سید ابراهیم نبوی
کروبی اسنادش را ارائه کرد
در حالی که ریاست مجلس شورای اسلامی پیش از اینکه هیچ تحقیقی کند، اظهارات کروبی را مبنی بر تعرض و تجاوز به زندانیان رد کرده بود، مهدی کروبی یکی از شاهدین اصلی خود را که بعدها در مقابل دوربین نیز قرار گرفت، معرفی کرد. هوای تهران گرم تر و شدت برخوردها با سبزها کمی ملایم تر شد. معرفی کابینه جدید باعث اعتراض دولت آرژانتین به سردار وحیدی، به عنوان عامل ترور و انفجار مرکز آمیا در آرژانتین شد. میرحسین موسوی " راه سبز امید" را آغاز کرد و با نزدیک شدن روز قدس مقدمات برگزاری یک روز باشکوه برای سبزها شکل گرفت.
محمد ملکی بازداشت شد
31 مرداد، همزمان با بازداشت محمد ملکی، حسین کروبی و محمدجواد حقشناس مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی به دادگاه احضار شدند. نیروهای امنیتی صبح امروز محمد ملکی را در منزلش بازداشت کردند و وسایل شخصی وی را به همراه خود بردند. ماموران با بازرسی کامل منزل وی، کامپیوتر، دفترچه یادداشت، مدارک شخصی و دهها جلد کتاب وی را به مکانی نامعلوم منتقل کردهاند. علت بازداشت محمد ملکی اعلام نشد. همچنین شعبه ۱۳ بازپرسی کارکنان دولت، حسین کروبی و محمدجواد حقشناس مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی را به دادگاه احضار کرد. علت احضار این دو نفر نیز اعلام نشد.
واکنش آرژانتین به وزیر دفاع پیشنهادی
31 مرداد، آرژانتین نسبت به معرفی احمد وحیدی به عنوان وزیر دفاع پیشنهادی احمدینژاد به مجلس، به اتهام دست داشتن وی در حمله به مرکز یهودیان این کشور در سال ۱۹۹۴، واکنش نشان داد. در این حمله تروریستی به مرکز یهودیان آرژانتین در بوئنس آیرس، 85 نفر کشته و ۳۰۰ تن زخمی شدند. آقای احمد وحیدی، به عنوان یکی از متهمان این پرونده از سوی پلیس بینالملل تحت تعقیب است. پلیس بینالملل، اینترپل نیز تحت تعقیب بودن وی را تائید و اعلام کرده است که از دو سال پیش برای بازداشت وحیدی " اعلان قرمز" صادر شده است. " اعلان قرمز" به این معنی است که اینترپل به کشورهای عضو خود درباره این متهمان اطلاعرسانی میکند تا دستگاه قضایی آنها به بازداشت متهمان کمک کنند. در همین حال، علیاکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی محمود احمدینژاد، واکنش آرژانتین به معرفی وحیدی برای تصدی پست وزارت دفاع را توطئهای صهیونیستی خواند.
هوشیاری مردم نبود، اوضاع بدتر میشد
31 مرداد، میرحسین موسوی گفت که اگر هوشیاری و حقطلبی مردم نبود، اوضاع کنونی ایران از این هم بدتر میشد. وی که در دیدار با خانواده چند تن از زندانیان سیاسی در منزل محسن میردامادی، دبیرکل جبهه مشارکت ایران اسلامی گفت اگر هوشیاری مردم نبود، اقتدارگرایان در تدارک ریشهکن کردن اصلاحطلبی و حرکتهای مستقل با اتهامتراشی و انگزنی بودند. موسوی دستگیری میردامادی و گروه دیگری از فعالان سیاسی به اتهام انقلاب مخملی را هزینهای سنگین دانست که بر نظام جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد. وی گفت: " ماهیت این اقدامات برای قدرتطلبی است و آن دسته از محافظهکارانی که وجدان بیدار دارند با درک این واقعیت در حال تصحیح مسیر خود هستند." میرحسین موسوی گفت برای مبارزه قانونی خود با دولت برآمده از انتخابات ریاست جمهوری دهم، قصد دارد تشکلی با نام " راه سبز امید" راهاندازی کند. به گفته علیرضا بهشتی از مشاوران موسوی، محمد خاتمی و مهدی کروبی از اعضای شورای مرکزی این تشکل هستند. راهاندازی این تشکل با واکنش منفی گروهی از محافظهکاران و استقبال جریانهای سیاسی اصلاحطلب مواجه شد.
قرار بازداشت موقت برای سران اغتشاشها
31 مرداد، محمود سالارکیا معاون دادستان تهران از صدور قرار بازداشت موقت ۱۶۰ تا ۱۷۰ نفر از کسانی که وی آنها را سران اغتشاشها معرفی کرد ، خبر داد. آقای سالارکیا گفت که تصمیمگیری درباره تمدید قرار بازداشت موقت یا تخفیف این قرار و تبدیل آن به وثیقه برای بازداشتیها، به عهده دادگاه رسیدگی کننده است. او افزوده که برای برخی از این افراد " قرار بازداشت موقت صادر شده که سنگینترین قرار است و برای برخی از آنها نیز، قرارهای تامین وثیقه یا کفالت صادر شده است."
حمایت کارگزاران از کروبی
31 مرداد، حزب کارگزاران سازندگی، نسبت به گسترش حوزه نفوذ گروههایی که آنها را بیریشه و مرموز نامید، هشدار داد. در بیانیه این حزب نامی از این گروهها نیامده است، اما اعلام کرده که آنها امالفساد مشکلات جاری هستند و سرگرم گسترش حوزه نفوذ خود و فتنهانگیزی هستند. با وجود نام نبردن این حزب از جریان مرموز، معلوم است که کارگزاران نسبت به جریان حامیان احمدی نژاد هشدار داده اند. حزب کارگزاران استفاده از " سرمایه بزرگ خرد و خردورزی نظام، صرفنظر از حضور آنان در حاکمیت یا تعلق ایشان به جمع گسترده منتقدان" را گام نخست برای برخورد عاقلانه با چالشهای موجود دانست. در بخش دیگری از این بیانیه از برخوردها با مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی به خاطر انتشار نامهای که در آن به موضوع تجاوز در زندانها اشاره شده، اظهار تاسف شده است. این حزب اقدام آقای کروبی را برخوردی دلسوزانه، با شهامت و شجاعت دانست که برای ریشهکن کردن پارهای از مفاسد موجود در سیستم امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی، صورت گرفته است.
درخواست رفع توقیف روزنامه اعتماد ملی
اول شهریور، گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس قوه قضائیه، خواستار رفع توقیف از روزنامه اعتماد ملی شدند. این نمایندگان از خواستهاند که به زیر مجموعه خود دستور دهد تا روزنامه اعتماد ملی را رفع توقیف کنند. نمایندگانی که این نامه را امضا کردهاند، روزنامه اعتماد ملی را روزنامهای منتقد معرفی کرده که تلاش داشته تا همراه با پیشبرد فضای نقد، از مسیر انصاف خارج نشود. آنها از دستاندرکاران این روزنامه خواستند که "بسان گذشته مراتب علاقهمندی و پایبندی خود را به جمهوری اسلامی، مردم و قانون اساسی" نشان دهند.
زیدآبادی در شرایط دشوار زندان
اول شهریور، سازمان گزارشگران بدون مرز گفت که نگران وضعیت احمد زیدآبادی است که از هفتهها پیش در زندان به سر میبرند. این سازمان به نقل از خانواده آقای زیدآبادی اعلام کرده که وی به مدت ۱۷ روز دست به اعتصاب غذا زده بود و ۳۵ روز را در سلولی قبر مانند سپری کرده است. پزشکان به این فعال سیاسی گفتهاند که " هیچکس از تو و اعتصاب غذای تو خبر ندارد." احمد زیدآبادی از ۲۴ خرداد ماه تاکنون در زندان به سر میبرد و خانواده وی نگران سلامتیاش هستند.
طرح مجلس ایران برای مقابله با آمریکا
اول شهریور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یک فوریت طرحی رای دادند که براساس آن برای افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا، ۲۰ میلیون دلار از محل حساب ذخیره ارزی تخصیص مییابد. علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و از امضاکنندگان این طرح، در دفاع از آن گفته است: " ما وظیفه داریم که نسبت به دخالتهای آمریکا و تصویب بودجه علیه ایران اقدامات لازم را انجام دهیم." بروجردی افزود که بیتفاوتی در برابر جنایتهای آمریکا در زندانهای گوانتانامو، ابوغریب و زندانهای محرمانه در اروپا ظلمی نسبت به ملل اسلامی و ملت جمهوری اسلامی ایران است. این نماینده مجلس اظهار داشت که باید در قبال این بیعدالتیها و ظلمهای آمریکا و دخالتهای این کشور در ایران، اقدام متقابل انجام دهیم. البته مجلس هیچ بودجه ای برای مقابله با نقض حقوق بشر در چین و سودان که بیشترین موارد نقض حقوق بشر در آنجا صورت می گیرد، تصویب نکرد.
سمیه توحیدلو آزاد شد
اول شهریور، سمیه توحیدلو، روزنامه نگار و از فعالان ستاد انتخاباتی موسوی پس از ۷۰ روز بازداشت، با قرار وثیقه آزاد شد. وی ۳۲ ساله و دانشجوی دکترای جامعه شناسی از دانشگاه تهران است. توحیدلو ۲۴ خرداد، دو روز پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت شد.
مقابل کودتاگران متحد شوید
اول شهریور، گروهی از روزنامهنگاران و فعالان سیاسی و مدنی از رهبران جریان اصلاحات و مراجع تقلید شیعه خواستند با اتحاد و اقدامی عملی در برابر کودتاگران ایستاده و مانع از ویرانی کشور شوند. این نامه که نزدیک به ۳۰۰ امضا دارد، امروز در برخی وبسایتهای اصلاحطلب منتشر شده است. روزنامهنگاران و فعالانی که این نامه را امضا کردهاند، خطاب به این افراد و مراجع شیعهای که در دو ماه اخیر نسبت به برخوردها با معترضان به نتیجه انتخابات اعتراض کردهاند، نوشتهاند: " در غیبت تدبیر عالیه، تنها شما هستید که میتوانید با همدلی و اتحاد و بهره جستن از تمامی امکانها و ابزارها، مردم را تا پیروزی در جنبش سبز هدایت و راهبری" کنید. آنها اعلام کردند که مدارا با قانونشکنان و کودتاگران علیه قانون اساسی و جمهوری اسلامی کافی است و برای نجات کشور باید پیشروی اقتدارگرایان متوقف شود. امضاکنندگان ابراز نگرانی کردهاند که روند برنامهریزی شده کنونی، از سطح چند روزنامهنگار یا فعال سیاسی و اجتماعی فراتر رفته و آشکارا مقامهای شناخته شده پیشین را هدف قرار دهد.
هشدار درباره اعترافگیریها از زنان
دوم شهریور، جبهه مشارکت ایران اسلامی نسبت به اعترافگیری اخلاقی از زنان پاکدامن و برگزاری دادگاههای ضربتی چند دقیقهای برای گروهی از فعالان سیاسی هشدار داد. در بیانیه مشارکت اعلام شده که گروهی قلیل با تمرکز بر دو شیوه تفتیش عقاید و اجبار بازداشتشدگان، به خصوص زنان پاکدامن و نستوه اسیر، به اعترافات ساختگی در خصوص مسائل اخلاقی باب جدیدی را در روند نجات کودتا آغاز کردهاند. در این بیانیه آمده که " دستگیری برخی از زنان در حوادث اخیر، تنها و تنها بدین منظور انجام شده است تا با فشار طاقت فرسای روحی و جسمی به حریم خصوصی و خانوادگی آنها، آنان را مجبور به اعتراف اخلاقی علیه خود و افراد دیگر کنند." جبهه مشارکت همچنین خبر داد که در یکی از جلسات محاکمه قرار است متنی از قول سعید حجاریان قرائت شود که معلوم نیست به لحاظ جسمانی و روحی در چه شرایطی به سر میبرد.
روایت مشایی از کودتای انتخاباتی
دوم شهریور، رحیممشایی مخالفان احمدینژاد را متهم کرده که در این انتخابات با تغییر شکل مدیریت نظام جمهوری اسلامی، قصد ساقط کردن رئیس جمهوری و رهبری را داشتند. وی، رقبا و مخالفان احمدینژاد را همچنین به داشتن رابطه با سرویسهای جاسوسی اروپا متهم کرد و افزود که آنها یک سال پیش از برگزاری انتخابات، پروژه حذف احمدینژاد را آغاز کردند، چرا که میدانستند " رقابت با او شدنی" نیست. به اعتقاد مشائی، در تاریخ ایران، قبل و بعد از انقلاب " یک چنین دولتی، یک چنین رئیس دولتی با این محبوبیت وجود ندارد که هم در کشور این همه انسجام را سازمان داده باشد، هم امید آفریده باشد و این همه احساس عزت ایجاد کرده باشد." وی اظهار داشت که در نتیجه تلاشهای دولت نهم، هماکنون ایران در بسیاری از صحنههای جهانی حضور دارد، به گونهای که " در زمره ۱۰ کشور اول دنیا است و این، خیلی مهم است." او در بخش دیگری از سخنان خود از اقدامات هاشمی و خاتمی در سالهای اخیر انتقاد کرد و آقای هاشمی را متهم کرد که با تحت فشار قرار دادن خامنهای، قصد داشته تفکر مدیریتی خود را در کشور به کار گیرد.
محسنی اژهای دادستان ایران شد
دوم شهریور، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه غلامحسین محسنی اژهای را به سمت دادستان کل کشور منصوب کرد. اژه ای روز سوم مرداد ۱۳۸۸ از سمت خود به عنوان وزیر اطلاعات برکنار شده بود. محسنی اژهای جانشین قربانعلی دری نجفآبادی میشود که از سال ۱۳۸۳ دادستان کل کشور بود. آقای لاریجانی در حکم دیگری، آیتالله محسنی گرگانی را به عنوان رئیس دیوان عالی کشور منصوب کرده است.
هرندی: برخی روزنامهنگاران محاکمه شوند
دوم شهریور، محمدحسین صفارهرندی، وزیر ارشاد خواستار دستگیری و محاکمه برخی از روزنامهنگاران که آنها را قلم به دست روزنامههای زنجیرهای خواند، شد. صفار هرندی در واکنش به انتشار مطلبی مبنی بر حلالیتطلبی وزیر ارشاد از روزنامهنگاران، اعلام کرد: " اگر بنا به حلالیت طلبیدن باشد، نه تنها از شما حلالیت نطلبیدهام، بلکه معتقدم برخی از شما باید محاکمه شوید." صفارهرندی افزود " از همکاران و دوستان خود، بابت چهار سال تلاش صادقانه تشکر کرده و به خاطر قصورهایم از آنان حلالیت طلبیدم، نه از شما."
ممد دوزاری با شلیک ۸۰۰ گلوله 9 نفر را کشت
دوم شهریور، مردی با تیراندازی ۸۰۰ گلوله به سوی اعضای خانواده و همسایگان، ۹ تن را از پای درآورد. این پیرمرد با شلیک گلوله کلاشینکف در شهر قدس شهریار در حومه تهران، ۱۳ نفر را نیز زخمی کرد. در میان کشتهشدگان چند کودک نیز گزارش شده است. همسر اول این مرد و دو فرزندش نیز جزو جانباختگان هستند. سردار اکبرشاهی، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ گفته که از این مرد، یک قبضه اسلحه کلاشینکف و دو قبضه کلت کمری شاهکش به همراه تعدادی تیر جنگی ضبط شده است. این فرد که " محمد- الف" نام دارد، ۶۵ ساله و به "ممد دوزاری" معروف است. وی که دارای سابقه شرارت نیز بوده، انگیزه خود از این اقدام را اختلافات خانوادگی اعلام کرد. دستگیری قاتل پس از ساعتها در شرایطی صورت گرفت، که سه ماه قبل در جریان انتخابات، نیروی انتظامی قبل از هرگونه اقدام دویست نفر را دستگیر کرد بدون اینکه کوچکترین اسلحه ای داشته باشند.
جزایری: خائنان به نظام محاکمه شوند
دوم شهریور، یک فرمانده سپاه پاسداران خواستار دستگیری و محاکمه کسانی شد که به گفته او خائن به انقلاب و نظام هستند و در راهاندازی کودتای نرم و ایجاد آشوب و بلوادست داشتند. سردار مسعود جزایری، معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح افزود که امنیت ملی ایران اقتضا میکند که " در اسرع وقت آشوبگران به سزای اعمال خائنانه خود برسند." خبرگزاری ایسنا امروز دوشنبه به نقل از آقای جزایری گزارش کرده که " هرگونه سهلانگاری و نپرداختن به آنچه رئوس سازمان کودتا است، جفا به انقلاب بزرگ اسلامی ایران" محسوب میشود. به گفته این فرمانده سپاه، " لایههای اصلی کودتای نرم تا حدی هنوز دستنخورده باقی ماندهاند" و نمیتوان خوشبین بود که جمهوری اسلامی از سوی این جریان دچار تهدید نشود. سردار جزایری بدون اشاره به نام میرحسین موسوی که قصد دارد تشکلی با نام " راه سبز امید" راهاندازی کند، گفته که " گروهسازیهایی که اخیرا صحبتهایی از آن به میان میآید، پرده دیگری از طرح کودتا" است.
روایت یک قربانی تجاوز در حوادث اخیر
مهدی کروبی نامزد معترض به نتیجه انتخابات، متن اظهارات فردی که گفته شده پس از بازداشت در زندان مورد تجاوز قرار گرفته را منتشر کرد. متنی که مهدی کروبی منتشر کرده است، مربوط به روایت یکی از بازداشتشدگان حوادث اخیر از نحوه برخورد ماموران قضایی با وی است. این فرد نوشته که به دستور آیتالله هاشمی شاهرودی رئیس سابق قوه قضائیه، با نماینده قربانعلی درینجفآبادی دادستان سابق ایران دیدار کرده و جزئیات رفتاری که با او در یکی از بازداشتگاهها شده را تشریح کرده است. او همچنین افزود که ۲۹ مرداد ماه در دفتر کروبی از سوی سه مامور قوه قضائی بازجویی شده است و در جریان بازجویی سه ساعته، از وی درباره نحوه رابطه با مهدی کروبی و حزب اعتماد ملی سئوالهای گوناگونی پرسیدهاند.
این فرد نوشته که ماموران قضایی هزاران سئوال غیر مرتبط با موضوع " تجاوز" از او پرسیدهاند که منجر به تخریب بیش از پیش روح و روانش شده است. آنطور که این فرد نوشته است، ماموران از او سئوال کردهاند که دخول تا کجا بوده و آیا آن شخص ارضا شده است یا نه؟ به روایت این فرد بازداشت شده، ماموران پس از پرسشهای فراوان به وی گفتهاند که" ما نمیدانیم تو راست میگویی یا نه. تو ادعای سنگینی میکنی. کل نظام مقدس را زیر سئوال بردی. ما از کجا بدانیم که تو را تطمیع نکردهاند؟" این فرد همچنین نوشته که پس از پایان سئوالها، با ماموران به پزشکی قانونی رفته است و در میانه راه، بحثی با یکی از ماموران در خصوص انتخابات داشته که این مامور، در دفاع از صحت انتخابات گفته است: " وقتی رهبری فرمودند انتخابات درست بوده، یعنی بوده."
این فرد اضافه کرده که مامور مذکور پس از گرفتن نامه پزشکی قانونی به وی گفته است: " اگر اتفاقی هم افتاده نباید میگفتی، باید به خدا واگذار میکردی. الان ببین آبروی خودت و خانوادهات را بردهای." وی در پایان اظهارات خود خطاب به سه ماموری که نامی از آنها نبرده، نوشته است: " من زندان بودم چشمان و دستهایم بسته بودند؛ به حد مرگ مرا زدند و بدتر از همه کاری با من کردند که نزد تمام بیدینان و بتپرستان مذموم است و من تنها جرات این را داشتم که آقای کروبی را از این موضوع مطلع کنم. من از شخص حقیقی شاکی نیستم چرا که میدانم متاسفانه همیشه در کشورمان گناه به گردن یک شخص رده پایین یا یک گروه پایین رتبه میاندازند و هیچوقت با مسببین اصلی برخوردی درخور انجام نمیشود."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر