-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ شهریور ۱۱, جمعه

Latest News from 30Mail for 09/02/2011

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

مهدیه گلرو خطاب به رییس قوه قضاییه:
1390/6/11

مهدیه گلرو از فعالان دانشجویی زندانی در اوین، در نامه‌ای خطاب به رییس قوه قضاییه از او درخواست کرد که پرونده همسرش را مورد بازبینی قرار دهد.

خانم گلرو در این نامه که در سه بند نوشته است، بازداشت همسرش را یک «پرونده‌سازی» نامید که مسئولان پرونده خانم گلرو برای تحت فشار قراردادن او، دست به این کار زده‌اند.

خانم گلرو برای اثبات درستی حرف‌هایش، جمله‌ای از مسئولان پرونده نقل کرده است که از "تاثیر عملکرد خانم گلرو بر پرونده همسرش" صحبت کرده‌اند.

مهدیه گلرو به همراه همسرش، وحید لعلی‌پور، در آذرماه ۱۳۸۸ در منزلشان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. آقای لعلی‌پور نزدیک به سه ماه بعد با قرار وثیقه از زندان آزاد شد که به گفته خانم گلرو یک ماه از این سه ماه را در زندان انفرادی و بدون بازجویی گذراند.

آقای لعلی‌پور سپس در دادگاه به یک سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شد و در آخرین روز مردادماه سال جاری برای گذراندن حکم یک سال محکومیت بازداشت شد.

در بخش دیگری از این نامه، خانم گلرو به «دخالت بازجو و وزارت فخیمه اطلاعات در لحظه لحظه پرونده» اشاره کرده و به رییس قوه قضاییه گفته است که اصل «استقلال قضایی» در پرونده‌اش رعایت نشده است.

او «استعلام از وزارت اطلاعات و بازجوهای پرونده»، برای «مرخصی، عفو یا آزادی مشروط» را نتیجه رعایت نشدن اصل استقلال قضایی در پرونده‌اش دانسته است.

خانم گلرو در پایان نامه‌اش از رییس قوه قضاییه خواسته است با توجه به ماده ۱۶۸ قانون اساسی، پرونده همسرش مورد بازبینی قرار گیرد تا «شاید پایانی بر مجازات‌های خانوادگی باشد که در طی ۲ سال اخیر باب شده است.»

بر اساس ماده ۱۶۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی، رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی است و با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت می‌گیرد.

مهدیه گلرو، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی‌ست که به خاطر تلاش‌هایش در جهت حفظ انجمن اسلامی و همچنین انتقاد‌هایش به دولت محمود احمدی‌نژاد، در حالی که تنها دوماه به فارغ التحصیلی‌اش از دانشگاه مانده بود، از ادامهٔ تحصیل محروم شد.

منبع: جرس

مرتبط:

همسر مهدیه گلرو هم به زندان رفت

دو سال و چهار ماه حبس تعزیری برای مهدیه گلرو

بهاره هدایت و مهدیه گلرو پس از یک سال و نیم به مرخصی آمدند

مهدیه گلرو با یورش شبانه ماموران به زندان اوین بازگشت


 
 

1390/6/11

روح الله شهسوار

دیروز عید فطر بود. البته در شهری که من زندگی میکنم (پاریس) مثل خیلی جاهای دیگر دنیا، پریروز عید فطر بود که این هم از کمدی های داشتنِ یک «حکومت اسلامی» است.  من هم رفتم مسجد پاریس.

گفتنش کمی سخت است. اما واقعیت واقعیت را باید گفت. در این دو سال اخیر، بویژه در چند ماه گذشته، برای اولین بار در زندگی ام، احساسِ مسلمانی داشتم. برای اولین بار این احساس از درون سراغم آمد که مسلمان هستم. حالا دلیلش هرچه باشد، مسئلۀ اصلی این است که چرا پس از 28-29 سال!؟

من در یک خانوادۀ سنتی بزرگ شدم که علاوه بر سنتی بودن، مذهبی هم هستند.* بنابراین فضای رشد من، یک فضای سنتی-مذهبی بود. حتی پایان دوران نوجوانی ام را در کسوت قاری قرآن گذراندم. پس از آنکه دوران اصلاحات همۀ ما را دگرگون کرد، با اینکه کم کم شرعیات داشت برای من رنگ می باخت، اما هیچ گاه احساس نکردم که مسلمان نیستم. ولی واقعا هیچ گاه هم احساس نکردم که مسلمان هستم. اما اکنون برای اولین بار در زندگی ام، از درون احساس میکنم که من «روح الله شهسوار» مسلمانم. و حالا خوب معنی حرفهای سهراب را می فهمم وقتی می گفت: «من مسلمانم/ قبله ام یک گل سرخ.»

می دانم خیلی از شما که این چند خط را می خوانید، در این حس ها با من شریک هستید.

آرام آرام از وقتی فهمیدم و حس کردم مسلمان هستم که: در شهری که زندگی می کنم، ماه رمضان بود و همۀ رستوران ها و کافه ها باز بود. از وقتی که در بعضی از روزهای ماه رمضان به مهمانی های عصرانه دعوت می شدم. از وقتی که به هنگام دلتنگی، دوست داشتم قرآن و یا نماز بخوانم و یا دعا کنم؛ ولی دوستان لائیکم (ایرانی و غیر ایرانی) از این کار خوششان نمی آمد. از وقتی که بعد از دهها سال، برای اولین بار با جمعی از دوستان، جلسه های شبهای احیا را در پاریس برقرا کردیم. جلسه هایی که غیردولتی بود و البته دولتِ «حکومت اسلامی ایران» از وجود آن راضی نبود... در این میان، «لا اکراه فی الدین» برایم معنی یافت. زیرا همۀ اینها را من انتخاب کرده بودم. اما در آن 27-28 سالی که در زیر سایۀ یک «حکومت اسلامی» زندگی می کردم، هیچ گاه این فرصت انتخاب آزادانه برایم وجود نداشت. هیچ وقت با عواقب تصمیمی که خواهم گرفت مواجه نبودم. حکومت، شکلی از مسلمانی را برای ما معین کرده بود. ما همیشه احساس می کردیم که یا با آن الگو مطابق هستیم و یا نیستیم. اما هیچ گاه این تجربه را به مسلمانی تعمیم نمی دادیم. یعنی قابل تعمیم هم نبود. نمی توانستیم احساس کنیم که مسلمان هستیم و یا نیستیم. فقط می دانستیم که نامسلمان هم نیستیم.
 
من می فهمم که الان خیلی از افرادی که در ایران مثلا زردشتی و یا مسیحی هستند، و یا اصلا لائیک و یا کمونیست هستند، می توانند از درون احساس کنند که لائیک، مسیحی و ... هستند. چون واقعا با عواقبِ سخت تصمیمی که می گیرند مواجه می شوند. اما زیر سایۀ «حکومت اسلامی» فرصتی برای احساس مسلمان بودن از بسیاری از مسلمانان (بویژه شیعه ها) گرفته شده است. حداقل فرصت اینکه بالاخره بفهمند که از ته دل مسلمان هستند یا نیستند را ندارند. وقتی در جامعه ای، حکومت با زور سرنیزه، و یا پاداشِ دولتی، همۀ راههای روزه دار نبودن را می بندد، آنوقت کسی که روزه می گیرد نمی تواند درک و احساس مستقلی از کاری که می کند داشته باشد. نمی تواند روزه داد نبودن را هم به صورت آزادانه تجربه کند. بنابراین روزه دار بودنش اش هم واقعا آزادانه نیست. منظورم بیشتر کسانی هستند که با آن الگوی مسلمانی حکومتی جور در نمی آیند و البته اکثریت جامعه را نیز تشکیل می دهند.
 
وای بر مسلمانانی که بر مردم حکومت می کنند؛ اما مردم را از داشتنِ احساسِ مسلمانی محروم می کنند. و «حکومتِ اسلامی» ما را از این تجربه و احساس محروم کرد.

پی نوشت:
*در ایران سنتی بودن همواره به معنای مذهبی بودن نیست. خیلی ها سنتی هستند، اما مذهبی نیستند. مثلا با اینکه در خانوادۀ شان هیچ کس با حجاب نیست و رابطۀ محرم و نا محرم چندان جایگاهی ندارد، اما در همان خانواده، رابطۀ دختر و پسر خارج از چهارچوب خانواده پذیرفته نیست.

 
 

1390/6/10

از وضعيت سی نفربازداشت شده که يک هفته پيش در يک مراسم افطاری در تبريز، بازداشت شده بودند، خبری در دست نيست.

دوم شهریور ماه سی نفر از شرکت کنندگان مراسم افطاری در منزل پدر مصطفی و مرتضی عوض پور بازداشت شدند که با گذشت یک هفته از بازداشت آنها هنوز از اتهام و محل نگهداری آنها اطلاعی در دست نیست.

آقای عوض پور پدر مصطفی و مرتضی با بیان اینکه هیچ اطلاعی از فرزندانش ندارد به «جرس» می گوید: «به هر کجا مراجعه می کنیم پاسخی نمی دهند و تا الان که هفت روز از بازداشت آنها می گذرد نه اطلاعی از وضعیت آنها داریم و نه می دانیم به چه علتی بازداشت شده اند.»

مهندس محمود فضلی عضو هیات موسس مجمع دانشگاهیان آذربایجان یکی از این بازداشت شدگان است که پیگیری های خانواده اش برای اطلاع از محل نگهداری و اتهام وی تاکنون بی نتیجه مانده است.

باریش حیدری همسر محمود فضلی با اشاره به اینکه همسرش هنگام افطار در منزل آقای عوض پور بطور گروهی دستگیر شدند گفته است: «همسرم فقط یکبار فردای روز دستگیری بعد از 24 ساعت با منزل تماس گرفت و به مدت سی ثانیه سلام و احوالپرسی کرد و مثل اینکه کسی کنارش بود که نمی گذاشتند صحبت کند بعد هم قطع کرد. بعد از آن تلفن هیچ اطلاعی از همسرم ندارم.»

وی در خصوص پیگیری هایش می افزاید: «من به اتاق سی و هفت واقع در زندان مرکزی تبریز که به اطلاعات مربوط می شود مراجعه کردم و بعد گفتند ما دستگیر نکردیم. بعد از آن ما به نیروی انتظامی مراجعه کردیم که گفتند همسرم آنجاست این در حالی است که در پیگیری ها به خانواده بازداشت شدگان دیگر گفته اند چهارده نفر را به زندان مرکزی تبریز منتقل کرده اند و بقیه را به اطلاعات برده اند. در این مدت هم به هر کجا مراجعه می کنم جوابی نمی دهند فقط می گویند برو سه شنبه بیا برو شنبه بیا...هیچ جوابی نمی دهند که اینها جرمشان چیست و در کجا و در چه شرایطی نگهداری می شوند؟»

مرتضی عوض پور، مصطفی عوض پور، محمود فضلی، جلیل علمدار میلانی، تقی سلحشور، یوسف سلحشور، عبدالله صدوقی، مهدی حمیدی شفیق و جمشید زارعی از جمله بازداشت شدگان آذربایجانی هستند.

به گزارش جرس پيگيری خانواده‌های دیگر بازداشت شدگان نیز تاکنون به نتيجه‌ای نرسيده است.

پيش‌تر  گروهی از اصلاح طلبان و کسانی که خود را «هواداران جنبش سبز آذربايجان» می نامند، با صدور بيانيه ای، خواستار آزادی فوری افراد بازداشت شده در آن مراسم شده بودند.

منبع: جرس و رادیو فردا

پیشینه
بازداشت ۳۰ فعال مدنی در استان آذربایجان شرقی


 
 

1390/6/10

گزارش‌ها حاکی است که اشکان ذهابیان، فعال دانشجویی محروم از تحصیل زندانی، در حالی که از خونریزی معده رنج می‌برد در اعتراض به شرایط زندان بابل، از روز سه شنبه دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، وضعیت اشکان ذهابیان، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت نامناسب گزارش شده است. حسن ذهابیان، پدر وی به کمپین گفته است: «حال بچه‌ام وخیم است... مطلع شدم که از بعد از ظهر روز گذشته (چهارشنبه) او را به انفرادی منتقل کرده‌اند در حالیکه در حالت اغما بوده است.»

به گفته آقای ذهابیان، پسرش از «دو هفته پیش دچار خونریزی معده» شده است و علیرغم این‌که بارها از مسئولان تقاضا کرده که او را به مرکز درمانی خارج از زندان منتقل کنند، با مخالفت مواجه شده است.

وی افزود: «اشکان در اعتراض به این وضعیت و بلاتکلیفی وضعیت پرونده‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.»

اشکان ذهابیان، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد، ۱۲ اردیبهشت ماه سال جاری برای بار سوم در دو سال اخیر بازداشت و به زندان اداره اطلاعات ساری منتقل شد.

وبسایت کلمه دلیل این ‌بازداشت را سفر به قم و دیدار با مراجع به منظور استفتا از مراجع در مورد «عدم حلیت محرومیت از تحصیل دانشجویان» عنوان کرده است.

اشکان ذهابیان پس از بازداشت بیش از ۴۰ روز در حبس انفرادی به سر برده و پس از آن نیز برای گذراندن حکم شش ماه حبس تعزیری پرونده پیشین خود به زندان متی کُلای بابل منتقل شده است. در پرونده پیشین آقای ذهابیان که پس از بازداشت وی در حوادث ۱۳ آبان (روز دانشجو) سال ۸۸ در دادگاه بابل به جریان افتاد، این فعال دانشجویی به اتهام اقدام علیه امنیتی ملی به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

منبع: رادیو فردا
 


 
 

1390/6/10

روح الامین قاسمی، جانشین فرمانده پلیس استان مازندان گفت که مأموران پلیس با «ناهنجاری‌های اجتماعی در سواحل دریای خزر» مقابله می‌کنند.

قاسمی در گفتگو با خبرگزاری مهر، با بیان اینکه وظیفه پلیس در طرحهای سالمسازی دریا، مقابله با ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی است، افزود: «پلیس در راستای حفظ نظم و امنیت در جامعه با هرگونه ناهنجاری در طرحهای سالمسازی دریا برابر قانون برخورد خواهد کرد.»

مازندران دارای 338 کیلومتر نوار ساحلی بوده و اجرای طرحهای سالمسازی دریای مازندران پس از ماه رمضان مجددا آغاز شده است.

منبع: مهر
 


 
 

1390/6/10

نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، هشدار داده است که اتهامات وارده بر ایران درباره «بلندپروازی‌های نظامی» این کشور در تولید موشک‌های دوربرد و تسلیحات هسته‌ای، می‌تواند به «حمله پیشگیرانه» علیه ایران بیانجامد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، آقای سارکوزی دیروز چهارشنبه اول سپتامبر (۹شهریور) گفته است: بلندپروازی‌های ایران در زمینه تسلیحات اتمی و موشک‌های بالستیک تهدیدی رو به افزایش است که می‌تواند به حمله‌ای پیشگیرانه علیه تاسیسات این کشور منجر شود.

بر اساس این گزارش آقای سارکوزی همچنین هشدار داده که وقوع چنین حمله‌ای، می‌تواند بحرانی عمده به وجود آورد که فرانسه به هر قیمتی خواهان اجتناب از آن است.

دو ماه پیش در تیر ماه در جریان رزمایش پیامبر اعظم ۶، ایران موشک‌هایی با برد دو هزار کیلومتر را آزمایش کرد که به گفته امیرعلی حاجی، فرمانده نیروی هوا فضای سپاه، با این موشک‌ها می‌توان از شهر دامغان در استان سمنان، اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا را هدف گرفت.

در آنچه از نیکولا سارکوزی نقل شده، مشخص نشده که احتمالا کدام کشور یا کشور‌ها به این حمله دست خواهند زد. اما در سال‌های گذشته مداوما گمانی‌زنی‌هایی درباره احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران مطرح شده است.

سرکوزی در سخنان روز گذشته خود، جمهوری اسلامی را متهم کرده که در بحران بر سر برنامه هسته‌ای خود، از همکاری با جامعه بین‌المللی سر باز می‌زند.

به گفته رئیس جمهوری فرانسه، «ایران مذاکرات جدی [در این باره] را رد می‌کند و به جای ارائه پاسخ معتبر به نگرانی‌های جامعه بین‌المللی، دست به اقدامات تحریک‌آمیز تازه می‌زند».

نیکولا سرکوزی همچنین تاکید کرده که فرانسه برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی برای توقف برنامه هسته‌ای، در حال همکاری با جامعه بین‌المللی برای اعمال تحریم‌های شدید‌تر علیه ایران است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون در چهار قطعنامه تحریمی، از ایران خواسته است فعالیت‌های خود در برنامه غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند. اما ایران همچنان برنامه غنی‌سازی خود را پیش برده است.

منبع: مردمک


 
 

انتقاد مكارم شیرازی از دولت:
1390/6/10

آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعیان می‌گوید مردم از مساله تورم و گرانی ناراحتند و کاری به آمار و ارقام ندارد.

این مرجع تقليد شيعه، روز چهارشنبه در خطبه های نماز عيدفطر از ارسال روزانه حدود دو هزار نامه و پيامک به دفترش خبر داده که در  آنها «خيلی‌ها از تورم و گرانی و مشکلات ديگر گلايه می‌کنند.»

وی افزود: بیماران خاصی هستند كه هزینه یك آمپول شان بیش از یك میلیون تومان می شود و بیمه نیز پرداخت نمی كند، مردم از این مشكلات ناراحت هستند و باید برای رفع آن برنامه ریزی كرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی تاکید کرد: وضع زندگی مردم باید به صورتی باشد كه از نظام راضی باشند.

وی در پایان گفت: در میان انتقادات، نقدهای سازنده بسیار است، ما بگوییم هیچ خبری نیست و چشم خود را به روی حقایق ببندیم و بگوییم همه چیز مطابق میل است، این واقعیت ندارد. ما باید در فكر اصلاح باشیم چراكه مردم باید راضی باشند و آنها هستند كه نظام را حفظ می كنند.

منبع: آینده و بی‌بی‌سی


 
 

آیت‌الله بیات زنجانی:
1390/6/10

آیت‌الله بیات زنجانی، از مراجع تقلید شیعیان می‌گوید انتخابات الزاماً یک حرف یا یک شعار نیست بلکه قواعدی دارد و نمی توان به سادگی و بدون در نظر داشتن آن قواعد، پیرامون این اصل موضعگیری کرد.

آقای بیات زنجانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان ایران در خصوص انتخابات پیش رو گفت: «بدیهی است که یکی از پیش زمینه ها برای بوجود آمدن یک انتخاب سالم، فضای اجتماعی بدون دغدغه و نیز فضاسازی مناسب جهت رقابت سالم بین کاندیداهاست؛ و الّا نمی توان جمع قابل توجهی از افرادی را که قابلیت تصدی چنین امر خطیری دارند را در زندان نگهداشت و سپس از همگان خواست تا بیایند و در انتخابات شرکت کنند.»

وی افزود: «(نمی‌توان) رقیب را به انواع و اقسام تهمت ها آنهم از طریق رسانه های مرتزق از بیت المال متهم ساخت و از صحنۀ رقابت حذف کرد، سپس مدعی برگزاری انتخابات سالم بود. در حقیقت این موضوع، اصلاً انتخابات نیست و نام دیگری باید بر آن نهاد.»

این مرجع تقلید شیعیان در ادامه تاکید کرد اصلی ترین کاری که برای این موضوع باید صورت گیرد، «تفقد و دلجوئی» از مردم است.

آیت‌الله بیات در پایان برای رفع مشکلات و مظالم جاری در کشور، برای آزادی همۀ زندانیان سیاسی و رهبران جنبش سبز «دعا» کرد.

منبع: سحام نیوز


 
 

1390/6/10

مهدی کروبی، از رهبران مخالف دولت ایران در دیدار با خانواده اش تاکید کرد: من بر مواضع و عقاید فکری خود استوار ایستاده ام و ذره ای از مواضع خود کوتاه نخواهم آمد.

وب‌سایت سحام‌نیوز گزارش داده که روز گذشته، خانواده مهدی کروبی با وی دیدار کردند. در این دیدار حسین کروبی به همراه همسر و فرزندانش و نیز فاطمه کروبی حضور داشتند.

حسین کروبی در خصوص این دیدار به سحام‌نیوز گفته است: «نزدیک هفت ماه بود که پدرم را ندیده بودم؛ یعنی از همان روز نخست حصر خانگی. امروز به صورت ناگهانی از موافقت نیروهای امنیتی برای دیدار من و خانواده ام به همراه مادرم برای دیدار با پدر مطلع شدیم. لذا حوالی ظهر امروز به همان ساختمانی که پدر از یک ماه قبل در آن سکونت یافته اند رفتیم.»

حسین کروبی در ادامه در خصوص وضعیت روحی و جسمی آقای کروبی افزود: «ایشان هم به لحاظ روحی و هم از نظر جسمی در شرایط مطلوبی به سر می بردند و در تمام طول دیدار با روحیه ای قوی، همچون گذشته در خصوص مسائل صحبت می کردند و همچنان بر مواضع خود بیش از پیش تاکید می کردند.»

فرزند ارشد مهدی کروبی با شایعه خواندن اخبار و اطلاعات منتشره در سایت های حکومتی مبنی بر نوشتن توبه نامه از سوی آقای کروبی گفت: «در این ملاقات من خبرهای منتشر شده در سایت های حکومتی مبنی بر نوشتن توبه نامه را به ایشان منتقل کردم و ایشان در پاسخ گفتند «من بر مواضع و عقاید فکری خود استوار ایستاده ام و ذره ای از مواضع خود کوتاه نخواهم آمد.»

حسین کروبی همچنین با ذکر نقل قول دیگری از آقای کروبی، افزود: «حکومت و نیروهای اطلاعاتی طی مدت هفت ماه اخیر با روحیات من به خوبی آشنا شده اند و مواضع مرا می دانند و فهمیده اند که من چگونه فکر می کنم، لذا به خود اجازه نمی دهند که مرا راهنمایی و ارشاد کنند، چه برسد به اینکه بخواهند وارد چنین فازهایی در خصوص نوشتن توبه نامه و ندامت نامه با من بشوند.»

مهدی کروبی به همراه میرحسین موسوی و همسرانشان بیش از ۶ ماه است که توسط نیروهای امنیتی ربوده شده و بدون هیچ‌گونه اتهامی در حصر خانگی به سر می‌برند.

منبع: سحام نیوز


 
 

1390/6/10
«فتنه»ی تازه‌ای در راه است...
سیّدعلی خامنه‌ای در نماز عید فطر در مورد چالش‌هایی که ممکن است با انتخابات مجلس در اسفند سال جاری هم‌راه باشد، هش‌دار داد و ضمن اشاره به اعتراضات پس از انتخابات، با بیان این‌که «دشمن» می‌خواست «از انتخابات علیه امنیت کشور سوءاستفاده کند»، از همه خواست مراقب باشند و اجازه ندهند «انتخابات که پشت‌وانه‌ی امنیت است، به امنیت ما صدمه وارد کند» [بی‌بی‌سی]. در همین حال با وجود آن‌که مطابق سنّت همه‌ساله پس از اقامه‌ی نماز عید فطر مقامات نظام با خامنه‌ای دیدار می‌کنند، اکبر هاشمی رفسنجانی که در صف اوّل نماز عید فطر حاضر بود، در این دیدار حاضر نشد [دیگربان].
 
خطر!
نيکلا سارکوزی -رييس‌جمهور فرانسه- در نشستی با دیپلمات‌های فرانسوی ضمن متّهم‌کردن ایران به عدم هم‌کاری با جامعه‌ی جهانی در حلّ مسئله‌ی هسته‌ای‌اش هش‌دار داد اقدامات و روی‌کرد ايران در برنامه‌ی موشکی و هسته‌ای‌اش ممکن است به حمله‌ی نظامی پيش‌گيرانه به تأسيسات این کشور منجر شود؛ گرچه چنین حمله‌ای می‌تواند بحران بزرگی پدید آورَد و فرانسه به هر قیمتی خواهان اجتناب از آن است. آقای سارکوزی هم‌چنین از برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران خبر داد [رادیو فردا].
 
اعتصاب در زندان
اشکان ذهابیان -دانش‌جوی محروم از تحصیل، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و عضو پیشین انجمن اسلامی دانش‌گاه فردوسی مشهد- که به اتّهام اقدام علیه امنیت ملّی محکوم به ۶ ماه حبس است از بامداد سه‌شنبه دست به اعتصاب غذای نامحدود زد. آقای ذهابیان که با گذشت ۴ ماه از سوّمین بازداشت موقّتش پس از تحمّل ۴۳ روز سلّول انفرادی در بند قاتلان و سارقان زندان متی‌کلای بابل که شرایط به‌داشتی اسف‌باری دارد زندانی‌ست و در مدّت زندانش ضمن آزاردیدن از زندانیان دیگر از تمامی حقوق یک زندانی محروم بوده‌است، خواهان رسیدگی به وضعیتش و مشخّص‌شدن تکلیفش است [جرس]. خانواده‌ی آقای ذهابیان اعلام کرده‌اند دلیل بازداشت فرزندشان هواداری از آقایان موسوی و کرّوبی و دیدار با آیات عظام صانعی و وحید خراسانی و کوشش وی برای اخذ فتوای عدم حلال‌بودن محروم‌کردن دانش‌جویان از تحصیل از ایشان بوده‌است و آقای ذهابیان پس از آغاز اعتصاب غذا به خون‌ریزی معده دچار و به سلّول انفرادی منتقل شده‌است. مادر اشکان اعلام کرد در صورت عدم رسیدگی به وضعیت فرزندش هم‌راه با وی اعتصاب غذا خواهدکرد [کلمه].
 
وخامت وضعیت یک زندانی در تبعید
وضعیت هاشم شاهین‌نیا -زندانی سیاسی محبوس در زندان مرکزی بوشهر- به دلیل ابتلا به بیماری‌های کلیوی و قلبی وخیم است. آقای شاهین‌نیا که پیشینه‌ی تحمّل ۳ سال حبس را به دلیل هواداری از یک حزب مخالف نظام دارد، از اسفند ۸۶ جهت اجرای حکم ۷ سال در تبعید که به دلیل حضور در تجمّع در برابر زندان اوین در سال ۸۵ صادر شده‌است، به بوشهر تبعید شده‌است [هرانا].
 
ممانعت از درمان یک زندانی
میثاق یزدان‌نژاد که به دلیل شرکت در مراسم یادبود اعدام‌های سال ۶۷ در شهریور ۸۶ بازداشت و محکوم به ۱۳ سال حبس است، با وجود نیاز مبرم به انتقال به بیمارستان و انجام عمل جرّاحی با مخالفت مسئولان قضایی کماکان در زندان رجایی‌شهر زندانی‌ست و وضعیت وی به همین دلیل وخیم گزارش می‌شود [هرانا].
 
۲ ماه انفرادی؛ چرا؟
فرزاد مددزاده -زندانی سیاسی- که روز ۷ تیر از زندان رجایی‌شهر به سلّول انفرادی زندان اوین منتقل شد کماکان در انفرادی به سر می‌برد و دلیل این انتقال اعلام نشده‌است [رهانا].
 
بازداشت یک فعّال کارگری
کوروش بخشنده -فعّال کارگری- روز ۶ شهریور در پی تفتیش منزل بازداشت شد [هرانا].
 
بازداشت در آذربایجان
نیروهای امنیتی نادر امینی، آزاد اطمنی، شکور تمویی و منصور حرمان -شهروندان اهل سلماس و خوی- را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. دلیل بازداشت این ۴ نفر اعلام نشده‌است ولی آن‌ها پیش‌تر نیز مورد احضار قرار گرفته‌بودند [هرانا].
 
اخراج به دلیل بهایی‌بودن
البرز نورانی -دانش‌جوی ورودی سال ۸۹ رشته‌ی علوم کامپیوتر دانش‌گاه صنعتی شریف- به دلیل اعتقاد به دیانت بهایی از این دانش‌گاه اخراج شد. سما نورانی -برادر وی- که به دلیل مشابه از تحصیل در رشته‌ی مهندسی پزشکی دانش‌گاه سهند تبریز محروم شده‌است، هم‌اکنون در حال گذراندن محکومیت یک‌ساله‌ی خود به دلیل فعّالیت در زمینه‌ی حقّ تحصیل در بند ۳۵۰ زندان اوین است [کمیته‌ی گزارش‌گران حقوق بشر].
 
سرکوب اهل سنّت
مأموران انتظامی در تهران با محاصره‌ی منازلی که مسلمانان اهل سنّت قصد برگزاری نماز عید فطر را در آن داشتند، مانع از ورود آن‌ها شده و منازل جدیدی را که نمازگزاران قصد برگزاری نماز را در آن داشتند شناسایی کرده و کارت شناسایی حاضران در آن را توقیف کردند. مسلمانان اهل سنّت در ایران از داشتن مسجد در شهرهای شیعه‌نشین محروم هستند، با وجود آن‌که مطابق اصل ۱۲ قانون اساسی در انجام مراسم مذهبی و تعلیمات دینی باید آزاد باشند [بی‌بی‌سی].
 
خبر خوب
سیّدمصطفا تاج‌زاده، جواد امام و قربان‌علی بهزادیان‌نژاد عصر سه‌شنبه به مدّت ۳ روز به مناسبت عید فطر به مرخصی آمدند. آقایان امام و بهزادیان‌نژاد در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی‌اند ولی آقای تاج‌زاده در بند قرنطینه‌ی این زندان به صورت منفرد محکومیت ۶ ساله‌ی خود را سپری می‌کند [تحوّل سبز].
 
۹ ماه حبس تعلیقی
مهرنوش اعتمادی و هایده تابش -فعّالان کمپین یک میلیون امضا- به اتّهام تبلیغ علیه نظام هر کدام به ۹ ماه حبس که به مدّت ۳ سال به حال تعلیق درآمده‌است محکوم شدند [تحوّل سبز].
 
احسنت!
مجید سعیدی -عکّاسی که با ۲۰ سال پیشینه‌ی عکّاسی با روزنامه‌ها و رسانه‌های ایرانی و بین‌المللی هم‌کاری می‌کند- با مجموعه‌ی عکسی از قربانیان مین در افغانستان برنده‌ی عنوان عکّاس سال ۲۰۱۱ در رشته‌ی مردم در مسابقات بین‌المللی عکس سال ۲۰۱۱ شد. آقای سعیدی در جریان اعتراضات پس از انتخابات بازداشت و به ۳ سال حبس محکوم و چندی بعد به قید وثیقه از زندان آزاد شد [بی‌بی‌سی].
 
تهیه و تنظیم: بامداد راد

 
 

1390/6/10

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز نهم شهریور ماه در خطبه‌های نماز عید فطر هشدار داد که انتخابات مجلس، به امنیت کشور صدمه نزند.

رهبر جمهوری اسلامی در خطبه‌های نماز عید فطر با اشاره به انتخابات پیش رو گفت که «دشمنان می‌خواهند از انتخابات علیه امنیت کشور سوء‌استفاده کنند‌.»

خامنه‌ای انتخابات در ایران را بهتر از سایر کشورهای جهان دانست و گفت: «اگرچه در مقایسه با انتخابات هایی که در بعضی از کشورهای دنیا - چه کشورهای به اصطلاح پیشرفته و چه بعضی کشورهای دیگر - برگزار می شود که تویشان چه خباثت ها، چه خیانت ها، چه درگیری ها و حتی چه کشت و کشتارها اتفاق می افتد، بحمدالله این حوادث در انتخابات کشور ما نیست، اما بالاخره یک چالشی است.»

وی انتخابات در جمهوری اسلامی را مظهر "مردم سالاری دینی" توصیف کرد و گفت: "انتخابات که مظهر حضور مردم است، باید پشتوانه امنیت ما باشد و نباید اجازه داد که این چیزی که ذخیره امنیت است، پشتوانه امنیت است، به امنیت ما صدمه وارد کند."

رهبر جمهوری اسلامی همچنین همه را دعوت کرد که از انتخابات مانند «یک نعمت الهی» پاسداری کنند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران در سخنرانی امروز خود نیز همچون چند ماه گذشته همه را دعوت به حفظ وحدت کرد.

آقای خامنه‌ای «اتحاد و همدلى ميان مردم با يكديگر، و ميان مردم با مسئولين، و ميان مسئولين با يكديگر» را نیاز بزرگ کشور ارزیابی کرد.

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به رویدادهای امروز جهان گفت: «بايد در اين فصل، در اين بخش، در اين مقطع، خيلى به هوش باشيم، خيلى مراقب باشيم؛ بفهميم چه كار داريم می‌كنيم.»

او همچنین ضرورت اصلی را دوری از «کدورت‌ها، بدد‌لی‌ها، بدجنسی‌ها و ناسازگاری‌ها» چه بین مردم و چه بین مسئولین و مردم و چه بین مسئولین توصیف کرد.

منبع: سایت آیت‌الله خامنه‌ای،‌ مردمک و بی‌بی‌سی


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته