-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۱ خرداد ۹, سه‌شنبه

Latest News from 30Mail for 05/29/2012

این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا امکان دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.

 

1391/3/8
  •  

    مانی ب
    چهاردیواری

    امروز می‌خواهیم در باره کاربرد طعنه‌آمیز یک عبارت آلمانی حرف بزنیم.
    تصور کنیم شاهد یک نشست بین‌المللی هستیم که در آن نمایندگان کشورهای مختلف سخنرانی می‌کنند. همگی سخنرانان به زبان انگلیسی مسلط هستند. تنها استثنا این‌جا نماینده ایران است که انگلیسی نمی‌داند. یا به قول معروف اگر می‌داند، چیزی بیشتر از «اِ لیتل» معروف ایرانی(!) نیست.
    همه انگلیسی حرف می‌زنند، او تنها کسی است که برای بیان نظر خود به مترجم محتاج است. او علیل این جمع است.

    [منوچهر متکی بود که انگلیسی نمی‌دونست؟]

    البته این حق شهروندان هر کشوری است که کسانی که در عرصه بین‌المللی آن‌ها را نمایندگی می‌کنند، ورزیده، و از قابلیت‌هایی که مستلزم انجام وظیفه حرفه‌ای است برخوردار باشند. در غیر این صورت مردم محق هستند که به یک چنین وضعیتی معترض بوده و مسئولین را مورد نقد جدی قرار دهند. اما دانستن یا ندانستن زبان انگلیسی این یا آن شخص ربطی به افتخار یا سرافکندگی ملی ندارد. در سازوکارهای ملاقات‌های بین‌المللی، برای کسانی که زبان انگلیسی نمی‌دانند، مترجم در نظر گرفته می‌شود. مقامات و نمایندگان کشورهای دیگر هم هستند که انگلیسی نمی‌دانند.این غیرعادی نیست.
    یکی از عجایب فرهنگی ما وجود سرهایی است که به جای پرداختن به کاستی‌ها و قوت‌ها، متناوبا یک‌بار «افکنده» می‌شوند، یک بار «بلند». به غوره‌ی متکی سرفکنده و به کشمش فرهادی سربلند!

    باری، برای این‌که به عبارت آلمانی مورد بحث برسیم، بایستی به داستان یک ایرانی «زبان‌انگلیسی‌نفهم» دیگر نیز نگاهی بیاندازیم. مانند مورد قبل، او نیز در جمع تنها کسی است که از حرف زدن به انگلیسی ناتوان، و به مترجم محتاج است. با این توفیر که این‌بار، از آن‌جایی که قهرمان داستان عباس کیارستمی‌ست، ناتوانی او به توانایی تبدیل می‌شود، و به این خاطر حتی ارتقاء مقام یافته به بعثت می‌رسد. پیامبری با یک «مترجم مخصوص»!
    «تنها کسی که می‌تواند فارسی حرف بزند و مترجم مخصوص داشته باشد/ می‌آید با همان عینک سیاهش که از پشت رادیو هم پیداست/ فصل کَن است/ نه هیچ زبان خارجی/ فارسی/ کیارستمی می‌تواند پیامبر باشد در دیار بیگانه/ و به زبان خودش حرف بزند» ... «او بودنش را تحمیل می‌کند» (+).

    آلمانی‌ها وقتی می‌خواهند در مورد رفتار شخصی حرف بزنند که برای "تبدیل" ناتوانی و احتیاج (کلا نقطه ضعف) به نقطه قوت از این روش استفاده کرده است، به طعنه می‌گویند: او از اضطرار (یا احتیاج) برای خود فضیلت ساخته است!


     
     

    1391/3/8
  •  

    جادی میرمیرانی
    کیبرد آزاد

    به گزارش الجزیره، حکومت ایران کشتار پریروز مردم سوریه رو محکوم کرده و درخواست کرده که «مسببین»‌ این «حرکت تروریستی» پیدا و مجازات بشن.

    ظاهرا بعد از سال ها حکومت بدون انتخابات آزاد، تخریب مسجد، قتل عام مردم، حمله با تانک به شهرها و گلوله باران و شکنجه و مثله کردن و … بالاخره شوری آش باعث شده دوستان فاز «چیزی نشده که» رو وا بدن و حداقل برن سراغ اینکه «بدجنس ها دارن خودشون رو می کشن که برادر بشار اسد و حزب دوست و برادر بعثی اش رو بدنام کنن».

    حداقل الان دیگه حرفمون یکی شده: عامل کشتار و شکنجه و بدبختی مردم باید مجازات بشه.

    * تیتر از سی‌میل


     
     

    1391/3/8
  •  

    محمد معینی
    راز سر به مهر

    حال - یورویژن 2012 به میزبانی باکو با شناخته شدن برنده آن، خاتمه یافت. باکو برای برگزاری این جشنواره موسیقی مجلل با شرکت کنندگانی از اروپا، برنامه ریزی گسترده ای کرده بود. جدای از آن که جمهوری آذربایجان، به عنوان یک کشور مسلمان، با میزبانی این جشنواره انتقاد جریان های مذهبی را به جان خرید، همزمان اثبات کرد که حقوق بشر برای اروپایی ها، به هیچ وجه مهم تر از برگزاری یک جشنواره موسیقی در جمهوری پادشاهی «علی اف» ها نیست! خاندان علی اف، از خیلی سال پیش روش چرب کردن سبیل ارباب قدرت را یاد گرفته اند؛ کاری که مثلا سلطان روسیه سفید (لوکاشنکو )، در همان مجموعه شوروی سابق، به عنوان آخرین دیکتاتور سنتی اروپا، یاد نگرفته و به همین دلیل همیشه تحت فشار شدیدتر مدافعان خاص حقوق بشر است!
     
    گذشته - «دیوید رمنیک» در فصل دوازدهم کتاب ارزشمند خود («آخرین روزهای امپراتوری شوروی»، که برنده جایزه پولیتزر نیز شده) با اشاره به ملاقات خود با حیدرعلی اف (پدر رییس جمهور فعلی آذربایجان و رییس جمهوری سابق همین کشور) در سال 1368، و قبل از فروپاشی شوروی، می نویسد: «هنگامی که علی اف،  مرد جوانی بود به یک تجاوز جنسی متهم شد و این امر بلند پروازی او را در معرض مخاطره قرار داد. در جلسه محاکمه انضباطی تنها با اختلاف یک رای از مجازات اخراج از حزب (کمونیست) نجات پیدا کرد. البته پس از آن دیگر هیچ رسیدگی و بررسی «قانونی» در کار نبود. همه چیز در داوری حزب خلاصه می شد. در سال 1969 علی اف که رییس کا.گ.ب جمهوری آذربایجان بود یک «جنگ مقدس علیه فساد» به راه انداخت، هدف او از این مبارزه تنها تصفیه دشمنان و بالاکشیدن خود و دودمانش بود که شکوهمندانه موفق گردد. علی اف از زمانی که به ریاست حزب (کمونیست) در جمهوری (آذربایجان) منصوب شد همان گونه که خانواده گامبینو(+)، بندر نیویورک را اداره می کردند بر آذربایجان حکومت کرد. مافیای خاویار دریای خزر، مافیای نفت سومگایت، مافیای میوه و سبزیجات، مافیای نخ و نساجی، مافیای حمل و نقل و گمرک همگی تحت نظر او بودند. او را ثروتمند کردند و به پرستش او پرداختند. علی اف حتی سلطه خود را بر حیات فرهنگی جمهوری نیز اعمال کرد. بستگان خویش را به ریاست انستیتوها و بخش های گوناگون علمی گماشت و آنها را قادر ساخت ده ها هزار روبل به پژوهشگرانی که سرگرم تحقیقات هدفمند بودند، بپردازد (...) علی اف مانند سایرین این نکته را بخوبی دریافت که تحت حکمروایی برژنف (رهبر وقت شوروی) تنها ضرورت واقعی برای ثبات و پابرجا بودن، چرب کردن سبیل سرکرده کل است. برای خرسندی و رضایت خاطر لئونید ایلیچ (برژنف) نیازی به سعادتمندی حقیقی و یا خوشبختی واقعی مردم نبود. آنچه را که او لازم داشت تنها گزارش هایی در این موارد بود. همان اندازه که بوسیله گزارش هایی که روی میزش قرار می گرفتند از موفقیت های بی سابقه و انجام فراتر از انتظار طرح ها آگاه می شد، خرسندی خاطرش فراهم می گردید (...) هنگامی که در سال 1978 برژنف به باکو رفت، علی اف به عنوان هدیه یک حلقه انگشتری طلا مزین به تک نگین بزرگ الماس، یک قطعه فرش نفیس دستباف بسیار بزرگ که به سختی در سالن غذاخوری قطار جای گرفت، و پرتره ای از دبیر کل که اطراف آن با سنگ های نادر و گرانبها تزیین شده بود، تقدیم کرد. در سال 1982 که برژنف یک دیدار رسمی از آذربایجان داشت، علی اف برای اقامت او کاخ بزرگی بنا کرد  که در عظمت و شکوه چیزی از مرکز کندی واشنگتن کم نداشت. دبیر کل فقط دو شب در آن کاخ خوابید و سپس درهای آن بسته شد و اصلا مورد استفاده قرار نگرفت. برای گرامیداشت همین دیدار، علی اف حلقه انگشتری دیگری تقدیم کرد که بهتر از هر نقشه جغرافیایی نماد جهان بینی کرملین بود. روی این حلقه یک جواهر بزرگ به نشانه خورشید شاه، برژنف،  قرار داشت که در اطراف آن پانزده قطعه جواهر کوچکتر هر کدام به نشانه یکی از جمهوری ها کار گذاشته شده بود ... »
     
    آینده – دیکتاتورها همیشه به دنبال راه هایی برای بقا خواهند بود؛ هر کدام به شکلی، در سرزمینی؛ همچنان. علی اف ولیعهد خود را تربیت و به همه معرفی خواهد کرد و کسی نگران حقوق بشر نخواهد بود، یا نگرانی اش جدی گرفته نخواهد شد؛ چشم اروپا روشن.
     
    * تیتر از سی‌میل

     
     

    1391/3/8

    خبرگزاری فارس گزارش داد که صبح روز دوشنبه (۸ خرداد) نیروی انتظامی با برخی از غرفه‌های نوزدهمین نمایشگاه بین المللی آگروفرود (کشاورزی و غذا) برخورد و آن‌ها را «پلمپ» کرده است.

    بر اساس این گزارش، یکی از غرفه داران به خبرگزاری فارس گفته که دلیل برخورد نیروی انتظامی، پوشیدن لباس‌های نامناسب از سوی برخی غرفه داران بوده است.

    خبرگزاری فارس مشخص نکرده که این غرفه ها متعلق به غرفه داران ایرانی یا خارجی بوده است.

    کاظم اکبرپور، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌ها، نیز گفته که «این موضوع مربوط به قرار داد داخلی ما با نیروی انتظامی است» و «پلمب نمایشگاه چیز خاصی نبوده و‌‌ همان نیم ساعت اول حل شده است.»

    خبرگزاری فارس اما به نقل از یکی از غرفه داران در ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه گزارش داده که سالن ششم نمایشگاه، سالن پلمپ شده، هنوز بازگشایی نشده است.

    در ارتباط با همین موضوع، امروز ایسنا نیز گزارش داد که نیروی انتظامی بعد از ظهر روز یکشنبه بیش از ۸۰ غرفه از جشنواره نخستین غذاهای سنتی را در تهران به دلیل بدحجابی غرفه داران «پلمپ» کرده است.

    بر اساس این گزارش، نیروی انتظامی پس از بررسی وضعیت نسبت به تذکر به غرفه‌داران بدحجاب و بدپوشش اقدام و تعدادی از آن‌ها را نیز دستگیر کرد.

    به گزارش ایسنا این برخوردها در راستای طرح امنیت اخلاقی صورت گرفته است.

    منابع: فارس (+ و +) و ایسنا


     
     

    1391/3/8

    خبرگزاری مهر بر اساس آمارهای سازمان ثبت و احوال گزارش داد که آمار طلاق‌ها در سال ۹۰ بیش از ۴ درصد نسبت به سال ۸۹ افزایش داشته است.

    بر اساس این گزارش، در سال ۹۰ حدود ۱۴۳ هزار طلاق به ثبت رسیده که بیشترین طلاق ثبت شده مردان و زنان در گروه سنی ۲۵ تا ۳۹ سال بوده است.

    این گزارش می‌افزاید که بیشترین ترکیب طلاق ثبت شده متعلق به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ ساله با زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله بوده که حدود ۹ درصد طلاق‌ها را تشکیل داده است.

    بر اساس آمار‌های ثبت و احوال، ازدواج نیز در سال ۹۰ با ثبت حدود ۸۷۵ هزار مورد، رشدی ۱/۷ درصدی را تجربه کرده است.

    زنان و مردان ۲۰ تا ۲۴ ساله نیز بیشترین متقاضیان ازدواج در سال گذشته بوده‌اند.

    کارشناسان پیشتر نسبت به کاهش نسبت ازدواج به طلاق در ایران هشدار داده بودند.

    این نسبت که اکنون در سال ۹۰ به حدود ۶ رسیده، در سال ۸۹ برابر ۶/۵ و در سال ۷۵ برابر ۱۲/۵ بوده است.

    منبع: مهر

    مرتبط:

    "ایران رتبه چهارم طلاق در دنیا را دارد"

    کاهش ازدواج در مقابل افزایش میزان طلاق در استان‌های کشور

    بلایی که مشایی می‌گفت ۱۵ خرداد می‌اد در انگلیس نازل شد: عروسی سلطنتی به طلاق منجر شد!


     
     

    1391/3/8

    روزنامه شرق در گزارشی نوشت که شش دانشگاه صاحبنام و دولتی ایران در «تمامی زیرگروه‌های درسی کار‌شناسی ارشد» خود اقدام به پذیرش جنسیتی کرده‌اند.

    بر اساس این گزارش، در دفترچه انتخاب رشته آزمون کار‌شناسی ارشد در مقابل تمامی رشته‌های این دانشگاه‌ها عبارات «فقط مرد» و «فقط زن» به چشم می‌خورد.

    دانشگاه‌هایی که اقدام به پذیرش جنسیتی کرده‌اند، دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، رازی کرمانشاه، علامه‌طباطبایی تهران، لرستان، بوعلی‌سینای همدان و قم هستند.

    بر اساس گزارش روزنامه شرق و بر طبق امار‌های سال گذشته، قبولی پسران در زیرگروه مهندسی بیشتر از دختران و در زیرگروه علوم انسانی کمتر از آن‌ها بوده است.

    بر این اساس، پذیرش جنسیتی در رشته‌های فنی و مهندسی به ضرر پسران و در رشته‌های علوم انسانی به ضرر دختران خواهد بود.

    طرح تفکیک جنسیتی برای نخستین بار در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ از سوی کامران دانشجو، وزیر علوم، مطرح شد و این طرح در سال‌های کنونی تنها به تفکیک جنسیتی کلاس‌ها در میان دانشجویان پذیرفته شده در دانشگاه‌ها اختصاص داشت.

    منبع: روزنامه شرق

    مرتبط:

    "تلاش برای اجرای طرح تفکیک جنسیتی در صدا و سیما"

    اجرای تفکیک جنسیتی در ۹۰ درصد کلاس‌های دانشگاه علامه

    «طرح تفکیک جنسیتی یک بینش زن ستیز است؛ آن را متوقف کنید»


     


    شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به 30mail-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به 30mail@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

    هیچ نظری موجود نیست:

    ارسال یک نظر

    خبرهاي گذشته