-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۲۳, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 02/12/2012

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

دیروز و در پی برگزاری مراسم راه‌پیمایی 22 بهمن ماه در ایران، تعدادی تصویر از شرکت‌کنندگان این مراسم در شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک منتشر شد که موجب بحث‌ها و اظهار نظرهای متفاوتی شد. این تصاویر تعدادی از مردان و زنانی را به نمایش می‌گذاشت که طبق تعریف رسمی حکومت وضعیت اخلاقی مناسبی نداشتند، زنان بدحجاب با آرایش‌های غلیظ و مردان خوش‌پوش با لباس‌ها و مدل موهای مد روز غربی. آیا زیرسوال بردن شرکت چنین افرادی در این راه‌پیمایی عملی غیر اخلاقی است؟ این پرسشی‌ست که این نوشته تلاش دارد تا پاسخی مناسب به آن بدهد.

افتخار پایه‌گذاری بسیاری از سنت‌های زشت در تاریخ اجتماعی-سیاسی ما نصیب چپ‌ها شده است. از روزی که توده‌ای‌ها به تقلید از رفقای‌شان در آن سوی مرزها برای تمامی رفتارهای فردی و اجتماعی، خصوصی و عمومی طبقات مختلف اجتماع تعاریفی ساختند و بر مبنای آن الگوهایی بریدند که به گمان‌شان به وسیله‌ی آن‌ها می‌شد به افراد امتیاز داد و آن‌ها را ارزش‌گذاری کرد بیش از نیم قرن می‌گذرد. چند سال پیش مجله‌‌ی سینمایی فیلم مصاحبه‌ای داشت خواندنی با «جلال مقدم». «مقدم» در آن گفت‌و‌گوی مفصل از هر دری سخن گفته بود، از سینما و هنر و رفاقت گرفته تا ورزش و سیاست. اما آن چیزی که به بحث ما مربوط می‌شود خاطراتی بود که از آشنایی خود با «جلال آل‌احمد» نقل کرده بود. «مقدم» می‌گوید در دومین باری که به دیدار «آل‌احمد» رفته کت و شلوار سفید رنگ نویی برتن کرده و کراوت زیبایی بسته بوده است. «مقدم» ادامه می‌دهد که به محض آن‌که وارد دفتر «جلال» می‌شود او در جمله‌ای به این مضمون به او می‌گوید که: «چیه جلال بورژوا شدی؟» «مقدم» می‌گوید همان‌جا در را بستم و دیگر تا زمان مرگ او به سراغش نرفتم چرا که فکر کردم آدمی که با یک نگاه و فقط از روی پوشش و ظاهر یک نفر به خودش اجازه می‌دهد تا در عرض چند ثانیه درباره‌ی او و افکارش قضاوت کند آدم مزخرفی است.

بسیاری از چپ‌ها از جمله دکتر «حسن آیت» و «نورالدین کیانوری» حتا پیش از آن‌که انقلاب پیروز شود آن‌چه را که باید به روحانیون بیاموزند آموخته بودند. آنان‌که اوایل انقلاب را درک کرده‌اند معنای این جمله را به خوبی می‌فهند زیرا که به چشم خود دیده‌ بودند که بخش فراوانی از قوانین، رفتارها و ادبیات مسوولان در اوایل انقلاب رنگ و بوی کمونیستی و یا حداقل سوسیالیستی داشت. یکی از همین سنت‌ها که در جامعه‌ی انقلابی آن سال‌ها به سرعت تبدیل به فرهنگ شد، تقسیم‌بندی افراد از روی رفتارهای ظاهری و اجتماعی بود. برای نمونه نسبت دادن صفت فئودال به هر زمین‌دار و یا کارخانه‌داری به راحتی می‌توانست پای او را به دادگاه انقلاب باز کند و به احتمال قوی سبب گردد تا بخش فراوانی از اموالش نیز مصادره شود. نمادهای ظاهری انقلابی و ضدانقلابی بودن و مذهبی و غیرمذهبی بودن به سرعت شکل گرفت. کسی که کراوات می‌زد و کت و شلوار تر و تمیز می‌پوشید و ریشش را می‌تراشید و بوی عطر و ادکلن می‌داد ضدانقلاب بود و آن‌کس که کاپشن سبز رنگ به تن می‌کرد و محاسنش بلند بود و پیراهن سفید یقه‌آخوندی چرکش را روی شلوار می‌انداخت انقلابی. چند سال که گذشت این لیست طولانی‌تر هم شد و حتا میزان ایمان و پایبندی به ارزش‌ها را در میان یاران انقلاب هم درجه‌بندی کرد. برای مثال در بین بچه‌های رزمنده در جبهه آن‌کس که شلوار کردی بر پا می‌کرد و چفیه‌ی بلندی بر گردن داشت و آستین‌هایش همیشه برای تجدید وضو بالا بود و یا نیمه‌های شب صدای نماز شب خواندنش بلند، در میان رزمندگان دیگر به داشتن درجه‌ی بالایی از اخلاص و ایمان معروف می‌شد.

دوم خرداد که پیش‌آمد حکومت برای آن‌که نشان دهد طرفدارانش همگی اهل ایمان و اخلاق اسلامی‌اند و مخالفان‌شان همان بی‌دینان و بد‌حجابان، دست به انتشار گسترده‌ی فیلم‌ها و عکس‌هایی زد که در آن‌ها حامیان اصول‌گرایی همگی محجبه و عفیف و متین بودند و دوم‌خردادی‌ها بی‌حجاب و جلف و فاسد. البته‌ گروه‌های منتقد داخلی هم به خوبی به این ابزار پی برده بودند و در دوره‌ای که کمی آزادی‌ها بیش‌تر شده بود کاندیداهای نمایندگی مجلس و یا شورای شهر که می‌خواستند به نوعی میان تفکرات و خط ‌مشی سیاسی خود و حکومت مذهبی فاصله‌گذاری ایجاد کنند آگاهانه و ناآگاهانه از نمادها و نشانه‌هایی بهره بردند که سال‌ها از سوی حکومت به عنوان الگوهای ضدانقلابی و مذهبی شهره بودند. عکس کاندیداهایی با ریش تراشیده و کراوات‌زده با پس‌زمینه‌ای از تصویر افرادی چون «دکتر مصدق»، «علی شریعتی» و «سید‌محمود طالقانی» و یا نمادهایی مانند تصاویر «تخت‌جمشید» و قله‌ی «دماوند» که نشان آشکار ملی‌گرا بودن و یا مخالفت با ایدئولوژی رسمی حاکم در آن‌ها به چشم می‌خورد، در و دیوار شهر را پر کرده بود.

پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 88 نظام با واقعیتی تلخی روبرو شده بود که آشکارا نشان می‌داد بیش‌تر قریب به اتفاق افراد تحصیل کرده، روشن‌فکر و طبقات متوسط شهری اگر فرصتی برای‌شان پیش بیاید مخالفت خود را با حکومت نشان می‌دهند. انتشار تصاویری از تظاهرات و اعتراضات عمومی پس از انتخابات ایران در رسانه‌های جهان که در آن‌ها دختران و پسران جوان، خوش‌تیپ، زیبا، خوش‌پوش و به تعبیر رایج، مدرن ایرانی در خیابان‌ها به طور علنی در برابر حکومت ایستاده بودند برای نظام سنگین تمام شده بود و شاید همین پیش‌آمد برای نخستین بار ایده‌ی استفاده ابزاری از این قشر را به ذهن مدیران رسانه‌ای جمهوری اسلامی متبادر کرد. نظامی که سال‌ها شکل خاصی از پوشش، آرایش و رفتار اجتماعی را برای خود و مخالفانش تبدیل به یک «برَند» کرده بود حالا برای آن‌که نشان دهد هم‌چنان در میان طبقات روشن‌فکر، تحصیل‌کرده و متوسط شهری هم طرف‌داران پرشماری دارد، در چنین مراسمی با وارونه کردن و شکستن قواعد بازی کثیفی که سال‌های سال خود بنای آن‌را در جامعه‌ی ایرانی گذارده بود با اجیر کردن کسانی که اگر یک روز قبل از برگزاری چنین مراسمی با این وضعیت در خیابان‌ها دیده می‌شدند مورد مواخذه قرار می‌گرفتند، یک شوی تلویزیونی به راه می‌انداخت. اعتراض پرشمار مردم در شبکه‌های اجتماعی به حضور چنین افرادی در مراسم 22 بهمن هم در همین راستاست و گرنه طرف‌داران تغییر و آزادی‌خواهان در ایران هم‌واره به آزادی پوشش و رفتارهای فردی و اجتماعی احترام گذاشته و آن را از اصول اولیه‌ی تفکر خود می‌دانند. این انتقاد‌ها در واقع اعتراض به عدم پای‌بندی حکومت به رعایت قوانین بازی است که خود آغاز کننده‌اش بوده است.

 


 


خبر / رادیو کوچه

اتحادیه عرب پس از نشست روز یک‌شنبه، 12 فوریه، در قاهره، اعلام کرد از شورای امنیت سازمان ملل خواهد خواست تا نیروهای حافظ صلح را برای سوریه تشکیل دهد تا با مشارکت نماینده ویژه این اتحادیه برای متوقف کردن خشونت‌ها در سوریه، به این کشور اعزام شوند.

به گزارش الجزیره، وزاری اتحادیه عرب، در جلسه امروز تصمیم گرفتند تا کلیه روابط خود را با نماینده دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه متوقف کنند. هر چند که تاکنون در مورد اخراج سفیر سوریه در اتحادیه عرب تصمیمی گرفته نشده است.

 این تصمیم یک هفته پس از وتو شدن قطع‌نامه‌ای علیه سوریه از سوی دو کشور چین و روسیه، در شورای امنیت سازمان ملل، گرفته شده است. بر اساس این قطع‌نامه در صورت تصویب، بشار اسد می‌بایست قدرت را به معاون خود منتقل و از سمتش کناره‌گیری کند و انتخابات زودهنگام در سوریه برگزار شود.

اما دبیر کل اتحادیه عرب، نبیل العربی، گفته است که امروز پیامی را از وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، دریافت کرده است مبنی بر این‌که از اتحادیه عرب در خصوص ادامه نظارت توسط هیت ناظران این اتحادیه در سوریه، حمایت خواهد کرد.

این در حالی است که اتحادیه، ماموریت ناظران در سوریه را به حالت تعلیق درآورده، و روز یک‌شنبه استعفای رییس سودانی این هیت، محمد الدابی، را که ماموریت را بی‌نتیجه انجام داده بود، پذیرفته است.

اتحادیه عرب، وزیر امور خارجه پیشین اردن و نماینده سازمان ملل متحد را برای جای‌گزینی الدابی پیشنهاد کرده است.

هم‌زمان وزاری خارجه کشورهای عربی از مذاکرات فشرده با سران روسیه و چین، خبر داده‌اند. آن‌ها امیدوارند که این دو کشور بتوانند بشار اسد را برای صدور مجوز جهت ورود نیروهای حافظ صلح شورای امنیت، ترغیب کند.

هم‌چنین در جلسه امروز اتحادیه عرب، بر سر افزایش تحریم‌ها علیه سوریه و کمک مالی و سیاسی به مخالفان حکومت دمشق موافقت شد.

لازم به اشاره است وزیر امور خارجه تونس نیز از برگزاری یک نشست با نام «دوست سوریه» در 24 فوریه برای یافتن راه‌حل‌هایی جهت برون رفت سوریه از درگیری‌ها و خشونت‌های جاری در این کشور خبر داد.

 بیشتر بخوانید:

«حمایت رهبر القاعده از مخالفان دولت سوریه»


 


مه­‌شب تاجیک/ رادیو کوچه

امروزه موج تکنولوژی چون دیگر حوزه‌های زیستی بشر متمدن، حوزه‌ی هنر‌های اجرایی را نیز فراگرفته‌است. در حال حاضر شاید خیلی از ما نتوانیم زندگی‌ای را تصور کنیم که در آن از ماشین و ابزار تکنولوژیک و آن‌چه به آن وابسته است خبری نباشد. باید پذیرفت که زندگی در عصر حاضر به تکنولوژی و حواشی آن، بیش از آن‌چه فکر می‌کنیم وابسته است و شاید در جنبه‌هایی آن‌قدر به زندگی مدرن و ابزار آن، وابسته شده‌ایم که گذراندن روزمره هم حتا ساعتی بدون تکنولوژی قابل تصور نباشد.

روزگاری بود که ورود به دنیای هنر پیش زمینه‌هایی را طلب می‌کرد که در عمل بسیاری از افراد نمی‌توانستند به این حوزه وارد شوند و اگر کمی در تاریخ هنر جست و جو کنیم، به خصوص در عرصه‌ی موسیقی، بیش‌تر افرادی که به این کار مشغول بودند از طبقه‌ی مرفه شمرده می‌شدند چرا که هنر امکان‌ها و ابزاری از جمله، فراغت، ثروت، ابزار و ارتباط و استاد را می‌طلبید که تامین آن از عهده‌ی قشر‌های دیگر جامعه خارج بود.

تقریبن از قرن نوزده به این‌سو، با تولد و گسترش سطح متوسط جامعه در پی صنعتی شدن جامعه‌ی غرب و از آن سو ایجاد و رشد جنبش‌های حق‌خواهی به خصوص در میان دانش‌جویان، هنر نیز در میان افراد بیش‌تری ریشه دوانید، این افراد  هم گروه کسانی را شامل می‌شدند که در پی آموختن هنر و ارایه‌ی آن بودند و هم دست‌های از سطح متوسط اجتماع که با ورود دانش به این سطح به هنر و استفاده از آن گرایش پیدا کردند. ولی در قرنی که ما در آن زندگی می‌کنیم اوضاع کمی متفاوت است، از یک‌سو قشر‌های دیگری هم به جامعه از مهاجران تا اقلیت‌های مختلف افزوده شده‌اند و از سوی دیگر امکان‌های فراگیری و ارایه و دریافت هنر شکل‌های متنوع و آسان‌تری به خود گرفته است. شما به راحتی می‌توانید با کمی ذوق و استعداد و پشت‌کار بیاموزید و با امکانات محدود آتلیه و استودیوی خانگی خود را داشته باشید و تنها با چند کلیک و داشتن فضای محدودی در دنیای اینترنت، کار خود را به مخاطبان عرضه کنید و مخاطبان علاقه‌مند هم به سادگی می‌توانند به کار هر هنرمندی بنابر سلیقه‌ی خود دسترسی پیدا کنند.

در این میان هنرمندان حرفه‌ای از پایین آمدن سطح کار و مبتذل شدن هنر می‌گویند و این که بازار هنر آشفته و پریشان شده است و دیگر نمی‌توان انتظار کار جدی داشت و از جانب دیگر صدای هنرمندان آماتور به گوش می‌رسد که از خارج شدن انحصار هنر در دست تعداد معدودی از افراد سخن می‌گویند و این که بدون واسطه‌ی کمپانی‌ها و اعمال نفوذ و در نتیجه سلیقه‌ی آن‌ها می‌توان به دل‌خواه خود کار کرد. هنرمند حرفه ای و هنرمند آماتور در این عصر بیش از هر زمانی به هم نزدیک شده‌اند و جای‌گاه‌شان چنان مغشوش شده که قابل تبدیل به هم هستند.

در حال حاضر با توجه به نفوذ رایانه و ابزار تکنولوژیک وابسته به آن، گونه‌هایی از هنر چند رسانه‌ای و هایبراسپیس به وجود آمده است که در گذشته به هیچ عنوان امکان ظهور آن‌ها فراهم نبود و علاوه بر آن ما با نوآوری‌هایی در عرصه‌ی هنرهای چندرسانه‌ای مواجه هستیم که در عمل زیست آن‌ها به واسطه‌ی دخالت مخاطب در روند تولید و نشر است. این هنرها، هنرهای اشتراکی هستند که الزامن و هم‌واره به کمک و هم‌راهی کاربران متکی هستند و فقط و فقط در دنیای مجازی فرصت تجربه پیدا می‌کنند. با ورود تکنولوژی و فضای عرصه‌ی نامحدود کالای هنری، باید امیدوار بود که حرفه‌ای‌ها و آماتور‌ها بتوانند در کنار هم هنری بالنده و برابر را در فرصت‌های همگن به مخاطب عرضه کنند.


 


سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

 

     این روزها فصل زمستان بیش از هر سال دیگری جلوه‌ی خودش را به بسیاری از کشورهای جهان نشان داده است. گسترش سرما و یخ‌بندان به ویژه در کشورهای اروپایی نه تنها سبب مختل شدن فعالیت روزمره در این کشورهاشده  بلکه حرکت چرخ صنعت گردش‌گری را نیز با مشکل جدی روبرو کرده است.

بسیاری از برنامه‌های مسافرتی و پروازها لغو شده‌اند و احتمال می‌رود که بارش برف سنگین سبب بروز خسارت به برخی از آثار تاریخی شود.

یخ‌بندان در صنعت گردش‌گری  

   اما در کنار این سرما و رکود صنعت گردش‌گری در اروپا شاهد نوعی یخ‌زدگی در فضای گردش‌گری برخی از کشورها هم‌چون ایران نیز هستیم.

در هفته‌های اخیر، یعنی زمانی که تا برگزاری سفرهای نوروزی چیزی نمانده و به طور معمول هر ساله دفاتر خدمات مسافرتی و خطوط هواپیمایی در تدارک برنامه‌های نوروزی خود هستند، با تغییر ناگهانی بهای دلار، درخواست برای انجام تورهای نوروزی به ویژه سفرهای خارجی با کاهش بی نظیری روبرو بوده است.

بنا به گزارش‌ها، برخی از مدیران دفاتر مسافرتی از کاهش هشتصد درصدی مسافران خود خبر داده‌اند. این در حالی است که این کاهش برای تورهای با قیمت مناسب‌تر گزارش شده و در واقع گفته شده که در خواستی برای سفرهای گران‌قیمت دیده نمی‌شود.

تورهای نوروزی همواره از با اهمیت‌ترین فعالیت‌های دفاتر مسافرتی بوده و از جنبه درآمدزایی در جایگاه ویژه‌ای برای آنان قرار دارند. هریک از این دفاتر مسافرتی در این زمان تلاش دارد تا با ارایه بهترین خدمات و نرخ مناسب توانایی خود را به رخ دیگران کشانده و مشتری بیش‌تری جذب کنند این درحالی است که در سال جاری با وجود شرایط ناپایدار نرخ ارز، امکان ارایه قیمت ثابتی برای تورها نیست و در نتیجه مسافران با بلاتکلیفی روبرو شده که این امر بی اعتمادی، درگیری با دفتر مسافرتی و در نتیجه لغو برنامه سفر را در برداشته است.

و البته در این میان دفاتر مسافرتی که چشم امیدشان به بهره‌مند شدن از سفرهای نوروزی است با سرنوشتی تلخ روبرو خواهند شد.

هر چند که شاید این تغییر بهای ارز می‌توانست به فرصتی برای جذب گردش‌گران بیش‌تر در کشور مبدل شود که تا حدودی این کاستی را جبران کند. گردش‌گری که حالا با بالارفتن ارزش پول کشورش در برابر ریال می‌تواند با هزینه کم‌تری به ایران سفر کند چنان‌چه با  تبلیغات و برنامه‌ریزی کافی و مناسب روبرو بود، می‌توانست با ورودش کمی چرخ این صنعت را به حر کت درآورد و از این رکود خارج سازد اما دریغ که پیش زمینه‌های جذب گردش‌گر در ایران آن‌چنان قوی و برنامه‌ریزی شده نست تا با درایت از فرصت به وجود آمده کمال بهره ببرد.

سفر 2 میلیون ایرانی به ترکیه در سالی که گذشت  

   و اما با وجود پیش‌بینی رکود در سفرهای خارجی نوروزی امسال، گردش‌گران ایرانی در سالی که گذشت توانستند رتبه چهارم را در میان گردش‌گران ترکیه کسب کنند.

بنا به اعلام وزارت فرهنگ و گردش‌گری ترکیه، 2 میلیون گردش‌گر ایرانی در سال 2011 پس از گردش‌گران آلمانی، روسیه و بریتانیا توانستند در رتبه چهارم سفر به ترکیه قرار بگیرند و تعداد گردش‌گران این کشور را به مرز 31 میلیون نفر برسانند. تعدادی که منجر به رشد بیش از 10 درصدی در صنعت گردش‌گری آن کشور و کسب 23 میلیارد دلار درآمد شده است.

    و البته به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت پیش آمده و کم هزینه‌تر بودن سفر به این کشور در مقایسه با سایر مقاصد گردش‌گری، هم‌چنان این کشور میزبان بیش‌ترین گروه ایرانیان مسافر باشد.

جشنی برای راهنمایان گردش‌گری

   پنجمین جشن راهنمایان تور ایرانی هم‌زمان با روز جهانی راهنمایان تور، در روز دوم اسفند در خوزستان و با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از راهنمایان و دانش‌جویان رشته‌های گوناگون گردش‌گری و خبرنگاران و مهمانان ویژه برگزار می‌شود.

شعار جشن امسال «راهنمای گردش‌گری؛ پلی میان فرهنگ‌ها» انتخاب شده است.

این جشن هر ساله به همت انجمن صنفی راهنمایان برگزار شده و به پاس داشت تلاش راهنمایان تور به عنوان یکی از ارکان مهم چرخه گردش‌گری می‌پردازد.

(در برنامه‌های آینده به این جشن و راهنمایان گردش‌گری می‌پردازم)


 


نهال نوریان/ رادیو کوچه

با گسترده شدن دنیای مجازی و با فراگیر شدن استفاده از اینترنت، حجم داده‌های نوشتاری بر روی این شبکه‌ی جهانی، روزبه‌روز گسترش یافته است، تا آن‌جا که و‌‌ب‌سایت‌هایی به انتشار جدی کتاب‌های ارزش‌مند دست زده‌اند، وب‌سایت‌هایی فروش کتاب‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌اند، گروهی دیگر از آن‌ها در نشر مقاله‌ها، دانش‌نامه‌ها و کتاب‌خانه‌های آن‌لاین به شهرت رسیده‌اند و تعدادی در حکم نشرهای تخصصی در حوزه‌های مختلف چون ادبیات، علوم انسانی یا رشته‌های هنری دست به فعالیت می‌زنند.

گروهی در زمینه‌ی گونه‌ای از کتاب‌های الکترونیک فرامتن و فرارسانه‌ای فعال هستند که امکان چاپ کاغذی این نوع کتاب‌ها وجود ندارد و فقط مختص دنیای سایبری هستند، بعضی‌های‌شان از آثار کلاسیک هر گوشه‌ای از جهان گنجینه‌ای را فراهم آورده‌اند که هرکس در هر گوشه‌ای از کره‌ی خاکی به فراخور علاقه‌ی خود، تنها با فشار چند دکمه، به آن‌ها دسترسی داشته باشد. همه‌ی این امکان‌ها اگر در برابر بوی خوش کتاب‌های قدیمی گذاشته شود، دریافته خواهد شد که شیرینی دسترسی آسوده به گنجینه‌ی عظیم نوشتاری سرتاسر کره‌ی خاکی و انتخاب خواندن، چاپ و نشر کتاب‌های دل‌خواه خود در چاپ‌خانه‌ی خانگی، بوی دل‌پذیر آزادی را به ارمغان می‌آورد که بسی خوش‌تر است.

در این زمانه به‌همت کمپانی «اپل» برای همه‌گیر شدن «آی‌پد» در مدرسه‌ها و آموزش‌گاه‌ها، تخته‌سیاه‌های کوچک نوآموزان، دیگر به رویای سالیان دور تعلق دارد. از سوی دیگر، ورود ابزارهای استاندارد و مهربان با چشم، با استفاده‌ی آسان و امکانات خوب دست‌رسی و هم‌چنین با توجه به حجم کم و آسانی جابه‌جایی، نیاز به کتاب‌های کاغذی هر روز کمرنگ‌تر می‌شود و از سوی دیگر، هر روز گونه‌های به‌تری از ابزار موجود در بازار توسط کمپانی‌های رقیب در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد.

و اما در ایران، قصه کمی متفاوت است، با وجود محدودیت‌های بی‌شمار و فرساینده‌ی روند نشر کتاب و توزیع آن در بین مخاطبان و با توجه به نبود چاپ‌های جدید از برخی کتاب‌ها با وجود پرطرفدار بودن آن‌ها، کتاب‌های الکترونیکی به‌ویژه در میان نویسندگان نسل جوان و تازه‌نفس، اهمیت بیش‌تری پیدا کرده‌ است و از طرف دیگر، پیش‌رفت نشر این کتاب‌ها، موجب شده است تا گروه‌هایی که در عرصه‌ی فرهنگی ایران مشروعیت و پذیرش ندارند نیز فرآورده‌های ادبی و فرهنگی خود را به دست مخاطبان خود برسانند. شاید مهم‌ترین مزیت این روند، برداشته شدن سانسورهای گونه‌گون از جمله سانسور خود نویسنده بر نوشتار باشد. مزیت این چرخه هرچه که باشد، حوزه‌ی قابل توجهی را به خود اختصاص داده است که به‌آسانی نمی‌توان از کنارش گذر کرد.

این‌که گروهی از مردم و به‌ویژه نسل پیشین اهل کتاب، هنوز نسبت به کتاب‌های کاغذی نوستالژی دارند و حاضر به استفاده از تکنولوژی‌های جای‌گزین نیستند، به قیمت قطع هزاران درخت و صرف ساعت‌ها وقت تمام می‌شود و هم‌چنین روند انتقال کتاب از صاحب اثر به خواننده‌ی مشتاق را کندتر و باواسطه می‌کند، از سویی دیگر در کشوری چون ایران، حجم عظیمی از اندیشه و کلمه به محاق می‌رود.

متن‌های فارسی به هیت کتاب‌های الکترونیک پراکنده در دنیای مجازی، هنوز از سوی ادب‌دوستان فارسی‌زبان مورد توجه کافی قرار نگرفته‌اند. به‌طور قطع دلیل‌های متعددی برای این رفتار از سوی اهل اندیشه و فرهنگ وجود دارد، ولی هدف سلسله‌نوشته‌هایی زیر عنوان «کتاب‌خانه‌ی کوچک من»، پرداختن به گستره‌ی در خور توجه کتاب‌های الکترونیکی فارسی‌زبان و معرفی آن‌ها به مخاطبان خوب رادیو کوچه است.


 


رضا حاجی‌حسینی/ رادیو کوچه

بازی سرنوشت چه‌ها که با آدم‌ نمی‌کند. وقتی در جست‌و‌جوی بازی‌ها می‌روم به سال‌های کودکی، در کوچه ‌پس‌کوچه‌ها گم می‌شوم، بعضی دوستانم را از پس سال‌ها پیدا می‌کنم، در خیال با آن‌ها حرف می‌زنم، خاطره‌های مشترک‌مان را با هم مرور می‌کنیم و بعد ناگهان می‌بینم که نیستند. من، تنها، نشسته‌ در جایی بسیار دور از آن کوچه‌ها و خیابان‌ها، گذشته را می‌کاوم. گذشته‌ای که شیرین است و پر از بازی. این‌بار می‌خواهم شما را هم در سفر به خاطره‌ها با خودم ببرم.

تازه آمده بودیم به محله‌ی جدید. سیلی که آن سال در ارتفاعات تهران آمده بود، بخش‌هایی از محله را شسته و برده بود، اما زندگی هم‌چنان جریان داشت. پدرم شانس آورد که خانه‌ی آرزویش را آن سیل تکان نداد و ما، چند ماه بعد به آن‌جا نقل مکان کردیم. روزهای اول با مادرم می‌رفتیم تا محله را کشف کنیم. کوچه‌ها خلوت بود. من 7‌ساله بودم آن سال و در این گشت و گذارها، چشمم دو دو می‌زد برای پیدا کردن بچه‌های هم‌سن و سال، برای بازی. از همان موقع عاشق بازی بودم. هنوز هم هستم. نمی‌دانم این میل و اشتیاق من به بازی چرا از  سرم نمی‌افتد. گاهی فکر می‌کنم شاید در سال‌های کودکی- چون پدر اجازه نمی‌داد- چنان‌که باید و شاید بازی نکرده‌ام و حالا قرار است این میل تا آخر عمر یا حتا پس از آن با من بیاید. به همین خاطر هم هست که همیشه از پدر و مادرهای آشنا می‌خواهم که به بچه‌های‌شان اجازه بدهند تا دل‌شان می‌خواهد بازی کنند تا مثل من حسرت بازی بر دل‌شان نماند و تا آخر عمرشان همراهی‌شان نکند.

به کوچه برگردیم. به این‌که بچه‌ها کم‌کم پیدا شدند و با هم دوست شدیم. من فکر می‌کردم این من بوده‌ام که آن‌ها را پیدا کرده‌ام و آن‌ها هم هر کدام‌شان معتقد بودند که کشف من، کار خودشان بوده. هنوز هم اولین لحظه‌ی دیدن بعضی از بچه‌محل‌ها را به‌خاطر دارم. با مادرم بودم. داشتیم می‌رفتیم پست‌خانه تا به سنت آن روزها، تمبر بخریم برای جمع کردن که از مقابل یکی‌شان گذشتم. به هم لبخند زدیم و در این لبخند، انگار قول و قرارهای‌مان را گذاشتیم. چند روز بعد هم‌دیگر را پیدا کردیم و تا سال‌های سال دوست ماندیم. در سال‌های اول، رفیق گرمابه و گلستان بودیم. بعد رفیق گاه‌به‌گاه و به هنگام فراغت شدیم و حالا، رفیق بی‌خبریم. بازی سرنوشت ما را از هم جدا کرد و این بازی‌ای است که با خیلی‌ها می‌کند.

دوست دیگری بود که مثل من تازه‌وارد محله بود و چند وقتی بعد از ما به آن محل آمد. از ما کوچک‌تر بود و من قبل از این‌که ببینمش، تعریفش را شنیده بودم. یک روز تازه داشتم از سر کوچه به طرف پاتوق‌مان می‌رفتم و به میانه‌های راه رسیده بودم که ناگهان پسری بور  و عینکی با یک توپ «چهل تکه» در دست، مقابلم سبز شد‌‌. او نه گذاشت، نه برداشت و بی‌مقدمه گفت: «آقا پسر فوتبال می‌کنی؟»

من داشتم به این فکر می‌کردم که آیا فوتبال می‌کنی همان فوتبال بازی می‌کنی است یا نه و هنوز جوابش را نداده بودم که دو ‌آجر یک طرف گذاشت و  دو آجر یک طرف دیگر و  مشغول بازی شد. و من هنوز داشتم فکر می‌کردم که من کی گفتم بازی می‌کنم که خودم خبر ندارم. در ضمن این اولین باری بود که من با توپ چهل‌تکه فوتبال بازی می‌کردم.

بازی سرنوشت این دوست را هم مثل خیلی از آن بچه‌محل‌ها یا به عبارت به‌تر همه‌شان از من جدا کرد و حالا جز یادشان چیزی با من نیست. این بازی‌ای بود که سرنوشت با ما کرد، در حالی‌که هیچ‌کدام‌مان چنین روزهایی را حتا به خواب هم نمی‌دیدیم. رابطه‌ی این روزها با بازی را کم‌تر کسی است که نداند اما برای راهنمایی، همین که بگوییم در ماه بهمن‌ هستیم کفایت می‌کند.

نکته این‌که حاصل بازی‌های پدران ما، سرنوشت و وضع امروز ما شد. به نظر می‌رسد آن‌ها نه خودشان درست بازی کردند و نه این فرصت را برای ما ساختند که خوب بازی کنیم. حالا بازی ما هم آینده‌ی بچه‌های ما را می‌سازد. برای این‌که آن‌ها بازی‌های خوبی بکنند، ما باید چگونه بازی کردن را یادشان بدهیم. هم‌بازی‌شان شویم و در بازی به آن‌ها بگوییم که هستند، چه هستند و چه توانایی‌های عظیمی دارند. کاری که پدر و مادرهای ما یا اصلن بلد نبودند و نکردند، یا بلد بودند و نکردند، یا چنان‌که باید و شاید نکردند… (صدای دوستانم را می‌شنوم که تشویقم می‌کنند)

«کاوه فولادی­نسب»، دوست یک بار دیده و هم‌محلی‌ام،‌ در صفحه‌‌ی فیس‌بوک‌اش نوشته: «گاهی اوقات که دست ‌و دلم به کار نمی‌رود، با حافظ حال می‌کنم. دیوانش را برمی‌دارم و بی‌مقدمه بازش می‌کنم، نه از باب تفال-که اعتقادی به این معنا ندارم- بیش‌تر از سر بازیگوشی، {…} امروز که می‌روم سراغش، می‌گوید: «در می‌خانه ببستند، خدایا مپسند/ که در خانه‌ی تزویر و ریا بگشایند»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌ منسوب به دراویش گنابادی، در روزهای اخیر چهار درویش نعمت‌الهی، ساکن شهرستان سروستان در استان فارس پس از گذراندن دوره محکومیت خود آزاد شده‌اند.

به گزارش مجذوبان نور، فرزاد درویش، محمد‌علی سعدی‌٬ محمد‌جلال نیکبخت و حجت‌اله سعیدی در تاریخ ۲۱ تیرماه سال جاری از سوی شعبه اول دادگاه عمومی سروستان به اتهام اخلال در نظم عمومی به ۶ ماه حبس محکوم شده بودند که پس از گذراندن دوره محکومیت خود در روزهای گذشته از زندان پیربنان شیراز آزاد شدند.

این دراویش گنابادی در تاریخ ۱۶ مهرماه در جریان درگیری‌ها در کوار و شهر سروستان بازداشت شدند و دوره محکومیت خود را در زندان پیربنان شیراز گذراندند.

لازم به ذکر است از این میان محمد‌علی سعدی یکی از مجروحان درگیری شهر کوار بود که در عصر روز ۱۳ شهریور ماه سال جاری به هم‌راه وحید بنانی و دو تن دیگر از دراویش گنابادی در ورودی شهر کوار مورد اصابت گلوله نیروهای امنیتی قرار گرفت.

لازم به اشاره است وحید بنانی به دلیل جراحت وارده جان باخت.

هم‌چنین سیمین نعمت‌الهی یک درویش گنابادی دیگر نیز با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.

خانم سیمین نعمت‌الهی از دراویش ساکن تهران که در روز چهارشنبه ۲۱ دی ماه در منزلشان به اتهام اقدام علیه نظام بازداشت و به بند امنیتی ۲۰۹ منتقل شد، پس از ۲۵ روز تحمل حبس انفرادی صبح روز 16 بهمن‌ماه با پرداخت قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

لازم به ذکر است که هم‌زمان با بازداشت این درویش گنابادی، علی مرتضایی و یوسف رضایی نیز در تهران بازداشت شدند که هم اکنون در بند ۳۵۰ بسر می‌برند و کسری نوری نیز در شیراز به همین اتهام بازداشت و به اداره اطلاعات شیراز معروف به پلاک ۱۰۰ منتقل شد که همگی با وجود پیگیری خانواده‌ها و وکلایشان در وضیعت بلاتکلیفی به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید:

«بازداشت فرزاد درویش، از دراویش گنابادی»

«بازداشت پنج درویش گنابادی در تهران و شیراز»


 


پیمان عابدی/ رادیو کوچه

پس از توضیح احوالات طبقات گوناگون اجتماعی ایران و نقش آنان در تحولات اجتماعی دوران قاجار، باید در پایان این بخش به مهم‌ترین و تاثیرگذارترین طبقه، که هسته‌ی اصلی هیت حاکمه یعنی شخص شاه، روسای ایل قاجار، شاه‌زادگان، درباریان، مستوفیان و وزرا بودند بپردازیم.

یکی از نتایج مهم سلطنت طولانی «فتح‌علی شاه»، افزایش حیرت‌انگیز جمعیت شاه‌زادگان و متعلقانش بود، به‌طوری که می‌توان گفت از این زمان تا پایان حکومت قاجارها، یکی از مسایل اصلی نظام قاجاری، قشر مهم شاه‌زادگان بود. در راس شاه‌زادگان، ولی‌عهد یا جانشین مشخص شاه قرار داشت. ولی‌عهد طبق یک رسم کهن قاجار در سنین کودکی برگزیده و به مقام حکومت ایلات عمده ایران، یعنی آذربایجان می‌رسید. محل اقامت او تبریز بود و بدین ترتیب از نظارت مستقیم مادر خود آسوده بود.

ولی‌عهد با در اختیار داشتن یک قشون کمابیش منظم، گاه همانند «عباس میرزا» چندان قدرت می‌یافت که در زمان‌های حساس، برای تقویت حکومت مرکزی دست به سرکوب مدعیان سلطنت و مدعیان مقام ولی‌عهدی و خوانین و رهبران سرکش ایلات می‌زد. به عنوان مثال می‌توان به لشکرکشی عباس میرزا به کرمان برای تنبیه شاه‌زاده «شجاع‌السلطنه» که طغیان کرده بود اشاره کرد. همان‌طور که بیان شد، فتحعلی شاه، خواه برای تفریح و خواه برای رام کردن روسای ایلات و خوانین محلی و منطقه‌ای، همسرهای بسیاری را اختیار می‌کرد و اولاد بسیاری نیز به جمع شاه‌زادگان قاجاری افزود.

او به پسرهای خود لقب‌هایی مانند «نایب‌السلطنه»، «ظل‌السلطان»، «فرمان‌فرما»، «شجاع‌السلطنه»، «حسام‌السلطنه»، «ملک آزاد»، «دولت‌شاه» و القابی از این دست می‌داد و زن‌ها و دخترهای خود را نیز «شمس‌الدوله»، «قمر‌السلطنه» و نظایر آن‌ها می‌خواند. از حدود سال 1220 هجری قمری به تدریج فرمان‌فرمایی و حکم‌رانی از ایالات و ولایات ایران، بنا به اصرار مستقیم شخص سلطان به پسرانش سپرده می‌شد. نکته دیگری که در ارتباط با نقش شاه‌زادگان در ساختار سیاسی قابل ملاحظه است، جابه‌جایی یا مرگ پادشاهان می‌باشد، زیرا به واسطه این امر، مقام و موقعیت شاه‌زادگان نیز تغییر می‌یافت. به‌طوری‌که عده‌ای از شاه‌زادگان با شاه جدید سر ناسازگاری داشتند و لذا از مناصب خود کنار گذاشته می‌شدند و حتا شورش‌هایی نیز در همین ارتباط واقع می‌شد.

به هنگام حکومت قاجارها، درباریان یکی از مهم‌ترین ارکان حکومت را تشکیل می‌دادند. آن‌ها خود از سه گروه کوچک‌تر تشکیل شده بودند که عبارت بودند از: «خاندان سلطنتی»، «صدر اعظم و هیت دربار» و «ماموران عالی‌رتبه دیوانی و لشگری». به‌طور مشخص منظور از خاندان سلطنتی، شاه و حرم‌سرای وی و روسای ایل قاجار بودند که نبض حکومت را در دست داشتند. وظیفه اصلی روسای ایلات در برابر حکومت، عبارت بود از تامین نظامی برای ارتش شاه و گردآوری مالیات دولت. آن‌ها در مقابل انجام این وظیفه، از امتیازات زمین‌داران بزرگ بهره‌مند می‌شدند. صدراعظم و هیت دربار به هم‌راه ماموران عالی رتبه دیوانی، گروه عظیم دیوان‌سالاران را تشکیل می‌داد که اداره امور کشور به عهده آنان بود.

گروه دیگری از درباریان را ماموران عالی‌رتبه لشگری تشکیل می‌دادند که هم از میان شاه‌زادگان و هم از میان عناصر دولتی انتخاب می‌شدند و با دریافت عناوین نظامی به مداخل و مدارجی دست می‌یافتند، گو این‌که بخش عظیمی از سردم‌داران قاجاری، این عناوین نظامی را یدک می‌کشیدند بدون این که کم‌ترین تبحری در این حرفه داشته باشند، ولی بودند نظامیانی که از درون طبقه‌ی خویش بالا آمده بودند و صلاحیتی داشتند.


 


یک‌شنبه 23 بهمن 90 / 12 ژانویه 2012

اجرا: علی

استودیو: اعظم

تقویم تاریخ

گزیده اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

کتاب‌خانه­ی کوچک من- «ورود به کتاب­خانه»- نهال نوریان

بخش اول خبر‌ها

پس‌نشینی تند- «شکستن قواعد یک بازی کثیف»- اکبر ترشیزاد

روزنگاشت- «جوان‌ترین کارگردان جهان»- محبوبه شعاع

هفت‌سنگ- «بازی سرنوشت»- رضا حاجی­حسینی

بخش دوم خبرها

دایره­‌ی شکسته- «هنر در ابعاد خانگی»- مه‌شب‌ تاجیک

پرسه- «بیداد سرما در صنعت گردش گری»- سیمین

پانوراما- «طبقه‌بندی جامعه‌ی ایران در عصر قاجار»- پیمان عابدی

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

ایمن الظواهری، رهبر القاعده، روز یک‌شنبه، 12 فوریه، در پیامی، از اعتراضات ضددولتی در سوریه اعلام حمایت کرده است.

او در یک پیام‌ ویدئویی خطاب به مخالفان دولت سوریه گفت که به حمایت کشورهای عرب و غرب تکیه نکنند.

آقای ظواهری دولت سوریه را «رژیمی سرطانی» توصیف کرد که مردم آزاد سوریه را از پا درمی‌آورد.

پیش از این گزارش‌هایی مبنی بر ورود پیکارجویان اسلام‌گرا از خاک عراق به سوریه منتشر شده بود و بر اساس گزارش‌ها، مقامات آمریکا معتقدند که بمب‌گذاری‌های اخیر در سوریه توسط اعضای القاعده انجام شده است.

بیشتر بخوانید:

«ارایه یک پیش‌نویس دیگر علیه سوریه از سوی عربستان»


 


خبر / رادیو کوچه

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، روز شنبه، 11 فوریه، «مردان مسلح» عیسی الخولی، یک ژنرال بلندپایه ارتش این کشور را ‌در شمال دمشق به قتل رسانده‌اند.

بنا بر این گزارش، این ژنرال ارتش سوریه پزشک بوده و مدیریت بیمارستانی در منطقه رکن‌الدین دمشق را برعهده داشته است.

به گزارش رویترز، ژنرال عیسی الخولی، بلندپایه‌ترین ژنرال سوری است که در  ناآرامی‌های ۱۱ ماهه این کشور به قتل می‌رسد.

از سوی دیگر بنا بر گزارش‌های منتشر شده، گلوله‌باران شهر حمص در روز شنبه نیز ادامه داشت.

فعالان مخالف حکومت بشار اسد می‌گویند روز شنبه دست‌کم هفت نفر در پی بمباران نیروهای دولتی در شهر حمص کشته شدند. ‌نیروهای بشار اسد به مدت یک هفته است که  شهر حمص را در محاصره دارند و آن را گلوله‌باران می‌کنند.

به گفته فعالان حقوق بشری سوری، در شهر حمص تاکنون دست‌کم ۳۰۰ تن در طول هفته گذشته به دست نیروهای دولتی کشته شده‌اند.

بنا برگزارش‌های منتشر شده از سوی مخالفان، شهر حمص هم‌چنین دچار کمبود دارو و غذا است، و بسیاری از خانواده‌‌ها در خانه‌های خود محبوسند و نمی‌توانند این منطقه را  ترک کنند.

پس از وتوی پیش‌نویس قطع‌نامه شورای امنیت علیه سوریه، توسط روسیه و چین، عربستان پیش‌نویس دیگری را در  مجمع عمومی در اختیار کشورها گذاشت که مشابه طرح ‌پیشین است. قرار است روز دوشنبه این پیش‌نویس ‌این بار در مجمع عمومی سازمان ملل به رای گذاشته شود.

گرچه در مجمع عمومی، اعضای شورای امنیت قدرت وتو ندارند اما قطع‌نامه‌های مجمع، نسبت به قطع‌نامه‌های شورای امنیت، کم اهمیت‌تر و غیرالزام‌‌آور است.

در واکنش به این اقدام عربستان سعودی، ‌گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز شنبه اعلام کرد که مسکو نمی‌تواند از این طرح حمایت کند چراکه به گفته او  همانند پیش‌نویس قطع‌نامه شورای امنیت، «جانب‌دارانه» است.

 بیشتر بخوانید:

«حکومت تنها چند کشور بر دنیا منسوخ شده است»


 


سیروس زارع‌زاده / گزارش ویژه / رادیو کوچه

در آستانه برگزاری تجمعات و تظاهرات اعتراضی روز بیست و پنجم بهمن ماه، جمعی از پناه‌جویان ایرانی مقیم ترکیه، برای ابراز هم‌دردی‌ و هم‌بستگی با ایرانیان داخل کشور و درحمایت از فراخوان فعالان و حامیان جنبش سبز، روز شنبه بیست و دوم بهمن ماه (یازدهم فوریه) به هم‌راه گروهی از فعالان آزادی‌خواه سوریه تجمعی اعتراضی در آنکارا برگزار کردند.

این مراسم اعتراضی با فراخوان جمعی از فعالان مدنی و سیاسی مقیم ترکیه، انجمن هم‌بستگی فعالان تبعیدی و انجمن حمایت از پناه‌جویان و با حضور پناه‌جویان ایرانی مخالف جمهوری اسلامی راس ساعت سه بعد از ظهر با اجرای سرود و با سر دادن شعارهای اعتراضی از جانب حاضران ادامه یافت.

جمعی از فعالان سیاسی و آزادی‌خواهان سوری نیز که هم‌زمان با آغاز مراسم به معترضان ایرانی پیوسته بودند، هم‌راه با دیگر تجمع‌کنندگان به سر دادن شعارهایی در جهت وحدت مخالفان حکومت‌های جمهوری اسلامی و سوریه پرداختند.

در خلال این تجمع هم‌چنین برنامه نقالی «نقد ولایت فقیه» با اجرای خانم ساقی عقیلی و با مضمون «فشارهای اقتصادی بر مردم»، «حجاب اجباری زنان» و «کشتار معترضان» برگزار، و هم‌چنین تراکت‌هایی به زبان ترکی در شرح وقایع سی و سه سال حکومت جمهوری اسلامی و به‌ویژه وقایع پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال 88 به عابران و شهروندان ترک ارایه شد.

در این مراسم اعتراضی خبرگزاری‌های ترک زبان نیز حضور داشتند. این تجمع با بیانیه معترضان به پایان رسید.

متن این بیانیه که توسط حامد ابراهیمی خوانده شده، در پی آمده است:

آه اگر آزادی سرودی می‌خواند

کوچک

هم‌چون گلوگاهِ پرنده‌ای،

هیچ ‌کجا دیواری فروریخته بر جای نمی‌ماند

سالیان بسیار نمی‌بایست

دریافتن را

که هر ویرانه نشانی از غیاب انسانی‌ست

که حضو‌ر انسان

آبادانی‌ست.

بی‌گمان هیچ روزی در تاریخ معاصر کشورمان هم‌چون 22 بهمن سال 1357 حسرت در دل نسل‌های گوناگون نمی‌آفریند. روزی پر امید که می‌توانست تاریخ ایران را دگرگون سازد که ساخت ولی نه آن‌چنان که انقلابیون‌اش می‌خواستند و در راه آن جان بازی کردند. انقلابی که به معنای تمام کلمه تداعی کننده جمله‌ای است که نسل انقلاب تنها آن را شنیده بود و نسل ما آن را با پوست و خون لمس کرد: «انقلاب فرزندانش را خواهد خورد.»

از همان روزهای بعد از پیروزی انقلاب بود که تلاش برای انحراف از ارزش‌ها و آرمان‌های آن آغاز گردید.

1. اعدام‌ها و تیر‌باران های خود سرانه‌ی طرفداران رژیم گذشته.

2. تسخیر سفارت آمریکا و ایجاد وضعیتی برای حذف دولت موقت و چهره‌های اصلی شورای انقلاب.

3. برکناری بنی‌صدر و اتفاقات بعد از آن که با دستگیری و اعدام دسته جمعی مخالفان هم‌راه بود.

4. سرکوب وحشیانه گروه‌های مارکسیستی و مجاهدین که نقش پر رنگی در پیروزی انقلاب داشتند.

5.کنار گذاشتن دگر‌اندیشان و علمای دینی که منتقد اصل ولایت فقیه بودند.

6. شعله‌ور نگاه داشتن آتش جنگ بعد از فتح خرمشهر که تنها به دلیل منافع شخصی و انحصاری تر کردن قدرت ادامه یافت و به شهید شدن هزاران نفر از بهترین جوانان این مرز و بوم انجامید.

7. شکنجه و تجاوز در زندان‌های رژیم و اعدام‌های بدون دادگاه مخالفان.

8. ایجاد شرایط رعب و وحشت که فرار و مهاجرت خیل کثیری از فعالین سیاسی، روزنامه‌نگاران و بسیاری از سرمایه‌گذاران اقتصادی به خارج از مرز های کشور را باعث گردید.

9. فشار‌های سیاسی، فرهنگی، تبعیض‌های اقتصادی بر مناطق مرزی و قومیتی و سرکوب شدید گروه‌ها و فعالان حاضر در آن به خصوص در استان‌‌های کردستان، آذربایجان، بلوچستان و مناطق جنوبی ایران

و در نهایت قرار دادن اختیارات فرای قانون به رهبری.

همه و همه تنها تعداد اندکی از وقایعی بودند که یکی بعد از دیگری مقدمات این حکومت جور و درد را مهیا کرد.

جنبش سبز مردم ایران در سال 88 نشان داد 33 سال سرکوب، زندانی، شکنجه و تبعید هیچ کدام باعث نگردید که مردم در راه آزادی و عدالت از جانفشانی‌هایشان دست کشند و با ایستادگی فعالان سیاسی و اسرای جنبش و با پایداری رهبران آن – که اینک یک سال از حصرشان می‌گذرد و تاکنون هیچ‌گاه به جنبش پشت نکرده‌اند – توانسته‌ایم رژیم را بیش از پیش مستاصل نماییم.

و اینک در آستانه 25 بهمن ماه سال روز خروش سال گذشته مردم و شهادت صانع ژاله و محمد مختاری و در پی آن دستگیری و حصر مهندس موسوی، مهدی کروبی و همسرانشان و در این زمان بحرانی که خطر جنگ جان و کیان ملت ایران را تهدید می‌کند و در حالی که حکومت ولایت فقیه به سرکوب آزادی خواهان در نقاط گوناگون جهان همچون سوریه یاری می‌رساند، ایرانیان بار دیگر خشم خود راخواهند سرود. ما نیز به عنوان گروهی از فعالین اینک در تبعید همبسته با مبارزین داخل کشور در سال روز پیروزی انقلاب انزجار خود را از رژیم خون‌ریز اسلامی بیان نموده و خواهان آزادی تمام زندانیان رژیم از جمله رهبران جنبش هستیم.

ما ایمان داریم که تنها راه برون رفت از این وضعیت، هم‌یاری و اتحاد عمل حداکثری بین گروه‌های سیاسی و نگرش‌های گوناگون فکری و فعالین مختلف قومیتی است که بتوانند با هماهنگی و پشتیبانی از معترضان داخل کشور، خواست‌های گوناگون آنها را نمایندگی کنند. بی‌گمان عدم توجه اپوزیسیون و کوتاهی در راه هم‌بستگی تداوم نقض حقوق بشر، سقوط اقتصاد ایران و نیز پیگیری ماجراجویی‌های رژیم در عرصه سیاست خارجی را به دنبال دارد که این روند بهانه را به دول خارجی خواهد داد که به بهانه بسط دموکراسی به مرزهای کشورمان تجاوز کنند، خطری که تمام دستاورد‌های آزادی خواهانه صد ساله مردم ایران را بر باد خواهد داد.

با امید به این هم‌بستگی و با آرزوی روز پر شکوه رهایی، اینک در کنار یک‌دیگر و دست در دست هم فریاد خواهیم زد:

زنده باد آزادی …. زنده باد برابری

***

بیانیه‌ای توسط یکی از ایرانیان شرکت‌کننده در این تجمع هم برای حمایت از مردم سوریه خوانده شد:

33 سال پیش در ایران ثمره خون شهیدان مبارزه با استبداد، انقلابی را رقم زد که دموکراسی و رعایت حقوق بشر را تحت لوای اسلام نوید می‌داد. با گذشت اندک زمانی، طعم قدرت، مدافعین ستمدیدگان را به ظالمانی خونریزتر از مستبدان قبل بدل کرد. ظالمانی که اسلام و انسانیت را قربانی قدرت کرده‌اند و برای حفظ آن هیچ حد و مرزی قائل نیستند.

جنایت‌های حاکمیت از همان سال‌های نخست، نه تنها در درون ایران که در کشورهای دیگر خصوصن منطقه خاورمیانه مایه خسارت همگان و شرم ملت بزرگ ایران بوده است.

هنوز خون قربانیان ترور در عراق و افغانستان خشک نشده که درد حمایت از جنایت‌های حکومت سوریه نیز به دردهای ملت ایران افزوده شد.

جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران که خود فریاد درد سال‌ها ستم حاکمیت است، مخالفت خود را با جنایت‌های حاکمان ایران در منطقه تکرار کرده و ضمن ابراز هم‌دردی با مردم داغ دیده سوریه، حمایت خود را از قیام آزادی‌خواهانه آن‌ها اعلام می‌دارد.

«و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون»


 


خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 11 فوریه، سازمان عفو بین‌الملل، از سازمان‌های حقوق بشری، با انتشار بیانیه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی خواست به حق آزادی اجتماعات احترام بگذارند و به راه‌پیمایی مسالمت‌آمیز ۲۵ بهمن در ایران اجازه برگزاری بدهند.

شورای هماهنگی راه سبز امید، شورای منسوب به جنبش مردمی ایران، جنبش سبز، در بیانیه‌ای از «هم‌راهان جنبش سبز» ایران خواسته است روز ۲۵ بهمن‌ماه، در تهران و شهرستان‌ها در راه‌پیمایی سکوت شرکت کنند.

شورای هماهنگی راه سبز امید مناسبت این «پیاده‌روی سکوت» را «سال‌گرد حضور خیابانی مردم به دعوت میرحسین موسوی و مهدی کروبی و هم‌چنین سال‌گرد آغاز زندان خانگی» این دو رهبر مخالفان عنوان کرده است.

از سویی دیگر استان‌دار تهران آن‌چه وی «فراخوان فتنه‌گران» برای روزهای آینده جنبه تبلیغاتی دارد» دانسته، تاکید کرد: «در عین حال با آمادگی کامل و تجهیز تهران به تمامی سیستم‌های امنیتی با این‌گونه اتفاقات برخورد می‌کنیم.»

سازمان عفو بین‌الملل  در این بیانیه اعلام کرده است با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس در دوازدهم اسفندماه، سرکوب در ایران افزایش یافته است.

این سازمان که مقرش در لندن است، همچنین می‌گوید طبق گزارش‌هایی در یک ماه گذشته ۴۹ نفر از اقلیت عرب زبان، دست‌کم در سه شهر خوزستان بازداشت شده‌اند.

گزارش های رسیده حاکی است که نیروهای امنیتی و انتظامی ایران در دو هفته گذشته با ورود به مناطق عرب‌نشین در شوش، حمیدیه و اهواز ۴۹ نفر را بازداشت کرده‌اند.

بر پایه این گزارش‌ها، سه نفر از بازداشت‌شدگان به نام‌های ناصر آلبوشوکه درفشان، محمد کعبی و رضا مغامسی به دلیل «جراحات ناشی از شکنجه» در زندان کشته شده‌اند.

گفته می‌شود این بازداشت‌ها در ارتباط با تبلیغ برای ترغیب مردم به تحریم انتخابات اسفندماه مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید:

«پژواک صدای حق‌خواهی ما باشید»

«جان‌باختن سه تن از بازداشت‌شدگان مناطق عرب‌نشین ایران»


 


محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

بیست‌و‌ششم بهمن برابر با زادروز «سمیرا مخملباف» کارگردان ایرانی است او که زاده سال 1358 است توانسته به عنوان جوان‌ترین کارگردان جهان در بخش رسمی فستیوال کن حضور داشته باشد و جایزه ویژه هیت داوران را از آن خود کند. سمیرا مخملباف هم‌چنین در جشن‌واره‌های مهمی چون کن، ونیز و برلین به عنوان داور حضور داشته است.

«سمیرا مخملباف» در بیست‌و‌ششم بهمن ماه سال 1358 خورشیدی در تهران زاده شد او اولین بازی خود را در کودکی و در سال 1367 در فیلم «بایسیکل‌ران» که ساخته پدرش «محسن مخملباف» انجام داد.

سمیرا در سن هفده سالگی توانست فیلم سینمایی «سیب» را بسازد و در هجده سالگی به عنوان جوان‌ترین کارگردان جهان در بخش رسمی فستیوال کن در سال 1998 میلادی حضور یابد. فیلم سیب او در طول دو سال به بیش از صد فستیوال بین‌المللی دعوت شد و در بیش از سی کشور جهان اکران شد و جوایز بسیاری را از آن خود کرد.

 

او در سال ۱۹۹۹، دومین فیلم سینمایی خود را به نام «تخته‌سیاه» ساخت و در سال ۲۰۰۰ دوباره به عنوان جوان‌ترین کارگردان جهان در بخش مسابقه فستیوال کن حضور یافت و جایزه ویژه هیات داوران را دریافت کرد.

سومین ساخته سمیرا مخملباف به نام «پنج عصر» در سال ۲۰۰۳ در بخش مسابقه اصلی کن پذیرفته شد و بار دیگر موفق به دریافت جایزه ویژه هیات داوران از جشن‌واره کن شد. فیلم دیگر ساخته سمیرا «اسب دوپا» نام دارد که در سال 2008 ساخته است. مخملباف هم‌چنین توانسته در جشن‌واره‌های مهمی چون کن، ونیز و برلین به عنوان داور حضور داشته باشد.

سمیرا مخملباف کارگران جوان که امسال سی‌و‌دو ساله شده دوره آموزش خصوصی هنری و فیلم‌سازی خود را در خانه فیلم مخملباف گذرانده است و در زمینه کارگردانی در فیلم‌های ویدئویی صحرا و سبک نقاشی در سال 1375 فعالیت داشته است . وی هم‌چنین از سوی گاردین، انگلیس به عنوان یکی از چهل فیلم‌ساز برتر معاصر جهان  و جوان‌ترین آن‌ها درسال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ انتخاب شده است.

 

جوایز بین‌المللی سمیرا مخملباف:

«جام ساترلند» از جشن‌واره فیلم لندن، انگلستان ۱۹۹۸، (فیلم سیب)

«جایزه منتقدین بین‌المللی» از جشن‌واره فیلم لوکارنو، سوییس ۱۹۹۸، (فیلم سیب)

«جایزه ویژه هیئت داوران» از جشن‌واره فیلم تسالونیکی، یونان ۱۹۹۸، (فیلم سیب)

«جایزه ویژه هیئت داوران» از جشن‌واره فیلم سائوپائولو، برزیل ۱۹۹۸، (فیلم سیب)

«جایزه ویژه هیئت داوران» از جشن‌واره سینمای مستقل، آرژانتین ۱۹۹۹، (فیلم سیب)

«جایزه منتقدین» از جشن‌واره سینمای مستقل، آرژانتین ۱۹۹۹، (فیلم سیب)

«جایزه تماشاگران» از جشن‌واره سینمای مستقل، آرژانتین ۱۹۹۹، (فیلم سیب)

«جایزه ویژه هیئت داوران» از جشن‌واره فیلم کن، فرانسه ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه مدال فدریکو فلینی» از یونسکو، فرانسه ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه فرانسوا تروفو» از جشن‌واره فیلم جیفونی، ایتالیا ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه شهردار جیفونی» از جشن‌واره فیلم جیفونی، ایتالیا ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه صلح» از یونسکو، فرانسه ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه بزرگ» از موسسه فیلم آمریکا(AFI)، آمریکا ۲۰۰۰، (فیلم تخته سیاه)

«جایزه» ویژه هیات داوران» از بخش مسابقه اصلی فستیوال کن (۲۰۰۳) در فرانسه برای فیلم «پنج عصر»

جایزه بزرگ «کلیساهای جهان» از جشن‌واره فیلم کن (۲۰۰۳) در فرانسه برای فیلم «پنج عصر»

جایزه «طاووس طلایی» برای به‌ترین فیلم در بخش مسابقه سی و چهارمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم هند، برای فیلم «پنج عصر»

جایزه «سینمای جوان» در بخش مسابقه پرده نقره‌ای هفدهمین جشن‌واره بین‌المللی فیلم سنگاپور ۲۰۰۴، برای فیلم «پنج عصر»

منبع‌ها:

ویکیپدیا

برمدار سینما

سینمای ایران


 


رادیو کوچه

1380 خورشیدی- هواپیمای مسافربری توپولوف 154 که از تهران عازم خرم آباد بود، با ارتفاعات سفیدکوه در نزدیکی خرم‏آباد برخورد کرد و تمام 119 سرنشین آن کشته شدند. اجساد قربانیان این حادثه در روزهای بعد، از شیار و حفره‏های کوه جمع­آوری شد.

1809 میلادی- «آبراهام لینکلن» (Abraham Lincoln) شانزدهمین رییس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا در چنین روزی زاده شد. وی به عنوان نخستین رییس جمهوری از حزب جمهوری‌خواه آمریکا انجام وظیفه نمود. امروز او به این دلیل مشهور است که به تاریخ برده‌داری در آمریکا خاتمه داد و این کشور را با نظارت بر مسایل مربوط به جنگ در طی جنگ داخلی آمریکا پا برجا نگه داشت. او پایه‌گذار خردورزی، آزادی، برابری، دموکراسی و احیاگر اندیشه‌های والای انسانی بود.

از مشخصه‌های بارز لینکلن این بود که به رقیب‌های سیاسی‌اش در کابینه، سمت‌های مهم می‌داد تا تمامی گروه‌های حزب را در یک جهت نگه دارد و به آن‌ها امکان دهد تا با یک‌دیگر مبارزه کنند، اما برعلیه او متحد نشوند. لینکلن توسط یک بازیگر تاتر به نام «جان ویلکس» (John Wilkes) مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در صبح روز ۱۴ آوریل ۱۸۶۵ درگذشت.

 1912 میلادی- در چنین روزی، آخرین امپراطور چین، از سمت خود خلع شد. دودمان «چینگ» یا دودمان «منچو» آخرین سلسله پادشاهی در چین بود که از سال ۱۶۴۴ تا ۱۹۱۲ بر چین حکم‌رانی می‌کرد. این دودمان با براندازی دودمان «مینگ» به قدرت رسید و با تشکیل جمهوری چین، عمر این سلسله پایان یافت.

این سلسله توسط قبیله «منچو» در منچوری واقع در شمال شرقی چین کنونی بنیان گذاشته شد. این امپراتوری در قرن ۱۸ به اوج خود رسید و از آن زمان رو به افول نهاد. دوران این سلسله مصادف با شروع مدرن‌سازی چین و هم‌چنین دخالت‌ها و کشمکش‌ها با دول استعماری بود. آخرین پادشاه این سلسله، امپراتور «پویی» (Puyi) بود. پویی به یک شهروند عادی در جمهوری خلق چین تبدیل شد و به جرم خیانت به کشور و هم‌کاری با اشغال‌گران ژاپنی، به مدت ده سال به زندانی به نام مرکز مدیریت جنایتکاران جنگی فرستاده شد. پویی، در تاریخ ۱۷ اکتبر ۱۹۶۷ میلادی، در پکن درگذشت.  

1947 میلادی- در چنین روزی، طی یک همه­پرسی ملی، جمهوری سوسیالیستی برمه به طور رسمی و تحت طرح ریزی قانون اساسی جدید، حیاتی دوباره یافت. هر سال در دوازدهم فوریه، مردم برمه این روز را به عنوان روز هم‌بستگی ملی، جشن می­گیرند.

1999 میلادی- پایان دادگاه «بیل کلینتون» (Bill Clinton) چهل­و­دومین رییس­جمهوری آمریکا که با تبرئه­ شدن او در سنا اتمام یافت. دادگاه وی به دلیل جنجالی بود که پیرامون رابطه­ی غیر اخلاقی او با یکی از کارآموزان کاخ سفید دامن زده شد و آشوبی بر پا کرد و در نهایت، به عذرخواهی رسمی کلینتون در مقابل مردم آمریکا انجامید.

       ———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1342 خورشیدی- دولت‌های ایران و ترکیه روادید ورود اتباع دو کشور به خاک یک‌دیگر را لغو کردند.

1804 میلادی- «ایمانوئل کانت» (Immanuel Kant) فیلسوف آلمانی و از مهم‌ترین اندیش‌مندان اروپایی در این روز در سن هفتاد و نه سالگی در پروس درگذشت‌.

1809 میلادی - زادروز «چارلز داروین» دانش‌مند و زیست‌شناس انگلیسی و بنیان‌گذار نظریه‌ی تکامل.

1818 میلادی- در چنین روزی «شیلی» استقلال خود را از اسپانیا اعلام کرد‌.

2002 میلادی- محاکمه رییس جمهوری سابق یوگسلاوی، «اسلوبودان میلوسوویچ» (Slobodan Milosevic) در دادگاه جنایی سازمان ملل در هلند شروع شد. میلوسوویچ به خاطر جنگ‌هایی که در بالکان به راه انداخته بود و هم‌چنین به دلیل جنایات جنگی در این جنگ‌ها محاکمه می‌شد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

راسخون

نیویورک تایمز

بی­بی­سی


 


به گزارش شاهدان عینی صبح‌ روز شنبه، 11 فوریه، صدای انفجار در غرب تهران محدوده دانش‌گاه صنعتی شریف شنیده است. این در حالی است که امروز برابر با بیست و دوم بهمن، قرار است که در خیابان آزادی تهران، مراسم بزرگ‌داشت، انقلاب سال 57 در ایران برگزار شود.

بیشتر بخوانید:

«وقوع انفجار نزدیک دانش‌گاه شریف و پای‌گاه بسیج مقداد»

Click here to view the embedded video.


 


ویدئوی اختصاصی / رادیو کوچه

در اعتراض به اولین سال‌گرد حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد، مهدی کروبی و در حمایت از زندانیان سیاسی و عقیده در ایران تجمعی اعتراضی به درخواست کمیته هم‌بستگی با خواست‌های دموکراتیک مردم ایران در شهر واشنگتن دی سی پایتخت امریکا برگزار شد.

در این تجمع علی افشاری فعال سیاسی و عضو پیشین هیت مرکزی دفتر تحکیم وحدت ضمن حمایت از رهبران سمبولیک جنبش سبز خواستار رفع حصر آنان و آزادی کلیه زندانیان سیاسی و عقیده در ایران شد.

یوتیوب

Click here to view the embedded video.

ویمو

Click here to view the embedded video.


 


خبر / رادیو کوچه

در پی به تعویق افتادن زمان برگزاری جلسه مذاکره تیم منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ریاست جدید دانش‌گاه آزاد با آیت‌اله هاشمی رفسنجانی، این جلسه صبح روز، یک‌شنبه، 12 فوریه، در محل مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شده است.

به گزارش مهر، در این جلسه محمد محمدیان، علی‌اکبر ولایتی، محمدرضا مخبر دزفولی، محسن قمی و غلامعلی حدادعادل به عنوان نمایندگان مذاکره کننده شورای انقلاب فرهنگی با رییس هیت امنای دانش‌گاه آزاد اسلامی در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.

این جلسه پیش از این قرار بود عصر روز چهارشنبه برگزار شود.

اعضای تیم مذاکره کننده قرار بود در این جلسه به بررسی موضوع صدور حکم ریاست فرهاد دانشجو بر دانش‌گاه آزاد توسط آیت‌اله هاشمی رفسنجانی بپردازند.

 بیشتر بخوانید:

«بهتر است آیت‌اله هاشمی‌ مشکل را از راه مذاکره حل کند»


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

دنیای اقتصاد

1) رییس‌جمهور در جمع راه­پیمایان 22 بهمن خبر داد، رونمایی از چند دستاورد هسته‌ای در روزهای آینده

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=289504

صبح روز گذشته، مراسم راه‌پیمایی 22 بهمن، سال‌گرد پیروزی انقلاب اسلامی هم‌زمان در تهران و سراسر کشور برگزار شد. این مراسم در تهران با حضور مقامات لشکری و کشوری، رییس‌جمهوری، اعضای هیت دولت و نمایندگان مجلس و شمار زیادی از شخصیت‌های سیاسی از مسیرهای ده‌گانه اعلام شده از ساعت 10 صبح آغاز و به میدان آزادی ختم شد. «محمود احمدی‌نژاد» بعد از حضور در راه‌پیمایی 22 بهمن طی سخنانی در جمع راه‌پیمایان با اشاره به این‌که «مستکبران در بخش هسته‌ای عرصه را بر ایران تنگ کرده‌اند»، گفت: «آ‌ن‌ها همه فشارهایی را وارد کرده‌اند تا ملت ایران هسته‌ای نشود، اما امروز می‌بینیم که ملت ایران هسته‌ای شده و بخش مهمی از نیازهای خود را خود تامین می‌کند.» وی با تاکید بر این‌که «در آینده نزدیک ملت ایران همه نیازهای خود را توسط دانش‌مندان ایرانی تامین خواهد کرد»، گفت: «ظرف چند روز آینده دنیا شاهد افتتاح چند دستاورد بسیار بزرگ در عرصه هسته‌ای خواهد بود.»

2) پیشنهاد ایجاد بازار آتی ارز

http://www.donya-e-eqtesad.com/Default_view.asp?@=289446

«داوود دانش‌جعفری»، وزیر پیشین امور اقتصادی و دارایی به دولت پیشنهاد داد برای کنترل تقاضای سفته‌بازانه ارز اقدام به تشکیل بازار آتی ارز کند. به اعتقاد «دانش‌جعفری» حدود 50 درصد تقاضا در بازار ارز به سفته‌بازی برمی‌گردد. بنابراین برای کنترل التهاب، ایجاد بازار آتی می‌تواند راه‌کاری موثر باشد. دانش جعفری با اشاره به تجربه تاسیس بازار آتی برای بازار سکه گفت: «چنین تجربه‌ای را می‌توان برای ارز تکرار کرد و بازار آتی خرید و فروش برای ارزهای پر تقاضای یورو و دلار را تشکیل داد.» چند ماه پیش مدیرکل دفتر تحقیقات و سیاست‌های پولی و بازرگانی وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز از راه‌اندازی بازار آتی ارز برای پوشش ریسک نوسانات ارز خبر داد و گفت: «ایجاد این بازار برای افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی موثر است.»

کیهان

1) پایان بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان، 70 درصد نامزدهای نمایندگی مجلس تایید صلاحیت شدند

http://www.kayhannews.ir/901123/2.htm#other204

سخن‌گوی شورای نگهبان با بیان این‌که سه هزار و 400 نفر از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شده‌اند، اعلام کرد که این رقم حدود 70 درصد ثبت نام کنندگان را تشکیل می‌دهد. «عباسعلی کدخدایی» در گفت‌وگو با ایسنا در این‌باره گفت: «شنبه (دیروز) اسامی نهایی افرادی که صلاحیت آن‌ها از سوی شورای نگهبان مورد تایید واقع شده بود، از طریق فرمانداری‌ها به آن‌ها ابلاغ شد.»

2) تشدید رایزنی‌ها با مقامات مسکو و پکن، صالحی: «احمدی نژاد به چین می‌رود»

http://www.kayhannews.ir/901123/2.htm#other205

در آستانه آغاز دور جدیدی از رایزنی‌ها میان ایران و گروه 1+5، وزیر امور خارجه کشورمان از تشدید رایزنی‌های دیپلماتیک تهران با مقامات مسکو و پکن خبر داد. «علی اکبر صالحی» پنج‌شنبه شب، با حضور در برنامه «دیروز، امروز، فردا» در پاسخ به سوالی درباره سفر دستیار وزیر امور خارجه چین به ایران در روز یکشنبه آینده گفت: «جمهوری اسلامی ایران رایزنی‌های مستمری با چینی‌ها و روس‌ها درباره مذاکرات 1+5 دارد و به‌خصوص این بار رایزنی‌ها گسترده‌تر از قبل شده‌است.»

شرق

1) سخن‌گوی کمیسیون حقوقی مجلس: «مجازات قصاص برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوع شد»

http://sharghnewspaper.ir/News/90/11/23/24421.html

«امین‌حسین رحیمی»، نماینده ملایر در ارتباط با آخرین تغییرات قانون مجازات اسلامی گفت: «سن کیفری در قانون قبلی 9 و 15 سال قمری بود که میان دختر و پسر متفاوت و سن قمری و بلوغ شرط بود، اما در قانون جدید سن مسوولیت کیفری را این‌گونه تعریف کردیم که دختران و پسران زیر 18 سال شمسی جزو اطفال و نوجوانان محسوب می‌شوند و مجازات بزرگ‌سالان برای آن‌ها اعمال نمی‌شود.» این نماینده مجلس در ارتباط با این‌که آیا هم‌چون گذشته این افراد پس از رسیدن به سن قانونی به مجازات می‌رسند یا خیر، گفت: «نه، این موضوع برای زمانی بود که سن مسوولیت کیفری 9 و 15 سال بود و در حال حاضر اگر در زمان ارتکاب جرم زیر 18 سال باشند به کانون اصلاح و تربیت معرفی می‌شوند. رحیمی هم‌چنین از کاهش میزان مجازات شلاق در این قانون نسبت به قانون قبلی خبر داد.»

2) نفس نشریات و کتاب به شماره می‌افتد، گرانی کاغذ در یکه‌تازی تورم

http://sharghnewspaper.ir/News/90/11/23/24363.html

گرانی این روزها تمامی کالاها و خدمات را تحت‌الشعاع قرار داده و دیگر خبری از تثبیت قیمت‌ها در بازار نیست. بازار هم دیگر بازار سابق نیست و قیمت‌ها روز به روز تغییر می‌کنند. بی‌شک امروز دیگر کسی نمی‌تواند تاثیر نوسانات نرخ ارز و تحریم‌های جهانی بر قیمت‌ها و حتی واردات مواد اولیه را انکار کند.

گرانی کاغذ نه‌تنها چاپ کتاب را با دشواری‌هایی هم‌راه کرده بلکه روزنامه‌ها نیز از تاثیرات آن بی‌نصیب نمانده‌اند. کاهش واردات و تولید کاغذ روزنامه در داخل کشور در کنار گرانی ناشی از کمبود کاغذ در بازار و نوسانات ناشی از تحولات یک‌ماه اخیر، شرایط روزنامه‌ها را بسیار حادتر از حوزه کتاب کرده است. بر اساس آمارهای موجود، تولید انواع کاغذ در کشور در 10ماهه سال‌جاری با کاهش پنج‌درصدی هم‌راه بوده و در 9ماهه سال‌جاری بیش از ۵۰میلیون دلار کاغذ روزنامه به شکل رول یا ورق وارد کشور شده‌است. گرانی کاغذ به دلیل حساسیت و نقشی که در مسایل فرهنگی و چاپ و نشر دارد، مورد انتقاد مراجع و علما نیز قرار گرفته است.

ابتکار

1) باز هم زلزله بیخ گوش پایتخت!

http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=94356

زلزله روز به روز، به تهران بزرگ و پر از گسل نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود. در حالی‌که تهرانی‌ها سال‌هاست در هراس از زلزله‌ای بزرگ و ویران‌گر به سر می‌برند، ظهر روز جمعه گذشته یک زلزله دیگر، شرق تهران را لرزاند.

این زمین لرزه 4.7 ریشتری در ساعت 12 و 29 دقیقه روز جمعه 21 بهمن ماه، حوالی «دماوند» و «گرمسار» را لرزاند. زلزله دماوند خسارتی بر جای نگذاشت اما لرزه‌های آن در مناطق وسیعی از تهران احساس شد و بار دیگر خطرات این پدیده ویران‌گر را به پایتخت‌نشینان یادآوری کرد. «مهدی زارع»، معاون پژوهشی پژوهش‌گاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌و‌گو با ایسنا اظهار کرد: «کانون این زلزله، در 40 کیلومتری جنوب شرقی دماوند و 42 کیلومتری شمال گرمسار و 80 کیلومتری شرق ورامین گزارش گردید. عمق این زلزله حدود 10 کیلومتر برآورد شد.»

2) سرگردانی کاربران در بی‌خبری متولیان اینترنت، «یاهو» و «جی‌میل» از نفس افتادند

http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/News.aspx?NID=94394

دسترسی بیش از 30 میلیون کاربر ایرانی به سرویس‌های پست الکترونیکی، از روز پنج‌شنبه مسدود شده‌ است. این در حالی است که دو متولی اینترنت در کشور یعنی، شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات ایران دراین باره پاسخ روشنی ارایه نمی‌دهند.

مردم سالاری

1) مقام معظم رهبری: امت اسلامی باید از عقب‌نشینی‌های آمریکا نهایت استفاده را کند

http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=126733

هم‌زمان با هفدهم ربیع الاول و خجسته سال‌روز میلاد پیامبر عظیم‌الشان اسلام و حضرت امام صادق، جمعی از مسوولان نظام، قشرهای مختلف مردم و هم‌چنین میهمانان شرکت کننده در بیست‌و‌پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی و سفرای کشورهای اسلامی، روز گذشته با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. ایشان انقلاب اسلامی ایران و استحکام و گسترش روزافزون آن را به برکت اسلام و حرکت عظیم پیامبر اسلام دانستند و تاکید کردند: «تحرک، تلاش، ایستادگی و مجاهدت ملت ایران در طول 33 سال گذشته، یک تجربه و عبرت ارزش‌مند است که می‌تواند هم‌چون تابلویی در مقابل دیدگان ملت‌ها و امت اسلامی قرار گیرد. در ابتدای این دیدار «احمدی‌نژاد» رییس جمهوری در سخنانی ضمن تبریک سال‌روز میلاد پیامبر اسلام و حضرت امام صادق، همه حرکت‌های آزادی‌خواهانه و اصلاح‌گرایانه در طول تاریخ از جمله انقلاب اسلامی ایران را نتیجه نهضت انبیای الهی و به ویژه حرکت بزرگ و کامل پیامبر اسلام دانست.

2) دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: نظارت مجلس راه‌بردی‌تر شود

http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=126742

«محسن رضایی» طی سخنانی در مراسم اختتامیه نشست تخصصی علمی رسانه و چشم‌انداز، با بیان این‌که مهم‌ترین انتظار این است که چشم‌انداز 20 ساله کشور به درک مشترک تبدیل شود، تصریح کرد: «باید از طریق درک مشترک به باور عمومی و در نتیجه به عزم ملی برسیم و این اقدام بدون مشارکت رسانه‌ها امکان‌پذیر نیست.» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که تنها کمی بعد از شکل‌گیری مجلس نهم، این مجلس مورد اعتراض قرار خواهد گرفت و این موضوع در مورد دولت‌ها هم صدق می‌کند، خاطر نشان کرد: «انگار نه انگار که خودمان به مجلس و دولت رای می‌دهیم. البته من معتقد به نقد هستم چون اگر امر به معروف و نهی از منکر نکنیم یک واجب الهی را ترک کرده‌ایم. پس باید بررسی کنیم چرا نمی‌توانیم از نیروی سازنده  نقد با کم کردن بخش تخریبی آن بهره بگیریم.»


 


خبر / رادیو کوچه

ابراهیم نوروزی، عکاس ایرانی و مسعود حسینی، عکاس افغان، درمیان برگزیدگان بهترین عکس‌های خبری سال آکادمی «ورلد پرس فوتو»، (World Press Photo)، سال ۲۰۱۱ دیده می‌شود.

ابراهیم نوروزی، عکاس سایت و روزنامه جام‌جم برای یک مجموعه عکس با عنوان «اعدام» برنده جایره دوم بخش «موضوعات روز» بهترین عکس‌های خبری سال ۲۰۱۱ شده است.

به گزارش ایلنا، آقای نوروزی درباره این مجموعه عکس اظهار داشت این عکس‌ها صحنه‌هایی از اعدام مهدی فرجی معروف به «راننده ارابه مرگ» با اتهام تجاوز و قتل ۵ زن در قزوین و هم‌چنین اعدام محکومان پرونده تجاوز گروهی در خمینی شهر است.

او تاکید کرد: «در این مجموعه عکس توضیح داده بودم که اعدام در ایران در ملاعام جنبه بازدارندگی دارد و جزو مسایل فقهی ما محسوب می‌شود.»

مسعود حسینی، عکاس افغان نیز مقام دوم «تک عکس خبری» را کسب کرده است.

عکس آقای حسینی که متعلق به خبرگزاری فرانسه است، یک دختر ۱۲ ساله افغان را نشان می‌دهد که پس از وقوع انفجار در مراسم عاشورا در زیارت‌گاهی در کابل، در میان اجساد قربانیان و زخمی‌های این حادثه ایستاده و وحشت زده فریاد می‌زند.

ورلد پرس فوتو، معتبرترین جایزه عکس خبری در جهان است. هر ساله در شهر آمستردام هلند، بهترین عکس‌های خبری سال در زمینه‌های مختلف توسط «آکادمی ورلد پرس فوتو» انتخاب می‌شود.


 


خبر / رادیو کوچه

میت رامنی، فرمان‌دار سابق ایالت ماساچوست، روز شنبه نتیجه انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان ایالت مین در شمال شرقی ایالات متحده را از آن خود کرده است.

این در حالی است که هفته گذشته در سه ایالت میسوری، کلورادو و مینه سوتا آقای رامنی این ایالات را به یکی از رقبای خود، یعنی ریک سنتروم، سناتور سابق ایالت پنسیلوانیا، واگذار کرده بود.

آقای رامنی در انتخابات درون حزبی تا پیش از انتخابات این سه ایالت موفقیت‌های قابل توجهی داشت.

برخی از ناظران می‌گویند با برد روز شنبه در ایالت مین، آقای رامنی بار دیگر انرژی قبل را به دست خواهد آورد.

بیشتر بخوانید:

«ریک سنتروم برنده دو ایالت مینه‌سوتا و میسوری»


 


خبر / رادیو کوچه

پرویز رجبی، مورخ، نویسنده و مترجم ایرانی بعدازظهر روز جمعه 10 فوریه، در اثر بیماری در تهران درگذشته است.

آقای رجبی در ۲۷ اردی‌بهشت سال ۱۳۱۸ در روستای امامقلی در چهل کیلومتری شهر قوچان متولد شد.

او در سال ۱۳۵۳ مرکز تحقیقات ایران‌شناسی را تاسیس کرد که این مرکز بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ در ایران تعطیل شد.

تدریس و تحقیق در دانش‌گاه‌های ماربورگ و گوتینگن آلمان و ریاست بخش ایران‌شناسی دایره‌المعارف اسلامی از دیگر فعالیت‌های آقای رجبی بود.

از آثار تالیفی او در زمینه تاریخ و ایران‌شناسی می‌توان به مجموعه‌های تاریخی «هزاره‌های گمشده»، «سده‌های گمشده»، «جشن‌های ایرانی»، «جندق و ترود دو بندر فراموش شده کویر بزرگ نمک»، «تاریخ جامع کاشان» و «تاریخ خط میخی فارسی باستان» اشاره کرد.

او هم‌چنین ده‌ها جلد کتاب درباره تاریخ ایران و ایران‌شناسی را به زبان فارسی ترجمه کرده است.


 


خبر / رادیو کوچه

ویتنی هیوستون، خواننده موسیقی پاپ، روز شنبه، 11 فوریه، به وقت آمریکا، در سن ۴۸ سالگی درگذشته است.

کرستن فاستر، مدیر برنامه‌های او اعلام کرده دلیل فوت هنوز مشخص نیست.

این در حالی است که در سال‌های اخیر وی به مواد مخدر روی آورده بود اما در سال 2011 در مصاحبه با رسانه‌های اعلام کرده بود می‌‌خواهد یک بار دیگر به صحنه هنر بازگردد.

Click here to view the embedded video.

سخن‌گوی خانواده هیوستون نیز فوت او را تایید کرده است.

ویتنی هیوستون با فیلم «محافظ» به شهرت رسید.

آهنگ‌های خانم هیوستون در سال‌های دهه ۸۰ و ۹۰ شهرت بسیاری کسب کرد.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته