-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ تیر ۱۰, پنجشنبه

Latest news from Jaras for 07/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



قبول نیست كه خواص، بصیرت نداشته باشند

جـــرس: عضو حقوقدان شورای نگهبان و سخنگوی دولت نهم معتقد است "کسانی که به نام قانون اساسی و بر پایه جریان های غلط اصلاحات برای تغییر نظام دینی به جامعه ای سکولار تلاش می کنند، مصداق نفاق هستند. "


به گزارش سامانه خبری- تحلیلی رسا، غلامحسین الهام، در مراسم بزرگداشت شهدای هفت تیر و شهدای ترور گیلان، که در مهدیه رشت برگزار شد، مشروعیت افراد در نظام اسلامی را، "مشروط به حرکت آنان در مسیر حق و عدالت" دانست و گفت: فاصله گرفتن از مسیر حق و عدالت ارزش افراد را در نظام ولایی و اسلامی از بین می برد.

 
عضو حقوقدان شورای نگهبان در بخشی از سخنان خود اظهار عقیده کرد: پدیده نفاق منحصر به زمان خاصی نیست، کسانی که به نام قانون اساسی و بر پایه جریان های غلط اصلاح طلبی برای تغییر نظام دینی به جامعه ای سکولار تلاش می کنند، مصداق نفاق هستند.


سخنگو و وزیر دولت پیشین محمود احمدی نژاد، با قیاسی مع الفارق، اعتراضات مسالمت آمیز و مدنی بعد از انتخابات را "جریان فتنه سبز" نامید و مدعی شد "این فتنه از جنس نفاق پدید آوردن هفتم تیر بود و این جریان از اعتقادات عبور کرد و به دنبال تغییر بنیادی اعتقادات، ولایت فقیه و اسلامیت نظام بود. "


الهام ادعایی دیگر را مورد بیان قرار داد و گفت: جریان هایی که به دنبال رأی مردم آمدند و چون رأی مردم را کسب نکردند، اصل نظام، قانون اساسی و اسلامیت نظام را زیر سؤال بردند، پوشیده از نفاق هستند. "


عضو حقوقدان شورای نگهبان، اظهار عقیده کرد "مقاومت در راه حق و در مقابل تهدیدها تنها راه چاره شکست جریان نفاق و تهدید نرم آنهاست."


الهام اواسط هفته جاری در حاشیه سفر خود به استان گیلان، با بیان اینكه "اعتقاد به ولایت فقیه باید در عمل مشخص شود نه در حرف"، گفته بود "جهت‌گیری ولایت فقیه و مطالباتش یك امر بسیار روشن و مشخص است، صف‌بندیِ ولی فقیه كاملا مشخص است و قابل قبول نیست كه خواص جامعه امروز بصیرت نداشته باشند. "



 


رسانه ملی در جهت تفرقه عمل می کند
محمد سلامتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: كسانی كه ابزار و قدرت اجرایی دارند، باید برای وحدت تلاش كنند. وی تصریح کرد که افراطیون آب به آسیاب دشمن می‌ریزند.

 


به گزارش ایلنا، محمد سلامتی، در خصوص ضرورت حفظ وحدت در جامعه كه اخیرا از سوی بزرگان نظام مورد تاكید قرار گرفته است، گفت: وحدت نیاز هر اجتماعی است به نحوی كه اگر وحدت در جامعه‌ای حاكم نباشد، انجام كارهای اساسی و بزرگ مختل شده و استفاده از ظرفیت‌های انسانی و مالی در توسعه كشور به نحو مطلوب آن غیر‌ممكن می‌شود. 


وی با بیان اینكه وحدت قدرت واقعی را ارتقاء می‌دهد، گفت: وحدت می‌تواند مشكلات داخلی و خارجی را حل كند كه متاسفانه امروز در ایران عده‌ای این موضوع را نمی‌خواهند. 
 

این عضو جبهه اصلاحات تاكید كرد: چنانچه اپوزیسیون وحدت را نخواهد هرجی به آن نیست؛ زیرا همانطور كه از نامش پیداست به‌دنبال فضای ناآرام و ماهی گرفتن از آب گل آلود است. 
 

وی افزود: اما متاسفانه امروز بخشی از دست‌اندركاران مسئول حرف‌هایی می‌زنند و مواضعی می‌گیرند كه مخالف وحدت است، در واقع در جهت تفرقه و تضاد جامعه حركت می‌كنند. 
 

سلامتی معتقد است: این افراد یا درک درستی از مملكت‌‌داری ندارند و یا منافعشان در تضاد و تفرقه است. 
 

وی با بیان اینكه تفرقه انگیزی و دامن زدن به تنش‌ها كار دشمنان هر نظامی است، گفت: اگر بخواهیم وحدت حاكم شود كسانی باید در این راستا پافشاری و تلاش كنند كه قدرت را در دست دارند و به نوعی دست‌اندركاران جناح حاكم هستند و همچنین افرادی كه رسانه‌ها را در اختیار دارند. 
 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به مسئولیت مهم و تاثیر‌گذار رسانه ملی در این راستا و همچنین با انتقاد از عملكرد این نهاد معتقد است: متاسفانه امروز رسانه ملی ما در جهت تفرقه و تنش كار می‌كند تا وحدت و از ظرفیت عظیم خود در جهت عكس استفاده می‌كنند. 
 

وی تاكید كرد: پتانسیل‌هایی كه رسانه ملی از جهت فراگیر بودن در اختیار دارد را شاید نهاد و گروه دیگری ندارد. 
 

سلامتی تصریح كرد: از طرف دیگر جناح اصلاح‌طلب علاقمند است كه وحدت حاكم شود، اما ابزار لازم را در اختیار ندارد. 
 

وی با بیان اینكه اصلاح‌طلبان به‌دنبال تحكیم بخشیدن به وحدت هستند، گفت: جبهه اصلاحات در این راستا تلاش می‌كند و حتی از موضع حقی كه دارد نیز كوتاه می‌آید، اما به ‌دلیل اینكه ابزار و قدرت مانور آن محدود است نمی‌تواند بیش از این موثر واقع شود. 
 

این فعال سیاسی اضافه كرد: بنابراین كسانی كه ابزار لازم و قدرت اجرایی در دست دارند باید تلاش خود را مضاعف كنند. به‌عنوان مثال رسانه ملی متعلق به همه ملت است پس باید در جهت منافع ملت كار كند.

وی در خصوص عملكرد طیفی از درون جریان اصول‌گرا كه اخیرا برخی از اصولگرایان نیز از آن انتقاد كرده‌اند، گفت: این گروه برخلاف وحدت عمل می‌كنند و تفرقه را مشی خود قرار داده‌اند، در واقع آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و با این اقدامات خود به نظام، انقلاب و اسلام ضربه می‌زنند. 
 

سلامتی اضافه كرد: برخی در این جریان ممكن است براساس اعتقاد خود این‌گونه عمل كنند و برخی نیز به جهت وابستگی به خارج از كشور و دگراندیشان. 
 

وی با تاكید بر اینكه عقلا و میانه‌روها در نظام باید نسبت به این جریان حساس شده و در برابر این افراطی‌گری‌های آنها بایستند؛ اضافه كرد: متاسفانه بعضا خواسته این گروه، حاكم است و افزایش جو بی‌ اعتمادی كار عناصر تندرو است.

وی در پایان ابراز امیدواری كرد كه واكنش‌های اصولگرایان نسبت به اعمال و رفتارهای افراطی تداوم یافته و شاهد وحدت افكار و سلیقه مختلف در كشور باشیم.
 


 


تماس تلفنی آیت الله صانعی و بیات

در آخرین روزهای مرخصی سید حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزران و عضو ستاد انتخاباتی مهندس موسوی، جمعی از چهره‌های شاخص سیاسی و دوستاران وی به دیدارش رفتند.

به گزارش تحول سبز، همچنین صبح دیروز آیت الله بیات زنجانی طی تماس تلفنی با سید حسین مرعشی ضمن احوالپرسی،  از حضور وی در جمع خانواده ابراز مسرت نمود و برای آزادی همه اسیران سبز دعا کرد.


همچنین  آیت الله صانعی نیز طی تماسی جداگانه ضمن ابراز لطف به این آزاده سبز،سلامت و آزادی همه اسرا و آزادگان سبز را از خداوند متعال مسئلت نمود،لازم به ذکر است که طی روزهای گذشته  آیت الله موسوی اردبیلی نیز تلفنی با مرعشی صحبت و از وی دلجویی نمود.

با پایان یافتن مرخصی شش روزه سید حسین مرعشی و مخالفت دادستان تهران با تمدید مرخصی وی , عصرروز گذشته خود را به زندان اوین معرفی کرد.

 


 


سازمان قضایی نیروهای مسلح حکم پرونده کوی دانشگاه را اعلام کرد
جـــرس: سازمان قضایی نیروهای مسلح، دو تن از متهمان پرونده بازداشتگاه کهریزک را، بدون ذکر نام و مشخصات، به اتهام ضرب و جرح عمدی منجر به قتل، به "قصاص نفس" (اعدام) محکوم کرد و خاطرنشان نمود این احکام غیر قطعی و قابل تجدیدنظرخواهی است.


روابط عمومی سازمان قضایی نیروهای مسلح، روز چهارشنبه ۹ تیر (۳۰ ژوئن) با صدور اطلاعیه ای که در وبسایت رسمی خود آن را منتشر نمود، این دو تن را مسئول قتل امیر جوادی فر، محسن روح الامینی و محمد کامرانی شناخت و آنها را علاوه بر "قصاص نفس"، به تحمل حبس، انفصال موقت از خدمت، پرداخت جزای نقدی، تحمل شلاق تعزیری و پرداخت دیه هم محکوم نمود.


بر اساس این اطلاعیه، ۹ متهم دیگر پرونده هم به اتهامات مختلف به تحمل مجازات هایی چون تحمل حبس، پرداخت دیه و جزای نقدی، انفصال موقت از خدمت و تحمل شلاق محکوم شدند.


یکی از متهمان این پرونده نیز، به دلیل "عدم احراز جرم" از اتهامات وارده تبرئه شده است.


این نهاد قضایی همچنین تاکید کرد احکام صادره غیر قطعی و قابل تجدیدنظرخواهی می باشد.


در اطلاعیه سازمان قضایی نیروهای مسلح، هویت محکومان اعلام نشده است، اما این ارگان قضایی، اواخر سال گذشته اعلام کرده بود که متهمان پرونده "از رده ها و قسمت های مختلف نیروی انتظامی و افراد مرتبط" بوده اند.


سازمان قضایی نیروهای مسلح همچنین اعلام کرد که احکام مجازات، بر اساس "نظریات پزشکی قانونی، تحقیقات انجام شده و سایر مستندات" و پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه با حضور شاکیان، اعضای خانواده کشته شدگان، متهمان و کلای طرفین صادر شده است.


بازداشتگاه کهریزک طی سال های اخیر، محل نگهداری متهمانی بود که در جریان اجرای طرح امنیت اجتماعی، تحت عنوان "اراذل و اوباش" بازداشت می شدند و گزارش های تکان دهنده ای دال بر رفتار خشن ماموران با متهمان بود.

 

 

در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز، تعداد زیادی از بازداشت شدگان اعتراضات روز ۱۸ تیر ماه، با دستور قاضی سعید مرتضوی، دادستان وقت تهران، به بازداشتگاه کهریزک منتقل شدند و در آنجا مورد ضرب و جرح و شکنجه قرار گرفتند.


بلافاصله بعد از چند روز چندین نفر از متهمان بر اثر شدت شکنجه ها جان باختند و پس از درز اخبار آن فجایع، آقای خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در روز پنجم مردادماه، دستور تعطیل شدن بازداشتگاه کهریزک را به دلیل "غیراستاندارد" بودن صادر کرد.


بعد از انتشار اخبار گسترده ای پیرامون شکنجه و آزار بازداشت شدگان در جنوب تهران و دستور ناگهانی رهبر ایران برای تعطیلی آن محل، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، با نمایش تصاویر محسن روح الامینی، امیر جوادی فر و محمد كامرانی، از كشته شدن سه نفر در بازداشتگاه كهریزك و بدلایل "نام معلوم" خبر داده بود.

 


قوه قضائیه و مجلس ایران نیز دستور پیگیری حوادث رخ داده در آن بازداشتگاه را صادر و هئیتی را مامور آن کرده بودند و همزمان مهدی کروبی، نامزد اصلاح طلب معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، با استناد به شواهدی، از شکنجه های بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات خبر داده بود.


با مراجعات مکرر و مستندات و شکایت خانواده فردی جانباخته بنام رامین آقازاده قهرمانی که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات، توسط مامورین دستگیر و به بازداشتگاه كهریزك برده شده بود، مشخص شد که آمار کشته شدگان در آن محل، بیش از اعلام و اعلان رسمی است.

 


در گزارشی که کمیته ویژه مجلس شورای اسلامی برای پیگیری حوادث پس از انتخابات تهیه کرد و اواخر دی ماه از جلسه علنی مجلس قرائت شد، سعید مرتضوی، دادستان عمومی و انقلاب وقت تهران به عنوان صادرکننده دستور انتقال بازداشت شدگان به بازداشتگاه کهریزک معرفی شد.


مرتضوی گفته بود که دلیل انتقال بازداشت شدگان به کهریزک، "فقدان ظرفیت زندان اوین" و علت مرگ کشته شدگان هم ابتلا به بیماری مننژیت بوده است، اما کمیته ویژه مجلس در گزارش خود هر دو این اظهارات را خلاف واقع اعلام کرد.


مرتضوی هم اکنون از سوی محمود احمدی نژاد، به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا منصوب شده است.

 


لازم به ذکر است در گزارش کمیته ویژه مجلس در مورد شرایط منجر به کشته شدن محسن روح الامینی، فرزند دکتر روح الامینی، مشاور محسن رضایی در انتخابات، آمده بود: "مرحوم روح الامینی در مسیر انتقال از کهریزک به اوین وضعیت وخیمی داشته که هر چه بازداشت شدگان به مأموران محافظ در این خصوص متذکر شده اند، آنان بدون توجه از این مسئله گذشتند. انتقال از کهریزک به اوین با اتوبوس های نامناسب و با ازدحام بسیار زندانیان، آن هم در اوج گرما در ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر انجام شد و در اوین نیز علیرغم وخیم بودن وضعیت مرحوم روح الامینی از ساعت ۱۴ الی ۱۷ در نوبت قرنطینه بوده و در ساعت ۱۷ پزشک وی را جهت مداوا به بیمارستان اعزام نمود."


نحوه جان باختن امیر جوادی فر هم در این گزارش چنین آمده بود: "نامبرده در زمان دستگیری مورد ضرب و شتم قرار گرفته و قبل از انتقال به کهریزک مداوا گردیده ولی با این حال نامبرده از لحاظ جسمی ضفیف شده بود و توان مقاومت در برابر صدمات جسمی و روحی بازداشتگاه کهریزک را نداشته است و در چهار روز حضور در کهریزک یک بار به پزشک وظیفه زندان مراجعه کرده که مداوای خاصی نسبت به ایشان انجام نمی پذیرد. به هر حال ایشان با حالت وخیم سوار اتوبوس می شود و در همان آغاز حرکت اتوبوس ها نامبرده وضعیت بحرانی پیدا نموده و در بیرون از اتوبوس جان می دهد."

کمیته ویژه مجلس در مورد یکی دیگر از جانباختگان کهریزک در گزارش خود نوشته بود: "مرحوم محمد کامرانی پس از دستگیری، بدون بازجویی به کهریزک منتقل می شود و در آنجا همچون سایر زندانیان مورد ضرب و شتم و تحقیر قرار می گیرد. وی تحمل صدمات وارده را نداشته و پس از بازگشت به زندان اوین به بیمارستان لقمان منتقل می شود و در بیمارستان نیز رسیدگی لازم صورت نمی گیرد. وضعیت بحرانی نامبرده پس از ۳۰ ساعت از انتقال به بیمارستان به خانواده وی اطلاع داده می شود. آنها همان شب فرزند خود را به بیمارستان مهر منتقل نموده، اما انتقال ایشان ثمره ای نداشته و وی در بیمارستان مهر جان خود را از دست می دهد."


پزشک وظیفه بازداشتگاه کهریزک نیز در  گزارش مجلس به او اشاره شده بود که رامین پوراندرجانی بوده است . وی پاییز سال گذشته به طرز مشکوکی فوت کرد و جسد او اواخر آبان ماه در خوابگاه محل خدمتش پیدا شد.


سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی همان زمان تاکید کرد "پوراندرجانی احتمالا خودکشی کرده است، چرا که برای ارائه توضیحات در مورد وقایع کهریزک به دادسرای نظامی احضار شده و "آنگونه که در وصیتنامه اش نوشته"، به صدور حکم زندان به مدت پنج سال تهدید شده بود.


هنوز گزارش کامل هئیت ویژۀ مجلس و مشخصات آمرین و عاملین این پرونده ملی منتشر نشده است.

 

سازمان قضایی نیروهای مسلح همچنین درباره پرونده حوادث کوی دانشگاه نیز اعلام کرد "به دنبال وقوع اغتشاشات در خردادماه سال ۱۳۸۸ در کوی دانشگاه و تخریب اموال عمومی و درگیری آشوب‌گران با مأموران انتظامی، برای کنترل اوضاع و جلوگیری از اغتشاش و تخریب اموال عمومی، مأموران انتظامی با رعایت مقررات وارد کوی دانشگاه تهران می‌شوند.

 در این اثناء عده‌ای افراد متفرقه و غیرمسئول وارد کوی دانشگاه شده و با اغتشاش‌گران درگیر و متأسفانه بعضی از آنان وارد خوابگاه‌های دانشجویی شده و تعدادی از دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و به اموال عمومی و خوابگاه‌های کوی و لوازم شخصی دانشجویان خسارت وارد می‌آورند."

 

سازمان قضایی افزود به دنبال وقوع این حادثه، سازمان قضایی نیروهای مسلح در جهت انجام وظیفه قانونی خویش و با اخذ گزارش از مراجع ذی‌ربط، از جمله دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، مسئولان دانشگاه تهران و دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه تهران، بر اساس ابلاغ ویژه، پیگیر موضوع شده و پرونده‌ای برای رسیدگی به اتهامات عوامل ضرب و شتم دانشجویان و تخریب اموال عمومی و شخصی هم‌چنین عوامل اصلی اغتشاش و آشوب در کوی دانشگاه تشکیل می‌شود. در این ارتباط تحقیقات جامعی از سوی دادسرای نظامی تهران انجام و تعدادی از متهمان شناسایی و تحت تعقیب قرار می‌گیرند.

 

هم‌زمان با رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران، پرونده تخریب در مجتمع سبحان نیز مورد پیگیری و رسیدگی قرار گرفت و تعدادی از عوامل دخیل در این حادثه نیز شناسایی و مورد تعقیب قرار می‌گیرند.

 

در مجموع بیش از ۶۰ نفر تحت تعقیب قضایی واقع و در نهایت بر اساس اسناد، مدارک و شواهد موجود، دادسرای نظامی تهران ۳۳ نفر از متهمان را مجرم شناخته و پرونده آنان را به دادگاه ارسال و در مورد سایر متهمان به دلیل احراز نشدن جرم، قرار منع پیگرد صادر کرده است.

 

لازم به ذکر است، تحقیقات در مورد تعداد دیگری از عوامل اغتشاش در کوی دانشگاه ادامه دارد که پس از تکمیل تحقیقات، تصمیم قضایی مقتضی اتخاذ خواهد شد.
 

چندی پیش تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بر عدم وجود گزارش و نتیجه ای برای تحقیق و تفحص پیرامون کوی دانشگاه خبر داده بودند.

 

 

 


تهیه کننده: حمید رضا تکاپو

 


 


اخبار زندانیان سبز

جرس: دادگاه جاوید حاج همتی، فعال دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر امروز چهارشنبه، نهم تیرماه در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

 

بنا به گزارش‌های رسیده به جرس، این دادگاه در حالی برگزار شد که پیش از این احضاریه‌ای به دست این فعال دانشجویی نرسیده و تنها با تماس تلفنی از او خواسته شده بود که برای تکمیل پرونده به دادگاه انقلاب مراجعه کند و در این جلسه او به تنهایی و بدون حضور وکیل به دفاع از خود پرداخت.

 

جاوید حاج همتی در 16 آذر سال گذشته در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطاعات بازداشت شد و 70 روز را در بندهای 240، 209و 350 زندان اوین گذراند.

 

 


تفهیم اتهام "اجتماع و تبانی" به سلمان سیما و عدم رسیدگی به بیماری وی در زندان

 

سلمان سیما عضو سازمان دانش آموختگان ایران و فعال دانشجویی دانشگاه آزاد به "اجتماع و تبانی علیه نظام" متهم شد.

 

سلمان سیما که 22 خرداد سال جاری برای دومین بار پس از انتخابات بازداشت شده بود پیش از این در شعبه پنج بازپرسی اوین تنها به "اخلال در نظم عمومی و شرکت در تجمع غیرقانونی" متهم شده بود، اما به تازگی این اتهام جدید نیز که مجازات آن در قانون پنج سال حبس است نیز به وی تفهیم شده است.

 

همچنین سلمان سیما که در بند 350 اوین به سر می‌برد و بر اثر اعتصاب غذا در دوره انفرادی به شدت ضعیف شده از بیماری رنج می برد و هیچگونه اقدام درمانی برای وی صورت نمی‌گیرد و طی پنج روز گذشته با درخواست‌های مکرر وی برای انتقال به بهداری مخالفت شده است.

 


محکومیت امیرحسین کاظمی به سه سال حبس تعزیری

 

امیرحسین کاظمی وبلاگ نویس و عضو نهضت آزادی ایران از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

به گزارش رهانا، اتهامات امیر حسین کاظمی، که به خاطر آن به سه سال زندان محکوم شده "عضویت در نهضت آزادی ایران، تاسیس وبلاگ و حضور در اغتشاشات عاشورا" اعلام شده است.

 

این حکم در حالی صادر شده که کاظمی در هیچ‌کدام از بازجویی‌ها و همچنین در دادگاه حاضر به پذیرش اتهام شرکت در اغتشاشات عاشورا نشده است.

 

گفتنی است امیرحسین کاظمی از ١۵ اسفند سال گذشته مدت چهار ماه است در بند ٢٠٩ اوین به سر می‌برد و دادگاه وی هفته گذشته در شعبه ٢٨ دادگاه اوین با حضور قاضی مقیسه برگزار شده است.

 

پنج سال حبس تعزیری برای یاز دستگیر شدگان حوادث پس از انتخابات


یاسر قانعی عضو ستاد 88 مشهد و فعال دانشجویی به پنج سال حبس تعلیقی و محرومیت از فعالیت های سیاسی طی این مدت محکوم شد.

 

به گزارش ندای سبز آزادی، دادگاه انقلاب مشهد یاسر قانعی را به اتهام "تبلیغ علیه نظام" به پنج سال حبس تعلیقی محکوم کرده است.

 

پیش از این ماموران اطلاعات مشهد شبانه با هجوم به منزل این عضو ستاد 88 که عمده فعالیت‌اش در فضای مجازی بوده است، وی را دستگیر و بیش از دو هفته در سلول انفرادی اداره اطلاعات مشهد بازداشت کردند. از اتهامات وی، فیلم برداری از صحنه های تظاهرات مردمی پس از انتخابات خردادماه سال گذشته بوده است.


گفتنی است پرونده دیگری از وی به اتهام توهین به محمود احمدی نژاد در دادگاه عمومی در حال بررسی است.

 

احضار دراويش شهركرد از سوی اداره اطلاعات

 

اداره اطلاعات شهركرد، طي روزهاي گذشته چند تن از دراويش سلسله نعمت اللهي گنابادي را به صورت تلفني احضار و با حكم دادستاني اين شهرستان به منزل آقای نعمت الله رياحي وارد شده و در غياب وي، منزل او را مورد تفتيش و بازرسي قرار داده است.

 

به گزارش سايت مجذوبان نور، پس از تهدید حسینیه کرج به تخریب از سوی نیروهای لباس شخصی در ارديبهشت ماه و در پی عزیمت دراویش گنابادی از اقصي نقاط كشور و تجمع آنها دراين مكان، اداره اطلاعات جهت ایجاد رعب و وحشت و ممانعت از حرکت جمعی دراویش در آینده، اقدام به احضار آنها در شهرستان های مختلف و از جمله در شهرکرد نموده است.

 

عده‌اي از دراويش پس از مراجعت به شهرهاي محل اقامتشان، مورد آزار واذيت اداره اطلاعات قرار گرفته و تهديد به بازداشت شده اند. در راستاي اعمال فشار بر دراويش گنابادی، نعمت الله رياحي از دراويش شهركرد از سوي مأمورين اداره اطلاعات به صورت تلفني احضار كه به دليل غيرقانوني بودن خواسته این اداره، در اين نهاد امنيتي حاضر نمي شود. پس از اين احضار، مأمورين امنيتي، به منزل وي وارد شده و حريم خصوصي وي را مورد تفتيش و بازرسي قرار مي دهند.

 

18 ماه حبس برای ناصر سعیدی، از شهروندان کرد

 

ناصر سعیدی از شهروندان اهل بانه از سوی دادگاه انقلاب به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

 

به گزارش آژانس خبری موکریان، آقای سعیدی به اتهام "همکاری با احزاب مخالف" و توسط دادگاه انقلاب سقز به تحمل 18 ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

 

گفتنی است این شهروند بانه ای اخیراً از زندان سقز جهت سپری کردن دوران محکومیت به زندان بانه منتقل گردیده است.

 


علی اکبر باغانی آزاد شد

 

 

علی‌اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران با قرار وثیقه آزاد شد.

 

به گزارش بامدادخبر، علی‌اکبر باغانی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، روز سه‌شنبه 8 تیرماه، پس از 63 روز بازداشت، با قرار وثیقه آزاد شد.

 

این آزادی یک روز پیش از مراسم ازدواج دختر آقای باغانی و پس از بیست روز بی‌خبری مطلق از وی صورت گرفته است.

 

علیرضا اخوان آزاد شد

 

عليرضا اخوان، مسئول روابط عمومى كانون مدافعان حقوق كارگر روز سه شنبه به قيد وثيقۀ ۷۰ ميليون تومانى آزاد شد.

 

به گزارش رادیو فردا، آقای اخوان بامداد روز جمعه توسط ماموران امنيتی در منزل خود در تهران بازداشت و به بند 209 زندان اوين منتقل شده بود.

 

 

کانون مدافعان حقوق کارگر در بیانیه‌ای که پس از دستگیری آقای اخوان منتشر شد، تاکید کرد هيچ اتهام مشخصی برای بازداشت وی عنوان نشده است.
 


 


حجت الاسلام احمدی در محکومیت واقعه 14 خرداد

جرس: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با ارسال نامه‌ای برای سید حسن خمینی، فاجعه 14 خرداد را محکوم کرد.

 

به گزارش "جماران"، در بخشی از این نامه آمده است: راستی که چنین حرکت بسیار زشتی آن هم در سالروز درگذشت و بزرگداشت امام، در کنار مرقد امام، در حضور شخصیت‌های رده اول کشور و انبوه عاشقان امام، نسبت به یادگار روحانی دانشمند امام از هر جهت نکوهیده و به شدت محکوم است.


متن کامل این نامه به شرح زیر است:


برادر عالیقدر حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج حسن آقای خمینی دام عزه و توفیقه


سلام علیکم

 

حرکت حرمت شکنانه و گستاخانه ای که در سالروز رحلت بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران به هنگام سخنرانی جنابعالی - این یادگار امام عزیز - رضوان الله تعالی علیه - از سوی عده ای افراطی خیره سر صورت گرفت، به راستی دل عاشقان امام و دوستداران انقلاب را به درد آورد و بی گمان روح پاک امام و خاطر مقام معظم رهبری را هم آزرده ساخت و دشمنان انقلاب، بویژه خارجیان را به شدت خرسند نمود. راستی که چنین حرکت بسیار زشتی آن هم در سالروز درگذشت و بزرگداشت امام(ره)، در کنار مرقد امام، در حضور شخصیت های رده اول کشور و انبوه عاشقان امام، نسبت به یادگار روحانی دانشمند امام از هر جهت نکوهیده و به شدت محکوم است.


اینجانب وقتی در نزدیکی حرم امام این غوغای زشت جاهلانه را می شنیدم که سخنرانی جنابعالی را قطع می کردند و شما هم سرانجام، با متانتی که میراث این بیت رفیع است - ناگزیر شدید سخنانتان را ناتمام رها کنید، مبهوت ماندم که راستی آنچه می شنوم در خواب است یا در بیداری! به هر حال فاجعه ای بود که از خداوند متعال مسألت دارم که به شما و به همه ما در برابر آن شکیبایی دهد و دیگر بار تکرار نگردد.

 

دکتر احمد احمدی
 


 


طراح : طراح سبز

 


جرس: فشارها و و شرایط سخت برای زندانیان سیاسی در بند زنان زندان اوین، در هفته اخیر، شدت یافته است.


به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" در حدود 28 نفر از زنان زندانی سیاسی در یک سلول جای داده شده‌اند و با افزایش گرمای هوا در تابستان، این سلول که فاقد وسایل خنک کننده است، باعث شده زندانیان در آستانه از حال رفتن قرار گرفته‌اند.


همچنین در روزهای گذشته آب مصرفی این بند به طور مستمر قطع شده است و زندانیان از داشتن آب نوشیدنی محروم هستد و هنگامی که آب به صورت محدود و قطره ای جاری می شود، آب گرم از آن جریان می‌یابد.


علت جاری شدن آب گرم از لوله‌ها را مشکلات تاسیساتی عنوان می کنند و به زندانیان سیاسی زن گفته اند که ما فعلا قادر به حل این مشکل نیستیم.


علاوه بر آن زنان زندانی سیاسی در طی روزهای اخیر دچار مسمویت‌های شدیدی شده اند و از رسیدگی پزشکی به آنها خوداری می‌شود. عوارض مسمومیت به صورت حالت‌های تهوع و اسهال است.


بنا بر این گزارش، زنان زندانی سیاسی در طی روزهای گذشته بارها مشکل حاد آب و نبود وسایل خنک کننده را به فردی به نام مومنی معاون زندان اوین در میان گذاشته اند و این فرد هر بار وعده حل کردن این مشکل را داده است ولی تاکنون از حل این مشکل اولیه خوداری می کند.


در طی روزهای گذشته عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران دانشجوی زندانی مهدیه گلرو را احضار کرد و او را به خاطر دفاع از هم‌بندش شیرین علم هولی مورد تهدید و تحت فشار قرار داد.


جعفری دولت آبادی خطاب به خانم گلرو گفت: تو می دانی اینها کی هستند؟ که از آنها دفاع می کنید اینها گروهکی هستند و نباید از آنها دفاع کرد.


عباس جعفر دولتی آبادی دادستان تهران همچنین خطاب به یکی از زنان زندانی سیاسی گفته است: در آینده قصد داریم که زندانیان سیاسی را از منافقین (مجاهدین خلق) جدا کنیم.


عباس جعفری دولت آبادی و بازجویان وزارت اطلاعات از مدتی پیش سعی دارند که بین زنان زندانیان سیاسی ایجاد تفرقه و درگیری کنند.


از طرفی دیگر فشارها و تهدیدات علیه زنان زندانی سیاسی که مشکلات حاد و طاقت فرسای خود را به بیرون از زندان منتقل می‌کنند شدت یافته است. این تهدیدات از طرف شخص عباس جعفری دولت آبادی صورت می‌گیرد. یکی از شیوه‌های وی و بازجویان وزارت اطلاعات این است که وقتی مشکلات زنان زندانی سیاسی در رسانه‌ها انتشار می‌یابد، دستور تشدید فشارها جمعی علیه زندانیان سیاسی زن را به کار می برند و از این طریق مسئولیت اذیت و آزارها را بر گردن شخص خبردهنده قرار می‌دهند.


فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، تشدید فشارهای علیه زنان زندانی سیاسی که به صورت قطع آب و گرفتن امکانات خنک کننده و موارد دیگر صورت می‌پذیرد را محکوم می‌کند.
 


 


جرس: سازمان عفو بین‌الملل با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مجید توکلی، که در حال گذراندن دوران محکومیت ۸ سال و نیم حبس خود است، به بخشی از زندان اوین تهران منتقل شده است که در آن "شرایط بسیار سخت و غیر بهداشتی" است.

 

به گزارش رهانا، مجید توکلی هنوز هم از یک بیماری جدی تنفسی رنج می‌برد، اگر مراقبت های پزشکی تخصصی در اختیار او گذارده نشود و به احتمال زیاد شرایط سلامتی وی وخیم‌تر خواهد شد.

 

سازمان عفو بین‌الملل می‌نویسد: مجید توکلی ٢۴ ساله، ٢٩ می ٢٠١٠ به اعتصاب غذای هفت روزه خودپایان داد. او در اعتراض به بودن در سلول انفرادی اعتصاب غذا را آغاز کرده بود، اما پس از انتقال به بخش عمومی زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داد. در ٢٢ ژوئن به بند ٣۵٠ زندان منتقل شد جایی که گفته می شود شرایط بسیار سخت و ناگواری بر آنجا حاکم است؛ سلول ها بسیار پر جمعیت، با مواد غذایی و امکانات بهداشتی ناکافی برای زندانیان.

 

مجید توکلی مبتلا به یک بیماری تنفسی است که از زمان دستگیری بیماری وی حادتر شده است. سازمان عفو بین‌الملل، در ادامه می‌گوید: او نیاز به معالجه فوری دارد و سازمان عفو بین الملل نگران است که ممکن است به منظور فشار وارد آوردن بر او از معالجه وی خودداری شود.

 

مجید توکلی در هفت دسامبر ٢٠٠٩ (شانزدهم آذر سال گذشته)، بعد از یک سخنرانی در تظاهرات دانشجویی روز دانشجو بازداشت شد.

 


وکیل او اجازه شرکت در جلسه دادگاه را نیافت، دادگاهی که در ژانویه ٢٠١٠ برگزار شد. مجید توکلی به پنج سال زندان برای "شرکت در تجمعات غیر قانونی"، یک سال برای "تبلیغ علیه نظام"، دو سال برای "توهین به مقام رهبری" و شش ماه برای "توهین به رئیس جمهور" محکوم شد.

 


حکم صادره نیز شامل پنج سال ممنوعیت شرکت در فعالیت‌های سیاسی، و همچنین ممنوعیت خروج از کشور است. سازمان عفو بین‌الملل مجید توکلی را به عنوان زندانی عقیدتی به حساب می‌آورد که باید بلافاصله و بدون قید و شرط آزاد شود.
 


 


یلدا آراسته
جرس:شهریور ماه امسال نیز به روال سالهای گذشته در ایران مجلس خبرگان رهبری در موعد مقرر خود تشکیل جلسه می دهد.هشتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در شهریور ماه در حالی برگزار می شود که دیگر رسما وظیفه این اجلاس مدح و سپاس گویی رهبر ایران شده است و خبری از نظارت و انتقاد در آن نیست.    

سيدعلي ‌اكبر قره ‌باغي نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري،اعلام کرد در این جلسه از "مدیریت و تدبیر" آیت الله خامنه ای در دوران فتنه تقدیر خواهد شد.

 

تقدیر و تشکر از اقداماتی که رهبر ایران انجام داده است، کارکردی است که مجلس خبرگان رهبری در یک سال گذشته بیشتر به آن پرداخته است.

 

در حالی خبرگان رهبری در کمتر از سه ماه دیگر هشتمین اجلاس خود را با سرلوحه قرار دادن تکریم از مقام رهبر تشکیل می دهد که این نهاد تنها مرجع قانونی است که باید  عملکرد رهبر  را مورد پرسش و بررسی قرار دهد.

 

وظیفه ای برای نظارت

 

بر اساس اصل 107 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یکی از وظایف مجلس خبرگان این است که اعضای آن بتوانند بعد از مرگ رهبر واجد ترین شخص را  برای اداره کشور انتخاب کنند.

 

اعضای مجلس خبرگان رهبری که با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند، اما به جز جایگزینی رهبر وظیفه ای دیگر نیز بر عهده دارند.

 

آنها قرار است نمایندگانی از مردم باشند که بر اساس اصل 111 قانون اساسی نظارت بر عملکرد رهبر داشته باشند و هر گاه که تشخیص بی قانونی و یا ضعف در اداره کشور دیدند اختیار عزل رهبر را داشته باشند.

 

جلسه ای که تشکیل نشد

 

بعد از حوادث پس از انتخابات در خرداد ماه ، هنگامی که آقای خامنه ای به عنوان رهبر ایران نتوانست مردم معترض را آرام کند و سخنانش تنها اجازه حملات بیشتر به مردم توسط نیروهای امنیتی بود، بسیاری انتظار داشتند که مجلس خبرگان رهبری تشکیل جلسه بدهد.

 

ریاست این مجلس بر عهده آیت الله هاشمی رفسنجانی است که بسیاری او را در حوادث اخیر در کنار مردم و معترض به وضعیت کشور می دانستند.

 

با این حال او نیز نتوانست در روزهای نا آرام خرداد ماه و تیر ماه جلسه ای اضطراری برای وقایع پیش آمده در خبرگان رهبری برگزار کند.

 

تقاضا برای برگزاری جلسه

 

تقاضاهایی برای برگزاری این جلسه نیز به دست خبرگان رهبری رسید. جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی مسوولیت اتفاقات پیش آمده در کشور را بر عهده رهبر دانستند و خواستار این شدند که خبرگان جلسه ای تشکیل بدهد.

 

مرداد ماه سال گذشته نیز آیت الله علی محمد دستغیب  که خود از اعضای خبرگان رهبری است در نامه ای خواستار این شد که خبرگان رهبری جلسه ای با حضور میر حسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان نمایندگان مردم تشکیل بدهد و به مسائل پیش آمده در کشور رسیدگی کند.

 

از ولایت فقیه پشتیبانی کنید

با این حال نه تنها مجلس خبرگان رهبری جلسه ای تشکیل نداد، بلکه عده ای از اعضای خبرگان با شنیدن زمزمه هایی از این دست که کسانی برای تشکیل جلسه دست به دامان آقای هاشمی شده اند بیانیه ای صادر کردند و در آن اوردند که انتظارشان از ریاست خبرگان رهبری این است که "از ولایت فقیه " پشتیبانی کند.

 

در حالیکه بسیاری از مردم عزیزانی یا در زندان و یا در گور داشتند و کشور در حساس ترین مقطع خود در سی سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی چه در سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی قرار داشت، ششمین اجلاس خبرگان رهبری در 31 شهریور ماه برگزار شد تا اعضای آن بتوانند بیانیه ای در مدح رهبر صادر کنند.

 

حمله به ریاست مجلس خبرگان

 

پس از آن اعضای خبرگان رهبری هریک دوباره بر سر کار خود بازگشتند که ایراد خطبه های برخی از نماز جمعه ها و گفتگو با خبرگزاری های نزدیک به دولت در مدح و ستایش آیت الله خامنه ای بخشی از کارشان بود.

 

در این میان اما هنوز هم امیدها به آقای هاشمی دوخته شده بود که بالاترین مقام این مجلس به شمار می رفت.

 

تا اسفند ماه و برگزاری هفتمین اجلاس خبرگان رهبری حامیان دولت و رسانه های نزدیک به آن آقای هاشمی را مورد حمله قرار دادند.

 

روزنامه هایی مانند "وطن امروز" خبرهایی مبنی بر احتمال برکناری علی اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر کردند و گروهی غیررسمی در قم با نام"ستاد مردمی سلسله نشست های بصيرت" نیز  با انتشار اطلاعیه در برخی از مساجد قم خواستار برکناری آقای رفسنجانی صرف نظر از"موانع آيين نامه داخلی و خارجی" مجلس خبرگان شد و آن را خواست آقای الله خامنه ای دانست.

 

بازهم دفاع از رهبر

 

با این همه جلسه اسفند ماه مجلس خبرگان آقای هاشمی را از ریاست برکنار نکرد، رئیس مجلس خبرگان نیز البته  از عملکرد رهبر ایران در ماه های آشوب زده پس از انتخابات دفاع کرد.

 

بیانیه منتشر شده در پایان این اجلاس نیز امید مردم را برای اینکه اعضای مجلس خبرگان حتی نیم نگاهی انتقادی به عملکرد رهبر داشته باشند از بین برد. این بیانیه نیز تشکر نامه ای دیگر بود که در پایان دوروز اجلاس به پیشگاه رهبر ایران تقدیم کردند.

 

دیدار با اعضا

 

آیت الله خامنه ای در سال گذشته دوبار با اعضای مجلس خبرگان دیدار داشت، یکبار پس از جلسه شهریور ماه اعضای این مجلس را به حضور پذیرفت و برای آنها توضیحاتی داد که نشان دهنده پیشرفت کشور بود و یاد آوری کرد که "توطئه دشمنان" هیچ گاه تمام نمی شود و حوادث بعد از انتخابات را هم یکی از همان توطئه هایی دانست که در جهت ویران سازی کشور است.

 

وی در این دیدار برای  داشتن "بصیرت "برای درک حوادث پیش آمده تاکید کرد و از بیانیه پایانی این اجلاس تشکر کرد و از کسانی که اگر در موردی هم مخالفت داشتند اعلام نکردند "تا دشمن آن را بزرگ کند و جنجال راه بیندازد" قدردانی کرد.

 

اعضای خبرگان رهبری یکبار دیگر نیز در اسفند ماه و پس از پایان اجلاس هفتم به دیدار رهبر رفتند.

 

در آن دیدار نیز بار دیگر مسئله انتخابات مطرح شد و آیت الله خامنه ای بازهم هر آنچه پیش آمده بود را توطئه دشمنان دانست.در این جلسه رهبر ایران سخنانی نیز با خواص کرد و از آنها خواست تا نگذارند آنچه زمان مشروطه رخ داده است تکرار شود.

 

تحت نظارت رهبر

 

با آنکه اعضای مجلس خبرگان با انتخاب مستقیم و رای مردم انتخاب می شوند اما نکته قابل تاملی نیز در این میان مطرح است و آن این است که تمام کسانی که برای مجلس خبرگان کاندیدا می شوند ، صلاحیتشان باید به نظر شورای نگهبان برسد که شش نفر فقیه آن را رهبر تعیین می کند .

 

به این ترتیب ترکیب اعضای خبرگان رهبری را کسانی تشکیل می دهند که توسط فقهای منتخب رهبر صلاحیتشان تائید شده باشد و آنها در اصل یاران رهبر به شمار می روند.

 

چندان جای تعجب ندارد که یارانی این چنینی در مواقع حساسی چون حوادث پس از انتخابات سال گذشته ، نه تنها انتقادی از رهبر ایران نداشته باشند بلکه به عنوان بزرگترین حامی وی وارد عمل بشوند.

 

حمله به بیت و مسجد قبا منتسب به آیت الله دستغیب اعتراضی بود که نزدیکان به دولت به  آیت الله دستغیب کردند.

 

جرم آیت الله دستغیب این بود که اعلام کرد مجلس خبرگان نباید پیرو رهبر باشد. وی گفت : "  خبرگان مجتهد هستند و تقلید بر مجتهد حرام است. یعنی تشخیص صدق و کذب هر موضوعی باید با تحقیق و تفحص بر طبق شرع و قانون صورت گیرد."

 

حال باید در انتظار شهریور و اجلاس جدید خبرگان درتشکر و تقدیر از رهبری و عملکرد آن نشست.

 

 

 

 

 


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته