-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۲۴, دوشنبه

Latest News from 30Mail for 02/13/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

محسن رفیق دوست:
1390/11/23

محسن رفیق دوست، از فرماندهان اسبق سپاه و رئیس سابق بنیاد مستضعفان، می‌گوید که در هیچ دولتی از دولتهای بعد از انقلاب به اندازه دولت محمود احمدی‌نژاد، قانون گریزی و عدم اجرای قانون دیده نمی‌شود.

آقای رفیق دوست که با همشهری ماه گفت‌و‌گو می‌کرد افزود: «اینکه احمدی‌نژاد با این ادعا که رای مستقیم مردم را دارد و برای خودش اختیاراتی متصور شود، درست نیست؛ در كشور ما قانون اساسي حاكم است».

به گفته آقای رفیق دوست، مجلس در قانون اساسی ایران بالاتر از مقام ریاست جمهوری قرار دارد چرا که «در این قانون رئیس جمهور هرگز نمی‌تواند مجلس را منحل کند اما مجلس می‌تواند رئیس جمهور را عزل کند.»

محمود احمدی‌نژاد پیش از این در سخنانی گفته بود که مجلس در راس امور نیست که با واکنش منفی نمایندگان مجلس روبرو شد.

محمود احمدی‌نژاد قرار است برای بیان منظورش از گفتن این عبارت و ۱۰ موضوع دیگر، نیمه دوم اسفندماه به مجلس برود.

آقای رفیق دوست همچنین افزود که به نظر او مجلس هشتم مقابل «عدم اجرای قانون و قانون گریزی دولت» نایستاد در حالی که «باید قاطعانه‌تر با عدم اجرای قانون از سوی شخص رئیس جمهور برخورد می‌کرد.»

آقای رفیق دوست از مجلس نهم در خواست کرد که بر بقیه دوره محمود احمدی‌نژاد و همچنین رئیس جمهور بعدی نظارت کامل داشته باشد.

انتخابات مجلس نهم قرار است ۱۲ اسفندماه برگزار شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی محسن رفیق دوست

مرتبط:

محسن رفیق‌دوست: اسکله‌های مخفی به نهادهایی غیر از سپاه تعلق دارند


 
 

1390/11/23

 

جامعه مدرسین و طلاب قم و نجف (متقن) با صدور بیانیه‌ای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی را «حرام» اعلام کرده و گفته است که برای گسترش این تحریم با دیگر فعالان آزادی خواه همراه خواهد شد. 
 
در این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار سی‌میل قرار گرفته آمده است: «ظلم و ستم روز افزون حکومت دیکتاتوری و خودکامه آقای سید علی خامنه ای روز به روز عذاب آورتر می شود. مشکلات عدیده اقتصادی لاینحلی که اقشار گوناگون جامعه، اعم از قشر مستضعف و یا حتی قشر سرمایه دار و کارخانه دار با آن دست و پنجه نرم می کنند، جز بی لیاقتی و بی کفایتی منصوبان و محبوبان شخص رهبری، و در نتیجه بی کفایتی، بی درایتی و بی لیاقتی شخص رهبر را در امور اداره کشور، دلیل دیگری ندارد.»
 
این بیانیه می‌افزاید: «زندان های پر از روزنامه نگاران، فعالان سیاسی معتقد و پر سابقه راه آزادی و ظلم ستیزی، اساتید روشن فکر دانشگاه ها که می بایست چراغ راه پیشرفت و اعتلای روز افزون کشور باشند، دانشجویان مظلومی که آینده این کشور به دست آنان رقم خواهد خورد، بدهکارانی که با توجه به نبود امنیت اقتصادی و شغلی در ایران، سعی بر سازندگی و تولید داشتند، دیگر جایی برای سارقان بیت المال (اختلاس گران)، جادوگران و رمالان و قاتلان و قاچاقچیان نیست.»
 
بر اساس این بیانیه «گروهی از همین عمال قدرت که عنوان مدرسین حوزه علمیه بر خود نهاده اند، دست به ترفندی جدید برای راضی نمودن مردم و کشاندن آنان به پای صندوق های رأی در انتخابات زده اند.»
 
به گفته مدرسین و طلاب قم و نجف این افراد «حتی یک روز هم سابقه تدریس ندارند» و در حالی دم از وحدت می‌زنند که بسیاری از مخالفان در زندان به سر می‌برند.
 
در پایان این بیانیه آمده است: «بدینوسیله ما اعضاء جامعه مدرسین و طلاب قم و نجف (متقن) با استناد به مبانی فقهی و شرعی و نظرات فقهای عالم ماضی و حاضر، صراحتا اعلام حرمت شرکت مردم در انتخابات را می نماییم.»

 
 

1390/11/23

 

 
بر اساس گزارش‌ها از چند روز گذشته و در آستانه راهپیمایی مخالفان حکومت در ایران دسترسی «بیش از ۳۰ میلیون کاربر ایرانی» به برخی پست‌های الکترونیکی خارجی و وبسایت‌ها قطع شده است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر از نخستین دقایق روز پنجشنبه، ۲۰ بهمن‌ماه، ارتباط کاربران ایرانی با پست‌های الکترونیکی خارجی نظیر یاهو، جی‌میل و هات‌میل قطع شده و تمامی سایتهای خارجی‌ای که نیاز به ورود و ثبت اطلاعات دارند، مسدود شده‌اند.
 
این اختلال‌ها در حالی ایجاد شده که دو متولی اینترنت کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات ایران هیچ‌کدام در این باره پاسخ روشنی ارائه نکرده و توضیح در این مورد را به یکدیگر ارجاع می‌دهند.
 
سعید مهدیون، مدیران سازمان فناوری اطلاعات ضمن اظهار بی‌اطلاعی از مشکل به وجود آمده به خبرگزاری مهر گفته است که شرکت ارتباطات زیرساخت باید پاسخگوی این مشکل باشد.
 
از دیگر سو اما، محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیر روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت نیز می‌گوید که شبکه ارتباطات زیرساخت ایران در حال حاضر هیچ‌مشکلی ندارد و تأکید کرده است که در صورتی که مشکلات محتوایی عامل ایجاد این اختلال شده باشد، پاسخگویی بر عهده فناوری اطلاعات است.
 
مخالفان حکومت ایران اعلام کرده‌اند که در روز ۲۵ بهمن ماه و در سالگرد حصر خانگی رهبران جنبش سبز دست به راهپیمایی اعتراضی خواهند زد.
 
به نظر می‌رسد اعمال محدودیت‌های بی‌سابقه اینترنتیبه منظور جلوگیری از سازماندهی مردم برای راهپیمایی روز ۲۵ بهمن صورت گرفته باشد.
 

 
 

1390/11/23

فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی، می‌گوید که تاکنون هیچ مقام مسئولی در جمهوری اسلامی به او درباره "دلیل محروم بودن وی از دیدار با مهدی کروبی" پاسخی نداده است.

خانم کروبی که با وبسایت جنبش راه سبز گفت‌و‌گو می‌کرد، افزود که او این پرسش را «همواره» مطرح کرده که «به چه عنوانی ۶ ماه با محروم شدن از حقوق اولیه در بازداشت غیر قانونی قرار گرفته و طبق چه دستوری امروز از ملاقات و ماندن در کنار همسرم محروم است» اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

رهبران جنبش سبز سال گذشته و پس از دعوت مردم به راهپیمایی ۲۵ بهمن به همراه همسرانشان در حبس خانگی قرار گرفتند.

خانم کروبی اما ۶ ماه پیش از حبس خانگی آزاد شد که به گفته وی قرار بود این آزادی موقتی باشد و او پس از تغییر محل بازداشت آقای کروبی، دوباره در محل بازداشت این رهبر جنبش سبز زندگی کند.

به گفته خانم کروبی، این آزادی به آن دلیل صورت گرفت که آپارتمان کوچک محل حبس آقای کروبی کوچک بود و «تعداد قابل توجهی» از ماموران امنیتی در آن حضور داشتند.

خانم کروبی که بازداشت خانگی آقای کروبی را «حبس انفرادی» توصیف می‌کند، می‌افزاید که «کینه و عداوت برخی‌ها نسبت به ایشان موجب شده که بعد از نزدیک به یکسال از حبس و حصر دور تازه‌ای از آزار و اذیت شروع شود.»

خانم کروبی البته به چگونگی «آزار و اذیت» رهبر جنبش سبز اشاره ای نکرد.

خانم کروبی پیش از این در نامه ای به رئیس قوه قضاییه ایران نوشته بود که آقای کروبی در هفت ماه نخست بازداشت خود از حقوق اولیه یک زندانی نظیر حق دسترسی به کتاب، روزنامه، تلفن، ملاقات منظم، هواخوری و حقوق دیگر برخوردار نبوده است و آنچه در عمل اتفاق افتاده، از زندان انفرادی نیز بد‌تر و بی‌رحمانه‌تر بوده است.

همسر رهبر جنبش سبز در این مصاحبه همچنین تصریح کرده که آقای کروبی هیچ‌گاه از زمان پایان بازداشت خانگی خود سئوالی نپرسیده و به فرزند بزرگ‌تر خود نیز گفته که «در بد‌ترین شرایط هم حق ندارید از کسی چیزی برای من بخواهید.»

اشاره خانم کروبی به ارائه درخواست آزادی رهبر جنبش سبز از سوی خانواده ایشان است که این درخواست تاکنون مطرح نشده است.

خانم کروبی همچنین افزود که همسرش به آینده جنبش بسیار خوش بین است و در یکی از ملاقات‌ها به فرزندان خود گفته که «زمان حکومت‌های خودکامه به سر آمده و حکومت‌ها راهی جز آشتی با مردم و اعمال اصلاحات عمیق در جهت واگذاری قدرت به مردم را ندارند».

منبع: جرس


 
 

1390/11/23

 

مینا اکبری
به‌زودی

همان‌طور که به دلایل اقتصادی از افزایش تولیدات سینمایی با سرمایه‌های مستقیم دولتی را نمی‌توان رونق نامید و خرسند بود، نمی‌توان اضافه شدن اشارات روشن سیاسی در ملودرام‌ها، فیلم‌های هیجان‌انگیز و فیلم‌های جنگی ایرانی را به منزله تنوع ژانری و مضمونی تازه در سینمای ایران دانست و جشن‌گرفت. در سالی که مضمون غالب‌ فیلم‌ها در حیطه تم خیانت دور می‌زند و در دورانی که مدیر اداره نظارت و ارزشیابی به همه سازگان این آثار هشدار می‌دهد که در گلوگاه پروانه ساخت منتظر آنهایی است که خیانت را مبنای داستان فیلم‌هایشان کرده‌اند و درست در زمانی که سازمان سینمایی کشور بعد از اولین روز جشنواره به روشی ناشناخته برای همه، ارکان سینمای کشور را در دست می‌گیرد و در شرایطی که سینمای ایران جرات یک سرمایه‌گذاری محدود برای کمدی‌های خانوادگی رایج و ملودارم‌های روزمره را ندارد، ساخت فیلم سیاسی و ارائه تحلیل سیاسی در دل فیلم‌های ایرانی را چگونه باید تحلیل کرد. چگونه باید درباره رویکرد‌های سیاسی فیلم‌سازان حرف زد که اولین شرط تحلیل سیاسی یعنی استقلال را ندارند. وقتی در باره شرایط مستقل بودن در سینمای ایران حرف می‌زنیم همه ذهن‌ها به سوی استقلال سیاسی می‌رود. اما اگر به تعریف واقعی استقلال در سینما و سینمای مستقل نگاه کنیم، استقلال در سینما و فیلم‌ساز مستقل بدون شک ابعادی اقتصادی دارد. سینماگر مستقل، سینماگری است که صورتحساب‌های تولید و نمایش فیلمش از طریق حساب بانکی‌ شخصی‌اش پرداخت می‌شود.

پیدا کردن چنین شخصی نه در سینمای ایران که در همه حرف و مشاغل و صنوف غیر ممکن است. ساختار اقتصادی کشور در حال حاضر به گونه‌ای است که همه در تعریف اقتصادی زندگی شخصی و حرفه‌ای خود وام‌دار دولتیم و این وامداری با ابعاد گوناگون خود در همه ابعاد ما را وابسته دولت می‌کند. مگر شهرداری یا سازمان هواشناسی و یا سازمان میراث فرهنگی و یا صدا و سیما بودجه خود را چگونه تامین می‌کنند. نباید که با الفاظ خود را فریب بدهیم. باید قبول کنیم و به روشنی اذعان کنیم که همه به یک میزان( دقیقا به یک میزان) دولتی هستیم.

حالا با این میزان وابستگی به دولت و با این حجم حضور دولت در همه شئونات اقتصادی سینما که با اهرم‌های ممیزی و اکران و سالن‌های سینمای متعلق به دولت تشدید می‌شود، سینما‌گر مستقل فرضی ما تا وقتی این استقلال را حفظ کرده که در گوشه خانه‌اش نشسته و به فیلمش فکر می‌کند. بدون شک تا امنیت سرمایه و سرمایه‌گذاری خصوصی بومی و تامین نشود و پای تنوع اقتصادی که ریشه استقلال سیاسی است در سینمای ایران که متاثر از اقتصاد کلان کشور است به منحصه ظهور نرسد، سینما سیاسی ایران چیزی است در حد ملودرام‌های که به جای گریه خنده تماشاگران را موجب می‌شوند. در این‌میان البته فیلم‌سازان سرنوشت‌های یکسانی ندارند. یکی که پاکباخته و تلاشگر و مصمم و معتقد است با فیلم و تحلیل سیاسی اثرش به همه جناح‌های سیاسی در فضای کشور حق می‌دهد و همه را راضی می‌کند و دیگری که سوداگر و حسابگر و بی‌اعتقاد است با تحلیل پیش‌پا افتاده اثرش همه را ناراضی می‌کند. یکی تحلیل رسمی را گسترش می‌دهد و سرمنشاء بحران‌های سیاسی را بیگانگان معرفی می‌کند و دیگری به جاده خاکی می‌زند و برای رد گم کنی سقوط اخلاقی مدیران را ریشه بحران‌ها معرفی می‌کند.
 تاریخ سینمای ایران به وضوح ثابت می‌کند که محافظه‌کاری ذاتی سینمای ایران در زمینه سیاست با حمایت‌های دولتی ممکن است به چند فیلم منتهی شود اما به کنش‌مندی سیاسی سینمای ایران منتهی نخواهد شد. این بازی بیش از تنگنای سیاست نیازمند پهنای اقتصاد است. شاید در این شرایط آن تهیه‌کننده و کارگردانی که در مقابل خبرنگاران حرف از وام و چک و حکم جلب می‌زنند، راستگوتر از آنانی باشند که حرف حس و خلاقیت و هنر را پیش می‌کشند.     


 
 

1390/11/23

 

حجت قندی
اقتصادانه

آینده اقتصاد ایران بیش از هر چیز دیگری به دو عامل قیمت نفت و برآیند منازعات اخیر با غرب بستگی دارد. قیمت نفت در حالتی پایدار و بالاست و این قیمت بالا در شرایط عادی می توانست باعث رشدی نسبتا خوب در اقتصاد ایران شود. منظورم از شرایط عادی، شرایطی بدون تحریم های سرسخت اخیر (که متاسفانه هر روز شدیدتر هم می شوند) و بدون تهدید جنگ در آینده است. در شرایط پایداری قیمت نفت، آنچه بیش از همه آینده اقتصادی ایران را متاثر می کند چگونگی پیشروی منازعه ایران و غرب است. این چگونگی پیشرفت منازعات به همراه مشکلات اقتصادی ناشی از بحران یورو، دو مانع سر راه پیشرفت اقتصادی در دنیا هم محسوب می شوند. برای آینده اختلافات ایران و غرب هم چهار سناریو قابل پیش بینی است:

سناریوی اول تداوم وضعیت موجود در حالت استاتیک است. منظور از حالت استاتیک این است که وضعیت تحریم ها از این شدیدتر نشود، اما کاهش هم نیابد. در این صورت، می توان تصور کرد که بخش هایی از اقتصاد ایران متحمل خسارات سنگینی خواهند شد. منظور من بخش هایی از اقتصاد ایران است که به کالاهای سرمایه ای و واسطه ای وارداتی (مخصوصا با تکنولوژی بالا) به شدت وابسته است. این تحریمها، برای بخشهایی از اقتصاد ایران هم فرصت است. مخصوصا آن قسمتهایی از اقتصاد که به کالاهای وارداتی کمتر وابسته و در سالهای اخیر در اثر رقابت با کالای ارزان خارجی تحت فشار بوده اند. در مجموع اما، اقتصاد ایران رشدی منفی به همراه تورم بالا را شاهد خواهد بود. دولت تلاش خواهد کرد که به هر طریق تحریم ها را دور بزند، و اگر تحریمها شدیدتر نشوند، راههای برای دور زدن قسمتی از تحریما از طریق مثلا تجارت پایاپای پیدا خواهد شد.

سناریوی دوم تداوم وضعیت موجود در حالت دینامیک است. در این سناریو روند تشدید تحریمها ادامه خواهد یافت. اگر روند به آن صورت که دلخواه غرب است ادامه یابد، در نتیجه تحریمها، تجارت با خارج از کشور فقط به صورت قاچاق ممکن خواهد بود. سقوط تولید ناخالص داخلی ایران حتمی، و رکورد تورم را شاهد خواهیم بود. اینکه رکود و تورم اقتصادی تا چه حد عمیق باشد البته به واکنش دولت به تحریمها نیز بستگی دارد که تا کنون این واکنشها، از دید اقتصادی، فقط فشار را بر مردم افزایش داده است. (واکنشهایی مانند امنیتی کردن بازار ارز منظور است.) کسانی که در امریکا به بازها (هاوکس به قول انگلیسی ها) معروفند امیدوارند که تحریمها و دیگر اعمال تحریکی ایران را به واکنشی وادارد که منتهی به جنگ شود.

سناریوی سوم پیدا شدن راهی برای مذاکره بین ایران و غرب و حل و فصل موضوعات مورد اختلاف است. این سناریو، خوشبینانه ترین سناریو از دید اقتصادی و کم احتمال ترین از دید سیاسی در شرایط فعلی است. زیرا که اولا، دیوار بی اعتمادی بین ایران و غرب بلندتر از آن است که مذاکره ای معنی دار و با هدف حل و فصل منازعه را محتمل کند. ثانیا، تصور من این است که دو طرف از این مذاکرات چیزی جز پیروزی کامل نمی خواهند و همین حتی شروع مذاکره را با ابهام مواجه می کند. ثالثا، نیروهایی در داخل ایران و در داخل غرب هستند که هر گونه نتیجه گیری در مذاکرات را پیروزی رقیبی داخلی (که طرف مذاکره است) می دانند. مثلا جمهوری خواهان از مذاکره ای که توسط دولت اوباما انجام شود و به حل و فصل قضیه منتهی شود خوششان نخواهد آمد. در ایران ماجرا از همین قرار است. (مثلا در گذشته لاریجانی، احمدی نژاد، و حتی موسوی مذاکرات هسته ای را به نحوی معادل تسلیم معنی کرده اند.) اما در صورت وقوع مذاکره و تفاهم، اقتصاد ایران بلافاصله متاثر خواهد شد. اینکه رشد اقتصادی در ایران به چه میزان باشد، بستگی به چگونگی تفاهم دارد. ولی به هر حال، این بهترین سناریو برای ایران است.

سناریوی چهارم درگیری بین ایران و غرب است. با گذشت زمان، احتمال این سناریو بیشتر می شود. چند نکته در باره این سناریو: اولا، هستند کسانی که در غرب، تحریمها را زمینه ای برای تضعیف ایران و آغاز جنگ می دانند. ثانیا، همانطور که گفته شد، کسانی هم هستند که امیدوارند که بیشتر شدن تحریمها باعث واکنشی (مثل بستن تنگه هرمز) از ایران شود که باعث آغاز جنگ شود. ثالثا، نتایج این جنگ برای اقتصاد ایران فاجعه ای غیر قابل مقایسه با هر چیز دیگر در گذشته خواهد بود. این به این معنی نیست که اقتصاد دنیا آسیب نخواهد دید. اما میزان آسیب ها به صورت واضحی بسیار غیر متقارن و به زیان ایران است. رابعا، میزان آسیب به عوامل غیر قابل پیش بینی بستگی دارد...

پ.ن. اگر شرایط به گونه ای دیگر بود می توانستم مطالبی درباره توصیه سرمایه گذاری در واکنش به هر سناریو را بنویسم. اما با سناریوهای فعلی، توصیه سرمایه گذاری کمی حال به هم زن است.


 


شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته