-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ مرداد ۱۰, یکشنبه

Latest news from Jaras for 08/01/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



جرس: پلیس ضد شورش با ورود به بند ۳۵۰ زندان اوین،زندانیانی را که به شرایط زندان اعتراض داشتند به انفرادی فرستاد و مسوولان زندان از جمله بزرگ نیا رییس بند ۳۵۰ زندان اوین، به زندانیان گفتند که اوین را تبدیل به کهریزک دوم برای زندانیان سیاسی می کنند .تهدیدهایی که اعتصاب غذای ۱۷ زندانی سیاسی را در پی داشت.

 

طبق گزارش های رسیده از زندان اوین به کلمه ، پس از شش روز قطع تمامی تماس های تلفنی زندانیان بند ۳۵۰ ،امروز واقعیت هایی بیشتری از حوادث روز دوشنبه گذشته زندان اوین فاش شد.حوادثی که منجر به اعتصاب غذای هفده زندانی سیاسی این بند شد .
 

رییس زندان اوین زندانیان را فریب می دهد

روز دوشنبه گذشته و در آستانه نیمه شعبان روز تولد حضرت مهدی ( عج )که روز ملاقات زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین هم هست.،زندانیان شاهد برخوردهای نامناسب و توهین آمیز ماموران زندان بودند . آنها به این رفتارها اعتراض کردند. اینکه چرا ماموران زندان بی توجه به آنها و خانواده هایشان که ساعتها در صف ایستاده اند تا عزیزان شان را ملاقات کنند به مکالمات تلفنی شخصی و طولانی مشغول اند و با کلمات توهین آمیز با آنها که خواستار رسیدگی هر چه زودتر به آنها برای ملاقات هستند، برخورد می کنند .
 

آنها وقتی دیدند که ماموران به اعتراض های آنها بی توجهند و بطور عمدی آنها را همچنان برای ملاقات معطل می کنند و با مانع تراشی ها ی متعدد از زمان ملاقات زندانی با خانواده ها می کاهند، دست به تحصن در سالن ملاقات کابینی زدند . با این اتفاق ملاقات برخی از زندانیان از جمله بهمن احمدی امویی و کیوان صمیمی لغو شد.
 

در پی تحصن زندانی ها صداقت نژاد ، رییس زندان اوین به میان این زندانیان رفت و به آنها وعده داد که حتما با ماموران خاطی برخورد می کند . اما پس از گذشت دقایقی کوتاه مشخص شد که این حرفهای صداقت نژاد، رییس زندان اوین فقط برای فریب زندانیان بوده است چرا که او نه تنها با ماموران قانون شکن برخورد نکرد که بهمن احمدی امویی و کیوان صمیمی از جمله معترضان به این رفتار نامناسب را که ملاقات های شان هم لغو شده بود به سلول انفرادی فرستاد .
 

رییس بند ۳۵۰ : رییس جمهورمان دست آمریکا را قطع می کند شما که عددی نیستید

انتقال یاران دربند به سلول انفرادی و وعده های دروغ رییس زندان اوین موجب عصبانیت دیگر زندانیان بند ۳۵۰ می شود و آنها به نشانه حمایت از هم بندانشان و در اعتراض به رفتارهای توهین آمیز مسوولان زندان به اعتراض ادامه دادند ،آن ها همچنین یکصدا سرود یار دبستانی را در زندان سر دادند .سرودی که با صدای بلند دربند طنین انداز شد و موجب عصابنیت رییس بند ۳۵۰،” مصطفی بزرگ نیا” می شود. وی به میان زندانیان می آید و آنها را تهدید می کند.او رو به زندانیانی که فقط به نقض اولیه حقوق انسانی شان معترض بودند ،می گوید :« وقتی آقای احمدی نژاد رییس جمهورمان گفته ما دست آمریکا را قطع می کنیم ،حالا شما ها که عددی نیستید.شما را به راحتی سر جایتان می نشانیم ، شما که در مقایسه با آمریکا برای ما هیچ به حساب می آیید.» .
 

بعد از ظهر همان روز یعنی دوشنبه، ماموران اطلاعات با در دست داشتن فهرستی ده نفره از زندانیان ،به بند ۳۵۰ می روند و می گویند باید این ده نفر را به سلول های انفرادی بند امنیتی وزارت اطلاعات ببریم که این بار نیز زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اعتراض می کنند و اجازه نمی دهند هم بندان شان توسط نیروهای اطلاعات به بندهای امنیتی و سلول انفرادی انتقال داده شوند .
 

تعدادی از نیروهای وزارت اطلاعات که به خاطر مقاومت زندانیان سیاسی در این بند حضور یافته بودند ، زندانیان را تهدید کردند و خطاب به آنها فریاد زدند:« اینجا را تبدیل به کهریزک دوم می کنیم.»
 

جمله ای که بارها توسط مقامات زندان نیز خطاب به زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ تکرار شد :”اینجا (بند ۳۵۰ اوین )را برای شما تبدیل به کهریزک می کنیم.”
 

یورش پلیس ضد شورش به بند ۳۵۰ زندان اوین

این اعتراض ها همچنان در بند ۳۵۰ ادامه می یابد تا در نهایت و در نیمه شب همان روز (دوشنبه)، گروهی از ماموران گارد ویژه و پلیس ضد شورش با یورش به بند ۳۵۰ زندان اوین ۱۵ زندانی سیاسی این بند را ضمن تهدید دوباره به کهریزک کردن اوین به انفرادی های بند ۲۴۰ وزارت اطلاعات منتقل می کنند . اقدامی که موجب می شود هر هفده زندانی سیاسی این بند در اعتراض به این تحقیرها و توهین ها دست به اعتصاب غذا بزنند.
 

در حال حاضر هفده تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین در سلول انفرادی نگهداری می شوند . برخی از این زندانیان از همان روز انتقال به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده اند و هنوز از وضعیت آنها خبری نیست . تلفن ها و ملاقات های بند ۳۵۰ زندان اوین هم قطع شده است و هنوز نمی دانیم که در بند ۳۵۰ اوین بر سر زندانیان چه می گذرد؟ آیا همان طور که مسولان زندان گفته اند کهریزکی دیگر در اوین درست شده است و بر زندانیان همان می رود که بر قربانیان زندان کهریزک گذشت ؟ آیا بنا به گفته های بزرگ نیا رییس بند ۳۵۰ و نیروهای وزارت اطلاعات زندانیان بند ۳۵۰ و معترضان همچون زندانیان کهریزک قربانی خواهند شد ؟
 

علی ملیحی فعال دانشجویی و عضو ادوار تحکیم وحدت، بهمن احمدی امویی روزنامه نگار، حسین نورانی نژاد روزنامه نگار و عضو جبهه مشارکت، عبدالله مومنی فعال دانشجویی و سخنگوی ادوار تجکیم، علی پرویز فعال دانشجویی، حمیدرضا محمدی فعال سیاسی، جعفراقدامی فعال مدنی، بابک بردبار عکاس خبری، ضیا نبوی دانشجوی محروم از تحصیل، ابراهیم (نادر) بابایی فعال مدنی و از جانبازان جنگ ایران و عراق، کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و وب نگار، مجید دری فعال دانشجویی، مجید توکلی فعال دانشجویی، کیوان صمیمی روزنامه نگار، غلامحسین عرشی، پیمان کریمی آزاد از بازداشت شدگان حوادث عاشورا و محمد حسین سهرابی راد از جمله زندانیان منتقل شده به سلول انفرادی هستند که در اعتصاب غذا به سر می برند.
 

همچنین سایر زندانیان بند ۳۵۰ که همچنان تلفن شان قطع است به شدت نگران هم بندان خود در سلول انفرادی هستند و می ترسند بی توجهی مسولان زندان به اعتصاب غذای آنان حوادث ناگواری را برای هم بندان شان رقم بزند.


 


دیدار با ایثارگران و جانبازان جنگ
جرس: زهرا رهنورد با اشاره به ادعای آقای جنتی مبنی بر اینکه من سندی را به دست آوردم که آمریکایی ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی به کسانی که سران فتنه خواند، دادند گفت:” پروژه اخیر سخنان آقای جنتی موجب حیرت و وهن شورای نگهبان در ذهن هر آدم عاقل و وطن پرستی است .انسان با خود می گوید خدایا سرنوشت این ملت و این انتخابات تا کنون در دست چه کسانی بوده است؟آنانی که حتی مرغ پخته هم به حرف هایشان می خندد.”  



 زهرا رهنورد در ابتدای دیدار با ایثارگران و جانبازان جنگ ضمن تبریک اعیاد شعبانیه گفت:” جنبش سبز،جنبش متکثری ست و متعلق به همه انسان های آزادیخواه و همه ملت ایران و لهذا این ماه پر برکت شعبان و ایام شعبانیه نیز متعلق به همه افراد ملت و جنبش سبز است.”
 

به گزارش کلمه، همسر میرحسین موسوی به فرصت سوزی حاکمیت فعلی اشاره کرد و گفت :”حاکمیت فعلی در این ماه فرصت های بزرگی را برای رضایت مردم از دست داده است.”

رهنورد با بیان اینکه روزهای آتی فرصتی است برای اینکه حاکمیت چند اقدام مناسب انجام دهد، گفت: برگزاری انتخابات آزاد بدون نظارت استصوابی،حذف نظارت استصوابی به طور کلی از قاموس سیاسی ملت،آزادی مطبوعات،آزادی بدون قید و شرط زندانیان سیاسی.این اقدامات می تواند باعث شود که مردم مزه اعیاد را بچشند.
 

رهنورد پیشنهاد داد که کلید آزادی بدون قید و شرط ، با آزادی زنان و زندانیان گمنام زده شود.
 

همسر میرحسین موسوی گفت:”رفتاری که در زندان با زنان و زندانیان گمنام صورت می گیرد به هیچ وجه شایسته حاکمیتی که مدعی اسلام خواهی و مهدویت است نیست.”
 

وی با اشاره به اینکه در رفتار انتخاباتی و پس از آن با پروژه های متنوعی از سوی بخشی از حاکمیت روبرو بوده ایم تا به نحوی مطالبات مردم را سرکوب کنند، اظهار داشت: این پروژه ها مثل انقلاب مخملی،وصل به بیگانگان و جاسوسی و نظایر آن که با شکست مواجه شد،پروژه های بعدی کلید زده شد که هولناک ترین آنها اتهام کم کاری دولت در دوران دفاع مقدس بوده است.
 

زهرا رهنورد هشدار داد: این پروژه اخیر موجب خوشحالی و دشمن شادی بیگانگانی است که صدام را تا بن دندان مسلح کردند و خودشان هم در این همکاری جهانی در تسلیح اقدام نمودند و بدتر از آن این پروژه موجب دلشکستگی و ناامیدی خانواده های شهدایی خواهد شد که فرزندان و همسران و پدران خود را تقدیم کرده اند و اهانت به سرداران و رزمندگانی ست که با خلوص نیت و تا پای جان و شهادت در دفاع مقدس مایه گذاشته اند.
 

وی با اشاره به ادعای آقای جنتی مبنی بر اینکه من سندی را به دست آوردم که آمریکایی ها یک میلیارد دلار از طریق افراد سعودی به کسانی که سران فتنه خواند، دادند گفت:” پروژه اخیر سخنان آقای جنتی موجب حیرت و وهن شورای نگهبان در ذهن هر آدم عاقل و وطن پرستی است .انسان با خود می گوید خدایا سرنوشت این ملت و این انتخابات تا کنون در دست چه کسانی بوده است؟آنانی که حتی مرغ پخته هم به حرف هایشان می خندد.”
 

مشروح سخنان مهندس میرحسین موسوی در این نشست  متعاقبا ارسال خواهد شد.


 


سید ابراهیم نبوی

نامه خاتمی، موسوی و کروبی به مراجع تقلید
سوم مرداد، محمد خاتمی، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، در نامه مشترکی از مراجع تقلید شیعه خواستند که پیامد‌های زیان‌بار شیوه‌های قانون‌گریزانه را به دستگاه‌های مرتبط با بازداشت ‌شدگان خاطرنشان کنند. در این نامه از مراجع تقلید خواسته شده برای آزادی بازداشت‌شدگان پس از انتخابات دخالت کنند. به اعتقاد آنان " تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، اقدام قاطع و شفاف نسبت به توقف فرایند امنیتی ساختن فضای پس از انتخابات، آزادی تمامی بازداشت ‌شدگان و بازگرداندن روند رسیدگی به اتهامات به مجاری قانونی است." در این نامه خطاب به مراجع تقلید شیعه آمده است که بازداشت‌های انفرادی و گروهی که بدون صدو مجوز‌های قانونی صورت گرفته، به هیچ روی زیبنده نظام و کشوری که داعیه برپایی قسط و عدل دارد، نیست.

 

احمدی‌نژاد با استعفای مشایی موافقت کرد
سوم مرداد، محمود احمدی‌نژاد هفت روز پس از دستور آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر برکناری اسفندیار رحیم‌مشایی از پست معاون اولی رئیس جمهوری، با استعفای وی موافقت کرد. شب دوم مرداد، صدا و سیما، نامه‌ای از آقای خامنه‌ای خطاب به احمدی‌نژاد منتشر کردند که در آن از وی خواسته شده بود رحیم‌مشایی را از مقام جدید خود برکنار کند. احمدی‌نژاد با قبول استعفای مشایی در نامه‌ای خطاب به وی نوشته که امیدوار بوده که با " رفع برخی تبلیغات منفی فشارها و جوسازی‌های بعضی رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی دولت بتواند از خدمات وی برخوردار شود." خامنه‌ای در نامه‌ای که گفته می‌شود تاریخ نگارش آن مربوط به شش روز پیش است، خطاب به احمدی‌نژاد نوشت که " انتصاب جناب آقای اسفندیار رحیم مشایی به معاونت رئیس جمهور بر خلاف مصلحت جنابعالی و دولت و موجب اختلاف و سرخوردگی میان علاقمندان به شماست."


جعفری: سپاه هر کاری لازم باشد انجام می‌دهد

سوم مرداد: فرمانده سپاه پاسداران در کنفرانس مطبوعاتی با مهم خواندن تهدید‌های داخلی به عنوان خطر پیش روی جمهوری اسلامی، گفت که سپاه موظف است به منظور مقابله با این تهدید‌های نرم، هر کاری را که لازم می‌داند انجام دهد. وی افزود که تهدید‌های داخلی علیه نظام جمهوری اسلامی " تمام شدنی نیست و باید آماده مقابله با آنها باشیم." به گفته آقای جعفری، دشمنان جمهوری اسلامی با علم به ناکامی در راه‌اندازی انقلاب مخملی در ایران، قصد اجرای چنین طرحی در جمهوری اسلامی را داشتند که موفق نشدند. این فرمانده سپاه برای کسانی که به گفته او فریب این حرف‌ها را خوردند و گمان کردند که می‌توانند سیاست‌های کلی نظام را تغییر بدهند، اظهار تاسف کرد. جعفری به حوادث پس از انتخابات اشاره کرد و گفت که توطئه‌‌های دشمنان در این انتخابات خنثی شد، اما " تبعات منفی و خسارت مادی و معنوی قابل توجهی" به دنبال داشت. فرمانده سپاه بدون اشاره به نام فرد یا جریان خاصی اعلام کرده که " سپاه پاسداران برای مقابله با هرگونه تهدیدی موظف است هر کاری که لازم باشد را انجام دهد."


تظاهرات در همبستگی با مردم ایران
سوم مرداد: روز جهانی همبستگی با مردم ایران با شرکت هزاران ایرانی و غیرایرانی در شهرهای مختلف جهان برگزار شد. تجمع کنندگان از دولت ایران خواستند به سرکوب معترضان پایان دهد و بازداشت‌شدگان را آزاد کند. سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای، ۲۵ ژوئیه (شنبه، سوم مرداد) را " روز جهانی همبستگی با مردم ایران، دفاع از حقوق بشر، حقوق شهروندی و آزادی مطبوعات" در این کشور اعلام کرده بودند. سی‌ان‌ان از گردهمایی جهانی در حمایت از معترضان ایرانی در ۴۷ شهر اروپایی و بیش از ۴۰ شهر آمریکایی خبر می‌دهد. تظاهرکنندگان، تصاویری از ندا آقاسلطان، سهراب اعرابی و دیگر کشته‌شدگان شناسایی شده در اعتراض‌های اخیر ایران و نیز برخی زندانیان سیاسی را در دست داشتند.

 

مشایی رئیس دفتر احمدی‌نژاد شد
چهارم مرداد: محمود احمدی‌نژاد پس از موافقت با استعفای اسفندیار رحیم‌مشایی از پست معاون اولی، وی را به عنوان رئیس دفتر خود منصوب کرد. در حکم آقای احمدی‌نژاد خطاب به مشایی آمده است: " ضمن تقدير فراوان از همه خدمات ارزشمند گذشته، جنابعالي را كه انساني مؤمن و فداكار و مورد اطمينان كامل هستيد، به سمت مشاور و رئيس دفتر رييس‌جمهوري انتخاب مي‌نمايم." حکم احمدی نژاد در حالی صادر شد که دیروز مشائی با تذکر رهبری از معاونت اولی ریاست جمهوری برکنار شد. گفته می شود علت تاکید احمدی نژاد بر استفاده از مشائی در دولت، انحراف افکار عمومی از اعتراضات انتخاباتی و القای این نکته است که او مستقل از رهبری برای دولتش تصمیم می گیرد.


کاتوزیان: حتی با اسرا هم چنین برخوردی نمی‌شد
چهارم مرداد: حمیدرضا کاتوزیان، نماینده محافظه‌کار مجلس با انتقاد از وضعیت بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات گفت که " ما حتی با منافقان و اسرای جنگی نیز چنین برخوردهایی نمی‌کردیم." کاتوزیان با اظهار تاسف از مرگ محسن روح الامینی ، خواستار دخالت مجلس در مسائل مربوط به بازداشت‌های اخیر شد. وی کشته شدن روح‌الامینی را " مایه تاسف و شرمندگی" خواند و افزود: " جای تاسف است که در حال حاضر با فرزندان خودمان این برخوردها را می‌کنیم." به گفته این نماینده مجلس، ظواهر نشان از آن دارد که این جوان در بازداشت، مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است. این نماینده مجلس همچنن گفت که " نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات به ما گفته‌اند که در حاشیه امر هستند و ما نمی‌دانیم در این میان چه کسی مسئول و چه کسی پاسخگو است؟" این در حالی است که سردار رجب زاده و سایر فرماندهان پلیس نقش اصلی را در شکنجه دستگیرشدگان کهریزک بر عهده داشتند.
از سوی دیگر، مسعود پزشکیان عضو فراکسیون اقلیت مجلس هم جان باختن محسن روح‌الامینی در زندان را حادثه‌ای وحشتناک توصیف کرده است. پزشکیان گفت که اگر کسی مرتکب جرمی شده، باید در دادگاه محاکمه شود " نه اینکه او را آنقدر شکنجه دهند که چنین اتفاقاتی بیفتد." با این همه مراسم بزرگداشت محسن روح‌الامینی که قرار بود امروز عصر در مسجد بلال صدا و سیما برگزار شود، از سوی خانواده وی لغو شد. خانواده روح‌الامینی به منظور جلوگیری از بروز درگیری‌ و خشونت مراسم فرزند خود را لغو کرده‌اند. پلیس در اطراف مسجد بلال نیروهای ضدشورش را متمرکز کرده بود.


۲۰۵ نماینده مجلس: مطیع کامل رهبریم
چهارم مرداد: ۲۰۵ نماینده مجلس شورای اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای که نام شان در آن ذکر نشده است، اطاعت کامل خود از مقام عظمای ولایت را اعلام کردند و افزودند که رای مردم در نظام اسلامی، پشتوانه و معیار مقبولیت است. در این اطلاعیه آمده است که رئیس جمهور هرچند با رای مردم انتخاب می‌شود، اما تا زمانی که ولی‌فقیه رای ملت را تنفیذ نکند، رئیس جمهور مشروعیت نخواهد داشت. چند روز قبل، آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با گروهی از نمایندگان از آنها خواسته بود که با دولت جدید محمود احمدی‌نژاد همکاری خوبی داشته باشند و بر آن " سخت" نگیرند.


انتقاد دستغیب از بیانیه خبرگان
چهارم مرداد: آیت‌الله علی‌محمد دستغیب، یکی از مراجع تقلید شیعه، خطاب به برخی اعضای خبرگان رهبری گفت که در بیانیه خود باید به شکنجه‌های نامشروع در زندان‌ها اعتراض می‌کردند. جمعه گذشته رادیو و تلویزیون ایران بیانیه‌ای منتسب به مجلس خبرگان را پخش کرد که در آن صحت انتخابات ریاست جمهوری تائید شده و از اظهارات هاشمی رفسنجانی در خطبه‌های دو هفته گذشته نماز جمعه تهران انتقاد شده بود. تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که این نامه را بیش از ۵۰ عضو خبرگان رهبری امضا کرده‌اند، اما نامی از امضا کنندگان این بیانیه نبرد. دستغیب که عضو مجلس خبرگان رهبری است، خطاب به کسانی که این بیانیه را امضا کرده‌اند افزود که باید به خواسته ۴۰ میلیون نفر احترام می‌گذاشتند و با بازشماری صندوق‌های رای بر آنها معلوم می‌شد که خواسته‌های معترضان " غیرعقلانی" نیست.
این روحانی بلندپایه در واکنش به آن بخش از بیانیه منتسب به مجلس خبرگان رهبری که از اظهارت آقای هاشمی انتقاد کرده بود، خطاب به امضاکنندگان بیانیه مذکور گفت: " چرا در زمانی که آقای هاشمی پس از درگذشت آیت‌الله خمینی از رهبری آیت‌الله علی خامنه‌ای حمایت کرد، کسى نگفت خلاف نظام سخن مى‏گوید و خلاف نظام عمل مى‏کند." گفته شد که اطلاعیه مجلس خبرگان بدون نظر این مجلس توسط شیخ محمد یزدی صادر شده است.


وزرای اطلاعات و ارشاد برکنار شدند
چهارم مرداد: وزرای ارشاد و اطلاعات از سوی محمود احمدی‌نژاد برکنار شدند. احمدی‌نژاد حکم عزل صفار هرندی(وزیر ارشاد) و محسنی‌ اژه‌ای (وزیر اطلاعات) را صادر کرد. علت برکناری صفارهرندی و محسنی‌ اژه‌ای درگیری لفظی در جلسه هیات دولت عنوان شد. گفته شد که صفار هرندی و اژه ای به انتصاب آقای مشایی معترض بودند. صفارهرندی، هفته گذشته طی سخنانی به طور تلویحی از احمدی‌نژاد به خاطر خودداری از اجرای دستور آیت‌الله خامنه‌ای مبنی بر برکناری رحیم‌مشایی از سمت معاون اولی رئیس جمهوری انتقاد کرد. او گفت که " برخی برای رهبری جان می‌دهند و بعضی نیز از خواسته‌های کوچک خود نمی‌گذرند." گزارش‌ها حاکی است که یکی از معاونان اژه‌ای، به نام علوی نیز به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات تعیین شده است. گفته می شود که علت اصلی برکناری محسنی اژه ای خودداری وزارت اطلاعات از پذیرش واقعیت این تحلیل است که اعتراضات انتخاباتی " عملی سازماندهی شده در جهت انقلاب مخملی بود و معترضان از قبل از انتخابات قصد ایجاد بحران در کشور را داشتند." بنا بر اطلاعات منتشره، بیش از بیست تن از کارشناسان وزارت اطلاعات بعد از حضور شخصی احمدی نژاد در این وزارتخانه، بدون اطلاع وزیر اطلاعات، استعفا داده و از کار کناره گرفتند.


موسوی اردبیلی: بازداشت‌شدگان را آزاد کنید

چهارم مرداد: آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید شیعه، خواستار آزادی هر چه سریع‌تر بازداشت‌شدگانی شد که جرم آنها احراز نشده است. موسوی اردبیلی با تاسف‌بار خواندن اتفاقات اخیر ایران، از مسئولان و دست‌اندرکاران خواست که " هرچه سریع‌تر نسبت به ترمیم شکاف‌های ایجاد شده و جبران آسیب‌های وارد آمده اقدام نمایند و در جهت بازسازی اعتماد مردم به نظام تلاش کنند." بر اساس اطلاعیه آیت الله موسوی اردبیلی،" ادامه این وضعیت به یقین، مطلوب هیچ‌یک از دلسوزان کشور نبوده و بیم آن می‌رود که باعث تضعیف پایه‌های نظام و اعتماد عمومی به آن گشته و زمینه‌ساز فتنه‌هایی بس عظیم و بزرگ گردد." وی اظهار امیدواری کرده است که " با درایت افراد کاردانی که در نظام جمهوری اسلامی مشغول خدمت می‌باشند، کشور از وضعیت بغرنج فعلی رهایی یابد."


امیر جوادی‌فر در زندان جان باخت
پنجم مرداد: جسد امیر جوادی‌فر ۲۳ ساله، که در جریان تظاهرات ۱۸ تیر دستگیر شده بود، برای خاکسپاری به خانواده‌اش تحویل داده شد. مقام‌های امنیتی از خانواده این دانشجوی مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد قزوین خواسته بودند که برای تحویل گرفتن جسد فرزندشان مراجعه کنند. روزنامه سرمایه به نقل از یکی از بستگان امیر گزارش کرده است که وی پس از دستگیری به علت " شکستن" برخی از اعضای بدنش، ساعت‌ها در بیمارستان فیروزگر بستری بود که بعد به بیمارستان لاله در شهرک غرب انتقال داده شد. خانواده جوادی‌فر گفتند: " ظهر جمعه ۱۹ تیرماه، امیر را از بیمارستان مرخص کردند و تحویل پلیس امنیت و پیشگیری از جرم دادند و پس از آن دیگر هیچ خبری از امیر به ما داده نشد تا اینکه شنبه سوم مردادماه از طرف پلیس امنیت شهرری با پدر وی تماس گرفتند و گفتند بروید جسد پسرتان را از پزشکی قانونی کهریزک تحویل بگیرید." او گفت که مقام‌های امنیتی از خانواده امیر خواسته‌اند که اعلام کنند فرزندشان " از قبل دچار بیماری ریه بوده است،در حالی که چنین چیزی محال است زیرا او کاملاً سالم بود." آنها از خانواده این جوان امضا گرفتند که " تشییع جنازه فقط با حضور افراد فامیل و خودی برگزار شود و شعاری در آن داده نشود." جسد این جوان امروز دوشنبه در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده خواهد شد.


محمدحسین صفارهرندی استعفا کرد
پنجم مرداد: ساعتی پس از تکذیب خبر برکناری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی محمود احمدی‌نژاد، محمدحسین صفار هرندی استعفا کرد. روز چهارم مرداد، خبر‌گزاری‌ها از برکناری آقای هرندی از وزارت ارشاد خبر دادند که ساعتی بعد معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهوری این گزارش‌ را تکذیب و آن را در راستای " تضعیف و تخریب" دولت اعلام کرد. اما صفار هرندی، شب گذشته با تائید اینکه ابلاغ شفاهی حکم برکناری‌اش به منظور جلوگیری از به رسمیت افتادن دولت پس گرفته شده است، در نامه‌ای از پذیرش مجدد این مسئولیت سر باز زد. او در استعفانامه خود از شنیدن برکناری خود از وزارت ارشاد ابراز خرسندی کرده و آورده است که گویا محظور از نصاب افتادن دولت، موجب توقف این حکم گردیده است. صفار هرندی در متن استعفای خود آورده که " با تأسف از قضایای اخیر که موجب وهن دولت محترم شد، بی‌اعتنا به اخبار حاشیه‌ای، ابلاغ نخست را جدی گرفته و خود را فارغ از مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌دانم و از فردا در وزارتخانه حضور نخواهم یافت."

 

صانعی: دولت نامشروع، پرونده‌اش را سنگین‌تر نکند

پنجم مرداد: آیت‌الله یوسف صانعی با نامشروع خواندن دولت احمدی نژاد، از آمرین و عاملین و محرکین و همه آنها که به نحوی در بروز حوادث اخیر دخیل بوده‌اند، خواست توبه کنند و رضایت آسیب‌دیدگان حوادث اخیر را جلب کنند. این مرجع تقلید افزوده است که این اقدامات انجام شود تا " پرونده دولت بیش از مسئله انتخابات و عدم مشروعیت شرعی و مقبولیت که به‌وسیله قانون اساسی با رأی قطعی و بدون تردید توده مردم حاصل می‌شود، سنگین‌تر نگردد." وی هشدار داد که ادامه ظلم‌ها و اذیت‌ها به قطع یقین در آینده‌ای نه چندان دور، باعث ذلت و گرفتاری ستمکاران خواهد شد.


مجوز روزنامه "صدای عدالت" لغو شد
پنجم مرداد: هیات نظارت بر مطبوعات، به منظور " دفاع از ساحت مرجعیت و ولایت فقیه" مجوز روزنامه "صدای عدالت" را لغو کرد. دبیرخانه هیات نظارت، با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در صفحه ۹ روزنامه شماره ۲۲۲۹ صدای عدالت ( چهارم مردادماه) مطلبی توهین‌آمیز درباره آیت‌الله روح‌الله خمینی منتشر شده که موجب لغو مجوز این روزنامه شده است. دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات افزود که مسئولان این روزنامه‌، پیش‌تر به تذکر‌های این هیات بی‌توجهی کرده بودند. مصطفی کزازی، مدیر مسئول روزنامه "صدای عدالت" در گفتگو با خبرگزاری مهر، با قبول " اشتباه در درج مطلب مذکور"، گفت که در دادگاه، بابت این اقدام عذرخواهی کرد که پذیرفته نشد. طی ماه گذشته، ده‌ها رسانه در ایران توقیف یا فیلتر شدند.


مدیر کل زندانها: روح‌الامینی و کامرانی مننژیت داشتند

پنجم مرداد: سهراب سلیمانی، مدیر کل زندان‌های استان تهران گفت که محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی بر اثر بیماری مننژیت که " پیش از انتقال به زندان به آن مبتلا بوده‌اند" جان باختند. این در حالی است که حسین علایی، سردار سابق سپاه پاسداران طی یادداشتی که در برخی وب‌سایت‌ها منتشر شده، به نقل از پدر روح‌الامینی نوشته که هنگامی که جسد محسن را دیده است، متوجه شده که دهان وی " خرد" شده است. گزارش‌های مشابهی در خصوص وضعیت جسمی محمد کامرانی به هنگام مرگ منتشر شده است که نشان می‌دهد وی بر اثر " خرد شدن فک، دهان و دندان" و عفونت شدید جان باخته است. آقای سلیمانی با رد تمامی این گزارش‌ها، به خبرگزاری ایسنا گفته که این حرف‌ها را افراد ضد انقلاب، معاند و مخالف میِ‌زنند، چرا که " ما انسان هستیم و انسان را نگهداری می‌کنیم." به گفته این مقام مسئول، پس از جان باختن محسن روح‌الامینی در زندان، دستور داده شده که به تمامی زندانیان اوین واکسن مننژیت تزریق شود.
پدر محسن روح‌الامینی گفت که " بعد از مجروح شدن، به محسن نرسیده‌اند تا خون او عفونی شده و دچار تب شدید بالای ۴۰ درجه گردیده و از شدت تب، دچار بیماری مننژیت شده است." اما سلیمانی با رد این اظهارات می‌گوید که محسن روح‌الامینی قبل از تحویل به بازداشتگاه اوین، مننژیت داشت. وی درباره نحوه درگذشت این دو جوان گفت: " روح‌الامینی و محمد کامرانی جزو یک مجموعه بودند که باید تحویل اوین می‌شدند. روح‌الامینی در مسیر زندان و در خودروی اعزام حالش بد می‌شود و توسط عوامل و نیروهای امنیتی به بیمارستان منتقل شد و آقای کامرانی دو یا سه ساعت بعد از روح‌الامینی در زندان حالش به هم خورد." به گفته سلیمانی، محمد کامرانی قبل از فوت، نامه آزادی‌اش صادر شده بود و وقتی زنده بود، " شبانه تحویل خانواده‌اش شد و روز بعد فوت کرده و تمام پزشکان بیمارستان و پزشک قانونی تائید کردند که وی مننژیت داشته است." سلیمانی در بخش دیگری از گفتگوی خود اظهار داشت که در مجموعه زندان‌ها با بازداشت‌شدگان " هیچ گونه رفتار خلاف شان اداری، انسانی و اخلاقی، تحت هیچ شرایطی انجام نمی‌شود." مدیرکل زندان‌های استان تهران افزوده که بعید می‌داند کسی ادعا کند که " این افراد در مجموعه زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته باشند." وی همچنین وجود سلول‌های انفرادی در زندان‌ها را رد کرد و گفت: " اتاق‌های ما سوئیت است و انفرادی وجود ندارد." خانواده کامرانی با رد هرگونه بیماری فرزند خود، می‌گویند که امیر در زندان جان باخته است.


کهریزک تعطیل شد
پنجم مرداد: وحید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت آیت‌الله خامنه‌ای دستور تعطیلی یک بازداشتگاه " غیر استاندارد" را صادر کرد. منظور جلیلی بازداشتگاه کهریزک است که در هفته گذشته جسد چند تن از زندانیان آن که در آنجا در اثر شکنجه کشته شدند، تحویل خانواده های آنان شده است. جلیلی بدون اشاره به نام این بازداشتگاه افزوده که بازداشتگاه مزبور، استانداردهای لازم برای حفظ حقوق متهمین نداشته است. دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت که اصول ارزشی و دموکراسی اجازه نمی‌دهد که " کسانی به بهانه مقابله با رفتارهای خلاف قانون، خود مرتکب خلاف قانون و نادیده گرفتن حقوق مشروع انسان‌ها شوند."

موسوی: مردم از جنایتکاران نخواهند گذشت
پنجم مرداد: میرحسین موسوی با غیرقابل تحمل دانستن وضعیت کنونی ایران، به حاکمان نظام جمهوری اسلامی هشدار داد که مردم جنایت‌های پس از انتخابات را فراموش نخواهند کرد و جنایتکاران را به سزای اعمال خود خواهند رساند. موسوی با ابزار خرسندی نسبت به ادامه اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات، خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت که این اعتراض‌ها شورش‌های خیابانی نیست و نمی‌توان با امنیتی کردن جامعه این حرکت‌های مردمی را متوقف کرد. به گفته موسوی، اعتراض‌ها در شرایط کنونی، نشان دهنده سلامت ملت ایران است و آنها باید با هوشمندی و با استفاده از مناسبت‌ها به این اعتراض‌ها ادامه بدهند.
موسوی اظهار داشت که " نمی‌توان ایران را تبدیل به زندانی کرد که ۷۰ میلیون زندانی داشته باشد و قوه قضائیه آن هم حق نداشته باشد به بسیاری از زندان‌ها سر بزند و اطلاعات بگیرد." گفته های امروز موسوی یکی از تند‌ترین مواضعی است که وی پس از برگزاری انتخابات اتخاذ کرد. وی از مقام‌های قوه قضائیه خواست که بررسی کنند که چرا " دندان‌های" محسن روح‌الامینی شکسته شده و علت مرگ او در زندان چه بوده است. وی به مسئولان جمهوری اسلامی گفت که چرا اجساد کسانی که در حوادث اخیر کشته شده‌اند را تحویل خانواده‌های آنها نمی‌دهند؟ آقای موسوی افزود: " چرا اینقدر مردم را آزار می‌دهید؟ چرا مردم را عصبی می‌کنید؟ چرا مردم را تحقیر می‌کنید؟ مردم حق دارند از قبر فرزندان خود خبر داشته باشند." آقای موسوی گفت " ما چنین نظامی را نمی‌خواستیم تا شبانه بریزند و خانه‌های دانشجویان و مردم را ویران و ماشین‌های آنها را تخریب کنند و بعد همه ارگان‌های موجود از وزارت اطلاعات تا بسیج بگویند این‌ها به ما ربطی ندارند."

 

سیف‌الله داد، کارگردان سینما درگذشت
ششم مرداد: سیف‌الله داد، کارگردان سینمای ایران بر اثر سکته قلبی در ۵۴ سالگی درگذشت. آقای داد که مدت‌ها از بیماری سرطان رنج می‌برد، صبح سه‌شنبه ششم مرداد 88 در بیمارستان مهر تهران درگذشت. وی در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که از این دوران به عنوان دوران طلایی سینمای ایران یاد می‌شود.


دیدار کروبی با خانواده ندا آقاسلطان
ششم مرداد: مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی با حضور در منزل ندا آقاسلطان، با خانواده وی ابراز همدردی کرد و گفت که مرگ ندا " سرفصل و مبداء" تاریخی خواهد شد. آقای کروبی در دیدار با خانواده ندا گفت که " مرگ این فرزند عزیز در نهایت معصومیت و مظلومیت اتفاق افتاد و مرگ در واقع مظلومیت مردم ایران را فریاد کرده است." نامزد معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری افزود که " مرگ ندا از آن دست رخدادهایی است که تا سال ها و حتی قرن‌ها در خاطر مردم می‌ماند و او به تاریخ و به حرکت‌های مردم پیوسته است." هاجر رستمی مطلق مادر ندا آقاسلطان نیز در این دیدار گفت که انتظار نداشته است روزی در نظام جمهوری اسلامی فرزندش کشته شود.
خانم رستمی‌ مطلق از اظهارات احمد خاتمی خطیب جمعه تهران و عزت‌الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما که ندا را " هنرپیشه" و مرگ وی را ساخته و پرداخته کامپیوتر دانسته‌اند ، به شدت گلایه کرد و افزود: " این اظهارنظرها بیش از مرگ ندا برایم تلخ و دردآور بود." مادر ندا اظهار داشت: " ندا هم مانند هزاران جوان دیگر که علاقه‌مند به سرنوشت کشورشان هستند، به سرنوشت ایران علاقه‌مند بود. او هم مانند دیگر جوانان به نتایج انتخابات اعتراض داشت." خواهر ندا آقاسلطان نیز در پاسخ به کسانی که کشتن ندا را کار اعضای سازمان مجاهدین می‌دانند، گفت: " اگر کار منافقین بوده چرا اجازه ختم نمی‌دهند؟ چرا نمی‌گذارند یک تالار بگیریم تا دوستان و آشنایان دور هم جمع شوند؟ حتی سالن غذاخوری که ما برای ختم ‌بی‌سر و صدای ندا رزرو کرده‌ایم، لغو می کنند."


دیدار سه مرجع تقلید درباره مسائل روز
ششم مرداد: سه مرجع تقلید شیعه درباره مسائل سیاسی روز ایران دیدار و گفتگو کردند. این دیدار میان آیت‌الله عبدالکریم موسوی اردبیلی، آیت‌الله شبیری زنجانی و آیت‌الله حسینعلی منتظری در روستای خاوه در نزدیکی قم (اقامتگاه تابستانی آقای منتظری) روی داد. جزئیات بیشتری درباره این جلسه منتشر نشد. شبیری زنجانی از دوستان نزدیک آیت‌الله خامنه‌ای است و آقای موسوی اردبیلی از جمله مراجعی است که از حوادث پس از انتخابات در ایران به شدت انتقاد کرده است. آقای منتظری مقام‌های جمهوری اسلامی را به طور غیرمستقیم متهم کرد که " بر اساس چماق و ظلم و تجاوز به حقوق دیگران و تصرف غاصبانه و تغییر در آراء مردم و کشتن و بستن و بازداشت و شکنجه‌های قرون وسطایی و استالینی و ایجاد خفقان و سانسور روزنامه‌ها... و زندانی کردن عقلا و نخبگان جامعه به بهانه‌های واهی و تحمیل اعترافات به امور خلاف واقع" عمل می کنند.
از سوی دیگر، آیت‌الله اسد‌الله بیات زنجانی از مراجع شیعه، مسئولیت خون کسانی که در حواث اخیر کشته‌اند را بر عهده کسانی دانست که با نادیده گرفتن آرای اکثریت مردم، موجب بروز حوادث اخیر شده‌اند. آیت‌الله بیات زنجانی، اعلام کرد: " اگر خون کسی بدون حضور در محکمه قاضی عادلی ریخته شود و حرمت شهروندی هتک گردد، چاره‌ای جز امر به معروف و نهی از منکر نمی‌ماند." در همین روز آیت‌الله جلال‌الدین طاهری اصفهانی، امام جمعه پیشین اصفهان، در نامه‌ای از اکبر هاشمی رفسنجانی خواست که برای پایان دادن به " فاجعه" تدبیری بیندیشد. امام جمعه پیشین اصفهان شرایط کنونی را دردناک توصیف کرد.
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، نیز با صدور بیانیه‌ای از معترضان خواست که به حرکت خود ادامه دهند. این مجمع اعلام کرد: " مراجع تقلید هم از حوادث اخیر نگران و ناخشنودند و نظر توجیه‌گران در خطابه‌های نماز جمعه، نظر مراجع بزرگوار و علمای بزرگ و مدرسین حوزه‌ها نیست." آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه نیز روز گذشته خواهان روشن شدن تکلیف زندانیان اخیر شد. وی گفت: " برای رسیدن به آرامش بیشتر لازم است آن‌هایی که خطایی ندارند یا خطایشان بر طبق رأفت و رحمت اسلامی قابل ارفاق است، هر چه زودتر آزاد شوند." آیت‌الله امینی نیز در خطبه‌های جمعه قم، خواستار برخورد توأم با رأفت اسلامی با دستگیرشدگان شد.


شادی صدر با قرار کفالت آزاد شد
ششم مرداد: شادی صدر، وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان امروز سه‌شنبه با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد. محمد مصطفایی وکیل خانم صدر گفت که شادی با ضمانت پدرش، از زندان آزاد شد. به گفته شادی صدر، وی در پنج روز اول بازداشت، بازجویی می‌شد، اما بازجویش را به خاطر چشم‌بندی که بر چشمانش بسته بودند، نمی‌دید. شادی صدر، سه روز اول را در سلول انفرادی و ۱۰ روز بعد را در سوئیت‌های سه، چهار نفره گذراند. اتهام وی اقدام علیه امنیت ملی و شرکت در اغتشاشات بود، اما وکیلش گفت که از وی در بازجویی‌های مکرر، سئوال‌هایی غیرمرتبط با موضوع دستگیری پرسیده می‌شد.


سعید شریعتی بازداشت شد
هفتم مرداد، سعید شریعتی، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و از فعالان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی روز گذشته با حکم سعید مرتضوی بازداشت شد. شریعتی یک روزپس از کودتای انتخاباتی 22 خرداد بازداشت شد، اما فردای همان روز به همراه تعداد دیگری از بازداشت شدگان جبهه مشارکت آزاد شده بود. سه مامور امنیتی با حکم سعید مرتضوی به خانه شریعتی رفتند و ضمن تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی اواز جمله لپ تاب وبرخی نوشته ها و مدارک، وی را با خود بردند. یکی از ماموران امنیتی هنگام بازداشت شریعتی، در پاسخ به همسراو که سئوال کرده بود همسرش را به کجا خواهند برد گفته است که اگر فرزند دکتر روح الامینی خود را معرفی کرده بود به آن بازداشتگاه فرستاده نمی شد تا به آن سرنوشت - کشته شدن زیر شکنجه - دچار شود. سعید شریعتی در حالی بازداشت شد که پس از آزادی در 24 خرداد، به مسافرت رفته و روز گذشته به منزل خود بازگشته بود. گویا مقامات امنیتی از آزادی شریعتی پشیمان بوده و در تمام مدتی که شریعتی در مسافرت بود به دنبال بازداشت او بودند.


داود صدری را تیرانداز پایگاه مقداد کشت
هفتم مرداد: در پی انتشار تدریجی اسامی شهدای وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری، هویت یکی دیگر از این کشته شدگان روشن شد: داودصدری؛ 25 ساله. او روز 25 خرداد و در پی شلیک گلوله از بام پایگاه بسیج مقداد، جان خویش را از دست داد. داوود صدری 25 ساله، تکنیسین برق در شامگاه 25 خرداد در جریان اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم در میدان آزادی تهران و درپی شلیک گلوله از بام پایگاه بسیج مقداد در ابتدای بزرگراه جناح به شهادت رسید. پیکر نیمه جان وی به همراه 17 مضروب دیگر به بیمارستان رسول اکرم تهران منتقل گردید و ساعاتی بعد بر اثر شدت جراحات وارده ناشی از اصابت گلوله به قلب و طحال وی درگذشت. به گفته یکی از نزدیکان شهید صدری "سرانجام پس از 5 روز پیگیری شبانه روزی در 31خرداد جنازه داود صدری به خانواده وی تحویل و تحت تدابیر امنیتی در امامزاده ابراهیم کرج به خاک سپرده شد؛ و درحالی که داوود روز 25 خرداد به شهادت رسیده بود، گواهی فوت صادر شده به تاریخ 31 خرداد است."


خاتمی: با عاملان فجایع برخورد کنید
هشتم مرداد: سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران می‌گوید که جنایت‌هایی رخ داده‌است و امروز باید با این مسائل برخورد شود. خاتمی گفت: " کافی نیست که گفته شود یک بازداشتگاه غیر استاندارد تعطیل شد، غیر استاندارد یعنی چه؟ یعنی مثلا هواکش آن درست نبود یا دستشویی‌ها تمیز نبوده است؟ خیر! جنایت‌هایی رخ داده‌است، جان‌هایی باخته شده‌است و رفتارهایی با جوانان و زنان و مردان عزیز صورت گرفته‌است که وقتی در زندان‌های در دست بیگانگان صورت می‌گیرد همه بر آشفته می‌شوند و فریاد می‌زنند." وی ادامه داد: " خون‌هایی ریخته شد، به خانواده‌های فراوانی آسیب‌های روحی و مادی وارد آمده‌است. ملت مورد اهانت قرار گرفته‌است. رفتارهای بد و غیر قانونی و غیر شرعی با مردم و با بازداشت‌شدگان صورت گرفته‌است که باید با ریشه این قضایا برخورد جدی شود."


چهلم شهدا در بهشت زهرا
هشتم مرداد: مراسم بزرگداشت چهلم شهدای جنبش سبز مردم ایران به خشونت کشیده شد و پلیس برای جلوگیری از مراسم و متفرق کردن مردم از گاز اشک آور، گاز فلفل و باتوم استفاده کرد. هزاران نفر از مردم تهران روز گذشته در گورستان بهشت زهرا گرد هم آمده بودند تا به مناسبت چهلمین روز درگذشت جان باختگان بعد از کودتای انتخاباتی 22 خرداد، یاد آنان را گرامی بدارند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نیز به اتفاق زهرا رهنورد در این مراسم حضور یافتند اما با دخالت نیروهای نظامی و لباس شخصی ها که از ساعات اولیه روز در بهشت زهرا مستقر شده و قطعه 247، مزار ندا آقا سلطان را به محاصره درآورده بودند این مراسم به خشونت کشیده شد. گزارش ها حاکی از استقرار ۱۴ ون گارد ویژه در محل بود و حضور گسترده نیروهای امنیتی، نظامی و لباس شخصی ها نشان از این میداد که حکومت از تجمع تعداد زیادی از مردم در این مکان به شدت هراس دارد.
میرحسین موسوی پس از حضور در بهشت زهرا از اتوموبیل خود پیاده و موفق شد خود را به سنگ مزار ندا آقاسلطان برساند، ولی به او اجازه تلاوت آیات قرآن داده نشد و پلیس ضد شورش با محاصره موسوی وی را به اتوموبیلش بازگرداند. این در حالی بود که مردم در حمایت از موسوی شعار یاحسین ، میرحسین سر می دادند. وی توسط نیروهای امنیتی با اِعمال زور، از این محل اخراج شد. مهدی کروبی نیز در بدو ورود به خیابان قطعه 257 با استقبال گسترده مردمی روبرو شد که شعار"کروبی با غیرت مقاومت مقاومت" و "ایرانی باغیریت، برس به داد ملت" سر می دادند. کروبی که جمعیت کثیری وی را احاطه کرده بودند به سمت مزار ندا آقاسلطان رفت. در این هنگام نیروهای یگان ویژه با حمله به وی و مردم اقدام به ضرب شتم آنان نمودند و با زدن گاز فلفل خواستند تا مردم را از اطراف او متفرق نمایند که با مقاومت شدید مردمی روبرو شدند و مهدی کروبی نیز تاکیدکرد که در این مکان خواهد ماند.
جمعیت حاضردر بهشت زهرا که بیش از 40 هزار نفر بودند شعارهایی نظیر"یا حسین، میر حسین" ، " ندای ما ندا بود، بلندترین صدا بود" ، "چوب و چماق و باتوم دیگر اثر ندارد، به مادرم بگویید دیگر پسر ندارد" ، یاران همه زندانی، کو رسم مسلمانی" ، "زندانی سیاسی، آزاد باید گردد" و "برادر شهیدم ، رایت رو پس می گیرم" سر دادند. براساس گزارشات موثق پنجاه نفر از مردم دستگیر شدند. مردم در مقابل ضرب و شتم و خشونت نیروهای نظامی شعار میدادند: نیروی انتظامی سهراب برادر توست نیروی انتظامی ندا خواهر توست.
در حالی که درگیریها در بهشت زهرا همچنان ادامه داشت هزاران تن از مردم درمقابل مصلای تهران و خیابان های اطراف آن تجمع کردند و شعارهایی در حمایت از میرحسین موسوی سر دادند. نیروهای نظامی و بسیج که از ساعت ها قبل در اطراف مصلی تهران مستقر شده بودند به شدت با مردم درگیر شدند و با ضربات باتوم و کمربند و گاز اشک آور سعی در متفرق کردن آنها داشت. پیش از این میرحسین موسوی و مهدی کروبی از وزارت کشور درخواست مجوز کرده بودند تا در مصلی تهران یاد شهدای اخیر را گرامی بدارند اما وزارت کشور این درخواست را رد کرده بود. با این حال گروه های مردمی اعلام کرده بودند که به رغم مخالفت وزارت کشور کسانی که نتوانند به بهشت زهرا بروند در مقابل مصلی تجمع خواهند کرد.


شاهدان عینی در مصلی خبر داده اند در حالی که مأموران می‌کوشیدند معترضان را متفرق کنند، آنهام انگشتان خود را به نشانه پیروزی بالا گرفته بودند. در میدان ونک، خیابان مطهری، خیابان بهشتی، خیابان حافظ شمالی، خیابان ولیعصر، خیابان زرتشت و خیابان فاطمی هم که مردم تجمع کرده بودند درگیری هایی روی داد و مردم شعارهایی چون " استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی" سر دادند. در بزرگراه مدرس نیز که جمعیت زیادی گرد آمده بودند،مأموران اقدام به پرتاب گاز اشک‌آور کردند. به دنبال این درگیری ها تعدادی از مردم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. یکی دیگر شعارهایی که در نقاط مختلف تهران به گوش می رسید،" مجتبی مجتبی،بمیری،رهبری رو نبینی."
در همین جریان، فیلم‌سازان ایرانی، مهناز محمدی، رخساره قائم مقامی و جعفر پناهی، در بهشت زهرا بازداشت شده‌اند. این سه فیلمساز، صبح امروز برای گل گذاشتن بر سر مزار جانباختگان وقایع اخیر به بهشت زهرا رفته بودند که حدود ساعت ۲ بعد از ظهر، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. هنوز هویت بازداشت‌کنندگان مشخص نشده‌است.


دو کشته دیگر: قهرمانی و اکبری
هشتم مرداد: خبر کشته شدن دو تن دیگر از بازداشت‌شدگان حوادث اخیر ایران به نام‌های رامین آقازاده قهرمانی و حسین اکبری تأئید شد. حسین اکبری در زندان و بر اثر ضربه مغزی و ضربات باتوم و رامین قهرمانی دو روز پس از آزادی از زندان در اثرشکنجه‌های زندان جان باختند. در جریان اعتراضات هفته‌های اخیر به نتیجه انتخابات، نیروهای امنیتی، رامین قهرمانی را متهم به شکستن شیشه‌های بانک کرده و برای دستگیری وی به منزلش مراجعه کردند. این مأموران مدعی بودند که چهره وی را " از طریق دوربین مداربسته یک بانک شناسایی کرده‌اند." رامین قهرمانی متولد سال ۱۳۵۸ بوده و محل سکونت وی در خیابان شهرآرا بود. وی به گفته مادرش " جوانی بود نه چندان سیاسی، بسیار آرام و بی‌آزار و وابسته به خانواده." رامین قهرمانی پس از دو هفته، با بدنی که آثار شکنجه بر آن نمایان بود از زندان آزاد ‌شد، ولی دو روز پس از آن به‌طور ناگهانی حالش بد ‌شد و در نهایت فوت می‌کند. به گفته خانواده قهرمانی " در این فاصله چند بار از کلانتری یا بازداشتگاه زنگ زدند و حالش را ‌پرسیدند، گویی در بازداشتگاه حاثه‌ای رخ داده بوده که آن‌ها نگران وضعیت جسمانی او شده بودند." خانواده قهرمانی تحت فشار شدید برای منع انتشار خبر کشته شدن فرزندشان بودند، آنان تعهد دادند که بر سر مزار فرزندشان با صدای بلند گریه و شیون نکنند."


تجمعات اعتراضی در شهرهای دیگر ایران
هشتم مرداد: هم‌زمان با برگزاری تجمعات اعتراضی در گورستان بهشت زهرا و مصلی تهران، شهرهای اصفهان، شیراز، اهواز، مشهد، رشت و اراک نیز شاهد تجمع معترضان بود. در اصفهان، معترضان در اطراف هتل کوثر اصفهان، چهارباغ بالا و پائین، میدان انقلاب و اطراف پل سی‌وسه پل تجمع کردند و ماشین‌های در حال حرکت نیز با بوق‌های ممتد و نشان دادن علامت پیروزی همبستگی خود را با معترضان اعلام کردند. در مشهد نیروهای یگان ویژه و لباس شخصی با تجمع‌کنندگان درگیر شد. منطقه کیان‌پارس شهر اهواز نیز شاهد تجمع معترضان بود. به گفته شاهدان عینی پلیس چند نفر را در اهواز دستگیر کرد. معترضان شیرازی نیز با حضور در پارک آزادی و فلکه گاز این شهر، با جان باختگان ناآرامی‌های اخیر اعلام هم‌دردی کردند. همچنین تجمعاتی در اراک و دانشگاه زنجان برگزار شد.

 

رابطه من و رهبر پدر و پسری است
نهم مرداد: محمود احمدی‌نژاد امروز جمعه در مشهد گفت: " نوع رابطه ما با مقام معظم رهبری فراتر از قالب‌های سیاسی و اداری است و از جنس محبت، اعتقادی و پدر پسری است." احمدی‌نژاد این مطلب را در " آئین یازدهمین هم‌اندیشی علمی - پژوهشی سازمان اساتید بسیجی" که در مشهد برگزار شد، گفت. وی افزود: " در روزهای اخیر عده‌ای با خیال خام خود به تکاپو افتادند تا رابطه دولت و رهبر عزیز انقلاب را خدشه‌دار جلوه دهند و با جار و جنجال، جدایی و فاصله بین دولت و رهبری را القاء کنند." و ادامه داد: " وارد شدن بدخواهان در چنین عرصه‌ای و القاء چنین شبهاتی حرکتی بی‌نتیجه است و آن‌ها قطعاً چنین آرزویی را به گور خواهند برد و این راه به روی شیاطین بسته‌است." احمدی‌نژاد در ادامه سخنرانی امروز خود در مورد دانشگاه‌ها گفت: " دانشگاه باید با فرهنگ و اندیشه بسیجی اداره شود و پرچم فرهنگ بسیج به عنوان پرچم عزت، آزادیخواهی و روحیه نشاط باید در دانشگاه برافراشته شود."


بازداشت ۵۰ نفر در تجمعات پنج‌شنبه
نهم مرداد: فرمانده نیروی انتظامی تهران، بازداشت ۵۰ نفر در تجمعات روز گذشته در بهشت زهرا و مصلی تهران را تأئید کرد. هزاران نفر از معترضان ایرانی، روز پنج‌شنبه، به مناسبت روز چهلم کشته‌شدگان اعتراضات اخیر، در گورستان بهشت زهرا و مصلی تهران گرد هم آمدند. فرمانده انتظامی تهران به خبرگزاری مهر گفته‌است که بازداشت‌شدگان " قصد ایجاد بی‌نظمی" در شهر تهران را داشته‌اند و پس از طی مراحل قانونی تحویل مقامات قضایی می‌شوند. عزیزالله رجب‌زاده گفت که در تجمعات روز گذشته هیچ گزارشی مبنی بر کشته شدن شهروندان دریافت نشده ‌است. وی اخبار منتشر شده مبنی بر شکستن شیشه‌های خودروهای شخصی از سوی ماموران نیروی انتظامی را رد کرد. در تجمعات پس از انتخابات عکس‌ها و فیلم‌هایی که برخی ماموران نیروی انتظامی را در حال شکستن شیشه خودروهای پارک شده در کنار خیابان نشان می‌دهد، در سایت‌های اینترنتی منتشر شد. فرمانده پلیس تهران گفت: " اگر ماموری چنین اقدامی کرده باشد به شکل خودسرانه عمل کرده و مجموعه نیروی انتظامی با مامورانی که از قانون تخطی کرده باشند به شدت برخورد می‌کند."


جنتی: احمدی‌نژاد مردم را نرنجاند
نهم مرداد: احمد جنتی، خطیب جمعه این هفته تهران می‌گوید که احمدی‌نژاد باید کاری کند که مردم نرنجند. وی با بیان اینکه برخی عزل و نصب‌های محمود احمدی‌نژاد درست نبود، گفت: " این عزل و نصب‌ها صدای همه را درآورد." جنتی خطاب به احمدی نژاد گفت: " شاید شما به چنین شخصی از لحاظ اعتقادی ایمان کامل داشته باشید اما این دلیل نمی‌شود که حتما به او پست کلیدی بدهید." وی در عین حال تأکید کرد که " در حال حاضر قدرت و حکومت در دست احمدی‌نژاد است و همه باید به او کمک کنیم." وی از مجلس خواست که در رای دادن به وزرای کابینه همکاری و هماهنگی خوبی با دولت داشته باشد و اصل را بر توافق قرار دهد.

 


 



جـــرس: استاد محمد نوری خوانندۀ پیشکسوت موسیقی ملی ایران، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور، به دلیل بیماری و وخامت وضعیت جسمانی، شامگاه شنبه نهم امرداد ماه ۸۹، در بیمارستان دارفانی را وداع گفت.


به گزارش مهر، نوری از حدود یک سال درگیر بیماری سخت و بدخیمی بود، که برای چندمین بار در سه ماه گذشته در بیمارستان بستری شده بود.


وی از خوانندگان مطرح و پرمخاطب دهه چهل بود، که در ابتدای کار، همراه با تحصیل در ادبیات زبان انگلیسی و رشته نمایش، آواز ایرانی را نزد اسماعیل مهرتاش آموخت.

وی بعد از آن نزد اساتید هنرستان عالی موسیقی سیروس شهردار و فریدون فرزانه و مصطفی کمال پورتراب رفت و از آنها تئوری موسیقی، سلفژ و نوازندگی پیانو را فراگرفت.

نوری آواز کلاسیک را نزد ئولین باغچه بان و فاخره صبا آموخته و شیوه آوازی خود را با تاثیر از استادانی چون حسین اصلانی، ناصر حسینی پیدا کرد و رفته رفته به شیوه منحصر به فرد خود دست یافت.

شیوه ای که بنا به قول کارشناسان، به سختی می توان آن را در زیر شاخه ای از شاخه هایی چون پاپ، کلاسیک و... گنجاند و از ان بعنوان موسیقی ملی یاد می کنند.


ترانه های مختلف محلی آذری ، گیلکی، شیرازی و... از نوری، همچون جان مریم، شالیزار، واسونک، جمعه بازار و بویژه ایران ایران، از جاودانه ترین قطعه های موسیقی ملی ایران است.


زمان دقیق تشییع پیکر استاد نوری، هنوز اعلام نشده است و به احتمال زیاد، پیکر وی روز دوشنبه از مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد.


 


جرس: نماينده ايران در سازمان ملل با بيان اينكه سر و صداها مبني بر حمله اسرائيل به ايران ناشي از ترس دشمنان است، گفت: در صورت تعرض به ايران، تل‌آويو را به آتش مي‌كشيم.


به گزارش خبرگزاري فارس از كاشمر، محمد خزاعي  در جمع مردم كاشمر اظهار داشت: اگر رژيم صهيونيستي كوچكترين تعرضي به خاك ايران بكند؛ تمام جبهه جنگ و تل‌آويو را به آتش مي‌كشيم. 

نماينده ايران در سازمان ملل با اشاره به اينكه بسياري عقيده دارند بايد در موضوع هسته‌اي كشور كوتاه آمد تا آمريكا و انگليس دست از سر اين قضيه بردارند افزود: اين نظر در حالي ارائه مي‌شود كه در خاورميانه و كشورهاي همسايه ما هر كدام به نوعي قدرت اتمي و نظامي دارند، حتي رژيم صهيونيستي مجهز به كلاهك هسته‌اي است و با تحريم‌ها و تهديدها قصد عوض كردن تلاش ايران براي به‌دست آوردن انرژي صلح‌آميز هسته‌اي هستند. 


وي موضوع هسته‌اي ايران را بهانه عنوان كرد و گفت: اگر اعلام كنيم كه دست از انرژي هسته‌اي و غني سازي اورانيوم برمي‌داريم باز هم فعاليت‌ها و برنامه‌ريزي‌ها عليه ايران پايان نمي‌يابد و براي مقابله با ايران هر روز بهانه ديگري را پيش مي‌كشند. 


نماينده ايران در سازمان ملل، مسئله هسته‌اي را حق مسلم ايرانيان دانست و اظهار داشت: اگر در اين موضوع كوتاه بياييم دشمن دست بردار نيست و به بهانه‌هاي مختلف به سراغ‌مان مي‌آيد تا بالاخره انقلاب و نظام را تهديد كند، اما ما به فضل الهي و در سايه رهبري و با وحدت و همدلي از مواضع قدرتمندي برخورداريم و در مقابل دشمن با گرفتاري‌هاي فراواني كه در منطقه دارد منسجم و يكپارچه هستيم. 


خزاعي با اشاره به اينكه منتظران ظهور نبايد گوشه نشين باشند و نسبت به شرايط جامعه و كشور بي‌تفاوت باشند، به شرايط كشور در عرصه بين‌المللي اشاره كرد و گفت: دشمنان به هر طريقي از تحريم و تهديد نظامي گرفته تا جنگ نرم قصد به زانو درآوردن ملت ايران را دارند، حتي برخي از همسايه‌هاي كشور كه نگران تزلزل پايه‌هاي قدرت خود هستند از تجهيز خود توسط اربابانشان عليه كشور دريغ نمي‌كنند. 


پیش از این نیز احمدی نژاد ادعا کرده بود که اسراییل با ید از نقشه جهان حذف شود که پیامدهای منفی زیادی برای سیاست خارجی کشور در پی داشت.
 

 


 


جـــرس: فخرالسادات محتشمی پور، همسر مصطفی تاج زاده، ضمن نگارش نامه ای خطاب به مهناز اصغرزاده همسر محسن امین زاده، زندانی سیاسی که به تازگی و در پی عدم تمدید مرخصی اش به زندان اوین بازگردانده شده، خاطرنشان کرده است "بدون شک این بار محسن امین زاده بی هیچ دغدغه ای از جانب خانه امیدش ایام حبس را خواهد گذراند و دشمنانش بیش از گذشته به حقارت خویش ایمان خواهند آورد. آری این بار قصه، قصه دیگری است."

 

محسن امین‌زاده معاون وزارت امور خارجه در دوران محمد خاتمی، و عضو موسس جبهه مشارکت، صبح روز سه شنبه ۲۶ خرداد در جريان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شد و در تاریخ ۲۱ بهمن پس از ۲۳۸ روز زندانی با وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد. وی از مدت ۲۳۸ روز، ۴ ماه آن را در سلول انفرادی گذراند.
امین زاده درتاریخ ۱۹ بهمن ۸۸ به ۶ سال حبس تعزیری در حکم اولیه محکوم شد و در نهایت حکم پنج سال زندان برای وی تایید گردید.
وی هفته گذشته به دنبال اتمام مرخصی و عدم موافقت مقامات با تمدید مرخصی، به زندان اوین بازگشت.


به گزارش کلمه، متن یادداشت فخرالسادات محتشمی پور، همسر مصطفی تاج زاده به مهناز اصغرزاده همسر محسن امین زاده، به شرح زیر است:

زندان از محسن ها خالی نمی ماند؟
باورمان نمی آمد مهنازجان!
باورمان نمی آمد پس از بیش از دو ماه تغییری در رفتارشان نداده باشند هنوز.
باورمان نمی آمد خواهرجان که شب عیدی زنگ بزنند و بگویند آقا برگرد زندان و بعد یکراست ببرندش دو الف و بعد از دو تماس کوتاه تلفنی دوباره بی خبر بمانیم از او.
باور نمی کردیم از رفتار بی ثمرشان عبرت نگرفته باشند. تو می گویی داستان چیست؟ الهه می گوید: انگار نمی خواهند زندان از محسن ها خالی باشد. از محسن ها. میردامادی و صفایی و امین زاده و این آخری ها آرمین. محسن ها را به زندان می برند و همه نیک سیرتان و نیکوکاران را که کارنامه عملشان پر است از خدمت به خلق. در عوض زشت کرداران آزادند و قاتلان کهریزک راست راست می گردند و اراذل و اوباشی که در مأموریت جدیدشان دیگر باید بروند سراغ مراسم عزا و عروسی سبزها. باید بروند زندگی عادی مردم را دستکاری کنند. در زندگی خصوصی شان دخالت کنند. سرک بکشند. فضولی کنند و هر کار غیرشرعی مجاز شده با توجیه های شرعی را توسط کسانی که دین را ملعبه قدرت طلبی هایشان کرده اند، انجام دهند.


خواهرجان من این نیمه شعبان را هم مانند پارسال شاد نبودم همراه غصه ناگهانی تو و فاطمه و زینبت و درد هجران همه همسران، پرستوها و ژیلاها و مهدیه ها و فاطمه ها و الهه ها و مریم ها و بقیه شان و همه فرزندان، این دختران و پسران جوان و نوجوانی که همه عشق و شور جوانیشان در زیر شبح سیاه کینه و نفرت، می رود که رنگ ببازد و این کودکان معصوم که فکر کردن به مصائب این روزهایشان دل هر انسان آزاده ای را به درد می آورد. شاد نبودم و دلم می خواست با سر زدن به همه خانواده های زندانیان سیاسی در غم و رنج های یک ساله و بیش از یک ساله آنان سهیم و شریک شوم ولی نه، نه من تسلیم این سرنوشتی که بندگان زیاده خواه و قدرت طلب خدا برای ما تقدیر کرده اند نمی شوم. ما می رویم به دیدن خانواده ها و همه انرژی منبعث از ایمان و اعتقاداتمان را نثار آنان می کنیم. می رویم و سلام و سلامتی برای خودشان و عزیز دربندشان از خدایمان خدای فرج و پایان دهنده انتظار طلب می کنیم و اگر وقتمان کم آمد زنگ می زنیم و درهمان تماس های کوتاه تلفنی ، هر چه در توان داشتیم، می کنیم تا لحظات تنهایی و خدای ناکرده ناامیدی را پاک کنیم از شب و روز بهترین عیدِ عزیزترین خانواده های ایرانی. خانواده هایی که فرزندانشان و عزیزانشان مایه افتخار همه مایند و افتخار ایران.


محسنِ تو را به زندان بازگرداندند. به بند دو الف که پر است از خاطرات روزهای حضور حاضران و شهود شاهدان. حالا محسنِ تو محسنِ ما تک و تنها دارد خاکروبی می کند از آن سلول آشنا و بازمانده های آن روزهای ناب جمع یاران را یکی یکی پاک می کند از غبار غربت و تنهایی و می نشاند سرجایشان.


همسرجان می گوید محسن خیلی خوش سلیقه است و تو با لبخند سرتکان می دهی به علامت تأیید و من که تزئینات سلول دو نفره شان و بعدها چندنفره شان را ندیده ام شهادت می دهم با توجه به آن اثر هنری خلق شده در ایام سخت بازجویی که پس از آزادیش تبدیل شد به یک تابلوی نفیس و کارت پستال هایی که نوید عید می داد و سبزی مکرر. مانند کارت پستال های آثار هنری خلق شده توسط آذر منصوری مان در زندان که بوی امید را همراه با گل های بهاری در سراسر زندگی مان پراکند. بقیه آزادگان هم یادگارهایی دارند از آن روزهای هول انگیز وهم و انتظارِ ما و تحیر و افتخار خودشان. روزهای سوال وروزهای جواب هایی که به جای اقناع خشم آور بود و … ما با این یادگارها مأنوس می مانیم تا فراموش نکنیم آن چه بر عزیزانمان گذشت. آن چه گذشت؟!!! روزگار می گذرد و ما می رویم و یادگارها به جا می ماند و خاطرات بس عبرت آموز و موزه هایی که در و دیوارش و همه اجسام و اشیاء موجود در آن با رهگذران سخن می گویند. روزگار غریبی است خواهرجان و داستان های عجیبی که می سازند و می پردازند و پایانش انگار از دست خودشان هم خارج شده است.


انگار این کشتی را بی هدف سپرده اند دست موج ها. موج هایی که سخت و بی پروا در همش بشکند بی امیدی برای رسیدن به ساحل سلامت. ما هم خود را سپرده ایم به امواج بی هیچ تقلایی اما نه بی هدف. ما با آرامش و طمأنینه تمام خود را سپرده ایم به خدا و زندگی و مقدراتمان را نیز. از صبح که با نام او روزمان را آغاز می کنیم بی اعتنا به آن چه برایمان می پسندند و انتظار دارند و طلب می کنند، دفتر ایام می گشاییم و پای به راهی می گذاریم که تنها مورد رضای اوست و امید به گشایش از جانب او روزمان را خوش و ذکر او لحظاتمان را متبرک می کند و ساحل نجاتی که در انتظار ماست، نزدیک تر و نزدیک تر می شود.


و تو این بار چقدر آرامی مهناز یار روزهای سخت. گویی مسیری که محسن در آن گام گذاشته بیش از پیش برایت منزّه و مقصدش روشن و روح نواز است.


مهنازعزیز خاطرات روزهای سختی که ما و فرزندان و عزیزانمان گذراندیم هرگز از خاطرمان پاک نمی شود اما شیرینی وصل را شاید دیگر آن گونه چشیدن، برایمان مقدر نشود. آن لحظات قدسی دیداری شیرین در پی هجرانی جانسوز و حضور و همراهی هایی که منحصر به فرد ماند در زندگی هایمان. تو که نیکو پرستاری داشتی در ایام بیماری متعاقبِ رنج های فزاینده که به لطف برادران برایت پدید آمد و من که کوشیدم نیکو پرستاری باشم برای فرزند خدوم ملت و نماینده بیدار نسل انقلابیون دیروز و اصلاحیون امروز. ما روزهای خوشمان را با هم قیاس کردیم و کم نیاوردیم از یکدیگر. تو که بیچارگان می پنداشتند رنج بیماری روحیه ات را هم ضعیف کرده و من که از خدا خواسته ام تا جان در بدن دارم ذلت و مسکنت انظلام گریبانگیرم نشود و از او خواسته ام به بزرگی اش نگذارد سرم جز در برابر او خم شود و مقام تسلیم را فقط و فقط در برابر کبریایی خودش برایم بپسندد.


خواهرم وقتی ساعاتی پس از بازگشت او به زندان، حالش را از تو جویا شدم و تو محکم و مطمئن گفتی صبح از زیر قرآن ردش کردیم و تحویلش دادیم و انشاء الله خوب است من همه خیالم راحت شد که خانه ات ازنفحات روح اهریمنی که یأس را و بداندیشی و کژخیالی را در دل ها می پراکند، خالی است. من همه خیالم راحت است که فاطمه و زینب با داشتن چون تو مادری در برابر همه طوفان های ساختگی که قامت استوار فرزندان ما را نشانه رفته است، ایستادگی خواهند کرد و نام های زیبایشان که نشانه اعتقادات و آرمان های نسل ماست در برابر نوخاستگانی که بیهوده می کوشند که بی ریشگی و نوظهوربودنشان و یا سوء سابقه شان را با مشوه کردن سابقه نیک پدران آنان و دوستان هم فکرشان بپوشانند، برازنده آنان خواهد بود.


مهناز عزیز آغوش پرمهرت را پناهگاه همیشگی یادگاران محسنت قرار ده و بگذار فرزندانت فرزندان اصلاحات، بوی خوش و آشنای ایثار و خدمت و صداقت و فداکاری را باز هم در خانه استشمام کنند. بی تردید این بار محسن امین زاده بی هیچ دغدغه ای از جانب خانه امیدش ایام حبس را خواهد گذراند و دشمنانش بیش از گذشته به حقارت خویش ایمان خواهند آورد. آری این بار قصه، قصه دیگری است!




 


جرس: سید محمد خاتمی در پیامی درگذشت اسماعیل ططری نماینده کرمانشاه در دوره‌های چهارم و ششم مجلس شورای اسلامی را تسلیت گفت.


به گزارش باران، متن کامل پیام تسلیت رئیس جمهور سابق ایران به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم


خاندان محترم ططری


درگذشت نابهنگام مردی از تبار پاکان و و نیکان ایران زمین که آیین پهلوانی را با دینداری صادقانه خود به هم آمیخته بود و دلش در گرو عشق به اسلام و ایران می طپید موجب تأثر فراوان شد. از خداوند منان می خواهم پاداش پاکی نیت و خدمت ناب او به ایران و ایرانی بخصوص به مردم شریف پهلوان پرور و بزرگوار کرمانشاه را با آمرزش و رحمت واسعه خود عنایت فرماید.


من این مصیبت را به خاندان معزز ططری، به فرزندان شرافتمند او که داغ فقدان مادر با این مصیبت برایشان تازه شد و به مردم ایران و مردم شریف کرمانشاه تسلیت عرض می کنم و برای همه داغداران محترم اجر و صبر و سلامتی از درگاه حضرت حق مسألت دارم.


سید محمد خاتمی


9مرداد 1389
 


 


مژگان مدرس علوم
جرس: اسفندیار رحیم مشایی جانشین احمدی‌نژاد در ستاد امور ایرانیان مقیم خارج از کشور با تاکید بر اینکه ما ممنوع‌الخروج داریم، اما ممنوع الورود نداریم، اعلام کرد: "برای ورود ایرانیان مقیم خارج از کشور به ایران مانعی وجود ندارد."


گفتنی است رحیم مشائی که انتصاب وی به مقام معاون اول محمود احمدی‌نژاد در دولت دهم با اعتراض گسترده بخش‌هائی از اصولگرایان و همچنین رهبری روبرو شد، اکنون رئیس دفتر احمدی‌نژاد و جانشین رئیس دولت در ستاد رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور نیز هست.


پیش از این مشایی با اعتراف به این موضوع که ایرانی‌ها هیچ مشکلی برای ورود به ایران ندارند، فقط ممکن است در خروج با مشکلاتی رو به رو شوند، گفته بود: "بحث ما بازگشت ایرانیان خارج از کشور به ایران نیست سیاست ما ارتباط با این افراد است بلکه سیاست دولت آن است که با تشویق ایرانیان خارج از کشور به ارتباط با داخل بتوانند از "قابلیت‌های" تخصصی این افراد استفاده کنند."


برخی از ناظران سیاسی بر این باورند که سیاست جذب متخصصان توسط دولت در پیوند با تلاش سیستماتیک دستگاه اطلاعاتی ایران برای رخنه کردن به درون گروه‌های ایرانیان خارج از کشور است.


قابل ذکر است سفارت جمهوری اسلامی نامه‌ای را برای گروهی از متخصصان ایرانی مقیم خارج در عرصه‌های گوناگون فرهنگی و رسانه‌ای، علمی و آموزشی، حقوقی و کنسولی، اقتصاد و بازرگانی فرستاده و آنان را با تقبل هزینه سفر و اقامتشان برای شرکت درهمایش بزرگ ایرانیان مقیم خارج در تهران دعوت کرده است.


این در حالی است که در تیرماه امسال جمعی از ایرانیان متخصص خارج کشور در نامه‌ ای سرگشاده‌ به مسئولین دومین همایش بزرگ ایرانیان مقیم خارج با انتقاد از عملکردهای سیاسی جمهوری اسلامی و عدم اعتماد متخصصان برای سفر به ایران، نوشته اند: "به نظر ما وقایع یک سال گذشته و برخورد خشن وغیرانسانی حکومت و نهادهای نظامی و غیرنظامی در برخورد با معترضین، منتقدین و گاه مردم بی‌گناه کوچه و خیابان، همه امور کشور را تحت تأثیر قرار داده است. سوالی که بیش از هر چیز ذهن ما را مشغول می‌کند این است که آیا می‌توان پس از ضرب و جرح دانشجویان در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌های تهران، اصفهان، تبریز و شهرهای دیگر کشور و عدم محاکمه عوامل این جنایات، به "صداقت" مسئولین حکومتی در توجه به نخبگان باور داشت؟"


انتقاد به بازگشت ایرانیان مقیم خارج


چندی پیش خبر ورود خواننده‌های پاپ ایرانی مقیم آمریکا به ایران منتشر شد که واکنش‌های منفی را از سوی اصولگرایان به همراه داشت، اما مشایی پاسخ داده بود که فعالیت هنری برای همه هنرمندان در داخل و خارج از كشور و در چارچوب قوانین، آزاد است.


وی در خصوص علت سیاست دولت احمدی نژاد مبنی بر بازگشت ایرانیان مقیم خارج از کشور گفته است: "اولین سیاست ما رفع ذهنیت منفی برای بازگشت به ایران در افرادی بود که در خارج از کشور زندگی می‌کنند زیرا برخی تبلیغات کشور ما را عقب مانده و در آستانه اضمحلال معرفی می‌کند. البته دیدگاهی در کشور نیز مطرح بود مبنی‌بر اینکه ایرانیان خارج از کشور تعلق خاطری به کشورشان ندارند که نمی‌توان این موضوع را به جمعیت چند میلیونی ایرانیان خارج از کشور تامین داد."


اظهارات مشایی نظر به حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان دارد که بارها از مواضع مشایی انتقاد و نظرات وی را سخیف و اقدامات تعجب آوری دانسته و احمدی نژاد را به خاطر دفاع از مشایی (پدر عروس وی) سرزنش کرده است.


در همین ارتباط در نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات کیهان، حسین شریعتمداری در واکنشی تند به دعوت مشایی از چند صد نفر از ایرانیان خارج از کشور در سفر احمدی نژاد به آمریکا، از دادگاه خواسته بود تا وی را تحت تعقیب کیفری قرار دهد.


سیاست دوگانه دولت؟!


در حالی که برگزاری همایش ها و صرف هزینه های هنگفت در راستای جذب متخصصان ایرانی خارج از کشور با شدت بیشتری از سوی دولت احمدی نژاد دنبال می شود، اما از سوی دیگر مهاجرت نخبگان، روشنفکران و روزنامه نگاران به خارج از کشور به دلیل فشارهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در چند سال اخیر افزایش یافته است. همچنین بسیاری از چهره‌های سیاسی سرشناس، دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور و روزنامه‌نگاران بعد از ورود به کشور ممنوع الخروج شده و در "بلاتکلیفی" بسر می برند و هیچ نهادی حاضر به پاسخگویی به وضعیت آنها نیست.


گفتنی است شورای عالی ایرانیان خارج از کشور از اواخر سال 1383 با هدف تهیه بانک جامع آماری ایرانیان ساکن خارج از کشور برای برنامه‌ریزی و تسهیل در رسیدگی به مسائل و مشکلات حقوقی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی تشکیل یافت که در بدو تاسيس زير مجموعه وزات امور خارجه بود و با آغاز به كار دولت نهم به نهاد رياست جمهوری منتقل گرديد. اما مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده است که این شورا توانایی لازم برای تعریف راهبرد چگونگی رفتار با ایرانیان مقیم خارج را ندارد.


به گفته حسن قشقاوی، معاون کنسولی و امور ایرانیان وزارت خارجه آمار دقیقی درباره ایرانی‌های مقیم خارج وجود ندارد اما براساس پرونده‌ها و مراجعه‌های کنسولی حدود چهار میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند که به اعتقاد او، عدد واقعی آن پنج میلیون نفر است. این در حالی است که محمد شریف ملک‌زاده، دبیرکل امور ایرانیان خارج از کشور می گوید: "آمار رسمی از ایرانیان در خارج از کشور نه در وزارت خارجه و نه در هیچ سازمان دیگری وجود ندارد."


عوامل "بازدارنده" بازگشت ایرانیان مقیم خارج


آقای ح.ن کارشناس مسائل ارتباطات و رسانه مقیم در پاریس در خصوص همایش بزرگ ایرانیان مقیم خارج و اظهارات مشایی به جرس می گوید: "با توجه به شرایط بوجود آمده بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و جو سیاسی حاکم بر فضای ایران (چه در داخل و چه در خارج) هر تحول و تصمیمی که گرفته شود از آن برداشت سیاسی می شود بدین ترتیب این مسئله یک نوع عقب نشینی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور ایجاد می کند که بر این باورند که اینگونه اقدامات می تواند همراه با تصمیمات "سوء" سیاسی همراه باشد. طیف ایرانیان مقیم خارج از ایران معمولا در خصوص تحولات داخل ایران بدون نظر نیستند و به روشهای مختلف از طریق سایت ها و وبلاگ ها و رادیوها اظهار نظر می کنند و عموما هم در سطح سازمانهای بین المللی فعالیت می کنند و از سوی دیگر ایرانیان داخل هم به دیدگاههای آنها توجه می کنند نه به سیاستگذاران خارجی که ملیت غربی دارند. بدین ترتیب متخصصین ایرانی خارج از کشور به این باور می رسند که می خواهند آنها را به داخل بکشانند تا از این طریق آنها را تحت کنترل خود در آورند. به نظر من دعوت از متخصصان ایرانی مقیم خارج توسط دولت مانند تله ای است که موش را به خاطر یک تکه پنیر گرفتار ساخته و بهایی سخت را به خاطر آن خواهد پرداخت. و در شرایط فعلی جامعه امروز ایران بعید به نظر می رسد که ایرانیان مقیم خارج حتی با دادن امتیازات وامکانات ویژه از سوی دولت تمایلی به بازگشت داشته باشند."


وی همچنین به محدودیتهای ایجاد شده در حوزه علوم انسانی اشاره کرده و اظهار می دارد: "بسیاری از دانشگاهیان و نخبگان مقیم خارج در حوزه علوم انسانی تخصص دارند و در غرب پایه تمام تحولات اجتماعی چه مثبت و چه منفی علوم انسانی می باشد و رشته هایی امثال علوم و فیزیک در خدمت ایدئولوژیهایی هستند که علوم انسانی معرفی می کند. حال با توجه به تصمیمات و موضع گیریهایی که مسئولین نظام در این حوزه گرفته اند و می خواهند علوم انسانی را اسلامی بکنند، باعث می شود کسانی که در این حوزه در خارج از کشور مشغول هستند نسبت به بازگشت به ایران عقب نشینی کنند و تا زمانی هم که یک جامعه نخبگانش در زمینه علوم انسانی آزادی و تمرکز نداشته باشند آن جامعه رشد نخواهد کرد. به باور من تا زمانی که علوم انسانی جای مانور نداشته باشد جامعه دچار اضمحلال خواهد شد از جمله می توان به کشورهای پاکستان و هند اشاره کرد که با وجودتسهیلات هسته ای اما دچار فقر فرهنگی بوده و چه برای خودشان چه برای همسایگانشان به عنوان خطر محسوب شوند. و اگر سیاستگذاران مملکت بخواهند فقط به نخبگان حوزه های علوم و ریاضی توجه داشته باشند جامعه به رشد منفی خواهد رسید و توسعه نخواهد یافت."


این کارشناس ارشد مسائل ارتباطات و رسانه از بعد احساسی و خانوادگی در مقیاس کوچکتر به عنوان عامل بازدارنده دیگری برای بازگشت به ایران نام برده و ادامه می دهد: "شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بویژه طی چند سال اخیردر ایران بسیار سخت شده بطوریکه خانواده ها به نزدیکان خود توصیه می کنند به ایران برنگردند و به قولی دلتنگی ها را تحمل می کنند تا عزیزانشان در شرایط سخت در ایران نباشند. بنابراین با تجربه شخصی خودم در اروپا می توانم بگویم عموم کسانی که برای ادامه تحصیل و فعالیتهای علمی به خارج از کشور می آیند بر این امر اتفاق نظر دارند که اگر شرایطی برایشان مهیا شود تا در خارج از کشور بمانند به کشور باز نخواهند گشت. و خیلی از نخبگان و دانشگاهیان بر این باورند که بنا به شرایط دشوار ایران در خصوص پیشبرد پروژهای علمی اشان مجبورند در خارج بمانند ضمن اینکه کشور خودشان را دوست دارند. و به نوعی خودشان را افرادی فراملیتی می دانند و معتقدند که بهتر است در خارج از کشور با توجه به امکانات به فعالیتهای علمی خود در سطح جهانی ادامه دهند تا در ایران با مشکلات و محدودیتهای گوناگون مواجه باشند و استعدادهایشان سرکوب شود و ترجیح می دهند فراملیتی فکر کنند اگر می خواهند به صورت حرفه ای عمل کنند."


 


 


طراح : طراح سبز

 


پاسخ عملی به تحریم‌های دشمنان را با افتتاح پروژه های خیره‌ كننده خواهیم داد

جـــرس: در واکنش به تحریم های اتخاذ شده علیه جمهوری اسلامی - بویژه در زمینه تسلیحات- وزیر دفاع جمهوری اسلامی اعلام كرد"پاسخ عملی به تحریم‌های دشمنان را با افتتاح پروژه های مهم و خیره‌ كنندۀ دفاعی خواهیم داد."


به گزارش ایلنا، سردار احمد وحیدی، با توجه به نامگذاری ٣١ مرداد به نام «روز صنعت دفاعی» و نقش راهبردی وزارت دفاع در توسعه صنایع دفاعی، خاطرنشان کرد "از آنجا كه امروز صنایع دفاعی در حوزه‌های هوافضا، هوایی، دریایی، موشكی، الكترونیك و اپتیك، زرهی، مهندسی و عمرانی، تحقیقاتی و پژوهشی در مجموعه وزارت دفاع متمركز شده و نقش اصلی را در این زمینه ایفا می‌كنند، پاسخ عملی به تحریم‌های دشمنان را در روز ٣١ مرداد با افتتاح ده‌ها پروژه مهم و خیره‌كننده دفاعی خواهیم داد.


گفتنی است تحریم های اتخاذ شده شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا علیه جمهوری اسلامی، کالاها، مقاصد و همچنین مقامات نظامی جمهوری اسلامی را نیز، مورد هدف و تحریم قرار داده است.


وحیدی بدون اشاره به پروژه های نظامی قریب الافتتاح، خاطرنشان کرد "ویژه برنامه‌هایی را بزودی به اجرا خواهیم گذاشت."


گفتنی است چند روز پیش نیز فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران، با اعلام اینکه "ضریب خطا در انواع موشک‌های جدید و پیشرفته ایران به حداقل ممکن رسیده"، از تجهیز ارتش جمهوری اسلامی به "پیشرفته ترین موشک های ساخت داخل" خبر داد و تاکید کرده بود "با اطمینان می گوئیم که هر مهاجمی در تیررس بوده و قادریم به سرعت آن را مورد اصابت قرار دهیم."


چندی پیش نیز پس از آزمایش موشک «سجیل دو» توسط ایران، روزنامه های اسراییلی به نقل از کارشناسان پیرامون پرتاب موفقیت آمیز آن موشک نوشته بودند "بنظر می رسد سیستم موشکی ایران بسیار پیشرفته از حد تصور است و باعث افزایش نگرانی ها در مورد مهارت های موشکی ایران شده است. "


سامانه خبری جهان نیوز نیز به نقل از یکی از مقامات آمریکا آورده بود "ایران پیش از این نیز موشک های با سوخت جامد را با برد کوتاه آزمایش کرده بود، این در حالی است که موشک جدید دارای برد بیشتری است. "


چند هفته پیش نیز، جانشین فرمانده كل سپاه پاسداران، طی سخنانی خاطرنشان کرد "امروز موشك‌های سپاه قادرند هدف‌های منطقه‌ای استكبار جهانی را با هر كمیت و كیفیتی مورد هدف قرار دهند."


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به jaras-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به jaras@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته