-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۲۸, شنبه

Posts from Khodnevis for 06/18/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



ادب از که آموختی
 


گزارش الجزیره از طرح مبارزه با بد حجابی در ایران
 


ایران «بابی ساندز» دارد

 

 

در تهران، درست درکنار سفارت بریتانیای کبیر، خیابانی است که به نام «بابی ساندز»، زندانی ایرلندی که در پی اعتصاب غذای خود به شرایط زندان و مقرراتی که دولت انگلستان وضع کرده‌بود پس از شصت و شش روز در سال هزار و نهصد و هشتاد و یک در سن بیست و هفت سالگی درگذشت و به سمبلی برای اعتراض‌های مردم ایرلند و نیز سمبل کسانی که در زندان دست به اعتصاب غذا می‌زنند و با بی توجهی زندانبان‌ها جان می‌دهند تبدیل شد. 

سال‌ها بعد در همان تهران، در سال هشتاد و پنج شمسی، اکبر محمدی زندانی کوی دانشگاه تهران بخاطر اعتصاب غذای خود جان سپرد. اکبر ابتدا به دلیل شرکت در تظاهرات کوی دانشگاه به اعدام محکوم شد و در دادگاه تجدید نظر حکم وی به پانزده سال زندان تقلیل یافت. مرگ وی اگرچه به سرعت از زندان به بیرون پخش شد، هرگز توجه ملی  و جهانی را به دلیل وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران  کسب نکرد و تلاش‌ها برای برگزاری مراسم تشییع پیکر او با تدابیر امنیتی در روستای وی در استان مازندران متوقف شد. هم‌بندان او در مصاحبه و با پخش اطلاعیه‌هایی اعلام کردند که با وخیم شدن وضعیت اعتصاب غذای وی و انتقال او به بخش بهداریزندان اوین، مامورین زندان دست و پای وی را با زنجیر بسته و دهان او را هم با چسپ می‌بندند (به دلیل حضور مأموران و بازرسان بین الملل) و در نهایت همان شب او به طور مشکوکی فوت می‌کنند. علی افشاری فعال دانشجویی و همبند محمدی در مصاحبه‌های خود گفت که محمدی در طول چند  روز پیش از مرگ، بارها وحشیانه مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود و آثار شکنجه بر بدن او به خوبی نمایان بوده‌است

پیش و پس از بابی ساندز اما زندانیان بسیاری در پی اعتصاب غذا و بی توجهی زندان‌های کشورهای خود جان باختند. توماس پاتریک آشه در سپتامبر هزار و نهصد و هفده بر اثر اعتصاب غذای خشک و عدم رسیدگی زندانبان‌ها در گذشت. دنی بری  در زندان های انگلستان و پس از ۳۵روز اعتصاب غذا که منجر به اعتصاب تعداد زیادی از زندانیان شد در ۲۰نوامبر ۱۹۲۳

 درگذشت.مرگ او سه روز بعد اعلام شد و دولت انگلستان  دست به خاک سپاری او بدون اطلاع به دیگران زد

پدرو لویس بویتل،شاعر کوبایی که به دلیل اشعار و مبارزاتش به ده سال زندان متهم شده بود در اعتصاب غذایی در سال ۱۹۷۲توسط رژیم کمونیستی  جان داد.او با وجود گذراندن ۱۰سال زندان و تحمل شکنجه های بسیار آزاد نشده بود و مادرش که برای بازدید او به زندان  رفته بود مورد حقارت مامورین قرار گرفت.او بعد از ۵۳روز اعتصاب غذا و بدون دریافت هیچ کمک پزشکی در ۲۵ ماه می  در زندان  درگذشت و در قبرستان کولون هاوانا دفن شد

فرانکلین بریتو  بایولوژیست  ونزوئلایی از سال ۲۰۰۴دست به اعتراض هایی علیه دولت ونزولا و مساله  مالکیت زد.وی بارها دستگیر شد و در آخرین بازداشتش در سال دوهزار و ده در سی ام آگوست در زندان به دلیل اعتصاب غذایی که آغاز کرده‌بود جان سپرد.با مرگ وی خانواده وی بارها و بارها مورد بازجویی قرار گرفتند. همسر وی در اعتراض به مرگ فرانکلین گفت:« ما  می‌جنگیم. ما می‌دانیم علیه چه کسانی می‌جنگیم و حتی اگر هزاران سال بگذرد، حقیقت شناخته‌خواهد شد.»

جاتیندرا ناس داس،فعال سیاسی و انقلابی هندی که در  ۱۳سپتامبر ۱۹۲۹قبل از استقلال هند پس از ۶۳روز اعتصاب غذا جان باخت و تمام هند را در شوک عظیمی برد. زندانیان سیاسی دیگری چونبری هرن، گلوریا لی، جو مورفی و .... نیز بر اثر اعتصاب غذا در زندان کشته‌شدند.

در لیست بیست و پنج نفری ویکی پدیا که از زندانیانی که بر اثر اعتصاب غذا جان داده‌اند نام برده‌است، نام یک ایرانی اضافه شده‌است ؛ هدی صابر، زندانی سیاسی و روزنامه‌نگار ایرانی که روز بیست خرداد بعد از کشته‌شدن هاله سحابی به دست ماموران امنیتی  دست به اعتصاب غذا زد و در نهایت با ضرب و شتم آنها در بهداری زندان به بیمارستان مدرس تهران منتقل و جان باخت. 

اگرچه سازمان‌ها و گروه‌های بسیاری مرگ صابر را مسوولیت نظام  دانسته و خواستار پیگیری مساله شدند اما مرگ وی منجر به هیچ حرکت اجتماعی و جهانی حول  نام صابر نشد. هیچ کشوری بیانیه نداد و هیچ تجمع و تظاهراتی اجازه برپایی نگرفت. مراسم خاک سپاری و سوم این زندانی سیاسی تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و او را به سرعت دفن کردند. بسیاری از ایرانیان در صفحات فیس‌بوک خود خواهان تغییر نام خیابان بابی ساندز به هدی صابر شدند. هرچند مرگ بابی سانذر با وجود امکانات اطلاع رسانی کمتر در زمان خود ، خبری جهانی شدو ایرلندی ها توانستند برای او مراسم های مختلفی برگزار کنند.

حالا ایران هم بابی ساندزی دارد که تاریخ نامش را فراموش نخواهد کرد.

 


 


وقتی صداوسیما به نقش مخرب خود بعد از انتخابات ۸۸ اعتراف می‌کند

بر اساس گزارشی که کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران منتشر کرده وبر پایه تحقیق«آسیب شناسی رفتار صدا وسیما واعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری» سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران است، در شرح بخشی که «اشکالات وارده به رسانه ملی» که «باعث ناخرسندی معترضان شد» خوانده شده آمده است: «عدم پوشش واکنش های معترضان به نتایج انتخابات در اولین روزهای پس از اعلام نتایج و تاکید بر جشن وسرور حامیان نامزد پیروز، دعوت از مردم برای حضور گسترده در جشن پیروزی آقای احمدی نژاد و پخش مستقیم مراسم از شبکه های رادیویی و تلویزیونی – که متاسفانه در این مراسم، سخنان تندی علیه برخی مسئولان مطرح شد وشعارهای ناپسندی هم از سوی مردم طرح گردید که مطمئنا به صلاح نظام نبود- و سکوت کامل خبری در خصوص سایر نامزدها، از دیگر اشکالات وارده به رسانه ملی است که باعث ناخرسندی معترضان شد.»

همچنین «اطلاع رسانی با تاخیر»، «ناقص وغیرشفاف» و «عدم پوشش مناسب اخبار معترضان و تجمعات صورت گرفته» و«بیانیه هایی که ازسوی نامزدهای معترض صادر می‌شد» اعتماد مردم به صداوسیما را «خدشه‌دار» کرد و موجب روگردانی مردم از «رسانه ملی» و اقبال آنان به شبکه‌های خارجی و ماهواره‌ای شد.

یک منبع نزدیک به کمپین بین‌المللی حقوق بشر ایران به خودنویس گفت صحت این گزارش که سه ماه بعد از انتخابات منتشر شده بود از سوی کارشناسان تایید شده است.

به گفته این منبع، این  گزارش محرمانه که اداره کل آموزش و پژوهش معاونت سیاسی سازمان صدا تحت عنوان «آسیب شناسی رفتار صدا وسیما واعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری» در۱۸ مرداد ۱۳۸۸تهیه شده است.


 


هفته‌ای که گذشت... «ختم قرآن تونی بلر» و توهین اسب‌ها به امام راحل!

حاج آقا بلر!

روزنامه انگلیسی «دیلی میل» گزارش داده است که تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس مشغول گذراندن یک دوره «ختم قرآن» است.
البته از این که تونی بلر در حال حاضر کدام جزء قرآن را مشغول تلاوت است خبری در دست نیست.

تونی بلر در این زمینه گفته است: «خواندن کتاب مقدس مسلمانان باعث می شود که از امور دین به دلیل اهمیت این بعد در دنیای جهانی شده آگاه شوم به همین دلیل برای شناخت برخی از امور که در جهان اتفاق می افتد، روزانه قرآن می خوانم.»

او معتقد است «خواندن قرآن در وهله اول در جهت موفقیت در کارش به عنوان نماینده کمیته چهارجانبه صلح در خاورمیانه بسیار مفید بوده است.»

 


مسئول آفتابه‌های مسجد شاه چه کسی است!؟

در خبرها آمده بود که علی قلی‌ها داماد حاج منصور ارضی از مداحان قدیمی کشور به عنوان مدیر بهره‌برداری مترو تهران منصوب شده است.

منصور ارضی چند ماه پیش در خصوص رئیس دفتر احمدی نژاد گفته بود: «تو، رييس دفتر رييس جمهوري؟! يا بنگاه معاملات ملكي داري؟! اين ملعون يهودي صفت الآن دارد پول خرج مي‌كند براي يك روزي كه اگر بخواهد كانديد شود... آنهم با آن پرونده‌اش! و متأسفانه آن آقا {رييس جمهور} مي گويد به او كاري نداشته باشيد. ان‌شالله من به وقتش همه چيز را خواهم گفت.».

اما قلی‌ها پیش از این در شرکت جهاد نصر به عنوان مسئول روابط عمومی مشغول به کار بود و در دوران دانشجویی در مرکز ثارالله بسیج دانشجویی و با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ به عنوان رییس شاخه جوانان ستاد محسن رضایی فعالیت می کرد. داماد منصور ارضی مدتی نیز به عنوان رییس گروه مشاوران جوان ستاد قاچاق کالا و ارز و در انتخابات دور سوم شوراهای شهر نیز به عنوان معاون شاخه جوانان ستاد «رایحه خوش خدمت» از حامیان محمود احمدی‌نژاد بود.

داماد منصور ارضی پس از انتخابات شوراها به همراه زیاری نامزد ناکام شوراها به راه آهن رفته و معاونت فنی این سازمان را به عهده گرفت و همزمان با مدیریت مهرداد بذرپاش در پارس خودرو مسئولیت حراست این شرکت را نیز به دست آورد.

پس از آن که مهرداد بذرپاش به عنوان مدیرعامل سایپا منصوب شد، داماد منصور ارضی که در آن زمان مسئولیت مدیریت مالی و اداری روزنامه وطن امروز را در دست داشت  به عنوان مدیرعاملی شرکت سایپا پرس نیز منصوب شد.

جالب است که حاج منصور ارضی پدر زن این «مدیر همه کاره» چندی پیش در اعتراض به تعدد مسئولیت‌های اسفندیار رحیم مشایی گفته بود
چرا باید این همه پست و مسئولیت به وی داده شود؟ فقط مانده که مشایی مسئولیت آفتابه های مسجد شاه را هم بگیرد!»

 

 

مرگ صابر و دشواری زیستن و مردن ما  
«برای هدی گریه نکنین. می خواست شهید بشه که شد. بايد شهيد مي‌شد.می خواست خرداد بره که رفت.رفت راحت شد. برای هدی گریه نکنین. به احترام قهرمان بايد ايستاد.»

این ها را تقی رحمانی یار و همراه همیشگی هدی صابر در منزل این شهید سرافراز خطاب به دوستان و آشنایان او گفته است.

گفتند که «صبر صابر تمام شد» و رفت.

اما واقعیت آن است که «هدی صابرها» نمی روند و می‌مانند.

می‌مانند تا زیستن ما را دشوار کنند.


زیستنی که «در لحظه ی مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخوریم»

هدی صابرها نمی روند و می‌مانند.

می مانند تا مردن ما را دشوار کنند.

مردنی که «بر بیهودگی اش سوگوار نباشیم»


فقدان مدیر چند کاره و واردات پیژامه و سنگ قبر

امیر رضا واعظ آشتیانی مدیرعامل سابق باشگاه فوتبال استقلال تهران که مدتی نیز معاونت وزارت صنایع و معادن را برعهده داشت در اظهاراتی درخصوص ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن گفته است از کجا می خواهیم مدیری پیدا کنیم که بتواند در آن واحد نگاه توامان صنعتی و بازرگانی داشته باشد؟

البته جناب آشتیانی که خود از مدیران چند شغله دولت نهم به شمار می‌رفت فراموش کرده است که ما مدیران بسیاری در دولت نهم و دهم داشتیم و داریم که نگاه توامان عمرانی،ورزشی،صیادی و نفتی داشته‌اند.

 مدیرانی که ابتدا در سمت معاونت عمرانی شهرداری تهران تکیه زدند و سپس بر ریاست دستگاه ورزش بوسه زدند و دیگر بار صندلی ریاست سازمان شیلات را با وجود خود مزین کردند و در نهایت به عنوان سرپرست وزارت نفت در قامت رئیس سازمان اوپک در این اجلاس سخنرانی مبسوط نمودند.

واعظ آشتیانی در ادامه سخنان خود با اشاره به واردات بی رویه کالا در سال‌های اخیر و تضعیف صاحبان صنایع در کشور گفته است در حال حاضر صنایع زود بازده اعتقاد دارند بیش از ۵۰ درصد از دیون خود را نتوانستند پرداخت کنند. حق دارند که نتوانند پرداخت کنند چرا که از سویی تشویق شده‌اند بیایند تا سرمایه گذاری کنند ولی از طرف دیگر دروازه های کشور را باز گذاشتیم به اندازه‌ای که حتی پیژامه هم وارد کشور شد. حتی سنگ قبر هم وارد کشور شد.

 


حاج عیسی حجت را بر همگان تمام کرد!

در حالی که بیش از دو دهه از زمام‌داری آیت الله خامنه‌ای بر ایران می گذرد اما حامیان رهبری کماکان سعی دارند که برای رفع هر گونه شبهه و تردید نسبت به انتخاب ایشان مدارک مستندی از تمایل آیت الله خمینی به جانشینی وی پس از خود ارائه کنند.

چندی پیش یکی از دختران آیت الله خمینی در خصوص انتخاب آیت الله خامنه‌ای به رهبری جمهوری اسلامی پس از مرگ پدرش گفته بود : «خاطرم هست ۳ یا ۴ روز بعد از جریان آقای منتظری که ایشان از قائم مقامی کنار رفتند پیش امام نشستم گفتم: اگرچه زشت است که من این حرف را بزنم، اما بالاخره آدمی‌زاد از این دنیا می رود و من به نظرم می رسد فردی را نداریم که جانشین شما باشد. آیا بهتر نیست که شورایی باشد؟ تا این حرف را زدم، گفتند: چرا نداریم؟ گفتم: به نظر می‌آید چنین فردی نیست و  ایشان پاسخ دادند: چرا، آقای خامنه‌ای».

زهرا مصطفوی در ادامه با اشاره به  خوشحالی خود از انتخاب آیت الله خامنه ای برای رهبری گفته بود: وقتی شنیدم که آقای خامنه ای انتخاب شده اند، قلبا خوشحال و آرام شدم و گویی مرگ پدر را فراموش کردم. حتی کسی به من گفت: «خوشحالی می کنی که جای پدرت جانشین انتخاب شد؟» گفتم: «این حرف چیست؟ بالاخره هرکسی رفتنی است، ولی شخص بسیار خوبی جای ایشان آمد».

اما این بار مدرکی دست اول در این خصوص توسط خبرگزاری فارس ارائه شد که نقطه پایانی برای تمامی حرف و حدیث های پیرامون ماجرای انتخاب آیت الله خامنه‌ای به این سمت است.

حاج عیسی پیرمردی که خادم جماران و مستخدم آیت الله خمینی بوده و خبرنگار فارس او را «پیرمردی که نور امام در چهره‌اش موج مي‌زد» توصیف کرده است با ذکر خاطراتی از روزهایی که آیت الله خمینی در قید حیات بودند گفته است: وقتي آقاي خامنه‌اي به عنوان رهبر انتخاب شدند، ما خيلي آرام شديم. خدا رحمت كند حاج احمد آقا و خود امام را كه خيلي به اين مسئله اهميت مي‌دادند. يادم هست روزي آقا به عنوان رئيس جمهور در سازمان ملل سخنراني كردند. بعد از صحبت‌هاي ايشان حاج احمد آقا در اتاق امام را باز كرد و آمد بيرون و گفت «حاج عيسي! امام تمام صحبت‌هاي آقاي خامنه‌اي را گوش داد و بعد گفت كه ايشان به درد رهبري مي‌خورد».

 

البته حاج عیسی در بخش دیگری از صحبت های خود خاطره‌ای از غیب و ظاهر شدن آیت الله خمینی نیز تعریف کرده است او می گوید:دستگاهي توي جيب امام بود و دكترها هميشه شب‌ها مي‌رفتند و آن را تنظيم مي‌ردند. يك و نيم بعد از نصف شب بود كه با دكترها رفتيم خدمت امام؛ هر چه در زديم امام در را باز نكردند. از اينكه امام در را باز نمي‌كردند، متعجب شدم و به ناچار مجبور شدم، در را باز كنم. داخل رفتم و ديدم امام نيستند، به دكترها خبر دادم گفتم امام نيستند، گفتند مگر مي‌شود، گفتم بيايد خودتان ببينيد. دكترها هم آمدند ديدند بله ايشان نيستند.

تمام خانه را گشتيم اما امام را پيدا نكرديم، ترسيديم حاج احمد آقا را خبر كنيم، سكته كنند، مي‌خواستيم فرمانده‌هان را خبر كنيم سر و صدا شود. در حياط خانه مي‌چرخيديم، بعد از نيم ساعت رفتيم ديديم امام سرجايش در تختش دراز كشيده است و هيچ وقت معلوم نشد، امام در آن مدت كجا رفته بود و چطور رفت و آمد كه هيچكس نفهميد و ايشان را نديد.



غواصِ سیریش!

بیل وارن یک غواص آمریکایی است که سیریش شده و می خواهد برای یافتن جنازۀ اسامه بن لادن، رهبر شبکۀ القاعده، به قسمت شمالی دریای عرب برود. او گفته است به دلیل خودداری دولت آمریکا از انتشار تصاویر جسد اسامه بن لادن، از کشته شدن وی مطمئن نیست.

بیل وارن در مصاحبه ای دربارۀ جست و جوی خود گفته است: «یک نفر باید برود و جسد او را پیدا و کشته شدنش را تأیید کند… نیروهای آمریکایی او را در پارچه ای سفید پیچیده اند که با نوارهایی بسته شده و وی را به آب انداخته اند. اما ماهی ها نمی توانند با این وضع او را بخورند. پیدا کردن جسد بن لادن در اعماق آب مثل یافتن سوزنی در کاهدان است، اما من به شانس باور دارم.»این غواص ۵۹ ساله قرار است ماه آینده جست و جوی خود را برای یافتن جسد رهبر شبکۀ القاعده آغاز کند.

 


ادامه جایزه‌های جهانی برای زندانیان ایرانی


پس از آن‌که احمدزیدآبادی روزنامه‌نگار ایرانی که بیش از دو سال است در زندان رجایی شهر کرج زندانی است موفق به دریافت جایزه بزرگ قلم طلایی آزادی و جایزه ویژه یونسکو شد این‌بار آرش و کامیار علایی، دو پزشک و پژوهشگر ایرانی فعال در زمینه مبارزه با بیماری ایدز که سه سال پیش به اتهام تدارک «براندازی نرم» از سوی مقام های امنیتی ایران بازداشت شدند موفق به کسب جایزه ده هزار دلاری «شورای بهداشت جهانی» گردیدند.

شورای بهداشت جهانی که در آمریکا مستقر است می گوید این جایزه را به‌دلیل آنکه آرش و کامیار علایی سمبل مبارزه جهانی برای کمک به افراد حامل ویروس «اچ آی وی» بوده‌اند به آنها می‌دهد.

کامیارعلایی چند ماه پیش پس از دو سال ونیم حبس آزاد شد، اما آرش برادر ۴۲ ساله او همچنان در زندان است. کامیار علایی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت: «که تا زمانی‌که آرش آزاد نشده او نیز خود را آزاد نمی‌داند.»


اسب‌ها به امام توهین کردند

در شرایطی که همه‌گان تصور می‌کردند که «مجسمه‌های تیرانداز و اسبانش» در میدان امام شهر ساری توسط  یک عده از خدا بی خبر دزدیده شده است اما مسئولان شورای شهر ساری خیال همه را راحت کردند و اعلام کردند که این مجسمه ها به دستور دادستان شهر شبانه از میدان جمع آوری شده‌اند.

سرانجام رئیس شورای شهر ساری سکوت چند روزه مقامات شهری پیرامون علت جمع آوری شبانه این مجسمه ها ساری را شکست.

گویا مسئولان شهر ساری پس از سی سال متوجه شده‌اند که وجود این اسب‌ها در میدان امام چیزی جز اهانت به نام امام نیست و به همین دلیل دستور جمع‌آوری این مجسمه‌ها را به شهرداری ابلاغ کرده‌اند.

اسب‌های برنزی همراه با ارابه و سوار در میدان امام «ولیعهد سابق» ساری، نماد آرش کمانگیر تیرانداز اسطوره‌ای ایران زمین بوده‌اند که گفته می‌شود از اهالی ساری بوده است.

تندیس نمادین آرش کمانگیر در سال ۱۳۵۴ در میدان ولیعهد نصب شد که پس از انقلاب نام آن به میدان «امام خمینی» تغییر یافت.

گفتنی است یکی از دوستداران میراث فرهنگی ساری نوشته است اگر می خواستند حرمت شکنی نشود بهتر بود نام میدان را تغییر می دادند نه اینکه آثار فرهنگی را نابود کنند.


مای نِیم ایز علی آبادی... ایت ایز بلک بورد!

سرانجام محمد علی آبادی رئیس اسبق تربیت بدنی و رئیس سابق شیلات ایران و معاونت اسبق عمرانی شهرداری تهران و کاندیدای ناکام وزارت نیرو در جایگاه سرپرست وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران راهی اجلاس اوپک شد.

علی آبادی در سخنرانی خود در این اجلاس در شرایطی که تسلطی به زبان انگلیسی نداشت، کوشید با سخنرانی به زبان انگلیسی در اجلاس افتتاحیه، چنین وانمود کند که انگلیسی بلد است و به همین خاطر وی در افتتاحیه از روی کاغذ ، متنی را با لهجه ای در حد دانش آموزان راهنمایی و دبیرستانی به بدترین شکل ممکن خواند.


هنوز مشخص نیست که متنی که علی آبادی در اجلاس اوپک خواند را به زبان انگلیسی نوشته بودند یا کلمات انگلیسی را به زبان فارسی و یا شاید هم پینگیلیش!

 

علی آبادی که در افتتاحیه اجلاس وانمود کرده بود انگلیسی بلد است، وقتی ناگزیر شد به عنوان رئیس اجلاس، در یک کنفرانس مطبوعاتی و چند مصاحبه اختصاصی با رسانه اوپک شرکت کند این بار دستش رو شد و عیارش مشخض گردید وقتی که نه می توانست انگلیسی صحبت کند و نه حتی متوجه حرف‌های دیگران به زبان انگیسی شد و به همین دلیل، مجبور به استفاده از مترجم گردید.


دولت سیب‌زمینی این‌بار گاو توزیع می‌کند!

اگر در ایام پیش از انتخابات جنجالی سال ۸۸ دولت محمود احمدی‌نژاد اقدام به توزیع ۳۰۰۰ چک پول ۵۰ هزار تومانی میان دانشجویان
و ۴۰ هزار تن سیب‌زمینی میان مردم سراسر کشور نمود اما این‌بار در آستانه انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی محمود احمدی نژاد از توزیع «یک میلیون راس گاو» به خانوارهای روستایی خبر داد.

احمدی‌نژاد که در همایش ملی تعاون، کارآفرینی و اشتغال سخن می‌گفت،طرح جدید واگذاری یک میلیون راس گاو برای یک میلیون خانواده روستایی را ارائه نمود.

احمدی‌نژاد پیشنهاد تا با همکاری صندوق توسعه و بانک‌های کشور این طرح را در قالب «وامِ گاو» ارائه نمود و اگر با کمبود مواجه شدیم ،گاوهای دنیا که با طبیعت ما سازگاری دارند را وارد نماییم.


No Response To Paging!

در خبرها آمده بود برخی سازمان‌های دولتی و خصوصی با هدف مدیریت بهتر کار و جلوگیری از بروز برخی اختلالات اقدام به استفاده از ابزاری به نام «مسدودکننده
تلفن همراه» در محیط کار کرده‌اند اما ثمرات و الطاف این پروژه‌ی ملی شامل حال همسایگان این سازمان ها و ادارات دولتی و خصوصی هم شده است.

پیش از این نیز صحبت از استفاده‌ی مسئولان برخی از مدارس و دانشگاه‌های کشور از مسدود کننده‌های تلفن همراه در جلسه امتحانات بود.

مسئولین این مراکز آموزشی نیز برای حصول اطمینان از عدم امکان استفاده از تلفن همراه در جلسه امتحان، قدرت مسدود کننده را به قدری زیاد می‌کنند که نه تنها در خارج از سالن امتحانات، بلکه  5۵ تا خیابان آن طرف‌تر نیز امکان استفاده از تلفن همراه برای بنی بشری در آن منطقه امکان‌پذیر نیست.

گفتنی است آیین ‌نامه استفاده از مسدود کننده‌های تلفن همراه، با هدف نظم دادن به استفاده از این فناوری و محدود کردن ارتباط گوشی‌های تلفن‌همراه در امکان خاص در اردیبهشت ماه سال ۸۸ به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسید و در ایام اعتراضات خیابانی جنبش سبز به خوبی به مرحله بهره‌برداری رسید!

 


 


گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در ایران انتخاب شد

سه ماه پیش، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو با صدور قطعنامه‌ای به تعیین گزارش‌گر حقوق بشر در ایران رأی داد.برخی از تحلیل‌گران در واشینگتن امیدوار بودند که روبرتو توسکانو، سفیر سابق ایتالیا در ایران که فضای جمهوری اسلامی را به خوبی می‌شناسد به این مقام دست‌ یابد. توسکانو از محققین فعلی مرکز وودرو ویلسون در واشینگتن است.

با این حال احمد شهید، وزیر سابق امور خارجه مالدیو حتی پیش از انتخاب به این سمت بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران را آغاز کرده بود.

پیش از این، گزارشگر حقوق بشر در ایران، پروفسور موریس کاپیتورن بود که در حتی پس از پایان دوران ماموریتش، بسیاری از ایرانی‌هایی که قربانیان نقض حقوق بشر به حساب می‌آمدند با این استاد حقوق دانشگاه بریتیش کلمبیا در ارتباط بودند.

لازم به ذکر است که دولت خاتمی همراه با قوه قضاییه در دوران اصلاحات، مانع اعزام گزارشگر به ایران شد، در همان سال‌هایی که بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی و دانشجویی در زندان تحت شکنجه بودند.


 


تلاش وزارت ارشاد برای اکران فيلم‌هاي دولت‌پسند در خارج

 

دولت ایران از فیلم‌هایی که به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره‌های معتبر خارجی به نمایش در می‌آید نه تنها رضایت ندارد، بلکه سازندگان این فیلم‌ها را به سیاه‌نمایی علیه جمهوری اسلامی متهم می‌کند، از همین رو مسئولان جمهوری اسلامی در تلاشند که گونه‌ای دیگر از فیلمهای ایرانی را که یا با حمایت دولت ساخته می‌شود و یا با معیارهای دولت در زمینه سینما منطبق است، در خارج از ایران به نمایش درآوردند.

 

مدیرکل اداره نظارت و ارزش‌یابی وزارت ارشاد، در گفت‌وگو با ایرنا گفته است که گسترش سينماي ايران در خارج از مرزها يكي از اولويت‌هاي مديريت سينمايي دولت است، و تعدادي از آثار سينمايي داخلي در سال جاري در چند كشور منطقه اكران مي‌شود.

 

عليرضا سجادپور ادامه داده است که بازاريابي بين‌المللي صحيح، موجب يافتن «جايگاه‌هاي آبرومند» براي سينماي ايران مي‌شود. این اظهارات سجادپور به طور غیرمستقیم بیان می‌کند که تا کنون آنچه به نمایندگی از سینمای ایران در جشنواره‌های خارجی به نمایش در می‌آمده موجب «بی‌آبرویی» سینمای ایران شده است!

 

این مقام وزارت ارشاد گفته است: «حضور سينماي ايران در خارج از مرزهاي كشور، تاكنون تصوير اشتباهي داشته و فيلم‌هاي ما در نهايت در مجامع روشنفكري و يا جشنواره‌هاي عمدتا سياست زده حضور مي‌يافتند كه اساسا اين نوع فعاليت را نمي‌توان به عنوان حضور بين‌المللي قلمداد كرد.»

 

این سخنان در حالی بیان می‌شود که هم‌اکنون فیلم «جدایی نادر از سیمین» در برخی از کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی در حال نمایش است و با استقبال زیادی مواجه شده است.

 

اما آن چه مسلم است این است که کشورهای غربی و یا کشورهایی که به لحاظ روابط دیپلماتیک رابطه خوبی با جمهوری اسلامی ندارند، از این برنامه وزارت ارشاد استقبال نخواهند کرد و از همین روست که سجادپور گفته است: «نخستين حوزه براي حضور سينماي ايران، كشورهايي هستند كه به لحاظ فرهنگي با ما قرابت دارند.» منظور وی از این کشورها، کشورهای اسلامی و چند کشور آسیایی است.

 

 


 


طلبه جنجالی سیرجانی امروز دستگیر شد

از چند وقت پیش یک طلبه سیرجانی برای «مبارزه با فساد اقتصادی» و «زمین‌خواری» تصمیم به اقدامات غیر متعارفی چون پیاده‌روی از سیرجان تا مقبره آیت‌الله خمینی، تهیه طومار با امضاءهای مردم، بست‌نشینی مقابل ادارات سیرجان و غیره گرفت که در این راه چندین بار هم دستگیر و به زندان محکوم شد. اما هر بار با وساطت آیت‌الله خامنه‌ای از زندان آزاد شد و این طلبه در نامه‌های تشکر مدح‌گونه‌ای به رهبری جمهوری اسلامی هدف از این اقداماتش را «مظلوم بودن» علی خامنه‌ای در برابر مفسدان عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس عليرضا جهانشاهي، یکی از طلاب حوزه علميه قم است كه امام جماعت مسجدی در شهرستان سیرجان را نیز برعهده دارد. وی در تازه‌ترین اقدام خود از ماه‌ها قبل «برای مبارزه با زمین‌خواری در سیرجان» و نیز فساد گسترده اقتصادی در جمهوری اسلامی در شاه‌عبدالعظیم بست نشسته بود. 

فارس نوشته است که امروز ماموران «ناشناس» وی و سه نفر از همراهانش را دستگیر کرده و چادر این طلبه را هم که برای بست‌نشینی برپا کرده بود با داربست‌هایی محدود کرده‌اند.

مطابق نوشته فارس هویت دستگیرکنندگان این طلبه مشخص نیست، اما این خبرگزاری در ادامه گزارش خود نوشته است که این بازداشت «احتمالا» با دستور چندي پيش ريیس دادگاه ويژه روحانيت تبريز صورت گرفته است.

می‌توان انتشار این خبر تفصیلی در فارس را براساس ماجراهای مربوط به رویارویی اخیر آیت‌الله خامنه‌ای و احمدی‌نژاد ارزیابی کرد. همان بحث «جریان انحرافی» که از مدتی قبل و در کش و قوس مسائل مربوط به عزل وزیر اطلاعات به رسانه‌ها کشیده شد.

خبرگزاری فارس که گفته می‌شود وابسته به سپاه پاسدارن است تا پیش از ماجراهای مربوط به «جریان انحرافی» از هواداران افراطی احمدی‌نژاد بود، اما از زمان مطرح شدن «جریان انحرافی» به اردوی مخالفان دولت پیوست و سعی کرد تیم دولت را با تاکید ویژه روی «فسادهای اقتصادی نزدیکان احمدی‌نژاد» تخریب کند.

چندی قبل هم این خبرگزاری موضوع شرکت‌های خصوصی وابسته به حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی، دو تن از نزدیکان احمدی‌نژاد را فاش کرد که مطابق اسناد ارائه شده در فارس این دو نفر با حمایت‌های همه‌جانبه از برخی شرکت‌ها چون سمگا؛ درآمدهای میلیاردی کسب کرده بودند.

اگرچه مبارزه با فساد اقتصادی همواره در طول حیات جمهوری اسلامی به انحاء مختلف وجود داشته و رقیبان قدرت در ایران به کرار یک‌دیگر را بصورت غیرمستقیم متهم به فساد می‌کردند؛ اما از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد، در سال ۸۴، این بحث شکل دیگری به‌خود گرفت و رییس دولت با متهم کردن هاشمی رفسنجانی به عنوان بزرگترین «مفسد اقتصادی» قول داد تا تمام مفسدان اقتصادی را معرفی کند، وعده‌ای که نه‌تنها هیچگاه محقق نشد، بلکه این دیگران بودند که محمدرضا رحیمی، معاون اول وی را به عنوان مفسد اقتصادی متهم کردند.

اما به نظر می‌رسد هدف فارس و دیگر مقامات و رسانه‌های هوادار آیت‌الله خامنه‌ای از انتشار گزارش‌هایی از جنس «مبارزه طلبه‌ای سیرجانی با فساد اقتصادی»؛ بیشتر از آنکه اهدافی تبلیغاتی باشد و یا در جهت مبارزه راستین با «فساد فراگیر اقتصادی در ایران» باشد؛ در راستای حمله به تیم دولت و افزایش هزینه‌ها بر محمود احمدی‌نژاد است.

در واقع پس از قهر ده روزه محمود احمدی‌نژاد و عزلت وی به دنبال ماجراهای دخالت آیت‌الله خامنه‌ای در ابقای حیدر مصلحی، کارشناسان سیاسی این عمل رییس دولت را به افزایش پرداخت هزینه برای آیت‌الله خامنه‌ای تعبیر کردند و گفتند رییس جمهور از آن رو به خانه‌نشینی رفت، تا من‌بعد رهبری جمهوری اسلامی بداند که برای گرفتن چنین تصمیماتی باید تامل و مدارای بیشتری بکند تا با چنین اقداماتی از ناحیه احمدی‌نژاد روبرو نشود.

اما به نظر می‌رسد آیت‌الله خامنه‌ای و حامیان وی نیز بیکار ننشسته‌اند و هزینه‌ها را از آن زمان چنان برای رییس قوه مجریه بالا برده‌اند که اگر احمدی‌نژاد تصمیم مشابه دیگری بگیرد، حذف وی تقریبا قطعی خواهد شد.

ظاهرا افزایش هزینه برای سرپیچی از دستورات برای رییس جمهور گران‌تر تمام شده، چراکه افزون بر اینکه حامیان قبلی‌اش را از دست داده، تیم او هم متهم به «غوطه‌ور بودن در فساد اقتصادی» گشته است و اینک این محمود احمدی‌نژاد است که اگر به عزلت و خانه‌نشینی دوباره برود و یا با اقدامی تصمیم به تحمیل هزینه بر رهبری بگیرد، از صحنه جمهوری اسلامی برای همیشه حذف خواهد شد.


 


مازیار بهاری در کارنگی
 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به khodnevis-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به khodnevis@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته