امروز: یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی با حضور هفت متهم و یک مطلع انجام گرفت.
با حضور قاضی ناصر سراج یازدهمین دادگاه رسیدگی به پرونده بزرگ فسادبانکی با حضور 7 متهم و یک مطلع رسما انجام گرفت.
به گزارش تین نیوز: در این دادگاه به پرونده متهمانی به نامهای "ح-س"، "س - خ"، "ب - ب"، " ع - ب"، ع - ر"، "د - م"، "خ - الف" رسیدگی می شود و آقای "س - م" به عنوان مطلع به دادگاه فراخوانده است.
توضیح اینکه متهم "ب - ب" برادر متهم ردیف دوم پرونده که وی هم اول نامش "ب" است می باشد.
جنجال خانواده یکی از متهمان در دادگاه
خانواده یکی از متهمان فساد مالی با داد و فریاد جلسه دادگاه را ترک کردند.
در جریان یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی بزرگ (ب. ب) از متهمان پرونده به بازداشت طولانی مدت خود اعتراض کرد که قاضی سراج در پاسخ به او گفت چند شب پیش از همسر شما یک هارد کامپیوتر گرفته شد که حاوی 4500 اطلاعات بود.همچنین پریشب پدر شما یک کوله پشتی تحویل داد که در آن مدارکی وجود داشت.
در این هنگام خانواده (ب.ب) که در جلسه دادگاه حضور داشتند شروع به داد و فریاد کرده و برای لحظه ای نظم را به هم ریختند و از محل برگزاری جلسه محاکمه خارج شدند.
متهم: ترسیدم به همسرم بگویم عضو هیئت مدیره بانک است
مدیرعامل شرکت تجارت گستران منصور با اشاره به اینکه سیاست مه آفرید خرید و خزانه متمرکز برای شرکتهایش بود، گفت: از ترس همسرم موضوع حضورش در بانک آریا را به او نگفته بودم.
به گزارش خبرنگار مهر، درابتدای یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی بزرگ اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی، معاونت در تحصیل مال نامشروع و معاونت در پولشویی به (ب.ب) از متهمان پرونده تفهیم شد که او در دفاع از خود گفت: اتهاماتم را قبول ندارم. من مدیرعامل سابق شرکت تجارت گستران منصور و رئیس هیئت مدیره شرکت پخش امیر منصور ایرانیان بودم. لیسانس مدیریت بازرگانی داشته و 20 سال سابقه کار دولتی دارم. برادرم بهروز از سالها قبل با مه آفرید همکلاس بود و دوستی خوبی با یکدیگر داشتند. او 5 - 6 سال قبل سراغ من آمد و گفت برای خریدهای شرکت نیاز به مدیری سالم داریم. من از مرداد سال 80 فعالیت خودم را با پخش مواد غذایی و خریدهای شرکت آغاز کردم. اواخر سال 88 کار پخش ساماندهی شد. شرکت تجارت گستران از سال 85 تاسیس شده اما غیر فعال بود. پاییز سال 88 تغییر هیئت مدیره دادیم و پس از آن کار پخش به شرکت ایرانیان و کارهای تجاری و بازرگانی به شرکت تجارت گستران محول شد.
وی افزود: مه آفرید دو سیاست کنترلی برای همه شرکتها داشت خرید متمرکز و داشتن خزانه متمرکز از سیاستهای او بود ما در شرکت تجارت گستران تمام خریدهای 30 شرکت مه آفرید را متمرکز کرده و تنها قراضه ، شمش و آهن اسفنجی در حوزه فعالیت ما نبود. این کار باعث می شد از فساد جلوگیری شده و خریدها از منابع اصلی صورت گیرد. 60 مهندس فنی داشتم که با آنها کل خریدهای گروه را انجام می دادم. من از همان روزهای اول خودم سه بار به دادسرا رفتم و تمام اسناد و مدارک را ارائه دادم.
متهم همچنین درباره ال سی ها نیز گفت: من به اندازه یک نقطه هم در جریان ال سی های اهواز نبودم. در کیفرخواست به حرفهای خانم (ح) اشاره شده است این در حالی است که پس از دستگیری مه آفرید خانم (ح) سراغ من آمد و گفت اگر از دادسرا مرا خواستند چه بگویم. او مدعی بود در جریان پیش فاکتورها بوده است. من هم از وی خواستم تا واقعیت را بگوید.
در کیفرخواست همچنین به اظهارات خانم (ز) اشاره شده است در حالیکه وی هیچ وقت کارمند من نبوده است. قبل از دستگیری ام لیست تمام خریدها را تحویل دادسرا دادم.
قاضی: ماجرای 100 میلیون دلار پیش پرداخت خرید چیست؟
متهم: برای خرید برخی تجهیزات کارخانه ها 100 میلیون دلار پیش پرداخت دادیم که در حال حاضر طرف قرارداد پول در اختیارش است و دارد از آن استفاده می کند.
در ابتدا من نامه ای به دادستان نوشتم و در آن این مورد را ذکر کردم که به من گفتند کلی است ریزتر بنویس. وقتی جزئی نویسی کردم یک هفته بعد از آن بازداشت شدم. هیچ ال سی صوری در بخش بازرگانی خارجی صادر نشده است و همان طور که گفتم در جریان ال سی های داخلی نبودم.
(ب.ب) درباره اتهام پولشویی نیز گفت: اگراین اتهام درباره خرید با پولهای دیسکانت شده ال سی ها است باید توضیح دهم خرید متمرکز جرم نیست و من از منشا پولها اطلاع نداشتم. درخواست وجه می کردم به حسابم واریز می شد.
قاضی سپس به اظهارات یکی دیگر از متهمان پرونده اشاره کرد و گفت: هزار میلیارد تومان به حساب شما واریز شده علت آن چه بوده؟
متهم: پس از 7 ماه از بازداشتم این اولین باری است که این موضوع را می شنوم. احتمال دارد گروه آریا این پول را واریز کرده و خودش نیز برداشت کرده باشد. حدود 150 میلیارد کالای بازرگانی فروختم و پول آن را به خزانه مه آفرید واریز کردم. بین 150 تا 180 میلیارد تومان نیز از گروه آریا طلب داشتم که این طلب از طرف مه آفرید طی چند مرحله به حساب شرکت واریز می شد. البته این طلب مربوط به شرکت بود. کل دارایی من و همسرم یک میلیارد تومان نیز نمی شود.
قاضی: جلسه قبل نیز یکی از متهمان مدعی شد چیزی ندارد اما دیدیم در منطقه شریعتی در حال ساخت خانه ای دوطبقه است.
متهم: اگر گرفتن پول از این ال سی ها پولشویی محسوب می شود پس حقوق 17 هزار پرسنل گروه آریا، اقساط بانک و... که از پول ال سی ها پرداخت شده پولشویی بوده است. نمی دانستم منشا این پولها کجاست وعلم به این کار نداشتم. به عنوان مدیرعامل تابع دستورات هیئت مدیره بودم.
مدیرعامل شرکت تجارت گستران منصور در ادامه دفاعیاتش گفت: در خصوص اتهام تحصیل مال نامشروع متوجه نشدم چرا این اتهام به من تفهیم شده است چه مال نامشروعی را تحصیل کرده ام.
قاضی: در خصوص بانک آریا 10 میلیارد تومان به نام شما ، 4 میلیارد تومان به نام همسرتان و 20 میلیون تومان به نام دو دخترت شده بود. این اتهام تحصیل مال نامشروع است.
متهم: در بانک آریا هیچ آورده ای نداشتم فکر می کردم این پول متعلق به گروه آریاست یک روز از من رزومه خواستند که با خوشحالی برای عضویت در هیئت مدیره بانک آن را تهیه و تحویلشان دادم. دو سه ماه بعد آقای (ش) گفت رزومه شما از سوی وزارت اطلاعات و دیگر دستگاههای مسئول تایید شده است. ابتدا فکر می کردم هیئت مدیره همان هیئت موسس است. می دانستم مهرگان و مه آفرید نمی توانند عضو هیئت موسس شوند. به همین خاطر برای انجام شدن کار قبول کردم.
بعد از اینکه پول به حسابم واریز شد متوجه ماجرا شدم. آن زمان دستگاههای نظارتی خواب بودند؟
قاضی: خواب نبودند کانادا هستند 300 میلیارد تومان برای بانک آریا آمد که 100 میلیارد تومان آن بابت تبلیغات بود شما به این موضوع مشکوک نشدید؟
متهم: من در جریان منشا پول نبودم حتی بعد از دستگیری مه آفرید ترسیدم به همسرم بگویم سهامدار بانک بوده است. گفته می شود روزی دو سه بار می رفتم دفتر مه آفرید و این یکی از دلایل اتهاماتم است.
مه آفرید در مورد کار خرید به من اطمینان داشت او در حوزه های دیگر نیز به مدیرانش اطمینان داشت کار خصوصی نیاز به اطمینان دارد. در حال حاضر من و مه آفرید هم سلولی هستیم حالا که به خاطر هفته ای سه بار دیدن او محاکمه می شوم پس به خاطر دو ماه هم سلولی باید اعدام شوم. چرا بازداشت من طولانی شده است.
قاضی: دادسرا و دادگاه به دنبال طولانی شدن روند رسیدگی به این پرونده نیست. چند شب قبل از همسر شما یک هارد کامپیوتر به دست آمد که حاوی 4500 اطلاعات بود.
متهم: این اطلاعات مربوط به فعالیتم در شرکت تجارت گستران بود.
قاضی: دو شب قبل هم از پدرتان یک کوله گرفتیم که داخل آن مدارکی بود.
متهم: این مدارک مربوط به سهام بود.
پرونده دو خواهر مفتوح است/ فرار یکی از برادران "ب"
نماینده دادستان گفت: پرونده خواهران "ع" مفتوح است و قطعا به آن رسیدگی می شود ولی یکی از برادران "ب" از کشور خارج شده و همچنان متواری است.
در ادامه برگزاری یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده بزرگ بانکی فراهانی نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و در پاسخ به اظهارت وکیل و دفاعیات متهم "ب - ب" گفت: وکیل پرونده می گوید موکلش معاون جرم هم نیست در حالی که در قانون اخلال در نظام اقتصادی قانونگذار حتی کسی را که سکوت کرده و اخلال را اطلاع نداده است متهم عنوان کرده است.
وی افزود: ایشان به شرکت و نوع عملکرد شرکت علم داشته است و تصویر مصوبات ال سی های داخلی و ارزی به شرکت تجارت گستران هم رونوشت می شده است.
فراهانی خطاب به متهم گفت: شما فردی متخصص و کاردان و امین در شرکت بودید و چطور است که شما نمی گویید چرا این همه ال سی گشایش می شود و مصوبه ای ندارد؟
نماینده دادستان با بیان اینکه ما هیچ وقت نگفتیم خانم "م - ز" زیر مجموعه شرکت شما بوده است گفت: البته خانواده خواهران "ر-ع" و "ل - ع " هم جزو متهمان این پرونده هستند زیرا زیر مجموعه این شرکت بوده و پرونده آنها مفتوح است.
فراهانی خطاب به قاضی گفت: این سه برادر (حرف نخست اسامی آنها "ب" است) در این پرونده دخیل هستند که یکی از برادران به خارج از کشور رفته و متواری است و ممنوع الخروج هم شده اند.
نماینده دادستان اظهار داشت: متهم پرونده خود گفته است که خسروی تمامی معاملاتش بر پایه ربا است و سئوال اینجاست که شما وقتی می دانستید پس چرا سهامدار بانک آریا شدید؟
در آخر باز هم می گویم که متهم پرونده به عنوان شخصی کاردان به تمام امور علم داشته است. حتی من باز هم با خانم "ع - ح" بعد از آزادی اش بازجویی کردم که ایشان گفتند: در سال 88 که مه آفرید در مورد ال سی های اهواز دستور دادند آقای " ب - ب" در جریان نبودند ولی در سال 89 همین آقای "ب - ب" با مه آفرید جلسه گذاشت که چرا شما با زیرمجموعه ها جلسه می گذارید در حالی که من مدیرعامل هستم و پس از آن دیگر ارتباط با " ب - ب" بود.
فراهانی گفت: متهم پرونده همچنین به اتهام پولشویی در بانک آریا و گشایش ال سی های ارزی دو پرونده در دادسرا دارد.
نامه جمعی از پزشکان به قاضی دادگاه/ "ب - ب" فردی خدمتگذار است
وکیل مدیر عامل اسبق تجارت گستران آریا گفت: گروهی از فعالان پزشکی و مراکز پزشکی در حمایت از "ب - ب" خطاب به قاضی دادگاه نوشتند که این خدمتگذار و خدوم به تجهیزات پزشکی را به حرمت ریش سفیدان منت بگذارید و در حق ایشان لطف کنید.
در ادامه برگزاری یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده بزرگ بانکی ریاحی وکیل "ب - ب" در دفاع از موکلش گفت: این متهم یک کاراکتر منظم اداری دارد و نوع عملکرد و رزومه کاری اش این را نشان می دهد. ای کاش آن افرادی که بر علیه هم اعلام نظر کرده و یکدیگر را متهم کردند رو در رو می شدند.
وی افزود: هیچ کدام از اظهارات خانم "ز" و آقایان "ش" و "گ" بر علیه موکلم صحیح نیست. وقتی موضوع امضاها مطرح می شود که همه برای هم امضا می کردند نقش موکلم کمرنگ است زیرا اصلا در این موضوع وارد نشده است.
ریاحی اظهار داشت: خانم "ج - الف" تنها خزانه دار پول نبوده و به نوعی خزانه دار اسرار هم بوده است اما گفته های ایشان در دادگاه باید محک زده شود. بنده عرض می کنم اظهارات این خانم به هیچ عنوان صحیح نیست.
یکی از شگردهای مه آفرید خسروی این بود که با زیرمجموعه های شرکتها ارتباط مستقیم داشتند و خانم "ع - ح" هم از این جمله کارمندان بودند. حالا به این اشتباه مطرح شده که چون خانم "ع - ح" که زیر مجموعه تجارت گستران بوده و از همه چیز اطلاع داشته پس مدیرعامل این شرکت هم آگاه بوده است در حالی که این تصور اشتباه است و من تقاضا دارم این خانمهای متهمه و افرادی که بر علیه موکلم از خود دفاع کردند با هم مواجه شوند.
وکیل "ب - ب" در ادامه دفاعیات خود از موکلش گفت: گروهی از فعالان پزشکی و مراکز پزشکی در حمایت از "ب - ب" خطاب به قاضی دادگاه نوشتند که این خدمتگذار خدوم به تجهیزات پزشکی را به حرمت ریش سفیدان منت بگذارید و در حق ایشان لطف کنید.
ریاحی گفت: سلامت نفس و صداقت موکلم مورد توجه مه آفرید قرار گرفت تا بتواند با جذب ایشان خریدهای 30 شرکت را او بسپارد. ولی ارتباط های ایشان با مه آفرید ارتباطی طبیعی بوده چون مورد امین خسروی بوده است ولی دلیلی بر متهم بودن ایشان نمی شود.
موکل مدیرعامل شرکت تجارت گستران منصور اظهار داشت: اتهامات موکلم بیشتر معاونت در جرم تعریف شده و این نشان می دهد خود دادسرا هم واقف است ایشان نقش موثری در این پرونده نداشته است.
ریاحی در ادامه دادگاه به سمت دفاع از مه آفرید خسروی روی آورد و خطاب به قاضی گفت: عالیجناب مطالعه 9 هزار برگ از این پرونده به من اجازه می دهد تا اینگونه بگویم که مه آفرید قصد داشته 1900 میلیارد تومان را تسویه کند. ولی نکته اینجاست که ابتدا دادگاه مه آفرید را مفسد فی الارض عنوان کرد ولی پس از مدتی 4 نفر دیگر هم مفسد فی الارض تشخیص داده شدند.
وی گفت: آقای قاضی واقعا چه دلیل و سند محکمه پسند دارید تا بگوئید موکل من آقای "ب - ب" در این امور دست داشته است در حالی که تنها مدرکتان این است که چون خانم " ع - ح" زیر مجموعه موکلم بوده و اطلاعات داشته پس " ب - ب" هم متهم است! این اظهارات تنها نظریه پردازی است. این موضوع هم روشن است که خانم "ع - ح" قبل از اینکه زیر مجموعه تجارت گستران بشود با مه آفرید ارتباط کاری داشته است. در ضمن در این کیفرخواست گفته شده که خانم "م - ز" هم زیر مجموعه تجارت گستران بوده که این اشتباه است.
ریاحی گفت: موکلم من نه تنها در این پرونده بلکه در تمام زندگی اش رشوه نگرفته است. قاضی هم گفت: ما ایشان را به رشوه گرفتن متهم نکردیم و ایشان واقعا پاک دست بوده اند.
وکیل پرونده گفت: اینکه نماینده دادستان می گوید حقوق " ب - ب" 8 میلیون بوده و من می گویم خوب باشد. ایشان در شغل قبلی خودش هم 6 میلیون می گرفته و این حقوق در بخش خصوصی عادی است. لذا از دادگاه تقاضای حکم برائت و آزادی ایشان را دارم.
به خاطر اعتماد به مدیر شعبه ال سی ها را امضا می کردم
معاون وقت شعبه بانک صادرات گروه ملی، گفت: من به خاطر اعتماد به مدیر شعبه و تشویق او از سوی مدیران ال سی ها را امضا می کردم.
در ادامه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده فساد مالی آقای (د.م) که در زمان صدور ال سی ها معاون شعبه بانک صادرات گروه ملی بود در جایگاه قرار گرفت و با رد اتهاماتش، گفت: ال سی ها را کیانی می داد و من بدون سوء نیت امضا می کردم.
قاضی: چطور موقع امضا ال سی ها آن هم با مبالغ کلام مصوبه نمی خواستید؟
متهم: می دانستم مصوبه چه میزان است فقط صرف اعتماد به رئیس شعبه ال سی ها را امضا می کردم. آقای ک - رئیس شعبه - سالهای 88 و 89، دو بار به خاطر عملکرد شعبه تشویق شده بود. منابع شعبه نیز 900 درصد افزایش یافت. از سوی دیگر وی از طریق سرپرستی استان به این سمت منصوب شده بود. حتما لیاقت این کار را داشته است.
قاضی: مافوق بانک مشکل داشته که به وی این همه اعتماد کرده است. در این مدت شما تشویق نشدید؟
متهم: نه، حتی یک بار هم تشویق نشدم. در این مدت تولیدات گروه ملی به خاطر صدور این ال سی ها چند برابر شد. کارکنان آنجا مدعی بودند انبارها از تولیدات پر شده است.
قاضی: انبارها از تولید پرنشده بود بلکه متهمان اجناس را وارد کرده و به نام گروه ملی می فروختند.
متهم در ادامه دفاعیاتش گفت: آقای ک در سال 89، دو وام این شرکت را تسویه کرد که کل سود استان را در سال 89 تامین کرد.
قاضی: زمانی که وضعیت رئیس شعبه تغییر کرد شک نکردید؟
متهم: او وضعیتش تغییر نکرد یا حتی اگر تغییر کرده بود نشان نمی داد. در شعبه ما همه کارها تقسیم شده بود و زمانی که آقای ک، ال سی رها را امضا می کرد من به اعتبار او امضا می کردم. بدون هیچ مطالعه و اطلاعی 136 ال سی را امضا کردم.
قاضی: آقای ک، در جریان تحقیقات مدعی شده سکه هایی که از آقای ر، می گرفته میان معاونین تقسیم کرده است. شما از این سکه ها نگرفتید؟
متهم: نه هیچ وقت از این موضوع نیز اطلاعی ندارم.
قاضی: خیلی مجانی کار کردید این مجازاتت را سنگین تر کرده
متهم: بدون قصد و نیت این کار را کردم.
مدیر عامل شرکت تجارت گستران:
به خاطر دخالتهای مه آفرید استعفا دادم
مدیر عامل شرکت تجارت گستران گفت: دخالت های مه آفرید و ارتباط او با افراد زیرمجموعه من در شرکت باعث شد یکبار استعفا بدهم.
ب. ب، در آخرین دفاعیات خود گفت: من در جریان ال سی های داخلی نبودم. یکبار هم به خاطر ال سی های ارزی به مه آفرید اعتراض کردم. او به جای اینکه با من به عنوان مدیر عامل شرکت کار کند با افراد زیر مجموعه من در ارتباط بود. نوروز سال 89 از بخش اداری شرکت تماس گرفته و گفتند مه آفرید خواسته حقوق دو تن از کارمندان زیاد شود. دخالت او در شرکت و ارتباطش با افراد زیر مجموعه باعث شد خودرویی که از طرف گروه آریا در اختیارم بود تحویلشان بدهم و با دادن استعفا از شرکت خارج شوم.
در ادامه وکیل متهم نیز در دفاع از موکلش گفت: در جزاییات راحت نمی توان حکم صادر کرد. بحث علم نیز مربوط به قاضی صادر کننده حکم است. قاضی دادسرا با عنایت به علم نمی تواند مجرمیت صادر کند.
وی افزود: در رابطه با خرید حدود 20 ساختمان برای بانک آریا باید اعلام کنم این ساختمان ها از طریق برادر متهم خریداری شده بود.
وی افزود: ال سی های خارجی مشکلی نداشته است و موکلم نیز از ال سی های داخلی اطلاعی نداشته با توجه به اینکه موکلم نقش مجرمانه ای در پرونده 24 جلدی ندارد درخواست ارفاق برای وی را دارم.
پس از آخرین دفاعیات متهم و وکیل مدافعش قاضی نجفی نماینده دادستان تهران در جایگاه حاضر شد و با قرائت کیفرخواست دومین متهم دادگاه امروز گفت: آقای د. م، معاون بانک صادرات شعبه گروه ملی متهم به اختلال در نظام اقتصادی، معاونت در کلاهبرداری در شبکه بانکی، معاونت در تحصیل مال نامشروع و استنکاف از استیفای حقوق دولت است. بطوریکه امضای وی در تمام ال سی ها وجود دارد.
نماینده دادستان:
رئیس وقت شعبه بانک صادرات گروه ملی سابقه دار بوده است
نماینده دادستان گفت: رئیس وقت شعبه بانک صادرات گروه ملی سه سوء سابقه داشته و وقتی چهارمین سابقه در پرونده اش ثبت می شود مسئولان بانک صادرات اهمال کاری کرده و به جای تنزیل درجه در همان ریاست شعبه ابقایش می کنند.
در ادامه یازدهمین جلسه دادگاه رسیده به پرونده فساد بزرگ بانکی فراهانی نماینده دادستان برای پاسخگویی به اظهارات وکیل معاون شعبه بانک صادرات شرکت گروه ملی در جایگاه قرار گرفت و گفت: من اگر جای وی بودم می گفتم اتهامات را قبول دارم و از ملت ایران عذرخواهی می کنم و می گفتم مسبب تمام این بدبختیها من و "ک" رئیس بانک بودیم.
وی افزود: آقای "ک" به عنوان رئیس شعبه بانک صادرات سه سوء سابقه داشته و وقتی چهارمین سابقه در پرونده اش ثبت می شود مسئولان بانک صادرات اهمال کاری می کنند و به جای تنزیل درجه در همان ریاست شعبه ابقایش می کنند که به همین منظور ما چند پرونده برای مسئولان بانک صادرات تشکیل داده ایم.
فراهانی گفت: این آقا (متهم پرونده) از کارمندان باسابقه بانک صادرات است. اگر تنها یک مورد یا دو مورد بود می گفتیم خب چون به رئیسش اعتماد کرده و امضا کرده است ولی موضوع یکی دو تا نیست بلکه با 136 فقره سند ال سی مواجه هستیم که آنها را تائید هم کرده است.
نماینده دادستان گفت: اینها شبکه ای شامل بانک ملی و صادرات و ... بودند و مسئولان بالا دست را فریب دادند. شاید بگویید خاوری فریب خورده می گویم نه خاوری بانکهای دیگر را فریب داده است.
فراهانی گفت: تمام مفسده های "ک "که مفسد فی الارض است به دلیل همین اقدامات بوده و تنها فرقش با آقای "م" معاون شعبه این است که رئیس شعبه رشوه گرفته و معاونش رشوه نگرفته است. حتی ما می خواستیم عنوان مفسد فی الارض را در پرونده به معاون شعبه هم بدهیم.
نماینده دادستان گفت: وکیل پرونده می گوید ویعلم نداشته و من می گویم مگر اصل بر غیرعالم بودن و بی عقل بودن است که شما می گویید متهم علم نداشته و به خاطر اعتماد به رئیس شعبه 136 فقره اعتبار اسنادی را امضا کرده است. حتی ساده لوح ترین کارمند بانک هم این کار را نمی کند. آقای "ک" سرمنشا این فساد است و اگر آقای "م" کمی دقت می کرد و وظیفه قانونی اش را اجرا می کرد هیچ وقت این فساد رخ نمی داد. وی صد در صد لیاقت اتهام افساد فی الارض را دارد.
دادگاه فساد مالی:
نایب رئیس شرکت لوشان: روحم خبر نداشت دسته چک دارم
نایت رئیس شرکت آهن و فولاد لوشان در دفاع از خود گفت: من دسته چکها را نگرفتم و من به کسی وکالت ندادم و من اصلا نمی دانستم دسته چک دارم و روحم خبر نداشت.
در ادامه یازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد بزرگ بانکی وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و در دفاع از موکلش گفت: آقای "ح - س" آدم بسیار غیرقابل نفوذی است و امکان ندارد بدون اطلاع چیزی را امضا کند. موکلم یک فنی کار است و سرش در کار خودش بوده و تنها مشکلش عضویت در هیئت مدیره بوده است.
وی افزود: این اتهامات اصلا به موکل من نمی چسبد. قاضی در جواب این اظهارات گفت: وی عضو هیئت مدیره بوده و باید به امور اشراف می داشت. وکیل گفت: او عضو هیئت مدیره بود ولی امضا کننده نبوده برای همین تقاضا دارم که بروند پیدا کنند در کدام یک از اعمال مادی این پرونده دخالت داشته یا خبر داشته اند.
وکیل متهم گفت: اظهارات خانم الف را در مورد موکلم نمی توان به عنوان یک سند اطلاق کرد. هر چند وی گفته که مدیران شرکتها مطلع بودند در حالی که موکل من مدیر شرکت نبوده است.
وی در خاتمه گفت: موکلم هیچگونه مداخله ای در پرونده نداشته و اساسا هم نمی توانسته در جریان امور باشد. هر چند از نظر شخصیتی هم ماشین امضا بودن را نمی پذیرفت.
متهم دوباره در جایگاه قرار گرفت و در دفاع آخر گفت: من دسته چکها را نگرفتم و من به کسی وکالت ندادم و اصلا نمی دانستم دسته چک دارم.
روز اول خسروی به من گفت: ماهانه 400 هزار تومان به شما حقوق می دهم و من گفتم من کارشناس نظام مهندسی تهران هستم و 800 هزار تومان حقوق می گیرم. خسروی گفت می خوای ماهی یک میلیون حقوق به شما بدهم که کارمند تسخیری من بشوید.
وکیل دوباره در جایگاه قرار گرفت و گفت: موکلم خودش از بنیانگذاران شرکت لوشان بود و بابت این کارها خسروی به موکلم سهام می داده هرچند سهمی نگرفت ولی اسنادش موجود است.
کیفرخواست سومین متهم امروز دادگاه فساد مالی
سومین متهم دادگاه امروز فساد مالی پس از قرائت کیفر خواست اتهاماتش را رد کرد.
در جریان یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی بزرگ قاضی نجفی با قرائت کیفرخواست سومین متهم دادگاه امروز گفت: آقای ح-س نایب رئیس شرکت آهن و فولاد لوشان متهم است به شرکت در اخلال در نظام اقتصادی، تحصیل مال نامشروع و شرکت در پولشویی در 6مورد از ال سی ها است.
وی افزود:ارزش این 6 ال سی هزارو 49 میلیارد ریال بوده است. متهم با قرار وثیقه یک میلیارد ریالی آزاد است و باتوجه به مستندات ارائه شده برای او تقاضای مجازات دارم.
قاضی سراج سپس اتهامات ح-س را به او تفهیم کرد که متهم پس از حضور در جایگاه آنها را رد کرد.
متهم دادگاه فساد مالی:
من بچه داری می کردم گروه آریا جعل امضا
نایب رئیس شرکت آهن و فولاد لوشان، گفت: من بچه داری می کردم و گروه آریا با جعل امضایم ال سی می گرفتند.
در ادامه یازدهمین جلسه دادگاه فساد مالی ح . س، در دفاع از خود با رد اتهاماتش اظهار داشت: من از قدیمی ترین افراد گروه آریا هستم. سال 81 طرح آبرسانی روستای داماش را انجام دادم که با توجه به موفقیتم در این طرح، مه آفرید از من خواست با او همکاری کنم. در طول فعالیتم نیز 3 کارخانه داماش، آهن و فولاد لوشان و نوآوران را راه اندازی کردم. راه اندازی کارخانه فولاد و آهن در 83 روز و کارخانه نورآوران در 6 ماه از افتخارات من بود.
وی افزود: ابتدا مدیر عامل نوآوران بودم اما همسرم به دلیل مشکلاتی از من جدا شد و مسئولیت سرپرستی فرزندمان را به عهده گرفتم. از آن به بعد به دلیل بچه داری نفر سوم شرکت آهن و فولاد شدم. بعد از دستگیری وقتی مدارک را دیدم شوکه شدم. کس دیگری به جای من مدارک ال سی ها را امضا کرده بود.
این متهم ادامه داد: من از مهندسان خبره رشته مکانیک هستم 9 سال تمام زندگیم را برای این شرکت گذاشتم. در طول تحقیقات نیز چند بار خواستم سوابق و زندگی معیشتی مرا بررسی کنید اگر تخصص من چیز بدی بود 9 سال در یک شرکت نبوده و این بهره را نداشتم. هدفم از روز اول این بود که روزی به عنوان یک مدیر ملی مطرح شوم.
قاضی: هنوز دیر نشده مطرح می شوید.
متهم ادامه داد: سهم و نسبت من در اتهام اخلال در نظام اقتصادی کجاست؟ از موضوع 1049 میلیارد ریال اعتبارات اسنادی هیچ اطلاعی نداشتم و در 3 سال اخیر تمام تمرکزم روی مشکلاتم بود. حضورم در شرکت را بررسی کنید. از روز اولی که آمدم کار فنی انجام دادم. در جلسات مالی هیچ دخالتی نداشتم.
نایب رئیس شرکت آهن و فولاد لوشان افزود: حقوق من به اندازه کارمندم بود به طمع حقوق زیاد مدیر نشدم. در این مدت نه رشوه گرفتم و نه رشوه دادم. من با بچه ام سروکله می زدم جای من ال سی امضا می کردند.
وی درباره اتهام پولشویی نیز گفت: از جایی پولی نگرفتم. در بیابان کار می کردم شاید برایم اینکه در کره ماه باغبانی کنم قابل تصورتر از این بود که امروز در این دادگاه حاضر شوم. در زندان اوین منتظر منع تعقیب بودم که قرار وثیقه ام آمد از دادگاه خواهش می کنم برای من حکم برائت صادر کند.
دادگاه فساد مالی؛
معاون سابق وزیر صنایع در دادگاه فساد مالی متهم به 900 میلیون تومان ارتشاء
معاون سابق وزیر صنایع و معادن به عنوان متهم در دادگاه فساد مالی به دفاع از خود پرداخت.
قاضی نجفی نماینده دادستان تهران در تشریح کیفر خواست چهارمین متهم دادگاه امروز فساد مالی، گفت: آقای خ. الف متولد سال 1352 معاون وزیر صنایع و معادن و مدیر عامل شرکت ایمیدرو متهم به ارتشاء به مبلغ 900 میلیون تومان و مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی است.
وی افزود: متهم در جریان تحقیقات در دادسرا اعتراف کرده از طریق آقای ر، با مه آفرید آشنا شده بود. با توجه به دلایل ذکر شده در کیفرخواست برای متهم تقاضای مجازات قانونی دارم.
دادگاه فساد مالی؛
قاضی: متهم دنیا و آخرتش را فروخت/ وکیل: قبول دارم
وکیل معاون اسبق شعبه بانک صادرات گروه ملی فولاد در دفاع از موکلش گفت: قبول داریم متهم ال سی ها را چشم بسته امضا کرده ولی دلیلش اعتماد به رئیس شعبه بود که قاضی هم در پاسخ گفت: موکل شما دنیا و آخرتش را فروخت.
در ادامه برگزاری یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده بزرگ بانکی وکیل ( د - م) معاون اسبق شعبه بانک صادرات گروه ملی فولاد در دفاع از موکلش گفت: مختصرترین کیفرخواست را موکل من دارد که تنها یک صفحه است. وی 20 سال سابقه بانکی بدون سابقه سوء دارد.
وی افزود: اینکه وی اوراق ال سی را امضا کرده اند صحیح است ولی این تنها به اعتمادی بوده که به رئیس شعبه داشته اند. شما می گویید موکل من تبانی کرده اند؟
قاضی با لبخند می گوید: وی که چشم بسته همه چیز را امضا می کرده دیگر نیازی به تبانی نبوده است!
وکیل ادامه داد: در متن کیفرخواست نماینده دادستان متهمان را به 6 دسته تقسیم کرد که نام موکل من اصلا در این 6 گروه نیست و هیچ ارتباطی با شرکت و متهمان دیگر نداشته است.
قاضی گفت: وی دنیا و آخرتش را فروخته است.
وکیل گفت: قبول دارم ولی مرتکب هیچ نفعی عایدش نشده است و به نوعی قربانی این فساد است. موکلم محمل و بی توجه است و واقعا قربانی شده است.
وی اظهار داشت: گفته اند وی اغفال در راستای کلاهبرداری داشته است و من می گویم واقعا موکل من چه کسی را اغفال کرده است. تنها یک ال سی ثبت نشده را امضا کرده و خود رئیس بانک در جریان بوده است.
وکیل از قاضی درخواست برائت موکلش را کرد.
دادگاه فساد مالی؛
فشار سیاسی برای دادن مجوز شهرک صنعتی به مه آفرید
معاون سابق وزیر صنایع با بیان اینکه برای دادن مجوز شهرک صنعتی به گروه آریا تحت فشار سیاسی بودم گفت: در کیفرخواست آمده است من به دریافت 900 میلیون تومان رشوه اقرار کرده ام که این موضوع را به طور کل تکذیب می کنم.
در ادامه یازدهمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی، قاضی دادگاه پس از حضور آقای خ. الف، در جایگاه خطاب به وی گفت: برای من سخت است به معاون وزیر که امین دولت است تفهیم اتهام کنم اما این وظیفه ماست.
سپس متهم در دفاع از خود گفت: اتهاماتم را قبول ندارم. لحظه ای در خدمت رسانی تعلل نکردم. سوابق من در دوره های خدمت را مورد ارزیابی قرار دهید. در شهرک های صنعتی 1800 هکتار زمین را از دلالان پس گرفتم. صدها شرکت صوری که از پتروشیمی مواد اولیه را می گرفتند به اطلاعات معرفی کرده و با کمک سربازان گمنام امام زمان با آنها برخورد کردیم. درباره همکاری بنده با مه آفرید و شرکت ایمیدرو باید بگویم که من از تاریخ اول شهریور سال 90 به عنوان مدیر ایمیدرو انتخاب شدم که این 20 روز پس از دستگیری مه آفرید بود. در طول فعالیتم با فساد و تبانی مقابله کردم. برای نمونه قصد داشتند یک معدن را به ارزش 4.5 میلیارد دلار به بزرگترین بدهکار بانکی بدهند که من با آن مخالفت کردم. این مخالفت باعث شد تهدید به عزل شوم. 5 سال دستگاه های مسئول به دنبال قیمت گذاری معادن بودند که من 5 ماه پس از آغاز فعالیتم قضیه را حل کردم.
وی افزود: با تلاش های من برای نخستین بار سنگ آهن خام به بورس رفت. مواد اولیه خام را به خارج از کشور صادر می کردند و صنایع پایین دست مجبور به واردات آن بودند من جلوی صادرات را گرفتم و تا الان کوچکترین خیانتی به اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران نکردم. در کیفرخواست آمده است من به دریافت 900 میلیون تومان رشوه اقرار کرده ام که این موضوع را به طور کل تکذیب می کنم. برای دریافت این وجه یک سری اتفاقاتی افتاد که باید ابتدا به توضیح آن بپردازم.
معاون سابق وزیر صنایع و معادن ادامه داد: شرکت ایمیدرو و ستاد فولاد کشور دو شخصیت مستقل هستند. وزیر وقت صنایع برای حل برخی مشکلات موجود در فولاد اعضای ستاد فولاد کشور را تعیین کرد تا با میزان عرضه و تقاضا مشکلات در این حوزه را برطرف کند.
معاون معدنی وقت وزیر صنایع، مدیر عامل شرکت فولاد، دو کارشناس و رئیس ایمیدرو از اعضای این فساد هستند که در آنجا میزان سهمیه شمش فولاد تعیین می شود.
وی ادامه داد: تا قبل از یکم شهریور سال 90 من در این ستاد هیچ نقشی نداشتم. موضوع افزایش سهم شمش گروه ملی توسط من درست نیست. اگر کسی ثابت کند تا یکم شهریور سال 90 من در این فساد شرکت داشتم تمام اتهامات را قبول می کنم.
مدیرعامل شرکت ایمیدرو درباره تحویل زمین به گروه آریا برای راه اندازی شرکتهای صنعتی نیز گفت: از سال 1379 گروه آریا در شهرک های صنعتی شروع به گرفتن زمین کرده بودند و تا زمان دستگیری مه آفرید من نمی دانستم او با شرکت های مختلف اقدام به گرفتن زمین در شهرک های صنعتی می کند آنها حتی یک بارهم برای گرفتن زمین به من مراجعه نکردند. البته 6 یا 7 مورد زمین گرفتند که همه آنها در استانها بود.
خ . الف در ادامه دفاعیات خود درباره شهرک صنعتی سلیکون متان نیز گفت: گروه آریا در جلساتی که داشتیم اعلام کردند برای راهاندازی این شهرک در بروجرد نیاز به یک میلیارد و 300 میلیون دلار اعتبار دارند در آن جلسه مسئولان وزارتخانه و بانکی حضور داشتند. به من نیز دستور داده شد ظرف 10 روز مجوز شهرک صنعتی را صادر کنم.
قاضی: چه کسی به شما دستور داد؟
متهم: آقای ب که از نمایندگان مجلس است در تاریخ 21 آذر سال 89 به وزیر صنایع نامه نوشته بود و خواستار اجرای این موضوع شد. دفتر وزیر هم این موضوع را به من ارجاع داد. در حال دادن مجوز بودم که گفتند نیاز به استعلامات استان است. برای دادن این مجوز بر روی من فشار سیاسی زیادی بود اما با این وجود تا زمانیکه قانون اجرا نشد مجوزی را صادر نکردم. همه دستگاه های مسئول در استان با این مجوز موافقت کردند. اما یک دستگاه مجوز نداد که دستور دادم مجوز مشروط 4 ماهه صادر شود. 10 روز بعد از صدور مجوز گروه آریا نامه نوشته و درخواست بهره برداری کردند اگر با درخواست موافقت می کردم آنها می توانستند برای زمین های شهرک سند گرفته و آن را بفروشند اما اجازه کوچکترین مجوزی را به آنها ندادند.
دادگاه فساد مالی؛
15 هزار واحد نیمه تمام در شهرکهای صنعتی/ 900 میلیون را صرف کارهای خیر کردم
یک مسئول سابق وزارت صنایع با اشاره به وجود 15 هزار واحد نیمه تمام در شهرک های صنعتی به دلیل مسائل سیاسی، گفت: 900 میلیون تومانی که از مه آفرید گرفتم صرف کارهای خیر کردم.
خ. الف، در دفاعیات خود در رابطه با اتهام ارتشاء اظهار داشت: در این رابطه فعل مادی جرم رخ نداده و من هیچ وقت به آن فکر نمی کردم. به احتمال قوی آقای ر و مه آفرید می خواستند مرا به خاطر توانمندی هایم به میدان بیاورند.
وی افزود: من بچه شهرستان ایذه هستم. در این شهرستان 80 درصد مردم زیر پوشش نهادهای حمایتی هستند. در دولت فعلی فقط من از این شهرستان در سمت بالای اداری بودم به دلیل اینکه نمی توانستم کاری برای مردم آنجا انجام دهم سالی یک یا دو بار برای دیدن مادرم به آنجا می رفتم. هر بار نیز که آنجا بودم صفی 100 نفره برای طرح مشکلاتشان در مقابل محل اقامت من تشکیل می شد. اگر قصدم خیانت بود مثل خیلی ها طرح های غیر اقتصادی را به ایذه می بردم. در حال حاضر 22 هزار واحد نیمه تمام در شهرک های صنعتی وجود دارد که 15 هزار آن با سفارشات سیاسی آغاز شده اما نیمه تمام مانده است.
وی افزود: در جلسه ای که در شهر ایذه با حضور آقای "ر" و جمعی از مسئولان شهرستان داشتم آنها مدعی شدند می خواهیم یک مرکز فرهنگی در ایذه تاسیس کنیم. من این موضوع را در جلسه با حضور تعدادی از مسئولان استانی مطرح کردم که آقای ر، ادعا کرد کل هزینه را پرداخت می کند. طی 3 مرحله 550 میلیون تومان از او گرفتم که در 2 مورد او پول ها را در یک کیف قرار داده و در پارکینگ شهرک صنعتی و هتل لاله آنها را به من داد.
قاضی: اگر این شغل را نداشتید باز هم به تو پول می دادند؟
متهم: من با آقای ر رفاقتی داشته ام. شرکت های عضو ایمیدرو سالانه حدود 300 میلیارد تومان به محل هایی که نیاز به کمک دارند کمک می کند. برای من مهم کار در این منطقه بود.
قاضی: در مورد خانه ای که به مه آفرید گفته بودید برای تو بخرد توضیح بده؟
متهم: من 6 یا 7 بار با مه آفرید دیدار داشتم که 3 بار آن در دفتر وزیر و یک بار هم در مراسم افطاری با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس بود. فرصتی پیش نیامد تا بخواهم با او جلسه محرمانه داشته باشم.
متهم درباره اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور نیز گفت: در رابطه با افزایش سهمیه شمش و شرایط مجوز شهرک سلیکون متال به طور مستقیم و غیر مستقیم این 2 موضوع در مسئولیتم نبود. سهم گروه ملی 60 هزار تن افزایش یافته بود. این در حالیست که سالانه 14.5 میلیون تن فولاد در کشور تولید می شود پس مقدار افزایش یافته در برابر کل تولید رقم زیادی نیست.
من معدنی که قرار بود به بدهکار بانکی واگذار شود از او گرفته و به بنیاد مستضعفان دادم. در ارتباط با گروه آریا به اندازه قیمت یک لیوان نیز برای آنها کاری انجام ندادم.
وی ادامه داد: من نفر دوم اتاق بازرگانی هستم و همیشه در اتاقم به روی مراجعه کنندگان باز بود. گفته اند مشاور مه آفرید در ایمیدرو بودم در حالیکه پس از دستگیری مه آفرید رئیس ایمیدرو شدم. پس از دستگیری نیز 900 میلیون تومانی که از آقای ر، گرفته بودم به حساب دادسرا واریز کردم. هر جا کار کردم به خاطر جسور بودنم بوده است در شهرک صنعتی محمود آباد و حسین آباد اصفهان 400 میلیون دلار سنگ تولید و صادر می شود. 22 سال شهرداری، استانداری و ... از این شهرک ها امتیاز می گرفتند. یک هفته به آنجا رفتم و مشکل را برای همیشه حل کردم. 2 سال و یک ماه در شهرک های صنعتی مسئول بودم و در این مدت 211 روز ماموریت استانی رفتم. الان 39 ساله ام اما همه فکر می کنند 52 سال سن دارم.
متهم پرونده فساد مالی:
فولاد خوزستان بالاترین فروش را به گروه ملی داشت
مدیرعامل سابق گروه ملی فولاد در رابطه با افزایش سهمیه شمش برای گروه ملی نیز گفت: فولاد خوزستان برای افزایش شمش بالاترین فروش را به گروه ملی داشت به دلیل اینکه نزدیک کارخانه بود و در بازار رکود نیز کسی سهمیه نمی گرفت
به گزارش خبرنگار مهرع.ر در پاسخ به اظهارات معاون سابق وزیر صنایع اظهار داشت:آقای خ.الف - معاون وزیر - مدعی شدند قصد دارند یک موسسه فرهنگی در شهرستان ایذه دایر کنند از آنجایی که آقای مه آفرید بودجه ای را همیشه در حساب من قرار می داد تا به دلخواه خود آن را خرج کنم صد میلیون تومان از این حساب برداشت کرده و به آقای خ. الف دادم. وقتی موضوع را به مه آفرید گفتم گفت این مقدار کم است چند روز بعد از خانم الف یک کیف سامسونت به من داد که پر از دلار، پول و سکه بود. من کیف را به معاون سابق وزیر صنایع دادم چند روز بعد نیز از طرف آقای مه آفرید یک کیف دیگر نیز دادم.
قاضی فراهانی نماینده دادستان در این لحظه خطاب به متهم گفت: متهم مدعی است شما در جلسه ای قبول کردید کل هزینه را می دهید.
متهم: آدم به یاد هویدا می افتد که می گفت پول زیاد است پرداخت می کنم.
نماینده دادستان: آقای خ.الف شما را با تجربه و کاردان معرفی کرده .
متهم: از روزی که آمدم هر چه بود به واقعیت گفتم حتی در مورد برادرم. به دروازه خودمان نیز در این پرونده گل زدم.
قاضی: حالا وضعیت دزدگیرهای کشور بهتر شده.
متهم: دزدگیرها همچنان خاموش است و اوضاع از گذشته نیز بدتر شده است.
وی در رابطه با افزایش سهمیه شمش برای گروه ملی نیز گفت: فولاد خوزستان برای افزایش شمش بالاترین فروش را به گروه ملی داشت به دلیل اینکه نزدیک کارخانه بود و در بازار رکود نیز کسی سهمیه نمی گرفت.
قاضی: مثل حالا و قضیه پیش فروش سکه ها در بانک.
متهم ادامه داد: من از همه می خواستم سهمیه شمش گروه ملی را زیاد کنیم. به آقای خ. الف هم می گفتم.افزایش 5 هزار تن سهمیه بعد از دستگیری مه آفرید اتفاق افتاد در آن زمان شرکت به مشکل خورده بود.
قاضی: ماجرای خرید خانه برای معاون سابق وزیر چه بود؟
متهم: من در جریان این موضوع نیستم و مه آفرید در جریان است.
بر اساس این گزارش پس از نیم ساعت تنفس بخش دوم دادگاه با دفاعیات وکیل مدافع خ.الف آغاز شد که همچنان دفاعیات او ادامه دارد.
دادگاه فساد بانکی ؛
کیفر خواست معاون بانک صادرات اهواز
معاون دادستان تهران برای معاون بانک صادرات اهواز درخواست مجازات کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، کیفرخواست د.م معاون شعبه گروه ملی بانک صادرات اهواز آزاد با تودیع وثیقه به مبلغ 10 میلیارد ریال از تاریخ دوازدهم دی ماه سال گذشته متهم است به:1 ـ شرکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور، از طریق مشارکت و تبانی در صدور اسناد اعتباری جعلی و کلاهبرداری در شبکهی بانکی کشور، و معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع با تسهیل وقوع بزه، موضوع تعداد یکصد وسی و شش فقره گشایش اعتبار اسنادی صادره از بانک صادرات شعبهی گروه ملی اهواز و شرکت در صدور تاییدیهها یا تصدیق نامههای خلاف واقع.
2 ـ عدم وصول وجوه به نفع دولت (یا استنکاف از استیفا حقوق دولت) موضوع تعداد یکصد و سه فقره گشایش اعتبار اسنادی صادره از بانک صادرات شعبهی گروه ملی اهواز که در دفاتر آن شعبه ثبت نگردیده و کارمزد آن وصول نشده است.
با توجه به محتویات پرونده، گزارش تمامی مراجع ذیصلاح مندرج در گردش کار پیش گفته، امضای آقای د. م. در تمام اسناد مرتبط با گشایش اعتبار اسنادی مذکور به عنوان معاون شعبه به همراه آقای س. ک. که ادعای جهل وی به اسناد صادره، به لحاظ تعداد و مبالغ اسناد و شغل و تجربه وی بلاوجه است و صرف ادعای اعتماد به آقای س. ک. موجه نیست؛ چرا که در بعضی از گشایشهای اعتبار اسنادی صادره از آن شعبه مانند اعتبار شماره 3446.39.2 مورخ 26 دی ماه سال 89( 8934460039 مورخ 16دی ماه 89 ) که اتفاقا متن اعتباری مذکور به بانک سامان سویفت شده، امضای آقای د. م. به انضمام امضای شخصی به نام ن. س. موجود است که این امر نشان میدهد حتی بدون حضور آقای س. ک. نیز آقای د. م. مبادرت به صدور گشایش اعتبار اسنادی می کرده است. لذا علم و عمد مشارالیه در امضای اسناد فوقالذکر محرز است.
دادگاه فساد بانکی؛
متن کیفرخواست معاون سابق وزیر صنایع/ حاضرم پولها را برگردانم
براساس متن کیفر خواست، معاون سابق وزیر صنایع به ارتشاء 900 میلیون تومانی و مشارکت در اخلال در نظم اقتصادی متهم شده است.
آقای خ. ا. معاون سابق وزیر صنایع و معادن و رئیس سازمان ایمیدرو، بازداشت از تاریخ چهاردهم دی ماه سال گذشته به لحاظ عجز از تودیع وثیقه به مبلغ 20 میلیارد ریال و تشدید آن به قرار بازداشت موقت از تاریخ شانزدهم بهمن ماه گذشته متهم است به:
1ـ ارتشاء به مبلغ جمعا 9 میلیارد ریال(نهصد میلیون تومان)
2ـ مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور
با عنایت به محتویات پرونده، در حین تحقیقات مقدماتی از متهم پرونده به نام ع. ر. (مدیرعامل شرکت گروه ملی فولاد ایران) نامبرده اظهار داشته است که پیرو تقاضا و دستور آقای م. ا. (سهامدار اصلی شرکت گروه ملی فولاد) مجموعا پانصد و پنجاه میلیون تومان داخل دو عدد کیف به آقای خ. ا. مدیرعامل و رییس سازمان ایمیدرو وابسته به وزارت صنعت و معدن تجارت، پرداخت کرده است.
پیرو این اظهارات مراتب از آقای خ. ا. با احضار قبلی ایشان به بازپرسی تحقیق شده است. ازوی در خصوص سوابق آشنایی وی با آقایان ع.ر. و م . ا. تحقیق شده است، که نامبرده اظهار داشته است: با توجه به عضویت من در هیئت عامل ایمیدرو، با جناب آقای ع. ر. آشنا شدم و از طریق آقای ع. ر. بعد از واگذاری شرکت گروه ملی با اقای م. ا. در چند جلسه آشنا شدم و در جلسات آشنا شدم و در جلسات متعددی که با اقای ع. ر. داشتم، در خصوص موضوعات کاری بحث متعدد داشتیم و با آقای م. ا. فقط در چند جلسه در وزارت صنایع در دفتر وزیر (وزیر صنایع و معادن، آقای م) و دفتر شرکت شهرکهای صنعتی جلسه داشتم.
در ادامهی تحقیقات، از نامبرده در خصوص اظهارات آقای ع . ر. مبنی بر اینکه وجوهی را به خ. ا. پرداخت کرده است، سؤال شد که اظهار داشته است: «... حدود ششصد میلیون تومان بابت مؤسسهی خیریه ایشان(ع. ر) پرداخت کردند و اسناد و مدارک آن هم موجود است. در دفتر کارم در تهران پرداخت کردند و یک نوبت هم در هتل لاله فرستادند و این جانب از نامشروع بودن خبر نداشتم و حاضرم در یک زمان محدودی آن را پرداخت کنم.
اینجانب خ. ا. مبلغ 600 میلیون تومان از آقای ع. ر. دریافت کردم، از این که منشا وجوه نامشروع است، هیچ اطلاعی نداشتم و در حال حاضر آمادهام که مبلغ فوق را ظرف پانزده روز آینده به حسابی که دادستانی معرفی می کند مسترد کنم.
در ادامه تحقیقات، از آقای ع. ر. مجددا در خصوص موضوع تحقیق شد و نامبرده اظهار داشته است:ابتدا طی یک درخواست از سوی موسسه فرهنگی مذهبی ایذه که ممهور به مهر بود، تقاضای هزار تن آهن آلات شد؛ که انجام این امر ممکن نشد، متعاقبا طی سه فقره چک جمعا یکصد میلیون تومان به توصیهی آقای خ. ا تحت عنوان موسسه و کمک به این موسسه به آقای خ. ا. پرداخت شده است؛ و در ادامه دو عدد کیف مشکی و یک کیف سامسونت خودم(ع. ا) که محتویات آن به شرح ذیل بود:
یک عدد کیف مشکی که مقادیر داخل آن را نشماردم، ولی خانم ج. ا. به این جانب داد که این کیفها را حوالی ساعت 7 یا 8 در درب هتل لاله به شخص خ. ا. دادم. یک کیف مشکی باز مقادیر داخل آن حدود 200 میلیون تومان بود، به فاصله دو ماه توسط آقای م. ا. تاکید و به خانم ج. ا. داد و در درب هتل لاله به راننده ایشان، آقای ع پرداخت شد (جلسه بازجویی مورخ 14 دی ماه سال گذشته یک کیف سامسونت حاوی پانصد میلیون تومان آقای م. ا. تأکید و دستور داد، خانم ج. ا تا ظهر اماده کرد و شامل ارز(یورو) سکه و عمدتا پول رایج کشور بود که به دلیل اینکه (در کیف) جا نمیشد، بخشی از آن شمرده نشده بود و در کیف دیگری تخلیه شد که محتوی سامسونت حدودا سیصد و پنجاه میلیون تومان میشد. توسط آبدارچی آقای م. ا. به طبقه همکف (پارکینگ) شرکت امیرمنصور آریا منتقل شد و در عقب پژوی 405 رانندگان استیجاری شرکت گذارده شد و به در شهرکهای صنعتی نزدیک هتل هما منتقل شد که من داخل رفتم بعد از پایان جلسه به ایشان (خ. ا) گفتم که آقای م. ا مبلغی را فرستاده که رانندهی ایشان آقای ع به خیابان آمد و کیف را برد و در پشت ماشین ایشان گذاشت .
هفته بعد آقای ع کیف سامسونت را پس داد. بنابر این اگر کیفهای مشکی 300 میلیون تومانی باشد مجموع پرداختیها به آقای خ. ا نهصد و پنجاه میلیون تومان و اگر کیفهای مشکی 200 میلیون تومان باشد. جمعا 750 میلیون به آقای خ. ا پرداخت شده است.
در ادامه تحقیقات از آقای خ. ا. در خصوص آخرین اظهارات آقای ع. ر. تحقیق شده و ایشان در پاسخ به این سؤال که آقای ع. ر. اظهار داشته است که شما نهصد میلیون تومان گرفتهاید، در حالی که شما به ششصد میلیون تومان اعتراف کردهاید، اظهار داشته است: «وجوهی را که اینجانب از آقای ع. ر. دریافت کردهام از منشاء آنگاه نبودم و حاضرم که این مبالغ را به حساب دادگستری و بیتالمال مسترد نمایم. اقرار ضمنی یا تلویحی.
در ادامه تحقیقات در جلسه مورخ چهارم بهمن سال گذشته از آنجا که علت پرداخت این وجوه به آقای خ. ا. شفاف نشده بود... از اقای ع. ر. تحقیق شد. نامبرده اظهار داشته است: بعد از کمک یکصد میلیون تومانی به آقای خ. ا.، آقای م. ا. را دیدم، ایشان گفت: به خ. ا. چیزی دادی یا نه؟ گفتم در حد مقدورات، پرسید مثلا چه میزان کمک میکنی. گفتم تا حالا یکصد میلیون تومان کمک کردم که م. ا. گفت اینها خرجشان خیلی بیشتر است. اگر میخواهی هوای شرکت (شرکت گروه ملی فولاد ایران) را داشته باشد، بایستی کلان کمک کرد و بحث پانصد میلیون تومان را طرح کرد و من تحویل آقای خ. ا. دادم.
وی در ادامه میافزاید: «دلایل کمک آقای م. ا. به خ. ا. عبارتند از: 1 ـ افزایش سهمیه شمش گروه ملی توسط آقای خ. ا. 2 ـ حمایت از درخواستهای گروه ملی در ایمیدرو مثل طرح فروش فولاد شهر 3 ـ تقسیط بدهیهای گروه ملی در ایمیدرو که انجام شد. در ادمهی تحقیقات از اقای م. ا. در خصوص پرداخت وجه به آقای خ. ا. تحقیق شد و نامبرده اظهار داشته است: تمام پولها به اقای خ. ا توسط آقای ع. ر. پرداخت شده است نامبرده در خصوص سابقهی آشنایی خود با آقای خ. ا. اظهار میدارد: از طریق آقای ع. ر با خ. ا. آشنا شدم. دو نوبت به اتفاق آقای ع. ر. به دفتر آقای خ. ا. در خصوص شمش فولاد خوزستان مراجعه کردهام و در خصوص شهرک صنعتی سیلکون متال نیز از شرکت سبکسازان جهت اخذ مجوز تاسیس شرکت، به شرکت شهرکهای صنعتی مراجعه کردهایم. آقای م. ا. در خصوص علت پرداخت وجه به آقای خ. ا. اظهار داشته است که این وجوه بابت سهمیهی شمش فولاد خوزستان پرداخت شده است.
با توجه به تحقیقات انجام شده که همگی حکایت از آن دارد که آقای م. ا. با وساطت اقای ع. ر. با خ. ا. آشنا میشود. با توجه به سمتهای که آقای خ. ا. داشته است؛ از جمله اینکه: عضو هیئت عامل ایمیدرو؛ رییس و مدیر شرکت شهرکهای صنعتی و مدیرعامل ایمیدرو بوده است. از طرف دیگر، با توجه به اینکه آقای م. ا. بابت توسعهی برنامههای خود در جهت تامین شرکتهای جدید و تملک اراضی در شهرک های صنعتی سراسر کشور و برای حمایت وزارت صنایع به ویژه سازمان ایمیدرو از برنامههای صنعتی و حمایت از آن از جمله افزایش افزایش سهمیهی شمش گروه ملی فولاد در فولاد خوزستان،تقسیط دیون گروه ملی فولاد ایران به ایمیدرو، احتیاج به حمایتهای آقای خ. ا. داشته استف درصدد بر میآید که از طریق و با وساطت آقای ع. ر. وجوهی را به آقای خ. ا داشته استف درصدد بر میآید که از طریق و با وساطت آقای ع. ر. وجوهی را به آقای خ. ا. پرداخت کند.
براساس تحقیقات به عمل آمده، مبلغ نهصد میلیون تومان به عنوان رشوه به آقای خ. ا. از جانب آقای م. ا. و ع. ر. پرداخت شده است. متهم خ. ا نیز به این امر اقرار و اعتراف کرده است و این وجوه را به حساب سپرده معرفی شده از جانب دادستانی تهران مسترد کرده است.
اظهارات متهم م. ا در جلسه بازجویی
پولهایی که آقای خ. ا گرفته است جهت این که سهمیهی شمش از فولاد خوزستان را هر ماه به ما اختصاص بدهند و هر دفعه بهانه میآوردند که میخواهیم سهمیهی شما را کم کنیم و اگر سهمیه را کم میکردند، به تولید شرکت آسیب میرسید و این بود که این پول به ایشان به عنوان عضو ایمیدرو پرداخت میشد.
آقای ع. ر. (مدیرعامل شرکت گروه ملی فولاد) طی بازجویی یازدهم بهمن اظهار داشته است: «آشنایی من با خ. ا. به سالها قبل و در زمان دولتی بودن شرکت مربوط میشود. در زمان دولتی (بودن شرکت گروه ملی فولاد ایران) کمکهای زیادی به شرکت گروه ملی در تأمین مواد اولیه در زمان وزارت م. داشتند و لذا رفاقت زیادی داشتیم. در زمان خصوصیسازی نیز من همین انتظار را از ایشان داشتم. ولی ایشان میگفت حالا دیگر کمک من به شما به سود سرمایهدار میشود و انتظار کمک داشتند. یک بار م. ا. از من سؤالا کرد که هوای ایشان را داری یا نه؟ که من گفتم در حد 10 الی 20 میلیون تومان کمکهایی کردهام که م. ا. گفت اینها خرجشان خیلی بیشتر است و لذا پیشنهاد داد در مرحلهی اول پانصد میلیون تومان و طی دو مرحله نیز چهارصد میلیون تومان به ایشان بدهیم، و طی سه مرحله دو کیف مشکی و یک کیف سامسونت ک دو کیف را در جلوی هتل لاله یکی به خودشان و یکی به آقای ... و در مجموع نهصد میلیون تومان به خ .ا پرداخت شد.
تنها انگیزه این جانب از قبول این انتقال وجه، خدا را شاهد میگیرم، استفاده از خ. ا. جهت افزایش سهمیهی شمش گروه ملی بود که پنج هزار تن به سهمیه اضافه شد و از طرفی تقسیط بدهیهای گروه ملی در ایمیدرو که در این خصوص نیز در هیئت عامل ایمیدرو و مساعدت کردند.
در جلسه بازجویی مورخ 11 / 11 / 1390 آقای م. ا. در شعبه 6 بازپرسی دادسرای کارکنان دولت، در پاسخ به این سؤال که پیرو تحقیقات سابق از شما، بنا بر اظهارات آقای ع. ر. و اظهارات خودتان، شما مبلغ حدودا نهصد میلیون تومان برای ع. ر. توصیه کردید که به آقای خ. ا. پرداخت کند در این خصوص چه توضیحی دارید، اظهار کرده است: «برای اینکه سهمیه شمش فولاد خوزستان برای گروه ملی در دست گروه ایمیدرو بود و آقایان میگفتند برای اینکه سهمیهی شما در گروه ملی از طریق فولاد خوزستان پایدار بماند، باید به ما پول پرداخت شود که خود آقای ع. ر. هم در جریان قضایا هستند و برای این که به تولید خدشهای وارد نشود، ما مجبور بودیم که به ایشان جهت پایدار ماندن تولید حق حساب بدهیم تا سهمیه ما در فولاد خوزستان حفظ شود و گرنه سهمیه ما را کم میکردند و هر ماه برای کارخانه این بازیها را در میآوردند و تا پول نمیگرفتند سهمیهی ما را کم میکردند و حیت اقای خ. ا. از بنده تقاضای یک واحد آپارتمان هم کرد که بنده به آقای ع. .ر نیز این مطلب را منتقل کردم.
دادگاه فساد بانکی؛
کیفر خواست مدیر بانک تات شعبه بازار مبل/ رشوه 55 میلیونی مه آفرید به متهم
براساس کیفرخواست مدیر بانک تات شعبه بازار مبل، مه آفرید خسروی به متهم مبلغ 55میلیون تومان رشوه داده است.
آقای ع. ر. مدیرعامل سابق شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران - در اهواز - بازداشت به لحاظ صدور قرار بازداشت موقت از تاریخ 20 / 9 / 1390 متهم است به:
مشارکت در پرداخت رشوه به آقای خ. ا. جمعا به مبلغ 9 میلیارد ریال (نهصد میلیون تومان)
با عنایت به اقرار متهم و مطالب مذکور برای متهم ردیف نهم(خ.ا) و جمیع محتویات پرونده و قرار مجرمیت، اتهام انتسابی محرز و مسلم است. ضمنا سایر اتهامات آقای ع. ر. دائر بر مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق گشایش اعتبارات اسنادی غیرقانونی و پولشویی و تحصیل مال از طریق نامشروع، در پروندهی جداگانهای، مفتوح است.
کیفرخواست ع.ب
آقای ع، ب. رییس بانک تات شعبه بازار مبل 2 و رییس سابق بانک پارسیان شعبه پامنار، بازداشت به جهت عجز از معرفی وثیقه از تاریخ17 آذر سال گذشته تا ششم دی ماه همان سال و سپس آزاد با قرار قبولی وثیقه متهم است به:
دریافت مبلغ 55 میلیون تومان رشوه از ا.ش به دستور مه.ا در قبال تنزیل پنج فقره اعتبارات اسنادی گشایش شده توسط بانک صادرات گروه ملی اهواز جمعا به مبلغ 1.126.451.747.190 ریال که حسب دلایل ذیل اتهام وی محرز است.
1 - اظهارات متهم نزد بازپرس بدین شرح که «این شرکت (گروه امیر منصور آریا) در آبان یا آذر 89 مبلغ دویست میلیون ریال (بیست میلیون تومان) به عنوان قرض الحسنه پرداخت در اسفند 1389 بعد از 1389.12.25 مبلغ یکصد و پنجاه میلیون به عنوان عیدی برای کلیه همکاران دادند که بین آنها تقسیم کردم و مبلغ بیست میلیون تومان (دویست میلیون ریال) به عنوان عیدی به من پرداخت کردند که در صورت صلاحدید دادگاه محترم حاضر به بازپرداخت آن هستیم پرداختی توسط آقای ش. کارمند شرکت آریا بود انجام شد.»
2 - اظهارات مورخ 1390.9.17 متهم بدین شرح که «در مرحله اول پس از پرداخت چندین فقره تسهیلات به عنوان هدیه و قرضالحسنه و بعدی هم عنوان عیدی داشت که هیچ شرطی در این رابطه با شرکت گذاشته نشده بود واقعا میتوانم بگویم که فریب خوردم»
3 - اظهارات سایر متهمین و اقرار متهم به اخذ وجه مورد اشاره و دفاعیات بلا وجه متهم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر