-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مرداد ۲۷, جمعه

Latest Posts from Iran Dar Jahan for 08/17/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رهبری اسرائیل خود را برای حملۀ نظامی به ایران در هفته های آینده به هدف متوقف کردن برنامۀ اتمی این کشور مصمم نشان می دهد. اما در صورت چنین حمله ای اسرائیل فقط خود را دارد – و به متحدش ایالات متحده بی اعتماد است. تکروی پیامدهای ویرانگری دارد.

نگرانی دربارۀ یورو و نبردهای بی امان در سوریه راه نگاه را بر اوج گیری بحران بر سر برنامۀ هسته ای ایران بسته است. این اوج گیری پیامد پیشرفت های ایران در ماه های گذشته و واکنش اسرائیل به آنهاست. رئیس سابق موساد افرایم هالوی تازگی در مصاحبه ای گفت: «من اگر جای ایرانی ها باشم خیلی نگران می بودم.» به باور هالوی ممکن است به زودی اسرائیل حملۀ نظامی کند.

اما چرا ظاهراٌ اینقدر مبرم است که اسرائیل باید در هفته های آینده دربارۀ حمله فکر کند؟ و آیا گزینۀ نظامی در واقع تنها گزینۀ جدی برای واداشتن ایران به کنار گذاشتن برنامۀ اتمی خود است؟

آژانس بین المللی انرژی اتمی در مه دربارۀ آخرین وضعیت برنامۀ ایران گزارش داد: میزان اورانیوم با غلظت سه درصد به ۶۱۹۷ کیلوگرم می رسد. اگر قرار باشد غلظت این مقدار اورانیوم را برای استفاده در سلاح به ۹۰ درصد برسانند به تولید دست کم پنج بمب اتمی خواهد رسید. در راه این هدف ایران تاکنون حدود ۱۴۵/۶ کیلوگرم را تا بیست درصد غنی کرده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در نوامبر برای آنهایی که هنوز تردید دارند آیا ایران با این وجود برنامۀ خود را محدود به استفادۀ صلح آمیز از انرژی اتمی می کند به مجموعه اقدام هایی اشاره کرده بود که هدف از آنها به باور آژانس تنها ساخت سلاح هسته ای است.

ناکامی راه سیاسی به علت نا قرینگی هدفهاست

اگر در نظر آوریم که هدف وزیران خارجۀ آلمان و فرانسه و انگلیس در حدود نه سال پیش این بود که ایران را از غنی سازی منصرف کنند می توان اکنون تنها این نتیجه را گرفت که تلاش برای واداشتن ایران از راه سیاسی در این فاصله ناکام مانده است.

نتیجۀ کشمکش سیاسی هرچه می خواهد باشد: ایران در این صورت به میزان کافی مادۀ شکاف پذیر و دیگر دانش فنی را دارد که برای تولید سلاح لازمند. ایران از ابتدا نشان داده عزمش جزم است که به عنوان امضا کنندۀ پیمان جلوگیری از گسترش سلاح های اتمی از حق غنی سازی خود استفاده کند – بدون اینکه به تکلیف های خود، برای نمونه ایجاد امکان نظارت، پایبند باشد.

دلیل اصلی این ناکامی در نا قرینگی هدف های طرف های درگیر است. ایران می خواهد در زمینۀ چرخۀ سوخت هسته ای استقلال کامل داشته باشد به گونه ای که به این منظور قادر باشد اورانیوم غنی سازی کند. این کشور از این هدف در این سالها ذره ای کوتاه نیامده است.

نتیجۀ کشمکش سیاسی هرچه می خواهد باشد: ایران در این صورت به میزان کافی مادۀ شکاف پذیر و دیگر دانش فنی را دارد که برای تولید سلاح لازمند. ایران از ابتدا نشان داده عزمش جزم است که به عنوان امضا کنندۀ پیمان جلوگیری از گسترش سلاح های اتمی از حق غنی سازی خود استفاده کند – بدون اینکه به تکلیف های خود، برای نمونه ایجاد امکان نظارت، پایبند باشد.

ایران به زمان احتیاج دارد – و تن به مصالحه نخواهد داد

ایران برای رسیدن به هدف خود زمان می خواهد و تا آن موقع آمادۀ انجام مصالحه نیست. آنگونه که می دانیم این موضع مانع این کشور نشده که با غرب «مذاکره کند»، به ویژه آنجا که معلوم بوده بهای موضعی آشتی ناپذیر خیلی بالا نیست. و جمهوری اسلامی اینگونه توانست و می تواند برنامه اش را ادامه دهد – و آنهم به نحوی توجه برانگیز.

اتحادیۀ اروپا و آمریکا حق ایران را برای داشتن برنامۀ هسته ای صلح آمیز نفی نمی کنند، اما در عین حال اصرار دارند تهران مدارکی ارائه کند که نشان می دهد ماهیت برنامۀ اتمی این کشور صلح آمیز است. تا امروز این اتفاق نیفتاده است.

برخلاف ایران، غرب بر پیداکردن راه حل سریع بحران پای می فشرد. با توجه به این نا قرینگی منافع تعجبی ندارد که پیشرفتی به چشم نمی خورد. راه حل سیاسی آنگاه بختی خواهد داشت که ایران در شیوۀ کنونی خود مزیتی نبیند. با تأسف باید گفت در راه رسیدن به این هدف بیش از حد آهسته فشار را با برقراری تحریم بالا بردند.

ناتانیاهو و باراک در عزم جزم خود جای تردید باقی نمی گذارند

برخی ناظران آمادگی ایران را برای از سرگیری گفتگوها در آوریل گذشته به عنوان نشانه ای تعبیر کردند که تهدید نظامی اسرائیل و نیز تحریم های شدیدتر، رهبری ایران را به بررسی مجدد ترغیب کرده اند. با وجود خوش بینی اولیه، دور کنونی گفتگوها در سطح رسمی بدون نتیجۀ مؤفقِ ملموسی در ماهیت به پایان رسیده است ، اما طرف ها گفته اند که آمادگی ادامۀ گفتگوها را دارند.

برخلاف ایران، غرب بر پیداکردن راه حل سریع بحران پای می فشرد. با توجه به این نا قرینگی منافع تعجبی ندارد که پیشرفتی به چشم نمی خورد. راه حل سیاسی آنگاه بختی خواهد داشت که ایران در شیوۀ کنونی خود مزیتی نبیند. با تأسف باید گفت در راه رسیدن به این هدف بیش از حد آهسته فشار را با برقراری تحریم بالا بردند.

نخست وزیراسرائیل بنیامین ناتانیاهو و وزیر دفاع این کشور ایهود باراک ادامۀ گفتگوها را بی نتیجه می دانند. این دو براین باورند هرچه دورِگفتگوها بیشتر به طول بکشد به همان میزان این خطر بالا می رود که ایران برنامۀ اتمی خود را ایمن کند و در نتیجه بر تهدید موجودیت اسرائیل افزوده می شود. اینان در اظهارات اخیر خود تقریباٌ جای تردید باقی نگذاشته اند که مصمم هستند در هفته های آینده اقدام نظامی کنند. به باور اینان اسرائیل به هیچ رو نمی تواند با گزینۀ پذیرش ایران اتمی سرکند.

در نتیجه طبق اصلِ، اسرائیل نمی تواند به کسی جز خودش تکیه کند، امکان دیگری غیر از بمباران ایران باقی نمی ماند. و مادام که می توان به هدف های مورد نظر در ایران برای متوقف کردن برنامۀ اتمی این کشور حمله کرد باید اسرائیل از امکان های محدود نظامی خود استفاده کند. هر چقدر بیشتر منتظر شوند به همان میزان اسرائیل بیشتر به آمریکا و منافعش وابسته می شود.

دولت اسرائیل به اوباما بد گمان است

ناتانیاهو و باراک با موضع خود، با وجود نگرانی رهبران ارتش، نشان می دهند که به رئیس جمهور آمریکا بدگمانند. رئیس جمهور درخواست زمان بیشتری دارد و می خواهد تا انجام انتخابات در نوامبر صبر کند. گفتنی است که اوباما خود را آشکارا به اسرائیل متعهد می داند و تاکنون بیشتر از دولت های دیگرِ آمریکا برای امنیت اسرائیل تلاش کرده است. اما این پرسش مطرح است که آیا تکروی اسرائیل واقعاٌ به نفع این کشور هست یا نه.

اسرائیل به آمریکا و اروپایی ها و دیگر کشورها وابسته است

ناتانیاهو با داشتن این احساس که رسالت دارد امنیت اسرائیل را حفظ کند باید نکته ای را در نظر داشته باشد: در صورت حملۀ نظامی مؤفق هم، اسرائیل به آمریکا و اروپایی ها و دیگر کشورها برای ادامۀ فشار بر ایران وابسته است. اگر قرار باشد – و باید فرض را بر این گذاشت - ایران دست به واکنش بزند حمایت سیاسی و نظامی بین المللی اهیت زیادی دارد. وجود چنین حمایتی بعد از اقدام یکجانبۀ اسرائیل، در حال حاضر به هیچ رو تضمین شده نیست.

در عین حال نباید فراموش کنیم اوباما گفته تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای پذیرفتنی نیست. برای از دست ندادن بیشتر وجهه و باور پذیری و به ویژه منافع آمریکا در منطقه، اوباما – اگر دوباره انتخاب بشود – باید دست به اسلحه بشود، در صورتیکه دست بالا تا سال ۲۰۱۳ راه حلی سیاسی به دست نیاید. یرای اسرائیل امکان دیگری نیست جز آنکه منتظر آمریکا بماند. هر تصمیم دیگری پیامدهای ویرانگر خواهد داشت.

* از: سیمون اشتاین / در: زود دویچه تسایتونگ

سیمون اشتاین، ۶۲ ساله، بیش از سه دهه در وزارت خارجۀ اسرائیل دیپلمات بود. از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۰۷ مسئولیت سفارت اسرائیل را در برلین برعهده داشت. اکنون این تاریخ دان و جمعی سابقِ یگان چترباز به عنوان مشاور کار می کند.


 


در تهران وضعیت آماده باش حاکم است. همواره تردید بیشتری به بقای حکومت اسد وجود دارد، در این فاصله اسد را در جهان عرب ظالم خون آشام می دانند. و ایران بخشی از مشکل است – یا بخشی از راه حل؟

ایران در زدن حرف های شداد و غلاظ کم نمی آورد. آیت الله خامنه ای تازگی بار دیگر به وسیلۀ فرستادۀ شخصیش به خودکامۀ سوریۀ بشار اسد پیغام داد: «ما هرگز سوریه را تنها نخواهیم گذاشت.» جمهوری اسلامی در خانه هفتۀ گذشته بعد از آنکه کوفی عنان میانگیر سازمان ملل لُنگ انداخته بود چندین کشور همفکر را در کنفرانسی برای بررسی اوضاع سوریه دور هم جمع کرد. اجتماع کوچک خواستار گفتگوی ملی و راه حل سیاسی برای بحران شد. در این گردهمایی علاوه بر سفیران روسیه و چین نمایندگانی هم از موریتانی و ونزوئلا و کوبا و بنین شرکت داشتند.

به همین شکل هم تأثیر بیانیۀ پایانی به سرعت دود شد و به هوا رفت.

اما گرچه ایران خود را در حد حرف به خارج همچنان مصمم نشان می دهد در داخل به بقای حکومت اسد تردید وجود دارد. یک دیپلمات غربی گفت: «نظرهای معقول وجود دارد و نظرهای افراطی، دقیقاٌ همان وجه مشخصۀ ایران.»

در این فاصله در تمام جهان عرب اسد را ظالم خون آشامی می دانند که مردم خود را قتل عام می کند. بر تعداد گروگان گیری از زائران ایرانی افزوده می شود، چهارشنبه در دمشق به سفارت جمهوری اسلامی شلیک شد. در حمص خبرنگار فرستندۀ تلویزیونی ایرانی العالم را ربودند. و شورشیان سوری در اینترنت یک لبنانی را نشان می دهد که اعتراف می کند تک تیرانداز حزب الله است.

بیش از سه دهه است که ایران و سوریه مناسبات نزدیک دارند. در جنگ اول خلیج فارس در فاصلۀ بین سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ بین صدام حسین و جمهوری اسلامی ایران، دمشق به عنوان تنها کشور عربی جانب ایران را گرفت. هر دو حکومت از آن زمان به بعد خود را به عنوان «محور مقاومت» در مقابل اسرائیل و نفوذ فزایندۀ آمریکا در منطقه می دیدند.

تَرَک های روزافزون بر پیکرۀ رهبری حکومت سوریه نیز که ناگهان بعد از فرار نخست وزیر قبلی این کشور ریاض حجاب آشکار شده ظاهراٌ هشداری برای تهران بوده است. اینگونه بود که رئیس جمهور محمود احمدی نژاد در ابتدای هفته غیرمنتظره به عربستان سعودی رفت و در مکه در کنار پادشاه سالخورده عبدالله عکس گرفت در حالیکه وزیرخارجه اش علی اکبر صالحی به اطلاع می رساند که مناسبات دو رقیب در خلیج فارس در راه بهتر شدن است.

اما در بحران سوریه، عربستان سعودی و ایران همچنان به سختی روی در روی هم ایستاده اند. سلطنت نفتی همراه با قطرِ کوچک و ثروتمند از شورشیان سوری با دادن پول و اسلحه حمایت می کند. ایران به اسدِ در تنگنا قرار گرفته اسلحه و فن آوری شنود می دهد، سپاه پاسداران در سوریه به عنوان مشاور نظامی فعال است.

برای کوفی عنان مستعفی ایران به علت نزدیکی سالیانش با سوریه «بخشی از راه حلِ» بحران بود، اما برای ایالات متحده و غرب جمهوری اسلامی «بخشی از مشکل» است. اینگونه بود که وزیر دفاع آمریکا لئون پانه تا سه شنبه رهبری ایران را متهم به دادن آموزش به شبه نظامیان مخوف حکومت بعثی (شبیحه) کرد و از «نقش فزایندۀ» ایران در سوریه سخن به میان آورد.

بیش از سه دهه است که ایران و سوریه مناسبات نزدیک دارند. در جنگ اول خلیج فارس در فاصلۀ بین سال های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ بین صدام حسین و جمهوری اسلامی ایران، دمشق به عنوان تنها کشور عربی جانب ایران را گرفت. هر دو حکومت از آن زمان به بعد خود را به عنوان «محور مقاومت» در مقابل اسرائیل و نفوذ فزایندۀ آمریکا در منطقه می دیدند.

برای کوفی عنان مستعفی ایران به علت نزدیکی سالیانش با سوریه «بخشی از راه حلِ» بحران بود، اما برای ایالات متحده و غرب جمهوری اسلامی «بخشی از مشکل» است. اینگونه بود که وزیر دفاع آمریکا لئون پانه تا سه شنبه رهبری ایران را متهم به دادن آموزش به شبه نظامیان مخوف حکومت بعثی (شبیحه) کرد و از «نقش فزایندۀ» ایران در سوریه سخن به میان آورد.

در ماه های گذشته واشینگتن تحریم هایی علیه یک فرماندۀ سپاه و نیز دو افسر بلند پایۀ پلیس برقرار کرده بود که ظاهراٌ به عنوان مشاور به دمشق رفته اند و در هماهنگی عملیات نظامی کمک کرده اند.

وزیرخارجۀ ایران تکذیب کرد: «ما به هیچ رو در امور داخلی سوریه دخالت نمی کنیم.» اما احتمالاٌ مصاحبۀ اسماعیل قاآنی جانشین به اصطلاح فرماندۀ یگان قدس سپاه پاسداران که واحد مخصوص سپاه برای عملیات برون مرزی است بیشتر به واقعیت نزدیک است. وی در آخرهای مه به خبرگزاری نیمه رسمی ایسنا گفت: «اگر جمهوری اسلامی نمی بود قتل عام های وحشتناک تری رخ می داد. با حضور فیزیکی جمهوری اسلامی در سوریه جلوی قتل عام های بزرگ گرفته شد.» چند ساعت بعد این متن از سایت ایسنا ناپدید شد.

* از: مارتین گِلین /در: دِرتاگس اشپیگل


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irandarjahan-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irandarjahan@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته