-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ خرداد ۲۹, یکشنبه

Latest News from Koocheh for 06/19/2011

Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



برایان هو، فعال صلح بریتانیا که ده سال گذشته را در اعتراض به سیاست خارجی این کشور در میدان پارلمان لندن، چادر زده بود به علت سرطان ریه درگذشته است. آقای هو ۶۲ سال داشت در سال ۲۰۰۱ در اعتراض به سیاست خارجی بریتانیا و آمریکا در این میدان مهم لندن چادر زد. این فعال ضد جنگ بریتانیایی در برابر ساختمان پارلمان بریتانیا در وست مینستر لندن تحصن کرد و با مجموعه‌ای از پلاکاردها، مجسمه‌ها و عکس‌های ضدجنگ، اردوگاه کوچکی را در خیابان درست کرده بود. در ماه مارس ۲۰۱۱، دادگاه عالی بریتانیا به شهردار لندن اجازه داد تا با استفاده از زور، آقای هو را از میدان بیرون کند. خانواده آقای هو در بیانیه‌ای گفته که او که در آلمان تحت معالجه قرار گرفته بود، روز ۱۸ ژوئن در خواب و بدون درد جان باخت.

Click here to view the embedded video.


 


شراره سعیدی/ رادیو کوچه

جمهوری اسلامی همان‌گونه که از نام‌اش هویداست، انقلابی است که توسط روحانیون و فقها مورد حمایت بوده است، این پشتیبانی که جز موارد نادری دوسویه بوده، اکنون پس از 33 سال باعث بی‌رونقی اسلام و نمادهای آن یعنی آیت‌اله‌هایی به نام مراجع تقلید است که چند صد سال در جای‌گاه برتری قرار داشته‌اند.

در این بی‌ثباتی نقش خود این آقایان را نباید فراموش کرد، مردانی مسن که به دلایل بسیاری رفتار سالمی در برخورد با مقلدان‌شان برنگزیدند و سبب بی‌اعتباری نام‌شان شدند.

مرجع‌تقلید به مجتهد جامع‌الشرایطی گفته می‌شود که توضیح المسائل «رساله عملیه» یا کتاب استفتائات داشته باشد و دارای پیروانی باشد که در فروع دین و احکام فقهی اسلامی از وی پیروی کنند، البته کلمه اجتهاد در طول تاریخ اسلام، دارای معانی مختلف و احیانن متناقضی بوده‌ است.

در زمان صدر اسلام و در عصر ائمه و اصحاب آنان، اجتهاد به معنای «عمل به رای شخصی» تلقی می‌شده ‌است. به همین دلیل، سخنانی از دانش‌مندان و فقیهان آن برهه از زمان در مذمت اجتهاد وجود دارد، مثلن شیخ مفید کتابی به رشته تحریر در آورده‌ و اجتهاد به رای را رد نموده ‌است. مثال دیگر این‌که سید مرتضی در کتاب خود به نام «الذریعه» می‌گوید: «اجتهاد باطل است و امامیه، عمل به ظن و رای و اجتهاد را جایز نمی‌دانند.»

نهاد مرجعیت در شیعه با این توجیه پا گرفته است که همه نمی‌توانند خود احکام اسلام را دریابند و ناگزیرند تقلید کنند از کسانی که متخصص امرند

اما از قرن هفتم هجری، کلمه اجتهاد و مجتهد، معنای دیگری به خود گرفت و به معنای «بذل جهد و تلاش در جهت استنباط احکام شرعی از منابع و دلایل فقه اسلامی» به کار برده شد. بدین جهت، محقق حلی در کتاب خود به نام «المعارج» تحت عنوان «حقیقه الاجتهاد» چنین می‌گوید: «اجتهاد در عرف فقها، بذل جهد و کوشش در امر استخراج احکام شرعیه ‌است، و به این اعتبار، استخراج احکام از دلایل شرعی آن، اجتهاد می‌باشد.»

این واژه در اصطلاح متشرعین، به معنای مجتهدی است که واجد شرایط ذیل باشد:

قدرت استنباط احکام شرعیه در مقیاس اجتهاد مطلق، عدالت، تقوا و پرهیزکاری، آگاهی از زمان و مسایل و مشکلات جامعه

مجتهد اعلم به کسی گفته می‌شود که در زمینه علوم مورد نیاز برای کسب اجتهاد که به آن‌ها اشاره شد، از دیگر مجتهدان معاصر خود، دانش‌مندتر و آگاه‌تر باشد و معمولن این اصطلاح، برای شناخت و تشخیص مرجع تقلید، مورد استفاده قرار می‌گیرد و یک مرجع تقلید باید حداقل صاحب ویژگی‌های یک مجتهد باشد .

از سویی کلمه «مرجع» در لغت، اسم مکان به معنای محل رجوع است. از این رو، در اصطلاح، به مجتهدی که نسبت به دیگران اعلم باشد و شرایط دیگری مانند پارسایی و آگاهی لازم از مسایل جهان اسلام و تشیع را داشته باشد، «مرجع» می‌گویند. زیرا شیعیان در احکام شرعی به وی رجوع می‌کنند. هم‌چنین منظور از واژه تقلید در این‌جا، پیروی از مجتهد جامع‌الشرایط است، و این امر، از باب رجوع به اهل خبره و متخصصین می‌باشد.

و تقلید در لغت به معنای «قلاده بر گردن انداختن» است. در اصطلاح فقه نیز به همین معناست و وقتی می‌گویند عامی از مجتهد تقلید می‌کند، یعنی گفتار او را هم‌چون قلاده‌ای بر گردن خود می‌اندازد.

نهاد مرجعیت در شیعه با این توجیه پا گرفته است که همه نمی‌توانند خود احکام اسلام را دریابند و ناگزیرند تقلید کنند از کسانی که متخصص امرند.

تقلید به معنای پذیرش حکمی است بدون پرسیدن از پی دلایل آن.

همواره مراجع فاصله احترام‌آمیزی از یک‌دیگر می‌گرفتند و در کار هم دخالت نمی‌کردند. قدرت هر‌کس تابع تعداد مقلدان او بود و وجوهاتی که از آنان دریافت می‌کرد.

باید بدانیم که در دوره صدر اسلام، تقلید مفهومی منفی داشته و از آن در مقام انتقاد از غیر مسلمانان استفاده می‌شد، انتقاد از آنانی که می‌خواستند بر آیین پدران‌شان بمانند. اما از قرن دوم به‌تدریج بار معنایی مثبتی پیدا می‌کند و به پیروی از احادیث و گفته‌های صحابه اطلاق می‌شود.

تقلید در کتاب‌های اصول فقه از قرن چهارم هجری به عنوان یک اصطلاح فنی تعریف می‌شود. ابتدا این مفهوم ارتباط روشنی با آن‌چه که بعدن مرجع خوانده می شود، نداشت. اولین کسی که در میان شیعیان مقام مرجع یافت، «شیخ طوسی» در قرن پنجم بود، علمای دیگر خود را پیرو او دانستند و حکایت کردن از او بعدها تعبیر به تقلید از او شد. این تقلید، تقلید عالم از عالم خوانده می‌شود. اما اصول تقلید عامی از مجتهد در سده دهم بود که شکل روشنی یافت.

در ابتدا رابطه مردم و فقهای بزرگ که مرجع نامیده می‌شدند رابطه‌ای نامتمرکز بود و در منطقه یک یا چند فقیه محل رجوع مردم بودند. در دوران صفویه با حضور علمای مهاجر از جبل عامل، لبنان در دربار صفوی گرایشی به ایجاد تمرکز در روحانیت شکل گرفت و علمایی پدیدار شدند که شهرتی فراتر از منطقه خود داشتند. نقطه اوج این تمرکز در دوران اقامت آیت‌اله «بروجردی» در حوزه علمیه قم شکل گرفت، بروجردی مرجع تقلید بدون رقیب شیعیان شد و ثروت بزرگی در این شهر جمع شد. پس از مرگ او دوران تکثر مرجعیت دوباره فرا رسید.

از دیدگاه فقهی، فقهای شیعه در زمان غیبت امام زمان، امام دوازدهم، نایبان عام و جانشینان وی در امور شرعی و استنباط و تبیین احکام فقهی اسلامی محسوب می‌شوند.

مراجع شیعه در طول تاریخ تشیع، نقش بارزی در امور دینی، فکری و سیاسی و اجتماعی جوامع خود داشته‌اند. مثال بارز آن فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی در زمان حکومت قاجار است که به الغای امتیاز تنباکو انجامید.

در زمان پهلوی، روحانیت شیعه گسترده شد. جاده‌سازی و وسایل جدید ارتباطی باعث شدند که ارتباط نواحی دوردست نیز با مراکز روحانیت، به ویژه قم و مشهد فعال‌تر شود. استقلال نسبی روحانیت از دربار، به آن اجازه می‌داد که پذیرای دیدگاه‌های انتقادی، نه فقط در مورد شاه، بلکه خود نظام شاهی شود. آیت‌اله خمینی این دید را که فقها بر سلاطین مسلط‌اند و سلاطین بر مردم، دگرگون کرد و در درس‌های خود در مورد حکومت اسلامی در نجف این نظر را مطرح کرد که نیازی به وساطت سلطان برای سلطه‌بر مردم وجود ندارد و حکم دین آن است که فقیهان به صورتی مستقیم بر مردم مسلط شوند.

آن‌چه که اکنون مشهود است آن‌ست که مراجع تقلید نقش فعالی در کنترل اجتماعی و مذهبی مقلدان خود ندارند و شاید این تنها به این علت باشد که آنان واجبات متفاوتی را لحاظ می‌کنند، هرچه که نیت این عالمان باشد در آن‌چه اکنون روی داده بی‌تاثیر است زیرا آنان دیگر مستقل و محل پشتیبانی مومنان نیستند.


 


ای پدر

من ترا باز کجا خواهم یافت

جز در اندیشه خویش

 

سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

«پناه»، زیباترین کلمه دنیا، یاور، پشتیبان، حامی و هرچه معنا و مفهوم حمایت و مهربانی و بزرگی است در کلمه «پدر» نهفته است.

در هر سن و سالی که باشی همواره نیازمند شانه‌های اویی تا پشتیبانی برایت باشد چون کوه. نیازمند دست پرمهر اویی تا نوازشی بر سرت باشد و نیازمند حضور اویی تا سایه‌ای  باشد بر تمام زندگی‌ات و تو را محفوظ بدارد از هرچه پلیدی است.

هرچندکه ارج گذاردن بر مقام پدر به روز و زمان خاصی محدود نمی‌شود اما در کشورهای گوناگون روزهای مختلفی به این روز اختصاص داشته شده.

از دیرباز بر اساس برخی باورها خورشید را پدر جهان نامیده‌اند (هرچند که ما آن را خورشید خانم می‌نامیم) و این نشانی از اهمیت والای مقام پدر دارد.

فلسفه نام‌گذاری روز پدر در جهان به سال1907 باز می‌گردد زمانی که در امریکا گروهی از مردان در حادثه‌ای در یک معدن کشته شدند . پس از این حادثه، زنی به نام «سونورا اسمارت داد» که پدرش شش فرزند خود را پس از مرگ همسر خود به تنهایی بزرگ کرده بود، نام‌گذاری روز پدر را پی‌گیری کرد چراکه در آن زمان متداول نبود که یک مرد به تنهایی از فرزندانش مراقبت کند و سرانجام از سال 1910 سومین یک‌شنبه ماه ژوئن به نام روز پدر نام‌گذاری شد و بسیاری از کشورهای جهان نیز از این روز تبعیت می‌کنند.

هرچند که در برخی کشورها نیز تاریخ‌های متفاوتی برای این روز در نظر گرفته شده مثل تایلند که روز تولد پادشاه روز پدر نام دارد یا در استرالیا و نیوزیلند روز پدر نخستین یک شنبه ماه سپتامبر است و در برزیل دومین یک‌شنبه ماه اگوست به یاد پدران گرامی داشته می‌شود.

به هر روی در هر کجای جهان که باشیم و در هر سرزمینی که زندگی کنیم نباید فراموش کرد که نه تنها این روز که هر روز روز پدران است. پدرانی که مسوولانه چون کوه در کنار خانواده خویش استوار ایستاده‌اند و تکیه‌گاهی برای فرزندان خود هستند.

برنامه امروزم را تقدیم می‌کنم به تمامی این پدران و پدرانی که شجاعانه در این روزگار با مشکلات در حال مبارزه هستند تا سرپناهی امن برای خانواده‌اشان بسازند.

برنامه امروز را تقدیم می‌کنم به تمامی پدران دربند دنیا، به تمام آن‌ها که به فرزندانشان درس آزادگی و ماندگاری می‌دهند.

برنامه امروزم را تقدیم می‌کنم به تمام فرزندانی که به یاد پدر و با آرزوی رهایی او زندگی می‌کنند. به تمام دخترانی که در حسرت آغوش پدرند و به تمام پسرانی که قدم در جای پای پدر گذارده‌‌اند.

و برنامه امروزم را تقدیم می‌کنم به تمامی پدرانی که رفته‌اند و دیگر آن‌ها را جز در اندیشه نمی‌توان یافت …

با آرزوی رهایی تمام پدران دربند …

 

 


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

علی اکبر صالحی امروز در گفت‌وگو با یکی از چهره‌های سیاسی با اشاره انتصاب ملک‌زاده گفته است: «من تا به امروز وزیر خارجه بودم ولی با این انتصاب، جریان انحرافی تسخیر وزارت خارجه را کلید زده و من دیگر هیچ کاره هستم.»

وزیر امورخارجه با تاکید بر این‌که انتصاب ملک‌زاده به عنوان معاون اداری ـ مالی بدون خواست و میل وی بوده، از اشغال این وزارت‌خانه توسط جریان انحرافی خبر داده است.

به گزارش«جوان آنلاین»، علی اکبر صالحی امروز در گفتگو با یکی از چهره‌های سیاسی با اشاره انتصاب ملک زاده گفته است: «من تا به امروز وزیر خارجه بودم ولی با این انتصاب، جریان انحرافی تسخیر وزارت خارجه را کلید زده و من دیگر هیچ کاره هستم.»

وی هم‌چنین گفته است با توجه به این وضعیت همین بهتر که مجلس مرا استیضاح کند.


 


خبر / رادیو کوچه

هانیه (شراره) فرشی، شهروند تبریزی پس از یازده ماه بازداشت موقت، با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب به هفت سال زندان محکوم شده است.

به گزارش بامدادخبر، قاضی مقیسه در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، با صدور حکمی، خانم فرشی ۳۸ ساله را به دو اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری در مجموع به هفت سال حبس تعزیری محکوم کرد.

این حکم در حالی روز چهارشنبه (۲۵ خردادماه) و پس از دو ماه از برگزاری دادگاه به هانیه فرشی ابلاغ شده که وی در جلسه‌ی دادگاه خود از داشتن وکیل محروم بوده است.

بر اساس این گزارش، مبنای صدور این حکم ، ارسال چند ای-میل و فعالیت اینترنتی و نیز اعترافات خانم فرشی بوده است.

هانیه فرشی بامداد ۲۷ تیرماه ۸۹ با ورود نیروهای امنیتی به منزل‌اش در تبریز بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد. وی که دو ماه اول بازداشت خود را در سلول انفرادی گذراند از بهمن‌ماه سال گذشته به بند متادون زندان اوین که به محل نگهداری زندانیان سیاسی زن تبدیل شده بود منتقل شد و پس از اعتراض‌های صورت گرفته نسبت به شرایط نامناسب زندانیان زن در این بند به هم‌راه سایر زندانیان سیاسی از اردی‌بهشت ماه سال جاری در بند زنان سیاسی زندان اوین نگه‌داری می‌شود.


 


اکبر ترشیزاد/ رادیو کوچه

«بزکشی» مسابقه‌ای است که تاریخ ایجادش به دوران باستان باز می‌گردد. درباره‌ی ریشه‌ی نام‌گذاری این ورزش دو روایت موجود است. در روایت نخست این‌طور گمان می‌رود که «بزکِشی» در واقع «بزکُشی» به معنای «کشتن‌بز» بوده که از شکار بزهای‌کوهی توسط اسب‌سواران استنتاج شده است و در روایت دوم نام این ورزش از حمل لاشه‌ی شکار می‌آید. برخی بر این باورند که این بازی، ورزش سنتی مغولان بوده است که با لشکرکشی و فتح دیگر کشورها آن را به دیگر مناطق آسیا هم‌چون آسیای‌میانه و افغانستان برده‌اند و شماری دیگر فکر می‌کنند که این ورزش نخستین بار در حوزه‌ی وسیع «آمودریا» انجام می‌شده و ساکنین آن منطقه این بازی را از استپ‌های سرد آن‌جا به دیگر مناطق برده‌اند. این بازی به نوعی تمرین جنگ‌آوری و زورآزمایی مردان بوده است. اکنون «بزکشی» یک بازی مشهور در بین جنوبی‌های آسیای‌میانه مانند «پشتون‌ها»، «هزاره‌ها»، «تاجیک‌ها»، «ازبک‌ها»، «قرقیزها»، «قزاق‌ها» و «ترکمن‌ها» است.

رسم این بازی چنین است که پیش از روز برگزاری بازی «بزکشی»، گوساله یا بزی بزرگ را کشته و سپس سر و دست و پاهایش را از زانو و آرنج قطع می‌کنند. قبل از این‌که مسابقه شروع شود، بازی‌کنان، جسد را حداقل به مدت 24 ساعت در آب سرد قرار می‌دهند تا خیس بخورد. این کار برای تغییر شکل نیافتن لاشه‌ی‌حیوان صورت می‌گیرد تا وقتی صدها ورزش‌کار برای گرفتنش رقابت می‌کنند لاشه متلاشی نشود و بازی‌کنان بتوانند آن را به حلقه پیروزی برسانند. پس از آن بز یا گوساله را در میدان بزرگ که در انتهای آن یک بیرق نصب شده است قرار می‌دهند. به کسی که در این بازی شرکت می‌کند «چپ‌انداز» می‌گویند. «چپ‌اندازها» افرادی قوی هستند. شماری از آن‌ها حتا با استخوان‌های شکسته نیز به بازی ادامه می‌دهند. «چپ‌اندازها» بز را از زمین برداشته و سپس آن را را به قطعه‌ی مشخصی که دایره حـلال نامیده می‌شود، می‌اندازند. این ورزش می‌تواند به‌صورت فردی یا گروهی انجام شود. درازای زمان این مسابقه ممکن است حتا به یک هفته نیز بکشد. اغلب «بزکشی» در زمستان انجام می‌شود، چرا که فصل برداشت محصولات ‌کشاورزی به اتمام رسیده است و اسب‌ها و سوارکاران بدون این‌که بیش از حد گرم‌شان شود می‌توانند مسابقه دهند.

اسب‌های ‌بزکشی برای مسابقه تربیت می‌شوند و ویژگی‌های کیفی خاصی دارند. اگر «چپ‌انداز» در طی مسابقه از اسب خود بیافتد، اسب در میان آن همه گرد و خاک می‌ایستد. او در بین آن همه شلوغی می‌ایستد و منتظر می‌ماند تا سوارکار دوباره سوارش شود. اسب‌های ‌بزکشی نیاز به تمرینات ویژه‌ای دارند تا در مسابقات پیروز شوند. یک اسب خوب تعلیم ‌دیده به چنان سرعتی می‌تازد که سبب می‌شود سوارش پیش از دیگران به نعش حیوان مورد نظر برسد. قیمت این اسب‌ها هم اکنون بیش از  15000 دلار است. گفته می‌شود که اسب‌ها نیز هم‌چون سواران‌شان از این مسابقه لذت می‌برند. خوراک این اسب‌ها کاه و جو در فاصله‌های‌ زمانی معینی است. چند روز قبل از مسابقه «بزکشی»، تمرین‌دهنده‌ی اسب آن‌ها را برای مدتی از روز گرسنه نگه می‌دارد و در فواصل طولانی می‌دواند. این تمرینات مشقت‌آمیز سبب می‌شود تا اسب سختی‌های‌طاقت‌فرسای روز مسابقه را به خوبی تحمل کند. آن‌هایی که اسب‌های‌ بزکشی را تربیت می‌کنند به اسب‌ها در زمان‌های مشخص، به هم‌راه رژیم‌ معمولی خشک‌بار و کره نیز می‌دهند. اگر اسب بیش از حد چاق شود، مربی اسب را به مدت چندین هفته و روزانه به مدت چندساعت افسار و زین کرده زیر تابش آفتاب نگه‌ می‌دارد تا اضافه ‌وزنش از بین برود. آفتاب نه تنها چربی‌ها را می‌سوزاند بلکه تحمل اسب را نیز بالا می‌برد.

این بازی هنوز در بخش‌های‌شمالی افغانستان و توسط پناهندگان افغان در بسیاری از بخش‌های پاکستان و هم‌چنین در سراسر آسیای‌میانه بازی می‌شود. «بزکشی» توجه هزاران هوادار را به خود جلب می‌کند و در افغانستان در استان‌های «میمنه»، «مزارشریف» و «کتغان» مشهور است. در دهه 1950، دولت افغانستان «بزکشی» را به عنوان یک جاذبه گردش‌گری و سمبل قدرت‌ مرکزی و اتحاد ملی تبلیغ می‌کرد. تیم‌های استانی وجود داشت و مسابقات تحت نظارت شاه بود. «بزکشی» در افغانستان از حمایت دولت‌های متوالی برخوردار بوده است به نحوی که در زمان «محمد ظاهر شاه» تا ۱۹۷۳ این مسابقات هم‌زمان با جشن تولد شاهنشاهی برگزار می‌شد. دولت‌های بعدی تاریخ مسابقه را به سال‌روز سازمان ‌ملل‌ متحد تغییر دادند. دولتی که توسط شوروی منصوب شد این مسابقات را برداشت. این رقابت‌ها هنوز در جشن‌های عروسی و ختنه‌کنان رایج است.


 


خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 45 میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار با تصویب هیت دولت در اختیار نهاد ریاست جمهوری برای خرید یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ قرار گرفته است.

به گزارش مهر، هیت دولت در نیمه دوم سال 1389 مصوبه‌ای را تصویب کرده که هیچ‌گاه اعلام عمومی نشده است؛ مصوبه‌ای که نشان می‌دهد نهاد ریاست جمهوری قصد دارد به صورت مستقیم هواپیمای اختصاصی ایرباس خریداری کند.

در مصوبه دولت آمده است: «مبلغ چهارصد و پنجاه و هفت میلیارد ریال از محل منابع موضوع ماده (۱۲) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور و جز‌ (ب) بند (۹) قانون بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور به منظور تامین قیمت تمام شده یک فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ در اختیار نهاد ریاست جمهوری قرار می‌گیرد تا برابر قوانین و مقررات مربوط هزینه شود.»

این در حالی است که این طرح مورد انتقاد برخی مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان اصول‌گرای مجلس قرار گرفته است.

لازم به اشاره است آذرماه سال 84 فرانسه هواپیمای تشریفاتی دولت را به ایران تحویل داد. هواپیمای جمهوری اسلامی نیز روز شنبه 5 آذرماه همین سال، این هواپیما را به سخن‌گوی وقت دولت و رییس دفتر وقت رییس جمهوری اسلامی- غلامحسین الهام – تحویل داد. این هواپیمای تشریفاتی از نوع ایرباس 321 و متعلق به سال 2002 میلادی و دارای امکاناتی هم‌چون سالن کنفرانس و وجود ارتباطات اینترنتی است.

سخن‌گوی دولت در مراسم تحویل این هواپیمای تشریفاتی به خبرنگاران گفته بود که آقای احمدی‌نژاد باتوجه به شعارهای خود، بعید می‌دانم از این هواپیما استفاده کند.

این در حالی است که الهام پس از آن در یادداشتی با عنوان این‌که «داشتیم شاه می‌شدیم…» در روزنامه جمهوری نوشت: «در سال 1380 شورای اقتصادی خرید هواپیمای ایرباس را برای استفاده اختصاصی دولت با استفاده از فاینانس داخلی تصویب کرد. بعدن در بودجه‌های سالانه، پول هواپیما از کیسه ملت پرداخت شد و در سال 1382 پس از خرید هواپیما قرارداد تبدیل آن به هواپیمای اختصاصی با هزینه‌ای نزدیک به 20 میلیون دلار یعنی نزدیک 20 میلیارد تومان با شرکت «سوژرما» منعقد شد. با این هزینه، امکان ارتباط ماهواره‌ای اتاق ویژه رییس جمهوری با سرویس ویژه در آن تدارک دیدند، اتاق جلسات وزرا، که جز تحمیل هزینه بر بیت‌المال و ایجاد رفاه، ارزشی ندارد.»

وی در این یادداشت آورده بود: «حداکثر 6 ساعت پرواز مستمر، آن قدر سخت نیست که نیاز به این همه تشریفات داشته باشد. پرواز بیش از آن هم نیازمند چنین تحمیلی نیست. از این‌که این هواپیما تحویل شد، برای دولت موفقیت است چون ثروت کشور از حلقوم فروشنده قانون‌شکن بیرون کشیده شد. اما احمدی‌‌نژاد هرگز از اختصاص آن به رییس جمهوری و دولت خرسند نشد.»


 



خبر / رادیو کوچه

ارتش سوریه اعلام کرد که سربازان این کشور با تانک و نفربر وارد شهر بدامه، در شمال این کشور شده‌اند.

فعالان سیاسی در سوریه با تایید این خبر می‌گویند نیروهای نظامی عملیات خود را در استان شمالی ادلیب  که شهر بدامه نیز در همین استان و در نزدیکی مرز با ترکیه قرار دارد، گسترش داده‌اند.

لازم به اشاره است بشار اسد رییس جمهوری سوریه پیش‌روی ارتش در شهرهای مختلف سوریه به خصوص کانون تظاهرات ضددولتی را در جهت برقراری نظم و امنیت در این کشور اعلام کرده است.

این در حالی است که از زمان آغاز تنش در سوریه تاکنون بیش از 900 تن در این کشور کشته و تعدادی از شهروندان سوری نیز بازداشت شده‌اند.

هم‌چنین تعداد پناه‌جویان سوری در خاک ترکیه به بیش از ده‌هزار تن رسیده است.

بیشتر بخوانید:

«‌افزایش تعداد کشته‌شدگان و پناه‌جویان سوری»


 


مه‌شب‌ تاجیک/ رادیو کوچه

مدت زیادی از خبرساز شدن تجاوز گروهی به زنان خمینی شهر اصفهان نگذشته است که معلوم شد افراد دیگری حدود 10 نفر دسته جمعی به زنی تجاوز کرده‌اند و این بار این مسئله در «کاشمر» بوده است. بعد دردناک قضیه این‌جاست که این افراد بعد از دستگیری و آزاد شدن مرحله ابتدایی بدون نگرانی یا هیچ گونه ترسی به روستایی که زن جوان و خانواده‌اش در آن‌جا ساکن هستند بازگشتند. بعد از قضیه‌ی خمینی شهر و افاضات امام جمعه‌ی این شهر در مورد این‌که این افراد آدم‌های علیه‌السلامی نبوده‌اند. رییس پلیس آگاهی اصفهان هم به خبرگزاری «ایسنا» گفت پلیس اعتقاد دارد که بسیاری از بزه‌دیدگان، خود موجب بروز پدیده مجرمانه می‌شوند، به طوری که اگر در این حادثه خانم‌ها حداقل حجاب کامل و درستی را در این باغ داشتند، شاید مورد آزار و اذیت قرار نمی‌گرفتند. این روزها اخبار تجاوزهای دسته جمعی به گونه‌ای انتشار پیدا می‌کند و بی‌تفاوتی نسبت به این مسئله چنان است که انگار بگوییم ده پانزده نفری با یک‌دیگر به پیک نیک رفته‌اند.

ما در واقع از گستردگی و وخامت این مشکل غافل هستیم، که بروز چنین حوادثی و بی‌مبالاتی مسوولان چگونه در شرایط زندگی در یک جامعه تاثیر می‌گذارد و این مسئله و آسیب‌های بعد از آن چگونه باعث به‌وجود آمدن هرج و مرج و نابسامانی‌های بیش‌تری در یک جامعه خواهد شد. از یک‌طرف افراد آسیب دیده که از مراجعه به مراجع قانونی ناامید و کلافه شده‌اند ممکن است دست به انتقام‌گیری‌های شخصی بزنند و از سوی دیگر بزه‌کاران که خود را آزاد می‌بینند و خطری را احساس نمی‌کنند بدون شک دست به اقدامات بدتری خواهند زد که این مسئله  آسیب‌های اجتماعی را چند برابر می‌کند.

حالا جدای از مسایل اجتماعی مشکلات بسیار زیادی هم برای شخص آسیب دیده پدید می‌آید که گاه تا چندین سال بعد اثرات آن از بین نمی‌رود. قربانی ممکن است در جریان تجاوز به انواع بیماری‌های مقاربتی نظیر ایـدز، سـوزاک، سفلیس مبتلا شـود، هم‌چنین زنـانی که تجاوز جنسی را تجربه کرده‌اند، به احتمال زیاد در آینده به درد مزمن لگن خاصره، درد شکم و بدکاری جنسی دچار می‎شوند. خاطره‌ی تجاوز هم‌راه با آسیب جسمی ممکن است به بروز انواع بیماری‌های زنان منجر شود. هم‌چنین زنانی که سال‌های باروری خود را می‌گذرانند، ممکن است در خطر بارداری‌های ناخواسته قرار گیرند. تجاوز اغلب هم‌راه با بزه‌کاری‌های دیگری رخ می‌دهد. متجاوزان به‌طور تقریبی همیشه قربانیان را با مشت، چاقو یا اسلحه تهدید می‌کنند و اغلب، به آن‌ها از طریق غیر‌جنسی و جنسی صدمه می‌زنند. قربانیان ممکن است کتک بخورند، مجروح یا کشته شوند.

بسیاری از زنان آسیب دیده نیز احساس می‌کنند که خودشان به نوعی در تجاوز جنسی مسوول بوده‌اند، در نتیجه ممکن است احساس گناه و بی‌ارزشی و یا تحقیر کنند. قربانیان تجاوز جنسی هم‌چنین با مشکلات سازگاری از جمله ترس زیاد از خیابان، احساسات منفی نسبت به مردان ناآشنا، روابط آشفته با افراد ناهم‌جنس، احساس ناامنی، ترس از تنها ماندن در خانه مواجه هستند. بسیاری از زنان با نشانه‌های اختلال یا استرس پس از آسیب مواجه می‌شوند و زندگی جنسی آن‌ها به‌طور تقریبی از هم می‌پاشد و شمار زیادی از قربانیان نسبت به روابط جنسی، هراس پیدا می‌کنند و یا دچار نشانه‌هایی مانند «واژینیسم» می‌شوند. بیش از نیمی از قربانیان، مشکل زیادی در برقراری مجدد روابط جنسی و عاطفی با همسر خود دارند، این موضوع در زنانی که از لحاظ جنسی فعال نیستند، اثر منفی شدیدتری هم می‎گذارد.

بیش‌تر اوقات زنی که مورد تجاوز قرار گرفته از یک زندگی نورمال خارج می‌شود. به خصوص اگر این زن متعلق به جوامعی باشد که تفکرات سنتی در آن‌ها قوی‌تر است. یعنی حتا اگر زن هم بتواند این آسیب‌دیدگی را جبران نماید بازهم محیط اطراف به او اجازه‌ی برگشتن به زندگی نورم را نمی‌دهد. گاهی شوهری که همسرش مورد تجاوز قرار گرفته است به احتمال بسیار زیاد با دید منفی به او نگاه می‌کند و او را هم‌چون فرد «سقوط کرده» یا فرد «آلوده» می‎داند، مردان فامیل، در زمانی که زن به محبت و حمایت نیاز دارد، به‌طور غیرارادی با خشم یا غضب به او پاسخ می‎دهند  و یا ترجیح می‎دهند که به محض رفع مشکلات جسمی زن بزه‎دیده، زندگی عادی خود را پیش گیرند و به نیاز زن برای صحبت کردن درباره‌ی احساسات او توجهی توجه نکنند.

پیامد دیگر مسئله تجاوز بر جامعه زنان به گفته جامعه‌شناسان و آسیب شناسان‌، ایجاد فضایی از ترس، نگرانی و اضطراب بر جامعه‌ی زنان است. به همین سبب، تنها مسئله تهیه‌ی یک فهرست از بایدها و نبایدها و خط قرمزها برای زنان نیست که این نوع مسایل را کاهش می‌دهد بلکه حمایت و ایجاد مصونیت و امنیت از طرف یک جامعه و متولیان آن است که با تدابیر درست و به موقع جلوی این پیامدها را بگیرند و در صورت بروز اتفاق با خاطیان چنان برخورد نمایند که به واقع این شبهه پیش نیاید که در قبال این نوع بزه جامعه برخورد خاصی ندارد و آن‌ها را در ادامه‌ی اعمال بزه‌کارانه‌اشان جری‌تر نماید.

ولی مسئله‌ی بسیار مهم‌تر این است که شما وقتی فردی را به پای میز محاکمه می‌کشانید دیگر خیلی از مسایل به‌وقوع پیوسته و دیر شده است. مسئله‌ی مهم در این بحث جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی است. یعنی به‌طور مثال با پی‌گیری و آسیب‌شناسی عوامل بروز چنین حادثه‌هایی می‌توان از اتفاق دوباره‌ی آن جلوگیری کرد. اگر که مسوولان امنیت یک کشور به‌طور واقعی این نیت را داشته باشند که امنیت شهروندان را تامین کنند. در سال گذشته حدود نوزده نفر به جرم تجاوز در ایران اعدام شدند و این مسایل اخیر اثبات می‌کند که پاک کردن صورت مسئله راه حل آن نیست.


 


یک‌شنبه  29 خرداد 90 /  19ژوئن 2011

اجرا: اعظم

استودیو: دامون

تقویم تاریخ

گزیده‌ی اخبار مطبوعات یک‌شنبه ایران

دایره شکسته- «قربانیان گویا و خموش»- مه‌شب تاجیک

بخش اول خبر‌ها

مجله‌ جاماندگان- «تقلید یعنی قلاده برگردن انداختن»- شراره سعیدی

روز‌نگاشت- «از حسرت پرواز می‌خواند»- محبوبه شعاع

بخش دوم خبرها

پرسه- «من ترا باز کجا خواهم یافت»- سیمین

پس نشینی تند- «شیهه‌هایی به درازای تاریخ افغانستان»- اکبر ترشیزاد

بخش سوم خبرها


 


خبر / رادیو کوچه

دو عضو اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی از انتصاب محمد شریف ملک‌زاده، دبیر شورای عالی ایرانیان به معاونت اداری و مالی وزارت امورخارجه به شدت انتقاد کرده‌اند.

به گزارش مهر، علا‌الدین بروجردی، رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی و محمد دهقان، عضو هیت رییسه مجلس در گفت‌و‌گویی با اشاره به نزدیکی آقای ملک‌زاده به آن‌چه آن‌ها «جریان انحرافی» می‌خوانند، درباره انتصاب او به معاونت وزارت خارجه هشدار داده‌اند.

این دو نماینده هم‌چنین از اقدام مجلس در این باره خبر داده‌اند.

به گزارش منابع خبری در داخل ایران، مراسم معارفه محمد شریف ملک‌زاده به عنوان معاون جدید اداری و مالی وزارت امورخارجه قرار است یک‌شنبه برگزار شود.

آقای ملک زاده که جای‌گزین حسین فرحی می‌شود، پیش از این دبیر شورای عالی ایرانیان و معاون سابق اسفندیار رحیم‌‌مشایی در سازمان میراث فرهنگی بوده است.

محمد دهقان ابراز امیدواری کرده است که علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در سریع‌ترین زمان ممکن «آقای ملک‌زاده را عزل و استقلال رای خود (در برابر جریان انحرافی) را حفظ کند.»

او ضمن تاکید بر تلاش «جریان انحرافی» برای تسلط بر همه وزارت‌خانه‌ها، هشدار داد اگر آقای ملک‌زاده عزل نشود، آقای صالحی استیضاح خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

«معرفی وزیر ورزش و جوانان به مجلس شورای اسلامی»


 


محبوبه شعاع/ رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

بیست‌و‌نهم خرداد برابر با شصت‌و‌دومین زادروز «ابراهیم حامدی» مشهور به «ابی» خواننده موسیقی پاپ ایرانی است. وی زاده سال 1328 خورشیدی است و تا کنون نزدیک به بیست آلبوم از کارهای خورد را انتشار داده است و در تمام دوران هنری‌اش با به‌ترین ترانه سرایان و آهنگ‌سازان ایران هم‌کاری داشته که شاید از اصلی‌ترین دلایل موفقیت او و ماندگار شدن آثار او در طول بیش از سی سال همین هم‌کاری‌ها باشد.

«ابراهیم حامدی» معروف به «ابی» در بیست‌و‌نهم خرداد سال 1328 در تهران زاده شد. او از دوران نوجوانی به استعداد خود در خواندن پی برد و ابتدا در یک گروه دوستانه به نام (Sunboys) و سپس در باشگاه‌ها و کاخ‌های جوانان خواندن را آغاز کرد و پس از چند سال توانست اولین ترانه مستقل خود را اجرا کند، که «عطش» نام داشت و برای فیلمی با همین نام تهیه شد.

گفته شده ابی این ترانه را با چنان قدرت و زیبایی اجرا کرد که توجه بسیاری را به خود جلب کرد و به این ترتیب پا به عرصه خوانندگی گذاشت و آغازگر سبکی تازه در ترانه نوین ایران شد. دومین ترانه او ترانه‌ای بود اعتراضی به نام «چرا». اما سومین آهنگی که «ابی» اجرا کرد ترانه‌ای به نام «شب» بود با شعر «اردلان سرفراز» که در شوی «میخک نقره‌ای»، «فریدون فرخزاد» به اجرا رسید که به گفته خود ابی همین آهنگ باعث معروفیتش شد.

ابی در همین دوران با «شهبال» و «شهرام شب‌پره» آشنا شد و با گروه آن‌ها به نام (Black cats) که در آن زمان یکی از به‌ترین گروه‌های موسیقی در ایران بود، که ترانه‌های انگلیسی می‌خواندند شروع به هم‌کاری کرد و پس از مدتی فعالیت خود را با این گروه قطع کرد و کارش را به صورت مستقل و به تنهایی ادامه داد.

ابی در طول سال‌های پیش از انقلاب ده‌ها ترانه اجرا کرد. که این ترانه‌ها در سال‌های بعد از انقلاب در قالب چهار آلبوم منتشر شد. این آلبوم‌ها به ترتیب «تپش»، «نازی ناز کن»،«شب زده» و «کوه یخ» نام داشت. او در این چهار آلبوم آثاری ماندنی از به‌ترین ترانه سرایان و آهنگ‌سازان ایران اجرا کرد.

وی هم‌چنین در همان سال‌ها برای فیلم‌های بسیاری ترانه خواند که از جمله فیلم‌هایی که او برای آن‌ها ترانه خوانده است، می توان به: هیاهو، تپش، کندو، قاصدک، بت‌شکن، گل‌های کاغذی، شب زخمی، خاکستری، باغ بلور، تهمت، برفراز آسمان‌ها و بوی گندم اشاره کرد.

اما ابی که دو سال پیش از انقلاب برای اجرای کنسرت در آمریکا از ایران خارج شده بود، به دلیل انقلاب اسلامی 1357 در ایران در آمریکا ماندگار شد و دیگر به ایران باز‌نگشت. او در طول سال‌های غربت تا به امروز سیزده آلبوم منتشر کرده است که عبارت‌اند از: با تو، غریبه، خلیج فارس، ستاره دنباله‌دار، معلم بد، اتل متل، ستاره‌های سربی، عطر تو، پیر، تاج ترانه، طلوع کن، شب نیلوفری و حسرت پرواز.

ابی در تمام دوران هنری‌اش با به‌ترین ترانه سرایان و آهنگ‌سازان ایران هم‌کاری داشته و به‌ترین آثار آنان را اجرا کرده است که می‌توان گفت یکی از دلایل موفقیت او و ماندگار شدن آثار او در طول بیش از سی‌سال هم‌کاری با آن‌ است، که حاصل‌اش خلق ترانه‌هایی ماندگار در ترانه نوین ایران است.

از جمله می‌توان به هم‌کاری با ترانه سرایانی چون: ایرج جنتی عطایی، اردلان سرفراز، شهیار قنبری، لیلا کسری(هدیه)، منصور تهرانی و زویا زاکاریان اشاره کرد و از آهنگ‌سازانی چون واروژان، بابک بیات، فرید زلاند، سیاوش قمیشی، محمد شمس و اسفندیار منفردزاده نام برد.

ابراهیم حامدی که هم‌اکنون شصت‌و‌دو ساله است با همسر دومش زندگی می‌کند. وی در سال 1353 اولین ازدواج خود را با «فروزه مقدادی» انجام داد، که حاصل آن سه فرزند دختر به نام‌های «خاتون»، «سایه» و «عسل» است و ثمره دومین ازدواجش با «مهشید برومند» یک پسر به نام «فرشید» است.

منبع‌ها:

ویکیپدیا

بیوگرافی ابراهیم حامدی

 

 

 


 


آن‌چه در این بخش می‌آید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران

در گزارشی محرمانه که اداره کل آموزش و پژوهش معاونت سیاسی سازمان صدا تحت عنوان «آسیب‌شناسی رفتار صدا وسیما واعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری» در۱۸ مرداد ۱۳۸۸تهیه کرده و کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران نسخه‌ای از آن را به دست آورده است، عمل‌کرد این سازمان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و به نوعی حضور مردم در خیابان‌ها را واکنشی به نحوه پوشش اخبار انتخابات، واکنش به چگونگی شمارش آرا‌ و انعکاس آن، و در نهایت عدم پوشش واکنش معترضان مرتبط دانسته است.

در بخشی از این گزارش که تنها نزدیک به سه ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ تهیه شده و مهر «محرمانه» بر خود دارد «چگونگی شمارش آرا‌ و دست‌یابی به نتایج اولیه و انعکاس آن با این سرعت» برای بسیاری از مردم «ابهام آفرین» خوانده شده و آمده که «همین مسئله تردیدهایی را برای مردم ایجاد کرد» تا « زمزمه‌هایی» مبنی بر «از پیش تعیین‌شده بودن نتایج انتخابات» سر دهند: «‌انتشار زودهنگام نتایج انتخابات پیش از آماده‌سازی ذهن مردم یکی از خطاهای رسانه ملی در اطلاع‌رسانی پس از انتخابات بود…. با توجه به پایان زمان رای‌گیری در ساعت ۲۲ شب بیست و دوم خرداد و اعلام نتایج اولیه (پس از شمارش ۶۱ درصد از صندوق‌های رای) در ساعت ۲:۴۷ دقیقه بامداد روز بعد (که گویای پیروزی احمدی‌نژاد بود).»

این گزارش که ظاهرن برای مدیران صداوسیما تهیه شده است به صورت تلویحی عمل‌کردصداوسیما از شب شمارش آرا‌ تا روزهای بعد از آن را یکی از عوامل حضور مردم در خیابان‌ها و اعتراض به نتایج انتخابات می‌داند. این در حالی است که عوامل دادستانی و نیروهای امنیتی بلافاصله با پایان شمارش آرا‌ به صورت سیستماتیک و از پیش برنامه‌ریزی شده دست به یکی از گسترده‌ترین پروژه‌های دستگیری طی سال‌های گذشته علیه فعالان برجسته سیاسی، مطبوعاتی، وکلا و مسوولان ستادهای انتخاباتی ستادهای مهدی کروبی و میرحسین موسوی پرداختند. بسیاری از افرادی که طی روزهای بعد از انتخابات و در جریان تظاهرات خیابانی دستگیر شدند، متهم به تشویق مردم به شرکت در تجمعات و یا سازماندهی تجمعات شدند.

افرادی مانند سیدمصطفی تاج‌زاده، محسن میردامادی، عبداله رمضان‌زاده، از جمله صدها دستگیرشده بعد از انتخابات هستند که با اتهاماتی هم‌چون «تبانی واجتماعی با هدف اقدام علیه امنیت ملی» و یا شرکت در آن‌چه مقامات حکومتی از آن «اغتشاشات» یاد می‌کنند مواجه شده و راهی زندان شدند. نکته جالب آن‌که در دادنامه محسن میردامادی دبیر کل حزب جبهه مشارکت که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد آمده است: «تبانی و اجتماع با هدف اقدام علیه امنیت داخلی کشور از طریق شرکت در جلسه ۲۳/۳/۱۳۸۸ (یک روز پس از انتخابات) حزب مشارکت متهم به عنوان دبیرکل حزب هدایت جلسه را به عهده داشته و اقدام به طرح و عنوان مطالبی کرده که در شکل‌گیری اغتشاشات و تجمعات غیرقانونی روزهای بعد از آن بسیار مؤثر بوده است. متهم در این جلسه اظهار می‌دارد «این انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری انتخابات نبود بلکه سناریوی از پیش تعیین شده بود.»

اتهامات مشابهی نیز گریبان‌گیر بسیاری از چهره سرشناس سیاسی هم‌چون عبداله مومنی، احمد زید‌آبادی، هدایت آقایی، بهزاد نبوی، محمدعلی ابطحی، سعید حجاریان، محمد عطریانفر، علی تاجرنیا، سعید شریعتی و ده‌ها تن دیگر شد در حالی که این گزارش هیچ اشاره‌ای به نقش داشتن سران اصلاح‌طلب و چهره‌های سیاسی مطرح در شکل‌گیری حضور مردم در خیابان نمی‌کند و به جای آن صداوسیما را به عنوان عامل محرک در این ماجرا می‌داند.

نیروهای امنیتی و مقامات کشوری و نظامی درحالی بارها رهبران منتقد دولت را متهم به سازماندهی تجمعات خودجوش بعد از انتخابات کردند که بسیاری از دستگیرشدگان اساسن در تجمعات حضور نداشتند.

این گزارش در شرح بخشی دیگر از آن‌چه «اشکالات وارده به رسانه ملی» که «باعث ناخرسندی معترضان شد» آورده است: «عدم پوشش واکنش‌های معترضان به نتایج انتخابات در اولین روزهای پس از اعلام نتایج و تاکید بر جشن و سرور حامیان نامزد پیروز، دعوت از مردم برای حضور گسترده در جشن پیروزی آقای احمدی‌نژاد و پخش مستقیم مراسم از شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی – که متاسفانه در این مراسم، سخنان تندی علیه برخی مسوولان مطرح شد و شعارهای ناپسندی هم از سوی مردم طرح گردید که مطمئنن به صلاح نظام نبود- و سکوت کامل خبری در خصوص سایر نامزدها، از دیگر اشکالات وارده به رسانه ملی است که باعث ناخرسندی معترضان شد.»

در ادامه با انتقاد شدید از عمل‌کرد بعد از انتخابات صداوسیما نویسندگان گزارش محرمانه صداوسیما اضافه کرده‌اند: «اطلاع‌رسانی با تاخیر، ناقص وغیرشفاف و عدم پوشش مناسب اخبار معترضان و تجمعات صورت گرفته و نیز بیانیه‌هایی که ازسوی نامزدهای معترض صادر می‌شد‌– با توجه به این که سایر رسانه‌ها به شیوه‌های مختلف و با اغراض و اهداف معین این اخبار را پوشش می‌دادند و طبیعتن مردم به نوعی به این اخبار دست می‌یافتند – اعتماد مردم را نسبت به صداوسیما خدشه دار کرد و مخاطبان به صراحت دریافتند که نمی‌توانند خبرها را به طور دقیق، کامل و صحح از رسانه ملی کسب نمایند. بنابراین شاهد روگردانی مردم از رسانه ملی و اقبال آنان به شبکه‌های خارجی و ماهواره‌ای بودیم.»

این گزارش در بخش‌هایی عمل‌کرد پیش از انتخابات را مورد تحسین قرار می‌دهد و در مقابل می‌نویسد که «‌بعد از پایان رای‌گیری» سیاست‌های صداوسیما «‌دچار تغییر ناگهانی درجهت منفی و بعضن عقب‌گرد» شده است. این گزارش در ادامه آورده است که «‌یکی از دلایل تبدیل شدن این موضوع (شائبه درسلامت انتخابات) به یک چالش سیاسی-امنیتی و بعضن اغتشاشات و کشته شدن چند نفر از هم‌وطنان، به دلیل مسدودشدن ناگهانی فضای باز انتخابات ریاست جمهوری» بوده است.

مقامات ایرانی بارها منتقدان دولت و به خصوص رهبران آن‌ها رامسوول کشته شدن افراد درجریان تجمعات مسالمت‌آمیزمتهم کرده‌اند در حالی که این اجتماعات بارها توسط نیروهای امنیتی و پلیس به خشونت کشیده شد.

نحوه پوشش خبر کشته شدن مرحوم نداآقاسلطان هم از جمله دیگر انتقادات مطرح شده است: «‌… دراین خصوص می توان به مسئله مرگ ندا آقا سلطان اشاره کرد که بعد از حدود یک هفته و تنها در برخی از بخش‌های خبری به صورت جزیی به آن پرداخته شد.»

عمل‌کرد صداوسیما دراین گزارش محرمانه توسط نویسندگان آن باعث ایجاد «رنجی تحمل ناشدنی و بغضی کشنده» شده است که به تعبیر آنان «‌برای کشور، انقلاب و نظام مطلوب نیست». این گزارش هم‌چنین نوشته که این تصور وجود داشته که مردم را صرفن هیزم تنور انتخابات کرده‌اند: «‌این احساس شدیدن نامطلوب که مردم یا حامیان نامزدها، صرف هیزم تنور انتخابات شده‌اند و در یک مقطع، احساسات و عواطف وعلائق آن‌ها برای پر شور شدن انتخابات به رسمیت شناخته شده و بلافاصله بعد از پایان انتخابات، همه این مهربانی‌ها و شیرینی‌ها، به بی‌اعتنایی و بی‌مهری تبدیل شده است، رنجی تحمل ناشدنی و بغضی کشنده است که برای کشور، انقلاب و نظام مطلوب نیست…. اگر نامزدهای معترض این فرصت را می‌یافتند که مطالبات خود را در رسانه ملی به عنوان «محرم‌ترین جای‌گاه» مطرح نمایند طبیعتن از شدت خشم وعصبانیت آن‌ها کاسته می‌شد وحجم اعتراضات خیابانی و در پی آن اغتشاشات و درگیری‌ها تقلیل می یافت.»

در این گزارش «حذف وعدم انعکاس برخی خبرها به صورت کلی و جزیی» و «‌پرداختن به فعالیت‌ها و عمل‌کرد دولت نهم چند ماه پیش از برگزاری انتخابات در حجم وسیع» هم‌چنین از عوامل «خدشه دارشدن اعتماد مردم» به صداوسیما برشمرده شده است.

گزارش یاد شده هم‌چنین از منظر نویسندگان اداره کل آموزش وپژوهش معاونت سیاسی مواردی را به عنوان «عمل‌کردخوب» رسانه ملی ایران در قبل از انتخابات مطرح کرده است که از آن جمله می‌توان به «صداقت در فرآیند انتشار اخبار»، «پوشش موارد ویژه» و «مسوولیت و نقض انتقادی رسانه‌ها» اشاره کرد.

گزارش ۲۳ صفحه ای «آسیب‌شناسی رفتار صدا وسیما و اعتماد مخاطبان به آن قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری»، در پایان به ارایه پیشنهاداتی تحت عنوان «راه‌های تقویت اعتماد عمومی به رسانه ملی» مطرح کرده است.

 


 


خبر / رادیو کوچه

پس از اعلام نام گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل جهت بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران، ‌رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در واکنش به این خبر روز شنبه اظهار داشت: «گزارش‌گر ویژه سازمان ملل را راه نمی‌دهیم.»

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، زهره الهیان رییس کمیته حقوق بشر مجلس عنوان کرد: «اساس قطع‌نامه ضدایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل، توسط لابی‌های آمریکا و صهیونیسم تهیه شده و مبنای حقوقی ندارد.»

زهره الهیان با بیان این‌که صدور قطع‌نامه ضد حقوق بشر علیه ایران از اساس غلط و با روی‌کرد سیاسی بوده است، ادامه داد: «ما گزارش‌گران موضوعی سازمان ملل را خواهیم پذیرفت و برای ما تعامل و هم‌کاری مهم است اما زمانی‌که گزارش‌گر ویژه با اغراض سیاسی تعیین می‌شود از پذیرفتن آن معذوریم.»

احمد شهید، ۴۷ ساله سیاست‌مدار سابق و فعال حقوق بشر مالدیوی در جلسه روز ۱۷ ژوئن شورای حقوق بشر ملل متحد به عنوان گزارش‌گر ویژه حقوق بشر ایران انتخاب شد.

شهید، نخستین گزارش خود درباره وضع حقوق بشر در ایران را در پایان تابستان امسال و در نشست سپتامبر ۲۰۱۱ به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارایه خواهد داد.

شهید اعلام کرده است که برای تهیه گزارش از وضع حقوق بشر در ایران در این مدت به ایران سفر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

«سیاست‌مدار مالدیوی، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل برای ایران»

 


 


خبر / رادیو کوچه

یک هیت کارشناسی سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده که تحریم‌های شورای امنیت، سرعت پیش‌رفت برنامه‌های موشکی و اتمی ایران را کند کرده است. این هیت هشت نفره تابستان گذشته توسط شورای امنیت برای نظارت بر نحوه اجرای تحریم‌های ایران تشکیل شد.

به گزارش رویترز، گزارش آن‌ها که به تازگی در اختیار کشورهای عضو شورای امنیت قرار گرفته هنوز به طور رسمی منتشر نشده اما نسخه‌ای از آن در شبکه اینترنت پخش شده است.

بازرسان این هیت در گزارش نهایی خود گفته‌اند، بیش‌ترین موارد نقض تحریم‌های تسلیحاتی که علیه ایران در نظر گرفته شده به سوریه مربوط می‌شود زیرا جمهوری اسلامی سعی می‌کند به طور مخفیانه برای این متحد منطقه‌ای خود تسلیحات ارسال کند.

هیت بازرسی شورای امنیت می‌گوید از تابستان گذشته ۹ محموله تسلیحاتی ایران در کشورهای مختلف توقیف شده که در شش مورد مقصد محموله‌ها سوریه بوده است.

به گفته بازرسان شورای امنیت، سپاه پاسداران ایران برای صدور تسلیحات از شرکت‌های خصوصی پوششی یا صوری استفاده می‌کند.

در گزارش این بازرسان آمده جمهوری اسلامی سخت در تلاش است که تحریم‌های بین‌المللی را دور بزند اما آگاهی کشورهای دیگر هم از تحریم‌های ایران افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید:

«تحریم سپاه، بسیج و نیروی انتظامی ایران توسط آمریکا»


 


رادیو کوچه


1909 میلادی- «اسامو دازایی» (Osamu Dazai) داستان‌نگار ژاپنی متولد شد. او در یک خانواده اشرافی و قدیمی ژاپن به دنیا آمده بود، ولی با وجود برخورداری از پول و رفاه کامل، در اثنای تحصیل در دانش‌گاه توکیو به صف کمونیست‌ها پیوسته و به نشانه مخالفت و اعتراض به اشرافیت و ثروت بیش از ضرورت، نام خود را از «کاناگی» به «اسامو دازایی» تغییر داده بود. او کار نویسندگی را از نوشتن داستان‌های کوتاه برای مجله‌ها آغاز کرد. نخستین داستان او که به صورت کتاب انتشار یافت درباره تجربه خانوادگی‌اش بود و سپس ده‌ها داستان دیگر که همه انعکاس دشواری‌های بشر است. شاه‌کار ادبی او داستان «شایو» یا «غروب» است که در زمینه تاثیر جنگ جهانی دوم بر تغییر بافت اجتماعی ژاپن است.

داستان دیگر او تحت عنوان «خلع از انسانیت»، در زمینه بدبختی‌های پس از جنگ است که خصلت‌های خوب یک انسان به خاطر نیاز مادی و روزمره به فراموشی و زیر پا نهاده و انسانیت تضعیف می‌شود.

کتاب «اعتراف» اسامو نوعی اتوبیوگرافی است که در قالب داستان تنظیم شده و تجربه‌های خوب و بد خودش را منعکس کرده است.

آخرین کتاب اسامو که نیمه تمام ماند «وداع» عنوان دارد که پس از خودکشی نویسنده، توسط دختر او که وی نیز یک نویسنده است تکمیل شده است. وی در ژوئن سال 1948 هم‌راه با همسرش خود را غرق کرد.

1953 میلادی- «ژولیوس روزنبرگ» (Julius Rosenberg) و «اتل روزنبرگ» (Ethel Rosenberg) ‏زن و شوهر یهودی کمونیست آمریکایی بودند که هر دو را به جرم جاسوسی و دادن اطلاعاتی راجع به سلاح‌های اتمی به شوروی در آمریکا اعدام کردند. ژولیوس و اتل از فعالان «اتحادیه کمونیست‌های جوان»، سازمان جوانان حزب کمونیست آمریکا بودند.

در خلال ماجرای محاکمه‌ی روزنبرگ‌ها و وقایع بعد از اعدام آن‌ها نظریه‌های مختلفی مطرح شد یکی از این نظریه‌ها دلالت بر این داشت که آمریکا می‌خواهد برخورداری شوروری از بمب اتمی را، که عامل مهمی برای برتری نظامی آمریکا بر بقیه جهان بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می‌شد، به جاسوسی ربط دهد نه رشد علمی و توان‌مندی‌های اتحاد جماهیر شوروی برای همین روزنبرگ‌ها را بدون مدرک کافی محاکمه و اعدام کردند.

اعدام آن‌ها در ایران نیز در بین روشن‌فکران واکنش‌هایی را به هم‌راه داشت. از جمله «هوشنگ ابتهاج» در ۱۳۳۲ شعری برای آن‌ها سرود به نام «روزنبرگ‌ها» که در کتاب «یادگار خون سرو» آمده ‌است.

1961 میلادی- کویت استقلال خود را از انگلیس به دست آورد. کویت از زمان هخامنشیان جزیی از ایران به حساب می‏آمد و در سال‏های نخستین گسترش جغرافیایى اسلام ضمیمه جامعه اسلامی شد. در قرن شانزدهم میلادی پرتغالی‏ها و در طی دو قرن هجدهم و نوزدهم، دولت عثمانی بر این منطقه تسلط داشتند. در سال 1899‌ کویت قراردادی با انگلستان به امضا‌ رسانید که به حاکمیت انگلستان براین شیخ‏نشین منجر شد. این وضعیت تا بعد از جنگ دوم جهانی ادامه داشت و وجود چاه‏های نفت به گسترش حضور شرکت‏های آمریکایى و انگلیسی در این منطقه انجامید. با این حال مذاکرات مربوط به استقلال در سال 1961 به نتیجه رسید و در چنین روزی استقلال کویت اعلام شد. این کشور در آسیای غربی و در حاشیه خلیج فارس قرار دارد.

امیر‌نشین کویت در سال 1990 میلادی توسط عراق اشغال شد‌. عراق کویت را متهم کرد که طی جنگ هشت ساله با جمهوری اسلامی ایران نفت خام به ارزش دوو نیم میلیارد دلار را از حوزه نفتی رومیله به یغما بر‌ده است‌ و نیروی نظامی به کشور کویت گسیل داشت و این کشور را طی چند ساعت به اشغال خود در آورد‌.

1358 خورشیدی- پس از انقلاب اسلامی، «سرتیپ مجللی» که در زمان حکومت مصدق در خدمت او و از هوادارانش بود، از سمت خود به عنوان رییس شهربانی ایران کناره‌گیری کرد. وی که پس از 28 مرداد، به دلیل هواداری از دکتر مصدق گرفتار دشواری‌ها متعدد شده بود، نخستین رییس شهربانی (پلیس همه کشور) دولت انقلاب بود.

———————————————–

برخی از روی‌دادهای دیگر

1977 میلادی- «علی شریعتی» نویسنده و جامعه‌شناس ایرانی در لندن درگذشت.

1623 میلادی- «بلز پاسکال» دانش‌مند و ریاضی‏دان فرانسوی در ناحیه «کلرمون» فرانسه به‌دنیا آمد.

منبع‌ها‌:

ویکی‌پدیا (انگلیسی و فارسی)

نیویورک تایمز

راسخون

Iranian history

 

 


 


خبر / رادیو کوچه

یک مقام افغانی روز یک‌شنبه از وقوع انفجار در شهر کندوز افغانستان خبر داده است. وزارت داخله (کشور) افغانستان گفته است که در این حمله دست‌کم سه غیرنظامی کشته و یازده غیر‌نظامی دیگر زخمی شده اند.

به گزارش شینهوا، این حمله در جاده منتهی به فرودگاه کندوز در جنوب این شهر صورت گرفته است.

گزارش‌ها حاکی است که در نزدیکی محل وقوع این حمله، یک پای‌گاه نیروهای آلمانی نیز قرار دارد.

طالبان مسوولیت این انفجار را برعهده گرفته است.

هم‌چنین روز گذشته سه انفجار تروریستی طالبان در کابل پایتخت افغانستان به کشته و زخمی شدن 24 نفر منجر شد.

یادآور می‌شود در پی کشته شدن رهبر القاعده در منطقه ابیت آباد پاکستان، طالبان درباره گرفتن انتقام  خون «اسامه بن‌لادن» و حملات انتقام‌جویانه هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«رهبر جدید شبکه القاعده منصوب شد»


 


این خبر در بخش شایعه رادیو کوچه قرار دارد و رادیو کوچه صحت و سقم آن را تایید نمی‌کند.

منبع: پدال آقا

وقتی در صفحه‌ی فیس بوک دوست ارجمندی‌-که اسم او را نمی‌برم تا خدای نکرده بلایی بر سرش نیاورند- تصویر «آقا» را با پدال زیر پایش دیدم، به خودم گفتم: «نه بابا، این عکس واقعی نیست!» ولی وقتی دیدم منبع عکس، سایت «لیدر ایران» و خبرگزاری «مهر» است شک‌ام تبدیل به شگفتی شد. دوست خبرنگارم این پدال را «پدال تکبیر» نامیده است. یعنی وقتی آقا در اثنای صحبت‌هایش به نقطه‌ی اوج رسید و تکبیر لازم آمد، پدال را فشار می‌دهد و سربازان جان بر کف ولایت، الله کبر می‌گویند. بسیار پیش آمده که آقا وسط نطق بوده و یک نفر مثل خروس بی‌محل قوقولی قو کرده و تکبیر فرستاده و تمرکز ایشان را در هم ریخته و ایشان به جای «آورین، آورین» (آفرین، آفرین)، دست‌اش را به علامت ساکت! تکان داده و دل‌خور شده است.

بر این اساس بعید نیست که این پدال، پدال تکبیر باشد. ولی با در نظر گرفتن تصویر نورافشانی ایشان در داخل اتومبیل، این حدس تقویت می‌شود که پدال مزبور، نوعی «دیمر» باشد که میزان نورافشانی به سمت ایشان را کم و زیاد می‌کند و مانع آزردگی چشم مبارک می‌گردد. بعد از رخ‌داد «احمدی‌نژاد- صالحی- مشایی – آقا»، یا به طور خلاصه «مشایی گیت»، جنگ امروز، نه جنگ سخت و نه جنگ نرم، بل که جنگ هاله‌های نور است، یعنی اگر احمدی‌نژاد دارای هاله‌ی نور است، آقا هم باید هاله‌ای هم اندازه‌ی او و بل‌که پر نورتر از او داشته باشد که حرف‌اش در میان مسلمین جهان شنیده شود. حالا این پدال ممکن است در اثنای ارشاد جهانیان، نور هاله را کم و زیاد کند و مانع کاهش بینایی صاحب نور در اثر تشعشع بیش از حد شود و خداوند بر حقایق عالم است.

چند روز گذشته نماینده قم در مجلس به‌نام «علی بنائی» به بهانه انتقاد از احمدی‌نژاد دست به افشای هزینه‌های تبلیغاتی علی خامنه‌ای زد و گفت:

دولت در بودجه امسال باید 390 میلیارد تومان برای اعتبارات سفر استانی مقام رهبری به قم اختصاص می‌داد که از این کار خودداری کرده است.

در سفر سال گذشته ایشان به قم٬ ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده بود که دولت از گنجاندن آن در بودجه امسال خودداری کرده است.

آن‌چه مسلم است به علت عدم اختصاص بودجه سفر مقام معظم رهبری٬ در حق مردم قم اجحاف شده است.

(‌آن سفر انجام شد و بنایی مشخص نکرده است که بالاخره بودجه آن از کجا تامین شد؟)


 


رادیو کوچه

مهم‌ترین عنوان‌های مطبوعات امروز ایران:

رسالت

1) عسکر‌اولادی در جمع جوانان حزب موتلفه اسلامی: نامه احمدی‌نژاد به مجلس خلاف وحدت ملی بود

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=65618

عسکراولادی گفت: «نامه اخیر آقای احمدی‌نژاد به مجلس برای معرفی وزیر ورزش بسیار تند بود و این مسئله خلاف نظر مقام معظم رهبری در وحدت ملی است.» وی افزود: «موتلفه موظف به پاسداری از حریم ولایت است.»

2) فاکس نیوز: آمریکا در خلیج فارس پای‌گاه هوایی سری می‌سازد

http://www.resalat-news.com/Fa/?code=65643

به گزارش فارس به نقل از شبکه خبری فاکس‌نیوز، آمریکا به بهانه مقابله با تروریست‌های یمن و آمادگی برای تسلط احتمالی یک جناح ضد آمریکایی در یمن که مانع از تعقیب یکی از فرقه‌های جناح القاعده در این کشور به دست نظامیان آمریکایی می‌شود، در حال ساختن یک پای‌گاه هوایی سری در منطقه خلیج فارس است.

خراسان

1) مذاکرات وزیر دفاع ایران در کابل

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=3&day=29&id=783947

ایرنا گزارش داد: سردار سرتیپ احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در صدر یک هیت بلندپایه نظامی وارد کابل پایتخت افغانستان شد. وزیر دفاع ایران در این سفر با مقام‌های عالی‌رتبه افغان درباره توسعه روابط و هم‌کاری‌های مشترک میان ۲ کشور، مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو خواهد کرد. این نخستین سفر یک وزیر دفاع از جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب شکوه‌مند اسلامی، هم‌چنین نخستین سفر یک وزیر دفاع از کشور ایران به افغانستان از ۹۲ سال پیش تاکنون به شمار می‌رود.

2) معمر قذافی: ناتو شکست خواهد خورد

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1390&month=3&day=29&id=783921

رهبر لیبی با تاکید بر شکست نیروهای ناتو در آینده تاکید کرد که مرگ و حیات برای وی اهمیتی ندارد و خواهان کرامت و بزرگی است.

جام جم

1) دیدار نماینده سازمان ملل از ایران

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100846546135

نماینده سازمان ملل در امور پناهندگان برای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران به تهران می‌آید. به گزارش مهر، دویل، نماینده سازمان ملل امروز با علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کند. دویل هم‌چنین با برخی دیگر از مقامات کشورمان نیز در خصوص وضعیت پناهندگان خارجی مقیم ایران تبادل نظر خواهد داشت.

2) بزرگ‌ترین خرید تسلیحاتی روسیه از فرانسه

http://www.jamejamonline.ir/papertext.aspx?newsnum=100846537122

روسیه یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای تسلیحاتی خرید سلاح را به ارزش ‌1.2 میلیارد یورو با فرانسه به امضا رساند. به گزارش خبرگزاری آلمان‌، این قرارداد خرید 2 کشتی را از فرانسه پیش‌بینی می‌کند.

کیهان

1) لیبراسیون از پناهنده شدن حریری به فرانسه خبر داد

http://www.kayhannews.ir/900329/16.htm#other1612

یک روزنامه فرانسوی از پناهندگی سعد‌الدین حریری نخست وزیر سابق لبنان و رییس جریان 14 مارس به فرانسه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از لیبراسیون، حریری که از هفته پیش در پاریس به سر می‌برد به دنبال دریافت هشدارهایی از سوی سرویس‌های اطلاعاتی واشنگتن و ریاض به فرانسه پناهنده شده است.

2) دبیرکل سازمان ملل با موافقت شورای امنیت در مقام خود ماند

http://www.kayhannews.ir/900329/16.htm#other1607

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد با دومین دوره ریاست «بان کی مون» بر سازمان ملل موافقت کردند.

به گزارش خبرگزاری‌ها، دیپلمات‌های مستقر در سازمان ملل گفتند که بان کی مون وزیر خارجه سابق کره جنوبی و دبیرکل فعلی سازمان ملل، حمایت لازم برای تصدی دومین دوره ریاست بر این سازمان را به دست آورده است.

آفرینش

1) مخالفت ستاد کل نیروهای مسلح با ادغام وزارت ارتباطات به دلیل تبعات امنیتی

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84146

ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان پدافند غیرعامل با ارسال نامه‌ای به شورای نگه‌بان و شورای عالی امنیت ملی نسبت به تبعات امنیتی ادغام وزارت ارتباطات با دیگر وزارت‌خانه‌ها هشدار داد. حجت‌الاسلام حسین سبحانی‌نیا نماینده مردم نیشابور و عضو هیت ‌رییسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس گفت: «با توجه به نظراتی که برخی نمایندگان در مور ادغام وزارت ارتباطات و ملاحظات امنیتی و سیاسی این ادغام داشتند، رییس مجلس اعلام کرده بود که بنده با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی به صورت تلفنی در این رابطه صحبت کرده‌ام.» وی در این باره افزود: «سعید جلیلی در این مکالمه تلفنی به صورت قطعی اعلام نکرده بود که ادغام وزارت ارتباطات، مخالف نظر شورای عالی امنیت ملی است.»

2) اظهارات صالحی درباره زمان ارتقای سطح روابط دیپلماتیک ایران و مصر

http://www.afarinesh-daily.com/afarinesh/News.aspx?NID=84144

وزیر امور خارجه علت تاخیر در ارتقای سطح روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و مصر را رعایت ملاحظاتی از سوی مصری‌ها برای مدیریت فشارهای سیاسی بیرونی عنوان کرد. علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگو با فارس درباره تاخیر در ارتقای سطح روابط ایران و مصر در دوره جدید اظهار داشت: «هم وزیر خارجه مصر و هم جمهوری اسلامی برای گسترش رابطه دیپلماتیک دو کشور اعلام آمادگی کردیم ولی ظاهرا قیدهایی برای مصری‌ها ایجاد شد است.»

 

 

 

 


 


خبر / رادیو کوچه

بر اثر بمباران هوایی طرابلس، پایتخت لیبی توسط نیروهای ناتو در روز یک‌شنبه دست‌کم دو تن کشته شده‌اند. این افراد در اثر اصابت بمب به یک منزل مسکونی در محله فقیرنشین سوق‌الجمعه کشته شدند.

ناتو هنوز درباره این حادثه واکنش نشان نداده است ولی پیش‌تر از بمباران اشتباهی یک ستون از خودروهای نظامی مخالفان سرهنگ قذافی ابراز تاسف کرده بود.

مقام‌های دولت لیبی گفته‌اند حمله در دقایق نخست بامداد یک‌شنبه رخ داده است.

از سویی دیگر براساس برخی گزارش‌ها از زمان آغاز بحران در لیبی و دخالت نیروهای ناتو در سرکوب ارتش و نیروی نظامی این کشور مخالفان سرهنگ قذافی توانسته‌اند یک سوم از کشور را در اختیار خود بگیرند.

جنگنده‌های ناتو تاکنون بیش‌تر از ده هزار سورتی پرواز برفراز لیبی انجام داده‌اند و به چهار هزار هدف حمله کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

«هیچ تغییری در روند اداره لیبی ایجاد نخواهد شد»


 


خبر / رادیو کوچه

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان روز شنبه تایید کرد که آمریکا با هدف حل‌وفصل مناقشات این کشور در حال مذاکره با گروه طالبان است.

حامد کرزى در کنفرانس ملى جوانان در کابل درباره مذاکره با گروه طالبان گفت: «این مذاکرات از سوى قو‌ای خارجى و به طور ویژه ایالات  متحده آمریکا به پیش برده می‌شود.»

با این حال در همان روزی که حامد کرزی سخن از مذاکره  آمریکایی‌ها با گروه طالبان به میان آورد، این گروه در یک حمله انتحاری به پاس‌گاهی در کابل باعث کشته شدن 9 تن شده‌اند.

از سوی دیگر در واکنش به اظهارات حامد کرزی،  ذبیح‌اله مجاهد، سخن‌گوی طالبان  با رد سخنان رییس جمهوری افغانستان  گفت: «ما پیش‌تر گفته‌ایم و بسیار تکرار کرده‌ایم که مذاکره‌ای با ایالات متحده  نداشته و ما هرگونه خبری در این باره را تکذیب می‌کنیم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه،  سفارت آمریکا در کابل نیز حاضر از هرگونه اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.

یک روز پیش از سخنان کرزی، شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های طالبان و القاعده را به دو  بخش جداگانه تقسیم کرد که به گفته  دیپلمات‌ها می‌تواند گامی به سوی به ثمر نشستن مذاکرات با طالبان باشد.

سوزان رایس، نماینده آمریکا در شورای امنیت پس از جدا شدن تحریم‌های طالبان و القاعده اظهار داشت که این اقدام «پیام روشنی به طالبان بود» که آن‌ها دریابند اگر از القاعده جدا شوند و خشونت را کنار بگذارند برای آن‌ها آینده‌ای در افغانستان وجود خواهد داشت.


 


بامداد یک‌شنبه روی داد،

«دو کشته غیرنظامی در حمله ناتو به طرابلس»


خبر / رادیو کوچه

بر اثر بمباران هوایی طرابلس، پایتخت لیبی توسط نیروهای ناتو در روز یک‌شنبه دست‌کم دو تن کشته شده‌اند. این افراد در اثر اصابت بمب به یک منزل مسکونی در محله فقیرنشین سوق‌الجمعه کشته شدند.

ناتو هنوز درباره این حادثه واکنش نشان نداده است ولی پیش‌تر از بمباران اشتباهی یک ستون از خودروهای نظامی مخالفان سرهنگ قذافی ابراز تاسف کرده بود.

مقام‌های دولت لیبی گفته‌اند حمله در دقایق نخست بامداد یک‌شنبه رخ داده است.

از سویی دیگر براساس برخی گزارش‌ها از زمان آغاز بحران در لیبی و دخالت نیروهای ناتو در سرکوب ارتش و نیروی نظامی این کشور مخالفان سرهنگ قذافی توانسته‌اند یک سوم از کشور را در اختیار خود بگیرند.

جنگنده‌های ناتو تاکنون بیش‌تر از ده هزار سورتی پرواز برفراز لیبی انجام داده‌اند و به چهار هزار هدف حمله کرده‌اند.

…………………………………………………………..

هیت کارشناسی سازمان ملل متحد:

«کاهش سرعت پیش‌رفت برنامه اتمی ایران به دلیل تحریم‌ها»

خبر / رادیو کوچه

یک هیت کارشناسی سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده که تحریم‌های شورای امنیت، سرعت پیش‌رفت برنامه‌های موشکی و اتمی ایران را کند کرده است. این هیت هشت نفره تابستان گذشته توسط شورای امنیت برای نظارت بر نحوه اجرای تحریم‌های ایران تشکیل شد.

به گزارش رویترز، گزارش آن‌ها که به تازگی در اختیار کشورهای عضو شورای امنیت قرار گرفته هنوز به طور رسمی منتشر نشده اما نسخه‌ای از آن در شبکه اینترنت پخش شده است.

بازرسان این هیت در گزارش نهایی خود گفته‌اند، بیش‌ترین موارد نقض تحریم‌های تسلیحاتی که علیه ایران در نظر گرفته شده به سوریه مربوط می‌شود زیرا جمهوری اسلامی سعی می‌کند به طور مخفیانه برای این متحد منطقه‌ای خود تسلیحات ارسال کند.

هیت بازرسی شورای امنیت می‌گوید از تابستان گذشته ۹ محموله تسلیحاتی ایران در کشورهای مختلف توقیف شده که در شش مورد مقصد محموله‌ها سوریه بوده است.

به گفته بازرسان شورای امنیت، سپاه پاسداران ایران برای صدور تسلیحات از شرکت‌های خصوصی پوششی یا صوری استفاده می‌کند.

در گزارش این بازرسان آمده جمهوری اسلامی سخت در تلاش است که تحریم‌های بین‌المللی را دور بزند اما آگاهی کشورهای دیگر هم از تحریم‌های ایران افزایش یافته است.

…………………………………………………………..

رییس جمهوری افغانستان:

«مذاکره آمریکا با طالبان»

خبر / رادیو کوچه

حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان روز شنبه تایید کرد که آمریکا با هدف حل‌وفصل مناقشات این کشور در حال مذاکره با گروه طالبان است.

حامد کرزى در کنفرانس ملى جوانان در کابل درباره مذاکره با گروه طالبان گفت: «این مذاکرات از سوى قو‌ای خارجى و به طور ویژه ایالات  متحده آمریکا به پیش برده می‌شود.»

با این حال در همان روزی که حامد کرزی سخن از مذاکره  آمریکایی‌ها با گروه طالبان به میان آورد، این گروه در یک حمله انتحاری به پاس‌گاهی در کابل باعث کشته شدن 9 تن شده‌اند.

از سوی دیگر در واکنش به اظهارات حامد کرزی،  ذبیح‌اله مجاهد، سخن‌گوی طالبان  با رد سخنان رییس جمهوری افغانستان  گفت: «ما پیش‌تر گفته‌ایم و بسیار تکرار کرده‌ایم که مذاکره‌ای با ایالات متحده  نداشته و ما هرگونه خبری در این باره را تکذیب می‌کنیم.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه،  سفارت آمریکا در کابل نیز حاضر از هرگونه اظهار نظر در این باره خودداری کرده است.

یک روز پیش از سخنان کرزی، شورای امنیت سازمان ملل، تحریم‌های طالبان و القاعده را به دو  بخش جداگانه تقسیم کرد که به گفته  دیپلمات‌ها می‌تواند گامی به سوی به ثمر نشستن مذاکرات با طالبان باشد.

سوزان رایس، نماینده آمریکا در شورای امنیت پس از جدا شدن تحریم‌های طالبان و القاعده اظهار داشت که این اقدام «پیام روشنی به طالبان بود» که آن‌ها دریابند اگر از القاعده جدا شوند و خشونت را کنار بگذارند برای آن‌ها آینده‌ای در افغانستان وجود خواهد داشت.

…………………………………………………………..

اصول‌گرایان مجلس شورای اسلامی:

«وزیر خارجه معاونش را برکنار نکند استیضاح می‌شود»

خبر / رادیو کوچه

دو عضو اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی از انتصاب محمد شریف ملک‌زاده، دبیر شورای عالی ایرانیان به معاونت اداری و مالی وزارت امورخارجه به شدت انتقاد کرده‌اند.

به گزارش مهر، علا‌الدین بروجردی، رییس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی و محمد دهقان، عضو هیت رییسه مجلس در گفت‌و‌گویی با اشاره به نزدیکی آقای ملک‌زاده به آن‌چه آن‌ها «جریان انحرافی» می‌خوانند، درباره انتصاب او به معاونت وزارت خارجه هشدار داده‌اند.

این دو نماینده هم‌چنین از اقدام مجلس در این باره خبر داده‌اند.

به گزارش منابع خبری در داخل ایران، مراسم معارفه محمد شریف ملک‌زاده به عنوان معاون جدید اداری و مالی وزارت امورخارجه قرار است یک‌شنبه برگزار شود.

آقای ملک زاده که جای‌گزین حسین فرحی می‌شود، پیش از این دبیر شورای عالی ایرانیان و معاون سابق اسفندیار رحیم‌‌مشایی در سازمان میراث فرهنگی بوده است.

محمد دهقان ابراز امیدواری کرده است که علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی در سریع‌ترین زمان ممکن «آقای ملک‌زاده را عزل و استقلال رای خود (در برابر جریان انحرافی) را حفظ کند.»

او ضمن تاکید بر تلاش «جریان انحرافی» برای تسلط بر همه وزارت‌خانه‌ها، هشدار داد اگر آقای ملک‌زاده عزل نشود، آقای صالحی استیضاح خواهد شد.

…………………………………………………………..

صبح روز یک‌شنبه روی داد،

«انفجار در شهر قندوز افغانستان»

خبر / رادیو کوچه

یک مقام افغانی روز یک‌شنبه از وقوع انفجار در شهر کندوز افغانستان خبر داده است. وزارت داخله (کشور) افغانستان گفته است که در این حمله دست‌کم سه غیرنظامی کشته و یازده غیر‌نظامی دیگر زخمی شده اند.

به گزارش شینهوا، این حمله در جاده منتهی به فرودگاه قندوز در جنوب این شهر صورت گرفته است.

گزارش‌ها حاکی است که در نزدیکی محل وقوع این حمله، یک پای‌گاه نیروهای آلمانی نیز قرار دارد.

طالبان مسوولیت این انفجار را برعهده گرفته است.

هم‌چنین روز گذشته سه انفجار تروریستی طالبان در کابل پایتخت افغانستان به کشته و زخمی شدن 24 نفر منجر شد.

یادآور می‌شود در پی کشته شدن رهبر القاعده در منطقه ابیت آباد پاکستان، طالبان درباره گرفتن انتقام  خون «اسامه بن‌لادن» و حملات انتقام‌جویانه هشدار داده‌اند.

…………………………………………………………..

‌رییس کمیته حقوق بشر مجلس:

«گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل را راه نمی‌دهیم»

خبر / رادیو کوچه

پس از اعلام نام گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل جهت بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران، ‌رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در واکنش به این خبر روز شنبه اظهار داشت: «گزارش‌گر ویژه سازمان ملل را راه نمی‌دهیم.»

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، زهره الهیان رییس کمیته حقوق بشر مجلس عنوان کرد: «اساس قطع‌نامه ضدایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل، توسط لابی‌های آمریکا و صهیونیسم تهیه شده و مبنای حقوقی ندارد.»

زهره الهیان با بیان این‌که صدور قطع‌نامه ضد حقوق بشر علیه ایران از اساس غلط و با روی‌کرد سیاسی بوده است، ادامه داد: «ما گزارش‌گران موضوعی سازمان ملل را خواهیم پذیرفت و برای ما تعامل و هم‌کاری مهم است اما زمانی‌که گزارش‌گر ویژه با اغراض سیاسی تعیین می‌شود از پذیرفتن آن معذوریم.»

احمد شهید، ۴۷ ساله سیاست‌مدار سابق و فعال حقوق بشر مالدیوی در جلسه روز ۱۷ ژوئن شورای حقوق بشر ملل متحد به عنوان گزارش‌گر ویژه حقوق بشر ایران انتخاب شد.

شهید، نخستین گزارش خود درباره وضع حقوق بشر در ایران را در پایان تابستان امسال و در نشست سپتامبر ۲۰۱۱ به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل ارایه خواهد داد.

شهید اعلام کرده است که برای تهیه گزارش از وضع حقوق بشر در ایران در این مدت به کشورمان سفر خواهد کرد.

…………………………………………………………..

افزایش پناه‌جویان سوری در ترکیه،

«ادامه پیش‌روی ارتش سوریه در شهرهای نزدیک مرز ترکیه»

خبر / رادیو کوچه

ارتش سوریه اعلام کرد که سربازان این کشور با تانک و نفربر وارد شهر بدامه، در شمال این کشور شده‌اند.

فعالان سیاسی در سوریه با تایید این خبر می‌گویند نیروهای نظامی عملیات خود را در استان شمالی ادلیب  که شهر بدامه نیز در همین استان و در نزدیکی مرز با ترکیه قرار دارد، گسترش داده‌اند.

لازم به اشاره است بشار اسد رییس جمهوری سوریه پیش‌روی ارتش در شهرهای مختلف سوریه به خصوص کانون تظاهرات ضددولتی را در جهت برقراری نظم و امنیت در این کشور اعلام کرده است.

این در حالی است که از زمان آغاز تنش در سوریه تاکنون بیش از 900 تن در این کشور کشته و تعدادی از شهروندان سوری نیز بازداشت شده‌اند.

هم‌چنین تعداد پناه‌جویان سوری در خاک ترکیه به بیش از ده‌هزار تن رسیده است.

…………………………………………………………..

به اتهام توهین به مقدسات و رهبری،

«هفت سال حبس هانیه فرشی شهروند تبریزی»

خبر / رادیو کوچه

هانیه (شراره) فرشی، شهروند تبریزی پس از یازده ماه بازداشت موقت، با صدور حکمی از سوی دادگاه انقلاب به هفت سال زندان محکوم شده است.

به گزارش بامدادخبر، قاضی مقیسه در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، با صدور حکمی، خانم فرشی ۳۸ ساله را به دو اتهام توهین به مقدسات و توهین به رهبری در مجموع به هفت سال حبس تعزیری محکوم کرد.

این حکم در حالی روز چهارشنبه (۲۵ خردادماه) و پس از دو ماه از برگزاری دادگاه به هانیه فرشی ابلاغ شده که وی در جلسه‌ی دادگاه خود از داشتن وکیل محروم بوده است.

بر اساس این گزارش، مبنای صدور این حکم ، ارسال چند ای-میل و فعالیت اینترنتی و نیز اعترافات خانم فرشی بوده است.

هانیه فرشی بامداد ۲۷ تیرماه ۸۹ با ورود نیروهای امنیتی به منزل‌اش در تبریز بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین در تهران منتقل شد. وی که دو ماه اول بازداشت خود را در سلول انفرادی گذراند از بهمن‌ماه سال گذشته به بند متادون زندان اوین که به محل نگهداری زندانیان سیاسی زن تبدیل شده بود منتقل شد و پس از اعتراض‌های صورت گرفته نسبت به شرایط نامناسب زندانیان زن در این بند به هم‌راه سایر زندانیان سیاسی از اردی‌بهشت ماه سال جاری در بند زنان سیاسی زندان اوین نگه‌داری می‌شود.

…………………………………………………………..

پس از یک‌ سال و نیم توقیف،

«از سر‌گیری مجدد انتشار روزنامه اعتماد»

خبر / رادیو کوچه

روزنامه اعتماد بعد از نزدیک به یک سال و نیم که از توقیف موقتش می‌گذشت، انتشار دوباره خود را با یادداشتی از محمد خاتمی از روز شنبه آغاز کرده است.

کارتونی به قلم جمال رحمتی که خبر از انتشار دوباره اعتماد می‌دهد و یادداشت‌هایی از سعید لیلاز، ماشاله شمس‌الواعظین، زهرا اشراقی، مدیا کاشیگر، محمد‌رضا تابش و پوریا عالمی از جمله نوشته‌های شماره اول از دور تازه انتشار این روزنامه است.

این روزنامه اصلاح‌طلب از سال ۱۳۸۱ منتشر می‌شد اما در اواخر سال ۱۳۸۸، پس از گرفتن چند تذکر، به طور موقت توقیف شد.

بنا به گزارش‌ها روزنامه اعتماد از مدتی پیش به طور آزمایشی منتشر می‌شده است.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به koocheh-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به koocheh@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته