-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۹, دوشنبه

Latest News from Emrooz for 05/29/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



دسته ای از سایتهای جنبش سبز با انتشار بیانیه مشنرک از زندانیان سیاسی رجایی شهر تقاضا کردند که به اعتصاب غذای خود پایان دهند. متن کامل این پیام به شرح زیر است:

به نام خدا

برادران عزیزمان آقایان منصور اسانلو، رسول بداقی، عیسی سحر خیز، حشمت طبرزدی، مهدی محمودیان، کیوان صمیمی، رضا رفیعی، جعفر اقدمی، علی عجمی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهرانی، رضا شریفی بوکانی و خالد حردانی و همراهان سبزشان در زندان گوهردشت سلام.

همراهان و یاران شما در جنبش سبز مردم ایران از ابتدای خردادماه نظاره‌گر اعتصاب غذای شجاعانه و نامحدود شما برای دستیابی به حقوق اولیه و انسانی بوده‌اند و همگان در برابر این ایستادگی ستودنی و مقاومت شما عزیزان در برابر دیکتاتوری سرتعظیم فرود آورده و ما بعنوان رسانه‌های حامی جنبش سبز مردم ایران گواهی می‌دهیم که صدای مظلومیت و آزادی‌خواهی شما یاران راست قامت به گوش همگان رسیده است و بر همین اساس برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب دیدگی بیشتر همه از شما عزیزان تقاضا می‌کنیم به اعتصاب غذای نامحدود خود پایان دهید.

سربلند باشید و سرافزار

رسانه‌های جنبش سبز مردم ایران

کلمه - سحام نیوز - رسا - نوروز - جرس - ندای سبز آزادی - تغییر - میزان خبر - تحول سبز - امروز - ندای آزادی - رای ما کجاست - کمپین نامه نویسی به موسوی و رهنورد - ادوار نیوز - روزنامه نگاران زندانی


 


در پی ادعای برخی رسانه های غربی و عربی مبنی بر بازداشت یکی از کارمندان دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه تاکید کرد: که این فرد ایرانی مشغول فعالیت های دیپلماتیک است.

به گزارش شبکه العالم، در پی ادعاهای رسانه های غربی و عربی مبنی بربازداشت یک از دیپلماتهای ایران در قاهره، خبرنگار شبکه خبری العالم در قاهره بعد از ظهر امروز تاکید کرد: که قاسم حسینی هم اکنون در دفتر حافظ منافع ایران در قاهره است.

گفتنی است، خبرگزاری رویترز و شبکه تلویزیونی العربیه که رویکرد خصمانه ای علیه جمهوری اسلامی ایران دارند، امروز بدون استناد به هیچ منبع رسمی مدعی شدند یکی از اعضای هیئت دیپلماتیک ایران در قاهره به اتهام جمع آوری اطلاعات بازداشت شده است.


 


به مناسبت میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن و هفته مادرعده ای از بانوان با سید محمد خاتمی دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش آفتاب، در این دیدار رییس‌جمهور سابق کشورمان با عرض تبریک میلاد مبارک حضرت صدیقه طاهره(س) اظهار امیدواری کرد که همگی موفق به شناخت بینش و منش و راه این بزرگوار و بزرگوارانی مثل او و عمل بر اساس اندیشه و روش آن بزرگواران باشیم.

وی درباره جایگاه زن در جامعه و لزوم اهتمام به مسائل زنان گفت: درباره زن مطالبی گفته شده و می‌شود که در جای خود درخور توجه و به جهاتی درست است. ولی لازم است اساسی‌تر به این مسأله پرداخته شود.

رئیس بنیاد باران افزود: در اسلام قطعاً توجه ویژه‌ای به زن شده است و از اهتمام و محبت پیامبر اکرم(ص) نسبت به زن و امور زنان بسیار شنیده‌ایم ولی نباید چنین امری را صرفاً عاطفی دانست بلکه حکایت‌گر معنای بسیار عمیقی است.

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: در همه ادیان الهی بخصوص اسلام فضیلت انسانی در تقرب آدمی به خدا و جلب رضایت اوست که در واقع به معنی تخلق به اخلاق الهی و باصطلاح خداگونه شدن است. هر چه انسان در این جهت بالا بیاید و پیش برود؛ با فضیلت‌تر خواهد بود.

زنان زندانی را آزاد کنید

وی سپس به بررسی معیارها و ملاک‌هایی که در اسلام برای این فضیلت برتر اشاره شده پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) مکرر فرمود: خداوند به خشنودی فاطمه خشنود و به ناخشنودی او ناخشنود می‌شود. در اینجا می‌بینیم که سخن از رضایت فاطمه از خدا و خشم او از خشم خدا نیست که قطعا حضرت زهرا چنین بوده است؛ بلکه امر بالاتر مطرح می‌شود اینکه خدا به خشم و خشنودی حضرت زهرا خشمگین و خشنود می‌شود؛ یعنی فاطمه(س) در اسلام معیار است و معیار و ملاک برای انسانیت می‌شود به هر حال این روز را به شما زنان عزیز و همه انسان‌های فضیلت خواه شادباش می‌گویم.

وی سپس اظهار داشت: از حضور در جمع شما خوشوقتم؛ به خصوص که این جمع از زنان فرهیخته و موثر و فداکار تشکیل شده است کسانی هستند که عزیزان خود را در جریان‌های اخیر از دست داده‌اند و نیز زمانی که شهیدانی در جنگ داشتند؛ یعنی خانواده شهیدانی در همه دوران و سی و چند ساله و همچنین خانواده مکرم زندانیان و بیاناتی که ایراد شد نیز همگی ارجمند و مفید بود؛ بخصوص آنچه سرکار خانم اعرابی؛ مادر شهید سهراب اعرابی و نیز سرکار خانم محمدی گفتند که نشانه روح بلند زنان ما و نیز جهتی است که ما اصلاح‌طلبان برگزیده‌ایم و ایران اسلامی را امن، آزاد، آباد و سربلند و دارای جایگاهی والا در عرصه جهانی می‌خواهیم. این دیدگاه دیدگاه ماست.

خاتمی با یادآوری زنانی که اینک در زندان یا حصر به سر می‌برند گفت که جای این زنان در میان ما و در عرصه اجتماع بسیار خالی است.

وی با بیان اینکه «فکر می‌کنم دشواری زندان برای زنان بیشتر است هم برای خود‌شان و هم برای خانواده آنها»، ادامه داد: من اظهار امیدواری کردم؛ برای تغییر این فضای ناگوار کنونی که زیانش به همه و بیش از همه به نظام و ایران می‌رسد و برای باز شدن فضا زندانیان آزاد شوند و در گام اول شاهد آزادی زنان زندانی باشیم که نشد ولی برای کار خیر هیچ‌گاه دیر نیست.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد: معتقدم این فضا که موجب افزایش بدبینی و خشونت از هر طرف می‌شود و تغییر آن می‌تواند همه را به خدمت؛ اعتلاء ایران و بهبود زندگی و حرکت به سوی آرمان‌های انقلاب در کنار هم تشویق کند.

وی همچنین تصریح کرد: این نیروها و انرژی‌هایی که بخصوص در این دو سال برای دفع و حذف یکدیگر؛ صرف شده است اگر صرف تکامل وضع روحی خودمان و بهبود وضع زندگی و رسیدگی و خدمت به انقلاب و کشور و حرکت در جهت آرمان‌های والای ملت می‌شد؛ مطمئنا امروز وضعی به مراتب بهتر از آنچه هست داشتیم و شاهد میدان‌داری تندروها و کسانی‌که جز به حذف و تخریب نمی‌اندیشند نبودیم.

خاتمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مطالب فراوانی که درباره زن و جایگاه زن مطرح شده گفت: این صحبت‌ها در جای خود، خودش در خور ملاحظه و از جهاتی درست است، چه در مورد وضع زن در گذشته و نیز خدمت اسلام به زن و چه درباره وضعیت زنان در جهان کنونی؛ ولی به نظر من باید کمی عمیق‌تر به این موضوع بنگریم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم راجع به زنان؛ مردان و جامعه و یا حقوق انسان‌ها صحبت کنیم باید قبلا مشخص کنیم که چگونه به هستی، انسان و زن و مرد نگاه می‌کنیم چرا که تمام نظامات و نهادهای اقتصادی، حقوقی، قضایی و اجتماعی و سیاسی متاثر از نحوه نگاهی است که جامعه و انسان به مقولات مختلف هستی و زندگی دارد.

وی با بیان اینکه «با کمال تاسف نگاه به زندگی و اجتماع در تاریخ تا همین امروز نگاه مردانه بوده است»، اظهار داشت: شما اگر به ادبیات ملت‌های مختلف و اصطلاحات فلسفی؛ سیاسی و اجتماعی نگاه کنید این امر را خوب درک می‌کنید. در جامعه و ادبیات و فرهنگ ما؛ مردانگی یعنی فضیلت و نیکی. مردانگی یعنی شخصیت خوب و والا و فضیلت که مایه برتری و عظمت شخصیت انسان است با مردانگی- جوانمردی مرادف می‌شود.

رئیس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ و تمدن‌ها افزود: "آرته" یونانی که در فرهنگ فلسفی ما به فضیلت ترجمه شده است در زبان‌های اروپائی به "ویرتوس" و "ویرچیو" ترجمه شده است و "ویر" خصوصیت مردی است چنانکه در ادبیات فارسی "هنر" را که می‌توان به جای فضیلت به کار برد در اصل "هونر" است که باز هم مایه آن مردی است. می‌بینیم که در این میان زن جایگاهی ندارد.

خاتمی ادامه داد: با کمال تاسف امروز هم وقتی از حقوق به‌حق پایمال شده زنان در طول تاریخ صحبت می‌شود گویا ملاک و معیار باز مرد است و زن وقتی جایگاه خود را می‌یابد که همسان مرد شود در حالیکه مرد؛ مرد است و زن؛ زن است و هر دو انسان. تا این نگاه عوض نشود ما نمی‌توانیم منتظر تحولات در عرصه‌های اقتصادی؛ معیشتی؛ حقوقی؛ قضایی و مدنی باشیم و اگر از چاه هم بدر‌آییم به چاله می‌افتیم!

اگر خواستار تحولیم ابتدا دیدگاه ها را متحول کنیم

وی تاکید کرد: اگر خواستار تحولیم باید ابتدا دیدگاه را متحول کنیم و با نگاه دیگری تاریخ و انسان و از جمله زن را بنگریم.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با طرح این سئوال که «آیا اسلام به تاریخ و جامعه و انسان نگاه مردانه دارد؟»، افزود: ما یک حقیقت دین داریم که نزد خداست و بر قلب پیامبر نازل کرده است و یک دین تاریخی داریم که در تاریخ تحقق پیدا کرده است.

تفکیک عادت ها و تعصب ها به نام دین با حقیقت دین مهم است

وی تصریح کرد: تفکیک عادت‌ها و سنت‌ها و تعصب‌ها به نام دین و نهادینه شدن آنها با آنچه حقیقت دین است مسأله مهم و البته حساس و ظریفی است. باید ببینیم در دین تحقق یافته چه دیدی حاکم بوده است؟ و آیا در حقیقت دین هم همین دید وجود دارد؟

مایه دین؛ امر قدسی و حقانی است

خاتمی با بیان اینکه «مایه دین؛ امر قدسی و حقانی است باید هوشیار باشیم که امر تاریخی و زمانی و مکانی بجای امر مطلق و حقانی ننشیند»، اظهار داشت: از جمله در مورد زن و جامعه باید ببینیم نگاه دین؛ خداو پیامبر به جامعه و انسان و زن و مرد نگاه مردانه بوده است یا فراجنسیتی؟ من وقتی در حد دانش و توان اندک خود به قرآن و اسلام می‌نگرم؛ وقتی در قرآن و روایات خطاب متوجه گوهر انسانی است آنجا دیگر مونث و مذکر رنگ می‌بازد و وجود ندارد.

رئیس‌جمهور سابق کشورمان افزود: اگر چنین برداشتی درست باشد باید بگوئیم که این دیدگاه هم در سلسله علل احکام است همانگونه که استاد شهید مطهری درباره عدالت می‌گفت و من افزودم که اخلاق هم در سلسله علل احکام است. یعنی حکم خدا حکمی است که با عدالت و اخلاق سازگار باشد.

وی همچنین گفت: در اینجا نیز اگر حکمی با انسانیت که امری فراجنسیتی است ناسازگار بود باید گفت نمی‌تواند حکم خدا باشد و در انسانیت زن و مرد کاملا یکسانند به هر حال اگر دیدگاه عوض شود خیلی از شرایط زندگی و حتی نهادهای اجتماعی اعم از اقتصادی؛ حقوقی، سیاسی و... هم تغییر خواهد کرد. این موضوع البته نیاز به بحث‌های دقیق‌تر و گسترده‌تر دارد که مجال آن، اینجا نیست.

خاتمی در بخش پایانی خود به شرایط کشور و منطقه اشاره کرد و گفت: با توجه به این شرایط اولویت مسئولیت و رسالت زنان و مردان ما در عرصه اجتماع با حقوق مدنی و شهروندی است.

وی تاکید کرد: فکر می‌کنم در جوامعی مثل ما حقوق مدنی و شهروندی قبل از موضوعات جنسیتی باید مورد توجه باشد یعنی برای برخورداری از ابتدائی‌ترین حقوق مدنی و شهروندی از جمله از سوی زنان، در این زمینه شاهد هوشیاری و احساس مسئولیت خوبی هستیم.

مردم چه می خواهند؟

رئیس‌جمهور سابق کشورمان با بیان اینکه «در تحولات اخیر خاورمیانه زنان هم حضور در خور تحسین دارند»، اظهار داشت: مردم اعم از زن و مرد چه می‌خواهند؟ اینکه دیکتاتوری نباشد، انتخابات آزاد باشد، احزاب، گروه‌ها و تشکل‌ها آزادانه و با امنیت فعال باشند، مسئولان انتقادپذیر باشند و قدرتی که در اصل متعلق به مردم است جابه‌جائی آن با مسالمت صورت گیرد.

وی تاکید کرد: البته این بدان معنی نیست که زنان از حقوق و مصالح صنفی و خاص خود صرف‌نظر کنند ولی اگر حقوق اساسی و مدنی به معنی عام تامین شد امکان دستیابی به دیگر حقوق و مصلحت‌ها هم بیشتر خواهد شد.

به گفته سید محمد خاتمی، در جوامعی مثل ما که از یک تاریخ استبداد‌زده رنج می‌برد و انسان در آن چه توسط مستبدان و چه استعمارگران و سلطه‌گران تحقیر شده است. اگر این انسان حق و حرمت و امنیتش به رسمیت شناخته شود و حق حاکمیت خود بر سرنوشت را تامین کند می‌تواند سر فرصت خیلی از مسائل دیگر را نیز حل کند.

جلو انحصارطلبی و بخصوص حاکمیت گروه‌های تند رو را بگیرید

سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد: تکرار می‌کنم در مورد خودمان اگر همه بخش‌های جامعه و گروه‌ها و بخصوص حاکمان با داور قرار دادن قانون اساسی جلو انحصارطلبی و بخصوص حاکمیت گروه‌های تند از هر طرف که باشد را بگیرند در وضعیت مناسبی قرار خواهیم گرفت. همه باید با هم این مهم را به انجام برسانیم و این کار میسر است و در درجه اول نفعش به نظام خواهد رسید.

در آغاز این دیدار تعدادی از زنان حاضر به طرح مسائلی پرداختند. از جمله خانم زهرا شجاعی، رییس مرکز امور مشارکت زنان نهاد ریاست‌جمهوری در دولت اصلاحات گفت: خوشحالیم که بار دیگر فرصتی ایجاد شد تا در شرایط حساس؛ بحرانی و نگران کننده که حاکم بر جامعه و منطقه ما و جهان اسلام هست تجدید عهدی با افکار و اندیشه‌های آقای خاتمی داشته باشیم و هم اعلام کنیم حقیقتاً مواضع روشن و حکیمانه آقای خاتمی که در طی سال‌های گذشته و به خصوص اخیراً اعلام شده حاکی از نگرش عمیق و الهی و در عین حال دلسوزانه ایشان نسبت به آرمان‌های حضرت امام؛ انقلاب و حفظ کیان نظام و انقلاب اسلامی است.

وی افزود: ماه خرداد همواره برای ما ماهی مملو از حوادث و اتفاقات گوناگون تلخ و شیرینی بوده که این ماه را به نوعی به ماه سرنوشت‌ساز و به تعبیری ماه قدر جمهوری اسلامی تبدیل کرده است.

شجاعی تصریح کرد: به حق توسل به حضرت زهرا(س) و الگو گرفتن از رسالت و شجاعت و همه‌جانبه‌نگری و جامعیت شخصیت ایشان می‌تواند نه برای ما زنان بلکه برای همه انسان‌هایی که تشنه حقیقت هستند الگو و اسوه باشد.

مشاور رئیس دولت اصلاحات خاطر نشان کرد: وجود حضرت زهرا اسوه انسانیت است که با عمر کوتاه خود و حوادث متعددی که با آنها مواجه بودند برای ما خلایی را باقی نمی گذارد که در حوادث گوناگون چه برخوردی باید داشت و چه موضع گیری باید کرد.

پروین اعرابی: از خون سهراب می گذرم اگر زندانیان سیاسی آزاد شوند

پروین فهیمی، مادر سهراب اعرابی نیز در این دیدار گفت: به عنوان یک مادری که فرزندش را از دست داده طی دو سال گذشته رنج بسیاری برده‌ام ولی باز دعا می‌کنم این اتفاق برای هیچ مادری نیافتد و این اتفاقات دیگر تکرار نشود.

وی تاکید کرد: شخصاً همان خواسته خود را که در نزد شما و دوستان اعلام کرده‌ام باز هم حاضرم تکرار کنم: از خون فرزندم می‌گذرم به شرط آنکه تمامی زندانیان سیاسی و آقایان موسوی و کروبی و همسران‌شان آزاد گردند.(تشویق حضار)

مادر سهراب اعرابی خاطر نشان کرد: همگی باید برای رسیدن به خواسته‌های به حق مردم و آینده روشن کشورمان تلاش کنیم تا عدالت و برابری رواج یابد و خشونت و کینه‌توزی و انتقام‌جویی جای خود را به عشق و صلح و مهرورزی دهد و همه ایرانیان با هر عقیده واندیشه در کنار یکدیگر با صفا و صمیمیت زندگی کنند. با امید بهترین روزها برای همه مردم ایران و دنیا.

خانم محمدی نیز در سخنانی اظهار داشت: در این جمع خانواده‌های زندانیان سیاسی نیز هستند و من نیز جزء کوچکی از آنها هستم. واقعاً خانواده زندانی سیاسی بودن زجر بزرگی است؛ رنج‌های بزرگی می‌برند یک روی سکه رنج هست ولی روی دیگر سکه برای آنها افتخار است.

وی افزود: صحبت اخیر شما یک زبان مدنی بود؛ یک زبان بسیار بسیار مناسب حال جامعه ما بود. شاید افراط‌گران از هر دو سو مخالفان این صحبت‌ها باشد؛ جامعه ما تشنه این زبان مدنی هست. درست است به ما رنج تحمیل می‌شود ناملایمات زیادی را از جانب بخشی از حکومت تحمل می‌کنیم ولی هنر ما خانواده‌ها این است از مشی مسالمت‌آمیز فاصله نگرفته‌ایم.

محمدی ادامه داد: ما همچنان اصرار داریم زبان؛ گفتار و کردار ما باید مدنی باشد؛ زبانی که از خشونت پرهیز می‌کند. امیدواریم این زبان ادامه پیدا کند زیرا این امر علاوه بر اینکه به رشد جامعه ما کمک می‌کند از طرفی وحشت را از جامعه پاک می‌کند.

وی همچنین اظهار داشت: ما به دنبال انتقام و کینه‌توزی از هیچ‌کس نیستیم؛ ما اهل گذشت و ایثار هستیم. هر چه بر ما سخت بگیرند ما گذشت و ایثارمان را باید بیشتر کنیم این به معنای گذشت از حق مردم نیست؛ خیر. باید بر باورها و ایمان‌های خودمان محکم بایستیم اما با گذشت و ایثار. هر چه زبان ما مسالمت‌آمیزتر باشد راه را بر تندروها می‌بندیم. کسانیکه می‌خواهند خشونت را در جامعه بیشتر کنند. از گفتارهای شما خیلی استقبال می‌کنیم؛ گفتارهای‌تان روشنگرایانه است و خواهش ما این است این را ادامه بدهید.

محمدی خاطرنشان کرد: خدا را شکر می‌کنم از اینکه سال ۷۶ مسأله‌ای به نام اصلاحات با وجود گران‌قدر شما در ایران مطرح شد و راه مسالمت و فعالیت مدنی را به روی ما باز کرد و امیدوارم بعد از این بیش از پیش این راه را طی کنیم.

سید محمد خاتمی در دیدار با جمعی از زنان به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)

 


فرمانده پلیس پایتخت از آغاز طرح امنیت محله محور پلیس تهران از امروز به صورت رسمی خبر داد و گفت: این طرح در 375 محله تهران در قالب برخورد با مقوله‌های سرقت، اراذل و اوباش، معتادان ولگرد، خرده فروشان مواد مخدر و ... اجرا می شود و تا پایان امسال ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین ساجدنیا در نشست خبری که ظهر یکشنبه برگزار شد با اعلام اینکه طرح امنیت محله محور از چند روز گذشته به صورت آزمایشی اجرا شده، از آغاز رسمی این طرح از امروز خبر داد.

به گفته وی، پلیس با رصد نقاط آلوده شهر طرح امنیت محله محور را در 9 موضوع اجرا می کند.

ساجدی نیا افزود: این طرح در 375 محله تهران و در قالب برخورد با مقوله های سرقت، اراذل و اوباش، معتادان ولگرد، خرده فروشان مواد مخدر و سایر مواردی که به عهده پلیس است و خواسته به حق مردم نیز هست اجرا می شود و تا پایان امسال ادامه دارد.

رئیس پلیس پایتخت در مورد برخورد با پدیده رمالی اظهار داشت: این مقوله در حوزه پلیس آگاهی و پلیس امنیت دنبال می شود. در سال گذشته و همچنین چند ماه ابتدایی امسال تعدادی را در این زمینه دستگیر کرده ایم.

وی افزود: دستگیری در این خصوص به دو صورت است. یا با شکایت شاکی خصوصی و یا با گزارش هایی که از طریق مردم به ما می رسد و ما پس از بررسی برخورد می کنیم.

سردار ساجدنیا همچنین در خصوص برخورد با دارندگان گیرنده های ماهواره بیان داشت: این طرح از چند سال قبل جزو ماموریت های ناجا بوده و شاید به خاطر بعضی اولویتهای مهمتر کمرنگ شده باشد ولی هیچگاه محو نشده است.

وی گفت: در حال حاضر حکمی که مرجع قضائی به ما می دهد برای جمع آوری دیش های ماهواره است ما در این زمینه تابع حکم قضائی هستیم.

رئیس پلیس تهران برخورد با مواد فروشان در منطقه فرحزاد را یکی دیگر از محورهای طرح امنیت محله محور در پایتخت دانست و گفت: در این زمینه وضعیت بهتری نسبت به قبل داریم ولی همچنان برخوردها را ادامه خواهیم داد. همچنین هشت نقطه دیگر در تهران که آلودگی دارد شناسایی شده و در این طرح با همه آنها برخورد می شود.

ساجدنیا تصریح کرد: از آغاز آزمایشی این طرح، تا کنون 595 نفر از اراذل و اوباش سطح یک و بالغ بر 300 مواد فروش دستگیر و 600 کیلوگرم مواد مخدر کشف شده است. همچنین هزار و 600 کارتن خواب نیز جمع آوری شده اند.

وی افزود: همچنین ما در این طرح با کمپهای غیرمجاز که از روش های غیرعلمی برای ترک اعتیاد استفاده می کنند برخورد می‌کنیم که تا کنون بالغ بر 60 مرکز جمع‌آوری شده‌اند.

رئیس پلیس پایتخت در مورد امنیت تفرجگاه‌ها بیان داشت: در این زمینه پلیس کوهستان با تجهیزات جدید راه اندازی شده که فعالیت‌های خود را در 6 محور کوهستانی تهران آغاز کرده و در برخی موارد کار امدادی هم انجام می‌دهند. همچنین در بعضی پارک‌های بزرگ نیروهای پلیس مستقر شده‌اند و مابقی نیز تحت کنترل پلیس هستند.

به گفته ساجدی نیا، مزاحمت‌های نوامیس در سالهای گذشته به صورت محسوسی کاهش داشته است ولی ما همچنان قاطعانه در این زمینه با مجرمین برخورد می‌کنیم.

وی در رابطه با اقدامات انجام شده پلیس برای برگزاری مراسم رحلت امام خمینی(ره) در سال جاری اعلام کرد: از یک ماه پیش قرارگاه روح‌الله راه‌اندازی شده و فعالیت‌های ما در دو بخش راهنمایی و رانندگی و امنیتی و انتظامی انجام شده و پلیس تهران بزرگ نیز در این ایام به صورت صد درصد آماده باش است.


 


همسر اسانلو می گوید که دادستان تهران هیچ توجهی به نامه هایشان در باره منصور اسانلو نشان نمی دهد .اسانلو با اتمام محکومیت پنج ساله اش باید مرداد ماه امسال از زندان آزاد می شد اما دوران بازداشت اش را جزو محکومیت وی حساب نکرده اند و براین اساس محکومیت پنج ساله وی نه در مرداد ماه که دی ماه امسال به پایان می رسد اما این همه داستان نیست.پیشاپیش مسوولان امنیتی برای وی پرونده جدیدی ساخته و او را دوباره به یکسال زندان محکوم کرده اند.خانواده اسانلو بعد از اتمام محکومیت پنج ساله همچنان باید وی را پشت میله های زندان ببینند.

منصور اسانلو،رییس سندیکای کارگران شرکت واحد در تیر ماه سال ۸۶ توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت و به اتهام هایی مانند اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال زندان محکوم شد.وی هم اکنون در زندان رجایی شهر به سر می برد.

خبرنگار کلمه با همسر منصور اسانلو مصاحبه ای کرده است که می خوانید:

خانم اسانلو، به نظر می رسد دوره حبس پنج ساله همسرتان باید تمام شده باشد و یا به زودی تمام شود. آیا به آزادی ایشان در روزهای پیش رو امیدوارید؟

این اخبار را از کجا اعلام می کنند!

با توجه به اتمام پنج سل حبس عرض کردم.

بله، خواهش می کنم. ایشان با احتساب ایام بازداشت بایستی مرداد ۹۰ آزاد بشوند. منتهی طبق پرینت سازمان زندانها، ایام بازداشت درنظر گرفته نشده و بنابراین به نظر می رسد که ایشان ۱۷ دی محکومیت ۵ ساله شان تمام شود و ۱۸ دی محکومیت یک ساله و جدید ش شروع می شود. ما اعتراض کردیم و برای دادستان و اجرای احکام نامه نوشتیم اما هنوز به ما جوابی داده نشده است.


در مورد محکومیت یک ساله آقای اسانلو بیشتر توضیح می دهید؟

مسئولین زندان برای ایشان در شعبه یک دادگاه کرج پرونده ای تشکیل دادند که در دادگاه بدوی به یک سال محکوم شدند و در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد.


اقای اسانلو مدتی برای درمان به بیمارستان منتقل شد؟آیا موفق به درمان شدند؟

بله در ادامه پیگیریهای پزشکان زندان و خانواده، اجازه داده شد که ایشان بدون پابند و دستنبد و به هزینه خانواده در بیمارستان مورد مداوا قرار بگیرد. ما هم ایشان را در یک بیمارستان خصوصی بستری و مورد درمان قرار دادیم. البته درمان شان کامل نشده است. برای اینکه باتوجه به شرایط قلبی بایستی درمان مستمر داشته باشند. پزشکان زندان و پزشکی که او را آنژیوگرافی کرده بود گفته بودند باید در اسرع وقت مورد عمل جراحی قرار بگیرند. منتهی من مدارک را از زندان گرفتم و به چند پزشک مراجعه کردم. روزهای آخر یک تیم پزشکی در یک بیمارستان خصوصی در تهران نظر متفاوتی داشتند که در صورت عمل ریسک بالایی دارد و بنابراین اول باید دارو تراپی و فیزیوتراپی قلبی انجام شود و اگر نتیجه نداشت بعدا مورد عمل جراحی قرار بگیرند.

شرایط آقای اسانلو در بیمارستان چگونه بود؟ ایا اجازه ملاقات با خانواده و بستگان را داشتند؟و شما در کنارشان بودید؟

بله. ما به عنوان خانواده در کنار ایشان بودیم البته با محدودیت هایی. آقای اسانلو به لحاظ روحی عالی بودند اما از نظر جسمی ایشان مسلما به آرامش نیاز دارند و اینکه به دور از استرس و تحت مراقبت های پزشکی باشند.


چرا با وجود نیاز آقای اسانلو به درمان ، دادستان تهران به ایشان مرخصی نمی دهد؟ اخرین پیگیری حقوقی شما چه بوده و چه نتیجه ای داشته است؟

ما همچنان پیگیر هستیم و نامه نوشته ایم. اما آقای دادستان تهران اصلا به ما جوابی نمی دهند. هیچ جوابی!

اقای اسانلو در دوره پیش از اعتصاب کنندگان رجایی شهر بودند.ایا همچنان تصمیم دارند به اعتصاب گروهی هم بندانش بپیوندند یا با توجه به شرایط حاد جسمانی شان منصرف شده اند؟

ایشان که تازه به زندان برگشته اند و بعد از آن هم ما ارتباطی با ایشان نداشته ایم و ملاقات هم هفته آینده است. ما از این نظر خبر نداریم.

کلام آخر؟

با توجه به این شرایط موجود که اجبارا کسی باید در زندان باشد، خواستار این هستیم که حداقل حقوق اولیه زندانی اعم از ملاقات، تلفن و ... رعایت بشود تا خانواده از وضعیت سلامتی زندانی باخبر باشند. من این درخواست را به خاطر خانواده های همیشه نگران دارم نه فقط برای خودم.


 


به گفته محمدرضا باهنر، محمود احمدی نژاد از رهبر ایران خواسته تصریح کند که آیا مخالفت وی با نظر دولت در مورد ادغام وزارتخانه ها "حکم حکومتی" است یا نه

محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس هشتم از مخالفت مجدد محمود احمدی نژاد با نظر آیت الله خامنه ای در جلسه اخیر سران قوه مجریه و مقننه در دفتر رهبر ایران خبر داده است.

به نوشته سایت خبرآنلاین، آقای باهنر گفته که وقتی در این جلسه، آقای خامنه ای به رئیس جمهوری تذکر داده که "تفسیر شورای نگهبان حرف آخر و لازم الاجراست و باید تبعیت شود"، با پاسخ آقای احمدی نژاد مواجه شده که پرسیده: "آیا این، حکم حکومتی است؟"

به گفته نایب رئیس مجلس هشتم، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ تاکید کرده است که "این جلسه، جلسه حکومتی است زیرا یکی از وظایف رهبری تنظیم روابط قواست؛ ولی این نظر، نظر قانون است نه حکم حکومتی."

اصطلاح "حکم حکومتی"، در جمهوری اسلامی ایران برای اشاره به دستوراتی از رهبر به کار می رود که در خارج از چهارچوب سازوکارهای معمول قانونی صادر می شود.

جلسه مورد اشاره محمدرضا باهنر، حدود دو هفته پیش و به علت مخالفت محمود احمدی نژاد با نظر شورای نگهبان در مورد ادغام چند وزارتخانه دولت برگزار شده بود.

در پی برگزاری این جلسه، علی لاریجانی رئیس مجلس ایران اعلام کرد که "مشکل ادغام وزارتخانه ها" در جلسه ای با حضور رئیس جمهوری و رهبر ایران "حل شده" و دولت باید وزرای جدید را برای گرفتن رأی اعتماد به مجلس معرفی کند.

این جلسه پس از آن برگزار می شد که در واکنش به اعلام قوه مجریه مبنی بر ادغام وزارتخانه های "راه و ترابری" با "مسکن و شهرسازی"، "نیرو" با "نفت"، "صنایع و معادن" با "بازرگانی" و "رفاه و تامین اجتماعی" با "کار و امور اجتماعی"، رئیس مجلس گفته بود که دولت حق ندارد بدون تصویب نمایندگان به اجرای این تصمیم بپردازد.

اما به دنبال پافشاری محمود احمدی نژاد بر موضع دولت، شورای نگهبان از نظر مجلس حمایت کرد و اظهار داشت که هم ادغام وزارتخانه ها باید به تصویب مجلس برسد و هم وزرای جدید باید از مجلس رأی اعتماد بگیرند.

با این حال، محمد رضا باهنر در سخنان اخیر خود در نشست ماهانه تشکل محافظه کار "جامعه اسلامی مهندسین"، که دبیرکلی آن را به عهده دارد، روایت کرده که آقای احمدی نژاد به تفسیر شورای نگهبان "ایراد" گرفته و خواستار بحث در مورد آن بوده که در پاسخ به وی، آیت الله خامنه ای گفته است که اگر هم بحثی در این زمینه انجام بشود "تاثیری در نتیجه ندارد و نظر شورای نگهبان لازم الاتباع است".
انتظار برای "پایان طبیعی عمر دولت"

آقای باهنر در بخش دیگری از سخنان خود، که ۷ خرداد (۲۸ مه) در خبرآنلاین منتشر شده، با اشاره به بحران اخیر بر سر اختلاف نظر رئیس جمهوری و رهبر ایران در مورد وزارت اطلاعات، گفته است که آیت الله خامنه ای ترجیح می دهد محمود احمدی نژاد قبل از پایان دوره مسئولیت قانونی خود برکنار نشود.

وی تاکید کرده است: "برداشت ما این است که آقا [آیت الله خامنه ای] باز هم علاقه مند هستند که این دولت تا پایان دوره قانونی کارش را با آرامش ادامه بدهد و به صورت طبیعی عمر دولت دهم به پایان برسد."

نایب رئیس مجلس ادامه داده: "البته قبلش برداشت ما این بود که آقا حاضر است خیلی هزینه ها داده شود و دولت دهم کارش را پایان دهد، ولی دیدیم که آقا حاضرند اتفاق غیرمعمول نیفتد و دولت فعلی به کارش ادامه دهد."

محمدرضا باهنر همچنین ضمن انتقاد از عملکرد رئیس جمهوری در عزل و نصب وزیران، خواستار فاصله گرفتن دولت از "جریان انحرافی" شده است.

"جریان انحرافی" عنوانی است که محافظه کاران منتقد دولت، برای اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدی نژاد و همفکران او مورد استفاده قرار می دهند.

در اردیبهشت ماه گذشته، به دنبال مقاومت محمود احمدی نژاد در مقابل نظر آیت الله خامنه ای مبنی بر لزوم ادامه کار حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، بسیاری از محافظه کاران این رویکرد را مورد انتقاد شدید قرار داده و آقای مشایی را عامل اصلی مخالفت رئیس دولت با آقای مصلحی دانستند.


 


سید محمد خاتمی در تماسی با مادر مهدی محمودیان، از وی تقاضا کرد از اعتصاب کنندگان در زندان رجایی خواسته شود که اعتصاب غذای خود را بشکنند.

به گزارش خبرنگار کلمه، رییس جمهور سابق کشورمان در این تماس تلفنی گفت: شنیده ام آقای محمودیان و عده ای دیگر در زندان رجایی شهر کرج اعتصاب غذا کرده اند. وی تاکید کرد: مهمترین اصل، امروز، سلامتی این عزیزان است، من از شما تقاضا می کنم که از آنان بخواهید هر چه سریع تر اعتصاب غذای خود را بشکنند.

وی ضمن ابراز امیدواری برای آزادی هر چه زود تر زندانیان خاطر نشان کرد: همچنین امیدوارم مسوولان زیربط با رسیدگی و اجابت خواسته های به حق این عزیزان چنان عمل کنند که دیگر زمینه ی چنین اقدام هایی منتفی شود.

لازم به ذکر است که جمعی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر (گوهردشت)، بعد از اعتصاب غذاهای متناوب هفته های گذشته، طبق قراری که از قبل مشخص کرده بودند، از روز یکشنبه اول خرداد، در اعتراض به وضعیت نامناسب زندان ها و بد رفتاری ماموران زندان، اعتصاب خود را تا رسیدن به اهداف خود آغاز کردند.

این زندانیان تصریح کرده بودند "در صورتی که حاکمیت حاضر نشوند دست از خودکامگی برداشته و تمامی مفاد حق قانونی ملت را بر مبنای اعلامیه جهانی حقوق بشر اجرا کند این حرکت اعتراضی از روز یک شنبه اول خرداد ماه به صورت اعتصاب غذای نامحدود تا رسیدن به خواسته‌هایمان ادامه خواهیم داد."

با گذشت یک هفته از اعتصاب غذا، گزارش ها از وضعیت نامساعد جسمانی تعدادی از آنان خبر می دهند و خاطرنشان می کنند که نگرانی ها نسبت به وضعیت آنان بالا گرفته است.

اعتصاب غذای زندانیان گوهردشت، ابتدا توسط یازده تن از زندانیان سیاسی آغاز و با پیوستن گروهی دیگر از زندانیان سیاسی ادامه یافت، که از جمله می توان به منصور اسانلو، رسول بداقی، عیسی سحر خیز، حشمت طبرزدی، مهدی محمودیان، کیوان صمیمی، رضا رفیعی، جعفر اقدمی، علی عجمی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهرانی، رضا شریفی بوکانی و خالد حردانی اشاره کرد.

آنها همچنین مسایلی چون فشار روزافزون بر خانواده های زندانیان سیاسی و قطع ارتباطات زندان با جهان خارج را نیز، از دلایل اعتصاب خود عنوان کرده و هدف آن را همبستگی مردم با این اعتصاب ها دانسته اند.

این گزارش ها خاطر نشان می کند در همین زمینه جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی، حزب مشارکت ایران اسلامی، سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی(ادوار تحکیم)، جمعی از جوانان اصلاح طلب و تعدادی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین تهران نیز در بیانیه ها و نامه های خود خواهان پایان یافتن اعتصاب غذای زندانیان شده اند.


 


العربیه مدعی شد منابع امنیتی مصر شب گذشته اعلام کردند قاسم الحسینی به دلیل انتقال اطلاعات در قاهره بازداشت شده است.

شبکه وابسته به عربستان سعودی به جزئیات بیشتری درباره خبر ادعایی خود اشاره نکرده است.

این در حالی است که وزارت امور خارجه مصر نیز اعلام کرد که اطلاعات فوری و دقیق درباره این موضوع ندارد.

خاطرنشان می شود در پی سقوط رژیم دیکتاتوری "حسنی مبارک"، "نبیل العربی" وزیر امور خارجه مصر ماه آوریل پس از دیدار با یک مقام ایرانی از آمادگی قاهره برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با تهران خبر داده بود.

روابط دیپلماتیک مصر و ایران پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 57 و امضای توافقنامه صلح میان قاهره و تل آویو قطع شده بود و هر دو کشور دارای دفتر حافظ منافع بودند.


 


محمدرضا رحیمی گفت: برخی تلاش می‌کنند تا با اتهامات بدون سند اقدام به سنگ‌اندازی در کار دولت کرده و مانع پیشرفت کشور شوند.

محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس‌جمهوری، ظهر امروز (شنبه) در مراسم بهره‌برداری از ۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکن مهر در استان سمنان با تاکید بر اینکه امسال یکی از موفق‌ترین سال‌های دولت جمهوری اسلامی خواهد بود، اظهار داشت: دولت به دنبال آن است تا پس از برنامه‌ریزی‌هایی که طی سال‌های گذشته صورت گرفته است به نتایج و اهداف بزرگ خود در سال جاری دست پیدا کند.

معاون اول احمدی‌نژاد تحقق اهداف تعیین شده و دستیابی به پیشرفت‌های بزرگ را نیازمند آرامش و فراهم بودن شرایط مناسب برای دولت دانست و گفت: اتهامات پی‌درپی و سنگ اندازی‌های برخی افراد موجب کندی تلاش‌های دولت می‌شود و اجازه نمی‌دهد دولت با آسایش‌خاطر برای توسعه کشور فعالیت کند.

رحیمی در ادامه یکی از برنامه‌های مهم دولت را تلاش برای تحقق منویات مقام معظم رهبری به ویژه جامه عمل پوشاندن به شعار جهاد اقتصادی در سال ۹۰ عنوان کرد و افزود: دولت آقای دکتر احمدی‌نژاد همواره در تلاش برای ایجاد تحول در بخش اقتصادی کشور بوده است اما رهنمود مقام معظم رهبری بدین معناست که تلاش به هر میزانی که بوده باید به آن افزوده شود.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: دکتر احمدی‌نژاد در راستای تحقق جهاد اقتصادی دستور داده‌اند تا پایان دولت دهم کلیه افرادی که برای دریافت مسکن مهر ثبت نام کرده‌اند صاحب مسکن شوند.

رحیمی ایجاد 2.5 میلیون شغل در سال جاری و رسیدن میزان صادرات غیرنفتی به مرز ۴۵ میلیارد دلار را از دیگر برنامه‌های دولت در سال ۹۰ خواند و گفت: البته دولت برنامه‌های متعددی در دستور کار دارد که اصلاح نظام بانکی و جلوگیری از رانت خواری‌ها از دیگر برنامه‌های دولت است.

رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آب یکی از اساسی‌ترین نیازهای استان سمنان است، خاطر نشان کرد: استان سمنان از مناطق خشک کشور به حساب می‌آید و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت انتقال آب از دیگر نقاط کشور به این استان می‌باشد تا از این طریق آب شرب و آب کشاورزی این استان تامین شود.

وی ادامه داد: دولت هدفی جز خدمتگزاری به مردم ندارد و تلاش می‌کند پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب را در عمل به اثبات برساند و امیدواریم همه مسئولین با حفظ آرامش دولت را در انجام وظایف خود یاری کنند.

رحیمی در ادامه سخنان خود گفت: یکی از ضرورت‌های حکومت اسلامی وجود ولایت و ولی فقیه است چرا که اگر ولایت در حکومت حاضر نباشد مانند برخی از کشورهای دیگر که در قانون و در نام، اسلامی هستند اما ولی فقیه و ولایت ندارند امور امت اسلامی به شکل مناسب انجام نخواهد شد.

معاون اول رییس‌جمهوری افزود: حکومت اسلامی نیازمند ستونی است تا بتواند جامعه را استوار نگه دارد و این ستون‌‌ همان ولی فقیه است.

با حضور معاون اول رییس‌جمهوری از تمبر یادبود افتتاح ۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکن مهر در استان سمنان رونمایی شد و به برخی از دست‌اندرکاران ساخت مسکن در این استان لوح تقدیر اهداء شد.


 


طرح تفکیک جنسیتی از زمان دولت نهم و دهم مطرح است و وزیر علوم از اجرای آن هم خبر داده بود.

به دنبال حذف پذیرش دختران در برخی رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها موضوع اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها جدی شد.

آخرین نوشت: هنوز چند روزی از امضای طومار تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها در گردهمایی دانشجویان در مصلی دانشگاه تهران نگذشته که پیگیری‌های خبرنگار ما نشان می‌دهد سازمان سنجش با همکاری وزارت علوم اقدام به حذف پذیرش دختران در برخی از رشته‌ها از واحد‌های پذیرش دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه علم و صنعت کرده است. در همین راستا دانشگاه علم و صنعت دختران را به جز در ۲ رشته از سایر رشته‌های روزانه‌ی کارشناسی ارشد حذف کرده است. این مساله در برخی رشته‌های شبانه هم دیده می‌شود.

طرح تفکیک جنسیتی از زمان دولت نهم و دهم مطرح است و وزیر علوم از اجرای آن هم خبر داده بود. چندی پیش یکی از مراجع هم خواستار اجرای این طرح شده بود. آیت‌الله سبحانی در مراسم اولین سالگرد آیت‌الله قاضی خرم‌آبادی(ره)، مؤسس دانشگاه قم که در محل تالار مفید این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: افرادی فکر می‌کنند موضوعاتی مانند تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها محال است، اما مرحوم قاضی خرم‌آبادی(ره) این محال را ممکن و مشکل تفکیک جنسیتی در دانشگاه را حل کرد.

گفتنی است دانشجویان حاضر در تجمع ۲۰ هزار نفری سه‌شنبه سوم خرداد ماه در دانشگاه تهران که برای حمایت از مردم بحرین برگزار شده بود با امضای طوماری خواستار اجرای تفکیک جنسیتی در دانشگاهها شدند. ومار درخواست اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها متذکر شده است: "ما دانشجویان دانشگاه‌های کشور ضمن ابراز تأسف از فضای غیراسلامی دانشگاه‌ها که نه تنها محیط نامناسب فرهنگی را به همراه داشته که از جنبه علمی هم هجمه‌های جبران‌ناپذیری به پیکره دانشگاه وارد نموده است، بدینوسیله حمایت قاطع خود از اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه‌ها را اعلام می‌داریم."


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به emrooz-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به emrooz@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته