-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ مرداد ۱۳, جمعه

Latest News from Kaleme for 08/03/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



همزمان با اوج گیری درگیری ها در دمشق و حلب، کوفی عنان، نماینده جامعه جهانی برای حل بحران سوریه از سمت خود کناره گیری کرده است.

او از طرف سازمان ملل و اتحادیه عرب ماموریت داشت تا راه حلی برای پایان دادن به خشونت‌های سوریه پیدا کند.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در بیانیه‌ای گفت که آقای عنان تصمیم گرفته که فعالیت خود در این سمت را تمدید نکند. او تا پایان ماه اوت در این سمت باقی خواهد ماند.

آقای بان از تلاش های کوفی عنان در این سمت قدردانی کرده است. او گفته است طرح شش ماده ای آقای عنان هنوز بهترین راه حل و امید برای حل بحران سوریه به شمار می رود.

طرح کوفی عنان از جمله شامل عقب نشینی نیروهای ارتش سوریه و انتقال تسلیحات سنگین از مناطق شهری و توقف عملیات نظامی علیه مناطق مسکونی، اجرای آتش بس بین نیروهای دولتی و مخالفان، آزادی زندانیان سیاسی و امدادرسانی به غیرنظامیان در مناطق درگیری بود اما این طرح از سوی هیچ یک از طرفین مناقشه به اجرا در نیامد.

به گزارش بی بی سی، آقای عنان برای اجرای این طرح به کشورهای مختلف درگیر در این بحران از جمله ایران و روسیه سفر کرد و موافقت این کشورها برای آن را به دست آورد اما این امر باعث تداوم و تشدید خشونت‌ها نشد.

مقام‌های روسیه بارها هشدار داده‌اند که ماموریت کوفی عنان می‌تواند آخرین فرصت برای جلوگیری از بروز یک جنگ داخلی در سوریه باشد.

در همین حال، نیروهای مخالف حکومت سوریه امروز با استفاده از یک دستگاه تانک ارتشی، به پایگاه هوایی دولت در نزدیکی حلب حمله کردند.

طبق گزارش‌ها، نیروهای مخالف بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، با استفاده از یک دستگاه تانک که پیشتر در جریان نبرد با ارتش به غنیمت گرفته بودند، پایگاه هوایی مورد استفاده نیروهای دولتی واقع در سی کیلومتری شمال غرب حلب را زیر آتش گرفتند.

این گزارش توسط گروه موسوم به ناظران حقوق بشر سوریه، که مواضع مخالفان حکومت سوریه را منعکس می کند، انتشار یافته اما خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرنگار خود در حلب نیز این گزارش را تایید کرده است.

در حالیکه نیروهای مخالف تا کنون به اسلحه سبک مجهز بوده اند، روز گذشته منابع سازمان ملل تایید کردند که این نیروها توانسته اند اخیرا به تعدادی تانک، خودرو زرهی و حتی تسلیحات ضدهوایی دست یابند.

گزارش های رسیده از نقاط مختلف سوریه، از جمله حلب و دمشق، پایتخت، از ادامه درگیری مسلحانه بین دو طرف حکایت دارد.

طی حدود دو هفته اخیر، درگیری های سنگینی بین ارتش و مخالفان مسلح در حلب در جریان بوده و هر دو طرف، پیروزی در این نبرد را با اهمیت دانسته اند.

گسترش درگیری های نظامی و چشم انداز کمرنگ دموکراسی در سوریه


 


سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با ابراز نگرانی از وضعیت ابوالفضل قدیانی، عضو ارشد و دربند خود به حاکمیت هشدار داده است که مسئولیت هرگونه اتفاق ناگواری برای ابوالفضل قدیانی مستقیما متوجه رهبری نظام می باشد چرا که وی تاوان صراحت لهجه در انتقاد از رهبری را با پرونده سازی های بی پایه می پردازد.

به گزارش امروز، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در بخشی از بیانیه ی خود ضمن محکوم کردن ضرب و شتم عضو ارشد این سازمان آورده است که با توجه با شرایط بحرانی که کشور در عرصه داخلی و خارجی با آن روبروست بر پایه عقلانیت و تدبیر سیاسی از حاکمیت مستقر خواهان رفع حصر از رهبران جنبش سبز و کلیه زندانیان سیاسی است و به حاکمیت گوشزد کرده که زندانی کردن و سرکوب منتقدانی چون قدیانی بحران های حادث پیش روی کشور را حل نخواهد کرد.

چند روز پیش گزارش شد که ابوالفضل قدیانی عضو ارشد و دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که با ضرب و شتم ماموران زندان اوین و با پای برهنه با غل و زنجیر به بیمارستان پارس تهران منتقل شده بود در اعتراض به این رفتار غیرانسانی دست به اعتصاب غذا زده است.

بر اساس این گزارش، دستور ضرب و شتم توسط علی اشرف رشیدی، رئیس سابق زندان دیزل آباد کرمانشاه و رئیس جدید زندان اوین صادر و توسط سروان رفیعی فرمانده یگان انتظامات زندان اوین و پاسیار محمد عطاری و با همراهی ۱۴ پاسیار مامور انتقال، به اجرا درآمد و پس از آن، این زندانی سیاسی که از رفتن با غل و زنجیر به بیمارستان امتناع کرده بود، با پای برهنه و لباس های آشفته به بیمارستان منتقل شد.

ساعت ٣صبح روز گذشته نیز این مبارز دوران ستمشاهی به دلیل قلب درد و به هم خوردن حال وی به بیمارستان طالقانی اعزام شد.

متن کامل بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

بر پایه اخبار رسیده وضعیت سلامتی بسیاری از زندانیان سیاسی وخیم است و نیاز به درمان و استراحت در محیط آرام و مناسب دارند، واین درحالی است که مسئولان مربوطه نه تنها کمترین اهتمامی نسبت به این وضعیت تاسف بار ندارند بلکه اسباب اذیت و آزار زندانیان را فراهم می آورند.

شاهد بارز این موضوع رفتاری است که درچند روز اخیر با زندانی سیاسی ابوالفضل قدیانی زندانی سیاسی و عضوارشد این سازمان انجام شده است. وی که سابقه مبارزه با دیکتاتوری پهلوی و تحمل چهار سال شکنجه و زندان ساواک رژیم ظالم شاه را در کارنامه درخشان زندگی اش دارد در پی اعتراض به کودتای انتخاباتی سال ۸۸ بازداشت و زندانی شد، و به دلیل پایداری بر مواضع ضداستبدادی اش، به رغم اینکه دوران حکم زندانش به اتمام رسیده بود با تشکیل یک پرونده جدید با عنوان اتهامی “توهین به رهبری” و صدور سه سال حکم زندان از آزادی اش خود داری شد.

فضای زندان برای این آزادمرد مسن و ۶۷ ساله موجبات دامن زدن به بیماری حاد قلبی و انتقال او به بیمارستان برای معالجه و جراحی شده است، و با اینکه او نیاز به استراحت در محیط آرام دارد بازگرداندن او به زندان به تداوم این بیماری انجامیده و در روزهای اخیر که وضعیت جسمی اش به وخامت گرائیده بود و از رفتن به بیمارستان با دستبند و پابند امتناع کرده بود مورد ضرب و شتم زندانبانان قرار گرفت.

قدیانی در اعتراض به این رفتار غیرانسانی دست به اعتصاب غذا زده است و آخرین اخبار از شدت وخامت حال وی و انتقالش به بیمارستان خبر می دهد. متاسفانه وضعیت سلامتی تعداد قابل توجهی از زندانیان سیاسی در دوران زندان مشابه اقای قدیانی به خطر افتاده و از حالت عادی خارج شده است که مسئولیت آن به عهده مقامات حاکم می باشد.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ضمن محکوم کردن ضرب و شتم عضو ارشد این سازمان به حاکمیت هشدار می دهد که مسئولیت هرگونه اتفاق ناگواری برای ابوالفضل قدیانی مستقیما متوجه رهبری نظام می باشد چرا که وی تاوان صراحت لهجه در انتقاد از رهبری را با پرونده سازی های بی پایه می پردازد. سازمان با توجه با شرایط بحرانی که کشور در عرصه داخلی و خارجی با آن روبروست بر پایه عقلانیت و تدبیر سیاسی از حاکمیت مستقر خواهان رفع حصر از رهبران جنبش سبز و کلیه زندانیان سیاسی است و به حاکمیت گوشزد می کند که زندانی کردن و سرکوب منتقدانی چون قدیانی بحران های حادث پیش روی کشور را حل نخواهد کرد.

سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی(شاخه خارج از کشور)

۱۲/۵/۱۳۹۱

روزشمار اعتصاب ابوالفضل قدیانی:

انتقال ابوالفضل قدیانی به بیمارستان در پی اعتصاب غذا

جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی؛ از این همه ظلم به خدایمان پناه می بریم

اعتصاب غذای ابوالفضل قدیانی در اعتراض به رفتار غیر انسانی مأموران زندان

انتقال ابوالفضل قدیانی به بیمارستان پس از ضرب و شتم در زندان


 


دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان: در این روز مرا به واسطه لغزشهایم مؤاخذه ننما، از اشتباهات و خطاهایم در گذر، و مرا هدف تیرهای بلا و آفات قرار مده، به حق عزتت، ای سربلندی مسلمانان


 


مهدی کریمیان اقبال، عضو جبهه مشارکت هفته گذشته پس از ۳۳ ماه زندان، از بند ۳۵۰ اوین آزاد شد.

به گزارش کلمه، مهدی اقبال، هنرمند سبز و فعال سیاسی که ۱۱ آبان ۱۳۸۸ در تهران بازداشت شده بود، ۷ ماه متوالی را در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ زیر نظر وزارت اطلاعات بازداشت بود و از این مدت، ۴۰ روز را در سلول انفرادی به سر برد. وی سپس توسط قاضی صلواتی رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۴ سال حبس تعزیری محکوم و به بند ۳۵۰ اوین منتقل شد.

در رای صادره جرایم وی توهین به رهبری از طریق خواندن اشعار مذهبی در دارالزهرا (س)، تبلیغ علیه نظام از طریق شعارنویسی “مرگ بر روسیه” و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق شرکت در تجمعات پس از انتخابات ذکر شده بود.

وی دوشنبه گذشته ۲ مرداد بدون اطلاع قبلی وی و خانواده اش از زندان آزاد شد و به آغوش خانواده بازگشت.

اقبال در دوره حبس به واسطه تسلط بر هنر آواز و موسیقی، از عوامل موثر بر بهبود فضای بند و روحیه بخشی به زندانیان بود. کلمه به زودی گزارشی از موسیقی در زندان ارائه خواهد کرد. گزارشی که طبعا این هنرمند سبز در متن آن صاحب نقش ویژه است.


 


آیت الله سید علی محمد دستغیب در اظهاراتی با رد اتهام منافق بودن به کسانی که در حصر و زندان اند، تصریح کرد: بسیاری از آنها، از جمله آقایان موسوی و کروبی و بعضی دیگر، به اسلام اعتقاد دارند و هرگز با آمریکا سر و سرّی ندارند و دشمن جمهوری اسلامی نیستند. اگر کسی بخواهد این برچسب‌ها را به آنان بزند، خودش را به نافهمی زده است و قصد اذیت کردن آنان را دارد.

این مرجع تقلید افزود: آری، آنان انتقاداتی از حاکمیت دارند و معتقدند باید به طور کامل به قانون اساسی عمل شود؛ چرا که می‌دانند چاره‌ی مشکلات کشور، در عمل به قانون است اما به تشخیص بنده، به راه امام و اهداف عالی جمهوری اسلامی وفادارند و مسوولین نیز بهتر است آنان را از بند رها کنند تا مردم هم شاد شوند. البته به گونه‌ای که آرامش کشور به هم نریزد و هر دو طرف سنجیده عمل کنند.

به گزارش حدیث سرو، متن کامل سخنان ایشان در جلسه اخیر تفسیر قرآن خود را در ادامه بخوانید:

سوره نساء آیات ۸۸ و ۸۹

فَما لَکُمْ فِی الْمُنافِقینَ فِئَتَیْنِ وَ اللَّهُ أَرْکَسَهُمْ بِما کَسَبُوا أَ تُریدُونَ أَنْ تَهْدُوا مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبیلاً (۸۸)وَدُّوا لَوْ تَکْفُرُونَ کَما کَفَرُوا فَتَکُونُونَ سَواءً فَلا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ أَوْلِیاءَ حَتَّى یُهاجِرُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَخُذُوهُمْ وَ اقْتُلُوهُمْ حَیْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَ لا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ وَلِیًّا وَ لا نَصیراً (۸۹)

چرا درباره منافقان دو گروه شده‌اید؟ در حالی که خداوند آنان را به کیفر اعمالشان واژگون کرده است. آیا می‌خواهید کسی را که خدا گمراه کرده، هدایت کنید؟ هر که را خدا گمراه کند هرگز راهی برای هدایت او نخواهی یافت.آنها آرزو می‌کنند که شما هم مانند آنان کافر شوید تا با هم برابر گردید. پس از میان آنان برای خود دوست مگیرید تا در راه خدا هجرت کنند. پس اگر روی برتافتند، هر کجا آنان را یافتید بگیرید و بکشیدشان و از آنان یار و یاوری نگیرید.

شأن نزول

این آیه درباره گروهی نازل شد که از مکه به مدینه آمدند و اظهار ایمان کردند. سپس بخاطر مشکلاتی که در مدینه داشتند، به مکه رفتند و اظهار شرک نمودند و پس از آن با گروهی از مشرکین به یمامه سفر کردند. مسلمانان خواستند با آنان بجنگند اما میانشان اختلاف افتاد. گروهی گفتند: نمی‌جنگیم چرا که آنها ایمان آوردند و گروه دیگر گفتند: می‌جنگیم زیرا مشرکند. از این رو این آیه نازل شد. (مجمع البیان، ذیل همین آیه)

فَما لَکُمْ فِی الْمُنافِقینَ فِئَتَیْنِ؛ منافق به کسی می‌گویند که در ظاهر اظهار ایمان می‌کند اما در واقع مسلمان نیست.وَ اللَّهُ أَرْکَسَهُمْ بِما کَسَبُوا ؛ خدای تعالی منافقان را به سزای کردار ناپسندشان از لحاظ معنوی سرنگون ساخت.«أَ فَمَنْ یَمْشی‏ مُکِبًّا عَلى‏ وَجْهِهِ أَهْدى‏ أَمَّنْ یَمْشی‏ سَوِیًّا عَلى‏ صِراطٍ مُسْتَقیمٍ» (ملک، ۲۲)«آیا کسی که نگونسار، روی زمین می‌خزد، هدایت یافته تر است یا آن که استوار در صراط مستقیم گام برمی دارد؟»

منافقان در حقیقت «مُکِبًّا عَلى‏ وَجْهِهِ» شدند. بزرگ ترین خیانت آنها، همدستی با مشرکان و توطئه علیه مسلمانان بود.أَ تُریدُونَ أَنْ تَهْدُوا مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ؛ مسلمانان گمان می‌کردند آن گروه منافق را می‌توان جزء مومنان قلمداد کرد، اما خداوند می‌فرماید: آنها اصلا مسلمان نشدند و روی هدایت را ندیدند.وَ مَنْ یُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبیلاً؛ هر کس را خدا در گمراهی رها سازد، راهی به سوی هدایت نخواهد یافت و کسی را خدا گمراه می‌سازد که خود طالب آن باشد.«کُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّکَ وَ ما کانَ عَطاءُ رَبِّکَ مَحْظُوراً» (اسراء، ۲۰)«هر دو گروه را از عطای پروردگارت مدد می‌کنیم و عطای پروردگارت از کسی منع نشده است.»هر کس هدایت را بخواهد، خداوند هدایتش می‌کند و هر کس طالب گمراهی باشد، خدای تعالی گمراهش می‌سازد.

وَدُّوا لَوْ تَکْفُرُونَ کَما کَفَرُوا فَتَکُونُونَ سَواءً؛ منافقان دوست می‌دارند مسلمانان نیز همچون آنها کافر شوند تا همه برابر و همکیش شوند.فَلا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ أَوْلِیاءَ حَتَّى یُهاجِرُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ؛ پس مسلمانان نباید آنان را دوست بگیرند تا آنکه به دامان مسلمین باز گردندو اظهار برائت از کافران کنند و در باطن نیز مسلمان شوند.فَإِنْ تَوَلَّوْا فَخُذُوهُمْ وَ اقْتُلُوهُمْ حَیْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ؛ خدای تعالی به مسلمانان تکلیف می‌کند که اگر این منافقان حاضر نشدند به میان مسلمین در آیند و همچنان روی برتافتند، پس هر کجا بر آنان دست یافتید، بگیریدشان و بکشیدشان.وَ لا تَتَّخِذُوا مِنْهُمْ وَلِیًّا وَ لا نَصیراً؛ و از میان آنان دوست و یار و مددکاری نگیرید.

در زمان پیامبر، منافقین دو دسته بودند. دسته‌ی اول، منافقینی که در مدینه ساکن بودند و با وجود مخالفت باطنی با پیامبر و دین اسلام، در عمل ارتباطی با مشرکین نداشتند و جاسوسی مسلمانان را نمی‌کردند. آنها در جلسات مخفیانه شبانه دور هم جمع می‌شدند و علیه پیامبر و مسلمانان سخن می‌گفتند. مثلا می‌گفتند: پیامبر «گوشی» است.شخصی به نام عبد الله بن نفیل نزد پیامبر می‌آمد و سخنان آن حضرت را برای منافقان نقل می‌کرد. جبرئیل از کار او به پیامبر خبر داد و پیامبر در این باره از او سوال کرد و او قسم خورد که چنین کاری نکرده است. حضرت فرمود: من از تو قبول کردم اما دیگر این کار را نکن. آن مرد دوباره نزد رفقای خود برگشت و گفت: محمد مردی دهن بین است. خدا علیه من به او خبر داد و او از خدا قبول کرد ولی وقتی گفتم: چنین کاری نکرده‌ام. از من هم قبول کرد. پس از آن این آیه نازل شد.. (تفسیر قمی، ذیل آیه ۶۱ توبه)

«وَ مِنْهُمُ الَّذینَ یُؤْذُونَ النَّبِیَّ وَ یَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَکُمْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ یُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنینَ وَ رَحْمَةٌ لِلَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذینَ یُؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ» (توبه، ۶۱)«بعضی از آنها کسانی هستند که پیامبر را می‌آزارند و می‌گویند: او «گوشی» است بگو: گوشی بودن او به نفع شماست. او به خدا ایمان دارد و به مومنان اعتماد می‌کند و برای کسانی از شما که ایمان آورده‌اند مایه‌ی رحمت است و آنها که رسول خدا را می‌آزارند، عذابی بس دردناک خواهند داشت.»پیامبر با این قبیل منافقان کاری نداشت و آنها را رسوا نمی‌ساخت مگر آنکه خود باعث رسواگری خود می‌شدند یا دستور خاصّی از خدای تعالی می‌رسید؛ مثل وقتی که خداوند فرمود: در تشییع جنازه‌هایشان حاضر نشو.

اما دسته‌ی دیگری از منافقان بودند که خارج از مدینه زندگی می‌کردند و هم پیمان مشرکان بودند. خدای تعالی در این آیه درباره‌ی گروهی از آنان به مسلمانان هشدار داده است. خداوند آنها را آنقدر خطرناک می‌داند که می‌فرماید: هر کجا یافتیدشان، بکشیدشان. البته این به معنای آن نیست که مسلمین دست به ترور آنها بزنند. در زمان پیامبر کسی بی اجازه‌ی ایشان کاری نمی‌کرد و رسول خدا نیز مطابق وحی پروردگار، عمل می‌کرد.

منافقین دوران ائمه اطهار علیهم السلام

مطابق فرمایش ائمه اطهار علیهم السلام، منافق در زمان ایشان به کسانی اطلاق می‌شد که علیه حضرات اقدام می‌کرد؛ کسانی که به صورت ظاهر مسلمان اما دشمن اهل بیت بودند، چه کسانی که در ظاهر تیغ به روی امامان شیعه کشیدند و چه آنها که در خفا دشمنی می‌ورزیدند و مردم را از ایشان دور می‌کردند. لذا به عقیده‌ی ما، امویان جملگی منافق بودند؛ الا عمر بن عبد العزیز که شاید بتوان او را از این قاعده مستثنی کرد. از عباسیان نیز آنها که دست به خون اهل بیت آلودند و شیعیان و سادات را به شهادت رساندند، بی تردید در زمره‌ی منافقین قرار دارند.

منافقین دوران انقلاب

پس از آنکه انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی رحمه‌الله به پیروزی رسید و مردم مسلمان ایران، نه به سوی شخص حضرت امام، بلکه رو به خدای تعالی کردند و چون آن پیر مرشد را در مسیر پروردگار دیدند، در پی اش افتادند و به اطاعتش در آمدند و از این انقلاب مردمی ، هدفی جز اجرای کتاب خدا و احیای سنت رسول الله صلی الله علیه و آله نداشتند، گروه‌هایی از مبارزان زمان طاغوت، ادعای طلبکاری کرده، در صدد باجگیری از انقلاب برآمدند. از جمله‌ی این گروه‌ها، سازمان مجاهدین خلق بودند که سال‌ها علیه رژیم شاه مبارزه‌ی مسلحانه می‌کردند و تعدادی از سران و عناصرشان در زندان‌ها تحت شکنجه و آزار ساواک قرار داشتند.

پس از سرنگونی شاه و استقرار جمهوری اسلامی، مجاهدین خلق نیز خواهان سهمی از قدرت شدند در حالی که عقایدشان کاملاً با مبانی اسلام و تشیّع و فقه جعفری سازگاری نداشت و چون نخواستند دیدگاه‌های انحرافی خود را اصلاح کنند، به تدریج از نظر مردم و مرجعیت شیعه طرد شدند و شروع به رفتارهای هنجار شکنانه کردند؛ با آمریکا که دشمن شماره یک ملت بود طرح دوستی ریختند و خون‌های پاک بسیاری از سران کشور و ائمه جمعه و حتی مردم بی گناه را بر زمین ریختند پس از آن در حمایت از صدّام در جبهه‌های جنگ به طور مستقیم علیه رزمندگان اسلام به میدان آمدند و در عراق، به حرم مطهر ائمه اطهار علیهم السلام جسارت‌هایی کردند.

در میان آنان نوجوانان شانزده هفده ساله‌ای هم بودند که فریب آنها را خورده بودند اما می‌شد با گفتگو و حمایت از آنها، از راهی که انتخاب کرده بودند، بازشان گرداند. در بین منافقان بعضی ادعای برائت از مجاهدین خلق را می‌کردند اما با آنها مخفیانه در ارتباط بودند و بعضی از خود مجاهدین نیز رویه‌ای معتدل تر داشتند اما حاضر نبودند از آنها جدا شوند. در جریان عملیات مرصاد، این سازمان دیو سیرت شکست خفّت باری خورد و بخش عظیمی از نیروهایش به خاک هلاکت افتادند. اما بخش دیگری از همین منافقان که در زندان‌های جمهوری اسلامی بودند، با شنیدن خبر عملیات مرصاد، دو دسته شدند، بعضی در زندان‌ها شورش کردند و بعضی بی تفاوت ماندند. پس از پایان عملیات مرصاد و دفع شرّ منافقین محارب، تعداد زیادی از این زندانیان اعدام شدند. بنده با آنکه چند مرتبه آن را مطالعه کردم، اما ابهامات این کار برایم رفع نشد و به درستی متوجه علت این اعدام‌های گسترده نشدم.

اما در حال حاضر نمی‌توان گفت کسانی که در حصر و زندان هستند، منافقند. بسیاری از آنها، از جمله آقایان موسوی و کروبی و بعضی دیگر، به اسلام اعتقاد دارند و هرگز با آمریکا سر و سرّی ندارند و دشمن جمهوری اسلامی نیستند. اگر کسی بخواهد این برچسب‌ها را به آنان بزند، خودش را به نافهمی زده است و قصد اذیت کردن آنان را دارد. آری، آنان انتقاداتی از حاکمیت دارند و معتقدند باید به طور کامل به قانون اساسی عمل شود؛ چرا که می‌دانند چاره‌ی مشکلات کشور، در عمل به قانون است اما به تشخیص بنده، به راه امام و اهداف عالی جمهوری اسلامی وفادارند و مسوولین نیز بهتر است آنان را از بند رها کنند تا مردم هم شاد شوند. البته به گونه‌ای که آرامش کشور به هم نریزد و هر دو طرف سنجیده عمل کنند.

برگی از دفتر مولوی

همه‌ی کسانی که به احکام شرع پایبندند و حضرات معصومین را دوست می‌دارند و در دین خود استوارند و آن را کاملاً بر حق می‌دانند، ممکن است گاه اسیر دیو نفس شوند، خصوصا وقتی نعمت‌های بزرگی به ایشان رو می‌کند. بسیاری از صدمات و کاستی‌هایی که امروز شاهد آن هستیم، حاصل رها شدن نفس و مغرور شدن برخی بزرگان جامعه –به طور عموم –بود و نتیجه آن این شد که امیال نفسانی بر سر کار آمدند. مولوی حکایت مفصلی از شیر و خرگوش نقل می‌کند و در پایان سخنانی از زبان خرگوش می‌سراید که بسیار مناسب وضع درونی ما، هم از لحاظ فردی و هم از لحاظ اجتماعی است. خلاصه‌ی آن حکایت این است:

در بیشه‌ای، شیری زندگی می‌کرد که هر روز برای شکار، حیوانات زیادی را می‌درید و اسباب هراس حیوانات فراوانی می‌شد. روزی حیوانات بیشه دور هم جمع شدند و ضمن گفتگوهای طولانی به این نتیجه رسیدند که شیر را متقاعد سازند که هر روز حیوانی را طبق قرعه انتخاب و برای خوراک او بفرستند. تا هم شیر از زحمت شکار رها شود و هم دیگر حیوانات از دلهره و هراس خلاص شوند.

شیر پذیرفت و حیوانات مطابق قراری که گذاشته بودند، هر روز حیوانی را برای شیر می‌فرستادند تا بخشی از آن را به عنوان صبحانه، بخشی را ناهار و بخشی را شام میل کند.روزی قرعه به نام خرگوش افتاد. خرگوش زیرک، در ساعت مقرر نزد شیر نرفت و رفتنش را چند ساعت به تأخیر انداخت. شیر عصبانی و گرسنه، وقتی چشمش به خرگوش افتاد، شروع به ناسزا گفتن کرد و گفت: من به شما گفته بودم که قابل اعتماد نیستید و از همان روز اول از عمل کردن شما به عهدتان مطمئن نبودم. خرگوش گفت: جناب شیر! ما مثل هر روز حیوانی را برای شما فرستادیم، خرگوشی چاق و چلّه که من خود مأمور آوردن آن بودم. اما در بین راه شیر دیگری او را از من ربود و من هر چه گفتم: این خرگوش متعلق به سلطان ماست، قبول نکرد. اکنون بیایید تا جای شیر را نشانتان دهم. شیر خشمگین تر از قبل به دنبال خرگوش راه افتاد تا به چاه آبی رسیدند. خرگوش گفت: جناب شیر مرا در آغوش بگیرید تا شیر را به شما نشان دهم، چون من می‌ترسم به تنهایی بر در خانه‌ی آن شیر جرّار بیایم. شیر خرگوش را در بغل گرفت و هر دو سر چاه آب آمدند و عکس خود را در آب دیدند. شیر، با دیدن شیر دیگر که اتفاقاً هنوز شکار او را در آغوش داشت، خشمش از حد گذشت و چمش عقلش کور شد، خرگوش را به کناری انداخت و به سمت شیر ته چاه حمله برد و شد، آنچه شد.پس از آن خرگوش شاد و خندان نزد حیوانات رفت و حکایت خود را برای آنان باز گفت و از کشته شدن شیر خبر داد. حیوانات در اطرافش جمع شدند و تحسینش کردند؛

جمع گشتند آن زمان جمله وحوش
شاد و خندان از طرب در ذوق و جوش

حلقه کردند او چو شمعی در میان
سجده آوردند و گفتندش که ‌هان

تو فرشته‌ی آسمانی یا پری
نی تو عزرائیل شیران نری

هر چه هستی جان ما قربان توست
دست بردی دست و بازویت درست

راند حق این آب را در جوی تو
آفرین بر دست و بر بازوی تو

باز گو تا چون سگالیدی به مکر
آن عوان را چون بمالیدی به مکر

باز گو تا قصه درمان‌ ها شود
بازگو تا مرهم جان‌ها شود

باز گو کز ظلم آن استم نما
صد هزاران زخم دارد جان ما

گفت تأیید خدا بُد ای مهان
ور نه خرگوشی کی باشد در جهان

قوتم بخشید و دل را نور داد
نور دل مر دست و پا را زور داد

از بر حق می‌رسد تفضیل ها
باز هم از حق رسد تبدیل ها

حق به دور نوبت این تأیید را
می‌نماید اهل ظن و دید را

در بخش دیگری از این حکایت چنین می‌گوید:

ای شهان کشتیم ما خصم برون
ماند خصمی زو بتر در اندرون

کشتن این، کار عقل و هوش نیست
شیر باطن سخره‌ی خرگوش نیست

دوزخست این نفس و دوزخ اژدهاست
کو به دریاها نگردد کم و کاست

….

چونک وا گشتم ز پیکار برون
روی آوردم به پیکار درون

قد رجعنا من جهاد الأصغریم
با نبی اندر جهاد اکبریم

قوت از حق خواهم و توفیق و لاف
تا به سوزن بر کنم این کوه قاف

سهل شیری دان که صفها بشکند
شیر آن است آن که خود را بشکند

وقتی انسان از جهت ظاهری یا معنوی پیشرفتی کرد، باید آن را به خدا نسبت دهد؛ اگر نماز خوب خواند، اگر روزه گرفت، اگر قرآن خواند، شاکر خدا باشد و این کار را از توفیق او ببیند.وقتی دست دشمنان خارجی از این کشور کوتاه شد، می‌بایست در فکر مبارزه با دشمن درونی و امیال نفسانی خود برمی آمدیم. هر کس از پس این شیر درون برآید، کار مهمّی کرده است.

شرح دعای روز چهاردهم از زبان حضرت آیت الله العظمی نجابت رحمه‌الله:

«اللهُمَّ لا تُواخِذنی فیهِ بالعَثَراتِ و أقِلنی فیه مِنَ الخَطایا و الهَفَوات و لا تَجعَلنی فیه غَرَضاً للبَلایا و الآفاتِ بِعِزَّتِکَ یا عِزَّ المُسلِمین»

پروردگارا مواخذه نفرما مرا در این روز مبارک به لغزشهایم به غفلاتم، به سستی‌هایی که در انجام وظیفه داشتم زیرا در این ماه مبارک از هر روز او می‌توانستم سعادت ابدی را تضمین کنم و از ننگ جهالت و شرک خفی و تکیه به غیر حضرتعالی که زائیده جهالت است و نیز اوصاف رذیله که در ساحت قدس ربوبی صفات سلبیه به آنها تعبیر می‌شود و از غفلات در اعتقادات، بلکه در علوم بی تو خودم را خارج نمایم حسب قدرتم و توفیق تو. چون در ماه مبارک رمضان میزبان که خداست وعده داده که تمام روآورندگان را از تمام رذائل ازاله نماید، حسب سنت حضرت احدیت آخرین کمالاتی که در حقّش اراده شده عطا بنماید که در این ماه وقت و اقتضای این موضوع است. لذا به این بی استفادگی‌ها و این سستی‌ها و بی تفاوتی‌ها که جامع اینها عثرت و عثرات می‌باشد مرا مواخذه نفرما.

«و أقِلنی فیه مِنَ الخَطایا و الهَفَوات» پروردگارا آنچه در مدت عمرم و در این ماه مبارک رمضان کار بیهوده کردم کارهایی که نفع اخروی برای من نداشت، اگر نفع دنیوی هم داشت به آن نفع محتاج نبودم تمام اینها، خطاهایی است که در اثر استفاده یک هزار تومانی فائده هزار میلیاردی معنوی از کف می‌رود، لهذا عرض می‌شود اینگونه امور را صرف نظر فرما و اقاله بفرما یعنی نادیده بگیر بی حالی، بی فکری، بی تفاوتی ما را و به رخ ما نکش.

فایل صوتی این سخنرانی را از اینجا دانلود کنید.


 


اقتصاد کشاورزی در کشور، در حال تبدیل شدن به یک اقتصاد ورشکسته است و زحماتی هم که در این عرصه کشیده می‌شود، سودی برای کشاورز ندارد.

به گزارش تابناک، منصور حقیقت‌پور، نماینده مردم اردبیل، نیر و نمین با بیان این مطلب گفت: در گذشته، اقتصاد و تولید کشاورزی، فضای بسیار خوبی برای ما فراهم آورده بود؛ اما متأسفانه هم‌اکنون این مزیت بزرگ را در کل کشور از دست می‌دهیم. امروز چه مدیریت‌های ضعیف، چه قانونگذاری ضعیف و چه نبود قوانین محکم حمایت‌کننده، باعث شده که کشاورزان ما از کار تولیدی دست کشیده و به سمت مشاغل خدماتی و واسطه‌ای تمایل پیدا کنند.

وی در ادامه یادآور شد: اگر در سال‌های گذشته، ده میلیارد دلار اعتبار برای واردات مواد ‌غذایی و کشاورزی داشتیم، متأسفانه هم‌اکنون این میزان به سی میلیارد دلار رسیده است؛ به عبارت بهتر، یعنی این ‌که ما بیست میلیارد دلار از تولیدات کشاورزی خود را از دست داده‌ایم، چرا که اقتصادی نیست و فعالیت در بخش کشاورزی منتج به سود مناسب و معقول نمی‌شود.

این نماینده با بیان اینکه ما در زمینه محصولات کشاورزی، چالش جدی پیش روی خودمان خواهیم داشت، به پرداخت یارانه به بخش کشاورزی از سوی دولت‌ها در سراسر دنیا اشاره و تصریح کرد: اگر ما تمایل داریم که بخش کشاورزی بتواند تولید کرده و ایجاد اشتغال داشته باشد، دولت نیز باید حمایت کند. دولت آمریکا ۱۳۵ سال است که یارانه تولید شیر را قطع نکرده و آن‌ را به تولیدکننده می‌پردازد. ما متأسفانه این موارد را نداریم و بخش کشاورزی جدا بیمار است.

وی در ادامه با اشاره به مشکل خرید محصولات کشاورزان و نیز قیمت‌های خرید تضمینی پایین گفت: قیمت‌های تضمینی در کشور عادلانه نیست. استان اردبیل با تولید ۸۳۵ هزار تن محصول، قطب تولید محصول سیب‌زمینی در کشور است. هر کیلو سیب‌زمینی برای کشاورز نزدیک دویست تومان هزینه دارد. در چنین حالتی دولت چرا قیمت خرید تضمینی ۱۳۵ تومان را مشخص می‌کند؟ مگر بخش خصوصی توان پرداخت خسارت را دارد؟ همچنین در زمینه محصول گندم، قیمت ۳۹۵ تومان برای هر کیلو عادلانه نیست. ما حاضریم گندم را با بهای بالا‌تر از این مقدار از خارج کشور وارد کنیم اما نمی‌پذیریم که قیمت بالاتری برای این محصول در نظر بگیریم تا کشاورز نیز مورد حمایت قرار بگیرد. این در حالی است که متأسفانه در چند سال اخیر، نتوانسته‌ایم بهای خرید گندم تضمینی را به کشاورز بپردازیم.

حقیقت‌پور درباره راهکارهای بهبود وضعیت کشاورزی در کشور نیز تأکید کرد: گویا باید مرور دوباره‌ای نسبت به قوانین داشته باشیم؛ یعنی قوانین پایداری را در این زمینه تصویب کنیم که مدلی از رفتار اقتصاد کشاورزی را به ما ارائه دهد. امروز در بخش تولید کشاورزی امنیت سرمایه‌گذاری وجود ندارد. هم‌اکنون اگر کسی بخواهد برای تولید مرغ اقدام کند، نمی‌داند که دو ماه دیگر این محصول چه قیمتی خواهد داشت. همین طور قیمت اجناس دیگر مانند تخم‌مرغ یا …؛ بنابراین، باید شرایط و قوانین را ثابت و پایدار کنیم.

وی یادآور شد: تولیدکننده محصولات کشاورزی باید تحلیل هزینه فایده کرده و دریابد که اگر وارد این ‌کار شود، چه سود‌هایی به ‌دست خواهد آورد. در مقابل نیز باید مدیریت کنیم تا بموقع کود مورد ‌نیاز را تهیه کرده و پس از به‌ دست آمدن محصول، آن‌ را به بهای مناسب خریداری کنیم.


 


کلمه – گروه بین الملل: جنگ داخلی در سوریه هر لحظه شدت بیشتری می گیرد و اوضاع هر روز برای مردم عادی بدتر می شود. شدت گرفتن بیشتر درگیری های داخلی، چشم انداز ایجاد حکومتی دموکراتیک در سوریه را کم رنگ و مبهم می کند. گزارش ها از این کشور از شدت گرفتن اختلافات فرقه ای، افزایش خشونت مخالفان در برابر نیروهای طرفدار بشار اسد و دسترسی مخالفان به سلاح های سنگین حکایت می کند.

امروز – پنجشنبه ۱۲ مرداد – خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نیروهای مخالف بشار اسد، با استفاده از یک دستگاه تانک که پیشتر در جریان نبرد با ارتش به غنیمت گرفته بودند، پایگاه هوایی مورد استفاده نیروهای دولتی واقع در سی کیلومتری شمال غرب حلب را زیر آتش گرفته اند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از نیروهای مخالف دولت گفته است که هلی کوپترها و هواپیماهای نظامی از این پایگاه برای بمباران مناطق تجمع مخالفان و هواداران آنان در شهر حلب استفاده می کردند. این گزارش ها میزان خسارت به این پایگاه در نتیجه آتشباری مخالفان را مشخص نکرده است. در حالی که نیروهای مخالف تا کنون به اسلحه سبک مجهز بوده اند، روز گذشته منابع سازمان ملل تایید کردند که این نیروها توانسته اند اخیرا به تعدادی تانک، خودرو زرهی و حتی تسلیحات ضدهوایی دست یابند.

گفته می شود این تجهیزات، که امکان مقاومت در برابر حملات ارتش را به مخالفان حکومت داده، در جریان حمله به نیروهای دولتی به دست آنان افتاده یا نظامیان مخالف، هنگام فرار از خدمت آنها را با خود آورده اند. دولت سوریه همواره برخی کشورهای منطقه را متهم کرده که اسلحه در اختیار مخالفان قرار می دهند یا با اعطای کمک مالی، این امکان را به آنها می دهند تا اسلحه قاچاق خریداری کنند و آن را در برابر ارتش به کار گیرند.

کمک مخفی اوباما

باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده با امضای حکمی مخفی اجازه‌ کمک به شورشیان سوریه را صادر کرده است. فرستنده‌ خبری سی ان ان آمریکا که این خبر را اعلام کرده، به جزئیات این کمک اشاره‌ای نکرده است. این گزارش شامگاه چهارشنبه (۱ اوت/۱۱مرداد) به وقت محلی با استناد به گفته‌های مقامات آمریکایی منتشر شده است. طبق این گزارش، اوباما در حکمی که چندی پیش امضا کرده است، اجازه داده که سازمان سیا و دیگر نهادهای اطلاعاتی آمریکا مخفیانه به شورشیان سوری یاری برسانند.

سی ان ان درباره‌ی نوع این کمک‌ها و زمان امضای این حکم توسط رئیس‌‌جمهوری آمریکا اطلاعاتی منتشر نکرده است. منابع سی ان ان صرفا گفته‌اند که این حکم مخفی در ماه‌های گذشته امضا شده است.

محکومیت کشتارها

علاوه بر نیروهای دو طرف که در جریان درگیری کشته و زخمی می شوند، ادامه جنگ تلفات سنگین غیرنظامیان و آوارگی هزاران تن از ساکنان شهرهای مختلف سوریه را در پی داشته است. به گفته منابع مخالفان در سوریه، روز گذشته و در جریان نبرد سنگین در بخش هایی از دمشق، نیروهای دولتی به یکی از مناطق جنوب غرب پایتخت حمله کردند و چهل و سه نفر را کشتند.

براساس این گزارش، اجساد کشته شدگان، که بعضی از آنان شکنجه شده و سپس با شلیک گلوله به قتل رسیده بودند، صبح روز پنجشنبه در این محله یافت شد. براساس این گزارش، واحدهای ارتش و شبه نظامیان وابسته به حکومت همچنین دهها تن را به ظن حمایت از مخالفان دستگیر کردند.

از سوی دیگر پس از انتشار ویدیویی در اینترنت که در آن نشان داده می شود که مخالفان دولت بشار اسد چهار نفر از نیروهای امنیتی سوریه را دستگیر کرده و آنها را اعدام می کنند. گروه های مختلف در جامعه بین المللی، این اعدام ها را محکوم کردند.

به گزارش بی بی سی، در این ویدئو مخالفان مسلح، اعضای گروه شبه نظامیان وابسته به حکومت را مقابل یک دیوار قرار می دهند و آنها را اعدام می کنند. شورای ملی سوریه که از مخالفان دولت بشار اسد است، به قتل رساندن این افراد را محکوم کرده است. این شورا گفته قبول دارد این یک فاجعه بوده، اما اعتقاد دارد این کار به قصد انتقام جویی انجام گرفته است.

جنایت جنگی؟

دیده بان حقوق بشر می گوید که می توان محتوای این ویدئو را یک جنایت جنگی تلقی کرد. همزمان، رامی عبدالرحمن، رییس یک سازمان حقوق بشری سوری که دفتر اصلی آن در لندن است، اقدام شورشیان را مجرمانه خواند و آنرا ناشی از انتقام دانست.

اما دولت روسیه که از بشار اسد حمایت می کند گفت در ویدئو نقض حقوق بشر از هر دو سوی درگیری مشاهده می شود. در روزهای گذشته نیروهای نظامی دولت سوریه با مخالفان در شهر حلب درگیر بوده اند.

مخالفان مناطقی را از شهر حلب در دست گرفته بودند اما خبرگزاری های دولتی سوریه می گویند با آنها مقابله کرده و این مناطق را پس گرفته اند. ناظران سازمان ملل متحد در سوریه می گویند مخالفان در شهر حلب مجهز به تسلیحات نظامی سنگین مانند تانک شده اند و در درگیری ها از هلیکوپتر و مسلسل نیز استفاده می شود.

یک سخنگوی ناظران گفت : “ما از همه می خواهیم که نهایت خودداری را نشان دهند … تا در این درگیری ها غیرنظامیان را از بقیه تشخیص دهند.”

مخالفان می گویند روز چهارشنبه دست کم ۱۳۵ نفر در نقاط مختلف سوریه کشته شدند اما امکان تایید این آمار به طور مستقل وجود ندارد.

ویدئوی تکان دهنده

به نظر می رسد اعدام نیروهای دولتی روز سه شنبه و در حیاط یک مدرسه رخ داده است. در این ویدئو که در وب سایت یوتیوب منتشر شده است، مردان مسلح عده ای دیگر را که تنها لباس زیر به تن دارند به حیاط مدرسه می برند. این در حالی است که لکه های خون و سیاهی بر اثر ضربه بر تن برخی از دستگیر شدگان وجود دارد. عده ای دیگر نیز در حیاط مدرسه هستند و شعار سر می دهند.

زمانی که مردان نیمه عریان مقابل دیوار قرار می گیرند، دوربین به پشت سر مخالفان می رود و آنها دیگر دیده نمی شوند. بعد از آن، صدای تیراندازی شنیده می شود و سپس دوربین اجساد مقابل دیوار را نشان می دهد.

یکی از افرادی که کشته شده زین العابدین برری، معروف به زینو بوده که متهم به سردستگی شبه نظامیان است. گفته می شود او روز سه شنبه، علی رغم برقراری آتش بس در حلب، ۱۵ نفر از اعضای ارتش آزاد سوریه را به قتل رسانده است.

از بشار اسد چه خبر؟

از آخرین باری که بشار اسد در انظار عمومی صحبت کرد، دو هفته می گذرد. اما روز چهارشنبه او متنی را به مناسبت روز نیروهای مسلح در سوریه منتشر کرد. وی در این متن از نیروهای مسلح برای مقابله با “گروه های تروریستی مسلح” تشکر کرد و گفت: سرنوشت مردم ما و کشور در گرو درگیری‌های نظامیان سوری با شورشیان است.

ارتشیان سابق در برابر ارتش وفادار به حکومت

وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به این سخنان، بشار اسد را محکوم کرد. پاتریک ونترل، یکی از سخنگویان این وزارتخانه گفت : ” تشویق نیروهای نظامی سوریه به کشتن مردم، رفتاری احمقانه از سوی بشار اسد است. و این در حالی است که خود در مکانی پنهان شده است.” همچنین ونترل سخنان بشار اسد را “نفرت انگیز” خواند.

اعتراضات ضد دولتی در سوریه حدود هفده ماه پیش با تظاهراتی برای طرح تقاضای اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد اداری آغاز شد اما با اعزام واحدهای ارتش برای مقابله با تظاهرکنندگان، به خشونت گرایید.

در ماه های بعد، گروهی از نظامیانی که ترک خدمت کرده بودند تشکیل “ارتش آزاد سوریه” را با هدف حمایت از تظاهرات در برابر حمله نیروهای ارتش اعلام کردند اما در ماه های اخیر، برخورد دو طرف به بروز وضعیت جنگ داخلی منجر شده است. طی حدود دو هفته اخیر، درگیری های سنگینی بین ارتش و مخالفان مسلح در حلب در جریان بوده در حالیکه هر دو طرف، پیروزی در این نبرد را با اهمیت دانسته اند.


 


مهدی فخرزاده فعال ملی مذهبی که در فعالیت های با لطف الله میثمی همکاری داشت، روز شنبه در منزل مسکونی اش بازداشت شده و تاکنون خبری از وی در دست نیست.

به گزارش کلمه، مهدی فخرزاده از فعالان سابق جنبش دانشجویی که در نشریه چشم انداز ایران و انتشارات صمدیه با لطف الله میثمی همکاری داشت، روز شنبه در منزل مسکونی اش بازداشت شد.

وی پس از بازداشت و جستجوی وسایل شخصی اش در منزل به همراه تیم ماموران عملیات وزارت اطلاعات به دفتر انتشارات صمدیه برده شده و کیس کامپیوتری که با آن فعالیت های کاری اش را انجام می داده نیز ضبط شده است.

مهدی فخر زاده پس از حوادث کوی دانشگاه تهران و  هنگام  عضویت  شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه رجایی و شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت نیز مدتی را در زندان گذرانده بود.


 


کلمه: محمد نوری زاد، کارگردان، نویسنده و جهادگر دفاع مقدس، سومین قسمت از فیلم کوتاه خود با عنوان «شعبون بی‌مخ‌ها» را در اینترنت منتشر کرد. این پنجمین فیلم کوتاه محمد نوریزاد است که از طریق وب سایت وی در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.

قسمت اول این فیلم را در اینجا و قسمت دوم را در اینجا می توانید ببینید، و قسمت سوم را نیز در زیر همین مطلب.

نوری زاد در سومین قسمت از فیلم «شعبون بی‌مخ‌ها» که خطاب به رهبری ساخته شده و به بررسی پدیده گروههای فشار خشونت طلب اختصاص دارد، تصاویری از هیاهوی نمایندگان مجلس در صحن علنی و فریادهای مرگ بر و اعدام خواهی آنها را به نمایش می گذارد و نیز تصاویری از شاهکارهای حیدر حیدر گویان در بر هم زدن سخنرانی سید محمد خاتمی در جماران، حمله به منزل کروبی و علایی و … و رهبری و مسئولان جمهوری اسلامی را در این باره مورد سؤال قرار می دهد.

او در معرفی این فیلم می نویسد: شعبون بی مخ های بسیجی درحقیقت نقش آلودگی ایمانی را در جامعه ی ما بازی می کنند. آنهم آلودگی ایمانی درجمهوری اسلامی ای که دأب دین و خدا و پیغمبر دارد. این موجودات مالیخولیایی، به اسم اسلام، به اسم ولایت، به اسم حزب الله، و به اسم خدا می زنند و تخریب می کنند و بارانی از فحش های زشت را بر سر طرف مقابل خود می بارند. ریسمان اراده ی این جانوران حیات وحش را اگر بگیریم و دنبال کنیم به اتاق کار سرداران قطور و فربه می رسیم. یا حتی به خیابان پاستور. چرا که اگر ما را بر این توحش غلیظ انتقادی بود یک شبه بساطش را برمی چیدیم.

نوری زاد ادامه می دهد: سکوت رهبری در قبال اطوار پلشت شعبون بی مخ های بسیجی نشان دهنده ی رضایت وی از این روند عصر قجری است. من در این قسمت از مجموعه ی شعبون بی مخ ها، به شعبون بی مخ های مجلس نیز پرداخته ام. که یعنی شأن شعبون بی مخی محدود به اوباش و اراذل بسیجی نیست، یک نماینده ی مجلس هم می تواند شعبون بی مخ باشد. یا رییس مجلس نیز می تواند برتنور جهل بی مخ های مجلس و بیرون مجلس بدمد. در این فیلم کوتاه، جناب شهرام ناظری چه نیک می خواند با آن صدای آسمانی اش: جانم ملول گشت ز فرعون و ظلم او/ آن نور و طور و موسیِ عمرانم آرزوست.

 


Your browser does not support the video tag.


برای دریافت این ویدیو اینجا کلیک کنید.
برای دریافت نسخه با کیفیت پایین اینجا کلیک کنید.
همچنین می توانید این ویدیو را از طریق یوتیوب در این آدرس ملاحظه فرمایید.


 


آیت الله دستغیب معتقد است: کسانی که در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد می‌کنند که حقوق ملت را پاس دارند و از قانون اساسی دفاع کنند، در واقع با خدا و مردم عهد می‌بندند و اگر از سوگند خود تخلف کنند، نقض عهد کرده‌اند. در مجلس خبرگان هم همین طور است. نمایندگان مجلس خبرگان سوگند می‌خورند که از ولایت فقیه حمایت کنند. از نظر بنده حمایت از ولایت فقیه وقتی تحقق می‌یابد که رهبری را به خطاها و خلاف شرع‌هایی که در جامعه اتفاق می‌افتد، واقف گردانند.

این مرجع تقلید در ادامه سخنرانی های خود در ماه رمضان با بیان مطالب بالا، افزود: از جمله افرادی که مصداق خائن قرار می‌گیرند، طلاب و عالمانی هستند که امر به معروف و نهی از منکر را رها می‌کنند تا مبادا به وجهه شان لطمه بخورد و مورد بی اعتنایی مردم قرار گیرند. این حفظ خود، خیانت به قرآن و به لباسی است که پوشیده‌اند. خیانت دیگری که بعضی اوقات از افراد مختلف سر می‌زند، گرفتن وام و قرض و پرداخت نکردن آن است،

به گزارش حدیث سرو متن کامل سخنان این مرجع تقلید به شرح زیر است:

تفسیر سوره مائده

فَبِما نَقْضِهِمْ میثاقَهُمْ لَعَنَّاهُمْ وَ جَعَلْنا قُلُوبَهُمْ قاسِیَةً یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ وَ نَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُکِّرُوا بِهِ وَ لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلى‏ خائِنَةٍ مِنْهُمْ إِلاَّ قَلیلاً مِنْهُمْ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اصْفَحْ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ (۱۳)

پس به سزای پیمان شکنی، از رحمت خود دورشان کردیم و دلهایشان را سخت گردانیدیم. کلمات خدا را از جای خود تحریف می‌کنند و بخشی از آنچه به آنها گوشزد شده بود، از یاد بردند. پیوسته به خیانتی از آنان آگاه می‌شوی، مگر تعداد اندکی از آنها (که خیانت نمی‌کنند) پس از آنان درگذر و چشم پوشی کن که خداوند نیکوکاران را دوست می‌دارد.

پس از آنکه خدای تعالی در آیه قبل از میثاق بنی اسرائیل سخن گفت و اینکه اگر نماز به پا دارند و زکات بدهند و به پیامبران پس از موسی ایمان آورند و آنها را یاری کنند و به خدا قرض نیکو دهند، خداوند گناهانشان را می‌آمرزد و در بهشت نیکو مسکنشان می‌دهد، در این آیه درباره نقض عهد بنی اسرائیل و کارهایی که انجام داده‌اند و پیامدهای ناشی از آن سخن می‌گوید.قوم بنی اسرائیل، پس از درگیری‌های شدید با فرعونیان و مشاهده‌ی آیات متعدد حضرت موسی علیه‌السلام علیه قبطیان و در نهایت نجات از چنگ آنان، با معجزه‌ی بزرگ شکافته شدن نیل، آن هم به گونه‌ای که کف رودخانه خشک شد و هیچ اثری از تری باقی نماند و دوازده دالان برای عبور دوازده طایفه شان باز شد و در میان هر دالان حفره‌هایی برای مشاهده یکدیگر به وجود آمد و سپس غرق شدن فرعونیان، تازه چون به ساحل سلامت رسیدند و با قومی بت پرست ملاقات کردند، دوباره هوس بت پرستی برسرشان زد و به موسی گفتند: خدایی به ما معرفی کن که آن را در بغل گیریم؛«وَ جاوَزْنا بِبَنی‏ إِسْرائیلَ الْبَحْرَ فَأَتَوْا عَلى‏ قَوْمٍ یَعْکُفُونَ عَلى‏ أَصْنامٍ لَهُمْ قالُوا یا مُوسَى اجْعَلْ لَنا إِلهاً کَما لَهُمْ آلِهَةٌ قالَ إِنَّکُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ» (اعراف، ۱۳۸)«و بنی اسرائیل را از دریا گذراندیم پس به قومی گذشتند که بت‌های خویش را می‌پرستیدند. گفتند: ای موسی! برای ما هم معبودی مانند معبودان اینان قرار ده. موسی گفت: به راستی شما قومی جهالت پیشه‌اید.»

پس از آن نیز چون حضرت موسی چهل روز از میانشان غائب شد و برای مناجات به کوه طور رفت، به گوساله پرستی روی آوردند. گفتند: چون این مجسمه صدایی شبیه صدای گاو می‌دهد، پس خدا است و از آن جمعیت ششصد هزار نفری، همه به جز صد و بیست هزار نفر، مشرک شدند.حضرت موسی از طرف خداوند به آنها فرمان داد به سوی شام روند و با مردم مشرک آنجا جهاد کنند و در آن سرزمین بمانند. اما بنی اسرائیل گفتند:

«قالُوا یا مُوسى‏ إِنَّا لَنْ نَدْخُلَها أَبَداً ما دامُوا فیها فَاذْهَبْ أَنْتَ وَ رَبُّکَ فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ» (مائده، ۲۴)«گفتند: ای موسی! تا آنان آنجایند، ما هرگز وارد نخواهیم شد. تو و پروردگارت بروید و با آنان بجنگید، ما همین جا نشسته‌ایم… .»پس از موسی نیز لجاجت‌ها و خیانت‌های بسیاری کردند تا جایی که در یک روز هفتاد پیامبر را کشتند و پس از آن بر سر کسب و کار خود رفتند!

در زمان حضرت عیسی، با آنکه او پیامبری از خودشان بود و تورات به صراحت خبر از آمدنش داده بود، از هیچ کارشکنی در امر رسالتش فروگذار نکردند و دست آخر نیز آمدند تا به صلیبش کشند و به خیال خود همین کار را هم کردند اما خداوند با دست اعجاز، پیامبر خود را نجات داد. پس از بعثت پیامبر اسلام و هجرت از مکه، با وجود آنکه قبایل مختلفی از آنان، سال‌ها پیش از آن به مدینه و اطراف مدینه آمده بودند تا به پیامبر خاتم ایمان آورند، جز تعداد اندکی ایمان نیاوردند و نشانه‌های پیامبر اسلام را انکار کردند و علیه او با مشرکان هم دست شدند و خیانت‌های متعددی کردند و تا امروز هم آثار شوم وجود آنان در همه جای دنیا مشاهده می‌شود و حتی آمریکا که خود را ابرقدرت جهان می‌داند، به یهودیان باج می‌دهد.

البته این از قدرت آنها نیست، از مکر و شیطنت آنها است، همان چیزی است که شیطان دارد. آیا شیطان قدرتمند است؟ حیله گری و خباثت آنها به حدّی است که حاضرند همه‌ی دنیا را فدا کنند و خود باقی باشند. اما خدای تعالی برای آنها ذلت را رقم زده و ذلت آنان همین است که همواره آرزوهای دراز خود را به گور می‌برند و در آتش آنچه دارند، می‌سوزند.فَبِما نَقْضِهِمْ میثاقَهُمْ لَعَنَّاهُمْ؛ خداوند به خاطر نقض عهد یهودیان، آنان را لعن کرد. قرآن کریم چند طایفه را به طور مشخص لعن فرموده است از جمله دروغگویان را.«وَ الْخامِسَةُ أَنَّ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَیْهِ إِنْ کانَ مِنَ الْکاذِبینَ» (نور، ۷)«و درباره پنجم گوید: لعنت خدا بر او باد اگر از دروغگویان باشد.»کسی که دروغ، سجیّه‌اش شده و همواره دروغ می‌گوید، ملعون است یعنی از رحمت خدا دور است.

گروه دیگری که مورد لعن قرآن قرار گرفته‌اند، ظالمین هستند. منظور از ظلم، تجاوز به حقوق دیگران است کسی که بدون جهت شرعی به مال یا جان یا ناموس دیگران تجاوز کند، ظالم است. تجاوز به ناموس، شامل تهمت زدن و ناسزا گفتن‌های ناموسی نیز می‌شود و تجاوز به جان، از کتک زدن تا کشتن را در بر می‌گیرد. البته کسی که مرتکب گناهی شود و حدّ شرعی بخورد؛ مثلاً زنا کند و با حکم قاضی جامع الشرایط حدّش بزنند، مورد ظلم قرار نگرفته است. ظلم آن است که بدون جهت شرعی باشد یا منطبق بر قانونی که از شرع گرفته شده، نباشد.کسانی که در مجلس شورای اسلامی سوگند یاد می‌کنند که حقوق ملت را پاس دارند و از قانون اساسی دفاع کنند، در واقع با خدا و مردم عهد می‌بندند و اگر از سوگند خود تخلف کنند، نقض عهد کرده‌اند. در مجلس خبرگان هم همین طور است. نمایندگان مجلس خبرگان سوگند می‌خورند که از ولایت فقیه حمایت کنند. از نظر بنده حمایت از ولایت فقیه وقتی تحقق می‌یابد که رهبری را به خطاها و خلاف شرع‌هایی که در جامعه اتفاق می‌افتد، واقف گردانند. اگر کسی چنین کند، به عهد و قسم خود وفا کرده است و گر نه صرف تعریف و تمجید، حمایت محسوب نمی‌شود. هر چه باشد انسان در محلّ سهو و نسیان است. در اداره‌ی کشوری با هفتاد میلیون جمعیت، گاه مسائلی پیش می‌آید که ناگزیر باید درباره‌ی آنها تذکر داد.

وَ جَعَلْنا قُلُوبَهُمْ قاسِیَةً؛ نقض عهد با خدای تعالی موجب قساوت قلب می‌شود. نتیجه‌ی قساوت قلب، عدم تأثیر موعظه و حرف حق و بلکه جبهه گیری و عصبانیت در مقابل حق است.در مقابل قساوت قلب، شرح صدر قرار دارد. وقتی از پیامبر درباره‌ی معنای شرح صدر پرسیدند، فرمود:«التَّجَافِی عَنْ دَارِ الْغُرُورِ وَ الْإِنَابَةُ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ وَ الِاسْتِعْدَادُ لِلْمَوْتِ قَبْلَ حُلولِ الْفَوْت» (مرآه العقول، ج۲، ص۲۵۰)«اعراض از دنیا و توجه به سرای جاوید آخرت و آمادگی برای مرگ، قبل از آمدن آن.»التَّجَافِی عَنْ دَارِ الْغُرُورِ؛ یعنی خالی شدن دل از محبت دنیا؛ یعنی پول و ثروت هر چقدر زیاد هم شود، انسان را به خود مشغول نکند و مانع انفاق آن نشود. خصوصا روحانیون معزّم اگر واقعاً اهل تقوا باشند، وقتی وجوهات به دستشان می‌رسد، آن را سپرده‌ی بانک نمی‌کنند تا سود رویش بیاید، آن هم سودی که حلال و حرام آن مخلوط است، بعد هم معلوم نیست طلبه‌هایی که از این پول‌ها شهریه می‌گیرند و می‌خورند، چه بر سرشان بیاید!کسی که واقعا باتقوا است یا مسوولیت پذیرش وجوهات را نمی‌پذیرد یا اگر پذیرفت، آن را در جای خود و برای طلاب درس خوان و باتقوا مصرف می‌کند و اگر زیاد آمد برای شیعیان و مومنانی که محتاج وسایل زندگی و خانه‌اند هزینه می‌کند. یقینا امام زمان علیه‌السلام، از اینکه پول‌های ایشان برای دوستانشان هزینه شود، راضی هستند.وَ الْإِنَابَةُ إِلَى دَارِ الْخُلُودِ؛ انابه یعنی روی آوردن و نزدیک شدن به عالم آخرت. در نتیجه وقتی حضرت عزرائیل می‌آید، با او دشمنی نمی‌کند و از ملاقاتش غضبناک نمی‌شود. بلکه از دیدنش خوشحال هم می‌شود. هر کس با ملک مقرّب پروردگار (جناب عزرائیل) دشمن باشد، دشمن خدا است.

بسیار مهم است که انسان مشتاق لقای پروردگار باشد؛ مُشتاقَهً الی فَرحَهِ لِقائک. حضرت آیت الله العظمی نجابت رحمه‌الله می‌فرمود: وقتی آیت الله سید جمال گلپایگانی به جوار رحمت حق شتافت، یکی از دوستانش –که دوست آیت الله العظمی نجابت بود –خوابش را دید که به او گفته بود: واقعاً راحت شدم و از این راحتی، در پوست خود نمی‌گنجم. آیت الله سید جمال گلپایگانی به شهادت آیت الله العظمی نجابت، هم سالک بود و هم سائر بود و هم استاد.

کسی که شرح صدر ندارد، قسی القلب می‌شود و نشانه‌ی بارز آن این است که مرگ را دور می‌بیند. عمرش از نیمه گذشته اما تازه هوای جوانی در سر دارد و در پی گرفتن زن دیگر و تجدید اسباب راحتی است.

قساوت قلب؛ یعنی چسبیدن به دنیا و مادیات و دل بستن و عشق ورزیدن به مال و جمال و مقام، و گردن زدن هر کس که مانع او در راه رسیدن به معشوقانش شود. این تهدیدی است از جانب قرآن که هر کس نقض عهد کند، قسی القلب می‌شود و هیچ بعید نیست که سرانجام کارش به اینجا منتهی شود.دوستی می‌گفت: شما که راجع به خلفای بنی امیه و بنی عباس سخن می‌گویید، بعضی گمان می‌کنند شاید آنها را با حاکمیت امروز جمهوری اسلامی مقایسه می‌کنید. بنده گفتم: اینچنین نیست و بنده چنین منظوری نداشتم، اما این خطرات وجود دارد و اشخاص و گروه‌ها و حاکمان جمهوری اسلامی باید به شدت مواظب باشند. به هر حال قدرت، دامگاه خطرناکی برای همه افراد است و رهایی از آن آسان نیست، مگر آنکه دائم به خدا پناه برند. باید نصیحت خیرخواهان را بشنوند و در آن بیندیشند. سخنان بنده هم هشداری است برای حاکمیت تا در دام خطرات بزرگ تر نیفتند.

یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ؛ هر کس عهد خدا را نقض کند، جه از بنی اسرائیل باشد و چه از علمای اسلام، کارش به جایی می‌کشد که به تحریف کتاب خدا می‌پردازد. یهودیان تورات موسی را به طور کلی فراموش کردند و کتاب جدیدی به نام تورات نوشتند و در میان مردم منتشر ساختند؛«فَوَیْلٌ لِلَّذینَ یَکْتُبُونَ الْکِتابَ بِأَیْدیهِمْ ثُمَّ یَقُولُونَ هذا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ» (بقره، ۷۹)«پس وای بر کسانی که کتاب را با دست خود می‌نویسند و می‌گویند: این از جانب خدا است.»

عده‌ای از آنها نیز نشانه‌های پیامبر خاتم را از کتاب خود حذف کردند. بعضی نیز معنا را تحریف می‌کردند؛ یعنی نشانه‌ها بود اما می‌گفتند: این نشانه‌ها متعلق به این پیامبر نیست و آن رسول هنوز نیامده است. مسیحیان نیز انجیل را تحریف کردند. اما علمای اسلام چون نتوانستند ظواهر قرآن را تغییر دهند، به تحریف معانی آن پرداختند؛ یعنی پس از آنکه آیه‌ی «ابلاغ» نازل شد و پیامبر به صراحت فرمود: «مَن کُنتُ مَولاه فَهذا عَلیٌّ مَولاه» گفتند: معنای مولا، دوست است نه سرپرست یا مثلا وقتی خدای تعالی فرمود:«إِنَّما یُریدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً» (احزاب، ۳۳)«جز این نیست که خدا اراده فرموده هرگونه پلیدی و آلایشی را از شما اهل بیت بزداید و شما را به شایستگی پاک گرداند.»

گفتند: این قسمت آیه، مانند قسمت ماقبل خود، درباره زنان پیامبر نازل شده است، در حالی که هر کس مختصر آشنایی با صرف و نحو عربی داشته باشد می‌فهمد که ضمایر قسمت اول آیه، جمع مونث و ضمایر این قسمت، جمع مذکر است و اصولاً چرا باید زنان را با ضمیر جمع بیاورد؟ علاوه بر آنکه در میان زنان پیامبر، عایشه هم بود که بر مولا علی علیه‌السلام که خلیفه‌ی وقت بود، خروج کرد و هیچ شکی در این باره نیست.

نظیر این آیات که مخصوصا راجع به مولا علی علیه‌السلام بود و علمای اسلام آن را تحریف یا کتمان کردند بسیار زیاد است و از جمله کسانی که خدای تعالی در قرآن کریم آنها را لعن فرموده، همین افرادند؛

«إِنَّ الَّذینَ یَکْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَیِّناتِ وَ الْهُدى‏ مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتابِ أُولئِکَ یَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَ یَلْعَنُهُمُ اللاَّعِنُون» (بقره، ۱۵۹«کسانی که دلایل روشن و هدایتی را که فرو فرستادیم و در کتاب برای مردم بیان نمودیم، کتمان کنند، خدا لعنتشان می‌ند و لعنت کنندگان نیز لعنتشان می‌کنند.»

اما خدای تعالی قرآن کریم را به گونه‌ای قرار داده است که هر کس بخواهد در آن دست بَرَد و معانی آیات آن را تحریف کند، مورد اعتراض همه‌ی مسلمانان قرار می‌گیرد. در واقع خداوند بعد از وجود مقدس حضرت بقیه الله الأعظم، تمامی مسلمانان را حافظ و نگهبان قرآن قرار داده است، علی الخصوص علمای ربّانی را که بر تقوای خویش مراقبند و آیات الاهی و سنت پیامبر را به هر بها، حفظ می‌کنند.

نَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُکِّرُوا بِهِ؛ علمایی که در خدمت دستگاه اموی و عباسی بودند، آیات قرآن را به نفع اربابان خود تفسیر و تأویل می‌کردند. در زمان شاه هم بعضی عالم نماها برای خوشایند دستگاه شاهنشاهی، آیاتی را به شاه نسبت می‌دادند. این رفتارها موجب می‌شد نصیب و حظّی که باید از قرآن ببرند، فراموش کنند.

وَ لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلى‏ خائِنَةٍ مِنْهُمْ؛ خدای تعالی به پیامبر خویش خاطرنشان می‌کند که خیانت این یهودیان کار دیروز و امروزشان نیست. آنها پیوسته در حال توطئه چینی و خیانت کاری هستند و تا قیام مهدی(علیه‌السلام) چنین خواهد بود.

به راستی این جحودان –الا اندکی از آنها –هیچ چیز جز پول و قدرت را نمی‌شناسند و خدایی جز زر ندارند. امروزه یکی از بزرگ ترین زرّاد خانه‌های اتمی دنیا در اختیار رژیم صهیونیستی است و هیچ باکی ندارند که در راه رسیدن به مقاصد شوم خود تمام دنیا را خراب کند اما در عین حال ذلیلند و خداوند بدبختی و ذلت را نصیبشان فرموده است:

«وَ باؤُ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَ ضُرِبَتْ عَلَیْهِمُ الْمَسْکَنَة» (آل عمران، ۱۱۲)«پیوسته به خشم خدا گرفتارند و مهر بیچارگی و ذلت بر آنان زده شده است.»همواره دچار وحشتند و خداوند از راه های مختلف بر وحشت و اضطرابشان می‌افزاید.

إِلاَّ قَلیلاً مِنْهُمْ؛ در میان یهودیان –و همچنین مسیحیان –افراد منصفی هم وجود دارند که مانند سایر هم کیشان خود نیستند.فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اصْفَحْ؛ خداوند به پیامبر خود می‌فرماید: از آنها درگذر و از خطاهایشان چشم پوشی کن. به طور قطع این کار احسانی است از جانب رسول اکرم بر آنها و خداوند محسنین را دوست می‌دارد؛ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنینَ

مصادیق خیانت کاران

از جمله افرادی که مصداق خائن قرار می‌گیرند، طلاب و عالمانی هستند که امر به معروف و نهی از منکر را رها می‌کنند تا مبادا به وجهه شان لطمه بخورد و مورد بی اعتنایی مردم قرار گیرند. این حفظ خود، خیانت به قرآن و به لباسی است که پوشیده‌اند. خیانت دیگری که بعضی اوقات از افراد مختلف سر می‌زند، گرفتن وام و قرض و پرداخت نکردن آن است، آن هم با وجود تمکّن بازپرداخت آن.عمل دیگری که مصداق خیانت است، نگاه شهوی به زنان مومن و عفیف یا لمس کردن آنها به حرام است. همچنین زنانی که خود را در معرض نامحرم قرار می‌دهند، به خود و شوهرانشان خیانت می‌کنند.بزرگان جامعه هم اگر حقوق مردم را پایمال کنند، در حقّ آنان خیانت کرده‌اند. کسی هم که به احکام اسلام بی اعتنایی می‌کند و نماز نمی‌خواند و روزه نمی‌گیرد، به خود خیانت کرده است.


 


در ادامه سیر صعودی قیمت دلار، امروز دلار به ۲۰۲۰ تومان رسید و رکود تازه ای را در تابستان برای خود ثبت کرد.

این در حالی است که رییس بانک مرکزی از سیاست های ارزی جدید سخن گفته بود و اسدلله عسکر اولادی از شش نرخی بودن ارز و تحریم های جدید محدودیت های بیشتری برای خرید و فروش نفت و کالاهای ایران فراهم می کند.

در حال حاضر بعلت محدودیت های اعمال شده بر بانک های ایران امکان خروج و انتقال ارز ممکن نیست و حتی خریداران کالاهای نفتی نیز نتوانسته اند تعهدات خود را عملی کنند.

امروز قیمت سکه تمام طرح قدیم در بازار ۷۴۸ هزار تومان و طرح جدید ۷۴۵ هزار تومان و نیم سکه ۳۷۳ هزار تومان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قیمت ربع سکه ۱۸۸ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۷۵ هزار و ۹۰۰ تومان است و سکه‌های یک گرمی ۱۱۲ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت داخلی طلا در حالی است که قیمت هر انس طلا امروز در بازار‌های جهانی ۱۶۰۲ دلار است.

همچنین هر دلار ۲۰۲۰ تومان، یورو ۲۴۷۵ تومان و پوند ۳۱۵۰ تومان خرید و فروش می‌شود.

روز گذشته، قیمت سکه تمام طرح قدیم در بازار ۷۴۵ هزار تومان و طرح جدید ۷۴۲ هزار تومان و نیم سکه ۳۷۰ هزار تومان، قیمت ربع سکه ۱۸۷ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۷۵ هزار و ۷۰۰ تومان و سکه‌های یک گرمی ۱۱۲ هزار تومان به فروش رسید.

همچنین هر دلار ۱۹۹۸ تومان، یورو ۲۴۶۰ تومان و پوند ۳۱۳۰ تومان خرید و فروش شد.


 


مهران فرجی، روزنامه نگار دربند، پس از گذراندن دوران محکومیتش امروز از بند ۳۵۰ زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کلمه، مهران فرجی، روزنامه نگار حوزه اجتماعی از سوی قاضی مقیسه رییس شعله ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده  بود که این حکم در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر به شش ماه حبس تعزیری و شش ماه تعلیقی تبدیل و نهایتا پس از گذراندن ۶ ماه زندان، وی صبح امروز آزاد شد.

فرجی که سابقه فعالیت در خبرگزاری های ایسنا و ایلنا و روزنامه های کارگزاران، فرهنگ آشتی، اعتمادملی و شرق را دارد در آذر سال ۸۹ از سوی ماموران وزارات اطلاعات در خانه پدری اش در قزوین بازداشت شد. او دو ماه در انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین بود و سپس با قرار وثیغه صد میلیون تومانی آزاد شد.

این زندانی آزاد شده که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ستاد تبلیعاتی مهدی کروبی فعالیت می کرد، در دوران حبس خود از آرتروز شدید گردن رنج می برد.


 


ابوالفضل قدیانی، زندانی سیاسی که از روز دوشنبه در اعتراض به رفتار غیرانسانی مسئولان زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، به دلیل قلب درد و به هم خوردن حال وی به بیمارستان اعزام شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، ابوالفضل قدیانی، مبارز دوران ستمشاهی و زندانی سیاسی در بند ۳۵۰ زندان اوین که از روز دوشنبه در اعتراض به رفتار غیرانسانی مسئولان زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، ساعت ٣صبح به دلیل قلب درد و به هم خوردن حال وی به بیمارستان طالقانی اعزام شد.

این عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در حالی به بیمارستان طالقانی منتقل شد که خانواده ی وی خواستار بستری شدن وی در بیمارستان پارس بودند که با مخالفت روبرو شد.

چند روز پیش کلمه گزارش داده بود که ابوالفضل قدیانی عضو ارشد و دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که با ضرب و شتم ماموران زندان اوین و با پای برهنه با غل و زنجیر به بیمارستان پارس تهران منتقل شده بود در اعتراض به این رفتار غیرانسانی دست به اعتصاب غذا زده است.

بر اساس این گزارش، دستور ضرب و شتم توسط علی اشرف رشیدی، رئیس سابق زندان دیزل آباد کرمانشاه و رئیس جدید زندان اوین صادر و توسط سروان رفیعی فرمانده یگان انتظامات زندان اوین و پاسیار محمد عطاری و با همراهی ۱۴ پاسیار مامور انتقال، به اجرا درآمد و پس از آن، این زندانی سیاسی که از رفتن با غل و زنجیر به بیمارستان امتناع کرده بود، با پای برهنه و لباس های آشفته به بیمارستان منتقل شد.


 


عبدالرحیم سلیمانی اردستانی

بشریت در طول تاریخ خود دستاوردهای مثبت فراوانی داشته و به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته است. این پیشرفت و حرکت رو به جلو مورد تایید دین نیز بوده و برای مثال متکلمان مسلمان آمدن شرایع جدید تا شریعت خاتم را با تکامل عقلانی بشریت مرتبط می کرده اند. این پیشرفت ها در همه زمینه ها بوده و از صنعت و کشاورزی گرفته تا فرهنگ و ادب و آداب و رسوم را در بر می گرفته است. در این میان نقش انبیای الهی را در این پیشرفت ها، به ویژه در امور معنوی و اخلاقی نباید نادیده گرفت. به هر حال بشریت همیشه میراث خوار پیشینیان خود بوده و از دستاورد های آنان بی نیاز نبوده است. حکومتی و نظامی که بخواهد این دستاوردها را نادیده بگیرد و گرد خود دیواری بکشد و خود به ایجاد بنایی از پایه اقدام کند در واقع یک گنجینه گرانبها و یک میراث ارزشمند را از دست داده و زیان جبران ناپذیری به کشور و ملت خود وارد کرده است. امام علی(ع) در عهدنامه مالک اشتر به بعدی از این قضیه اشاره می فرماید:

«ای مالک … سنت و روش نیکویی را که بزرگان این امت به آن عمل کرده و سبب الفت میان مردم گشته و امور مردم بر پایه آن سامان یافته، بر هم مزن و نقض نکن. روشی و سنتی را پدید میاور که حتی به یکی از این سنت ها و روش های نیکوی گذشته آسیب برساند، که پاداش آن برای کسی است که آن سنت های نیکو را بنیان گذارده و گناه آن بر تو باشد که آن را شکسته ای» (نهج البلاغه، نامه۵۳، ش۳۷).

اینکه فردی که در پست و مقامی حکومتی قرار می گیرد بخواهد تمام دستاوردهای پیشینیان همان جامعه یا جوامع دیگر یا کل بشریت را نادیده بگیرد و بخواهد همه چیز را از نو بنا کند و هر نهادی را که دیگران پس از تجربه های فراوان و اندیشه ها و مشورت های زیاد تاسیس کرده اند یا اصلی که بنا گذاشته اند یا رسمی که بنیان نهاده اند یا … نادیده بگیرد و همه را ویران کند و در نتیجه همه ساختار جامعه را از نو بسازد، نشان دهنده جهل شدید و بلکه بیماری وحشتناک است. بشریت برای تجربه ها و یافته های خود هزینه های سنگینی داده و آزمون و خطاهای زیادی کرده، تا از عصر حجر به دوران مدرن رسیده است. نادیده گرفتن این میراث گرانسنگ به معنای باز گرداندن جامعه به عصر حجر یا نوسنگی است و هیچ انسان عاقلی چنین کاری را انجام نمی دهد.

دین مبین اسلام در منطقه حجاز و در میان مردمی ظهور کرد که از تمدن و فرهنگ، کم تر برخوردار بودند. اما با اینکه دین اسلام در واقع یک انقلاب فرهنگی عمیق و زیربنایی به وجود آورد، اما منطقش نفی و رد همه چیز نبود، بلکه هر آنچه را که مثبت و مفید یافت نه تنها رد نکرد بلکه بر آن تاکید کرد که نمونه آن جنگ در ماههای حرام است. حال چقدر فاصله است بین منطق اسلام که دستاوردهای مثبت عرب جاهلی را می گیرد و تایید می کند، با منطق صاحب منصبانی که وقتی سر کار می آیند دستاوردهای سی ساله همان جامعه و نظام و قبل از آن را نادیده می گیرند و هر بنای مثبتی که پیشینیان گذاشته اند ویران می کنند و پس از تحمیل هزینه سنگین به مردم و کشور مجبور به بازگشت به همان روش ها می شوند و همگان درستی آن روش ها را در می یابند.

گرفتن روش ها و یافته های ارزشمند و ارج نهادن به آنها محدود به جامعه و مملکت فرد حاکم و یا همدینان و هم مذهبان او نیست. اگر عرب جاهلی مشرک روش ها و بینش های مثبتی داشته است که بتواند مورد تایید و استفاده جامعه اسلامی قرار گیرد، قطعا در جوامع دیگر و در میان فرهنگ و تمدنها و ادیان دیگر امور ارزشمندی وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد و عقل سلیم و حکمت، رد و ترک آنها را اجازه نمی دهد.

حکمت راه و روش درست زندگی است و حکیم کسی است که در پی یافتن این راه و روش درست و به کار بستن آنهاست. امام علی(ع) می فرماید: «حکمت گلزار خردمند است و گردشگاه فرزانگان» (غررالحکم، ح۱۹۹۲). پی جویی و گوش دادن به این راه و روش درست چنان مهم است که پیامبر خدا(ص) می فرماید: «برای مومن شنیدن یک سخن حکیمانه بهتر از یک سال عبادت است» (بحار الانوار، ج۷۷، ص۱۷۲).

اما این راه و روش درست زندگی یا حکمت را از کجا باید گرفت و آیا حد و مرزی در این رابطه وجود دارد؟ امام علی(ع) پاسخ می دهد: «حکمت گمشده مومن است، پس آن را گرچه نزد مشرک باشد پی جویی کنید، چرا که شما بدان سزاوارتر و شایسته ترید» (امالی الطوسی، ص۶۲۵) و می فرماید: «حکمت گمشده مومن است، پس آن را حتی از منافق فرا گیرید» (نهج البلاغه، حکمت ۸۰).

همچنین پیامبر خدا(ص) به آن پاسخ می دهد: «حکمت گمشده مومن است و آن را از هر کس بشنود می گیرد و اهمیت نمی دهد که از کجا آمده است» (سنن ابن ماجه، ج۲، ح۱۳۹۵، به نقل از مجیدی خوانساری، نهج الفصاحه، ص۱۸۵).

پیامبر اسلام درباره فراگیری علم و دانش می فرماید: «دانش را فرا گیرید، گرچه در چین باشد؛ زیرا طلب دانش بر هر مسلمانی واجب است» (کنز العمال، ح۲۸۶۹۷). امام صادق(ع) اهمیت فراگیری علم را با تاکیدی عجیب بیان می فرماید: «اگر مردم می دانستند که علم چه فوائدی دارد، هر آینه در جست و جوی آن بر می آمدند، گرچه در راه آن خون بریزند و در ژرفای دریاها فرو روند» (عوالی اللئالی، ج۴، ص۶۱، به نقل از گزیده میزان الحکمه، ص۵۴۹).

این تاکید بر فراگیری علم و دانش و استفاده از یافته های دیگران بود که باعث شد جامعه اسلامی در سده های نخست در مکانی که از تمدن و فرهنگ کمتر خبر بود، تمدنی را پایه گذاری کند که در آن زمان نمونه نداشت. حرکت تمدنی و فرهنگی اسلام از زمان ظهور آن آغاز و به مدت حدود پنج قرن سیر تکاملی خود را ادامه داد تا به نقطه اوج خود رسید. این رشد و شکوفایی به خاطر هاضمه قوی این دین جدید بود که میتوانست اجازه دهد که دانش ها و بینش ها را در هر کجا که باشد و در دست هر کس که باشد بگیرند و از آن استفاده کنند و آن را پرورش دهند. اما چقدر از این منطق فاصله دارند کسانی که سخن از این به میان می آورند که باید دیواری گرد جامعه اسلامی کشید و جلوی ورود علوم انسانی را گرفت! چه میزان از سخن پیامبر و علی فاصله دارند کسانی که از ورود علم و دانش به جامعه اسلامی وحشت دارند و آن را مضر به حال جامعه می انگارند. طبق منطق پیامبر و علی رشد و شکوفایی جامعه در این است که نه تنها مرزهای خود را به روی حکمت ها و دانش های دیگران بگشاییم، بلکه خود به استقبال آن رویم و آن را از چنگال مشرکان و منافقان برباییم و حتی تا چین برای وارد کردن آن راه بپیماییم. کسی که از علم و دانش می ترسد قطعا شناخت درستی از اسلام ندارد. چنین کسانی همان را تجربه می کنند که ارباب کلیسا در سده های چهارم و پنجم میلادی تجربه کردند و با بیان اینکه علم و دانش مفید تنها در کتاب مقدس است و از طریق کلیسا به دست می آید، هر نشانه ای از دانش و بینش را از بین بردند. این سیاست و روش پنج قرن سده های تاریک را به وجود آورد که باعث خاموشی علم و خرد گردید.

به هر حال امام علی(ع) به مالک اشتر دستور می دهد که سنت ها و روشهای ارزشمند پیشینیان را نادیده نگیرد و نقض نکند و روش هایی نسنجیده که به سنت ها و روش های ارزشمند پیشین لطمه می زند بنا ننهد. آن حضرت این عمل را گناهی نابخشودنی به حساب می آورد.


 


کلمه – گروه بین الملل: دو ماه پس از آغاز درگیری های فرقه ای در برمه، سازمان دیده بان حقوق بشر روز چهارشنبه ۱۱ مرداد طی گزارشی از بروز خشونت های مرگبار فرقه ای در ماه ژوئن پرده برداشت.

سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید نیروهای امنیتی برمه در پی خشونت فرقه ای مرگبار در در این کشور مرتکب قتل، تجاوز جنسی و دستگیری های جمعی علیه مسلمانان روهینگیا در غرب کشور شده اند.

به گزارش کلمه، در حالی که در گزارش های پیشین سازمان ملل عمق این کشتار و خشونت شدید گزارش نشده بود، رسانه های دولتی در ایران نیز با انتشار عکس ها و گزارش های دروغین اذهان مردم و رسانه ها را منحرف کردند و همین امر باعث انتشار خبر های ضد و نقیضی در مورد مسلمانان برمه ای شد.

مطالب پیشین کلمه در این باره:
تراژدی مسلمانان برمه‌ای؛ مردمان بی‌وطن
دفاع آنگ سان سوچی از حقوق اقلیت‌های دینی و قومی برمه
پیشنهاد ارگان انصار حزب الله: مداخله نظامی ایران در برمه!
انتقاد نوام چامسکی از سکوت نهادهای بین المللی در قبال کشتار برمه
بزرگنمایی و آمار متناقض از کشته‌شدگان برمه در رسانه‌های حکومتی
قدردانی تاجزاده از حمایت آنگ سان سوچی از حقوق اقلیت‌ها

انسان کشی و مسلمان کشی در برمه؛ یادداشتی از عمادالدین باقی
تحریک افکار عمومی با آمار و عکس‌های جعلی از مسلمانان برمه

اکنون دیده‌بان حقوق بشر، دولت میانمار را برای کشتار اقلیت مسلمان روهینگا در جریان موج اخیر خشونت‌های فرقه‌ای در این کشور، محکوم کرده است.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین در گزارش خود گفت که دولت، دسترسی سازمان‌های بشردوست به جامعه روهینگا را محدود کرده است و این اقدام بیش از ۱۰۰ هزار تن از افراد بی‌خانمان را که نیاز مبرم به غذا، سرپناه و مراقبت پزشکی دارند، بر جا گذاشته است.

این گزارش افزود که اقدامات خشونت‌آمیز علیه مسلمانان روهینگا نشان می‌دهد با وجود قول دولت برای پایان دادن به تبعیضات قومی، آزار و اذیت و تبعیض همچنان ادامه دارد. در این گزارش ۵۶ صفحه‌ای آمده است که نیروهای دولتی با گلوله‌های واقعی (جنگی) به روی روهینگایی‌ها آتش گشودند.

یک شاهد عینی به دیده‌بان حقوق بشر گفته است: هنگامی که مردم تلاش می‌کردند تا آتش را که بودائیان برافروختند خاموش کنند، شبه‌نظامیان مردم را با چوب‌های بزرگ مورد ضرب و شتم قرار دادند.

سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش اخیر خود اعلام کرده است در حالی که تنش های دیرینه بین بودایی ها و مسلمانان روهینگیا به خشونت کشیده شد، نیروهای برمه مداخله نکردند، اما به گفته معاون بخش آسیایی دیده بان حقوق بشر، زمانی که زد وخورد ها را مهار کردند، به خشونت و دستگیری های انبوه علیه روهینگیا دست زدند.

بر اساس این گزارش، در اثر این خشونت ها بیش از صد هزار نفر آواره شده اند. اما آمار دقیقی از تعداد کشته شدگان این حوادث در دست نیست در گزارش قبلی سازمان ملل به ۸۰ کشته اشاره شده بود، در برخی گزارش های دیگر هم تعداد کشته شدگان ۱۶۰ تا ۱۷۰ نفر و در مواردی حتی ارقامی تا ۶۸۰ نفر هم اعلام شده است.

فیل رابرتسون، معاون دیده‌بان حقوق بشر در امور آسیا گفت: به نظر می‌رسد جامعه بین‌المللی، با امضای قراردادهای تجاری جدید و برداشتن تحریم‌ها و با روایتی رومانتیک درباره تغییرات گسترده در برمه، چشمان خود را بسته‌اند.

دیده بان حقوق بشر همچنین از میانمار خواست تا به نقض حقوق بشر از سوی نیروهای خود پایان دهد، دسترسی سازمان‌های بشردوست را تضمین کند و به ناظران مستقل بین‌المللی اجازه دهد از مناطق آسیب دیده بازدید کنند و موارد نقض حقوق بشر را مورد بررسی قرار دهند.

دولت برمه، که تاریخی طولانی از خشونت علیه اقلیت های قومی دارد، بدرفتاری نیروهای امنیتی با اعضای روهینگیا را تکذیب کرده است و می گوید آنها حداکثر خویشتن داری را در برخورد با مناقشه به کار برده اند.

دیده بان حقوق بشر در گزارش خود می گوید اجرای یک سلسله اصلاحات سیاسی و اقتصادی در ماه های اخیر، موجب شده است جامعه بین المللی رویدادهای دیگر در کشور را نادیده بگیرد.

دولت برمه حاضر نیست حدود ۸۰۰ هزار روهینگیا را یک گروه قومی بشناسد و بسیاری از بودائی ها آنها را مهاجران غیر قانونی از بنگلادش تلقی می کنند.


 


کلمه – زهرا امیری *

بیست سال پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی ابرقدرت اتحاد جماهیر شوروی، نشانه های بسیاری در سیاست های اخیر روسیه وجود دارند که نشان دهنده آن است که ولادیمیر پوتین در رویای بازسازی قدرت داخلی و نفوذ بین المللی اتحاد جماهیر شوروی سابق است.

به جرات می توان گفت که هیچ یک از قدرت های بزرگ دنیا تا کنون به اندازه روسیه به ایران و ایرانیان آسیب نرسانده است. دویست سال پیش بی خبری سیاست مداران ایرانی و رجال دربار فتحلی شاه قاجار از امور بین المللی و منافع غرب در منطقه خلیج فارس باعث شد انگلستان برای رسیدن به اهداف خود اختلافاتی را میان ایران و روسیه ایجاد کند و در این میان روسیه نیز با همکاری عوامل انگلیس در ایران در جریان قراردادهای گستان و ترکمانچای بخش های عمده ای از خاک ایران را تصرف کرد و غرامت های سنگینی از ایران گرفت. دربار شاه نیز به خاطر بی خبری از اوضاع اروپا توانایی درک دلایل این اتفاقات را نداشتند و به راحتی تبدیل به مهره ای برای پیشبرد اهداف آنها می شدند.

اکنون نیز در حالی که روسیه سال هاست که تکمیل نیروگاه بوشهر را به تعویق انداخته، تنها با حمایت ظاهری و کلامی از ایران به دنبال پیشبرد اهداف خویش است و سران حاکمیت فعلی نیز بدون توجه به عواقب موضع گیری های خود، در مسیر سیاست های قدرت طلبانه روسیه حرکت می کنند و با حمایت از بشار اسد و حفظ جبهه روسیه که منافع استراتژیک زیادی در سوریه دارد، زمینه را برای تبلیغات منفی علیه ایران در برابر چشم جهانیان و نهادهای بین المللی به عنوان حامی تروریسم فراهم می سازند.

اخیرا روسیه تلاش زیادی برای تبدیل شدن به یک قدرت نظامی پیشرو در منطقه کرده است. این موضوعی است که رئیس جمهور روسیه در سخنان خود علنا به آن اشاره می کند.

چند روز پیش، ولادیمیر پوتین در مراسم آغاز ساخت یک زیردریایی موسوم به پرنس ولادیمیر در مورد این مساله تاکید کرد که نیروی دریایی این کشور باید از منابع تولید انرژی در منطقه نفت‌خیز شمالگان حفاظت کند. این زیردریایی که جزو زیردریایی‌های کلاس بوری است، برای حمل جدیدترین و قدرتمندترین موشک‌های اتمی قاره‌پیما طراحی شده و در حال ساخت است.

رئیس جمهوری روسیه در نشستی با حضور فرماندهان نیروی دریایی و مقام‌های دولتی در کارخانه کشتی سازی سوماش در شمال روسیه گفت: معتقدیم که روسیه باید جایگاه خود را به عنوان یکی از قدرت‌های دریایی جهان به اثبات برساند. در ابتدای امر ما در مورد توسعه بخش نیروی دریایی خود با قابلیت و ظرفیت‌های اتمی و استراتژیک و نقش این نیرو در برقراری توازن اتمی صحبت می‌کنیم.

بر اساس گزارش ها و اظهارات ناظران سیاسی، پوتین به دنبال ساخت زیردریایی‌ها و موشک‌هایی است که توان حمل کلاهک‌های هسته‌ای را برای نیروی دریایی این کشور دارند.

هفته پیش نیز خبری مبنی بر تصمیم روسیه برای احداث پایگاه‌ دریایی در کوبا، ویتنام و جزایر سیشل منتشر شد. دریادار ویکتور چیرکوف، سرفرمانده نیروی دریایی روسیه، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری ریانوستی روسیه اعلام کرده بود که در این باره گفت‌و‌گوهایی با مقامات این سه کشور انجام شده است.

روسیه در حال حاضر دارای پایگاهی در کریمه در اوکراین و یک پایگاه در شهر طرطوس سوریه است، که از سال ۱۹۷۱ در این شهر قرار دارد. این کشور در دوران اتحاد جماهیر شوروی دو پایگاه دریایی دیگر در کوبا و ویتنام داشت.

ولادیمیر پوتین در دوران اولیه ریاست جمهوری خود دو پایگاه کوبا و ویتنام را به دلایل استراتژیک تعطیل کرد. اکنون قرار است این پایگاه ها دوباره آغاز به کار کنند. بسیاری از تحلیل گران فعالیت دوباره پایگاه دریایی در ویتنام را نوعی رقابت با فعالیت های گسترده چین در آبهای جنوبی این کشور ارزیابی می کنند.

ویتنام نیز که به دنبال جلب حمایت شرکای استراتژیک و قدیمی خود است این توافقنامه را با روسیه امضا کرده است. به این ترتیب روسیه به دنبال بازگشت به آب های ویتنام است.

حمایت از بشار اسد و ایستادگی روسیه در برای شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامه بر علیه سوریه نشانه دیگری است از تلاش روسیه برای قدرت نمایی در عرصه بین الملل.

*          *          *

اگر چه روسیه بر وزن سوریه است و حتی گاهی گوینده های خبر، این دو را با هم اشتباه می کنند! اما یقینا برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور قدرت طلب روسیه که از هیچ ابزاری برای سرکوب مخالفان داخلی خود چشم پوشی نمی کند، سوریه و مسلمانان این کشور اهمیتی ندارد و دلیل حمایت های بی دریغ وی از سوریه، منافع مادی و استراتژیک منطقه ای است و نه مظلومیت مردم سوریه.

شاید این روزها بشار اسد گمان کند که تا به حال دوستی بهتر از ولادیمیر پوتین نداشته است اما نگاهی گذرا نشان دهنده منافع گسترده روسیه در این کشور است. به خصوص عمر تجارت اسلحه میان روسیه و سوریه که به نیم قرن پیش باز می گردد به دهه ۱۹۵۰ میلادی.

در آن زمان، اتحاد جماهیر شوروی برای قدرت نمایی در مقابل آمریکا در جنگ سرد از حافظ اسد حمایت گسترده ای به عمل آورد و در این میان میلیاردها دلار سود به جیب زد. گفته می شود سوریه از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۹۰ حدود ۳۴ میلیارد دلار صرف خرید سلاح و استخدام مربیان جنگی روسی کرده است.

فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی نیز هیچ آسیبی به روابط اقتصادی میان این دو کشور وارد نکرد. به طوری که تحت نظارت پوتین، صادرات سلاح های روسی برای رژیم اسد نه تنها کاهش نیافت بلکه بیشتر نیز شد. بر اساس آمار موسسه بین المللی و تحقیقاتی (اس آی پی آر آی) در استکهلم واردات اسلحه سوریه بین سال های ۲۰۰۷ تا ۱۰۱۲ پنج برابر بیشتر شده است و مسکو منبع ۷۸ درصد این سلاح ها بوده است.

گفته می شود رامی مخلوف که از اقوام نزدیک بشار اسد است، تجارت اسلحه در سوریه را در دست دارد.

بر اساس تحقیقات و گزارش های مختلف، تسلیحات روسی مورد استفاده رژیم سوریه در مقابله با مخالفان و سرکوب اعتراضات داخلی به این شرح است:

هلی‌کوپترهای جنگی: هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، اخیرا مسکو را به ارسال هلی کوپتر های جنگی به سوریه برای سرکوب مخالفان متهم کرد. اگرچه مقامات روسی این اتهامات را رد کردند اما تصاویر متعددی که از جنگ داخلی سوریه منتشر شده وجود گسترده آخرین هلی‌کوپترهای ساخت روسیه را تایید می کند. در فیلم های منتشر شده از سوریه، هلی کوپتر جنگی با قدرت شلیک گلوله توپ مدل اس۵ به وفور مشاهده شده است.

هلی کوپتر های جنگی

خمپاره: حملات ارتش سوریه غالبا از طریق بمباران مناطق شهری بوده است. حمله گسترده به مناطقی که در دست مخالفان است و ویرانی تمام منطقه، از استراتژی های جنگی بشار اسد به شمار می آید. یکی از سلاح هایی که به گسترده در شهر حمص مورد استفاده قرار گرفت، خمپاره ۲۴۰ میلی متری ساخت روسیه بود که یکی از سنگین ترین خمپاره های جهان به شمار می آید که حاوی ۲۸۰ پوند ماده منفجره است و بیش از شش مایل برد دارد.

خمپاره

تانک: بر اساس گزارش سال ۲۰۱۱ موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، ارتش سوریه دارای ۴۹۵۰ تانک سنگین و ۴۰۰۰ تانک سبک و زره پوش است. یکی از اصلی ترین تانک هایی که سوریه در درگیری های خیابانی استفاده می کند تانک مدل (تی ۷۲) ساخت روسیه است. تانک هایی که در تصاویر منتشر شده از خیابان های حومه دمشق در دوما مورد استفاده قرار گرفت. گفتنی است روسیه قراردادی جدیدی نیز برای تحویل این نوع تانک در آینده به سوریه در دست دارد.

تانک

مین های زمینی: بر اساس گزارش ها، سوریه در ابتدای درگیری ها بسیاری از مناطق مرزی خود با کشور های دیگر مین گذاری کرد تا از این طریق از خروج مخالفان فراری جلوگیری کند. این مین ها در امتداد مرز سوریه با لبنان و ترکیه مورد استفاده قرار گرفتند که می توان از مین های مدل (پی ام ان ۲) و (تی ام ان ۴۶) نام برد. اطلاعات در مورد این مین ها در ماه مارس سال جاری توسط یک متخصص ارتش سوریه که به مخالفان پیوسته بود، فاش شد.

مین های زمینی

موشک: سوریه دارای تعداد زیادی موشک گراد ساخت روسیه با سیستم های قوی و دارای توانایی پرتاب چندین راکت به طور همزمان است. گفته می شود مدل (ام ال آر اس) که در اختیار ارتش سوریه است، توانایی پرتاب ۴۰ راکت ۱۲۲ میلی متری را به طور همزمان دارد که می تواند تا ۲۰ مایل دورتر را مورد هدف قرار دهد.

قطعات موشک

سلاح های شیمیایی: بخش عمده ای از نگرانی ها در مورد سوریه به این دلیل است که این کشور دارای ذخایر عظیمی از سلاح های شیمیایی و بیولوژیک است. بر اساس گزارش سالانه (سی آی ای) سازمان اطلاعات آمریکا به کنگره این کشور، این سلاح ها شامل گاز خردل، گازهایی با عامل عصبی مانند سارین و احتمالا گاز (وی ایکس) است.

سلاح های شیمیایی

همین موضوع هم بهانه ای برای مقام های اسرائیلی شده تا هر روز درباره سوریه و به خصوص سلاح های شیمیایی آن ابراز نگرانی کنند.

از سوی دیگر، مبادلات تسلیحاتی گسترده روسیه و سوریه، بهترین بهانه را نیز به کشورهای غربی و عربی داده تا بخش های تندرو و نظامی مخالفان بشار اسد را به طور گسترده تجهیز کنند.

اما در نهایت واضح است که رویارویی اوباما و پوتین در حد بازی کلمات خواهد بود و این مردم بی گناه سوریه هستند که هر روز عزادار تعداد بیشتری از عزیزان خود می شوند.

*          *          *

اما اقدامات بین المللی، فقط بخشی از تلاش مسکو برای تبدیل شدن به ابرقدرتی جهانی است. مسلما ولادیمیر پوتین برای این منظور باید داخل کشور را نیز آماده کند. پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه در سال جاری میلادی که به پیروزی پوتین انجامید، اعتراضات گسترده ای برگزار شد. معترضان به وقوع تقلب در انتخابات اعتراض داشتند؛ اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد.

پوتین در سال های اخیر اقداماتی نظیر دستگیری مخالفان به اتهام های اقتصادی و غیر سیاسی، محدود کردن قوانین کشور و برخورد با فعالان سیاسی نیز ترتیب داده است که در مقاله بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

* بخش هایی از این مقاله برگرفته از فارین پالیسی است.


 


اگر منِ روحانی یک گناهی را مرتکب بشوم؛ همان طور که مرحوم امام هم فرموده‌اند، این‌گونه نیست که گناه منِ روحانی با گناه یک بازاری مثل هم باشد، من توقع دارم مردم به من احترام بگذارند! من متوقعم مردم از شیره جانشان، از هزینه های زندگی شان کم کنند و به عنوان وجوهات به ما بدهند. مخصوصاً اگرکسی فتوایش این باشد که: «من قتر علی نفسه یجب فیه الخمس»، که اگر کسی از مصارف زندگی‌اش کم گذاشته و صرف‌جویی کرد و آخر سال مثلاً صد تومان اضافه آورد، باید بیست تومانش را بابت وجوهات ـ اگر مبنا این باشد، که البته بنده این را قبول ندارم،[۱] ولی معمولاً آقایان قبول دارندـ ، به ماها بدهد به عنوان جانشینان امام زمان(صلوات الله و سلامه علیه)؛ مقام بلندی را ما ادعا می‌کنیم، ما مدعی هستیم ما نایب امام زمان(عجّ) هستیم، ما مدعی هستیم ما متولیان اسلامیم، ما مدعی هستیم روی فرش پیغمبر(ص) نشستیم، اما چنان به خود مطمئن هستیم که اگر به ما بگویند بالای چشمتان ابروست، یا از ما انتقاد کنند می‌گوییم یا الله! کافر شدید! مرتد شدید! بگیر و ببند راه می‌اندازیم!

بعضی از ما این گونه هستیم، و به موازات اینکه خودمان را بزرگ حساب می‌کنیم گناهمان هم بزرگ است، این طور نیست که اسلام بی حساب باشد، اگردر روایت می‌گوید: «شما وقتی تحصیل علم می‌کنید، روی پر و بال فرشته نشسته‌اید»،[۲] این طور نیست که خدا بدون حساب به کسی چیزی بدهد. به قول معروف هر سربلندی یک سرازیری دارد. گناه یک عالم هر چه بالاتر برود عذابش بیشتر است، کما اینکه هر چی بالاتر می‌رود، جای گیریش از امام زمان بیشتر است، جای گیریش به عنوان تولیت اسلام زیادتر است، مردم باید بیشتر احترام کنند.

یک عالم، یک روحانی، یک عمامه به سر اگر بر دهی عبور کرد و قبرستان آن ده، قبورش اهل عذاب بودند، خدا به برکت قدم این عالم، عذاب را بر می‌دارد. به همین اندازه که عذاب را به برکت قدم عالم بر می‌دارد، چنانچه با این قدم‌ها مرتکب گناه شد، به همین قدم ها چوب می زند چنان می‌زند که فقط خود خدا می‌داند چه درد و آثاری دارد!

——————————————————————————–

[۱]. نک: رساله توضیح المسائل، بحث خمس، مسئله ۱۷۵؛ طی پرسشی از استاد سؤال شده:

« مراد از قناعت و حد آن چیست؟ بنده مبلغ یکصد هزار تومان وام گرفتم و با قناعت اقساط آن را پرداخت نمودم و پولش را صرف درختکاری کردم. آیا به این مبلغ خمس تعلّق می‌گیرد؟ »‌

جواب: « مراد از قناعت سختگیری در زندگی و مخارج است و این امر را هر کس به فراخور حال خودش می‌تواند تشخیص دهد. راجع به مبلغ مرقوم نیز، اگر اقساطش از راه قناعت پرداخت شده (یعنی اگر با صرفه‌جویی در هزینه‌های متعارف زندگی باشد )، خمس تعلق نمی‌گیرد »، مجمع المسائل، ج ۱، ص ۳۷۹، ش ۱۴۸۴، (م .ل).

[۲] . الکافی، ج۱، ص۳۴، باب ثواب العالم و المتعلم، ح۱٫


 


مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفته است با قرار گرفتن شاخص آلاینده ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون روی عدد ۱۱۲ کیفیت هوای تهران هم اکنون در شرایط ناسالم است.

به گزارش کلمه، تهرانی ها براساس آمارهای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بیش از ۱۷۱ روز در شرایط ناسالم و بسیار ناسالم آب و هوایی قرار دارند.

حدود پنج سال است که پایتخت نشینان علاوه بر فصل پاییز و زمستان، در اواسط فصل بهار و تابستان هم با پدیده آلودگی هوا مواجه می‌شوند؛ آلودگی که این بار منشا آن سردی و وارانگی دما نیست بلکه توطئه از ریزگردهایی است که از کشور همسایه یعنی عراق وارد ایران می‌شود.

مدتهاست هوای تهران در نوسان بین ناسالم، بسیار ناسالم و هشدار قرار دارد؛ ریزگردهایی که در چند سال گذشته از استان‌های غربی سفر خود را آغاز کرد و کم کم خود را به پایتخت نشینان رساند. پدیده‌ای که بسیار شتابان در حال فراگیری است اما مسئولان ایرانی عجله‌ای برای رسیدن به آن ندارند.

مسئولان عراقی پس از جنگ آمریکا با این کشور از مالچ پاشی بیابان‌های پهناور عراق غافل شدند آنقدر که گرد و غبارهای وسیع اجازه حرکت یافته و به سوی آسمان کشورهای همسایه به ویژه ایران حرکت کردند.

در ابتدا این ریزگردها مهمان استان‌های غربی کشور به ویژه اهواز و ایلام بودند آنقدر که هر روز شهروندان این شهرها را خانه نشین می‌کردند اما ریزگردها با سرعت مسیر خود را ادامه داده و خود را تا مرکز ایران و حتی تهران رساندند اما باز هم مسئولان نتوانستند جلوی این مهمان ناخوانده را بگیرند.

تا اینکه در مرداد ماه سال ۱۳۸۸، فاطمه واعظ جوادی، رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران دست به کار شد و تفاهم نامه‌ای را با کشور عراق در این باره امضا کردند؛ تفاهم نامه‌ای که طبق آن مقرر شد کشور عراق هرچه سریعتر طرح بیابان زایی و مالچ باشی را آغاز کند؛ پس از آن نیز در سال هجدهم خرداد سال ۱۳۹۰، محمد جواد محمدی زاده نیز توافقنامه‌ای را در زمینه حل مشکل ریزگردها، جلوگیری از توسعه بیابان، مقابله با پسماندها در کشور عراق، رفع ضایعات الکترونیکی و مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از ادوات جنگی با مسئولان محیط زیست عراقی امضا کرد.

یوسف رشیدی در خصوص این پدیده می گوید: بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر تهران بر میزان غلظت تمام آلاینده ها به غیر از آلاینده منواکسید کربن و ازن نسبت به روز گذشته افزوده شده است.

به گفته وی، در حال حاضر آلاینده دی اکسید گوگرد با ۱ واحد افزایش نسبت به روز گذشته روی عدد ۳۵، ذرات معلق کمتر از۱۰ میکرون با ۱۲ واحد افزایش نسبت به روز گذشته روی عدد ۸۲ و ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون با ۹ واحد افزایش نسبت به روز گذشته روی عدد ۱۱۲ قرار گرفته است.

رشیدی اظهار داشت: آلاینده منواکسید کربن با ۱۵ واحد کاهش نسبت به روز گذشته روی عدد ۳۰ و ازن با ۲ واحد کاهش نسبت به روز گذشته روی عدد ۴۱ ایستاده است .

مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: گزارش هواشناسی حاکی از آسمانی صاف تا کمی ابری در بعدازظهرهمراه با رشد ابر در ارتفاعات در بعضی ساعات وزش باد است به این ترتیب انتظار می رود شاخص کیفیت هوا در شرایط ناسالم برای گروههای حساس باقی بماند.


 


ماشین حامل وزیر راه و شهرسازی بر سرعت زیاد و غیرمجاز از جاده منحرف شد ولی کسی آسیب ندید.

به گزارش کلمه، جاده های پرخطر و حادثه ساز کشور این بار برای وزیر راه مشکل آفرید. هر ساعت در ایران سه نفر بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهد.

بر اساس آمارهای جهانی ایران جزو پنج کشور دارای بالاترین تلفات تصادفات جاده ای در جهان شناخته شده است. به گفته نماینده سازمان بهداشت جهانی در آسیا و خاورمیانه هم اکنون کشورهای مصر، هند، ایران و دو کشور آفریقایی به ترتیب بالاترین آمار تلفات جاده ای را در جهان به خود اختصاص داده اند. طی ۲۰ سال گذشته افزون بر نیم میلیون نفر در کشور به دلیل تصادفات جاده ای جان باخته اند و سالانه ۷۰۰ هزار نفر به دلیل ضربه های ناشی از این حوادث در ایران مجروح و یا معلول می شوند. بر اساس آمار ارائه شده هر خانواده ایرانی بنوعی داغدار یک تصادف جاده ای است.

علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی که برای بازدید از واحدهای مسکن مهر دشت ناصر فیروزکوه عازم این منطقه بود در بازگشت در جاده فیروزکوه دماوند گردنه اسب‌چرانی دچار حادثه شد.

فرمانده پلیس راه شرق استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خودروی وزیر راه و شهرسازی صبح امروز به علت سرعت غیر مجاز دچار حادثه شد و سرنشینان آن به بیمارستان منتقل شدند.

سرهنگ کورانی اظهار داشت: خودرو حامل وزیر راه و شهرسازی که صبح امروز پنج شنبه قصد بازدید از پروژه های مسکن مهر شهرستان دماوند را داشت در جاده فیروزکوه – دماوند به علت تخطی از سرعت مجاز و عدم توانایی کنترل وسیله نقلیه دچار سانحه شد.

وی افزود: بلافاصله وزیر و سایر سرنشینان خودرو توسط عوامل امدادی به بیمارستان منتقل شدند.

سرهنگ کورانی ادامه داد: اخبار منتشره در مورد ترکیدگی لاستیک خودرو صحت ندارد و در بررسی صحنه تصادف خط ترمز چند ده متری خودرو حامل وزیر مشاهده می شود.

ضمن اینکه خودرو هیچ گونه نقص فنی نداشته است و کارشناسان با بررسی صحنه، سرعت غیر مجاز و عدم توانایی کنترل خودرو را علت اصلی وقوع این حادثه اعلام کردند.


 


میرمحمود موسوی

نوع نگاه ترکیه به تحولات سوریه برای بسیاری از ناظران بین المللی این سوال را ایجاد کرده است که چه عواملی در تصمیم گیری ترکیه در مورد تحولات سوریه تاثیر گذار است. در پاسخ به این سوال می توان به عوامل زیر به عنوان تاثیرگذار ترین عوامل در تصمیم گیری دولتمردان ترک در زمینه تحولات سوریه اشاره کرد:

یک. اولین عامل روند جاری توسعه اقتصادی- سیاسی ترکیه است. این روند از نزدیک به ده سال پیش و به دنبال یک دوره بد اقتصادی ـ سیاسی در ترکیه آغاز شده و در میان مردم ترکیه با استقبال خوبی هم رو به رو شده است. به دوحوزه مهم سیاسی و اقتصادی اشاره میکنم. مردم ترکیه در حوزه مسائل سیاسی تا حدودی بهره مند شده اند. به این دلیل از لفظ تا حدودی استفاده می کنم که گاهی اوقات در توصیف فضای سیاسی ترکیه اغراق می شود به نحوی که در نمره دهی به روند توسعه سیاسی ـ اجتماعی در ترکیه افراط می شود. ترکیه در جهت آزادی های سیاسی مانند آزادی بیان و اندیشه و یا شاخص هایی که برای آزادی مطبوعات و رسانه ها مطرح می شود در بعضی زمینه ها رو به جلو حرکت می کند اما نمی توان این ارزیابی را تایید کردکه ترکیه در کلیه این زمینه ها یک جامعه آزاد است.

در حوزه اقتصادی آمار و ارقام از وضعیت خوب ترکیه در حال وآینده حکایت می کند. در میان کشورهای اروپایی وضعیت ترکیه ظرف سالهای اخیر، در بالا رفتن رفاه مردم،تولید، صادرات،واز سوی دیگر کاهش نرخ بیکاری و تورم بهترین بوده است. آثار مثبت این تحول درزندگی مردم قابل مشاهده است و مردم خواهان استمرار این روند هستند. اگر به مجموعه موضوعاتی که برای مردم هر کشوری در نظر سنجی ها مطرح است نگاه کنیم متوجه می شویم که به طور معمول وضعیت معیشتی در راس دغدغه های مردم قرار دارد . در این زمینه ها می توان گفت که دولت ترکیه به خوبی توانسته رضایت نسبی اکثریت مردم را جلب کند. احزاب مخالف هم اگر چه ایرادات و انتقادات خود را در بستر و انگیزه رقابت سیاسی مطرح می کنند اما در مجموع علی رغم این که ده سال است که احزاب مختلف طرح ها و نظرات خود را مطرح کرده اند، نتوانسته اند که در تعداد طرفداران حزب عدالت و توسعه تغییری ایجاد کنند و این نشان دهنده وضعیت اقتصادی خوب و روند مطلوب است.

مجموعه این مطالب را باید به عنوان یک عامل در نظر گرفت و توجه داشت که در ارتباط با مساله سوریه دولت ترکیه هر تصمیمی که بخواهد بگیرد باید به این امر توجه داشته باشد که بحرانی ترشدن منطقه و میل کردن به یک درگیری نظامی می تواند به شدت این روند حیاتی و تاریخی را تحت تاثیر قرار دهد و انرا متوقف کند.

دو. عامل دیگرکه در سیاست ترکیه در مسئله سوریه سهم مهمی دارد قضیه کرد ها است. در نظرسنجی های مختلف چه نظرسنجی های داخلی و چه نظرسنجی هایی که موسسات خارجی در ترکیه انجام داده اند، مسئله کردها به اندازه قابل توجهی دغدغه ذهنی مردم ترکیه است. این نشان می دهد که نه تنها حکومت و سیاسیون بلکه مردم ترکیه نیز مسئله کردها را مهم می دانند.مشگل پیچیده ایست که حکومتهای ترکیه چندین دهه با آن درگیر بوده اند. ارتش ترکیه هم در این مساله فعال است و درگیری های نظامی در شمال عراق ویا جنوب شرقی ترکیه هر از چند گاهی دیده می شود. گاهی حتی این درگیری به حرکت های داخل شهری کشیده می شود. کردها در لایه های مختلف خواسته های خود را پیگیری می کنند. آن ها در مجلس، خیابان ها، حرکت های نظامی مسلحانه در چارچوب تشکیلات پ ک ک فعالیت های خود را دنبال می کنند. بنابراین مسئله کردها یک موضوع جدی در ترکیه است و در نظر سنجی ها به نحو جالب توجهی در صدر موضوعات مورد توجه مردم و در کنار مسائل معیشتی قرار دارد.

در منطقه شرقی و شمال شرقی سوریه بخش قابل توجهی از قوم کرد زندگی میکنندو این امر با مسئله کردهای ترکیه و کل منطقه پیوند می خورد. سابقه قضیه هم نشان می دهد در مقاطعی پ ک ک ،شاخه نظامی کردهای ترکیه ،با برخی دولتها در منطقه روابطی داشته و از آن ها کمک می گرفته است. ترک ها اینگونه ثبت کرده اند که سوریه در گذشته حامی پ ک ک بوده و به عبدالله اوجالان، رهبر پ ک ک پناه داده بوده و بعد هم عبدالله اوجالان تحت فشار ترکیه از سوریه خارج و به دنبال ان دستگیر شد. این سابقه در ذهن سیاستمداران و نظامیان ترکیه وجود دارد. در طول یک سال و نیم اخیرو به خصوص در وضعیت بحرانی سوریه، مسئله کردهای سوریه، فعال تر شدن پ ک ک در این منطقه، احتمال کمک گیری پ ک ک از حکومت سوریه و یا احیانا تجهیز پ ک ک توسط حکومت سوریه علیه دولت ترکیه بار ها مطرح شده است و هر هفته یکی دو خبر در مطبوعات ترکیه در این زمینه مشاهده می شود. در طول دوهفته اخیر این موضوع به مهمترین خبر سیاسی ترکیه تبدیل شده است.

این هم بخشی از مسئله است و مایه نگرانی ترکیه است. به هر حال می توان گفت که احتمال دارد پ ک ک به عنوان یک نیروی مسلح سابقه دار در منطقه که دغدغه ذهنی دولت ترکیه است، با حاکمیت سوریه همکاری کند و مزاحمت های بیشتری را برای دولت ترکیه به وجود آورد.

سوم. عامل دیگر شامل یک دسته موضوعات یعنی تفاوتها،روابط و یا اختلافات قومی ـ تاریخی و عقیدتی در منطقه است. این عامل هرچند ظاهرا در حال حاضر سهم کمتری رادارد ولی در عمق سهم مهمی را در مجموعه تحولات منطقه دارد.

یک قضیه مسئله قومیت ها است. در موضوع مورد بحث یعنی ترکیه وسوریه، اقوام عرب ، ترک و کرد مشاهده می شود. هر یک از این سه قومیت تاریخ و فرهنگ ومجموعه خواست های خود را دارند که اغلب به هم گره میخورند و در جهاتی در مقابل خواست گروه مقابل قرار می گیرند. تفاوتها یا اختلافات مورد اشاره سابقه تاریخی دارد و به دوران عثمانی ها و قبل و بعد از آن بر می گردد.

بعد از بحث قومی، بحث عقیدتی است. اهل تسنن، اهل تشیع و علوی ها در این منطقه حضور دارند. البته بعضی ها علوی ها را به جای شیعه می گیرند یا شیعه را به جای علوی ها ،که باید توجه داشت قطعا این دو تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. موضوع تفاوت های عقیدتی در این منطقه هم قطعا می تواند در آینده جدی تر شود و اختلافات را در این منطقه تشدید کند. هرچند در ظاهر عنوان نمی شود اما به هر ترتیب وقتی که در محاسبات سیاسی مورد تحلیل قرار می گیرد، ترک ها به این مسئله توجه دارند که در سوریه یک اقلیت علوی وجود دارد و بر اکثریت اهل تسنن حکومت میکند. در ترکیه نیز موضوع علوی ها یک بحث تاریخی و ریشه داری است. جایگاه آن ها در خلافت عثمانی ها و نوع برخورد با آن ها به گونه ای بود که تحت فشار بودند. بعد در زمان آتاتورک علوی ها از آن فشار در می آیند چرا که حکومت سکولار می شود و اقلیت ها در حکومت های سکولار می توانند راحت تر عمل کنند.

در حال حاضر نیز بعد از هشتاد سال حزب عدالت و توسعه به طور دموکراتیک حکومت را در دست دارد چون منسوب به اسلامگراها میباشد ومقداری صبغه دینی هم دارد در برخی محافل علوی تا حدی ایجاد نگرانی می کند. برخی پیوندها میان علویان ترکیه و علویان سوریه مطرح می شود. جایگاه علویان در میان نظامیان و ارتشیان ترکیه نیز قابل توجه است.در رفتار تر کیه در قبال تحولات مورد بحث بنابراین بحث علویان نیزمطرح است اما به اعتقاد من در سایه دو عامل دیگر ذکر شده قرار می گیرد.

چهارم. حکومت ترکیه میداندهر سیاستی را بخواهددر مورد سوریه دنبال کنند باید به خواسته مردم توجه کند. اخیرا در یک نظرسنجی مشاهده کردم که کسانی که از مداخله نظامی ترکیه در سوریه حمایت می کنند، اکثریت ندارند.. از مجموع مطالب رسانه های ترکیه ونحوه انعکاس اخبار جنگ داخلی سوریه اینگونه برداشت می شود که مردم ترکیه از کشتار مردم سوریه ناراحت هستند اما مایل نیستند که نیروی نظامی ترکیه وارد سوریه شود و جنگی آغاز شود و مردم ترکیه بخواهند هزینه آن را پرداخت کنند.وجود دمکراسی نسبی این فرصت راهم فراهم اورده که نظرات مختلف در رسانه های ترکیه به بحث گذاشته شود.وهمچنین حضور فعال و غیر نمایشی احزاب مختلف نیز به فضای ایجاد بحث وافزایش اگاهی مردم و در نتیجه دخالت عامل عقلانیت جمعی ،حکومت ان کشور را در اتخاذ تصمیم صحیح تر هدایت میکند.هر چند که مردم ترکیه از کمک های مردمی به آوارگان حمایت می کنند.

منبع: دیپلماسی ایرانی


 


دولت در ابلاغیه ای دعوت از اعضای جبهه مشارکت در جلسات سخنرانی و برنامه های سیاسی را به اجازه ی حراست واگذار کرد.

به گزارش کلمه، سید حسین حجازی، مشاور وزیر و رئیس حراست مرکزی وزارت علوم طی دستوری به دانشگاه ها دعوت از اعضای جبهه مشارکت در جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ را ممنوع و اجرای هرگونه برنامه سیاسی و کرسی های آزاد اندیشی را منوط به استعلام از حراست درباره وضعیت سخنرانان کرد.

در این ابلاغیه که اخیرا صادر شده و  متن آن به کلمه رسیده است:

“با سلام،

احتراما حسب اطلاع واصله، بدنبال انحلال و اعلام غیر قانونی بودن حزب مشارکت از سوی مراجع قضایی و محکومیت برخی از سران آن، اخیرا برخی از چهره های این تشکل از جمله محکوم علی شکوری راد در راستای احیای تفکرات و مواضع ساختار شکنانه و فعالیتهای غیر قانونی خود، نسبت به برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ در دانشگاهها اقدام نموده اند.

لذا با توجه به موضوع موصوف و در راستای مقابله با جریان فتنه، لازم است از برگزاری چنین جلسات و برنامه هایی در سطح محیط های تابعه ممانعت به عمل آورند.

ضمنا پیرو رویه های قبلی، مجددا تاکید می گردد که در خصوص برنامه هایی نظیر برنامه های سیاسی، مناظره، کرسی های آزاداندیشی و … می بایستی پیرامون سخنرانان استعلام لازم (تلفنی) از این مرکز صورت گیرد.”

علی شکوری راد عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت است که دادگاه وی مدت ها پیش به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد ولی تاکنون حکمی به وی ابلاغ نشده است.

چندی پیش محسنی اژه ای در یک نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره وضعیت پرونده شکوری راد گفته بود که بخاطر در جریان بودن این پرونده و عدم صدور حکم، منع قانونی برای اظهار نظر درباره این پرونده دارد. با این حساب محکوم نامیده شدن شکوری راد یکی از ایرادات قانونی در این ابلاغ محسوب می شود.

در همین زمینه، جبهه مشارکت نیز با توجه به عدم برگزاری دادگاه این حزب اصلاح طلب و در نتیجه سلب امکان دفاع نمایندگان حقوقی و مسئولان این حزب در یک دادگاه قانونی و با حضور هیات منصفه، تاکنون زیر بار ادعای غیر قانونی انحلال نرفته است.

جبهه مشارکت حکم قانونی شعبه دیگری را در رد اتهامات وارده به این حزب در اختیار دارد که مسئولان ارشد قوه قضاییه و مسئولان امنیتی از تمکین به این حکم قانونی و شفاف طفره می روند.

نکته قابل توجه در پایان این دستور مقام امنیتی به دانشگاه ها، مناظره و کرسی آزاداندیشی زیر نظر حراست است. “کرسی آزاداندیشی” پروژه ای بود که با سخنان رهبری در این باره و تبلیغ وسیع صداوسیما و دستگاه های تبلیغاتی حکومتی پیرامون آن با سر و صدای زیاد مطرح شد، اما عملا کمترین تحرک فکری و آزاداندیشی در دانشگاهها نه تنها به وجود نیامد بلکه هر روز نسبت به گذشته وضعیت سخت تر و محدودیت ها افزایش یافت.

نقطه کلیدی این محدودیت ها در مبارزه برنامه ریزی شده در دانشگاه ها علیه علوم انسانی، حذف برخی رشته های آن، تغییر و در واقع تخریب محتوای منابع درسی، اخراج و بازنشسته کردن اساتید مجرب، محرومیت از تحصیل دانشجوهای نخبه و … متجلی شده و همچنان جاری است.

و امروز این حکم آمرانه و امنیتی با شفاف کردن پس پرده ادعای ترویج آزاداندیشی جریان حاکم را شفاف تر از گذشته آزاداندیشی که قرار است از فیلتر حراست عبور کند، آن هم تلفنی تا ردپایی از عمق فاجعه جاری در دانشگاه های کشور و ادعای دهان پرکن کرسی های آزاداندیشی به جا نماند.


 


در حالی که روابط ایران و ترکیه بعد از استقرار نیروهای ارتش ترکیه وارد مرحله جدیدی شده، هاشمی رفسنجانی می گوید: تفاوت موضع ایران و ترکیه در مسائل سوریه نباید ضربه به همکاریهای دوجانبه وارد کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار آقای اومیت یاردیم سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران روابط تهران و آنکارا را تاریخی و دیرینه خواند و با اشاره به همکاریهای گسترده و سطح بالای جمهوری اسلامی ایران و ترکیه، به خصوص در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن، تصریح کرد: بعد از جنگ تحمیلی همکاری‌های دو کشور مسلمان جهش و ارتقای قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد و این امر مرهون حسن‌نیت و نیاز دو کشور به همکاری و امکانات موجود در ایران و ترکیه بود، و آقایان اوزال و دمیرل در این مقطع نقش موثری داشتند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به تشکیل گروه ۸ و نیز مثلث ایران، ترکیه و سوریه برای همکاری در زمینه تحولات عراق اشاره کرد و ادامه داد: سرعت تحولات مردمی و انقلابی در منطقه به گونه‌ای است که همکاری‌ها میان کشورها به خصوص ایران و ترکیه را بیش از گذشته الزامی می‌کند. وی با اشاره به وقایع سوریه، عدم مداخله بیگانگان در امور این کشور را خاطرنشان ساخت و گفت: مردم سرنوشت خود را تعیین خواهند کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام، به قدرت رسیدن حزب اسلامی عدالت و توسعه در ترکیه و نیز مواضع چند سال گذشته آنکارا در قبال رژیم صهیونیستی را زمینه بسیار مناسبی برای حفظ و ارتقای همکاری‌ها میان کشورهای منطقه به خصوص در مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی و حفظ محور مقاومت عنوان کرد و گفت: ایران و ترکیه دو مرکز مهم همکاری‌های منطقه‌ای هستند و خدشه در این محور بخاطر حوادث سوریه می‌تواند به نفع مقاصد شوم رژیم صهیونیستی و تضییع حقوق مردم مسلمان فلسطین تمام شود.

وی افزود: تا این اواخر ایران و ترکیه و سوریه همکاری موثری در مسائل منطقه داشتند، ولی امروز تفاوت موضع ایران و ترکیه در مسائل سوریه نباید ضربه به همکاریهای دوجانبه وارد کند.

وی تاکید کرد: استفاده از امکانات و استعدادهای دو کشور برای ارتقای صلح، امنیت و پیشرفت در منطقه و دنیای اسلام ضروری می‌باشد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گسترش تبادل‌نظر و مذاکرات دیپلماتیک میان تهران و آنکارا جهت حفظ و ارتقای روابط دو کشور را الزامی و به جنگ اقتصادی دنیای استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کرد: امیدوارم اهدافی که روابط دو کشور را به نزدیک‌ترین نقطه رسانده بود، همچنان مدنظر قرار داشته باشد و تحولات مقطعی خدشه‌ای به روابط راهبردی دو کشور وارد نکند.
در این دیدار آقای اومیت یاردیم سفیر ترکیه در جمهوری اسلامی ایران به روابط تاریخی، دیرینه و نزدیک دو کشور اشاره کرد و گفت: اختلاف‌نظر میان دو کشور در زمینه مسائل منطقه طبیعی است، اما آنچه مهم است، تلاش برای کاهش اختلافات و گسترش مذاکرات دیپلماتیک جهت یافتن راههای جدید برای حفظ و ارتقای مسائل مورد علاقه دو کشور است.

وی به تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: ترکیه به طور اعم موافق حفظ حاکمیت، استقرار صلح، قطع جنگ و خونریزی و نیز مداخلات در سوریه است.

سفیر ترکیه، آینده سوریه را در دستان ملت این کشور دانست و با اشاره به لزوم تحقق حقوق و خواست مردم این کشور برای تعیین سرنوشت و آینده خود گفت: در این چارچوب جمهوری اسلامی ایران و ترکیه به عنوان بازیگران اصلی در این مسئله نقش مهمی می‌توانند ایفا کنند.

آقای اومیت، تروریسم را یکی از معضلات موجود در منطقه که جمهوری اسلامی ایران و ترکیه نیز از آن رنج می‌برند، عنوان کرد و گفت: تحولات منطقه و وقایع مرزی، همکاری‌های تهران و آنکارا را برای مبارزه با تروریسم بیش از پیش الزامی کرده است.

مردم نجیب و فداکار

هاشمی رفسنجانی در مراسم ضیافت افطار مدیران و کارمندان دفتر، دبیرخانه و مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، با آرزوی توفیق خداشناسی و خودسازی بیشتر بندگان روزه‌دار در ماه مبارک رمضان گفت: امیدواریم خداوند لطف و رحمت واسعه خود را در این ماه بیشتر شامل حال ملت مسلمان ایران کند.

وی با اشاره به تشدید اقدامات خصمانه دشمنان و افزایش مشکلات تحمیلی به جمهوری اسلامی ایران گفت: عبور از مراحل سخت، نیاز به تحکیم همدلی، وحدت و از همه مهم‌تر تدبیر و برنامه دارد و ممکن است برخی سوءمدیریت‌ها، زمینه طمع‌ورزی دشمنان کینه‌جو علیه ملت ایران را بیشتر کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ضرورت صرفه‌جویی و پرهیز از ریخت‌و‌پاش‌های غیرضروری به‌ویژه در دستگاه‌های دولتی و سازمان‌ها را برای گذر از شرایط کنونی مورد تأکید قرار داد و گفت: مردم ایران به‌حق مردمی نجیب و وفادار نسبت به انقلاب و اسلام هستند.


 


تاکید مسئولان کشور بر افزایش جمعیت در حالی انجام می گیرد که وضعیت اقتصادی عده ای را از نان شب محروم کرده است، در این راستا مرندی از بانیان سیاست تنظیم خانواده می گوید: اگر مسئولان تصور می‌کنند قانون لغو شود، تعداد نوزادان زیاد می‌شود، اشتباه می‌کنند.

به گزارش کلمه، در حال حاضر بیش از بیست میلیون از جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می کنند و با توجه به محدودیت های ناشی از تحریم های گسترده هر روز وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم دشوارتر می شود.

بدنبال مشکلات ناشی از افزایش جمعیت بعد از انقلاب اسلامی قانون تنظیم خانواده و کنترل جمعیت در سال ۱۳۷۲ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

بر اساس این قانون، امتیازاتی چون "بیمه، مرخصی زایمان مادر، پرداخت هزینه نگهداری و حق اولاد" به فرزندان چهارم و بعد از آن تعلق نمی گیرد.

رهبری هفته گذشته در سخنانی اعلام کرد که باید سیاست های کنترل جمعیتی در کشور مورد بازنگری قرار گیرد. وی گفته بود: بررسی های علمی و کارشناسی نشان می دهد که اگر سیاست کنترل جمعیت ادامه پیدا کند، به تدریج دچار پیری و در نهایت کاهش جمعیت خواهیم شد.

بدنبال سخنان اخیر رهبری مبنی بر افزایش جمعیت کشور تا ۱۵۰ میلیون نفر، طرح های تنظیم خانواده از مجلس برچیده شد و خبر از لغو بودجه این سیاست از وزارت بهداشت شنیده شد. همه بسیج شدند تا منویات رهبری را به منصه ظهور برسانند، اما علیرضا مرندی بهداشت تاکید دارد که ‌با لغو قوانین، یک نوزاد نیز بر جمعیت کشور اضافه نمی‌شود‌ و ‌با این سیاست‌ها و برنامه‌ها نمی‌توان برای افزایش نرخ رشد جمعیت کاری کرد‌ بلکه ‌باید زمینه ازدواج به موقع از نظر اقتصادی فراهم شود، و جوانان باید از داشتن مسکن، شغل، مهدکودک، امکان نگهداری کودک در محل کار و‌… اطمینان حاصل کنند.‌

وی می گوید: مشکلی که ما داریم این است که جوانان ما یا ازدواج نمی‌کنند یا دیر ازدواج می‌کنند، در ایران تا ازدواجی صورت نگیرد بچه‌ای نیز وجود نخواهد داشت، جوانانی که دیر ازدواج می‌کنند نیز به داشتن یک بچه اکتفا می‌کنند، همین سبب می‌شود تا جمعیت افزایش پیدا نکند.

مرندی با غیرموثر بودن سیاست های دولت برای افزایش جمعیت ادامه داد: با این سیاست‌ها و برنامه‌ها نمی‌توان کاری کرد، باید زمینه ازدواج به موقع از نظر اقتصادی فراهم شود، جوانان باید از داشتن مسکن، شغل، مهدکودک، امکان نگهداری کودک در محل کار و‌. .. اطمینان حاصل کنند.

وی که با آرمان گفت و گو می کرد در خصوص سیاست های بیمه افزود: اکنون فرزند چهارم به بعد بیمه نمی‌شود، اگر این قانون را لغو کنیم یا نکنیم اتفاقی نمی‌افتد تنها مردم فکر می‌کنند که حالا که قانون لغو شده پس جمعیت افزایش پیدا می‌کند و مسئولان نیز با این تصور که به هدفشان رسیده اند، به دنبال کار دیگری می‌روند، این در حالیست که برای افزایش جمعیت باید با اقدامات فرهنگی نحوه تفکر افراد را راجع به ازدواج و فرزند دار شدن تغییر داد.

وزیر سابق بهداشت تاکید دارد که وزارت بهداشت نمی‌تواند کاری کند و نقش اجرایی داشته باشد.

وی افزود: بعید می‌دانم که کسی در وزارتخانه بگوید ما توانایی ارائه خدمات بهداشتی به ۱۵۰ میلیون نفر را داشته باشیم، اگر این وزارتخانه توانایی دارد باید به همین ۷۵ میلیون نفر موجود خدمت رسانی کند البته اگر برنامه‌ریزی داشته باشیم، توانایی جمعیت بیشتری حتی تا ۱۵۰ میلیون نفر را داریم مشروط بر اینکه زیرساخت‌های آن درست باشد.

مرندی معتقد است: تنها مشکل اعتبارات نیست، مدیریت نیز لازم است، به هر حال اولویت‌ها باید درست دیده شود، این کار یک روز و دو روز نیست، برنامه ریزی نیاز به چند ماه کار تخصصی با حضور جمعیت شناسان دارد، اگر مسئولان تصور می‌کنند قانون لغو شود، تعداد نوزادان زیاد می‌شود، اشتباه می‌کنند.

علیرضا مرندی، وزیر بهداشت سابق از جمله کارشناسانی است که درباره سیاست افزایش جمعیت موضعی انتقادی دارد. وی که بسیاری او را بانی سیاست‌های تنظیم خانواده می‌دانند، پیشتر با انتقاد از توصیه های افزایش جمعیت احمدی نژاد، سخنان وی را غیر کارشناسی خوانده و گفته بود: هم‌اکنون با رشد جمعیتی کمی که داریم، تورم سرسام آوری را با همه وجود احساس می کنیم؛ این روزها دیدن کودکانی که به علت فقر مالی نمی‌توانند در مدارس نام نویسی کنند و مجبورند برای گذران زندگی و احیانا سیر کردن شکم دیگر فرزندان پرشمار خانواده، کمک خرج والدین باشند، به امری عادی تبدیل شده است.

مرندی در ادامه سخنان خود را این گونه پی گرفت: هم اکنون بسیاری از خانواده‌ها نمی‌توانند برای فزرندان خود تغذیه مناسب فراهم کنند و این باعث سوء تغذیه در کشور شده است. هرچندپس از پیروزی انقلاب، شدت سوء تغذیه کاهش پیدا کرده است، این موضوع از بین نرفته و ممکن است با افزایش جمعیت دوباره برگردد. مرندی در پایان از سخنان خود این گونه نتیجه‌گیری کرد: با افزایش جمعیت بی عدالتی در کشور افزایش پیدا می‌کند و فاصله طبقاتی بیشتر می‌شود


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته