-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ فروردین ۱۰, پنجشنبه

Latest News from Iran Green Voice for 03/29/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



احمد فوزی، سخنگوی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه به خبرگزاری فرانسه گفته است که کوفی عنان به ایران نخواهد رفت.

پیشتر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که آقای عنان هفته آینده برای گفت و گو درباره سوریه به تهران می رود.

ساعاتی پس از این اظهارات صالحی، احمد فوزی سخنگوی کوفی عنان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت:" عنان دوشنبه آینده یا هفته آینده به ایران نمی‌رود."

عنان در روزهای پیش به روسیه و چین رفت و حمایت این دو کشور را از طرح پیشنهادی خود جلب کرد. پس از آن دولت سوریه موافقت خود را با طرح آقای عنان اعلام کرد.

این طرح شامل برقراری آتش بس همزمان از سوی طرف های درگیر در سوریه، خارج کردن اسلحه سنگین از مناطق مسکونی، آزادی رساندن کمک های انسانی به آسیب دیدگان در مناطق درگیری ها، آزادی فعالیت رسانه ها و آغاز گفت و گو میان دولت و مخالفان در سوریه می شود.

قرار است سران اتحادیه عرب در نشست خود که پنجشنبه در بغداد پایتخت عراق برگزار می شود، حمایت خود را از این طرح اعلام کنند.

در همین ارتباط، هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق گفت که در پیش‌نویس بیانیه نشست سران اتحادیه عرب از طرح کوفی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه حمایت می‌شود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که پیش نویس بیانیه پایانی نشست سران اتحایه عرب که قرار است پنجشنبه در بغداد پایتخت عراق برگزار شود، با مداخله نظامی خارجی در سوریه به منظور پایان دادن به بحران سوریه مخالفت کرده است.

هوشیار زیباری با تاکید بر اینکه دستیابی به آزادی، دموکراسی و حقوق خود، حق مردم سوریه است، گفت که نشست سران اتحادیه عرب از بشار اسد رئیس جمهور سوریه نخواهد خواست تا از قدرت کناره‌گیری کند. او همچنین خاطرنشان کرد: «بهتر است طرح کوفی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه موفق شود در غیر این صورت بار دیگر پرونده سوریه به شورای امنیت سازمان ملل متحد خواهد رفت.»

این پیش‌نویس همچنین حکومت سوریه را مسئول خشونت‌ها در کشور دانسته و از ماموریت کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در سوریه حمایت کرده است.

به گزارش رادیو فردا، وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب چهارشنبه در بغداد گردهم آمده‌اند تا برسر صورت جلسه نشست سران اتحادیه و پیش‌نویس بیانیه پایانی به توافق برسند. از سال ۱۹۹۰ دوره حاکمیت نظام صدام حسین رئیس جمهور پیشین عراق، این نخستین بار است که نشستی در این سطح در بغداد برگزار می‌شود.

در پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست سران آمده است: «کشورهای عربی مواضع ثابتی در خصوص حفاظت بر تمامیت ارضی و ثبات سوریه و جلوگیری از دخالت نظامی خارجی در آن دارند.»

این در حالی است که شورای ملی معترضان سوریه خواستار دخالت نظامی خارجی در این کشور و برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز آن شده است.

پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست بغداد با محکوم کردن «نقض جدی حقوق بشر» در سوریه ادامه داده است: «کشتار منطقه باباعمرو حمص که سازمان‌های نظامی و امنیتی سوریه آن را اجرا کرده‌اند در حد جنایت علیه بشریت است و مسئولان آن باید مجازات شوند.»

برپایه پیش‌نویس بیانیه، انتظار می‌رود رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب، طرح شش ماده‌ای کوفی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه را که بشار اسد رئیس جمهور این کشور با آن موافقت کرده، به تصویب برسانند.

در همین حال جهاد المقدسی سخنگوی وزارت امور خارجه سوریه در مصاحبه با تلویزیون المنار وابسته به حزب الله لبنان گفت که کشورش با هرگونه مصوبه اتحادیه عرب در خصوص سوریه مخالفت خواهد کرد.

همه کشورهای عربی به جز سوریه به نشست بغداد دعوت شده‌اند. اتحادیه عرب پیشتر عضویت سوریه را در این اتحادیه به تعلیق در آورده بود. دلیل این اقدام نادیده گرفتن طرح‌های اتحادیه عرب برای پایان دادن به بحران سوریه از سوی دولت این کشور است.

 


 


نوروز ۹۱ هم به انتها نزدیک شد و هنوز تعداد قابل توجهی از فعالان سیاسی در بازداشتگاه ۲۰۹ حضور دارند و فشارها بر آنها ادامه دارد.

به گزارش کلمه، از جمله این افراد می توان به محمد توسلی از اعضای شورای مرکزی نهضت آزادی اشاره کرد که هنوز تحت بازجویی و تهدید از سوی بازجویان خود برای عدم فعالیت سیاسی است.

کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر که اخیرا از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس در زندان زابل که نوعی حبس دز تبعید است محکوم شده. وی با وجود صدرو حکم هنوز در بازداشتگاه۲۰۹ نگهداری می شود.

همینطور سعید مدنی که از فعالان طیف ملی- مذهبی است و بیش از ۲ ماه است در بازداشتگاه ۲۰۹ بسر می برد.

احسان هوشمند نیز از فعالان سیاسی طیف ملی مذهبی است که بیش از ۴ ماه است در بازداشتگاه ۲۰۹ می باشد.

رحمان قهرمان پور استاد دانشگاه علامه طباطبایی که بیش از ۹ ماه است در بازداشتگاه ۲۰۹ نگهداری می شود و هنوز دادگاه او تشکیل نشده است.

همچنین آرش صادقی که از فعالان دانشجویی است و مجددا پس از یک دوره کوتاه مدت آزادی بازداشت شده است.

بازداشتگاه ۲۰۹ که تحت نظر وزارت اطلاعات است تمهیدات امنیتی خاص خود را دارد. افراد بازداشتی در سلول های انفرادی، سوییت و یا سالن های عمومی نگهداری می شوند.

محدودیت های این بازداشتگاه عدم دسترسی مداوم به هوا آزاد و نور آفتاب است. که در صورت همکاری مسوولان بازداشتگاه ۲ یا ۳ بار هر بار ۲۰ دقیقه ممکن است هواخوری داده شود.

همینطور تردد بازداشت شدگان برای هر امری خارج از سلول با چشم بند می باشد که جهت سلب اعتماد به نفس، ایجاد وحشت و تحقیر فرد می شود.

ادامه نگهداری افراد در این بند با نظر بازجویان وزارت اطلاعات است و جهت فشار بیشتر بر افراد است. در بازداشتگاه افراد فاقد حقوق یک زندانی هستند و هرگونه امکانات حکم امتیاز و لطف بازجو است که می تواند قطع شود.

همینطور لازم است از اسماعیل برزگری، رسول حیدرزاده و محمد ولایتی نام برد که اخیرا در جهت اعتراض به وضعیت پرونده و حکم خود در بند ۳۵۰ دست به اعتصاب عذا زدند و از سوی مسوولان زندان اوین به خاطر اعتصاب عذا به بازداشتکاه ۲۴۰ و سلول های انفرادی منتقل شدند.

تصور بسیاری از ناظران سیاسی بر این بود که بازداشت شدگان در بندهای ۲۰۹ و ۲۴۰ به مناسبت عید نوروز به بند ۳۵۰ که دارای امکانات بهتری نسبت به بازداشتگاه است منتقل خواهند شد. اما شواهد گویای آنست که فشار ها بر این افراد ادامه دارد و در شرایط نامناسب و مغایر با حقوق مسلم انسانی، قانونی و مغایر با معیار های حقوق بشر باقی خواهند ماند.
 


 


فضل هادی مُسلم يار، رئيس مجلس سنای افغانستان، روز چهارشنبه از سخنان محمود احمدی نژاد در مورد حضورنيروهای ناتودرافغانستان انتقاد کرد و آن را "دخالت آشکار" در امور کشورخود خواند.
درجريان همايش منطقه ای همياری برای افغانستان که دوشنبه هفته جاری در تاجيکستان برگزار شد، رئيس جمهوری ايران در سخنانی گفت که " نيروهای ناتو و در راس آن آمريکا بايد فورا از افغانستان خارج شوند و به اين کشورخسارت پرداخت کنند" .
اين اظهارات با واکنش تند تعداد ديگری از نمايندگان سنای افغانستان نيز روبروشد.
از سوی ديگر سخنگوی رئيس جمهوری افغانستان، آيمال فيض درگفتگو با راديو آزادی/ راديو اروپای آزاد اعلام کرد که کشورش مايل نيست محل برخورد ايران و آمريکا با يکديگر باشد.


 


محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با فیصل المقداد فرستاده ویژه رئیس جمهور سوریه تاکید کرد مقامات این کشور بحران جاری را " به خوبی " مدیریت می کنند.
احمدی نژاد گفت :" بسیار خوشحالم که مسئولان سوریه با اعتماد به نفس اوضاع را به خوبی مدیریت می‌ کنند."
این اظهارات در حالی مطرح می شود که رژیم سوریه برای کنترل قیام مردمی علیه حکومت خاندان اسد به گلوله باران مناطق مسکونی و کشتار روزانه مردم می پردازد.
احمدی نژاد در دیدار با فیصل المقداد گفت :" دولت سوریه در جریان های اخیر تنها با گروه‌های مخالف مسلح مواجه نبوده و این اتفاقات در حقیقت یک جریان روشن جهانی علیه این کشور است."
او افزود :" امروز برای همه روشن و آشکار شده که مستکبران به دنبال ضربه زدن به ایران، سوریه و خط مقاومتند."
مقامات ایران ، سوریه و حزب الله لبنان به دلیل مواضع خود نسبت به اسرائیل خود را " خط مقاومت " معرفی می کنند.
احمدی نژاد در دیدار با فرستاده ویژه بشار اسد ضمن انتقاد از آمریکا و دیگر کشورهای غربی گفته است " باید در برابر توطئه ‌های آنان هوشیار و محکم باشیم."
او تاکید کرد :" جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روزافزون مناسبات دوجانبه و بین ‌المللی با سوریه ندارد و در حد توان از هیچ اقدامی در راستای حمایت از این کشور فروگذار نخواهد کرد."
احمدي‌نژاد به انتقاد از سیاست رفتارهای کشورهای منطقه درقبال سوریه پرداخت و اظهار كرد: امروز کساني تعيين‌کننده سياست‌ها در منطقه شده‌اند که اگر نفت و ثروت را در اختيار نداشتند، غربي‌ها هيچ اعتنايي به آنها نمي‌کردند.
به گزارش ایسنا وي افزود: کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس هنگامي که با ايستادگي سوريه مواجه شدند، به دليل آنکه قصد داشتند با اين رژيم (اسرائیل)سازش کنند و به طور پنهاني ثروت‌هاي خود را در اختيار آن قرار دهند، عصباني شدند و به مخالفت با سوريه پرداختند.
احمدي‌نژاد که پیش از انتخابات اوباما به ریاست جمهوری امریکا گفته بود که بعید می داند بگذارند اوباما رئیس جمهور آمریکا شود دراین دیدار گفت:از ابتدا پيش‌بيني مي‌شد که روي کار آمدن اوباما در آمريکا يک فريب و در جهت مخفي کردن سياست‌هاي آمريکاست و در واقع او در صحنه‌اي حضور يافته که در پشت آن عملا صهيونيست‌ها حضور دارند.
همزمان با دیدار فرستاده ویژه بشار اسد از ایران وزارت بازرگانی این کشور اعلام کرد واردات همه فرآورده های ایرانی آزاد است.
وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه گفت :" براساس توافقنامه تجارت آزاد با جمهوری اسلامی ایران ، واردات همه فرآوردهای ایرانی به سوریه بدون درنظر گرفتن قوانین ممنوعیت، واردات و قانون حمایت از صنایع داخلی آزاد است."
طی ماه های گذشته به دلیل ادامه کشتار و خونریزی ها سوریه با تحریم های گسترده ای مواجه بوده است.
 


 


کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر که اخیرا به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و تبعید به زندان شهرستان زابل محکوم شده است، دومین نوروز خود را در بند ۲۰۹ زندان اوین سپری می‌کند.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، درحالی که مطابق قانون، متهم می‌بایست در سریع‌ترین زمان ممکن، مورد تعیین تکلیف قرار گیرد، کوهیار گودرزی علی‌رغم صدور حکم دادگاه، همچنان در بند امنیتی ۲۰۹ نگهداری می‌شود.
گودرزی که در جریان بازداشت پیشین خود در آذرماه سال ۸۸ نیز، به یکسال حبس تعزیری محکوم شده و نوروز ۸۹ را در بازداشتگاه ۲۰۹ سپری کرده بود، در تماس تلفنی خود گفته است که با انتقال او به بند عمومی موافقت نمی‌شود.
نگهداری هشت‌ماهه این فعال حقوق بشر در بازداشتگاه وزارت اطلاعات، تنها در جهت اعمال فشار و آزار و اذیت وی صورت می‌گیرد.
بند ۲۰۹ زندان اوین، بازداشتگاه متعلق به وزارت اطلاعات است. در این بند زندانیان در سلولهای مجزا از هم نگهداری می‌شوند. درب سلول در تمام ساعات شبانه روز بسته است و زندانیان تنها جهت استفاده از حمام و دستشویی و با اجازه نگهبانان می‌توانند از سلول خارج شوند.
اندازه‌ی این سلول‌ها در بهترین حالت به حدود ۱۰ متر می‌رسد، که معمولا در آنها دو یا سه زندانی با هم نگهداری می‌شوند و عملا فضایی جهت راه رفتن برای زندانی وجود ندارد.
هواخوری در این بند نیز به دستور و صلاحدید نگهبانان به مدت ۲۰ دقیقه است.
زندانیان بند ۲۰۹ از حق تماس تلفنی، ملاقات‌های هفتگی، و مطالعه محروم هستند و در کلیه مواردی که از سلول خارج می‌شوند، می‌بایست از چشم‌بند استفاده کنند.
چراغ‌های همیشه روشن و عدم وجود وسایل تهویه در سلول، از دیگر مسائلی است که زندانیان را در طولانی مدت دچار مشکلات عدیده روحی و روانی می‌کند.
کوهیار گودرزی از ابتدای بازداشت خود در تاریخ ۹ مردادماه ۹۰ در این بازداشتگاه نگهداری می‌شود. وی بیش از دو ماه در سلول انفرادی به سر برد.


 


یک سایت وابسته به محافظه کاران در ایران، با انتشار گزارشی پیش بینی کرد که تورم در نیمه اول سال جدید به ۵۰ درصد برسد.

سایت "بازتاب" در گزارشی تحت عنوان "تورم ۵۰ درصدی، عیدی دولت به ملت همیشه در صحنه؟" نوشته است: آثار و ثمرات انفجار بمب ارزی که در آذر ماه سال ۹۰ با سوء مدیریت بانک مرکزی رخ داد، نه در سال ۹۰ که تازه از فروردین تا تیر ماه امسال خود را نشان خواهد داد! بر این اساس پیش بینی می شود تغییرات قیمت دلار رسمی و غیر رسمی در سال قبل، سبب افزایش قیمت و تورم  ۵۰ درصدی قیمت ها در بهار و تابستان امسال شود؛ تازه این بدون در نظر گرفتن تبعات افزایش احتمالی قیمت انرژی در سال جدید است"

این گزارش بر اساس آخرین آمار اعلامی در سال ۹۰، نوشته است: تورم در دی ماه سال قبل ۲۱ درصد بوده است. این ۲۱ درصد را نمی توان ناشی از انفجار بمب ارزی در آذر ماه سال قبل دانست، چراکه روند واردات عموما ۲ تا ۶ ماهه است، به بیانی دیگر کالاهایی که قرار است با ارز پس از انفجار ارزی آذر ماه سال گذشته به کشور وارد شوند احتمالا از فروردین تا تیر امسال وارد بازار ایران خواهند شد. به همین ترتیب کالایی که در دی ماه سفارش داده شده، احتمالا در فروردین، کالای بهمن ماه ۹۰ در اردیبهشت ماه ۹۱، و کالای اسفند ۹۰ در خرداد ماه ۹۱ وارد بازار ایران خواهد شد و طبیعتا تغییرات قیمت ارز روی این کالاهای جدید تاثیر خواهد گذاشت."

این گزارش با اشاره به اظهارات واردکنندگان بخش خصوصی یادآور شده است که بسیاری از تاجران، برای تامین ارز مورد نیاز خود به بازار آزاد مراجعه می کنند. در واقع بدون وجود دستورالعملی خاص از طرف دولت، ارز دولتی عملا فقط به واردات کالاهای خاص اختصاص می یابد.

این کالاها قاعدتا باید کالاهای ضروری باشند. اما از فروردین تا بهمن ماه سال گذشته بر اساس آمار گمرک سهم کالاهای  ضروری از کل واردات ۳۵ تا ۳۶ درصد بوده است. این یعنی چیزی نزدیک به ۶۵ درصد از واردات کشور را کالاهای غیر ضروری به خود اختصاص دادند. (گمرک جمهوری اسلامی، وضعیت تجارت خارجی کشور فروردین تا بهمن ۱۳۹۰، جدول شماره ۳۸ - آمار مقایسه ای واردات قسمتها و فصلهای تعرفه - به ترتیب قسمت و فصل، صص ۵۳۸ تا ۵۴۵)

کالاهای ضروری با دلار دولتی وراد می شوند که از نیمه دوم سال قبل با تعیین نرخ کارشناسی شده بانک مرکزی (همان ۱۲۲۶ تومان) نزدیک به ۱۸ درصد (نسبت به نیمه اول سال ۹۰) رشد داشته است.

کالاهای غیر ضروری هم که باید دلار خود را از بازار آزاد تهیه کنند با رشد قیمت نزدیک به ۵۰ درصدی روبرو بودند.

این یعنی در ۳۵ درصد واردات رشد ۱۸ درصدی و در ۶۵ درصد واردات رشد ۵۰ درصدی قیمت ارز به طور طبیعی وجود دارد، وارداتی که قرار است از فروردین امسال به مرور وارد بازار شود.

از سوی دیگر، گفته می شود در فاز دوم هدفمندی احتمالا قیمت بنزین نیز به یک هزار تومان خواهد رسید. قیمت بنزین در حال حاضر نیمه یارانه ای و به طور میانگین (میانگین دو نرخ ۴۰۰ و ۷۰۰ تومانی) ۵۵۰ تومان است. نرخ هزار تومانی بنزین یعنی رشد ۸۲ درصدی قیمت بنزین. احتمالا گازوئیل نیز رشد قیمت مشابهی خواهد داشت.

بازتاب در گزارش خود افزوده است: رشد قیمت ۸۲ درصدی سوخت که می تواند به صورت مستقیم روی قیمت حمل و نقل تاثیرگذار باشد، با ضریب اهمیت ۱۲ درصدی یقینا به تنهایی می تواند نرخ تورم را به طرز قابل توجهی جابجا کند. تغییرات قیمت حمل و نقل از آنجا که روی تمام کالاهای مصرفی تاثیر می گذارد، به نوبه خود تبعات بسیار گسترده ای خواهد داشت.

این گزارش بر اساس آنچه گفته شد و با جمع رقم تورم فعلی با افزایش ناشی از انفجار قیمت ارز ، می فزاید: " در سال جدید، بر فرض رو نشدن برگ دیگری از ابداعات و ابتکارات جدید بانک مرکزی در مدیریت بازار، حدود ۵۰ درصد افزایش قیمت مشاهده خواهد شد."

این وبسایت محافظه کار در خاتمه نوشته است: اگر از سال ۸۵ به این سو، دولت برای راضی نگه داشتن موقتی مردم، از برنج و گندم و قند شکر تا گوشت را از هند تا برزیل به کشور وارد نمی کرد، اگر ارز کشور برای واردات هندوانه و پرتقال از کشور خارج نمی شد و... هزاران اگر دیگر، امروز تغییرات قیمت ارز تا این حد روی بازار کشورمان تاثیر گذار نبود. اینها تاثیرات عملی و بدیهی اقدامات غیر کارشناسی دولت در بازار ایران است و با مقاله نوشتن و اشاره به "شیرینی شیره" توسط رئیس کل بانک مرکزی تبعات و آثار گلکاری های سال ۹۰ از بین نخواهد رفت."


 


گزارش جامع  نقض حقوق دانشجويان در سال ١٣٩٠ به همراه تفکیک موضوعی آن منتشر شد.

دانشگاه های کشور در سال گذشته همچنان شاهد تلاش نیروهای اقتدارگرا برای سرکوب جنبش دانشجویی و کنترل فضای اعتراضی در دانشگاه علیه حاکمیت استبدادی بود.

وبسایت "دانشجونیوز" در ادامه تلاش های خود برای پوشش اخبار و رویدادهای مرتبط با دانشجویان، این گزارش را تهیه کرده که علاوه بر موارد گسترده نقض حقوق دانشجویان، فعالیت های صورت گرفته در دانشگاه های کشور در طول سال ١٣٩٠ را نیز مورد اشاره قرار داده است.

این گزارش به دو شکل تفکیک موضوعی و تفکیک ماهیانه وقایع تهیه شده است.

موارد ذکر شده در این گزارش بخشی از سالنامه جنبش دانشجویی در سال گذشته است که بر مبنای اخبار منتشر شده در وبسایت دانشجونیوز تهیه شده است. لازم به ذکر است که بسیاری از موارد نقض حقوق دانشجویان نیز در سال گذشته به دلایل مختلف خبری نشده است.

بر اساس این گزارش، در سال گذشته ٦٧ حکم زندان برای دانشجویان صادر و اجرا شده است. نزدیک به ٤۵ مورد فعالیت های مختلف و تجمع های دانشجویی، ١٢٠ مورد احضار به کمیته انضباطی، محرومیت از تحصیل و اخراج از دانشگاه و بیش از ٨٠ مورد بازداشت و احضار به مراجع قضائی ثبت شده است. در سال گذشته همچنین در بیش از ١۵ دانشگاه کشور تفکیک و تبعیض جنسیتی و متاسفانه بیش از ١٠٠ مورد حادثه و مرگ دانشجویان گزارش شده است.

سالنامه جنبش دانشجويی در سال ١٣٩٠ به تفکيک موضوعی

دانشجويان زندانی

سال ١٣٩٠ در حالی به پایان رسید که حسن اسدی زیدآبادی، حامد امیدی، عماد بهاور، مجید توکلی، سعید جلالی فر، مهدی خدایی، مجید دری، حامد روحی نژاد، حسین رونقی ملکی، شاهین زینعلی، فرشته شیرازی، آرش صادقی، جواد علیخانی، امید کوکبی، مهدیه گلرو، کوهیار گودرزی، حبیب الله لطیفی، شبنم مددزاده، علی ملیحی، ضیا نبوی، عاطفه نبوی، بهاره هدایت و شماری دیگر از دانشجویان در زندان سال نو را جشن گرفتند. در این میان تنها با چند روز مرخصی نوروزی علی اکبر محمد زاده و بابک داشاب موافقت شده است.

d1.jpg

نمودار ١- احکام جدید زندان صادر شده برای دانشجویان در سال ١٣٩٠

علاوه بر صدور احکام طولانی مدت حبس برای دانشجویان، تبعید دانشجویان زندانی به شهرهای دور مانند تبعید مجید دری و ضیا نبوی به زندان های بهبهان و اهواز، قطع تماس های تلفنی دانشجویان زندانی مانند مجید توکلی در زندان رجایی شهر کرج، بی خبری از سرنوشت بازداشت شدگان برای مدتی طولانی و عدم رسیدگی به مشکلات پزشکی دانشجویان مانند حسین رونقی ملکی از موارد فشار بر دانشجویان زندانی است. علاوه بر این دانشجویانی مانند مجید دری و مجید توکلی نیز در احکامی جداگانه از دانشگاه اخراج و برای همیشه محروم از تحصیل شدند.

فرودین: انتقال ضیا نبوی به زندان کارون اهواز و محرومیت وی از مرخصی

فرودین: بهاره هدایت و مهدیه گلرو مجددا ممنوع الملاقات شدند
فرودین: اعتصاب غذای آرش صادقی در پی انتقال وی به سلول انفرادی و ضرب و شتم شدید
فرودین: آرش صادقی، دانشجوی زندانی، در حالت کما به بیمارستان منتقل شد
فرودین: میلاد اسدی، عضو دفتر تحکیم وحدت، پس از اتمام مرخصی به زندان اوین بازگشت
فرودین: برگزاری مراسم سالروز تولد بهاره هدایت در اصفهان
فرودین: بیانیه جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی به مناسبت سالروز تولد بهاره هدایت
فرودین: نادر احسنی، از فعالین دانشجویی طیف چپ، از سوی شعبه ٢٨دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل ٢ سال حبس تعزیری محکوم شد.
فرودین: اجرای حکم شش ماه حبس همایون پناهی، فعال سابق دانشجویی دانشگاه زنجان
فرودین: ادامه بازداشت حمید مشایخی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه اراک
فرودین: سیامک سهرابی، فعال دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف ظهر امروز با قرار کفالت آزاد شد
فرودین: میلاد اسدی پس از پایان مرخصی به سلول انفرادی انتقال داده شد
فرودین: ملاقات برادر مجید توکلی با وی پس از سه ماه بی‌خبری
فرودین: فواد سجودی، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد
فرودین: بی خبری مطلق از محمد جواد نوروزی، دانشجوی زندانی در بازداشتگاه اطلاعات شیراز
اردیبهشت: امیر گل، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف آزاد شد
اردیبهشت: فرزین رحیمی، فعال دانشجویی تبریز، طی حکمی از سوی دادگاه انقلاب، به یک سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد
اردیبهشت: آزادی سارا محبوبی و بازداشت برادر وی وصال محبوبی، دانشجوی محروم از تحصیل
اردیبهشت: صدور حکمی جدید برای بهاره هدایت، مهدیه گلرو، مجید توکلی: شش ماه زندان بیشتر
اردیبهشت: انتقال شبنم مددزاده، دانشجوی زندانی، به زندان قرچک ورامین
اردیبهشت: علی ملیحی عضو ارشد سازمان ادوار تحکیم به مرخصی آمد
اردیبهشت: سید ضیا نبوی، دانشجوی محروم از تحصیل که به ده سال حبس در تبعید محکوم است، به همراه ٢۵ زندانی سیاسی دیگر از زندان کارون اهواز به زندانی دیگر موسوم به اردوگاه کلینیک منتقل شد.
اردیبهشت: آوات رضانیا از دانشجویان دوره دکتری علوم ارتباطات دانشگاه تهران از سوی شعبه ٢ دادگاه نظامی تهران به ریاست قاضی فراتی به اتهام "اخلال در نظم عمومی" به ٣ ماه حبس تعلیقی و ٧٤ ضربه شلاق بدل به ٣ میلیون جریمه محکوم شد.
اردیبهشت: سیامک سهرابی، فعال دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد
خرداد: صدور حکم ٢ سال حبس برای سعیده کردی نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد
خرداد: در پی رسیدگی به پروندۀ کوی دانشگاه تهران و صدور احکام حبس و جریمه نقدی، دانشجویان این دانشگاه مجموعا به بیش از ده سال حبس محکوم شدند.
خرداد: تأیید حکم یک سال حبس تعزیری سما نورانی در دادگاه تجدید نظر
خرداد: حکم ۶ ماه حبس تعزیری برای سینا مهدی نیا دانشجوی نوشیروانی بابل
تیر: ارسلان ابدی، کیارش کامرانی و بابک داشاب به مرخصی از زندان امدند
تیر: محسن برزگر، دانشجوی بابل به ٢ سال حبس تعزیری محکوم شد
تیر: محکومیت ١٤ دانشجو در جریان رسیدگی به پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران:
مهیم امیر محمدی، دانشجوی مدیریت: « ٩١ روز تعزیری، یک میلیون تومان جریمه»
علی رفاهی، دانشجوی علوم اجتماعی:« ٣ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ۵٠٠ هزار جریمه»
کمال رضوی، دانشجو علوم اجتماعی: «  ٣ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ۵٠٠ هزار جریمه»
رسول محسن زاده، دانشجوی علوم اجتماعی: « ١٠ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق»
امیر حسین فضلی ٩١روز تعزیری ١ میلیون جریمه
کاوه اکبری، دانشجو علوم اجتماعی:« ١٠ ماه حبس به مدت پنج سال تعلیق»
یدالله نعمتی: « ١٠ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ١ میلیون جریمه»
حبیب فرحزادی :« ١٠ ماه حبس + ١ میلیون تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق گردید»
نعیم آقایی : « ١٠ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤سال تعلیق گردید»
دوست محمدی هست: «ده ماه حبس یه مدت ٤ سال تعلیق» 
ایوب نعمتی:« ١٠ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق گردید» 
آوات رضا نیا : «سه ماه حبس تعلیقی و ٧٤ ضربه شلاق بدل به ٣ میلیون جریمه»
وحید قيصری :« 5 ماه حبس که به مدت ٤ سال تعلیق شده است ، ۵٠٠ هزار تومان جریمه»
علی سحر وکیلی، دانشجوی علوم اجتماعی: « ٤ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق گردید»
تیر: نصیر اسدی دانشجوی فوق ‌لیسانس دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تهران برای تحمل چند ماه باقی مانده از دوران محکومیت خود به زندان اوین فراخوانده شد.
تیر: بازگشت ارسلان ابدی و کیارش کامرانی، دو دانشجوی بازداشتی حوادث عاشورا، به زندان اوین
تیر: تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت محمد امین علیزاده‌ دانشجوی کُرد دانشگاه‌ اصفهان
تیر: بلاتکلیفی ایوب پورفتحی، دانشجوی زندانی شیراز، علیرغم گذشت پنج ماه از بازداشت
تیر: محکومیت نوید نزهت، دانشجوی دانشگاه شریف به یک سال حبس تعزیری
تیر: امید کوکبی: کل فرآیند بازداشت، اتهام زنی و بازجویی، از اساس غیر قانونی بوده است
تیر: بهاره هدایت و مهدیه گلرو به طور موقت از زندان آزاد شدند
تیر: سید مجتبی هاشمی، عضو پیشین شورای مرکزی انجمن اسلامی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برای اجرای حکم یک سال زندان و ٧٤ ضربه شلاق  به زندان اوین فراخوانده شد.
تیر: فراز زهتاب که تابستان سال گذشته و از سوی شعبه ١١١ دادگاه جزائی تبریز به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، برای طی سه ماه باقی مانده از محکومیت خود روانه زندان شد
تیر: بازگشت بابک داشاب، دانشجوی زندانی به زندان اوین
مرداد: مصطفی نیلی، فعال سابق دانشجویی دانشگاه بین المللی قزوین جهت اجرای حکم دادگاه انقلاب در پی مراجعه به دادسرای غیر قانونی مستقر در زندان اوین بازداشت و به بند ٣۵٠ زندان اوین منتقل شد.
مرداد: با هجوم ماموران امنیتی، مهدیه گلرو به زندان اوین بازگردانده شد
مرداد: هشت سال زندان برای امیر شیبانی
مرداد: آزادی عابد توانچه پس از یک سال زندان
مرداد: حجت منتظری به زندان اوین بازگشت. دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی مقیسه، حجت نظری را به شش ماه حبس تعزیری و چهار سال حبس تعلیقی به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبانی و شرکت در تجمعات محکوم کرده است.
مرداد: از وضعیت و محل نگهداری فرشید عبداللهی، از دانشجویان اخراجی دانشگاه آزاد تهران (مجتمع امام حسین) علی رغم گذشت یک سال از زمان بازداشت، مطلقا اطلاعی در دست نیست.
مرداد: فواد شمس، از فعالان دانشجویی و روزنامه نگار که پیش از این جهت اجرای حکم قضایی خویش احضار شده بود شده بود دیروز دوشنبه، نهم مردادماه، پس از مراجعه به زندان اوین، بازداشت شد
مرداد: وضعیت جسمی نامساعد علی عجمی، دانشجوی زندانی در زندان رجایی شهر
مرداد: درخواست پدر شبنم و فرزاد مدد زاده از احمد شهید برای رسیدگی به وضعیت فرزندان اش
مرداد: صدور بیش از سی ماه حکم زندان تعلیقی برای دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه به حضور وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، صفارهرندی، به مناسبت روز دانشجو در این دانشگاه در سال گذشته
مرداد: محمدرضا قنبری، نیوشا خزایی، شیما بنفشی، سجاد حیاتی و عاطفه زمانی از سوی دادگاه انقلاب کرمانشاه هر یک به شش ماه حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده اند. همچنین اشکان مسیبیان فعال دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه، که پیش از این نیز به دو ترم محرومیت از تحصیل و نیم میلیون تومان جریمه نقدی توسط شورای انضباطی دانشگاه محکوم شده بود، به ٩١ روز حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم گردید. حکم آبتین پگاه دیگر فعال دانشجویی دانشگاه رازی، که وی نیز دو ترم تعلیق از تحصیل را در کارنامه خود دارد، به دلیل اینکه پرونده دیگری از وی در دست بررسی است، هنوز صادر نشده است.
مرداد: مهرداد اسلامخواه فعال دانشجویی و دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه امام حسین، از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب به ٤ سال حبس تعلیقی محکوم شد.
شهریور: تائید حکم ١٢ سال حبس تعزیری برای نوید خانجانی، فعال دانشجویی و حقوق بشر
شهریور: ایمان صدیقی، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد
بهزاد عالی پور، فعال دانشجویی دانشگاه شریف به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد
شهریور: سعید جلالی فر، فعال دانشجویی محروم از تحصیل به ٣ سال حبس تعزیری محکوم شد
شهریور: ممانعت از آزادی سورنا هاشمی و علی‌‌رضا فیروزی، دو دانشجوی زندانی
شهریور: وخامت حال جسمی اشکان ذهابیان در اثر اعتصاب غذا و انتقال وی به سلول انفرادی
شهریور: در نامه ای به صادق لاریجانی: انتقاد مهدیه گلرو از مجازات های خانوادگی
شهریور: اشکان ذهابیان به طور موقت به اعتصاب غذای خود پایان داد
شهریور: انتقال سید ضیا نبوی به زندان کارون اهواز
شهریور: بهاره هدایت پس از عمل کیسه صفرا به زندان اوین بازگشت
شهریور: نیما پوریعقوب، فعال دانشجویی، آزاد شد
شهریور: جاوید فخریان، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد شهرکرد و مدیر بخش مجازی ستاد ۸۸، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
شهریور: محمد غفاریان، دانشجوی رشته مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد، به تحمل سه سال و نیم حبس تعزیری و هفتاد ضربه شلاق محکوم شد.
شهریور: علی عجمی به سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شد
شهریور: دادگاه انقلاب شهر بابل، "حسین ضامن ضرابی"، فعال دانشجویی دانشگاه بابل را به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمع ٢۵ بهمن به یک سال حبس تعزیری که به مدت ٥ سال معلق شده است محکوم کرد.
شهریور: علی اکبر محمد زاده، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف، به شش سال حبس محکوم شد
شهریور: مجید توکلی از سوی شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به محرومیت مادام العمر از تحصیل در دانشگاه های کشور محکوم شد
مهر: حکم ۵ سال حبس تعزیری برای کوهیار گودرزی، دانشجوی زندانی
مهر: اجرای حکم شلاق امین نیایی‌فر، دانشجوی ممتاز دانشگاه تهران
مهر: محکومیت مسعود باباپور، فعال دانشجویی، به نه ماه حبس تعزیری
مهر: محکومیت بشیر احسانی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و فعال حق تحصیل، به ۵ سال حبس تعزیری
آبان: احضار فواد سجودی فریمانی، دانشجوی دکترای محروم از تحصیل، برای گذراندن ۸ سال حبس
آبان: تائید حکم شش سال حبس تعزیری علی اکبر محمدزاده، دانشجوی دانشگاه شریف
آبان: محکومیت مهدیه گلرو در دادگاه تجدیدنظر به شش ماه حبس تعزیری دیگر
آبان: افزایش شش ماه به محکومیت زندان بهاره هدایت و مجید توکلی
آذر: محکومیت فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور، دو فعال سابق دانشجویی دانشگاه های آزاد و پلی تکنیک، به ترتیب به ٣ و ١ سال حبس تعزیری
دی: محکومیت میلاد کریمی، عضو اتحادیه دانشجویان کرد به شش ماه زندان
بهمن: محکومیت سوران دانشور، عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد به یک سال زندان
بهمن: تائید حکم پنج سال حبس تعزیری ایقان شهیدی، فعال حق تحصیل در دادگاه تجدید نظر
اسفند: ابلاغ حکم ٦ ماه زندان و ١۵ ضربه شلاق میلاد حسینی کشتان، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه مازندران
اسفند: محکومیت دلیر اسکندری، عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد به ۲ سال زندان
اسفند: تایید حکم ٣ سال زندان سعید جلالی‌ فر، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه زنجان در دادگاه تجدیدنظر

محروميت از تحصيل، احضار به کميته انضباطی و حراست

در سال گذشته، روند احضار دانشجویان به کمیته های انضباطی و صدور احکام اخراج و محرومیت از تحصیل دانشجویان هم چنان ادامه داشت.

علاوه بر ستاره کردن دانشجویان در مقطع فوق لیسانس، شمار زیادی از دانشجویان در مقطع دکتری نیز با اعمال سیاست های گزینشی از ادامه تحصیل محروم شدند.

در سالی که گذشت شمار زیادی از دانشجویان بهائی نیز از ادامه تحصیل محروم و از دانشگاه اخراج شدند.

متاسفانه بسیاری از دانشجویان محروم از تحصیل و ستاره دار، به دلیل فشارهای موجود در ایران، از علنی کردن احکام محرومیت از تحصیل خود خودداری می کنند و اطلاعات زیر بر اساس داده های منتشر شده است.

d2.jpg

نمودار ۲- احضار دانشجویان به کمیته انضباطی به همراه احکام محرومیت از تحصیل در سال ١٣٩٠

فروردین: اخراج احسان اله حیدری، استاد حقوق بشر دانشکده حقوق وعلوم سیاسی خرم آباد به جرم درویشی و وکالت از دراویش گنابادی
فروردین: محرومیت از تحصیل و ممانعت از انتخاب واحد امین ریاحی عضو انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
اردیبهشت: احضار بیست تن از دانشجویان دانشگاه ارومیه به کمیته انضباطی
اردیبهشت: احضار فعالان دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به سازمان سنجش جهت «تأیید صلاحیت عمومی» برای کارشناسی ارشد
اردیبهشت: شش دانشجوی دانشگاه سوره؛ آناهیتا صفرنژاد، راحیل عبدالکریمی، علی رضا رضایی اقدم، علی غریب دوست، عباس جمالی و نوید ایزدیار؛ ممنوع الورود شدند
اردیبهشت: صدور احکام انضباطی جدید برای فعالان دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد:
نیما نعیمی، مهندسی عمران ٨٨، دو ترم محرومیت از تحصیل
آرمین فرخ پی، مهندسی کامپیوتر ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
فاطمه خانی، مهندسی صنایع ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
حسام طالبی، مهندسی مواد ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
علی منصوری، مهندسی شیمی ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
عرفان راستی، مهندسی مواد ٨٨، دو ترم محرومیت از تحصیل
مرتضی تقدیسی، مهندسی مکانیک ٨٧، یک ترم محرومیت از تحصیل
بهنود حقیقی، ارشد مهندسی مکانیک، یک ترم محرومیت از تحصیل
فربد فضایلی، کامپیوتر ٨٧، یک ترم محرومیت از تحصیل
خرداد: ١۵٠ استاد شناخته شده علوم انسانی توسط صدرالدین شریعی رییس دانشگاه علامه در معرض اخراج و بازنشستگی قرار گفتند
خرداد: دلارا دارابی، دانشجوی بهایی، از دانشگاه مازندران اخراج شد
خرداد: عده‌ای از داوطلبان کارشناسی ارشد به سازمان سنجش فراخوانده شدند
خرداد: دستکاری کارنامه دانشجویان در کنکور ارشد برای محروم کردن آن‌ها از ادامه تحصیل
خرداد: لقمان احمدی دانشجوی کرد و زندانی سقزی از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد محروم شد
خرداد: صدور احکام انضباطی جدید برای دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
خرداد: سیامک کوشی فعال دانشجویی دانشگاه ازاد تبریز، پس از آزادی از زندان از دانشگاه اخراج شد
تیر: «نورا سهرنگی» شهروند بهایی ساکن بندرعباس که در رشته حسابداری دانشگاه قشم در حال تحصیل بود توسط مسئولان دانشگاه به دلیل بهایی بودن از شرکت در امتحانات پایان ترم، محروم و از دانشگاه مزبور اخراج شد
تیر: به یک دانشجوی بهایی دانشگاه قشم به نام «آوا توکلی» که مشغول تحصیل در رشته کار‌شناسی بیهوشی می‌باشد از طرف دفتر دانشگاه ابلاغ شده که در ترم دیگر ثبت نام نخواهد شد و از دانشگاه اخراج است
تیر: مسئولین سازمان سنجش: «بهائیان حق شرکت در کنکور سراسری را ندارند»
تیر: مجید دری، دانشجوی زندانی از دانشگاه اخراج شد
تیر: محمد صادق تابعی و مهدی صالحی نکو از فعالان دانشجویی دانشگاه خیام با حکم انضباطی این دانشگاه، هرکدام به یک ترم تعلیق و همچنین توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شدند
تیر: اخراج دكتر سعید مشیری استاد دانشگاه علامه
مرداد: امیر رضایی دانشجوي دانشگاه ارومیه از دانشگاه اخراج شد
شهریور: صدور حکم اخراج برای البرز نورانی، دانشجوی بهائی دانشگاه صنعتی شریف
شهریور: ستاره دار شدن يكصد دانشجوی ديگر
شهریور: مریم شفیع پور، فعال دانشجویی، از دانشگاه بین المللی قزوین اخراج شد
شهریور: سیروس بنه گزی از اعضای شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت شعبه بوشهر و همچنین عضو شورای صنفی خانه مطبوعات مستقل استان بوشهر برای دومین سال پیاپی از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شد .
شهریور: ممنوع التدریس شدن دکتر محمود جمهیری ، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت شعبه بوشهر از تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دیگر محدودیت‌هایی می باشد که از جانب نهادهای امنیتی بر فعالین با سابقه استانی اعمال شده است. وی که دارای مدرک دکترای شهرسازی از دانشگاه تهران می‌باشد، در ترم جدید از تدریس واحدهای درسی مربوطه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر محروم شده است.
شهریور: دو ترم محرومیت از تحصیل دانشجوی رشته پزشکی به دلیل استفاده از سیگار
شهریور: مسعود چناسی، فعال دانشجویی دانشگاه تربیت معلم و عضو ستاد مهدی کروبی از دانشگاه اخراج شد
شهریور: شهره روحانی، شهروند بهایی که در کنکور سراسری دانشگاه در رشته زبان های خارجی رتبه ١٥١ را کسب کرده بود به دلیل نقص در پرونده از حق تحصیل محروم شد.
مهر: اخراج فرنود جهانگیری دانشجوی بهائی از دانشگاه بابلسر
مهر: جلوگیری از ثبت نام ۱۵ دانشجوی دختر دانشگاه علم و صنعت به دلیل «عدم شرکت در جلسه حجاب»
مهر: اخراج معین محمد بیگی، پس از آزادی از زندان از دانشگاه آزاد قزوین
مهر: محرومیت از تحصیل روح الله بیات و رحمت الله بیات، دو فعال دانشجویی دانشگاه زنجان
آبان: محرومیت از تحصیل محمد یوسف علیخانی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تهران
آبان: اخراج سمیرا غلامی، دانشجوی بهایی دانشگاه سراسری سیرجان
آبان: محرومیت روزبه تهرانی از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
آبان: محرومیت چندین دانشجوی کرد از تحصیل در مقطع دکترا با وجود احراز شرایط علمی
آذر: اخراج هادی بینش، فعال ستاد مهدی کروبی، از دانشگاه تربیت معلم
آذر: محرومیت از تحصیل امین خالقیان، دانشجوی دانشگاه نوشیروانی بابل
دی: اخراج شروین فلاح، دانشجوی بهایی دانشگاه بجنورد
دی: اخراج درسا اله وردی، دانشجوی بهایی دانشگاه گرگان
بهمن: محرومیت یک ساله برای فاطمه نوری، دانشجوی مسیحی
بهمن: احضار جاوید حاج همتی، فعال دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به کمیته انضباطی
بهمن: احضار کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، محمد حیدرزاده، آرمان اسعد، مریم ملک شعبان، عباس پشمی، کوروش توانگر، امیر امینی، معین اسدی، فرید شمسی پور و هادی دلبهاری، دانشجویان دانشگاه شهرکرد به کمیته انضباطی
بهمن: صدور احکام محرومیت برای کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، کوروش توانگر، فرید شمسی پور، محمد حیدرزاده، آرمان اسعد، مریم ملک شعبان، دانشجویان دانشگاه شهرکرد از طرف کمیته انضباطی دانشگاه
اسفند: احضار دانشجویان دانشگاه شهرکرد توسط حراست به دلیل «برف بازی»
اسفند: اخراج ۷ دانشجوی دانشگاه تبریز به دلیل شرکت در اعتراض ها به خشک شدن دریاچه ارومیه
اسفند: محرومیت از تحصیل بیش از ده نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علم و صنعت به دلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»
اسفند: تفتیش ناگهانی خوابگاه دانشگاه علامه؛ توقیف لپ تاپ و اخراج یک دانشجو
اسفند: اخراج شاهین موسوی، دانشجوی دانشگاه طبری بابل

 

بازداشت دانشجويان، احضار به اطلاعات و مراجع قضائی

در سالی که گذشت شمار زیادی از دانشجویان بازداشت و یا به مراجع قضائی و اداره اطلاعات احضار شدند.

با وجود اینکه از سال های گذشته شمار زیادی از دانشجویان در زندان بوده و به احکام طولانی مدت حبس محکوم شده اند، فشارهای فزاینده در سال گذشته نشانه ای از عزم جدی حاکمیت برای برخورد با هرگونه فعالیت اعتراضی در سطح دانشگاه های کشور بود.

d3.jpg

نمودار ٣- بازداشت دانشجویان و احضار به مراجع قضائی در سال ١٣٩٠

فرودین: محاکمه پنج دانشجوی دیگر دانشگاه تهران در شعبه دوم دادگاه نظامی تهران
فرودین: سارا محبوبی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی مجددا دستگیر شد
فرودین: وحید اکبری شرقی دانشجوی رشته مهندسی صدا و فیلم سازی در کشور هندوستان پس از بازگشت به کشور توسط ماموران وزارت اطلاعات احضار شد
فرودین: ادامه محاکمه دانشجویان دانشگاه تهران در دادگاه های نظامی
فرودین: بازداشت و بازجویی از کاوه دانشور، فعال دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل
اردیبهشت: اشکان ذهابیان، فعال دانشجویی فردوسی مشهد وعضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت بازداشت شد
اردیبهشت: برگزاری دادگاه حمله به کوی دانشگاه تهران/ احضار دهها دانشجو به دادسرای نظامی
اردیبهشت: هجوم مأموران امنیتی به منزل پدرام رفعتی برای بازداشت وی
خرداد: دانیال اوجی، دانشجوی محروم از تحصیل بهائی بازداشت شد
خرداد: احضار دانشجویان بهایی مرتبط با دانشگاه مجازی و پلمپ دو محل آموزشی
خرداد: آینده الماسی، دانشجوی دانشگاه تهران به اطلاعات سپاه احضار شد
خرداد: بازداشت ساسان واهبی وش، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز
خرداد: احضار مهدی تاجیک فعال دانشجویی دانشگاه تهران
تیر: احضار مجدد بشیر احسانی، فعال حق تحصیل به دادگاه انقلاب
تیر: میثم امام زاده، فعال دانشجویی دانشگاه سمنان بازداشت شد
تیر: فرزین رحیمی از فعالان سیاسی و دانشجویی تبریز به دادگاه انقلاب احضار شد
تیر: بازداشت محمد زارعی دانشجوی دانشگاه سمنان
تیر: حسام قربانی دانشجوی یاسوجی در بازداشت وزارت اطلاعات
تیر: دادگاه فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور، دو فعال دانشجویی، صبح روز سه شنبه در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.
مرداد: نوید خانجانی و شایان وحدتی در پی اعلام شفاهی و تماس تلفنی ماموران امنیتی به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار شدند.
مرداد: جلسه دادگاه سعید جلالی فر در دادگاه انقلاب برگزار شد
مرداد: سه دانشجو به نام های «سليمان وحيدی نيا»، «علی نادری» و «ناصر آمان»  در سردشت به اتهام «امنیتی» بازداشت شده اند
مرداد: بازداشت «خاطره دانش توکل» و «ملینا بختیار نژاد» از فعالان دانشجویی
شهریور: وحید لعلی پور، همسر مهدیه گلرو، بازداشت شد
شهریور: واحد خلوصی دانشجوی محروم از تحصیل بهائی و فعال حق تحصیل اول شهریورماه بازداشت شد.
شهریور: میلاد کریمی، فعال دانشجویی کرد دانشگاه آزاد سنندج بازداشت شده است
شهریور: مفقود شدن سه دانشجو به نام های "مهرداد كرمي"، دانشجوي مهندسي برق دانشگاه تبريز، "جمال رضايي"، دانشجوي مكانيك دانشگاه تربيت معلم آذربايجان و "خليل غلامي"، دانشجوي مواد دانشگاه آزاد ابهر بعد از شرکت در مراسم تولد سعید متین پور، زندانی سیاسی
مهر: بازداشت آرمان زمانی، شیرزاد کریمی، خبات عارفی، میلاد کریمی، مهدی دعاگو و سوران دانشور، اعضای اتحاديه دمکراتيک دانشجويان کرد
مهر: احضار و بازداشت سحر موسوی، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد و محروم از تحصیل
مهر: بازداشت افشین شهبازی، فعال دانشجویی آذربایجانی
آبان: بازداشت محمد حبیبا، از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران
آبان: بازداشت بهروز فریدی، آرش و سیاوش محمدی، سه فعال دانشجویی در تبریز
آبان: بازداشت اسعد باقری، دبیر سابق اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد
آذر: بازداشت محمد حسین محبوبیان، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد و مسئول نشریه تلنگر
آذر: بازداشت سامان آریامن، فعال سیاسی و دانشجوی دانشگاه آزاد اهواز
آذر: بازداشت محمد کریمی، فعال دانشجویی در لاهیجان
آذر: احضار علیرضا کامکار، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد به اداره اطلاعات
آذر: بازداشت بهار علی‌نیا، دانشجوی ایرانی، پس از بازگشت به کشور
آذر: بازداشت علی عباسی و رحمان یعقوبی، دو فعال دانشجویی دانشگاه مازندران
دی: بازداشت دو دانشجوی کرد دانشگاه مریوان، ژیار سلامتیان و دانا لنج آبادی، پس از احضار به وزارت اطلاعات
دی: بازداشت یونس سلیمانی، فعال دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان
دی: بازداشت مهرداد کرمی، فعال دانشجویی دانشگاه تبریز
بهمن: بازداشت احمد رحیمی، فعال دانشجویی در اراک
بهمن: احضار سه دانشجوی کرد دانشگاه مریوان، ژیار سلامتیان، اسماعیل روانگرد و عزیز تازیک  به ستاد خبری وزارت اطلاعات
بهمن: احضار و بازجویی علی مرادی، کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، سعید ابوتراب، هادی دلبهاری، سامان هدایت منفرد، عباس پشمی و محمد حیدرزاده، دانشجویان دانشگاه شهرکرد در اداره اطلاعات استان
بهمن: احضار علی مرادی، سعید ابوتراب، عباس پشمی و محمد حیدرزاده، دانشجویان دانشگاه شهرکرد به دادگاه و انتقال آنها به زندان
اسفند: بازداشت پیمان عارف، فعال دانشجویی، برای چندمین بار
اسفند: بازداشت روح الله روزی طلب، دانشجوی نخبه دانشگاه آزاد شیراز
اسفند: احضار دلیر بارخدا، فعال سابق دانشجویی دانشگاه شیراز به دادگاه انقلاب
اسفند: بازداشت داریوش جلالی دانشجوی دانشگاه یاسوج، پس از اعتراض با دوختن لب هایش

 

تجمع، فعاليت و بيانيه دانشجويی

در سال گذشته به دلیل افزایش فشارهای امنیتی بر دانشجویان و صدور احکام محرومیت از تحصیل، فعالیت های علنی  دانشجوی نسبت به سال های گذشته کاهش یافت. با این وجود در برخی از دانشگاه ها تجمعات صنفی گسترده ای شکل گرفت و گروه های دانشجویی به مناسبت های مختلف بیانیه هایی صادر کردند.

 

d4.jpg

نمودار ٤- تجمع و فعالیت های دانشجویی در دانشگاه های مختلف در سال ١٣٩٠

در آغازین روزهای سال ١٣٩٠ دانشجویان دانشگاه علم و صنعت خبر از راه اندازی وبسیات "یادمان شهید کیانوش آسا" برای گرامیداشت این دانشجو، که در اعتراضات مسالمت آمیز خیابانی به دست نیروهای امنیتی کشته شده بود، دادند. تشکیل کمپین های مختلف برای گرامیداشت یاد دانشجویان دربند مانند کمپین بهاره هدایت، مجید دری، میلاد اسدی، علی ملیحی و ... از سوی فعالین دانشجویی و سیاسی نیز صورت گرفت.

در سال گذشته دانشگاه هایی مانند دانشگاه تهران، خرم آباد، آزاد تهران شمال، سوره، عباسپور، علم و صنعت، تبریز، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و امیرکبیر نیز شاهد اعتراض گسترده دانشجویان نسبت به مسائل سیاسی کشور و هم چنین مشکلات صنفی دانشجویان بود.

علاوه بر بیانیه های دفتر تحکیم وحدت، فعالان دانشجویی در دانشگاه هایی مانند مازندران، شریف، خواجه نصیر، تربیت مدرس، علم و صنعت، امیرکبیر، دانشگاه های آزاد، فردوسی مشهد، عباسپور، شهرکرد و نوشیروانی بابل نیز با صدور و پخش بیانیه هایی جداگانه در این مدت اعتراض خود را نسبت به فضای استبدادی حاکم بر کشور و دانشگاه ها و همچنین مسائل صنفی دانشجویان بیان کردند.

در ادامه فشار بر انجمن های اسلامی منتقد، دفتر انجمن اسلامی دانشگاه کرج نیز از سوی ماموران امنیتی در تعطیلات نوروز سال گذشته تخریب شد.

فروردین: افتتاح وبسایت "یادمان شهید کیانوش آسا" همزمان با سالروز تولد این شهید دانشجو
فروردین: تشکیل کمپین آزادی "بهاره هدایت" توسط  جمعی از فعالان دانشجویی، زنان و حقوق بشر
فروردین: بیانیه مشترک ١٢ تشکل دانشجویی برون مرزی: محکومیت خشونتهای گسترده در منطقه خاورمیانه
فروردین: پیام تسلیت جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد سراسر کشور به میرحسین موسوی
فروردین: تداوم اعتراضات دانشجویان دانشگاه آزاد خرم آباد و دخالت نیروهای امنیتی
فروردین: بیانیه دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیرامون برخوردهای امنیتی
فروردین: پخش گسترده منشور جنبش سبز در دانشگاه مازندران
فروردین: تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به طرح تفکیک جنسیتی
فروردین: شعار مرگ بر دیکتاتور در مراسم سخنرانی صفار هرندی در دانشگاه آزاد تهران شمال
فروردین: تخریب کامل یکی از کتابخانه های دانشگاه فردوسی مشهد در اثر فشار نیروهای امنیتی
فروردین: بزرگداشت زادروز مجید دری، میلاد اسدی و علی ملیحی؛ دانشجویان دربند
اردیبهشت: بیانیه دفتر تحکیم وحدت: دولت در حال پیشبرد پروژه انقلاب فرهنگی در دانشگاه هاست
اردیبهشت: برگزاری مراسم چهلم بهنود رمضانی تحت تدابیر امنیتی
اردیبهشت: فراخوان فعالان دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برای شرکت در تجمع صنفی: دیگر انتظار مهرورزی را به فراموشی سپرده ایم
اردیبهشت: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به مناسبت زادروز میلاد اسدی
اردیبهشت: بیانیه دوم دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک: از حقوق مسلم خود هرگز نخواهیم گذشت
اردیبهشت: برگزاری با شکوه تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
اردیبهشت: پخش گسترده اعلامیه تک برگی در دانشگاه مازندران
اردیبهشت: تجمع دانشجویان دانشگاه سوره دراعتراض به امنیتی شدن فضای دانشگاه
اردیبهشت: فراخوان دانشجویان دانشگاه سوره برای تجمع اعتراضی علیه ممنوع الورود شدن دانشجویان
اردیبهشت: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس: انتقاد به اجرای هدفمندی یارانه ها و تاکید بر تداوم اعتراض مردم
اردیبهشت: اعتصاب غذا دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه چابهار در اعتراض به شرایط نامناسب دانشگاه
اردیبهشت: بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی خارج از کشور پیرامون شرایط حاکم بر دانشگاه ها
اردیبهشت: بیانیه شماره یک جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه
اردیبهشت: اعتراض دانشجويان دانشگاه آزاد تهران مركز به جو امنيتی دانشگاه: «دانشگاه پادگان نيست»
اردیبهشت: اعتراض دانشجویان دانشگاه تبریز در حضور منوچهر متکی
اردیبهشت: تحریم کلاس های درس و اعتصاب گسترده در دانشگاه مازندران
اردیبهشت: فراخوان برای تعطیلی کلاس های درس دانشگاه علم و صنعت در دومین سالگرد شهادت کیانوش آسا
اردیبهشت: دیدار ادوار نوشیروانی بابل با خانواده ی ضیا نبوی
اردیبهشت: دیدار اعضای انجمن اسلامی دانشگاه مازندران با خانواده اشکان ذهابیان
اردیبهشت: در پی بروز اعتراضات صنفی در دانشگاه هاي كشور در هفته هاي گذشته، دبيران كل شوراهاي صنفي برخي از دانشگاه هاي سراسر كشور از سوی وزارت علوم تهديد به برخورد شديد شدند.
اردیبهشت: خردادنامه جمعی از فعالین فعلی و سابق دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به مناسب زادروز مجید توکلی
اردیبهشت: اعتصاب دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به یاد کیانوش آسا و برقراری فضای شدید امنیتی در دانشگاه
اردیبهشت: حمایت بیش از هزار نفر از فعالین و شهروندان غیربهایی از بازگشت بهاییان به دانشگاه های کشور
اردیبهشت:اعتراض هزاران دانشجوی دانشگاه علم و صنعت به طرح تفکیک جنسیتی/ ربودن طومار اعتراضی توسط حراست
اردیبهشت: شورای دفاع از حق تحصیل: برای ششمين سال پياپی دانشجويان در كنكور كارشناسی ارشد ستاره‌دار شدند
اردیبهشت: تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هرمزگان
اردیبهشت: تجمع دوم دانشجویان دانشگاه فردوسی در اعتراض به تجاوز به دانشجو در محوطه دانشگاه
اردیبهشت: بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه های آزاد به مناسبت درگذشت سحابی ها: «خرداد امسال را با سکوت برگزار نخواهیم کرد»
اردیبهشت: بیانیه شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد در پی ضرب و شتم و تعرض به یکی از دختران دانشجو در صحن دانشگاه
اردیبهشت: توقیف دو نشریه کردی دانشگاه ارومیه
اردیبهشت: بیانیۀ فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به ادامۀ بازداشت اشکان ذهابیان
اردیبهشت: بیانیه دفتر تحکیم وحدت در پی شهادت هدی صابر و هاله سحابی: کشتن تدریجی مخالفان راهبرد اصلی حکومت
تیر: تحصن دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور در اعتراض به عدم تخصیص خوابگاه تابستانی
تیر: بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد پیرامون اعتصاب غذای زندانیان سیاسی
تیر: حمایت شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران و صنعتی شریف از تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت آب و برق
تیر: حمایت ١١ تشکل و گروه دانشجویی دانشگاه صنعت آب و برق تهران از تحصن دانشجویان
تیر: پایان تحصن پنج روزه دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور/ دستیابی به خواسته ها و احتمال احضار دانشجویان به کمیته انضباطی
تیر: بیانیه ده تن از زندانیان سیاسی، در سالگرد ١٨ تیر ٧٨
تیر: بیانیه جمعی از فعالان سابق دانشجویی خارج از کشور به مناسبت فرا رسیدن ١٨ تیر
تیر: بیانیه ی دانشجویان کرد دانشگاه شیراز به مناسبت بیست و دومین سالگرد ترور دکتر عبدالرحمان قاسملو
تیر: بيانيه شوراي دفاع از حق تحصيل در دومين سالگرد بازداشت مجيد دري: دانشجويان محروم از تحصيل همچنان در زندان
مرداد: نامه دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال به شخصیت‌ها، گروه‌ها و احزاب سیاسی در خصوص حجاب اجباری
مرداد: نامه ١۵٠٠ دانشجوی دانشگاه شریف به مقامات قضایی پیرامون آزادی علی اکبر محمدزاده، دانشجوی زندانی
مرداد: پیام اعتراضی ٦ دانشگاه ایران خطاب به مسئولان در پی کاهش سهمیه دختران در آزمون سراسری
مرداد: بیانیه جمعی از دانشجویان در بیست وشش واحد دانشگاه آزاد: دانشگاه نه تنها پادگان نیست که حوزه علميه هم نیست
مرداد: اعتراض اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد سنندج به انتشار مطالب توهین آمیز امور فرهنگی
مرداد: هشدار ٩ استاد دانشگاه علم و صنعت به رییس مجلس در مورد «تک جنسیتی کردن دانشگاه ها»
مرداد: تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور رودهن در اعتراض به ادغام واحدهای دانشگاه
شهریور: پانصد دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد خواستار توقف اجرای 'طرح تفکیک جنسیتی' شدند
شهریور: بیانیه فعالان دانشجویی در همبستگی با اعتراضات مردم آذربایجان
شهریور: تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در اعتراض به عدم واگذاری خوابگاه
شهریور: بیانیه مشترک دو نهاد حقوق بشری؛ "فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر" و "جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران": دانشجویان، قربانی مضحکه ‘عدالت’ در ایران
شهریور: بیانیه دانشجویان دانشگاه مازندران: در صورت اجرای طرح تفکیک جنسیتی بر سر کلاس های درس نخواهیم رفت
مهر: اعتراض بیش از هزار دانشجوی دانشگاه مازندران در نامه به شورای صنفی دانشگاه
مهر: بیانیه اعتراضی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پی محرومیت ۱۵ دانشجوی دختر این دانشگاه
مهر: اعتصاب غذا دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به «تفکیک جنسیتی»
مهر: نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان کرد کرمانشاه خطاب به آیت الله خامنه ای
مهر: بیانیه سوم شورای صنفی پلی تکنیک: شورای صنفی در خوابگاه دانشجویان تشکیل شود
مهر: بیانیه دانشجویان لیبرال دانشگاه های ایران: محکومیت اجرای حکم شلاق فعالان و درخواست کوشش برای تغییر از سوی مخالفان
مهر: تجمع دانشجویان معترض دانشگاه زنجان، در اعتراض به تفکیک جنسیتی
مهر: تجمعات چندین باره دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی
مهر: اعتصاب غذای دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به مرگ آمنه زنگنه دانشجوی این دانشگاه
مهر: برافروختن شمع در صحن دانشگاه توسط دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به مرگ آمنه زنگنه، دانشجوی این دانشگاه
مهر: اعتراض گسترده دانشجویان دانشگاه زنجان به اجرای طرح «جداسازی جنیستی»
مهر: تجمع در دانشگاه شهرکرد در اعتراض به وضعیت اسف بار غذا
مهر: بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک تهران در پی درگذشت آمنه زنگنه، یکی از دانشجویان دانشگاه
مهر: تجمعات صنفی اعتراضی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد
مهر: تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه یزد در ارتباط با مشکلات صنفی و رفاهی
مهر: برگزاری مراسم تولد آرش صادقی، دانشجوی زندانی
مهر: بیانیه دانشجویان سبز دانشگاه تبریز در اعتراض به تداوم بازداشت معترضان آذربایجانی
مهر: بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به مناسبت آغاز سال تحصیلی
مهر: بیانیه دفتر تحکیم وحدت به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها: جنبش دانشجویی شعله روشنگری و آزادیخواهی در دانشگاه را در مقابل حملات استبداد حاکم حفظ می کند
آبان: بیانیه اعتراضی اتحادیه دانشجویان کرد: محکومیت بازداشت اعضا و هشدار به حاکمیت
آبان: تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه بین الملل قزوین در اعتراض به «وضعیت نامطلوب غذا»
آبان: اعتراض دانشجویان علم و صنعت در سلف خوابگاه پسران
آبان: بیانیه مجمع فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به جو حاکم بر دانشگاه
آبان: تجمع صنفی با حضور گسترده دانشجویان در دانشگاه مازندران
آذر: پیام تبریک دانشجویان و دانش آموختگان لیبرال دانشگاه های ایران به مناسبت سالروز تولد ضیا نبوی
آذر: دیدار دانشجویان 'آزادی خواه' شیراز با خانواده مجید توکلی
آذر: بیانیه انجمن اسلامی دانشجويان نوشيروانی بابل در بزرگداشت سالروز تولد ضیا نبوی، دانشجوی زندانی
آذر: گرامیداشت یاد شهید کیانوش آسا در دانشگاه علم و صنعت؛ صندلی خالی کیانوش آسا در کلاس های درس
آذر: پیام سید ضیا نبوی از زندان در پاسخ به پیام "کمپین ۹۹": باید برای دفاع از حق تحصیل ده سال در زندان بمانم
آذر: بیانیه جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برای خروج جنبش دانشجویی از انفعال
آذر: بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران: بساط نهاد های نظامی و شبه نظامی را از دانشگاه برچینید
آذر: بیانیه جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر: مجید توکلی به جرم نفی استبداد و ستایش آزادی در زندان است
آذر: بیانیۀ مجمع فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت روز دانشجو
آذر: بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر: تقویت جنبش دانشجویی برای آینده ی ایران حیاتی است
آذر: برگزاری مراسم گرامیداشت کیانوش آسا بر سر مزارش؛ به مناسبت روز دانشجو
آذر: فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد: تا آخرین نفر، آخرین نفس، کوشیم و بشکنیم دیوار این قفس
آذر: بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل در آستانه ۱۶ آذر: دانشجویان زندانی را فراموش نکنیم
آذر: پيام جمعی از فعالين سابق دانشجويی به مناسبت روز دانشجو از زندان مركزی تبريز
آذر: بیانیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد: ١۶ آذر بهترین زمان برای تجلی اتحاد دانشجویان علیه حکومت جائر
آذر: یادداشت بهاره هدایت از زندان اوین به مناسبت روز دانشجو
آذر: بیانیه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران به مناسبت ۱۶ آذر
آذر: نامه سرگشاده بیش از ٤٧٠ تن از دانشگاهیان: ضیا نبوی و مجید دری، دانشجویان زندانی در تبعید را آزاد کنید
آذر: بیانیه دفتر تحکیم وحدت: دانشگاه فریادگر آزادی است
آذر: بیانیه دانشجویان و اساتید دانشگاه تبریز در اعتراض به بازداشت دکتر فرزین، استاد دانشگاه
آذر: پخش بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تبریز: به پاس خون دانشجویان روز ۱۶ آذر را ارج می نهیم
دی: بیانیه دانشجویان دانشگاه سبزوار در اعتراض به حمله نیروهای بسیجی به یکی از اساتید منتقد
دی: نامه ی انتقادی جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه علم و صنعت خطاب به جبل عاملی رییس دانشگاه
دی: بزرگداشت سالروز تولد ضیا نبوی در دانشگاههای نوشیروانی بابل و سمنان
دی: پیام تبریک ٣۵ تن از فعالین دانشجویی داخل کشور به ضیا نبوی
بهمن: نامه بیش از ۵٣ فعال دانشجویی پیرامون هشدار نسبت به اعترافات اجباری و تقاضا برای آزادی سعید رضوی فقیه
اسفند: بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت اولین سالروز شهادت بهنود رمضانی
اسفند: پیام تبریک فعالین دانشجویی به بهاره هدایت: امیدی که تو به راه مبارزه اعطا می کنی بیش از اینها شایسته تقدیر است
اسفند: روزه سیاسی دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت در حمایت از مهدی خزعلی
اسفند: تجمع اعتراضی ۵ روزه دانشجویان علوم پزشکی در مقابل وزارت بهداشت ایران
اسفند: اطلاعیه دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت در رابطه با انتخابات مجلس و حواشی آن
اسفند: دفتر تحکیم وحدت: به حکم ننگین صادره برای دکتر عبدالفتاح سلطانی اعتراض داریم
اسفند: بهاره هدايت برنده جایزه ادلستام سوئد شد
اسفند: برگزاری سه تجمع صنفی توسط دانشجویان شهرکرد
اسفند: برگزاری تحصن اعتراضی دانشجویان کرد در دانشگاه تبریز
اسفند: تحریم انتخابات از سوی فعالین دانشگاه نوشیروانی بابل
اسفند: برگزاری یادمان علی اکبر محمدزاده در کلاس های درس دانشگاه شریف
اسفند: گرامیداشت سالروز تولد شهید کیانوش آسا توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت

 

مرگ و حادثه برای دانشجويان

متاسفانه در سال گذشته حادثه های تلخی برای دانشجویان به وقوع پیوست که به مرگ و زخمی شدن شماری از دانشجویان منجر شد. مسمومیت دانشجویان در خوابگاه های دانشجویی به دلیل کمبود امکانات از عمده ترین دلایل حادثه برای دانشجویان در سال کذشته بود.
 

فروردین: كشته و زخمی شدن ٤٨ دانشجوی كاروان راهيان نور در استان كرمان
مهر: سقوط آسانسور در خوابگاه دانشجویان دختر دانشگاه امیرکبیر
مهر: درگذشت آمنه زنگنه، از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در پی سهل انگاری مسئولان دانشگاه
آبان: مرگ مشکوک به خودکشی میلاد رشید‌زاده، دانشجوی کرد در کوی دانشگاه تهران
آبان: درگذشت محمد جفاله دانشجوی رشته پرستاری به دلیل برق گرفتگی در خوابگاه ایرانشهر
آذر: مسموميت ٧ دانشجو در پی نشت گاز در خوابگاه دختران يزد
آذر: مسمومیت 2 دانشجو به دلیل عدم تهویه مناسب در خوابگاه دانشجویی در تهران
آذر: جان باختن ۳ دانشجوی دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر بر اثر «استنشاق گاز منوکسید کربن»
آذر: جان باختن ۳ دانشجو در تبریز  بر اثر "مسمومیت با مونوکسید کربن"
اسفند: مسمومیت ٣٢ دانشجو در یک خوابگاه دانشجویی در مشهد

تفکيک و تبعيض جنسيتی در دانشگاه های کشور

فرودین: افزایش فشار و محدودیت های جدید برای دانشجویان دختر دانشگاه کاشان
اردیبهشت: نمایش مشخصات دختران در دانشگاه هرمزگان برای مقابله با "بدحجابی"
اردیبهشت: آیین نامه انضباطی جدید دانشگاه شهید بهشتی/ تعیین نوع پوشش و رنگها
اردیبهشت: ورود نیروی انتظامی به دانشگاه مازندران در جهت اجرای طرح "تفکیک جنسیتی"
خرداد: تک جنسیتی نمودن پذیرش کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت
خرداد: اجرای طرح «تفکیک جنسیتی» در دانشگاه بین المللی قزوین
تیر: رییس دانشگاه شریف: «کلاسهای پسران و دختران جداگانه برگزار می شود»
تیر: تهیه حصارهای توری برای جداسازی دختران و پسران در دانشگاه آزاد نجف آباد
تیر: دانشگاه مازندران هم تفکیک جنسیتی شد
تیر: تفکیک جنسیتی تحقیرآمیز در دانشگاه علامه
تیر: معاون وزیر علوم: در تمامی استان ها دانشگاه تک جنسیتی ایجاد می کنیم
تیر: تاسیس هفت دانشگاه تک جنسیتی در مراکز برخی از استان های کشور
مرداد: تشکیل کمیته «عفاف و حجاب» در وزارت علوم
مرداد: راه‌اندازی سه دانشگاه تك‌جنسيتی جديد
مرداد:  تک جنسیتی شدن شش واحد دانشگاهی در دانشگاه آزاد
شهریور: وزیر علوم خبر داد: «راه اندازی دانشگاه های دخترانه» در همه استان های ایران
شهریور: دانشگاه جامع علمی کاربردی هم تک جنیستی شد
شهریور: تفکیک جنسیتی کلاسهای درسی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علامه
شهریور: اجرای طرح تفکیک‌جنسیتی در ٦٤٧ کلاس درسی «دانشگاه آزاد ورامین»
شهریور: دانشگاه صنعتی خواجه نصیر هم به جمع اجراکنندگان طرح تفکیک جسنیتی پیوست
شهریور: شوراهای صنفی دانشگاه از برگزاری اردوهای دانشجویی و فعالیت های آموزشی و پژوهشی منع شدند
شهریور: با دستور وزارت علوم، برگزاری «جشن های مختلط دانشجویی» ممنوع شد
شهریور: تفکیک جنسیتی «سختگیرانه» در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد
شهریور: اجرای طرح تفکیک جنسیتی این بار در "دانشگاه یزد"
شهریور: تفکیک جنسیتی در کلاس های درس دانشگاه صنعتی امیرکبیر
شهریور: اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی

سالنامه جنبش دانشجويی در سال ١٣٩٠ به تفکيک ماهيانه

 

گزارش تفصیلی ماهانه فعالیت های دانشجویی و نقض حقوق دانشجویان در سال ١٣٩٠ در ادامه آمده است:

فروردین

-    افتتاح وبسایت "یادمان شهید کیانوش آسا" همزمان با سالروز تولد این شهید دانشجو

-    كشته و زخمي شدن ٤٨ دانشجوی كاروان راهيان نور در استان كرمان

-    حضور قدرتمند فعالان دانشجویی در اجلاس شورای حقوق بشر

-    علی جمالی پس از ٣ روز مرخصی به زندان بازگردانده شد

-    تشکیل کمپین آزادی "بهاره هدایت" توسط  جمعی از فعالان دانشجویی، زنان و حقوق بشر

-    انتقال ضیا نبوی به زندان کارون اهواز و محرومیت وی از مرخصی

-    بهاره هدایت و مهدیه گلرو مجددا ممنوع الملاقات شدند

-    اعتصاب غذای آرش صادقی در پی انتقال وی به سلول انفرادی و ضرب و شتم شدید

-    بیانیه مشترک ١٢ تشکل دانشجویی برون مرزی: محکومیت خشونتهای گسترده در منطقه خاورمیانه

-    آرش صادقی، دانشجوی زندانی، در حالت کما به بیمارستان منتقل شد

-    ممنوعیت انتخاب موضوع ایران برای پایان نامه های دانشجویان خارج از کشور

-    پیام تسلیت جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد سراسر کشور به میرحسین موسوی

-     اخراج  احسان اله حیدری، استاد حقوق بشر دانشکده حقوق وعلوم سیاسی خرم آباد به جرم درویشی و وکالت از دراویش گنابادی

-    محاکمه پنج دانشجوی دیگر دانشگاه تهران در شعبه دوم دادگاه نظامی تهران

-    میلاد اسدی، عضو دفتر تحکیم وحدت، پس از اتمام مرخصی به زندان اوین بازگشت

-    تخریب کامل دفتر انجمن اسلامی واحد کرج از سوی ماموران امنیتی در تعطیلات نوروز

-    اتحادیه دانشجویان اروپا خواستار آزادی بهاره هدایت شد

-    برگزاری مراسم سالروز تولد بهاره هدایت در اصفهان

-    بیانیه جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی به مناسبت سالروز تولد بهاره هدایت

-    دیدار بانوان بیت آیت اله منتظری با خانواده بهاره هدایت

-    نادر احسنی، از فعالین دانشجویی طیف چپ، از سوی شعبه ٢٨دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، به تحمل ٢ سال حبس تعزیری محکوم شد

-    سارا محبوبی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی مجددا دستگیر شد

-    وحید اکبری شرقی دانشجوی رشته مهندسی صدا و فیلم سازی در کشور هندوستان پس از بازگشت به کشور توسط ماموران وزارت اطلاعات احضار شد

-    محرومیت از تحصیل و ممانعت از انتخاب واحد امین ریاحی عضو انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد

-    اجرای حکم شش ماه حبس همایون پناهی، فعال سابق دانشجویی دانشگاه زنجان

-    ادامه بازداشت حمید مشایخی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه اراک

-    سیامک سهرابی، فعال دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف ظهر امروز با قرار کفالت آزاد شد

-    میلاد اسدی پس از پایان مرخصی به سلول انفرادی انتقال داده شد

-    ملاقات برادر مجید توکلی با وی پس از سه ماه بی‌خبری

-    فواد سجودی، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر به هشت سال حبس تعزیری محکوم شد

-    تداوم اعتراضات دانشجویان دانشگاه آزاد خرم آباد و دخالت نیروهای امنیتی

-    بی خبری مطلق از محمد جواد نوروزی، دانشجوی زندانی در بازداشتگاه اطلاعات شیراز

-    بیانیه دانشجویان مستقل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پیرامون برخوردهای امنیتی

-    ادامه محاکمه دانشجویان دانشگاه تهران در دادگاه های نظامی

-    پخش گسترده منشور جنبش سبز در دانشگاه مازندران

-    تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به طرح تفکیک جنسیتی

-    شعار مرگ بر دیکتاتور در مراسم سخنرانی صفار هرندی در دانشگاه آزاد تهران شمال

-    تخریب کامل یکی از کتابخانه های دانشگاه فردوسی مشهد در اثر فشار نیروهای امنیتی

-    بازداشت و بازجویی از کاوه دانشور، فعال دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل

-    افزایش فشار و محدودیت های جدید برای دانشجویان دختر دانشگاه کاشان

-    بزرگداشت زادروز مجید دری، میلاد اسدی و علی ملیحی؛ دانشجویان دربند

اردیبهشت

-    احضار بیست تن از دانشجویان دانشگاه ارومیه به کمیته انضباطی

-    بیانیه دفتر تحکیم وحدت: دولت در حال پیشبرد پروژه انقلاب فرهنگی در دانشگاه هاست

-    برگزاری مراسم چهلم بهنود رمضانی تحت تدابیر امنیتی

-    فراخوان فعالان دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برای شرکت در تجمع صنفی: دیگر انتظار مهرورزی را به فراموشی سپرده ایم

-    بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به مناسبت زادروز میلاد اسدی

-    بیانیه دوم دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک: از حقوق مسلم خود هرگز نخواهیم گذشت

-    نمایش مشخصات دختران در دانشگاه هرمزگان برای مقابله با "بدحجابی"

-    امیر گل، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف آزاد شد

-    برگزاری با شکوه تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر

-    آیین نامه انضباطی جدید دانشگاه شهید بهشتی/ تعیین نوع پوشش و رنگها

-    پخش گسترده اعلامیه تک برگی در دانشگاه مازندران

-    فرزین رحیمی، فعال دانشجویی تبریز، طی حکمی از سوی دادگاه انقلاب، به یک سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شد.

-    آزادی سارا محبوبی و بازداشت برادر وی وصال محبوبی، دانشجوی محروم از تحصیل

-    احضار فعالان دانشجویی دانشگاه علم و صنعت به سازمان سنجش جهت «تأیید صلاحیت عمومی» برای کارشناسی ارشد

-    تجمع دانشجویان دانشگاه سوره دراعتراض به امنیتی شدن فضای دانشگاه

-    برگزاری جشن تولد میلاد اسدی، علی ملیحی و حسن اسدی زید آبادی در بند ۳۵۰ اوین

-    توهین و تهدید مستقیم دانشجویان توسط بسیج دانشجویی در دانشکده علوم اقتصادی

-    شش دانشجوی دانشگاه سوره؛ آناهیتا صفرنژاد، راحیل عبدالکریمی، علی رضا رضایی اقدم، علی غریب دوست، عباس جمالی و نوید ایزدیار؛ ممنوع الورود شدند

-    فراخوان دانشجویان دانشگاه سوره برای تجمع اعتراضی علیه ممنوع الورود شدن دانشجویان

-    ورود نیروی انتظامی به دانشگاه مازندران در جهت اجرای طرح "تفکیک جنسیتی"

-    اشکان ذهابیان، فعال دانشجویی فردوسی مشهد وعضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت بازداشت شد

-    برگزاری دادگاه حمله به کوی دانشگاه تهران/ احضار دهها دانشجو به دادسرای نظامی

-    بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس: انتقاد به اجرای هدفمندی یارانه ها و تاکید بر تداوم اعتراض مردم

-    صدور حکمی جدید برای بهاره هدایت، مهدیه گلرو، مجید توکلی: شش ماه زندان بیشتر

-    هجوم مأموران امنیتی به منزل پدرام رفعتی برای بازداشت وی

-    نماینده رهبری در دانشگاه فردوسی: روسای دانشگاه هایی که با سبزها برخورد نکنند توبیخ می شوند

-    انتقال شبنم مددزاده، دانشجوی زندانی، به زندان قرچک ورامین

-    علی ملیحی عضو ارشد سازمان ادوار تحکیم به مرخصی آمد

-    اعتصاب غذا دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه چابهار در اعتراض به شرایط نامناسب دانشگاه

-    صدور احکام انضباطی جدید برای فعالان دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد:

نیما نعیمی، مهندسی عمران ٨٨، دو ترم محرومیت از تحصیل
آرمین فرخ پی، مهندسی کامپیوتر ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
فاطمه خانی، مهندسی صنایع ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
حسام طالبی، مهندسی مواد ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
علی منصوری، مهندسی شیمی ٨٧، دو ترم محرومیت از تحصیل
عرفان راستی، مهندسی مواد ٨٨، دو ترم محرومیت از تحصیل
مرتضی تقدیسی، مهندسی مکانیک ٨٧، یک ترم محرومیت از تحصیل
بهنود حقیقی، ارشد مهندسی مکانیک، یک ترم محرومیت از تحصیل
فربد فضایلی، کامپیوتر ٨٧، یک ترم محرومیت از تحصیل

-    دفن شهدای گمنام در دانشگاه فردوسی مشهد

-    سید ضیا نبوی، دانشجوی محروم از تحصیل که به ده سال حبس در تبعید محکوم است، به همراه ٢۵ زندانی سیاسی دیگر از زندان کارون اهواز به زندانی دیگر موسوم به اردوگاه کلینیک منتقل شد.

-    معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم از بخشنامه به دانشگاه‌ها برای تقویت و ایجاد حوزه‌های علمیه دانشجویی خبر داد

-    صدور حکم دو سال حبس تعزیری برای وحید لعلی پور

-    بیانیه شماره ٩ شورای هماهنگی راه سبز امید در حمایت از حرکتهای دانشجویی

-    آوات رضانیا از دانشجویان دوره دکتری علوم ارتباطات دانشگاه تهران از سوی شعبه ٢ دادگاه نظامی تهران به ریاست قاضی فراتی به اتهام "اخلال در نظم عمومی" به ٣ ماه حبس تعلیقی و ٧٤ ضربه شلاق بدل به ٣ میلیون جریمه محکوم شد.

-    کامران دانشجو، وزیر علوم، با تهدید مجدد دانشجویان اعلام کرد، جاي افراد معاند نظام در دانشگاه نيست

-    بیانیه جمعی از فعالان دانشجویی خارج از کشور پیرامون شرایط حاکم بر دانشگاه ها

-    بیانیه شماره یک جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه

-    اعتراض دانشجويان دانشگاه آزاد تهران مركز به جو امنيتی دانشگاه: «دانشگاه پادگان نيست»

-    اعتراض دانشجویان دانشگاه تبریز در حضور منوچهر متکی

-    تحریم کلاس های درس و اعتصاب گسترده در دانشگاه مازندران

-    فراخوان برای تعطیلی کلاس های درس دانشگاه علم و صنعت در دومین سالگرد شهادت کیانوش آسا

-    دیدار ادوار نوشیروانی بابل با خانواده ی ضیا نبوی

-    سیامک سهرابی، فعال دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد

-    دیدار اعضای انجمن اسلامی دانشگاه مازندران با خانواده اشکان ذهابیان

-    در پي بروز اعتراضات صنفی در دانشگاه هاي كشور در هفته هاي گذشته، دبيران كل شوراهاي صنفي برخي از دانشگاه هاي سراسر كشور از سوی وزارت علوم تهديد به برخورد شديد شدند.

خرداد

-    ١۵٠ استاد شناخته شده علوم انسانی توسط صدرالدین شریعی رییس دانشگاه علامه در معرض اخراج و بازنشستگی قرار گفتند

-    نامه جمعی از فعالین فعلی و سابق دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به مناسب زادروز مجید توکلی

-    صدور حکم ٢ سال حبس برای سعیده کردی نژاد، دانشجوی کارشناسی ارشد

-    در پی رسیدگی به پروندۀ کوی دانشگاه تهران و صدور احکام حبس و جریمه نقدی، دانشجویان این دانشگاه مجموعا به بیش از ده سال حبس محکوم شدند.

-    پیام جمعی از فعالان دانشجویی و سیاسی بمناسبت سالروز تولد مجید توکلی

-    دلارا دارابی، دانشجوی بهایی، از دانشگاه مازندران اخراج شد

-    اعتصاب دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به یاد کیانوش آسا و برقراری فضای شدید امنیتی در دانشگاه

-    دانیال اوجی، دانشجوی محروم از تحصیل بهائی بازداشت شد

-    عده‌ای از داوطلبان کارشناسی ارشد به سازمان سنجش فراخوانده شدند

-    تک جنسیتی نمودن پذیرش کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت

-    تأیید حکم یک سال حبس تعزیری سما نورانی در دادگاه تجدید نظر

-    احضار دانشجویان بهایی مرتبط با دانشگاه مجازی و پلمپ دو محل آموزشی

-    حمایت بیش از هزار نفر از فعالین و شهروندان غیربهایی از بازگشت بهاییان به دانشگاه های کشور

-    اعتراض هزاران دانشجوی دانشگاه علم و صنعت به طرح تفکیک جنسیتی/ ربودن طومار اعتراضی توسط حراست

-    اجرای طرح «تفکیک جنسیتی» در دانشگاه بین المللی قزوین

-    دستکاری کارنامه دانشجویان در کنکور ارشد برای محروم کردن آن‌ها از ادامه تحصیل

-    شورای دفاع از حق تحصیل: برای ششمين سال پياپی دانشجويان در كنكور كارشناسی ارشد ستاره‌دار شدند

-    حکم ۶ ماه حبس تعزیری برای سینا مهدی نیا دانشجوی نوشیروانی بابل

-    آینده الماسی، دانشجوی دانشگاه تهران به اطلاعات سپاه احضار شد

-    تجمع اعتراضی دنشجویان دانشگاه هرمزگان

-    تجاوز و ضرب و شتم دختر دانشجو در داخل دانشگاه فردوسی مشهد

-    لقمان احمدی دانشجوی کرد و زندانی سقزی از شرکت در آزمون کارشناسی ارشد محروم شد.

-    تجمع دوم دانشجویان دانشگاه فردوسی در اعتراض به تجاوز به دانشجو در محوطه دانشگاه

-    بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه های آزاد به مناسبت درگذشت سحابی ها: «خرداد امسال را با سکوت برگزار نخواهیم کرد»

-     صدور احکام انضباطی جدید برای دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حسام الدین باقری: یک ترم تعلیق با احتساب سنوات
محمد علمی: یک ترم تعلیق با احتساب سنوات
محمد عسگری: توبیخ کتبی با درج در پرونده که با توجه به این حکم، حکم یک ترم تعلیق با احتساب سنوات این دانشجو که از سال گذشته معلق شده بود اجرا شد.
سید مصطفی ارمغان: یک ترم تعلیق با احتساب سنوات که اين حكم تا پایان فارغ التحصیلی معلق می شود.
مجتبی تقوایی: یک ترم تعلیق با احتساب سنوات که اين حكم تا پایان فارغ التحصیلی معلق می شود.

-    بیانیه شورای صنفی دانشگاه فردوسی مشهد در پی ضرب و شتم و تعرض به یکی از دختران دانشجو در صحن دانشگاه

-    توقیف دو نشریه کردی دانشگاه ارومیه

-    بیانیۀ فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به ادامۀ بازداشت اشکان ذهابیان

-    بیانیه دفتر تحکیم وحدت در پی شهادت هدی صابر و هاله سحابی: کشتن تدریجی مخالفان راهبرد اصلی حکومت

-    بازداشت ساسان واهبی وش، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد تبریز

-    احضار مهدی تاجیک فعال دانشجویی دانشگاه تهران

-    سیامک کوشی فعال دانشجویی دانشگاه ازاد تبریز، پس از آزادی از زندان از دانشگاه اخراج شد.

تیر

-    ارسلان ابدی، کیارش کامرانی و بابک داشاب به مرخصی از زندان امدند

-    احضار مجدد بشیر احسانی، فعال حق تحصیل به دادگاه انقلاب

-    محسن برزگر، دانشجوی بابل به ٢ سال حبس تعزیری محکوم شد

-    میثم امام زاده، فعال دانشجویی دانشگاه سمنان بازداشت شد

-    تحصن دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور در اعتراض به عدم تخصیص خوابگاه تابستانی

-    بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد پیرامون اعتصاب غذای زندانیان سیاسی

-    حمایت شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران و صنعتی شریف از تحصن دانشجویان دانشگاه صنعت آب و برق

-    رئیس دانشگاه پلی تکنیک: طرح تفکیک جنسیتی در شرایط فعلی دانشگاهها امکان پذیر نیست

-    حمایت ١١ تشکل و گروه دانشجویی دانشگاه صنعت آب و برق تهران از تحصن دانشجویان

-    ممانعت مسئولین دانشگاه‌های تهران با انتشار نشریات دانشجویی به زبان ترکی

-    رییس دانشگاه شریف: «کلاسهای پسران و دختران جداگانه برگزار می شود»

-    «نورا سهرنگی» شهروند بهایی ساکن بندرعباس که در رشته حسابداری دانشگاه قشم در حال تحصیل بود توسط مسئولان دانشگاه به دلیل بهایی بودن از شرکت در امتحانات پایان ترم، محروم و از دانشگاه مزبور اخراج شد.

-    به یک دانشجوی بهایی دانشگاه قشم به نام «آوا توکلی» که مشغول تحصیل در رشته کار‌شناسی بیهوشی است از طرف دفتر دانشگاه ابلاغ شده که در ترم دیگر ثبت نام نخواهد شد و از دانشگاه اخراج است.

-    تهیه حصارهای توری برای جداسازی دختران و پسران در دانشگاه آزاد نجف آباد

-    فرزین رحیمی از فعالان سیاسی و دانشجویی تبریز به دادگاه انقلاب احضار شد

-    پایان تحصن پنج روزه دانشجویان دانشگاه شهید عباسپور/ دستیابی به خواسته ها و احتمال احضار دانشجویان به کمیته انضباطی

-    محکومیت ١٤ دانشجو در جریان رسیدگی به پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران:

مهیم امیر محمدی، دانشجوی مدیریت: « ٩١ روز تعزیری، یک میلیون تومان جریمه»
علی رفاهی، دانشجوی علوم اجتماعی:« ٣ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ۵٠٠ هزار جریمه»
کمال رضوی، دانشجو علوم اجتماعی: «  ٣ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ۵٠٠ هزار جریمه»
رسول محسن زاده، دانشجوی علوم اجتماعی: « ١٠ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق»
امیر حسین فضلی ٩١روز تعزیری ١ میلیون جریمه
کاوه اکبری، دانشجو علوم اجتماعی:« ١٠ ماه حبس به مدت پنج سال تعلیق»
یدالله نعمتی: « ١٠ ماه حبس به مدت ٤ سال تعلیق و ١ میلیون جریمه»
حبیب فرحزادی :« ١٠ ماه حبس + ١ میلیون تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق گردید»
نعیم آقایی : « ١٠ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤سال تعلیق گردید»
دوست محمدی هست: «ده ماه حبس یه مدت ٤ سال تعلیق»
ایوب نعمتی:« ١٠ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق گردید»
آوات رضا نیا : «سه ماه حبس تعلیقی و ٧٤ ضربه شلاق بدل به ٣ میلیون جریمه»
وحید قيصری :« 5 ماه حبس که به مدت ٤ سال تعلیق شده است ، ۵٠٠ هزار تومان جریمه»
علی سحر وکیلی، دانشجوی علوم اجتماعی: « ٤ ماه حبس + ۵٠٠ هزار تومان جریمه نقدی، که نیمی از از حبس به مدت ٤ سال تعلیق شد»

-    مسئولین سازمان سنجش: «بهائیان حق شرکت در کنکور سراسری را ندارند»

-    نصیر اسدی دانشجوی فوق ‌لیسانس دانشکده‌ ادبیات دانشگاه تهران برای تحمل چند ماه باقی مانده از دوران محکومیت خود به زندان اوین فراخوانده شد.

-    دانشگاه مازندران هم تفکیک جنسیتی شد

-    بازداشت محمد زارعی دانشجوی دانشگاه سمنان

-    بازگشت ارسلان ابدی و کیارش کامرانی، دو دانشجوی بازداشتی حوادث عاشورا، به زندان اوین

-    احمدی نژاد در نامه ای به وزرای علوم و بهداشت دستور داد: توقف فوری اجرای طرح تفکیک جنسیتی و بازنشستگی بی رویه اساتید

-    بعد از علوم انسانی، رشته های هنر نیز مورد بازنگری قرار می گیرند

-    کشته شدن یک دانشجوی دختر بدست همکلاسی اش به دلیل « رد درخواست دوستی»

-    مجید دری، دانشجوی زندانی از دانشگاه اخراج شد

-    سرنوشت نامشخص بهروز جاوید تهرانی پس از انتقال به بند ٢٠٩

-    تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت محمد امین علیزاده‌ دانشجوی کُرد دانشگاه‌ اصفهان

-    بیانیه ده تن از زندانیان سیاسی، در سالگرد ١٨ تیر ٧٨

-    بیانیه جمعی از فعالان سابق دانشجویی خارج از کشور به مناسبت فرا رسیدن ١٨ تیر

-    حسام قربانی دانشجوی یاسوجی در بازداشت وزارت اطلاعات

-    صدور قرار وثیقه برای محمد امین علیزاده‌، فعال دانشجویی کرد

-    محمد صادق تابعی و مهدی صالحی نکو از فعالان دانشجویی دانشگاه خیام با حکم انضباطی این دانشگاه، هرکدام به یک ترم تعلیق و همچنین توبیخ کتبی و درج در پرونده محکوم شدند.

-    تاسیس هفت دانشگاه تک جنسیتی در مراکز برخی از استان های کشور

-    بیانیه ی دانشجویان کرد دانشگاه شیراز به مناسبت بیست و دومین سالگرد ترور دکتر عبدالرحمان قاسملو

-    بازگشت بابک داشاب، دانشجوی زندانی به زندان اوین

-    اخراج دكتر سعید مشیری استاد دانشگاه علامه

-    بلاتکلیفی ایوب پورفتحی، دانشجوی زندانی شیراز، علیرغم گذشت پنج ماه از بازداشت

-    تفکیک جنسیتی تحقیرآمیز در دانشگاه علامه

-    محکومیت نوید نزهت، دانشجوی دانشگاه شریف به یک سال حبس تعزیری

-    امید کوکبی: کل فرآیند بازداشت، اتهام زنی و بازجویی، از اساس غیر قانونی بوده است

-    بهاره هدایت و مهدیه گلرو به طور موقت از زندان آزاد شدند

-    از مهرماه امسال در مقطع دکتری، دانشجوی پولی در دانشگاه ها پذیرش خواهد شد

-    بيانيه شوراي دفاع از حق تحصيل در دومين سالگرد بازداشت مجيد دري: دانشجويان محروم از تحصيل همچنان در زندان

-    معاون وزیر علوم: در تمامی استان ها دانشگاه تک جنسیتی ایجاد می کنیم

-    سید مجتبی هاشمی، عضو پیشین شورای مرکزی انجمن اسلامی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برای اجرای حکم یک سال زندان و ٧٤ ضربه شلاق  به زندان اوین فراخوانده شد.

-    فراز زهتاب که تابستان سال گذشته و از سوی شعبه ١١١ دادگاه جزائی تبریز به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، برای طی سه ماه باقی مانده از محکومیت خود روانه زندان شد

-    دادگاه فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور، دو فعال دانشجویی، صبح روز سه شنبه در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

مرداد

-    مصطفی نیلی، فعال سابق دانشجویی دانشگاه بین المللی قزوین جهت اجرای حکم دادگاه انقلاب در پی مراجعه به دادسرای غیر قانونی مستقر در زندان اوین بازداشت و به بند ٣۵٠ زندان اوین منتقل شد.

-    با هجوم ماموران امنیتی، مهدیه گلرو به زندان اوین بازگردانده شد

-    تشکیل کمیته «عفاف و حجاب» در وزارت علوم

-    نامه دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال به شخصیت‌ها، گروه‌ها و احزاب سیاسی در خصوص حجاب اجباری

-    هشت سال زندان برای امیر شیبانی

-    نوید خانجانی و شایان وحدتی در پی اعلام شفاهی و تماس تلفنی ماموران امنیتی به ستاد خبری وزارت اطلاعات احضار شدند.

-    آزادی عابد توانچه پس از یک سال زندان

-    نامه ١۵٠٠ دانشجوی دانشگاه شریف به مقامات قضایی پیرامون آزادی علی اکبر محمدزاده، دانشجوی زندانی

-    حجت منتظری به زندان اوین بازگشت. دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی مقیسه، حجت نظری را به شش ماه حبس تعزیری و چهار سال حبس تعلیقی به جرم اقدام علیه امنیت ملیاز طریق تبانی و شرکت در تجمعات محکوم کرده است.

-    از وضعیت و محل نگهداری فرشید عبداللهی، از دانشجویان اخراجی دانشگاه آزاد تهران (مجتمع امام حسین) علی رغم گذشت یک سال از زمان بازداشت، مطلقا اطلاعی در دست نیست.

-    فواد شمس، از فعالان دانشجویی و روزنامه نگار که پیش از این جهت اجرای حکم قضایی خویش احضار شده بود شده بود دیروز دوشنبه، نهم مردادماه، پس از مراجعه به زندان اوین، بازداشت شد

-    راه‌اندازی سه دانشگاه تك‌جنسيتی جديد

-    وضعیت جسمی نامساعد علی عجمی، دانشجوی زندانی در زندان رجایی شهر

-    حذف سیزده رشته علوم انسانی از دانشگاه علامه طباطبايی

-    پیام اعتراضی ٦ دانشگاه ایران خطاب به مسئولان در پی کاهش سهمیه دختران در آزمون سراسری

-    صبح امروز، جلسه دادگاه سعید جلالی فر در دادگاه انقلاب برگزار شد

-    امیر رضایی دانشجوي دانشگاه ارومیه از دانشگاه اخراج شد

-    سه دانشجو به نام های «سليمان وحيدی نيا»، «علی نادری» و «ناصر آمان»  در سردشت به اتهام «امنیتی» بازداشت شده اند

-    بیانیه جمعی از دانشجویان در بیست وشش واحد دانشگاه آزاد: دانشگاه نه تنها پادگان نیست که حوزه علميه هم نیست

-    حمایت بیش از سیصد تن از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف از دو دانشجوی زندانی

-    درخواست پدر شبنم و فرزاد مدد زاده از احمد شهید برای رسیدگی به وضعیت فرزندان اش

-    اعتراض اساتید و کارمندان دانشگاه آزاد سنندج به انتشار مطالب توهین آمیز امور فرهنگی

-    تجمع دانشجویان دانشگاه پیام نور رودهن در اعتراض به ادغام واحدهای دانشگاه

-    دانشکده فنی ایلام: بیماران روانی و دانشجویان در یک محیط

-    صدور بیش از سی ماه حکم زندان تعلیقی برای دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه  در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه به حضور وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، صفارهرندی، به مناسبت روز دانشجو در این دانشگاه در سال گذشته

-    محمدرضا قنبری، نیوشا خزایی، شیما بنفشی، سجاد حیاتی و عاطفه زمانی از سوی دادگاه انقلاب کرمانشاه هر یک به شش ماه حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم شده اند. همچنین اشکان مسیبیان فعال دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه، که پیش از این نیز به دو ترم محرومیت از تحصیل و نیم میلیون تومان جریمه نقدی توسط شورای انضباطی دانشگاه محکوم شده بود، به ٩١ روز حبس تعلیقی به مدت پنج سال محکوم گردید. حکم آبتین پگاه دیگر فعال دانشجویی دانشگاه رازی، که وی نیز دو ترم تعلیق از تحصیل را در کارنامه خود دارد، به دلیل اینکه پرونده دیگری از وی در دست بررسی می باشد، هنوز صادر نشده است.

-    اعطای رانت ویژه تحصیلی محمود احمدی نژاد به «حمیدرضا افراشته»، داماد پروین احمدی نژاد

-    هشدار ٩ استاد دانشگاه علم و صنعت به رییس مجلس در مورد «تک جنسیتی کردن دانشگاه ها»

-    بازداشت «خاطره دانش توکل» و «ملینا بختیار نژاد» از فعالان دانشجویی

-    تک جنسیتی شدن شش واحد دانشگاهی در دانشگاه آزاد

-    مهرداد اسلامخواه فعال دانشجویی و دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه امام حسین، از سوی شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب به ٤ سال حبس تعلیقی محکوم شد.

شهریور

-    تفکیک جنسیتی «سختگیرانه» در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

-    وحید لعلی پور، همسر مهدیه گلرو، بازداشت شد

-    واحد خلوصی دانشجوی محروم از تحصیل بهائی و فعال حق تحصیل اول شهریورماه بازداشت شد.

-    شرط جدید فارغ التحصیلی دانشگاه سهند: گذراندن اجباری درس "آشنایی با دفاع مقدس"

-    تائید حکم ١٢ سال حبس تعزیری برای نوید خانجانی، فعال دانشجویی و حقوق بشر

-    ایمان صدیقی، عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد

-    بهزاد عالی پور، فعال دانشجویی دانشگاه شریف به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد

-    كوی دانشگاه تهران به 'گيت‌'های ورودی مجهز شد

-    پانصد دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد خواستار توقف اجرای 'طرح تفکیک جنسیتی' شدند

-    سعید جلالی فر، فعال دانشجویی محروم از تحصیل به ٣ سال حبس تعزیری محکوم شد

-    ممانعت از آزادی سورنا هاشمی و علی‌‌رضا فیروزی، دو دانشجوی زندانی

-    اجرای طرح تفکیک جنسیتی این بار در "دانشگاه یزد"

-    وخامت حال جسمی اشکان ذهابیان در اثر اعتصاب غذا و انتقال وی به سلول انفرادی

-    صدور حکم اخراج برای البرز نورانی، دانشجوی بهائی دانشگاه صنعتی شریف

-    در نامه ای به صادق لاریجانی: انتقاد مهدیه گلرو از مجازات های خانوادگی

-    میلاد کریمی، فعال دانشجویی کرد دانشگاه آزاد سنندج بازداشت شده است

-    اشکان ذهابیان به طور موقت به اعتصاب غذای خود پایان داد

-    انتقال سید ضیا نبوی به زندان کارون اهواز

-    تفکیک جنسیتی در کلاس های درس دانشگاه صنعتی امیرکبیر

-    بهاره هدایت پس از عمل کیسه صفرا به زندان اوین بازگشت

-    ستاره دار شدن يكصد دانشجوی ديگر

-    وزیر علوم: چیزی به عنوان تفکیک جنسیتی نداریم

-    نیما پوریعقوب، فعال دانشجویی، آزاد شد

-    اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی

-    وزیر علوم خبر داد: «راه اندازی دانشگاه های دخترانه» در همه استان های ایران

-    جاوید فخریان، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد شهرکرد و مدیر بخش مجازی ستاد ۸۸، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

-    محمد غفاریان، دانشجوی رشته مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد، به تحمل سه سال و نیم حبس تعزیری و هفتاد ضربه شلاق محکوم شد.

-    علی عجمی به سلول‌های انفرادی زندان رجایی شهر کرج منتقل شد

-    مریم شفیع پور، فعال دانشجویی، از دانشگاه بین المللی قزوین اخراج شد

-    دادگاه انقلاب شهر بابل، "حسین ضامن ضرابی"، فعال دانشجویی دانشگاه بابل را به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در تجمع ٢۵ بهمن به یک سال حبس تعزیری که به مدت ٥ سال معلق شده است محکوم کرد.

-    تشکیل کلاس های دروس حوزوی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

-    سیروس بنه گزی از اعضای شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت شعبه بوشهر و همچنین عضو شورای صنفی خانه مطبوعات مستقل استان بوشهر برای دومین سال پیاپی از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شد .

-    ممنوع التدریس شدن دکتر محمود جمهیری ، عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت شعبه بوشهر از تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی نیز از دیگر محدودیت‌هایی می باشد که از جانب نهادهای امنیتی بر فعالین با سابقه استانی اعمال شده است. وی که دارای مدرک دکترای شهرسازی از دانشگاه تهران می‌باشد، در ترم جدید از تدریس واحدهای درسی مربوطه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر محروم شده است.

-    دانشگاه جامع علمی کاربردی هم تک جنیستی شد

-    علی اکبر محمد زاده، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی شریف، به شش سال حبس محکوم شد

-    بیانیه فعالان دانشجویی در همبستگی با اعتراضات مردم آذربایجان

-    مسعود چناسی، فعال دانشجویی دانشگاه تربیت معلم و عضو ستاد مهدی کروبی از دانشگاه اخراج شد

-    دو ترم محرومیت از تحصیل دانشجوی رشته پزشکی به دلیل استفاده از سیگار

-    تجمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در اعتراض به عدم واگذاری خوابگاه

-    تفکیک جنسیتی کلاسهای درسی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علامه

-    شهره روحانی، شهروند بهایی که در کنکور سراسری دانشگاه در رشته زبان های خارجی رتبه ١٥١ را کسب نموده بود به دلیل نقص در پرونده از حق تحصیل محروم شد.

-    اجرای طرح تفکیک‌جنسیتی در ٦٤٧ کلاس درسی «دانشگاه آزاد ورامین»

-    دانشگاه صنعتی خواجه نصیر هم به جمع اجراکنندگان طرح تفکیک جسنیتی پیوست

-    اختلاس شش میلیارد ریالی در دانشگاه هنر اصفهان

-    دفن یک شهید گمنام در پردیس دانشگاه سمنان

-    مجید توکلی از سوی شعبه ١۵ دادگاه انقلاب به محرومیت مادام العمر از تحصیل در دانشگاه های کشور محکوم شد

-    شوراهای صنفی دانشگاه از برگزاری اردوهای دانشجویی و فعالیت های آموزشی و پژوهشی منع شدند

-    با دستور وزارت علوم، برگزاری «جشن های مختلط دانشجویی»  ممنوع شد

-    بیانیه مشترک دو نهاد حقوق بشری؛ "فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر" و "جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران": دانشجویان، قربانی مضحکه ‘عدالت’ در ایران

-    بیانیه دانشجویان دانشگاه مازندران: در صورت اجرای طرح تفکیک جنسیتی بر سر کلاس های درس نخواهیم رفت

-    مفقود شدن سه دانشجو به نام های "مهرداد كرمي"، دانشجوي مهندسي برق دانشگاه تبريز، "جمال رضايي"، دانشجوي مكانيك دانشگاه تربيت معلم آذربايجان و "خليل غلامي"، دانشجوي مواد دانشگاه آزاد ابهر بعد از شرکت در مراسم تولد سعید متین پور، زندانی سیاسی

مهر
-           بازداشت آرمان زمانی، شیرزاد کریمی، خبات عارفی، میلاد کریمی، مهدی دعاگو و سوران دانشور، اعضای اتحاديه دمکراتيک دانشجويان کرد

-           احضار و بازداشت سحر موسوی، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد و محروم از تحصیل

-           بازداشت افشین شهبازی، فعال دانشجویی آذربایجانی

-           اخراج فرنود جهانگیری دانشجوی بهائی از دانشگاه بابلسر

-           جلوگیری از ثبت نام ۱۵ دانشجوی دختر دانشگاه علم و صنعت به دلیل «عدم شرکت در جلسه حجاب»

-           اخراج معین محمد بیگی، پس از آزادی از زندان از دانشگاه آزاد قزوین

-           محرومیت از تحصیل روح الله بیات و رحمت الله بیات، دو فعال دانشجویی دانشگاه زنجان

-           حکم ۵ سال حبس تعزیری برای کوهیار گودرزی، دانشجوی زندانی

-           اجرای حکم شلاق امین نیایی‌فر، دانشجوی ممتاز دانشگاه تهران

-           محکومیت مسعود باباپور، فعال دانشجویی، به نه ماه حبس تعزیری

-           محکومیت بشیر احسانی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و فعال حق تحصیل، به ۵ سال حبس تعزیری

-           سقوط آسانسور در خوابگاه دانشجویان دختر دانشگاه امیرکبیر

-           درگذشت آمنه زنگنه، از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در پی سهل انگاری مسئولین دانشگاه

-           اعتراض بیش از هزار دانشجوی دانشگاه مازندران در نامه به شورای صنفی دانشگاه

-           بیانیه اعتراضی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در پی محرومیت ۱۵ دانشجوی دختر این دانشگاه

-           اعتصاب غذا دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به «تفکیک جنسیتی»

-           نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان کرد کرمانشاه خطاب به آیت الله خامنه ای

-           بیانیه سوم شورای صنفی پلی تکنیک: شورای صنفی در خوابگاه دانشجویان تشکیل شود

-           بیانیه دانشجویان لیبرال دانشگاه های ایران: محکومیت اجرای حکم شلاق فعالان و درخواست کوشش برای تغییر از سوی مخالفان

-           تجمع دانشجویان معترض دانشگاه زنجان، در اعتراض به تفکیک جنسیتی

-           تجمعات چندین باره دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی

-           اعتصاب غذای دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به مرگ آمنه زنگنه دانشجوی این دانشگاه

-           برافروختن شمع در صحن دانشگاه توسط دانشجویان پلی تکنیک در اعتراض به مرگ آمنه زنگنه، دانشجوی این دانشگاه

-           تجمع در دانشگاه شهرکرد در اعتراض به وضعیت اسف بار غذا

-           بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک تهران در پی درگذشت آمنه زنگنه، یکی از دانشجویان دانشگاه

-           تجمعات صنفی اعتراضی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد

-           تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه یزد در ارتباط با مشکلات صنفی و رفاهی

-           برگزاری مراسم تولد آرش صادقی، دانشجوی زندانی

-           بیانیه دانشجویان سبز دانشگاه تبریز در اعتراض به تداوم بازداشت معترضان آذربایجانی

-           بیانیه جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به مناسبت آغاز سال تحصیلی

-           بیانیه دفتر تحکیم وحدت به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها: جنبش دانشجویی شعله روشنگری و آزادیخواهی در دانشگاه را در مقابل حملات استبداد حاکم حفظ می کند

آبان
-           بازداشت محمد حبیبا، از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران

-           بازداشت بهروز فریدی، آرش و سیاوش محمدی، سه فعال دانشجویی در تبریز

-           بازداشت اسعد باقری، دبیر سابق اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد

-           محرومیت از تحصیل محمد یوسف علیخانی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تهران

-           اخراج سمیرا غلامی، دانشجوی بهایی دانشگاه سراسری سیرجان

-           محرومیت روزبه تهرانی از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

-           محرومیت چندین دانشجوی کرد از تحصیل در مقطع دکترا با وجود احراز شرایط علمی

-           احضار فواد سجودی فریمانی، دانشجوی دکترای محروم از تحصیل، برای گذراندن ۸ سال حبس

-           تائید حکم شش سال حبس تعزیری علی اکبر محمدزاده، دانشجوی دانشگاه شریف

-           محکومیت مهدیه گلرو در دادگاه تجدیدنظر به شش ماه حبس تعزیری دیگر

-           افزایش شش ماه به محکومیت زندان بهاره هدایت و مجید توکلی

-           مرگ مشکوک به خودکشی میلاد رشید‌زاده، دانشجوی کرد در کوی دانشگاه تهران

-           درگذشت محمد جفاله دانشجوی رشته پرستاری به دلیل برق گرفتگی در خوابگاه ایرانشهر

-           بیانیه اعتراضی اتحادیه دانشجویان کرد: محکومیت بازداشت اعضا و هشدار به حاکمیت

-           تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه بین الملل قزوین در اعتراض به «وضعیت نامطلوب غذا»

-           اعتراض دانشجویان علم و صنعت در سلف خوابگاه پسران

-           بیانیه مجمع فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل در اعتراض به جو حاکم بر دانشگاه

-           تجمع صنفی با حضور گسترده دانشجویان در دانشگاه مازندران

 

آذر
-           بازداشت محمد حسین محبوبیان، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد و مسئول نشریه تلنگر

-           بازداشت سامان آریامن، فعال سیاسی و دانشجوی دانشگاه آزاد اهواز

-           بازداشت محمد کریمی، فعال دانشجویی در لاهیجان

-           احضار علیرضا کامکار، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد به اداره اطلاعات

-           بازداشت بهار علی‌نیا، دانشجوی ایرانی، پس از بازگشت به کشور

-           بازداشت علی عباسی و رحمان یعقوبی، دو فعال دانشجویی دانشگاه مازندران

-           اخراج هادی بینش، فعال ستاد مهدی کروبی، از دانشگاه تربیت معلم

-           محرومیت از تحصیل امین خالقیان، دانشجوی دانشگاه نوشیروانی بابل

-           محکومیت فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور، دو فعال سابق دانشجویی دانشگاه های آزاد و پلی تکنیک، به ترتیب به ٣ و ١ سال حبس تعزیری

-           مسموميت ٧ دانشجو در پی نشت گاز در خوابگاه دختران يزد

-           مسمومیت 2 دانشجو به دلیل عدم تهویه مناسب در خوابگاه دانشجویی در تهران

-           جان باختن ۳ دانشجوی دیگر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر بر اثر «استنشاق گاز منوکسید کربن»

-           جان باختن ۳ دانشجو در تبریز  بر اثر "مسمومیت با مونوکسید کربن"

-           پیام تبریک دانشجویان و دانش آموختگان لیبرال دانشگاه های ایران به مناسبت سالروز تولد ضیا نبوی

-           دیدار دانشجویان 'آزادی خواه' شیراز با خانواده مجید توکلی

-           بیانیه انجمن اسلامی دانشجويان نوشيروانی بابل در بزرگداشت سالروز تولد ضیا نبوی، دانشجوی زندانی

-           گرامیداشت یاد شهید کیانوش آسا در دانشگاه علم و صنعت؛ صندلی خالی کیانوش آسا در کلاس های درس

-           پیام سید ضیا نبوی از زندان در پاسخ به پیام "کمپین ۹۹": باید برای دفاع از حق تحصیل ده سال در زندان بمانم

-           بیانیه جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برای خروج جنبش دانشجویی از انفعال

-           بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران: بساط نهاد های نظامی و شبه نظامی را از دانشگاه برچینید

-           بیانیه جمعی از دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر: مجید توکلی به جرم نفی استبداد و ستایش آزادی در زندان است

-           بیانیۀ مجمع فعالین دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت روز دانشجو

-           بیانیه انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر: تقویت جنبش دانشجویی برای آینده ی ایران حیاتی است

-           برگزاری مراسم گرامیداشت کیانوش آسا بر سر مزارش؛ به مناسبت روز دانشجو

-           فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد شهرکرد: تا آخرین نفر، آخرین نفس، کوشیم و بشکنیم دیوار این قفس

-           بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل در آستانه ۱۶ آذر: دانشجویان زندانی را فراموش نکنیم

-           پيام جمعی از فعالين سابق دانشجويی به مناسبت روز دانشجو از زندان مركزی تبريز

-           بیانیه دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد: ١۶ آذر بهترین زمان برای تجلی اتحاد دانشجویان علیه حکومت جائر

-           یادداشت بهاره هدایت از زندان اوین به مناسبت روز دانشجو

-           بیانیه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران به مناسبت ۱۶ آذر

-           نامه سرگشاده بیش از ٤٧٠ تن از دانشگاهیان: ضیا نبوی و مجید دری، دانشجویان زندانی در تبعید را آزاد کنید

-           بیانیه دفتر تحکیم وحدت: دانشگاه فریادگر آزادی است

-           بیانیه دانشجویان و اساتید دانشگاه تبریز در اعتراض به بازداشت دکتر فرزین، استاد دانشگاه

-           پخش بیانیه جمعی از دانشجویان دانشگاه تبریز: به پاس خون دانشجویان روز ۱۶ آذر را ارج می نهیم

دی
-           بازداشت دو دانشجوی کرد دانشگاه مریوان، ژیار سلامتیان و دانا لنج آبادی، پس از احضار به وزارت اطلاعات

-           بازداشت یونس سلیمانی، فعال دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا همدان

-           بازداشت مهرداد کرمی، فعال دانشجویی دانشگاه تبریز

-           اخراج شروین فلاح، دانشجوی بهایی دانشگاه بجنورد

-           اخراج درسا اله وردی، دانشجوی بهایی دانشگاه گرگان

-           محکومیت میلاد کریمی، عضو اتحادیه دانشجویان کرد به شش ماه زندان

-           بیانیه دانشجویان دانشگاه سبزوار در اعتراض به حمله نیروهای بسیجی به یکی از اساتید منتقد

-           نامه ی انتقادی جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه علم و صنعت خطاب به جبل عاملی رییس دانشگاه

-           بزرگداشت سالروز تولد ضیا نبوی در دانشگاههای نوشیروانی بابل و سمنان

-           پیام تبریک ٣۵ تن از فعالین دانشجویی داخل کشور به ضیا نبوی

 

بهمن
-           بازداشت احمد رحیمی، فعال دانشجویی در اراک

-           احضار جاوید حاج همتی، فعال دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر به کمیته انضباطی

-           احضار سه دانشجوی کرد دانشگاه مریوان، ژیار سلامتیان، اسماعیل روانگرد و عزیز تازیک  به ستاد خبری وزارت اطلاعات

-           احضار و بازجویی علی مرادی، کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، سعید ابوتراب، هادی دلبهاری، سامان هدایت منفرد، عباس پشمی و محمد حیدرزاده، دانشجویان دانشگاه شهرکرد در اداره اطلاعات استان

-           احضار علی مرادی، سعید ابوتراب، عباس پشمی و محمد حیدرزاده، دانشجویان دانشگاه شهرکرد به دادگاه و انتقال آنها به زندان

-           بهمن: محکومیت سوران دانشور، عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد به یک سال زندان

-           تائید حکم پنج سال حبس تعزیری ایقان شهیدی، فعال حق تحصیل در دادگاه تجدید نظر

-           احضار کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، محمد حیدرزاده، آرمان اسعد، مریم ملک شعبان، عباس پشمی، کوروش توانگر، امیر امینی، معین اسدی، فرید شمسی پور و هادی دلبهاری، دانشجویان دانشگاه شهرکرد به کمیته انضباطی

-           صدور احکام محرومیت برای کوروش بنایی، رضا شاکری، عماد هاشمی، کوروش توانگر، فرید شمسی پور، محمد حیدرزاده، آرمان اسعد، مریم ملک شعبان، دانشجویان دانشگاه شهرکرد از طرف کمیته انضباطی دانشگاه

-           محرومیت یک ساله برای فاطمه نوری، دانشجوی مسیحی

-           نامه بیش از ۵٣ فعال دانشجویی پیرامون هشدار نسبت به اعترافات اجباری و تقاضا برای آزادی سعید رضوی فقیه

 

اسفند
-           بازداشت پیمان عارف، فعال دانشجویی، برای چندمین بار

-           بازداشت روح الله روزی طلب، دانشجوی نخبه دانشگاه آزاد شیراز

-           احضار دانشجویان دانشگاه شهرکرد توسط حراست به دلیل «برف بازی»

-           احضار دلیر بارخدا، فعال سابق دانشجویی دانشگاه شیراز به دادگاه انقلاب

-           بازداشت داریوش جلالی دانشجوی دانشگاه یاسوج، پس از اعتراض با دوختن لب هایش

-           اخراج ۷ دانشجوی دانشگاه تبریز به دلیل شرکت در اعتراض ها به خشک شدن دریاچه ارومیه

-           محرومیت از تحصیل بیش از ده نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علم و صنعت به دلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»

-           تفتیش ناگهانی خوابگاه دانشگاه علامه؛ توقیف لپ تاپ و اخراج یک دانشجو

-           اخراج شاهین موسوی، دانشجوی بهایی دانشگاه طبری بابل

-           ابلاغ حکم ٦ ماه زندان و ١۵ ضربه شلاق میلاد حسینی کشتان، عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه مازندران

-           محکومیت دلیر اسکندری، عضو اتحادیه دمکراتیک دانشجویان کرد به ۲ سال زندان

-           تایید حکم ٣ سال زندان سعید جلالی‌ فر، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه زنجان در دادگاه تجدیدنظر

-           مسمومیت ٣٢ دانشجو در یک خوابگاه دانشجویی در مشهد

-           بیانیۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نوشیروانی بابل به مناسبت اولین سالروز شهادت بهنود رمضانی

-           پیام تبریک فعالین دانشجویی به بهاره هدایت: امیدی که تو به راه مبارزه اعطا می کنی بیش از اینها شایسته تقدیر است

-           روزه سیاسی دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت در حمایت از مهدی خزعلی

-           تجمع اعتراضی ۵ روزه دانشجویان علوم پزشکی در مقابل وزارت بهداشت ایران

-           اطلاعیه دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت در رابطه با انتخابات مجلس و حواشی آن

-           دفتر تحکیم وحدت: به حکم ننگین صادره برای دکتر عبدالفتاح سلطانی اعتراض داریم

-           بهاره هدايت برنده جایزه ادلستام سوئد شد

-           برگزاری سه تجمع صنفی توسط دانشجویان شهرکرد

-           برگزاری تحصن اعتراضی دانشجویان کرد در دانشگاه تبریز

-           تحریم انتخابات از سوی فعالین دانشگاه نوشیروانی بابل

-           برگزاری یادمان علی اکبر محمدزاده در کلاس های درس دانشگاه شریف

-           گرامیداشت سالروز تولد شهید کیانوش آسا توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه علم و صنعت


 


کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دولت سوریه را متهم کرده که کودکان را عمدا هدف حمله و آزار قرار می دهند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیروهای امنیتی سوریه را به آزار عمدی کودکان متهم کرده است.

ناوی پیلای، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، در مصاحبه ای با بی بی سی، گفته است که نیروهای امنیتی حکومت سوریه همچنان به حملات خود علیه شهروندان غیرنظامی این کشور ادامه می دهند و افزوده است که "جنایت علیه بشریت در سوریه روی داده و همچنان روی می دهد."

خانم پیلای به خصوص نسبت به برخورد نهادها و ماموران امنیتی با کودکان در سوریه ابراز نگرانی عمیق کرده و گفته است که دولت سوریه "به دلایلی که برای خود دارد، به تعداد قابل توجه، کودکان را هدف قرار داده است."

این مقام سازمان ملل در مورد نحوه برخورد حکومت سوریه با کودکان گفته است: "شرایط خوفناک است؛ صدها کودک بازداشت و شکنجه شده اند، ماموران با شلیک گلوله به زانوی کودکان آنان را معلول می کنند، کودکان و بزرگسالان همراه با هم در شرایط غیرانسانی در بازداشتگاه ها زندانی هستند، کودکان از دسترسی به امکانات پزشکی برای درمان زخم هایی که برداشته اند محروم می مانند و به عنوان گروگان یا منبع کسب خبر، از آنها سوء استفاده می شود."

در پاسخ به سئوالی در مورد مسئولیت احتمالی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در قبال اقدامات خشونت آمیز علیه معترضان در آن کشور، خانم پیلای گفته است که "این یک موضوع قضایی است، از نظر مستندات عینی، شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد که اقدامات نیروهای امنیتی با تایید و یا پذیرش از سوی عالیترین رده های حکومت صورت می گیرد."

خانم پیلای، که پیشتر از وقوع جنایت علیه بشریت در سوریه سخن گفته، افزوده است: "واقعیت این است که آقای اسد، رئیس جمهوری سوریه، می توانسته دستور توقف کشتار مردم را بدهد و در چنین صورتی، این کشتار متوقف می شد."

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل رئیس جمهوری سوریه را با خشونت تشکیلات و ماموران امنیتی علیه کودکان مرتبط می داند و می گوید که آقای اسد می توانسته است دستور آزادی کودکان بازداشتی را هم صادر کند تا آنان به خانواده های خود بپیوندند.

کودک کشته شده در سوریه

منابع مختلف از کشته و زخمی شدن، بازداشت و شکنجه گسترده کودکان توسط ماموران دولت سوریه خبر داده اند

از خانم پیلای سئوال شد که آیا این خطر وجود ندارد که اصرار بر پیگرد قضایی بشار اسد به اتهام جنایت علیه بشریت و نقض حقوق اولیه مردم سوریه، به تلاش های جاری برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای بحران سیاسی این کشور آسیب برساند؟

ناوی پیلای در پاسخ گفت: "به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، سئوال من این است که با کسانی که مرتک جنایات جدی شده و می شوند چه نوع مذاکره ای می توان داشت؟ و حاصل چنین گفتگویی را هم نمی توان راه حل نامید زیرا باید همیشه در صدد اجرای عدالت و جلوگیری از فرار مجرمان از مجازات بود."

در مورد لزوم اقدام شورای امنیت سازمان ملل برای ارجاع پرونده حکومت سوریه به دادگاه کیفری بین المللی نیز، خانم پیلای گفت: "به اعتقاد من، در حال حاضر شواهد و مدارک قابل استنادی در اختیار شورای امنیت قرار گرفته به نحوی که بتواند موضوع ارتکاب جنایت علیه بشریت توسط حکومت سوریه را به دادگاه کیفری ارجاع دهد."

لزوم پیگرد قضایی

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل آغاز تحقیقات و به جریان افتادن روند قانونی پیگرد مقامات سوری را "عنصری اساسی در جلوگیری از اقدامات آنان و ندایی برای توقف خشونت های جاری" توصیف کرد.

طبق اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی، این دادگاه می تواند وقوع جرایمی مانند نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی را در کشورهای امضا کننده معاهده منجر به تاسیس این دادگاه مورد پیگیرد قرار دهد اما برای رسیدگی به این جرایم در سایر کشورها، نیازمند مصوبه شورای امنیت سازمان ملل است.

بشار اسد

ناوی پیلای موضوع پیگرد قضایی بشار اسد به اتهام جنایت علیه بشریت را مطرح کرده است

رئیس شورای حقوق بشر در عین حال مخالفان مسلح حکومت سوریه را نیز در مورد نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار داد و گفت: "هیچ بهانه ای نمی تواند به کسی حق بدهد تا افراد دیگر را به قتل برساند یا شکنجه دهد و ما بی هیچ ملاحظه ای، چنین اقداماتی را محکوم می کنیم."

اشاره خانم پیلای به گزارش های اخیر برخی سازمان های مدافع حقوق بشر است که گفته اند شواهدی در دست دارند که نشان می دهد مخالفان مسلح دولت سوریه به اقدامات تلافی جویانه علیه ماموران امنیتی مبادرت کرده اند و برخی از این گزارش ها حاکی ازشکنجه و حتی قتل ماموران امنیتی بوده است.

در مصاحبه بی بی سی با ناوی پیلای، سئوالی هم در مورد محاکمه و مجازات بشار اسد نیز مطرح شد.

خانم پیلای گفت: "تا آنجا که به من مربوط می شود، هر کس در هر مقامی که باشد اگر مرتکب آن نوع اقدامات خشونت آمیزی شود که در سوریه وقوع می یابد، باید مسئول شناخته شود و ما نیز سازوکارهای قضایی لازم را برای اجرای عدالت در مورد این افراد در اختیار داریم."

وی تاکید کرد که در این زمینه "هیچ محدودیت زمانی تعیین نشده و به این ترتیب، کسانی مانند او [بشار اسد] ممکن است مدتهای مددید به اقدامات خود ادامه دهند اما سرانجام، یک روز باید در برابر میز عدالت بایستند و پاسخگو باشند."

ارتش ملی سوریه

مخالفان مسلح حکومت سوریه هم به اقدامات خشونت آمیز علیه ماموران امنیتی متهم شده اند

اظهارات خانم پیلای در محکومت اقدامات حکومت سوریه علیه معترضان در آن کشور در حالی انتشار می یابد که کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل، به نمایندگی از سوی این سازمان به تلاش برای خاتمه دادن به بحران سیاسی سوریه ادامه می دهد.

دولت سوریه تا کنون طرح آقای عنان شامل خارج کردن نیروهای ارتش از مناطق مسکونی و توقف حمله به غیرنظامیان را پذیرفته اما مخالفان حکومت گفته اند که با توجه به سابقه بشار اسد در نادیده گرفتن تعهدات خود، احتمال کمی وجود دارد که وی به این توافقنامه عمل کند.

به گفته برخی ناظران، حتی در صورت امضای توافقنامه ای برای اجرای طرح کوفی عنان، دولت سوریه همواره می تواند اقدامات خشونت آمیزی را به معترضان نسبت دهد و به بهانه آن، از اجرای تعهد خود سر باز زند.

حرکت اعتراضی در سوریه بیش از یک سال پیش با درخواست از بشار اسد برای برخی اصلاحات سیاسی و مبارزه با فساد آغاز شد اما با اعزام واحدهای ارتش برای مقابله با معترضان، به خشونت گرایید.

به گفته منابع سازمان ملل، حرکت اعتراضی مردم سوریه تا کنون بیش از هشت هزار کشته و صدها زخمی برجای گذاشته و هزاران تن نیز بازداشت و ناپدید شده اند.

دولت سوریه هم گفته است که حدود یکهزار تن از نیروهای امنیتی به دست مخالفان، که آنان را "تروریست و باندهای تبهکار" می نامد کشته شده اند.


 


خانواده توسلی با نوشتن و ارسال نامه ای دیگر به ریاست دستگاه قضایی ایران، آملی لاریجانی و وزیر اطلاعات، حیدر مصلحی خواهان رسیدگی و پاسخگویی در خصوص پرونده مهندس محمد توسلی شده اند.

به گزارش «چمران نیوز»، خانواده توسلی که به لحاظ شرایط جسمانی و کهولت سن محمد توسلی نگران وضعیت جسمانی و سلامتی وی هستند با پیگیری های مداوم خود و ارسال نامه هایی به مراجع قضایی خواهان رسیدگی به پرونده ایشان و اعلام نظر صریح مسئولین قضایی درمورد پرونده او هستند.

در این نامه خانواده توسلی ضمن اعتراض مجدد به بازداشت و نگهداری آقای توسلی طی این مدت در بند امنیتی ۲۰۹ اظهار داشته اند: ۵ ماه از بازداشت مهندس محمد توسلی در بند ۲۰۹ می­گذرد، در حالیکه در پرونده­اش قرار وثیقه صادر و تودیع وثیقه نیز صورت گرفته و نهایتاً بلامانع بودن آزادی ایشان نیز کتباً به ایشان ابلاغ گردیده­است. با این وجود می خواهند ایشان را با ۷۴ سال سن، در بند ۲۰۹ نگهدارند و عزم خود را برای تحقق اهدافشان جزم کرده­اند! در پیگیریهایی که ایشان در زندان داشته، گویا بهانه­ اجرای حکم سال ۱۳۸۰ برای ادامه این بازداشت غیرقانونی محیا شده! حکمی که حدوداً ۴۰ نفر محکوم را در بر دارد. سوال اینجاست، اگر قرار وثیقه صادر شده است، چرا ضابطین اصرار بر نگهداری ایشان در بند ۲۰۹ دارند؟

محمد توسلی، رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران و اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب می باشد که در ۱۲ آبان سال ۹۰ در تهران و در ارتباط با نامهٔ ۱۴۳ فعال سیاسی و اجتماعی بازداشت شده بود. همچنین چندی پیش سید محمد خاتمی نیز در پیامی به خانواده ایشان اظهار امیدواری کرده بود که با تجدید نظر مسئولان قضایی ایران نسبت به پرونده آقای توسلی هر چه سریعتر از ایشان رفع اتهام و مشکلات شان مرتفع شود.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

۱- ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت ا… آملی لاریجانی

۲- وزیر محترم اطلاعات حجت الاسلام و المسلمین مصلحی

موضوع: ادامه بازداشت غیرقانونی مهندس محمد توسلی

سلام علیکم

یقیناً پیرو مکاتبات قبلی، از شرایط و وضعیت خانواده مطلع گردیده­اید. از مدت بازداشت مهندس محمد توسلی (۱۲/۰۸/۱۳۹۰) تا کنون، حدوداً ۵ ماه سپری شده است. ایشان تنها بدلیل امضای یک نامه خطاب به آقای خاتمی، بازداشت و به بند ۲۰۹ منتقل گردیده­اند. جالب آنکه برخی از سایتهای معلوم­الحال در زمانیکه ضابطین دستگاه قضائی در حال بازرسی منزل بوده و هنوز پدرمان را در منزل همراه داشتند، با اقدامی هماهنگ خبر کذب جعل امضا و بازداشت ایشان را منتشر نمودند که در این خصوص مکاتبات لازم همراه با مستندات و مدارک به مسئولین دستگاه قضائی از جمله دادستان محترم تهران ارائه گردیده­است. فارغ از این مبحث که اقدام این سایتها غیر قانونی و بر خلاف نص صریح قوانین کیفری و مصداق افتراست، ظاهراً برخی افراد در کشور ما مصونیت نانوشته دارند و می­توانند خودسرانه با حیثیت، جان و مال سایرشهروندان بازی کنند.

۵ ماه از بازداشت مهندس محمد توسلی در بند ۲۰۹ می­گذرد، در حالیکه در پرونده­اش قرار وثیقه صادر و تودیع وثیقه نیز صورت گرفته و نهایتاً بلامانع بودن آزادی ایشان نیز کتباً به ایشان ابلاغ گردیده­است. با این وجود می خواهند ایشان را با ۷۴ سال سن، در بند ۲۰۹ نگهدارند و عزم خود را برای تحقق اهدافشان جزم کرده­اند! در پیگیریهایی که ایشان در زندان داشته، گویا بهانه­ اجرای حکم سال ۱۳۸۰ برای ادامه این بازداشت غیرقانونی محیا شده! حکمی که حدوداً ۴۰ نفر محکوم را در بر دارد. سوال اینجاست، اگر قرار وثیقه صادر شده است، چرا ضابطین اصرار بر نگهداری ایشان در بند ۲۰۹ دارند؟

نقش قوه قضائیه در این پرونده کجاست؟ اگر قرار است حکم سال ۱۳۸۰ که محکومیتی ۸ ساله را برای مهندس توسلی در بردارد پس از ۱۰ سال و در سن ۷۴ سالگی به یکباره برای ایشان اجرا گردد، چرا بند ۲۰۹ ایشان را به بند عمومی و یا به سازمان زندانها جهت اجرای حکم سال ۱۳۸۰ تحویل نمی­دهد؟ بازجو اخیراً در مراجعه ای به مهندس محمد توسلی، اعلام نموده­است که حکمی (دستوری) را از مقامات قضائی دریافت داشته تا ایشان را در بند ۲۰۹ نگهدارد!؟

می خواهیم به عنوان همسر و فرزندان محمد توسلی ، مطلع گردیم که کدام نهاد در قوه قضائیه چنین دستوری را به ضابطین داده است!؟ کدام مرجع قائل به ادامه حضور ایشان با ۷۴ سال سن و با سابقه ای روشن در عالم سیاست، در بند ۲۰۹ است؟!

چرا مسئولین دستگاه قضائی صراحتاً در خصوص ادامه بازداشت و نگهداری پدرمان در بند ۲۰۹ اظهارنظر نمی­کنند؟! چرا فردیکه از سال ۱۳۴۰، با قلم خود و با توکل و ایمان و نیز با متانت، با بی عدالتی مبارزه کرده، باید بدلیل صرفاً امضای یک نامه روانه زندان شود و با گذشت بیش از ۲ ماه از تاریخ صدور قرار وثیقه و تودیع آن، هنوز در بند ۲۰۹ و در سلولی فاقد هرگونه امکانات نگهداری شود؟

آیا در کشور ما بیان عقیده و نظر، آنهم خطاب به یک فرد فرهیخته همچون سید محمد خاتمی می­باید چنین هزینه سنگینی را در بر داشته باشد؟! وزیر محترم اطلاعات بر مصائبی که بر خانواده مهندس توسلی گذشته، به خوبی آگاه است. دادستان محترم تهران نیز به خوبی در جریان جزئیات پرونده­ خانواده مهندس توسلی قرارداشته و از ابتدا مخاطب تمامی مکاتبات بوده­اند.

امید است ریاست محترم قوه قضائیه، وزیر محترم اطلاعات، دادستان محترم تهران و سایر مسئولین ذیربط ضمن پیگیری وضعیت مهندس توسلی در بند ۲۰۹، پاسخگوی عملکرد ضابطین و ابهامات موجود در روند قضائی پرونده و نیز عواقب ادامه این وضعیت باشند.

با سپاس

خانواده مهندس محمد توسلی

۸/۰۱/۱۳۹۱

گیرنده: دادستان محترم عمومی و انقلاب تهران، جناب آقای جعفری دولت آبادی(جهت اطلاع و اقدام لازم)

 


 


آریا آرام نژاد، هنرمند سبز کشورمان در یادداشتی کوتاه در صفحه فیس بوک خود با اشاره به لحظه ی جدایی از محبت های کسانی که در طول بازداشت وی را فراموش نکرده بودند قدردانی کرد.

آریا ارام نژاد در یادداشت بسیار کوتاه نوشته است:

وقتی مهر خروج از زندان را بر کف دستهایم کوبیدند،

هنوز باورم نمیشد که قرار است جهان را از پشت دیوار های بلند و سیمهای خاردار به نظاره بنشینم،

قدمهایم که به آزادی رسید گوئی تپشهای قلبم از ایستایی و رخوت به ریتم منظمی از آواز و حرکت مبدل شد و من همان هنگام تمام کینه هایم از روزهای سخت گذشته را با عشق به سرزمینم پاک کردم …

روزهایی که گذشت بسان پلی بود برای متفاوت دیدن خود، همنوعان و دنیای پر غوغایی که در آن روزگار می گذارانم.

ارادتمند مهربانی هایی هستم که از ورای قفس هماره و عمیق جانم را لبریز می کرد، که ندیدن و نبودن هرگز بهانه ای برای از یاد بردن نیست.

با احترام آریا آرام نژاد


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به irangreenvoice-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به irangreenvoice@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته