محمود احمدی نژاد در احکامی جداگانه ۵ خانم و دو مرد را به عنوان اعضای شورای عالی آموزش و پرورش منصوب کرد.
به گزارش بازتاب 'بهرام محسنپور'،' پروین کدیور' ،'مژده وزیری'،'طیبه ماهروزاده'، 'غلامرضا احمدی'، 'فرحناز حدادی' و 'ونوس معافی' با حکم احمدی نژاد به عنوان اعضای شورای عالی آموزش و پرورش منصوب شدند.
در حکم 'طیبه ماهروزاده (همسر حداد عادل)' نیز آمده است :براساس بند (۱۲) ماده (۹) قانون تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش مصوب ۲۹/۷/۱۳۸۱ مجلس شورای اسلامی و بنا به پیشنهاد شورای رؤسای فرهنگستانهای کشور، به موجب این حکم برای مدت چهار سال به عنوان «عضو شورای عالی آموزش و پرورش» منصوب میشوید.
مشاور رييس سازمان بازرسي كل كشور و مديركل بازرسي استان هرمزگان از كشف يك تخلف گسترده ديگر در يك بانك دولتي خبر داد و گفت: طي اين تخلف بيش از دهها ميليون يورو و چندين ميليون دلار تسهيلات بدون اخذ وثايق كافي به يك شركت خصوصي اعطا شد.
به گزارش ایسنا عباس مؤمنآبادي در يك نشست خبري افزود: اين تخلف در جريان اعطاي تسهيلات توسط يك بانك دولتي به يك شركت خصوصي رخ داده است.
مشاور رييس سازمان بازرسي كل كشور تصريح كرد: طبق بررسيهاي انجام شده، مسئولان وقت اين بانك دولتي در پرداخت تسهيلات دهها ميليون يورويي و چند ميليون دلاري به يك شركت خصوصي مرتكب تخلفات متعددي شدهاند.
وي ادامه داد: بانك مورد نظر در قبال اعطاي اين تسهيلات، وثيقه چنداني دريافت نكرده است و ميزان سرمايه اين شركت در داخل كشور نيز بسيار كمتر از ميزان بدهي آن به سيستم بانكي است كه آن هم در گرو بانكها ميباشد.
مؤمنآبادي خاطر نشان كرد: با ورود به موقع اداره كل بازرسي هرمزگان به اين موضوع از پرداخت 20 ميليون يورو ديگر به شركت مذكور جلوگيري شد.
ریسا حافظی رئیس دفتر رویترز در ایران، بر اساس شکایت شماری از دختران رزمی کار ایرانی به دادگاه احضار شده است.
شبکه پرس تی وی به نقل از مقامات قضایی خبر داده که ، رئيس دفتر رويترز در ايران به دادگاهي در تهران فراخوانده شده است.
خبرگزاری رویترز، در ماه فوریه، گزارشی در باره دختران « نینجا کار » ایرانی پخش کرد.
دختران « نینجوتسوی» ایرانی و همچنین اکبر فرجی ، بنیان گذار سبک « نینجوتسو» در ایران، شکایت کرده اند که در این فیلم ، دختران رزمی کار ایرانی به فراگیری آدمکشی و عملیات تروریستی متهم شده اند.
مقامات ایرانی دفتر رویترز را به این خاطر حدود دو ماه پیش بستند و این دفتر از آن زمان تعطیل است. گزارشگری نیز که این فیلم را تهیه کرده به لندن بازگشته است
محمدرضا معتمدنیا، زندانی سیاسی که از ۲۱ فروردین ماه سال جاری دست به اعتصاب غذای نامحدود زده بود، پس از بدحالی شدید به بیمارستان شهدی تجریش منتقل شد.
به گزارش کلمه، محمدرضا معتمد نیا، مشاور ویژه رجایی، باهنر و میرحسین موسوی که از ۲۷ فروردین به انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شده بود و در این بین دو بار بر اثر وخامت وضعیت جسمی به بیمارستان اعزام شده بود، روزگذشته نیز پس از بدحالی شدید به بیمارستان شهدای تجریش منتقل و در آنجا بستری شد.
این زندانی سیاسی که اعلام کرده تا پایان حبس نخست وزیر امام در اعتصاب خواهد ماند، چندی پیش طی نامه ای به رهبری با انتقاد از عملکرد وی تاکید کرده بود: اینک شما بر سر یک دوراهی تاریخی قرار دارید، یک راه همسویی با اراده ملت و احترام به حق انتخاب آزادانه آنان بر سرنوشتشان است و انتخاب دیگر تقابل با ملتی است که طی ۱۵۰ سال گذشته خیزش و انقلاب را در مقابل حاکمیت فردی و تحمیل اراده سلطانی سامان داده و به سرانجام رسانده است؛ فرصت را دریابید چه بسا که در آینده با الزام ها روبرو شوید نه با انتخاب ها.
محمدرضا معتمدنیا که تا چندی پیش به عنوان زندانی گمنام از او یاد می شد امروز در نامه اش به معرفی خود پرداخته و هر روز روشنتر از قبل می شود ماهیت انقلابی و میهن دوستی و جهادگر آنان که فتنه گر نامیده شدند.
مشاور شهیدان باهنر و رجایی و همراه سبز مردم میرحسین موسوی که در اعتراض به حبس میرحسین و کروبی و خانم رهنورد در اعتصاب غذا به سر می برد در پایان نامه ی خود تصریح کرده است: شاید برای کوتاه مدت بتوان بر پاره ای از امور سرپوش گذاشت اما به زودی همه واقعیت ها آشکار و در معرض داوری افکار عمومی، تاریخ و در مرحله بالاتر ذات اقدس الهی قرار خواهد گرفت که هیچ چیز نزد او پوشیده و مستور نیست برای شما بدنامی دارد که بگویند در برابر آنها که دشمنان خارجی و استکبار بین المللی می نامید پس از مدتی فشار تحریم و تهدید تن به گفتگو و مصالحه می دهید و اما در برابر ملت خود حاضر به خضوع و گفتگو با نمایندگان واقعی آنها نیستید و در سرکوب آنها بی پروا عمل می کنید.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که افراد شاخص آن روحانیون محافظه کار حامی احمدی نژاد هستند در نامه ای به او، نسبت به "موج عظیم گرانی" ابراز نگرانی کرد.
رییس این تشکل روحانی، محمد یزدی رییس پیشین قوه قضاییه و عضو مجلس خبرگان است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در نامه جامعه مدرسین به احمدی نژاد آمده است: "طبق اخبار و گزارشهای واصله و شواهد موجود، طی چند ماهه اخیر موج نسبتا عظیمی از گرانی متوجه کالاهای اصلی و مورد نیاز مردم شریف ایران شده و مشکلات و نارضایتی در حد گسترده ای را به وجود آورده است. به طوری که مراجع معظم تقلید و علما اعلام دامت برکاتهم نیز نسبت به این مسئله ابراز نگرانی فرموده اند."
در ادامه این نامه که به امضای محمد یزدی رسیده از احمدی نژاد خواسته شده ضمن تبادل نظر با کارشناسان اقتصادی و بهره گیری از مشاوره دلسوزان انقلاب و نظام، جلوی گرانی ها و افزایش قیمتهای موجود را بگیرد.
رضاشهابی کارگر زندانی در بند۳۵۰ زندان اوین صبح امروز و پس از بی حس شدن یک طرف بدنش به بیمارستان امام خمینی تهران منتقل شد.
به گزارش کلمه، این فعال کارگری و عضو سندیکای شرکت واحد و اتوبوس رانی تهران و حومه که طی روزهای گذشته از درد شدید در ناحیه گردن و ستون فقرات خود رنج می برد صبح امروز پس از آنکه یک سمت بدنش بی حس شد توسط مسئولان زندان به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام شد.
وی که پیش از این با اخطار پزشکان مبنی بر انجام سریعتر عمل جراحی روبرو بود با کوتاهی مسئولان در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.
رضا شهابی هفته ی گذشته برای چندمی بار و در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی و تحقق نیافتن وعده های مقامات قضایی دست به اعتصاب غذا زده بود، که پس از جند روز به دلیل وخامت وضعیت جسمی و با درخواست زندانیان سیاسی دیگر به آن پایان داده بود.
بر اساس این گزارش این زندانی سیاسی همزمان با دومین روز سال نو مادر خود را از دست داد و مسئولان زندان از دادن مرخصی برای شرکت وی در مراسم عزاداری نیز خودداری کردند.
وی هفته گذشته از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی صلواتی به شش سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
این عضو هیات مدیره و مسؤل امور مالی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی ٢٢خرداد ٨٩ بازداشت شد و در حین انتقال به بند ٢٠٩ به دلیل ضرب و شتم شدید از ناحیه گردن به شدت آسیب دید.
١٩ ماه نگهداری رضا شهابی در بند٢۴٠ و ٢٠٩ زندان اوین و بازجویی ها تحت فشار و شکنجه و تهدید به اعدام موجب شد، این زندانی برای رسیدگی به وضعیت حقوقی و قضایی دست به یک اعتصاب غذای طولانی بزند.
یک هفته اعتصاب خشک و ۴۵ روز اعتصاب غذای تر به همراه درمان نشدن آسیب های نخاعی موجب ضعیف شدن بنیه این زندانی سیاسی شده و شرایط بهداشت و تغذیه نامناسب زندان، وضعیت بیماری وی را تشدید کرده است.
کم خونی حاد، فشارخون نامنظم، ضربان بی ثبات قلب، درد در ناحیه گردن و ستون فقرات و بی حسی در اندام های یک طرف بدن تنها بخش هایی از آسیب های دوران بازداشت است که این فعال کارگری با آن دست به گریبان است.
اجرای حکم ۹ سال زندان محمدعلی دادخواه، وکیل پایه یک دادگستری و از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر تا روز شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۱ به تعویق افتاده است.
آقای دادخواه امروز دوشنبه در گفتگو با “بامداد خبر” ضمن تکذیب خبر بازداشت خود که روز گذشته منتشر شده بود، خاطرنشان کرد که میبایست روز شنبه ۱۶ اردیبهشتماه خود را به شعبهی اجرای احکام دادگاه انقلاب معرفی کند.
محمدعلی دادخواه در این گفتگوی کوتاه گفت که احتمالا وی دوران محکومیت خود را در زندان رجاییشهر کرج خواهد گذراند.
این وکیل پروندههای حقوق بشری که وکالت دهها نفر از زندانیان سیاسی را در یک دههی اخیر بر عهده داشته همچنین گفت که محکومیت نه سال زندان وی در دادگاه تجدیدنظر تایید و تنها حکم شلاق قابل خریداری اعلام شده است.
دادخواه، پیش از این در تیر ماه سال ۹۰ از سوی شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب به ۹ سال زندان محکوم، ده سال ممنوعیت از وکالت در دادگستری و همچنین به شلاق و چند فقره جزای نقدی محکوم شده بود.
سازمان بارزسی کل کشور از کشف یک تخلف بزرگ دیگر در شبکه بانکی خبر داده و اعلام کرده است که روزهای آینده ابعاد وسیعتری از این تخلف اطلاعرسانی خواهد شد.
این تخلف که ابعاد آن هنوز اعلام نشده، پس از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی در شبکه بانکی، دومین اختلاس بزرگی است که خبر آن اعلام شده است.
مشاور رییس سازمان بازرسی کل کشور و مدیرکل بازرسی استان هرمزگان از کشف این تخلف گسترده در یک بانک دولتی خبر داده و گفته است: طی این تخلف بیش از دهها میلیون یورو و چندین میلیون دلار تسهیلات بدون اخذ وثایق کافی به یک شرکت خصوصی اعطا شد.
به گزارش ایسنا، عباس مؤمنآبادی که در یک نشست خبری به مناسبت سالروز صدور فرمان ۸ مادهای رهبر جمهوری اسلامی سخن میگفت، تصریح کرد: طبق بررسیهای انجام شده، مسئولان وقت این بانک دولتی در پرداخت تسهیلات دهها میلیون یورویی و چند میلیون دلاری به یک شرکت خصوصی مرتکب تخلفات متعددی شدهاند.
وی ادامه داد: بانک مورد نظر در قبال اعطای این تسهیلات، وثیقه چندانی دریافت نکرده است و میزان سرمایه این شرکت در داخل کشور نیز بسیار کمتر از میزان بدهی آن به سیستم بانکی است که آن هم در گرو بانکها است.
مؤمنآبادی افزود: با ورود اداره کل بازرسی هرمزگان به این موضوع از پرداخت ۲۰ میلیون یورو دیگر به شرکت مذکور جلوگیری شد.
ندای سبز آزادی- صدرالدین بی طرف: سال های اخیر شاهد اعتراض صنفی معلمان و برخورد سیاسی حاکمان با این اعتراضات صنفی بودیم.
درصد بالایی از اعتراض آموزگاران حول و حوش مسائل صنفی و اقتصادی است. بیشتر معلمان حقوقشان بسیار پایین است و طبیعی است که دست به اعتراض صنفی بزنند، اما متاسفانه حکومت به جای حل این مشکلات با معلمان برخورد سیاسی می کند و فشارها را افزایش می دهد. به ویژه از فردای انتخابات بحث برانگیز سال ۸۸ با دیدی سیاسی و امنیتی به مسائل صنفی معلمان نگاه می کند.
در واقع پس از انتخابات بود که برخوردهای قضایی و امنیتی با فعالان حقوق معلمان رو به افزایش گذاشت. در سال های اخیر از یک سو با موجی از بازداشت های فعالان حقوق معلمان، انفصال از خدمت و اخراج و صدور احکام سنگین تعلیقی و تعزیری و احکام تبعید مواجه هستیم و از سوی دیگر تشکل های معلمان که خواستار برخورداری معلمان از شرایط زندگی مطلوب و افزایش دستمزد معلمان هستند حق هیچگونه فعالیت صنفی را ندارند.
با روی کار آمدن دولت دوم محمود احمدی نژاد قرار بود حقوق معلمان را با میزان رشد تورم افزایش دهند اما حتی حاضر نشدند به میزان نصف هم حقوق معلمان را افزایش دهند، و شرایط آنان روز به روز رو به وخامت گذاشت. هرچند در سخنرانی های دولتی و حکومتی وعده پوچ بهبود شرایط معلمان بسیار بیان می شود اما همه در حد حرف است و هیچگاه عملی نشده است.
این در شرایطی است که پس از انتخابات بحث برانگیز سال۸۸ تعدادی از آموزگاران منتقدبه زندان افتادند و در میان زندانیان سیاسی امروز به نام های آموزگارانی همچون رسول بداقی و محمد داوری و عبدالله مومنی برمی خوریم که با احکام سنگین در حبس به سر می برند.
آموزگاران و هزینه فعالیت صنفی
به رغم احترام اجتماعى و موقعیت ممتازى که آموزگاران دارند تا حال کمتر مقام مسئولى در جمهوری اسلامی به خواسته هاى آنان توجه کرده و بسیارى از خواسته هاى به حق این گروه عظیم بى پاسخ مانده است. پس امروز آنان ضرورت داشتن تشکل هاى اجتماعى و صنفى را بیش از هر زمان دیگر حس مى کنند تا تقاضاهاى به حق و قانونى خود را بیان کنند و با پیگیرى مداوم و سفت و سخت به خواسته هاى خود برسند. اما تاکنون آنچه رخ داده و هر تلاشى که آموزگاران انجام داده اند با بى مهرى پاسخ داده شده و هر قدر این گروه صمیمى و نجیب در سال های گذشته در قالب کانون صنفی معلمان خواستند با صداقت خواسته هاى خود را با مسئولان در میان بگذارند به آنان توجه نشد و حتی به حبس و بیکاری گروهی از آنان انجامید!
پاسخ مسئولان دولتی این است: «آقا نمى شود براى معلمان کارى کرد تعدادشان زیاد است.» و کسى هم پاسخگو نیست که اگر تعداد معلمان زیاد است آیا آنان باید تاوان پرداخت کنند. آیا معلمى که در آموزش و پرورش خدمت مى کند و مدرک دانشگاهى برابر با عضو هیات علمى دانشگاه دارد باید یک سوم او حقوق بگیرد؟ این است معنى عدالت اجتماعى؟
با وجود منابع عظیم اقتصادی در ایران، معلمان چه بهره اى از تلاش و کار خود مى برند؟ این برخورد نتایج بسیار یاس آورى دارد.
مشکلات بسیاری که به گفته هاشم خواستار دبیربازنشسته و عضو کانون صنفی معلمان مشهد، آتش زیر خاکستر است.
این فعال صنفی معلمان به تازگی و پس از آزادی از زندان در گفت و گو با تارنمای جرس گفت: «من در نامه ای که در زندان نوشتم اشاره کردم که اگر به نقشه جغرافیایی دنیا نگاه کنید مشخص می شود که کشورهایی که دموکراسی ندارند بهاء را به نیروهای نظامی و امنیتی می دهند نه به قشر معلمان. عکس آن کشورهایی است که دموکراسی بر آنها حاکم است و با یک دید دیگر به معلمان و دانش آموزان نگاه می کنند و آنها را سرمایه کشور خود به حساب می آورند. به کشور سوئد می گویند سرمایه اصلی شما چیست؟ می گوید معلمان و شاگردان سرمایه مملکت ما هستند. به خاطر همین عدم بهاء دادن به معلم است که ما در کشورمان شاهد افزایش فساد و فحشاء، اعتیاد به مواد مخدر، طلاق و آسیب های اجتماعی دیگر هستیم. اصل آموزش و پرورش است اما حکومت با دید خوشبینانه ای به آموزش و پرورش نگاه نمی کند. من یک مثال می زنم، زمانیکه یک معلم برای گذران زندگی مجبور می شود در کنار معلمی به شغل های کاذب روی بیاورد تا هزینه های کمرشکن زندگی را بپردازد دیگر توانی برای او باقی نمی ماند تا به آموزش و پرورش و مسائل دانش آموزانش بپردازد. مسلم است که آن راندمانی که باید در آموزش و پرورش داشته باشیم، نداریم. و البته معلم مقصر نیست بلکه سیستم مقصر است که نمی تواند آن بهاء و ارزش را به معلم بدهد.»
این فعال صنفی آموزگاران ادامه می دهد که «احکام حبس تعلیقی معلمان بسیار است که خبرش منتشر نمی شود. به عنوان نمونه یکی از همکارانم در مشهد حکم حبس تعلیقی گرفته و من گفتم خبرش را به رسانه ها برسانم گفت نه فشارها را بیشتر می کنند. با همکاران که صحبت می کردیم می گفتند جمع احکام تعلیقی معلمان بیش از ۲۰۰ سال است. خیلی از معلمان هم از جمله آقایان بداقی و داوری و مومنی و ...هم در زندان بسر می برند.
معلمان را به بهانه های مختلف به حراست و اطلاعات می کشانند. به ویژه پس از انتخابات ۸۸ فشارها را افزایش داده اند. واقعا تعجب می کنم چرا حاکمان بجای سرکوب و تهدید و ارعاب به آینده فکر نمی کنند؟ متاسفانه در توهم زندگی می کنند و خیال می کنند اگر معلمان دور هم جمع شوند برای آنها خطرناک است. در کشورهای دیگر آزادی بیان کیلومتر کیلومتر است شما بگویید آزادی بیان در کشور ما چند میلی متر است؟»
دستمزد آموزگاران در دیگر کشورها
وضعیت معیشتی آموزگاران، نه تنها در ایران، که در بسیاری کشورهای دنیا یکی از مسائل مورد مناقشه به حساب میآید. در کشور ما اما به دلیل اینکه غالب سهم آموزش را دولت پذیرفته است، نیاز به سازماندهی خیل عظیمی از معلمان وجود دارد که بخش قابل توجهی از بودجه را به سمت خود جذب میکنند.
به این ترتیب همیشه دولت به آموزگاران بدهکار میماند و این بدهی هم وقتی در کنار حقوق و مزایای حداقلی این قشر قرار میگیرد، دوچندان دردناک می شود. اما در کشورهای توسعه یافته چگونه به این مسئله نگاه میشود؟
به تعبیر علیرضا نورایی، پژوهشگر و نویسنده حوزش آموزش، «نگرانی اصلی دولتهای این کشورها تأمین نیروی کار شایسته است تا نیاز آموزش به مدرس را بر طرف کند. از نظر این کشورها باید وضعیت معیشتی آموزگاران به نحوی باشد که جذابیت کافی برای جلب نیروهای تازه نفس داشته باشد. با این وجود در میان همین کشورها نیز وضعیت یکدستی به چشم نمیخورد و گاهی اختلافهای چشمگیری دیده میشود. بنابراین شاید مقایسه حقوق معلمان در کشورهای مختلف به بررسی جایگاه کشورمان از نظر وضعیت معلمان کمک کند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دستمزد معلمان از طریق چانهزنی میان دولتها و اتحادیهها تعیین میشود. ولی در عین حال در برخی کشورها نظیر ایالات متحده دستمزدها بسیار غیرمتمرکزتر است و حتی بین ایالتهای مختلف اختلاف وجود دارد. بنابراین هر گونه مقایسه ساده میان دستمزدها نمیتواند نتیجه قابل اطمینانی را به دست دهد.»
در میان کشورهای جهان، آلمان، ژاپن و کره جنوبی بیشترین حقوق را برای معلمانشان در نظر گرفتهاند. برای قیاس میان دستمزدها میتوان مقدار مطلق آنها را در نظر گرفت که متناسب با تفاوتها در قدرت خرید در کشورها است، به این ترتیب نام ایالات متحده در میان یک سوم ابتدایی کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه یا OECD دیده میشود. در سال ۲۰۰۳ میلادی میانگین سالیانه دستمزد که در این کشور برای معلمان مشغول به خدمت در مقطع راهنمایی ۴۳۹۹۹ دلار بوده است که تنها کشورهای لوکزامبورگ با ۸۰۵۲۰ دلار، سوئیس با ۵۸۵۲۰ دلار، آلمان با ۴۸۸۰۴ دلار، کره با ۴۶۵۱۶ دلار و ژاپن با ۴۵۵۱۵ دلار را در پیش داشته است. همچنین در میان ده کشور اول این مقیاس مطلق کشورهای اسکاتلند، هلند، استرالیا و انگلیس هم در ردههای بعدی قرار دارند.
با این مقیاس شاید به نظر بیاید که کشوری مثل آمریکا در قیاس با دیگر کشورها در سیاستهای آموزشیاش توجه مناسبی به حقوق معلمان و معیشت آنها داشته است. ولی با تغییر زاویه نگاه، حقیقت طور دیگری خود را نشان میدهد. سنجش حقوق معلمان نسبت به سرانه تولید ناخالص داخلی، این کشور را در یک سوم پایینی جدول کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه قرار میدهد.
بر این اساس، دستمزد متوسط یک معلم در ایالات متحده ۱۱۷ درصد سرانه تولید ناخالص ملی این کشور است، نسبتی که در کشورهای ایتالیا و استرالیا هم وجود دارد. در همین حال کشورهای کره، آلمان و ژاپن با نسبتهای ۲۴۲، ۱۸۰ و ۱۶۰ درصدی فاصله قابل توجهی با آمریکا دارند. به علاوه در چنین مقیاسی هلند، انگلیس و فنلاند به یک سوم میانی جدول سقوط میکنند. این واقعیت که میانگین دستمزد معلمان آمریکایی نسبت به سرانه درآمد ناخالص ملی این کشور کم است، حاکی از وجود ظرفیت برای افزایش پرداختها است و میزان کنونی پرداختها شاید برای جذب معلمان شایسته کافی نباشد.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی یونسکو که بر مبنای این روش تهیه شده است، برابری قدرت خرید معلمان مقطع ابتدایی دارای سابقه ۱۵ سال در برخی کشورها، با استفاده از نسبت دستمزد آنها به تولید ناخالص داخلی چنین است: برزیل ۱۵۶ درصد، مصر ۶۰ درصد، اندونزی ۵۲ درصد، اردن ۳۰۱ درصد، جامائیکا ۴۳۵ درصد، پاراگوئه ۱۷۹ درصد، سریلانکا ۱۱۵ درصد، تایلند ۲۰۷ درصد، جمهوری چک ۱۰۶ درصد، فنلاند ۱۱۲ درصد، مکزیک ۱۷۵ درصد، و ایرلند ۱۲۲ درصد است.
در این جدول نامی از ایران برده نشده است، با این حال، با توجه ادعای مسئولان آموزشی کشور که متوسط حقوق ماهانه فرهنگیان را در سال گذشته حدود ۴۲۷هزار تومان میدانند و با احتساب گزارش واحد اطلاعات اکونومیست که در گزارش ماه ژانویه امسال خود، جمعیت ایران را در سال گذشته ۷۲ میلیون تن و سرانه تولید ناخالص داخلی را چهار هزار و ۲۰دلار برآورد کرد، با در نظر قیمت هزار تومانی برای هر دلار میتوان این نسبت را برای معلمان کشورمان در تمام مقاطع تحصیلی، ۲۸ درصد محاسبه کرد. گرچه، این سنجش نسبی بینقص نباشد ولی نسبت به روش قبلی، تصویر دقیقتری به ما می دهد.
البته برخی دیگر از کارشناسان به روش سومی عقیده دارند که بر اساس آن باید دستمزد این قشر از جامعه با دیگر اقشار مقایسه شود، ولی دادههای متناسب برای چنین قیاسی به صورت سیستماتیک در تمام کشورها در دست نیست.
داریوش مهرجویی، مانی حقیقی، لیلا حاتمی، نیکی کریمی، علی مصفا و جمع دیگری از هنرمندان در اقدامی حمایتی و برای همدلی با مهاجران افغان به استان مازندران سفر خواهند کرد.
به گزارش روزنامه شرق این گروه از هنرمندان قصد دارند با حضور در بین مهاجران افغان ساکن مازندران و نمایش دادن فیلم در شهرهای این استان، اعتراض خود به این تصمیم مسئولان مازندران را اعلام کنند.
چندی است که مساله سختگیری برای مهاجران افغان آن هم از سوی مسوولان شکل دیگری به خود گرفته است و استان مازندران میخواهد پیشقراول اخراج آنان از ایران باشد. مانی حقیقی کارگردان مطرح این روزها از کسانی است که به این مساله واکنش نشان داده است به گونهای که قصد دارد فیلم «مهرجویی: کارنامه چهلساله» را با همراهی «داریوش مهرجویی» و جمع دیگری از بازیگران و همکاران شناخته شده سینمای ایران که در فیلمهای مهرجویی حضور داشتهاند به شهرهای مختلف مازندران ببرد و با حضور افغانهای مقیم این شهرها به نمایش بگذارد. در این همدلی و حرکت نمادین لیلا حاتمی، علی مصفا، نیکی کریمی و جمع دیگری از بازیگران و همکاران فیلمهای متعدد داریوش مهرجویی همراه خواهند بود. هرچند هنوز زمان این سفر مشخص نشده است. مانی حقیقی در این زمینه میگوید: «ما به دنبال مکانهایی برای نمایش این فیلم در شهرهای مختلف این استان هستیم و قصد داریم برای همه و بهخصوص شهروندان افغان این فیلم را نمایش دهیم و خودمان در کنارشان حضور داشته باشیم تا اعتراضمان را به این تصمیم مطرح کنیم.»
او همچنین میگوید: «برای ایجاد ایرانی آبادتر، نیاز داریم به خواهران و برادران افغانمان اجازه کار، اقامت، تحصیل دانشگاهی و بیمه و مسکن بدهیم.» این واکنش درباره سخنانی است که تقی شفیعی مدیرکل اتباع خارجی استان مازندران مطرح کرده است. به گزارش «فارس» وی با اشاره به مصوبه اخراج تبعه افغان از این استان گفته است: «این مصوبه یک فرصت طلایی برای مازندران در راستای پاکسازی استان از اتباع بیگانه است و امروز دیگر حضور افغانها برای مازندران یک تهدید به شمار میرود.» پیش از این رفتار مشابهی هم در اصفهان رخ داده بود که با اعتراض روبهرو شد. فیلم «داریوش مهرجویی: کارنامه چهل ساله» امروز ساعت ۱۶:۳۰ در مرکز سینمای مستند و تجربی به نمایش درمیآید و از نظر منتقدان این فیلم حاصل پنجسال تحقیق تصویری است و از ویژگیهای منحصربهفرد این مستند، نمایش تصاویر دیده نشدهای از پشتصحنه فیلم «هامون» و تصاویری از سفر داریوش مهرجویی همراه با گلی ترقی، داریوش شایگان و سهراب سپهری به کاشان است که برای اولین بار به نمایش در میآید. داریوش مهرجویی نیز این روزها که آخرین ساختهاش «نارنجی پوش» روی پرده است خود همراه فیلم شده است تا بتواند عقایدی که در فیلم دارد را به صورت اجراییتر مطرح کند. چهره اجتماعی که هنرمندان برای خود تعریف میکنند این روزها میتواند به از بین بردن مسایلی از این دستکمک کند. مسایلی که سبب خدشهدارشدن چهره ایران میشود و روند واکنشی هنرمندان که از دیروز آغاز شده است میتواند جلوی اینگونه رفتارهای نژادپرستانه را بگیرد. اصغر فرهادی کارگردان جهانی برنده اسکار قرار است ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت به تهران بیاید و در چند مدرسه افغان با حضور کودکان، فیلم «جدایی نادر از سیمین» را نمایش دهد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر