عبدالله نوری در پیام تسلیتی به مناسبت زلزله آذربایجان با تقدیر ازکمک های مردمی بر اسکان سریع آوارگان این زلزله تاکید کرد.
در این پیام که نسخه ای از آن به ندای سبز آزادی رسید، آمده است: امید که مسئولان مربوطه با برنامه ریزی درازمدت در تدارک جدی و پایدار برای کنترل آثار تخریب و عوارض جانی شهروندان خویش باشند.
متن این پیام به شرح زیر است:
انا لله و انا الیه راجعون
دیگر بار قهر طبیعت جان گروهی از هموطنان مظلوم و محروم ما را ربود. حادثه ی جانکاه، دردناک و مصیبت بار زلزله که به کشته و مجروح شدن بسیاری از هموطنان عزیز و رنج کشیده استان آذربایجان شرقی انجامید و ویرانی های گستردهای را در پی داشت، خانواده های نجیب و مهربانی را خصوصا در مناطق روستایی شهرستان های ورزقان، اهر، هریس و سایر نقاط آسیب دیده به اندوه و غم نشاند و همگان را در سوگ فرو برد. قربانیان اصلی این ماتم، محرومان و رنج دیدهگانی بودند که پیامدهای ناگوار و زیانبار این حادثه غمی تازه بر انبوه مشکلات آنان شد.
بی تردید اقدامات مردمی که به طور خودجوش به نجات زلزله زدگان و یاری و کمک به هموطنان بی خانمان و آواره و تامین نیازهای اولیه آنان شتافتند، در خور تقدیر و سپاس و نشانه ی عزم ملی در جبران خسارات است. با وجود این حل سریع مشکلات آنان نیازمند اراده جدی دستگاه های مسئول نسبت به اولویت قرار دادن اسکان آوارگان و بازسازی مناطق زلزله زده است.
امروز تجربه های ارزنده و موثری را در جوامع دیگر شاهدیم که متولیان آینده نگر آنها توانسته اند با همت عالی و کفایت والای مدیران خود آثار قهر زمین را عالمانه از روی زندگی و چهره ی شهروندان و فرزندان و زنان بی پناه خویش برچینند. بدیهی است ما نیز نیازمندیم تا از تجارب علمی و فنی چنین جوامعی بهره ی وافر گرفته و ضمن انجام اقدامات پیشگیرانه، آثار غم انگیز این نوع حوادث را با تدبیر و کاربست برنامه های بلند مدت به حداقل برسانیم.
اینجانب ضمن عرض تسلیت به حضور خانواده های سوگوار زلزله زده خطه غیورمردان آذربایجان شرقی از خداوند متعال که پناه بی پناهان است آرامش دل های داغدار و ایتام و کودکان بی خانوار و کمک به مردم مظلوم و رنجدیده این منطقه را خواهانم و برای جان باختگان مظلوم این حادثه رحمت واسعه ی الهی و برای مجروحان و بازماندگان بهبودی و سلامت و صبر مسئلت دارم.
امید که مسئولان مربوطه با برنامه ریزی درازمدت در تدارک جدی و پایدار برای کنترل آثار تخریب و عوارض جانی شهروندان خویش باشند.
عبدالله نوری
بیست و چهارم مردادماه 1391
ندای سبز آزادی - دردسرها و حاشیه های برگزاری اجلاس سران غیر متعهدها که از آن به عنوان پرخرج ترین برنامه سالیان اخیر جمهوری اسلامی یاد می شود، ظاهرا گریبان فوتبال را هم گرفته است.
پس از آن که زمان برگزاری شهرآورد حساس تهران میان تیم های استقلال و پرسپولیس به دلیل مصادف شدن با زمان برگزاری این اجلاس و فضای امنیتی حاکم بر تهران مشکلاتی را پدید آورد، به تازگی نیز پیدا کردن هتل خالی در تهران برای برگزاری اردو از سوی این دو تیم نیز بر دردسرهای جدید مدیران دو باشگاه افزوده است.
هر چند مدیران تیم فوتبال پرسپولیس اعلام کرده اند که در این زمینه مشکلی نخواهند داشت و به زودی قرارداد اسکان این تیم در یکی از هتل های تهران منعقد خواهد شد اما رقیب سنتی پرسپولیس یعنی تیم فوتبال استقلال کماکان موفق به پیدا کردن هتل برای برگزاری اردو پیش از بازی نشده است.
علی فتح الله زاده مدیرعامل استقلال در این باره به رسانه های ورزشی گفته که «شاید بهتر است ما هم در اطراف ورزشگاه آزادی چادر بزنیم تا حال و هوای هوادارانمان را درک کنیم!»
با "بشکن" نمیتوان عضو فدراسیون جهانی شد
پس از ناکامی امیررضا خادم قهرمان سابق کشتی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در انتخابات هئیت رئیسه فدراسیون جهانی کشتی، این بار هادی ساعی، سرگروه پیشین و مدیر فنی تیم ملی تکواندوی ایران نیز که برای عضویت در کمیسیون ورزشکاران کمیته بین المللی المپیک نامزد شده بود، موفق به اخذ آرای لازم نشد تا شکست دیگری در کارنامه مدیریت کلان ورزش کشور نصیب ایران شود.
نکته جالب اما اظهارات رافائل مارتینتی رئیس فدراسیون جهانی کشتی در نشست خبری خود در لندن بود که در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا ایران با وجود اینکه از قطبهای اصلی کشتی در دنیا محسوب میشود نمایندهای در فیلا ندارد، با اعلام این مطلب که «با یک بشکن نمی توان به عضویت هیئت رئیسه فیلا درآمد» گفت: «شاید اگر ایران سیاست بهتری اتخاذ کند نمایندهاش رأی می آورد. این ناامیدکننده است که ایران نمایندهای در فیلا ندارد. سیاستهای فدراسیون تعیینکننده است و به من ربطی ندارد. نمایندگان کشورها باید با سایر اعضا مذاکره کنند و برای کسب آراء نظر آنها را جلب کنند. ایران هم باید در این زمینه بهتر عمل کند»
احمدی نژاد برای مدیران تیمهای متمول وقت دارد
مدیران باشگاه فوتبال گهر درود، تنها نماینده فوتبال لرستان در تاریخ لیگ برتر فوتبال کشور که با مشکلات عدیده ای از جمله در اختیار نداشتن زمین تمرین و ورزشگاه مناسب در استان لرستان، فقدان امکانات مالی و... رنج می برد و میزبانی این تیم از تیم های دیگر فوتبال کشور در شهرهایی چون کرج و تهران صورت می گیرد، این بار پیکان انتقادت خود به مسئولان کشور را متوجه محمود احمدی نژاد رئیس دولت کرده اند.
اسماعیل حیدرپور مدیر اجرایی باشگاه گهر با ابراز نارضایتی از عدم حمایت این باشگاه از سوی مسئولان، گفت: «آقای احمدی نژاد برای مدیران تیمهای متمول وقت میگذارد و با ایشان دیدار و گفتوگو میکند اما برای تیمهای محروم وقت ندارد و حتی حرفهای ما را هم گوش نمیدهند! این کار با شعار عدالت محوری مغایرت دارد و تیمهای استانهای محروم چه گناهی کردهاند که نه به آنها توجه میشود و نه کمک؟!»
اشاره حیدرپور به دیدارهای اخیر محمود احمدی نژاد با مدیران عامل تیم های استقلال و پرسپولیس است که بازتاب خبری بسیاری داشت.
حیدرپور با بیان اینکه برای بیشتر تیمهای لیگ برتری دولت هزینه میکند، می گوید: «چرا دولت حاضر نیست برای یک منطقه محروم مثل لرستان که مردمانش در جنگ هم رشادتهای زیادی خلق کردند، هزینه کند؟ تعجب میکنم کارخانه سیمان دورود با این همه عظمت هیچ نقشی در ورزش منطقه ندارد و این در حالی است که بیش از نیم قرن دود این کارخانه مشکلات زیادی برای ما دورودیها ایجاد کرده است.»
اتحاد فوتبالی میان ایران، روسیه و سوریه
به نظر می رسد اتحاد استراتژیک میان جمهوری اسلامی، روسیه و سوریه در زمینه مناقشه هسته ای ایران و بحران سوریه، نتایج دیگری نیز در پی داشته است.
روز گذشته نشست هماهنگی مسئولان فدراسیون به منظور بررسی برگزاری دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال زیر ۲۲ سال با سوریه و تیم ملی امید و بزرگسالان فوتسال با روسیه با حضور دبیر کل فدراسیون برگزار شد.
پس از بحث و بررسی قرار شد تیم زیر ۲۲ سال کشور بحران زده سوریه به شهر کرج آمده و دیداری دوستانه با تیم ملی فوتبال زیر ۲۲ سال ایران در شهریور برگزار کند.
همچنین دیدار دو تیم ملی امید و بزرگسالان فوتسال روسیه نیز در روز ۲۶ شهریور به تهران خواهند آمد تا با دو تیم ملی امید و تیم ملی بزرگسالان فوتسال ایران به رقابت بپردازند
بی نظمی کاروان ایران در نوع پوشش ورزشکاران
با پایان یافتن رقابت های المپیک لندن و فروکش کردن احساسات مردم، رسانه ها و مدیران ورزش کشور درباره موفقیت های نسبی در برخی از رشته های مدال آور، موجی از انتقادات از سوی رسانه ها و کارشناسان ورزشی نسبت به ناکامی ها و بی نظمی های حاکم بر کاروان ورزشی ایران آغاز شده است.
خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی از نحوه پوشش ورزشکاران مدال آور ایران در هنگام توزیع مدال المپیک که برخلاف سایر کشورها هر یک با پوشش و رنگی متفاوت بر روی سکوی قهرمانی حضور یافتند، انتقاد کرده است.
بر اساس این گزارش ورزشکاران تمام کشورها با استفاده از لباسهای متحدالشکل در طول بازیهای المپیک، اتحاد، انضباط و یکدست بودن خود را حتی به هنگام حضور در مراسم توزیع مدالها به نمایش گذاشتند و این در حالی بود که ورزشکاران ایران حتی در این مراسم هم لباس یکدست به تن نداشتند.
پیش از اعزام کاروان ورزش ایران به محل برگزاری سیامین دوره بازیهای المپیک درلندن، تهیه لباس اعضای این کاروان یکی از دغدغههای مسئولان کمیته ملی المپیک بود که تقریبا تا یکی دو ماه مانده به آغاز این بازیها ادامه داشت.
مسئولان کمیته ملی المپیک وعده داده بودند تا آخرین و جدیدترین مد دنیا برای تهیه لباس ورزشکاران ایران استفاده شود اما ورزشکاران کاروان ایران در تمام مراسم توزیع مدال لباس متحد الشکل نداشتند.
خبرنگار مهر گزارش داده که ورزشکاران سایر کشورها همچون روسیه و ایالات متحده علاوه بر این که در مراسم توزیع مدالها با ست ورزشی یکدست به روی سکو رفتند حتی به هنگام تمرین و حضور در دهکده المپیک نیز با لباس هایی یک شکل و یک رنگ اتحاد، انسجام، نظم و انضباط خود را به رخ ورزشکاران و مدیران ایرانی حاضر در رقابت ها کشیدند.
زمین لرزهای به بزرگی ۵ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) شامگاه چهارشنبه با دیگر ورزقان در آذربایجان شرقی را لرزاند.
به گزارش ایسنا، شبکهی لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران در ساعت ۱۹ : ۲۲ دقیقه و چهار ثانیه شامگاه چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه رخداد این زمین لرزه ثبت کرد.
عمق این زلزله چهار کیلومتر گزارش شده است. از بامداد روز چهار شنبه تا لحظه مخابره این خبر ۲۲ زمین پس لرزه در این منطقه به ثبت رسیده است.
در ساعت ۳۲ : ۱۸ دقیقه و ۲۹ ثانیه روز سه شنبه نیز پس لرزه دیگری به بزرگی ۳ / ۵ در مقیاس امواج درونی زمین منطقهی زلزله زدهی ورزقان را لرزانده بود.
بر اساس اعلام شبکه های خبری، لرزش ناشی از این زلزله در تبریز نیز موجب وحشت شهروندان شده است.
روابط عمومی دیوان عدالت اداری با انتشار بیانیه ای، فرآیند رای صادر شده در خصوص سعید مرتضوی را تشریح و بار دیگر تاکید کرد: آثار مربوط به این ابطال منتفی شدن حکم مدیریتی چنین فردی است که از آن پس فاقد صلاحیت برای ادامه کار خواهد بود.
دیوان عدالت اداری پیش از این حکم ریاست سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی را باطل اعلام کرده اما دولت احمدی نژاد حاضر به پذیرش این حکم نشد و با تغییر اساسنامه و نام سازمان تامین اجتماعی کوشید، متهم جنایت کهریزک را در مقام ریاست این سازمان حفظ کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، بیانیه دیوان عدالت در پاسخ به "نقد و یا به تعبیری به چالش کشیدن رای اخیر هیات عمومی دیوان عدالت اداری راجع به انتصاب مدیر عامل صندوق تامین اجتماعی که در یکی از نشریات و سایتهای خبری منتشر شد" صادر شده است.
در این جوابیه آمده است: هرکسی با مقررات حقوقی آشنا باشد می داند که وقتی مصوبه ای در هیات عمومی ابطال می شود آثار مرتبط با آن مصوبه پس از انتشار در روزنامه رسمی لغو و ابطال لازم الاجرا می شود. آثار مربوط به این ابطال منتفی شدن حکم مدیریتی چنین فردی است که از آن پس فاقد صلاحیت برای ادامه کار خواهد بود بنابر این اعلام بطلان مصوبه مورد شکایت از ناحیه دیوان به معنای زایل شدن آثار مصوبه و تصمیم مورد شکایت است و اقدامات بعدی چنین مدیری خلاف قانون و واجد وصف کیفری است.
مصطفی خلجی
زلزلههای روز شنبه بیست و یکم مردادماه در شهرستانهای اهر و ورزقان، خسارتهای بسیاری را بر جای گذاشت و جان صدها نفر از ایرانیان را گرفت.
در شرایطی که مردم زلزلهزده و داغدار محتاج سرپناه، نیازهای ضروری و مواد اولیه هستند، هیچکس انتظار ندارد که به جای پرداختن به مسائل اصلی، مسائل فرعی و ثانویه در اولویت قرار گیرد.
همه میدانیم که بازسازی خانههای مردم، واجبتر از بازسازی مراکز فرهنگی و تفریحی است.
اما قصد این نوشته فقط یادآوری یک نکته است؛ چیزی که علاوه بر زلزله اخیر آذربایجان و حتی دیگر زلزلههای ایران، به بیتوجهی همیشگی مسؤولان جمهوری اسلامی، به ویژه مسؤولان حوزه کتاب مربوط میشود و در فرصتهایی مثل این روزها مجال بیشتری برای مشاهده این بیتوجهی وجود دارد.
فضای کتابخانهای در هر شهر و استان، یکی از معیارهای توسعه فرهنگی و علمی است، اما اغلب استانهای مرزی ایران با کبود فضای کتابخانهای مواجهاند، آذربایجان ایران هم از این قاعده مستثنا نیست.
به عنوان نمونه، پیشتر، و بسیار قبل از زلزله اخیر، در تحقیقی که منتشر شده بود، آمده بود که كتابخانههای عمومی استان آذربایجان غربی از نظر ایمنی در شرایط مناسب قرار ندارند. به دلیل كمبود بودجه و گاه ضعف مدیریت به تجهیزات و آموزشهای لازم جهت ایمنی توجهی نمیشود. وسایل و امكانات موجود بسیار ساده و ابتدایی است و مناسب برای مقابله با حوادث احتمالی نیست. 96.65 درصد كتابخانهها دارای سیستم اعلام خطر نیستند و سایر سیستمهای ایمنی نیز تقریبا در وضعیت مشابه قرار دارند.
تنها 91.3 درصد كاركنان دوره اطفاء حریق دیدهاند و تنها ساختمان 50 درصد كتابخانهها ضد زلزله است. برای حفاظت از منابع بیشتر به توان نیروی كار كتابدار تكیه شده است و از امكانات و سیستمهای پیشرفته ایمنی در كتابخانههای مورد بررسی اثری یافت نمیشود. شرایط ایمنی در حالت كلی بسیار نامناسب است.
در کل، در استان آذربایجان غربی به ازای هر 27 هزار نفر یک کتابخانه عمومی وجود دارد.
وضعیت شهرهای استان آذربایجان شرقی در زمینه فضای کتابخانهای هم زیاد مناسبتر از وضعیت استان آذربایجان غربی نیست.
به عنوان نمونه، سال گذشته فرماندار شهر بناب واقع در استان آذربایجان شرقی از مسئولان فرهنگی استان خواست برای جذب اعتبار لازم برای احداث کتابخانه در این شهرستان تلاش کنند تا بخشی از کمبود فضای کتابخانهای در این شهر جبران شود.
وی دغدغه اصلی شهرستان بناب را کمبود مکان و فضای کافی کتابخانهها اعلام کرد و گفت: «تعداد سالنهای مطالعه و کتابخانههای عمومی در این شهرستان زیر صفر است.»
به گفته فرماندار بناب، تعداد حداقل کتابخانههای مورد نیاز شهرستان بناب در حال حاضر باید پنج باب باشد که متأسفانه دو باب موجود است و سهم بانوان بنابی از این دو کتابخانه فقط 40 تخته صندلی است.
یا شهرستان هشترود، یکی دیگر شهرستانهای استان آذربایجان شرقی، فقط دارای چهار باب کتابخانه است که حتی نمیتواند پاسخگوی نیازهای اعضای این کتابخانهها که 9 هزار نفرند، باشد.
شهرستان هشترود دارای 80 هزار نفر جمعیت و در برگیرنده 200 شهر و روستاست، اما باتوجه به این جمعیت و گستردگی، ساکنان این شهرستان با کمبود فضای کتابخانهای روبهرو هستند.
در این شرایط بیم آن میرود که زلزله اخیر در این استان، وضعیت فضای کتابخانهای را بیش از پیش بحرانی و وخیم کند.
پس از این زلزله، رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان ورزقان استان آذربایجان شرقی گفت: بر اثر وقوع زلزله شنبه 21 مرداد ماه، ساختمان کتابخانه عمومی «ورزقان» بسیار آسیب دید، بهطوری که سازههای ساختمانی آن از هم باز شد، شیشهها و قفسه کتابها شکست و کتابها در سطح زمین پراکنده شدند.
یک کارشناس عمرانی اداره کل کتابخانههای عمومی استان آذربایجان شرقی نیز در بازدید از کتابخانه، میزان تخریب ساختمان این کتابخانه را حدود 70 درصد بیان کرد و اکنون غیرقابل استفاده دانست.
علاوه بر ورزقان، کتابخانههای عمومی اهر هم تعطیلاند. ساختمان قدیمیترین کتابخانه شهر اهر با نام کتابخانه «شیخ شهابالدین اهری»، با تخریب شدیدی مواجه شده است.
زلزله به چهار کتابخانه شهرستان هریس هم رحم نکرد، این شهر فقط همین چهار کتابخانه را دارد.
خبرگزاری مهر در یک گزارش تصویری که درباره تخریب کتابخانههای استان آذربایجان شرقی در جریان زلزله اخیر منتشر کرده، نوشته است که برخی از کتابخانههای این استان زلزلهزده با تخریب 60 درصدی مواجهاند.
این خبرگزاری نوشته که در حال حاضر، خیلی از کتابها زیر آوار ماندهاند و هنوز کسی یا سازمانی آنها را نجات نداده است.
حتی اثرات زلزله آذربایجان شرقی به استان اردبیل هم رسید؛ به گفته رییس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان مشکینشهر استان اردبیل، یکی از کتابخانه این شهرستان بر اثر وقوع زلزله استان آذربایجان شرقی شکافهایی برداشت و اگر به آن رسیدگی نشود این مکان در آینده روی سر کتابخوانهایش آوار میشود.
اما در این شرایط، مسؤولان میگویند که مصدومان و آسیبدیدگان زلزله در اولویت تصمیمگیریها هستند و اکنون زمان مناسبی برای تصمیمگیری در زمینه بازسازی اماکنی نظیر کتابخانهها نیست.
مصطفی محمد نجار، وزیر کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران گفته است که اولویت با زلزلهزدگان، بازسازی خانهها، شهر و روستاهاست و در مراحل آخر رسیدگی و تعمیر اماکنی نظیر کتابخانهها قرار دارند.
کسی منکر این اولویت نیست، اما به شرط آنکه واقعا این وعده انجام شود و وضعیت کتاب و کتابخوانی در این مناطق بدتر از سابق نشود.
در زلزله معروف طبس که سال 1357 اتفاق افتاد، کتابخانههای این شهر هم ویران شدند و کتابها هم به همراه مردم آن شهر زیر آوار ماندند. این شهر پس از گذشت دههها، هنوز با کمبود شدید کتابخانه مواجه است. بقیه شهرهای زلزلهزده ایران نیز وضعیت بهتری ندارند.
ندای سبز آزادی:براساس گزارشها تاکنون ۷۳ نفر از زندانیان بندهای ۳۵۰ زندان اوین،بند زنان اوین و زندان رجایی شهر آزاد شده اند.
براساس گزارشهای رسیده به ندای سبز آزادی نازنین خسروانی، صدف ثابتیان، مژگان محمدیان، شمیم زین العابدینی، اشرف علیخانی، معصومه یاوری و میترا عالی از بند زنان زندان اوین آزاد شده اند.
اسماعیل صحابه تبریزی،عضو جبهه مشارکت که از بهمن ماه سال ۸۹ در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد نیز آزاد شده است.
براساس گزارشها قاسم شعله سعدی ،وکیل دادگستری و نماینده شیراز در مجالس سوم و چهارم که از فروردین سال گذشته در زندان به سر می برد نیز آزاد شده است.
معصوم پردیس معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که از سال ۸۹ در زندان به سر می برد نیز از جمله زندانیان آزاد شده است.
حمزه کرمی،معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در دولت هاشمی رفسنجانی و فرماندار سابق ورامین نیز امشب آزاد شده است.وی پیش از این در نامه ای به رهبر جمهوری اسلامی حمزه کرمی شکنجه هائی را که در طول هفتاد روز زندان انفرادی و ده ماه بعد از آن بر وی وارد آمده را تشریح کرده بود.
از میان روزنامه نگاران زندانی نیز علی ملیحی ،فرشاد قربانپور، مزدک علی نظری و رحمان بوذری تاکنون آزاد شده اند.
ایوب قنبرپوریان،میکائیل عظیمی،عادل محمد حسینی، امیر بهمنی، امید نوروزیان، آرش رهایی مهر، کورش کوهکن، علی حاجی ملا حاجی، حمید مقدسی، حاجی علیرضاکیا, حمید ایزدیاری, رامین چاوشی و آرش ریکی،محسن جوادی افضلی ،حسین ثابت،محمد رضا پونکی، علی اخوان ،ناصر آذرنیا،امیر مقامیفر، شهاب دهقان، سارنگ اتحادی، مجتبی احمدی، علی گودرزی، سپهر براهیمی ،رضا عزیزی قسلانی پور،داریوش شاهپری،هومان موسوی،محسن پورضیایی،حسن تبریزی،محمدرضا تقی نژاد کاشانی،امیراحسان تهرانی سخاوت،آبتین جهانیان،حمیدرضا خادم،عبدالرضا دهقان،احمد ربیعی،مهدی رضایی،علی سالم،علیرضا سمیعی،محمدحسین سهرابی راد،ابراهیم شکوهی زاده،حسام شهسواری،کیوان شیرازی،سروش صفاوردی،مشتاق فروهرپاک،عرفان قانعی فر،امیرعبدالله کاظمی،امیر لطیفی،فرزان متینی اصل،بیژن مرادی،علی مصطفایی،رضا مولوی،پوریا نادری،نوید نزهت،علی نظری،مهدی فراهانی،علی گودرزی،امیرعلی اقا یاری،هادی عرب اولادی از جمله دیگر زندانیان آزاد شده هستند.
تعدادی از زندانیان آزاد شده بخش عمده محکومیت خود را گذرانده بودند.
براساس گزارشها تعداد زیادی از خانواده زندانیان سیاسی و مردم که منتظر آزادی زندانیان سیاسی بوده اند در مقابل زندان اوین تجمع کرده بودند که نیروی انتظامی آنان را متفرق کرده است.
براساس گزارشها همچنین از حکم تعدادی از زندانیان سیاسی نیز کاسته شده است.علی اکبر محمد زاده دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شریف که به 5 سال زندان محکوم شده و رضا انصاری راد از جمله این زندانیان هستند.
بر اساس این گزارش یک دوم از باقیمانده حبس علی اکبر محمد زاده و یک دوم از باقیمانده حبس رضا انصاری راد کاهش یافته است.
همچنین یک دوم از باقیمانده حبس سید محمود باقری،یک دوم باقیمانده حبس عبدالله جعفری، یک دوم از باقیمانده حبس جواد طوماری،یک دوم از باقیمانده حبس رضا گلی زاده اخلاقی،دو سوم از باقیمانده حبس امید خوارزمیان،دو سال از حبس کاظم معتمد و دو سال از حبس احمد کریمی کاسته شده است.
دادستان تهران از آزادی ۹۰نفر از زندانیان امنیتی به مناسبت عید فطر خبر داده بود. زندانی امنیتی عبارتی است که مسئولین ایران برای زندانیان سیاسی نیز استفاده می کنند.
محمدرضاعالی پیام (هالو)، هنرمند و شاعرطنز پرداز پس از تفتیش منزل توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی انتقال داده شد.
سایت ملی – مذهبی با انتشار این خبر اعلام کرد که پس از بازداشت آقای عالی پیام، هیچ اطلاعی از او در دست نیست.
این شاعر طنزپرداز که لبه ی تیز اشعارش بسیاری از مسئولان و روحانیون حکومتی را نشانه می گرفت طی دو سال گذشته به شدت مورد اقبال عموم قرار گرفته بود.
عالی پیام بارها توسط نیروهای امنیتی احضار و بازداشت شد ولی هیچگاه از فعالیت های خود دست نکشید.
کتابهای اشعار طنز او تحت عنوان ” افاضات هالو” و همچنین سی دی های اشعار وی بارها تجدید چاپ و در بین مردم توزیع شد.
درحالی که عملکرد دولت پس از وقوع زلزله در آذربایجان شرقی مورد انتقاد قرار دارد، یک نماینده مجلس فاش کرد که دولت، بودجه مربوط به حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی را خرج کرده است.
سید جلال یحییزاده، نماینده تفت و میبد در مجلس نهم در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است: اگر آقایان بودجهٔ حوادث را در جاهای دیگری نظیر خارج از کشور خرج نمیکردند، امروز این بحران قابل کنترل بود.
این عضو کمیسیون اقتصادی با اشاره به پیشنهاد پرداخت وام به مصیبت زدگان افزود: این پول نباید به شکل تسهیلات باشد چراکه مردم از هیچ نظر توان باز پرداخت آن را ندارند.
آقای یحییزاده با بیان اینکه دولت بودجه حوادث را مصرف کرده گفت: تامین منابع لازم برای خرید احداث و تجهیز اماکن مورد نیاز در خارج از کشور، تامین هزینهٔ هدفمندسازی یارانهها، تامین اعتبار کارت سوخت حمل و نقل ریلی، تامین اعتبار برای نصب و راه اندازی ۲۰ دستگاه ایکس- ری در گمرکات، تامین اعتباری برای منطقه آزاد قشم، حرم حضرت معصومه در قم، مصلی تهران و... بخشی از هزینه کردهای بودحه حوادث بوده است حال اینکه این بودجه باید در جای خودش مصرف شود و الان همان روز مبادایی است که قانون پیش بینی کرده بود.
نماینده تفت و میبد افزود: مردم مناطق زلزله زده وقتی عدم عزم دولت برای آبادانی آن همه خرابی را میبینند و از امکان تسهیلات سخن میشنوند دردهایشان مضاعف میشود دولت باید کمک بلاعوض کند آن هم نه در حد یک یا سه میلیون تومان بلکه به خیلی بیشتر از این رقمها نیازمندیم که مطابق قانون باید از ماده ۱۰ بودجه حوادث تامین شود.
یحییزاده در پاسخ به اینکه آیا در دیوان محاسبات از این تخلفات گزارشی داده است یا نه؟ گفت: آنچه در خصوص هزینه کرد بودجه حوادث ذکر کردهاند تنها متعلق به سال گذشته بوده و من اطلاع ندارم ایا دیوان محاسبات آنها را لحاظ کرده است یا نه معمولا گزارش های توزیع یکی دو سال بعد آماده میشود.
انجمن علمی باستانشناسی ایران در بیانیهای ضمن اعتراض به تک جنسیتی کردن رشته باستانشناسی در دانشگاههای ایران خواهان لغو این "تبعیض" شد.
به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی سید مهدی موسوی رئیس انجمن انجمن علمی باستانشناسی ایران، خطاب به نادریمنش معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تاکید کرد: انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی دانشگاههای کشور شایعه تک جنسیتی کردن رشته باستان شناسی در برخی از دانشگاهها را که مدتها در محافل علمی باستان شناسی مطرح بود به واقعیتی تلخ بدل کرد. اگر نخواهیم باور کنیم که این گونه مصوبات از سر عناد و غرض ورزی است، بی تردید ناآگاهی از اهمیت و جایگاه رشته باستان شناسی و برداشتی نادرست از کیفیت و اقتضائات این رشته علمی از عوامل اصلی اتخاذ چنین تصمیمات ناصوابی است. حضرتعالی به عنوان معاون شاخصترین و علمیترین وزارتخانه کشور که تصمیمات متخذه در آن میبایست بر پایه خردورزی، کارشناسی باشد، نیک آگاهید که اگر تصمیمی خلاف این رویه صورت گیرد بازخوردهای بسیار منفی، تنشهای اجتماعی و هزینههای معنوی زیادی را بر کشور تحمیل خواهد کرد.
بهگفته وی، دانشگاههای بوعلی سینای همدان و محقق اردبیلی بدون اطلاع و هماهنگی گروههای باستانشناسی و برداشتهای شخصی و غیر علمی از ماهیت این رشته، پذیرش دانشجوی دختر در آزمون سال جاری را منتفی اعلام کردند.
در این بیانیه آمده است: رشته باستان شناسی یکی از جذاب ترین رشته های حوزه علوم انسانی در سراسر دنیاست و در اکثر دانشگاههای بزرگ و مطرح جهان در سطوح عالیه تدریس میشود. جذابیت این رشته در ایران که بهشت باستان شناسی میخوانند بهاندازهای است که در سالهای اخیر بسیاری از دانشجویان رشتههای علوم پایه و فنی بهویژه خانمها برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته را بر میگزینند.
مدارک و شواهد موجود در دانشگاههای کشور که در مقاطع تحصیلات تکمیلی فعالیت دارند گواه صادقی بر این مدعاست که توفیق برخی از بانوان در این رشته به مراتب بیشتر از آقایان است. جهت مزید استحضار حضرتعالی ذکر این نکته ضروری است که در مطالعات و پژوهشهای باستان شناسی علاوه بر هوش و ذهن تحلیلگر؛ دقت، ظرافت، و بردباری از ضروریات امر است. ویژگیهای اخیر از برجسته ترین مزیتهایی است که بانوان ایرانی بیش از آقایان از آن بهره مندند. از همین رو تجربیات باستان شناسان گویای این حقیقت است که دقت و حوصله در امر کاوش، ثبت، ضبط و مستندسازی یافتهها در هیئتهای باستان شناسی که اکثریت اعضای آن را زنان تشکیل میدهند، به مراتب بالاتر از دیگر هیئتهاست.
گزارشها حاکی است که پلیس آلمان سه شهروند ایرانی-آلمانی و یک فرد آلمانی را به اتهام فروش قطعات مورد استفاده در رآکتورهای هستهای به جمهوری اسلامی بازداشت کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دادستانی کل آلمان روز چهارشنبه، ۲۵ مردادماه، اعلام کرد که پلیس آلمان یک آلمانی به نام «رودلف م»، و سه ایرانی دارای تابعیت آلمان به نامهای «کیانزاد ک»، «غلامعلی ک» و «حمید خ» را به اتهام فروش دریچههای قابل استفاده در رآکتورهای آب سنگین به ایران دستگیر کرده است.
به گفته دادستانی آلمان، این افراد در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ با فروش دریچههای لازم برای ساخت رآکتورهای آب سنگین از طریق شرکتهای صوری در ترکیه و جمهوری آذربایجان، تحریمهای آلمان علیه ایران را نقض کردهاند.
به گزارش رادیو فردا در بیانیهای که از سوی دادستانی آلمان منتشر شده آمده است که این معاملات ارزشی برابر با «چندین میلیون یورو» داشته است.
دادستانی آلمان اعلام کرده است که در جریان این بازداشت، حدود ۹۰ مأمور گمرک وارد منازل این افراد در شهرهای هامبورگ، اولدنبورگ و وایمار شدهاند و ضمن بازرسی منازل این چهار تن، آنها را بازداشت کردهاند.
آلمان اعلام نکرده است که این دریچهها به طور دقیق برای استفاده در کدام نیروگاه به ایران فروخته شدهاند، اما خبرگزاری رویترز تأکید کرده است که ایران هماکنون در حال ساخت رآکتور آب سنگین در تاسیسات شهر اراک است.
علاوه بر بازداشت این چهار تن، خبرگزاری رویترز افزوده است که مأموران گمرک آلمان، محل اقامت متهم پنجمی را نیز در شهر هاله آلمان مورد بازرسی قرار دادهاند.
بر اساس قوانین آلمان، فروش تجهیزاتی که میتوانند در فعالیتهای اتمی جمهوری اسلامی مورد استفاده قرار بگیرند، ممنوع است.
غرب معتقد است که برنامه هستهای جمهوری اسلامی دارای بعد نظامی است و به منظور مقابله با آن، تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی همواره تأکید کرده است که به دنبال استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر