کلمه: محمدعلی رامین که به جرم جاسوسی بازداشت شده بود، بدون اشاره به اتهاماتش با تقدیر از رییس هیات دولت می گوید: احمدینژاد سرباز امام خامنهای است و او ولایتمدارترین مدیر اجرایی در جمهوری اسلامی است.
لفظ “امام” ابداعی این متهم پرونده جاسوسی است که چند ماه پیش بدنبال استعلام از وزارت اطلاعات برای دریافت نشریه، بازداشت شد ولی بدون هیچگونه اطلاع رسانی او هم اکنون آزاد است و مانند سایر مردان احمدی نژاد نه تنها در حاشیه امنیتی قرار دارد بلکه از انجام گفت و گو هم کوتاهی ندارد.
ادعای وی بر ولایتمداری احمدی نژاد آنجا خود را نشان می دهد که این نزدیکترین فرد به رهبری پس از تاکید آیت الله خامنه ای مبنی بر ادامه کار وزیر اطلاعات یازده روز خانه نشین شد.
احمدی نژاد که با حمایت قاطع رهبری به پاستور راه باز کرد، تنها رییس هیات دولتی است که بر خلاف درخواست رهبری مبنی بر برکناری رحیم مشایی از معاونت، او را به ریاست دفترش برگزید و هفده عنوان شغلی دیگر به او هدیه کرد. در حال حاضر نیز رحیم مشایی به همراه بقایی یکی دیگر از مردان احمدی نژاد که حکم انفصال از خدمات دولتی را از دیوان عدالت اداری دریافت کرد، رییس هیات دولت را در عربستان همراهی می کنند.
این مبدع هولوکاست که بواسطه تئوری خود ساخته اش، اعتبار بین المللی کشور را زیر سوال برده و به مدد اسراییل آمده است تا بتواند در محافل جهانی مظلوم نمایی کند، بر این باور است که احمدینژاد نیروی مخلص انقلاب است و هرکس هم انتظار عدم اشتباه از طرف دولت را داشته باشد، خطا کرده است!
در حالی که حامیان رهبری ماه هاست سخن از جریان انحرافی درون دولت می دهند و تعدادی از مردان احمدی نژاد بازداشت و زندانی شده اند، رامین اما معتقد است “هیچ انحرافی در حرکت احمدی نژاد وجود ندارد”
او می گوید: ضعفهایی در عملکرد دولتمردان وجود دارد که بیشتر در مرحله عمل بروز میکند، چرا که از تئوری تا عمل فاصله نسبتا طولانی وجود دارد.
رامین اشاره ای به عملکرد خود در زمان تصدی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اشاره نمی کند و نمی گوید در طول یکسال چگونه با محدود کردن آزادی ها منجر به تعطیلی ده ها نشریه و به زندان رفتن روزنامه نگاران شد.
رامین معترف است که احمدی نژاد بلند پروازی های زیادی دارد و ادامه می دهد: آقای احمدینژاد در حوزه تئوری آرمانهای زیادی را مد نظر داشتند ولی در مرحله عمل مشاهده شد رسیدن به همه آرمانها با سرعت بالا ممکن نیست.
رامین با بیان این مطلب که میتوان حامیان احمدینژاد را به سه گروه تقسیم کرد، ابراز داشت: یک دسته کسانی بودند که برای منافع خود به احمدینژاد نزدیک شده و تلاش میکردند از موقعیت احمدی نژاد بهره ببرند.
وی افزود: گروه دوم کسانی بودند که به دلیل دوستی و رفاقت شخصی در اطراف احمدی نژاد بودند و زمانی که احمدی نژاد برای پیگیری عدالت ناگزیر از کنار گذاشتن روابط شخصی شد، این عده احمدی نژاد را رها کردند.
رامین که با شبکه ایران گفت و گو می کرد، در خصوص گروه سوم حامیان احمدینژاد می گوید که بر اساس اعتقاد به ارزشها و در راستای منویات امام خامنهای پشت سر آقای احمدینژاد قرار گرفته و برای پیروزی ایشان هرچه در توان داشتند به میدان آوردند. این گروه همچنان در کنار احمدی نژاد قرار دارند و به تکلیف خود عمل میکنند!
او از خیل عظیمی از حامیان رهبری که اینک به منتقدان جدی احمدی نژاد تبدیل شده اند اشاره ای ندارد.
آیا قرار است پرونده اتهام جاسوسی مشاور احمدی نژاد هم «کش» پیدا نکند؟
دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان: خدایا در این روز مرا دوست دوستانت، و دشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت قرار ده، اى نگهدار دل هاى پیامبران
منتجب نیا اصولگرایان را عامل اصلی مشکلات کشور می داند و می گوید: جناح اصولگرا امروز باید پاسخ گوی مشکلاتی که مسبب آن بوده است، باشد اما برخی میخواهند با زیرکی از پاسخ گویی فرار کنند و یا با گرفتن چهره انتقادی در ماههای آخر دولت آثار منفی تصمیمات غلط خود را از بین ببرند.
یک عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز معتقد است، اینکه عدهای اصلاحات را یک اتهام تلقی کنند و شرط حضور اصلاحطلبان در عرصه سیاسی کشور را اظهار ندامت از گذشته بدانند در شان جمهوری اسلامی و یک انسان مسلمان نیست.
رسول منتجبنیا در گفتوگو با ایلنا افزود: همانطور که بارها تاکید کردیم اصلاحات یک جریان مردمی، گسترده و قدرتمند در درون کشور است که نادیده گرفتن آن به معنای انکار بخش عظیمی از بدنه جامعه است.
منتجبنیا با بیان اینکه اگر بپذیریم اصلاح طلبان بخش زیادی از جامعه را تشکیل میدهند باید از ورود آنها در صحنه انتخابات استقبال کرد، اظهار داشت: اینکه برخی افراد تندرو و جنجالی اصولگرا بگویند اصلاحات مرده است و دیگر طرفداری ندارند، در واقع انکار بدیهیات جامعه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: اگر چنانچه شرایط مهیا شود ما معتقد هستیم که بهترین گزینه ایده آل برای کشور حاکمیت اصلاح طلبان در دستگاه اجرایی است.
منتجب نیا همچنین خاطرنشان کرد: در صورتیکه عدهای از مسوولان بر مواضع خود پافشاری کنند و شرایط لازم فراهم نشود، باید به گونهای دیگر به مساله نگاه کرد چرا که وقتی افراد غیر اصولگرا زمینه فعالیت در عرصه را نداشته باشند دراین صورت باید میان اصولگرایان بررسی کرد و دید که چه کسی واجد بیشترین شرایط است.
وی افزود: در چنین شرایطی تلاش میکنیم تا تنها قواعد عقلی را اعمال کنیم البته ممکن است عدهای نام دولت آشتی را روی آن بگذارند اما من معتقدم نام اضطرار و ناچاری بیشتر شایسته این روش تشکیل دولت است.
منتجب نیا با تاکید براینکه بهترین آشتی ملی بازشدن فضا برای رقابت است، اظهار داشت: در این صورت مردم آزادانه در انتخابات شرکت میکنند و با همدلی با یکدیگر به کاندیدای خود رای میدهند. بنابراین اگر نظر مردم تامین نشود آشتی ملی که امروز از آن صحبت میشود، تحمیلی خواهد بود.
وی با بیان اینکه آشتی ملی یعنی کسی که بیشتر مورد حمایت و توجه مردم است مورد تحریم قرار نگیرد، تصریح کرد: گزینه اول از دیدگاه ما بازشدن فضای سیاسی کشور است و در صورتیکه چنین چیزی میسر نشود انتخاب اصلح از میان اصولگرایان مورد نظر است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه اصولگرایان در دو دوره اخیر ضربههای سنگینی بر کشور وارد کردند، گفت: متاسفانه اگرچه جناح اصولگرا امروز باید پاسخ گوی مشکلاتی که مسبب آن بوده است، باشد اما برخی میخواهند با زیرکی از پاسخ گویی فرار کنند و یا با گرفتن چهره انتقادی در ماههای آخر دولت آثار منفی تصمیمات غلط خود را از بین ببرند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه مردم ما کاملا به یاد دارند آقایان با شعارهای شهید رجایی و آوردن نفت بر سر سفرههای مردم و احیای آرمانهای امام (ره) آمدند اما امروز به اینجا رسیدند.
برای دریافت فایل
اینجا کلیک کنید.
در پی وقوع زلزله در آذربایجان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه ای ضمن ابراز تاسف از این حادثه، به دعوت از مردم و خیرین برای شتاب به کمک رسانی به آسیب دیدگان پرداخت.
به گزارش امروز سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در بخشی از اطلاعیه خود از تمامی خیرین و دلسوزان دعوت می کند تا با پیگیری از نهادهای دولتی و مسئولین بر روند هزینه کمک هایشان نظارت داشته باشند. همچنین انتظار می رود که رسانه ها در این موضوع ملی و تالم بزرگ سیاست بازی ها را کنار نهاده و بر نهادهای مسئول نظارت داشته باشند و افکار عمومی را از پیشرفت و کم کاری نهادهای مسئول مطلع نمایند.
متن کامل این اطلاعیه به شرح زیر است:
زمین لرزه دو روز پیش در آذربایجان، حادثه ای اندوهگین و جبران ناپذیر است که هیچ کلامی توانایی التیام قلب داغداران آن را ندارد. در این روزها، پشتیبانی و کمک رسانی شهروندان و دولت کمترین کاری است که برای آسیب دیدگان این فاجعه می توان انجام داد. از نخستین ساعات انتشار خبر زلزله شاهد کمک های مردمی، صفوف طولانی اهدای خون و فضای پر تلاش جذب کمک های وسیع در قالب طرح های خودجوش توسط مردم بوده ایم.
در این حادثه مردم ایران بار دیگر شور انسان دوستی و همبستگی ملی خود را نشان دادند؛ همبستگی ای که نیاز به تبلیغات و جار و جنجال رسانه ای ندارد. در این بین اما اقدامات و سیاست های دولت متاسفانه بسیار ضعیف و نامناسب بوده که انتقادات و اعتراضات بسیاری را نیز در بین مردم و نارضایتی در بین زلزله زدگان ایجاد کرده است.
در سویی دیگر شاهد آن بوده ایم که رسانه های وابسته به دولت و صداو سیمای حاکمیت به جای تسهیل کمک های مردمی و اطلاع رسانی جهت جذب امدادهای لازم، با بی توجهی کامل موضوع زمین لرزه را به گوشه ای نهاده و انعکاس شایانی نداده است؛ موضوعی که سبب نگرانی های گسترده ای در میان هموطنان شده و بار دیگر ناکارآمدی دولت نامشروع را به نمایش گذاشته است.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران ضمن تسلیت به داغداران حادثه زمین لرزه آذربایجان، از خداوند منان برای جانباختگان آمرزش و برای بازماندگان صبر مسئلت دارد. همچنین سازمان از تمامی خیرین و دلسوزان دعوت می کند تا با پیگیری از نهادهای دولتی و مسئولین بر روند هزینه کمک هایشان نظارت داشته باشند. همچنین انتظار می رود که رسانه ها در این موضوع ملی و تالم بزرگ سیاست بازی ها را کنار نهاده و بر نهادهای مسئول نظارت داشته باشند و افکار عمومی را از پیشرفت و کم کاری نهادهای مسئول مطلع نمایند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (شاخه خارج کشور)
۲۳ مرداد ۱۳۹۱
سید حسن طاهری فرزند آیتالله سید جلال طاهری اصفهانی ـ امام جمعه پیشین اصفهان ـ به اتهام تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و اخلال در نظم عمومی به تحمل چهار سال حبس تعزیزی و ۱۰ سال تبعید به شهرستان زابل محکوم شد.
به گزارش ایسنا، عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع طاهری در اینباره تصریح کرد: این رای که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر و به موکل ابلاغ شده است، ظرف مهلت قانونی مورد اعتراض قرار خواهد گرفت.
وی افزود: موکلم در جلسه محاکمه هیچیک از اتهامات انتسابی را نپذیرفته و مجموع اقدامات خود را در چارچوب انتقادات سازنده و دلسوزی برای نظام و موارد مشابه اعلام کرده است.
وکیل مدافع سیدحسن طاهری گفت: مجازات تتمیمی ۱۰ سال تبعید به شهرستان زابل به لحاظ پارهای از مسائل بوده است که در دادنامه به آن اشاره شده است.
خرمشاهی یادآور شد: این رای حدود ۱۰ روز است که به من ابلاغ شده است و امیدوارم که دادنامه صادره در مرجع تجدیدنظر نقض شود.
کلمه: هر قدر که صدا و سیما در دو روز گذشته بد عمل کرد و اخبار زلزله آذربایجان شرقی را در کمترین حد ممکن پوشش داد، امشب برنامه نود دست به جبران خطاهای دیگر بخش های این رسانه زد.
به گزارش کلمه، عادل فردوسی پور، مجری سرشناس این برنامه که به تازگی از لندن و محل برگزاری المپیک به کشور بازگشته، امشب مسابقه پیامکی این برنامه را به ابراز همدردی با زلزله زدگان اختصاص داد و اعلام کرد که مخابرات تعهد کرده عواید حاصل از این پیامک ها را به آسیب دیدگان از زلزله اخیر اختصاص دهد.
در این برنامه که به مدت حدود سه ساعت در حال پخش از شبکه سه سیما بود، بیش از چهار میلیون و دویست هزار نفر به این روش به ابراز همدردی با زلزله زدگان پرداخت اند؛ رقمی که می تواند پاسخ خوبی به کم کاری و بی اعتنایی تاسف بار صدا و سیما و دولت در این زمینه باشد.
حتی اگر کسی به عمل کردن مخابرات به وعده خود هم بی اعتماد باشد، نفش مشارکت در این اقدام جمعی را باید نمادی از همبستگی ملی ایرانیان دانست؛ همبستگی ای که در روزهای اخیر خشم بسیاری از رسانه های حکومتی از جمله کیهانیان را برانگیخته است.
برای شرکت در این حرکت دسته جمعی، از مردم خواسته شده بود که یک پیامک خالی به شماره ۲۰۰۰۹۰ بفرستند.
در برنامه امشب نود همچنین تعدادی از دست اندرکاران برنامه «خنده بازار» که پخش آن در روز گذشته خشم افکار عمومی را برانگیخته بود، جلوی دوربین حاضر شدند و تلویحا به عذرخواهی و ابراز همدردی با زلزله زدگان پرداختند. همچنین اعلام شد که این برنامه طنز در دو روز آینده نیز پخش نخواهد شد.
این در حالی است که پیش از این یکی از مسئولان روابط عمومی صداوسیما در واکنش به انتقادات گفته بود صداوسیما در پوشش اخبار زلزله کم کاری نکرده است.
با این حال رویکرد خبری صدا و سیما درباره زلزله آذربایجان از عصر امروز کاملا تغییر کرد و در چند برنامه مختلف، با ارتباط مستقیم با منطقه زلزله زده به این موضوع پرداخته شد. زیرنویس چندین باره پیام کوتاه رهبری در این باره از دیگر اقدامات صدا و سیما در ساعات گذشته بود که در برنامه نود امشب نیز بیش از ده بار تکرار شد.
در برنامه امشب نود، علاوه بر اکثر مصاحبه شدگان که برخلاف دیگر برنامه های دو روز اخیر سیما به ابراز تسلیت و همدردی با بازماندگان زلزله آذربایجان پرداختند، علی دایی هم پشت خط تلفن حاضر شد و برای اولین بار در تلویزیون، او بود که آمار رسمی اعلام شده در خصوص کشته شدگان را زیر سؤال برد و آمار واقعی را بر اساس مشاهدات خود بیش از تخمین زد.
گزارش کلمه از خبرهای امروز مربوط به زلزله و ابهامات موجود درباره آمار کشته شدگان را در اینجا بخوانید.
در همین باره:
آرامش قبرستانی اقتدارگرایان در اندوه گم شده در سیمای ضرغامی
پنهانکاری در اعلام آمار واقعی کشتهشدگان؛ نارسایی کمکها به روستاها
روزنامه کلمه را پس از خواندن دست به دست کنید.
هر یک از ما یک رسانه هستیم
صفحه فیس بوک روزنامه کلمه
چنانچه در دریافت فایل مشکل دارید ابتدا بر روی لینک دانلود کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه "Save Link as" در مرورگر های فایرفاکس و کروم و "Save as target" در اینترنت اکسپلورر را انتخاب کنید.
در ادامه واکنش ها به زمین لرزه مصیبت بار آذربایجان، شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد این فاجعه را به هم میهنان آذری تسلیت گفته و از همه مردم کشور – به ویژه هم وطنان کرد- درخواست کرد تا “برای کاستن از آلام ناشی از این بلای خانمانسوز در میان صدمه دیدگان منطقه زلزله زده دریغ نورزند.”
به گزارش جرس، متن بیانیه شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد به شرح زیر است:
به نام خداوند جان وخرد
هم میهنان عزیز
مردم شریف آذربایجان
حادثه ناگوار زلزله در تعدادی از شهرها و روستاهای آذربایجانشرقی و تلفات انسانی بالای ناشی از آن دل هر انسان دردمندی را به درد آورده است. شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد این فاجعه و مصیبت ناگوار را به تک تک هم میهنان آذری تسلیت گفته و از همه مردم شرافتمند کشور – به ویژه هم وطنان کرد- درخواست اکید دارد که برای کاستن از آلام ناشی از این بلای خانمانسوز در میان صدمه دیدگان منطقه زلزله زده دریغ نورزند.
خداوند به خانواده های قربانیان صبر و بردباری عطا کند.
شورای هماهنگی اصلاح طلبان کرد
بدهکاری یکی از شرکت های نفتی در اصفهان مشکلاتی را برای کارکنان این شرکت به وجود آورده است. شنیدهها حاکی از این است که از زمانی که این شرکت نفتی اصفهان خصوصی شده، حدود چند میلیارد تومان به شرکت نفت اصفهان بدهکار شده است. به همین دلیل شرکت نفت اصفهان خوراک این شرکت نفتی را برای تولید قیر تأمین نمیکند و مواد اولیه برای تولید قیر به این شرکت ارایه نمیشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی زاینده رود، تولید این شرکت هم ضعیف و مختل شده و به دلیل بدهکاری چند میلیاردی به شرکت نفت اصفهان، فعالیت آن برای تولید قیر تعطیل شده و این شرکت هزینه خرید مواد اولیه را برای تولید قیر ندارد، این در حالی است که این موضوع سبب شده که عده زیادی که در این شرکت مشغول فعالیت بوده اند از کار بیکار شوند؛ در واقع با به وجود آمدن این مشکل، دو هزار نفر از نان خوردن افتاده اند.
بارگیری قیر تولیدی یکی از شرکت های نفتی اصفهان مختل شده است
مهدی صادقی، یکی از پیمانکاران این شرکت نفتی با تأکید بر این که در گذشته بخش تولید قیر پالایشگاه اصفهان در اختیار شرکت نفت بوده است، میگوید: از زمانی که بخش تولید قیر پالایشگاه به این شرکت واگذار شده، مشکلات متعدد و مختلفی در این حوزه به وجود آمده است.
به گفته وی، این مشکلات با خصوصیسازی شدن بخش تولید پالایشگاه اصفهان شدت گرفته و این شرکت نفتی نتوانست بار به اندازه کافی به ماشینهای حمل قیر ارایه بدهد و ماشینهای فعال در این حوزه دچار مشکلات بارگیری شده اند.
این پیمانکار با بیان این که اوایل خرداد ماه سال جاری بخش این شرکت نفتی اصفهان به مدت ۲۰ روز تمام به صورت کامل تعطیل شد، معتقد است: با تعطیلی این شرکت، تمام کارکنان و ماشینهایی که از آن بارگیری میکردند نیز از کار بیکار شدند.
وی با تأکید بر این که به دنبال این موضوع حدود دو هزار نفر از کار بیکار شدند، میافزاید: در حال حاضر نیز که این شرکت بارگیری میکند، بارگیری آن بسیار ضعیف است و شرکت به دلیل این که خود باری برای ارایه قیر تولیدی به مردم در اختیار ندارد، شروع به دریافت پول از مردم کرده و بار قیر به مردم میفروشد اما از عهده تعهدات خود برای ارایه بار قیر به بر نمیآید.
به اعتقاد صادقی، بار قیری که این شرکت نفتی به مردم میفروشد به اندازه موجودی انبار این شرکت نیست و این شرکت بیشتر از موجودی انبار خود بار قیر میفروشد. این موضوع سبب شده است که در زمان تحویل بار قیر به مردم با مشکلات بسیاری مواجه شود.
به تعهدات خود عمل نمی کنند
صادقی با بیان این که این شرکت به دلیل این که نمیتواند نسبت به تعهدات خود عمل کند اذیت و آزار خود را نسبت به رانندگانی که از آن بارگیری می کنند آغاز کرده و به این رانندگان باری ارایه نمیدهد، گلایه مند است که هیچ مسئولی در راستای ساماندهی مشکلات موجود در این زمینه پاسخگو نیست و در زمانی که مشکلات موجود به گوش آنها میرسد آنها میگویند که هر کاری از دستتان بر میآید انجام بدهید.
برخوردها نامناسب است
علیرضا اسماعیلی، یکی از رانندگانی که از این شرکت نفتی بارگیری میکند، در این زمینه میگوید: برخورد مسئولان شرکت بسیار برخورد نامناسب و ناشایستی است. این راننده ادامه می دهد: در حال حاضر دو هزار نفر از این سیستم روزی خود و خانواده خود را تأمین میکنند که در شرایط فعلی شرکت آنها را از کار، بیکار کرده است.
به گفته وی، این دو هزار نفر در قالب پیمانکار، ماشیندار و سیستم حمل و نقل این شرکت فعالیت میکنند و در شرایط فعلی این افراد که وابسته به این سیستم هستند، از نان خوردن افتادهاند و دچار مشکل درآمدی شدهاند.
مسئولان هنوز اقدامی نکرده اند
این فرد فعال در حوزه بارگیری تولیدات این شرکت نفتی در اصفهان با تأکید بر این که کارگران فعال در این شرکت از افراد حقوق بگیر هستند، معتقد است: مشکلات موجود در راستای وضعیت شرکت هنوز به گوش مسئولان استان نرسیده و اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
به گفته وی، از اوایل خرداد ماه جاری تا کنون شرکت در وضعیت بیثباتی قرار دارد و امیدوار هستیم که با انتشار این خبر، مسئولان استان در راستای ساماندهی وضعیت موجود اقدامی انجام بدهند و این تعداد از افراد که از این طریق امرار معاش می کنند دوباره به سر کارهایشان برگردند.
نهادهای امنیتی از سخنرانی ناصر مهدوی، اندیشمند دینی در بنیاد حضرت زینب (س) در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان ممانعت کردند.
به گزارش کلمه، به دنبال سخنرانی های مذهبی این خطیب برجسته دینی در شب های ۱۹ و ۲۱ رمضان که در آن نسبت به کاهش روزافزون سرمایه اجتماعی در کشور ابراز نگرانی کرده و وجود زندانیان سیاسی فراوان در ایران را از نشانه های آن دانسته بود و توصیه دلسوزانه و دینی وی برای آزادی این زندانیان، ماموران امنیتی از سخنرانی وی که سخنران ثابت جلسات بنیاد زینب (س) است جلوگیری کردند.
در سال های گذشته، حسینیه ارشاد و کانون توحید از جمله اصلی ترین محل تجمع اصلاح طلبان در مناسبت های مذهبی بود که با جلوگیری از فعالیت آنها در سال های اخیر، بنیاد زینب از جمله معدود محل های باقی مانده برای گردهم آیی مومنانی بود که معتقدند شیوه حکومتداری فعلی و قرائت رایج و رسمی از دین مناسب نیست و در پی اصلاح آن هستند. پاسخ این نگاه مصلحانه تاکنون برخورد حذفی بوده و امسال موج این برخورد به بنیاد زینب و سخنران ثابت آن رسید.
گزارش ها حاکی از آن است که در برنامه های شب های محتمل قدر امسال در بنیاد زینب، جمعیت زیادی از نقاط مختلف تهران و شهرهای اطراف حضور می یافتند و شب آخر احیاء نیز شرکت کنندگان به صورت خودجوش، تصنیف مرغ سحر را به یاد زندانیان سیاسی و در اعتراض به ممانعت از سخنرانی دکتر مهدوی با صدای بلند همخوانی کردند.
رئیس جمهوری سابق کشورمان با صدور پیامی، همدردی خود را با هم میهنانمان در آذربایجان قهرمان که به دنبال وقوع زلزله سهمگین اخیر داغدار و مصیبت دیده اند ابراز و برای بازسازی سریع و اصولی ویرانی ها ابراز امیدواری کرد.
متن کامل این پیام به گزارش سایت رسمی سیدمحمد خاتمی بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در کشور حادثه خیزمان، ایران عزیز، بار دیگر لرزش سهمگین زمین موجب کشته و زخمی شدن جمع کثیری از هم میهنان عزیز در آذربایجان قهرمان و ویرانی وسیع شد.
ضمن عرض تسلیت به بازماندگان این حادثه بزرگ و آرزوی صبر و اجر برای آنان، از خداوند منان برای جان باختگان، آمرزش و رحمت و برای آسیب دیدگان گرامی شفای عاجل مسألت می کنم.
امیدوارم با همت و تلاش مسؤولان محترم و همکاری یکایک هم میهنان عزیز، هر چه زودتر مشکلات و نیازهای آسیب دیدگان مرتفع گردد و با بازسازی مناطق آسیب دیده طبق اصول علمی مستحکم، در آینده امنیت و اطمینان هموطنان عزیز در برابر این حوادث طبیعی بیشتر باشد؛ ان شاء الله
سید محمد خاتمی
بیست و سوم مردادماه یک هزار و سیصد و نود و یک
در حالی که ۴۸ ساعت از وقوع زلزله در آذربایجان شرقی گذشته و دهها پس لرزه بزرگ و کوچک هم مردم آن منطقه را آزار داده، ناکارآمدی دولت در رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان و همچنین پنهان کاری در اعلام آمار واقعی کشته شدگان، تعجب و اعتراض افکار عمومی را برانگیخته است.
به گزارش کلمه، در حالی که وزیر بهداشت از آمار ۳۰۶ نفری کشته شدگان بر اثر زلزله روز شنبه خبر می دهد، دیگر گزارش ها حاکی از خرابی ۱۲۰۰۰ منزل مسکونی و آواره شدن ۱۵۵ هزار نفر است؛ اعدادی که با رقم اعلام شده برای کشته شدگان نمی خواند. در عین حال خرابی ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی ۳۲۵ روستای اهر، ۱۱۰ روستای ورزقان و ۹۵ روستای هریس و نیز زخمی شدن هزاران نفر هم تخمین تعداد کشته شدگان را به مراتب بالاتر از رقم اعلامی قرار می دهد.
دیروز هم خبرنگار کلمه از پزشکان بیمارستان شهدای تبریز که به روستاهای زلزله زده سرکشی کرده بودند، کسب اطلاع کرد که آمار کشته شده ها بیش از ۱۰۰۰ نفر است، به طوری که برخی پزشکان به عدد ۱۵۰۰ نفر اشاره می کردند. رقم هزار نفر در سخنان نماینده سابق اهر و هریس در مصاحبه با ایلنا هم مورد اشاره قرار گرفته بود؛ مصاحبه ای که اکنون دیگر بر سایت این خبرگزاری دیده نمی شود.
در این مصاحبه که از خروجی ایلنا حذف شده، غلامحسین مسعودی ریحان نماینده سابق اهر و هریس گفته بود: «چیزی حدود ۱۰۰۰ نفر کشته شدند… آمار ۲۵۰ نفر مربوط به کشتههایی است که در پزشکی قانونی ثبت شدهاند در حالی که بسیاری از اجساد بدون انتقال به پزشکی قانونی و در روستاها دفن شدهاند.»
به گزارش کلمه، با این حال همزمان با پوشش کمرنگ این حادثه و پیامدهای آن در صداوسیما، ستاد دولتی بحران مستقر در منطقه نیز تلاش شدیدی برای پنهان کردن آمار واقعی کشته شدگان دارد.
ایلنا هم در این باره نوشته است: در حالی که آخرین آمار کشته شدگان در زلزله استان آذربایجان شرقی ۳۰۶ مورد اعلام شده است اما پیگیریهای خبرنگار ایلنا حکایت ازنادرست بودن این آماردارد… در مجموع بیش از ۵۰۰ روستا بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدهاند.
بر اساس این گزارش، تنها، نگاهی به تلفات بخش هریس که در آن ۹۶ روستا وجود دارد که نزدیک به ۸۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب داشتهاند نشان میدهد که آمار تلفات بیش از آن چیزی است که توسط مسئولان اعلام میشود؛ روستای قرهبلاغ ۶۰ نفر، با جاباش۶۰ نفر، دغ دغان ۱۰ نفر، مشیر آباد ۸ نفر، دیبلکی۱۱ نفر، کویج۴۰ نفر، نچاران ۶۰نفر و آوشاد ۲ نفر. هنگامی که مجموع کشته شدگان زمین لرزه اخیر تنها در یک بخش هریس به ۲۵۱ نفر بالغ میشود اعلام آمار رسمی ۳۰۶ نفر کشته اندکی تامل بر انگیز است.
همچنین درحالی که روزگذشته یک مقام مسئول از عدم هرگونه مشکلی درزمینه غذا و دارو برای زلزله زدگان سخن گفته بود مشاهدات خبرنگار ایلنا از نبود غذا و داروی کافی درمناطق زلزله زده حکایت دارد. حتی بسیاری از روستاها چند ساعت بدون غذا به سر میبردند.
براساس این گزارش، از آنجایی که بیشتر روستاهای زلزله زده در بلندی کوهها قرار دارند به نظرمی رسد پوشش این۵۰۰ روستا از نظر غذا و دارو با مشکل مواجه شده و نیاز به کمکهای گروههای داوطلب مردمی ضروری به نظر میرسد. در صورت ادامه این وضعیت و عدم ارسال غذا و داروی کافی به زلزله زدگان، احتمال بحران و بروز فاجعه انسانی قابل پیش بینی است.
در همین باره در کلمه بخوانید:
ادامه دروغگویی مسئولان و رسانههای حکومتی/ آمار کشتهها به هزار نفر میرسد
آرامش قبرستانی اقتدارگرایان در اندوه گم شده در سیمای ضرغامی
گزارش تصویری کلمه از آذربایجان؛ دو روز بعد از زلزله/ قسمت اول
صبح امروز، ورزقان دوباره لرزید
ساعت ۶:۲۶ صبح امروز، پس لرزه ۴٫۷ ریشتری زلزله دو روز گذشته در ورزقان موجب تخریب بیشتر ساختمان های شهری و روستایی این منطقه شد.
به دنبال زلزله شش ریشتری عصر بیست و یکم مرداد و پس لرزههای آن، ساعت ۶:۲۶ صبح امروز زلزله به بزرگی ۴٫۷ ریشتر شهرستان ورزقان در آذربایجانشرقی را دوباره لرزاند و موجب تخریب بیشتر جا مانده از زلزله شنبه این هفته شد.
به گزارش فارس، مردم ورزقان و روستاهای آن از مدیریت و نحوه توزیع و امدادرسانی همچنان انتقاد دارند و معتقد هستند برخی افراد سودجو موجب اختلال در کمکها میشوند.
مردم شهرستان اهر نیز به دنبال این زلزله هراسان دوباره به خیابانها بازگشتند.
پس لرزههای زلزله شش ریشتری ورزقان سه رقمی شده و این امر موجب استرس و وحشت مردم این منطقه شده است.
آخرین آمار کشته شدگان و مجروحان از زبان وزیر بهداشت در مجلس
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کل فوتیهای ناشی از زلزله روز شنبه در اهر، هریس و ورزقان را ۳۰۶ مورد عنوان کرد.
مرضیه وحید دستجردی که در آغاز جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) در خصوص نحوه امدادرسانی به زلزلهزدگان به نمایندگان گزارش میداد، کل تعداد مصدومین زلزله را سه هزار و ۳۷ مورد عنوان کرد.
وی افزود: از میان کل مصدومین دو هزار و ۱۱ نفر به طور سرپایی مداوا شدند، ۲۱۹ مورد زن و کودک در بیمارستان فوت کردند و ۴۹ مورد نیز فوتی مذکر در بیمارستانها داشتیم که روی هم رفته ۲۶۸ مورد فوتی در بیمارستانها را شاهد بودیم. با توجه به اینکه تعدادی از زلزلهزدگان در سر صحنه فوت شده بودند روی هم رفته کل آمار فوتیها ۳۰۶ مورد بوده است.
دستجردی با بیان اینکه روی هم رفته ۳۰۰ هزار نفر در معرض مصیبت زلزله قرار گرفتند، یادآور شد: شهرستان ورزقان بیش از ۸۳ هزار نفر جمعیت، شهرستان اهر با سه هزار و ۷۳ کیلومتر بیش از ۱۴۷ هزار نفر و شهرستان هریس با دو هزار و ۳۷۷ کیلومتر روی هم رفته جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر را تشکیل میدهند که در معرض این مصییت قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا،وی با اشاره به آغاز امدادرسانی از زمان وقوع زلزله یادآور شد: همه دانشگاههای علوم پزشکی از جمله تبریز، اردبیل و ارومیه آمادهباش بودند و در ساعت ۱۶:۵۸ دقیقه توسط مرکز مدیریت بحران اعلام فراخوان شد و چهار اکیپ ارزیابی به سرعت به منطقه اعزام شدند. همچنین این موضوع از طریق سامانه پیامکی به اعضای ستادی و اجرایی مرکز فوریتهای پزشکی اعلام شد. تکنسینهای شاغل جهت اعزام فراخوان شدند و ۳۴۰ تکنسین اورژانس در آمبولانسها به منطقه اعزام شدند. همچنین دبیرخانه حوادث غیرمترقبه در دانشگاه تشکیل شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه برآورد اولیه از وسعت منطقه، شدت و میزان آسیب و خسارت جانی به سرعت صورت گرفته، یادآور شد: به همه بیمارستانها ابلاغ شد که تختهای بیمارستانی خود را برای پذیرش مصدومین آماده کنند. همچنین از تمامی پایگاههای جادهای استان و پشتیبانی دانشگاه ۱۳۷ آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به منطقه اعزام شدند البته پیش از آن و در ساعات اولیه پس از وقوع زلزله از دانشگاههای علوم پزشکی، اردبیل، ارومیه و زنجان نیز آمبولانس به منطقه اعزام شده بود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برپایی بیمارستان صحرایی در ورزقان با توجه به نبود بیمارستان در این شهرستان گفت: بیمارستان ورزقان در حال ساخت است و هنوز بهرهبرداری نشده، در ساختمان بیمارستانهای اهر و هریس نیز اشکالاتی ایجاد شده بود که قابلیت ارائه خدمات نداشت لذا اکیپهای پزشکی در محوطه بیرون بیمارستان مستقر بودند و کار مداوای مصدومین را انجام میدادند.
دستجردی، قطع ارتباطات مخابراتی در مناطق زلزلهزده را یکی از چالشهای مهم در امدادرسانی دانست و گفت: باید هماهنگی صورت گیرد تا از سوی مخابرات خطوط vip ایجاد شود و دانشگاهها بتوانند از این خطوط استفاده کنند چرا که ضعف ارتباطات موجب میشود نتوانیم در فواصل لازم گزارشهای صحیحی را دریافت کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آمار اعزام مصدومین زلزله به بیمارستانهای بزرگ و شهرهای مجاور خاطر نشان کرد: روی هم رفته بیش از دو هزار مورد اعزام مصدومین را داشتیم که اکثرا درمان سرپایی شدند و ۷۰۰ مورد نیز نیاز به بستری و عمل جراحی داشتند. تعداد اعمال جراحی انجام شده در بخش اورژانس بیمارستانها هزار و ۱۶ مورد بود که تمامی اقدامات درمانی در مورد آنها صورت گرفته؛ البته برخی نیازمند عمل دوم و سوم هستند که تا زمان عمل بعدی در بیمارستان بستری خواهند بود.
پیام تسلیت دبیرکل سازمان ملل
دبیرکل سازمان ملل متحد طی پیامی از زلزله در ایران ابراز تاسف کرده و با قربانیان آن اعلام همبستگی کرد.
به گزارش مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، بان کی مون، روز یکشنبه در پیامی اظهار داشت: از زلزله ای که روز شنبه در شمال غرب جمهوری اسلامی ایران موجب مرگ صدها نفر و به جا ماندن تعداد زیادی مجروح گشته و خسارات عمده ای به بار آمده، عمیقا اظهار تاسف می نماید.
وی در بیانیه خود که در مقر سازمان ملل در نیویورک انتشار یافت، مراتب تسلیت خود را حضور دولت و ملت ایران، به ویژه خانواده های آنانی که فوت شده اند یا تحت تاثیر این فاجعه قرار گرفته اند، تقدیم می دارد.
اعلام آمادگی سوییس برای کمک رسانی
دولت سوئیس ضمن ابراز همدردی و تسلیت در خصوص قربانیان زلزله در استان آذربایجان شرقی نسبت به ارسال کمک های انسان دوستانه در اولین فرصت اعلام آمادگی کرد .
به گزارش مهر، معاون سفیر سوئیس در تهران شامگاه روز یکشنبه با حضور در وزارت امورخارجه پیام کتبی در خصوص اعلام آمادگی جهت کمک به زلزله زدگان را تسلیم کرد.
پیش از این ترکیه، قطر، ژاپن و تایلند برای کمک رسانی اعلام آمادگی کرده بودند. اما وزیر کشور گفته است که نیازی به کمک های خارجی نیست.
انتقاد تند نماینده ورزقان از نبود مدیریت بحران در زلزله
نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از مدیریت بحران در زلزله روز شنبه گفت: مسوولان شهرستان سه ساعت بعد از حادثه خود را به محل رساندند که این یکی از عوامل افزایش تلفات بود.
الله وردی دهقان در صحن علنی امروز مجلس با انتقاد از مدیریت بحران در شهرستان ورزقان اظهار داشت: دوزلزله مخرب ساعت ۱۶ و ۵۳ دقیقه و ۱۷ شهرستانهای اهر و ورزقان را لرزاند که باعث مرگ بیش از ۳۰۰ نفر و خسارات مالی فراوان شد. ۱۰۰ تن از کشته ها و ۸۰۰ نفر از مجروحان در شهرستان ورزقان بودند و بر اثر این زلزله ۵۰ درصد ساختمانهای شهر و ۹۰ درصد خانه های روستایی بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شد.
وی افزود: تاسیسات زیربنایی مثل راههای ارتباطی، پل و خطوط تلفن در ۲۴ ساعت اول بعد از زلزله از کار افتاد. برخی ادارات دولتی، بانک ها و مساجد نیز تخریب شدند.
نماینده مردم ورزقان در مجلس تا کید کرد: در این حوادث نقش امکانات ادارات و نهادها در امدادرسانی کارگشا است. اما در شهرستان ورزقان با ضعف مدیریت بحران روبرو بودیم به طوری که مسوولان شهرستان سه ساعت بعد از حادثه خود را به آنجا رساندند. فرماندار این شهرستان نیز از ساعت ۷ صبح تا ۲ و ۳۰ دقیقه عصر در شهرستان حضور نداشت. نبود مدیریت بحران در شهرستان یکی از عوامل افزایش تلفات زلزله بود.
وی با اشاره به اینکه کمبود پتو و چادر هنوز در این شهرستان وجود دارد خاطرنشان کرد: وزرای کشور و بهداشت همراه رئیس سازمان هلال احمر دیروز در محل حادثه حاضر شدند که ما آنها را سوار بر بالگرد در آسمان ورزقان دیدیم و نتوانستیم آنها را بر روی زمین ملاقات کنیم. از وزیر بهداشت می خواهم به جای ارائه گزارش عملکرد در مجلس بیمارستان ورزقان را تجهیز کند. این بیمارستان آماده شده و فقط نیاز به تجهیز دارد. چرا باید اهالی این شهرستان برای درمان خود به شهرهای دیگر منتقل شوند.
به گزارش مهر،دهقان سپس خطاب به رئیس سازمان هلال احمر گفت: از هلال احمر هم می خواهیم سریع اقلام مورد نیاز زلزله زدگان را تامین کرده و برای اسکان موقت اهالی اقدام سریعی را انجام دهند.
نماینده مردم ورزقان میزان خسارات را ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و از احمدی نژاد خواست ستاد ویژه ای برای بازسازی محل های زلزله زده تشکیل شود.
کمک ۴ میلیون تومانی دولت به خانوارها/ خسارت دو هزار میلیاردی در اهر
رضا صدیقی فرماندار شهرستان اهر از کمک بلا عوض دولت به میزان ۴ میلیون تومان به هر خانوار زلزله زده در این شهرستان خبر داد و گفت: ۱۲ میلیون تومان وام کمک هزینه ساخت مسکن هم به خانوارها تعلق می گیرد.
وی افزود: مصدومان روستایی زلزله زده به بیمارستان منتقل و هیچ فردی زیر آوار نمانده است. میزان دقیق خسارات وارد شده هنوز مشخص نشده ولی برآوردهای اولیه از خسارت دو هزار میلیارد ریالی در این شهرستان حکایت دارد.
ورود حمامهای سیار به مناطق زلزله زده
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اعلام کرد: هم اکنون حمامهای سیار و سرویسهای بهداشتی سیار به تعداد ۱۰ دستگاه وارد مناطق زلزله زده شده که در روستاها مستقر می شوند. همچنین بسته های غذایی یک ماهه شامل نان و خرما و آب و… هم میان خانواده ها توزیع شده است.
تعداد اجساد شناسایی شده به ۱۶۹ نفر رسید
مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی کشور هم در گفتگو با مهر اعلام کرد: تعداد اجساد شناسایی شده زلزله آذربایجان که برای آنها جواز دفن صادر شده است به ۱۶۹ نفر رسید. تلفات شهرستان ورزقان به ۹۱ نفر و تلفات بیمارستانهای تبریز به ۴۱ نفر رسیده است. وی با اعلام اینکه آمار شهرستانهای اهر (۲۶ نفر) و هریس (۱۱ نفر) تغییر نداشته، اظهار داشت: با روند موجود همچنان احتمال افزایش شمار تلفات وجود دارد.
ایران تیم امداد رسانی ترکیه را بازگرداند!
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اعلام عدمنیاز به کمکهای بینالمللی در حوزه امداد و نجات و حضور بدون هماهنگی یک تیم از ترکیه در منطقه، این تیم با تشریفات خاصی به کشور خودشان راهی شدند.
نوری در گفتوگو با ایسنا گفت: مرحله اول و دوم شامل عملیات نجات و اسکان موقت به طور کامل در منطقه به اتمام رسیده است و برنامهریزی و هماهنگیهای لازم برای اسکان دائم حادثهدیدگان در منطقه در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه در ۳۶ ساعت گذشته از وقوع زلزله به تمامی روستاهای حادثهدیده سر زده شده و اقلام مورد نیاز آنان تهیه شده است، افزود: در مورد چادر و اقلام غذایی در حال حاضر هیچ مشکلی در منطقه وجود ندارد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان آذربایجان شرقی افزود: فقط در منطقه ورزقان مشکل امنیتی و توزیعی داشتیم که الحمدالله در حال حاضر رفع شده و تمام اقلام مورد نیاز توزیع شده است.
قهرمان کشتی فرنگی المپیک مدالش را به زلزلهزدگان آذربایجان تقدیم کرد
قاسم رضایی دارنده مدال طلای وزن ۹۶ کیلوگرم کشتی فرنگی المپیک لندن، مدالش را برای همدردی به زلزلهزدگان آذربایجان تقدیم کرد.
به گزارش فارس، قاسم رضایی که موفق شده بود با گذشتن از سد حریفان قدرتمندش مدال طلای وزن ۹۶ کیلوگرم کشتی فرنگی بازیهای المپیک لندن را از آن خود کند، برای ابراز همدردی با مردم زلزلهزده آذربایجان این مدال باارزش را به هموطنان آذریزبانش تقدیم کرد.
وی در این زمینه به فارس گفت: مدال خودم را به هموطنان آذریزبان تقدیم میکنم، با این اعتقاد که این مدال نتیجه دعای خیر این عزیزان است. این مهم را انجام میدهم و امیدوارم این هدیه ناقابل این جانب را که ماحصل زحمات پانزده سالهام در کشتی است، پذیرا باشند. به امید اینکه قدری از دردها و آلام این عزیزان کاسته شود.
آیت الله امجد در مراسم شب های احیا و در شب شهادت مولای متقیان در جمع ایرانیان مقیم مالزی امر به معروف و نهی از منکر را به معنای نظارت اجتماعی مردم دانست و گفت: خفقان چاره حکومت داری و تامین کننده امنیت نیست و علما و دانشمندان نباید در برابر ظلم سکوت کنند.
به گزارش کلمه، وی با بیان اینکه علما شامل تمام دانشمندان، فرهیختگان و متفکران جامعه می شود، افزود: همه ما مسئول هستیم و اگر مردم نتوانند طبق فرمایش امیر المومنین بدون لکنت زبان با حاکمان و بالاتر از خودشان صحبت کنند، جامعه دچار انحطاط و سقوط می شود.
این استاد اخلاق، مسئولیت حفظ امنیت و اصلاح جامعه را متوجه دو گروه عالمان و حاکمان دانست و تاکید کرد: در صورتی که این دو گروه فاسد شوند جامعه فاسد و اگر صالح باشند جامعه رو به صلاح و رستگاری می رود.
آیت الله امجد با تاکید بر اینکه در صورت عمل نکردن به امر به معروف، افراد شرور و نادرست بر جامعه مسلط می شوند، گفت: امروز نیز کسانی که دم از حکومت اسلامی می زنند بهتر است بگویند ما با اسلام کاری نداریم و تنها به فکر حکومت کردن هستیم.
وی مسئولیت علما و دانشمندان در جامعه اسلامی را یادآور شد و تاکید کرد: مردم از علمای اسلام در خصوص برخورد با مظاهر ظلم انتظار بیشتری دارند.
این استاد اخلاق تصریح کرد: جامعه ای را که در آن ظلم و ستم و فقر و گرفتاری مردم مورد غفلت مسئولان است، نمی توان جامعه اسلامی نامید و جامعه با نام و ظواهر اسلامی، اسلامی نمی شود.
وی در پایان سخنانش با انتقاد از برخوردهای سلیقه ای با ارزشهای اسلامی گفت: متاسفانه برخی افراد سلیقه خود را عین اسلام می دانند در حالی که سلیقه ما در بسیاری از موارد مانند حجاب با ارزشهای اسلامی تفاوت دارد و در برخوردهای سلیقه ای احترام به زنان نادیده گرفته می شود.
دعا برای رفع حصر رهبران جنبش سبز و آزادی زندانیان سیاسی
به گزارش کلمه، حسین زمان هنرمند رزمنده و سبز کشورمان که دعای این مراسم را قرائت کرد در بخشی از این مراسم با ابراز نگرانی از مصادره شدن نام شهدا برای گروه هایی خاص، از بی احترامی های اخیر به برخی از خانواده های شهدای دوران دفاع مقدس مانند شهید همت و شهید باکری انتقاد کرد.
دعا برای رفع حصر از رهبران جنبش سبز و آزادی زندانیان سیاسی در بند پایان بخش مراسم دعای این مراسم بود.
خداوند از علما پیمان گرفته است بر گرسنگی مظلومان سکوت نکنند
در بخشی دیگر از این مراسم حجت الاسلام حسن فرشتیان با اشاره به سیره علی (ع) گفت: اولویت امیرالمومنین حفظ ارزش ها در جامعه بود، نه حفظ حکومت، و ایشان در کنار احترام به انتخاب و نظر مردم، از پذیرش حکومت کراهت داشت.
این پژوهشگر دینی مقیم فرانسه با بیان اینکه امیرالمومنین ترجیح می داد مشاور و وزیر حکومت باشد نه حاکم، خاطرنشان کرد: او ولایت معنوی خویش را مهم می دانست اما برای ولایت ظاهری (حاکم و سلطان) ارزشی قائل نبود، مگر اینکه باعث احقاق حقوق ستمدیدگان شود.
وی علی (ع) را مرد سیاست و دور از سیاست بازی توصیف کرد و گفت: او راههای زیرکی سیاسی را خوب می دانست اما پارسایی و تقوا را مانع از سیاست بازی می دانست.
همچنین فرشتیان افزود: امیر المومنین تشویق می کردند که مردم به سراغ فرد دیگری بروند و او را رها کنند. ایشان رضایت به حکومت غیر داد و خطاب به مردم اعلام کرد من به آنچه شما انتخاب می کنید احترام می گذارم.
این پژوهشگر دینی در تشریح معنای ارزش های حکومت به آیاتی از قرآن اشاره کرد و گفت: تامین امنیت و معیشت و زندگی مردم از ارزشهای یک حکومت هستند.
وی با اشاره به اختلاس ها و سوء استفاده های مالی انجام شده توسط متولیان دولتی در ایران گفت: وظیفه دولت برنامه ریزی برای تامین امنیت و معیشت مردم است در حالی که در زمان دولت فعلی شاهد بزرگترین اختلاس ها هستیم.
حجت الاسلام فرشتیان در پایان به روایتی از علی (ع) مبنی بر اینکه خداوند از علما پیمان گرفته است بر گرسنگی مظلومان سکوت نکنند اشاره کرد.
زهرا خدابخش دختر، مدیر عامل روزنامه روزگار پس از ۷۰ روز بازداشت آزاد شد.
به گزارش ندای سبز آزادی او که دختر بزرگ علی خدابخش مدیر عامل روزنامه روزگار است،خرداد ماه سال جاری در منزل خود بازداشت شد.
علی خدابخش، سرمایهگذار سابق روزنامه شرق روز ۱۶ آذر سال ۸۹ درپی یورش نیروهای امنیتی به دفتر تحریریه این روزنامه بازداشت شده بود، به یک سال حبس تعزیری و ۳۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شده است.
روزنامه روزگار با وجود سابقه چند توقیف، در آخرین جلسه هیات منصفه مطبوعات استان تهران در خصوص اتهام افشای مسایل محرمانه، تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب با اکثریت آرا مجرم شناخته نشد.
کلمه – سیدحامد آرین:
زلزله جانخراش آذربایجان شرقی که منجر به کشته شدن صدها تن از هموطنانمان شد، در شب های عزاداری مولی الموحدین گردی از عزا بر همه ایران پراکند و همه را گریاند. غبار اندوه از دست رفتن زنان و کودکان بی گناهی که به جرم “نداشتن” ساکن خانه هایی محقر و گلین بودند. آنان که شهروندان کشوری هستند که مسئولانش ادعای “مدیریت جهانی” دارند و برای بی پناهان ونزوئلا و لبنان و نیکاراگوئه و … خانه های ضدزلزله مهندسی شده می سازند. اما مردم این دیار محروم اند از یک سقف امن بر بالای سرشان.
در میان دست و پا زدن بی گناهان در زیر خروارها خاک و خشت، در حالی که مردم سراسیمه به سوی مناطق زلزله زده می شتابند، آنگاه که صف های اهدای خون پر می شود از کسانی که می خواهند با اهدای قطره ای از سرخی خون خود، سبزی زندگی را به دیگری ارمغان بخشند، وقتی دلهره همه گیر می شود و همه از هم می پرسند، از زلزله چه خبر؟! صداو سیمای ضرغامی در ادامه رسالت همیشگی اش که رویارویی با خواست های مردم است، اقدام به پخش برنامه طنز ” خنده بازار” می کند.
این در حالی است که از لحظه وقوع زلزله تاکنون، این رسانه ملی که انحصار اخبار تصویری را در قبضه خود دارد با بی تفاوتی نسبت به این “فاجعه ملی” به پخش برنامه های عادی خود پرداخته است. شدت این بی تفاوتی تا حدی است که صدای رسانه های داخلی هم در آمده و سایت نزدیک به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که بلافاصله بعد از این حادثه عظیم، خبر از عزای عمومی داد و سایر سایت های اصولگرا به انتقاد از عملکرد رسانه ای پرداختند که برای “آرامش شهر دمشق” و “ساکنان بورکینا فاسو” اهمیت بیشتری قائل است تا چشمان منتظر و گریانی که در صدد کسب خبر است از عزیزی که به زیر خاک مانده و فرزندی که در چنگال بی عدالتی قهر زمین و بی کفایتی مدیران با مرگ دست و پنچه نرم می کند.
همراهی صدا و سیما با روزنامه هایی که منادی اقتدارگرایی اند و با ارتزاق از بیت المال مسلمین “تخم نفاق و کینه” می پراکنند، زمانی نمایان شد که در اولین ساعات بعد از زلزله دلخراش آذربایجان، روزنامه کیهان و صدا و سیما که هر دو زیر نظر مستقیم رهبری اداره می شوند با بی تفاوتی از کنار اخباری گذشتند که نه تنها افکار عمومی داخلی را جریحه دار کرده که توجه رسانه های بین المللی را نیز جلب کرده است. پوشش کم رنگ و بی رمق اخبار حادثه ای که در حد یک “فاجعه ملی” با صدها قربانی و هزاران مجروح و بی خانمان، انتقاد رسانه های مستقل به شدت برانگیخت و همه از هم می پرسیدند، برای رسانه هایی که برای سوریه و میانمار عکس های جعلی منتشر می کنند تا با احساسات مردم بازی کنند، چگونه از کنار این همه “اندوه” و “فقدان” و “نیستی” به آرامی می گذرند و حتی یک عکس را به صفحه اول خود اختصاص نمی دهند؟ آیا کودکی که زیر خروارها آوار مانده است و هنوز دستانش گرم است، “ارزش خبری” ندارد برای رسانه هایی که برای دستمالی “قیصریه” به آتش می کشند و برای سناریوی مشکوک “پاره کردن عکس امام”، عزای عمومی اعلام می دارند؟
این روزها صدا و سیما و رسانه های اقتدارگرا بار دیگر امتحان خود را در پیشگاه ملت پس دادند، آنگاه که نمایندگان مناطق زلزله زده گلایه می کردند از پوشش خبری گزارش هایی که عمق فاجعه دلخراش زلزله را به نمایش بگذارد. وقتی نماینده مجلس گلایه مند است که حتی شبکه های استانی هم به این مساله نپرداختند و می گوید که اگر اطلاع رسانی به موقع توسط صدا و سیما انجام میشد خیلی از کمکهای مردمی و حتی کمکهای خارجی به این مناطق سرازیر میشد و متاسفانه تا ساعت ۵ صبح دیروز هیچ نیروی امدادی و کمکی صورت نگرفت!
صدا و سیما در این روزها که دولتی ها خود را برای برگزاری اجلاس سران عدم تعهد آماده می کنند، نگران است که نکند بر این آرامش قبرستانی که در سایه سیاست های رسانه ای ضرغامی و تیم رهبری بر همه کشور سایه افکنده، خللی وارد شود و کسی از جهانیان گمان برد که در ایران “همه چیز آرام نیست”!
زشتی عمل رسانه های اقتدارگرا زمانی بیشتر نمایان می شود که به جای عذر خواهی از پیشگاه ملت در قصور و تقصیر در بازتاب به موقع اخبار و گزارش ها، به اتهام زنی و فرافکنی پرداخته و رسانه هایی را که به حق طی دو روز گذشته اقدام به انتشار اخبار و گزارش های زلزله کردند، در مظان اتهام قرار داده و می خواهند کم کاری خود را با خراب کردن چهره دیگران ترمیم کند. کیهانیان که همواره در صدد ماهی گیری از آب گل آلود هستند، حتی در یک عزای عمومی که مردم به سوگ عزیزان خود نشسته اند، از “سیاسی کاری” و “اتهام زنی” دست بر نداشته و سعی در تفرقه افکنی دارند.
زلزله آذربایجان شرقی، حادثه ای است که هیچکس نمی تواند بی تفاوت از کنار آن بگذرد. هیچ توجیهی در عدم خبررسانی به موقع از این فاجعه ملی قابل پذیرش نیست. برای سیمای ضرغامی که همواره کام ملت را با پخش جانگدازترین صحنه ها از حوادث طبیعی شرق و غرب عالم و فیلم های مجعول از کشورهای منطقه تلخ می کند، عدم پخش اخبار مربوط به زلزله غیر قابل پذیرش است و با ملایم ترین بیان، نشان از ناکارایی مدیران این رسانه ملی است.
سید مصطفی تاجزاده که روز ۲۴ مردادماه سومین سالروز حبس غیرقانونی اش در قرنطینه اوین آغاز می شود، وقوع زلزله در آذربایجان و تلقات جانی ناشی از آن را به هم وطنان آسیب دیده تسلیت گفت.
به گزارش نوروز، تاجزاده در این پیام حوادث طبیعی و خصوصا زلزله را در مناطق زلزله خیز کشورمان قابل پیش بینی دانست و تأکید کرد اگر مسئولین چراغی را که به خانه رواست به مسجد حرام می دانستند و اگر وعده های کاذب در زمینه های عمرانی در مناطق محروم محقق شده بود، امروز هم وطنان آذری ما شاهد این حجم از تلفات جانی و مالی نمی شدند.
و اگر شیوه مدیریتی درستی وجود داشت و توجه مسئولین بیش از مشکلات کشورهای استکباری متوجه مشکلات داخلی می شد و رسانه میلی گوشه چشمی هم به مشکلات داخلی می داشت و اخبار واقعی زلزله این بخش از سرزمین مان را پوشش می داد، بی شک از میزان این خسارات و یا لاااقل از آلام عزیزان آسیب دیده کم می شد.
تاجزاده ضمن تشکر از هم میهنان همیشه حاضر درصحنه های مددرسانی و یاری به هم نوعانشان و نیز تشکر از مراجع بزرگوار مستقل اظهار امیدواری کرد که کمک های مردمی از طریق این بزرگواران در مسیر درست و در جهت نیازهای واقعی مناطق زلزله زده و شهروندان آسیب دیده مصرف شود.
۳۰۰ کارگر کارخانه عقاب افشان تولید کننده اتوبوس اسکانیا بیکار شدهاند.
حبیب الله محقق با اعلام این خبر به ایلنا گفت: کارخانه عقاب افشان تولید کننده اتوبوس های عقاب (اسکانیا) به دلیل واردات گسترده اتوبوسهای ارزانقیمت و بیکیفیت چینی و همچنین ناتوانی در تهیه مواد اولیه تولید و قطعاتی که از کشور سوئیس تامین میشد، ناچار شده است ۳۰۰ کارگر خود را از ابتدای امسال به مرور با اتمام قرارداد کاریشان تعدیل کند.
او افزود: همچنین این واحد تولیدی برای کاهش مشکلات مالی اضافه کاری و نهار و شام و سرویس ایاب و ذهاب کارگران رسمی را نیز کاهش داده است و با تعطیل کردن کارگران از روز چهارشنبه تا صبح روز شنبه بنحوی سعی در کاهش مشکلات مالی خود دارند.
محقق عمدهترین مشکل این کارخانه را واردات اتوبوسهای ارزان قیمت چینی عنوان کرد و گفت: این اتوبوسها با کارایی بسیار پایین و با قیمت ۶۰ میلیون تومان در مقایسه با اتوبوسهای اسکانیا که مجهز به امکانات استاندارد روز دنیا است وارد بازار فروش خودرو شده است.
او با بیان اینکه کارخانه عقاب افشان معوقات بیمهای خود را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است عنوان کرد: هم اکنون۳۰۰ کارگر بیکارشده برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار وتامین اجتماعی معرفی شدهاند.
این فعال کارگری در خاتمه عمده مشکلات این واحد تولیدی را علاوه بر واردات مواد اولیه، مشکلات نقدینگی و بانکی عنوان کرد و افزود: ادامه روند کنونی و عدم حمایت دولت از بخش خصوصی باعث تعطیلی این کارخانه خواهد شد.
روند گام به گام تشدید برخورد با زندانیان و محکومان سیاسی با اجرای حکم شلاق تعدادی از زندانیان سیاسی و احضار گسترده محکومانی که مدت ها از صدور حکمشان گذشته است، در ماه مبارک رمضان و همزمان با شب های قدر، وارد مرحله تازه ای شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، سیامک قادری، رحمان بوذری، ابراهیم بابایی زیدی، حسین زرینی، کوروش کوهکن، ناصر آذرنیا، هومان موسوی، مزدک علی نظری، علیرضاکیا، امیرلطیفی، اشکان الهیاری، رسول حردانی، کامران ایازی زندانیان سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین هستند که از روز شنبه، در ماه مبارک رمضان و شب های قدر، تاکنون به نوبت مورد تعزیر و شکنجه شلاق قرار گرفته اند.
همچنین هفته گذشته نیز حکم شلاق هم مجید صادقی نژاد اجرا شده بود.
این در حالی است که در گذشته تعداد زیادی از محکومان به تحمل شلاق، با توجه به شانیت زندانیان سیاسی و اینکه خود قوه قضاییه از بی پایه بودن این احکام بهتر از هر فرد و نهادی مطلع بود، آنها را اجرا نمی کرد و تغییر این رویه نشان از تداوم سخت گیری بر زندانیان سیاسی است.
روندی که با بازداشت و انفرادی های طولانی و غیر قانونی و شکنج های گسترده آغاز، با دادگاه های فرمایشی استالینی و احکام بسیار سنگین ادامه یافته و با قطع تلفن و محدودیت بالا در ملاقات حضوری و صدور مرخصی و اعزام گاه و بیگاه زندانیان به سلول های انفرادی بند ۲۴۰ وارد فاز تازه ای شد.
اکنون نیز اجرای موردی حکم شلاق که در گذشته غالبا انجام نمی شد و گاه قضات صادر کننده حکم شلاق یا مدیران دفاتر شعب دادگاه انقلاب به متهمان سیاسی می گفتند که این احکام شلاق را بدل از حبس داده اند که اجرا نشود و در ازای آن از حکم غیرقانونی و ظالمانه حبسشان کم شود.
همچنین اخبار به دست آمده از تشدید برخوردها، به موج وسیع احضار تلفنی محکومان قدیمی که حکمشان مشمول مرور زمان شده بود باز می گردد. این افراد که عموما احکام ۶ ماه تا ۶ سال حبس دارند، طی هفته گذشته با تماس تلفنی توام با تهدید ماموران اجرای احکام دادگاه انقلاب و دادسرای اوین مواجه شده اند که در صورت عدم معرفی فوری خود، وثیقه های آنها ضبط شده و یا به حراج گذاشته خواهد شد.
صبح امروز ۶۰۰ نفر از کارگران صنایع فلزی ایران در اعتراض به عدم دریافت ۸ ماه حقوق معوقه درمقابل بزرگراه فتح تجمع کردند.
ولی موحد، نماینده این کارگران به ایلنا گفت: بدلیل عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران، در جلسه استانداری تهران با مدیران کارخانه قرار شد حداکثر تا روز یکشنبه ۲۲ مرداد ماه هشت ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شود که با عملی نشدن این وعده امروز – دوشنبه ۲۳ مرداد – کارگران اعتراض خود را اعلام کردند.
نماینده کارگران اضافه کرد: کارگران صنایع فلزی ایران در صورت بیتوجهای مسئولان کارخانه به خواسته قانونیشان به تجمعات خود ادامه میدهند.
گفتنی است این تجمع از ساعات اولیه صبح امروز آغاز و در ساعت ۱۱ صبح بینتیجه خاتمه یافت.
جوانان اصلاح طلب سیستان و بلوچستان در پیامی ضمن تسلیت به خانواده ی بازماندگان، مردم شریف آذربایجان و ملت ایران از سازمان های مرتبط درخواسته کرده اند بدون در نظر گرفتن هر گونه مسائل قومی، مذهبی و به حکم وظیفه ی انسانی در امداد رسانی به زلزله زدگان کوشا باشند و نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
به گزارش کلمه، جوانان اصلاح طلب سیستان و بلوچستان اظهار امیدواری کرده اند که با تلاش مسوولین و کمک های مردمی هر چه زودتر شرایط زلزله زدگان بهبود یافته و در گام بعدی جهت جبران فوری خسارت ها اقدامات لازم به صورت عملی و نه فقط در حد شعار صورت پذیرد.
متن این پیام تسلیت که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
خبر زمین لرزه و در پی آن جان باختن و آسیب دیدن جمعی از هموطنانمان در آذربایجانِ همیشه سرافراز موجی از غم و اندوه را در استان سیستان و بلوچستان پدید آورده است.
ضمن تسلیت به خانواده ی بازماندگان، مردم شریف آذربایجان و ملت عزیز ایران از سازمان های مرتبط می خواهیم بدون در نظر گرفتن هر گونه مسائل قومی، مذهبی و به حکم وظیفه ی انسانی در امداد رسانی به زلزله زدگان کوشا باشند و نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
مردم استان سیستان و بلوچستان نیز همگام با سایر هموطنان از هیچ کوششی برای کمک رسانی به آسیب دیدگان دریغ نخواهند کرد.
امیدواریم با تلاش مسوولین و کمک های مردمی هر چه زودتر شرایط زلزله زدگان بهبود یافته و در گام بعدی جهت جبران فوری خسارت ها اقدامات لازم به صورت عملی و نه فقط در حد شعار صورت پذیرد.
والسلام
رضا باوفا، حمید بارکزهی، سارا خوشخوی، سیاوش کیخایی، حمید میربزرگ، تقی کریمی، هاجر دهمیری، مسلم پروین، نادر احمدی، مهدی کرد، رسول نارویی، قادر بخش کرد، ایوب شهنوازی، محمد گرگیج، مهدی ریگی، کامبیز مشتاق گوهری، نظام الدین هوت، حمیدالله بلوچ، یاسر بلیده، مسلم شهرکی، رضا شهرکی، قاسم کیخا، مریم سیستانی، زینب هراتی، لیلا قائینی، رئوف ترکمن زهی، عبید براهویی، سعید دهواری، رضا شاهوزهی، پرویز ایرندگانی، صبا کردی، حسام محمد زهی
جمعی از هنرمندان عرصه موسیقی و سینما با انتشار پیامهای تسلیت جداگانه، با مردم زلزله زده آذربایجان ابراز همدردی کردند.
اصغر فرهادی
در بخشی از متن پیام کارگردان برگزیده اسکار خطاب به مردم عزادار مناطق زلزلهزده آمده است: «امروز مردم بسیاری سوگوار عزیزان از دست رفته شمایند و اندوهگین از رنجی که بر شما رفت.»
فرهادی با اشاره به اینکه «شاید همدردیها در برابر این داغ همیشه باقی، ناچیزند» نوشته است: «همین احساس همدلی و در کنار شما بودن بسی با ارزش است و غنیمت، من نیز سوگوار رنج شما هستم و صبوری و آرامشتان را آرزومندم.»
سالار عقیلی
سالار عقیلی هم در پیام خود آورده است:
لبخندها فسرد
پیوندها گسست
آوای لای لای زنان در گلو شکست
گلبرگ آرزوی جوانان بخاک ریخت
جغد فراق بر سر ویرانه ها نشست
از خشم زلزله
وقتی خبر ناگوار و جان کاه زلزله استان اذربایجان را می شنوم ،که هزاران کیلومتر از وطن عزیزم فاصله دارم. اخبار و تصاویر منتشر شده به حدی غم انگیز است که دیدن و شنیدن ان از این فاصله هم دل هر انسانی را به درد می آورد.
در نهایت تالم و تاسف این حادثه دلخراش را به بازماندگان و هموطنان عزیز و داغ دیده ام تسلیت عرض می نمایم. بی شک اجرای برنامه هایی به منظور جبران خسارات مادی و معنوی وارده به هم میهنان اذری مان از وظایف بنده و جامعه موسیقی کشور است. امیدوارم که این توانایی ناچیز ، قدمی کوتاه در این راه بلند باشد.
علیرضا قربانی
این خواننده کلاسیک ایرانی هم در یادداشتی نوشته است:
«از پنجهی سرد من چه می خواهی؟
سودی ندهد ستیزه با تقدیر
وقتی که خروس مرگ میخواند
دیر است برای در گشودن ، دیر
…
آن ، زلزلهای که خانه را لرزاند
گفتن نتوان که با دلم چون کرد
گفتن نتوان
که با دلم چون کرد …
(شعری از نادر نادرپور)
با دلی سرشار از درد تنها سکوت میکنم و دیگر هیچ…»
پیمان ناصحپور
این نوازنده تنبک نیز در وبلاگ شخصیاش نوشته است:
« با مردمان غیور و سخت کوشی که من از آذربایجان سراغ دارم، بار دیگر بر خواهند خواست و حماسه خواهند آفرید، زیرا که آذربایجان همیشه بیدار و حماسه ساز است. عاشیقهای آذربایجان ایستاده، سازهایشان را روی سینه گذاشته و همانند ستارخان و باقرخان، عظمت آذربایجان را با موسیقی زیبا و حماسیشان به رخ جهانیان خواهند کشید. اینجانب با اطمینان خاطر میگویم: آذربایجان همشه اویاخدی.»
رضا صادقی
این خواننده پاپ هم گفته است: « همدردی،رسمی پسندیده در فرهنگ پاک ایران و ایرانی است.
با آرزوی صبر و شکیبایی و قدرت برای تحمل مصیبت وارده به هموطنان صبور آذربایجان، با تمام وجود به عنوان یک ایرانی همدردی ما را بپذیرید و تسلای خاطرتان را از خدای شبهای قدر خواهانیم. ما ایرانیان و مخصوصا مشکی پوشان،هنرمندان و هنردوستان را در غم خود شریک بدانید.
یاشاسین آذربایجان.»
بابک جهانبخش
این خواننده پاپ نیز نوشته است: «از خبر وقوع زلزله در آذربایجان و کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از هموطنانم بسیار متاسف و متاثر شدم. ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با همه داغداران و آسیب دیدگان این حادثه دردناک، در شبی که تقدیر همگان مقدر شد، از خداوند متعال غفران و رحمت الهی فوت شدگان، شفای عاجل مجروحان و صبر و شکیبایی بازماندگان و آسیب دیدگان را مسالت دارم.»
کلمه: صداوسیما پوشش خبری زلزله آذربایجان شرقی را تا بیش از ۲۴ ساعت بعد از حادثه، کمرنگ و با بی اعتنایی انجام داد و تا شب گذشته که رهبری در این باره پیام کوتاهی منتشر کرد، رسانه ملی هم در این باره ملی عمل نکرد.
این موضوع، اعتراضات گسترده ای را در مردم و رسانه های غیر وابسته به دولت برانگیخت و بسیاری گفتند که احتمالا صدا و سیما می خواسته ابتدا پیام رهبری درباره المپیک منتشر شود و سپس با انتشار پیام بعدی وی درباره زلزله، موج خبرسازی های رسانه ای در این باره آغاز شود.
هرچند ورزشکاران کشورمان دیروز با حضورشان با بازوبند سیاه در مراسم اختتامیه نشان دادند که بهتر از رسانه انحصاری مدعی جمهوری اسلامی می توانند شادی موفقیت های ورزشی را با غم حادثه زلزله و از دست رفتن صدها هموطن، همنشین کنند؛ اما این سؤال همچنان باقی است که آیا صدا و سیما حق داشت به تصور اینکه شادی المپیکی مردم خراب نشود، اخبار زلزله را به موقع و به درستی پوشش ندهد؟
این موضوع و نکات دیگری درباره المپیک، دستمایه یادداشتی از عبدالرحیم سلیمانی اردستانی شده است که در ادامه می خوانید:
میدان های ورزشی و صحنه های مسابقات بین المللی از فرهنگ و ادبیات خاصی برخوردار است و هدفی خاص را دنبال می کند که عدم شناخت درست آن و یا استفاده نابجا از آن نه تنها مانع بهره مندی از منافع آن می گردد، بلکه چه بسا زیان های سنگینی را در پی خواهد داشت. این روزها شاهد درخشش ورزشکاران کشورمان در میدان المپیک هستیم که دستاورد آن رتبه ای دور از انتظار برای کشور ما در میان کشورهای جهان است. ضمن عرض تبریک به مدال آوران و عرض خسته نباشید به همه ورزشکارانی که برای برافراشتن پرچم کشور تلاش کردند، چه آنان که در این راه پیروز شدند و چه آنان که شکست خوردند، و با تبریک به ملت شریف ایران، توجه به چند نکته در این رابطه به نظر مهم می رسد:
۱-موفقیت در ورزش تنها متعلق به خود ورزش است و هیچ چیز دیگری را نمی توان پشت آن پنهان کرد. اینکه موفقیت در ورزش به معنای اقتدار ملی و رشد و توسعه همه جانبه تلقی شود یا اینگونه نشان داده شود، زیانی بزرگ برای کشور و ملت است. شنیده می شود که برخی از کشورها چنان به طلای المپیک بها می دهند که کارخانه هایی قهرمان ساز ایجاد کرده و برای کسب مدال با کودکان برخوردهایی غیر انسانی انجام می دهند و در واقع با شکنجه هایی سخت قهرمان می سازند. اینکه بدن یک انسان را به قیمت شکستن و نابودی روح و روان او به یک قهرمان تبدیل کنیم، به گمان اینکه تعداد مدال های طلا نشانه اقتدار کشور است، خطایی وحشتناک است. موفقیت در میدان ورزش مهم است اما همه چیز نیست.
کشور ما جزو بیست کشور اول جهان در ورزش شد که این جای خوشحالی زیادی دارد. اما یک روز مانده به پایان المپیک حادثه بسیار غمباری در کشور ما رخ داد و زلزله در آذربایجان باعث کشته و زخمی شدن صدها تن از هموطنانمان گردید. این فاجعه بزرگ، که یک عزای ملی است، با اینکه گویا چندان مورد توجه مسئولان و به ویژه رسانه ملی قرار نگرفت و حتی باعث نشد که در همان روز اول مملکت شکل عزا به خود بگیرد، اما از جهاتی مورد توجه است. آیا کشور ما از جهات دیگر هم جزو بیست کشور برتر جهان قرار دارد؟ آیا یک زلزله شش ریشتری در همه جا این تعداد تلفات بر جا می گذارد؟ مسئولان می گویند تعداد زیادی روستا صددرصد تخریب شده است. آیا این فاجعه نیست. آیا اگر از این جهت بین بیست کشور اول جهان بودیم بهتر نبود؟ آیا در امور دیگر مانند رفاه، بهداشت، اقتصاد و .. جزو بیست کشور اول جهان هستیم؟ آیا در اموری مانند تصادفات و آلودگی هوای شهرها و … جایگاه خوب و مناسبی داریم؟ بهتر است پشت ورزش پنهان نشویم.
۲-میدان ورزش میدان جوانمردی و اخلاق است. به ورزشکار خود باید تعلیم دهیم که با اینکه مدال مهم است ولی انسانیت و اخلاق و جوانمردی مهمتر است. اگر ما مدعی پرچمداری اسلام هستیم، و اگر پیامبر ما هدف از رسالت خود را اتمام مکارم اخلاق بیان می فرماید، این اخلاق باید در رفتار و کردار و حرکات ورزشکاران ما نمایان باشد و جهانیان شاهد آن باشند. کسی که اخلاق و جوانمردی را رعایت می کند، هرچند مدال نیاورد، در واقع پیروز است و قهرمان واقعی اوست. عده ای جوان مسلمان مشغول مسابقه هستند و هرکدام تلاش می کنند سنگی را به میزان توان خود بالا ببرند تا قویترین مشخص شود. پیامبر خدا(ص) از راه می رسد و می فرماید می خواهید من قهرمان را مشخص کنم. قهرمان واقعی کسی است که هیچ چیز او را از مسیر حق و انسانیت خارج نسازد و به زشتی آلوده نکند و به هنگام خشم به خود مسلط باشد و جز حقیقت نگوید و دروغ یا دشنام به زبان نیاورد (وسائل الشیعه، ج۲، ص۴۶۹).
امروزه در تمام جهان سخن از اخلاق و جوانمردی در میادین ورزشی می رود و درباره مصادیق این جوانمردی بین جهانیان کمتر اختلاف است که خود این امر شاهدی بر فطری و عقلانی بودن اصول اخلاقی است. در میادین ورزشی باید این اصول فطری و عقلانی، که همه مردم جهان فارغ از دین و مذهبی که دارند، قبول دارند، حاکم باشد و ورزشکاران ما باید پرچمدار این امر باشند. قهرمانی با هر ابزار و با هر ترفند ارزشمند نیست و نباید به اصل قطعی و هدف نهایی تبدیل شود.
۳-میدان ورزش میدانی خاص است که باید هدف اصلی اش صلح و دوستی بین مردم جهان باشد. هرگز نباید ورزش را با سیاست مخلوط کرد. وقتی در میدان ورزشی یک ورزشکار ما با ورزشکاری از آمریکا مبارزه می کند تنها دو ورزشکار جوانمردانه مبارزه می کنند و هرگز مبارزه بین جبهه حق و جبهه باطل و جبهه عدل با استکبار نیست. نه پیروزی ما پیروزی یک جبهه سیاسی است و نه شکست ما شکست یک جبهه. تلقین چنین اموری به ورزشکاران انحرافی بزرگ است. آنان باید در میدان، دوستانه و با رعایت تمام اصول انسانی مسابقه دهند. حتی ورزشکاران دو کشوری که با هم در حال جنگ هستند، در میدان مسابقه جنگ نمی کنند بلکه برای صلح و دوستی مسابقه می دهند. همچنین در بیرون از میدان باید این امر رعایت شود و اینگونه نباشد که در پیام های سیاستمداران بحث نبرد بین حق و باطل و استضعاف و استکبار مطرح شود. حتی در پیام تبریک رهبران باید اصول اخلاقی و جوانمردی رعایت شود.
اگر کشیدن پای سیاست به ورزش باعث شود که ورزشکار ما مجبور به دروغگویی شود و برای مثال خود را به بیماری بزند که با ورزشکار فلان کشور روبرو نشود، این خود بدترین شکست است. ممکن است کشوری را ما به رسمیت نشناسیم، اما اعلام کنیم که به نظر ما میدان ورزشی ارتباطی با به رسمیت شناختن آن کشور ندارد. و البته اگر به نظر ما ربط دارد، باید شجاعانه اعلام کنیم که با این کشور مسابقه نمی دهیم و البته هزینه آن را نیز می پردازیم. به هر حال دروغ و فریب و امثال آن هرگز راه مناسبی نیست و با روح ورزش و میدان ورزشی ناسازگار است.
۴-میدان ورزشی هرگز میدان جنگ بین اسلام و کفر و دین و الحاد نیست. نه پیروزی یک فرد مسلمان بر یک غیر مسلمان یا ملحد ، پیروزی اسلام است و نه شکست او شکست اسلام. کشیدن پای دین به میادین ورزشی بیشترین لطمه را به دین می زند. میدان ورزش، میدان مسابقه سالم دو انسان است و هیچ ارتباطی به دین و مذهب آنان ندارد و اصول و قوانین حاکم بر آن هم قوانین و اصول انسانی است. حتی اگر پای شعار های دینی و مذهبی به صورتی افراطی به میادین ورزشی کشیده شود و پیروزی ورزشکاران به شعارها و نمادهای دینی گره بخورد، باز در نهایت این دین و مذهب است که بیشتر لطمه می خورد. در شبی بسیار مقدس که همه ملتی در حال مناجات هستند، ممکن است ورزشکاران شکست بخورند و حتی اکثر قرعه ها به ضرر آنان بیرون آید.
به هر حال، میدان ورزش بین المللی نه میدان رقابت سیاستمداران و دولتهاست و نه رقابت ادیان و نه اقوام؛ بلکه میدان رقابت سالم بین دو انسان است که حتما باید در آن اصول انسانی و اخلاقی و جوانمردی رعایت شود، که در این صورت پیام آور صلح و دوستی بین همه مردم جهان خواهد بود.
دادگاه مدیران مسئول نشریات “چشمانداز ایران” و “گل” و خبرگزاری “سینمای ایران” برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و ارتباطات دادگستری کل استان تهران جلسه رسیدگی به کیفرخواستهای مطروحه علیه مدیران مسئول نشریات «چشمانداز ایران»، ورزشی «گل» و «خبرگزاری سینمای ایران» در شعبه ۷۸ دادگاه کیفری استان به ریاست قاضی مجید باقری و با حضور اعضای هیئت منصفه مطبوعات برگزار شد.
براساس این گزارش در مورد اتهام مدیرمسئول نشریه «چشمانداز ایران» مبنی بر فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، هیئت منصفه مطبوعات استان تهران با اکثریت آرا متهم را مجرم ندانست و در مورد اتهام نشر مطالب خلاف واقع، هیئت منصفه مطبوعات استان تهران متهم را به اتفاق آرا مجرم تشخیص داد و همچنین وی را مستحق تخفیف دانست.
همچنین در خصوص اتهام منتسب به مدیرمسئول نشریه ورزشی «گل» دائر بر نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، هیئت منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم تشخیص داد و نامبرده را مستحق تخفیف ندانست.
درباره اتهام منتسب به مدیر مسئول نشریه «خبرگزاری سینمای ایران» مبنی بر نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، هیئت منصفه مطبوعات به اتفاق آرا متهم را مجرم اعلام نکرد.
سفر آقای احمدی نژاد به عربستان به همراه نزدیک ترین یاران سیاسی خود، از جمله بقایی ومشایی و چند تن از وزرای کابینه، “یک روز زودتر از موعد اجلاس عربستان” در شرایطی که حتی دو روز هم از از فاجعه زلزله در استان آذربایجان شرقی با آن هم کشته و مجروح و بی خانمان ، نگذشته ، شگفتی جدیدی در برابر دیدگان مردم قرار داده است.
در شرایطی که درباره عملیات امداد و نجات در مناطق زلزله شده حرف ها و حدیث های زیادی وجود دارد و هنوز تعدادی از هموطنانمان احتمالا در زیر آوار مانده اند و نیازمند کمک هستند ، رییس هیات دولتی که این فاجعه در آن رخ داده تازه یک روز زودتر از موعد مقرر پای در راه یک سفر خارجی گذاشته است که اساسا حتی در صورت عدم وقوع این فاجعه نیز رفتن به چنین سفری از سوی بسیاری از ناظران سیاسی زیر علامت سوال بزرگی است.
در همه جای دنیا رسم معمول این است که وقتی حادثه ای غیر مترقبه روی می دهد سران و رهبران آن کشورها اگر در سفر باشند ، لااقل برای نمایش همدردی و نشان دادن این مساله که در کنار آلام مردم خود هستند ، برنامه های خود را نیمه کاره رها کرده و به محل حادثه و یا لااقل دفتر کار خود می روند تا از نزدیک بر عملیات امداد و نجات نظارت کنند و شخصا پیگیر ماجرا شوند.
مثال های زیادی را می توان در این زمینه ذکر کرد ، همین چند روز پیش باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا که برای یک سفر انتخاباتی به یکی از ایالت های آمریکا رفته بود پس از حادثه تیراندازی در سینمایی در کلرادو که به کشته شدن ۱۴ شهروند آمریکایی انجامید برنامه خود را سریعا قطع کرد و به کاخ سفید بازگشت .
سال گذشته حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان هنگامی که برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری های شانگهای به چین رفته بود پس از حادثه کشتار غیر نظامیان افغان به دست نیروهای آمریکایی در ولایت لوگار ، سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به کابل بازگشت. کرزای در دسامبر سال گذشته میلادی نیز که به چند کشور اروپایی سفر کرده بود پس از وقوع چند انفجار انتحاری در روز عاشورا که به کشته شدن دهها تن از شیعیان عزادارکشورش انجامید سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به کشورش بازگشت.
همین چند هفته پیش رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه وقتی هواپیمای این کشور توسط سوریه سرنگون شد ، در یک سفر رسمی در برزیل بود و پس از این حادثه سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به آنکارا بازگشت.
اینها در حالی است که در تمام مثال های مورد اشاره حوادثی رخ داده و تمام شده بودند در حالی که وقتی زلزله ای شدید و پر تلفات به وقوع می پیوندد ، تازه مشکلات و مصائب شروع می شود و باید نیاز دهها هزار انسان بی خانمان به دریافت مداوم و روزانه مواد غذایی ، سوختی ، درمانی و بهداشتی ، آب ، پتو ، چادر و… تأمین شود.
در چنین شرایطی آقای احمدی نژاد شال و کلاه کرده است و به سفری غیر ضرور خارجی رفته است که حتی اگر در صورتی که زلزله هم نمی آمد ،
کارشناسان و صاحب نظران بسیاری معتقد بودند که احمدی نژاد نباید به چنین سفری برود چرا که تنها ۳ هفته دیگر کشورمان میزبان برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران است و آقای احمدی نژاد از ملک عبدالله پادشاه عربستان برای شرکت در این نشست دعوت کرده است در حالی که خبرهای رسیده از منابع دیپلماتیک حاکی است که پادشاه عربستان به تهران نخواهد آمد و حتی خبرهای غیر رسمی حاکی است که دولت ریاض در حال رایزنی با سران دیگر کشورها برای مجاب کردن آنها برای عدم شرکت در نشست تهران است!
باید از آقای احمدی نژاد پرسید: وقتی برای دعوت از پادشاه عربستان نماینده ای به این کشور نمی فرستد و سفیر کشورمان در ریاض دعوت نامه ملک عبدالله را به دولت عربستان تقدیم کرده ، و این مساله خود گویای سطح روابط دو کشور است ، آقای احمدی نژاد با چه توجیهی برای شرکت در نشست عربستان ،رأساً و آن هم با هیاتی عالیرتبه به مکه می رود؟!
وانگهی اگر آقای احمدی نژاد حرف یا طرحی برای ارایه درباره بحران سوریه داشت چرا دو سه روز پیش که نشست مشورتی تهران درباره بحران سوریه برگزار شد و میهمانان نشست به حضور او برده شدند تا برایشان سخنرانی کند حتی یک کلمه درباره سوریه حرف نزد؟!
چرا وقتی سعودی ها نه در اجلاس مشورتی تهران درباره سوریه شرکت کردند و نه معلوم نیست که ملک عبدالله دعوت ایران را خواهد پذیرفت یا نه ، آقای احمدی نژاد با شرکت در نشست مکه به این اجلاس عربستانی ها وزن و وجاهت بیشتری بدهد ؟!
همچنین نکته مهمی که نباید بدان بی توجه بود این است که این اجلاس صرفا یک نشست چند جانبه درباره بحران سوریه است ، نه سفری دوجانبه که طی آن ، وزرای مختلف دو طرف ، در زمینه های مختلف اسناد همکاری مبادله کنند. لذا هیچ ضرورتی نداشته که احمدی نژاد این همه وزیر و معاونش را با خود ببرد و اعتباری بیشتر به سعودی ها بدهد!
نکته جالب توجه این که احمدی نژاد و دولتمردان همراهش ، یک روز زودتر به عربستان رفته اند تا روز قبل از اجلاس را در مدینه بگذرانند و زیارت کنند و بعد ، به مکه بروند و در نشست عربستان شرکت کنند! و البته هیچ کس از این دولت انتظار ندارد پاسخ بدهد که در این شرایط ، آیا رفتن به مناطق زلزله زده واجب بود یا زیارت مستحبی در مدینه؟ مهم این است که احمدی نژاد هنگام ترک تهران مژده داده است که نائب الزیاره همه مردم ایران خواهد بود!
منبع: عصر ایران
در ادامه انتقاد از نصب دکل های مخابراتی در شهرهای بزرگ، دبیر کمیته محیط زیست شورا با اشاره به ساماندهی دکل های مخابراتی در آینده ای نزدیک گفت: آن چه در حال حاضر برای سلامتی شهروندان تهرانی نگران کننده است ارسال پارازیت هایی است که منشا آنها نیز مشخص نیست.
معصومه ابتکار در گفتگو با مهر با بیان این که نگرانی که در حال حاضر وجود دارد ارسال امواجی است که بر اساس هیچ ضابطه ای نیست گفت: مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است تا بتوان بایت ان از کسی سوال پرسید ویا بر آن نظارت کرد .
وی ادامه داد: نه بخش دولتی حاضر به پذیرش این مسئولیت است و نه مدیریت شهری می تواند به ان ورود پیدا کند متخصصان مخابراتی نیز با وجود تاکید بر استاندارد بودن دستگاه های مخابراتی از ارسال پارازیت های بی منشا ابراز نگرانی می کنند.
ابتکار با هشدار نسبت به تاثیری که این امواج بر سلامت شهروندان دارند گفت: به عنوان اعضای شورای شهر تهران هیچ اطلاعاتی در رابطه با موضوع پارازیتها و فرستندههای آن نداریم. اما آنچه که میدانیم این است که این امواج بر سلامتی انسان و سلولهای بدن تاثیر میگذارند ومن به عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق میگویم که سر منشاء بسیاری از عوارض و بیماریهای بدن میتواند این امواج باشد.
او ادامه می دهد امروزه وقتی شاهد افزایش بیماریهای مختلف با منشاء ناشناخته هستیم، به طور قطع و یقین میتوانیم بگوئیم تشعشع میتواند موجب اختلال در سیتم ایمنی بدن شود و این موضوع قطعی است.
این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که موضوع پارازیتها از مصوبه شورای شهر مستثنی نیست، گفت: مصوبه شورا همه ابعاد امواج را در بر میگیرد. در حوزه امواج و مقابله با آلودگی امواج ماهواره، هیچ نهادی مسئولیت را بر عهده نمیگیرد و این به نگرانیای که در سطح جامعه وجود دامن میزند.
ابتکار در ادامه گفت: در جامعهای که این ضوابط جدی گرفته نشود، شاهد مشکلاتی در آینده خواهیم بود. وقتی هم که به سلامتی مردم بیتوجهی کردیم متاسفانه در آینده شاهد مشکلات دیگری خواهیم بود. موضوع تشعشعهای مضر در کنار آلودگی هوا از جمله دلایل بسیاری از بیماریها خواهند بود.
ابتکار با اشاره به اینکه آثار و نتایج تشعشعات قطعی است، گفت: اینکه امروز متخصصان میگویند سونامی سرطان در راه است، میتواند یکی از نتایج تشعشعات یا آلودگی هوا یا استرس باشد.
وی با اشاره به ساماندهی دکل های مخابراتی گفت: بر اساس مصوبه شورا که ابلاغ نیز شده است دکل سازه ساختمانی محسوب می شود و برای احداث هر دکل باید از شهرداری پروانه و مجوز اخذ شود بنابراین به زودی شاهد ساماندهی در این بخش خواهیم بود .
وی با بیان این که تعامل بین بخشی در این زمینه بسیار خوب بوده است گفت: قرار است بسیاری از این دکل ها تجمیع شود که که برخی از آنها در دست اقدام است .
در پی عدم اجرای حکم دیوان عدالت اداری در مورد متهم جنایت کهریزک، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه به رئیس مجلس ضمن اعتراض به اقدام اخیر دولت در اصلاح اساسنامه صندوق تامین اجتماعی و تغییر نام آن خواستار بررسی مغایرت قانونی و لغو این مصوبه از سوی رئیس مجلس طبق اصول ۵۸ و ۱۳۸ قانون اساسی شدند.
حسین نجابت، علی مطهری، الیاس نادران، مسعود پزشکیان، غلامرضا مصباحی مقدم، محمد دهقان، علیرضا زاکانی، عوض حیدر پور، سید حسین دهدشتی و احمد توکی امضاء کنندگان نامه به رئیس مجلس هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، ۱۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به اقدام اخیر دولت در اصلاح اساسنامه صندوق و تغییر نام آن که آن را به نوعی عدم تمکین به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر غیرقانونی بودن نصب سعید مرتضوی به مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی خوانده اند، طی نامه ای از رئیس مجلس خواستند تا این مصوبه را طبق اصل هشتادو پنجم و یکصدو سی و هشتم لغو کند.
در این نامه آمده است: به دنبال رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر غیرقانونی بودن نصب آقای سعید مرتضوی به مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی و رأی به لغو حکم انتصاب وی، دولت تلاش غیرقابل قبولی را انجام داده است تا به شکل اصلاح اساسنامه صندوق و تغییر نام آن، از اجرای رأی قطعی دیوان طفره رود.
این مصوبه دولت آشکارا ناقض موادی از قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و در تعارض با برخی اصول قانون اساسی است.
ضمن تشکر از اهتمام جنابعالی در اجرای اصول هشتادوپنجم و یکصدو سی و هشتم؛ تسریع در بررسی مصوبه مزبور، تعیین و اعلام مغایرت های آن با قوانین عادی و الزام دولت به تمکین در برابر قانون، درخواست ما امضاءکنندگان است، جنابعالی به خوبی اطلاع دارید که ما همواره تلاش کرده ایم به طریق موثر و کم هزینه، بزرگترین سازمان اجتماعی- اقتصادی کشور را از اینکه تحت مدیریت فردی نامتناسب، قاضی ای معلق و منتظر محاکمه قرار گیرد، نجات دهیم.
نمایندگان اظهار امیدواری کرده اند: وزیر تعاون، کار و تامین اجتماعی با تسلیم شدن به قانون، استفاده از طرق دیگر، از جمله استیضاح را منتفی سازد.
دربخشی ازاصل هشتادوپنجم قانون اساسی که نمایندگان در نامه خود به آن اشاره کرده اد امده است ، مجلس شورای اسلامی می تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمانها، شرکتها، مؤسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیونهای ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها را به دولت بدهد. در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این، مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.
همچنین در اصل یکصدو سی هشتم قانون اساسی نیز در این خصوص امده است، تصویب نامه ها و آیین نامه های دولت و مصوبات کمیسیونهای مذکور در این اصل، ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی می رسد تا در صورتی که آنها را بر خلاف قوانین بیابد با ذکر دلیل برای تجدید نظر به هیأت وزیران بفرستد.
همچنین مطابق تبصره (۴) قانون الحاق پنج تبصره به قانون نحوه اجرای اصل (۸۵ و ۱۳۸) قانون اساسی مصوب سال ۱۳۷۸ نیز «چنانچه تمام یا قسمتی از مصوبه مورد ایراد رئیس مجلس قرار گیرد و پس از اعلام ایراد به هیئت وزیران، ظرف مدت مقرر در قانون، نسبت به اصلاح یا لغو آن اقدام نشود پس از پایان مدت مذکور حسب مورد تمام یا قسمتی از مصوبه مورد ایراد، ملغی الاثر خواهد بود.»
این حرف های غلط و تنگ نظری ها که بعضی میگویند: باید فقیر بود و گرسنگی را تحمل کرد، با روح اسلام مخالف است، اسلام دین (رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً)،[۱] است، یعنی در همین دنیا هم از خدا حسنه میخواهیم. اسلام دینی است که یکی از بزرگان اصحاب آمد خدمت امام صادق(صلواتالله و سلامه علیه) وگفت: من بعد از کشته شدن مروان منتظرم که شما چه دستوری میدهید، کاسبی را رها کردم، اینقدر هم پول دارم که تا آخر عمر بنشینم و زندگی کنم و نیازی هم به کاسبی ندارم.
حضرت(علیه السلام) فرمود: برو کاسبی کن، بچه هایت را برای بعد از خودت دشمن خودت قرار نده. اسلام با زهد و بی رغبتی و عدم دلبستگی به دنیا موافق است، اما با فقر مخالف است، نباید دایم به جامعه بگوییم آقا کم نظر باش، دایم بگوییم به کم اکتفا کن، گرسنگی را تحمل کن، نه این طوری نیست. زهد خوب است، اما باید گفت: زیاد به دست بیاور، زیاد فعالیت کن!
امیرالمؤمنین(صلوات الله و سلامه علیه) هزار بنده را با کدّ یمین و عرق جبین خود، خریده و در راه خدا آزاد کرد. در آن دورانی که به ایشان ظلم روا شده، میرود و قنوات احداث میکند، ولی آنها را برای فرزندانش یا دیگران وقف میکند. این که ما رسم داریم جامعه را به کم داشتن و کم کار کردن ترغیب میکنیم که نمیخواهد در مال خود وسعت بدهید، از معارف اسلامی نیست. بعد هم به امیرالمؤمنین(علیه السلام) مثال میزنیم! این درست اما خودش میفرماید میتوانم بهترین لباس را تهیه کنم، اما زهد من، حکومت من، اقتضا میکند که من بیشتر دسترنجم را به دیگران بدهم و خودم به کم اکتفا کنم.
بنابراین فقر را در جامعه ترویج نکنید، در جامعه زهد را ترویج کنید، و زمینه کمک و یاری به همدیگر را به وجود بیاورید، برای دیگران شغل ایجاد کنید. نه اینکه دایم بنشینیم و بگوییم کم کار کنید، کمتر بخورید! و از این حرفهایی که اوائل انقلاب میگفتند و شعارهایی مینوشتند، که گاهی حالا هم متأسفانه از این حرفها زده میشود. امام هیچوقت از این شعارها در کلماتش استفاده نمی کرد بلکه امام همیشه دنبال این بود که وضع اقتصادی مردم خوب بشود.
شما در باب زکات نگاه کنید؛ از پول زکات میشود برای انسان محتاج خانه، ماشین، وسایل زندگی و امکانات دیگر فراهم کرد نه اینکه فقط به نان بخور و نمیری اکتفا کرد. به هر حال آگاه باشید، اسلام تنگ نظری ندارد، و با فقر و فقیر پروری مخالف است، اسلام دین زهد است، زهد به معنای استفاده بیشتر رساندن به مردم. اسلام، دین مخالف تجملات و تشکیلات بی مورد است؛ اسلام، دین زندگی بانشاط است نه زندگی غم و اندوه.
——————————————————————————–
[۱] البقره (۲) ، ۲۰۱٫
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر