-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۲۹, یکشنبه

Latest New from Green Correspondents for 06/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

حکم معاونت اداری مالی وزارت امورخارجه به نام محمدشریف ملک‌زاده صادر شده است. صدور این حکم واکنش شدید برخی نمایندگان مجلس را در پی داشته است. برخی از این واکنش‌ها تا تهدید به استیضاح وزیر امور خارجه نیز کشیده شده است. برخی از نمایندگان معتقدند که وزیر امور خارجه باید در برابر تحمیل این متهم اقتصادی به وزارت خارجه، مقاومت کند.
خبرنگاران سبز/ سیاست خارجی:
ماجرای تحمیل شدن محمدشریف ملک‌زاده به وزیر امورخارجه باعث شد تا  یک عضو هیات رئیسه مجلس وزیر امور خارجه را تهدید به استیضاح کرد. ملک‌زاده که به گفته رسانه‌های طرفدار خامنه‌ای یکی از متهمین فساد اقتصادی و از نزدیکان اسفندیار رحیم‌مشایی است، مدتی پیش در یک افشاگری رسانه‌ای توسط سایت الف، متهم شد که برای خود سابقه‌ای چندین ساله غیرواقعی در وزارت امورخارجه ساخته است.(+)

به گزارش جهان نیوز محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتصاب ملک‌زاده به معاونت وزارت امور خارجه گفت:« البته مجلس شورای اسلامی تحمل نمی کند و در واقع اجازه دهن کجی به قانون و اخلال در روند اجرای کشور و سپردن امور کليدی به دست جريان انحرافی را نخواهد داد.»

 وی ادامه داد: «مجلس از برنامه جريان انحرافی اطلاع دارد . اين جريان تصميم دارد مجلس را مجبور به استيضاح وزرا کند و از اين طريق نظام اجرائی کشور را دچار رکود و اخلال سازد. با اين حال عليرغم اطلاعات دقيق مجلس از برنامه مرموز جريان انحرافی ، نمايندگان حاظر نخوهند شد در مقابل نفوذ جريان اخلاگر سکوت کنند.» وی همچنين با بيان اينکه انتظار می رود وزير خارجه شخصا در مقابل اين جريان ايستادگی کند تصريح کرد: «وزيری که نتواند در مقابل فشارهای سياسی اين جريان ايستادگی کند بايد خود را کنار بکشد. نمايندگان مجلس به وزير خارجه هشدار می دهند که اين موضوع را شخصا حل و فصل کند و زير بار ديکته جريان انحرافی برای انتصاب برخی از زير مجموعه های خود نرود.طبيعی است که در غيراينصورت مجلس اهمال و عدم تعهد و سرسپردگی به جريان انحرافی را تحمل نخواهد کرد.»(+)

در خبری دیگر سایت تابناک واکنش یکی دیگر از نمایندگان مجلس را گزارش کرد. علاءالدین بروجردی رئيس کميسيون امنيت ملی مجلس در واکنش به انتصاب ملک زاده به عنوان معاون اداری مالی وزارت امورخارجه گفت: «با توجه به حساسيت هايی که در وزارت امورخارجه است افرادی بايد در اين مسئوليت گمارده شوند که بدون حاشيه باشند. به نظر می رسد در داخل وزارت خارجه گزينه های مناسب تری نيز وجود دارد و با توجه به حساسيت هايی که در وزارت امورخارجه وجود دارد افرادی بايد در اين مسئوليت گمارده شوند که بدون حاشيه باشند.»

وی با اشاره به سوابق ملک زاده در شورای عالی ايرانيان و سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری گفت: «مجلس در خصوص انتصاب وی، فردا يکشنبه موضع گيری خواهد کرد. در صورت صحت اين خبر و انتصاب آقای ملک زاده به اين سمت، نمايندگان در جلسه علنی صبح فردای مجلس در اين خصوص موضع گيری خواهند کرد و اين احتمال وجود دارد که از وزير امورخارجه در اين خصوص سئوال پرسيده شود.»(+)






 
 

انتخابات مجلس آینده از هم‌اکنون صحنه درگیری حامیان خامنه‌ای و طیف احمدی‌نژاد شده است. حامیان خامنه‌ای جسته و گریخته حامیان احمدی‌نژاد را متهم به قصد تقلب در انتخابات آینده نموده‌اند. متقابلا حامیان احمدی‌نژاد رقیب خود را متهم می‌کنند که قصد دارند تا از هم‌اکنون سلامت انتخابات آینده را زیر سوال ببرند. طیف احمدی نژاد مدعی است که پیروز قطعی انتخابات آتی خواهد بود و این انتخابات، کابوس حامیان خامنه‌ای خواهد بود.   
خبرنگاران سبز/ سیاست:
سایت اینترنتی هفت صبح که از منابع نزدیک به اسفندیار رحیم‌مشایی محسوب می‌شود، در خصوص انتخابات آینده هشدار داد. این سایت که اغلب مطالب خود را از یک منبع آگاه ناشناس (اسفندیار رحیم‌مشایی) نقل می‌کند، مدعی شد که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به اسحاق جهانگیری (وزیر صنایع دولت اصلاحات) ماموریت داده است تا  مدیران میانی، نمایندگان مجلس، مدیران کل و وزرای پیشین  اصلاح‌طلب را فعال نموده و از طریق آنان مردم را جذب نمایند.

این منبع آگاه مدعی است که بسیاری از این افراد دست رد بر سینه جهانگیری زده‌اند و قصد دارند به حامیان احمدی‌نژاد رای بدهند. منبع آگاه در ادامه پیش‌بینی کرده است که انتخابات مجلس، کابوس حامیان خامنه‌ای(اقتدارگرایان) از طیف‌های چپ یا راست خواهد بود.

این منبع در خبری دیگر پیش‌بینی کرد که اصولگرایان نیز تلاش دارند تا سلامت انتخابات و پیروزی حامیان احمدی‌نژاد در انتخابات آینده را زیر سوال ببرند. به گفته این منبع، اصولگرایان پروژه فتنه را از هم‌اکنون کلید زده‌اند.

 
 

«عدم پوشش واکنش های معترضان به نتايج انتخابات در اولين روزهای پس از اعلام نتايج و تاکيد بر جشن وسرور حاميان نامزد پيروز، دعوت از مردم برای حضور گسترده در جشن پيروزی آقای احمدی نژاد و پخش مستقيم مراسم از شبکه های راديويی و تلويزيونی – که متاسفانه در اين مراسم، سخنان تندی عليه برخی مسئولان مطرح شد وشعارهای ناپسندی هم از سوی مردم طرح گرديد که مطمئنا به صلاح نظام نبود- و سکوت کامل خبری در خصوص ساير نامزدها، از ديگر اشکالات وارده به رسانه ملی است که باعث ناخرسندی معترضان شد.»
خبرنگاران سبز/سیاست/از دیگر رسانه ها:
در گزارشی محرمانه که اداره کل آموزش و پژوهش معاونت سياسی سازمان صدا تحت عنوان «آسيب شناسی رفتار صدا وسيما واعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات رياست جمهوری» در۱۸ مرداد ۱۳۸۸تهيه کرده و کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران نسخه ای از آن را به دست آورده است، عملکرد اين سازمان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و به نوعی حضور مردم در خيابان ها را واکنشی به نحوه پوشش اخبارانتخابات، واکنش به چگونگی شمارش آراء و انعکاس آن، و در نهايت عدم پوشش واکنش معترضان مرتبط دانسته است.

در بخشی از اين گزارش که تنها نزديک به سه ماه بعد از انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ تهيه شده و مهر «محرمانه» بر خود دارد «چگونگی شمارش آراء و دستيابی به نتايج اوليه وانعکاس آن با اين سرعت» برای بسياری از مردم «ابهام آفرين» خوانده شده و آمده که «همين مساله ترديدهايی را برای مردم ايجاد کرد» تا « زمزمه هايی» مبنی بر «از پيش تعيين شده بودن نتايج انتخابات» سر دهند: « انتشار زودهنگام نتايج انتخابات پيش از اماده سازی ذهن مردم يکی از خطاهای رسانه ملی در اطلاع رسانی پس از انتخابات بود…. با توجه به پايان زمان رای گيری در ساعت ۲۲ شب بيست و دوم خرداد واعلام نتايج اوليه (پس از شمارش ۶۱ درصد از صندوق های رای) در ساعت ۲:۴۷ دقيقه بامداد روز بعد (که گويای پيروزی احمدی نژاد بود).»

گزارش تصريح کرده است که «… اعلام نتايج انتخابات با اين سرعت تقريبا بی سابقه بود».

اين گزارش که ظاهرا برای مديران صداوسيما تهيه شده است به صورت تلويحی عملکردصداوسيما از شب شمارش آراء تا روزهای بعد از آن را يکی از عوامل حضور مردم در خيابان ها و اعتراض به نتايج انتخابات می داند. اين درحالی است که عوامل دادستانی و نيروهای امنيتی بلافاصله با پايان شمارش آراء به صورت سيستماتيک و از پيش برنامه ريزی شده دست به يکی از گسترده ترين پروژه های دستگيری طی سالهای گذشته عليه فعالان برجسته سياسی، مطبوعاتی، وکلا و مسوولان ستادهای انتخاباتی ستادهای مهدی کروبی و ميرحسين موسوی پرداختند. بسياری از افرادی که طی روزهای بعد از انتخابات و در جريان تظاهرات خيابانی دستگير شدند، متهم به تشويق مردم به شرکت در تجمعات و يا سازماندهی تجمعات شدند.

افرادی مانند سيدمصطفی تاج زاده، محسن ميردامادی، عبدالله رمضان زاده، از جمله صدها دستگيرشده بعد از انتخابات هستند که با اتهاماتی همچون «تبانی واجتماعی با هدف اقدام عليه امنيت ملی» و يا شرکت در آنچه مقامات حکومتی از آن «اغتشاشات» ياد می کنند مواجه شده و راهی زندان شدند.  نکته جالب آنکه در دادنامه محسن ميردامادی دبير کل حزب جبهه مشارکت که به ۶ سال حبس تعزيری محکوم شد آمده است:" «تبانی و اجتماع با هدف اقدام عليه امنيت داخلی کشور از طريق شرکت در جلسه ۲۳/۳/۱۳۸۸(يک روز پس از انتخابات) حزب مشارکت متهم به عنوان دبيرکل حزب هدايت جلسه را به عهده داشته و اقدام به طرح و عنوان مطالبی کرده که در شکل گيری اغتشاشات و تجمعات غيرقانونی روزهای بعد از آن بسيار مؤثر بوده است. متهم در اين جلسه اظهار می دارد «اين انتخابات دوره دهم رياست جمهوری انتخابات نبود بلکه سناريوی از پيش تعيين شده بود.»

اتهامات مشابهی نيز گريبان گير بسياری از چهره سرشناس سياسی همچون عبدالله مومنی، احمد زيد آبادی، هدايت آقايی، بهزاد نبوی، محمدعلی ابطحی، سعيد حجاريان، محمد عطريانفر، علی تاجرنيا، سعيد شريعتی ودهها تن ديگر شد در حالی که اين گزارش هيچ اشاره ای به نقش داشتن سران اصلاح طلب و چهره های سياسی مطرح در شکل گيری حضور مردم در خيابان نمی کند و به جای آن صداوسيما را به عنوان عامل محرک در اين ماجرا می داند.

نيروهای امنيتی و مقامات کشوری و نظامی درحالی  بارها رهبران منتقد دولت را متهم به سازماندهی تجمعات خودجوش بعد از انتخابات کردند  که بسياری از دستگيرشدگان اساسا در تجمعات حضور نداشتند.

اين گزارش در شرح بخشی ديگر از آنچه «اشکالات وارده به رسانه ملی» که «باعث ناخرسندی معترضان شد» آورده است: «عدم پوشش واکنش های معترضان به نتايج انتخابات در اولين روزهای پس از اعلام نتايج و تاکيد بر جشن وسرور حاميان نامزد پيروز، دعوت از مردم برای حضور گسترده در جشن پيروزی آقای احمدی نژاد و پخش مستقيم مراسم از شبکه های راديويی و تلويزيونی – که متاسفانه در اين مراسم، سخنان تندی عليه برخی مسئولان مطرح شد وشعارهای ناپسندی هم از سوی مردم طرح گرديد که مطمئنا به صلاح نظام نبود- و سکوت کامل خبری در خصوص ساير نامزدها، از ديگر اشکالات وارده به رسانه ملی است که باعث ناخرسندی معترضان شد.»

در ادامه با انتقاد شديد از عملکرد بعد از انتخابات صداوسيما نويسندگان گزارش محرمانه صداوسيما اضافه کرده اند: «اطلاع رسانی با تاخير، ناقص وغيرشفاف و عدم پوشش مناسب اخبار معترضان و تجمعات صورت گرفته و نيز بيانيه هايی که ازسوی نامزدهای معترض صادر می شد – با توجه به اين که ساير رسانه ها به شيوه های مختلف و با اغراض و اهداف معين اين اخبار را پوشش می دادند و طبيعتا مردم به نوعی به اين اخبار دست می يافتند – اعتماد مردم را نسبت به صداوسيما خدشه دار کرد ومخاطبان به صراحت دريافتند که نمی توانند خبرها را به طور دقيق، کامل و صحح از رسانه ملی کسب نمايند. بنابراين شاهد روگردانی مردم از رسانه ملی و اقبال آنان به شبکه های خارجی و ماهواره ای بوديم.»

اين گزارش در بخش هايی عملکرد پيش از انتخابات را مورد تحسين قرار می دهد و در مقابل می نويسد که « بعد از پايان رای گيری» سياست های صداوسيما « دچار تغيير ناگهانی درجهت منفی و بعضا عقب گرد» شده است. اين گزارش در ادامه آورده است که « يکی از دلايل تبديل شدن اين موضوع (شائبه درسلامت انتخابات) به يک چالش سياسی-امنيتی و بعضا اغتشاشات و کشته شدن چند نفر از هموطنان، به دليل مسدودشدن ناگهانی فضای باز انتخابات رياست جمهوری» بوده است.

مقامات ايرانی بارها منتقدان دولت و به خصوص رهبران انها رامسوول کشته شدن افراد درجريان تجمعات مسالمت آميزمتهم کرده اند در حالی که اين اجتماعات بارها توسط نيروهای امنيتی و پليس به خشونت کشيده شد.

نحوه پوشش خبر کشته شدن مرحوم نداآقاسلطان هم از جمله ديگر انتقادات مطرح شده است: « … دراين خصوص می توان به مساله مرگ ندا آقا سلطان اشاره کرد که بعد از حدود يک هفته و تنها در برخی از بخش های خبری به صورت جزيی به آن پرداخته شد.»

عملکرد صداوسيما دراين گزارش محرمانه توسط نويسندگان آن باعث ايجاد «رنجی تحمل ناشدنی و بغضی کشنده» شده است که به تعبير آنان « برای کشور، انقلاب و نظام مطلوب نيست». اين گزارش همچنين نوشته که اين تصور وجود داشته که مردم را صرفا هيزم تنور انتخابات کرده اند: « اين احساس شديدا نامطلوب که مردم يا حاميان نامزدها، صرف هيزم تنور انتخابات شده اند و در يک مقطع، احساسات و عواطف وعلائق آنها برای پر شور شدن انتخابات به رسميت شناخته شده وبلافاصله بعد از پايان انتخابات، همه اين مهربانی ها و شيرينی ها، به بی اعتنايی و بی مهری تبديل شده است، رنجی تحمل ناشدنی و بغضی کشنده است که برای کشور، انقلاب و نظام مطلوب نيست…. اگر نامزدهای معترض اين فرصت را می يافتند که مطالبات خود را در رسانه ملی به عنوان «محرم ترين جايگاه» مطرح نمايند طبيعتا از شدت خشم وعصبانيت آنها کاسته می شد وحجم اعتراضات خيابانی و در پی آن اغتشاشات و درگيری ها تقليل می يافت.»

در اين گزارش «حذف وعدم انعکاس برخی خبرها به صورت کلی و جزئی» و « پرداختن به فعاليت ها وعملکرد دولت نهم چند ماه پيش از برگزاری انتخابات در حجم وسيع» همچنين از عوامل «خدشه دارشدن اعتماد مردم» به صداوسيما برشمرده شده است.

گزارش ياد شده همچنين از منظر نويسندگان اداره کل آموزش وپژوهش معاونت سياسی مواردی را به عنوان «عملکردخوب» رسانه ملی ايران در قبل از انتخابات مطرح کرده است که از آن جمله می توان به «صداقت درفرآيندانتشاراخبار»، «پوشش موارد ويژه» و «مسووليت و نقض انتقادی رسانه ها» اشاره کرد.

گزارش ۲۳ صفحه ای «آسيب شناسی رفتار صدا وسيما واعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات رياست جمهوری»، در پايان به ارائه پيشنهاداتی تحت عنوان «راه های تقويت اعتماد عمومی به رسانه ملی» مطرح کرده است.

با بررسی محتوای اين گزارش کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران عملکرد قوه قضائيه در دو سال گذشته که موجب محکوميت و حبس صدها نفر شده است را شگفت آور ميداند و اين گزارش را دليلی ديگر برای آزادی فوری تمامی زندانيان عقيدتی که پس از انتخابات دستگير و محکوم شده اند ميداند و خواستار رسيدگی  و تحقيقات مستقلانه يک کميته ملی و بيطرف به عملکرد قوه قضائيه ميباشد. شگفت آور است که عليرغم وجود چنين تحليل هايی از عملکرد صداوسيما، مقامات اين دستگاه همچنان نقشی مخرب در جريان پروژه اعتراف گيری اجباری زندانيان سياسی و قلب وقايع رخ داده طی ماه های پس از آن پرداختند.





 
 

فیلم «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی نه تنها بسیاری از جوایز بین‌المللی را درو کرد، بلکه خیل عظیمی از مخاطبان اروپایی را نیز به پای گیشه‌ها کشاند و رکورد فروش فیلم‌های ایرانی در اروپا را جابجا کرد.  
خبرنگاران سبز/ فرهنگ، هنر و ادبیات‏:
نمایش فیلم سینمایی جدایی نادر از سیمین در سینماهای فرانسه که از روز چهارشنبه در ۱۰۶ سینما آغاز شده بود و قرار بود به دلیل استقبال تماشاگران از هفته آینده در ۱۴۶ سالن ادامه یابد،(+) تاکنون (روز شنبه) با استقبال بیش از ۲۱۷ هزار نفر مواجه شده است.(+) این رقم از آنجا حائز اهمیت است که فیلم‌های ایرانی «سفر قندهار»(محسن مخملباف) و «کسی از گربه‌های ایرانی خبرندارد»(بهمن قبادی) به ترتیب با ۳۴۰ و ۲۵۰ هزار تماشاچی، پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ ایران در فرانسه بوده‌اند. فروشی که فیلم فرهادی تنها در ده روز اول نمایش به آن دست یافته است.

به گزارش خبرنگاران سبز به نقل از ایسنا «جدايی نادر از سيمين» در کشور فرانسه از ـ ۸ ژوئن ـ اکران خود را آغاز کرده است و در ظرف اين مدت کوتاه رکورد فروش فيلم‌های اکران شده در فرانسه را شکسته است. اين فيلم در فروش، بالاتر از فيلم‌های «برادران داردن» ـ برگزيده‌ی جشنواره کن ـ و فيلم آمريکايی «ايکس‌من» و فيلم وودی‌آلن قرار گرفته است.

استقبال از این فیلم در فرانسه موجب شده است تا  دفتر رياست جمهوری «نيکلا سارکوزی» از توزيع‌کننده فيلم «جدايی نادر از سيمين» خواسته است تا يک نسخه از فيلم جديد «اصغر فرهادی» را به‌طور ويژه در اختيارش قرار بدهد.  رييس جمهوری فرانسه قصد دارد اين فيلم را به‌همراه همسرش «کارلا برونی» به‌طور اختصاصی در سالن نمايش‌های کاخ «اليزه» تماشا کند. شبکه يک اروپا نوشت: «اين درخواست سارکوزی نشانه موفقيت فيلم فرهادی است که در جشنواره برلين موفق به کسب جايزه خرس طلا و دو خرس نقره‌ای برای مجموعه بازيگران شده است.»

براساس اعلام کمپانی پخش فيلم «ممنتو فيلمز»؛«جدايی نادر از سيمين» با تبليغات بسيار گسترده در سطح کشور فرانسه از ـ ۸ ژوئن ـ اکران خود را آغاز کرده است و در ظرف اين مدت کوتاه رکورد فروش فيلم‌های اکران شده در فرانسه را شکسته است. اين فيلم در فروش، بالاتر از فيلم‌های «برادران داردن» ـ برگزيده‌ی جشنواره کن ـ و فيلم آمريکايی «ايکس‌من» و فيلم وودی‌آلن قرار گرفته است.


استقبال از فیلم جدایی نادر از سیمین تنها به کشور فرانسه ختم نمی‌شود. این فیلم   در ادامه‌ی اکران جهانی، روز ۲۲ جولای (۳۱ تير) در سينماهای انگليس به نمايش درخواهد آمد. اين فيلم که از روز ۲۵ خرداد در بلژيک به‌روی پرده رفته است، از روز ۱۱ اوت (۲۰ مرداد) در هلند، هشتم سپتامبر (۱۷ شهريور) در سوئيس و همچنين ۱۴ جولای (۴ تيرماه) در سينماهای آلمان نمايش خواهد داشت. «جدايی نادر از سيمين» از روز ۲۵ دسامبر (۴ دی) به‌طور هم‌زمان در ايتاليا و نروژ نمايش خواهد داشت و طبق برنامه‌ اعلام‌شده از روز ۶ ژانويه سال آينده ميلادی (۱۶ دی) در سينماهای برزيل نمايش خود را آغاز خواهد کرد.


 
 

ما گزارشگران موضوعی سازمان ملل را خواهيم پذيرفت و برای ما تعامل و همکاری مهم است اما زمانيکه گزارشگر ويژه با اغراض سياسی تعيين می‌شود از پذيرفتن آن معذوريم.
خبرنگاران سبز/حقوق بشر:
سرانجام روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو با صدور قطعنامه ای گزارشگر ويژه خود را برای بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران از مالديو انتخاب کرد. اين انتخاب با توجه به به شهادت رسيدن هاله سحابی وهدی صابر با فشار کنشگران حقوق بشر تسريع يافت . اما چند روز از اين خبر نگذشته بود که زهره الهيان رئيس کميته حقوق بشر مجلس در گفتگو با «نسيم» در مورد اين انتخاب توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت : گزارشگر ويژه سازمان ملل را راه نمی‌دهيم چرا اساس قطعنامه ضدايرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل، توسط لابی‌های آمريکا و صهيونيسم تهيه شده و مبنای حقوقی ندارد.

زهره الهيان با بيان اينکه صدور قطعنامه ضد حقوق بشر عليه ايران از اساس غلط و با رويکرد سياسی بوده است، ادامه داد: ما گزارشگران موضوعی سازمان ملل را خواهيم پذيرفت و برای ما تعامل و همکاری مهم است اما زمانيکه گزارشگر ويژه با اغراض سياسی تعيين می‌شود از پذيرفتن آن معذوريم. 


اين اولين واکنش در جهت مخالفت برای تعيين و اعزام نماينده سازمان ملل در ايران است که بيان شده است. بايد ديد در ادامه ديگر مسئولان جمهوری اسلامی چه واکنشی نشان می دهند و واکنش سازمان ملل با اين مخالفت چه خواهد بود.

 
 

اينک همزمان با ايامی که مقارن با ۱۳ رجب زاد روز امام عدالت علی (ع)بوده و به ياد شهدای جنبش سبز از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر نامگذاری شده است، ما ضمن اعلام تسليت و همدردی با خانواده همه ی اين شهدا، به ويژه خانواده های هم زندانيان عزيز از دست رفته مان، هاله سحابی و هدی صابر و مردم متين و صبور ايران، از روز ۲۸ خرداد (شنبه)اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز می کنيم. اميد که به مثابه روزه داری، مورد رضايت خداوند و مردم عزيز و بازماندگان همه شهدای جنبش قرار گيرد.
خبرنگاران سبز/جامعه/اخبار زندانیان سیاسی:
دوازده نفر از زندانيان سياسی بند ۳۵۰ اوين در اعتراض به شهادت دو نفر از زندانيان سياسی هدی صابر و هاله سحابی از امروز صبح(شنبه) ۲۸ خرداد وارد اعتصاب غذای نا محدودشدند. بهمن احمدی امويی-حسن اسدی زيدآبادی-عمادالدين باقی-عماد بهاور-قربان بهزاديان نژاد-محمد داوری-اميرخسرو دليرثانی-فيض الله عرب سرخی-ابوالفضل قديانی-محمد جواد مظفر-محمدرضا مقيسه-عبدالله مومنی از شرکت کنندگان دراين اعتصاب غذايی هستند.

آنها در بيانيه ای که  بوسيله ياران گمنام جنبش سبز در زندان اوين به بیرون درج پیدا کرده است، ضمن گراميداشت ياد همه شهدای راه ميهن و آزادی اعلام کرده اند که هم زمان با روزهای گراميداشت شهدای جنبش از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر، اعتصاب غذای خود را آغاز می کنند.

در بخشی از اين بيانيه به نقل از کلمه بدین شرح است:

ملت ما قربانيان و شهدای بسياری را در همه اين سالها در راه دفاع از مهين و آزادی نثار کرده است، اما جنبش سبز ملت ايران نقطه عطف بزرگی در اين راه بود که دهها شهيد از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر را تقديم کرد و در کنار آن دهها معلول زمينگير شده و صدها زندانی بی گناه با احکام ناعادلانه ای مواجه شده اند که در روند صدور اين احکام بسياری از بندهای قوانين اساسی و ايين دادرسی و حقوق شهروندی، نقض شده است.

متن کامل بيانيه ی اعتصاب غذای ۱۲ زندانی سياسی بند ۳۵۰ اوين که در اختيار کلمه قرار گرفته، به شرح زير است:

باز آمد چون عيد نو تا قفل زندان بشکنيم

وين چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشکنيم

مردم سربلند ايران

ما و شما فرزندان سرزمين مهر و آيين مهر ورزی هستيم، ليک ساليانی است که در بند جباريتی افتاده ايم که با زبان قدرت و بی قانونی با شهروندان خويش سخن می گويند. شهروندانی که حقوق و آزادی های مندرج در قانون اساسی و نيز اسناد بين المللی را که کشورمان بدان متعهد شده است، می طلبند. و مبلغ مدارا با همه مردم ملتزم به قانون و منافع ملی با گرايش های متفاوت هستند.

هرچند ملت ما قربانيان و شهدای بسياری را در همه اين سالها در راه دفاع از مهين و آزادی نثار کرده است، اما جنبش سبز ملت ايران نقطه عطف بزرگی در اين راه بود که دهها شهيد از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر را تقديم کرد و در کنار آن دهها معلول زمينگير شده و صدها زندانی بی گناه با احکام ناعادلانه ای مواجه شده اند که در روند صدور اين احکام بسياری از بندهای قوانين اساسی و ايين دادرسی و حقوق شهروندی، نقض شده است.

واپسين شهدا، دو نفر از از زندانيان ملی و مذهبی بودند.هاله سحابی فرزند وارسته مردی چون مهندس عزت الله سحابی که در مرخصی از زندان به سر می برد و در مراسم تشييع و تدفين پدرش، با هجوم نابخردانه ماموران به شهادت رسيد و هدی صابر هم بندی ما که در اعتراض به اين حادثه ناگوار دست به اعتصاب غذای تر و محدود زد اما دست اجل او را از ميان ما برد، اما دو مساله شهادت او را به چالش مشروعيتی بزرگ برای نظام کنونی تبديل می سازد: اول حبس او به مدت ده ماه بدون محکوميت و هر قرار قانونی و کاملا خودسرانه و جبارانه، آن هم در پيش ديدگان دستگاههای مسوول و مدعيان قضاوت و عدالت و ديگری رفتار سهل انگارانه و مغرضانه در برابر آثار اعتصاب غذای او به همراه ضرب و شتم که منجر به شهادت مظلومانه اش شد و شرح چگونگی آن در شهادتنامه زندانيان سياسی بند ۳۵۰ منعکس شده است.

اينک همزمان با ايامی که مقارن با ۱۳ رجب زاد روز امام عدالت علی (ع)بوده و به ياد شهدای جنبش سبز از ندا تا هاله و از سهراب تا صابر نامگذاری شده است، ما ضمن اعلام تسليت و همدردی با خانواده همه ی اين شهدا، به ويژه خانواده های هم زندانيان عزيز از دست رفته مان، هاله سحابی و هدی صابر و مردم متين و صبور ايران، از روز ۲۸ خرداد (شنبه)اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز می کنيم. اميد که به مثابه روزه داری، مورد رضايت خداوند و مردم عزيز و بازماندگان همه شهدای جنبش قرار گيرد.

به اميد آنکه جنبش مسالمت اميز ايران پوياتر و از تکرار چنان فجايعی پيشگيری شود.



 
 

پس از پيوستن ارتش مصر به مردم، بخشی از ارتش سوريه با توجه به پخش ويديوهای افشاگرايانه زن هايی که مورد تجاوز سربازان حکومت بشار اسد قرار گرفته اند، با ادوات جنگی و تانک های خود در خيابان های سوريه کارناوال تقسيم ادوات و غنايم جنگی راه انداخته اند.
خبرنگاران سبز/سیاست:
ارتش سوريه نيز همان کاری را کرد که سالهای قبل ارتشيان غيور رژيم گذشته در هنگام بلند شدن صدای اعتراض مردم ايران کردند. همراهی با آزادی خواهان . پس از پيوستن ارتش مصر به مردم، بخشی از ارتش سوريه با توجه به پخش ويديوهای افشاگرايانه زن هايی که مورد تجاوز سربازان حکومت بشار اسد قرار گرفته اند، با ادوات جنگی و تانک های خود در خيابان های سوريه کارناوال تقسيم ادوات و غنايم جنگی راه انداخته اند. درود بر شرف و غيرت سربازان سوريه که دنيا و آخرت خود را برای بقاء حکومت ديکتاتوری بشار اسد نفروختند و در چهره کسی نورانيت و معصوميت نديدند. 

أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ بر ايشان درودها و رحمتى از پروردگارشان باد و راه‏يافتگان هم خود ايشانند 


 
 

بخش اقتصاد و فرهنگی آسيايی و اقيانوسيه سازمان ملل (ESCAP)، با وجود تمامی تلاشی که آمريکا برای جلوگيری از آن به عمل آورد، پروانه‏ای را صادر کرد که در پی آن سازمان ملل موظف می‏شود وسايل و تکنولوژی لازم برای آنچه ايرانی‏ها به آن"مرکز مديريت داده‏های حوادث طبیعی" می‏گويند، تهيه نمايد.
خبرنگاران سبز/میز ترجمه/امین ف:
بخش اقتصاد و فرهنگی آسيايی و اقيانوسيه سازمان ملل (ESCAP)، با وجود تمامی تلاشی که آمريکا برای جلوگيری از آن به عمل آورد، پروانه‏ای را صادر کرد که در پی آن سازمان ملل موظف می‏شود وسايل و تکنولوژی لازم برای آنچه ايرانی‏ها به آن"مرکز مديريت داده‏های حوادث طبیعی" می‏گويند، تهيه نمايد.
آمريکا پيش از اين چندين بار موفق شده بود که جلوی توفيق اين درخواست ايران را بگيرد، اما اين بار ايران که بسته پيشنهادی خود را با ابراز نگرانی خود درباره تغييرات جوی و در پهنای کاربردی وسيعی، همچون کمک به تلاش سازمان ملل در آماده سازی کشورهای آسيايی برای تغييرات آتی آب و هوايی، به اين سازمان فرستاد و به همين جهت موافقت آن را جلب کرد.

سازمان ملل تکولوژی را در اختيار ايران می‏گذارد -در غير اين صورت، بدليل تحريم‏های موجود، امکان دسترسی ايران به اين دسته از تکنولوژی امکان ندارد- که توسط آن، ايران قدرت تصوير برداری بسيار واضح‏تر و نيز امکان کنترل بسيار دقيق‏تر موشک‏های هدايت شونده را بدست می‏آورد.
اين تکنولوژی، به صورت عمده‏ای توانايی ايران در انتخاب هدف، تخريب هدف و توان تخريب بيشتر بمب‏های ايران را افزايش می‏دهد.

ايران نهايتا دارای بمب اتمی خواهد شد و همان طور که در مورد هر کشور با توان هسته‏ای نوين صدق می‏کند، در زرادخانه خود تعداد بسيار کمی بمب اتمی خواهد داشت. اما تکنولوژی را که سازمان ملل پذيرفته تا در اختيار ايران بگذارد، به آيت الله‏ها اين امکان را می‏دهد تا از همان تعداد کم هم با بالاترين امکان و دقت استفاده کنند.

از اين ماجرا چيز کمی دانسته می‏شود اما آنچه بر می‏آيد انکه سازمان ملل با پذيرش پيشنهاد ايران برای اين کشور پيروزی سياسی بزرگی را باعث شده. اين پيروزی نه تنها تمامی تحريم‏های سياسی اقتصادی و تکنولوژيکی را که توسط خود اين سازمان برای تحت فشار گذاشتن ايران برای جلوگيری از دستيابی اين کشور به سلاح هسته‏ای را دور می‏زند، بلکه در واقع به همان هدف اين کشور با بهبود تصوير برداری ماهواره‏ای و بهينه‏سازی سيستم موشکی آن، کمک بزرگی می‏کند.

اين اخبار بار اول اول از طريق شبکه فاکس نيوز اعلام شد و اين رسانه اعلام کرده که بخش اقتصادی و فرهنگی سازمان ملل که خود را "بازوی ساختاری منطقه‏ای سازمان ملل برای مناطق آسيا و اقيانوسيه " معرفی می‏کند، بدون رای گيری، در تاريخ ۲۵ می، به بسته پيشنهادی ايران رای موافق داده است.

رسما، قرار است که اين مرکز ( مرکز مديريت داده‏های حوادث طبیعی- البته اين نامی است که از ترجمه متن انگليسی حاصل شده، بايد ديد نام رسمی اين مرکز در ايران چه می‏باشد!-)، به ايران، برای آمادگی و يا امداد رسانی در خصوص مسايلی همچون حوادث طبيعی غير مترقبه‏ای مانند زلزله و يا رانش زمين، کمک کند. اما همچون بسياری مسايل ديگر در ايران، اين تکنولوژی می‏تواند قدرت موشکی ايران در قبال همسايگانش چون اسراييل و يا حتی کشورهای اروپايی را توان بخشی نمايد.

به دليل اينکه ESCAP ‏می‏دانست اين تصميم باعث مخالفت‏های دامنه داری می‏شود، در نشست خبری ۲۵ می، از آن هيچ نامی نبرد.
آقای اليوت آبرامز (Elliot Abrams)، که در دولت جرج بوش معاونت رايزنی امنيت ملی را بهده داشته و اکنون نيز به عنوان کارشناس ارشد در مرکز روابط خارجه آمريکا، در واشنگتن مشغول به کار است، در اين خصوص به شبکه فاکس گفته است: اين حرکت ايران بسيار هوشمندانه است.

اين که چنين جايزه‏ای را به کشوری که بارها توسط آژانس انرژی اتمی و شورای امنيت ملی سازمان ملل به وضوح مورد مواخذه قرار گرفته بدهند، عملا غير قابل باور است. ما داريم تمام سعی‏مان را می‏کنيم که اين کشور را به کشوری منزوی تبديل کنيم و اين کار درست پيام برعکسی را منعکس می‏کند. برپايی اين مرکز نياز به سفر بسياری از ملل ديگر به ايران را دارد- برای اطمينان از عملکرد آنها- و البته هميشه اين نگرانی باقی خواهد ماند که مبادا از اين اطلاعات در زمينه نظامی سود برده شود.

قای جان بولتن"John Bolton" نماينده اسبق آمريکا در سازمان ملل به فاکس در اين خصوص گفت که اين تصميم غير قابل باور است و ادامه داد:
اين مسيله موضع ايران را بسيار حساس می‏کند. با اين تصميم سازمان، ايران چگونه تکنولوژی را بدست خواهد آورد، چيزی است که من نمی‏دانم، اما به اين ملت تجربه بيشتری در خصوص عکاسی ماهواره‏ای خواهد داد. درست مانند اينکه کشوری در زمينه صلح آميز هسته‏ای فعاليت کند، صرف همين فعاليت تجربه کافی به آنها می‏دهد تا احيانا فعاليتشان را غير صلح آميز کنند.

ايرانی‏ها می‏گويند تکنولوژی کشورشان در ضمينه فرستادن و دريافت تصاوير ماهواره‏ای ، خصوصا در هنگامه اتفاق افتادن يکی از بلايای طبيعی، از امکانات پايينی برخوردار است و همين موضوع باعث شده تا از سازمان ملل برای پر کردن اين خلل کمک بخواهند.

توافق بر سر درخواست ايران بارها پيش از اين با دخالت آمريکا رد شده بود و قبول آن اکنون شکست سختی برای آمريکا به حساب می‏آيد. ايرانی‏ها با وسعت بخشيدن به پيشنهاد خود با معرفی مرکز ايرانی بعنوان بخشی از برنامه سازمان ملل و آژانس‏های وابسته به آن در بررسی و تحت نظر گرفتن منطقه برای آماده‏سازی بهتر در مقابله با بلايای طبيعی در آسيا، در واقعيت توانستند مساعی آمريکايی‏ها را دور بزنند. تغيير شکل بسته ايران توانست نظر کشورهايی را که سابق بر اين با ايران مختلفت کرده بودند را جلب نموده اين بار به آن رای مثبت بدهند. نماينده آمريکا نيز در اخرين ثانيه‏ها تصميم گرفت به جای مخالفت با اين بسته، دخالتی در تصميم‏گيری در خصوص آن نکند.

دولت آمريکا اين حرکت را اينگونه توجيه کرده است که ESCAP، به رسمی قديمی، رای خود را بر مبنای توافق جمعی صادر می‏کند نه از طريق رای گيری و نماينده‏گان آمريکا هم احساس می‏کنند که ادامه اين روش تصميم گيری می‏تواند برای آمريکا مفيدتر باشد.

سخنگوی دولت آمريکا گفت که در واقع با روخوانی دقيق اين پروانه، در اين خصوص ما کاملا شکست نخورده‏ايم. شبکه فاکس در اين خصوص گفت از قول سخنگوی دولت آورده است که: بسته ايران کاملا نتوانسته تعريف دقيقی از عملکرد اين مرکز ذکر شده بدهد؛ يا مشخصا بگويد که اين مرکز کدامين خلل موجود را قرار است پر کند؛ نگفته است که اين مرکز قرار است کدام منطقه جغرافيايی را تحت نظر داشته باشد؛ توضيحی داده نشده که اين مرکز چگونه قرار است با سازمان‏های موجود به نحوی کار کند که تداخل و نتيجتا برداشت تکنولوژی از آن ايجاد نشود و يا تامين نيروی انسانی و تکنولوژيک لازم برای راه اندازی و کارکرد اين مرکز را چگونه به عهده خواهد گرغت.

به دليل اينکه سازمان ملل به صورت جدی مخالفت با دادن اين امتياز به ايران را به صورت منفی نگری در راه نظارت بر تغييرات جوی آسيا مشاهده می‏کند، آمريکا نيز در بيان اينکه اين تکنولوژی می‏تواند در بهينه سازی سيستم‏های موشکی هسته‏ای بکار رود را با سر و صدای کمتری بيان کرده ودر عوض به صورت واضح‏تری اعلام داشته‏ است که موضع آمريکا بر مبنای "نگرانی از مديريتی مسيوليت پذير" است.

البته سخنگوی دولت پذيرفت که نگرانی‏های ديگری هم در مورد اين مرکز وجود دارد؛ نگرانی‏هايی که در مورد اغلبشان نمی‏شد به بحث نشست.

هنگامی که شبکه فاکس از سنخگوی ياد شده سوال کرد که چه می‏شود اگر از تکنولوژی فوق در برنامه‏های موشکی ايران استفاده شود و يا حتی از خود مرکز به عنوان پوششی برای ديگر فعاليت‏های موشکی استفاده شود؟ سخنگوی دولتی ابراز کرد که اينها همه سوال‏های به حقی هستند اما ما نمی‏توانيم در خصوص‏شان صحبت کنيم.

در اين ميان عدم موافقت بزرگتری نيز ميان ايران و آمريکا بر سر زمان راه اندازی اين مرکز وجود دارد. گرچه آمريکا می‏پذيرد که توافق سازمان ملل با پروانه راه اندازی اين مرکز نهايتامنجر به ساخت آن خواهد شد، اما چون اين سازمان اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۳ بررسی‏های برای نياز يا عدم نياز اين مرکز صورت خواهد پذيرفت، آمريکا معتقد است که مرکز تا زمان اين بررسی بايد ساخته شود.

ايران اما با اين نظر موافق نيست. ايرانی‏ها نمايه ۲۸ صفحه‏ای زمان بندی خود را در اختيار ESCAP گذاشته‏اند و در آن نشان داده‏‏اند که می‏خواهند همه کارهای مقدمات تکنيکی، نظارتی و اساس نامه‏ای، تا تاريخ فوريه ۲۰۱۲ از سر راه برداشته شده باشد و کارهای ساخت و ساز مرکز، تهيه ابزارآلات و استخدام نيروی مربوطه هم تا نوامبر ۲۰۱۲ انجام پذيرفته باشد. آنها معتقدند که بها نگری سازمان ESCAP در سال ۲۰۱۳ بايد پس از راه اندازی اين مرکز صورت بگيرد.
_________
منبع: www.homelandsecuritynewswire.com

 
 

قطع برق و سردادن شعار توسط دانشجویان موجب واکنش نیروهای امنیتی و ورود نیروهای حراست به کوی دانشگاه شد. تشنج در کوی دانشگاه تا ساعاتی ادامه یافت.  
خبرنگاران سبز/ جامعه:
قطع برق در کوی دانشگاه تهران، واکنش جالب دانشجویان حاضر در خوابگاه‌ها را به دنبال داشت. به گزارش منابع تائید نشده در حالی که در ساعت  ۲۲:۰۰ شب  ۲۷ حزداد ۱۳۹۰ جریان برق کوی دانشگاه قطع شده بود، شمار زیادی از دانشجویان ساکن کوی، اقدام به خواندن دسته‌جمعی سرود «یار دبستانی من»  و سردادن شعار مرگ بر دیکتاتور نمودند.

این اقدام دانشجویان موجب عکس‌العمل امنیتی نیروهای حراست به سرپرستی فردی موسوم به «جوادی» و ورود آنان به خوابگاه‌ها شد. نیروهای سرکوبگر قصد دستگیری شماری از دانشجویان را داشتند و همین مسئله موجب شد تا کوی مدتی به تشنج کشیده شود.


 
 


دکتر اردشیر امیرارجمند مشاور مهندس میرحسین موسوی و سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید در دانشگاه ام.آی.تی سخنرانی و جلسه پرسش و پاسخ برگزار نمود. خبرنگاران سبز به پوشش لحظه به لحظه این سخنان می‌پردازد. این خبر به تدریج تکمیل و به روز شده است. 
خبرنگاران سبز/ سیاست:
آنچه در این مدت گذشت نشان داد ما جز برگزیدن راه مبارزه استراتژیک مسالمت آمیز نخواهیم داشت. جنبش سبز تجربه جدیدی برای ملت ما بود.

جنبش سبز نشان داد که می تواند علیرغم شدت ووسعت مطالبات، به دنبال دسترسی فوری به دموکراسی نباشد.

اولین حرکت ما در برخورد با انتخابات یک راهپیمایی سکوت سه میلیون نفری بود.

چالش ادامه یک مبارزه مسالمت آمیز با پرهیز از خشونت از همان اولین روز خود را نشان داد و عده ای از هموطنان ما در آن تظاهرات شهید شدند.

یکی از بنیادهای تعیین شده در بیانیه ها پرهیز از خشونت در کنار مسالمت آمیز بودن حرکت بود.

پرهیز از خشونت و مبارزه مسالمت آمیز؛ ضرورت هایی را ایجاب می کند که بدون ـنها حرکت ادامه پیدا نمی کند. یکی از این ضرورت ها قبول مدارا است.

به این دلیل بود که در کنار مبارزه مسالمت آمیز، حقوق بشر و مدارا مورد تاکید قرار گرفت و از دل آن تکثر در حامیان جنبش خارج شد.

استواری بر این خط مشی کار ساده ای نیست. ما با دو چالش در این راه مواجه هستیم. چالش اول سرکوب طرف مقابل و تشویق مبارزان به برگزیدن راه های رادیکال بود. خشونت گرایی طرف مقابل نیروهای حساس و خصوصا جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد تا مقابله به مثل کنند. قانع کردن این قشر برای ادامه حرکت مسالمت آمیز چیزیست که ما با آن مواجه هستیم. چالش دوم، طولانی شدن مبارزه است. طولانی شدن، حامیان مبارزه را به این فکر می اندازد که به دنبال راه های سریع تر باشند. زیرا صبر مبارزین تمام می شود.

در کشور ما نیروهای اقتدار گرا تلاش زیادی کردند تا با تشدید سرکوب و بستن راه های گفتگو طرف مقابل را به برگزیدن راه های خشن تر هدایت کنند. یکی از تمایلات آنان به خشونت کشاندن مبارزه است. آنان از امکانات مالی زیادی استفاده کردند تا نیروهای انسانی و فنی مقابله و سرکوب را فراهم کنند.

اگر شما حجم خشونت اعمال شده در سرکوب را مقایسه کنید، خواهید دید که در ایران هرگز سابقه نداشته است. نیروهای مورد استفاده برای ایجاد خوف عظیم شاهد این مدعا است. رهبران جنبش سعی کرده اند در موارد مختلف تاکید بر مبارزه بدون خشونت داشته باشد. این نوع مبارزه تجربه زیادی را پشت خود ندارد و به همین دلیل طولانی تر می شود. خوشبختانه این نوع مبارزه در حال انجام است و در حال ادامه پیدا کردن است و فواید این نوع مبارزه به تدریج در حال آشکار شدن است. آنچه که باعث شد جنبش علیرغم سرکوب شدید ادامه پیدا کند همین نوع استراتژی است.

آنچه امروز به آن نیاز داریم قوه ابتکار جوانان ما است. جوانان خیلی بهتر از من جنبش را تحلیل می کنند و این باعث افتخار ما است.

ما باید تاکتیک های متعددی را انتخاب کنیم و از امتحان تاکتیک های متععد نترسیم و از جو ایجاد شده توسط طرف مقابل که موفق شدند و یا موفق نشدند نترسیم. ما معتقدیم که دموکراسی پایدار به جز طریق مبارزه مسالمت آمیز تحقق پیدا نخواهد کرد. بنابراین ما چاره ای نداریم. ما باید موفق بشویم. /

پایان سخنرانی و بخشی از پاسخ به سوالات

ما فکر می کنیم که هیچ نظامی بدون تکیه به بخش قابل توجهی از مردم نمی تواند پایدار بماند. ما باید بخش زیادی از مردم را آگاه کنیم. شبکه های اجتماعی را مشخص کنیم و آنان بتوانند مطالبات خود را مشخص کنند و آن را مطرح کنند. این موضوع در بسیاری از کشورهای دیگر هم اتفاق افتاده است. در اینجا ما باید با بسیج افکار عمومی ابتدا مشرعیت زدایی کنیم. دوم خواست های مردم را مشخص کنیم. سوم طرف مقابل را دچار فرسایش کنیم. استراتژی ما ریزش در نیروهای طرف مقابل بخصوص در نیروهای مسلح آنان است. امروز مشروعیت زدایی صورت گرفته است. ما به دنبال راهکارهای جدیدی مثل تحصن و اعتصاب هستیم. ناکارآمدی حکومت به تدریج در حال ظهور است و ما امروز با اعتراف بخشی از حکومت به ناکارآمدی مواجهیم.

وضعیت ایران با تونس، مصر یا لیبی یکی نیست. دلیل موفقیت سریع در تونس یا مصر وابستگی ارتش به آمریکا بود. در مصر ارتش حتی اجازه دخالت لباس شخصی ها را هم نداد. خنثی کردن نیروی نظامی در ایران روش دیگری را می طلبد و آن نشان دادن اشتباه بودن راه حکومت است. هیچ کس نمی تواند برای ایران نسخه واحد لیبی و مصر را تجویز کند. مشکلات تازه در مصر خود را نشان می دهند. این قبیل مشکلات در ایران بسیار بزرگتر خواهد بود.

پس از دستگیری آقای کروبی ما شاهد راهپیمایی بیست و دوم خرداد بودیم. ولی ما باید به دنبال راههای دیگری مانند تحصن و اعتصاب و مقاومت مدنی نیز باشیم. در دو هفته گذشته ما شاهد شهادت خانم هاله سحابی و آقای هدی صابر بودیم. جنبش زنده و حاضر است. وگر نه این همه سرکوب برای چه؟

جنبش سبز با انقلاب ۱۹۷۹ از برخی لحاظ مشابهت دارد. برخی از مطالبات آن سال با مطالبات امروز یکی است. مردم بلوغ بیشتری پیدا کرده اند و می دانند چه چیزی می خواهند و چه چیزی نمی خواهند

آنچه در تونس رخ داد با آنچه در ایران ۱۹۷۹ رخ داد یکسان نیست. علیرغم رفتن مبارک و بن علی سیستم حکومتی این کشورها تغییر نکرده است. در حالی که در ایران تغییرات ریشه ای تر بود.

من از سانسور خبر این جلسه خبر ندارم. از همه کسانی که تشریف آورده اند تشکر می کنم. اگر فقط خبر این جلسه پخش نشده نمی توان نام آن را سانسور گذاشت.

منظور ما از دموکراسی حکومت اکثریت با حفظ حقوق اقلیت است. دیدگاه کلاسیک رایج این است که حکومت دموکراتیک از نهاد دین جدا است. ما قصد ایجاد دموکراسی در یک بستر مشخص داشته و با یک مردم مشخص سر و کار داریم. ولی فرض این که «پیش شرط هرنوع اتفاق مثبتی در کشور، جدایی کامل نهاد حکومت از دین است» با واقع بینی کامل همراه نیست.

 در خصوص اعدام‌های سال۶۷ مکررا پاسخگو بوده ام و نمی توانستم به آن نپردازم. بعد از انقلاب وقایعی رخ داده و همراه با خشونت هایی بوده که توجیه پذیر نیستو طبیعت خشونت گرای انقلاب هم نمی تواند این وقایع را توجیه کند. تنها اعدام های سال۶۷ نیست که باید نقد کنیم. وقایع قبل و بعد از آن را نیز باید قبول کرد و به نفد گذاشت. آقای مهندس موسوی در آن هنگام نخست وزیر بوده و عضو قوه قضائیه نبوده اند. بنا به گفته خودشان بی خبر بوده و حتی تقاضای تشکیل هیات تحقیق داده بودند. ولی این تقاضا نیز کفایت نمی کند. من این سوال را از مهندس موسوی پرسیدم که با توجه به اینکه مطلع نبودید، چرا پس از اطلاع استعفا ندادید؟ ایشان ظاهرا استعفا داده بودند ولی همچنان سر کار بودند. من به ایشان گفتم پاسخ شما به اندازه کافی قانع کننده نیست و باید پاسخ قانع کننده تری بدهید. ایشان باید قطعا در هنگامی که معدوریت های فعلی را نداشت، پاسخ روشن تری بدهد. ولی باید یک مسئله را به فال نیک گرفت و آن اینکه جنبش پذیرفته است که باید گذشته را نقد کند.و و من امیدوارم این نقد منصفانه باشد. انقلابی واقعی شده کهبا همه خوبی ها و بدی ها باید به نقد گذاشته شود. ولی خیلی از کسانی که امروز مطالبه گر وقایع دهه ۶۰ هستند خود جزئی از خشونت هستند و آنان نیز باید بپذیرند که نقد شوند. شاید اتفاقاتی که بعد از انتخابات افتاد، چشم همه ما را باز کرد و وقایعی که قبلا از آن می گریختیم، را با ما مواجه کرد. هیچگاه هیچ ملتی نمی تواند به راه صلح برود مگر آنکه خطاهای قبلی را قبول کند و در راه اصلاح آن پیش برود.

کارهای زیادی از دست ایرانیان خارج از کشور برای پیشرفت جنبش بر می آید. اول اینکه شرایط داخل کشور را بشناسند و اراده این را داشته باشند که همراه مردم داخل کشور باشند. یک ملتی در داخل ایران وجود دارد که باید به آن کمک کرد. مهمترین چیز این است که وضع و موقعیت مردم داخل کشور را بشناسند و  مطالبات واقعی مردم داخل کشور را به گوش جهانیان برسانند. کار دیگر این است که به تسهیل جریان اطلاعات آزاد در کشور کمک کنند.


اگر به عنوان یک متخصص از من بپرسید که قانون اساسی ایران دموکراتیک هست؟ پاسخم به شما منفی خواهد بود! اما آنچه جنبش سبز می گوید این است که حرکت ما در چارچوب قانون اساسی است. شورای هماهنگی هرگز ادعا نکرده که قانون اساسی دموکراتیک است و همه باید به آن اعتقاد داشته باشند. ولی این قانون در زمانی به رای مردم ایران گذاشته شده و مورد تائید مردم ایران قرار گرفته است. بخشی از آن که مربوط به حقوق مردم است باسد اجرا شود تا راه برای احقاق دموکراسی فراهم شود. در شرایطی که همه امکان فعالیت داشته باشند باید مسئله اصلاح قانون اساسی نیز مطرح شود. ولی در شرایط حاضر این شرایط فراهم نیست. وظیفه ما این است که قدر مشترک مطالبات را مشخص کنیم. این جنبش یک جنبش متکثر است. / پایان مصاحبه و خبر
























 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به greencorrespondents-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به greencorrespondents@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته