امروز: جلال جلالی زاده با اشاره به عدم برگزاری نماز عید فطر اهل سنت می گوید: اهل سنت تهران که سالهاست به خاطر عدم اجازه ندادن به داشتن یک مسجد و محروم شدن از حق قانونی وشرعی خود دلشان رنجیده وشکسته شده باز هم امسال از سوی دولت عدالت پرور دلشان شکسته شد واجازه برگزاری نماز عیدرا ندارند.
در یادداشتی که بمناسبت عید فطر در سایت نوروز منتشر شده، وی افزوده است: غافل از اینکه در حدیث قدسی آمده است:من با دلشکستگانی هستم که دلشان به خاطر من شکسته شده است.رسم خوبی که در میان کردان مسلمان است حلالیت طلبی درروز عید فطر ویا {گردن آزادی } است که خط بطلان برکدورتهای گذشته می کشد .ولی آیا دولت فخیمه ما اینگونه از اهل سنت حلالیت می طلبد؟. پیشاپیش عیدتان مبارک وپیروز وگه رده نتان ئازاد بی ومارا بابت اقوال واعمالمان حلال کنید.وعیدرا بهانه شادی کنید ودر هر جا که هستید شاد باشید.
این نماینده سابق مجلس در این نوشته افزوده است: خدا بزرگتر از هرچیزی است شعار عید فطر .ولی آیا مادرمیان این همه خداوندانی که مارا احاطه کرده اند آن خدای واقعی راشناخته ایم؟تا اورا بزرگتر از دیگران بدانیم .واین ممکن نیست مگر اینکه به فطرت پاک خود برگردیم .همه معبودها وایسم را کنار بگذاریم واز نومتحول شویم مگر نه این است که عید برای مسلمانان تکراری شده به جای تحول وانفلاب درونی وشادشدن وعید گرفتن در مقابل تسلط بر نفس شیطانی وشیطان صفتان وبه یلد دردها ورنجها ی انسانهای محروم ونیازمند که بادادن فطریه به آنان مقداری از فاصله طبقاتی را کم کنیم .می گردیم تا با دادن کمترین مبلغ تکلیف را از خودمان ساقط کنیم و اظهار شادی می کنیم که از شر رمضان راحت شدیم وشکم پرستی را از نو شروع کنیم.واقعا مشکل مسلمان ها نفهمیدن فلسفه عبادتی است که انجام می دهند از رمضان گرفته تا دادن فطریه وبرگزاری عید که مقصود از همه آنها شاد کردن دل بندگان خدا ست .چه فردی وگروهی ودولتی.
امروز: داغ جانکاه و مصیبت مرگ هم وطنان عزیزمان در زلزله آذربایجان، مثل همه فاجعه های که بی تدبیری مسئولین در گستردگی ابعاد آن نقشی اساسی دارد، همواره تازه خواهد بود.
عزیزانی که سالهای سال در عرصه تولید محصولات کشاورزی کار می کردند، ولی سهم آنها از زندگی حتی یک خانه امن نبود و هنوز در خانه هایی از جنس کاه گل و با ستون های چوبی زندگی می کردند. جنگ را تمام کرده بودیم، دولت سازندگی و اصلاحات سپری شد و دولت معجزه هزاره هم امد و سخن از مدیریت جهان کردند، سفینه به فضا پرتاپ شد، اما هنوز کشاورزان زحمت کش مان در خانه های زندگی می کنند که شیوه ساخت آنها به ده هزار سال قبل برمی گردد.
کارگران میهن مان، این هفته در میان همه نابرابری ها و بی عدالتی های زیستی، که سالهاست با آن دست به گریبانند، دگرباره شاهد مرگ بخش اعظمی از هموطنان و هم دردان خود بودند، مرگی که نابرابری ها زیستی و انسانی و چشم پوشی مسئولین کشور بر آن، در میزان و گستردگی این فاجعه نقش مهمی داشته است و دارد. تشکل های کارگری و فعالان جامعه کارگری علاوه بر حضورشان در امر کمک رسانی به صورت صدور بیانیه نیز مراتب همدردی خود را با خانواده های جان باختگان اعلام کرده اند.
فراخوان خانه کارگر برای کمک به زلزله زدگان
در پی وقوع حادثه دلخراش زمینلرزه در بخشهایی از آذربایجان، دبیرکل خانه کارگر با صدور فراخوانی از کارگران سراسر کشور برای کمک به این مردم حادثه دیده دعوت کرد.
به گزارش ایلنا، در این فراخوان آمده است: با عرض تسلیت به بازماندگان حادثه ناگوار زمینلرزه آذربایجان شرقی و غربی و ابراز تاسف از درگذشت عزیزان هموطن، همدردی خود را با مردم غیور این خطه اعلام میداریم. از کارگران سراسر ایران اسلامی دعوت می کنیم تا به یاری مردم شریف و مصیبت دیده این حادثه هولناک بشتابند و از کمک به این عزیزان دریغ ننمایند.
پیام تسلیت کمیته هماهنگی به خانواده های آسیب دیده در زلزله
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری نیز در پیامی به این مناسبت نوشت:
متأسفانه روز شنبه بر اثر وقوع زلزله در شهرها و روستاهای تابعهی اهر، هریس و ورزقان از استان آذربایجان شرقی خانههای زیادی ویران گردید و تعداد زیادی از اهالی این مناطق کشته و زخمی شدند. این بلای طبیعی چون همیشه بیشترین آسیب را به محرومان و زحمتکشان جامعه وارد کرد و باز هم این خانههای سست آنان بود که آماج هجوم بیرحم طبیعت گردید.
پدر علم زمینشناسی ایران بعد از این حادثه در نظری کارشناسانه اعلام کرد که: «در هیچ کجای دنیا زلزله ۶ ریشتری کشته نمیدهد و و در نهایت حداکثر در چنین زلزلهای باید۱۰ نفر زخمی میشد»، اما این زلزلهی ۶ ریشتری موجب ویران شدن خانههای حداقل ۱۱۵ روستا گردید! در این میان آنچه قابل مشاهده و تحسین است تلاش جمعی افراد و جمعهای مردمی است که دستهدسته برای کمک به زلزلهزدگان به سوی این مناطق میشتابند و کمکهایی است که به شکل خودجوش جمعآوری شده و به آن مناطق ماتمزده ارسال میشود.
با این همه عمق فاجعه فراتر از اینها است و نباید به انتظار کمکهای دولتی نشست که تا همین جا به علت کمکاری و بیتفاوتی حتا مورد انتقاد شدید برخی نمایندگان مجلس حاکمیت نیز قرار گرفته است! بلکه باید تلاش کرد تا با سازماندهی کمکهای مردمی درجهت کاهش رنج ودرد زلزلهزدگان قدمی هر چند کوچک برداشت. ما اعضای کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن عرض تسلیت به خانوادههای قربانیان این واقعه، دوشادوش سایر افراد و تشکلهای مردمی تمام تلاش خود را در جهت کمک و یاری به این عزیزان انجام خواهیم داد.
کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری
۲۳ مرداد ۱۳۹۱
پیام تسلیت رضا شهابی به زلزله زدگان استان آذربایجان شرقی
رضا شهابی نیز در نامه ای از بیمارستان امام خمینی به زلزله زدگان آذربایجان تسلیت گفت. رضا شهابی از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه که چندی پیش حکم شش سال زندان وی در دادگاه تجدید نظر تائید شده بود. او در زندان دچار بیماری شد و در اعتراض به عدم رسیدگی به بیماری اش چندین بار اعتصاب غذا کرد. او هفته گذشته و در زمان وقوع زلزله در بیمارستان امام خمینی تهران بستری بود. او در پیام خود نوشت:
حادثه غم انگیز زلزله در شهرستان های اهر، ورزقان و هریس موجب تاسف و تاثر جامعه بزرگ کارگری گردید . در درجه ی اول مسبب این گونه حوادث کوتاهی مسئولین حکومتی است چرا که در طول این سال ها علی رغم داشتن تجربه ی زلزله های رودبارو منجیل و بم و آسیب های بدون بازگشت آنها، برای مقاوم نمودن و رعایت اصول ایمنی در ساخت و ساز هیچگونه کار بنیادی انجام نداده اند.
ضمن ابراز همدردی و تسلیت به مردم شریف استان آذربایجان و ملت ایران برای بازماندگان صبر و اجر جزیل خواستارم و از تمام همشهری ها و مردم عزیز و تشکل های کارگری و مردمی، شخصیت های مردمی و آزادی خواه و نهادهای بین المللی و امداد رسانی داخلی و خارجی، عاجزانه تقاضا دارم در این گرمای طاقت فرسای تابستان با کمک های مالی، دارو، چادر، پتو، پوشاک و مواد غذایی، چراغ و والور به یاری مجروحین و زیر آوارمانگان و بی خانمان ها در شهرها و روستاهای اهر، هریس و ورزقان بشتابند.
رضا شهابی
کارگر زندانی، خزانهدار و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه
بیمارستان امام خمینی
۲۳ مرداد ۱۳۹۱
همکاری کارگران با نهادهای امدادرسانی در مناطق زلزله زده
چنگیز قاسمی، رئیس هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی آذربایجان شرقی، هم با اشاره به فعالیت کارگران برای امداد رسانی به زلزله زدگان روستاهای اطراف تبریز، به ایلنا گفت: بسیاری از کارگران و کارفرمایان شهر تبریز با جمع آوری پول و کمکهای مردمی تلاش دارند باری از دوش زلزلهزدگان بردارند.
وی تصریح کرد: همکاری کارگران با هلال احمر و دیگر نهادهای امدادرسانی قابل تقدیر بوده است.
امروز: عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی به پیگیری برای اختصاص پانصد میلیون تومان از سوی سازمان گردشگری برای نوسازی مساجد روستایی در دو شهرستان نماینده بویراحمد و دنا خبر داد.
به گزارش تابناک، غلام محمد زارعی گفت: در اقتصاد مقاومتی اقتصاد كشور با تدابیر ویژه و همكاری مسئولان و مردم اقتصادی پویا خواهیم داشت كه نیازی به ریاضت در آن نیست.
این راهیافته مجلس نهم به پیگیریهای خود برای استخدام سیصدنفر از خانواده شهدا و ایثارگران در شركت نفت اشاره كرد و افزود: وزیر نفت در این مورد دستور اكید داده كه امیدواریم هر چه زودتر این كار انجام شود تا در راستای اشتغالزایی گامی دیگر در این استان برداشته شود.
زارعی در ادامه به پیگیری برای اختصاص پانصد میلیون تومان از سوی سازمان گردشگری برای نوسازی مساجد روستایی در دو شهرستان نماینده بویراحمد و دنا خبر داد و گفت: این مبلغ كه دستور آن از سوی رئیس سازمان گردشگری كشور داده شده به روستاهایی اختصاص داده میشود كه توانایی جذب گردشگر را داشته باشند.
وی به راهاندازی و استخراج نفت و گاز در منطقه شورم و شبلیز و مختار خبر داد و گفت: بهشدت پیگیر اجرایی شدن این طرحها هستیم كه نیاز كنونی برای اجرایی كردن آنها یك سرمایهگذار است و به همین دلیل بهدنبال سرمایهگذار هستیم.
امروز: کانون صنفی معلمان ایرانی طی بیانیه ای به رویکرد جدید جنسیتی در امر آموزش اعتراض کرد. در این بیانیه به حذف حق دختران از تحصیل در برخی رشته ها اشاره شده و نسبت به عواقب آن هشدار داده شده است.
به گزارش ملی - مذهبی، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
به نام خداوند جان و خرد
اعتراض کانون صنفی معلمان ایران به رویکرد جدید جنسیتی به آموزش
"هر کس حق دارد از آموزش بهره مند شود."
بند ۱ ماده ی ۲۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر
حق آموزش برای همه ی انسان ها،بدون درنظر گرفتن نژاد،دین،جنسیت،زبان و... در همه ی پیمان نامه های جهانی به رسمیت شناخته شده است و یکی از حقوق بنیادین افراد به شمار می رود. اما افسوس این حق بنیادین،آنچنان که باید و شاید،محترم شمرده نمی شود تا آنجا که نهادی مدنی- آموزشی همچون EI (آموزش جهانی)،با توجه به تبعیض های گوناگون،به ویژه تبعیض جنسیتی که در آموزش رسمی برخی از کشورهای جهان روا داشته می شود،شعار آموزشی سال ۲۰۱۲ را "آموزگاران برای برابری جنسیتی" اعلام نمود. با این همه، در تابستان سال گذشته و چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی،خبرهایی شنیده شد که گویا قرار است در ایران، خردسالان در مهد کودک ها،تفکیک جنسیتی گردند؛ سخنی که شگفتی بسیاری را برانگیخت و مورد اعتراض برخی کارشناسان آموزشی قرار گرفت. گرچه جداسازی جنسیتی خردسالان، لزومآ، تبعیضی را به همراه ندارد، با این حال بنا به گفته ی برخی اندیشه وران آموزشی،رشد آنها را با دشواری های بنیادینی روبرو کرده و نوباوگان را از تعامل درست و سازنده با جنس مخالف در سال های آینده باز می دارد. اما بازهم در چند روز گذشته، فضای عمومی و آموزشی کشور را موجی از نگرانی ها فراگرفت،که پیامد رویکرد ویژه ی پاره ای از کارگزاران آموزشی کشور درباره جداسازی جنسیتی است. خبرها حکایت از آن دارد که در ۳۶ دانشگاه کشور و در ۷۸ رشته ی دانشگاهی، پذیرش دانشجوی دختر انجام نخواهد گرفت. هر کس که کمترین تجربه آموزشی را داشته باشد می داند که تصمیماتی از این دست نه تنها گره ای از دشواری های آموزشی نمی گشاید بلکه دست کم تجربه ای نه چندان کامیاب را در گستره اجتماعی پشت خود یدک می کشد که بسیاری از اندیشمندان آموزشی و جامعه شناسی با آن همدل نیستند.
کاهش و حذف تدریجی سهم دختران در برخی دانشگاه ها و رشته های تحصیلی،به هر دلیل و بهانه ای که انجام پذیرد نشانی است از وجود تبعیض در جامعه،و نه تنها برخلاف قوانین رسمی کشور می باشد،زیان هایی هم در پی دارد که در دراز مدت متوجه کل جامعه خواهد گردید. گویا طراحان و مجریان این برنامه،با نگاهی کاملاً سنتی و بی توجه به دگرگونی هایی که در جامعه ی ایران - نه حتی جامعه جهانی- رخ داده،تمایل چندانی به حضور اجتماعی زنان در عرصه های مختلف اجتماعی ندارند و آن را بی فایده و حتی زیان آور تلقی می نمایند. در این نگاه،نقش زن بیشتر در چارچوب خانواده،بارآوری و پرورش فرزندان دیده می شود که هرچند اهمیت آن انکار ناپذیر است اما تمامی آن چیزی نیست که می توان از یک انسان با توانایی های گوناگون انتظار داشت.
واقعیت این است که در دو دهه ی اخیر،زنان جامعه ما انگیزه بالایی برای رشد و ارتقاء جایگاه علمی،اجتماعی و اقتصادی خود داشته اند و برای اثبات توانایی های نادیده گرفته شده شان،تلاش فراوان نموده اند. البته موفقیت های بسیاری نیز در بازار کار و کسب درآمد و ورود به عرصه های علمی که در گذشته جایگاهی در آن نداشته اند، بدست آورده اند. اکنون نیز،آماده و خواهان ورود به عرصه های بالاتر مدیریتی می باشند.
اما درباره ی این تصمیمات جدید،نکات زیر قابل توجه است:
- ورود به دانشگاه اگر به عواملی به جز توانایی های علمی و هوش و علاقه ی افراد مربوط شود موجب کاهش سطح علمی دانشگاه ها و در نتیجه افت سطح علمی کشور می گردد.
- منع نمودن دختران از ورود به برخی رشته های دانشگاهی که مورد علاقه آنان است موجب هدر رفتن استعدادهای آنان و محروم نمودن آن ها از کسب موقعیت اجتماعی و اقتصادی دلخواه و در نتیجه سرخوردگی بخش مهمی از جامعه می گردد.
- بی تردید زنان تحصیل کرده و فعال در عرصه ی اجتماعی و اقتصادی،فرزندان آگاه تری تربیت می کنند و در خانواده های هسته ای کنونی،همراه مناسب تری برای همسر خود خواهند بود.
- برای حل مشکل بی انگیزگی پسران به تحصیل ضرورت دارد به ریشه های این مشکل بپردازیم . دست نیافتن به موقعیت های مناسب اقتصادی و اجتماعی بعد از تحصیلات دانشگاهی و چه بسا بیکاری طولانی مدت،بها ندادن به تحصیلات و کسب علم،انتخاب مدیران میانی و ارشد با معیارهایی به جز شایسته سالاری و صلاحیت های علمی، ناکارآمدی نظام آموزشی و... می توانند برخی از دلایل این بی انگیزگی باشند.
- جداسازی جنسیتی و تک جنسی کردن دانشگاه ها،مانع یادگیری برقرار نمودن ارتباط سالم میان دختران و پسران در یک محیط علمی و کنترل شده گردیده،در وهله ی نخست نگاه صرفاً جنسی را در آنان تقویت می نماید و در وهله ی دوم این روابط را از محیط کنترل شده دانشگاه به محیط ها غیر قابل کنترل خصوصی،خیابان و پارک می کشاند.
- فراموش نکنیم یکی از مهمترین دلایل رشد طلاق در کشور،عدم شناخت کافی همسران از یکدیگر در مرحله ی پیش از ازدواج است. فشار به جامعه برای حاکم کردن نوعی از روابط که به زمان دیگری در گذشته تعلق دارد، نه تنها موفقیتی در پی نخواهد داشت بلکه موجب کژروی بیشتر و انتخاب نادرست همسر و سست شدن بنیان خانواده می گردد. نکته ای که قطعاً مورد نظر طرفداران این طرح نمی باشد.
از این رو،ما به عنوان یک نهاد آموزشی، نگرانی جدی خود را از برخوردهای سلیقه ای و ناکارشناسانه ی تحمیلی ،با مسآله ی مهم آموزش اعلام می کنیم و بر این باوریم که چنین تصمیماتی،نه تنها کمکی به بهبود سطح و کیفیت آموزش نخواهند کرد بلکه بر نابسامانی های آن افزوده،همچنین با بند نهمِ اصل سوم قانون اساسی یعنی " رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه، در تمام زمینه های مادی و معنوی" و حق برابری در آموزش ناسازگارند.
کانون صنفی معلمان ایران
۲۴/۵/۹۱
امروز: رئیس انجمن مرغ گوشتی کشور در خصوص خودداری برخی واحدهای مرغداری از جوجهریزی، اعلام کرد: توقف جوجهریزی برخی واحدها با توجه به ظرفیت بالای تولید، مشکلی برای موجودی بازار ایجاد نمیکند.
به گزارش ایلنا، محمد یوسفی با بیان این مطلب گفت: تقاضای مرغ در بازار به اندازه کل ظرفیت تولید نیست و اگر بخواهیم از تمام ظرفیت تولید استفاده کنیم، قیمت مرغ آنقدر کاهش می یابد که تولیدکنندگان متضرر میشوند.
وی مشکل کنونی تولیدکنندگان را روند واردات مرغ به کشور عنوان کرد و افزود: پیشنهاد میکنیم مرغی که هماکنون در حال ورود به کشور است، توسط دولت وارد بازار نشده و ذخیره شود.
به گفته یوسفی؛ در حال حاضر نه تنها میزان تولید مرغ در کشور برای تامین نیاز بازار کافی است بلکه با مازاد تولید نیز روبرو هستیم.
امروز: همزمان با موج تعطیلات در تهران به دلیل برگزاری اجلاص عدم تعهد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تعطیلی سه هفتهای جلسات علنی مجلس برای سرکشی به حوزه انتخابیه و تعطیلات تابستانی موافقت کردند.
به گزارش مهر، این تعطیلات در حالی آغاز شد که نمایندگان دو هفته از تعطیلات یک ماهه خود را قبلا استفاده کرده بودند و مابقی آن را در ایام اجلاس عدم تعهد سپری میکنند.
بر اساس این گزارش، قبلا نمایندگانی با ارایه طرحی خواستار حذف تعطیلات مجلس شده بودند که با مخالفت نمایندگان روبهرو شد و رای کافی نیاورد.طراحان این طرح بحث برانگیز معتقد بودند اینگونه تعطیلات باعث عقب ماندن مجلس از برنامههای خود میشود و نوعی رفاه زدگی نمایندگان از آن برداشت میشود.
اما مخالفان آن معتقد بودند نمایندگان نیاز دارند ایامی را برای سرزدن به حوزههای انتخابیه خود و استراحت و مسافرت در اختیار داشته باشند. به هر حال این طرح رای نیاورد و نمایندگان با یک هفته تعطیلات ماهانه خود تاکنون و البته تا تاریخ ۱۹ شهریور حداقل ۵ هفته تعطیلات داشتهاند که تقریبا معادل ۳۰ درصد از روزهایی است که از عمر مجلس نهم از ۷ خرداد میگذرد. البته این تعطیلات منهای تعطیلاتی است که به صورت معمول مجلس دارد.
به هر حال محمدحسن ابوترابیفرد، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه با اشاره به توضیحات علی لاریجانی رئیس مجلس پیش از رسمی شدن جلسه دیروز به نمایندگان درباره تعطیلات آتی مجلس اعلام کرد: به دلیل تقارن برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد و تعطیلات مجلس نمایندگان در رأیگیری شرکت کرده و نظر خود را نسبت به تعطیلی مجلس برای حضور در حوزه انتخابیه و تعطیلات تابستانه اعلام کنند.
نمایندگان مجلس با ۱۴۲ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع از ۲۱۰ نماینده حاضر موافقت کردند که مجلس یک هفته برای سرکشی به حوزههای انتخابیه و ۲ هفته برای تعطیلات تابستانی تعطیل باشد. براساس این گزارش جلسه بعدی مجلس یکشنبه ۱۹ شهریور خواهد بود تا ۱۰۰ روز اول فعالیت مجلس نهم را بتوان یکی از کم کارترین دوران مجلسیها نامید.
امروز: در پی انتشار خبر بیکار شدن ۳۰۰ کارگر کارخانه عقاب افشان، دبیر خانه کارگر سمنان اعلام کرد این کارخانه با تمدید نکردن قرارداد ۴۰ کارگر دیگر، شمار کارگران تعدیلی خود را به ۳۴۰ نفر رساند.
به گزارش ایلنا، حبیب الله محقق با اعلام این خبر گفت: کارخانه عقاب افشان که از ابتداي سال جاری ۳۰۰ کارگر قراردادی خود را به دلیل افزایش مشکلات مالی کارخانه تعدیل و اخراج کرده بود، هم اکنون با عدم تمدید قرارداد ۴۰ کارگر قراردادی دیگر تعداد کارگران اخراجی خود را افزایش داده است.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه ۶۰ کارگر دیگر نیز در لیست عدم تمدید قرارداد وجود دارند، اضافه کرد: پیش بینی میشود ظرف چهار ماه آینده این واحد تولیدی به دليل افزایش مشکلاتش قرارداد بیش از ۷۰۰ کارگر خود را تمدید نکند.
گفتنی است کارخانه عقاب افشان تولید کننده اتوبوسهای عقاب (اسکانیا) به دلیل واردات گسترده اتوبوسهای ارزانقیمت چینی و همچنین ناتوانی در تهیه مواد اولیه تولید و قطعات ساخت اتوبوس که از کشور سوئیس تامین میشد، با تعدیل نیروهای کار بخشی از مشکلات مالی خود را جبران کند.
امروز: در حالی ۸۰۰ روز از سرقت مجسمه های پایتخت می گذرد که پلیس هنوز پرونده را به قوه قضائیه ارسال نکرده و دادستان تهران هم می گوید: بروید از پلیس سوال کنید چون اگر پرونده دست ما بود به سرعت رسیدگی می کردیم. ولی در این میان استاندار تهران تنها می گوید: امیدواریم زودتر به نتیجه برسد!
به گزارش مهر، ۱۱ اردیبهشت ماه سال ۸۹ بود که خبر ربوده شدن چند مجسمه زیبا در پارکهای شهر تهران تیتر رسانه ها قرار گرفت. خبرنگاران به سرعت موضوع را از مقامات شهرداری، نیروی انتظامی و حتی قوه قضائیه جویا شدند که هر یک در گفتگوهای خود نظرات متفاوتی را مطرح کردند. ولی تاخیر در برخورد با مقصران این حادثه موجب شد تعداد مجسمه های برنزی ربوده شده به ۱۲ عدد برسد.
این پرونده جنجالی آنقدر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت که حتی سایت بین المللی ویکی پدیا هم صفحه ای را در خصوص این پرونده به خود اختصاص داد ولی امروز پس از گذشت ۸۰۰ روز هنوز این پرونده مفتوح بوده و به دست قوه قضائیه نرسیده است.
روز اول: شهرداری تهران: شکایت کردیم/ فیلم یک سرقت دست ماست
یک روز بعد از سرقت مجسمه ها (۱۲ اردیبهشت ماه ۸۹) محمد جواد شوشتری رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران اعلام کرد: از طریق اداره حقوقی شهرداری به دلیل سرقت ۹ مجسمه شکایت کرده ایم. همچنین فیلم یکی از سرقتها را از طریق مرکز کنترل ترافیک شهر تهران دست ما است.
رئیس پلیس تهران: آگاهی به دنبال سارقان است
بعد از چند ساعت سردار ساجدی نیا رئیس پلیس تهران در مصاحبه ای اعلام کرد: از وقتی که شهرداری تهران شکایت کرده پیگیری پرونده سرقت مجسمه ها در آگاهی تهران در دستور کار قرار گرفته ولی سرقتها از چند روز قبل آغاز شده است.
سخنگوی شورای شهر: سرقت مجسمه ها سازمان یافته بوده
در همان روز خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اعلام کرد: از نظر شورا سرقت مجسمه های شهر سازمان یافته و با هدف خاصی بوده و هیئت رئیسه شورای شهر تهران موظف شده تا این موضوع را از مراجع قانونی پیگیری کند. محاسبه ارزش ریالی مجسمهها نشان می دهد که این سرقت با انگیزه مالی رخ نداده بلکه سارق اغراض دیگری داشته است.
روز دوم: دادستان تهران: منتظر گزارش پلیس هستیم
روز دوم (۱۳ اردیبهشت ماه ۸۹) عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در جمع خبرنگاران گفت: به عنوان نماینده مدعی العموم در پرونده سرقت مجسمه ها وارد می شویم ولی منتظر گزارش پلیس هستیم.
روز چهارم: شهرداری: پیمانکاران مسئول پرداخت قرامت هستند
روز چهارم (۱۴اردیبهشت ماه ۸۹) مجتبی موسوی رئیس اداره حجم سازی سازمان زیباسازی اعلام کرد: چون پیمانکاران مسئول مجسمه ها هستند پس قرامت را هم باید آنها پرداخت کنند.
شهردار تهران: تا روشن شدن موضوع با نیروی انتظامی همکاری می کنیم
محمد باقر قالیباف شهردار تهران هم در روز چهارم با اعلام اینکه دزدی مجسمه های شهری توسط دزدهای عادی و سر راهی انجام نشده بلکه سارقان به صورت باندی عمل می کنند گفت: شهرداری تا زمان روشن شدن موضوع همکاریهای لازم را با نیروی انتظامی انجام می دهد.
استاندار تهران: کارگروه ویژه پیگیری سرقت مجسمه ها تشکیل شد
مرتضی تمدن استاندار تهران در جمع خبرنگاران اعلام کرد: مجسمه ها سازمان یافته شده به سرقت رفته اند و کارگروه ویژهای در شورای تامین استانداری تهران برای پیگیری سرقتهای اخیر تشکیل شده است و بزودی گزارش آن اعلام می شود.
روز ۹: پلیس تهران: پلیس اطلاعات دارد ولی به دلایلی منتشر نمی کنیم
روز نهم از سرقت مجسمه های پایتخت سردار ساجدی نیا رئیس پلیس تهران گفت: تحقیقات پلیس برای شناسایی و دستگیری سارقان ۱۲ مجسمه تهران همچنان ادامه دارد اما در حال حاضر پلیس به دلایلی از اطلاع رسانی در این زمینه خودداری می کند.
روز ۲۲۵: رئیس پلیس تهران:سرنخهای خوبی به دست آورده ایم
پس از سکوت چند ماهه این بار سردار ساجدی نیا رئیس پلیس تهران با حضور در خبرگزاری مهر اعلام کرد: تاخیر در اعلام گزارش سرقت مجسمه ها موجب شد تا بسیاری از سرنخها برای شناسایی سارقان از بین برود. سرقت مجسمه های تهران کاملا با قصد و نیت خاصی بوده زیرا ارزش ریالی مجسمه های به سرقت رفته حدود ۱۰ میلیون تومان بود بر همین اساس سارقان هدف مالی در سرقت مجسمه ها نداشتند. در واقع سرقت تعدادی از این مجسمه ها هزینه و سختی بسیاری برای سارقان داشت که این امر انگیزه سرقت آنان را سوال برانگیزتر می کند اما برخلاف تاخیرها اکنون به سرنخهای قابل توجهی در شناسایی سارقان دست یافته ایم که امیدواریم به زودی به نتایج خوبی منجر شود.
روز ۳۶۷: دادستان تهران: بروید از پلیس سوال کنید چرا تحقیقاتشان کامل نیست!
پس از گذشت یک سال از پرونده سرقت مجسمه های تهران موضوع دوباره با عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران مطرح شد که وی پاسخ داد: تا امروز سرنخی پیدا نشده است. خبرنگاران بروند از پلیس سئوال کنند که چرا تحقیقاتشان کامل نیست و چرا این پرونده همچنان مجهول بوده و به دادسرا ارایه نشده است.
روز ۸۲۰: استاندار تهران:
امروز حدود ۸۰۰ روز از پرونده سرقت مجسمه های تهران می گذرد. دوباره موضوع را با مرتضی تمدن استاندار تهران که در روز چهارم گفته بود کارگروه ویژه ای برای پیگیری پرونده تشکیل داده ایم مطرح کردیم. استاندار تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ما وظیفه خودمان را انجام دادیم و اطلاعات مربوطه را دستگاههای انتظامی دادیم. وقتی از استاندار سوال کردیم شما چرا سکوت کرده اید گفت: امیدواریم این پرونده زودتر به نتیجه برسد!
امروز: احمد رضا احمد پور، زندانی تبعیدی سیاسی، به مناسبت عید فطر به مدت ۱۵ روز، از روز چهارشنبه به مرخصی آمده است.
به گزارش سحام نیوز، این روحانی منتقد، عضو حزب جبهه مشارکت شاخه قم ، وبلاگ نویس (پژواک خاموش ) و پژوهشگر حوزه مهر ماه امسال به سه سال حبس در زندان اهواز و ۱۰ سال تبعید به شهر ایذه محکوم و اعزام شد. احمدپور همچنین از اعضای کمپین انتخاباتی مهدی کروبی در سال ۸۴ بوده است.
اتهام احمد پور به دلیل نوشتن نامه به سازمان ملل بود که در پیرو این نامه به اتهامات سه گانه «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، «تبلیغ علیه نظام» و «هتک حیثیت روحانیت» متهم شده بود.
احمد پور در سال ۸۸ نیز به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» و «هتک حیثیت روحانیت» به یک سال حبس محکوم شده بود که دوران حبس خود را در سال گذشته به پایان رسانده بود.
این در حالی است که وی از جانبازان جنگ و شیمیایی بوده است و بنا به دستور پزشک باید تحت معاینه دائم پزشک باشد.
امروز: فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه آمریکا دو سال قبل قصد حمله قطعی به ایران بعد از حضور در افغانستان و عراق را داشت، گفت: آمادگی فراوان نیروی های مسلح ایران، آمریکایی ها را از تصمیمشان منصرف کرد.
به گزارش مهر، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان شامگاه پنجشنبه در مراسم تجلیل از 52 آزاده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه شرایط حاکم بر منطقه شرایط حساس و ویژه ای است، گفت: در چند وقت اخیر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دچار التهاب عجیبی شده است و در این زمینه برخی معتقدند حرکت بیداری اسلامی برگرفته از سیاست های استکبار جهانی است و برخی دیگر هم معتقدند این قیامها خودجوش و مردمی است.
وی افزود: با رصد دقیق و ریشه ای تحولات منطقه می توان دریافت که تحولات منطقه خودجوش است و آمریکایی ها هیچ نقشی در آن ندارند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با تاکید بر اینکه یکی از دلایل اصلی حضور آمریکا در خاورمیانه کنترل بیداری اسلامی است، اظهار داشت: آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و حذف طالبان وارد خاورمیانه شد و برخی از استراتژیستهای آنها اسم حرکت خود را ژئواکونومیک و تسلط بر منابع انرژی گذاشتند اما در واقع هدف اصلی آنها جلوگیری از حرکت های بیداری اسلامی بود و می خواستند موجب بیداری اسلامی در منطقه شروع نشود و یا حداقل بتوانند آن را کنترل کنند.
پوردستان با اشاره به سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه دنیا امروز در پیچ تاریخی است، گفت: امروز دنیا و بویژه ایالات متحده آمریکا در یک پیچ تاریخی هستند و با وجود اینکه از تجهیزات آنها چیزی کم نشده اما سرعت شتاب آنها گرفته شده است.
وی اظهار عقیده کرد: حرکت بیداری اسلامی آمریکا را مجبور کرد راهبردش را عوض کند و دیگر آنها نمی توانند با شتاب مسیری را که ترسیم کرده اند، ادامه دهند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه کوچکترین اشتباه آمریکا آنها را به سرنوشت شوروی و فروپاشی عظیم دچار می کند، افزود: روزی آمریکایی ها دچار بحران اقتصادی بودند و از آن ضربه های زیادی هم خوردند، اما امروز مشکل اصلی آمریکایی ها بحران هویتی است و شاهدیم لیبرال دموکراسی که آنها تبلیغ آن را می کردند به صورت جدی زیر سئوال رفته است.
پوردستان افزود: غربی ها به گمان خود تحریم های فلج کننده را علیه ایران اعمال کردند و فکرمی کنند می توانند از این طریق به جمهوری اسلامی فشار بیاورند اما موفقیت های جمهوری اسلامی اهداف آنها را ناکام گذاشته است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش به دو علت اصلی دشمنی آمریکا با ایران اشاره و تصریح کرد: آمریکایی ها احساس می کنند بیداری اسلامی در منطقه نشات گرفته از جمهوری اسلامی است. همچنین آنها به دلیل پیشرفت های ایران از قبیل تسلط بر فضا و قابلیت های بالای موشکی به دنبال جلوگیری از حضور بیشتر ایران در جهان هستند و می خواهند الگوی ایران در منطقه گسترش پیدا نکند.
وی در همین زمینه تاکید کرد: انشاءالله در چند روز آینده ماهواره ای از سوی ایران به فضا پرتاب خواهد شد.
پوردستان با اشاره به تلاش آمریکایی ها برای حمله نظامی به ایران، گفت: آمریکایی ها دو سال قبل قصد حمله به ایران را داشتند و بنده به عنوان یک فرد مطلع نظامی عنوان می کنم که آمریکایی ها بعد از افغانستان و عراق قصد حمله به ایران را داشتند و سازوکار آن را هم فراهم کرده بودند اما به جهت ظرفیت هایی که در جمهوری اسلامی ایران وجود داشت از تصمیم خود منصرف شدند.
وی افزود: آمریکایی ها مشاهده کردند که نیروهای مسلح آمادگی بسیار خوبی دارند و دستشان روی ماشه است و از تهدید سخت منصرف شدند اما تهدید نرم را در دستور کار قرار دادند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش یکی از مولفه های تهدید نرم و جنگ نرم را تهدید اقتصادی عنوان کرد و افزود: دشمنان با تحریم های اقتصادی به دنبال ناراضی کردن مردم و اختلاف میان مردم و حکومت هستند و می خواهند مردم علیه نظام جمهوری اسلامی وارد عمل شوند در حالیکه عشق و دلدادگی مردم به نظام و رهبری بر هیچ کس پوشیده نیست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر