-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۸۹ شهریور ۱, دوشنبه

Latest News from Koocheh for 08/23/2010

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



خبر / رادیو کوچه

عده‌ای از روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی روز گذشته یک‌شنبه با انتشار نامه‌ای از رییس قوه‌ قضاییه ایران درخواستی را مبنی بر آزادی و یا موافقت با مرخصی یکی از روزنامه‌نگاران بازداشت شده به‌نام‌ مسعود باستانی را ارایه کرده‌اند.

آن‌ها در این نامه از وضعیت وخیم جسمانی این زندانی خبر داده‌ و اعلام کرده‌اند که وی پس از گذشت بیش از یک‌سال از دوران محکومیتش از مرخصی محروم بوده است.

لازم به ذکر است مسعود باستانی با صدور رای دادگاه به شش سال حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شده و هم‌اکنون در زندان رجایی‌شهر کرج محکومیت خود را می‌گذراند.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

ریاست محترم قوه قضاییه

با سلام و آرزوی بهروزی

این نامه برای آن تنظیم شده است تا بار دیگر توجه حضرت عالی به وضعیت یکی از بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات که از قضا یکی از روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای کشور به شمار می‌رود، جلب شود.

اکنون بیش از یک سال است که از بازداشت و زندانی شدن مسعود باستانی، روزنامه‌نگار که چندین سال در عرصه خبررسانی و روزنامه‌نگاری فعالیتی به جز اطلاع‌رسانی شفاف برای شکل‌گیری رکن چهارم دموکراسی و تحکیم مبانی نظام را نداشته، می‌گذرد.

او پس از بازداشت و حضور در دادگاهی که حتا وکیل مدافع هم در آن حضور نداشت به ۶ سال حبس و پرداخت جریمه نقدی سنگین محکوم شده است.

مسعود باستانی این روزها در زندان رجایی‌شهر محبوس است و با مشکلاتی هم‌چون مشکل فک و دهان و بیماری‌های گوارشی در رنج است. این روزنامه‌نگار پس از گذشت یک‌سال از محکومیت خویش، برخلاف آن‌که بسیاری از زندانیان پس از انتخابات از حق مرخصی استفاده کرده‌اند، هم‌چنان با مرخصی وی جهت درمان بیماری‌هایش مخالفت می‌شود .

لذا از حضرت‌عالی تقاضا می‌شود تا با رفع تبعیض از این روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای، جهت آزادی او از زندان یا اعطای مرخصی استعلاجی به وی دستو بفرمایید.

با تشکر

عده‌ای از روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی

یشتر بخوانید:

«وضعیت وخیم مسعود باستانی»

«درخواست آزادی مسعود باستانی، روزنامه‌نگار»

«شش سال حبس تعزیری برای مسعود باستانی»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع : سحام نیوز

۱ شهریور۱۳۸۹

وزارت ارشاد، با ارسال نامه‌ای خطاب به روزنامه و خبرگزاری‌های کشور، به آنان اعلام کرده است از آوردن خبر یا تصویر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی در مطالب خود، خودداری کنند.

به گزارش ندای سبز آزادی، از آن‌جا که وزارت ارشاد راسن و به صورت سرخود طبق قانون اجازه ندارد مطبوعات را به چاپ یا عدم چاپ مطلبی مجبور کند وقتی مستند قانونی این درخواست مورد سوال قرار می‌گیرد وزارت ارشاد شفاهن و به دروغ این مطلب را به مصوبه شورای عالی امنیت ملی ارجاع می‌دهد. هرچند در نامه هم از ملاحظه «مراجع ذی صلاح امنیتی» گفته می‌شود و این‌که بازتاب خبر این افراد دارای آثار منفی است.

گفتنی است محمود احمدی‌نژاد هفته گذشته در مصاحبه با شبکه خبری پرس تی وی، مدعی شده بود «فتنه ۸۸ با کم‌ترین هزینه جمع شده است» و منتقدان دولت او چندان محبوبیتی ندارند.

با این حال وی در آخرین درخواستی که به شورای امنیت ملی ارایه می‌دهد از این شورا می‌خواهد مصوبه‌ای مبنی بر عدم انعکاس اخبار میرحسین موسوی، مهدی کروبی و خاتمی در مطبوعات به تصویب برسانند. امری که هرچند با مخالفت اکثریت اعضای شورا مواجه می‌شود اما این امر مانع از این نیست که وزارت ارشاد دولت احمدی‌نژاد نامه‌ای در ابتدا خطاب به روزنامه‌های کشور و سپس خبرگزاری صادر کند و شخصن آنان را از این عمل بازدارد.


 


اکبر ترشیزاد / رادیو کوچه

اسمش «چنج»[۱]  ویزا‌ست و آخرین گزینه است برای امثال آن‌هایی که می‌خواهند بیش‌تر بمانند و نمی‌توانند به راحتی. راه‌های دیگر هم دارد، سخت نیست پول می‌خواهد، یا باید داشته باشی چند میلیونی بدهی به یک کالج فکسنی، از آنهایی‌ که اگرچیزی از دانش انگلیسی‌ات را از تو نگیرند سر سوزنی هم به آن اضافه نمی‌کنند، جایی که استادش فقط به این دلیل که این‌جای دنیا متولد شده است با گرفتن یک بورس سهل و آسان پایش به آمریکا یا انگلیس باز شده و بعد از پنج شش سال ول‌گردی برگشته این‌جا و به تو می‌گوید: «برای اسم جمع فعل جمع می‌آید.» و تو حیران که فعل جمع چیست؟ و تازه اگر باشد هم که بر عکس است چون تا جایی که ما با عقل ناقصمان می‌دانستیم حرف انگلیسی «اس» نشان جمع بوده است و بعد هم که کمی با استاد بحث کنی کار به جاهایی می‌کشد که ترجیح می‌دهی بی‌خیال شوی.

یا آن یکی که چون فقط به قول خودشان «نیتیو»‌ [۲]است آورده‌اند سر کلاس و جای استاد زبان جایش زده‌اند، بیچاره قیافه‌اش داد می‌زند از آن بازنشسته‌هایی بوده که آمده این‌جا برای تفریح  و پولش که تمام شده رفیقش به او گفته است که نمی‌دانم مثلن هی جرج، نیکول، استیو یا هر چیز دیگر چرا می‌خواهی برگردی؟ کجا بروی از این‌جا بهتر و بیا و برو سر این کلاس بنشین و انگلیسی درس بده و تازه طرف که با وجدان هم بوده است برگشته است به دوستش که آخر من که از تدریس چیزی نمی‌دانم و باز رفیقش که ای بابا این‌ها را ولش و برو سر کلاس و برایشان خاطره بگو همین. و به همین سبب است که این‌جور کالج‌ها خوب خوبشان فقط دوره‌ی «اسپیکینگ» [۳]اند و بس.

فکر که می‌کنی کمی می‌بینی که پاسخش سخت هم نیست خیلی، داشتن یک گذرنامه از کشوری صاحب اعتبار در دنیا

داشتم می‌گفتم یک راه دیگرش‌ هم ویزای کارست که اگر طرف هم‌وطن از آب در نیاید و کلاه بردار یا گذار باز هم همان‌قدر باید پیاده بشوی. و برای تو هم که الهی ببرد زبانش به سفارش دوستی آمده‌ای این‌جا برای کار کردن و پول درآوردن و این پول‌ها را نداری و ویزایت هم سرآمده و چون داری کار می‌کنی و چندرغاز در می‌آوری و حوصله‌ی پلیس و زندان و این حرف‌ها را هم نداری، چاره‌ای نمانده است به جز چنج ویزا.

کلی تحقیق کرده‌ای و یک کشور ارزان‌تر از این‌جا را پیدا کرده‌ای و با یک خط هوایی ارزان که کلیه‌ی خدماتش به مسافرانش این‌ است که فقط بارتان می‌کند و خالی، و در تمام مسیر یک لیوان آب هم نمی‌دهت دستتان، آمده‌اید و دو روز تمام هم دو نفری چپیده‌اید در هتلی که فقط اسمش هتل است و به سلامتی دارید بر می‌گردید تا ویزایتان تازه شود و بعد.

در فرودگاه نشسته‌ایم با همسرم، حیران که ویزای برگشت را به ما می‌دهند یا نه؟ دل توی دلمان نبود و به روی هم‌دیگر هم نمی‌آوردیم که هر کداممان بی‌دنگ می‌دنگیدیم.

نگاه کردم کنارمان چند صندلی آن طرف‌تر دختر و پسری نشسته بودند اروپایی، سرخوش، چیک تو چیک هم، دوست‌ دختر پسر بودند به حتم، فارغ از عالم، اصلن به فلانشان هم نبود که پشت «امیگریشن»[۴] ایستاده‌اند و چند ثانیه‌ی دیگر باید پاسخ سوال و جواب‌هایی را بدهند که برای ماها کشنده است همیشه. دو تا کوله‌پشتی کوچک پشتشان بود که برای رفتن به کوه هم کم است برای امثال ما. روبه‌رویمان پسری بیست ساله ولو شده بود کف فرودگاه، او هم اروپایی آمریکایی می‌زد به گمانم. کتابی می‌خواند درب و داغان و کتانی بدتر از آن پایش که صد دست ما را بزنی پایمان نمی‌کنیم. به جز یک پاسپورت و کمی پول هیچ هم‌راهشان نبود، شرط می‌بندم، همین جوری راه می‌افتند و همه جای دنیا را می‌گردند. یک‌هو لجم گرفت بدجور، و از خودم پرسیدم دلیل این همه اعتماد به نفس چیست؟

و همه‌ی این‌ها برمی‌گردد به حاکمان سرزمینت، می‌شود به آسانی آن‌ها را به پدران مردم کشورت تشبیه کنی

فکر که می‌کنی کمی می‌بینی که پاسخش سخت هم نیست خیلی، داشتن یک گذرنامه از کشوری صاحب اعتبار در دنیا. چرا که برای مثال چه مشکلی ممکن است پیش بیاید برای یک کانادایی یا هلندی و یا فرانسوی؟ تازه گیریم که پیش بیاید، کافی‌ست یک تماس کوچک بگیرد با سفارتش در آن کشور و آن‌ها سه سوت آن‌را حل کنند، از نظر مالی هم چه احتیاجی است به بار و بندیل فراوان؟ فکر که می‌کنی کمی می‌بینی که پاسخش سخت هم نیست خیلی، داشتن یک گذرنامه از کشوری صاحب اعتبار در دنیا. اگر که دلش بخواهد.

و همه‌ی این‌ها برمی‌گردد به حاکمان سرزمینت، می‌شود به آسانی آن‌ها را به پدران مردم کشورت تشبیه کنی. برخی از خانواده‌ها پدرانی داشته‌اند فهیم، با درایت و توانا  که به فکر آینده‌ی بچه‌هایش هم بوده‌اند، حالا بچه‌هایشان هر کاری که می‌خواهند بکنند اعتبار و سرمایه‌ی پدر را هم پشتوانه‌اش دارند، ولی ما چه؟ پدران بی‌فکری که برای بچه‌هایش که ما باشیم هیچ نکرده‌اند و مانده‌ایم بی‌پول و بی‌آبرو، و بعد می‌گویی، خب گیرم که این‌طور باشد گناه من چیست؟ مگر من حق انتخاب پدرم را داشته‌ام که سرزمینم را و حاکمانش را؟ و آخرش باز می‌رسی به همان جبر جغرافیایی لعنتی. لعنت به تو جبر جغرافیایی، لعنت.

۱٫ Change

2.  Native

3.  Speaking

4. Emigration


 


ریحانه/ پاریس/ رادیو کوچه

رییس بنیاد تعاون سپاه‌: دولت به جای بدهی نیروگاه بدهد

رییس بنیاد سپاه پاسداران از این‌که این نهاد از معامله شرکت‌های خودروسازی کنارگذاشته شده و نحوه واگذاری‌های شرکت‌های دولتی را مورد انتقاد قرار داد و از دولت خواست که در ازای بدهی‌های نقدی‌اش به بنیاد سپاه نیروگاه بدهد.

«پرویز فتاح» وزیر نیرو در دولت نهم و رییس کنونی بنیاد تعاون سپاه پاسداران از نحوه واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: «نباید با این قبیل خصوصی سازی‌ها چوب حراج به «بیت المال» زد.»

او نحوه فروش شرکت‌های دولتی را غیرعقلانی دانست و افزود:  «دولت احمدی نژاد این شرکت‌ها را به بهایی اندک حراج می‌کند. ضمن این‌که شرکت‌های فروخته شده را به نااهلان می‌سپارد.»

فتاح تصریح کرد: «باید از دولت پرسید چرا معامله ایران خودرو را ملغی کرد و چرا شرکت خودروسازی سایپا را به سه برابر قیمت به یکی از شرکت‌های سایپا، یعنی به خود دولت فروخت؟»

به گفته فتاح، «دولت به تامین اجتماعی، بنیاد شهید و سپاه بدهکار است. دولت به بنیاد تعاون سپاه پاسداران ۴۵۰ میلیارد تومان بدهکار است و ما به دولت گفته‌ایم که اگر نمی‌تواند بدهی‌اش را به صورت نقدی بپردازد، به ما جنس بدهد، مثل نیروگاه.»

وی در توضیح این‌که چرا نیروگاه می‌خواهد، تصریح کرد: «دلیلش این است که خود من» در وزارت نیرو کار کرده‌ام، جنس کار را می‌شناسم. گفتم اگر نیروگاه بگیریم، بهتر اداره می‌کنیم تا بگوییم به ما پالایشگاه بدهند.»

رییس بنیاد تعاون سپاه سپس تاکید کرده است که «طلب‌کار مایل است حتا طلب خود را غیرنفتی دریافت کند. زیرا، از آن‌جا که دولت بدهی ما را در این چند سال نپرداخته، به ما سود نمی‌دهد.»

قیمت بالای نان و نارضایتی مردم

در ماه رمضان قیمت نان‌های غیر‌دولتی و فانتزی به طور چشم‌گیری افزایش یافته و این موضوع نارضایتی‌های مردم را در زمینه گرانی‌ها بیش از پیش کرده است .

آژانس ایران خبر در این زمینه گفته است که قیمت یک قرص نان فانتزی به دانه‌ای ۸۰۰ تومان رسیده است.  این در حالی است که قیمت همین نوع نان در قبل از ماه رمضان دانه‌ای ۳۰۰ تومان به فروش می‌رسید. «مهدی غضنفری» وزیر بازرگانی نیز پیش از این از افزایش قیمت نان تا ۲۵۰ تومان خبر داده بود.

تناقض گویی درباره جمع‌آوری کارت‌های هوشمند در جایگاهای بنزین

هم‌زمان با نزدیک شدن به موعد اجرای طرح آزاد سازی قیمت بنزین‌، جایگاه‌داران سراسر کشور از جمع‌آوری کارت بنزین جایگاه‌ها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی خبر دادند که البته مسوولان وزارت نفت این موضوع را تکذیب کردند.

«ناصر رییسی فرد» رییس اتحادیه جایگاه داران سوخت با اشاره به جمع‌آوری کارت‌های هوش‌مند سوخت جایگاه‌ها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: «در هفته‌های اخیر به دلایل نامشخصی کارت‌های سوخت جایگاه‌ها جمع‌آوری شده و حتا اطلاع‌رسانی جامعی در این رابطه انجام نگرفته است.»

وی با اشاره به جمع آوری تدریجی کارت‌های هوش‌مند سوخت جایگاه‌های سراسری کشور، گفته است: «با این شرایط مردم تحت هیچ شرایطی امکان سوخت‌گیری بدون کارت سوخت را ندارند.»

رییس انجمن جایگاه داران سوخت سراسر کشور، اظهار کرده است: «حتا اگر کسی بخواهد از بنزین آزاد استفاده کند و به هر دلیلی کارت سوخت نداشته باشد به ناچار باید از کارت دیگر مراجعان به جایگاه استفاده کند. زیرا دیگر جایگاه دارن کارتی  در اختیار ندارد.»

در همین حال «فرید عامری» مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با مهر با تکذیب ادعای جایگاه‌داران مبنی بر جمع‌آوری کارت‌های هوش‌مند سوخت جایگاه‌ها، گفت: «تاکنون شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اقدام به جمع‌آوری کارت‌های سوخت جایگاه‌ها نکرده است.»

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با تاکید بر این‌که بر اساس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات با جایگاه‌های متخلف برخورد خواهد شد، تصریح کرد: «قطعن با جایگاه‌هایی که کارت هوشمند سوخت برای خرید بنزین آزاد ارایه نکنند برخورد قانونی می‌شود.»

پرداخت یارانه به شرط تعهد کتبی شهروندان

یارانه نقدی براساس تعهدنامه کتبی که در سامانه وزارت رفاه آمده تنها به کسانی تعلق می‌گیرد که گزینه «قبول دارم» را انتخاب کنند وگرنه اسامی آنان از فهرست دریافت یارانه نقدی حذف می‌شود.

در این تعهد‌نامه آمده است: «به سازمان هدف‌مندی یارانه‌ها اجازه می‌دهم: در صورت احراز عدم صحت اطلاعات ارایه شده در فرم اطلاعات اقتصادی خانوار یا به هر دلیل دیگر یا اشتباه واریزی به حسابم‌، معادل کلیه وجوهی که به ناحق و بر خلاف مفاد قانون هدف‌مند کردن یارانه‌ها و مقررات و ضوابط اجرایی آن واریز شده است از حساب‌های این‌جانب برداشت نماید و بانک‌های مربوطه با اعلام سازمان‌، مکلف به  انجام آن می باشند.»

به گزارش مهر، در واقع‌، با قبول این تعهدنامه شما علاوه بر این‌که به دستگاه‌های ذیربط اجازه داده‌اید با چک کردن حساب‌هایتان از آن برداشت کنند، تا حدودی نیز باید از دریافت یارانه نقدی ناامید شوید چرا که ممکن است سازمان هدف‌مندی یارانه‌ها به این نتیجه برسد که  اطلاعات ارایه شده شما با هر ضریب اهمیت صحت ندارد و شما را از دریافت این یارانه که براساس قانون، حق تمام شهروندان ایرانی است، محروم کند.

براساس قانون هدف‌مندکردن یارانه‌ها، قرار است از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شود که ۵۰ درصد از این رقم به مردم (به صورت یارانه نقدی و غیر‌نقدی)، ۳۰ درصد به تولیدکنندگان و ۲۰ درصد به دولت به منظور جبران آثار آن بر اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص خواهد یافت. هم‌چنین براساس اعلام مرکز آمار ایران، ۶۱ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۷۹۶ نفر در طرح جمع‌آوری اطلاعات اقتصادی خانوار در سال ۸۷ شرکت کردند که ۴۱ میلیون نفر از این تعداد، شهری و ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر روستایی هستند.


 


شکوفه / دفتر ترکیه / رادیو کوچه

shokufeh@radiokoocheh.com

اگرچه بسیاری از افراد بر این واقفند که مصرف قلیان برای سلامتیشان مضر است اما، به بازار آمدن قلیان‌های میوه‌ای و طعم‌دار، علاقه‌ی جوانان و حتا نوجوانان را به مصرف آن اگرچه به صورت تفننی افزایش داده است.

دبیر اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با هشدار نسبت به شیوع استفاده از قلیان در خانواده‌ها، علت این شیوع را ناشی از باور غلط خطر کم‌تر قلیان از سیگار برشمرد و گفت: «عرضه تنباکوهای طعم‌دار، مصرف قلیان را در میان جوانان و نوجوانان دختر و پسر دو چندان کرده است.»

در سایت سلامت نیوز مطلبی با عنوان؛ قلیان تفریح کشنده آمده است که با هم مرور می‌کنیم.

کارشناسان همواره اعلام می‌کنند که خطرات قلیان، اگر بیش‌تر از سیگار نباشد، کم‌تر نیست.

این هشدار کارشناسان در حالی است که به عقیده بسیاری از متخصصان، کشیدن قلیان حجم تنفسی بدن را کاهش داده و مواد سمی ناشی از نوع توتون و تنباکوی قلیان، سلامت افراد را با خطر روبه‌رو می‌کند. هم‌چنین کشیدن یک یا ۲ بار قلیان در روز، فرد استفاده‌کننده را دچار اعتیاد می‌کند، درحالی‌که تصور غلط جامعه این است که دود حاصل از قلیان از آب رد می‌شود و مواد سمی آن از بین می‌رود.

دود استنشاق‌شده از قلیان نه تنها همه مواد سرطان‌زای دود سیگار را داراست بلکه منوکسیدکربن بیش‌تری هم دارد

با این حال مانند بسیاری از کشورهای خاورمیانه، قلیان یکی از وسایل تفریحی رایج در ایران است که اگرچه بارها از سوی مسوولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی مصرف آن در اماکن عمومی و به‌خصوص سفره‌خانه‌های سنتی منع شده اما ظاهرن به راحتی نمی‌شود شر آن را از چنین مکان‌هایی کم کرد. این در حالی است که متخصصان اعلام می‌کنند مصرف‌کنندگان قلیان در هر بار مصرف، دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار دریافت می‌کنند.

دکتر «ایرج خسرو‌نیا»، رییس انجمن پزشکان داخلی ایران، با اشاره به این‌که دود قلیان همان مضرات سیگار را دارد، در مورد سایر عوارض کشیدن قلیان می‌گوید: «به‌دلیل مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌تواند عامل مهمی جهت رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها باشد.»

وی معتقد است: «مطالعات اخیرنشان داده‌اند که کشت داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و این میکروب‌ها و قارچ‌ها به راحتی توسط دود وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن می‌کند. البته به گفته وی ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی‌شود ولی در سال‌های بعد به‌دلیل نفوذ این قارچ‌ها و میکروب‌ها در لایه‌های مختلف ریه برنشیت، برنشکتازی، آنفیزم ریه و در نهایت آسم ایجاد می‌شود. این در حالی است که زمانی شخص به بیماری خود پی می‌برد که متاسفانه چاره‌ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت.»

دکتر خسرونیا با اشاره به این‌که شخص مبتلا به بیماری‌های مختلف ریه اگر به استعمال دخانیات و کشیدن قلیان ادامه بدهد بدون شک مبتلا به سرطان ریه و دستگاه تنفسی خواهد شد، اضافه می‌کند: «متاسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال‌های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌شود که این اسانس‌ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌شود و بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن هم‌‌راه با خلط را برای فرد به هم‌راه دارد.»

به کودکان قلیان تعارف نکنید

بنا به اعتقاد کارشناسان، مصرف یک نخ سیگار بین ۵۰۰‌سی‌سی تا یک لیتر دود تولید می‌کند اما یک بار استفاده از قلیان ۱۰ تا ۲۰ لیتر دود تولید خواهد کرد. مدت زمان استعمال سیگار معمولن ۱۰ دقیقه است اما قلیان با وجود تعداد کم‌تر استفاده در مقایسه با سیگار، در هر بار مصرف برای ۴۰ تا ۶۰ دقیقه استفاده می‌شود. به این ترتیب اثرات مضر قلیان کم‌تر از سیگار نیست اما در فرهنگ جامعه ما به این حقیقت علمی توجهی نمی‌شود.

کشت داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و این میکروب‌ها و قارچ‌ها به راحتی توسط دود وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن می‌کند

دکتر خسرونیا با اشاره به این‌که حتا دیده شده والدین برای خندیدن و سرگرمی، نی قلیان را به دهان افراد زیر ۵ سال هم گذاشته و آن‌ها را وادار به قلیان کشیدن می‌کنند، می‌گوید: «رسانه‌ها باید آگاهی لازم را به مردم بدهند تا مردم لااقل از استعمال قلیان در مکان‌های عمومی و منازل، به‌خصوص اماکنی که به فضای آزاد راه ندارند خودداری کنند.»

دود از دهان جذب می‌شود

اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود آسیبی به ریه‌ها وارد نمی‌شود. این جمله‌ای است که از زبان بسیاری از مصرف‌کنندگان قلیان شنیده می‌شود.

دکتر خسرو‌نیا در این‌باره می‌گوید: «این تصور، تصوری کاملن غلط است. چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن شده و آثار سو خود را می‌گذارد. حتا در هوایی که دود قلیان آزاد می‌شود، افرادی که قلیان نمی‌کشند در معرض دود قرار گرفته و در طولانی‌مدت دچار عوارض آن خواهند شد.»

دکتر «شهرام آگاه»، متخصص داخلی و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در مورد تصورات غلط در مورد مصرف قلیان می‌گوید: «بر خلاف تصور عموم که عده‌ای معتقدند وجود آب قلیان جلوی مواد مضر و سمی آن را می‌گیرد، بیش‌تر این مواد سمی از جمله نیکوتین و خاکستر وارد ریه می‌شوند و به خاطر پک‌‌های عمیقی که فرد برای جذب دود می‌زند، تخریب‌های جدی به حباب‌چه‌های ریه وارد می‌شود.»

وی با اشاره به این‌که سرطان ریه، لب و دهان، حنجره، مری، معده، لوزالمعده، کبد و سرطان روده بزرگ از عوارض بد‌خیم استفاده از سیگار و قلیان هستند، در مورد عوارض خوش‌خیم آن می‌گوید: «این عوارض شامل زخم‌های گوارشی هستند.»

هم‌چنین قلیان باعث رفلاکس اسید مری و معده نیز می‌شود که در نتیجه آن فرد سوزش شدیدی در سر دل دارد و دچار تهوع می‌شود. حتا رفلاکس اسید مری و معده در بعضی موارد منجر به سرطان مری نیز می‌شود.

به گفته وی میزان و عمق دم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود این‌که کم‌تر مصرف می‌شود اما حجم دودی که از آن وارد بدن می‌شود، به میزان ۱۰ تا ۲۰ برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

خطر انتقال بیماری از طریق قلیان

بنا به گفته متخصصان، دود استنشاق‌شده از قلیان نه تنها همه مواد سرطان‌زای دود سیگار را داراست بلکه منوکسیدکربن بیش‌تری هم دارد. ‌علاوه براین دود قلیان مجموعه‌ای از مواد سرطان‌زای دیگر را هم دارد که ناشی از سوختن زغال است و خطر انتقال بیماری‌‌های عفونی مانند سل را هم افزایش می‌دهد.

دکتر آگاه با اشاره به این‌که نیکوتین نقش بسیار مهمی در میزان و نحوه مصرف مواد دخانی به‌عهده دارد، می‌گوید: «تحقیقات ثابت کرده است افراد سیگاری تا زمانی که میزان نیکوتین دریافتی به آستانه مورد نیاز برای رفع حالت وابستگی برسد به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند.»

پس با فرض جذب بخشی از نیکوتین موجود در دود قلیان در اثر عبور آن از آب، مصرف‌کنندگان قلیان با استنشاق مقادیر بسیار زیادتر دود جهت رسیدن به آستانه ارضای وابستگی، در مواجهه با مقادیر بیش‌تری از مواد شیمیایی سرطان‌زا و گازهای خطرناک مثل منوکسید‌کربن هستند.

این متخصص ادامه می‌دهد: «این موضوع مصرف‌کنندگان قلیان و اطرافیان آن‌ها را که در مواجهه با دود تحمیلی آن قرار دارند، مثل مصرف‌کنندگان سیگار به ابتلا انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی و آثار سو در دوران بارداری دچار خواهد ساخت.»


 


مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.

نگارش: شینتو

انتظارها به‌سر شد اما جای خود را به بهت وحیرت داد. ۲۰ سال زندان برای هفت نفر بهایی که بیش از دو سال به صورتی شبه قانونی (اگر نگوییم غیرقانونی) در بازداشت به‌سر می‌بردند. بیش از دو سال بازداشت موقت!.

در این مدت متولیان قانون چه می‌کردند و در پی چه بودند؟ مستندات و مدارکی که یا بیابند و یا بسازند تا به مدد ان بر بهاییان بتازند و کاری را که دهه‌ها در صددش بودند به انجام رسانند. مدیران بهایی را متهم و محکوم  و جامعه را با هجومی جدید روبه‌رو سازند به امید این‌که شاید این بار کار را یک‌سره سازند. اما هرچه بیش‌تر گشتند کم‌تر یافتند. بیش از دو سال این کلاه و آن کلاه کردند. بارها وعده تشکیل دادگاه دادند و هر بار به‌دلیلی و یا بهتر بگوییم بهانه‌ای لغو شد تا این‌که تشکیل شد و شتاب‌زده بر عدد ۲۰ توافق کردند. گرچه جزییات این دادگاه هنوز روشن نشده اما  بوضوح مشخص است که حکم صادره بدون حساب و کتاب بوده است. آن‌ها بدون توجه به روند دادرسی ودفاعیات وکلا و مستندات ارایه شده، حکم خود را صادر کردند. اما حرف و حدیث بسیاری از خود به یادگار گذاشتند.

بهاییان ایران و جهان به این حکم معترضند نه از این جهت که آن را زیاد می‌دانند بلکه از این بابت که آن را بی معنا و بی مفهوم می دانند

نخست این‌که محاکمه مدیران، محاکمه جامعه بهاییان ایران است. ماهیت اتهامات آنان به گونه‌ای است که بی‌چون و چرا، به آحاد بهاییان متوجه می‌شود. محکومیت آن‌ها، در واقع محکوم کردن تمامی بهاییان ایران و اهانتی مستقیم به بهاییان جهان می‌باشد. چطور می‌توان مدیران یک جامعه را محاکمه و محکوم نمود اما اعضای آن جامعه را مبرا دانست؟ اگر مدیران این جامعه به جاسوسی متهمند، بدیهی است که  این اتهام دامان یکایک اعضای این جامعه را نیز خواهد گرفت و البته گرفته است چنان چه روند برخورد سی ساله اخیر نشان داده است. لذا جامعه بهایی ایران حق دارد که نسبت به این حکم اعتراض کند و خواهان روشن شدن جزییات مربوط به آن باشد. آن‌ها خود را در حال محاکمه می‌بینند.

دادگاه هم‌چنین باید به روشنی اعلام نماید که چرا محاکمه این هفت نفر بیش از دو سال به تاخیر افتاد؟ این کار باید در ابتدای اولین جلسه دادگاه مطرح و اعلان می‌شد که در این مدت، دقیقن چه اقداماتی انجام شده است؟ چه اتفاقی باعث شد تا تحقیقات آن‌ها کامل شود؟ چه چیز جدیدی بر دادستان روشن گردید و او را به یقین رساند که دیگر شواهد برای محکومیت آن‌ها کامل شده است؟ بر اساس کدام بند قانون، به آن‌ها اجازه آزادی با قید وثیقه داده نشد؟ آیا آزادی موقت، لفظ با معناتری نسبت به بازداشت موقت نیست وقتی که بازداشت موقت، بیش از دو سال به طول می‌انجامد؟

محکومیت آن‌ها، در واقع محکوم کردن تمامی بهاییان ایران و اهانتی مستقیم به بهاییان جهان می‌باشد

دیگر این‌که چگونه می‌توان پذیرفت که مجازات هر هفت نفر به یک میزان باشد؟ چه معیاری برای این سنجش وجود دارد؟ یکی از اتهامات، اهانت به اسلام است. گرچه بطلان این امر کاملن روشن است اما سوال این است که بر فرض تصدیق، آیا همه آن‌ها به یک اندازه به اسلام اهانت کرده‌اند؟ جاسوسی، تشویش اذهان و اقدام علیه امنیت ملی نیز همین‌طور. باید توجه کرد که پنج نفر از آن‌ها به تازگی برای مدیریت جامعه انتخاب شده بودند و دو نفر دیگر سال‌ها در این سمت به اداره امور بهاییان مشغول بودند. با این حال چطور می‌توان برای همه آن‌ها به یک میزان حکم صادر نمود؟ این امر بسیار عجیب است؟ تنها حکم یکسان می‌تواند حکم آزادی آن‌ها باشد.

مسئله دیگر فله‌ای بودن صدور حکم است. «جاسوسی برای اسراییل، توهین به مقدسات دینی، تبلیغ برضد نظام و رواج فساد فی‌الارض» اتهاماتی است که به آن‌ها وارد شده است.

(۱) سوال این است که سهم هر کدام از این اتهامات در تعیین عدد ۲۰ چه بوده است؟ یک دادگاه دقیق و مبتنی بر اصول صحیح قضایی باید میزان مجازات برای هر اتهام و هم‌چنین هر فرد، را به روشنی و به تفکیک بیان نماید. از این نحوه صدور حکم، به ذهن متبادر می‌گردد که دادگاه در سه مورد از اتهامات وارده، آن‌ها را بی‌گناه تشخیص داده و حکم صادره فقط برای یک اتهام است. در این صورت باید این را به صراحت اعلام نماید و در غیر این صورت سخن‌گوی قوه‌قضاییه باید این پازل را حل نماید.

بهاییان ایران و جهان به این حکم معترضند نه از این جهت که آن را زیاد می‌دانند بلکه از این بابت که آن را بی معنا و بی مفهوم می دانند. اصولا معنایی ندارد که بخواهد اشتباه باشد یا صحیح. حتا اگر مجازات آن‌ها دو سال هم تعیین می‌شد باز هم بی‌معنا بود. آزادی بی‌قید و شرط و اعاده حیثیت از آن‌ها و تمامی بهاییان ایران، تنها راه اعاده حیثیت دادگاه و قوه‌قضاییه در این مورد خاص می‌باشد. بطلان اتهامات وارده به آن‌ها واضح‌تر از ان است که نیاز به تشکیل دادگاه باشد. دادگاهی بزرگ‌تر، واقعی‌تر، معتبرتر، طولانی‌تر، علنی‌تر، با هیت منصفه‌ای کامل‌تر، به بزرگی کشور ایران، در طول سی و بلکه صد و شصت و پنج سال، در حضور مردم ایران، در کوچه و خیابان این مرز و بوم برگذار و بر این امر شهادت داده است.

۱-برای بررسی اتهامات وارده مقالات بسیاری منتشر شده است. از جمله می‌توان به دو مورد ذیل اشاره نمود:

دیانت بهایی ومسئله اسراییل

جاسوسی: اتهامی برای سرکوب بهاییان


 


آن‌چه در این بخش می‌آیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع : ساوالان سسی

محمد مصطفایی وکیل زن آذربایجانی که در ایران محکوم به مرگ با سنگ‌سار شده است می‌گوید که موکل او بدلیل ضعف در زبان فارسی، معنی بسیاری از اصطلاحات حقوقی را نمی‌فهمد.خانم سکینه محمدی‌آشتیانی به اتهام زنای محصنه از سال ۱۳۸۴ در زندان به سر می‌برد.

وی پیش از این برای این اتهام به ۹۹ ضربه شلاق محکوم شده بود که این حکم در مورد وی اجرا شده، اما بار دیگر با باز شدن پرونده قتل همسرش، پرونده پیشین خانم آشتیانی بار دیگر به جریان افتاد.

در این دادگاه خانم محمدی‌آشتیانی به اتهام زنای محصنه به سنگسار و به اتهام قتل همسرش به اعدام به وسیله دار محکوم شد.

در حال حاضر حکم سنگ‌سار خانم محمد‌ی‌آشتیانی متوقف شده است، اما حکم به دار آویختن وی که در نتیجه فشارهای بین‌المللی متوقف شده است، کماکان قابل اجراست.

در ایران دو نوع قانون وجود دارد. اولین قانون قانونی است که به همه مربوط می‌شود و دومی قانون خودسرانه‌ای است که نیروهای امنیتی آن‌را تعیین می‌کنن

آقای مصطفایی در مقاله‌ای که برای روزنامه تایمز انگلستان نوشته است، می‌گوبد که رفتار بد نیروهای امنیتی ایران با وی در این کشور برخوردی رایج است:

« در ایران دو نوع قانون وجود دارد. اولین قانون قانونی است که به همه مربوط می‌شود و دومی قانون خودسرانه‌ای است که نیروهای امنیتی آن‌را تعیین می‌کنند.»

چیزی که کار خانم آشتیانی را مشکل می‌سازد این است که زبان مادری او ترکی آذربایجانی می‌باشد و به همین دلیل او اکثر مطالب گفته شده در دادگاه را درک نمی‌کند.

مصطفایی می‌نویسد که مبارزه بین‌المللی برای لغو حکم سنگ‌سار و اعدام سکینه محمدی سرویس‌های اطلاعاتی ایران را خیلی عصبانی کرده است و اکنون آن‌ها شروع به بازی سیاسی کرده‌اند :

«اول آن‌ها سعی کردند مرا بازداشت کنند، لیکن من در منزل نبودم، بعدن همسرم و برادر زنم را برای دو هفته بدون هیچ دلیلی در زندان اوین نگه داشتند. بعدن هم پدر زنم را بازداشت کردند.»

مصطفایی برای گریز از بازداشت ابتدا به ترکیه و از آن‌جا به نروژ رفت. مدتی کوتاه پس از خروج مصطفایی از کشور، خانم آشتیانی در مقابل دوربین‌های تلویزیون ایران ظاهر شد و به آگاهی از نقشه قتل همسرش اعتراف کرد.

مصطفایی در این خصوص می‌نویسد: «دو روز قبل از انجام مصاحبه تلویزیونی او را شکنجه کرده‌اند و تنها بعد از این او به تکرار آن دروغ‌ها راضی شده است.»

به گفته او، تاثیر نیروهای امنیتی بر دستگاه قضایی ایران خیلی زیاد است. او هشدار می‌دهد که اگر وضعیت به این‌گونه پیش رود در کشور قانون‌های معمولی که نه، بلکه تنها قوانینی که به نفع رژیم است کاربرد خواهند داشت.

بخش آذربایجانی بی‌بی‌سی


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع : مازندنومه

گروه القاعده منتظر آغاز درگیری احتمالی بین ایران با اسراییل و آمریکا است. سعید الشهری دومین فرد در ساختار رهبری القاعده در شبه‌جزیره عرب طی پیامی به رسانه‌های منطقه خاورمیانه از احتمال درگیری بین ایران و اسراییل و یا ایران و آمریکا خبر داد.

به گزارش عصر ایران و به نقل از روزنامه جروزالم پست اسراییل سعید الشهری در این پیام صوتی با اشاره به احتمال آغاز درگیری بزرگ در خاورمیانه از احتمال تقسیم این منطقه بین ایران و اسراییل خبر داد.

وی با ادعای این‌که در صورت آغاز حمله اسراییل، ایران عربستان را به هم‌کاری با اسراییل (در اختیار قرار دادن حریم هوایی عربستان برای حمله به ایران) متهم خواهد کرد، افزود که در این صورت ایران با حمله به عربستان شهرهای مقدس مکه و مدینه را تصرف خواهد کرد.

این رهبر القاعده در ادامه خیال‌پردازی‌های خود از آینده منطقه خاورمیانه گفت که اعراب سنی ساکن در منطقه خاورمیانه در قلم‌روهایی در تصرف ایران و اسراییل زیست خواهند کرد و اسراییل پس از جنگ، دولت بزرگ مورد نظر خود را (از نیل تا فرات) تشکیل خواهد داد.

(البته مشخص است که جغرافیای این عضو ارشد القاعده، اصلن خوب نیست، زیرا با تصرف عربستان توسط ایران(!)، که تقریبن در حد فاصل ایران و اسراییل قرار دارد، اسراییل نمی‌تواند از نیل تا فرات را شکل دهد. با این اوصاف از آن‌جا که ماموریت آمریکایی-عربی القاعده، ایران هراسی است، چنین افاضاتی بیان می‌شود و جالب این‌که برای اولین بار توسط یک رسانه آمریکایی منتشر می‌گردد!)

اعراب زیر سلطه ایران و اسراییل زندگی خواهند کرد

این رهبر القاعده افزود که شورای مجاهدین در شبه جزیره عرب(کادر رهبری القاعده در یمن) به جهت  آمادگی برای جنگ احتمالی ایران با اسراییل جلسه‌ای تشکیل داده و رهبران این گروه در این‌باره رایزنی کرده‌اند. وی از اعضای القاعده و شبه نظامیان وابسته به این گروه در سراسر جهان خواست تا نسبت به احتمال جنگ بین ایران و اسراییل آماده باشند.

الشهری در دسامبر ۲۰۰۱ توسط نیروهای آمریکایی در پاکستان دستگیر و به زندان گوانتانامو منتقل شد. وی ۶ سال در این زندان بود و در نهایت در سال ۲۰۰۷ آزاد شده و به عربستان بازگشت. وی پس از بازگشت به سرزمین مادری‌اش راهی یمن شد و به هم‌کاری «انورالعولقی» و جمعی دیگر از شبه نظامیان القاعده، گروه القاعده در شبه جزیره عرب را بنا نهاد.

وب سایت «دیلی بیست» (متعلق به سردبیر سابق روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا) که منبع اصلی انتشار این فایل صوتی است در گزارشی که در این‌باره نوشته اشاره کرده که گروه القاعده منتظر آغاز درگیری احتمالی بین ایران با اسراییل و آمریکا است و این جنگ کاملن به نفع این گروه خواهد بود.

این وب سایت می‌نویسد القاعده براین باور است که در صورت حمله اسراییل یا آمریکا به ایران، ایران نیز همانگونه که تهدید کرده حملات خود را در مناطقی چون افغانستان، عراق، لبنان و دیگر نقاط خاورمیانه و جهان علیه منافع آمریکا و اسراییل افزایش خواهد داد که از نظر این وب سایت این عمل به نفع القاعده خواهد بود.

گروه القاعده تاکنون به صراحت نسبت به موضوع حمله به ایران موضع‌گیری نکرده و رهبران ارشد این گروه تروریستی تا کنون نسبت به این مسئله سکوت اختیار کرده بودند.

در هفته‌های اخیر موضوع جنگ احتمالی در خاورمیانه یکی از سوژه‌های اصلی و مهم بسیاری از رسانه‌های منطقه و جهان شده است. با این حال بسیاری از ناظران وقوع جنگ را در شرایط کنونی در منطقه محتمل نمی‌دانند و جنگ را به نفع هیچ کدام از طرف‌های اصلی درگیر در بحران نمی‌بینند.


 


خبر / رادیو کوچه

رییس قوه ‌قضاییه ایران در اظهار نظری برخی «مسوولان» در دولت محمود احمدی‌نژاد را متهم کرد که مذاکره یک‌طرفه و هم‌راه با زورگویی با آمریکا را پذیرفته‌اند. صادق لاریجانی گفت تنها رهبر جمهوری اسلامی است که می‌تواند شرایط آن‌را ترسیم و اعلام کند.

به گزارش دویچه وله، آیت‌اله صادق لاریجانی، رییس قوه‌قضاییه ایران در جلسه مسوولان عالی قضایی با اشاره به شدت گرفتن تهدید ایران توسط کشورهای غربی و اسراییل در هفته‌های اخیر تصریح کرد: «باید بدانند که اگر این تهدیدات عملی شود، همان‌گونه که مقام رهبری بیان کردند، مقابله ایران محدود به مرزهای کشورمان نخواهد بود.» پیش از این رهبر جمهوری اسلامی گفته بود که هرگونه حمله نظامی به ایران با پاسخی قاطع روبه‌رو خواهد شد که به مرزهای ایران محدود نمی‌شوند.

صادق لاریجانی با اشاره به سیاست تحریم و تهدید و مذاکره‌ی آمریکا، آن‌‌را غیرقابل قبول خواند و تصریح کرد: «ما اهل مذاکره منطقی و عقلانی هستیم اما اهل مذاکره با قدرتی که در لباس ابرقدرتی پشت میز مذاکره بنشیند نیستیم.»

رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که «متاسفانه به نظر می‌رسد که برخی در داخل کشور وضعیت مربوط به مذاکره یک طرفه و هم‌راه با زورگویی آمریکا را پذیرفته‌اند. حتا برخی دلالان سیاسی خارج کشور را برای مطرح کردن برخی سخنان در این زمینه، می‌پذیرند.»

لازم به ذکر است اشاره صادق لاریجانی به حضور هوشنگ امیراحمدی، بنیان‌گذار و رئیس شورای آمریکاییان و ایرانیان در تهران به دعوت اسفندیار رحیم‌مشایی است. برخی رسانه‌ها در ایران از وی به عنوان «دلال رابطه ایران و آمریکا» نام می‌برند.


 


محمدرضا /  رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

برنامه پنج‌شنبه شب نود بدون شک یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های ماه‌های اخیر بود. دلیل این موضوع باز می‌گردد به بحث حضور علی دایی سرمربی سابق تیم‌ملی فوتبال ایران پس از چندین ماه در این برنامه و البته محوریت اصلی این رویداد در مورد مفاد و متمم‌های قرارداد وی با فدراسیون فوتبال بود. این برنامه به صورت ویژه به تشریح گفته‌های‌ دایی اختصاص داشت.

علی دایی در دفاع از خود در مقابل حکم کمیته استیناف گفت :« من باید لحاف و تشک با خودم به جلوی دفتر کفاشیان می‌بردم؟» سرمربی سابق تیم ملی در حالی این جمله را می‌گفت که رییس کمیته استیناف مدعی بود دایی هیچ کاری نکرده که نشان دهد مخالف اخراج از تیم ملی است صالحی گفت: «علی‌دایی اگر از اخراجش ناراضی بود باید فعلی را انجام می‌داد» بعد از شنیدن این جمله‌ها بود که علی دایی شروع کرد به گفتن جمله‌های خود: «من چه فعلی را باید انجام می‌دادم که نشان دهم راضی نیستم اخراج شوم. من باید با چند قلچماغ به سر تمرین بروم؟ چطوری باید ثابت کنم که دوست ندارم اخراج شوم؟ این صحبت‌ها بد‌آموزی دارد. من اگر از پرسپولیس اخراج شوم دیگر سر تمرینات نمی‌روم که پولم را بگیرم، علی دایی از فدراسیون فوتبال شکایت کرده که مبلغ قراردادش را پرداخت نکرده. کمیته استیناف هم رای داده که دایی اصلن حقی ندارد. کمیته استیناف اعلام کرده که چون دایی فعلی انجام نداده که نشان دهد از اخراجش ناراضی است پس حقی ندارد.»

اما با این حال بعد از بازی با عربستان در شرایطی که من اخراج شدم شرایط سیاسی کشور ملتهب بود بعد هم این‌که ایران سه بازی دیگر داشت که نباید حاشیه‌ساز می‌شدم .حالا لطف من را این‌طور پاسخ می‌دهند.

اما نکته اصلی صحبت‌های دایی مربوط به دلیل شکایتش است. چرا نمی‌گویند من چرا شکایت کردم. اگر طبق توافق ما با فدراسیون مبلغ مالیات را پرداخت می‌کردند. همان‌طور که برای همه مربی‌های تیم‌ملی پرداخت کردند من شکایت نمی‌کردم اما این‌ها زیر حرفشان زدند و من هم شکایت کردم.

دایی در برنامه ۹۰ بارها تاکید کرد: «این چه جور قراردادی است که کارفرما آن را امضا کرده اما امضای من پای آن نیست. من سر تمرینات بودم که ابراهیمی سرپرست تیم ملی قرارداد را آورد و من امضا کردم. سه، چهار ماه بعد یک نسخه از قرارداد را برایم آورد. پس از آن یک متن را با عنوان متمم قرارداد در تاریخ ۲۳/۱۱/۸۷ آوردند که من امضا کردم اما کفاشیان آن را امضا نکرد و این قرارداد را به من برنگرداندند. سپس بر خلاف قوانین متن دیگری با عنوان متمم قرارداد در تاریخ ۱/۱/۸۸ به امضای کفاشیان رسید. در حالی که بر اساس قانون کارفرما نباید ابتدا قرارداد را امضا کند. من تاکیدم این است که اگر خلافی صورت گرفته به من مربوط نیست. »

به گفته یک منبع موثق در فدراسیون، جواب این سوال دایی کاملن مشخص است. پیش از تدوین متمم قرارداد دایی با فدراسیون فوتبال، سرمربی تیم ملی رفتاری کاملن رییس مابانه با فدراسیون فوتبال داشت و به جای رویارویی با روسای فدراسیون، با علی آبادی، رییس سازمان تربیت بدنی نشست و برخاست می‌کرد. او حتی جواب تلفن کفاشیان را نمی‌داد و کاملن از دسترس طرف قراردادش خارج شده بود. تا این که کفاشیان بعد از این که از پیدا کردن دایی برای امضای متمم قرارداد ناامید شد و قرارداد را یک‌طرفه امضا کرد و به اضافه چک مبلغ قرارداد در اختیار احمد ابراهیمی، سرپرست وقت تیم ملی قرار داد. کفاشیان ابراهیمی را امین فدارسیون پنداشت و به او تذکر داد بعد از این که دایی این متمم را امضا کرد چک دستمزدش را به او بدهد. با این حال ابراهیمی که رابطه خوبی هم با دایی دارد چک و قرارداد را هم‌زمان به دایی داد و سرمربی وقت تیم ملی بعد از گرفتن چک فدراسیون از امضا کردن قرارداد سر باز زد. به این ترتیب دایی چک را دریافت کرد اما پای قرارداد را امضا نکرد. در چنین شرایطی دایی می‌توانست ادعا کند با قرارداد مخالف است و در صورت تهیه قراردادی جدید، دوباره طلب پول کند.

هرچند دایی هرگز پی قراردادی جدید نبود و طلب مجدد را نگرفت اما رفتار غیرحرفه‌ای فدراسیون که چک را بدون دریافت رسید در اختیار دایی گذاشت هم‌چنان انتقادآمیز است. فدراسیون در شرایط کنونی از اعتراف به این اشتباه سر باز می‌زند و دلیلی نمی‌بیند اعلام کند که دایی پول قراردادی را که نبسته گرفته است.

این اتفاق البته تغییری در امور ایجاد نمی‌کند چون دایی به هر حال باید قراردادش را تمدید می‌کرد تا روی نیمکت تیم‌ملی در بازی روز هشتم فروردین مقابل عربستان بنشیند. اما جواب سوال دایی مبنی بر امضا شدن متمم قرارداد تنها از سوی فدراسیون چیزی جز بی‌درایتی مدیران فوتبال نیست.

کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال این ابهام بزرگ را در گفت‌و‌گویی اختصاصی با ایلنا این‌گونه توضیح می‌دهد: «در آن دوره رابطه فدراسیون فوتبال و سرمربی تیم ملی مثل امروز نبود. به همین خاطر بعضی کارها با واسطه انجام می‌شد. ما متمم قرادادی نوشتیم که قرار شد آقای دایی آن را امضا کند. متمم را با چکی که باید می‌گرفت به آقای ابراهیمی، سرپرست وقت تیم‌ملی دادیم تا ببرد پیش ایشان. گفته بودیم اول متمم را امضا کند بعد چکش را بگیرد، متاسفانه ایشان توجه نکرده بودند و چک را به آقای دایی داده بودند در حالی که حاضر نشده بود متمم را امضا کند.»

اما سند مالیاتی که علی دایی در برنامه نود رو کرد و آن را به همه نشان داد، سندی بود که باید در پرونده‌های فدراسیون فوتبال باشد.

زمانی که دایی این سند را نشان داد، مسوولان فدراسیون فوتبال بسیار تعجب کرد‌اند که دایی این سند را از کجا به دست آورده است. سیدمصطفی طباطبایی، که برادر زن علی کفاشیان است و به طور هم‌زمان سرپرستی تیم‌‌ملی جوانان و ریاست امور مالی فدراسیون فوتبال را برعهده دارد، در مورد این سند می‌گوید: «این نسخه دوم سند بود که به همراه نسخه اصلی‌اش در پرونده ایشان در کمیته انضباطی وجود داشت.» وی ادامه ‌داد: «شنبه که من به فدراسیون آمدم گفتم این پرونده را ببینند و مشخص شد آن سند زردرنگ که آقای دایی نشان داد در پرونده نبود، البته حراست فدراسیون فوتبال دنبال این است که چگونه این سند از داخل پرونده برداشته شده و به دست آقای دایی رسیده است. حراست کارش را بلد است و قطعن آن‌ها متوجه خواهند شد این سند از کجا به دست دایی رسیده است.»

اما سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تهران در پایان صحبت‌های خود گفت: «حالا که مردم به حقانیت من پی‌بردند همان‌طور که گفتم به فیفا شکایت می‌کنم.»


 


خبر / رادیو کوچه

فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان صبح امروز دوشنبه اعلام کرد در صورت لزوم نظر صریح خود در مورد ضرب‌الاجل خروج از افغانستان را ابراز خواهد کرد.

ژنرال دیوید پترائوس، که اخیرن به فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان منصوب شده، گفته است که اگر احساس کند ضرب‌الاجل تعیین شده توسط رییس جمهوری آمریکا برای خروج نظامی آمریکاییان از افغانستان «بیش از اندازه مخاطره‌آمیز است» این نظر خود را با وی در میان خواهد گذاشت.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، گفته است که نیروهای آمریکایی از ماه جولای سال آینده خروج از افغانستان را آغاز خواهند کرد.

دیوید پترائوس در ادامه افزوده است که اگرچه قرار است روند خروج نظامی در ماه جولای سال آینده آغاز شود، اما تعیین این تاریخ به معنی آن نیست که نیروهای آمریکایی به طور دست‌جمعی افغانستان را ترک خواهند کرد.

دیوید پترائوس پس از به دست گرفتن فرماندهی نیروهای ناتو در افغانستان کمابیش همان روشی را برای پیروزی بر شورشیان در پیش گرفته که قبلن در عراق به اجرا گذاشته بود و در عین تلاش برای ایجاد اعتماد به نفس بیش‌تر، کوشیده است مانع از آن شود که دامنه انتظارات بیش از حد گسترش یابد.


 


روز گذشته یک‌شنبه در شهر نیویورک آمریکا برخی افراد به ساختن مسجد توسط مسلمانان در منطقه صفر که محل حادثه ۱۱ سپتامبر است انتقاد کرده و دست به تجمع اعتراضی زده‌اند.

Click here to view the embedded video.

بیشتر بخوانیم:

«همه‌ی تروریست‌ها مسلمانند»


 


خبر / رادیو کوچه

جلسه‌ی رسیدگی به اتهامات مهدی خدایی، فعال حقوق بشر صبح روز یک‌شنبه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شده است.

بنا گزارش هرانا، در این جلسه که نماینده ی دادستان و آرش کیخسروی، وکیل این زندانی سیاسی نیز حضور داشتند اتهاماتی از جمله اخلال در امنیت کشور از طریق عضویت در گروه غیر‌قانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام از سوی ریاست دادگاه عنوان شد.

مهدی خدایی در این جلسه علاوه بر رد کردن تمامی اتهامات، از جمله عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در زمان بازداشت، فعالیت خود را صرفن در راستای دفاع از حقوق بشر دانسته است.

هم چنین در این دادگاه برخی از ایمیل‌های شخصی آقای خدایی از سوی قاضی مصداق جرم شناخته شد.

گفتنی ا‌ست مهدی خدایی که یازدهم اسفندماه سال گذشته بازداشت شده است، هم اکنون در بند ۲ الف سپاه پاسداران در یک سلول دو نفره به همراه حسین رونقی ملکی نگهداری می شود.

بیشتر بخوانیم:

مهدی خدایی در دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، «جلسه‌ی رسیدگی به اتهامات یک فعال دانشجویی»


 


دو‌شنبه ۱ شهریورماه ۱۳۸۹- ۲۳ آگوست ۲۰۱۰

شروع پخش زنده از ساعت ۴/۰۰ بعداز ظهر – به وقت تهران

note3اجرا:  اعظم

note3استودیو: مارال

note3 تقویم تاریخ – مریم

note3گزیده اخبار مطبوعات دوشنبه ایران

note3سوت – «اگر پای حرفشان بودند شکایت نمی‌کردم» – محمدرضا

note3بخش اول اخبار

note3میکروفن – «قلیان، سلامتی را برد» -  شکوفه

note3مجله‌ی اقتصادی  - «دولت به جای بدهی نیروگاه بدهد» - ریحانه

note3پس‌نشینی تند – «لعنت به تو جبر جغرافیایی، لعنت» – اکبر ترشیزاد

note3مجله‌ی خبری کابل - نجیب امیری

note3روزنگاشت – «بی‌تو به‌سر نمی‌شود» - محبوبه

note3بخش دوم اخبار

note3دایره‌ی شکسته – «خیره بر قاب» – مه‌شب تاجیک

note3پارس نامه – «معبدی با معماری شگفت‌انگیز» - امیر و کاملیا

note3کافه کوچه – «پرونده‌ی یک قاضی» - علی خرد‌پیر

note3بخش سوم اخبار


 


منبع : ایران گلوبال

این روزها یادآور روی‌دادی بسیار آموزنده و عبرت‌آمیز در تاریخ مردم کردستان و ایران است. آغاز جنگی که بعدها به عنوان «جنگ کردستان» شناخته شد. جنگی که بطور رسمی از ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ به دستور آیت‌اله خمینی آعاز شد و پیامدهای بسیاری بدنبال داشت و عواقب آن هنوز جاری است. چراکه هنوز بر روابط سیاسی و اجتماعی مردم کرد و ایرانیان تاثیرگذار است. این جنگ آنقدر حائز اهمیت است که امروزه بایستی در سطوح مختلف، در میان سیاسیون، روشن‌فکران و مردم مورد گفت‌وگو و انتقاد جدی و سازنده قرار بگیرد، تا شاید از آن بیاموزیم و با گشودن باب گفت‌وگوهای سازنده و جدی نه تنها مانع از تکرار چنین فجایعی در آینده بشویم، بلکه موجب تفاهم و احساس مسوولیت بیش‌تر میان رهبران سیاسی واقع شود.

من در این نوشتار بیش‌تر روی سخنم با مردم غیر کرد ایران است. آن‌هایی که هنوز مردم کرد، احزاب و رهبران سیاسی کردستان را متهم و مقصر اصلی جنگ می‌دانند، چرا که همان‌طور که گفتم هدف من گشودن باب گفت‌وگوی جدی و سازنده است. به همین دلیل سووالاتی را مطرح می‌نمایم: آیا بدور از تعصب و پیش‌داوری هرگز از خود پرسیده‌اید که این جنگ چرا و چگونه آغاز شد؟ آیا شما هم مثل رهبران جمهوری اسلامی فکر می‌کنید که جنگ کردستان، جنگ علیه کفر بود؟ آیا هنوز فکر می کنید که جنگ کردستان، جنگ علیه تجزیه طلبی بود؟ آیا هرگز پیام و صدای مردم کرد را شنیدید؟ شما فکر می کنید که چرا آیت‌اله خمینی و مسوولان عالی رتبه جمهوری اسلامی قبل از شروع جنگ با این خواست ساده ی زنده یاد «دکتر قاسملو»، دبیرکل حزب دمکرات مخالفت کردند که می خواست اجازه بدهند که تنها یک ساعت از رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی پیرامون اوضاع کردستان و مطالبات مردم کردستان با مردم ایران سخن بگوید؟

واقعیت این است که طرف‌داران تغییر و دمکراسی در ایران بدون نقد منصفانه و واقع‌بینانه روی‌دادهای تاریخی بزرگ و تاثیرگذاری مثل جنگ کردستان که آثار سیاسی، اجتماعی و روانی آن هنوز جاری است

شما فکر می‌کنید که چرا رهبران جمهوری اسلامی نامه سرگشاده کمیته‌ی مرکزی حزب دمکرات کردستان در پاییز ۱۳۵۹ را بی‌جواب گذاشتند که در آن از رهبران جمهوری اسلامی خواسته شده بود اگر لشکرکشی به کردستان را متوقف نمایند، حزب دمکرات آماده است هزاران نیروی پیش‌مرگ خود را دوش به دوش نیروهای ارتش به جنگ عراق اعزام کند؟ آیا شما الان فکر می‌کنید که مطالبات احزاب سیاسی کرد که عبارت بود از اداره امور مناطق کردنشین توسط منتخبان مردم کردستان، تدریس و آموزش زبان کردی در مدارس و دانشگاها، آزادی احزاب سیاسی و… در چارچوب برنامه‌ی خودمختاری طرح شده بودند مطالبات غیر دمکراتیکی هستند؟ شما فکر می‌کنید که چرا چند سال بعد از آغاز جنگ همان‌گونه که چندی پیش آقای «موسوی» اعتراف کرد که در دوران نخست‌وزیری‌اش مخالف تجمع نیرو و لشکرکشی به کردستان بوده، اما چرا آقایان به نخست‌وزیرشان هم گوش ندادند و چرا جنگ کردستان برای آن‌ها از جنگ عراق هم مهم‌تر بود؟ و… این سووالات و سووالات فراوان دیگری که امروزه بر رهبران سیاسی و طرفداران تغییر در ایران و هم‌چنین بر نسل امروز ایران لازم است بدور از تعصب و بدون توجیه جنگ در پی یافتن پاسخ‌های راه‌گشا باشند.

حالا دیگر زمان آن فرا رسیده است که همه چیز گذشته را به نقد بکشیم، در غیر این صورت بسیار بی معنی خواهد بود که بگویم «گذشته چراغ راه آینده است».

بنده همین چند روز پیش در نطقی بمناسبت ۶۵امین سالروز تاسیس حزب دمکرات کردستان گفتم که حالا دیگر هنر این نیست که چه کسی بهتر سیستم جمهوری اسلامی را به نقد می‌کشد، چون دیگر ناکارآمدی سیستم بر اکثریت مردم عیان است، بلکه الان هنر این است که در فرآیند گذار به دمکراسی در ایران راه‌گشا باشیم. اما واقعیت این است که طرف‌داران تغییر و دمکراسی در ایران بدون نقد منصفانه و واقع‌بینانه روی‌دادهای تاریخی بزرگ و تاثیرگذاری مثل جنگ کردستان که آثار سیاسی، اجتماعی و روانی آن هنوز جاری است، نمی‌توانند موانع سر راه گذار به دمکراسی را بازشناخته و موفق به ارایه پروژه‌های راهگشا شوند. طی یک سال گذشته که جنبش دمکراسی خواهی مردم ایران وارد مرحله‌ی جدی و سرنوشت‌سازی شده است بارها این سوال در سطوح مختلف رو به مردم کردستان مطرح گردید که بنا به طبیعتشان مدام در حال مبارزه با جمهوری اسلامی بوده‌اند پس چرا حضور پررنگی در جنبش سبز ندارند؟

البته که ما با این نظر موافق نیستیم که مردم کردستان در جنبش سبز حضور نداشته‌اند، نه تنها در حد امکان حضور داشته‌ایم، بلکه هزینه هایی هم داده ایم. اما طرح این سوال در کل بسیار بجا و مهم بود، اگر که فارغ از تمایلات سیاسی در پی یافتن پاسخ درخور به آن برآییم. آخر بسیار غیرمنطقی خواهد بود که مردم کرد، روشن‌فکران، احزاب و رهبرانشان در بیش از نیم قرن گذشته تاکنون دمکراسی در ایران را تنها ضامن حقوق و مطالبات از دست رفته خود بدانند و در عین حال جنبش کنونی مردم ایران را آغاز مرحله جدی جنبش دمکراسی خواهی ایرانیان بدانند، اما خود علی‌رغم این همه هزینه‌هایی که طی چند دهه گذشته جهت تحقق مطالبات دمکراتیکشان داده اند، امروزه از حضور در جنبش دمکراسی خواهی سر باز زنند.

اکثریت مردم کرد و فعالان اجتماعی و سیاسی کرد بر این باورند که جنگ کردستان به ترس حاکمیت از مطالبات جدی و دمکراتیک و مدنی مردم کرد در آن زمان بر می‌گردد

برای همین است که پاسخ به سوال طرح شده می‌تواند راه‌گشا واقع شود. چرا که به جرات می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین عوامل آن به بی‌اعتمادی مردم کردستان بر می‌گردد که این بی‌اعتمادی خود نیز ریشه در جنگ طولانی و ظالمانه علیه مردم کردستان دارد. جنگی که رهبران جمهوری اسلامی بسان این روزها با سواستفاده از احساسات مذهبی و میهنی طرف‌دارانشان و با شایعه و دروغ‌پردازی و توهم‌سازی در قبال مردم و جنبش دمکراسی خواهی کردستان براه انداختند.

بنابراین امروزه بر همه کوشندگان جنبش دمکراسی خواهی مردم ایران و تمام کسانی که در غم دمکراسی آینده ایران هستند لازم است که به‌طور جدی و با نگاهی مسوولانه و انتقادی به جنگ کردستان و موارد مشابه دیگر بپردازند. اکثریت مردم کرد و فعالان اجتماعی و سیاسی کرد بر این باورند که جنگ کردستان به ترس حاکمیت از مطالبات جدی و دمکراتیک و مدنی مردم کرد در آن زمان بر می‌گردد. برای همین حالا هم تنها راه جلوگیری از تکرار این فاجعه تاریخی، به درک و پذیرش مطالبات دمکراتیک و مشروع مردم کرد وابسته است. امروز باید بپذیریم که به اراده جمعی مردمان وگروه‌های تشکیل دهنده ایران احترام بگذاریم و آن‌ها را طوری تعریف کنیم که آن‌ها خود می‌خواهند آن‌گونه تعریف شوند. حقوق و مطالباتشان را آن‌گونه که خود می‌خواهند به‌رسمیت بشناسیم، نه برای آن‌ها تعیین تکلیف نماییم و این عین دمکراسی است و لازمه دمکراسی آینده ایران نیز پذیرش تنوعات و احترام به حقوق و مطالباتشان می‌باشد. رسیدن به این درک درسی است که می‌توان از جنگ کردستان آموخت، زیرا که در واقع جنگ کردستان، جنگ دمکراسی بود که مخالفان دمکراسی بر مردم کرد تحمیل نمودند.

خالد عزیزی، دبیرکل حزب دمکرات کردستان


 


خبر / رادیو کوچه

صبح امروز دوشنبه دولت انگلیس در واکنش به سوخت‌گذاری نیروگاه بوشهر ضمن انتشار بیانیه‌ای بر حق ایران برای بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و ساخت‌وساز نیروگاه‌های هسته‌ای در این کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرآنلاین، «آلیستر برت» معاون وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که حق ایران را برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای و بهره‌مندی از انرژی هسته‌ای به رسمیت می‌شناسد.

وی در ادامه تصریح کرد: «ما همواره حق ایران را برای توسعه برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی محترم دانسته‌ایم.»

این در حالی است که روز گذشته اسراییل با واکنشی انتقادآمیز از این طرح هشدار داده است که اگر جلوی ایران گرفته نشود دنیا دچار مشکلات جبران ناپذیری خواهد شد.


 


خبر / رادیو کوچه

حسن اسدی زیدآبادی و علی جمالی، از اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، روز یک‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۸۹ در تهران بازداشت شده‌اند.

به گزارش ادوار نیوز، پایگاه اطلاع رسانی سازمان دانش آموختگان، ماموران امنیتی آقای اسدی زیدآبادی مسوول کمیته حقوق بشر این سازمان را عصر یک‌شنبه در منزل خود و علی جمالی مسوول کمیته سیاسی این سازمان را همان زمان در محل کارش بازداشت کرده‌اند.

در حال حاضر چند نفر از اعضای بلندپایه سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) از جمله احمد زیدآبادی (دبیرکل)، عبداله مومنی (سخن‌گو)، و علی ملیحی (مسوول روابط عمومی) در زندان هستند.

حسن اسدی زیدآبادی پیش از این یک بار دیگر در روز ۱۲ آبان ۱۳۸۸ بازداشت و بعد از حدود ۴۰ روز حبس در روز ۲۲ آذر همان سال آزاد شده بود.

گفتنی است دادگاه آقای اسدی زیدآبادی روز ۱۲ مرداد ۱۳۸۹ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد و آقای اسدی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت نظام»، «تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی» و «توهین به رییس جمهوری» محاکمه شد. حکم این دادگاه هنوز صادر نشده است.


 


محبوبه / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

یکم شهریور برابر زادروز «حسین علی‌زاده» آهنگ‌ساز، ردیف‌دان، پژوهش‌گر و نوازنده تار و سه‌تار ایران است. وی متولد سال ۱۳۳۰ خورشیدی ‌است و سازنده موسیقی فیلم‌هایی چون «دلشدگان»، «گبه»،  «زمانی برای مستی اسب‌ها» و «آواز گنجشک‌ها» است.

«حسین علی‌زاده» در پنجم شهریور ۱۳۳۰خورشیدی در تهران زاده شد. پس از پایان ابتدایی‌ و تحصیل در هنرستان موسیقی به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و هم‌زمان در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران به یادگیری و اجرای کنسرت پرداخت.

او نزد «هوشنگ ظریف»، «حبیب‌اله صالحی»، «محمود کریمی»، «علی‌اکبر شهنازی»، «داریوش صفوت»، «نورعلی برومند»، «سعید هرمزی»، «یوسف فروتن»، و «عبداله دوامی» موسیقی آموخته است.

علی‌زاده در سال ۱۳۴۷ عضو ارکستر «رودکی» شد و دو کنسرت او، در جشن «هنر شیراز» آغاز راه او به عنوان یکی از وزنه‌های موسیقی ایران بود.

او با عضویت در گروه «چاووش» هم‌راه با دیگر استادان موسیقی ایران از جمله «محمدرضا لطفی» و «پرویز مشکاتیان» آثار جاودانه‌ای در موسیقی ایران اجرا کرد و نیز با آموزش به هنرجویان موسیقی، تاثیر مهمی در تربیت موسیقی‌دانان و نوازندگان پس از انقلاب گذاشت.

علی‌زاده با ساخت و اجرای  قطعاتی چون «سواران دشت امید» و «حصار» فرمی تازه را به موسیقی ایرانی اضافه کرد که نبوغ وی در این زمینه را نشان داد. ساخت کنسرتوی نی و ارکستر با عنوان «نینوا» در سال‌های ابتدایی دهه شصت نام او را بیش از گذشته بر زبان‌ها جاری ساخت.

این قطعه که با نی «جمشید عندلیبی» به‌عنوان تک‌نواز نی اجرا شد، از جمله شاخص‌ترین قطعات تاریخ موسیقی ایران به‌شمار می‌رود که وی آن را با الهام از تحولات سال‌های ابتدایی دهه شصت تصنیف کرد.

پس از تعطیلی و توقف موسسه «چاووش»، وی برای ادامه تحصیل موسیقی به دانشگاه آزاد «برلین» رفت و در سال‌های میانی دهه شصت به ایران بازگشت و گروه «شیدا و عارف» را بازسازی کرد که حاصل آن کنسرت شور‌انگیز با صدای «شهرام ناظری»، «صدیق تعریف» و «بیژن کامکار» در تالار «وحدت» بود. این کنسرت بعدها با صدای شهرام ناظری در آلبومی به همین نام انتشار عمومی یافت.

پس از آن علی‌زاده به تجربه در ساخت انواع موسیقی پرداخت که در زمینه موسیقی ایرانی در قالب تکنوازی می‌توان به آثاری چون ترکمن، پایکوبی، همایون با «سه تار و ماهور»، هجرانی، هم‌نوایی، نوا با «تار» در زمینه گروه‌نوازی آلبوم‌های راز و نیاز با صدای «علیرضا افتخاری»، صبح‌گاهی با صدای «محسن کرامتی» و آثاری به صورت گروه نوازی، هم‌چون: آوای مهر،راز نو، به تماشای آب‌های سپید، نی‌نوا، عصیان و واریاسیون کردی اشاره کرد.

او تا سال ۱۳۸۴ با «شجریان» در قالب گروهی چهار نفره هم‌راه با «کیهان کلهر» و «همایون شجریان» به برگزاری کنسرت و اجرای برنامه در کشورهای مختلف مشغول بود.

او در زمینه موسیقی فیلم هم تجربه‌های موفقی داشته که از جمله می‌توان به موسیقی فیلم‌های چوپانان کویر، دل شدگان، گبه، عشق طاهر، ایران سرای من است، زمانی برای مستی اسب‌ها، ابر و ‌آفتاب، میراث کهن، زشت و زیبا، لاک‌پشت‌ها هم پرواز می‌کنند، نیومانگ و موسیقی متن سریال تلویزیونی زیر تیغ اشاره کرد.

وی هم‌چنین درزمینه انتشار کتاب و آلبوم‌های آموزشی تجربه‌های موفقی داشت که انتشار «ده قطعه برای تار» در ۴ جلد، «ردیف میرزا عبداله» اجرا با تار و سه تار، «دستور تار و سه تار دوره متوسطه تا پیش‌رفته»، «بوسه‌های باران» و «پارتیتور قطعه نوا» از جمله کارهای وی در این زمینه است.

حسین علی‌زاده دارای دو فرزند به نام های «صبا» نوازنده کمانچه و «نیما» نوازنده رباب و تار، است که هم اکنون در گروه «هم آوایان» زیر نظر پدر فعالیت دارند.

علی‌زاده تا به حال سه بار نامزد «جایزه گرمی» شده است. به ترتیب برای کارهای «فریاد»، «بی تو به‌سر نمی‌شود» و «به تماشای آب‌های سپید»، گفتنی است که جوایز گرمی معتبرترین جایزه صنعت ضبط و پخش موسیقی در آمریکا محسوب می‌شود.

منبع‌ها:

ویکی‌پدیا

هم‌شهری


 


خبر / رادیو کوچه

آیت‌اله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار روز گذشته یک‌شنبه با گروهی از دانشجویان عنوان کرد هرچند روند پی‌گیری حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران با سرعت کافی پیش نرفته اما امیدوار است این پی‌گیری‌ها انجام شود.

به گزارش منابع خبری ایران، وی روز یک‌شنبه ۳۱ مرداد در دیدار با جمعی از دانشجویان و در جواب به سوال یکی از آن‌ها گفت بعضی از سازمان‌های دولتی با تحقیق در این زمینه هم‌کاری نمی‌کنند. رهبر ایران دلیل عدم هم‌کاری را ناشی از بی‌انگیزگی آن‌ها دانست. او در ادامه بر رسیدگی به این پرونده تاکید کرده است.

آیت‌اله خامنه‌ای گفت: «روند این پی‌گیری کند بوده و آن‌چنان که باید پیش نرفته است اما این مسئله فراموش نشده و انشا‌اله به پیش خواهد رفت.»

لازم به یادآوری است اواخر خرداد ماه سال ۱۳۸۸، پس از انتخابات ریاست جمهوری، درحالی که اعتراضات گسترده به اعلام پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات شروع شده بود، چند خوابگاه دانشگاه تهران در خیابان کارگر شمالی هدف یورش ماموران انتظامی و نیروهای موسوم به لباس شخصی قرار گرفت.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته یک‌شنبه پنج تن از دراویش سلسله نعمت‌اللهی گنابادی ساکن سروستان به اتهام اخلال در نظم عمومی و مشارکت در تخریب اموال عمومی از سوی دادسرای این شهرستان احضار شده‌اند.

به گزارش خبرنگار سایت مجذوبان نور، آقایان اسماعیل (‌هادی‌) رحمانیان‌، فرزاد درویش سروستانی‌، علی‌اکبر ابراهیم‌زاده‌، حیدر اسفنجانی و رضا ثابت‌پیمان‌، ۵ تن از دراویش سلسله نعمت‌اللهی گنابادی ساکن در سروستان هستند که براساس احضاریه‌ای که صبح روز یک‌شنبه ۳۱ مردادماه‌،  دریافت کرده‌اند می‌بایست روز چهارشنبه سوم شهریورماه به اتهام اخلال درنظم عمومی و مشارکت در تخریب اموال عمومی در داسرای این شهرستان حاضر شوند‌.

بنابراین گزارش، چندی قبل نمایشگاهی علیه دراویش در سروستان برپا شد که اعتراض گسترده دراویش منطقه فارس را در پی داشت و منجر به تجمع قانونی دراویش در روز دوشنبه ۱۱ مردادماه مقابل فرمانداری سروستان شده است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته یک‌شنبه در شهر نیویورک آمریکا برخی افراد به ساختن مسجد توسط مسلمانان در منطقه صفر که محل حادثه ۱۱ سپتامبر است انتقاد کرده و دست به تجمع اعتراضی زده‌اند.

به گزارش الجزیره، تعدادی از شهروندان مقیم آمریکا در مرکز شهر منتهتن در نیویورک با سر دادن شعار و اعلام انتقاد از حمایت باراک اوباما رییس جمهوری این کشور از مسلمانان برای ساختن مسجد در محل واقعه ۱۱ سپتامبر تجمع کرده و از اوباما خواستند تا از این امر به خاطر کشته‌شدگان این حادثه به دست مسلمانان تروریست جلوگیری و از حمایت آن‌ها دست بردارد.

در برخی دست‌نوشته‌ها که به صورت پلاکارد در خیابان‌ها قرار داشت در پاسخ به سخنان باراک اوباما که عنوان کرده بود همه مسلمانان تروریست نیستند اعلام کرده «همه‌ی مسلمانان تروریست نیستند اما همه تروریست‌ها مسلمانند».

گفتنی است در منطقه‌ای که به منطقه صفر در آمریکا مشهور است مسلمانان قصد ساختن یک مسجد یک‌صد میلیون دلاری را دارند.

ویدئو:

«ویدئو/اعتراض به ساخت مسجد درمنطقه صفر»

بیشتر بخوانیم:

باراک اوباما:«مسلمان‌ها می‌توانند هر جای آمریکا مسجد بسازند»

باراک اوباما: «مسلمانان هم‌چنان تحت حمایت من قرار دارند»


 


رادیو کوچه

هفته ششم لیگ برتر فوتبال ایران از ساعت ۲۱:۳۰ یک‌شنبه شب با برگزاری چهار بازی هم‌زمان آغاز شد. استقلال و نفت تهران به تساوی رسیدند و استیل آذین مغلوب پیکان شد. سپاهان و مس کرمان هم مقابل حریفان خود به برتری دست یافتند.

در این دیدارها تیم ته جدولی پیکان قزوین، اولین پیروزی‌اش در فصل جدید لیگ برتر را مقابل تیم پرستاره استیل آذین جشن گرفت. این بازی در ورزشگاه شهید رجایی و در حضور ۵ هزار تماشاگر برگزار شد.

استقلال و نفت تهران بدون گل مساوی کردند. دیدار تیم‌های سپاهان اصفهان و پاس همدان ۲-۱ به سود مدافع عنوان قهرمانی لیگ برتر به پایان رسید.

تیم فوتبال مس کرمان در ورزشگاه شهید باهنر کرمان با نتیجه ۱-۰ مقابل فولاد خوزستان به برتری رسید.

گفتنی است ادامه این دیدارها در پایان هفته ششم امروز دوشنبه برگزار خواهد شد.


 


نجیب امیری / دفتر کابل / رادیو کوچه

کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افغانستان ۱۰ نامزد انتخابات مجلس نمایندگان این کشور را به دلیل عدم استعفا از شغل‌های دولتی‌شان از حق اشتراک در انتخابات محروم کرد.

احمد ضیا رفعت عضو و سخن‌گوی کمیسیون شکایات انتخاباتی گفت بر اساس قانون انتخابات این افراد باید از شغل‌های دولتی‌شان استعفا می‌دادند.

پیش از این نیز ۱۵ نامزد انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان به‌دلیل عدم استعفای به موقع از شغل‌های دولتی، از حق نامزدی محروم شده بودند.

آقای رفعت گفت پرونده‌های شماری دیگر از نامزدان که از شغل‌های دولتی‌شان به موقع استعفا نداده‌اند نیز تحت بررسی می‌باشد.

این در حالیست که از مدت دو ماه پس از اعلام لیست نامزدان، تا کنون ۶۲ نامزد به‌دلیل ارتباط با گروه‌های مسلح غیرقانونی و عدم استعفای به موقع از شغل‌های دولتی از حق نامزدی محروم شده‌اند.

انتخابات مجلس نمایندگان افغانستان قرار است در ۲۷ سنبله برگزار شود و برای ۲۴۹ کرسی نزدیک به ۲۵۰۰ تن رقابت می‌کنند.


 


مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

  • روز اول شهریورماه، به پاس بزرگ‌داشت «ابوعلی سینا» ستاره پرفروغ عرصه طب در ایران، روز «پزشک» نامیده شده است. ابن‌سینا عمر خود را در راه کسب علم و دانش و تالیف کتاب‌های مختلف صرف کرد و آنی از کار علمی فراغت نیافت. تعداد تالیفات او تا یکصد و بیست کتاب گفته شده که اغلب آن‌ها به زبان عربی است و از آن جمله «کتاب شفا در فلسفه و حکمت، قانون در طب و اشارات» شهرت جهانی دارد. معروف‌ترین اثر وی به زبان فارسی «دانش‌نامه علایی» است و بسیاری از نوشته‌های ابن سینا به زبان‌های دیگر ترجمه شده است.
  • ۱۳۳۲ خورشیدی –  سرلشکر «زاهدی» کابینه خود را که در آن علی امینی وزیر دارایی بود و بسیاری آن را کابینه «کودتا» می‌خوانند تشکیل داد و به بسیاری از کسانی که به او در رسیدن به قدرت یاری داده بودند مقام و منصب و امتیازهای متعدد داد.
  • ۱۳۵۷ خورشیدی – با هدف گسترش فعالیت در انقلاب و به امید به‌دست گرفتن قدرت، یک رشته تغییرات اجرایی در ارکان جبهه ملی ایران صورت گرفت و دبیر اجرایی و مسوولیت‌های تازه در سازمان سیاسی تعیین شد. در این تغییرات، کریم سنجابی به سمت دبیر اجرایی جبهه، داریوش فروهر رهبر حزب ملت ایران مسوول نشریات و هرگونه اطلاع‌رسانی، شاپور بختیار رییس حزب ایران مسوول تشکیلات و رضا شایان مسوول پذیرش اعضای تازه شدند و قرار شد که مسوول پذیرش (پذیرش افراد، گروه‌ها و احزاب دیگر) پس از بررسی کافی درباره آنان که از فرصت‌طلبان نباشند اقدام کند.
  • ۱۳۶۹ خورشیدی – دکتر «پرویز ناتل‌خانلری» ادیب و شاعر و نویسنده و پژوهش‌گر ایرانی درگذشت. وی پس از اخذ درجه کارشناسی ادبیات مدتی به خدمت وزارت فرهنگ درامد. سپس به تحصیل ادامه داد و رساله دکترای خود را با راه‌نمایی استاد بدیع‌الزمان فروزان‌فر در عروض نوشت که خود سرآغاز تحولی در تنظیم قواعد وزن شعر فارسی شد. دکترخانلری ضمن فعالیت‌های علمی آموزشی، مجله ادبی «سخن» را بنیاد نهاد که مدت سی‌سال انتشار آن ادامه یافت. مهم‌ترین خدمت وی به فرهنگ ایران تاسیس «بنیاد فرهنگ ایران» بود. این بنیاد بسیاری ازمهم‌ترین متون زبان فارسی را در رشته‌های متنوع به ویژه در عرفان و اسلام‌شناسی و ترجمه قرآن و تاریخ ایران تصحیح و تدوین کرد. «تاریخ زبان فارسی و تصحیح انتقادی دیوان حافظ» از جمله آثار ارزش‌مند دکتر خانلری است.
  • ۱۶۱۷ میلادی – برای نخستین بار در جهان یک خیابان در لندن یک‌طرفه (One – Way) شد.
  • ۱۹۴۲ میلادی – درگیری میان دو ارتش شوروی و آلمان نازی به وقوع پیوست و تنها در همین روز ۴۰۰۰۰ سرباز روسی و آلمانی کشته شدند. علت وقوع این جنگ آن بود که هیتلر به‌طور صریح دستور  داده بود که با هر وضعیتی شهر استالنیگرد باید فتح شود. از این‌رو سپاه نازی حملات خود را آغاز کرد و با وجود تلفات بسیار از هر دو طرف جنگ بدون نتیجه پایان یافت.
  • ۱۹۷۸ میلادی – «ایناشیو سیلونه» روزنامه‌نگار و داستان‌نویس ایتالیایی قرن بیستم در ۷۸ سالگی درگذشت. همه داستان‌های او با هدف ترویج و اثبات اصالت سوسیالیسم به‌عنوان تنها راه حل مسایل بشر نوشته شده است، با وجود این، وی در داستان‌هایش هیچ‌گاه نکات انسانی را از نظر دور نداشته است. از آن‌جا که ایناشیو یک روزنامه‌نگار حرفه‌ای و ده‌ها سال سردبیر روزنامه بود، داستان‌هایش سبک ژورنالیستی دارد، یعنی پر از خبر است و خواننده خیلی زود متوجه قضیه می شود و بازی با جمله ندارد.
  • ۱۹۹۱ میلادی – کودتای ضد گورباچف پس از شصت ساعت شکست خورد.
  • ۱۹۷۸ میلادی – «جومو کنیاتا» رهبر کنیا که نام او به معنای «نیزه مشتعل کنیا» است در ۸۶ سالگی درگذشت. وی که در انگلستان تحصیل کرده بود از قدیمی‌ترین مبارزان آزادی و استقلال در آفریقا به‌شمار می‌رود.

 


مرتضا خسروی (هیچ) / رادیو کوچه


 


خبر / رادیو کوچه

روز گذشته یک‌شنبه یکی از سران ائتلاف العراقیه به رهبری ایاد علاوی نخست وزیر پیشین عراق‌، در اظهار نظری جمهوری اسلامی را به مانع تراشی در تشکیل حکومت آینده عراق متهم کرده است.

فتاح الشیخ روز یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری آلمان دلیل این مانع تراشی‌ها را «به تاخیر انداختن حمله آمریکا علیه ایران» عنوان کرده است.

الشیخ در ادامه افزود: «تنها راه برای خروج از بن‌بست سیاسی کنونی عراق تشکیل حکومت نجات ملی به رهبری یک مقام نظامی است تا دو نهاد قانون‌گذاری و اجرایی به شکل هم‌زمان زیر نظر او اداره شوند.»

وی راه‌های پیش رو برای تشکیل حکومت آینده عراق را بر این اساس اعلام کرد تشکیل شورای امنیتی برای اداره کشور‌، دادن اختیار به سازمان ملل بر اساس قطع‌نامه ۱۷۷۰ سال ۲۰۰۷ جهت انجام انتخابات مجدد و اجرای قطع‌نامه ۱۵۵۴ شورای امنیت در سال ۲۰۰۴ که بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل به آمریکا این اختیار را می‌دهد تا حکومت عراق را تشکیل دهد.»

وی درباره عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق تاکید کرد «آمریکا تا زمانی که حکومتی طرف‌دار و حامی منافع آن درعراق شکل نگیرد از این کشور عقب‌نشینی نخواهند کرد.»

او با اشاره به این که ایران در تشکیل حکومت آینده مانع تراشی می‌کند تا حمله احتمالی امریکا به این کشور به تعویق افتد تصریح کرد: «بسیار دشوار است باورکنیم کشورهای همسایه عراق این کشور را در اختیار ایران قرار دهند‌. تهران به خوبی می‌داند همه مناقشات سیاسی کنونی در عراق تحت کنترل ایران نیست.»

گفتنی است پیش از این در عراق انتخابات بدون نتیجه باقی ماند و ارتش آمریکا نیز خاک این کشور را ترک کرده است.


 


محمدرضا / رادیو کوچه

mohamadreza@koochehmail.com

مهم‌ترین عنوان‌های رسانه‌های امروز ایران:

ایران

http://www.iran-newspaper.com/

1) هرکسی اصول را قبول ندارد از دایره وحدت خارج است.

آیت‌اله خامنه‌ای: «وحدت بر مبنای اصول است، آن کس که اصول را قبول ندارد از این دایره خارج است.»: هر دانشجو و تشکلی سلیقه‌ای دارد اما این اختلاف سلایق نباید باعث انشقاق و اصطکاک و برخورد شود. نظرات و مواضع رهبری همین است که صریحن اعلام می‌شود. خالص کردن جامعه با فشار و حرکت‌های تند به وجود نمی‌آید و اسلام نیز کسی را مامور نکرده است که اشخاص ضعیف‌الایمان را به بهانه خالص کردن جامعه، از دایره خارج کند.

۲) رونمایی از جت بمب‌افکن بدون سرنشین کرار.

پهپاد «کرار» هزار کیلومتر شعاع پروازی دارد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: «علاوه بر پهپاد جت «کرار»، هواپیماهای بدون سرنشین دیگری نیز در اختیار ایران است که می‌تواند به برد هزار کیلومتر برسند.» به گفته وزیر دفاع کشورمان، این پهپادها در موضوعات مختلف فعالیت داشته و ضمن این‌که می‌توانند تصاویر را ضبط و به مرکز مخابره کنند، قابلیت‌های عملیاتی را نیز دارا هستند.

جام جم

۱) نشست مشترک مجلس و دولت، با حضور لاریجانی و احمدی‌نژاد برگزار شد.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100883778995

نشست مشترک دولت و مجلس ساعت ۱۸ یکشنبه در صحن مجلس برگزار شد. نشست مشترک دولت و مجلس فصلی است که در سال گذشته در هر فصل برگزار شد اما در سال ۱۳۸۹، نشست امروز اولین نشست مشترک میان دولت و مجلس بود.

۲) حکم جدید ‌مشایی از رییس‌جمهوری.

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100883770863

دکتر محمود احمدی‌نژاد با صدور احکام جداگانه‌ای نمایندگان ویژه رییس‌جمهوری را در امور خاورمیانه، آسیا، دریای خزر و افغانستان منصوب کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در این احکام آقایان «اسفندیار رحیم‌مشایی» به‌عنوان نماینده ویژه رییس‌جمهوری در امور خاورمیانه، «حمید بقایی» به‌عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری در امور آسیا، «محمدمهدی آخوندزاده» به‌عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری در امور دریای خزر و «ابوالفضل زهره‌وند» به‌عنوان نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان منصوب شدند.

تهران امروز

۱) بی‌سابقه‌ترین تعلیق قضایی.

http://www.tehrooz.com/1389/6/1/TehranEmrooz/355/Page/2/?NewsID=42787

سه مقام ارشد متخلف در ماجرای کهریزک دادگاهی شدند.

حکم تعلیق سه مقام قضایی مرتبط با تخلفات و جنایات سال گذشته بازداشتگاه کهریزک صادر و به آنان ابلاغ شد. این خبر مهم که دیروز توسط خبرگزاری مهر منتشر شد، در واقع بخشی از تلاش‌های دستگاه قضایی برای تحقق دستور مقام معظم رهبری مبنی بر رسیدگی عادلانه به پرونده کهریزک است که در طول ماه‌های گذشته نمودی عینی یافته است.

۲) رفتار تحقیرآمیز ما، باعث ادامه غنی‌سازی شد.

http://www.tehrooz.com/1389/6/1/TehranEmrooz/355/Page/4/

«بلیکس» بازرس پیشین تسلیحاتی سازمان ملل رفتار کشورهای غربی با ایران را عامل کاهش هم‌کاری این کشور درباره موضوع اتمی دانست.

کیهان

۱) شرکت هرمی «اوریف لیم» پلمب شد.

http://www.kayhannews.ir/890601/4.htm#other402

شرکت هرمی «اوریف لیم» که از سوی وزارت بازرگانی غیرقانونی اعلام شده بود، صبح دیروز با حکم قضایی دادسرای ویژه ناحیه ۳۱ جرایم رایانه‌ای پلمب شد. به گزارش خبرنگار ما، پس از چاپ گزارش‌های مستند کیهان پیرامون عمل‌کرد مشکوک شرکت هرمی «اوریف لیم» در شمال شرق تهران، صبح دیروز، دفتر اصلی این شرکت در میان بهت و حیرت بازاریان شرکت بازرسی و پلمب شد و مدیران اصلی مستقر در این دفتر بازداشت شدند.

۲) نیروهای امنیتی عراق یک شبکه تروریستی را متلاشی کردند.

http://www.kayhannews.ir/890601/16.htm#other1600

یک شبکه تروریستی فعال در عراق توسط عوامل امنیتی وزارت کشور دولت بغداد کشف و متلاشی شد.

رسالت

۱) مجلس برای ایجاد هم‌فکری بین قوا پیش‌قدم می‌شود.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=36975

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: «مجلس بیانات رهبری را راه روشن انقلاب در این زمانه می‌داند و پشتیبانی کامل خود را از سخنان ایشان اعلام می‌کند و برای ایجاد فضای هم‌فکری و هم‌دلی بین قوا پیش‌قدم خواهد شد.

۲) نیروگاه هسته‌ای بوشهر هیچ خطر تسلیحاتی ندارد.

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=36991

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سوخت گذاری نیروگاه هسته‌ای بوشهر تاکید کرد که این نیروگاه هیچ‌گونه خطری در زمینه گسترش تسلیحات هسته‌ای ندارد. به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزرات خارجه آمریکا اعلام کرد: به اعتقاد واشنگتن، نخستین نیروگاه هسته‌ای ایران در بوشهر که روز شنبه سوخت‌گذاری آن انجام شد، هیچ‌گونه خطری در زمینه گسترش تسلیحات هسته‌ای ندارد.

آفرینش

۱) آملی لاریجانی: اختلاف سلیقه مسوولان نباید دامن زده شود.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=68586

رییس قوه‌قضاییه در جلسه دیروز مسوولان عالی قضایی سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان نظام را بسیار روشن توصیف کرد و گفت: «سخنان مقام معظم رهبری تصویر روشنی از وضعیت نظام اسلامی و پاسخ بسیار محکم و قاطعی به تهدیدات همیشگی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود که تمام مسوولان نظام باید به آن توجه کنند.

۲) شعاع عکس العمل ایران به تعرض، گسترده خواهد بود.

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/Article.aspx?AID=12488#68585

رییس جمهوری با اعلام این‌که ملت ایران به قوای مسلح و به صنایع دفاعی خود اعتماد و اطمینان کامل دارد و به آن افتخار می‌کند، خاطرنشان کرد: «اگر دشمنان بخواهند تعرضی انجام دهند به خوبی می دانند که شعاع دایره عکس‌العمل ملت ایران بسیار وسیع و گسترده خواهد بود.

خراسان

۱) اقدام حسین موسویان مصداق روشن و کامل جاسوسی است.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=6&day=1&id=258343

وزارت اطلاعات « اقدام حسین موسویان را مصداق روشن و کامل جاسوسی» دانست. به گزارش ایسنا، وزارت اطلاعات اعلام کرد: «با توجه به خبر منتشره در برخی رسانه‌ها و مطبوعات پنج‌شنبه به نقل از آقای علی صالحی رییس سازمان انرژی اتمی کشور مبنی بر عدم وجود جاسوس در تیم مذاکره کننده هسته‌ای دولت اصلاحات، وزارت اطلاعات قوین اعلام می‌دارد آقای حسین موسویان به جرم «جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده با پوشش مسوولان نظام و ماموران دولت و در اختیار قرار دادن اطلاعات مزبور به دیگران (افراد فاقد صلاحیت و بیگانگان)» به دو سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از مشاغل دیپلماتیک در وزارت امور خارجه و اشتغال در امور بین‌الملل سایر نهادها و ارگان‌های کشور محکوم گردیده است.

۲) بیانیه ۲۴۹ نماینده مجلس در حمایت از سیاست جذب حداکثری.

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1389&month=6&day=1&id=258323

۲۴۹ نماینده مجلس در بیانیه‌ای با همایت از پی‌گیری سیاست جذب حداکثری تصریح کردند: فرمایشات رهبر انقلاب زنگارهای فریبنده دشمنان را از صحنه سیاست زدود.

دنیای اقتصاد

۱) اوراق ارزی ایران در بازار جهانی.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=220568

دولت آیین‌نامه اجرایی انتشار حداکثر یک میلیارد و پانصد میلیون یورو اوراق صکوک اسلامی یا اوراق مشارکت در بازارهای مالی بین‌المللی در سال‌جاری را به تصویب رساند، طبق این آیین‌نامه، اوراق مشارکت ارزی شامل اوراق بهادار ارزی (کاغذی یا الکترونیکی) بی‌نام یا با نام است که به موجب قانون جهت تجهیز و تامین منابع ارزی از بازارهای بین‌المللی منتشر می‌شود.

۲) سمت و سوی دگرگونی در بازار کار چین.

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=220526

هر چه کارگران چینی عصبانی‌تر می‌شوند، کمتر رعب‌انگیز و ترسناک به نظر می‌رسند. اعتصابات، تعطیلی‌ها و خودکشی‌هایی که طی چند ماه اخیر، تولید‌کنندگان خارجی مستقر در سواحل چین را تحت تاثیر قرار داده است، تصور رایج از کارگران این کشور به عنوان افرادی مطیع، سخت‌کوش و کم‌هزینه را دستخوش تغییر کرده است. شورش کارگران در چین، احتمالن رایج‌تر از چیزی است که افراد تصور می‌کنند.


 


خبر / رادیو کوچه

بر اساس گزارش‌های اعلام شده از خبرگزاری‌های عراق صبح امروز دوشنبه گروه القاعده در این کشور مسوولیت حمله و بمب‌گذاری در پایگاه نظامی بغداد را در هفته گذشته بر عهده گرفته است.

به گزارش الجزیره، صبح امروز وب‌سایت مربوط به گروه القاعده که خبرها و پیام‌های خود را در آن منتشر می‌کنند مسوولیت حمله به پایگاه نظامی بغداد که منجر به کشته‌شدن نزدیک به ۶۰ تن و زخمی‌شدن ۱۲۵ نفر شده است را بر عهده گرفته‌اند.

این در حالی است که این گروه در این خبر خود اعلام کردند که هدف از این انفجار و حرکت انتحاری کشتن برخی افراد شیعه است که خود را در قبال پول به خارجی‌ها فروخته‌اند.

لازم به ذکر است این پایگاه نظامی مربوط به ارتش عراق بوده که در مرکز بغداد قرار گرفته و این عمل در زمان خروج نیروهای آمریکایی از این کشور رخ داده است.

بیشتر بخوانیم:

«انفجار در یک پایگاه نظامی در بغداد»


 


مهین شهابی درگذشت. روحش شاد.

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

«مهین شهابی» بازیگر پیش‌کسوت سینما، تاتر و تلویزیون صبح امروز دوشنبه در سن ۷۴ سالگی به علت تومور مغزی در یکی از بیمارستان‌های تهران درگذشته است.

به گزارش ایرنا، مهین شهابی از تاریخ ۱۹ فروردین ماه امسال به علت بیماری تومور مغزی در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شده بود.

مهین نیک طبع مشهور به مهین شهابی، (متولد ۱۳۱۵ تهران) بازیگر سینمای ایران است. پدرش نظامی و همسرش نویسنده، شاعر و آهنگ‌ساز بود. وی برای اولین بار در دوره دبیرستان چند نمایش را به شکل آماتور بازی کرد و بعد از ازدواج به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد. وی هم‌زمان در تاتر سنگلج به ایفای نقش می‌پرداخت.

گفتنی است او در فیلم‌های بسیاری چون «شیلات، مزدوران، ماموریت، پنجره، روز دیدار، شهر لاجوردی، بگذار زندگی کنم و گل مریم» ایفای نقش کرد. مدتی هم گوینده رادیو بود. او بازنشسته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته