-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ خرداد ۳۱, چهارشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 06/20/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ندای سبز آزادی: سه‌سال می‌گذرد از رخ‌دادهایی که تاریخ انقلاب اسلامی را به سمت و سویی دیگر هدایت کرد. امروز، گذشت سه سال از مرگ جمهوریت نظام و استیلای یکسونگری بر ذهنیت حاکمیت خودکامه، بازخوانی رخ‌دادهای پس از انتخابات 1388 را بیش‌از پیش غیرقابل اجتناب می‌سازد.

سالگرد انتخابات 1388 و وقایع پس از آن فرصتی را پیش‌روی ما گذاشت تا از دریچه دید یک روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای این رخ‌دادها را بازخوانی کنیم تا مگر از این رهیافت تصویری فارغ از حب و بغض از تمامی آنچه بر این مردم رفت ارائه شده حقانیت اعتراض‌های مردمی پس از کودتای خردادماه 1388 اثبات شود.

در این سلسله یادداشت‌ها (که برای نخستین‌بار نشر می‌یابند) سیامک قادری که به اتهامات واهی هم‌اکنون در زندان اوین به‌سر می‌برد سعی دارد تا تصویری واضح از تمامی رخ‌دادهای پیش و پس از انتخابات پیش‌روی مخاطب قرار دهد.

سیامک قادری روزنامه‌نگار شاخص حوزه اجتماعی و سردبیر اسبق سایت کلمه که مردادماه سال 1389 پس از چند ماه شکنجه‌های طاقت‌سوز ازجمله ضرب و شتم و فروبردن سر در توالت و... به اتهام‌های واهی دوسال است که در زندان اوین به‌سر می‌برد و دادستانی انقلاب تاکنون با مرخصی وی موافقت نکرده‌است.

پایان قیام کور و آغاز جنبش سبز 

امروز روز یکشنبه و درست 24 ساعت پس از فرود آمدن ضربه مرگ بار به امید مشارکت مردم است . هنوز برنامه ای برای اعتراضات سازمان یافته وجود ندارد و ابتکار عمل اعتراض ها به صورت فردی در جای جای تهران نمود دارد.

به یکی از دوستان تلفن می زنم تا با موتور مقابل ایرنا ببینمش که بتوانیم جاهای بیشتری از تهران را ببینیم. چند ساعتی مقابل ایرنا معطل شدم . موتور دوست عکاس من توقیف شده بود و دیگر امیدی به آمدنش نبود.

مردم آرام آرام دو طرف خیابان ولی عصر تجمع کرده و گاهی شعارهایی سر می دادند. میلی شدید من را به ایرنا فرا می خواند اما پای نای رفتن به این نارسانه خیانتکار را نداشت.

پشت شیشه های تیره قهوه ای رنگ ایرنا چهره یکی از مدیران جدید ایرنا را تشخیص دادم . آدم خوبی است اگرچه به اردوگاه غاصبان تعلق دارد . بهانه برای رفتن به سوی ایرنا فراهم آمده بود. به شوخی گفت : "چقدر بی ظرفیت هستید 11 میلیون تقلب که اینقدر سر وصدا ندارد!"

15 دقیقه ای با هم گپ زدیم . در خیابان نیروهای ضد شورش وارد عمل شده بودند و جمعیت را به کوچه های اطراف تارانده بود. یک جوان 18-19 ساله را کشان کشان به داخل خبرگزاری آوردند و در لابی ایرنا با یک مامور بازداشت کردند. مامور با تندی و فحاشی می گفت : "موتور آتش می زنی ؟" راستش هیچ موتور سوخته ای در اطراف به چشم نمی خورد و سر ولباس جوان هم نشان از درگیری و سیاهی آتش و بوی بنزین نداشت. جوانک گریه می کرد ولی اجازه خروج از ایرنا را نیافت.

زن جوانی سر خود را پایین انداخته بود و بدون توجه به اینکه تجمع کنندگان مقابل ایرنا مردم عادی نیستند بلکه کارمندان این اداره هستند وارد شد و یک راست به سمت آب سرد گن رفت. چهره اش نشلن می داد از حمله نیروی انتظامی وحشت زده است و سعی می کرد که توجه کسی را جلب نکند.

افسر یگان حفاظت ایرنا به طرفش رفت و ازش پرسید بفرمایید کارتان چیست؟ زن پاسخ داد امدم آب بخورم . مامور کمی تامل کرد تا آبش را بخورد . سه لیوان پشت سر هم و با اندکی تامل بین هر نوشیدن اما ماور دست بردار نبود وبالای سر زن جوان ایستاده بود و قیافه اش کم کم جدی تر و خشن تر می شد.

ناگهان روسری زن را گرفت و کشان کشان او را به طرف در خروجی برد. چند نفری اعتراض کردند اما مامور می گفت : من از قیافه ات خوشم نمی آیید و چند فحش نیز نثارش کرد و بالاخره او را به میان مامورانی رها کرد که باتوم خود را چشم بسته در هوا و زمین می چرخاندند . چند باتومی به بدنش اصابت کرد و اما توانست به انتهای کوچه مجلسی فرار کند.

خیابان خلوت شده بود و فقط تک و توکی در جرات حضور در ورودی های فرعی به خیابان ولی عصر را داشتند.

نیروی انتظامی به صورتی خاص و با طعمه قرار دادن چند مامور مردم را به خیابات اصلی کشانده و وقتی عده ای جوانان جرات می کردند بر ی ضد و خورد به خیابان اصلی وارد شوند فوجی از آنها با باتوم به آنان حمله ور می شدند.

نیروهای لباس شخصی با ریش های تنک و گاه ÷ر و جوانانی که نوع حرف زدنشان نشان از میهمان بودن در این محله را داشت به کمک نیروی انتظامی به صید بی باک ترین جوانان جمع مشغول بودند و چند نفری را هم ÷س از ضرب و شتم بسیار سوار ماشینی کردند که آنطرف خیابان در انتظار بود.

ساعتی همین وضع ادامه داشت تا زنان ابتکار عمل را رد خیابان به دست گرفتند. تصور این بود که کسی زنان را مورد ضرب و شتم قرار نمی دهد و این خیالی باطل بود.

باتوم تشخیص نداشت به هرجایی از بدن هر کسی فرود می امد. دختران معترض فریاد یا زهرا سر می دادند و یک صدا فریاد سر می دادند که "روز زن مبارک ". گویی این هدیه دردآور  را به عنوان هدیه روز زن پذیرفته بودند.

کش و قوس ادامه داشت و هزیمت تدریجی مردم دیگر جایی برای نظاره باقی نمی گذاشت.

پیاده خیابان ولی عصر را از مقابل خبرگزاری گز کرده به سمت ونک رفتم که گفته می شد مرکز درگیری هاست.

بین راه به یکی از یارانی که در ماجراهای 18 تیر با موتور همراهی ام می کرد زنگ زدم . او را با تاکسی اش در مقابل پارک ساعی ملاقات کردم.

عده ای پرچم به دست در خیابان تردد  می کردند . برخی از جوانان با موتور از پایین ولی عصر یعنی همانجا که ساعتی پیش بودم به سمت شمال در حرکت بودند.

بالاتر از پارک ساعی چند سطل مکانیزه زباله در آتش می سوخت و در سراشیب خیابن ولی عصر به پایین حرکت می کرد.

خودروهای اندکی که به محل تجمع جوانان می رسید متوقف می شدند . جوانان مانع ایجاد کرده بودند. اگرچه صورت های خود با پارچه های شبز رنگ پوشانده بودند اما خشم و نفرت از پشت پارچه ها زبانه می کشید.

موتور سوارانی که نمادهایی از طرفداران احمدی را داشتند و از سمت جنوب می آمدند ، دشمنانی فرض می شدند که آن پایین برادران و خواهران و یران آنها را لت ÷ار کرده و دستگیر کرده بودند ÷س باید از موتور پیاده شده ، موتور آنها  در آتش خیابان انداخته می شد ، موبایل آنها با کوبیدن به سنگفرش خیابان نابود می شد و تاوان باتوم های وارد آ.رده بر دیگران را به یکجا اینجا پس می دادند.

یکی از موتور سوارانی که باتوم خود را در پشت یقه اش فرو کرده بود و یک سرنشین اضافی مثل خودش هم ترکش بود . از ولی عصر به سمت ونک حرکت می کرد. موتور سوار جرات کرد و خواست از میان این راهبندان بگذرد.

چند نفر به متور آویزان شدند و راننده هر چه سعی کرد نتوانست از کمند این دام برهد. به آنی متور در میان شعله های آتش بود. موبایل ها و بی سیم آنان محکم به سنگ فرش خیابان می خورد و چوب های نتراشیده و سترگ بر سر وصورتشان باریدن گرفت.

ضربه ای به سر یکی از آنان وارد آمد و چنان صدای داد که من فکر کردم احتمالا مغزش ترکید. سعی کردم جوان سبز پوش را به آرامش دعوت کنم اما بی محابا بر سر و صورت و بدن جوان نگون بخت چوب می خورد تا اینکه خون که صورتش را گرفت به حال خود رهایش کردند.

این نفرت به قدری شدید بود که حتی توصیه های ما برای ترک خیابان به دلیل گسیل شدن نیروهای انتظامی هم نتوانست آنان را آرام کند . استدلال آنها این بود " چشم در برابر چشم " سالها بود که این اصل یک قاعده حقوقی در کشور بود و بخشش و فراموش کردن به شوخی بی جا می مانست.

خشونت آنقدر زیاد بود که از جمع فاصله گرفتم . یکی از دوستان خبرنگار از شهرستان زن زد و ماجرا را گفتم . خیلی شادمان شد!

زمان اینجا زود سپری می شد و این نشان می داد غریزه عدالت جوی درون از این مکافات ÷س از جنایت چندان هم ناراضی نبود اما یافته ها وخوانده هایم چیز دیگری می خواست.

خودم را جمع و جور کردم و خشونت جاری را با جزئیات برای دوست خبرنگارم تشریح کردم و ابراز نارضایتی از این موج خشونت در حال گسترش را هم چاشنی اش کردم و با کمال ناباوری شنیدک که دسوتم هم می گفت : "حقشان است دلت برایشان نسوزد!".

خسته این تضاد فکری کمی دورتر سیگاری دیگر روشن کردم . دورتر از این آشوب 3 نفر را دیم نقاب غیر رنگی بر صورت زده و هریک 2 آجر بزرگ در دست از قسمتی از خیابان که هیچکس در آنجا نبود زیر چشم مراقب بودند کسی متوجه نیت آنها نباشد.

به یکباره آجرها را به سوی بانک تجارت رها کرده و شیشه های آن را فرو ریختند و به سرعت به طرف دیگر خیابان رفتند . نقاب از چهره برکندند و قیافه هایشان نشان داد که اهل این محل نیستند و ماموریتی ویژه آنها را به این نقطه کشانده است. خود را به درون جمعیت پارتیزانهای سبز پوش انداختند و از نظرها ناپدید شدند.

دیگر برایم مسجل شده بود که تخریب اموال عمومی ، واکنش طبیعی مردم خشمگین نیست بلکه توسط کسانی اجراء می شود که قرار است پروژه ای از پیش طراحی شده را به اجرا در آورند.

کمی دیرتر صحنه را ترک کردم چرا که مثل روز روشن بود این منطقه به زودی از دست این عده خارج می شود.

از یکی از کوچه های میدان ولی عصر خود ره خیابان گاندی رساندم که به موازات ولی عصر با کوچه ها  و پله هایی به ولی عصر مشرف است.

تمام خیابان گاندی پر بود از نیروهای ضد شورش و تجمع آنان در مقابل خروجی های ولی عصر نشان می داد که حمله قریب الوقوع است.

از انتهای یکی از کوچه های مشرف به ولی عصر صحنه را بار دیگر به نظاره نشستم . خیابان ولی عصر پر بود از دود و گاز اشک آور و دیگر اثری از آن مقاومت ها و درگیری ها به چشن نمی خورد.

نیروهای انتظامی با سلاح هایی که به اسلحه پینت بال شبیه بود به سوی جوانان در حال فرار شلیک می کرد. گلوله ها پس از اصابت به آنان لکه روغنی سبز رنگی را از خود به جای می گذاشت که به راحتی قابل پاک کردن نبود.

این لکه ها نشان از هدف بودن این عده داشت و جوانانی که از ولی عصر متواری شده بودند در خیابان گاندی و یوسف آباد دستگیر می شدند.

شب چتر تاریکی را بر روی شهر کشیده بود و خیابان علاوه بر روشنایی لامپ های کم مصرف مهتاب گون ، از روشنای آتش های افروخته  اینجا و آنجا روشن شده بود.

درگیری ها  ب میدان و نک و خیابان آفریقا کشیده بود و هزاران خودرو در فاصله غرب به شرق ورودی ونک به سمت غرب خودروها را خاموش کرده و بازار بحث سیاسی داغ بود.

از لاین شرق به غرب خیابان ، نیروهای انتظامی در تردد بودند و دایم نیروها به سمت خیابان آفریقا سرازیر بود . در تماس با یکی از خبرنگاران ساکن ظفر و میداماد با خبر شدم که در گیری به خیابان میرداماد و میدان محسنی هم کشیده شده است.

ناگهان از شمال غرب میدان ونک جایی که یک تکه زمین مشجر سالهاست بدون صاحب در بر میدان ونک رها شده است ، شعله های بزرگی زبانه می کشد و علف ها و درختان خشک در آتش می سوخت.

معلوم بود عده ای در این نقطه حضور یافته اند و نیروهای نتظامی سر درگم میان جبهه اصلی در خیابان افریقا و این جبهه جدید می دویدند و هر کس را که در میدان ونک در حال تردد بود با باتوم مورد ضرب و شتم قرار می دادند.

نزدییک نیمه شب خیابانها خلوت تر شده بود اما اطلاع رسانی خودرو به خودرو و یا موتورسوارها حکایت از آن داشت که فردا تجمعی از میدان انقلاب به سوی میدان آزادی برگزار می شود.

این تجمع و تظاهرات به درخواست میر حسین موسوی تقاضا شده بود ولی وزارت کشور از دادن مجوز خودداری می کرد.

بیانیه جدید میرحسین تاکید داشت مردم به اعتراضات مدنی بدون خشونت خود ادامه دهند و فردا در راهپیمایی اعتراض امیز شرکت کنند.

به سوی کوی دانشگاه تهران در حرکت بودم ، مثل شب گذشته خیابان اصلی مسدود بود و به سودای نفوذ از معابر فرعی وارد مسیرهای مختلف شدم . تقریبا همه مسیرها یسته بود و راه ورود بر هیچ راکبی باز نبود .به

این همه نشان از پایان کار برای کوی دانشگاه داشت . در وقایع مربوط اعتراض های کوی دانشگاه معنی این چنین حرکتی یعنی آمادگی کامل برای دخالت و ورود به کوی دانشگاه.

خسته از خیابان گردیهای روزانه ، عازم میدان پونک شدم . در طول مسیر گویی حکومت نظامی شده بود. پلیس در تمام شهر حضوری محسوس داشت و شیشه های شکسته اماکن عمومی نشان از وقوع اعتراضاتی در جای جای شهر داشت.

طنین الله و اکبر از پشت بام منازل شنیده می شد و در محلات تمام اهالی سر کوچه جمع بودند و بازار بحث و گفت و گو داغ بود.

یک ساعتی سر محل ایستادم و بدون هیچ سخنی رفتار مردم را نظاره کردم. از جوانان در محلات خبری نبود و فقطط خردسالان و میانسالان و پیرها حاضر بودند و معلوم بود که جوانان حساب خود را از آنان جدا کرده و در گروههای همسال مشغول به فعالیتند.

ساعت 1 بامداد روز دوشنبه از میدان پونک گروهانی از نیروهای ضد شوررش به همراه یگانی موتور سوار که در میان آنها لباس شخصی هم دیده می شد از پایین میدان به بالا حرکت کرده و با زدن باتوم های خود به سپرها صدای رعب اوری را تولید می کردند . به هر کوچه می رسیدند شعارهایی در حمایت از رهبری می دادند و مردم را مجبور به عقب نشینی به خانه های خود می کردند.

شب از نیمه گذشته بود و من به دلیل اعلام اعتصاب عمومی برای فردا با خیال راحت ساعت 3 بامداد به رختخواب رفتم .

ادامه دارد .....


 


ندای سبز آزادی: برای مرور اخبار اقتصادی در این هفته نگاهی خواهیم داشت به دعوای مجلس  و دولت بر سر تسهیلات و امکانات رفاهی دریافتی کارمندان، تداوم موج گرانی اقلام خوراکی و بحران کم آبی. همچنین به بدهی میلیاردی شرکت ملی گاز ایران به پیمانکاران و نیز به چند خبر حاشیه ای دیگر خواهیم پرداخت.

درست است بگوییم هر وزیر ده هزارمیلیارد دریافتی دارد؟

بالا گرفتن انتقادات نزدیکان دولت از اعطای تسهیلات میلیونی و امکانات رفاهی خاص به نمایندگان مجلس نهم و اعتراضات صورت گرفته در این باره از سوی تشکل های دانشجویی اصولگرا سبب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس نهم به این موضوع واکنش دهد و در صدد تبری مجلس از اتهامات وارد شده بر آید.

لاریجانی پیش از ظهر سه شنبه در دیدار با کارکنان مجلس با انتقاد از متلک هایی که به نمایندگان مجلس گفته می شود گفت: «گوشی به متلک سازان نداریم و باید دانست مجلس از نظر امکانات رفاهی فقیر است.»

رئیس مجلس نهم در ادامه با اشاره به آن که این تسهیلات و امکانات رفاهی برای تمامی دستگاه های دولتی وجود داشته و فقط مختص مجلس نیست گفت: «کدام یک از دستگاه‌های دولتی امکانات تفریحی ندارند؟ نام ببرید؟ از مازندران که شروع کنید تا رشت و گیلان و مشهد مقدس؛ امکانات مختلف تفریحی برای کارکنان دستگاه‌های مختلف وجود دارد اما آیا مجلس از چنین امکاناتی برخوردار است؟ چطور نسبت به کارکنان مجلس این سخنان را مطرح می‌کنید؟ یک زمانی قرار بود برخی ساختمانها را به فروش برسانند اما آیا فروختند؟ بعید می‌دانم.»

وی می‌گوید که «نمایندگان مجلس طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند؛ این افراد کل بودجه جاری مجلس را به علاوه هزینه‌های عمرانی کرده و بر ۲۹۰ نماینده تقسیم می‌کند و رقم مذکور را به دست می‌آورند اما آیا هیچ عاقلی چنین کاری انجام می‌دهد؟‌ اگر این طور باشد کل بودجه عمرانی کشور ۱۵۰هزار میلیارد تومان است که اگر بین ۱۵ وزیر تقسیم شود، به هر وزیر ده هزار میلیارد تومان می‌رسد؛ آیا می شود چنین سخنانی را مطرح کرد؟ آیا این سخن درست و عاقلانه‌ای است؟»

۳هزارتومان یارانه بیشتر برای نان

مشکلات دولت بر سر اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها کماکان به قوت خود باقی است و در عین حال بحران گرانی نان در کشور سبب شده است تا مسوولان دولت درصدد حل این بحران با استفاده از افزایش یارانه نقدی نان برآیند.

روز گذشته مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها با اعلام اینکه افزایش قیمت نان برخلاف نظر دولت بود، از تصمیم جدید دولت برای افزایش ۳ هزار تومانی یارانه بابت گرانی نان خبر داد و گفت: «۲۸ هزار تومان حساب مردم بابت یارانه نان از امروز قابل برداشت است»

این در حالی است که سال گذشته نمایندگان مجلس بارها نسبت به ادعای دولت در خصوص افزایش یارانه های نقدی هشدار داده و آن را غیر ممکن دانسته بودند اما در ابتدای امسال و بدون توجه به نظرات کارشناسان اقتصادی مجلس، مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه ‌ها اعلام کرد که دولت از ۲۸ اسفند ماه ۹۰ به حساب هر ایرانی ۲۸ هزار تومان واریز کرده است.

به گفته نمایندگان مجلس، معلوم نیست دولت از کدام محل برای این ۲۸ هزار تومان اضافی هزینه کرده است و حتی دولت نیز هم اکنون از تنخواه مصوب مجلس برای هزینه ‌های خود استفاده می ‌کند.

موضوع افزایش یارانه های نقدی بارها از سوی محمود احمدی نژاد و همکاران وی در دولت مطرح و هربار نیز با واکنش های شدید نمایندگان مجلس و هشدار نسبت به تبعات ناشی از انجام آن همراه بود.

مهرماه سال ۹۰ محمود احمدی نژاد در همایش ملی جامعه اسلامی کارگران سراسر کشور گفته بود: «طی ۵۰ سال ۷۰ درصد یارانه در جیب ۳۰ درصد افراد می‌ رفت و اکنون ۱۲۰ هزار میلیارد تومان یارانه توزیع می‌ شود، که می ‌توان این میزان یارانه را تا سه برابر افزایش داد».

اما مجلس در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که «اگر دولت بخواهد میزان یارانه نقدی را سه برابر کند و از ۴۵۵۰۰ تومان کنونی به بیش از ۱۳۵ هزار تومان به ازای هر نفر افزایش دهد، تامین این رقم نیازمند سالانه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی است که برای تامین این عدد به نظر می رسد آزادسازی کامل قیمت حامل های انرژی هم برای تامین ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در سال کافی نباشد دولت مجبور به استفاده از منابع دیگری برای پرداخت یارانه نقدی به مردم باشد».

با این حال بهروز مرادی رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها می گوید که «برای جبران افزایش قیمت نان، ۲۸ هزار تومانی که در پایان سال گذشته به حساب مردم واریز شده بود به عنوان یارانه نان تا پایان سال محسوب می‌شود و مردم می‌توانند از امروز دوشنبه ۲۹ خردادماه این مبلغ را برداشت کنند.»

قابل برداشت شدن یارانه ۲۸ هزار تومانی بابت گرانی نان در حالی است که این یارانه اسفند سال گذشته بابت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها واریز شده بود تا مردم قبل از اجرای فاز دوم از وجود یارانه در حساب خود اطمینان خاطر داشته باشند.

حال با برداشت شدن این یارانه، اجرای فاز دوم هدفمندی در آینده نزدیک در ابهام فرو رفته است و دولت برای اجرای این مرحله از قانون حداقل یک ماه قبل از اجرا باید یارانه دیگری بابت فاز دوم به حساب مردم واریز کند.

گرانی لجام گسیخته

تقریباً همه هفته اخبار بازار نابسامان اقلام خوراکی و مصرفی و افزایش بی سابقه قیمت ها در صدر خبرهای اقتصادی کشور قرار دارد و این هفته نیز گزارش های اقتصادی منتشر شده از سوی منابع خبری داخلی از افزایش قیمت سرسام آور ۱۲ نوع میوه نوبرانه در خرداد ماه به نسبت خرداد سال گذشته خبر می دهد.

بنا بر این در حالی قیمت این نوبرانه ها در سال گذشته در دامنه ۳ هزار تومان در نوسان بود، امسال بین ۵ تا ۷ هزار تومان خودنمایی می کند. و این حاکی از رشد بالای ۱۰۰ درصدی برخی میوه‌ها طی یک سال گذشته است.

به عنوان مثال قیمت زردآلو که در خردادماه سال گذشته کیلویی ۲۷۸۰ تومان بود، در خردادماه امسال به حدود ۵۲۰۰ تومان رسید که رشد ۸۵ درصدی را نشان می دهد.

همچنین قیمت گوجه سبز از ۲۲۳۵ تومان در خرداد سال ۹۰ به ۴۳۵۰ تومان در خرداد امسال رسید که ۹۵ درصد افزایش داشته است.

قیمت انواع سیب نیز در یک سال گذشته دستخوش تحولات زیادی شد به طوری که بالاترین رشد قیمت انواع میوه را در سیب گلاب به میزان ۱۰۸ درصد شاهد بودیم. قیمت سیب گلاب از کیلویی ۳۳۵۲ تومان در خرداد پارسال به ۶۹۷۹ تومان در خرداد امسال افزایش یافته است.

گرانی لجام گسیخته در بازار تنها مربوط به میوه و تره بار نیست و بنا بر گزارش های منتشر شده از سوی خبرگزاری های رسمی جمهوری اسلامی قیمت هر کیلوگرم ران گوسفندی در میادین در حدود ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان و بر اساس آمار بانک مرکزی متوسط قیمت در سطح شهر تهران ۲۲ هزار تومان است.

در این بین برخی از فعالان بازار گوشت و مرغ به خبرگزاری ها گفته اند که «از سوی دولت شایعه ای مطرح شد که دام های سبک بیمار هستند تا بازار را کنترل شود اما این شایعه هم کارساز نشد».

این در حالی است که حتی تغییر مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام هم در تنظیم بارز این محصول استراتژیک، موفق نبوده است.

صادرات شیر به عراق و کمبود شیر در ایران

هفته گذشته مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران از اقدام عجیب کارخانه‌داران برای سود بردن و کسب دلار ۱۸۰۰ تومانی خبر داده و گفته که این کارخانه داران شیر را به عراق، افغانستان، آسیای میانه و حتی کانادا صادر می‌کنند.

خبر صادرات شیر به کشورهای عراق و افغانستان در شرایطی منتشر شده است که در داخل کشور با بحران کمبود شیر مواجه هستیم و تاکنون نیز این کمبود از سوی متولیان امر جبران نشده است.

سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران در پاسخ به دلیل کاهش عرضه شیر در بازار می گوید: «در حال حاضر ایران بازار شیر و لبنیات عراق را قبضه کرده است و به رغم‌ افزایش دو برابری تولید برخی از شرکت‌های داخل اما بیشتر محصول آنها به این کشورها صادر می‌شود».

بدهی میلیاردی شرکت ملی گاز ایران به پیمانکاران

اختلافات مالی میان دو شرکت فعال در صنعت گاز و پتروشیمی کشور در هفته گذشته به اوج خود رسید و در تازه‌ترین خبرها در این‌باره، یک پیمانکار "شرکت گاز خودرو" در گفتگو با رسانه‌ها با اشاره به اینکه "شرکت ملی پخش فراورده های نفتی" حاضر به پرداخت طلب پیمانکاران این شرکت نیست گفته که «پس از تجمع مقابل شرکت ملی گاز ایران و مذاکره با مسئولان این شرکت مشخص شد که شرکت گاز حاضر به پرداخت طلب پیمانکاران شرکت گازخودرو که در سال های گذشته اقدام به ساخت جایگاه های سی ان جی کرده اند نیست».

این پیمان‌کار که نخواسته نامش فاش شود معتقد است که «دولت قصد ندارد بدهی بخش خصوصی را پرداخت کند. دولت با این شرایط چرا فقط دم از خصوصی سازی می زند درصورتی که پایبند به قانون نیست.»

او می گوید که «تنها امیدمان به رسانه ها است که به دادمان برسند زیرا دیگر توان نداریم از شهرهای مختلف کشور به تهران بیاییم و دنبال طلبمان باشیم درصورتی که دولت می داند به ما بدهکار است و هیچ تلاشی برای پرداخت بدهی خود نمی کند».

اوایل هفته گذشته عده ای از پیمانکاران شرکت گازخودرو مقابل شرکت ملی گاز ایران تجمع کرده بودند تا طلب ۵ ساله خود را از مسئولان شرکت ملی گاز دریافت کنند اما شرکت گاز طی نامه ای ابراز داشت که همه امور مربوط به سی ان جی ها به شرکت ملی پخش واگذار شده است و این شرکت باید طلب پیمانکاران گازخودرو را که اقدام به ساخت جایگاه سی ان جی کرده اند پرداخت کند.

فقط ۸ صندوق قرض‌الحسنه مجوز فعالیت دارند

این هفته بانک مرکزی وضعیت شرکت های لیزینگ و صندوق‌های قرض‌الحسنه دارای مجوز و در حال تمدید مجوز را اعلام کرد و بر اساس این گزارش از میان ده ها صندوق قرض الحسنه ریز و درشت فعال در کشور تنها ۸ صندوق‌ قرض‌الحسنه ندای مهر میهن، زنده‌یاد سیده‌وحیده هاشمی‌زاده، مهر وطن، کشاورزان جی، شفامهر تبریز، مبین‌آذر فجر تبریز، شیخ صفی خطائی و صندوق قرض‌الحسنه پیک رحمت دارای یک سال مجوز فعالیت هستند و باقی این صندوق ها یا فاقد اعتبار هستند یا مهلت اعتبار مجوز فعالیت آنها به اتمام رسیده و پرونده آنها در دست بررسی است.

اعتراض مشاوران املاک؛ حق عضویت‌ها کجا می‌رود؟

در بازار مسکن نیز این روزها گرانی و افزایش قیمت اجاره ها به میران ۲۵ درصد به چالش اصلی میان مالکان و مستاجران بدل شده است.

اما نکته جالب در این میان واریز مبلغی با عنوان کد رهگیری از سوی مشاوران املاک به حساب اتحادیه املاک است که با اعتراض اعضای انجمن صنفی مشاوران املاک همراه شده است.

طبق گفته رئیس اتحادیه املاک روزانه شش تا هفت هزار معامله و خرید و فروش در بنگاه‌ها انجام می‌شود که اگر با مبلغ ۸ هزار تومان کد رهگیری محاسبه شود، به مبلغ به ۵۰ میلیون تومان در روز و ۱.۵ میلیارد تومان در ماه می‌رسد!

معماری‌مقدم رئیس انجمن صنفی املاک در این باره با اشاره به اینکه یکی از ایرادات انجمن صنفی مشاوران املاک تهران به اتحادیه املاک ندادن بیلان کاری و هزینه نشدن این مبالغ هنگفت از بابت کد رهگیری برای دادن خدمات به اعضا است، می گوید: «یکی از ابهامات این است که شرکت راهبر بدون برگزاری مناقصه وارد پروژه کدرهگیری شده است. ممکن بود شرکت‌های دیگری هم توانایی برنامه‌ریزی بهتر را داشتند و این کار ارزان‌تر تمام می‌شد».

رئیس انجمن صنفی کارفرمایی مشاوران املاک تهران با بیان اینکه این انجمن حدود ۳ ماه است با برگزاری انتخابات و با حکم دبیرکل جامعه انجمن‌های اسلامی و وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی آغاز به فعالیت‌ کرده است، می گوید که «یکی از ایرادات وارده به اتحادیه املاک همانا اخذ سالانه ۱۲۰ هزار تومان برای حق عضویت است، سوال ما نیز این است که این مبالغ دریافت شده از ۱۰ هزار مشاور املاک تهرانی در کجا هزینه شده است».

فصل تابستان و بحران همیشگی کم‌آبی

باز هم فصل تابستان از راه می رسد و مشکل همیشگی کمبود منابع آبی کشور و بحران خشکسالی و کم آبی شهروندان کشور را با تهدید مواجه کرده است.

سید مهدی ثمره هاشمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور این هفته از نوبت‌بندی آب در پنج استان و ۱۰ شهر کشور خبر داد.

به گفته وی، نوبت‌بندی و کمبود آب در ۵ استان مورد اشاره شامل کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان ، گیلان و بوشهر است.

ظاهراً مشکلات دولت در تامین مالی برای پرداخت یارانه ها گریبان صنعت آب کشور را نیز گرفته است چون ثمره‌هاشمی در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه با گذشت بیش از یکسال از اجرای هدفمندی یارانه‌ها آیا هنوز پرداخت‌های خزانه بابت فروش آب به شرکتهای آبفا با تأخیر انجام می‌شود ،گفت: «پرداخت‌ها از سوی خزانه هنوز با تأخیر انجام می‌شود. به تازگی نیز دو جلسه در این خصوص برگزار شده و چندین جلسه هم برگزار خواهد شد تا مشکل تأخیرات به طور کلی حل شود».

شرکت‌های آب و فاضلاب کشور بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار هستند که بخشی از این بدهی‌ها از طریق بودجه، بخشی از فروش اموال و دارایی و بخشی از فروش اوراق مشارکت و سهام دولتی‌ها باید پرداخت شود.


 


براساس اعلام خبرگزاری رسمی مصر و خبرگزاری‌های عرب زبان حسنی مبارک دچار ایست قلبی شده و به کما رفته است، براساس گزارشهای این شدیدترین ایست قبلی وی بوده  که تا کنون به آن دچار شده و در حال حاضر سیستم تنفسی وی با دستگاه صورت می گیرد و براساس اعلام پزشکان وی دچار مرگ بالینی شده است.

براساس اعلام پزشکان به شبکه العربیه تلاش‌ها برای احیاء حسنی مبارک ادامه دارد.

حسنی مبارک به کما رفت

خبرگزاری الشرق الاوسط - خبرگزاری دولتی مصر - دقایقی پیش از اعلام کرد، حسنی مبارک رییس جمهور مخلوع این کشور به کما رفته است.

به گزارش الشرق الاوسط، حسنی مبارک امروز دچار یک سکته شدید قلبی شد اما پس از احیا به وسیله شوک الکترونیک و در پی نارسایی اکسیژن به کما فرو رفته است.

این خبرگزاری وضعیت مبارک را وخیم گزارش کرده و نوشته است که رییس جمهوری مخلوع مصر بدون دستگاه تنفس مصنوعی قادر به ادامه حیات نیست.


 


روسیه خبر منتشر شده از سوی خبرگزاری فارس درباره برگزاری رزمايش مشترک نظامی روسيه، سوريه، ايران و چين در خاک و آب های سوريه را تکذيب و اعلام کرد که قصد برگزاری چنین مانوری را ندارد.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران روز گذشته از برگزاری مانور مشترک نظامی ایران، سوریه، روسیه و چین خبرداده بود.

این خبرگزاری به نقل از "افراد مطلع" که نام آنان را ذکر نکرده ادعا کرده بود که چهار کشور ایران، سوریه، روسیه و چین قصد دارند تا یک ماه آینده این مانور نظامی را در خاک و آب های سوریه برگزار کنند.

انتشار این خبر در حالی بود که با افزایش بحران در سوریه، گزارش های سازمان ملل حاکی از عدم سیطره بشار اسد بر بخش بزرگی از خاک سوریه است و به نظر نمی رسید در چنین شرایطی چین و روسیه حاضر به برگزاری مانور مشترکی در این منطقه باشند.

همانطور که پیشبینی می شد، امروز روسیه این خبر را تکذیب کرد و دروغ خواند.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، وزارت دفاع این کشور امروز با صدور بیانیه ای،  این رزمایش را تکذیب کرد و گفت که برنامه ای در دستور کار ندارد.

ساعتی پس از تکذیب این خبر از سوی روسیه و در حالی که رسانه های خبری آن را نشانه‌ای از تغییر مشی مسکو نسبت به دمشق و در پیش گرفتن اقدامات احتیاطی از سوی روسیه در مقابل رژیم سوریه ارزیابی کردند، رژیم بشار اسد نیز به تکذیب خبر پرداخت.

بثينه شعبان مشاور سياسی بشار اسد خبر خبرگزاری سپاه پاسداران را "گزارشی دروغ مانند دیگر اطلاعات دروغی که در مورد سوریه منتشر می شود" خواند و از انتشار خبر آن ابراز ناراحتی کرد.

 


 


کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ادامه مذاکرات با ایران خبر داده و گفته است که این مذاکرات سوم ژوئیه در سطح کارشناسان فنی در استانبول برگزار خواهد شد.

به گزارش بی بی سی، او گفت این مذاکرات ابتدا میان کارشناسان هسته‌ای برگزار خواهد شد و سپس میان معاونان هیات‌های مذاکره‌کننده دیدار صورت خواهد گرفت و در صورت موفقیت این دیدارها، دیداری میان سعید جلیلی و او صورت خواهد گرفت.

سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران نیز با جدی خواندن مذاکرات گفت در این مذاکرات، سیاست‌های ایران را تببین کرده و تاکید کرده که غنی سازی حق مسلم ایران است.

او گفت بهانه‌ای برای توقف فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران وجود ندارد.

جلیلی گفت "ما اعلام کردیم که اگر گفتگو ها بخواهد موفق باشد و باید جلسات کارشناسی تشکیل شود و این جلسات می تواند دیدگاه ایران و ۶ کشور را به همدیگر نزدیک کند."

او افزود ایران پنج محور مشخص را برای گفت و گوها پیشنهاد داده و ما از اینکه ۱+۵ نظر ایران را برای برگزاری جلسات کارشناسی قبول کرده، استقبال می کنیم.

خانم اشتون در سخنان خود در باره مذاکرات مسکو افزود در جریان این مذاکرات، اولین "پاسخ جدی" را از ایران دریافت کردیم و جهت صحیح حرکت ترسیم شد تا کارشناسان، در مورد جزئیات مسایل فنی گفت و گو کنند.

خانم اشتون تاکید کرد که انتخاب با ایران است و ما انتظار داریم که این کشور تمایل خود را برای (حل مسایل) از طریق دیپلماسی نشان دهد.

کارشناسان می‌گویند برپایی نشست بعدی میان خانم اشتون و آقای جلیلی را نمی توان از حالا قطعی دانست و این به موفقیت مذاکرات کارشناسان فنی و معاونان وابسته است.

خانم اشتون همچنین گفته است که "مذاکرات امروز، دشوار، مفصل و رک و راستی بوده اما هنوز شکاف‌های چشمگیری وجود دارند."

پیش از اظهارات خانم اشتون، دیپلمات‌های غربی به خبرگزاری‌های بین‌المللی گفته‌ بودند که ایران و گروه ۱+۵ در پایان دومین روز مذاکرات اتمی خود در مسکو به هیچ پیشرفتی دست نیافته‌اند.

بی بی سی می گوید، حداقل انتظار قدرت های غربی از ایران در این دور از مذاکرات، متوقف کردن غنی سازی اورانیوم در سطح ۲۰ درصد بوده است که گفته می شود نمایندگان ایران با آن موافقت نکرده اند.

گزارش ها حاکی از آن است که نمایندگان ایران در جریان مذاکرات گفته اند که گروه ۱+۵ باید حق غنی سازی اورانیوم را برای ایران به رسمیت بشناسد، اما اعضای این گروه بر لزوم اجرای قطعنامه های شورای امنیت تأکید داشته اند که بر توقف تمام فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم در ایران دلالت دارد.

ایران در جریان مذاکرات مسکو نیز مانند مذاکرات بغداد، درخواست هایی را در موارد غیر مرتبط با پرونده اتمی مطرح کرده است. سعید جلیلی در مذاکرات بغداد نیز علاوه بر مباحث اتمی، خواستار گفت و گو درباره سوریه و بحرین شده بود اما دیپلمات های پنج بعلاوه یک این درخواست را نپذیرفتند و رسانه های غربی نیز از این درخواست به عنوان شیوه ای برای وقت کشی و موضوعی که دو طرف را درگیر سال ها مذاکره بی پایان می کند نام بردند.

پیش از این گفته شده بود که با توجه به شرایط اقتصادی و در حالیکه برخی مقامات اسرائیلی از احتمال حمله نظامی برای ضربه زدن به برنامه های اتمی ایران سخن گفته اند و ایالات متحده هم گفته است هیچ گزینه ای را برای متوقف کردن این برنامه ها منتفی نمی داند، شکست مذاکرات مسکو می تواند اوضاع را پیچیده تر کند.


 


dwst_sbz.jpg

...گلوله ها!

گلوله های عزیز!

لطفا به پوکه هایتان برگردید!

ما نیز

به خانه هایمان برمی گردیم!...

 

شعر: شبنم آذر
طراح: دوست سبز


 


سایت «شبکه ایران» وابسته به ارگان دولت، در واکنش به یادداشت سایت «الف» مبنی بر دست داشتن «دولتی‌ها» در انتشار اسناد زمین‌خواری برادران لاریجانی٬ نوشت این اسناد توسط مهدی هاشمی فاش شده است.

این اسناد سه روز پیش منتشر شد و در حالی که رسانه های اصولگرا رقبای خود را متهم به انتشار این اسناد می کنند، تاکنون توضیحی درباره اصل این اسناد و اتهامی که متوجه برادران لاریجانی است منتشر نشده است.

به گزارش "دیگربان"، سایت احمد توکلی٬ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس روز یکشنبه در واکنش به انتشار اسنادی علیه لاریجانی‌ها٬ به طور تلویحی تیم احمدی‌نژاد را عامل اصلی انتشار آن‌ها معرفی کرده است.

این سایت نوشته که این اسناد با هدف «انتقام‌گیری» از قوه قضائیه و برادران لاریجانی٬ «شخصی کردن» مبارزه با مفاسد اقتصادی در جمهوری اسلامی و «انحراف افکار عمومی» صورت گرفته است.

سایت «شبکه ایران» نیز در واکنش به این یادداشت سایت «الف» با انتشار مطلبی مهدی هاشمی را عامل اصلی انتشار این اسناد معرفی کرده است.

این سایت افزوده که این اسناد با هدف تحت فشار گذاشتن قوه قضائیه در آستانه ورود مهدی هاشمی به ایران منتشر شده است.

سایت «شبکه ایران» با تایید تلویحی اتهامات برادران لاریجانی نوشته است مهدی هاشمی هنگام خروج از ایران "۱۰ عدد لوح فشرده دی وی دی از اطلاعات بکلی سری و سری نظام" به خود برده است.

این سایت در پایان یادداشت خود از مقام‌های قوه قضائیه خواسته در برابر انتشار چنین اسنادی عقب‌نشینی نکرده و با مفسدان اقتصادی به شدت برخورد کنند.

اتهام سایت وابسته به ارگان دولت به مهدی هاشمی در حالی است که پرونده زمین خواری اطراف تهران، اولین بار از سوی برخی رسانه های نزدیک به دولت و حامیان احمدی نژاد مورد اشاره قرار گرفت. پس از آنکه برخی اعضای دولت و به ویژه محمدرضا رحیمی و اسفندیار رحیم مشایی متهم به دست داشتن در پرونده های فساد اقتصادی شدند، نزدیکان دولت در اقدامی متقابل، نقش محمد جواد لاریجانی، معاون قوه قضاییه در موضوع زمین خواری را مورد اشاره قرار دادند. پس از آن احمدی نژاد نیز در دو سخنرانی به این موضوع اشاره کرد.

اما سه روز پیش یک پایگاه اطلاع رسانی اعلام کرد به اسنادی دست یافته که نشان می دهد برادران لاریجانی در زمین خواری های اطراف تهران دست داشته اند. این اسناد در حالی منتشر شد که دارای مهر محرمانه و خیلی مهرمانه هستند.

از سوی دیگر در حالی که رسانه های اصولگرا رقبای خود را متهم به انتشار این اسناد می کنند، تاکنون توضیحی درباره اصل این اسناد و اتهامی که متوجه برادران لاریجانی است منتشر نشده است.

از مهم‌ترین مسائلی که در این اسناد ذکر شده است می‌توان به تصرف بیش از ۳۴۲ هکتار اراضی ملی در حاشیه ورامین، حفر چندین حلقه چاه غیر مجاز در این منطقه، نگه داری بیش از ۹۰۰ راس گوسفند و ۲۰۰ نفر ش‌تر به صورت غیرقانونی در دامداری‌های احداث شده در اراضی تصرفی توسط محمدجواد لاریجانی اشاره کرد.

از سوی دیگر محمدجواد لاریجانی در نامه‌های متعددی به مسئولین وقت از جمله وزیر جهادکشاورزی سعی در آزاد سازی و ثبت سند این اراضی دارد. این در حالی است که براساس اسناد منتشر شده محمدجواد لاریجانی چندین بار مورد پیگرد قضایی قرار گرفته است اما در تمامی پرونده‌ها و با وجود ادله لازم، عدم پیگرد صادر یا پرونده مفتوح‌‌ رها شده است.

در برگه‌ی دیگری نیز به تصرف اراضی حومه ورامین توسط آیت الله صادق لاریجانی رییس فعلی قوه قضاییه اشاره شده است، که در آن زمان عضو شورای نگهبان بوده و هم اکنون ریاست قوه قضاییه را بر عهده دارد.

این اقدامات در نامه‌ای به تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۸۷ به رئیس وقت قوه قضاییه آیت الله شاهرودی نیز اطلاع داده شده است، اما تا کنون پرونده‌ها مفتوح بوده و هیچ عکس العملی از سوی مراجع قضایی صورت نگرفته است.


 


جبهه پایداری، متشکل از شاگردان مصباح یزدی از غلامعلی حداد عادل برای نشستن بر کرسی ریاست جمهوری حمایت می کند.

حدادعادل پیش از این کاندیدای جبهه پایداری برای ریاست مجلس بود که در رقابت با علی لاریجانی تن به شکست داد.

آقای حدادعادل که پدر عروس آیت الله خامنه ای است و روابط بسیار نزدیکی با رهبر جمهوری اسلامی دارد از هم اکنون برای ریاست جمهوری آینده معرفی شده است.

در این باره ستار هدایتخواه، عضو مرکزی جبهه پایداری از حداد عادل به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری نام برده است.

وی زمان برگزاری نشست‌های مستمر جبهه پایداری برای ریاست جمهوری آینده را حدود یک ماه آینده عنوان کرد و به ایلنا گفت که "بدون شک این جبهه در آن انتخابات حضوری فعال خواهد داشت."

حضور یا عدم حضور حدادعادل در انتخابات ریاست جمهوری آینده، احتمالا به نظر مستقیم رهبر جمهوری اسلامی بستگی دارد. این در حالی است که همزمان از اشخاص دیگری نیز مانند سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی به عنوان گزینه های مورد نظر آقای خامنه ای نام برده شده است.

پیش از این جبهه پایداری امیدوار بود با ریاست حدادعادل بر مجلس، راه برای ریاست جمهوری او هموار شود اما حدادعادل که سابقه یک دوره ریاست بر مجلس را دارد با اقبال اکثریت نمایندگان مجلس مواجه نشد. 


 


قائم مقام خانه کشاورز اعلام کرد: به رغم ممنوعیت واردات میوه هم اکنون شاهدیم که بازار مملو از میوه‌های وارداتی است.

عنایت الله بیابانی در اين زمينه به ايلنا گفت: در پی واردات میوه کارگران فعال در بخش کشاورزی همچنان زیان می‌بیند. این در حالیست که روند واردات توسط بخش خصوصی و با اخذ مجوز دولتی صورت می‌گیرد.

قائم مقام خانه کشاورز با تاکید بر اعمال سیاست‌های حمایتی دولت در بخش کشاورزی تصریح کرد: با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی دولت باید به تعهد خود نسبت به پرداخت یارانه این واحد‌ها اقدام کند.

وي یاد آور شد: در حال حاضر ۴۰ هزار شغل مستقیم در این بخش وجود دارد که در صورت واردات مجدد مرکبات اشتغال ایجاد شده در این بخش از بین می‌رود.

به گفته بیابانی در ابتدای امر تصور می‌شود که واردات برای متعادل کردن بازار صورت می‌گیرد، اما وقتی به بازار مراجعه می‌شود، می‌بینیم که واردات مرکبات و محصولات باغی فقط باعث افزایش قیمت تولیدات داخلی شده است.

وي با بیان اینکه متعادل‌سازی بازار‌ها تنها از طریق تولید داخلی امکان‌پذیر است تصریح کرد: نکته اساسی در این‌جاست که برای جایگاه تولید و متعادل کردن بازار‌ها ارزش‌گذاری نمی‌شود. 


 


انگلیس حرکت یک کشتی حامل اسلحه روسی را که برای رژیم بشار اسد در سوریه اسلحه و مهمات حمل می کرد، متوقف کرد.

به گزارش بی بی سی شرکت بیمه استاندارد کلاب، که یک شرکت بریتانیایی است، گفته است که پوشش بیمه ای کشتی روسی الائد را ظاهرا به دستور دولت لغو کرده و این کشتی در نزدیک سواحل غربی اسکاتلند در شمال بریتانیا متوقف است. بر این اساس، دولت بریتانیا امکان ادامه سفر را از این کشتی روسی سلب کرده است.

دولت بریتانیا گفته است که اطلاع یافته بود که این کشتی حامل یک محموله هلی کوپترهای نظامی به مقصد سوریه است در حالیکه پیشتر به آگاهی دولت روسیه رسانده بود که حمل هر نوع تسلیحاتی برای دولت سوریه باید متوقف شود.

روسیه گفته است که ارسال تسلیحات به سوریه براساس قراردادهای قبلی صورت می گیرد و اسلحه های صادراتی در مقابله با "تظاهرات مسالمت آمیز" کاربرد ندارد اما گزارش های خبری حاکی از حملات گسترده هلی کوپترهای ارتش سوریه به مناطق شهری بوده است.

روسیه تا کنون به سلب امکان سفر این کشتی واکنش نشان نداده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته