-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

Latest Posts from Tehran Review for 08/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



رئیس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه “ولایت فقیه بالاترین رکن جمهوری اسلامی می باشد”، خاطرنشان کرد افرادی که اقدامات تحریک‌آمیز و اختلاف‌ ایجاد‌کننده انجام می‌دهند و به اختلافات دامن می‌زنند، در شطرنج حریف بازی می‌کنند. وی تاکید کرد “یکی از عوامل مهم در ناپایداری دولت ها سپردن مسئولیت به فرومایگان و کنار زدن آگاهان است”.

به گفته علی لاریجانی، “جمهوری اسلامی به دفاع از حزب‌الله افتخار می‌کند، چرا که حزب‌الله یک نیروی توانمند شیعه است که فکر اصیل اسلامی را در بدنه خود قرار داده است.”

به گزارش ایلنا، علی لاریجانی شامگاه جمعه، هشتم امرداد ماه، در سفر خود به استان مازندران، ولایت فقیه را بالاترین رکن جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: ولایت فقیه از پیش میزان دشمنی‌ها را تشخیص داده و راه را برای ما مشخص می‌کند. به همین علت است که دشمنان چه در سنوات گذشته و چه در دولت‌های گذشته، در سر و صداهای رسانه‌ای نوک پیکان خود را به سمت ولایت‌فقیه می‌برد. امروز نیز باید قدر این نعمت را بدانیم چرا که ولایت‌فقیه عامل سرافرازی کشور است. تا زمانی که فکر جهادی و پیمان با ولایت‌فقیه وجود دارد، سر و صداهای آنان ارزشی ندارد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت وحدت در داخل کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید توجه کنیم که در شرایط فعلی هیچ عاملی به اندازه وحدت درونی کشور بازدارنده نیست و اگر احساس شود که همه کشور زیر چتر رهبری آیت‌الله خامنه‌ای قرار دارد، راه مستقیمی دنبال می‌شود.

رئیس مجلس به احزاب، گروه‌ها و سیاستمداران کشور یادآورشد که شرایط امروز کشور ایجاب می‌کند که اقدامات تحریک‌آمیز و اختلاف‌ افکن انجام نشود. چرا که اگر کسی با سخن و اقدامش به اختلافات دامن بزند در شطرنج حریف بازی می‌کند. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک راه ثابت هستیم تا همگان در آن قدم برداریم.

رئیس فراکسیون اصولگرایان ادامه داد “برخی حرف‌ها در اردوگاه اصولگرایان نیز رفتار اجتهادی برای حل مشکلات نیست بلکه یک تیراندازی سیاسی است. عقل سلیم انقلاب چنین مجوزی را نمی‌دهد که به دنبال تخریب افراد باشیم. ”

لاریجانی با اشاره به بیانیه اخیر نمایندگان کنگره آمریکا، گفت: این بیانیه که هنوز به تصویب نرسیده است نشان‌دهنده چگونگی نگاه آنان به مسائل است. بندی از این بیانیه در اعلام حمایت از اسرائیل است و به دولت اسرائیل حق داده شده است که از هر سلاحی علیه ایران استفاده کنند.

وی ادامه داد: در این بیانیه که نمایندگان مجلس آمریکا آن را تهیه کرده‌اند و قصد به تصویب رساندن آن را دارند، آمریکا خود را هم‌پیمان اسراییل که منافع مشترکی با یکدیگر دارند معرفی کرده است.

لاریجانی گفت “اینکه گفته می‌شود موشک‌های دوربرد ایران برای اسراییل خطرناک است، جای این سئوال را دارد که مگر اسراییل چه هدفی را در منطقه دنبال می‌کند که موشک‌های ایران برای آنان نگران‌کننده است؟ ”

علی لاریجانی افزود “جمهوری اسلامی به دفاع از حزب‌الله افتخار می‌کند، چرا که حزب‌الله یک نیروی توانمند شیعه است که فکر اصیل اسلامی را در بدنه خود قرار داده است و اگر هزار بار هم حزب‌الله را تروریست اعلام کنید، کسی از شما نمی‌ترسد. ”

وی با اشاره به بخش دیگری از این بیانیه نمایندگان کنگره آمریکا که ایران را به مذاکره دعوت کرده است، اذعان داشت: این شما بودید که میز مذاکره را ترک کردید و به سراغ قطعنامه رفتید‎؛ چرا که قصد داشتید از طریق مذاکره نیز زور بگوئید. ایالات متحده آمریکا تاکید به حل مشکلات هسته‌ای از طریق مذاکره دارد، اما از سوی دیگر به اسرائیل چراغ سبز می‌دهد.

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره اهل مذاکره بوده است، تصریح کرد: اگر قصد شما زورگویی است، تصور نکنید مجاهدان ایران زمین، مجال اقدامات دزدانه و بزن در رو، به شما می‌دهند. اگر می‌خواهید پس از 33 سال سنگ‌اندازی مقابل راه ایران، یک بار دیگر غیرت ایران را آزمایش کنید، مانعی نیست.


 


در آستانه یکمین سال بازداشت سه کوهنورد آمریکایی که از یک سال پیش در زندان اوین بازداشت هستند، وزیر امور خارجه آمریکا و رئیس جمهور آن کشور، از مقامات جمهوری اسلامی خواستند، که سه تبعه آمریکایی فوق الذکر را آزاد کنند.

همزمان دهها تن همراه با خانواده های سه کوهنورد آمریکایی، در مقابل دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نیویورک دست به تجمع زدند.

شین باور و جاشوا فتال، ۲۷ ساله، به همراه سارا شورد، ۳۱ ساله، در نهم مرداد ۱۳۸۸(۳۱ ژوئیه ۲۰۰۹)، به اتهام ورود غیرمجاز در منطقه مرزی ایران و عراق بازداشت و بعد از چند ماه، از سوی مقامات جمهوری اسلامی به جاسوسی متهم شدند.

به گزارش رویترز، هیلاری کلینتون روز جمعه با انتشار بیانیه ای، مجددا خاطرنشان کرد “ما از ایران خواستار آن هستیم که اقدامی درست انجام دهد و اجازه دهد این سه تبعۀ جوان آمریکا، به خانه و نزد خانواده خود مراجعت کنند.”

همزمان باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، خواهان آزادی سه آمریکایی زندانی در ایران و تعیین سرنوشت رابرت لوینسون، مامور بازنشسته اف بی آی شد، که از چند سال پیش در جزیره کیش واقع در جنوب ایران ناپدید شده است.

اوباما خاطرنشان کرد “سارا، شین و جاش ابدا جرمی مرتکب نشده اند. آنها مشغول کوهنوردی در نواحی مرزی ایران و عراق بودند که دستگیر و زندانی شدند. اما یک سال است که محبوس بوده اند که باعث غم و اندوه شدید و بلاتکلیفی آنها، خانواده ها و عزیزانشان شده است.”

وزیر خارجه و دولت آمریکا، طی یکسالی که از بازداشت این سه آمریکایی گذشت، بارها از مقامات جمهوری اسلامی خواستار آزادی آنان شده بودند .

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، خانواده‌های این سه کوهنورد آمریکایی، روز جمعه در آستانه یکمین سال بازداشت فرزندانشان، در مقابل دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد (در نیویورک)، دست به تجمعی اعتراضی زدند. و همزمان دهها نفر دیگر، در حمایت از این خانواده ها با در دست داشتن پلاکاردهایی در مقابل دفتر نمایندگی ایران در نیویورک تجمع کردند.

لورا فتال، مادر جاش فتال، در این تجمع گفت “فرزند بیگناهم به همراه دو دوستش طی دوازده ماه گذشته در زندان و زیر فشارهای روانی بسیار بدی قرار داشته و رنج می کشند و اکنون زمان آن فرا رسید که به خانه برگردند.”

و سیندی هیکی، مادر شین باور نیز، بازداشت های این سه تن را “سیاسی” و”ناعادلانه” خواند و آنرا محکوم کرد.

بنا به همین گزارش، نورا شورد، مادر سارا شورد می گوید به رغم آن که در دخترش علایم مقدماتی سرطان رحم دیده شده و غده نامعینی هم در سینه دارد، هیچ نشانی از این که در زندان تحت مراقبت‌های کافی قرار گرفته باشد وجود ندارد.”

مقامات ایران در روزهای آخر اردیبهشت امسال، به مادران این سه شهروند آمریکایی اجازه داد تا به ایران سفر کرده و با فرزندان‌شان دیدار داشته باشند و از آن زمان به بعد، خبری از آنهادر دست نیست.


 


یک مسئول بلندپایه ایرانی روز جمعه اعلام کرد که ایران از حق خود در غنی‌سازی اورانیوم عقب‌نشینی نخواهد کرد، ولی در صورت دستیابی به توافق در مبادله سوخت هسته‌ای با کشورهای خارجی، آنگاه برای چندین سال غنی‌سازی را متوقف خواهد کرد.

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که تهران نمی‌تواند تعهدی در توقف غنی‌سازی اورانیوم بدهد، اما می‌تواند غنی‌سازی با درصد بالا را متوقف کند.

این موضعگیری جدید ایران ممکن است نقشی اساسی در از سرگیری مذاکرات با قدرت‌های بزرگ ایفا کند که از چندی قبل تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران به اجرا گذاشته‌اند.

احمد داوداوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز روز چهارشنبه گفته بود که اگر کشورهای بزرگ با طرح مبادله سوخت هسته‌ای موافقت کنند، ایران غنی‌سازی اورانیوم با درجه خلوص بیست درصد را متوقف خواهد کرد.

ایران هزاران دستگاه سانتریفوژ برای غنی‌سازی اورانیوم با درجه خلوص ۵/ ۳ درصد در اختیار داشته و می‌گوید که هدفش از غنی‌سازی، دستیابی به سوخت برای تولید انرژی است. این در حالیست که تنش میان ایران و غرب از ماه فوریه و زمانی که ایران غنی‌سازی بیست درصد را شروع کرد، افزایش یافته است.

به گفته کشورهای غربی، غنی‌سازی با این درجه از خلوص به میزان لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای بسیار نزدیک است.

صالحی در مصاحبه با خبرگزاری نیمه رسمی مهر، اعلام کرد که «غنی‌سازی به نسبت بیست درصد حق ایران است و از این حق کوتاه نخواهد آمد. با این حال و علیرغم این حق، چنانچه تبادل سوخت هسته‌ای مورد قبول واقع شود، دیگر ضرورتی به ادامه غنی‌سازی وجود نخواهد داشت».

در حالیکه شورای امنیت سازمان ملل از ایران خواسته تا تمامی فعالیت‌های خود در زمینه غنی‌سازی را متوقف کند، تهران از زمان دستیابی به توافق مبادله سوخت با روسیه، فرانسه و آمریکا در اکتبر سال گذشته، هیچگونه مذاکره‌ای را صورت نداده و با طرح شروط جدید برای مذاکره، عملا توافق را به بن‌بست کشانده است.

تحلیلگران می‌گویند که ایران قدرت تبدیل اورانیوم غنی‌شده با درصد بالا به سوخت را ندارد، چرا که توان ساخت دستگاه‌های لازم برای این امر را نداشته و تنها چند کشور جهان مثل فرانسه و آرژانتین چنین فن‌آوری را در اختیار دارند.

علی‌اکبر صالحی در سخنان خود همچنین گفت که ایران ترجیح می‌دهد تا سوخت هسته‌ای مورد نیاز برای نیروگاه تهران را از خارج وارد کند چرا که «تولید محلی آن از نظر اقتصادی به صرفه نیست».


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به tehranreview-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به tehranreview@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته