امروز: مسعود باستانی روزنامه نگار محبوس در زندان رجایی شهر در یادداشتی با اشاره به حادثه تلخ زلزله آذربایجان و همزمانی آن با اجرای حکم شلاق ۱۳ زندانی سیاسی در زندان اوین که تعدادی از آنان روزنامه نگار بوده اند نوشته است: این روزها، روزهایی است که بی اختیار بخاطر کار روزنامه نگاری، پرسش گری در ذهن آدمی تقویت می شود، پرسشگری که ۱۰ سال است ذهنم را اشغال کرده است. روزهایی که اندکی آزادی می خواهم تا پرسش هایم را بپرسم و حال آتش پرسیدن درباره زلزله اهر و سوال در باره مراسم شلاق زنان در اوین همه وجودم را پر کرده است.
به گزارش کلمه، در بخشی از این یادداشت آمده است: باید سوال بپرسیم از شلاق های اوین و اینکه این تازیانه ها پاسخ به کدام رویای این روزنامه نگاران بود؟ مزدک علی نظری که روزنامه نگاری را برای صلح می خواست و صلح را برای روزنامه نگاری، سیامک قادری روزنامه نگاری که از آسیب های اجتماعی می نوشت و خوب به خاطر دارم که وقتی دید همه خبرنگاران بر حادثه بم تمرکز کرده اند او راهی "بروات" شد تا روایت تازه ایی را از ناگفته های زلزله بم بنویسید، رحمان بوذری روزنامه نگار و دوست نادیده ام که ذکر کارهای خوب اش را شنیده ام و چندین بار مقالاتش در روزنامه شرق خوانده ام. رحمان، مزدک و سیامک به راستی این تازیانه پاسخ به کدام رویای شما بود؟ و کدام سوال ممنوعه را با شلاق پاسخ گرفتید؟
مسعود باستانی از تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ایجاد اغتشاش به شش سال زندان محکوم شده است. وی تا بهمن ماه ۱۳۸۸ در زندان اوین به سر میبرد، اما در تاریخ پنجم بهمن ماه ۱۳۸۸ در اقدامی خلاف قانون و بر خلاف اصل تفکیک و طبقهبندی زندانیان از زندان اوین به زندان رجاییشهر که محل نگهداری مجرمین خطرناک است، منتقل شده و اکنون در این زندان نگهداری می شود.
متن کامل این یادداشت که برای انتشار در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
اصلا مهم نیست که حکم را با چه کیفیتی اجرا کرده اند، اصلامهم نیست که آیا جای شلاق بر بدن روزنامه نگاران باقی می ماند یا خیر، که برای اجرای حکم شلاق در آزادی قریب الوقوع آنان چه تاثیری خواهد داشت، اصلا مهم نیست که این یادداشت بر مرخصی احتمالی من که قرار است بعد از ۳ سال حبس ۳ روز را در کنار خانواده و به یاد همسر زندانی ام سپری کنم اثر خواهد داشت یا خیر.
اکنون مهمترین چیز برایم این است که قلم را شلاق زده اند. روزهایی که آذربایجان لرزیده است و دلم سخت گرفته، روزهایی که بیش از هر زمان دیگری خاطرات خبرنگاری از زلزله در ذهنم چرخ می زند.
این روزها، روزهایی است که بی اختیار بخاطر کار روزنامه نگاری، پرسش گری در ذهن آدمی تقویت می شود، پرسشگری که ۱۰ سال است ذهنم را اشغال کرده است. روزهایی که اندکی آزادی می خواهم تا پرسش هایم را بپرسم و حال آتش پرسیدن درباره زلزله اهر و سوال در باره مراسم شلاق زنان در اوین همه وجودم را پر کرده است.
روزهایی که بایستی روانه آذربایجان می شدیم و بجای درد شلاق، از درد مردم می نوشتیم از دردهایی که هست و امکاناتی که نیست روزهایی که باید می پرسیدیم، روزهایی که باید براش می نوشتیم درباره زندگی در چادر و پیرامون کمبود پتو و دارو، سوال می پرسیدیم، درباره نحوه نگهداری از کودکان بی سرپرست، گزارش می نوشتیم از آنانی که داوطلبانه از سراسر دنیا به یاری حادثه دیدگان ما می آیند و ساعت ها در فرودگاه ها بخاطر ویزا معطل می مانند. پرسش می کردیم در باره زندگی یک خانواده آذری در یک چادر کوچک فاقد امکانات اولیه بدون حمام و دستشویی، و دوباره سوال می پرسیدم درباره غفلت یک روزه رسانه های رسمی کشور و تاخیر تیم های امداد و نجات درساعت های طلایی همانند زلزله بم و بر اساس آن با تجربه های پیشین گزارش می نوشتیم، درباره تشکیل یک ستاد داوطلبانه مردمی برای عیادت مجروحان که در غربت روی تخت بیمارستان در شهری کیلومترها دور تر از خانه و کاشانه خود بستری هستند و کسی از آنان عیادت نمی کند.
درباره بیمارستان های صحرایی و مواد غذایی که به آسیب دیده گان زلزله داده می شود. از چگونگی توزیع وسائل در پراکندگی مناطق آسیب دیده خبردار نمی شدیم. گزارش می نوشتیم درباره نیاز مردمان منطقه به کمک های روحی و روانی چرا که عده ایی از زلزله زدگان طی چند ساعت جنازه چندتن از اعضای خانواده خویش را به دست خود به خاک سپرده بودند و سوال می پرسیدیم درباره آموزش کودکان روستایی که مدرسه کوچکشان ویران شده بود. سوال می پرسیدیم درباره دولتمردان که اگر دیر بحنبند به زودی خانواده های چادر نشین گرفتار سرمای شدید آن منطقه خواهند شد.
کار ما روزنامه نگاران همین بود، گزارش نویسی و طرح پرسش، چراکه اگر پرسشی نباشد پاسخی در کار نیست و کمبودی دیده نخواهد شد ولی گویا این روزها تعدادی از پرسش گران در زندان محبوسند و شاید هم پاسخشان را با شلاق می دهند.
اما افسوس که حالا باید سوال بپرسیم از شلاق های اوین و اینکه این تازیانه ها پاسخ به کدام رویای این روزنامه نگاران بود؟ مزدک علی نظری که روزنامه نگاری را برای صلح می خواست و صلح را برای روزنامه نگاری، سیامک قادری روزنامه نگاری که از آسیب های اجتماعی می نوشت و خوب به خاطر دارم که وقتی دید همه خبرنگاران بر حادثه بم تمرکز کرده اند او راهی "بروات" شد تا روایت تازه ایی را از ناگفته های زلزله بم بنویسید، رحمان بوذری روزنامه نگار و دوست نادیده ام که ذکر کارهای خوب اش را شنیده ام و چندین بار مقالاتش در روزنامه شرق خوانده ام. رحمان، مزدک و سیامک به راستی این تازیانه پاسخ به کدام رویای شما بود؟ و کدام سوال ممنوعه را با شلاق پاسخ گرفتید؟
هنوز یادم هست روزهایی که را که در سال ۸۴ من هم بر اساس حکمی از دادگاه انقلاب به شلاق و حبس محکوم شده بودم به جرم خبرنگاری و حضور در بیمارستان میلاد، در زندان اوین ساکن شده بودم. آن روزها خیلی ها گفتند و نوشتند که فلانی را به زندان ببرید و حبس کنید، اصلا او را تبعید کنید و یا مثل گالیله تا مرز گیوتین جلو ببرید اما مسعود را شلاق نزنید چرا که حکم شلاق برای روزنامه نگاری یعنی شلاق بر تن قلم، چرا که روزنامه نگاری یعنی قلم و شلاق بر تن روزنامه نگار یعنی بی حرمتی قلم، تازیانه بر حرمت قلم.
مرداد ماه ۹۱
مسعود باستانی
رجایی شهر
یادداشت مسعود باستانی روزنامه نگار زندانی:
امروز: فرمانده انتظامی استان فارس خبر از بازداشت دو وبلاگ نویس در شهر خاوران جهرم به اتهام نشر اکاذیب داد.
بنا به گزارش تارنمای روابط عمومی فرماندهی انتظامی استان فارس، سیروس سجادیان فرمانده انتظامی استان فارس مدعی شد: دو نفر بهنامهای «ع - الف» و «ج - خ» با ایجاد وبلاگی اقدام به نشر اکاذیب در شهر خاوران کرده بودند که با اعلام شکایت، ماموران پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان فارس شناسایی آنها را در دستور کار خود قرار دادند.
وی ادامه داد: با استفاده از شیوههای اطلاعاتی و شگردهای ردیابی در فضای مجازی مشخص شد؛ عاملان انتشار اینگونه مطالب با ایجاد وبلاگ از طریق یک کافینت در شیراز و بارگذاری مطالب از طریق اینترنت در شهر تهران سعی در گمراهی پلیس را دارند اما با تکیه بر شیوههای علمی مکانهای مورد استفاده این افراد برای بارگذاری این مطالب شناسایی و در یک عملیات غافلگیرانه یکی از متهمان، به نام «ع - الف» دستگیر شد.
فرمانده انتظامی استان فارس تصریح کرد: با تشکیل پرونده و انجام تحقیقات مقدماتی متهم دستگیر شده اظهار کرد که مطالب منتشر شده توسط فردی به نام «ج - خ» تهیه شده و در شهر تهران بارگذاری میشود.
سجادیان افزود: متهم «ج - خ» نیز با هماهنگیهای به عمل آمده شناسایی و با اخذ نیابت قضایی در تهران دستگیر شد.
سجادیان همچنین مدعی شد: این افراد با نشر اکاذیب علیه مسئولان شهرداری و شورای شهر و چند ارگان دیگر مشکلات زیادی را در شهر خاوران به وجود آورده بودند.
امروز: سینماگرانی چون رضا کیانیان، کمال تبریزی، مجید مجیدی، مهدی فخیم زاده، رویا تیموریان، پرویز پرستویی، محمد مهدی عسگرپور، رضا میرکریمی، حامد بهداد، حسن پورشیرازی، همایون اسعدیان، نگار جواهریان، فاطمه معتمدآریا، فرهاد توحیدی، مسعود رایگان و ... امروز (پنجشنبه) و فردا جمعه با حضور در مقابل سینما آزادی کمکهای نقدی مردم را جهت یاری به زلزله زدگان استان آذربایجان شرقی دریافت می کنند.
به گزارش مهر، ستاد کمک رسانی سینماگران به زلزله زدگان اعلام کرد : با توجه به پیگیری ها و تماس های بی شمار برای کمک به حادثه دیدگان زلزله استان آذربایجان شرقی ، سینماگران طی روزهای پنجشبه و جمعه از ساعت ۱۵ تا ۲۴ با حضور در مقابل سینما آزادی کمک های نقدی هموطنان را دریافت خواهند کرد.
بنا بر اعلام اعضای این کمیته شامل پرویز پرستویی ، کمال تبریزی و رضا میرکریمی کمک های جمع آوری شده هفته آینده طی سفر هنرمندان به مناطق حادثه دیده اهدا خواهد شد .
رضا کیانیان ، کمال تبریزی ، مجید مجیدی ، مهدی فخیم زاده ، رویا تیموریان ، پرویز پرستویی ، محمد مهدی عسگرپور ، رضا میرکریمی ، حامد بهداد ، حسن پورشیرازی ، همایون اسعدیان ، نگار جواهریان ، فاطمه معتمدآریا ، فرهاد توحیدی ، مسعود رایگان و ... از جمله سینماگران حاضر در این برنامه خواهند بود .
ستاد کمک رسانی سینماگران از عموم مردم برای شرکت در این برنامه دعوت بعمل آورد.
امروز: بر اساس آخرین گزارش ها، ۷۶ زندانی سیاسی تا بامداد پنجشنبه آزاد و ۹ زندانی سیاسی نیز شامل تخفیف در مجازات خود شده اند. این اسامی شامل ۷ زندانی از بند زنان، ۶۹ زندانی بند ۳۵۰، قاسم شعله سعدی که محکومیتش به پایان رسیده و همچنین ۹ زندانی است که مشمول تقلیل و تخفیف مجازات شده اند.
به گزارش کلمه، دهها زندانیان سیاسی آزاد شده از بند ۳۵۰ اوین شامگاه روز چهارشنبه در میان بدرقه زندانیان سیاسی و همراهان دیگرشان با شعار "یاحسین میرحسین" و سر دادن سرود "ای ایران" و "یار دبستانی" از زندان آزاد شدند. ۹ زندانی دیگر این بند نیز شامل تقلیل یا تخفیف در بخشی از محکومیت خود شده اند.
صبح روز چهارشنبه دادستان اعلام کرده بود ۱۳۰ نفر از زندانیان سیاسی که ۹۰ نفر از آنان در حال حاضر در زندان هستند مشمول ضوابط عفو و بخشودگی قرار گرفته و به زودی آزاد خواهند شد.
بر اساس این گزارش حکم های شلاق این زندانیان اجرا و از آنان که در حکم خود جریمه های مالی داشته اند تعهد پرداخت آن ها اخذ شده است.
۱۳ زندانیان سیاسی محبوس در بند مورد تعزیر شلاق قرار گرفته اند. ۱۳ زندانی ای که نام ۶ تن از آنان در بین آزاد شدگان دیده می شود.
همچنین بسیاری از این زندانیان سیاسی که به گفته ی دادستان مشمول عفو و رافت قرار گرفته و آزاد شدند دوران انتهایی محکومیت خود را می گذراندند و بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی با حبس های سنگین همچنان در زندان های اوین و رجایی شهر و بهبهان و تبریز و اهواز و... بی مرخصی و بعضا بدون ملاقات حضوری به سر می برند.
در حالی که در سه سال اخیر بارها دلسوزان نظام به مقام های فعلی توصیه کرده بودند زندانیان سیاسی را آزاد کنند و تنش های سیاسی را کاهش دهند، این توصیه ها مورد توجه قرار نمی گرفت و بسیاری از کسانی که با وجود بی گناهی در دادگاه انقلاب به خاطر اتهامات سیاسی محکوم به حبس شده بودند مدت محکومیت خود را به طور کامل گذراندند و برخی از آنها هنوز هم در زندان اند.
پیش از این میرحسین موسوی در بیانیه ۱۷ خود ضمن بیان برخی راهکارهای برون رفت از بحران آزادی زندانیان سیاسی و احیای حیثیت و آبروی آنها را یکی از این راه حل ها دانسته گفته بود بنده یقین دارم که این اقدام نه به ضعف که به درایت نظام تعبیر خواهد گشت.
با این حال باید منتظر ماند و دید که آیا رویه مثبت آزادی زندانیان سیاسی هر چند دیرهنگام تا آزادی سایر زندانیان و محصورین و گشایش در فضای کشور ادامه می یابد یا خیر.
نام زندانیان سیاسی آزاد شده به شرح زیر است:
حمیدرضا ایزد یاری،
علیرضا اخوان،
بهنام نظری،
امیر بهمنی،
محسن پورضیایی،
محمدرضا پونکی،
حسن تبریزی،
محمدرضا تقی نژاد کاشانی،
امیراحسان تهرانی سخاوت،
حسین ثابت،
محسن جوادی افضلی،
آبتین جهانیان،
حمیدرضا خادم،
عبدالرضا دهقان،
سپهر ابراهیمی،
احمد ربیعی،
مهدی رضایی،
آرش ریکی،
علی سالم،
علیرضا سمیعی،
محمدحسین سهرابی راد،
ابراهیم شکوهی زاده،
حسام شهسواری،
کیوان شیرازی،
محمداسماعیل صحابه تبریزی،
سروش صفاوردی،
رضا عزیزی،
میکائیل عظیمی،
امیر مقامی فر،
علی اخوان،
سارنگ اتحادی،
ناصر آذر نیا،
معصوم فردیس،
مشتاق فروهرپاک،
عرفان قانعی فرد،
امیرعبدالله کاظمی،
محمدمهدی کریمان اقبال،
مهدی کوهکن،
علیرضا کیا،
امیر لطیفی،
فرزان متینی اصل،
رامین چاوشی،
رحمان بوذری،
شهاب دهقانی،
عادل محمدحسینی،
بیژن مرادی،
علی مصطفایی،
حمیدرضا مقدسی،
علی ملاحاجی،
علی ملیحی،
هومان موسوی،
رضا مولوی،
پوریا نادری،
نوید نزهت،
امید نوروزیان،
علی نظری،
مهدی فراهانی،
مزدک علی نظری،
اشکان الهیاری،
محمدجواد شاهپری،
فرشاد قربانپور شیخانی،
آرش رهایی مهر،
ایوب قنبرپوریان،
علی گودرزی،
مجتبی احمدی،
امیرعلی اقا یاری،
جواد راستجو،
علیرضا سمیعی،
هادی عرب اولادی،
حمزه کرمی
تخفیف بخشی از حبس:
رضا انصاری راد، یک دوم از باقیمانده حبس
سیدمحمود باقری، یک دوم از باقیمانده حبس
عبدالله جعفری، یک دوم باقیمانده حبس
جواد طوماری، یک دوم از باقیمانده حبس
محمدرضا گلی زاده اخلاقی، یک دوم از باقیمانده حبس
علی اکبر محمد زاده، یک دوم از باقیمانده حبس
امید خوارزمیان، دو سوم از باقیمانده حبس
کاظم معتمد، دو سال از حبس
احمد کریمی، دو سال از حبس
پیش از این نیز گزارش شده بود که نازنین خسروانی، صدف ثابتیان، مژگان محمدیان، شمیم زین العابدینی، اشرف علیخانی، معصومه یاوری و میترا عالی از بند زنان زندان اوین آزاد شده اند.
همچنین قاسم شعله سعدی و قسلانی پور، زندانیان سیاسی محبوس دربند ۳۵۰ زندان اوین نیز در این میان با پایان دوره محکومیت خود آزاد شد.
امروز: رئیس دادگاه فساد بزرگ مالی گفت که پرونده اعدامیهای فساد بزرگ اقتصادی بسته شده است.
ناصر سراج رئیس دادگاه فساد بزرگ مالی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که آقای اژهای گفتهاند که پرونده فساد اقتصادی هنوز بسته نشده، آیا این سخن به این معناست که ممکن است تعداد اعدامیها افزایش پیدا کند؟ اظهار داشت: پرونده اعدامیها بسته شده و سایر پروندهها هم بعداً رسیدگی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا در این پرونده دیگر اعدامی نخواهیم داشت، گفت: قاضی پرونده باید در مورد این مسئله تصمیمگیری کند.
امروز: دبیرائتلااف اسلامی زنان گفت: گرفتن فرصتها از زنان و ارائه طرحها و نظراتی که دایره انتخاب زنان را بستهتر و محدود ترمیکند توجیه اسلامی ندارد.
به گزارش ایلنا، توران ولی مراد با اشاره به تفکیک جنسیتی در دانشگاهها گفت: این طرح در حالی مطرح میشود که تحقیقاتی که نشان دهنده نتایج علمی آن باشد ارائه نشده وشاخصهای اندازه گیری جهت دستیابی به نقطه مطلوب مشخص نیست.
وی اسلامی شدن دانشگاهها با اجرای چنین طرحهایی را فقط یک ادعا دانست وافزود: اگر مسئولان میخواستند با اجرای این طرح، راههای جدید و امکانات بیشتری را برای دختران با ایجاد فرصتهای بیشترایجاد کنند جای تقدیر داشت اما میبینیم که اینگونه نیست.
دبیر ائتلاف اسلامی زنان با بیان اینکه از زمان اجرای این طرح با محدود کردن قدم به قدم دختران برای ورود به دانشگاه و تحصیل در رشتههای مورد علاقه شان روبرو شدهایم، افزود: براساس این روند، فرصت از دختران گرفته میشود و راههای انتخاب برای آنها بستهتر و تنگتر و حتی محرومیت بیشتر میشود.
وی تصریح کرد: امروز شاهد محروم کردن دختران در بسیاری از رشتهها در دانشگاههای مختلف هستیم که به طور حتم این معرفی از اسلام، اسلام برای شکوفایی و اسلام عدالتی که به دنبال آن هستیم، نیست.
ولی مراد با بیان اینکه بر اساس نگرش اسلام با در نظر گرفتن کلمه نفس واحده در قرآن، زن و مرد جایگاه برابر انسانی دارند، افزود: پس هر دو اجازه دارند ابزارهای رشد خود را داشته باشند و کسی اجازه ندارد جلوی زنان و دختران را از دست یابی به ابزارهای لازم بگیرد و مانع توانمندی زنان باشد.
وی ادامه داد: محروم کردن از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشتههای مورد علاقه و گرفتن این فرصتها از دختران تبعیض آمیز است این در حالی است که اسلام دین عدالت است.
دبیر ائتلاف اسلامی زنان با تاکید براینکه چنین طرحهایی ابتدا باید با نخبگان و کارشناسان از زوایای مختلف به بحث و بررسی گذاشته میشد، افزود: البته آن هم به گونهای که برای مردم قابل دسترسی باشد تا مردم تشخیص دهند که چه میخواهند و چه نمیخواهند، قدم اول که برداشته شد جای تصویب طرح در مجلس است تا به قانون تبدیل شود.
ولی مراد افزود: وقتی که این مراحل طی نشود دلیل بر این است که هم کار کارشناسی شده نیست و این طرح نه خواسته مردم که خواسته یک عده است که صندلیهای تصمیم گیری را در دست دارند.
به گفته وی در اسلام، انسان اعم از زن و مرد در مقابل خدا مسئول و پاسخگو است، بنابراین حق دارند تمامی امکانات و فرصتها را جهت فعال کردن تواناییهای خود در اختیار داشته باشد، تحصیل و کسب سرمایههای مادی و معنوی جهت انجام عمل صالح حق هر زن و مردی است.
امروز: هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در معاملات امروز پنج شنبه بازار تهران 783 هزار تومان بود که این رقم نسبت به روز گذشته 3 هزار تومان رشد داشت.
به گزارش ایرنا،هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید نیز امروز با 4 هزار تومان رشد قیمت در بازار نسبت به روز مذکور 782 هزار تومان معامله شد.
نرخ هر قطعه نیم سکه طلا نیز امروز با یکهزار تومان افزایش قیمت نسبت به روز مذکور، 391 هزار تومان و هر قطعه ربع سکه بهار آزادی نیز با چهار هزار تومان رشد قیمت نسبت به روز گذشته 199 هزار تومان معامله شد.
قیمت هر قطعه سکه گرمی نیز بدون تغییر قیمت نسبت به روز گذشته 114 هزار تومان اعلام شد.
هر گرم طلای 18 عیار ساخته نشده، امروز با یکهزار و 100 تومان رشد قیمت نسبت به روز مذکور 80 هزار و 600 تومان به متقاضیان عرضه شد.
قیمت هر اونس طلای جهانی نیز در پایان معاملات دیروز با 8 دلار افزایش قیمت نسبت به روز قبل از آن یک هزار و 602 دلار بود.
صرافان بازار ارز نرخ دلار را بدون تغییر قیمت، دو هزار و 120 تومان اعلام کردند و هر یورو نیز امروز با 8 تومان کاهش قیمت نسبت به روز گذشته دو هزار و 622 تومان بود.
نرخ هر پوند نیز امروز در بازار با10 تومان رشد سه هزار و355 تومان به خریداران عرضه شد.
امروز: اعتدال نوشت: هواپیمای حامل محمد رضا عارف ، معاون اول دولت خاتمی بیش از یکساعت در باند فرودگاه ریاض معطل بود تا جواب درخواست عارف از تهران برسد. ماجرا از این قرار بود؛ چند روز پس از پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات 84 ، ملک فهد پادشاه 85 ساله عربستان سعودی فوت کرد و بر اساس مناسبات دیپلماتیک باید هیاتی از دولت ایران برای مراسم خاکسپاری او به ریاض می رفت.
از آنجا که هنوز دولت نهم کاملا مستقر نشده بود و مطابق قانون ، معاون اول دولت قبلی باید مسوولیت امور را تا زمان تنفیذ حکم رییس جمهور جدید توسط رهبر معظم انقلاب و ادای سوگند در مجلس توسط رییس جمهور جدید بر عهده داشته باشد ، محمد رضا عارف همراه هیاتی کوچک راهی ریاض شد. اما هنگام بازگشت معاون اول دولت اصلاحات درخواستی از ساکنان جدید پاستور داشت.
عارف از مقامات جدید دولت پرسیده بود ؛ با توجه به نزدیکی به مکه مکرمه آیا امکان سفری نیم روزه به این شهر وجود دارد تا خود و هیات همراه محرم شده و به زیارت کعبه بروند ؟ پاسخ به این درخواست بیش از یکساعت طول کشید اما در نهایت با جواب منفی ، هواپیمای اختصاصی دولت به کشور بازگشت. نزدیکان احمدی نژاد پیغام داده بودند که هواپیما متعلق به بیت المال است و معاون اول دولت پیشین حق ندارد در ادامه یک سفر کاری به زیارت خانه خدا برود ولو این سفر چند ساعت بیشتر طول نکشد.
هفت سال پس از این واقعه، اجلاس اضطراری سازمان همکاری های اسلامی در مکه برگزار می شود و دکتر محمود احمدی نژاد به پاویون جمهوری اسلامی فرودگاه مهرآباد تهران آمده است. در فاصله یک ساعتی که فرایند حضور و مصاحبه و بدرقه رییس جمهوری طول می کشد ، وزرا و مسوولان بسیاری از نهاد ریاست جمهوری با زن و فرزند سوار همان جت 727 اختصاصی دولت می شوند تا راهی مکه مکرمه شوند. تعداد این مهمانان ویژه به حدی است که نام برخی خط می خورد تا صندلی برای نشستن آنان وجود داشته باشد.
سفر این تیم خانوادگی به مکه دو روز و یک شب زودتر از زمان اجلاس سازمان همکاری های اسلامی انجام می شود و البته هزینه محل اقامت و غذا این هیات چند ده نفره به عهده دولت جمهوری اسلامی است. هفت سال پیش دولت عدالت محور سفر چند ساعته یک مقام مسوول را به بهانه هزینه بنزین هواپیما از بیت المال لغو کرد، اما حالا هزینه میلیون دلاری آدم های بی ارتباط با اجلاس از بیت المال تاملی بر نمی انگیزاند.
گویا واجب است که وزیر راه، مسکن و شهر سازی ایران با آن بدن درد ناشی از تصادف در زیارت خانه خدا حاضر شود. کما اینکه این امر پدیده ای مسبوق به سابقه است و رسانه های کشور سفر خانوادگی احمدی نژاد حساس به بیت المال به نیویورک و پرداخت شبی 700 دلار برای هراتاق در هتل را به یاد دارند که البته با درآمد یک معلم دانشگاه سازگار نیست!
امروز: نزدیک به همه اعضاي كميسيون برنامه و بودجه مجلس بر احياي دوباره سازمان مديريت برنامه و بودجه كشور متفقالقول هستند كه البته اين موضوع به صورت كلي مطرح شده و نياز به بررسي تخصصي راهکارها و ايرادات و اشكالات دارد و موانع پيش روي اين طرح بايد شناسايي و مرتفع شود.
به گزارش تابناک، سعید زمانیان ضمن بیان این مطلب با تأکید بر اینکه موضوع برنامهریزی در کشور باید جدا اصلاح شود، افزود: برخی از اعضای کمیسیون بر این باورند که سامانه برنامهریزی در کشور برگرفته از برخی مسائل جانبی است که از جمله آنها، میتوان به تعریف پروژههای بدون داشتن اعتبارات لازم، پرداختن به پروژههایی که دارای اولویت نیستند و مواردی از این قبیل اشاره کرد؛ بنابراین، گویا در بحث برنامه و بودجه و نوع برنامهریزی و بودجهبندی در کشور، باید مسائل جدا بررسی و برنامه و بودجه در کشور بهینه شده و اثرگذاری خود را داشته باشد.
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، با بیان اینکه نهاد برنامهریزی و مدیریت کشور چه به نام سازمان باشد، چه معاونت زیر نظر معاون رئیسجمهور است، گفت: به علت این که دولت اعتقادی به تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ندارد، احیای آن بیفایده است و کمکی به حال کشور نمیکند.
بنا بر اصول قانون اساسی، حق انحلال و تشکیل سازمانها به عهده رئیسجمهور است. رئیسجمهور میتواند در صورتی که سازمانی کارایی لازم را نداشته باشد، آن را منحل کند و در غیر این صورت، سازمانی را تشکیل دهد. اگر دولت به تشکیل سازمان مدیریت و برنامه اعتقادی نداشته باشد، تشکیل این سازمان و انحلال معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی کمکی به کشور نمیکند
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: با انحلال سازمان مدیریت و برنامه و تشکیل معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور، حلقههای مهمی همچون شوراهای فرادستی و بالادستی، گم شد که نیاز به احیای این ساختار در سازمان برنامهریزی کشور است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه نیز معاون رئیسجمهور است و در شرایط کنونی هم که این سازمان به شکل معاونت اداره میشود، معاون رئیسجمهور حرف اول و آخر را میزند؛ یعنی با این تغییر نام، استقلال سازمان یا معاونت دستخوش تغییر نمیشود.
زمانیان در ادامه با اشاره به اینکه احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، دیرکردهای بودجه را میکاهد، خاطرنشان کرد: انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی به دیرکردهای دولت در ارائه لایحه بودجه دامن زده و طرح احیای این سازمان، موجب سازماندهی عملیاتها در تدوین قوانین برنامه و بودجه میشود. سازمان مدیریت و برنامهریزی، پیشینه بسیاری در امور برنامهریزی و ساختاری کشور دارد و قطعاً انحلال این سازمان در دولت نهم، پیامدهایی خواهد داشت.
نماینده مردم شهر کرد در مجلس شورای اسلامی یا بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی در حد معاونت اداره شود یا ریاستی مستقل داشته باشد در اجزا، ساختار و عملکرد آن تأثیرگذار است، گفت: برای چنین دستگاه عظیمی که مسئولیت تدوین مهمترین برنامههای راهبردی کشور همچون قانون برنامه و بودجه را بر عهده دارد، تشکیلاتی منسجم ضرورتی انکارناشدنی است. البته با تغییر ساختار معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی به سازمان مدیریت و برنامهریزی، این سازمان مستقل از دولت نخواهد بود، چراکه پیش از این هم این سازمان با ریاست معاون رئیسجمهور اداره میشد و این مسأله طبیعی به شمار میآید. این که سازمان مدیریت و برنامهریزی باید مستقل از دولت عمل کند، سخن کارشناسی نیست، چراکه تدوین بودجه باید با همیاری و همکاری دولت انجام شود.
امروز: دبیرکل جمعیت اسلامی زنان پیرو حضرت زهرا گفت: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها باید قبل از پیاده شدن، به صورت پایلوت در یک شهر، دانشگاه مشخص وبرای یک دوره معین به صورت پایلوت اجرایی شود.
به گزارش ایلنا، فاطمه ایلشاهی در نشست خبری ائتلاف زنان اسلامی که به منظور بررسی تفکیک جنسیتی دردانشگاهها برگزار شد، گفت: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها نیاز به یک کار فکری و دقیق دارد و انجام این کار نیاز به گذراندن این مراحل دارد.
وی خاطرنشان کرد: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها بدون کار مطالعاتی، توان و انرژی جامعه را ضعیف میکند و ممکن است برای خود نظام هم تبعاتی داشته باشد.
دبیرکل جمعیت اسلامی زنان پیرو حضرت زهرا ادامه داد: بهتر بود که تفکیک جنسیتی در دانشگاهها با شاخصهایی اندازه گیری میشد و با در نظر گرفتن نتایج آن بیان و اجرایی میشد.
ایلشاهی با تاکید بر اینکه تفکیک جنسیتی باید به صورت پایلوت اجرایی میشد، افزود: در یک شهر، دانشگاه معین و دریک دوره محدود باید این طرح پیاده میشد و بعد نتایج آن مورد مطالعه و بررسی قرارمی گرفت.
به گفته دبیرکل جمعیت اسلامی زنان پیرو حضرت زهرا باید پیشرفت درسی، میزان فساد اخلاقی، آمار ازدواج و طلاق نیزدر این تحقیقات مورد بررسی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر نتایج این مطالعه خوب باشد باید به عنوان الگو نه تنها درایران بلکه برای کل دنیا معرفی شود.
ایلشاهی با بیان اینکه در این صورت این نتایج برای همه قابل قبول خواهد بود و دیگر مردم در تلاطم قرار نمیگیرند، افزود: حتی نتایج تحقیقات را میتوان در دفترچههای کنکور اعلام کرد و دانشجویان خود رشته و دانشگاههای تفکیک جنسیتی را انتخاب کنند.
دبیرکل جمعیت اسلامی زنان پیرو حضرت زهرا تاکیدکرد: بدون مطالعه و کارکارشناسی نباید تصمیمات عجولانه بگیریم زیرا نتیجه مطلوبی نخواهدداشت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر