امروز: فاطمه کروبی در دیدار با جمعی از جوانان اصلاح طلب، با بیان اینکه "آقایان کروبی و موسوی در معدود ملاقاتهایی که با خانواده دارند به شدت بر این نکته تاکید دارند که بر عهدی که با مردم بسته اند ایستاده اند و هیچ ابایی هم از پرداخت بالاترین هزینه ها در این راه ندارند"، تاکید کرد: "آقایان کجا هستند روحیه آقای کروبی را بعد از چهارده ماه حصر که بخش عمده آن به صورت انفرادی بوده ببینند؟"
به گزارش جرس به نقل به از سحام نیوز، هفته گذشته جمعی از جوانان اصلاح طلب و اعضای جوان احزاب مختلف با خانم کروبی دیدار کردند.
جوانان حاضر در این دیدار با ابراز تاسف از اینکه نتوانسته اند دیدار نوروزی با شیخ شجاع و همراه اسیر جنبش، داشته باشند از همسر ایشان خواستند تا پیام همراهی آنان را در اولین ملاقات به آقای کروبی برسانند.
خانم کروبی نیز در این دیدار به ذکر خاطراتی از سالها همراهی با مهدی کروبی در کوران مبارزات علیه رژیم شاه پرداخت و همچنین به گوشه ای از جریان فشارها و حملاتی که در دوسال اخیر بعد از دفاع مهدی کروبی از حقوق و رای ملت پیش آمده ، اشاره کرد.
فاطمه کروبی با یادآوری این مقایسه تلخ که در زمان شاه حداقل ماموران ساواک شأن و حرمت خانواده زندانیان سیاسی را محترم می شمردند، گفت: "متاسفانه اخلاق یکی از مواردی بوده که در سالهای اخیر به شدت در حاکمیت کمرنگ شده و رفتارهایی که ماموران امنیتی و قضایی با یک خانواده شهید و یک شهروند انجام می دهند به هیچ وجه قابل بازگویی نیست."
همسر مهدی کروبی، با بیان گزارشی کوتاه از آخرین ملاقاتهایش با آقای کروبی گفت: "برخی از ماموران امنیتی در روز اول حصر می گفتند که تا ده روز دیگر زیر فشار حصر و فشار؛ آقای کروبی از مواضع خود عقب نشینی خواهد کرد ، حال این آقایان کجا هستند تا روحیه آقای کروبی را بعد از چهارده ماه حصر که بخش عمده آن به صورت انفرادی بوده ببینند؟"
فاطمه کروبی با بیان اینکه آقایان کروبی و موسوی در معدود ملاقاتهایی که با خانواده دارند به شدت بر این نکته تاکید دارند که بر عهدی که با مردم بسته اند ایستاده اند و هیچ ابایی هم از پرداخت بالاترین هزینه ها در این راه ندارند.
این دیدار در آپارتمان متعلق به خانم کروبی در نزدیکی «میدان هفت تیر» انجام شد؛ جایی که مهدی کروبی پس از انتقال از منزلشان مدت چهارماه به صورت انفرادی در یک اتاق آن محصور بودند.
در پایان ملاقات نیز حاضرین از محل حصر شیخ مهدی کروبی که اتاق سلول مانند ایشان به مساحت حدوداَ هشت متر مربع به انضمام یک سرویس بهداشتی بود، بازدید نمودند.
گفتنی است، مهدی کروبی در این ساختمان کوچک با حضور دائمی ماموران امنیتی، تحت نظر بود.
موسوی و کروبی به شدت بر این نکته تاکید دارند که بر عهدی که با مردم بسته اند ایستاده اند
امروز: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعي از فعالان دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي، فعاليت صنفي، اجتماعي و سياسي صحيح و قانونمند محيطهاي دانشجويي را باعث رشد و توسعه سياسي كشور خواند و با بيان اينكه هيچ كس از سكون و ركود در دانشگاهها سود نميبرد، افزود: اگر با هدايت استادان و پيشكسوتان، فضاي آزادي در جهت ارتقاي تحصيلي، سياسي و اجتماعي براي جوانان و دانشجويان فراهم شود، خدمت بزرگي به خود و نسلهاي آينده كردهايم.
به گزارش ایلنا، آيتالله هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سؤالات و دغدغههاي دانشجويان پيرامون مسائل اقتصادي كشور، توسعه و افزايش توليد ملي را مستلزم برنامهريزي صحيح و كارشناسانه و نيز ايجاد زمينههاي لازم خواند و تصريح كرد: پس از جنگ تحميلي، برنامههاي بازسازي دقيق، عملي و كارشناسانهاي تدوين شد و با پيگيري اين برنامهها، زيرساختها و زمينههاي خوبي براي ارتقاي توليد و توسعه كشور فراهم شد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، برنامههاي چهار ساله توسعه و نيز سياستهاي كلي و سند چشمانداز را حاصل زحمات طاقتفرساي نخبگان و كارشناسان كشور خواند و با ابراز تأسف از بيتوجهي در اجرايي شدن اين سياستها و برنامهها گفت: برنامه تحول اقتصادي كشور ميبايست در چارچوب اين سياستها و برنامههاي قانوني، اجرايي ميشد، اما متأسفانه توسل به سياستها و برنامههاي روزمره و جزيرهاي ما را از تحقق كامل اين سياستها دور كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام آينده جهان و توسعه كشورها را منوط به داناييمحوري و توجه به دانشهاي جديد عنوان كرد و گفت: بر همين اساس مجمع تشخيص مصلحت نظام سالها پيش اين محور مهم را مبنا و هدف چشمانداز 20 ساله كشور قرار داد كه اميدواريم همراه با برنامهريزي براي تحقق شعار امسال، سند چشمانداز نيز مورد عنايت مجدد قرار گيرد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به ارتباط تنگاتنگ توسعه اقتصادي و توليد داخلي با سياست خارجي فعال و همراه با تعامل با دنيا، مذاكرات استانبول را نمونهاي از تعامل خوب و سازنده عنوان كرد و گفت: اين مذاكرات و نتايج آن نشان داد هرگاه در مذاكرات با منطقي صحيح بر اصول تأكيد شود، بازتاب سازنده و مثبتي در داخل و خارج از كشور را شاهد خواهيم بود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، آرمانها و اهداف اصيل انقلاب و نظام جمهوري اسلامي از جمله تكيه بر مردم، استقلالخواهي، عدالتطلبي داخلي و بينالمللي و حمايت از محرومان و مظلومان و نيز مخالفت با ستم و استثمار و تجاوز را قابل پسند همه مردم منصف دنيا خواند و تصريح كرد: اگر بتوانيم به درستي در بُعد داخلي و بينالمللي الهامبخش قلوب مردم آزاده منطقه و جهان باشيم، هيچ قدرت، سازمان و نهاد بينالمللي قادر به پايمال كردن حقوق حقه مردم ايران نخواهند بود، چرا كه اصول و آرمانهاي انقلاب و نظام ما برخواسته از فطرت آزاديخواه و عدالتطلب هر انسان آزادهاي بوده و خواهد بود.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، جوانان و دانشجويان را آيندهسازان كشور خواند و با اشاره به لزوم برطرف كردن موانع فعاليت آزاد و قانونمند تشكّلهاي صنفي و دانشجويي خطاب به دانشجويان تصريح كرد: شما بايد در تحصيل و پيشرفت خود و كشور بسيار جدي باشيد، چرا كه آينده متعلق به ملتهاي آگاه و متكي به دانش است.
در ابتداي اين ديدار دو تن از دانشجويان حاضر در جلسه به طرح مسائل ديدگاهها و سؤالات خود در زمينه موانع فعاليتهاي صنفي و دانشجويي و نيز اوضاع اقتصادي، سياسي و اجتماعي كشور پرداخته و با اشاره به نامگذاري امسال توسط مقام معظم رهبري، ايجاد بستر و زمينههاي لازم را مبناي تحقق توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني خواندند و نقش مجمع تشخيص مصلحت نظام را با استفاده از ديدگاههاي استادان و دانشجويان در زمينه اجراي درست برنامههاي اقتصادي ويژه ذكر كردند.
امروز: در حالیکه وعده های بانک مرکزی جهت تامین ارز مورد نیاز بازار و کنترل نرخ ارز و سکه همچنان عملی نشده، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر از کاهش قیمت انواع سکه در پایان روز یکشنبه ۲۷ فروردین به دلیل افت قیمت دلار به ۱۷۰۰ تومان در بازار خبر داد و گفت: قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در حال حاضر ۶۷۰ هزار تومان است.
به گزارش مهر محمد کشتی آرای از افت قیمت انواع سکه در پایان روز یکشنبه ۲۷ فروردین خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۶۶۴ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اعلام قیمت ۶۷۰ هزار تومانی برای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم، اظهار داشت: هر قطعه نیم سکه نیز ۳۴۰ هزار تومان است.
کشتی آرای، تصریح کرد: ربع سکه در پایان امروز یکشنبه به ۱۸۰هزار تومان رسید و قیمت هر سکه گرمی نیز ۹۲ هزار تومان شد.
وی دلیل افت ۳۶ هزار تومانی قیمت سکه از عصر امروز تاکنون را کاهش قیمت دلار به ۱۷۰۰ تومان اعلام کرد.
عصر روز یکشنبه دلیل کاهش شدید قیمت انواع سکه و رسیدن قیمت سکه تمام طرح قدیم به ۷۱۰ هزار تومان و طرح جدید به ۷۰۰ هزار تومان؛ عرضه بیش از حد سکه در بازار اعلام شده بود.
امروز: در آستانه برگزاری بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، رئیس این نمایشگاه اعلام کرد از حضور ناشرانی که آثاری با مضامین «ضدشیعی و وهابیت» عرضه میکنند، در نمایشگاه جلوگیری میشود.
به گزارش مردمک، بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد روز دوشنبه، ۲۸ فروردین ماه گفت به ناشرانی که به عرضه کتابهایی با مضامین «ضدشیعی و وهابیت» میپردازند، و یا «تمامیت ارضی و ارزشهای اخلاقی جامعه را خدشهدار میکنند» اجازه حضور در نمایشگاه کتاب امسال داده نخواهد شد.
آقای دری بدون اشاره به اینکه با وجود ممیزی آیا چنین کتابهایی امکان چاپ دارند یا نه، در عین حال اضافه کرد: ناشرانی که این آثار را در نمایشگاه عرضه کنند، به مدت پنج سال از شرکت در تمامی نمایشگاهها محروم میشوند.
بهمن دری همچنین در دیدار با اعضای هیئت مدیره اتحادیه ناشران تهران گفت که وزارت ارشاد در ارزیابی عملکرد ناشران معدل آنها را بررسی میکند نه نمره ناشران در یک موضوع.
او البته یادآور شد ناشری که میگوید از محتوای کتابهای خود اطلاع ندارد، نمیتواند در جرگه ناشران حرفهای فعالیت کند.
یکی از ناشران در همین رابطه به خبرنگار مردمک گفته است در یک سال گذشته به طور غیررسمی به ناشران سرشناس تهران گفته شده که خود آنها کتابها را قبل از ارائه به اداره کتاب برای اخذ مجوز، ممیزی کنند.
در این زمینه حتی به برخی ناشران هشدار داده شده که در صورت افزایش شمار کتابهایی که به اداره ارشاد ارائه کردهاند، اما غیرقابل چاپ اعلام شدهاند، با آنها برخورد خواهد شد.
«تلاش میکنیم تخلفات ناشران را به نمایشگاه تعمیم ندهیم»
معاون امور فرهنگی اداره ارشاد در بخش دیگری از سخنان امروز خود در عین حال ابراز امیدواری کرد که ناشران تعلیقی نیز بتوانند در نمایشگاه امسال شرکت کنند و محرومیتشان به نمایشگاه کتاب تعمیم داده نشود.
او البته یادآور شد که این محرومیت درصورتی اعمال نخواهد شد که تخلفات ناشران مکرر روی نداده باشد.
او به «معدود ناشرانی» که به زعم او تعدادشان از انگشتان دو دست هم تجاوز نمیکند توصیه کرد که نسبت به تغییر رویه در فعالیتهای حرفهای خود اقدام کنند.
در همین رابطه، محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران درباره حضور سه انتشارات که فعالیتشان معلق شده، روز گذشته به خبرگزاری مهر گفت که با موافقت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، حضور نشر «چشمه»، نشر «ثالث» و نشر «پیدایش» که پروندهشان در هیئت رسیدگی به تخلفات این معاونت در دست بررسی است، بلامانع اعلام شده است.
خبرگزاری فارس، نزدیک به اصولگرایان اما از این موضوع و سخنان بهمن در این رابطه انتقاد کرده و نوشته است: «بنا بر اخبار موثق ناشران مذکور در مراحل نهایی صدور رای درباره تخلفاتشان و لغو پروانه نشر بودند که با این دعوت ظاهرا رای صادر شده یا به سرانجام نرسیده است یا اگر رایی از طرف کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران صادر نشده، در نتیجه لابیها و فشارهای پشت پرده به این وزارتخانه است.»
وزارت ارشاد در سال زمستان سال ۹۰، امتیاز نشر چشمه و انتشارات ثالث را لغو کرد. این اتفاق پس از آن افتاد که وزارت ارشاد از مدیران این دو نشر به اتهام «نشر اکاذیب» شکایت کرد.
موضوع شکایت در ارتباط با خبری بود که پنجم دی ماه جمعی از کتابفروشان خیابان کریمخان زند تهران اعلام کردند. آنها که در کافه کتاب «کتابفروشی ویستار» میزبان شهردار منطقه شش تهران و جمعی از مسئولان شهری این منطقه بودند، از تعطیلی ۱۰۰ کتابفروشی در تهران، در یک ساله گذشته خبر دادند.
معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اما موضوع تعطیلی ۱۰۰ کتابفروشی در سطح تهران را «دروغ» دانسته و گفته بود که برای «روشنگری در افکار عمومی و جلوگیری از نشر اکاذیب»، از نشر چشمه و یک ناشر دیگر شکایت کرده است.
میزان سانسور کتاب در دولتهای نهم تا جایی پیش رفت که حتی محمود احمدینژاد در مناظره معروف تلویزیونیاش با میرحسین موسوی در جریان تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری ۸۸ این تنها نکتهای بود که او به عنوان ضعف در دولتش پذیرفت و گفت در این زمینه تجدیدنظر میکند.
۲۹ تیرماه سال گذشته نیز رهبر جمهوری اسلامی خواستار جلوگیری از ورود کتابهای به زعم او «مضر» به جامعه شد. او گفت که نمیتوان بازار کتاب را آزاد گذاشت تا کتابهای «مضر» وارد جامعه شوند.
امروز: در حالی که نتانیاهو نتیجه نشست استانبول را دادن زمان کافی به ایران برای ادامه غنیسازی دانسته، اوباما گفته هیچ امتیازی به ایران داده نشده و در صورت شکست مذاکره، تحریمهایی شدیدتر در انتظار ایران خواهد بود.
به گزارش دویچه وله، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، در پایان نشست کشورهای آمریکای لاتین در کلمبیا در روز یکشنبه (۱۵ آوریل / ۲۷ فروردین - به وقت محلی) درباره مذاکرات استانبول گفت: «نه تنها هدیهای به ایران داده نشده بلکه برای ایران روشن شده که در صورت شکست مذاکرات، تحریمهای شدیدتری در انتظارش خواهد بود.»
این سخنان واکنشی بود به اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، که پس از پایان نشست استانبول نتیجه این مذاکرات را دادن فرصت بیشتر به ایران برای ادامه غنیسازی اورانیوم دانسته و تعیین دور بعدی مذاکرات در خرداد ماه را نیز هدیهای برای جمهوری اسلامی خوانده بود.
باراک اوباما تاکید کرد که هیچ امتیازی به ایران داده نشده و گفت: «اجازه نمیدهیم ایران مذاکرات را طولانی کند. زمان رو به پایان است و ایران باید از زمان استفاده کند.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنان بهترین راه حل مناقشه اتمی ایران را راه دیپلماتیک دانسته و گفت: «یک توافق بینالمللی وجود دارد که ایران باید منزوی شود و این دلیل اعتمادی است که جامعه جهانی در این مسئله به ایالات متحده و سیاستهایش دارد. سیاست آمریکا نیز این است که استفاده صلحآمیز از انرژی اتمی را برای ایران امکانپذیر میداند، اما جلوی تلاش این کشور برای دستیابی به سلاح اتمی را میگیرد. این بخشی از دلایلی است که ما به خاطر آنها تحریمهای شدیدی علیه ایران را اعمال کردهایم.»
اوباما همچنین ایران را تهدید کرد که در صورت پیش نرفتن مذاکرات خردادماه با تحریمهای شدیدتری روبرو خواهد شد.
واکنش ایران
در حالی که کشورهای غربی متفقالقول بودند که تاثیر تحریمها بر ایران در نشست استانبول مشهود بوده، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، گفت که طرف غربی به خوبی قدرت ایران را درک کرده و فهمیده که توانمندی ایران قابل اغماض نیست.
صالحی که در یک برنامه تلویزیونی در شبکه جهانی جام جم شرکت کرده بود درباره نشست استانبول گفت: «هنوز زود است که درباره جزئیات این نشست اظهار نظر کنیم اما آنچه مشخص است این است که هردو طرف خواهان پایان گرفتن مشاجره و مناقشه هستند.»
او بحث درباره توقف غنیسازی اورانیوم را زود دانسته و آن را موکول به مذاکرات بغداد کرد. دور بعدی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ سوم خرداد ماه در بغداد برگزار خواهد شد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی همچنین تاکید کرد که تا دور بعدی مذاکرات هر دو طرف یکدیگر را "رصد" خواهند کرد. او گفت: «اگر آنها در مدت زمان باقیمانده تا نشست بعدی رفتاری از خود نشان دهند که جنبه اعتمادسازی داشته باشد میتواند در کوتاه شدن زمان حل موضوع هستهای موثر باشد. آنها میتوانند در این فاصله قدمهایی را بردارند که ما را نسبت به اراده آنها در اعتمادسازی مطمئنتر کند. در غیر این صورت ما نیز شیوهها و مکانیسم خود را داریم.»
مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه ۱+۵ بر سر برنامه اتمی ایران، از ژانویه سال ۲۰۱۱ متوقف شده بود. طرفین مذاکره نشست روز ۲۶ فروردین (۱۴ آوریل) در استانبول را مثبت و سازنده خواندند. دور بعدی مذاکرات روز سوم خرداد (۲۳ مه) در بغداد، پایتخت عراق، برگزار خواهد شد.
امروز: پروژه ۱۷۰ میلیارد تومانی سد هراز در شهرستان آمل به قرارگاه خاتمالانبیا وابسته به سپاه پاسداران ایران واگذار شد.
قرارداد این پروژه، همچون بسیاری از پروژه های بزرگ و ملی سال های اخیر، بدون رعایت تشریفات مناقصه و به صورت غیر رقابتی با قرارگاه خاتم الانبیا امضا شده است.
رمضان طهماسبی٬ مدیرعامل آب منطقهای مازندران، گفت که قرارداد اجرای پروژه احداث سد هراز پیشتر با یک شرکت چینی منعقد شده اما نهایتا در این تصمیم تجدید نظر شده است.
وی توضیح بیشتری در مورد علت این تجدید نظر نداده و تنها علت آن را "شرایط جدید یک ماه اخیر" دانسته است.
با گسترش تحریم های بین المللی علیه ایران بر سر پرونده هسته ای و از بین رفتن امکان فعالیت شرکت های خارجی در ایران، بسیاری از پروژه های بزرگ اقتصادی به سپاه پاسداران واگذار شده است.
امروز: یک نماینده مجلس ایران گفته است که قیمت هر بشکه نفت خام در لایحه بودجه امسال ۸۵ دلار پیش بینی شده است. قیمت هر بشکه نفت در بودجه سال گذشته دولت ایران اندکی بیش از ۸۱ دلار در نظر گرفته شده بود.
ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران به نقل از علی اصغر یوسف نژاد، عضو کمیسون تلفیق مجلس خبر داده است که در جریان رای گیری برای تعیین قیمت نفت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۱، رستم قاسمی وزیر نفت ایران هم حضور داشته است.
درآمدهای نفتی سهم بزرگی در تامین بودجه دولت ایران دارد، از همین رو تعیین قیمت هر بشکه نفت صادراتی ایران در لایحه بودجه، تاثیر مستقیمی در تنظیم درآمدهای دولت خواهد داشت.
لایحه بودجه پس از تصویب در کمیسیون تلفیق، در صحن علنی مجلس به رای گذاشته می شود.
دولت محمود احمدی نژاد لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ را با تاخیر به مجلس سپرد و به دلیل کمبود وقت مجلس در روزهای پایانی سال گذشته و همزمانی آن با انتخابات نهمین دوره مجلس، بررسی آن در زمان تعیین شده قانونی میسر نشد.
امروز: ویلی سوندال وزیر خارجه دانمارک، که ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد گفته است که هیچ برنامه ای برای کاهش تحریم های اعمال شده علیه ایران وجود ندارد.
به گزارش بی بی سی، وی افزوده تا زمانی که ایران گام هایی را درمتقاعد کردن جامعه بین المللی نسبت به برنامه های اتمی اش برندارد، تغییری در تحریم ها علیه این کشور صورت نخواهد گرفت.
وزیر خارجه دانمارک، روزدوشنبه ( ۱۶ آوریل)، در پاسخ به خبرنگاران درباره احتمال کاهش تحریم ها علیه ایران در زمانی که مذاکره با این کشور در جریان است، گفت: "فکر میکنم وضعیت خطرناکی ایجاد خواهد شد، اگر ما به ایران بگوییم که احتمالا بخشی از تحریم ها را لغو خواهیم کرد."
آقای سوندال گفت:" ایران قهرمان جهان در انجام مذاکرات طولانی است که البته در نهایت به نتیجهای منجر نمیشود."
وزیر خارجه دانمارک این سخنان را درحالی بیان کرد که اولین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ روز شنبه ۱۴ آوریل در استانبول ترکیه برگزار شد.
در پایان این دور از مذاکرات سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از روند "موفقیت آمیز" مذاکرات ابراز رضایت کرد و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم مذاکرات هسته ای با ایران را مفید و سودمند توصیف کرد.
خانم اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا هم در پایان دور اول مذاکرات با تاکید بر این نکته که گفتگوهایش با آقای جلیلی بسیار صریح بود، گفت که آقای جلیلی موافقت کرد دور بعدی دیدارها با هدف "پیشرفت واقعی" در روند مذاکرات انجام شود و افزود که موفقیت آمیز بودن این روند نیاز به ثبات قدم دارد.
قرار است دور بعدی مذاکرت در ۲۳ ماه مه ( سوم خرداد) برگزار شود.
امروز: علی مطهری درخصوص ارزیابی اش از اتفاقاتی که پیرامون موضوع استیضاح وزیر کار افتاد، اظهارداشت: به نظر من آقای مرتضوی می خواست جلسه استیضاح برگزار نشود و تخلفاتش از تریبون مجلس بازگو نشود و در نتیجه محاکمه اش تسریع نشود. آقای مرتضوی با این ترفند که به کار برد دوستان ما را خام کرد و به هدفش رسید. عجیب است که خود این آقایان، مرتضوی را متهم به دروغگویی و فریب می کنند و در عین حال به قول او مبنی بر استعفا و نرفتن به سر کار حتی اگر استعفا پذیرفته نشود اعتماد می کنند. دیدیم که این اعتماد خطا بود و سر کار نرفتن ایشان هم نصف روز بیشتر دوام پیدا نکرد.
به گزارش خبرآنلاین، نماینده تهران خاطرنشان کرد: دوستان ما باید زمانی استیضاح را منتفی می کردند که آقای مرتضوی خودش استعفا و وزیر رسما استعفای او را می پذیرفت نه اینکه به صرف اعلام آمادگی آقای مرتضوی برای استعفا، آن هم به گفته شخص ثالث یعنی آقای حداد، استیضاح را منتفی کنند تا هم سرخودشان کلاه برود و هم جایگاه مجلس تنزل پیدا کند. البته من در جلسه شب یکشنبه برخی استیضاح کنندگان حضور داشتم. در آنجا گفته شد آقای مرتضوی استعفای خود را نوشته و قرار است توسط آقای حداد اعلام شود ولی آنچه توسط آقای حداد اعلام شد این بود که آقای مرتضوی برای استعفا اعلام آمادگی کرده است.
مطهری که خود از امضا کنندگان استیضاح وزیر کار است، تصریح کرد: این مسئله هم روشن بود که استعفای آقای مرتضوی پذیرفته نخواهد شد زیرا در دولت آقای احمدی نژاد، وزیران کارهای نیستند و خود آقای احمدی نژاد تصمیم گیر است و روشن است که ایشان هیچ گاه از راهی که رفته هر چند اشتباه باشد بر نمی گردد. دوستان ما باید در ابتدای جلسه استیضاح از وزیر سوال می کردند آیا استعفای آقای مرتضوی را می پذیرد، تا استیضاح منتفی شود؟ طبعا وزیر به آقای احمدی نژاد حواله می داد و ایشان هم نمی پذیرفت و استیضاح آغاز می شد.
مطهری گفت: وارد کردن آقای حداد به ماجرای استیضاح هم اشتباه دیگر این دوستان بود، چون این شائبه را به وجود آورد که اینها می خواهند با معرفی کردن آقای حداد به عنوان حلال مشکل، مقدمه ریاست ایشان بر مجلس نهم را فراهم کنند و دیدیم که نمایندگان هم از این موضوع ناراحت شدند.
وی که تنها فردی بود که امضای خود را از طرح استیضاح وزیر کار پس نگرفت درباره علت این اقدام گفت: استدلال دوستان مرا قانع نکرد و اساسا پس گرفتن امضا را تا زمانی که معضل مورد نظر برطرف نشده، کاری ناشایست و موجب کاهش اعتبار مجلس می دانم.
نماینده تهران گفت: با وضعیت موجود معتقدم راه استیضاح باز است و حال که گفتگو و ملاطفت نتیجه نداده است باید اقدام عملی کرد. البته ضعف قوه قضائیه هم در این ماجرا آشکار شد که در حد مطلوب قادر به رسیدگی به پرونده افراد متصل به قدرت نیست و در واقع قانون در مقابل اقویا ضعیف است و در مقابل ضعفا قوی.
امروز: دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص مذاکرات با 1+5 تاکید کرد: ما به توافق رسیدیم که ان پی تی باید چارچوب و پایه همکاریها باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سی ان ان گزارش داد: مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران گفت که تهدید هرگز موثر نبوده و نخواهد بود، در عوض همکاری ممکن است نتیجه دهد.
سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در مصاحبه ای اختصاصی با شبکه سی ان ان در مورد ابتکارعمل هایی که پیش از اجلاس استانبول درباره آنها سخن گفته بود، گفت: همانطور که من سال گذشته هم اعلام کردم در پایان گفتگوهای استانبول اعلام کردم که ما آماده هستیم که از همین الان هم این گفتگوها را ادامه دهیم.ما همیشه بیان کرده بودیم که از گفتگو در موضوعات مختلف اما با رویکرد همکاری استقبال می کنیم. ما گفته بودیم که سی و سه سال گذشته نشان داده بوده که زبان تهدید و راهبرد فشار در برخورد با ملت ایران نتیجه ای ندارد.لذا هرگاه که با رویکرد همکاری وارد گفتگوها بشوند می توانند نتیجه بگیرند و موفق باشند. این در موضوعات مختلف می تواند شکل بگیرد، از جمله موضوع هسته ای.
وی گفت: ما فکر می کنیم مواضع جمهوری اسلامی ایران و رویکرد جمهوری اسلامی ایران یک فرصت بزرگ برای همکاری در موضوعات مربوط به هسته ای است. فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مخالفت با سلاح های هسته ای و حرام دانستن آنها یک ظرفیت بزرگ است برای حرکت و برای خلع سلاح .نگاه جمهوری اسلامی ایران که در سمینار بازگری خلع سلاح هسته ای مطرح شد و ان پی تی مطرح شد به نظر من یک ظرفیت بسیار بزرگ است برای منع اشاعه سلاح های هسته ای.
خبرنگار سی ان ان از جلیلی پرسید می خواهم سوالی درباره موضع منع اشاعه تسلیحات هسته ای از شما بپرسم این موضع نیازمند این است که ایران به تمام تاسیسات هسته ای اش در کشور اجازه بازرسی بی قید و شرط بدهد. در فوریه ایران اجازه نداد تا بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای به تاسیسات پارچین ورود پیدا کنند و برخی از موضوعات مشکوک را که بر اساس تجربیاتشان ممکن است برای برنامه نظامی در آنجا اتفاق بیفتد، چک کنند.این اظهارات شما به این معنی است که ایران اجازه دسترسی به پارچین را می دهد؟ که جلیلی گفت: این اطلاعات شما هیچکدامش درست نیست. ان پی تی چنین مقرراتی را ندارد که باید دسترسی نامحدود قرار دهند. ان پی تی یک موافقت نامه دارد که در آن هر کشوری عضو ان پی تی با ان پی تی در چارچوپ پادمان همکاری می کنند. ما بیشترین همکاری را در این زمینه داشتیم.ما بیش از چهار هزار نفر روز همکاری داشتیم با بازرسان آژانس که از تاسیسات هسته ای ما البته در چارچوب ان پی تی همکاری کردند و وظایف خود را انجام دادند.
دبیر شورالی عالی امنیت ملی ادامه داد: شما می دانید که دبیر کل آژانس بیست و پنج بار در گزارشاتی که داده اعلام کرده که ایران هیچ انحرافی از مقاصد صلح آمیز هسته ای نداشته است. همین موضوع را بسیاری از نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا نیز اعلام کردند.یکی از بحث های اساسی که مهم است که مردم آمریکا بدانند این است که نباید یک سری از تهدیدهای فرضی و دروغین جای تهدیدهای اصلی را بگیرند. ما امروز در گفتگوها نشان دادیم که تهدیدهای واقعی چیست و راه درست برخورد با آنها چیست. اعلام آمادگی کردیم که همکاری کنیم در جهت خلع سلاح و در جهت مقابله با اشاعه تسلیحات هسته ای. ما فکر نمی کنیم مردم آمریکا باید هزینه برای یک تهدیدهایی بدهند که این تهدیدها موهوم و فرضی است.
مجری سی ان ان از جلیلی پرسید؛ آقای جلیلی اعتمادی وجود دارد که باید ساخته شود، ایران چگونه می خواهد این اعتماد با غرب و با بازرسان آژانس را ایجاد کند، من دوباره از شما می پرسم آیا برای بازرسی از تاسیسات پارچین مجوز می دهید؟ دبیر شورای امنیت ملی ایران گفت: ما همیشه گفتیم که اعتماد سازی یک جاده دوطرفه است ما اقدامات اعتماد سازی بسیار زیادی انجام دادیم. شما می دانید که جمهوری اسلامی ایران دو سال و نیم فعالیت های هسته ای اش را تعلیق کرده بود داوطلبانه برای همین اعتماد سازی . ما امروز هم صحبت کردیم ،در گفتگو ها یکی از توافق های خوب این بود که ان پی تی باید پایه و مبنای هرگونه همکاری باشد. ما مثل همیشه اعلام کردیم که آماده هستیم تا همه تکالیفی را که در ان پی تی ذکر شده است انجام بدهیم و متناسب با آن از تمام حقوقی که در ان پی تی ذکر شده برخوردار باشیم.
مجری سی ان ان از دکتر جلیلی پرسید آیا صحیت های شما به این معنی است که ایران آماده است بر مبنای اقدامات اعتماد سازی غنی سازی بیست درصدی را تعلیق کند؟ جلیلی پاسخ داد: امروز ما به توافق رسیدیم که ان پی تی باید چارچوب و پایه همکاری ها باشد.شما می دانید که غنی سازی بیست درصدی موضوعی است که برای فراهم کردن امکانات درمانی برای بیش از هشتصد هزار بیمار در ایران حیاتی است. دو سال گذشته در ژنو در گفتگوها گفتیم که به سوخت بیست درصدی برای ایزوتوپ های پزشکی نیاز داریم، از آژانس بین المللی انرژی هسته ای طبق تعهد آژانس برای تامین تسهیلاتی در زمینه تهیه سوخت درخواست کردیم.
وی افزود: همانگونه که من گفتم بیش از هشتصد هزار بیمار ایرانی به سختی به این سوخت و تولیدات این رآکتور نیاز دارند.اما آنها حاضر نبودند این سوخت را برای ایران فراهم کنند.اما پس از آن آنها ایده تبادل سوخت هسته ای را مطرح کردند که این ایده را هم اجرایی نکردند.سپس دانشمندان هسته ای ما به صورت فعال این موضع را پیگیری کردند و به صورت موفقیت آمیز توانستند که سوخت بیست درصدی تولید کنند. تولید سوخت هسته ای بیست درصد زیر نظر و نظارت بازرسان انرژی هسته ای آژانس بین المللی انرژی هسته ای بوده، تحت بازرسی و دوربین های سازمان انرژی هسته ای بوده است و امروزه ما در تولید این ایزوتوپ های پزشکی به خودکفایی رسیدیم.
جلیلی گفت: ما امروز معتقدیم که اعتماد سازی برای ایرانی ها باید ساخته شود. چرا این ایزوتوپها را که اینقدر برای بیماران ایرانی اهمیت دارد ما باید از آن محروم باشیم.
سی ان ان افزود: جلیلی مذاکرات با پنج به علاوه یک را سازنده و مثبت ارزیابی کرد. هردو طرف ایرانی و پنج به علاوه یک توافق کردند که همچنان به مفاد ان پی تی متعهد بمانند. ایران از طرف خود می خواهد که حق دستیابی به برنامه هسته ای صلح آمیزش به رسمیت شناخته شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر