-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مرداد ۲۶, پنجشنبه

Latest News from 30Mail for 08/16/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1391/5/25
  • روح‌الله شهسوار
    روح‌سوار

    بیشتر کسانی که به طور واقعن "خودجوش" در جریان زلزلهء غم انگیز آذربایجان فعال شدند و نبض جریان را در دست گرفتند،  همانهایی هستند که در بحبوحهء رخدادهای پس از انتخابات ۸۸ از بهترین و فعال ترین "سبزها" بودند. همین امر، خود مهمترین سند بر زنده بودن جنبش سبز هست. مگر "جنبش"  غیر از همین چیزهایی است که این روزها می بینیم؟ و مگر ما از جنبش سبز غیر از اینها می خواستیم. ما یک جامعهء بهتر و یک زندگی انسانی تر می خواستیم. خب بفرمایید. از این بهتر!؟ از این همدلی بیشتر. تازه! همهء اینها وقتی است که حاکمیتِ کودتایی تمام تلاشش را کرد تا با سرپوش گذاشتن روی فضای رسانه ای، از خیزش خودجوش مردمی و همبستگی اجتماعی ما جلوگیری کند. اما نتوانست. گویا حاکمیت بیشتر از ما می داند که چه کارهایی از دستمان بر می آید. اما نتوانست جلوی موج انسانی مردم را بگیرد.
    نمی گویم که حاکمیت به مرگ زلزله زدگان راضی بود. نه اینطور نبود و نیست. هرچند که برای بخش های زیادی از سران قدرت و اقتدار،  جان مردم در برابر حفظ جایگاه قدرتشان کم ارزش تر است و قبلن هم این را نشان داده اند. ولی اگر از دستشان بر می آمد،  دوست داشتند تا ما در خانه می ماندیم و آنها با ماشین حکومتی شان، سر و ته بحران را به هم می آوردند و جلوی خسارتهای بیشتر را می گرفتند. ولی نشد. ماشین حکومتی اسقاطی تر از این حرفهاست.
    خلاصه اینکه همانطور که حماسهء ۲۵ بهمن ۸۹ میخِ خیمیهء جنبش سبز را محکم در میدان سیاست کوبید، حماسهء آذربایجان در چهره ای دیگر، توان بالای این جنبش سیاسی اجتماعی را در عرصه ها و سپهرهای دیگر  نشان داد. سپهرِ همبستگی اجتماعی.

    *نیاز به یادآوری نیست که جدال ما با اقتدارگرایان در حوزۀ حقوق و خواسته های سیاسی-اجتماعی مردم هنوز پا برجاست و برای بدست تثبیت کردن فضای مردم سالارانه در ساختار سیاسی حاکم، همچنان باید تلاش کنیم.


     
     

    1391/5/25
  •  

    بهمن دارالشفایی
    آق بهمن

    خسرو منصوریان، سرپرست انجمن احیا و از اعضای نهضت آزادی : "من بیش از ۷۰ سال سن دارم و بیش از ۵۰ سال در زلزله‌های مختلف از زلزله خراسان و طبس تا بقیه را بوده‌ام. همیشه مردم کمک کرده‌اند، اما تاکنون این شدت از حمایت از سوی مردم را ندیده بودم."

    میرحسین موسوی:‌ "یک موقعی ما دردها را حس نمی‌کردیم. اما الان همه‌ ملت دردها را حس می‌کنند. من فکر می‌کنم در این دمیدن حس، جنبش سبز نقش داشته است."
     
    * تیتر از سی‌میل

     
     

    1391/5/25
  •  

    سین‌جیم

    بچه بودم یا نوجوان؟ رادیو برنامه ای داشت که تیتراژش صدای شلاق بود و ضجه ی زن ها. شاید شرح شکنجه های ستمشاهی بود مثلا. صدای شلاق ها تن کودکانه ام را می لرزاند. شاید یاد بابا و عموم می افتادم. آن روزها نمی دانستم بابا را توی زندان هشت ساعت روی تخت شلاق خوابانده اند؛ منتظر شلاق. و نزده اند. همین را هم تازگی برام تعریف کرد. شاید چون پایانش به نزدن می رسید. اما من، حالا که خودم تجربه ی هشت ساعت انتظار، رو به دیوار زندان را دارم، می توانم بفهمم هشت ساعت منتظر شلاق ماندن از هشتاد ضربه خوردن سخت تر است. بی تردید. حالا اخبار گر و گر خبر شلاق زدن ها را می شمرد. شصت و هشتاد و هفتاد و شش. و شمارش شلاق ها تنِ زنانه ام را می لرزاند و هر چه زنانگی است با خود می برد.

    * تیتر از سی‌میل


     
     

    1391/5/25

     

    حامد قدوسی
    یک لیوان چای داغ

    این عکس نکته‌ای در دل خودش دارد. همه روستا تخریب شده و فقط مدرسه نوساز برجا مانده است.

    Madrese.jpg
    (منبع)


    مقاوم‌سازی همه ساختمان‌های یک منطقه نیاز به صرف منابع عظیمی دارد. اولویت باید این باشد ولی خب پیش از تکمیل این اولویت می‌توان به سیاست مفید دیگری که بهینه دوم (Second Best) باشد فکر کرد.

    می‌توان سیاستی گذاشت که هر مرکز جمعیتی باید به ازای جمعیت مشخصی (مثلا هزار نفر) حتما باید یک مرکز خدمات عمومی (Community Center) دومنظوره مقاوم در مقابل زلزه یا سیل داشته باشد. این مرکز می‌تواند مثلا مدرسه یا خانه بهداشت یا مسجد روستا باشد. در زمان مدیریت بحران و روزهای بعد از حادثه مطلوبیت حاشیه‌ای یک مرکز سالم برای خدمت‌رسانی بسیار بالا است و لذا سرمایه‌گذاری این چنینی بازده بسیار بالایی دارد.


     
     

    1391/5/25
  • بنفشه
    آبی

    شاهین و یک سری از بچه های دانشگاه شان، مثل خیلی های دیگر که این روزها سعی می کنند به هر ترتیب سهمی داشته باشند- هرچند کوچک- در برداشتن  درد و رنجی که این روزها بر سر مردمان آذربایجان مان آوار شده است، هر روز با کمک های مردمی که جمع می کنند به روستاهای زلزله زده سر می زنند. دیشب مهمان مردم روستای ورزقان بودند. امروز صبح تعریف می کرد از مردم مصیبت زده ای که کمر خم نکرده اند در زیر مصیبتی که یکباره خانه هایشان را ویران کرده است. از مردمی می گفت که باوجود آنکه این روزها نیازمندند به مایحتاج روزانه شان، اما همچنان نگران ساکنین دیگر روستاهای زلزله زده هستند و مدام از کسانیکه برای کمک آمده اند می پرسند که آیا به دیگر روستاها هم سرزده اند یانه؟ که خبر دارند که به فلان روستا هنوز دمپایی نرسیده است یا به کنسرو غذا و آب نیاز دارند. از پیرزنی می گفت که هنگام گرفتن قابلمه ازشان از کوفته هایی که می پزد تعریف کرده و گفته خانه ها و روستا را که دوباره ساختیم، بیایید یک روز در همین ظرف ها برایتان غذای محلی می پزم. از مغازه دارانی می گفت که اجناس و اقلام موردنیاز مردم زلزله زده، را مجانی  با سخاوت اهدا می کردند یا از مرد راننده وانتی می گفت که از بعد از ظهر تا نیمه های شب پابه پای آنها مشغول به کمک بوده و  آخر هم نه کرایه ای گرفته و نه حتی راضی شده پول بنزینش را از کمک های نقدی که جمع کرده اند، بپردازند و قسمشان داده که مدیونند اگر در روزهای بعد هم خبرش نکنند برای رفتن به مناطق زلزله زده. 
     
    دلم پر میزند این روزها برای رفتن به آذربایجان. برای اهر که می دانم این روزها، روزهایش گرم است و شب هنگام میشود مثل چله زمستان. برای خانه کاهگلی ای که چند روزی را تابستان  گذشته میهمانش بودیم و شنیده ام به کل خراب شده است.  دلم شور میزند برای بچه هایی که این روزها سقف بالای سرخود را از دست داده اند و  تنها مأمن گرمی که برایشان باقی مانده است آغوش پدر و مادرهایشان است اگر آن هم برایشان هنوز مانده باشد. به شاهین گوشزد می کنم اسباب بازی و دفتر نقاشی و مداد رنگی یادتان نرود. لباس هایی که برای بچه ها می خرید رنگ داشته باشد فقط رنگ های شاد. دمپایی هایی که می خرید رنگی باشند. رنگ های تند تند. دور رنگ های تیره و سیاه  را به کل قلم بگیرید. می گوید به چه چیزهایی فکر می کنی تو. زیر لب می گویم دنیای بچه های آذربایجان این روزها بیشتر از هرچیز به رنگ نیاز دارد. به امید. به اینکه بدانند دنیا همیشه هم اینقدرها  نامهربان نیست که این روزها نامهربانی می کند.
     
    * تیتر از سی‌میل

     
     

    1391/5/25


    گزارش‌‌ها از مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی حاکی است که سپاه پاسداران با «امنیتی کردن جو» این مناطق، انبار و توزیع کمک‌های ارسالی را در دست خود گرفته است.

    به گزارش وب‌سایت کلمه، سپاه از فیلم‌برداری و عکس‌برداری توسط خبرنگاران در این مناطق جلوگیری می‌کند.

    حسن قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، روز چهارشنبه ۲۵ مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر علت جمع‌آوری آذوقه توسط نیروهای سپاه در این مناطق را تلاش برای «توزیع درست» این کمک‌ها عنوان کرد.

    وی در این مورد گفت: «سپاه پاسداران و هلال احمر و کمیته امداد تمامی کمک‌ها را جمع کرده تا به صورت واحد به درستی توزیع شود.»

    این در حالی است که خبرنگار وب‌سایت «کلمه» که روز چهارشنبه ۲۵ مرداد به مناطق زلزله‌زده اهر، ورزقان و هریس اعزام شده از «توزیع نادرست» کمک‌ها توسط سپاه و ایجاد «درگیری و عصبانیت» به خاطر «رفتار تند برخی از نیروهای سپاه» در این مناطق خبر می‌دهد.

    در همین زمینه یکی از آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در ورزقان به خبرنگار «کلمه» گفت: «تمام کمک‌های ارسالی از بخش‌های مختلف، حتی کمک‌هایی که گفته می‌شود از ترکیه رسیده، را سپاه می‌گیرد و انبار می‌کند. طبق گفته او، حتی نمایندگان هلال احمر هم می‌نشینند نگاه می‌کنند و وقتی به آنها می‌گوییم شما چرا کاری نمی‌کنید، می‌گویند سپاه نمی‌گذارد.»

    او با اشاره به «برخوردها و کتک‌کاری‌هایی» که در مواردی برای دریافت کمک‌ها صورت گرفته، توضیح داد: «چون آقایان می‌آیند چند بسته پرت می‌کنند بین مردم و می‌روند، به خاطر همین مردم مجبورند بروند با زور قبل از رسیدن کمک‌ها به انبارها و ذخیره شدن آن از سوی سپاه، آنها را بگیرند.»

    وب‌سایت کلمه در ادامه می‌نویسد که «برخی مسئولان دولتی و بدتر از آنها برخی نیروهای سپاه، با وجود زحماتی که می‌کشند، به نوعی با مردم رفتار می‌کنند که نتیجه‌ای جز عصبانیت و در مواردی درگیر شدن آنها ندارد».

    به گزارش خبرنگار اعزامی «کلمه» به مناطق زلزله‌زده، مردم این مناطق که با مشکلات این حادثه روبه‌رو هستند «تحمل برخوردهای نظامی و سخت‌گیرانه را ندارند» و «رفتار نیروهای سپاه پاسداران که گاهی به تندی هم می‌گراید، خشم برخی از مردم منطقه را برانگیخته‌ است».

    وب‌سایت «کلمه» روز چهارشنبه در ادامه گزارش خود نوشت در حالی که در روزهای گذشته خبرنگاران و تصویربرداران می‌توانستند آزادانه در منطقه به کار خود برسند، «مشخص نیست جلوگیری از فعالیت آزادانه دوربین‌ها که از امروز آغاز شده با چه توجیهی صورت می‌گیرد».

    در همین روز رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص ممنوع بودن کار عکاسان و خبرنگاران خارجی در مناطق زلزله‌زده به مهر گفت: «از این موضوع اطلاعی ندارم ولی مجوز آنها توسط وزارت ارشاد صادر می‌شود.»

    منبع: کلمه و رادیو فردا

     


     
     

    1391/5/25

    غلامحسین مسعودی ریحان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: «عدم تسلیت رئیس جمهور به مردم داغدار آذربایجان بخصوص شهرستانهای زلزله دیده اهر هریس و ورزقان نشان از این دارد که وی دربرابر ملت خود آنگونه که انتظار می‌رود احساس مسئولیت نمی‌کند.»

    آقای مسعودی ریحان افزوده است: «نمی‌دانم که فوت مادر رئیس جمهور سیرالئون تا چه اندازه واجب و ضروری بوده که وی شخصا برای رئیس جمهور سیرالئون پیام تسلیت می‌فرستد.»

    منابع خبری روز گذشته گزارش داده بودند که در پیامی خطاب به ارنست بای کروما، رئیس جمهوری سیرالئون، در گذشت مادر وی را تسلیت گفته است.

    این در حالی ست که با گذشت چهار روز از زلزله مرگبار شهرستان‌های اهر و ورزقان تا کنون محمود احمدی‌نژاد به صورت رسمی پیامی درباره این زلزله منتشر نکرده است.

    این زلزله به گفته مقام‌های رسمی سبب کشته شدن ۳۰۰ نفر و مجروح شدن حدود ۵۰۰۰ نفر شده است اما منابع غیر رسمی آمار کشته شدگان و مجروحان را فرا‌تر از این آمار عنوان کرده‌اند.

    آقای مسعودی ریحان تصریح کرد که این مردم زلزله زده از قشر آسیب پذیری بودند که محمود احمدی‌نژاد «همواره شعار آنان را در برقراری عدالت برای محرومان مطرح می‌کرده است.»

    نماینده مردم اهر در مجلس هشتم همچنین افزود سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران، در حادثه‌ای مشابه در اردبیل طی زمان ریاست جمهوری خود «این احساس را کرد که باید در میان مردم روستا حاضر شود و از مردم این مناطق در آن شرایط سخت دلجویی کند ولی به نظر من احمدی‌نژاد چنین احساسی را ندارد و می‌بینیم که حتی شخصا از فرستادن یک پیام تسلیت ساده برای مردم شریف آذربایجان دریغ کرد.»

    محمود احمدی‌نژاد دو روز پس از وقوع زلزله مرگبار در آذربایجان شرقی برای حضور در نشست فوق‌العاده سران سازمان همکاری کشورهای اسلامی در عربستان راهی این کشور شده است.

    زلزله ۶/۲ ریشتری روز شنبه در شهرستان اهر اذربایجان شرقی در ۲۰۰ سال گذشته در این منطقه بی‌سابقه بوده است.

    منبع: ایلنا


     
     

    1391/5/25

    نادیا دلدار گلچین، بازیگر سینما و تلویزیون ایران، بامداد روز چهارشنبه (۲۵ مردادماه) در بیمارستان عرفان تهران درگذشت.

    خانم دلدار گلچین در هنگام مرگ ۵۲ ساله بود.

    این بازیگیر ایرانی سال‌ها با بیماری کلیه دست و پنجه نرم می‌کرد و از ۹ روز پیش (دوشنبه ۱۶ مردادماه) به دلیل ایست قلبی در کما به سر می‌برد.

    خانم دلدار گلچین فعالیت سینمایی خود را از سال ۱۳۶۹ با فیلم ابلیس آغاز کرده بود.

    در کارنامه هنری خانم دلدار گلچین، بازی در فیلم‌هایی چون "روسری آبی" و "دختری با کفش‌های کتانی" دیده می‌شود.

    وی در هفت مجموعه تلویزیونی از جمله "کهنه سوار" نیز به ایفای نقش پرداخت.

    نادیا دلدار گلچین که فرزند نادر گلچین، خواننده سر‌شناس ایرانی ست، دارای مدرک دیپلم موسیقی از هنرستان عالی موسیقی نیز بود.

    منبع: ایسنا


     
     

    1391/5/25

    بانک مرکزی ایران اعلام کرد که میزان نقدینگی در این کشور طی سه ماهه نخست سال جاری از مرز ۳۷۴ هزار میلیارد تومان گذشته است.

    به گزارش ایسنا، میزان نقدینگی در ایران از پایان سال ۱۳۹۰ تا پایان سه ماهه تخست سال ۱۳۹۱ حدود ۲۲هزار میلیارد تومان رشد داشته است.

    این میزان نقدینگی یک رکورد در بازار سرمایه ایران محسوب شده و نشان دهنده ناموفق بودن برنامه‌های بانک مرکزی این کشور در جمع آوری نقدینگی از بازار به شمار می‌رود.

    بانک مرکزی ایران سال گذشته برنامه‌هایی از جمله افزایش سود بانکی را برای جمع آوری نقدینگی از بازار انجام داده بود اما از زمان اجرای این برنامه‌ها تاکنون، نقدینگی در ایران حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان بیشتر شده است.

    بسیاری از تحلیلگران اقتصادی، تزریق سریع و بدون برنامه پول نفت به اقتصاد توسط دولت را دلیل افزایش بی‌سابقه نقدینگی در ایران عنوان کرده‌اند.

    افزایش تورم یکی از پیامدهای آشکار افزایش نقدینگی به شمار می رود.

    در حالی که منابع دولتی از نرخ تورم حدود ۲۰ درصدی در اقتصاد ایران صحبت می‌کنند اما منابع غیر دولتی می‌گویند که تورم در ایران طی سال گذشته به بیش از ۳۳ درصد رسیده است.

    منبع: ایسنا

    مرتبط:

    محمدرضا خباز: نقدینگی ۳۰۰ درصد افزایش داشته است

    "قدرت خرید مردم ۴۰درصد کاهش یافته است"


     
     

    1391/5/25

    نماینده رهبر ایران در استان آذربایجان شرقی می‌گوید بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، هزینه بازسازی مناطق زلزله زده این استان ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

    به گزارش ایسنا، آیت الله مجتهد شبستری که از اردوگاه بازماندگان زلزله اهر دیدن می‌کرد ابراز امیدواری کرد با اختصاص اعتبار لازم از سوی دولت و کمک‌های مردمی، وضعیت اسکان زلزله زدگان بهتر شود.

    زلزله‌های روز شنبه در شهرستان‌های اهر و ورزقان به گفته مقام‌های دولتی تاکنون ۳۰۶ کشته برجای نهاده است اما منابع غیر دولتی آمار کشته شدگاه را فراتر از این آمار عنوان کرده‌اند.

    زلزله ۶/۲ ریشتری روز شنبه آذربایجان، شدید‌ترین زلزله در این منطقه طی ۱۰۰ سال گذشته بوده است.

    منبع: ایسنا


     
     

    1391/5/25

    مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران، می‌گوید مردم ۷۰ درصد هزینه‌های سلامت را از جیب خودشان پرداخت می‌کنند.

    به گزارش ایسنا، خانم وحید دستجردی گفته است که مردم ۵۴/۶ درصد هزینه‌های سلامت را (به طور مستقیم) پرداخت می‌کنند و «اگر بخشی از هزینه‌های سلامت که مردم به عنوان حق بیمه پرداخت می‌کنند را به این ۵۴، ۶ درصد اضافه کنیم مشاهده می‌کنیم که حدود ۷۰ درصد هزینه‌های سلامت را مردم می‌پردازند.»

    خانم وحید دستجردی این موضوع را «ظلم به مردم» توصیف کرد.

    بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قرار بود تا پایان سال ۱۳۸۸ سهم هزینه‌های درمانی افراد به ۳۰ درصد و سهم دولت به ۷۰ درصد برسد که این اتفاق تا کنون رخ نداده است.

    پیشتر دکتر شهاب الدین صدر، رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران، گفته بود که هزینه‌های سلامت در ایران پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است.

    وزیر بهداشت ایران البته می‌گوید که هزینه‌های پرداختی سلامت از جیب مردم با اجرای طرح پزشک خانواده کاهش خواهد یافت.

    وی به میزان این کاهش اشاره‌ای نکرد.

    منبع: ایسنا

    مرتبط:

    رواج «زیرمیزی» در نتیجه ناتوانی دولت در تامین هزینه‌های سلامت و درمان

    ۸۰ درصد بیمارستان‌های تهران درصورت وقوع زلزله تخریب می‌شوند

    وزیر بهداشت: روابط دانشگاهی با بریتانیا و آمریکا محدود شد


     


    شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر

    خبرهاي گذشته