دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان: خدایا در این روز مرا به کارهاى شایسته و اعمال نیک راهنمایی فرما و در آن، حاجتها و آرزوهایم را برآور، اى آن که نیاز به تفسیر و سؤال ندارد، اى دانا به آنچه در سینه هاى جهانیان است و درود فرست بر محمد و خاندان پاک او
همزمان با افزایش بی رویه قیمت ها و با ادامه نوسانات قیمت ارز در بازار آزاد، بسیاری از تولیدکنندگان دوباره رو به کمفروشی محصولات خود به ویژه در مواد غذایی سبد مصرفی خانوارها کردهاند.
به گزارش مهر، چند روزی است که زمزمه تغییر نرخ رسمی ارز بر سر زبانها پیچیده است و بر این اساس، رئیس کل بانک مرکزی نیز این موضوع را تائید کرد که قیمت ارز مرجع دیگر ۱۲۲۶ تومان نخواهد بود. بر همین اساس، بسیاری از تولیدکنندگان اکنون مدعی هستند که دیگر تامین مواد اولیه برای آنها با نرخ ارز ۱۲۲۶ میسر نیست و دولت اگر نرخ جدیدی را اعمال کند، بنابراین آنها نیز باید ارز را گرانتر بخرند.
بر همین اساس است که موج جدیدی از تقاضای تولیدکنندگان برای افزایش قیمت محصولاتشان در بازار شکل گرفته است و از آنجایی که دولت، اجازه این افزایش قیمتها را به راحتی نمیدهد، آنها به طور قطع رو به شیوههایی خواهند آورد که بتواند تولیداتشان را اقتصادی کرده و به نوعی کفه ترازوی “هزینه- منفعت” را برای آنها به خوبی رقم زند. بر این اساس کمفروشیها در بازار آغاز شده و تولیدکنندگان تنها راه را کمفروشی و کم کردن از ماده موثر درون یک محصول یافته و این ترفند را به کار بستهاند.
یکی از تولیدکنندگان عمده مواد غذایی که برند مطرحی را نیز در این عرصه در اختیار دارد میگوید: متاسفانه تغییر قیمت رسمی ارز آثار خود را ظرف هفتههای آینده در بازار خواهد گذاشت. وی میافزاید: دولت تنها به فکر پیادهسازی سیاستهای ارزی خود است، در حالی که به خوبی برآورد نخواهد کرد که چه افزایش هزینهای برای تولیدکنندگان در بازار رقم خواهد خورد، البته مردم نیز از این وضعیت متضرر میشوند.
فاطمه راکعی با اشاره به سخنان اخیر قائم مقام حزب موتلفه معتقد است: آنجا که اصولگرایان در حالی که گاه و بیگاه از مرگ اصلاحات میگویند و همزمان نمی توانند ترس خود را از این جناح بهعنوان قویترین آلترناتیو موجود برای جایگزینی خودشان با هدف تغییر مثبت در سیاست و مدیریت کلان کشور پنهان کنند.
وی در خصوص حضور اصلاحطلبان و وضعیت اصولگرایان در آرمان امروز نوشته است: مسئله حضور اصلاحطلبان در انتخابات و احتمالات و گمانهزنیهای پیرامون آن همچنان یکی از بحثهای محوری اصولگرایان است. در این زمینه باز هم اسدالله بادامچیان، قائممقام حزب موتلفه در اظهارنظری که خالی از تحلیلهای غیرواقعی هم نیست، گفته است که اصلاحطلبان اگر بخواهند به نام اصلاحات در انتخابات بعد حضور بیابند، شکست خواهند خورد. وی باز نقش محوری افرادی چون سیدمحمد خاتمی و عبدالله نوری را زیر سوال برده و از احتمال ۵شاخه شدن اصلاحطلبان سخن گفته است؛ تحلیلی که بهصورت کلی در هفته های اخیر به تحلیل فراگیر اصولگرایان تبدیل شده است. حال با توجه به این مسئله که اکنون تمام نهادهای اجرایی، نظارتی و قانونگذاری کشور در دست اصولگرایان است و برخی اصلاحطلبان فعلا گوشهنشین هستند،
این سوال مطرح است که چرا مسئله اصلاحطلبان اینچنین پررنگ در بین آنها مطرح می شود و اهمیت پرداختن به موضوع اصلاحطلبان در این شرایط برای جناح رقیب چیست؟ جواب این سوال را باید توأمان در وضعیت کشور و مدیریت ۷ساله اصولگرایان و پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان دید. آنجا که اصولگرایان در حالی که گاه و بیگاه از مرگ اصلاحات میگویند و همزمان نمی توانند ترس خود را از این جناح بهعنوان قویترین آلترناتیو موجود برای جایگزینی خودشان با هدف تغییر مثبت در سیاست و مدیریت کلان کشور پنهان کنند.
اصولگرایان که در صورت ورود اصلاحطلبان و ایجاد فضای رقابتی با توجه به دو مورد یادشده تقریبا شرایطی مانند گذشته نخواهند داشت به این ترتیب حساسیتشان به لحاظ سیاسی حساسیتی کاملا طبیعی و عادی است. انکار جایگاه اصلاحطلبان توأم با نگرانی از حضور آنها به جز این حکایت از سردرگمی اصولگرایان در اتخاذ سیاستی مشخص در این خصوص در تصمیمگیریهایشان دارد.
در این بین ادعای شکاف در اردوگاه اصلاحات را باید ناظر به معادلات درونی دو گروه اصلاحطلب و اصولگرا دانست. نادیده گرفتن تفاوت رای و نظر درون جبهه اصلاحات امری نیست که بتوان آن را نادیده گرفت، اما این مسئله که در نگاه برخی اصولگرایان بزرگنمایی میشود، در حقیقت ناشی از فضایی است که اصلاحطلبان در آن قرار گرفتهاند. در کنار این باید به وضعیت چندپاره اصولگرایان نیز توجه کرد. مسئلهای که آنها سعی دارند به گروه مقابل خود نسبت دهند، دقیقا مشکل اصلی خودشان هم هست. نکته مهم در این بین آن است که اصلاحطلبان که امروز نشان دادهاند علیرغم تمام مشکلات خود، در تلاش برای فعال شدن مجدد هستند باید به الزام کار گروهی با محوریت مشخص پی برده و در این جهت نیز به فعالیت بپردازند. فعالیتی که با توجه وضعیت کنونی اصولگرایان چه در باب مشکلات درونی خودشان و چه از نظر پایه های اجتماعی، می تواند به موفقیتی برای جریان اصلاحات تبدیل شود.
آیتالله جوادیآملی حفظ دین و حفظ نظام را دو وظیفه رسمی مسوولان ذکر کرد و گفت: انسان فقیر را همیشه با موعظه، نصیحت و حفظ قرآن نمیشود اداره کرد.
به گزارش ایسنا، وی در دیدار با جمعی از مسوولان شهرستان تالش راجع به وظیفه مسوولان که حفظ نظام است، خاطرنشان کرد: این مملکت همه چیز دارد اما بعضا گرفتار فقر است و انسان فقیر را همیشه با موعظه، نصیحت و حفظ قرآن نمیشود اداره کرد.
آیتالله جوادیآملی با بیان اینکه «اگر خدای ناکرده این بیکاری و فقر از درصد خاصی بگذرد دیگر کنترلش مشکل میشود»، افزود: برای این کار هم دین برنامه دارد، اساس کار این است که ذات اقدس الهی فرمود ثروت مملکت به مثابه خون مملکت است، این خون باید در تمام اعضا و جوارح و رگها جاری باشد، به تمام این قسمتها باید خون برسد و جاری باشد و اگر به عضوی خون نرسد، فلج میشود.
کلمه-گروه بین الملل:
جنگ داخلی در شهر حلب همچنان ادامه دارد بر اساس گزارش ها ۲۰ هزار نفر از نیرو های ارتش سوریه در این شهر مستقر شده اند. ارتش منطقه صلاحالدین این شهر میلیونی را با توپخانه زیر آتش گرفته است. ناظران حقوق بشر سوریه در لندن اعلام کرده اند که در منطقه صلاحالدین جنگ خیابانی برقرار است.
به گفته شاهدان عینی ارتش سوریه برای درهم کوبیدن مواضع مخالفان از توپخانه، هواپیماها و هلیکوپترهای جنگی استفاده میکند. با این حال، بر تعداد مخالفان مسلح دولت در حلب نیز اضافه شده است و آنها هم در حال استقرار و سنگر گرفتن در شهر بودهاند.
به گزارش کلمه، دو هفته از آغاز درگیری ها در شهر حلب می گذرد ولی تلاشهای نیروهای ارتشی برای بیرون راندن مخالفان تاکنون بینتیجه مانده و شورشیان حتی موفق شدهاند مناطق تحت کنترل خود را در حلب گسترش دهند.
گفته میشود که احتمال زیادی دارد ارتش به زودی به یورشی همهجانبه به مواضع مخالفان در این شهر دست بزند. یکی از فرماندهان نظامی مخالفان دولت به خبرگزاری رویترز گفته است که پیکارجویانش برای حملهای سخت آماده میشود.
ایرانیان ربوده شده، زائر یا وابسته سپاه؟
روز شنبه ۱۴ مرداد پس از انتشار خبر ربوده شدن تعدادی از ایرانیان در سوریه، سفارت ایران در سوریه نیز تائید کرد که ۴۸ ایرانی در مسیر فرودگاه دمشق در سوریه ربوده شده اند. بر اساس گزارشها، این افراد سوار یک اتوبوس بودند و در منطقه زینبیه به سمت فرودگاه بین المللی دمشق، ربوده شدند.
چند ساعت بعد ریاض اسعد فرمانده ارتش آزاد سوریه در مصاحبه با رسانه ها اعلام کرد که افراد این ارتش نقشی در ربودن زائران ایرانی در دمشق نداشته اند و او با تعرض به افراد غیرنظامی و غیرسیاسی مخالف است. اما در عین حال افزود که به عقیده او زائر ایرانی در کار نیست بلکه عناصر اطلاعاتی و افسران نظامی ایرانی اند که در پوشش زائر و غیره در سوریه فعالند.
مهدی شهسواری مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت که زائران ایرانی ربوده شده در سوریه به صورت شخصی به این کشور سفر کرده بودند. به گفته او، باتوجه به شرایط ویژه سوریه ایران زائری در این کشور ندارد با این حال از طریق وزارت امور خارجه و سفارت ایران در سوریه این مسئله را پیگیری میکنیم.
اما روز یکشنبه ۱۵ مرداد فرستنده تلویزیونی العربیه ویدیویی یک دقیقهای را پخش کرد که در آن ۴۸ ایرانی ربوده شده در سوریه را نشان میدهد. به گفته یکی از نظامیان ارتش آزاد سوریه، در میان ایرانیان ربودهشده وابستگان سپاه پاسداران نیز وجود دارند. در این ویدیو گروهی دیده میشود که در زیر پرچم قدیمی سوریه نشستهاند. این پرچم اکنون به نماد شورشیان سوریه تبدیل شده و در کنار این افراد چند فرد مسلح نگهبانی میدهند.
در مقابل این گروه یکی از فرماندهان ارتش آزاد سوریه ایستاده است. او به مردی از میان گروه اشاره میکند و این مرد اوراق شناسایی خود را تحویل میدهد. این اوراق به دوربین نشان داده میشوند و ظاهرا نشاندهنده عضویت او در سپاه پاسداران است. تا کنون شبکه خبری و تلویزیون العربیه چندین ویدیو اینچنینی پخش کرده است که در آن کارت پایان خدمت سربازی ایرانیان به عنوان کارت عضویت در سپاه و یا نیرو های مسلح نشان داده می شود. هنوز منابع بیطرف نتوانستهاند موثق بودن این ویدیو را تایید کنند.
دولت ایران از ترکیه و قطر خواسته است که برای آزادی زائران ایرانی تلاش کنند. گزارشهای رسمی نشان می دهد که تا پیش از بحران در سوریه سالانه ۷۰۰ هزار زائر ایرانی برای زیارت به سوریه سفر می کردند اما با افزایش درگیری ها تعداد زائران به شدت کاهش پیدا کرده است. پیش از این نیز تعدادی از ایرانیان از سوی مخالفان دولت سوریه ربوده شده بودند.
ایران و سوریه دو متحد استراتژیک یکدیگر در منطقه خاورمیانه محسوب می شوند که از ابتدای انقلاب روابط محکم و پایداری با هم داشته اند. از زمان آغاز اعتراضات در سوریه و سرکوب شدید معترضان از سوی حکومت بشار اسد، ایران و روسیه از مهمترین متحدان و حامیان حکومت او بوده اند.
ژنرال نیروی هوایی سوریه به ترکیه پناهنده شد
به گزارش رسانههای ترکیه محمد احمد فاریس، ژنرال نیروی هوایی و نخستین فضانورد سوریه به دلیل وخامت اوضاع در سوریه میهن خود را ترک کرده و روز یکشنبه به ترکیه پناهنده شده است.
خبرگزاری نیمه دولتی آنادولو ترکیه گزارش میدهد که ژنرال فاریس که در سال ۱۹۵۱ در حلب زاده شده، پیش از فرار برای آخرین بار از زادگاه خود دیدن کرده و در آنجا به نشانه همبستگی با مخالفان رژیم بشار اسد، از پایگاه اصلی ارتش آزاد سوریه در این شهر نیز دیدن کرده است.
به گزارش خبرگزاری آنادولو این ژنرال متمرد تا کنون سه بار تلاش کرده بود از سوریه فرار کند و بار چهارم موفق شده است. فاریس نخستین فضانورد سوریه است که در سال ۱۹۸۷ به همراه تیمی از فضانوردان شوروی با موشکی به فضا پرتاب شد و از ایستگاه فضایی “میر” (صلح) دیدن کرد.
هماهنگی آمریکا و ترکیه
با توجه به وخامت روزافزون اوضاع سوریه، ایالات متحدهی آمریکا در تلاش است سیاستهای خود را در رابطه با بحران سوریه با همسایهی این کشور ترکیه هماهنگ کند. به گزارش دویچوله، سخنگوی هیلاری کلینتون اعلام کرد که وزیر امور خارجه آمریکا که هم اکنون در سفر آفریقاست، روز شنبه هفتهی آینده دراستانبول با دولتمردان ترکیه دیدار و دربارهی افزایش خشونتها در سوریه گفتوگو خواهد کرد.
به گزارش خبر آنلاین، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در آغاز جلسه علنی روز یکشنبه مجلس با اشاره به استعفای کوفی عنان و تماسهای مقامات آمریکایی با برخی سیاستمداران در منطقه گفت: «این اقدامات حکایت از نقشهی جدید شروران بینالمللی دارد».
لاریجانی خطاب به آمریکا و کشورهای غربی افزود: «حداقل پایبند به همان شورای امنیت نیمبند خود باشید. وقتی شورای امنیت هنوز مصوبهای ندارد دخالت شما در سوریه چیزی جز شرارت بینالمللی است؟».
علی مزروعی:
روز ۱۷ مرداد روز خبرنگار است. روز ۱۷ مرداد سال ۷۷ محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزار شریف افغانستان به دست طالبان شهید شد و جان بر سر پیمان حرفه ای خویش نهاد. این واقعه تلخ ودردناک که در دومین سال استقرار دولت اصلاح طلب خاتمی و بهار مطبوعات ایران رخداد، به پشنهاد انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران واستقبال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسید و از آن پس این روز به نام «روز خبرنگار» در تقویم کشور ثبت و گرامی داشته شد به امید آنکه زان پس جان خبرنگاری در ایران بواسطه شغلش گرفته نشود و به مهلکه نیافتد.
انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ، که خود بانی این روز بود، تاپایان دولت خاتمی که مجری مسابقه جشنواره مطبوعات بود ، این روز را فرصت در انجام مراسمی می دانست برای قدردانی از روزنامه نگاران برتر کشور، اما با روی کارآمدن دولت احمدی نژاد و کنار زدن انجمن از جشنواره مطبوعات و سنگ اندازی ریز و درشت در مسیر فعالیت های این نهاد صنفی، انجمن این روز را هر سال درسالن کوچک خود با حضور روزنامه نگاران گرامی می داشت تا اینکه در سال ۸۸ و پس از انجام کودتای انتخاباتی درست درآستانه «روز خبرنگار» و در حالی که قرار بود مجمع عمومی سالانه انجمن برگزار شود، به دستور قاضی مرتضوی دادستان وقت تهران و قاتل مطبوعات و دشمن روزنامه نگاران، ماموران شبانه به پلمپ درب ساختمان انجمن صنفی اقدام کردند و روز بعد که روزنامه نگاران برای برگزاری روز خبرنگار و مجمع عمومی به خانه خود مراجعه کردند، در را بروی خود بسته دیدند و حاکمیت کودتایی و اقتدارگرا اینگونه به پاسداشت روز خبرنگار پرداخت!
در روز خبرنگار قرار بود از مقام و منزلت و جایگاه خبرنگاران تقدیر و تجلیل شود اما از زمان روی کارآمدن دولت احمدی نژاد، حاکمیت یکدست اقتدارگرایان تلاش فراوان کرده است تا با مصادره این روز و برگزاری مراسم های تشریفاتی، وضعیت اسف باری را که دامنگیر فعالیت های رسانه ای و روزنامه نگاران ایران کرده است پرده پوشی کند. خوشمزه اینکه نهادهایی که بیشترین نقش و سهم را درسرکوب آزادی مطبوعات و روزنامه نگاران ایران دراین سالها داشته اند به مناسبت این روز با صدور بیانیه و برگزاری مراسم در پی ارج نهادن به خبرنگاران و اهالی رسانه برمی آیند!
توقیف پی در پی مطبوعات آزاد و مستقل و به بند و زنجیر کشیدن دهها روزنامه نگار دراین مدت کمترین تردیدی دراین باره که ایران بزرگترین زندان روزنامه نگاران شده است و مقامات حاکم زندانبان آنان، برجای نمی گذارد. تنها در دو سال گذشته و در پی کودتای انتخاباتی بیش از ۱۳۰تن از روزنامه نگاران بازداشت و زندانی و به مجازات های حیرت انگیز سال ها حبس و محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم شده اند و غالب اینان ماهها سلول انفرادی را تحمل وهنوز در بدترین شرایط در زندان به سر می برند . روزنامه نگارانی همچون احمد زیدآبادی ، عیسی سحرخیز ، مسعود باستانی ، کیوان صمیمی ، بهمن احمدی عمویی ، و مهدی محمودیان ، که تنها و تنها بدلیل روزنامه نگاری و اطلاع رسانی درست و صادقانه گرفتار اینهمه بلیه و زندان شده اند . علاوه کنید براین وضعیت توقیف و تعطیلی بیش از ده روزنامه مستقل و آزاد اصلاح طلب را که موجبات بیکاری بسیاری از روزنامه نگاران را فراهم آورده و برناامنی شغلی و عدم استقلال حرفه ای اهل رسانه دامن زده است ، و دراین مسیر پلمپ و تعطیلی دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران جای کوچکترین فریاد و حمایتی رااز اینهمه روزنامه نگار آسیب دیده و بیکار باقی نگذاشته است .
مجموعه این شرایط مهاجرت بسیاری از روزنامه نگاران را برای حفظ جان و شغلشان از کشور دامن زده و آنها را آواره دیار غربت کرده است ، و البته اینگونه نبوده است که حاکمیت اقتدارگرا به این بند و بست اهالی مطبوعات و روزنامه نگاران بسنده کند بلکه با اعمال فیلترینک در اینترنت وارسال پارازیت بر روی ماهواره ها در صدد برآمده است که چشم و گوش ایرانیان داخل را بروی هر پیام و خبری که افشاگر استبداد ومظالم ومفاسد قدرت حاکم است ببندد و تمام مجاری و منافذ اطلاع رسانی واقعی را بروی ملت مسدود نماید ، و قطعا اگر می توانستند همچون کشورهای کمونیستی سابق بدور کشور دیوارآهنین می کشیدند و به مردم اجازه نمی دادند که جز رادیوی یک موج داشته باشند ، اما روزگار ، روزگاری دیگر است ، روزگاری است که فن آوریهای ارتباطات همه دیوارهای آهنین و مرزهای ملی را فروریخته و اخباررا بردوش ماهواره ها سوارکرده وبر پستوی هرخانه ای در هرگوشه ای از عالم فرو می نشاند ، و از طریق یک رایانه دستی می توان با همه جهان پیوند خورد و در این جهان “هرشهروند یک رسانه ” شده است ، و اینگونه است که همه بگیر و ببندهای حاکمیت اقتدارگرا در ایران پس از کودتای انتخاباتی نقش برآب شده و واقعیات جامعه ایران و جنبش سبز همچون آفتاب برآفاق سایه افکن شده است و می رود تا عصر جدیدی را در حیات ایرانیان رقم زند . اینروز را به همه روزنامه نگارانی که در پی اطلاع رسانی درست و صادقانه به دیگران هستند و دراینراه همه سختی ها و بلایا را به جان خریده و می خرند و حاضرند جان بر سر حرفه خویش نهند تبریک گفته و سلامتی همه خبرنگاران متعهد و آزادی روزنامه نگاران در بند را آرزو دارم.
منبع: ندای سبز آزادی
حمید سوریان با درخشش در رقابتهای کشتی فرنگی المپیک سرانجام کاروان ایران را در نهمین روز رقابتها صاحب مدال طلا کرد.
به گزارش ایسنا ، این قهرمان کشتی فرنگی جهان پس از پیروزی در سه دیدار خود مقابل حریفانی از قرقیزستان، مجارستان و دانمارک در فینال روشن بایراموف آذربایجانی را در دو تایم (۲-۰ و ۱-۰) شکست داد و به نشان ارزشمند طلا دست یافت.
در تایم اول سوریان و بایراموف کاری از پیش نبردند و کار به کلینچ کشیده شد و سوریان یک بارانداز استثنایی اجرا کرد و این تایم را برد.
در تایم دوم سوریان به زیبایی به پشت حریف رفت و یک امتیاز گرفت و این تایم را هم برد.
مدال طلای حمید سوریان نخستین مدال کشتی فرنگی ایران در المپیک پس از ۴۰ سال بود.
شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، محمدحسین مظفری فعال دانشجویی را به یک سال حبس که به مدت ۵ سال به حالت تعلیق درآمده، محکوم کرد.
به گزارش ادوارنیوز، آخرین جلسه محاکمه این فعال دانشجویی مرداد ماه امسال در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود که قاضی اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی” را به وی وارد و به موجب این اتهام محمد حسین مظفری به یک سال حبس تعلیقی به مدت ۵ سال و همچنین ۵ سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و فعالیت در فضای مجازی و رسانه ای محکوم شد.
این فعال دانشجویی در دی ماه ۱۳۸۹ پس از چندین باز احضار به نهادهای امنیتی، سرانجام به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت داخلی" و "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران"، بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.
وی ۲۶ دی ماه ۱۳۸۹ با تبدیل قرار بازداشت موقت به وثیقه از سوی دادستان تهران از زندان اوین آزاد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمع کثیری از علما، فضلا، روحانیون و نیز تعدادی از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس و اقشار گوناگون مردم استانهای قم، قزوین و البرز با گرامیداشت میلاد سبت اکبر، امام حسن مجتبی(ع)، این امام همام را مجموعهای از تدابیر و فضایل اخلاقی خواند و گفت: امام حسن(ع) از یک سو به واسطه صلح مدبرانهای که داشت و از سوی دیگر قرار گرفتن میان وقایع و حوادث دوران امام امامان، حضرت علی(ع) خلیفه بر حق مسلمین و امام حسین(ع) و قیام عاشورا همواره مظلوم واقع شده است، در صورتی که هر یک از ائمه معصوم ما در موقعیت زمانی و مکانی امام مجتبی(ع) قرار میگرفتند، همان راهی را که ایشان رفت، انتخاب میکردند.
به گزارش آفتاب آیتالله هاشمی رفسنجانی صلح امام دوم شیعیان را وسیله سوءاستفاده تندروهای آن زمان خواند و افزود: ائمه معصوم ما «کلهم نور واحد» هستند و هیچ یک به سلیقه شخصی خود عمل نکرده اند و لذا همانگونه که قیام امام حسین(ع) تثبیت اسلام و تشیّع را به همراه داشت، صلح برادرش نیز به گونهای دیگر مکتب تشیع را حفظ وموجبات بیآبرویی معاویه را فراهم کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به وظیفه دوستداران اهل بیت(ع) اشاره و تأکید کرد: همه ما وظیفه داریم حقایق اهل بیت را به دور از شائبههای سیاسی از معارف و زندگی آنان استخراج و از آلوده شدن افکار و اعمال این عزیزان به خواستها و سوءاستفاده تندروها جلوگیری کنیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح اوضاع داخلی و بینالمللی کشور پرداخت و گفت: مجموعهای از عملکردها و سیاستها امروز ما را به «اقتصاد مقاومتی» رسانده و لازم است که این راهکار جدید ابتدا به درستی تعریف و سپس کارشناسانه و مدبرانه سیاستگذاری گردد و مجری مناسب و صالحی اجرای آن را به عهده بگیرد.
وی افزود: اجرای اقتصاد مقاومتی، مجریانی کاردان، صالح و لایق میخواهد و امیدواریم با فراهم شدن شرایط لازم، زمینه تحقق این امر به وجود آید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به یکصد و ششمین سالگرد انقلاب مشروطیت در ایران، به تشابهات و تمایزات آن با انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از تفاوتهای این دو انقلاب این بود که انقلاب مشروطیت علیرغم اهمیت آن، توسط نخبگان و علما برپا شد و توده مردم غایب اصلی این صحنه بودند، در حالی که انقلاب اسلامی ایران در سایه اسلام و رهبری داهیانه امام راحل(ره)، بر دوش مردم ایران به پیروزی رسید و آحاد مختلف مردم نقش اصلی را در پیروزی انقلاب و سپس تثبیت و موفقیت عرصههای گوناگون نظام اسلامی برعهده داشتند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، تداوم نظام جمهوری اسلامی را در سایه پشتیبانی و حمایت مؤثر مردم امکان پذیر خواند و تأکید کرد: کسانی که با عملکرد، شعارها و اقدامات ضعیف خود موجبات ناامیدی و دلسردی مردم را فراهم کنند، در واقع به ریشه نظام ضربه میزنند و وظیفه ماست که از ناامیدی مردم جلوگیری کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به پرسشی پیرامون راهکارهای افزایش تولید و اجرای اقتصاد مقاومتی، تجربه دوران دفاع مقدس و مدیریت پس از جنگ را زمینه خوب و روشن پیش روی مسئولان نظام برای اجرای سیاست جدید اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: ما نباید با درآمد سرشار نفتی سالیان گذشته به اینجا میرسیدیم، اما هم اکنون نیز اگر به درستی و مدبرانه عمل کنیم و روابط خود را با دنیا تلطیف و تنشزدایی را مبنای عمل قرار دهیم، میتوانیم با توان مدیران با تجربه کشور و دلسوزان نظام از برهه حساس کنونی به خوبی گذر کنیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالی درباره ضرورت حضور جریانهای گوناگون سیاسی در انتخابات آینده ریاست جمهوری، حضور و همراهی مردم را اصل اساسی پویایی و پیشرفت نظام اسلامی در عرصههای گوناگون خواند و تصریح کرد: مهمترین مظهر حضور مردم، انتخابات است و ما باید با فراهم کردن شرایط حضور کلیه جریانهای وفادار به نظام و قانون اساسی در انتخابات، همدلی، وحدت و همبستگی داخلی را بیش از پیش در برابر دشمنان بالا ببریم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون سمت و سوی انقلابات و تحولات اخیر منطقه، با مثبت و امیدوارانه خواندن تحولات کشورهای عربی و شمال آفریقا گفت: این تحولات فرصت مناسبی برای نظام جمهوری اسلامی بود تا با ارائه تجربیات و کارآمدیها، تأثیر و نفوذ خود را در قلوب مردم منطقه بیش از پیش گسترش دهد و ما امیدواریم با اتخاذ سیاستهای صحیح بتوانیم در سازندگی و آینده منطقه نقش مؤثری داشته باشیم.
در ابتدای این دیدار با قرائت قرآن کریم توسط حجتالاسلام والمسلمین موسوی و مدیحهسرایی مداح اهل بیت عصمت و طهارت دکتر نجفی به مناسبت میلاد باسعادت امام دوم شیعیان، امام حسن مجتبی(ع)، حجتالاسلام رستگاری سخنانی در فضائل و مناقب آن امام همام بیان داشتند.
همزمان با آغاز ریاست علی اشرف رشیدی بر زندان اوین، برخوردهای غیر اخلاقی با زندانیان افزایش یافته و شرایط را برای زندانیان سیاسی و امنیتی سخت تر کرده است.
به گزارش ندای سبز آزادی، برخی خانواده ها یکی از مسببین این نوع برخوردها را سروان رفیعی،مسئول انتظامات اوین عنوان کرده اند، که بنا به مسئولیتش باید حافظ امنیت زندانیان باشد.
نمونه ای از این برخورد ها ضرب و شتم ابوالفضل قدیانی، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در هفته گذشته، هنگام انتقال برای معاینه به خارج از زندان بود.
همچنین وخامت بیماری برخی از زندانیان سیاسی از جمله عبدالفتاح سلطانی باعث نگرانی بیشتر خانواده های زندانیان شده است. مسئولان زندان اوین حاضر به انتقال زندانیان عقیدتی و سیاسی به بیمارستان های خارج از زندان برای معاینه ، بدون دستبند نیستند و در صورت امتناع این افراد برخوردی غیر انسانی صورت می گیرد که درنهایت، این شرایط مانع از رسیدگی به اوضاع جسمی زندانیان می شود.
مشکلات خانواده های زندانیان امنیتی به همین جا ختم نمی شود، در ماههای گذشته تلفن های بند ۳۵۰ اوین به طور کامل قطع بوده و این بی خبری از اوضاع زندانیان بخصوص در این شرایط بر نگرانی ها می افزاید.
در حالیکه خانواده ی این زندانیان در راهرو های دادستانی و دادسرای اوین منتظر رسیدگی و پاسخ هستند، مسئولین مربوطه از جمله آقای رشته احمدی، معاون دادستان در دادسرای اوین و خدابخش دادیار ناظر بر زندان در دادسرای ناحیه ۲۸ پاسخگوی این وضعیت نیستند.
جعفری دولت آبادی، دادستان تهران نیز حاضر به ملاقات با هیچ یک از این مراجعین نیست. وی در ابتدای انتصاب به سمت دادستانی روزهایی را به ملاقات با خانواده ی زندانیان اختصاص داده بود اما با گذشت مدتی از ریاستش، دیگر پاسخگوی خانواده ی زندانیان سیاسی نیست.
اسدالله بادامچیان در گفت وگو با هفته نامه مثلث، گفته است: اصلاحطلبان با یک بن بست و سردرگمی برای ورود به صحنه رقابت سیاسی آینده مواجه هستند. چون نمی دانند یا هنوز نتوانستد به این جمع بندی برسند که بالاخره به نام اصلاح طلبی به عرصه بیایند یا به نام دیگران برای ورود دوباره به قدرت بسترسازی کنند.
وی افزود: اگر بخواهند به نام دیگران بیایند آن وقت نمی توان نامش را برنامه اصلاحطلبان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آینده گذاشت. اگر بخواهند به نام اصلاحات بیاید که از حالا میگویم برنامه آنها شکست خواهد خورد چون هیچ طبقه اجتماعی امیدی ندارد که نامزد اصلاحات بتواند مشکلات اقتصادی کشور و دغدغههای معیشتی مردم را حل کند یا حتی بستری برای بهبود فضای سیاسی را فراهم کند.
بادامچیان همچنین مدعی شد: فارغ از آنکه شعار اصلاحطلبان برای رقابت سیاسی پیش رو مقبولیتی در بین مردم نخواهد داشت، آنها نامزد برجسته ای هم ندارند که مردم بتوانند به وی امید ببندند و به برای حل مشکلات اقتصادی شان اقبال کنند.
وی در ادامه افزود: بعضی از اصلاحطلبان مثل عبدالله نوری در ماجرای فتنه متهم به نقش آفرینی در آن قضایا هستند.
بادامچیان در پاسخ به این سئوال که عبدالله نوری با طرح مباحث رادیکالی به فکر هزینه سازی برای نظام است گفت: عبدالله نوری چه هست که بخواهد به نظام هم فشار بیاورد! او اگر میتوانست به خودش قوت میداد. من تیم او را دارای وجهه نمی دانم.
سایت بازتاب نوشت: یکی از روزنامه هایی که توسط جوان نورچشمی محمود احمدی نژاد تاسیس شده است، با بهره مندی از رانت های سنگین مالی همچنان به فعالیت ادامه می دهد.
روزنامه مذکور که بدون نوبت چندین ساله گرفتن مجوز روزنامه تاسیس شد، در سال های اخیر نقش کم نظیری در فحاشی به شخصیت های انقلاب، تخریب و دادن شعارهای توخالی داشته است.
جالب است که نورچشمی مذکور که تصادفا داماد یکی از وزرای دولت نهم نیز بود، بدون داشتن حتی یک روز سابقه فعالیت صنعتی ابتدا به عنوان عضو هیات مدیره و سپس مدیر عامل یکی از برزگترین مجموعه های صنعتی کشور منصوب شد، در برنامه مثلث شیشه ای رشیدپور حاضر شده و ادعا کرده بود از مال دنیا تنها یک پراید قسطی دارد، اما بلافاصله روزنامه ای که سرمایه مورد نیاز آن حدود یک میلیارد تومان می باشد، راه اندازی کرد.
نورچشمی مذکور پس از مدتی به دلیل برخی مسایل از چشم احمدی نژاد افتاد و از سمت های خود به تدریج برکنار شد و برای اداره روزنامه خود با مشکل مواجه گردید.
یکی از این مشکلات، قطع پول های تزریقی از یکی از رانت خوران به نام م.پ بود که قرار بود در ازای پرداخت کمک مالی به این روزنامه، ضایعات مجموعه صنعتی بزرگ تحت مدیریت نورچشمی را دریافت کند.
با ورود دستگاه های نظارتی به مجموعه تحت مدیریت نورچشمی، مشخص گردید در معاملات زمین در شمال کشور نیز ارقامی میلیاردی جابجا شده است و بدین خاطر برای معاونین وی پرونده تشکیل شد و صلاحیت نورچشمی نیز در انتخابات مجلس تایید نمی شود تا با دخالت بزرگترهای وی، این موضوع حل گردید.
نکته قابل تاسف آن که برخی وبلاگ نویسان و افراد تندروی طیف افراطی که شعار عدالت و برخورد با مفسدین اقتصادی را سر می دهند، در همین روزنامه فعالیت داشته و از محل همین رانت ها حق التحریرهای حلال! خود را دریافت می کنند.
فرنگیکار شایسته کشورمان با غلبه بر حریفی از دانمارک در مرحله نیمه نهایی وزن ۵۵ کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی المپیک ۲۰۱۲ لندن با اقتدار راهی دیدار فینال این رقابتها شد و در آستانه دستیابی به مدال المپیک قرار گرفت.
به گزارش مهر، سوریان که با حذف “هاسگاوا”ی ژاپنی از جمع مدعیان اصلی این وزن، روحیهای مضاعف بدست آورده بود در دیدار نیمه نهایی پنجه در پنجه “اریک نبلوم” از دانمارک انداخت و موفق شد در دو تایم متوالی با نتایج (۳ بر صفر) و (۳ بر صفر) از سد این حریف گذشته و راهی فینال وزن ۵۵ کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی المپیک لندن شود.
سوریان تا پیش از رویارویی با فرنگیکار دانمارکی توانسته بود حریفانی از قرقیزستان و مجارستان را از پیش رو بردارد.
بدین ترتیب سوریان باید تا ساعاتی دیگر برای کسب عنوان قهرمانی المپیک با برنده مسابقه کشتی گیرانی از آذربایجان و کره جنوبی مبارزه کند. مسجل شدن مدال طلا یا نقره حمید سوریان در فینال المپیک ۲۰۱۲ لندن به معنای شکسته شدن طلسم ۴۰ ساله ناکامی کشتی فرنگی ایران در المپیک تلقی میشود. کشتی فرنگی ایران آخرین بار در بازیهای لمپیک ۱۹۷۲ مونیخ توسط رحیم علی آبادی صاحب مدال شده بود.
رقابتهای کشتی فرنگی اوزان ۵۵ و ۷۴ کیلوگرم المپیک ۲۰۱۲ لندن عصر امروز شنبه در سالن اکسل آغاز شده و امشب با مشخص شدن نفرات برتر این اوزان به پایان میرسد. تیم ایران در وزن ۷۴ کیلوگرم نمایندهای ندارد.
جلیل طاهری زندانی سیاسی امروز پس از گذراندن دوران محکومیت خود از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شد.
به گزارش خبرنگار کلمه، جلیل طاهری فعال سیاسی زندانی که در بند ۳۵۰ زندان اوین دوران محکومیت خود را می گذراند امروز صبح آزاد شد.
جلیل طاهری به اتهام شرکت در نماز جمعه تهران به امامت آیت الله هاشمی رفسنجانی، توهین به رهبری و شرکت در تجمعات بازداشت و محاکمه شد. دادگاه بدوی به ریاست قاضی مقیسه او را به سه سال حبس محکوم کرد اما دادگاه تجدید نظر این حکم را به یکسال تقلیل داد.
پس از گذشت بیش از یک هفته از بازداشت مهدی فخرزاده خانواده او که از شهرستان به تهران آمده اند نتوانسته اند هیچ اطلاعی از وضعیت وی بدست بیاورند.
به گزارش سایت ملی- مذهبی مهدی فخر زاده هیچ تلفنی به خانواده نزده تا خانواده از وضعیت وی و محل نگه داریش مطلع شوند.
خانواده فخر زاده به زندان اوین مراجعه کرده اند اما به آنها گفته شده چنین زندانی در اینجا وجود ندارد.
مهدی فخر زاده از ناراحتی شدید گوارشی رنج می برد و در میان خانواده و آشنایانش نگرانی زیادی در این رابطه به خاطر احتمال عدم دسترسی به داروهایش وجود دارد. وی همچنین دچار آرتروز گردن است.
مهدی فخرزاده فعال سیاسی ملی – مذهبی، روزنامه نگار و از فعالان سابق دانشجویی بیش از یک هفته است که با ورود ماموران به منزل و بازرسی چند ساعته آن توسط ماموران امنیتی بازداشت شده و به محل نامعلومی منتقل شده است. این زندانیان معمولا به بازداشتگاه دو – الف سپاه (مستقر در زندان اولین) منتقل میشوند.
جمع زیادی از معلمان آموزش و پرورش اعم از مربیان شرکتی، پیش دبستانی و حق التدریسی با تجمع مقابل مجلس خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود شدند.
به گزارش جامجم آنلاین، این عده از معلمان در طول یک ماه گذشته چندین بار مقابل مجلس حضور یافته و تجمع می کردند که امروز نیز بار دیگر این تجمع خود را تکرار کردند.
این عده از معلمان که همه آنها از معلمان زن آموزش و پرورش هستند با در دست داشتن پارچه نوشته هایی خواستار رعایت قانون استخدامی در وزارت آموزش و پرورش و استخدام در این وزارتخانه هستند.
معلمان با تجمع مقابل مجلس از نمایندگان مجلس برای حل مشکل خود کمک خواستند.
سیدحسین رونقی ملکی امروز صبح برای هفتمین بار تحت عمل جراحی کلیه قرار گرفت.
به گزارش کلمه، سیدحسین رونقی ملکی که پس از گذشت ٣٢ ماه حبس به کامل کردن مراحل درمان خود با وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی آمده بود صبح امروز تحت عمل جراحی قرار گرفت.
کلمه روز گذشته نیز خبر داده بود که مرخصی درمانی حسین رونقی ملکی وبلاگ نویس زندانی به دلیل نوبت عمل کلیه تا سی مرداد ماه تمدید شده است.
سیدحسین رونقی ملکی فعال حقوق بشر و وبلاگ نویس که درجریان انتخابات ٨٨ بازداشت شده بود، در زندان دچار عفونت کلیه شده و ۵ بار مورد عمل جراحی قرار گرفت که به دلیل سهل انگاری و بی توجهی به وضعیت این زندانی سیاسی، جراحی های صورت گرفته بارها بی نتیجه ماند و پزشکان برای چند مرتبه پیاپی مجبور به تکرار عمل جراحی شدند.
بر اساس پرونده ی پزشکی این وبلاگ نویس در بیمارستان و همچنین گفته های پزشکان، تا پیش از عمل آخر یکی از کلیه های حسین رونقی به میزان ۸۰ درصد و کلیه ی دیگرش صفر درصد کار می کرد – یعنی موقتا از کار افتاده بود – و این واقعیت، خطر از دست رفتن کامل کلیه در صورت تاخیر در عمل را هشدار می داد.
حسین رونقی پس از عمل جراحی آخر در ۲۳ خرداد ۹۱ مجددا به زندان بازگشت اما این بار پس از گذشت دو هفته و در مجموع طی دو سال و نیم زندان با تعیین وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی درمانی آمد.
این وبلاگنویس و فعال حقوق بشر در تاریخ ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ در شهر ملکان در نزدیکی تبریز بازداشت و بلافاصله به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. او مدت ۱۰ ماه را در سلولهای انفرادی این بند زندان اوین تحت فشارهای روحی و جسمی برای اخذ مصاحبه و اعترافات تلویزیونی قرار گرفت و سرانجام از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
کلمه-زهرا صدر:
اردشیر امیرارجمند، مشاور ارشد میرحسین موسوی با ابراز نگرانی از وضعیت بحرانی کشور تنها راه خروج از این وضعیت را آزادی موسوی و کروبی که یک سال و نیم است در حبس خانگی به سر می بردند دانست.
سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در گفتگو با کلمه با بیان اینکه حاکمان با حق گریزی و بی بصیرتی خود و کشور را دچار بن بست کرده اند تصریح می کند: شرافتمندانه ترین راه خروج از این بن بست حق پذیری و آزادی موسوی و کروبی است. بدون همبستگی ملی خروج از بن بست بین المللی و داخلی ممکن نیست.
زمین بن بست موجود هر روز بیشتر باتلاقی می شود
امیرارجمند همچنین با تاکید بر اینکه انکار وجود بن بست و بسیج تبلیغاتی کشور و طرح های فانتزی مثل اقتصاد مقاومتی و تشکیل قرارگاه جنگ اقتصادی فقط فرافکنی است می گوید: زمین بن بست موجود هر روز بیشتر باتلاقی می شود. با تلاقی که اگر چاره ای اندیشه نشود کشور را همراه با آقایان در خود فرو می برد.
به گفته وی اختلاف در بدنه نظام کاملا مشهود است از دولت گرفته تا سپاه و جریانات سیاسی که در قدرت و مصائب کنونی کشور مشارکت داشته اند.
امیرارجمند در ادامه می افزاید: اقتدارگرایان چشم و گوش خود را بسته اند و فکر می کنند با دروغ و فرافکنی می توانند راه چاره ای پیدا کنند.
آقایان وقتی دنبال دوست می گردند سر از خانه بشار اسد در میاورند
مشاور ارشد میرحسین موسوی با بیان اینکه آقایان فقط از دشمن صحبت می کنند، می گوید: انگار داشتن دوست در این جهان بزرگ گناه کبیره است. وقتی هم دنبال دوست می گردند سر از خانه بشار اسد در میاورند.
به گفته ی اردشیر امیرارجمند، گره زدن مبارزه علیه اسرائیل و توسعه طلبی بیگانگان در منطقه به بشار اسد اشتباه استراتژیک بزرگی است که هم به مبارزه با اسرائیل در دراز مدت و هم به منافع ایران در منطقه لطمه جدی می زند.
کشورهای غیرمتعهد خواستار توقف نقض آشکار حقوق بشر در ایران شوند
وی همچنین ادامه می دهد: تشدید خشونت در سوریه به هیچ وجه به نفع جریان دموکراسی خواه مستقل در منطقه نیست. تنها به نفع قدرت های خارجی و همچنین جریانات خشونت طلب با تفکرات بسته است.
سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید گفت: باید از کشورهای غیر متعهد خواست که در کنفرانس تهران به مساله نقض آشکار حقوق بشر و وضعیت زندانیان سیاسی توجه ویژه کنند یا اگر به جهات دیپلماتیک مجبور به شرکت هستند در سطح بالا شرکت نکنند.
قوه قضاییه و اژه ای در مورد رهبران جنبش کاره ای نیستند مقامات عالی تصمیم می گیرند
امیرارجمند همچنین درباره ی اظهارات دادستان مبنی بر بی اطلاعی از وضعیت رهبران جنبش سبز تصریح می کند: آقای اژه ای به اصطلاح دادستان کل کشور است ولی از قضایای همه اظهار بی اطلاعی می کند. ایشان در امور مهم هیچ کاره است. تردیدی نیست که در مورد رهبران جنبش مقامات عالی تری تصمیم می گیرند نه قوه قضاییه کاره ای است و نه آقای اژه ای. چه در مورد زندانی کردن و چه در خصوص آزادی احتمالی آنها.
وی با بیان اینکه ادعای آقای اژه ای در مورد اینکه رهبران جنبش در زندان نیستند و در خانه خود هستند واقعا خجالت آور است، اظهار می کند: تناقض گویی هم حدی دارد. از یک طرف می گویند کسی حق مذاکره برای آزادی خانم رهنورد و آقایان کروبی و موسوی را ندارد و این کارها ثمری ندارد یعنی اصرار و تاکید بر ادامه زندانی بودن آنها دارد و از طرفی می گوید آنها در خانه خودشان هستند یعنی در زندان نیستند. انگار ایشان نمی داند که زندان فقط به مکان نگهداری شناخته نمی شود بلکه با نوع رفتار با افراد و محرومیت آنها از حقوق و آزادی هایشان نیز سنجیده می شود. از خانه خانم رهنورد و آقای موسوی برای آنها زندان ساخته اند. در مورد اقای کروبی هم که ایشان در زندان انفرادی است.
امیرارجمند تاکید کرد در کشوری که پرونده های فساد مالی چند هزار میلیاردی وجود دارد، حکومت نیاز به پول اجاره یک آپارتمان ندارد. آقایان ظاهرا ناشیانه می خواهند سند سازی کنند که ایشان در خانه خودش است.
وی در ادامه تاکید می کند: این دروغ را کسی باور نمی کند. آن آپارتمان زندانی است که آقایان خودشان اجاره کرده اند و آقای کروبی مجبور به پرداخت هزینه آن است. این ظلم مضاعف است. از آقای دادستان کل باید پرسید، آیا می شود کسی در خانه خودش آزاد باشد و حق دیدار آزادانه با فرزندان یا همسرش را نداشته باشد؟
مشاور ارشد میرحسین موسوی با بیان اینکه این ها از پشتوانه مردمی رهبران جنبش می ترسند، خاطرنشان می کند: در واقع از مردم می ترسند. رهنورد، کروبی و موسوی آینه مطالبات بخش عظیمی از مردم ایران هستند.
با این همه بی کفایتی و فساد، قدرت های خارجی نیاز به جاسوس و نفوذی ندارند
اردشیر امیرارجمند همچنین با این پیشنهاد که آقایان بجای اینکه بدنبال دشمن و جاسوس در بین معترضان خیر خواه و وطن دوست بگردند بهتر است در کمپ خودشان دنبال این جور افراد باشند، هشدار می دهد: با این همه بی کفایتی و فساد، قدرت های خارجی خیلی نیاز به جاسوس و نفوذی ندارند. خود آقایان دانسته یا ندانسته در خدمتشان هستند.
تصمیم گیری درباره انتخابات خیلی زود است؛ از فضا باید استفاده کرد
سخنگوی شورای راه سبز امید با تاکید بر اینکه تصمیم گیری در مورد انتخابات خیلی زود است و نباید عجله کرد، می گوید: فرصت ها را نباید سوزاند، فعلا تا آنجا که امکان دارد باید از فضای انتخاباتی برای طرح مطالبات و تزریق انرژی مثبت و فعال کردن شبکه ها ی اجتماعی، نهاد های مدنی، جمع ها و مردم استفاده کرد.
تنها راه ملی نجات کشور برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه است
مردم می پرسند؛ فعالان سیاسی و نامزدهای انتخابات قبل کجاهستند؟
وی در ادامه با بیان اینکه شرکت در انتخابات حق ما و مهمترین حق شهروندی است و ما خواستار شرکت در انتخابات هستیم، تصریح می کند: این حکومت است که با ایجاد مانع غیر قانونی این حق را از ما سلب می کند. احزاب و روزنامه ها را تعطیل و فعالان سیاسی را زندانی و سرنوشت انتخابات را به سپاه و بسیج واگذار کرده اند. ما باید حکومت را وادار به برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه کنیم. این تنها راه ملی نجات کشور است. در مقطع کنونی بحث کردن در مورد افراد سازنده نیست، ما باید مطالبات حداقلی منطقی و اجماعی داشته باشیم و بر سر آن عاقلانه و مستحکم بایستیم. بیانیه شماره ۱۷ موسوی و بیانیه ۱۴ بهمن سال ۸۸ آقای کروبی بهترین مبنا هستند. من فکر می کنم که بخش مهمی از جامعه و فعالان سیاسی بر سر آن توافق دارند. با توجه به شرایط متغیر کنونی، تصمیم گیری مورد در شرکت کردن یا نکردن، معرفی کردن یا نکردن کاندیدا باید در ضمان خودش و با توجه شرایط زمان صورت گیرد. برای اینکه انتخابات معنا داشته باشد شرایط امنیتی حاضر باید تغییر کند. مسئله فقط نظر افراد سر شناس و کنشگران سیاسی نیست. باید مردم قانع شوند که حق انتخاب دارند و از رای آنها پاسداری می شود. چگونه می شود مردم را قانع کرد در حالی که نامزدهای انتخابات قبل و فعالان سیاسی در زندان باشند و آزادی بحث و گفتگو و تجمع نباشد؟
تا وقتی سپاه و جنتی خود سرانه در مورد انتخابات تصمیم بگیرند وضعیت تغییری نخواهد کرد
امیرارجمند در پایان در مورد اصلاح قانون انتخابات خاطرنشان می کند: مشکل تنها دستگاه مجری انتخابات نیست، بلکه مهمتر از همه بی طرفی دستگاه نظارت است. شورای نگهبان بی طرف نیست. اصلاح قانون لازم است. قبل از هر چیز حذف نظارت استصوابی لازم است. اما اصلاح قانون به تنهایی کفایت نمی کند. باید همه عناصر ذیربط به قانون پایبند باشند. در کودتای انتخاباتی سال ۸۸ نقص قوانین جنبه فرعی داشت، ایراد اصلی نقض قانون توسط عالی ترین دستگاه های حکومتی بود. تا وقتی که سپاه و آقای جنتی و یک باند قدرت مشخص خود سرانه در مورد انتخابات تصمیم بگیرند وضعیت تغییر چندانی نخواهد کرد.
‘علی اکبر صالحی’ وزیر امور خارجه در تماس های تلفنی جداگانه با همتایان قطری و ترک خود از دولت های قطر و ترکیه خواست تمام تلاش های خود را برای آزادی زائران ربوده شده ایرانی در سوریه انجام دهند و وزیران امور خارجه قطر و ترکیه نیز قول دادند برای آزادی زائران ایرانی تلاش کنند.
۴۸ زائر ایرانی روز گذشته در مسیر فرودگاه به محل اقامتگاه خود در اطراف حرم حضرت زینب (س) در دمشق از سوی افراد و گروه های مسلح ربوده شدند. این در حالی است که برخی منابع خبری از سوریه گفته اند این افراد نظامی بوده و برای شناسایی وارد خاک سوریه شده بودند.
پیش از این نیز در چند نوبت زائران ایرانی ربوده شدند، اما مقامات کشورمان هر گونه سفر زمینی به سوریه منع کرده بودند. با توجه به درگیری های شدید هفته گذشته در دمشق و شهرهای بزرگ سوریه احتمال عزیمت زائران ایرانی به دمشق دور از ذهن است.
به گزارش ایرنا، صالحی در تماس تلفنی با ‘شیخ حمد بن جاسم آل ثانی’ نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر پیرامون تحولات منطقه، از جمله سوریه گفت و گو کرد و از وی خواست تا این کشور تمام تلاش های خود را برای آزادی زائران ربوده شده ایرانی در سوریه انجام دهد.
صالحی در این گفت و گوی تلفنی از دولت قطر خواست تمامی تلاش های خود را در این زمینه برای کمک به آزادی زائران ربوده شده ایرانی در سوریه انجام دهد.
وزیر امور خارجه قطر نیز در این تماس تلفنی قول داد ضمن بررسی این موضوع ، در اسرع وقت نهایت تلاش خود را به کار گیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در تماس تلفنی با ‘احمد داوود اوغلو’ وزیر امور خارجه ترکیه پیرامون تحولات سوریه و همچنین ربایش اتوبوس حامل زائرین ایرانی که به صورت انفرادی در سالروز میلاد امام حسن مجتبی (ع) و به منظور زیارت مرقد مطهر حضرت زینب سلام الله علیها به دمشق سفر کرده بودند، گفت و گو کرد.
صالحی در این گفت و گوی تلفنی از دولت ترکیه خواست تمام تلاش های خود را برای کمک به آزادی زائران ربوده شده ایرانی انجام دهد و وزیر امور خارجه ترکیه نیز قول داد ضمن بررسی این موضوع، در اسرع وقت همچون گذشته نهایت تلاش خود را به کار گیرد.
بدنبال اعطای نشان شوالیه، ادب و هنر، به لیلا حاتمی، حامد بهداد در نامه ای به وی تبریک گفت.
چند روز پیش لیلا حاتمی هنرمند کشورمان موفق به دریافت نشان ادب و هنر فرانسه شد. این هنرمند چهل ساله تاکنون موفقیت های زیادی در صحنه های بین المللی از آن خود کرده است.
حامد بهداد که در چهار فیلم با لیلا حاتمی همبازی بوده، در نامهای دریافت نشان شوالیۀ هنر و ادب را به این بازیگر سینمای ایران تبریک گفت. بهداد و حاتمی در فیلمهای هر شب تنهایی، سعادتآباد، نارنجیپوش و پله آخر(حضور کوتاه حامد بهداد) در کنار هم ایفای نقش کردهاند.
به گزارش سینمای ما، متن نامۀ تبریک بهداد به این قرار است:
«سرکار خانم لیلا حاتمی، سلام
در این روزهای سینما جای پدر فقیدتان استاد را بسیار خالی میبینم؛ هم به این خاطر که کاش میدید فرزندی چون شما به سینمای ما افزوده و هم بدین سبب که حضور امثال ایشان است که هنر و هنرمند را مشروع و معتبر میداشت و میدارد.
دریغ همکاری با ایشان حسرتی خواهد بود بر دل هنرجویانی که سعادت حضور در آثارش را از دست دادهاند. من نیز اگر این دولتم از کف رفته، در ازایش خوشحالم که در چند فیلم فرصت بازی و دوستی کنار شما و علی جان مصفا دست داد.
از طرف همۀ سوتهدلان و دلشدگان این سینما، دریافت نشان شوالیۀ هنر و ادب را به شما و خانوادۀ هنرمندتان تبریک میگویم و از یکتا خالق زیباییها میخواهم رشد و کمالتان را افزون کند.
حالا که نشان شوالیه را به خانه آوردید، تقاضا دارم برای دو دلبندتان -مانی و عسل- زین و برگ و زره و نیزه و مرکب و کلاهخودی فراهم کنید تا این دو نیز شوالیههایی برای گسترش امپراتوری فرهنگ و هنرمان باشند؛ درست بهسان پدربزرگشان علی حاتمی».
اوایل حکومت حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برخی از اصحاب از باب خیر خواهی میگفتند: شما اولِ حکومتتان است و پایههای آن محکم نشده است بهتر است با امثال معاویهها و سران و اشراف مماشات کرده اموال بیشتری از بیت المال به آنها بدهید، پس از استحکام پایههای حکومت به روش عادلانه برگردید و یا مثلاً بگذارید معاویه مدتی در رأس حکومت شام بماند، اما بعد از اینکه حاکمیت شما مستحکم شد او را عزل کن! حضرت فرمود: من نمیخواهم بر پایه ظلم حکومت کنم. حکومت اسلامی علی(علیه السلام) اجازه ظلمِ ظالم ـ از نوع کنترل شدهاش ـ را نمیدهد؛ برای حفظ حکومت به خود اجازه نمیدهد آدم بکشد، شکنجه کند پس ملاحظه می کنید. امیرالمؤمنین(ع) ظلم معاویه را هرچند موقتی باشد نمیپذیرد، گرچه این پذیرش موجب تسلط علی(علیه السلام) بر امور حکومتی و حفظ نظام باشد.
برای همین است که با تعجب فرمود: « وَ یَحکُم أن أطلبُ النصرَ بالظلمِ و الجورِِ»[۱]؟! یعنی: وای بر شما! من نظام را با بیعدالتی حفظ کنم! با شکنجه و با زندان؟! با کشتن، نظام را حفظ کنم؟! قسم به خدا بیعدالتی نخواهم کرد حالا حکومت اسلامی پا نگرفته که نگیرد! اصلاً حکومتی که پایههایش بر بیعدالتی استوار شده، میخواهم صد سال پا نگیرد!
اینکه امام خمینی(س) میفرمود: حفظ نظام از اوجب واجبات است؛ نه با هر وسیلهای بلکه حفظش در چارچوب قانون اسلام است، نه حفظش با جور و ظلم، چون که حاکمیت و نظام مستقلاً وجوبی ندارد، بلکه مقدمه است برای اجرای احکام اسلام. بنابراین، برای اتیان واجبات، حق نداریم از راه محرمات وارد شویم.
——————————————————————————–
[۱]. الکافی، ج۴، باب وضع المعروف موضعه، ص۳۱، ح۳ .
رسول بداقی زندانی رجایی شهر و از حامیان مهدی کروبی علیرغم موافقت دادستانی با مرخصی اش از فروردین سال ۹۱ و تعیین وثیقه همچنان از مرخصی محروم است.
به گزارش کلمه خانواده بداقی به دنبال تعیین وثیقه از سوی دادستانی برای این معلم زندانی سند گذاشته اند اما مشخص نیست کدام نهاد اجازه عملی شدن این مرخصی را نمی دهد.
همچنین خانواده بداغی تا کنون بارها به دادستانی مراجعه کرده اند اما هیچ کس پاسخگوی این خانواده نیست. او سال ها سابقه تدریس در اسلام شهر را دارد و از از اعضای فعال کانون صنفی معلمان است.
بداقی در دهم شهریور ماه ۱۳۸۸ پس از احضار به اداره آموزش و پرورش اسلامشهر بازداشت و بعدتر در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” و “تبانی و تجمع به قصد برهم زدن امنیت ملی” به ۶ سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی محکوم شد.
این معلم زندانی ابتدا به بند ۴ زندان گوهردشت کرج و سپس بند ۲۰۹ زندان اوین و زندان گوهردشت کرج و در آخر به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد و در مدت دوران محکومیت خود اجازه مرخصی نیافته است.
عبدالرحیم سلیمانی اردستانی
شکی نیست که دستگاه قضا در هر نظامی مسئول حفظ نظام از فساد و خلافکاری است و نظامی که از یک دستگاه قضایی و قاضیان و مجریان سالم و درست و قوی برخوردار باشد تا حد زیادی در مقابل فساد و تباهی بیمه است. دستگاه قضا مسئول اجرای عدالت است و نظامی که قضایش عادلانه باشد قطعا به عدالت نزدیک و از ظلم و ستم دور است و همین باعث استحکام و بقا و ماندگاری نظام می گردد. در مقابل نظامی که دستگاه قضایش فاسد باشد هیچ امیدی به آن نیست و دیر یا زود از هم می پاشد. گلبول های سفید در خون انسان مسئول حفاظت از بدن و مبارزه با میکروب ها و منشا فساد است. بدنی که گلبول های سفید آن وظایف خود را انجام نمی دهند محکوم به نابودی است، تا چه رسد به اینکه گلبول های سفید خود منشا فساد و تباهی باشند. این مثال اهمیت قاضی و دستگاه قضا را نشان می دهد. امام علی(ع) در فرازی از عهدنامه مالک اشتر به نصب قاضی و شرایط ویژه او و نظارت بر او تاکید ویژه می کند:
«ای مالک… برای قضاوت در میان مردم برترین شخص نزد خود را برگزین، کسی که مراجعه فراوان و تنگنای کار او را به ستوه نیاورد و مشاجره مدعیان پرونده او را خشمگین نسازد، و بر اشتباه پافشاری نکند، و بازگشت به حق، پس از آگاهی نسبت به آن، برای او دشوار نباشد و دندان طمع را کشیده باشد؛ در شناخت مطلب به تحقیق اندک رضایت ندهد، و در شبهات از همه محتاط تر عمل کند، و در یافتن دلیل از همه بیشتر پافشاری کند، و از مراجعه پیاپی طرفین دعوا خسته نشود. در کشف حقایق از همه سبکبال تر و پس از آشکار شدن حقیقت، در فصل خصومت از همه برنده تر باشد. کسی باشد که مدح و ستایش زیاد او را فریب ندهد و چرب زبانی او را منحرف نسازد و چنین کسانی بسیار اندکند! پس از انتخاب قاضی، قضاوت های او را به دقت زیر نظر بگیر، و در بذل مال به او گشاده دست باش، چندان که نیازش را بر آورده سازد و احتیاجش به مردم نیفتد. مقام او را نزد خود چنان بالا ببر که نزدیکان تو به نفوذ در او طمع نکنند و در نزد تو از آسیب و توطئه آنان در امان باشد. درباره اموری که به تو گوشزد کردم بسیار تامل کن، چرا که این دین در دست بدکاران اسیر بوده است. آنان به نام دین به هواپرستی پرداخته و آن را ابزاری برای رسیدن به دنیای خود قرار داده بودند» (نهج البلاغه، نامه ۵۳، ش۶۶-۷۱).
امام(ع) میفرماید کسی که شرط قضاوت را داشته باشد و بتواند این بار سنگین را بر دوش کشد بسیار اندک است. برای اجرای عدالت یک چنین انسان هایی لازم است و یک نظام صالح و حاکم پارسا وظیفه دارد یک چنین انسان هایی را به امر قضا بگمارد.
اجرای عدالت کار آسانی نیست و تنها از انسانی ساخته است که بر نفس خود غلبه داشته باشد و اصول اخلاقی ملکه او شده باشد. اجرای عدالت تنها از دست انسان های عادل ساخته است و نه انسان های ظالم و فاسق. اما گماشتن انسان های والا و وارسته و عادل به امر قضاوت در نظامی ممکن و میسر است که نخواهد از امر قضا برای اهداف سیاسی خود استفاده کند. امام علی(ع) به مالک اشتر می فرماید قاضی را پس از گزینش سخت، از نظر مالی به خوبی تامین و نیز اعتبار و احترام او را حفظ کند. همه اینها برای این است که قاضی مستقل باشد. تنها قاضی مستقل می تواند عدالت را اجرا کند. اما برخی از حکومت ها قاضی و دستگاه مستقل نمی خواهند، چرا که قاضی مستقل در خدمت اهداف حاکم نیست و در پی اجرای عدالت است. به همین جهت در این حکومت ها به جای انسان های با صلاحیت و متخلق و عادل، انسان های ضعیف و دنیاپرست و فاسق به امر قضاوت گماشته می شوند. در این حکومت ها قضاوت، بویژه برای مخالفان و منتقدان، صوری است و مجازات افراد از قبل و در جای دیگر تعیین شده است. همچنین دسته دیگری هستند که برخلاف مخالفان و منتقدان، مداح حاکم و حکومت و نزدیک به او هستند. اینها نیز جرمهایی مرتکب می شوند. جرم مخالفان و منتقدان نقادی و بیان اشکالات حکومت است و جرم دوستان حکومت دست اندازی به بیت المال و اختلاس های کلان و فساد های بزرگ دیگر. این افراد نیز گاهی جرمشان برملا می شود وباید به صورت صوری هم که شده محکمه تشکیل شود. در اینجا نیز قضاوت و دادگاه جدی نیست و حکم در جای دیگری صادر شده است. کار قاضی سرپوش گذاشتن و توجیه فسادهای موجود در حکومت است.
بدین سان حکومت های فاسد و ظالم و خودکامه به قاضیان دنیا پرست و فاسق و دین فروش نیاز دارند و در این حکومت ها یک نظام قضایی به وجود می آید که در آن از عدل و داد خبری نیست. در این نظام ها قاضی هیچ یک از شرایطی که امام علی(ع) بیان فرمود، ندارد. اگر آن حضرت فرمود که قاضی باید برترین افراد جامعه باشد، در چنین نظام هایی قاضی بدترین و پست ترین افراد جامعه است. افرادی که حاضرند انسانیت خود را به راحتی زیر پا بگذارند و دین و آخرت خود را به مبلغ ناچیزی بفروشند.
به هر حال قضاوت در دین مبین اسلام امری بسیار مشکل است و تنها انسان های بزرگ می توانند حق آن را ادا کنند. پیامبر خدا(ص) می فرماید: «هر کس به داوری کردن میان مسلمانان مبتلا شود، باید در نگاه کردن ها و اشاره کردن ها و جای نشستن و نحوه نشستن خود نسبت به آنها یکسان رفتار کند» (کنز العمال، ح۱۵۰۳۲). امام علی(ع) به شریح قاضی می فرماید: «میان مسلمانان در نگاه کردن و سخن گفتن و نشستنت برابری را رعایت کن، تا نزدیکانت به جانبداری تو امید نبندند و دشمنانت از دادگری تو نومید نشوند» (وسائل الشیعه، ج۱۸، ص۱۵۵). و باز آن حضرت خطاب به شریح قاضی می فرماید: «در مجلس قضاوت با کسی در گوشی سخن مگو و اگر خشمگین شدی، بر خیز و در حال خشم هرگز داوری مکن» (کافی، ج۷، ص۴۳).
امام علی(ع) فردی به نام ابو الاسود دُؤَلی را که منصب قضا را داشت از منصب خود عزل کرد. این فرد از حضرت می پرسد که مگر او مرتکب خیانت یا جنایتی شده است که او را عزل کرده است؟ امام می فرماید: دیدم که صدایت را از صدای خصم بالاتر می بری» (مستدرک الوسائل ، ج۱۷، ص۳۹۵).
به هر حال قاضی مجری عدالت است و دستگاه قضای یک نظام مسئول ایجاد عدالت و برطرف کردن ظلم و ستم و تضییع حقوق در جامعه است. قاضی باید چنان مستقل و قوی و شجاع و خداترس باشد که جلوی هرگونه تضییع حق را بگیرد. اوست که مسئول حفاظت از حقوق انسان ها و جلوگیری از ظلم و ستم به آنهاست. قاضی ابزاری در دست حکومت برای اجرای مقاصد او نیست بلکه وظیفه او دفاع ازحقوق یکایک ملت است. بار سنگین قضاوت را انسان هایی بزرگ و وارسته و شریف و متخلق و عادل می توانند به دوش بکشند و اسلام یک چنین قاضیانی را می خواهد. دستگاه قضای یک نظام نشان دهنده این است که آن نظام چه میزان اسلامی و دینی است و چه میزان شیطانی. اگر دغدغه اصلی اش حفظ و رعایت و ادای حقوق انسان ها و اجرای عدالت باشد نشان می دهد که نظامی که در آن کار می کند دینی و اسلامی است و اگر دغدغه اصلی اش اجرای سیاست های حکومت و نظام و توجیه و پرده پوشی حق کشی ها و بی عدالتی های آن است، نشان می دهد که آن نظام هیچ ارتباطی با دین و خدا ندارد.
رسول جعفریان
در خبرها از قول کسی که چهار سال از عمر سیاسی خود را با کسی گذراند که بعدها مجبور شد در نماز جمعه قم او را با خاک یکسان کند، آمده بود: کسانی که محرک فتنه ۸۸ بودند الزاما باید عذرخواهی کنند. اگر کسی به این عزیز بگوید شما هم برای حمایت و خدمت چهار ساله از جریانی که انحرافیش نامیدید باید عذرخواهی کنید، بویژه که امروز شاهد هستید که تا چه اندازه به سرمایه های کشور خسارت وارد کرده، در آن صورت چه خواهید گفت؟ اما ادامه بحث در این باره بیهوده است.
اکنون بحث بر سر مسأله دیگری است و آن این است که تمامی کسانی که از دور و نزدیک دستی بر آتش تحولات دارند، می دانند که در چه شرایط خطیری هستیم. در شرایط تازه ای که ایران و تشیع، در یکی از سختترین دورههای خود قرار دارد. اصراری بر این که نبردی یا حملهای صورت خواهد گرفت یا نه نیست، مهم آن است که حتی بدون حمله هم در شرایط بسیار سختی هستیم و جنگ را از نوع دیگری شاید بدتر از نبرد نظامی تجربه میکنیم. این که دشمن در پی ناراضی کردن مردم است، بارها از سوی مقامات بالای نظام گوشزد شده است و این که دولت تلاش اندکی برای اصلاح این اوضاع دارد و البته گرفتاری ها هم چندان زیاد شده که گاه راه به جایی نمی برد، بر همه آشکار و روشن است.
در شرایطی که عربستان و قطر چند تریلیون دلار برای نابودی شما سرمایه گذاری کردند، حالا در این اوضاع و احوال، بحث از عذرخواهی است یا نگه داشتن نسلی از جوانان و مردم و رهبران و همراهان پیرو با تجربه این نظام که از گذشته تا حال اگر نقدی هم داشتهاند، پای این نظام ایستادهاند. مگر خطاها برابر این ملت کم بوده و مگر برای آنها چه قدرعذرخواهی کرده و کردهایم؟ مگر قرار شما تا حال این بوده است هر کسی مانند شما یا دیگری که اشتباه سیاسی داشته یا دیگران تصور می کرده اند دارد، باید عذرخواهی کند. به نظرم به جای آن، از شما که مشاور نزدیک مراکز نظامی هم هستید برازنده است که از مردم بخواهید، حالا نباید به گذشته نگاه کرد، باید متوجه خطر آینده بود. باید از گذشته عفو کرد،
باید از همه دلجویی کرد، باید فرهنگ آشتی را ترویج داد، باید مردم را در کنار هم نگاه داشت، باید به آنها یادآور شد که برای نگهداری آنچه بیش از سی سال برایش تلاش کردهاند پایدار بمانند، باید به آنها قول داد که اشتباهات جبران خواهد شد، باید به آنان اطمینان داد که حکومت با شما هست و خواهد بود، شما هم با او باشید و با همدلی و همراهی، در مقابل خطرات بالقوه ای که همه ما را تهدید می کند، بایستید. ای کاش این دلجویی آغاز شود و افاقه کند و فضای محبت پیش از ۸۸ را به کشور باز گرداند.
مردم خوزستان امروز با هوایی به شدت آلوده مواجه شده اند به گونه ای که میزان غلظت آلودگی اهواز به ۲۳ برابر حد مجاز است.
امروز شدت هوا به گونه ای است که مردم روزه دار اهواز حتی قدرت نفس کشیدن را ندارند و آنها در حال تجربه کردن بدترین وضع آب و هوایی هستند.
براساس اعلام سازمانهای جهانی، وقتی غلظت گرد و غبار به ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب برسد وضع هوا به مرز هشدا می رسد ولی هم اکنون غلظت آلودگی در شهرهای مختلف استان خوزستان بسیار بالاست هر چند ظاهرا خبری از اعلام تعطیلی ادارات نیست.
به گزارش مهر، تا ساعت هشت امروز غلظت هوا در شهر آبادان یک هزار و ۶۳۹ میکروگرم بر مترمکعب، در شهر اهواز سه هزار و ۴۷۱ میکروگرم بر مترمکعب اعلام شده است که این آمار نشان می دهد آلودگی هوا طبق استانداردهای جهانی در اهواز ۲۳ برابر حد مجاز است.
اگر غلظت گرد و غبار به ۶۲۵ میکروگرم بر مترمکعب شرایط هوایی کاملا ناسالم و برای زندگی مردم خطر آفرین است.
سازمان محیط زیست به مردم خوزستان توصیه کرده برای کاهش میزان آلودگی هوا از برخی گیاهان طبیعی در منازل خود استفاده کنند زیرا آنها می توانند تا حدودی هوای داخل منازل را پاک کنند.
از سوی دیگر استنشاق هوای آلوده به ذرات گرد و غبار سبب نفوذ ذرات ریز به کیسه های هوایی ریه ها می شود و این عمل باعث اختلال در عملکرد اکسیژن رسانی ریه به بافتها به خصوص قلب می شود و این امر بی نظمی در ضربان قلب و حملات قلبی در افراد دارای بیماریهای قلبی را درپی دارد.
همچنین در دراز مدت ذارت بسیار ریز گرد و غبار وارد دستگاه خون شده و در جدار عروق رسوب کرده و شرایط را برای تصلب شرایین و تنگی عروق فراهم می کند. از دیگر عوارض گرد و غبار تشدید موارد آلرژی تنفسی در بیماران دارای زمینه است. ریه سالمندان از کار کرد طولانی و تغییر در دستگاه تنفسی دچار فرسودگی شده است.
در همین خصوص به سالمندان توصیه می شود تا حد امکان از منزل خارج نشوید و از سفرهای غیر ضروری خودداری کنند همچنین اگر بیماریهای زمینه ای قلبی دارید به هیچ وجه خود را در معرض آلودگی قرار ندهید در صورت علائم تنگی نفس و احساس خفگی و تهوع و سر درد شدید فورا به مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
سالمندان در فضاهای آلوده از تنفس عمیق خودداری کنند. به سالمندان، کودکان زیر هشت سال، بیماران تنفسی و زنان بار دار اکیدا توصیه می شود در موقع آلودگی از منزل خارج نشوند.
همچنین افراد باید به صورت جدی از انجام فعالیتهای ورزشی خودداری کنند چون فعالیت ورزشی باعث افزایش ضربان قلب و تنگی نفس و متعاقب آن افزایش ورود هوای آلوده به ریه ها می شود ضمن اینکه در صورت ضرورت هنگام خروج از منزل از ماسک مناسبی که دهان و بینی را کامل بپوشاند استفاده شود.
بدنبال شکست طرح های اجتماعی و بگیر و ببند پلیس مانور تذکر لسانی در راستای امر به معروف و نهی از منکر لسانی در قم برگزار شد.
در این مانور که روز شنبه در هسته مرکزی شهر قم برگزار شد بیش از ۳۰۰ نفر حضور داشتند.
مجید بیکزاده مسئول برگزاری مانور تذکر لسانی اظهار داشت: این مانور بدون هیچ گونه درگیری و با تاثیرگذاری بالا برگزار شده و توصیههای بزرگان دین که بر تذکر لسانی همراه با محبت و رأفت تاکید دارند رعایت شد.
وی هدف از برگزاری این مانور را زمینهسازی برای فراگیرشدن امر به معروف و نهی از منکر دانست و تاکید کرد: استقبال آمران به معروف و ناهیان از منکر نشان دهنده این است که زمینه و ظرفیت همگانی شدن این دو فریضه الهی وجود دارد.
وی ادامه داد: قبل از برگزاری این مانور جلساتی با شورای امر به معروف و نهی از منکر ادارات و اصناف داشتهایم که مسئله تذکر لسانی در مجتمعهای تجاری و نهادها جدی گرفته شود.
بیکزاده گفت: مرحله اول این طرح صبح شنبه برگزار شده و مرحله دوم آن نیز به زودی با حضور تعداد بیشتری از آمران به معروف برگزار میشود.
وی بدپوششی و روزهخواری را از مهمترین منکرات جامعه برشمرد و گفت: البته وضعیت شهر مقدس قم از نظر رعایت پوشش و سایر ارزشهای الهی به مراتب بهتر از سایر شهرهای کشور است اما تعداد اندکی که این موارد را رعایت نمیکنند نیاز به تذکر لسانی دارند.
وی با تاکید مجدد بر لزوم همگانی شدن تذکر لسانی گفت: امر به معروف و نهی از منکر زمینهساز جامعه بدون تخلف و جرم خواهد بود و اگر این دو فریضه الهی همگانی شود دیگر جایی برای ارتکاب تخلف و جرم در جامعه وجود نخواهد داشت.
کلمه – بیتا موحد:
میرحسین موسوی وقتی بعد از دو دهه بازگشت، یک شعار محوری داشت: “هر شهروند یک ستاد”. شعاری کلیدی و عملی. اینگونه هر کس شد به تنهایی یک ستاد. آنان که ادبیات موسوی را متعلق به دهه شصت می دانستند و آن را جذاب و خواستنی برای متولدین شصتی نمی دانستند، کمتر از صد روز دیدند که همه ی ایران شده ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی.
دهه شصتی هایی که رفته بودند به خلوت و انزوا، دست در دست متولدین شصت، هر کس شده بود برای خودش یک ستاد. و اینگونه شد که ایران چه زود سبز سبز شد. چون دیگر کسی منتظر رسانه دولتی و غیردولتی نبود. موبایل و دوربین، زبان و کلام، همه شده بودند ابزار این ستادهای پراکنده. شعارهایی یکسان با خواسته هایی مشترک. پرسش گری آغاز شده بود. هر کس می خواست آگاهی بخشی کند. تک تک این ستادها شده بود رسانه که اکسیر آگاهی را گستراند به گستره ایران زمین و دامنه اش رفت و ایرانیان خارج از کشور را هم در برگرفت و همه شدند ” کلکم راع و کلکم مسئول”.
وقتی خیابان ها پر شد از یک سوال بی پاسخ “رای من کجاست؟” وقتی همه صاحبان قدرت به کار گرفتند هر چه در توان داشتند. وقتی شهرهایمان پر شد از دود و آتش. باز هم هر شهروند به میدان آمده بود. این بار هم از حق شهروندی و رای خود می پرسید و هم شده بود رسانه. دوربین های کوچک و موبایل هایی که به کار گرفته شد و واقعه نگاری کرد. عکس ها و فیلم هایی که در کوتاه مدت بر آنتن های همه آن رسانه هایی می نشست که سالها حرفه ای پروری کرده بودند. هر رسانه سبز شده بود منبع موثق ترین خبرها. و اینگونه بود که سبزها جهانی شدند و در صدر خبرهای جهان نشستند.
بعدها هم که سرکوب اوج گرفت و زندان ها پر شد از همه آن رسانه ها، باز هم زندان و حبس شد مرکز آگاهی بخشی و خبررسانی. کسانی که در حبس شدند، اینک خود شده بودند کانون امید و آگاهی بخشی و نامه ها و بیانیه هایشان شد “چشم اسفندیار خودکامگان”.
در این میانه ی آتش که حکومت سخت گرفته بود بر اهل قلم و اندیشه. آنگاه که “کلمه” شده بود ابزار “فتنه” و “براندازی”. آنگاه که حتی یک “قلم سبز” را کسی برنتافت، باز “کلمه” بود که می خواست بار ِ به زمین مانده ی یاران را بر قامت قلم بنشاند و عطر آگاهی را پخش کند به همه ی ایران زمین که سبز شده بود و جوانه زده بود بر سر هر برزن.
با این شعار که “بنی الاسلام علی الکلمتین، کلمه التوحید و توحید الکلمه” به میدان آمده بود و بر این امید بوده و هست که اساس دین بر توحید کلمه است و بس. و با این آرمان سه سال است همه وقت مهمان سبزهاست. بذر آگاهی می افشاند و عطر دانایی می پراکند.
هر روز که می شود وقتی آن تک برگ روزنامه ای که امید دارد روزی بر دکه ها خود را عرضه کند، در مدرسه و کارخانه، در بازار و اتوبوس دست به دست می شود تا باز نشان دهد آنچه میرحسین گفته بود در زندگی سبزها در جریان است و مردم “سبز بودن” را زندگی می کنند.
وقتی هر برگه ی این روزنامه در چاپگرهای خانگی منتشر می شود و هر شهروند می شود یک انتشارات. وقتی این تک برگ رسانه ای دست به دست می چرخد تا برسد به دست آن که محروم است از نت و رایانه، هر شهروند می شود یک توزیع کننده. وقتی هر شهروند اتاقش می شود تحریریه و لپ تاپش می شود ابزار کار، آن گاه است که هر شهروند می شود یک خبرنگار و نبی، پیام بر! و کلمه است که می شود یک رسانه برای هر شهروند. رسانه ای متعلق به آنان و برای آنان.
امروز بیش از سه سال است که کلمه مهمان ماست. هر روز به خانه هایمان می آید تا نشان دهد امید هویت ماست و ما “سبز” را زندگی می کنیم؛ هر روز در لابه لای سطور یک روزنامه تک برگی. و این روزنامه می شود نشانی از بودن ما و نمادی از مداومت و جاری بودن ما.
امروز هر شهروند یک رسانه و یک “نبی” است. بیاییم باور “سبز” مان را از طریق آگاهی رسانی به همه ریشه ها ی زیر خاک برسانیم.
* * *
مجموعه مطالب ویژه دویستمین شماره روزنامه تکبرگی کلمه:
دانلود ویژهنامه شماره ۲۰۰ روزنامه تک برگی کلمه در سه صفحه
آرشیو کامل ۲۰۰ شماره روزنامه تکبرگی کلمه
گزارش تصویری/ تکثیر و توزیع روزنامه کلمه در مترو و تاکسی، خانه و محل کار، شهر و روستا
رسانه قابل اطمینان/ حسین زمان
به پاس سه سال همراهی/ مریم شربتدار قدس
آرزوهای من برای کلمه/ محمد نوریزاد
دانستن باطلالسحر خفقان است/ فخرالسادات محتشمیپور
شبنامهها علیه تاریکی و استبداد/ علی مزروعی
روزنامهی بیروزنامهها و رسانهای برای هر شهروند/ سید مهرداد طباطبایی
آقای میرحسین! این امانت توست/ حسین ناصری نیا
گسترش آگاهی؛ چشم اسفندیار خودکامگان و اقتدارگرایان/ نسیم بهشتی
نماد ِ بودن و سبز ماندن/ بیتا موحد
چالشهای خبرنویسی درباره زندانیان سیاسی/ مانی حقیقی
انتخاب سبز بودن/ صحرا عابدی
نهضت آگاهیبخشی با دست خالی/ زهره نقیبی
گفت و گو با خانوادههای زندانیان سیاسی درباره آگاهیبخشی و عملکرد کلمه/ زهرا صدر
بدنبال اعلام تغییر نرخ ارز پیش بینی می شود نرخ ارز مرجع به ۱۶۰۰ تومان برسد. این در حالی است که طی روزهای گذشته قیمت ارز به بالای ۲۰۰۰ تومان رسید.
در همین حال، رئیس کل بانک مرکزی با اعلام قطعی شدن تغییر نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی، از اعلام نرخ جدید ارز (تک نرخی) تا ۱۰ روز آینده خبر داد و گفت: کمبود ارزی برای تک نرخی شدن ارز نداریم.
پیشتر نیز از ارز ۱۵۵۰ تومانی به عنوان نرخی مابین نرخ ارز مرجع و نرم ارز در بازار آزاد یاد شده بود.
به گزارش انتخاب , سازمان توسعه تجارت در حالی چندی پیش اولویتهای ۱۰ گانه اختصاص ارز مرجع برای واردات کالا را اعلام کرد که حالا رئیس این سازمان عنوان کرده که ارز باید تک نرخی شود.
این گفته حمید صافدل که ارز باید تک نرخی شود، موضوع چندان تازه ای نبوده و بسیاری از کارشناسان و مسئولان دولتی تاکنون بارها بر آن تاکید کرده اند، ولی نکته اینجاست که طرح این موضوع از سوی این سازمان یعنی آمادگی آنها برای کنار گذاشته شدن اولویتبندی کالاهای دهگانه که ساعتهای زیادی برای آن وقت گذاشته بودند و در نهایت آن را به تصویب وزارت صنعت، معدن و تجارت رساندند.
اظهارنظر رئیس سازمان توسعه تجارت درباره این که نرخ ارز مرجع نباید ۱۲۲۶ تومان باشد، بلکه باید این نرخ افزایش یابد، کل ماجرای اولویت بندی کالاهای وارداتی در زمینه اختصاص ارز مرجع را زیر سوال برده است.
پیشتر قرار بود به کالاهای دارای اولویت در گروههای دهگانه ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی برای واردات اختصاص یابد.
البته در مورد اولویتهای دهگانه نیز هر بار تصمیم جدیدی گرفته شده؛ به طوری که در ابتدا گفته شد تنها به پنج اولویت اول ارز مرجع اختصاص مییابد، اما در ادامه محدودیتها به اولویتهای سوم، چهارم و پنجم هم رسید.
نکته جالب اینجاست که به نظر می رسد اولویتهای اول و دوم نیز بعضا حتی ارز مرجع دریافت نمیکنند یا اگر دریافت میکنند، این کار به آسانی انجام نمیشود که در این مورد می توان به فرایند دشوار اختصاص ارز به برخی از تولیدکنندگان دارو و مواد اولیه دارویی اشاره کرد.
اما اگر بخواهیم برآوردی از نرخ جدید ارز مرجع داشته باشیم میتوانیم ساده ترین کار ممکن را انجام دهیم. به این معنا که میانگین نرخ ارز در بازار آزاد یعنی حدود ۲۰۰۰ تومان و نرخ کنونی ارز مرجع یعنی ۱۲۲۶ را به عنوان ارز جدید مرجع تعیین کنیم.
به این ترتیب نرخ جدید ارز مرجع چیزی در حدود ۱۶۰۰ تومان محاسبه میشود. پیشتر نیز از ارز ۱۵۵۰ تومانی به عنوان نرخی مابین نرخ ارز مرجع و نرم ارز در بازار آزاد یاد شده بود.
کلمه_ گروه اجتماعی: در حالی که زندان با قوانین فقهی هیچ همخوانی ندارد، خبر از ساخت ۸ زندان جدید در شهرهای بزرگ می رسد. همچنین در حالی که بر اثر شرایط نامساعد زندان ها، بسیاری از زندانیان به بیماری های گوناگون مبتلا شده اند، نماینده مجلس ادعا دارد که زندان ها از استاندارد های لازم برخوردارند.
جمهوری اسلامی با وعده تبدیل کردن زندان ها به دانشگاه به روی کار آمد ولی اینک زندان ها جوابگوی کثرت زندانیانی نیست که با عناوین مختلف به حبس فرستاده می شوند.
به گزارش کلمه، بر اساس آمار منتشر شده، تعداد زندانیان در سال ۵۷ که منجر به انقلاب اسلامی شد، با توجه به جمعیت ۳۶ میلیون نفری نزدیک به ۱۰ هزار نفر بود. با در نظر گرفتن آمار رشد زندانیان بر اساس جمعیت کشور، باید میزان زندانیان ایران نسبت به دو برابر شدن جمعیت به حدود ۲۰ هزار نفر میرسید. در حالی که تعداد زندانیان نزدیک به ۱۷۰ هزار نفر شده است.
این در حالی است که در دنیا متوسط زندانی به ازای هر یکصد هزار نفر، ۱۴۸ نفر است که این میزان در ایران به ازای هر یکصد هزار نفر، ۲۷۱ نفر است که این میزان تقریبأ دو برابر متوسط جهانی است.
در حال حاضر برخی از زندانها بیش از ۵ برابر ظرفیت خود زندانی دارند و تغذیه نامناسب، وضعیت بهداشتی ناگوار، رفتار نامطلوب زندانبان از مشکلات جدی در این زندان هاست.
در همین حال یونس موسوی نماینده فیروزآباد با اشاره به اینکه تعداد زندانیان در زندان ها آنقدر زیاد است که تا روی پله ها هم میخوابند، خواستار افزایش بودجه سازمان زندان ها شده بود. او گفته بود که بودجه سازمان زندانها کفاف تامین لباس و غذای زندانیان را نمی دهد و آن قدر در زندان ها مشکل هست که به هر دو نفر یک پتو میرسد.
اما طی این سالها کسی نپرسیده است چرا این همه زندانی در حکومتی وجود دارد که براساس بند اول قانون اساسی، وظیفه دولت، فراهم کردن زمینه های رشد و تعالی مردم است.
چندی پیش نیز معاون مرکز آموزش و پژوهش سازمان زندانها درباره ورود رشته جدید مددکاری قضایی به دانشگاههای سازمان زندانها می گوید: برای ایجاد این رشته تخصصی حداقل دو سال مطالعه و یک سال پیگیری و دفاع شده است تا اینکه از طریق مراجع رسمی و قانونی بالاخره ایجاد این رشته تحصیلی تصویب شد.
اینک محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با اعتدال، گفته است: حجم زندانی هایی که داریم با فضای زندان هایی که ساخته شده است به هیچ عنوان مطابقت ندارد.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت: حدود ۴۵ درصد زندانی ها را در ۵ اردوگاه خارج از زندان نگه داری می کنند، حدود ۸ زندان نیز در شهرهای مختلفی چون اصفهان، مشهد مقدس، تهران و چند کلان شهر دیگر ساخته خواهد شد و اگر این زندانها در کنار کمپهای موقت حاضر شوند، وضعیت زندانها و زندانی ها در کشور بهبود زیادی خواهد یافت.
نماینده مردم شهرستانهای فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در کمسیون حقوقی قضایی لایحه ای نیزدر حال تصویب است به نام قضا زدایی و مجازات جایگزین حبس، که اگر به سرانجام برسد، این لایجه نیز کمک می کند تا رقم قابل توجه از زندانی ها کاهش یابند.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی گفت: ما در اکثر شهرهای بزرگ کشور زندان داریم ، استاندارد بودن زندانها مشکلی ندارد ، ایراد بر مازاد بودن زندانی ها نسبت به ظرفیت استاندارد زندانهاست .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر