ندای سبز آزادی ـ شهاب عموپور: رمضان، همان محرم بود و محرم، همان صفر و صفر، همان رمضان. ماه حرام و مبارکش فرقی نداشت، در طی آن سه ماه، قبل از ساعت 16 تلویزیون را که روشن می کردی و دکمه ی چرخان را که روی کانال یک یا دو گیر می دادی، یا برفک داشت و یا روضه و مصیبت. بعد از پخش «گمشدگان» که معلوم نبود چرا در سالهای ابتدایی دهه ی شصت خورشیدی تعدادشان آنقدر زیاد بود، گاهی معجزاتی رخ می داد و کارتون هایی خارجی که موسیقی متن شان عوض شده بود و متناسب با آن ماه، به صورتی حزن انگیز درآمده بود پخش می شد و ساعتی کودکان و حتی بزرگترها را سرگرم می کرد. زمان اذان و افطار که می شد، از درون به برون آن دو شبکه مصیبت می بارید و تمام خانواده ها یا باید همراه با عزاداران تلویزیون در ماه "مبارک" عزاداری می کردند و یا با کمی تخفیف فقط دعا می خواندند، یا آنکه عطای تلویزیون ملی را به لقایش می بخشیدند و به کاری دیگر مشغول می شدند. "ماهواره های خارجی" که آمدند و معلوم شد که جدا از کشورهای اروپایی، سایر کشورهای مسلمان دنیا هم در ماه رمضان فقط آه و ناله نمی کنند و برعکس، بسیاری از روزهای این ماه را به سرور می گذرانند. مسئولان فهمیدند که زمان 2 شبکه ای بودن و روزانه 5 ساعت غم پراکنی در خانه های مردم به سر رسیده و باید برای روزهایی غیر از روزهای میانه ی رمضان که سوگواری پیشوای نخست شیعیان بود، طرحی نو دراندازند و نگذارند تا «بینندگان عزیز» از دستشان در روند و به دیدن شبکه های خارجی مشغول شوند.
لبیکَ یا صدا و سیما! لبیک!
نزدیک به سی سال از "رمضان"هایی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تنها دو شبکه ی تلویزیونی پاره وقت داشت می گذرد و اکنون علاوه بر شبکه های سراسری 1 تا 4، شبکه های استانی متعدد، شبکه آموزش، شبکه خبر، شبکه قرآن، شبکه شما، شبکه فیلم، شبکه مستند، شبکه بازار، شبکه پویا و شبکه ورزش به راحتی در دسترس بینندگان ایرانی قرار دارند. دو شبکه تلویزیونی اینترنتی "لبیک" و "امام رضا" نیز برای آنهایی که بیشترین وقت خود را در فضای مجازی می گذرانند فراهم شده و همچنین شبکه هایی همچون جام جم ا تا 3 نیز مهیا هستند تا بینندگانی که از گزند ماموران جمع آوری ماهواره در امان مانده اند و ماهواره های اروپایی را جستجو می کنند، آنجا نیز از تولید داخلی بهره گیری کنند. این در حالی ست که بعد از سپری شدن رمضان آن سالهای دور که بینندگان در دو شبکه ی رسمی هرچه بیشتر به دنبال برنامه های مفرح یا آموزنده می گشتند، کمتر می یافتند، اینک این سیمای جمهوری اسلامی ایران است که هرچه بیشتر به دنبال بیننده می چرخد، کمتر می یابد.
شبکه های مأموریتی، هر ماه 2 تا
10 روز پیش، دو شبکه ی پویا و ورزش رسما افتتاح شده و به مجموعه ی شبکه های سراسری کشور اضافه شدند. "محمود احمدی نژاد" رییس دولت که در جریان این گشایش حاضر شده بود و می خواست خوشحالی خود را از چنین رویدادی نشان دهد، اعلام کرد که «ما آمادگی داریم هر ماه، دو شبکه افتتاح کنیم». او تاکید داشت «افتتاح شبکه پویا (که یک کانال انیمیشن است)، پایان مأموریت ما نیست». احمدی نژاد در راه انجام این مأموریت به دسته های یکی دو تایی نیز قانع نبود و چنین گفت: «هر روز یک افتتاح جدید است، امیدوارم این 8 تاییهایی که راه میاندازیم به صدتا برسد». او در مورد پر کردن ساعت پخش برای این کانال ها نیز پیش بینی هایی داشت و به عنوان مثال برای شبکه "ادب و هنر" چنین برنامه ی طویل المدتی را ارائه داد: «مثلا اگر در شبکه ادب و ادبا فقط بخواهیم اشعار شعرای ایران را بخوانیم، تا چند سال طول میکشد».
ورزش، جنبش، سلامتی. ورزش، ایران، سانسور
شبکه ورزش که همزمان با پویا افتتاح شده نیز بر حسب گفته ی مسئولان، برای خدمت رسانی به بییندگانی است که در بین کانال های دیجیتالی به دنبال مسابقات ورزشی المپیک 2012 می چرخند و این در شرایطی ست که با سانسورهای اعمال شده بر روی تصاویر دریافتی و همچنین ممنوعیت پخش تصاویر بسیاری از رشته ها ازجمله رشته های ورزشی بانوان، بینندگان همچنان انگشتان خود را روی کانال های خارجی ماهواره حرکت می دهند و به دنبال دیدن تصاویر اُریجینال و بدون جرح و تعدیل هستند. تلویزیون ایران برای آن که بینندگان داخلی را از دست ندهد، اقدام به خرید امتیاز پخش این مسابقات کرده و بر حسب گفته های "پور محمدی" رییس شورای هماهنگی ورزش صدا و سیما «شبکه ورزش با 20 ساعت پخش در شبانه روز بالاترین سهم را در پخش مسابقات المپیک دارد و کل رویدادهای المپیک منهای ورزشهایی که از لحاظ پوششی مشکل دارند را پخش کامل می کند و البته شبکه 3 هم مسابقات ورزشکاران ایران را به تصویر خواهد کشید.» اما چند آمار مختصر و عمومی نشده از درون صدا و سیما نشان داده که با وجود هزینه ی هنگفتی که برای خرید امتیاز پخش این مسابقات، آن هم از واسطه ای دست دوم انجام شده، بینندگانی که صاحب ماهواره اند و به ابزار دیجیتالی دسترسی دارند، دیدن شبکه های اروپایی و عربی را به شبکه "ورزش" سانسوری ترجیح داده اند.
تو و رمضان، من و شعبان
در جریان همزمانی ماه رمضان امسال و مسابقات ورزشی المپیک، "سیمای جمهوری اسلامی ایران" سیاست ساخت «سریال های ویژه ی ماه مبارک» را که از چندین سال پیش آغاز کرده، همچنان دنبال می کند. شبکه های سراسری و استانی کشور امسال نیز مانند هر سال با صرف بودجه های ویژه ی رمضانی تولیداتی داشته اند و مجموعه هایی با نام های "راز پنهان"(شبکه یک)، "چمدان"(شبکه دو)، "خداحافظ بچه"(شبکه سه) و "شاید برای شما هم اتفاق بیفتد"(شبکه تهران) به روی آنتن رفته اند. در این میان، سریال "چمدان" از تولیدات سال قبل است و بر حسب اخبار منتشره در برخی خبرگزاری های داخلی، فقط مجموعه ی "خداحافظ بچه" توانسته است در جذب مخاطب موفق عمل کند و سایرین هنوز توفیق چندانی نداشته اند. این در حالی ست که تا چند سال پیش، اقبال صدا و سیما در جلب تماشاچی برای مجموعه های رمضانی بسیار بلند بود و هزینه های کلان انجام شده، بازخوردی معقول داشت. در چند سال اخیر، بسیاری از مراجع نزدیک به حکومت نیز موافق ساخت مجموعه های پربیننده برای ماه رمضان نبوده اند و اعتقادشان بر آن بوده که «چنین تولیدات سرگرم کننده ای مردم را از عبادت و نزدیکی به خدا و حضور در مساجد باز داشته است». این در شرایطی است که در سایر ایام سال نیز، رویکرد مردم داخل به شبکه های سرگرم کننده ی خارجی پارسی زبان بسیار ملموس است و کانال هایی همچون "من و تو" که توسط مسئولان کشور، از جمله معاندان جمهوری اسلامی قلمداد می شوند، در جلب رضایت بینندگان عامه در ایران بسیار موفق عمل کرده اند.
معنویتِ درجا زدنی
در حالی که سانسورهای تصویری در فریم های ورزشی المپیکی در حال انجام است و سبب رویگردانی بیننده از شبکه های ورزشی داخلی شده، سانسورهای همیشگی موضوعی و محتوایی در شبکه های عمومی و تخصصی نیز صورت می گیرد و سریال ها نیز از این امر بی آسیب نیستند. موضوعات پرداخت شده در مجموعه های رمضانی که بیشتر به معنویات می پردازند آن قدر تکراری شده که اکنون با تقلیل یافتن میزان بینندگان سریالی باعث اعتراضات بازیگران معمولا غیر معترض صدا و سیمایی نیز شده است. تا جایی که "بهنوش بختیاری" که همواره پای ثابت و بی گلایه ی حاضر در سریال های سرگرم کننده ی تلویزیون بود هم از این تکرار مکررات خسته شده و می گوید: «احساس میکنم خود سانسوری که بسیاری از برنامه سازان به آن دچار هستند دلیل دیگری برای اُفت مجموعههای تلویزیونی است. افت کیفی مجموعههای تلویزیونی در چند سال اخیر کاملا ملموس است. من دلیل افت کیفی برنامههای تلویزیونی و البته فیلمهای سینمایی را این میدانم که شاید ما در برخی مسائل در حال درجا زدن هستیم، خطوط قرمزی که پیرامون هنرمندان وجود دارد دست آنها را در بروز برخی خلاقیتها بسته است».
ثروتمند های باکلاس ساز
مسئولان اما همچنان از بودجه های کلان و میلیاردی سازمان صدا و سیما بهره می گیرند و در راه توسعه اش خرج می کنند تا شاید بر میزان بینندگان افزوده شود. "محمدحسین صوفی"، معاون صدا و سیما اخیرا اعلام کرد: «در آینده نزدیک شبکه "سلامت" سیما نیز راه اندازی می شود و همچنین امکان سنجی و طراحی "هفت شبکه جدید دیجیتالی" در دستور کار سیما قرار گرفته است». مقام بالاتر از وی یعنی "سید عزت الله ضرغامی" رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز از کارهایی که نیروهای متبوعه اش در زمینه ی راه اندازی پشت سرهم شبکه ها و ساخت برنامه برای آنها انجام می دهند، خرسند است و می گوید: «شبکه "آموزش" یکی از شبکههای زیبا، دیدنی و باکلاس است». از میزان بینندگان باکلاس این شبکه ی باکلاس، هنوز آماری ارائه نشده است.
صدا نمی رسه، تصویر نداریم
صدا و سیمای ایران از جمله نهادهایی است که ریاست آن به طور مستقیم توسط رهبر جمهوری اسلامی ایران انتخاب می شود و هر ساله ردیف بودجه ای از کل بودجه ی رسمی کشور برای آن پیش بینی می شود. چندی پیش علی دارابی معاونت این سازمان، بودجه سالیانه آن را بر حسب دلار هزار تومانی دولتی، به میزان "یک میلیارد دلار" عنوان کرد اما در طی این سال ها رقم دقیق آن هیچ گاه در اسناد رسمی شفاف سازی نشده است و گمانه زنی ها همواره از رقمی بسیار بالاتر از این مقدار خبر داده اند. علاوه بر بودجه ی رسمی که به این سازمان تعلق می گیرد، همه ساله عایدی کلانی از محل تبلیغات تجاری نیز نصیب آن می شود. هرگونه تفحص و بررسی برای چگونگی مصرف این بودجه و عایدی ها نیز باید با دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی ایران انجام شود و هیچ تفحصی از سمت هیچ نهادی بی اذن رهبری مقدور نیست. به تازگی در دستگاه قضایی کشور پرونده ای مبنی بر تخلفات مالی برخی از معاونت های سال های اخیر این سازمان گشوده شده اما بنا بر امر مقامات بالادست، چراغ-خاموش مانده است.
ایران من، حراج!
در ابتدای ماه رمضان امسال و در حالی که این عدم شفافیت بر میزان و چگونگی مصرف بودجه همچنان ادامه دارد. مدیران صدا و سیما با وجود شرایط تحریم و دشواری دستیابی به ارز خارجی، مبلغ هنگفتی را برای خریدن امتیاز پخش مسابقاتی هزینه کرده اند که بینندگان ایرانی تمایلی به دیدن تصاویر سانسور شده اش ندارند و در حال تعقیب آن از شبکه های خارجی هستند. بودجه های صرف شده در سریال های رمضانی نیز بازخوردی نداشته اند و اما در همین ماه، مدیران سیما اقدام بی سابقه ی دیگری نیز انجام داده اند:
از میان مجموعه های تلویزیونی که قبلا با بودجه ی صدا و سیما ساخته شده و در ایران پخش شده اند، می توان به "یوسف پیامبر" و "مریم مقدس" اشاره کرد که با هزینه های کلان میلیاردی به تولید رسیده اند. از این دو سریال 33 مجموعه انتخاب شده و بدون آنکه حتی یک ریال بابت آنها دریافت شود، به عنوان "کادوی ماه رمضان" برای پخش در 19 کشور جهان (ازجمله لبنان، عراق، تاجیکستان، افغانستان، مالزی، ترکیه و شبکههای "اسلام تی وی" روسیه، "هدایت تی وی" انگلستان و "آی تی وی" آفریقای جنوبی) اهدا شده تا به شکل رایگان در آن کشورها پخش گردد. مدیران صدا و سیما گفته اند از این کار چنین نیتی را دنبال می کنند: «آشنا ساختن بینندگان خارج از کشور به ویژه مسلمانان، با فرهنگ اسلامی ایران و علاقمند کردن آنان به تماشای برنامههای تولیدی صدا و سیما». مسئولان تلویزیون در حالی 33 مجموعه از تولیدات پرهزینه ی داخلی را هدیه می دهند که خودشان همواره خریدار سریال های کم رمق و پیش پا افتاده ی بسیاری از همین کشورها بوده اند.
باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، روز سه شنبه اعلام کرد که واشینگتن تحريمهای جديدی عليه دو بانک چينی و عراقی که به ايران برای دور زدن تحريمها کمک کردهاند، وضع کرده است.
کاخ سفيد واشینگتن در بيانيه ای اعلام کرده که «بانک کونلان» از چين و «بانک اسلامی ايلاف» در عراق مورد این تحريم ها قرار گرفته اند.
به گزارش رادیو فردا ریيس جمهوری آمريکا در بيانيه خود آورده است که اين تحريمها نشاندهنده آن است که ايالات متحده هر مؤسسه مالی را که به حکومت در حال «استيصال» ايران برای دسترسی نظام مالی جهانی کمک کند، رسوا خواهد کرد.
باراک اوباما همچنين تحريمها بر فروش يا تحصيل مواد پتروشيمی از ايران را نيز توسعه داد تا شخصيتهای حقيقی يا حقوقی که با شرکت ملی نفت ايران، شرکت خدمات و بازرگانی نفتيران و بانک مرکزی ايران همکاری دارند، نيز شامل شود.
باراک اوباما در اين بيانيه تصريح کرده است که از زمان روی کار آمدن دولتش در سال ۲۰۰۹ تاکنون، به ايران يک گزينه مشخص را پيشنهاد کرده است:«يا تعهدات بين المللی خود را اجرا کرده و به جامعه بين المللی باز می گردد يا با پيامد های فزاينده ای روبه رو خواهد شد.»
در اين بيانيه آمده است: «با اين تحريم ها، ما يک بار ديگر بر تعهد خود برای پاسخگو کردن ايران در قبال اقداماتش تاکيد می کنيم.»
در بيانيه باراک اوباما تصريح شده است: «ايالات متحده همچنان به راه حل ديپلماتيک پايبند است، اما اين برعهده ايران است که به تعهدات بين المللی خود پايبند باشد. اگر دولت ايران به بی اعتنايی خود ادامه دهد، شکی وجود نخواهد داشت که ايالات متحده و شرکايش اقدامات فزاينده خود عليه ايران ادامه خواهند داد.»
شورای امنيت سازمان ملل متحد تاکنون طی چهار قطعنامه تحريمی از ايران خواسته است تا فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ايران تاکنون با رد اين در خواست برنامه غنی سازی خود را توسعه داده است.
در همين زمينه، تاکنون امريکا و اتحاديه اروپا نيز تحريم های يکجانبه ای عليه ايران اعمال کرده اند.
کشورهای غربی می گويند، ايران درپوشش برنامه هسته ای خود در صدد دستيابی به تکنولوژی لازم برای ساخت سلاح هسته ای است. ايران با رد اين اتهام می گويد برنامه هسته ای را با اهداف صلح آميز و برای توليد برق دنبال می کند.
ندای سبز آزادی - در شرایطی که براساس قانون دولت باید ۲۰ درصد منابع هدفمندی یارانه ها را به بخش تولید اختصاص دهد و بنا به گفته نمایندگان مجلس تاکنون حتی یک ریال از یارانه های آزادشده را به تولید اختصاص نداده و این امر منجر به تعطیلی بسیار از کارخانه ها و صنایع شده است، با این حال محمود بهمنی رئیس بانک مرکزی گفته که «تمام دغدغههای ما در حال حاضر کمک به تولید است و قصد داریم با انجام اقداماتی از تولیدکنندگان حمایت کنیم.»
بهمنی هیچ اشاره ای به اقدامات وعده داده شده نداشته اما آن چه مشخص است، در پی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در کشور، قیمت حامل های انرژی ازجمله آب، برق و گاز در کارخانه ها افزایش یافته و حقوق کارگران بسیاری از واحدهای تولیدی به مدت چندین ماه پرداخت نشده و برخی از این کارخانه ها در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند.
نمایندگان مجلس معتقدند که «پرداخت های گسترده یارانه نقدی به خانوارها نه تنها یارانه بخش تولید را تحت الشعاع قرار داده، بلکه موجب تخلفات قانونی دیگر در تأمین منابع لازم برای اجرای قانون فراهم آورده است».
حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در این باره گفته بود: «نمی شود که دولت هفتاد میلیون نفر را حقوق بگیر کند، ولی در مقابل، از واحدهای تولیدی و صنعتی غافل شود، چرا که این بی توجهی، باعث تعطیلی کارخانجات و سرانجام بیکاری کارکنان آن خواهد شد که متأسفانه، از این موضوع غفلت شد و در عوض به صورت دستوری، قیمت محصولات تولیدی را کنترل کردند؛ بنابراین، تولیدکنندگان نیز تا مدت محدودی می توانند این شرایط را تحمل کنند، ولی در پایان، دچار ورشکستگی و بحران خواهند شد.»
ذخیره سازی کالاهای اساسی آغاز شد
در روزهایی که مقامات ارشد جمهوری اسلامی از «شکوفایی اقتصاد ایران» سخن می گویند و با تکذیب خبر گرانی و کمبود اقلام خوراکی، این گونه خبرها را ساخته و پرداخته ذهن دشمنان جمهوری اسلامی می دانند اما با افزایش تحریم های بین المللی و نگرانی مردم از کمبود مایحتاج عمومی، رسانه های دولتی جمهوری اسلامی ایران از آغاز ذخیرهسازی ۲۴ قلم کالای اساسی شامل مرغ، گوشت، برنج، روغن، شکر و بقیه کالاهای اساسی خبر داده اند.
هر چند تحریمهای بینالمللی وضع شده علیه ایران به طور مستقیم شامل مواد غذایی و دارویی نمیشود اما محدودیتهای اعمال شده بر معاملات مالی با ایران موجب شده که شرکتهای خصوصی برای واردات کالا با مشکلات زیادی روبرو شوند.
گفته شده که طی هفه های اخیر فعالیت شرکت (مادر تخصصی) بازرگانی دولتی ایران که وظیفهی تامین کالاهای اساسی از جمله شکر، آرد و نان را دارد، به شدت افزایش یافته است که این خود نشان دهنده وجود بحران کمبود مواد غذایی در کشور است.
برای جمهوری اسلامی این نگرانی وجود دارد که شرکتهای خصوصی نتوانند تحریمها را دور بزنند و مواد غذایی مورد نیاز را تامین کنند و افزایش نارضایتی عمومی بر اثر مشکلات اقتصادی میتواند بر نگرانیهای امنیتی حکومت ایران بیفزاید.
هزاران میلیارد پول کجاست؟
محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی فارس از اقدام بانک مرکزی برای ادغام برخی موسسات مالی و اعتباری خبر داده و گفته که «موسساتی وجود دارند که منابع مالی آنها هزاران میلیارد است که باید مشخص شود این پولها کجاست چرا که در برخی مواقع دیده شده این منابع صرف تاسیس و اداره شرکتها شده است.»
این نماینده مجلس گفته که برخی شرکتها که با منابع مالی موسسات ایجاد شدهاند، از طریق روزنامهها و صداوسیما تبلیغات میکنند و باعث انباشت پولهایی میشوند که از مردم و بانکها میگیرند که این تخلف است.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در عین حال گفته که در حال حاضر مدیرعامل یکی از این موسسات در رابطه با نحوه ادغام این مؤسسه شکایتی را به این کمیسیون ارائه کرده است.
بدهی ۱۵ میلیارد تومانی دولت به چایکاران
خبرگزاری حکومتی فارس در گزارشی درباره بدهی ۱۵ میلیاردی دولت به چایکاران کشور از عدم پاسخگویی معاونت "راهبردی رئیس جمهور" در این باره خبر داده و گفته که یکی از مدیران ارشد این معاونت در گفتگوی تلفنی با خبرنگار این خبرگزاری تنها به این جمله بسنده کرده که: «نمیتوانم راجع به این موضوع صحبت کنم.»
رئیس سازمان چای کشور هفته گذشته اعلام کرد معاون برنامهریزی و راهبردی رئیس دولت دستور واریز مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به حساب سازمان چای کشور را صادر کرده است.
اما سخنگوی خرید تضمینی بانک سپه در این زمینه گفته که «در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیارد ریال بدهی به چایکاران وجود دارد و در صورتی که معاونت راهبردی اعلام کند و سازمان چای چک آن را در اختیار بانک سپه قرار دهد، نیم ساعت بعد از آن در حساب چایکاران خواهد بود.»
وی در ادامه گفته که «در حال حاضر چنین اقدامی نه از سوی معاونت راهبردی و نه سازمان چای کشور انجام نشده است.»
با گذشت ماه ها از وضعیت نابسامان چای و اعتراضات گسترده چای کاران در شمال ایران همچنان این قشر از کشاورزان با انواع مشکلات اقتصادی روبرو هستند و حتی در باز پرداخت اقساط های وام های خود دچار مشکلات فراوان هستند.
هم اکنون بیش از ۲۸۰، تن چای خشک در کارخانه های چای شمال انبار شده است و همچنان چای به صورت قاچاق وارد کشور می شود. اما نکته جالب این است که وزیر جهاد کشاورزی با آگاهی از توان تولید بالای چای کشور خبر از آزاد سازی واردات چای به چایکاران می دهد و اعلام کرده برای ایجاد بازارِ رقابتی در کشور این کار لازم است.
ارز شش نرخی است!
ارز در حال حاضر چند نرخی است؟
با این که مدیران اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد از تلاش این دولت برای تک نرخی کردن ارز خبر می دهند اما اسدالله عسگر اولادی یکی از مدیران اتاق بازرگانی، به این سوال پاسخ جالب توجه ای داده است.
عسگر اولادی با طرح این پرسش که «آیا ارز تک نرخی است» گفته که رییس کل بانک مرکزی اخیرا تأکید کرده ارز تک نرخی است. نمای کلی بازار نشان می دهد که دو نرخی است. برخی نمایندگان مجلس نیز بر سه نرخی بودن ارز اصرار دارند. اما من معتقدم نرخ ارز شش نرخی است!
عسگراولادی تعداد نرخهای ارز را بسیار بیشتر از "سه نرخ" دانست و با برشمردن شش نرخ ارز موجود در کشور این وضع را به نفع اقتصاد ندانسته و گفته «علاوه بر نخ ارز مرجع که ۱۲۲۶ تومان است، ارز محدودی هم برای مسافران سفرهای زیارتی و بیمارانی که برای مداوا به خارج اعزام میشوند وجود دارد که با ۱۲ درصد افزایش از نرخ مرجع محاسبه می شود. هم چنین نرخ سومی وجود داردکه بانکهای عامل بین ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان به واردکننده می دهند و شرط می کنند پس از این که واردکننده پروانه سبز را بگیرد و به بانک بیاورد، مازاد را به او پس بدهند اما این کار را نمی کنند.»
او ادامه داد: «چهارمین نرخ ارز از محل رانت است. در چند کشور صرافی هایی هستند که با دریافت روبل و یوان ارز آزاد میکنند. و پنجمین نرخ ارز هم همان نرخ بازار آزاد است. اما اگر بخواهیم قیمت کالاهای قاچاق را محاسبه کنیم نرخ ششمی هم برای دلار تعیین خواهد شد».
محمد مرسی، رئیس جمهوری اسلامگرای مصر، امروز در پیامی به شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل، خواستار تلاش برای صلح در خاورمیانه شد.
به گزارش رادیوفردا، رئیس جمهوری مصر در نخستین پیام خود به همتای اسرائیلیاش آورده است: "چشم انتظار تلاش جدیمان برای بازگرداندن روند صلح خاورمیانه به مسیری درست هستم، تا بدین ترتیب صلح و ثبات برای تمامی مردمان منطقه، از جمله مردم اسرائیل حاصل شود".
به گزارش خبرگزاری رویترز، مقامهای اسرائیلی پیش از این در جلسات غیرعلنی خود از انتخاب رئیس جمهوری اسلامگرا در مصر ابراز ناخرسندی کرده و نگران بودند که پیمان صلح اسرائیل و مصر در طول زمان از بین برود.
احمد زیدآبادی و مهدی محمودیان دو روزنامه نگار دربند در زندان رجایی به مرخصی آمدند.
به گزارش کلمه، احمد زیدآبادی و مهدی محمودیان دو روزنامه نگار و فعال سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر دقایقی قبل به مرخصی آمدند.
احمد زید آبادی روزنامه نگار و فعال دانشجویی که از ۲۳ خرداد ۸۸ در زندان به سر می برد، از زمستان سال ۸۸ به همراه تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر کرج نگهداری می شود.
احمد زیدآبادی در سه سال اخیر تنها دو بار به مرخصی چند روزه اعزام شده است.
وی توسط دادگاه انقلاب به شش سال زندان، پنج سال تبعید و محرومیت مادام العمر از هرگونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی محکوم کرد، که دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را مورد تایید قرار داد.
احمد زیدآبادی، در سال ۱۳۹۰ توسط هیاتی متشکل از ۱۲ کارشناس بین المللی مستقل رسانهای برنده جایزه آزادی مطبوعات جهانی سازمان یونسکو ۲۰۱۱ موسوم به «گیلرمو کانو» شد.
بر اساس این گزارش مهدی محمودیان روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز که تا به حال تنها یک بار توانسته بود از این حق استفاده کند به مرخصی آمد.
مهدی محمودیان که در خصوص وقایع بازداشتگاه کهریزک اطلاع رسانی کرد، ۲۵ شهریور ماه در منزل شخصی اش بازداشت و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. او در داخل زندان نیز نامه ای درباره وضعیت اسفناک زندان رجایی شهر کرج و تجاوزهای مکرر در این زندان خطاب به آقای خامنه ای نوشت.
مهدی محمودیان به علت شرایط نامساعد زندان بخشی از ریه خود را از دست داد. سرانجام چندی پیش با انتقال وی به بیمارستان موافقت شد.
طی سه سال گذشته بارها مادر محمودیان از طریق دادستانی پیگیر مرخصی استعلاجی برای فرزندش بود. پس از عمل نیز، خانواده این زندانی سیاسی در خواست داشتند که به محمودیان مرخصی استعلاجی داده شود تا او بتواند سلامت خود را باز یابد. اما مسئولان زندان به این درخواست پاسخی ندادند.
سید مصطفی تاج زاده، زندانی سیاسی و عضو ارشد جبهه مشارکت در نامه ای خطاب به آنگ سان سوچی ، رهبر مخالفان دولت میانمار و برنده جایزه صلح نوبل، ضمن حمایت از اظهارات وی مبنی بر لزوم حفظ حقوق اقلیتها به مقایسه نحوه برخورد حکومت ایران و برمه با مخالفان خود پرداخته است.
در بخشی از پیام این زندانی سیاسی آمده است:" امیدوارم مطالبات دموکراسی خواهانه ملت ها که از جمله در بهار عربی تجلی کرده است و نیز اقدام نظامیان حاکم بر میانمار در خاتمه دادن به حبس خانگی سرکارعالی و آزادی زندانیان سیاسی و تمکین آنان به انتخابات آزاد و عادلانه با همه لوازم و نتایجش مشوق حاکمان بر کشورم شود تا ایشان نیز حقوق شهروندی منتقدان و مخالفان خود را به رسمیت بشناسند و به انتخابات آزاد تن دردهند."
متن کامل این پیام که در اختیار نوروز قرار گرفته است در پی می آید:
سرکار خانم دکتر آنگ سان سوچی
با سلام و احترام
سخنان انسان دوستانه ، شجاعانه و به موقع سرکارعالی مبنی بر ضرورت «وضع قوانین لازم برای حفظ حقوق اقلیت ها» و این که « حمایت از حقوق اقلیت ها نیازمند اقدام هایی بیش از حفظ زبان و فرهنگ قومیت هاست» و نیز تأکید بر استقرار دموکراسی واقعی همراه با روح اتحاد، برابری حقوقی و احترام دوجانبه در اولین نطق خود در پارلمان میانمار، دوست داران راهبرد «دموکراسی در خانه، صلح در جهان» را خشنود کرد.
هم چنان که مسلمانان را امیدوار نمود که با تأمین حقوق هم کیشانشان در آن کشور، سرانجام «میانمار برای همه میانماری ها» می شود! با اغتنام فرصت، به استحضار می رساند که هدف جنبش اصلاحی ایرانیان نیز جامعه عمل پوشاندن به دو شعار فوق است که با توجه به جمیع شرایط، دست یابی به آنرا با استراتژی «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» ممکن می دانند. اگر چه با کمال تأسف باید اعتراف کنم که جناح حاکم بر کشورم هنوز به ضرورت های زندگی در «عصر پساجنگ سرد» بی اعتنا هستند و هم چنان در جهت استقرار مناسبات پادگانی در ارکان حکومت و حاکمیت فضای پلیسی و امنیتی در جامعه می کوشند و با ستیز با «دموکراسی واقعی»، حقوق اقلیت های قومی و مذهبی که سهل است حتی حقوق اساسی اکثریت هم وطنانم را پایمال می کنند.
با وجود این امیدوارم مطالبات دموکراسی خواهانه ملت ها که از جمله در بهار عربی تجلی کرده است و نیز اقدام نظامیان حاکم بر میانمار در خاتمه دادن به حبس خانگی سرکارعالی و آزادی زندانیان سیاسی و تمکین آنان به انتخابات آزاد و عادلانه با همه لوازم و نتایجش مشوق حاکمان بر کشورم شود تا ایشان نیز حقوق شهروندی منتقدان و مخالفان خود را به رسمیت بشناسند و به انتخابات آزاد تن دردهند. پیش از این که دیر شود و هزینه ای سنگین . چه بسا جبران ناپذیر، بر آئین و میهن و مردم تحمیل شود.
با آرزوی سلامتی و بهروزی شما
زندان اوین سید مصطفی تاجزاده
فرزاد جمشیدی مجری برنامه "ماه خدا"از برنامه های صدا و سیما برای ماه رمضان به نقل یکی از فرماندهان نیروی انتظامی آرزو کرد که کاش اعضای این نیرو در زمان حضرت زهرا حضور داشتند و مانع شهادت وی می شدند.
به گزارش مهر، فرزاد جمشیدی؛ مجری برنامه سحرگاهی "ماه خدا"، سحرگاه گذشته پیش از دعای سحر، به تقدیر از نیروی انتظامی پرداخت.
وی در این برنامه گفت:و من یادم می آد یه سالی در سفر به مدینه مصطفی(ص) با یکی از فرماندهان نیروی انتظامی، همسفر بودم و شبانه ای در خلوت و در همسایگی با آرام گاه فریادهای خاموش- جنت بقیع- می شنیدم که به مادر سادات فاطمه ی زهرا(س) عرض می کرد:بانو! ای کاش وقتی اراذل در خانه ات را می شکستند بچه های نیروی انتظامی بودند اگه حضور داشتیم نمیذاشتیم به شما بی احترامی کنند! نمی ذاشتیم همسرتان علی بن ابیطالب(ع) رو به مسجد بکشانند! نمیذاشتیم محسنتان را سقط کنند!...!
خبرگزاری فرانسه به نقل از هلال احمر لیبی از ربوده شدن هفت نفر از اعضای هلال احمر ایران در شهر بنغازی خبر داده است.
به گزارش تلویزیون فارسی بی بی سی این افراد به دعوت هلال احمر لیبی به این کشور سفر کرده بودند توسط افراد مسلح ربوده شده اند.
بـِنازی دومین شهر پرجمعیت لیبی و بندری در شرق آن کشور است.
«شبکه ایران» وابسته به موسسه ایران - ارگان دولت - با تایید کاهش درآمدهای نفتی اعلام کرد، دولت برای عملیاتی کردن «اقتصاد مقاومتی» قصد دارد با تحول نظام مالیاتی٬ از نهادهای نظامی که درآمدهای هنگفت دارند٬ مالیات اخذ کند.
"اقتصاد مقاومتی" راهکاری است که آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی برای برون رفت از بحران ناشی از تحریم های بین المللی علیه ایران پیشنهاد کرده است. اما در مقابل، دولت احمدی نژاد با انگشت گذاردن بر موسسات مالی بزرگی که تحت سیطره رهبر جمهوری اسلامی و نیروهای مسلح هستند، توپ این پیشنهاد را به زمین رهبر بازگردانده است.
به گزارش "دیگربان"، شبکه ایران خواستار آن شده که بنیاد تعاون سپاه، بنیاد تعاون ناجا و قرارگاه خاتم الانبیاء که پیش از این از پرداخت مالیات معاف بودند، مالیات خود را بپردازند.
این سایت در بخش دیگری از گزارش خود این پرسش را مطرح کرده که «به راستی چرا بنیادهای قدرتمند اقتصادی و نهادهایی مانند نیروهای مسلح که فعالیت اقتصادی دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند؟»
این سایت همچنین از مسئولان بنیاد تعاون سپاه، بنیاد تعاون ناجا و قرارگاه خاتم الانبیاء که هم اکنون پروژههای عظیم اقتصادی در اختیار دارند پرسیده است چرا به «یاری اقتصاد بدون نفت نمیآیند؟»
«شبکه ایران» در عین حال از معافیت بنیادهای فرهنگی از پرداخت مالیات انتقاد کرده و خواستار لغو این معافیتها شده است.
این شبکه در ادامه گزارش خود با محمدحسین شاه ویسی از کارشناسان اقتصادی و عبدالرضا داوری٬ عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی در این زمینه گفتگو کرده که آنها نیز خواستار لغو معافیتهای مالیاتی نهادهای نظامی شدهاند.
آقای شاهویسی گفته است «بخش عظیمی از اقتصاد ملی ما را اقتصاد پنهانی که در اختیار نهاد و بنیادهاست» که «ضرورت دارد معافیتهای مالیاتی آنها لغو شود.»
وی افزوده است: «متاسفانه برخی نهادها و بنیادها با سوء استفاده از موقعیت خود، انحصاراتی را ایجاد و منافع زیادی بدست میآورند که به اعتماد عمومی به اقتصاد کشور آسیب میزند.»
عبدالرضا داوری نیز از نهادهای نظامی و بنیادهایی که از پرداخت مالیات طفره میروند خواسته مالیات خود را پرداخته و از «مسئولیت خود، شانه خالی نکنند.»
از سپاه پاسداران به عنوان بزرگترین نهاد نظامی در جمهوری اسلامی یاد میشود که در حال حاضر صدها پروژه اقتصادی٬ تجاری و صنعتی در اختیار دارد.
بودجه و عملکرد اقتصادی نهادهای نظامی در جمهوری اسلامی محرمانه است و بخشی از نیروهای مسلح با راهاندازی بانک و موسسات مالی فعالیتهای پولی و تجاری گستردهای در ایران دارند.
درحالیکه دیوان عدالت اداری از برکناری سعید مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی خبر داده وی امروز اعلام کرد که ۲۰۰ نفر از نخبگان کشور به استخدام شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی درمیآیند.
به گزارش ایسنا سعید مرتضوی که هفته گذشته به عنوان رئیس هیأت مدیره شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی نیز انتخاب شده است، افزود: باتوجه به لزوم به کارگیری نیروهای متخصص، متعهد و استفاده از نخبگان کشور برای نوسازی و ارتقای کیفیت مدیریتهای شرکتهای تخصصی صندوق و ایجاد بانک اطلاعات مدیران تخصصی تأمیناجتماعی و با توجه به ظرفیتهای مدیریتی شرکتهای تابعه، به هیأتمدیره صندوق پیشنهاد دادم که ۲۰۰ نفر از افراد نخبه با تحصیلات فوقلیسانس و دکتری جذب شوند که هیأتمدیره صندوق تامین اجتماعی نیز در یکی از جلسات خود به اتفاق آرا این پیشنهاد را تصویب کرد.
وی افزود: بر این اساس ۲۰۰ نفر نخبه یادشده از طریق فراخوان عمومی که متعاقباً اعلام خواهد شد و با آزمون سراسری و برابر با ضوابط جذب نیرو استخدام خواهند شد.
روز گذشته هیات عمومی دیوان عدالت اداری انتصاب سعید مرتضوی دادستان سابق تهران و متهم ردیف اول جنایت کهریزک به سمت ریاست سازمان تامین اجتماعی را غیرقانونی اعلام کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر