مسائل كشور می باشد و همچنین ممنوع الخروج از كشور می باشد.

و نسبت به متهم ردیف دوم (خانم صدیقه مالكی فرد) به لحاظ فقد دلیل و نظربه وضعیت نامبرده به استناد بند الف 77 ائین دادرسی را درامور كیفری و حكم برائت صادر میگردد رای حضوری و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی است.


 


امروز: هاشمی رفسنجانی وضعیت کنونی نظام را امتحانی از سوی خداوند خواند و گفت: مردم ایران همواره در عرصه‌های گوناگون، وفاداری و امتحان خود را به خوبی پس داده اند، اما آیا زمامداران و مسئولان نیز توانسته‌اند از این عرصه موفق و سربلند بیرون بیایند؟
هاشمی رفسنجانی با استناد به کتاب «فرهنگ قرآن» گفت: در این اثر با اشاره به آیات گوناگون قرآن کریم، ۲۶۰ عنوان و مفهوم در موضوع امتحان درصدها آیه برشمرده شده و این نشان از عظمت و اهمیت آزمایش انسان‌ها نزد خداوند دارد.

به گزارش آفتاب، عضو مجلس خبرگان هدف کلی امتحان الهی را وجه تربیتی و آموزشی این مسئله عنوان کرد و گفت: در این امر انسان در حالت شور و دلهره از موفقیت و یا شکست، عقل و دین را مرکز توجه قرار داده و تلاش دارد تا با موفقیت مسیر تکامل را طی کند.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به این‌که در آزمایش الهی هر شخص بزرگ‌تر، عالم‌تر و مسئول‌تر باشد، امتحانش نیز سخت‌تر و صعب‌تر خواهد بود، تصریح کرد: انسان همیشه در مصائب و مشکلات آزمایش نمی شود، بلکه آزمایش مهمتر در موفقیت‌ها، پیروزی‌ها و نعمات خداوند است و بسیاری در این مرحله ناموفق و شکست‌خورده بیرون می‌آیند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام واقعه کربلا را یکی از مهمترین صحنه‌های امتحان حکام زمان از یک سو و مردم و امت اسلامی از سوی دیگر خواند و تأکید کرد: در واقعه دلخراش و عبرت‌آموز عاشورا، عده‌ای به ظاهر شکست خوردند، ولی از امتحان الهی سربلند و متعالی بیرون آمدند و بسیاری نیز با پیروزی مقطعی، در واقع شکست خوردند و در حضیض ذلت تاریخ گرفتار شدند.

هاشمی رفسنجانی در ادامه به موارد متعددی از فلسفه امتحان الهی همچون تقویت ایمان و تقوا، تربیت عمومی انسان، تصفیه و خلوص دل، جدا شدن صفوف مردم اشاره کرد و گفت: در قیام امام حسین(ع) به خوبی می‌توان روند پیوستن انسان‌ها و سپس ریزش آنان و جدا شدن صفوفشان را ملاحظه کرد.

عضو مجلس خبرگان ، بازگشت از خطا و اشتباه و نیز توبه را از دیگر آثار و برکات امتحان الهی خواند و تصریح کرد: با امتحان الهی انسان در عمل محک خورده و درک و دریافت و نیز تجربه او بالا رفته و همین امر رشد و تعالی انسان را در پی دارد.

هاشمی رفسنجانی، عبرت‌آموزی، شکر نعمت و وقوف به عظمت خلقت انسان را از دیگر آثار آزمایش و امتحان الهی خواند و تأکید کرد: «امتحان الهی» می‌تواند موضوع یک پژوهش بزرگ و تأثیرگذار در علوم انسانی و اسلامی باشد و خوب است توسط پژوهشگران محقق جنبه عملی پیدا کند.

عضو مجلس خبرگان، انقلاب و تأسیس نظام جمهوری اسلامی را یکی از صحنه‌های معاصر آزمون الهی برای ما مسلمانان عنوان کرد و گفت: در جریان مبارزات و پیروزی انقلاب خداوند همه ما را مورد امتحان قرار داد و چون از این امتحان سخت، موفق بیرون آمدیم، نعمت پیروزی و نظام اسلامی را به ما ارزانی و البته حجت را نیز به ما تمام کرد.

هاشمی رفسنجانی پیروزی در دفاع مقدس و دیگر صحنه‌های انقلاب اسلامی را از دیگر آزمایش‌ها خواند و گفت: خداوند با اضمحلال صدام و رژیمش و نیز شناخته شدن وی به عنوان متجاوز، اجر مقاومت و صبر و ایثار رزمندگان را در آزمون سخت جنگ تحمیلی بر ما ارزانی کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وضعیت کنونی نظام اسلامی را نیز امتحانی دیگر از سوی خداوند خواند و گفت: مردم ایران همواره در عرصه‌های گوناگون، وفاداری و امتحان خود را به خوبی پس داده اند، اما آیا زمامداران اسلامی و مسئولان نیز توانسته‌اند از این عرصه موفق و سربلند بیرون بیایند؟

عضو مجلس خبرگان حوادث این روزهای غزه را از صحنه‌های دیگر آزمایش بشریت و ملت‌های مسلمان خواند و گفت: حوادث غزه در حال حاضر درس‌های بسیاری برای وجدان بشریت و ملت‌ها و دولت‌های مسلمان دارد، چرا که ۶/ ۱ میلیارد نفوس مسلمان در ۶۰ کشور اسلامی اعم از شیعه و سنی باید نقش خود را در این بزنگاه بزرگ تاریخ که قتلگاه زنان، کودکان و جوانان غزه شده و بناست که مبارزات هفتاد ساله آنان را یکسره به مسلخ ببرند، به خوبی ایفا کنند.واز سوی دیگر آزمایش قدرتهای سلطه گر است که علیر غم شعارهای انسان دوستانهدر این فاجعه انسانی یا ساکت ویا حامی ظا لممی باشند .

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام رستگاری با تسلیت ایام عزاداری امام حسین به بخشی از سخنان آن حضرت در خطبه منا اشاره کرد و گفت: همان‌گونه که صلح حدیبیه برای مسلمانان برکات فراوانی داشت، قیام امام حسین نیز به گونه‌ای دیگر احیاکننده دین خدا و مکتب رسول گرامی اسلام بود.وی افزود: امام حسین با حضور در کربلا نشان داد برای دفاع از حق و مظلوم باید قیام کرد و با بیان مظالم حکام جائر از تمام هستی و اهل بیت خود نیز گذشت.


 


امروز: سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادعای بی‌اساس وزیر امور خارجه فرانسه را مبنی بر تهدید خواندن جمهوری اسلامی ایران محکوم کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه؛ رامین مهمانپرست اظهار داشت: ریشه ناامنی، بی‌ثباتی، درگیری و فتنه در منطقه، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی حامی آن و همان کسانی هستند که در قبال مسئله سوریه به جای استقبال از گفتگوی ملی و روند دموکراتیک، به ارسال سلاح و تأمین تجهیزات و تشدید درگیریها و خونریزی می پردازند.

وی افزود: این اظهارات با هدف انحراف افکار عمومی جهان و اروپا از جنایات رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن و زخمی کردن بیش از صدها انسان بی‌گناه در نوار غزه، اعم از زن و مرد و کودک بیان می‌شود.

مهمانپرست گفت: آنان باید این نکته را مد نظر قرار دهند که این گونه اظهارات، مسئولیت رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آن را در مقابل جنایات جنگی که علیه مردم مظلوم فلسطین مرتکب شده‌اند، سلب نخواهد کرد.

وی افزود: این کشورها در قبال تهاجم ددمنشانه به مردم بی دفاع فلسطین نه تنها هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند، بلکه با سکوت خود و با کمک به رژیم صهیونیستی از این جنایات حمایت می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اظهارات آقای فابیوس حاکی از بی‌توجهی وی به واقعیتهای خاورمیانه و عملکرد سازنده و نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تقویت صلح و ثبات منطقه ای است.

وی اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه علیه جمهوری اسلامی ایران را با هدف سرپوش گذاشتن بر نقش پاریس در حملات مذکور ارزیابی کرد و افزود: این حملات درست پس از سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به فرانسه و استقبال گرم مقامات فرانسوی از نامبرده در پاریس آغاز شد.


 


امروز: حکومت برای حکومتگران؛ ولی باید حق و حرمت و جایگاه و معیشت مردم پاس داشته شود
"ما باید این مسأله را روشن کنیم که آیا اصلاحات یعنی فقط در حکومت بودن؟ یا با مردم بودن؟ اصلاً حکومت برای حکومتگران؛ ولی باید حق و حرمت و جایگاه و معیشت مردم پاس داشته شود. گرچه همواره باید از حکومتی که نماینده مردم باشد و از رأی آزاد مردم برآمده باشد دفاع کرد، ولی مسأله این نیست که بگوییم ما حتما باید در حکومت باشیم. باید مردم را رشد داد. اصلاح گری رشد دادن مردم است. روشنفکری هم به معنی واقع اش توجه به مردم است."
سید محمد خاتمی در دیدار با اصلاح طلبان پس از استماع سخنان حضار، ضمن اشاره به قیام امام حسین و فلسفه عاشورا، به مسائل جاری و بین المللی پرداخت در مورد انتخابات پیش رو اظهار نظر کرد.
متن کامل سخنان سید محمد خاتمی را می توانید در ادامه بخوانید:

بسم الله الرحمن الرحیم
خیلی خوش آمدید. از دیدار شما خوشحالیم. مطالب خوبی گفته شد و نکته های خیلی خوبی بود و ان شاء الله بتوان اینها را بسط داد و در جامعه هم روشن گری گرد.
ما در ماه محرم هستسم، محرم ماه خیلی مهمی است. نکته های خیلی قشنگی گفته شد راجع به محرم. ما داریم که ابا عبدالله "قتیل العبرات"(شهید اشک ها)است، شهیدی که اشک ها نثار او می شود.
شور مذهبی خیلی مهم است حماسه را زنده نگاه داشته است. همین اشک ها ، عزاداری ها همین شورها و هیجان ها ، مرثیه سرایی ها، شعرها، کارهای هنری فرهنگی و اجتماعی و روضه ها همه اینها بسیار مهم بوده و واقعا نام و یاد ابا عبدالله را زنده نگاه داشته منتهی زنده نگاه داشتن ابا عبدالله برای این است که راه امام حسین علیه السلام زنده نگاه داشته شود اگر خدای نکرده فقط اسم و نام باشد و لی آن راه و محتوا فراموش شود و حتی پوشیده بشود چه بسا ما امام حسین را مطرح می کنیم ولی آن را مصرف می کنیم در مسیرهایی که درست خلاف جهت مسیر قیام ابا عبدالله است این جفای به ابا عبدالله است نه خدمت به ابا عبدالله.
امام حسین قدرت طلب نبود، برای منافسه در سلطان و به دست آوردن قدرت ظاهری قیام نکرد و نیز حرکت او سرکشانه و آشوبگرانه نبود (لا اشراً و لا بطراً) بلکه آمده بود برای طلب اصلاح در امت جدش، انحرافاتی را دیده بود که می بایست با آن مبارزه کند، حداقل این است که حقیقت را برای تاریخ روشن کرد.
تعریفی که از امر به معروف و نهی از منکر دارد یعنی مبارزه با ظلم مجسمی که وجود دارد.
شما می دانید که حضرت در زمان معاویه اقدامی نکرد گرچه نامه های تندی خطاب به معاویه داشت ولی او عهد امام حسن را نشکست.
امام مجتبی علیه السلام هنگامی که مردم از دور او پراکنده شدند صلح کردند، منتهی قرارداد بسیار محکمی بسته شد که البته معاویه همه آن را زیر پا گذاشت.
آخرین نکته قرارداد آن بود که معاویه بعد از مرگش تکلیف را به مردم بسپارد و نیایید کسی را معین کند و درباره حکومت اسلامی مردم تصمیم بگیرند و کارشان را انجام دهند.
همه اینها نقض شد آخری آن خلافت یزید بود او هم روی کار آمد خواست بیعت بگیرد که امام حسین ایستاد و چه ایستادنی.
انحراف بزرگی که ایجاد شده بود هم از نظر شخصیتی که حاکم بر امت اسلامی بود و هم بدعت بسیار بزرگی که از زمان امویان (معاویه) حکومت موروثی شد و در دوران بنی عباس هم این مسأله ادامه یافت و امام حسین در مقابل همه این انحرافات از جمله این امر ایستاد و اصلاح گری امام حسین هم شورش گری نبود، روشن گری و بیدارگری بود. مخاطب آن تاریخ بود تا معلوم شود که دو اسلام وجود دارد یک اسلامی که عبودیت خدا را محور کار قرار داده و در مقابلش سر گرانی و سر فرازی انسان در مقابل هر چه جز خداست خدایی که انسان را آزاد آفریده و آزاده خواسته است این انسان نباید مورد ستم قرار گیرد.
اسلامی که به مردم حرمت می گذارد حق مردم را می شناسد عدالت را برای مردم می خواهد حاکمان زورگو را نمی خواهد این اسلام در مقابل اسلامی است که پوششی می شود برای روی کار آمدن قدرت ها و جبارانی که هر گونه کاری که می خواهند می کنند و به هیچ کس پاسخگو نیستند.
اشکی که مردم ریختند عزاداری هایی که کردند به خصوص دوران هایی که خفقان سخت بود سبب شد عاشورا و امام حسین علیه السلام در ذهن ها زنده بماند و از طریق عاشورا به محتواها پی ببریم و تکلیف خودمان را در هر زمانی بدانیم از جمله اینکه کجا دارد ظلم می شود، کجا دارد حق انسان نابود می شود.
شیعه و پیرو ابا عبدالله بودن ایستادن در مقابل ظلم و حق کشی و اجحاف به انسان است و این که پیرو امام در دفاع از حقوق انسانها و نیز ارزشهای والای معنوی و اخلاقی و انسانی برخیزد.
امیدوارم همه ما بتوانیم از محرم و عاشورا درس بگیریم و واقعا پیرو ابا عبدالله باشیم.
در همین جا عرض بکنم در طول تاریخ ظلم و ستم فراوان بوده هم حکومت های جباری که هیچ حرمتی به انسان ها نگذاشته اندچه حکومت های عرفی و چه حکومت های دینی و این دومی بدتر از اولی است که قلدری در صحنه بیاید و بگوید می خواهد حکومت کند هیچ توجیه دینی نمی کند اما اگر ظلم و اجحاف توجیه دینی شد چنان که در تاریخ اسلام توجیهات فلسفی و دینی برای حکومت های جبار کردند، این خطرناک تر است.
انقلاب ما گفت نمونه ای که در تاریخ داریم عدل علی است و آن را می خواهیم پیاده کنیم یعنی در طول تاریخ اسلام بعد از پیامبر که واقعا می توانیم به عنوان الگو اشاره کنیم. البته وضع حکومت و جامعه در زمان خلفای راشدین قابل قیاس با وضع اسف بار دوران اموی و عباسی نیست، ولی آنچه در تاریخ جلوه تابناک دارد، حکومت امام علی علبه السلام است. ما با عدل علی آمدیم و انقلاب کردیم با اسلامی که به انسان احترام می گذارد و قدرت را مردمی و پاسخگو در برابر مردم می داند.
پیامبران نیامدند به زور مردم را به قسط وا دارند بلکه آمده اند تا رشد بدهند مردم را تا مردم خودشان به قسط برخیزند. این خیلی مسأله مهمی است.
اگر مردم آگاهی نداشته باشند ممکن است حکومت عادل روی کار بیاید ولی دوام ندارد یا انحراف پیدا می کند و چون پایگاه مردمی ندارد اگر هم بیاید از بین خواهد رفت.
ما باید این مسأله را روشن کنیم که آیا اصلاحات یعنی فقط در حکومت بودن؟ یا با مردم بودن؟ اصلاً حکومت برای حکومتگران؛ ولی باید حق و حرمت و جایگاه و معیشت مردم پاس داشته شود. گرچه همواره باید از حکومتی که نماینده مردم باشد و از رأی آزاد مردم برآمده باشد دفاع کرد، ولی مسأله این نیست که بگوییم ما حتما باید در حکومت باشیم. باید مردم را رشد داد. اصلاح گری رشد دادن مردم است. روشنفکری هم به معنی واقع اش توجه به مردم است.
به هر حال ظلم در طول تاریخ بوده است و بسیاری از حکومت های جبار وجود داشته اند، ولی امروز ظلم در عرصه بین المللی بسیار سنگین است.
نمونه کار همان است که الان دارد در غزه می گذرد.
این مردم مظلوم که در بیش از نیم قرن آواره شده اند، در تنگنا قرار گرفته و سرزمینشان را گرفته اند و دائما سرکوب می شوند و اخیراً این سرکوب خونین و وجشیانه در غزه که واقعا دل آدمی را خون می کند، زنان و کودکانی که به وحشیانه ترین وضعی قتل عام می شوند و این ها نشانه بد اخلاقی و بی رحمی است که در عرصه بین المللی وجود دارد.
همان هایی که به خاطر شکستن پای آهو در فلان نقطه جهان موضع گیری می کنند اینجا مردم این طوری دارند کشته می شوند ولی عکس العملی نشان نمی دهند یا امور را به تعارف برگزار می کنند.
گرچه اسرائیل نشان داده که به قراردادهای بین المملی تعهدی ندارد و بزرگترین نقض کننده هم همین امر است ولی چرا مجامع مسؤول در برابر این ستم نمی ایستند؟ !
البته ملت های اغلب کشورها بیدارند ولی کجاست موضع گیری دولت ها؟ بخصوص دولت های اسلامی و عربی. کجا هستند؟
تا کی همه مان تو سری خور باشیم و این همه تحقیر و توهین نسبت به همین دولت ها و ملت ها بشود و یک ملت زیر پنجه ها و چکمه های ر‍ژیم سفاک گرفتار باشد و ما حتی سر و صدای درستی هم نمی بینیم. دولت ها بیایید به ملت ها توجه کنند کنار ملت ها قرار بگیرند. دولت ها این امکانات را از ملت ها گرفته اند و باید در مقابل این مسائل بیاستند.
اما در مورد خودمان!
الان وضعی که ما بخصوص از نظر اقتصادی داریم وضع سختی است و بالاخص از نظر وضعیت معیشت مردم عادی خیلی دشوار است نمی خواهم بحث کنم که چقدر به خاطر اشکالات مدیریتی است و چقدر تحمیل شده از بیرون است اما اجمالا این را می گویم که تحریم ها و فشارهای بین المللی یکی از عوامل اصلی است که البته اگر مدیریت سنجیده ای بود می شد آثار بد آن را کم کرد.
آنچه این جا عرض می کنم این است که غربی ها و دیگران چه فکر می کنند آنهایی که دم از انسان می زنند!امروز بزرگترین فشار را مردم ما دارند متحمل می شوند. چه تحریم هوشمندی؟ این تحریم برای فشار آوردن روی مردم است حقوق بشر و انسان چه شده؟
من به این روش ها اعتراض می کنم.
البته می توان روش های مناسب تری برای تعامل با دنیا داشت ولی نمی توان در برابر این تحریم که سخت مردم را تحت فشار قرار داده است ساکت بود. امروز باید دفاع از مردمی کرد که این طور دست و پا می زنند در این مشکل ها و نیازهای حیاتیشان. هم کالاهای اساسی و هم دارو و درمان امروز مشکل پیدا کرده است. این چه تحریمی است؟
مطمئناً ملت ما اینها را به حساب خواهد آورد و بخش هایی از آن را هم علیه خود می داند.
به هر حال وضع کنونی کشور ناگوار است و همه موظفیم که برای اصلاح این وضع تلاش کنیم. ولی چه کنیم که یک جریان و تفکری می گوید من نظامم و هر کس مستحیل و هضم در من نشود خارج از نظام است!
مگر فلان آقای نظامی یا امنیتی حق دارد درون و بیرون نظام را تعریف کند؟ ! اینها یعنی چه؟
نظام همین مردم هستند و اگر اعتراض و انتقادی هست به خاطر نظام است که مبادا از معیارها و ارزشهای اصلی اش دور شود.
ما چهره نظام را زیبا می خواهیم.
ما نظامی می خواهیم که به معیشت مردم برسد، حرمت مردم را نگه دارد. مائیم که از حقیقت نظام دفاع می کنیم.
اما در مورد انتخابات و اصلاح طلبان
مثل این که مشکل فقط این است که چه کسی کاندیدا بشود؟ نخیر، آیا اصلا شما را راه می دهند؟
یکی از مسائل مهم این است که احساس نکنند دل ما برای قدرت لک زده است والله قدرت باشد برای هر کس که می خواهد بیاید کار بکند ما می خواهیم زندگی کنیم، حرف بزنیم امنیت داشته باشیم.
باید همه قانون اساسی اجراء بشود. قانون اساسی هم ولایت فقیه دارد و هم حقوق مردم ، هم منبعث بودن حکومت از رای مردم و هم مسؤول بودن حکومت در برابر مردم و هم قدرت مردم در جابه جاکردن حکومت بدون توسل به زور. همه اینها در قانون اساسی است و همه آنها باید اجرا شود.
البته این به هیچ وجه به این معنا نیست که قانون اساسی عیب ندارد قانون اساسی هم امر بشری است اما ملاک و معیار همه ما در عمل باید قانون اساسی باشد.
اصلاح طلبی چه میگوید؟ می گوید هر کس پایبند به قانون اساسی است هر عقیده ای می خواهد داشته باشد و می گوید من در چارچوب قانون اساسی عمل میکنم شهروند جمهوری اسلامی است و از همه حقوق آن برخوردار است.
مردم و اصلاح طلبان باید توجه کنند که مسأله ما این نیست که حتما به قدرت برسیم.
و بحث دیگر انسجام بین نیروها و از جمله در امر انتخابات آنچه مهم است اجماع و همبستگی همه نیروها در این مورد است. پراکنده گویی و پراکنده کاری به زیان همه است.
باید دید آیا زمینه برای حضور اصلاح طلبان فراهم است؟ راه برای افرادی که از کل جریان اصلاح طلبی و کل جامعه به صورتی نمایندگی کنند باز است؟
آنچه برای ما مهم است این است که ما داخل نظامیم هیچ کس حق ندارد بگوید چه کسی داخل نظام است و چه کسی خارج نظام.
سلب تابعیت یک فرد خلاف قانون است آن وقت چطور حکم صادر می کنند که کسانی خارج از نظام هستند. آن هم از سوی چه کسانی؟ کسانی که نباید در عرصه سیاسی فعال باشند! این فضا باید عوض شود.
نگرانی ما خروج از معیارهایی است که در نظام و انقلابمان یافتیم وو هشدار می دهیم که که انحراف از آن ها پیدا نشود یا اگر شده است اصلاح شود.
ما ولی مردم نیستیم، این مردم هستند که باید توجیه شوند که بیایند پای صندوق. آیا ما این توجیه را کرده ایم؟ آیا واقعا این طوری هست؟ آیا کاندیدای اصلاح طلبان می تواند در این فضا همه حرف هایش را بزند یا اگر بزند به انواع اتهامات متهم می شود؟ البته که معتقدم راه خوب و درست این است که با تغییر رویکردها و حفظ نظام وضعیتی پیش بیاید که عقل و تدبیری بیاید که مشکلات مملکت را رفع کند و هم دیدگاه جهانی را نسبت به ایران عوض کند و هم اینکه بتواند در جامعه مدیریت درست بکند.
دوستی گفت اصلاحات دچار رهبانیت است و فقط هنگام انتخابات خود را نشان می دهد، این حرف درخور توجه است، ولی آن طرف قضیه هم این که نباید طوری رفتار کنیم که موجب استحاله اصلاحات شود. اصول را نباید فدای مصلحت اندیشی های موسمی کرد.
آمدن در صحنه نباید به معنی استحاله و دست برداشتن از اصولی که اصلاحات دارد باشد و نباید دهن کجی به مردم یا بخش های قابل توجه از مردم بشود.
باید با مردم ارتباط برقرار کرد و نسبت به دردها و مشکلاتشان همدلی کرد. گرچه اصلاحات شعار اقتصادی نداد اما اصلاح طلبان در طول تاریخ بعد از انقلاب بهترین خدمت را در عرصه اقتصادی داشته اند. اتفاقا کار اقتصادی اصلاحات بیش از کارهای دیگر آن قابل عرضه است. اما شعار آن را کمتر دادیم.
نباید دست از شعارهایمان برداریم، باید به مردم بگوییم جامعه مدنی ، آزادی حرمت مردم و حقوق انسان، اینهاست که معیشت مردم را هم درست می کند. آن شعارهاست که عسلویه را ایجاد می کند. آن شعارهاست که شما را در دنیا به نحوی مطرح می کند که بدون اینکه اصولتان را از دست بدهید فشارها از شما کم شود و نیز می توانید از امکانات جهان برای پیشرفتتان بهره بگیرید.
در دوران ما دهها میلیارد دلار سرمایه و تکنولوژی خارجی جذب شد و با درآمدی کمتر از یک سوم درآمد نفتی این دولت در صنعت و کشاورزی و خدمات رشد قابل توجهی داشتیم.
در سال 83 گندم ما خودکفا شد الان چندین میلیون تن باید گندم وارد بکنند یعنی نان مردم هم وابسته به واردات شده است واردات هم تحریم جلویش گرفته از آن طرف هم به درآمد نفت که منبع در آمد ما بوده لطمه خورده است بله فشار روی مردم میاید البته ما به خارجی ها اعتراض می کنیم که چرا شما چنین می کنید که فشار آن روی مردم بیاید.
من درباره انتخابات آینده فعلاً نظری نمی دهم، آن را به اجماع اهل حل و عقد و جریان اصلاح طلبی واگذار می کنم، ولی باز هم بر این نکته تأکید می کنم که گرچه ما اهل تحریم نیستیم، ولی عدم شرکت و نداشتن کاندیدا به هیچ وجه به معنی خروج از نظام نیست. نباید تحت تأثیر جنگ روانی قرار بگیریم.
اصلاح‌طلبان حاضر در این دیدار دو ساعته به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند و آقایان کواکبیان، حق‌شناس، باقرزاده، بهمن‌زاده، صفرپور و خانم فرح خسروی و محتشمی نیز در این جلسه صحبت‌هایی را مطرح کردند.
محور سخنان این افراد تأکید بر انسجام اصلاح‌طلبان و ایجاد جبهه واحد برای انتخابات بود. اصلاح‌طلبان به دنبال این هستند که بتوانند اجماع کلی بر روی یک نامزد نهایی برای ورود به عرصه انتخابات داشته باشند.
در این جلسه پیشنهاد شد که خاتمی به صورت رسمی رهبری سیاسی جبهه اصلاحات را بپذیرد چراکه در حال حاضر وی رهبر معنوی جبهه است.
در این جلسه همچنین پیشنهاد شد که خاتمی در چارچوب یک منشور رهبری سیاسی جبهه اصلاحات را بپذیرد و این منشور را با رایزنی‌های خود تهیه کند تا اصلاح‌طلبان در قالب یک مدل نهایی به انتخابات ورود کنند.
مردم بعد از این دولت به نتیجه گیری خوبی از دولت اصلاحات و آقای خاتمی رسیده اند و شیرینی و حلاوتی از آن دوره در ذهنشان مانده است و دلتنگ آن دوره هستند.

ما باید این مسأله را روشن کنیم که آیا اصلاحات یعنی فقط در حکومت بودن؟ یا با مردم بودن؟


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته