-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۱۳, یکشنبه

Latest News from 30Mail for 09/04/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1390/6/13

بر اساس گزارش‌ها، چندین  هزار نفر از دوستداران دریاچه ارومیه بار دیگر به خیابان‌ها آمده و برای نجات دریاچه شعار سر دادند. همچنین گزارش شده که ماموران امنیتی این بار نیز با معترضان به خشک شدن دریاچه ارومیه برخورد کردند.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، نیروهای امنیتی از صبح روز شنبه به صورت آماده باش در سطح شهر ارومیه و تبریز حضور داشته‌اند و پس از تظاهرات مردم، با معترضان درگیر شدند.

 یک شاهد عینی به رادیو فردا گفت دوستداران دریاچه ارومیه، روز شنبه حدود ساعت پنج در راسته‌ کوچه تبریز اجتماع کردند؛ این شاهد عینی می‌گوید در راسته کوچه تبریز چند هزار نفر اجتماع کرده بودند و در منطقه آبرسان هم جمعیت بیشتر بود.

این شهروند ساکن تبریز برخورد ماموران امنیتی با معترضان را خشن توصیف کرد و گفت نیروهای امنیتی در مواجهه با معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند.

در همین حال به گفته  یاشار حکاک‌پور، یک فعال آذری خارج از کشور و مسئول «روابط عمومی انجمن زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران»، روز شنبه در ارومیه نیز چندین هزار نفر از دوستداران دریاچه ارومیه، برای نجات دریاچه ارومیه شعار سر دادند.

به گفته حکاک‌پور از جمله در خیابان عطایی و میدان ایالت تظاهرات در اعتراض به سیاست‌های دولت در مورد دریاچه ارومیه صورت گرفته است؛ وی همچنین گفت ماموران امنیتی با توسل به باتوم و گلوله‌های رنگی و نیز موتور سیکلت سعی در متفرق کردن معترضان داشته‌اند.

حکاک‌پور افزود در تبریز معترضان در اطراف بانک ملی و  خیابان دارایی  تجمع کرده‌ بودند. وی گفت برپایه اخبار رسیده در تبریز و ارومیه شماری از  تجمع‌کنندگان بازداشت شده‌اند.

 یکشنبه گذشته نیز  چند هزار نفر از دوستداران دریاچه ارومیه در ارومیه و تبریز به خیابان آمدند و  مسئولان را  به نجات این تالاب فراخواندند.

منبع: جرس و رادیو فردا


 
 

1390/6/13
آذربایجان؛ قلب تپنده‌ی ایران
روز ۱۲ شهریور در شهرهای ارومیه و تبریز هزاران نفر از مردم در اعتراض به بی‌توجّهی دولت به خشک‌شدن دریاچه‌ی ارومیه به خیابان آمدند و در حالی که به صورت مسالمت‌آمیز در حال حرکت به سوی ساخت‌مان استان‌داری آذربایجان شرقی بودند، نیروهای انتظامی و امنیتی ضمن سرکوب آن‌ها با گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و باتوم، عدّه‌ی زیادی از معترضان را دست‌گیر کردند [بی‌بی‌سی]. در حالی که قرار بود در تهران تجمّع مشابهی در میدان بهارستان و مقابل ساخت‌مان مجلس برگزار شود، نیروهای انتظامی و امنیتی این ناحیه را محاصره کرده و مانع از برگزاری تجمّع شدند. در شهر اهر نیز اعتراض مردم با سرکوب مواجه شد و ابراهیم نوری -فعّال آذربایجانی- بازداشت شد [ندای سبز آزادی؛ این‌جا، این‌جا و این‌جا]. تعداد شرکت‌کنندگان در اعتراضات در ارومیه ۲۰هزار و در تبریز بین ۲ تا ۵هزار تن برآورد شده‌است [رادیو فردا]. گزارش شده در سلماس، مراغه و میان‌دوآب هم در سرکوب تجمّع معترضان بیش از ۲۰ نفر بازداشت شده‌اند و در ارومیه نیروهای یگان ویژه در حمله به بازار این شهر که با دستور نهادهای امنیتی تعطیل بوده‌است، اقدام به تخریب اموال عمومی کرده‌اند [هرانا؛ این‌جا و این‌جا].
 
اعتصاب در تبریز
۲۹ تن از فعّالان مدنی آذری که در مراسم افطاری در منزل پدری مصطفا عوض‌پور در روز ۳ شهریور بازداشت شده‌بودند، از ۲ روز پیش در اعتراض به بازداشت غیر قانونی و بدرفتاری نیروهای امنیتی در زندان مرکزی تبریز اعتصاب غذا کرده و در پی این اعتصاب غذا عبدالله صدوقی به دلیلی بدرفتاری و ضعف ناشی از اعتصاب غذا به به‌داری زندان منتقل شده‌است و وضعیت وی نامساعد گزارش می‌شود [هرانا].
 
تا دیر نشده کاری کنید!
۱۴۰ تن از روزنامه‌نگاران ایرانی با نگارش نامه‌ای به نمایندگان مجلس، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و استان‌داران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان ضمن بحرانی توصیف‌کردن وضعیت دریاچه‌ی ارومیه خواهان اقدام فوری برای نجات این دریاچه شدند [ندای سبز آزادی].
 
درگیری‌های تازه‌ی سپاه و پژاک
روابط عمومی سپاه در بیانیه‌ای اعلام کرد پس از مهلت یک‌ماهه‌ی سپاه به پژاک در ماه رمضان برای عقب‌نشینی از مرزهای شمال غربی کشور، بار دیگر ارتفاعات منطقه‌ی عمومی سردشت را مورد حمله قرار داده و این عملیات را تا برقراری امنیت پای‌دار در منطقه ادامه خواهدداد [بی‌بی‌سی]. حمید احمدی -سخن‌گوی عملیات سپاه- تعداد تلفات و مجروحان پژاک را در این درگیری‌ها که ار جمعه آغاز شده ۳۰ نفر اعلام کرد و در همین حال مقداد عارف احمد -شهردار حاج‌عمران در استان اربیل عراق- اعلام کرد در این دور تازه‌ی درگیری‌ها یک چوپان به نام فرمان محمّد داوود در اثر شلّیک موشک‌های سپاه کشته شده‌است. وب‌سایت‌های نزدیک به پژاک از کشته و زخمی‌شدن بیش از ۲۰ تن از نفرات سپاه در این درگیری‌ها خبر داده و اعلام کرده‌اند هویّت ۳ تن از کشته‌شدگان سپاه در این درگیری‌ها به نام‌های عمر بلاوی، مصطفا حسن سرسپی و عبدالله گورانگان شناسایی شده‌است [رادیو فردا؛ این‌جا و این‌جا، رادیو زمانه].
 
نگرانی درباره‌ی وضعیت احمد قابل
مرضیه پاس‌دار -هم‌سر احمد قابل؛ نواندیش دینی- وضعیت جسمی هم‌سرش را که مبتلا به بیماری قلبی‌ست نگران‌کننده توصیف و اعلام کرد آقای قابل در هفته‌ی اخیر چندین مرتبه تعادل خود را در زندان از دست داده و حضورش در ملاقات با هم‌سرش با کمک هم‌بندی‌ها میسّر شده‌است [صفحه‌ی فیس‌بوک احمد قابل]. احمد قابل که به اتّهام اهانت به ره‌بری و تبلیغ علیه نظام به ۲۰ ماه حبس محکوم است، اکنون در زندان است.
 
فشار بر یک فعّال کارگری
کوروش بخشنده -فعّال کارگری- که روز ۶ شهریور در منزلش بازداشت شده، پس از انتقال از زندان به دادگاه به بازداشت‌گاه وزارت اطّلاعات منتقل شد و به اتّهام نشر اکاذیب مورد شکنجه و بازجویی قرار گرفت. آقای بخشنده که از بیماری قلبی و ناراحتی دیسک کمر رنج می‌برد در پی فشارهای واردشده وضعیت جسمی وخیمی دارد [هرانا].
 
نظام واقعن از «آب‌بازی» می‌ترسد!
نزدیک به ۳۵۰ نفر از جوانان شیرازی که طیّ قراری فیس‌بوکی قصد داشتند روز جمعه‌ی گذشته در پارک‌های این شهر آب‌بازی کنند که با حضور نیروهای انتظامی متفرّق شدند [شیرازنا]. هم‌چنین گزارش شده نظیر همین روی‌داد با دخالت نیروهای سپاه، پلیس و وزارت اطّلاعات در استان مازندران با سرکوب مواجه شده‌است. در آمل، ساری، بابل‌سر و قائم‌شهر ۴ تن از شرکت‌کنندگان در این قرار فیس‌بوکی بازداشت شده‌اند [فارس و جرس]. روز گذشته نیز خبر سرکوب حرکتی مشابه در مشهد و در روز جمعه مخابره شده‌بود.
 
۱۸ ماه بدون مرخصی
نظام حسن‌پور -زندانی بند ۳۵۰ زندان اوین- از بازداشت در اوایل سال ۸۹ تاکنون از حقّ مرخصی بی‌بهره بوده و با وجود امکان استفاده از آزادی مشروط، کماکان در این بند زندانی‌ست. آقای حسن‌پور که ساکن یکی از روستاهای توابع کوه‌دشت است، به دلیل شرکت در اعتراضات خیابانی بازداشت شده و پس از ۴ ماه بلاتکلیفی در بند ۳۵۰ زندان اوین، اکنون در این بند مشغول گذراندن محکومیت ۲ ساله‌ی خود به اتّهام اقدام علیه امنیت ملّی‌ست [جرس].
 
مصادیق تهاجم فرهنگی
محمّدرضا نقدی، ریس سازمان بسیج: «واژه‌هایی که امروز به دانش‌مندان و دانش‌آموختگان ما در زبان تخصّصی در دانش‌گاه‌ها تدریس می‌شود مانند بار، مشروب و مانند این‌ها، مصداق تهاجم فرهنگی‌ست» [ایسنا].
 
خامنه‌ای این‌جا، خامنه‌ای اون‌جا، خامنه‌ای همه‌جا!
جعفر شجونی، عضو جامعه‌ی روحانیّت مبارز: «امروز عکس امام و مقام معظّم ره‌بری در لیبی، مصر و سایر کشورهای اسلامی در دست انقلابیون دیده می‌شود» [ندای انقلاب].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 
 

صد و چهل روزنامه‌نگار در نامه‌ای خطاب به مسئولان:
1390/6/12

صد و چهل روزنامه‌نگار ایرانی در نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس، مسئولان استانی و کشوری، از روند خشک‌شدن دریاچه ارومیه ابراز نگرانی کردند و خواستار توجه فوری به وضعیت این دریاچه شدند.

در این نامه، که روز شنبه منتشر شده، آمده است که اکنون بیش از نیمی از بزرگ‌ترین دریاچه داخلی ایران به شوره‌زار تبدیل شده و وضعیت دریاچه ارومیه «بی‌هیچ اغراقی بحرانی» ست.

این روزنامه‌نگاران، وضعیت این روزهای دریاچه ارومیه را با وضعیت خشک‌شدن دریاچه آرال در زمان اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرده‌اند و گفته‌اند که خشک‌شدن دریاچه ارومیه می‌تواند اثراتی مشابه اثرات خشک‌شدن دریاچه آرال بر زندگی مردم بگذارد.

خشک‌شدن دریاچه آرال، که نزدیک به ۵۰ سال پیش آغاز گشت، سبب شد صادرات پنبه شوروی به حداقل برسد و هزاران هکتار زمین کشاورزی نیز نابود شود. خشک‌شدن دریاچه آرال همچنین توفان‌هایی را بوجود آورد که نمک دریاچه و ضایعات صنعتی ریخته‌شده به آب دریاچه را در هوا پراکنده می‌کرد و این توفان‌ها سبب بیماری‌های تنفسی و سرطان پوست در میان مردمان نزدیک دریاچه آرال شدند.

این روزنامه نگاران نیز در نامه‌شان آورده‌اند که «فاجعه‌ی خشک شدن دریاچه» در ایران ما در حال تکرار است و سرانجام آن، به حداقل رسیدن تولید باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی شمال غرب ایران و کوچ مردم از زمین‌های اجدادیشان است.

در قسمتی از نامه این روزنامه‌نگاران، به امضای برنامه جامع مدیریت زیست بومی تالاب ارومیه در سه سال قبل اشاره شده است که قرار بود امضا کنندگان این برنامه جامع، تراز آبی دریاچه را طی ۵ سال به «تراز اکولوژیک» برسانند اما با گذشت بیش از نیمی از برنامه، وضعیت دریاچه بحرانی‌تر از گذشته شده است.

در برنامه جامع مدیریت زیست بومی تالاب ارومیه که به امضای دو وزیر نیرو و جهاد کشاورزی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران آذربایجان شرقی و غربی و کردستان رسیده بود، قرار بود با رعایت حقابه این دریاچه از آب سد‌ها و همچنین با بارورسازی ابر‌ها و اصلاح روش‌های آبیاری، آب دریاچه ارومیه طی ۵ سال به تراز اکولوژیک آن برسد.

با گذشت سه سال از این برنامه، برخی از دوستداران محیط زیست می‌گویند که سطح آب دریاچه ۷/۵ متراز سطح اکولوژیک آن پایین‌تر رفته است اما مسئولان دولتی این آمار را «تا ۲/۵ متر» عنوان می‌کنند.

روزنامه نگاران امضا‌کننده‌ی این نامه در پایان، خواستار اجرای بی‌کم و کاست بندهای برنامه جامع مدیریت زیست بومی دریاچه ارومیه شدند. آن‌ها همچنین درخواست کردند که نجات دریاچه فارغ از مصلح‌اندیشی‌های اقتصادی و سیاسی انجام شود و برنامه نجات دریاچه در «پیچ‌وخم بوروکراسی اداری» متوقف نشود.

منبع: جرس

پیشینه:

بارش ۱۰ میلیارد تن نمک کشور را فرا می‌گیرد

«دولت باید در قبال تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه پاسخگو باشد»

نمک دریاچه ارومیه به زمین‌های کشاورزی رسید


 
 

1390/6/12

روز گذشته بدنبال آب بازی جوانان در برخی از شهر‌ها، تعدادی از آنان بازداشت شدند. 

آن گونه که سایت مشرق نوشته نیروی انتظامی از شرکت ۳۵۰ نفر از جوانانی که در مشهد قصد آب بازی داشتند جلوگیری کرده و تعدادیشان را بازداشت کرده است.

رهانا نیز نوشته عده‌ای از نوجوانان و جوانان که عصر جمعه برای «آب بازی» در پارک آب و آتش تهران گرد هم آمده بودند، با برخورد نیروهای امنیتی مواجه شده و بازداشت شدند.

با توجه به انبوه خانواده‌های بازداشت شده در برابر کلانتری‌ها در تهران برآورد می‌شود که آمار بازداشتی‌ها بیش از ۵۰ نفر باشد که در میان آنان کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال نیز وجود دارد. کسانی که به گفته یکی از ماموران امنیتی تفنگ آب پاش همراه داشتند دارای جرم «سیاسی» بوده و به والدین آنان گفته شده فردا در مقابل دادسرای اوین برای تعیین تکلیف حضور یابند.

کاربران فیس بوک در شهرهای مختلف مازندران نیز برای برگزاری مراسم تفریحی آب بازی در روز جمعه ۱۱ شهریور برنامه ریزی کردند که با فضای سنگین امنیتی در محلهای از پیش تعیین شده و بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان مواجه شدند.

در آمل با وجود حضور نیروهای لباس شخصی و انتظامی در پارک دهکده طلایی، جوانان این شهر در دو نوبت صبح و بعدازظهر موفق به تشکیل تجمعات ۳۰-۴۰ نفره و آب‌بازی با تفنگ آبپاش و بطری‌های آب معدنی شدند اما نیروهای لباس شخصی به آنان هجوم برده و مورد ضرب و شتم قرارشان دادند و ۱۰ نفر از آنان را بازداشت کردند که ۷ نفر از آن‌ها آزاد شده و برای سه نفر دیگر از شرکت کنندگان این مراسم که دختران جوانی بودند قرار است به زودی دادگاهی تشکیل شود.

در ساری نیز جمعی از جوانان از ساعت ۱۱ صبح در پارک تجن جمع شدند که با توجه به حضور نیروهای انتظامی موفق به برگزاری مراسم نشدند.

در بابلسر هم تعدادی از جوانان از ساعت ۴: ۳۰ بعد از ظهر قصد آب بازی در پشت دانشگاه مازندران را داشتند که با بازداشت یکی از شرکت کنندگان و فضای امنیتی موفق به این کار نشدند.

در قائم شهر جمعی از جوانان از ساعت ۱۴ در پارک پل تلار جمع شدند و وقتی که یکی از شرکت کنندگان تفنگ آبپاش را از کیفش بیرون آورد بلافاصله مورد هجوم نیروهای لباس شخصی قرار گرفت و با دخالت نیروی انتظامی جمعیت پرا کنده شد.

در قائم شهر و بابل نیروهای امنیتی به هر کس که مظنون می‌شدند وی را مورد تفتیش قرار می‌دادند و در اختیار داشتن ابزارهایی مانند تفنگ آبپاش جرم محسوب می‌شد.

امردادماه امسال تعدادی از جوانان در یک اقدام ابتکاری با هماهنگی آنلاین در پارک آب و آتش تهران گرد هم آمدند و آب بازی کردند. این اقدام جوانان از سوی نهادهای انتظامی به عنوان اقدام علیه امنیت ملی که با هماهنگی بیگانگان سازمان داده شده، شناخته شد. 

منبع: جرس


 
 

1390/6/12

ناصر فریاد شیران از مربیان فوتبال ایران با انتقاد از وضعیت مدارس فوتبال در ایران گفته در این مدارس بصورت گسترده افرادی به دنبال مسائل جنسی هستند و بچه‌ها را مورد اذیت و آزار جنسی قرار می‌دهند. 

وی در گفتگویی تفصیلی با پایگاه خبری قانون گفته به همین دلیل از این شغل کناره‌گیری کرده و افزوده که برخی مسئولین این مدارس از مادران بچه‌ها هم سوء استفاده می‌کنند.

ناصر فریاد شیران به برخی سوء استفاده‌های دیگر از قبیل رشوه و سوء استفاده از مادران بچه‌های بی‌سرپرستی که فرزندانشان را برای آموزش به این مراکز می‌آورند نیز خبر داده است.

فریاد شیران گفته: «در یکی از شماره‌های روزنامه ایران آمده بود که یک فردی ساک یکی از باشگاه‌های تهران روی دوشش بود و در منیریه در حال قدم زدن بود. یکی از بچه‌ها از این شخص می‌پرسد شما به کدام باشگاه تعلق دارید؟ می‌گوید من در فلان باشگاه هستم. بچه ذوق‌زده می‌گوید من می‌خواهم تست بدهم. آن فرد هم قبول می‌کند و می‌گوید فردا فلان ساعت بیا برویم تست بدهی. اما آن بچه هیچ‌وقت به محل تمرین نمی‌رود. آن فرد وقتی به این بچه معصوم تجاوز می‌کند او را می‌ترساند و از او می‌خواهد شاگردهای دیگر را هم بیاورد که از آن‌ها هم سوء‌استفاده کند. این فرد با همین روش چهار نفر را مورد اذیت و آزار جنسی قرار می‌دهد.»

فریادشیران با اشاره به اینکه حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد افزوده که مسئولان این مدارس فرم‌هایی را تهیه کرده‌اند تا بوسیلهٔ این فرم‌ها متوجه شوند مادر فردی که برای آموزش آمده تنهاست یا خیر تا بتوانند از وی سوء استفاده کنند.

وی تصریح کرده که مسئولان فوتبال توجهی به این مساله ندارند و می‌گویند صحبت کردن درباره آزار جنسی در مدارس فوتبال امری غیراخلاقی است. 

منبع: قانون


 
 

1390/6/12

درگیری و تیراندازی که از ساعت ۱۲ ظهر یازدهم شهریورماه آغاز شده بود بعد از ظهر دیروز متوقف شد و نیروهای یگان ویژه بیشتری از شیراز به سمت کوار اعزام شدند. 

یکی از دراویش کوار در گفتگو با سایت مجذوبان نور گفته: «بانی این حرکت غیرقانونی، تندروی‌های یک طلبه جوان بود که با پخش اعلامیه و سی‌دی به تهییج و ترغیب نیروهای بسیج برای درگیری با دراویش پرداخته و با تظاهرات و شعارهای موهنی همچون مرگ بر درویش آمریکایی به آتش این اقدام دامن زد.»

این درویش پرسیده بر فرض محال که دراویش به گفته این طلبه تندرو، بدعت گذار بوده یا مزدبگیر آمریکا باشند، آیا هیچ مرجع قانونی و نهاد رسیدگی کننده‌ای به این اتهامات وجود ندارد که یک عده خودسر که خود را روحانی و بسیجی می‌نامند این طور آتش به جان شهر انداخته و مردم بی‌گناه را دستخوش درگیری مسلحانه و آشوب کنند؟

به گفته وی، این درگیری وقتی مسلحانه شد که این نیرو‌ها چند باب مغازه از دراویش را به آتش کشیدند و در جریان این حادثه از هر دو طرف عده‌ای مجروح و زخمی شدند.

دو اتوبوس از نیروهای منتسب به بسیج شیراز که ساعت ۸ شب پنج­شنبه دهم شهریورماه برای ایجاد درگیری با دراویش نعمت اللهی گنابادی به کوار اعزام شده بودند، در سطح این شهرستان به تظاهرات پرداختند.

درویشان پیش‌تر گفته بودند که در صورت وقوع درگیری، ‌ حق دفاع را از نظر قانونی و انسانی برای خود مسلم دانسته و ایستادگی خواهند کرد. 

منبع: مجذوبان نور ( + و + )


 
 

1390/6/12
حمله‌ی نظامی؟
یوکیو آمانو -مدیرکلّ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی- در گزارش تازه‌ی خود از فعّالیّت مخفیانه‌ی ایران بر روی یک برنامه‌ی تولید سلاح اتمی -یک کلاهک هسته‌ای برای یک موشک- ابراز نگرانی و اعلام کرد ایران در حال مستقرکردن تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم در یک پناه‌گاه زیرزمینی‌ست و به این ترتیب می‌تواند غنای اورانیوم را تا درجات بالاتری افزایش دهد. آژانس هم‌چنین در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که ایران در مسیر کسب توانایی برای تولید مستقلّ تمام تجهیزات و موادّ هسته‌ای لازم برای اداره‌ی برنامه‌ی هسته‌ای خود است [بی‌بی‌سی و رادیو فردا]. در همین حال و پس از اعلام نگرانی نیکولا سارکوزی -رییس‌جمهور فرانسه- نسبت به حمله‌ی نظامی پیش‌گیرانه به ایران، ترکیه با استقرار رادار سامانه‌ی ضدّ موشکی ناتو که به منظور مقابله با تهدید موشک‌های قارّه‌پیمای ایران طرّاحی شده موافقت کرد، هرچند در بیانیه‌ی وزارت امور خارجه‌ی ترکیه به این موضوع اشاره نشده‌است. مرکز پژوهش‌های مجلس در اواخر تیر سال جاری در گزارشی از سامانه‌ی ضدّ موشک ناتو به عنوان تهدیدی جدّی برای ایران یاد کرده‌بود [رادیو فردا].
 
حمله به درویشان
گروهی از لباس‌شخصی‌ها در شهرستان کوار استان فارس با درویشان این شهرستان درگیر شده و ضمن پرتاب گاز اشک‌آور و شلّیک گلوله، منازل برخی از آن‌ها را تفتیش کرده و چند باب از مغازه‌های درویشان را به آتش کشیدند [هرانا].
 
آب بازی؛ هراس نظام
نیروهای امنیتی از ۲۰۰ تن از جوانانی که برای «آب بازی» و تفریح در پارک ملّت مشهد گرد آمده‌بودند، بیش از ۳۰ جوان را مورد ضرب‌وشتم قرار داده و بازداشت کردند. نیروهای امنیتی که لباس ورزشی به تن داشتند، پیش از تجمّع جوانان مشهدی وانمود می‌کردند مشغول ورزش هستند [هرانا].
 
حمایت از اشکان ذهابیان
آیت‌الله بیات زنجانی -از مراجع تقلید- با پدر اشکان ذهابیان تماس گرفت و ضمن اعلام نگرانی نسبت به ادامه‌ی اعتصاب غذای آقای ذهابیان از پدر وی دل‌جویی کرد [ندای سبز آزادی]. هم‌چنین ۱۰ تن از فعّالان سیاسی مازندران در بیانیه‌ای باامضا ضمن شرح وضعیت آقای ذهابیان و اعلام حمایت از اعتصاب غذای آقای ذهابیان -و نه درخواست از وی برای شکستن اعتصاب غذای خود- اعلام کردند اگر تا پایان وقت اداری روز ۱۲ شهریور گشایشی در وضعیت اشکان ذهابیان پدید نیاید به هر ترتیب هم‌بستگی خود را با این حرکت نشان خواهندداد [جرس]. اشکان ذهابیان -دانش‌جوی محروم از تحصیل، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و عضو پیشین انجمن اسلامی دانش‌گاه فردوسی مشهد- است که به اتّهام اقدام علیه امنیت ملّی محکوم به ۸ ماه حبس بوده‌است. وی از بامداد سه‌شنبه‌ی گذشته در اعتراض به بلاتکلیفی‌اش و وضعیت اسف‌بار زندان دست به اعتصاب غذای نامحدود زده و با آغاز اعتصاب در اغما فرورفته و به سلّول انفرادی منتقل شده‌است.
 
وضعیت وخیم یک زندانی سیاسی
فرح واضحان که زمستان ۸۸ برای دیدار با فرزندش از هلند به ایران آمده‌بود و در جریان بازداشت‌های عاشورای ۸۸ بازداشت شد و در ابتدا به اتّهام هم‌کاری به سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شد و اکنون مشغول گذراندن حکم ۱۷ سال حبس خود است، در ۵ ماه گذشته ۴ بار از سوی پزشکی قانونی نیازمند مرخصی استعلاجی فوری تشخیص داده‌شده ولی از این حق محروم است و در زندان به دلیل ابتلا به بیماری‌های گوناگون وضعیت وخیمی دارد [جرس].
 
حسین رونقی‌ملکی؛ معنای زندانی سیاسی
حسین رونقی‌ملکی -وبلاگ‌نویس (بابک خرّم‌دین) و مدیر ایران‌پراکسی- که از سوی دادگاه بدوی محکوم به ۱۵ سال حبس و در زندان اوین با وضعیت نامناسب جسمی زندانی‌ست، با وجود تهدید عوامل دادگاه از امضای حکم دادگاه تجدیدنظر با مقدار محکومیت مشابه خودداری کرد. آقای رونقی‌ملکی از ۲۲ آذر ۸۸ تاکنون بدون حتّا یک روز مرخصی زندانی‌ست و با وجود نیاز به مرخصی برای درمان بیماری کلّیه از این حق محروم است [رهانا].
 
«فتنه»ی بیت خمینی
یاسر خمینی -نوه‌ی سیّدروح‌الله خمینی- هم‌راه با هم‌سر و مادرش با فاطمه کرّوبی ملاقات و از فشارهای وارد بر خانواده‌ی مهدی کرّوبی و حصر وی ابراز تأسّف کرد و خواستار آزادی آقایان موسوی و کرّوبی از حصر شد [سحام‌نیوز].
 
بازداشت یک فعّال دانش‌جویی کرد
میلاد کریمی -فعّال دانش‌جویی کرد، نایب‌دبیر اتّحادیه‌ی دموکراتیک دانش‌جویان کرد و دبیر انجمن اسلامی دانش‌گاه آزاد سنندج- پس از احضار به ستاد خبری وزارت اطّلاعات در شهر سنندج بازداشت شده و تاکنون خبری از وی در دست نیست، با این‌حال نیروهای امنیتی به خانواده‌ی کریمی گفته‌اند وی تا شنبه آزاد خواهدشد [هرانا].
 
کشتار عمدی غیر نظامیان
سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد به احتمال زیاد در جریان حمله‌ی سپاه به مواضع گروه پژاک در غرب کشور عمدن غیر نظامیان هدف قرار گرفته‌اند. سپاه پاس‌داران در اواخر تیر سال جاری در عملیات گسترده‌ای به نبرد با گروه پژاک پرداخت [بی‌بی‌سی].
 
خروج یک برند دیگر
کانکرینرز -سازنده‌ی جرّثقیل- پس از ۴ کارخانه‌ی دیگر سازنده‌ی ماشین‌آلات ساخت‌مانی در اعتراض به استفاده از جرّثقیل در اعدام اعلام کرد معاملاتش را با ایران متوقّف می‌کند [دانش‌جو نیوز].
 
چادر مشکی، حقّ مسلّم ماست!
لاله افتخاری، نماینده‌ی مجلس: «امروز چادر مشکی از بحث هسته‌ای برای ما مهم‌تر است» [آینده].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 
 

1390/6/12

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گزارش دیگری از برنامه اتمی ایران، بار دیگر از احتمال وجود ابعاد نظامی در این برنامه ابراز نگرانی کرد. 

در این گزارش که در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام آژانس و برخی خبرگزاری‌ها قرار گرفته، تصریح شده، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «درباره احتمال وجود فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در گذشته یا حال، که نهادهای نظامی در آن دخیل هستند، به طور فزاینده‌ای نگران» شده است.

آژانس به ویژه در مورد «فعالیت‌های مرتبط به ساخت یک خرج هسته‌ای موشک» ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس این گزارش ارزیابی این نهاد ناظر بین‌المللی برپایه شواهد و اطلاعاتی است که «بسیاری از اعضای» آژانس در اختیارش قرار داده‌اند.

آژانس همچنین تاکید کرده که اطلاعتش، معتبر، «مفصل و جامع» است.

در این گزارش همچنین یادآوری شده که همانطور که تهران اعلام کرده بود، ایران اقدام به نصب تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات زیرزمینی فردو کرده است.

ایران، به صورت آزمایشی در حال غنی‌سازی اورانیوم با سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری است.

امرداد ماه امسال، هرمن ناکارتس معاون پادمان آژانس به همراه معاونانش از تاسیسات هسته‌ای ایران به مدت ۵ روز بازدید کردند.

این هیات، از نیروگاه اتمی بوشهر، تاسیسات غنی‌سازی نطنز و فردو، تاسیسات هسته‌ای اصفهان، رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک و کارخانه تولید آب سنگین اراک بازدید کرد.

علی‌اکبر سلطانیه، نماینده ایران در این نهاد بین‌المللی در واکنش به انتشار محدود این گزارش گفته است: «این گزارش حاوی نکات مثبتی است که در گزارشات قبل منعکس نشده بود لذا گامی رو به جلو است.»

روز چهارشنبه نیکولا سرکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، هشدار داد، اگر ایران به دنبال ساخت سلاح‌ هسته‌ای باشد، ممکن است به این کشور حمله پیشگیرانه صورت بگیرد که به گفته او پیامدهای وخیمی درپی خواهد داشت. 

منبع: رادیو فردا


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته