-----------------------------
همه خبرها و ديدگاهاي سانسور شده و پشت فيلتر جمهوري اسلامي مانده را يكجا و بي درد سر در "هستي نيوز" بخوانيد... http://groups.google.com/group/hasti-news/

--------------------------------------------







Google Groups
Subscribe to Hasti News
Email:
Visit this group

۱۳۹۰ بهمن ۲۰, پنجشنبه

Latest News from Kaleme for 02/09/2012

Latest News from Kaleme for 02/09/2012
Email not displaying correctly? View it in your browser.
این خبرنامه حاوی عکس است. لطفا گزینه دیدن عکس را در ایمیل خود فعال کنید.



در حالی در روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش قیمت بلیت هواپیما در پی مصوبه مجلس شورای اسلامی منتشر شد که محسن اسماعیلی ، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور در این‌باره می‌گوید: هیچ افزایش قیمتی انجام نمی‌شود و این مصوبه تنها اصلاح یک ماده قانونی است.

به گزارش مهر، سه‌شنبه هفته جاری مجلس مصوبه‌ای را به تصویب رساند که براساس آن، شرکت فرودگاه‌های کشور اجازه می‌یابد مبلغ ۵۰ هزار ریال به قیمت بلیت هر مسافر در پروازهای داخلی و مبلغ ۲۵۰ هزار ریال به قیمت بلیت هر مسافر که با هواپیما عازم خارج از کشور است، اضافه کند.

این در حالی است که در جلسه علنی سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان ماده ۸۷ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت را اصلاح کردند و شرکت فرودگاه‌های کشور از مدت‌ها پیش این مبلغ را از قیمت بلیت هواپیما دریافت می‌کرد.


 


همزمان با تهدید به بستن تنگه هرمز از سوی مسئولان، اولین تصویر این تنگه توسط ماهواره نوید مخابره شد.

مدیر پروژه ماهواره نوید خبرداد: ساعت ۱۶:۳۳ روز گذشته در بدترین شرایط جوی موفق شدیم اولین تصویر زمان واقعی را توسط ماهواره نوید از تنگه هرمز گرفته و آن را مخابره و دریافت کنیم.

به گزارش فارس،  حسین بلندی مدیر پروژه ماهواره نوید برای اولین بار در برنامه «دیروز امروز فردا» خبر داد:  در بدترین شرایط جوی موفق شدیم اولین تصویر زمان واقعی را توسط ماهواره نوید از تنگه هرمز گرفته و آن را مخابره و دریافت کنیم.

‌وی افزود: این در تاریخ فضایی کشور اولین بار است که توانسته‌ایم این تصویر را بگیریم.

در همین حال نیروهای دریایی و تفنگدار دریایی آمریکا در حال برگزاری بزرگ ترین مانور آبی–خاکی خود در ده سال گذشته هستند.

مانور “تمساح بی باک” با شرکت بیشتر از بیست هزار تفنگدار دریایی و ملوان ایالات متحده و با همراهی نظامیان هشت کشور متحد آمریکا از جمله بریتانیا، کانادا و استرالیا برگزار می شود.

این مانور که در سواحل کارولینای شمالی برگزار می شود، تمرین پیاده کردن نیروی تفنگدار در آب های کم عمق، مین روبی و مقابله با قایق های تندرو است.


 


۲۰ بهمن ۱۳۵۷

ü مهندس “مهدی بازرگان ” نخست ‌وزیر دولت موقت ایران طی یک سخنرانی در دانشگاه تهران برنامه‌های دولت را اعلام کرد و گفت : مأموریتی که رهبر انقلاب به من داده اند پر مخاطره ‌ترین و سنگین‌ترین مأموریت در عمر ۷۱ ساله تاریخ مشروطیت ایران است که به یک نخست ‌وزیر سپرده شده است.

ü با حمله مأموران گارد به پادگان نیروی هوایی تهران، جنگ خیابانی آغاز شد. به گفته همافران، وقتی که رادیو اعلام کرد فیلم ورود امام خمینی (ره) بعد از اخبار تلویزیون نمایش داده خواهد شد، آنها در سالن پادگان اجتماع کردند. با ظاهر شدن تصویر حضرت امام بر صفحه تلویزیون، طنین صلوات سالن را پر کرد و در این هنگام، افراد گارد به سوی آنها تیراندازی کردند و درگیری آغاز شد.

ü مردم ساکن در اطراف خوابگاه همافران، هنگامی که از حمله نیروی گارد به همافران آگاه شدند، اهالی خیابان‌های اطراف را نیز، با خبر کردند و طولی نکشید که جمعیت انبوهی در کنار دیوار خوابگاه گرد آمدند که با فریاد الله‌اکبر از همافران حمایت می‌کردند.

ü اجتماع مردم در کنار خوابگاه همافران نیروی هوایی که از ساعت ده شب آغاز شده بود همچنان ادامه یافت. ترس مردم این بود که در صورت پراکنده شدن، نیروهای گارد، بار دیگر به همافران حمله کنند، لذا از دفتر حضرت امام کسب تکلیف کردند و دفتر امام توصیه کردند که پراکنده نشوید.

ü مردم در کنار خوابگاه نیروی هوایی همچنان شعار می‌دادند و خود را با آتش لاستیک‌های فرسوده گرم می کردند که در ساعت ۵/۳ بعد از نیمه شب مأموران حکومت نظامی با خودروهای نظامی و در حالیکه از دور با شلیک هوایی رگبار مسلسل‌ها در صدد ترساندن مردم بودند، به اجتماع مردم حمله کردند.

ü در این هنگام مردم به کوچه‌های اطراف پناه بردند اما مأمورین توانستند یکصد و پنجاه و دو نفر را دستگیر و به محل استقرار حکومت نظامی در یکی از کلانتری های تهران منتقل کنند. ( ظاهرا اولین کلانتری که به دست مردم افتاد همین کلانتری بود.)

ü در بین دستگیر شدگان دو روحانی نیز حضور داشتند.


 


مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اینکه بیش از چهار میلیون دانشجو در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، گفت: «آمادگی پذیرش دانشجویان ایرانی را که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، در دانشگاه‌های کشور داریم.»

«رسول ملک‌فر» که در هجدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و چهارمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران در دانشگاه تبریز سخن می‌گفت، افزود: «هم‌اکنون برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر، صندلی خالی در دانشگاه‌های کشورمان وجود دارد و این وزارتخانه اعلام آمادگی می‌کند تا دانشجویانی را که در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل می‌کنند، در نزدیک‌ترین محل سکونت و با اولویت خود دانشجویان بعد از بررسی مدارک، پذیرش کند.»

وی با بیان اینکه هم‌اکنون بیش از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های کشور مشغول به تحصیلند، اظهار داشت: «از این تعداد نزدیک به ۱۰درصد در مقاطع تحصیلات تکمیلی و بقیه در سایر مقاطع تحصیلی مشغول به تحصیلند.» هجدهمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و چهارمین کنفرانس مهندسی فوتونیک ایران در دانشگاه تبریز با شرکت بیش از ۵۰۰ محقق از سراسرکشور به‌مدت سه روز با همکاری انجمن اپتیک و فوتونیک ایران و مشارکت ۱۴ نهاد و سازمان مختلف به میزبانی دانشگاه تبریز تا ۲۰ بهمن‌ماه برگزار می‌شود.


 


آیت الله سید کاظم نور مفیدی

اشاره: اسلام به عنوان مکتب جامع و جاوید، همان گونه که عرصه دعوت خویش را به قوم و ملت خاصی محدود نکرده است، اتحاد امت اسلامی را در صدر برنامه های سیاسی و اجتماعی خویش قرار داده و عقد اخوت دینی را میان فرزندان امت اسلام جاری کرده است. وحدت اسلامی که قوی ترین عامل توانمندی و اقتدار امت اسلام محسوب می شود، از دیرباز دست‌خوش توطئه های دشمنان قرار گرفته است.در گفتگویی که با آیت الله سید کاظم نورمفیدی انجام داده ایم به زوایای مختلف موضوع وحدت قومی وملی و مذهبی از منظر حضرت امام پرداخته شد که از نظر می گذرد:

—وقتی موضوع وحدت مطرح می شود عناوینی مانند وحدت قومی وملی، وحدت مذهبی و وحدت در مشترکات دیگر درذهن جاری می شود؛ آیا این عناوین در ذیل تعریف عامی از وحدت قرار میگیرد؟
با مثالی از یک خانواده می توان به روشنی به این پرسش پاسخ داد تا منظور از وحدت در هر بعدی که مطرح می‌شود، روشن شود. در نظر بگیرید که در خانواده ای افراد مختلف با هم زندگی می‌کنند . والدین و فرزندان؛ و طبیعی است که هر کدام سلایق مختلفی و دیدگاه‌های مختلف در مسائل گوناگون حتی مثلاً در مورد غذا داشته باشند؛ و طبیعی است که یک چنین اختلافاتی در بین اعضای یک خانواده وجود داشته باشد، اما در عین حال با همه اختلاف سلایقی که وجود دارد اما یک جهت جامعی اینها را کنار هم قرار می دهد و در کمال صفا و صمیمیت با هم زندگی میکنند و آن جهات مشترک این است که بالاخره از یک پدر و مادر زاده شده اند، در یک فضای تربیتی بزرگ شده اند و همدیگر را دوست میدارند و با همین جهات مشترک با وجود اختلاف هایی که میان آنها هست ممکن است سالهای سال با هم زندگی بکنند اما در عین حال هر یک حریم و احترام دیگری را حفظ می‌کند یک خانواده سالم چنین خانواده ای است که احترام حفظ می­‌شود.   من فکر میکنم این مثال می‌تواند مثال خوبی باشد که خیلی محسوس کلمه وحدت را و وحدتی که مطرح می‌شود را برای ما روشن کند حالا این وحدت در هر بعدی که مطرح بشود.
وقتی وحدت را در باره امت اسلامی مطرح میکنیم مانند همان مثال همه اهل یک خانواده هستیم و با همه اختلاف سلایق، و اختلاف مذهبی که بین امت اسلامی وجود دارد اما مشترکات بسیاری به اصطلاح مانند چتر بر سر همه اینها قرار گرفته. خدا، دین، پیغمبر،کتاب واحد و بسیاری از فرایض اسلامی،که اصول اعتقادی شان یکی است. همه به خدا و توحید، نبوت و پیامبری خاتم الانبیا وقیامت اعتقاد دارند. در فروع هم همه با هم مشترکیم و اسلام مسلمین را به این شکل خواسته که با همه سلایق مختلفی که با همدیگر دارند همه اعضای یک خانواده و همه با هم برادر باشند  و اگر این وحدت را ما در یک فضای بازتری بخواهیم مطرح بکنیم، همانطور که قرآن مطرح کرده همه آنهایی که خدا و قیامت را قبول دارند و نبوت به معنای عام را قبول دارند، ما با آنها و با مسلمانها مشترکات بیشتری داریم. باز همان خانواده به خانواده ی بزرگتر تشبیه میشود که قرآن هم میگوید(قل تعالوا الى کلمة سواء بیننا وبینکم).
و پیامبر هم به اهل کتاب خطاب میکند (قل یا اهل الکتاب تعالوا الى کلمة سواء بیننا وبینکم).  بیایید در چیزی که همه مشترکیم و آن ایمان به خداست، زیر این چتر با هم قرار بگیریم .  وحدت را میتوان در یک فضای خیلی بزرگتر که فضای انسانی است مطرح کرد اگر وحدت را در این بعد وسیع نگاه بکنیم که هم در کلام بزرگان دینمان هست و هم در فرمایشات حضرت امام که جامعه بشری بعنوان یک جامعه انسانی است وبه تعبیر حضرت امام وحدت مستضعفان در مقابل مستکبران است باید دید. بنابر این وحدت را هم میتوانیم در بعد امت اسلامی و هم در میان همه متدینان عالم و در میان همه انسانهایی که به شکلی امروز جهات مشترکی با هم دارند ببینیم؛ که خوشبختانه هم توجیه عقلانی دارد و هم مذهبی و دینی. این جهات مشترک را در جنبش های اسلامی منطقه نیز شاهد هستیم که با تاسی از اصل وحدت به مبارزه با ظلم برخاستند .
–بیشترین جمعیت کشور ما را اهل تسنن و اهل تشیع تشکیل میدهد و شما هم در استانی زندگی میکنید که اهل تسنن زیاد ی در آن زندگی می کنند؛ به هر حال  در مسایل کوچکی اختلاف نظر وجود دارد اما همه مسلمانیم و برادرانه کنار هم زندگی میکنیم بفرمایید نظر اهل سنت از تعریفی که از وحدت ارائه میدهند با شیعه ها چه تفاوتی دارد؟
اکنون هم در میان ما و هم در میان برادران اهل سنت طیف هایی هستند که به مبحث وحدت نگاه مثبتی ندارند این مسئله در میان هر دو قشر وجود دارد و نمی­شود انکار کرد اما آنهایی را که معتقد به این آرمان مقدس هستند که آرمان وحدت امت اسلامی باشد من بعید میدانم که غیر از این فکر کنند. مساله وحدت به معنای صحیح کلمه همین است که به آن اشاره کردم. ما نمی گوییم وحدت این است که همه بیایند شیعه بشوند یا آنها فکر کنند که شیعه ها سنی شوند این اصلا شدنی نبوده و امر محالی است.  پس بنابر این اگر کسی بخواهد درست در مورد وحدت فکر کند، نمیتواند اینطور فکر کند . یا مثلا فرض کنید همه مذاهب از بین بروند،  اصلا مذهبی وجود نداشته باشد و یک چیز جدیدی درست بکنیم و همه حول و حوش آن جمع شوند، این هم شدنی نیست . پس بنابر این معنای صحیح وحدت میتوانداین باشد که هم سنی و هم شیعه اینگونه فکر میکنند آنچه را که واقعیت است، واقعیت موجود در میان امت اسلامی است،  پذیرفته بشود. که همه هم همین را میگوییم. بزرگان ما  مثل مرحوم آیت الله  بروجردی(رضوان الله تعالی علیه)،حضرت امام وبزرگان دیگر همواره در این مسیر حرکت میکردند. باید همه همدیگر را قبول کنند . همه باید ، واقعیت موجود را بپذیریم. بدون اینکه به کسی توهین هم بشود و به قول مشهور نحن ابنا الدلیل، ما فرزند دلیلیم ؛ با دلیل زنده ایم و با دلیل می میریم. شیعه مبانی اعتقادی خودش را بر اساس دلیل، برهان و منطق و همانطوری که ائمه ما روشن کردند، بدون توهین به دیگران میتوانیم ابراز بکنیم. با احترام به برادران اهل سنت هم همینطور، به هم تهمت نزنیم. واقعا مثل بعضی وقتها که یک چیزهایی را نسبت میدهند به شیعیان که اصلا واقعیت ندارد یا مثلا به سنی ها نسبت میدهند که واقعیت ندارد. اصلا مسایل اختلافی میتواند در یک کنگره علمی بین المللی مطرح شود ؛ متکلمین عالم اسلام برای بحث های کلامی جمع بشوند بدون اینکه این بحث ها، بحث های علمی در جامعه بیاید.   چون عامه مردم ظرفیت ندارند؛ همینکه اختلاف دو نفر با هم در جامعه که را ببینند قضیه شکل دیگری پیدا میکند. در کنگره های بین المللی علمای اسلامی جمع بشوند. در مسایل فقهی،کلامی،فلسفی و قرآنی میتوانند بنشینند و بحث هم بکنند من به این معتقدم.   بحث های علمی اما در محیطی که پر از صفا و صمیمیت باشد . اگر به نتیجه ای رسیدند دلیل کسی قویتر بود همه بپذیرند، اگر هم نه هیچ کدام نتوانستند یکدیگر را قانع کنند خیلی خوب جنابعالی به راه خودت باش من هم به راه خودم  اما این اختلافی که ما دراین مساله داریم باعث این نشود که ما به سر و کله همدیگر بزنیم.  اینها راههای عاقلانه وحدت هست و همدلی و همبستگی مسلمانها با یکدیگر.  امروز شیعه و سنی در استان گلستان در نهایت صفا و صمیمیت با هم زندگی می کنند، دشمنان اسلام از این وحدت مسلمانان هراسان و به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف میان آنها هستند.
— همانطور که فرمودید شیعه و سنی درهمه ایران، در گلستان ، در سیستان و بلوچستان، در کردستان و … در کنار هم با آرامش زندگی میکنند . تعامل اهل سنت و تشیع را بطور کلی در استان گلستان چگونه ارزیابی می کنید؟
دراستان ما چون از نزدیک شاهد مسایل آن هستم، باید گفت که وحدت از اوایل انقلاب وجود داشت و وحدت بین شیعه و سنی از ابتدای پیروزی نظام اسلامی بر همین منوال بوده است و امروز بعد از گذشت ۳۲ سال از انقلاب، این منطقه از حیث وحدت اقوام بی نظیر است.
البته اوایل انقلاب دستهایی فعال بودند برای اینکه برای نظام مساله و مشکل درست کنند، درصدد این بودند که جنگ بین شیعه و سنی در استان راه بیندازند. ولی خدا کمک کرد و خوشبختانه با هوشمندی همه جلو آن قضایا گرفته شد و امروز عرض میکنم که وحدت و اینکه حالا نگاه برادران شیعه و سنی به یکدیگر نمیخواهم بگویم صددر صد تصحیح شده و دیگر هیچ مشکلی وجود ندارد اما در کل و در مجموع نگاه وحدت بین شیعه و سنی در استان گلستان نگاه مثبتی است و اگر نگویم صددرصد ولی عمدتا نگاه خوبی است البته گاهی ممکن است مسایلی هم وجود داشته باشد و من گاهی احساس میکنم دستهایی هم درکار است که یک مساله ای را بیش از آنچه که هست تشدید میکند که من یک مقدار ازناحیه این چیزها احساس خطر میکنم.   فرض کنید که یک گروه که از نظر اهل سنت هم منحرف هستند مثل وهابی ها که از نظر اهل سنت استان ما هم منحرفند.  یعنی یک گروهی که همه مسلمانها را به یک معنا خارج از محدوده اسلامی ببیند . خب آنها هم با این گروه مخالفند ولی گاهی بیش از آنچه که هست خطر اینها بزرگ جلوه داده میشود البته ما باید مراقب باشیم که این خطر مخصوصا اگر دستمایه ی توطئه های دشمنان اسلام قرار بگیرد باید مواظب باشیم و باان برخورد کنیم و اجازه ندهیم که این تفکرات نفوذ کنند .
— در کشور استانهای مختلفی داریم که شیعه و سنی در کنار هم زندگی میکنند، اما استان گلستان کم حاشیه ترین استان است و مساله خاصی از اختلاف بین این دو گروه نشنیده ایم. شما بعنوان امین مردم این استان چه کارهاو اقدامات  در جهت تقویت وحدت انجام دادید؟
اوایل انقلاب چون دستهایی در کار بود و بنده خودم با تمام وجود اعتقاد به این ایده داشتم و دارم. چرا؟برای اینکه تفرقه را برای اسلام و مسلمین خطر میدانم .  و در طول تاریخ هم هر کجا ضربه خوردیم از این ناحیه بود. بنابر این هم از این جهت و هم اینکه به هر حال من بر اساس آموزه های قرآن یک تکلیف شرعی میدانم .از همان اول به این جهت پایبند بودم و معتقد بودن به این و تا آنجایی که توانستم در گفتار،عمل و در ارتباطاتی که با برادران اهل سنت داشتیم بدون اینکه به اصطلاح تضادی بین گفتار و عمل من،  اینها دیده باشند ما پیگیر این مساله بودیم و با صداقت هم برخورد کردیم و فکر میکنم این موثر بوده در برقراری وحدت در این استان.  اوایل انقلاب افراد و گروههایی می آمدند .  هم میخواستند برادران اهل سنت را تحریک کنند و هم می آمدند پیش ما و صحنه هایی بوجود میاوردند که مثلا یک درگیری از یک جایی پیدا بشود ولی خدا کمک کرد و الهام الهی هم بود که جلوی آن قضایا گرفته شد .  یعنی نگاه مثبتی که از اول پیدا شد به نظر من از همان اوایل انقلاب نگاه مثبتی که در این قضیه بود و ایجاد شد و این نگاه مثبت در مورد وحدت بین امت اسلامی این خودش موثر بوده به نظر من و صداقت هم بوده.  چون گاهی وقتها میشه بعضی ها دم از وحدت میزنند ولی گاهی در عمل یک کارهایی میکنند که به هر حال هم اینور و هم انطرف میفهمند که دروغ میگوید  اما اینجا به نظر من اینطور نبود .  حالا بنده که انموقع نماینده حضرت امام بودم و بعد هم نماینده ولی فقیه که مسئولیت هایی به عهده ام بود در عمل من کاری نکردم که به اصطلاح برادران مسلمان ما تضاد ببینند .  نه، ما معتقد بودیم به وحدت و گفتم هم در گفتار و هم درعمل و هم در روابطمان به این مساله عینیت دادیم و لذا این برنامه ها از اول موثر بوده و حالا هم هست.   البته گاهی ممکن است یک مسائلی پیش بیاید و چیزهایی پیدا بشود که باید سعی کنیم جلوی آنها گرفته بشود.
— حضرت امام و مقام معظم رهبری تعریف جامعی در مورد وحدت ارائه دادند و اجرا شده و یا سعی میشود که اجرا بشود .  بفرمایید اهل سنت نگرششان به ولایت چیست و چقدر به تعریف امام و رهبری انقلاب از وحدت پایبندند؟
اینجا باید مساله مودت و محبت اهل بیت را مطرح کنیم و در این مورد طبق نص قران که به همه مسلمانها دستور داده که با اهل بیت پیامبر مودت داشته باشند .  ( قل لا أسالکم علیه أجراً إلا المودة فی القربى) . بنابر این بر همین اساس می گویم اهل سنت نسبت به اهل بیت پیامبر که نوعی از ولایت است محبت و مودت دارند و همین باز شیعه وسنی را به هم وصل میکند.  که در مورد مودت اهل بیت هم اتفاق و اجماع امت اسلامی وجود دارد .  البته درامامت  آن نگاه کلامی و اعتقادی مارا به این مساله البته برادران اهل سنت ندارند و آنها بعد از رسول خدا معتقد به مساله خلافتند و جانشینی رسول الله آن هم برای زمامداری جامعه اما ما به مساله امامت به شکل دیگری نگاه میکنیم اما در مورد مودت اهل بیت  برادران اهل سنت هم اهل بیت پیغمبر را دوست میدارند و همین جا برادران اهل سنت ما زیارت حضرت رضا میروند و بعضی هاشان حتی از بزرگان و علماشان افتخارشان این بود که سلسله  مشایخ ما به حضرت رضا میرسد؛ و سند داشتند سلسله مشایخ و اساتیدشان را سلسه وار به حضرت امام رضا(ع) میرساندند.
— راجع به وحدت رویه در حوزه فرهنگ صحبت کنید، راهکارهای اجرایی که میشود در حوزهای اجتماعی یا فرهنگی داشته باشیم.  اصلا می‌شه در همه موضوعات وحدت داشت؟و اگر میشود چرا ما گاهی دچار اختلاف می‌شویم؟
گفتم نه نمی شود ؛ وحدت به این معنا یعنی چه؟سلایق مختلف میتوانند خودشان را ابراز کنند نمی شود که همه یکجور فکر کنند.
وقتی سلایق مختلف ابراز میشود، اختلاف پیدا میشود.
باید راهکار پیدا کنیم . اینها راهکار دارد .جامعه وقتی جامعه ازادی باشد اختلاف سلیقه بالاخره در مسائلی که مربوط به جلمعه هست اینها برود در مجلس. مثلا فرض کن هر چه میخواهد باشد کسانی که به اصطلاح میایند وارد متن جامعه میشوند؛ سلایق مختلف خودشان را میتوانند  ابراز کنند، نقد بکنند ولی به هر حال در هر زمینه ای که شما حالا فکرش را بکنید،
راهکار قانونی دارد .
—فکر می کنید که  حضرت امام به چه ابعادی از وحدت تکیه می کردند؟
حضرت امام )رض) به وحدت از چند بعد نگاه میکردند و این نبود که در اهداف حضرت امام مساله وحدت فقط در میان امت اسلامی مطرح باشد بلکه از ابعاد مختلف به این قضیه نگاه میکردند که البته طبیعی بود که یکی از هدف هایی که بیشتر مورد توجه و نظر حضرت امام باشد وحدت بین امت اسلامی بوده و این هم برای حضرت امام یک ریشه قرآنی داشته و به دلیل همین ریشه قرآنی حضرت امام روی وحدت امت اسلامی تاکید و تکیه میکردند.  ما وقتی به آموزه های قرآن مراجعه میکنیم میبینیم که قرآن همه مسلمانها را به وحدت و یکپارچگی دعوت میکند و در آیات مکرر قرآن به اشکال مختلف از تنازع و تخاصم بین امت اسلامی را منع میکند. و از طرفی دیگر به وحدت توصیه میکند. نکته ای از آیات قرآن بسیار مورد تاکید حضرت امام بود، مساله نفی سبیل بود که :لن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیلا.«خدا هرگز سلطه ای برای کفار بر مسلمانها و مومنین قرار نداده ». حضرت امام روی این مساله تاکید داشتند.و از طرفی برای ایشان کاملا روشن بود که یکی از چیزهایی را که مهمترین ضربه را بر امت اسلامی زده مساله تفرقه و جدایی و اختلافات بین مسلمانهاست که  در طول تاریخ مهمترین سود را از این تفرقه و اختلاف دشمن برده است. پس بنابراین حضرت امام معتقدند که مهمترین زمینه ای را که باعث سلطه دشمنان بر مسلمین شده و میشود، همین تفرقه ها و اختلافات، درگیری ها و تنازع است که باعث میشود تا سرمایه های آنان چپاول شده و از طرفی هم این مسئله یک ریشه قرآنی دارد و لذا طبیعی بود که حضرت امام در مساله وحدت امت اسلامی تکیه داشتند.اما همانطوری که عرض کردم حضرت امام تعریف اصل وحدت را در این جهت خلاصه نمیکرد، بلکه در بعد بزرگتری هم در فرمایشاتشان مساله وحدت را میدیدند و آن وحدت مستضعفان در مقابل مستکبران بود که حتی تعبیرش این بود که حزب مستضعفان جهانی باید تشکیل بشود و همه آنهایی را که به شکلی امروز از سلطه مستکبران جهان رنج میبرند در هر زمینه ای از زمینه های زندگی باید همه در کنار هم قرار بگیرند و در مقابل استکبار جهانی و قلدر های جهانی بایستند.
—زیربنای انقلاب ما هم وحدت بود. گاهی وحدت به حاشیه رانده شده  و رعایت نمیشود و گاهی هم اختلاف نظر هایی به وجود میاید که باعث لطمه وارد شدن به اصل” وحدت” میشود چرا ما همان راه امام و اسلام را در پیش نگرفتیم ؟
اگر منظورتان از وحدت یعنی وحدت امت اسلامی است یعنی اینکه شما وحدت را از آن بعد به وحدت داخلی تسری داده اید. اما اگر موضوع عام وحدت باشد . شکل صحیح وحدت را عرض کردم و آن اینکه خانواده را مثال زدم نگاه جامع امام و همه آنهایی را که صاحب اندیشه هستند به وحدت در همین جو و فضا نگاه میکنند. یعنی وحدت آرمانی برای یک کشور هم همین است .  بالاخره در یک کشور همه جور افکار، اندیشه ها و طیف ها زندگی میکنند . کشور ما هم کشوری است که بعد از انقلاب فضایی در آن باز شده و همه افکار و اندیشه‌ها در آن زندگی می‌کنند و آن وحدت مطلوب و آرمانی این است.
حضرت امام همیشه میفرمود که بحثها بحث های طلبگی باشد . یعنی بهترین تعبیری که میتوانست وحدت بین مردم را معنا بکند، همین تعبیر حضرت امام بود که بحث ها طلبگی باشد . چون طلبه ها وقتی را که با هم بحث و مباحثه میکنند گاهی به منازعه هم کشیده میشود؛ اما بعد از اتمام بحث دومرتبه همه سر جای اولشان هستند و آن صفا و صمیمیت و دوستی خدشه دار نمیشود.  همیشه امام توصیه داشتند به اینکه بحث های شما، نقدهای شما به یکدیگر مثل بحث های طلبگی باشد . این همانی است که عرض کردم که وحدت به معنای صحیح کلمه این است که یک مجموعه می خواهد امت اسلامی باشد، متدینان یا مستضعفان عالم باشد . یک مجموعه در هر اندازه ای که هست یا در یک کشور باشد با وجود سلایق مختلف و جناح های مختلف اما در عین حال ما مشترکات بسیاری داریم که باید همیشه مانند یک چتر روشن کننده راه بالای سر همه ما باشد .  همه زیر آن چتر که چتر مشترکات است زندگی بکنیم.. قطعا وحدت منظور نظر امام در هر بعدی که مطرح میکرد همین بوده، اما اینکه این آرمان حضرت امام و آن دید بلندی که ایشان راجع به مساله وحدت داشتند عملیاتی نمیشود بر میگردد به یک سلسله نگاههای تنگ نظرانه.
بعضی ها خودشان را محور همه کس، همه چیز و حق مطلق میدانند.  البته انگیزه های دیگری هم میتواند در کار باشد که نگذارند این وحدت آرمانی عملیاتی بشود. نظر امام این بوده و شکی نیست. امام، هر عاقلی و هر اندیشمندی وحدت را اینگونه می بیند. دو انسان یا دو برادر نمیتوانند با هم یکجور فکر کنند وقتی که یکجور فکر نمیکنند آیا باید همدیگر را حذف کنند؟ یا زیرآب هم را بزنند؟ اینگونه که نمیشود زندگی کرد .  یعنی اصلا زندگی ها و خانواده ها از هم می­پاشد،زن و شوهر ها از هم جدا میشوند و دوستی ها به هم میخورد و این راهش نیست.
—چرا ما انسانها به وحدت نیاز داریم ؟ ضرورت های وجودی وحدت از نظر حضرت امام و مقام معظم رهبری را بررسی بفرمایید واصلا چرا باید وحدت باشد وحدتی که در جامعه، دنیاومسلمین جهان هست؛ چرا تاکید شده که همه باید وحدت داشته باشند؟
نکته اساسی که در مورد وحدت مطرح است این است که اگر وحدت به همین معنای صحیحی که گفته شد نباشد اصولا زندگی مشکل میشود و این خیلی مساله مهمی است، برای اینکه زندگی قوام پیدا کند.  حالا زندگی جامعه،خانواده،یک کشور و این منوط به این است که وحدت به همان معنای صحیحی که من اشاره کردم وجود داشته باشد. نکته دوم اینکه همیشه تفرقه همانطوری که قرآن فرموده ولا تنازعوا فتفشلوا وتذهب ریحکم واصبروا إن الله مع الصابرین تنازع نکنید، به جان هم نیفتید چرا؟برای اینکه باعث میشود که از پا در بیایید و نکته بعد اینکه و تذهب ریحکم یعنی ابهت و عظمتتان از بین میرود و بعد در آخر هم خداوند میفرماید: واصبروا ان الله مع الصابرین این راه نیاز به صبر نیاز به تحمل و استقامت دارد که خداوند با صابران است .  بنابر این اگر چنانچه وحدت نباشد و این تبدبل به تفرقه و جدال و نزاع بشود مسلما هیچ جامعه ای نمیتواند به کمالاتش نائل شود و اگر بنا باشد همیشه با هم درگیر باشند به جای اینکه به فکر تعالی و تکامل خود، به فکر نزاع باشند، این فضا را غبار آلود میکند و مسلماً در همین فضا دشمنان به اغراض و مقاصد شوم خود میرسند. بنابر این زندگی اقتضا میکند که این درکنار هم بودن ها وجود داشته باشد، نظر مقام معظم رهبری هم همین است. منتها ایشان در فرمایشاتشان مطلبی هست و آن اینکه توحید را پایه ی وحدت و شرک را پایه ی اختلاف قرار میدهند. اگر جامعه ای، جامعه توحیدی باشد یعنی چی؟یعنی جامعه توحیدی آن جامعه ای است که همه به یک جا وصلند و همه زیر یک قدرت قرار دارند،همه چشمشان به سوی آن منبع و مرجع هست؛ و همه دلبسته به او(خدا) هستند. پس جامعه ای که بر اساس توحید ایده و فکر دارد، خود این توحید چون همه را به یک منبع متصل میکند بنابر این میتواند بهترین عامل برای وحدت باشد. اما جامعه مشرک یعنی جامعه چند خدایی که تکیه گاههای گوناگون دارند و جامعه ای چند مرجعی باشد طبیعی است که تشتت پیدا شود و هرکس به راهی می­رود بنابر این وقتی مقاصد مختلف شد، راهها مختلف میشود و قهرا با اختلاف راهها، درگیری  ها هم بیشتر میشود.
— در مباحث آسیب شناسی وحدت موارد متعددی عنوان می شود.بطور عام درآسیب شناسی وحدت، چطور و چه چیزهایی میتواند وحدت را خدشه دار کند ؟
امت اسلامی دارای مذاهب مختلفی است. اگر بنا باشد وحدت بین آنها حفظ بشود مبتنی بر این است که اولا همیشه مشترکات بسیاری را که بین امت اسلامی وجود دارد، مورد نظرمان باشد و بعد این اختلافی را که در مذاهب گوناگون اسلامی وجود دارد این اختلاف را ما با یک دید صحیحی دیده و با دیدی واقع بینانه به آن نگاه کنیم . به هر حال این مذاهب هر کدام یک مبانی برای خودشان دارند . مبانی عقلی،منطقی، شرعی و هر کدام خودشان را بالاخره  متکی به یک سلسله مبانی میکنند و اینطور نیست که از روی هوی و هوس حرف بزنند وباید این را مورد توجه قرار بدهیم که مذاهبی که در میان امت اسلامی است مشترکات بسیاری داریم هر کدام از ماها اگر چنانچه مذهب خود را حق بدانم و دیگری را صد در صد باطل آنوقت اگر مساله حق و باطل پیش بیاید طبیعی است که او هم بگوید اصلا من نباید باشم.  این هم باز مرحله پایین تر احترام متقابل نباشد، به همدیگر احترام نگذاریم او هم بر اساس آنچه را که ما اشاره میکنیم اگر احترام متقابل نباشد این هم باز  باعث آسیب وحدت است . و مرحله چهارم هم اینکه اگر به مقدسات یکدیگر توجه نکنیم ونسبت به آنها بی احترامی کنیم، و مسلم است که اینها به وحدت امت اسلامی آسیب میزند و متاسفانه امروز در جامعه میبینیم که گاهی وقتها این مسائل خودشان را نشان میدهند .
اینکه چه دستهایی در کار است که باید این دستها پیدا شده و قطع شود.  امروز قطعا بدترین ضربه را همین تفرقه به ما وارد می کند و مهمترین چیزی که میتواند ما را به اهدافمان نزدیک کند وحدت امت اسلامی است.  بنابر این من فکر میکنم اینها میتواند آسیب های وحدت است ندیدن مشترکات،باطل دانستن سایر مذاهب اسلامی،نبودن احترام متقابل و توهین به مقدسات یکدیگر از آسیبهای وحدت به شمار می آیند)

منبع: جماران


 


در حالی که تعداد زیادی از زندانیان با احکام غیرعادلانه در بدترین شرایط در زندان ها هستند، رییس سازمان زندانها مدعی است: از برکت وجود این سازمان، مردم با احساس امنیت و بدون دغدغه خاطر زندگی می‌کنند.

غلامحسن اسماعیلی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، زندانبانی را کاری سخت و پر استرس توصیف کرد و گفت: سازمان زندان‌ها اجرای احکام قضایی اسلامی را بر عهده دارد و این افتخاری بزرگ است که از برکت وجود این سازمان، مردم با احساس امنیت و بدون دغدغه خاطر زندگی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی در حاشیه بازدید از ندامتگاه کرج تصریح کرد: آنچه مشاهده می‌شود نشان‌دهنده استقرار نظم و امنیت نسبی بر ساختار زندان است. در زمینه امنیت توام با اقتدار با تکیه بر فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی اقدامات خوبی در این ندامتگاه انجام شده است.

اسماعیلی به ایجاد نظم و اقتدار در سطح زندان‌ها اشاره کرد و ادامه داد: یکسان‌سازی و تدوین و اجرای برنامه‌های خاص در چارچوب آیین‌نامه سازمان و ارتقای سطح زندگی زندانیان در محیط زندان باعث تغییر رفتار زندانیان و انطباق آن با ارزش‌های اسلامی می‌شود.


 


بارش برف در استان‌های آذربایجان غربی، شرقی، کردستان، زنجان، اردبیل، کرمانشاه، همدان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات البرز مرکزی، قزوین، تهران، البرز، مازندران و گیلان موجب اختلال در تردد جاده‌ای شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان هواشناسی کشور،اختلال در تردد جاده‌ای از عصر روز چهارشنبه استان‌های خراسان شمالی و شمال سمنان را دربر گرفته است. برپایه این اطلاعات، طی روز شنبه هفته آینده نیز، بارش برف در استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی تشدید می‌شود و پیامد آن اختلال در تردد جاده‌ای خواهد بود و درعین حال شرایط مذکور، گذرگاه‌های کوهستانی البرز را نیز تحت پوشش خود می‌گیرد. سازمان هواشناسی کشور افزود: از عصر سه‌شنبه و روز چهارشنبه وزش باد شدید و گردوخاک در نوار مرزی استان‌های خوزستان، ایلام و کرمانشاه سبب کاهش دید افقی و کیفیت هوا شده است.


 


در شرایطی که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند قیمت خودروهای داخلی در سال آینده بین ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت، از بازار نیز خبر می‌رسد برخی خودروها با رشد قیمت مواجه شده‌اند.

به گفته نمایشگاهداران خودرو پایتخت، این هفته برخی مدل‌های پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷، تندر-۹۰، تیبا و ویتارا افزایش قیمت را تجربه کردند و تا سقف پنج میلیون تومان نیز گران شدند.

به گزارش دنیای اقتصاد، مهمترین دلیل افزایش قیمت خودروهای داخلی در هفته جاری، به کمبود عرضه ناشی از کاهش و توقف تولید آنها برمی‌گردد و این موضوع خود از محدودیت‌های بین‌المللی و مالی سرچشمه می‌گیرد.

آن طور که خودروسازان عنوان می‌کنند، مسایل مالی از یک سو و مشکلات مربوط به تامین قطعات خارجی از سوی دیگر، سبب شده تولید و عرضه برخی خودروها با مشکل مواجه و عرضه و تقاضا به هم بخورد. به هر حال وقتی عرضه خودروسازان با تقاضای بازار همخوانی نداشته باشد، نمودار قیمت‌ها نیز صعود می‌کند.
این در شرایطی است که هرچه به پایان سال نزدیک شویم، بازار خودرو نیز بیشتر رونق می گیرد و اگر روند تولید و عرضه برخی خودروها همچنان «کند» باشد، افزایش قیمت آنها نیز ادامه دار خواهد بود.

چون احتمال افزایش قیمت رسمی خودروهای داخلی در سال آینده بسیار زیاد است، مشتریان تمام تلاش خود را برای خریدن خودرو در همین روزهای پایانی سال به کار خواهند بست. طبعا اگر پیش‌بینی کارشناسان مبنی بر افزایش قیمت ۱۰ تا ۳۰ درصدی خودروهای داخلی در سال ۹۱ تحقق یابد، خرید خودرو تا پیش از فرا رسیدن سال جدید، کاری عاقلانه و اقتصادی به حساب می‌آید.


 


برگزیدگان بیست‌ونهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در حالی معرفی شدند که نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و سیدحسن خمینی نوه امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی هم در میان برگزیدگان این جایزه قرار دارد.

در حوزه علوم قرآنی دو اثر به‌طور مشترک برگزیده شده است که «فرهنگ قرآن: کلید راهیابی به موضوعات و مفاهیم قرآن کریم» زیر نظر اکبر هاشمی‌رفسنجانی و محققان مرکز، یکی از آن دو است. همچنین در حوزه کلام نیز دو اثر به‌طور مشترک برگزیده شده‌اند که یکی از آن دو اثر «فرهنگ جامع فرق اسلامی: بر پایه دست‌نوشته‌های مرحوم آیت‌الله سیدمهدی روحانی» تالیف سیدحسن خمینی‌است.


 


محسن رهامی

روز جمعه هفدهم ربیع‌الاول -۲۱ بهمن- میلاد پیامبر اکرم اسلام‌(ص) و امام جعفر صادق‌(ع) است. این روز از جمله بزرگ‌ترین عیدهای مسلمانان و بلکه همه انسان‌ها است. در این روز شریف از یک طرف آخرین پیامبر الهی و صاحب کامل‌ترین کتاب آسمانی ربانی و موسس یکی از بزرگ‌ترین شرایع توحیدی متولد شده است که امروزه قریب به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر از مردم جهان از شرقی‌ترین سرزمین‌های آسیا تا سرزمین‌های قاره‌های آفریقا، اروپا و آمریکا پیرو دین او هستند و از طرف دیگر و با فاصله ۱۳۶ سال بعد از تولد جد بزرگوار خود- یکی از بزرگ‌ترین مفسران دین اسلام و بیان‌کننده و ترویج‌دهنده شریعت محمدی(ص) – بلکه یکی از بزرگ‌ترین معلمان بشریت- یعنی امام جعفر صادق(ع) به دنیا آمده است.

نامیدن چنین روزی به عنوان میلاد پیامبر صلح شاید به ذهن اکثر مسلمانان قدری نامانوس باشد، زیرا آنچه بیشتر از همه از زندگانی پیامبر گرامی اسلام در میان مسلمانان بیان شده است، سرگذشت جنگ‌های مقدس او یعنی غزوات فراوان علیه مشرکین و کفار زمان خود است و نه‌تنها در بین توده مردم مسلمان بلکه نخبگان جوامع اسلامی بیش از آنکه بر سیره صلح و مدارای پیامبر توجه کرده و آن را ترویج کنند، به جهاد و جنگ او با دشمنان توجه داشته و هر یک از دسته‌ها و فرق اسلامی، بر حسب قرائت و برداشت خود، تفسیری از غزوه و پیکارهای پیامبر گرامی ارایه کرده‌اند که به نظر نگارنده، این نوع تفسیرها و قرائت‌ها و بی‌توجهی به خصلت برجسته صلح‌پذیری و مدارای این اسوه انسانیت، یکی از علل خشونت‌های فزاینده در جوامع اسلامی به ویژه در منطقه خاورمیانه است و با کمال تاسف باید اذعان کرد امروزه جوامع اسلامی به نحو فزاینده‌ای به سمت خشونت و کم‌تحملی حرکت می‌کنند.

کمتر روزی است که خبر کشته و مجروح شدن تعدادی از مسلمانان در کشورهای اسلامی همچون پاکستان، افغانستان، عراق، نیجریه و دیگر مناطق در رسانه‌ها مطرح نشود آن هم نه‌تنها به دست کفار و مشرکان، بلکه به دست هم‌کیشان خود. و تاسف‌بار‌تر آنکه همه اینها- یا بخش عمده آنها- به نام دین و حتی بعضا در محل‌های مقدسی چون مساجد و زیارتگاه‌ها در اثر بمب‌گذاری‌ها و ترورهای برادران دینی خود کشته می‌شوند. درواقع بسیاری از کسانی که اقدامات خشونت‌آمیز از قبیل بمب‌گذاری‌ها و حمله به اجتماعات و مراکز دینی و فرهنگی را مرتکب می‌شوند، در تصور خود این اقدامات را برای خداوند و به عنوان یک تکلیف شرعی انجام می‌دهند. از طرف دیگر همه مسلمانان به‌رغم اختلافات فقهی و مذهبی خود که فعلا محل بحث آن نیست، درمورد رسالت پیامبر اکرم (ص) و صحت و اصالت قرآن مجید، وحدت نظر و اجماع دارند. پس طبیعی است که آموزه‌های قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام تاثیر عمده و غیرقابل انکاری در رفتارهای فردی و اجتماعی مسلمانان داشته باشد. به‌نحوی که می‌توان گفت فرهنگ و تمدن مسلمانان، خصوصا در منطقه خاورمیانه بر محور این دو عنصر بنیادین شکل گرفته است. سوال مهم و اساسی که در اینجا باید طرح کرد، این است که «صلح و مدارا در آموزه‌های قرآن مجید و سیره پیامبر اکرم اسلام چه جایگاهی دارد؟» نگارنده سوال فوق را بدین‌گونه برای خوانندگان محترم مطرح می‌کند که به‌نظر شما فتح‌الفتوح پیامبر اکرم (ص) و آنچه قرآن کریم از آن به عنوان «فتحا مبینا» در سوره مبارکه فتح (سوره چهل و هشتم قرآن) نام برده است، کدام پیروزی می‌باشد؟ و کدام پیروزی و موفقیت پیامبر اسلام(ص) است که در همین سوره از آن به عنوان «نصرا عزیزا» و «فتحا قریبا» یاد شده است؟

توجه به سوال‌های فوق و تلاش و دقت‌نظر در یافتن پاسخ این پرسش‌هاست که می‌تواند جایگاه صلح و مدارا در آموزه‌های دینی و سیره نبوی را به ما بیاموزد و با کمال تاسف باید گفت به‌رغم آنکه قرآن کریم ما را به تبعیت تمام‌عیار از کلیه احکام و آموزه‌های خود و تمامی سیره پیامبر دعوت کرده و راه رستگاری هر دو جهان را اسوه و الگو قراردادن پیامبر گرامی در تمامی ابعاد فردی و اجتماعی زندگی می‌داند جوامع اسلامی کمتر به «فتح‌الفتوح» پیامبر توجه کرده و اوضاع خشونت‌بار جوامع مذکور در غفلت از چنین امر سرنوشت‌سازی است و گویا چنین برداشت شده است که صلح‌طلب‌بودن و داشتن رفتار توام با مدارا و سازش، با مسلمان تمام‌عیار بودن و پیروی از پیامبر اکرم متضاد و ناسازگار است! برای یافتن پاسخ پرسش‌های مذکور لازم است به منابع اصیل اسلامی و تفسیر علما و مفسران بزرگ قرآن توجه کنیم.

علامه طباطبایی، مفسر کبیر قرآن در تفسیر سوره فتح ضمن بیان نظریات بعضی مفسران مبنی بر اینکه فتح مکه یا فتح خیبر و امثال آن را مصداق فتح‌الفتوح یا فتح مبین پیامبر دانسته‌اند، مستدلا نظریه‌های مذکور را غیرقابل قبول دانسته و عقد قرارداد «صلح حدیبیه» بین پیامبر گرامی اسلام و کفار و مشرکین مکه را مصداق این فتح و پیروزی معرفی می‌کند و توضیح می‌دهد که قرارداد صلح مذکور بود که موجب توسعه اسلام و پیوستن جمع کثیری از مردم به این دین شد و قدرت و قوت مسلمانان را توسعه داد و تثبیت کرد و زمینه‌گرایش عمومی جزیره‌العرب و فتح و پیروزی‌های بزرگی چون فتح مکه و خیبر را فراهم کرد (المیزان، ج ۱۸، ص ۲۷۵). علامه طبرسی از علما و مفسران بزرگ قرن ششم و صاحب تفسیر بزرگ مجمع‌البیان نیز در تفسیر سوره فتح مراد از «فتحا مبینا» را صلح حدیبیه که بین مسلمین و مشرکین مکه واقع شد، می‌داند و توضیح می‌دهد که این قرارداد صلح موجب ارتباط مشرکین با مسلمین شده تا به راحتی با منطق مسلمانان آشنا شده و کینه و عداوتی که در اثر سالیان متمادی تبلیغ و جوسازی علیه پیامبر و مسلیمن ایجاد شده بود در اثر این تماس‌ها و ارتباطات از بین برد و نتیجه آن گرایش قسمت اعظم مردم مکه و سایر نقاط جزیره‌العرب به سوی اسلام و مسلمین پس از قرارداد صلح مذکور بوده است.

این مفسر بزرگ ضمن نقل سایر اقوال و آرا در مورد مصداق فتح الفتوح مذکور، با اینکه آن پیروزی‌ها را نیز با اهمیت تلقی می‌کند ولی تاثیر هیچ کدام از پیروزی‌های پیامبر اکرم (ص) را که به صورت جهاد مسلحانه و جنگ بوده، به اندازه این پیروزی نمی‌داند که بدون خونریزی و خشونت و تنها در اثر تحمل و مدارای پیامبر اکرم و خصلت صلح‌جویانه او به دست آمد (مجمع البیان، ج ۹، ص ۱۶۶). مرحوم سیدقطب دانشمند مصری و از بنیانگذاران اخوان المسلمین نیز در تفسیر فی‌ظلال القرآن خود، عقد قرارداد صلح بین پیامبراکرم (ص) و نماینده کفار و مشرکین مکه را در سال ششم هجری در خارج از شهر مکه به نام حدیبیه مصداق این فتح‌الفتوح پیامبر دانسته و آن را به عنوان بزرگ‌ترین پیروزی پیامبر و نشانه اعتماد به نفس و قوت قلب و توانایی سیاسی جهت عقد پیمان‌های صلح از طرف پیامبر معرفی می‌کند (تفسیر فی‌ظلال القرآن، ج ۷، ص ۴۸۲). امید است در فرصت دیگری تفصیل صلح پیامبر را به نظر مبارک خوانندگان محترم برسانم.

منبع: شرق


 


دولت ترکیه اعلام کرده است که قصد دارد برای وادار کردن حکومت سوریه به توقف حملات شدید به مراکز مخالفان دولت، یک ائتلاف بین المللی تشکیل دهد.

احمد داوداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه امروز چهارشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) پیش از سفر به واشنگتن گفت که اگر شورای امنیت سازمان ملل نمی تواند از غیرنظامیان در سوریه حمایت کند، کشورهای همفکر باید راهی برای این کار پیدا کنند.

به گزارش بی بی سی، او گفت که مقامات این کشورها باید هر چه سریعتر با یکدیگر ملاقات کنند تا پیام همبستگی خود را به مردم سوریه برسانند.

این پیشنهاد مورد استقبال دولت آمریکا قرار گرفته، اما روسیه نسبت به هر گونه دخالت خارجی در بحران سوریه هشدار داده است.

تلاش های دیپلماتیک بین المللی برای جلوگیری از خشونت ها در سوریه پس از وتوی پیش نویس قطعنامه مورد حمایت غرب در شورای امنیت توسط روسیه و چین ناکام ماند.

مقامات این دو کشور عقیده داشتند که در پیش نویس مذکور خشونت مخالفان حکومت بشار اسد مورد توجه قرار نگرفته است و خواهان تعدیل لحن قطعنامه بودند.

همزمان با آغاز تلاش های جدید توسط دولت ترکیه، ساکنان شهر حمص از ادامه گلوله باران سنگین بخش هایی از این شهر توسط ارتش خبر می دهند.

این در حالی است که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه پیش تر به سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه گفته بود که آماده آغاز مذاکره با مخالفان برای پایان دادن به خشونت ها است.

یک خبرنگار بی‌بی‌سی در حمص که شاهد گلوله باران شهر بوده است می گوید که ساکنان حمص احساس می کنند که جامعه بین المللی آنها را به حال خود رها کرده است.

به گفته فعالان مخالف حکومت سوریه، امروز حدود ۴۰ نفر در حمص کشته شده اند.

گزارش هایی هم در مورد قطع برق در سراسر این شهر منتشر شده است.

به گفته مخالفان دولت، قطع برق باعث مرگ تعدادی از نوزادان شده است که در بیمارستان در دستگاه های پزشکی نگهداری می شدند.


 


احسان هوشمند، فعال مطبوعاتی و پژوهشگر مطالعات قومی از هفدهم دی ماه سال جاری در بند ۲۰۹ و در سلول انفرادی بسر می برد.

همسر احسان هوشمند در خصوص آخرین وضعیت همسرش به “جرس” می گوید: “الان دقیقا سی و چهار روز است که ایشان در بازداشت هستند و در بند ۲۰۹ و انفرادی نگهداری می شوند. بعد از ۲۲ روز یک تماس کوتاه تلفنی با منزل داشتند و به فاصله دو روز یک تماس کوتاه دیگر گرفتند اما بعد از آن یعنی دقیقا هشت روز است که ما از ایشان هیچ خبری نداریم. در تماس کوتاهی هم که داشتند گویا بازجو در کنار او حضور داشت و صحبتهایشان شنیده می شد و تکرار هم می کردند که بعضی از بحث ها طرح نشود. در تماس اول که دقیقا بعد از ۲۲ دو روز بی خبری از هم بودیم خیلی نگران بودند. اما در تماس دوم چون به فاصله زمانی کوتاهی بود احساس کردم روحیه اشان بهتر است و به ما امیدواری می دادند. هر روز هم به دادسرای اوین مراجعه می کنم چون پرونده ایشان در شعبه دو این دادسرا است. غیر از دادسرا به دادستانی کل تهران هم مراجعه کردم و نامه نوشتم اما یکی دو تا از نامه ها که عملا بایگانی شد و پاسخی داده نشد. اما متاسفانه علی رغم مراجعات مکرر من توضیح مشخصی داده نمی شود که این اتهام با استناد به چه چیز است؟”

احسان هوشمند در شامگاه هفدهم دی ماه با حضور ناگهانی و تهدید آمیز شش مامور اطلاعات در منزل و در مقابل دیدگان همسر و فرزندان خود بازداشت شد.

خانم هوشمند با بیان نحوه بازداشت همسرش ادامه می دهد: “شب حدود شش نفر مامور که برخورد مناسبی هم نداشتند و به راحتی و بطور تهدیدآمیز وارد منزل شدند. من هر چقدر اصرار کردم که حکم بازداشت ایشان را به من نشان دهند اما اینکار را نکردند و گویا فقط به همسرم نشان دادند و شروع به بازرسی و تفتیش منزل و اتاق همسرم کردند. متاسفانه حتی مامور زنی همراه آنها نبود که در بازرسی اتاق خواب بچه ها و من و کشوی لباس ها، حداقل مسائل اخلاقی و اسلامی رعایت گردد. در آن زمان بچه ها هم حضور داشتند و دختر کوچکم که اول دبستان است دچار شوک شد و شروع به گریه کرد و بخاطر این فشارها خون دماغ شد. حتی ماموران که حال دخترم را دیدند خیلی راحت می گفتند چیزی نیست او قبلا این مشکل را داشته است! در هر صورت می خواستند به یک شکلی سرپوش بر روی کارهای خودشان بگذارند.”

وی با اشاره به وابستگی شدید دختر کوچکش به اقای هوشمند می افزاید: “احسان به علت اینکه بیشتر کارش نوشتاری بود بیشتر وقت خود را با مهرابه دختر کوچکمان می گذراند و وابستگی شدیدی به هم داشتند و حتی زمانیکه به مدرسه می رفت پدرش همراهش بود و آن شب که این برخورد صورت گرفت، یک شوک و فشار زیادی به مهرابه وارد آمد. الان هم ناآرامی می کند و شب ها از خواب می پرد و کاملا تغییر رفتار واضطراب و ناراحتی را در رفتار او مشاهده می کنم. مدام می پرسد می تواند پدرش را ببیند یا نه؟ حتی من در پیگیری ها این مسائل را مطرح کردم تا یک ملاقات با پدرش داشته باشد که متاسفانه هنوز موافقت نشده است.”

احسان هوشمند پیش از این نیز در سال ۸۸ بازداشت و مدت نه روز را در زندان گذرانده بود.

همسر این پژوهشگر دربند با اشاره به بازداشت همسرش در سال ۸۸ خاطر نشان می کند: “در آن زمان به اتهام تبلیغ علیه امنیت نظام مدت نه روز در بازداشت بودند که ظاهرا اینبار هم اتهامی مشابه به او زده اند. در سال ۸۸ برخوردشان به این صورت نبود یعنی دو روز پس از بازداتشان ما توانستیم تماس تلفنی با او داشته باشیم حتی بصورت حضوری هم توانستم با ایشان ملاقات کنم. در حقیقت خود من هم در همان زمان سه نوبت به اتهام تبلیغ علیه امنیت نظام بازجویی شدم و در یکی از این بازجویی ها توانستم او را ببینم.”

احسان هوشمند ،جامعه شناس و پژوهشگر برجسته حوزه مطالعات قومی ایران است که در این حوزه مقالات و آثار و پژوهش های متعددی در کارنامه فعالیت های ارزشمند خود به ثبت رسانده است. این پژوهشگر کرد با دانش عمیقی که پیرامون مختصات تاریخی -فرهنگی ایران داشته همواره تلاش نموده است دیدگاههای خود را بصورت علمی و روشمند و بی طرفانه در جهت منافع ملی به علاقمندان ارائه دهد. بر اساس همین مسئولیت بر این باور است که نظام سیاسی مسئولیت اداره کشور را به صورت عادلانه و همراه با آزادی‌های مدنی و ده‌ها شرط دیگر که در قوانین موضوعه و مدنی ما تعریف شده به عهده دارد، اما به نظر می‌رسد نظام‌های سیاسی در ایران در سده اخیر به همه این ملزومات پایبند نبودند…طبیعتاً این مسائل زمینه‌ساز ایجاد شکاف بین دولت و ملّت و تعمیق این شکاف است و بنا بر دلایلی در برخی جاها شکل قومی به خود گرفته‌اند که باید در خصوص آن کارهای پژوهشی زیادی به صورت مستقل سامان یابد، پس اساساً مسئولیت دولت‌ها را در این مورد نباید نادیده گرفت.

وی همچنین با توجه به مدارج علمی خود در حوزه جامعه شناسی در زمینه تحلیل و بررسی مسائل اجتماعی و به ویژه مسائل اقوام، هویت ملی، توسعه ایران و آسیب های اجتماعی مقالات فراوانی نگاشته است.

همسر وی با تاکید بر تلاش های آقای هوشمند برای توسعه ایران بیان می کند: “احسان در حوزه ایران شناسی و اقوام فعالیت می کند و قلم می زند. تمام فعالیت های او بر اساس منافع ملی و حفظ تمامیت ارضی است. بارها قبل از بازداشت، از طرف اطلاعات او را احضار کرده بودند و بخاطر مباحثی که مطرح می کردند او را تحت فشار می گذاشتند. این برای ما جای سوال دارد که چرا آقای هوشمند بعنوان یک جامعه شناسی که احساس مسئولیت می کند و بر روی سرنوشت کشورش حساس است باید الان در این شرایط و بازداشت بسر ببرد؟! به نظر من این قضیه به نفع و صلاح هیچکس نیست.”

گفتنی است، در پی بازداشت احسان هوشمند، جمعی از کنشگران سیاسی با صدور بیانیه ای با محکوم کردن بازداشت وی آورده اند: “آقای هوشمند آزادیخواه و از محققان برجسته قوم شناسی در ایران هستند و همواره قاطعانه برای همبستگی کردها و دیگر مردم ایران تلاش نموده اند. ما خواستار آزادی هر چه سریعتر او هستیم.”

هم‌اینک افزون بر احسان هوشمند، دکتر سعید مدنی ، دکتر احمد زیدآبادی، مهندس کیوان صمیمی، دکتر علیرضا رجایی، دکتر مسعود پدرام، و مهندس امیرخسرو دلیرثانی، دیگر اعضای شورای فعالان ملی مذهبی هستند که در زندان های اوین و رجایی شهر در بازداشت بسر می برند.


 


بازار گوشت یکی از بازارهایی است که در هفته‌های اخیر به علت افزایش تقاضا، با برخی نوسانات مواجه شد که البته دولت به سرعت وارد بازار شده و با اعلام برنامه‌ریزی‌های خود، تاکید کرد که هیچگونه کمبودی در بازار وجود ندارد، انبارها پر از کالا است و حتی صادرات دام زنده را نیز ممنوع کرد.

رئیس ستاد تنظیم بازار مواد پروتئینی گفت: از اواخر هفته گذشته، عرضه گسترده گوشت قرمز به قیمت تعادلی در بازار آغاز شده و البته شواهد حکایت از آن دارد که کمبودی در زمینه گوشت قرمز در بازار وجود ندارد، اما به دلایل مختلف قیمت در هفته‌های گذشته افزایش یافته بود.

وی تصریح کرد: بر این اساس، اولین بخش از گوشت قرمز ذخیره‌سازی شده در سردخانه‌ها روانه بازار خواهد شد که بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، قیمت عمده‌فروشی گوشت گاو منجمد ۸۴۰۰ تومان و قیمت هر کیلو گوشت به اصطلاح سه قطعه در خرده‌فروشی‌ها و مراکز توزیع، ۸۸۰۰ تومان است.

در عین حال، یداله صادقی گفت: عرضه گوشت گرم گوسفندی و گاوی در میادین میوه و تره‌بار آغاز شده است و مردم می‌توانند با مراجعه به میادین، با قیمت مناسب، گوشت با کیفیت را تهیه کنند، ضمن اینکه عرضه در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند و برخی واحدهای زیرمجموعه اتحادیه صنف قصابان نیز انجام خواهد شد.

رئیس سازمان بازرگانی استان تهران افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، روزانه ۴۰ هزار تن گوشت گرم گوسفندی و گاوی در مراکز توزیع تعیین شده، عرضه خواهد شد.

وی تصریح کرد: قیمت گوشت بسته به انواع آن متفاوت است و به عنوان مثال قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار و ۱۵ هزار تومان در فروشگاه زنجیره‌ای شهروند تعیین شده است.

در کنار صحبت مسئولان دولتی، خبرنگار مهر به سراغ قصابان و فروشندگان اقلام پروتئینی در سطح شهر نیز رفته‌ است. یکی از فروشندگان اقلام پروتئینی مستقر در فروشگاههای زنجیره‌ای می‌گوید: قیمت‌ها در غرف فروشگاههای زنجیره‌ای که تحت نظارت است، تغییر چندانی نداشته است و تنها کمتر از ۵ درصد افزایش داشته‌ایم.

وی می‌افزاید: البته چند روز در هفته گذشته، تقاضای بسیاری برای خریدهای عمده از سوی مردم مطرح می‌شد که همین امر شاید باعث بالا رفتن قیمت شده باشد، چرا که به نظر می‌رسد مردم خریدهای عید خود را زودتر از موعد هر سال شروع کرده باشند.

یکی دیگر از قصابان که واحد صنفی نسبتا بزرگی در سطح شهر دارد به خبرنگار مهر می‌گوید: نوسانات نرخ ارز و بالا رفتن قیمت سکه باعث شده بود که حتی برخی کشتارگاهها نیز به کندی کشتار انجام دهند و به بهانه اینکه بتوانند در روزهای آینده که اوج تقاضای مردم برای تامین اقلام پروتئینی در ایام پایانی سال است، گرانتر بفروشند، همین امر البته به قصابان نیز سرایت کرد و آنها نتوانستند به میزان لازم گوشت مورد نیاز واحد خود را تامین کنند.

وی می‌افزاید: مردم هم شنیده بودند که قرار است قحطی بیاید و بنابراین به بازار مراجعه می‌کردند و البته فروش ما نیز رونق گرفته بود، اما تلاش شد به دلیل اینکه اعتبار خود را میان مردم از دست ندهیم، به میزان معقولی افزایش قیمت دهیم. وی می‌گوید: هم اکنون با اعلام دولت برای عرضه گوشت گرم، خود به خود تقاضا برای خرید از مغازه‌های سطح شهر کاهش یافته و مردم به مراکز عرضه گوشت که دولت می‌گوید، مراجعه می‌کنند.

وی می‌افزاید: گوشت قرمز کمبودی در بازار ندارد و هم اکنون بازار هم به روال عادی برگشته است. البته افرادی که گوشت را گران خریدند و از هیجانات بازار تابعیت کردند، ضرر کردند چراکه حداقل گوشت را ۲۰۰۰ تومان در هر کیلو گران خریدند.


 


نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سیاست خارجی در گفتمان امام و رهبری صریح و روشن است و امروز ملت و رهبری ایران قلب تپنده دنیا شده اند.

به گزارش ایرنا، علی سعیدی در جمع شماری از روحانیون استان کرمان، با بیان اینکه گفتمان اصلاح طلبان منطبق بر گفتمان امام نیست، اظهار داشت: من نمی گویم که این آقایان مرتد هستند، اما امام گفتند که من زنده باشم یا نباشم نگذارید انقلاب به دست نااهلان بیفتد.

سعیدی اظهار کرد: نماینده ای که معتقد به ارتباط با آمریکا باشد و وارد میدان شود، گفتمان وی مغایر با گفتمان امام راحل است.

وی با اشاره به اینکه مجلس باید شجاع، انقلابی و متدین باشد و همچنین مجلس و دولت با رهبری همسو باشند، گفت: مجلس و دولت باید گفتمان امام و رهبری، که همان گفتمان نبوی و علوی است درک کرده و به آن معتقد باشد.

سعیدی با تکرار ادعاهای ثابت نشده گفت: گفتمان اصلاح طلبان لیبرال سکولاری بود و ما ارتباط با آمریکا و فالوده خوردن با جورج سوروس را شاهد بودیم.

وی مدعی شد: نایب رییس دور ششم مجلس شورای اسلامی می گفت، من از مغز سر تا نوک پا از آمریکا می ترسم و آنان طرح سه فوریتی برای پذیرش پروتکل و چرخه سوخت را در دستور کار داشتند و به رهبری می گفتند، تا جام زهر را بنوش و پروتکل را بپذیر.

وی با تاکید بر اینکه رهبری و جامعه شناسی را می دانند، تصریح کرد: آقا می دانند که آمریکا و اسراییل در اوج ضعف است و نباید بحث مذاکره را مطرح کرد.

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه باید قدردان ولایت فقیه بود،‌ اظهار داشت: ما در دورن آب هستیم و قدر آب را آن گونه که شایسته است، نمی دانیم. وی همچنین با بیان اینکه نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مهم تر از سایر دوره ها است، گفت: در پای صندوق های رای باید آثار ‘شعار ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند’ را هرچه بیشتر مشاهده کنیم، تا بدانیم فرد منتخب در تقویت یا در تضعیف رهبری است.


 


برای مشاهده در ابعاد بزرگتر روی تصویر کلیک کنید.


 


جلسه اعضای کمیته پنج نفره مذاکره با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی روز گذشته به صورت یک طرفه از سوی اعضای این کمیته منتفی شد.

این جلسه در شرایطی برای دومین بار به دلیل انصراف اعضای پنج نفره منصوب شده از سوی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برگزار نمی‌شود که منابع خبری روز گذشته مدعی وقت‌کشی ریاست امنای دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری این جلسه شده بودند.

اعضای کمیته پنج نفره شورای‌عالی انقلاب فرهنگی متشکل از حجت‌الاسلام محمد محمدیان، عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و رییس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، علی‌اکبر ولایتی عضو شورا و مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری، غلامعلی حدادعادل، حجت‌الاسلام محسن قمی و مخبر دزفولی، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هستند که در جلسه هفته گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد این کمیته با برگزاری جلسه‌ای با رییس هیات امنای دانشگاه آزاد، دلایل عدم امضای حکم ریاست فرهاد دانشجو را جویا شوند. تشکیل این گروه پنج نفره تحلیل‌های متفاوتی را برانگیخت، از احتمال توافق هاشمی‌رفسنجانی با هیات منصوب گرفته تا اتمام حجت هیات منصوب با هاشمی‌رفسنجانی با این رویکرد که تا اگر او همچنان بر عدم امضای حکم دانشجو اصرار ورزد، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از طریق میان‌بر‌های قانونی ریاست دانشجو را بدون امضای هیات امنای دانشگاه آزاد رسمی خواهد کرد.

از سوی دیگر تشکیل هیاتی از سوی محمود احمدی‌نژاد رییس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای مذاکره با هاشمی‌رفسنجانی در جلسه هفته گذشته نتوانست انتظار اعضای دولتی هیات امنا که همان تعیین ضرب‌الاجلی برای امضای حکم دانشجو بود را برآورده کند و باز هم پرونده نارضایتی احتمالی محمود احمدی‌نژاد از انتخاب فرهاد دانشجو و اتلاف وقت در موضوع دانشگاه آزاد اسلامی را میان دولتی‌ها گشود.

شرق نوشت: سایت‌های خبری نزدیک به دولت نیز طی روزهای اخیر در حالی عدم برگزاری جلسه مشترک کمیته پنج نفره با هاشمی‌رفسنجانی را فرصت‌سوزی دانشگاه آزاد برای ادامه سیاست‌های مدنظر خود تحلیل کردند که گذشت ۲۴ روز از مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در تایید حکم ریاست دانشجو را مبنای این فرصت‌سوزی قرار دادند.

این در حالی است که اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد معتقد بر اجرای کامل اساسنامه جدید دانشگاه آزاد مصوب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هستند که بر اساس «بند هـ» از ماده ۱۲ اساسنامه جدید هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: پیشنهاد انتخاب رییس دانشگاه در ابتدا باید به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ارایه شود و پس از تصویب این شورا باید صدور حکم توسط رییس هیات امنا صورت گیرد. همچنین روز گذشته خبرگزاری فارس گزارش داد جلسه کمیته پنج نفره شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به روز یکشنبه ۲۳ بهمن موکول شد اما از دفتر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی خبر می‌رسد که هنوز برگزاری جلسه در روز یکشنبه قطعی نشده است.

اطلاعیه دفتر ریاست هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی

همچنین دفتر ریاست هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد علیرغم موافقت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ریاست هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی و تخصیص وقت قبلی برای تشکیل جلسه در ساعت ۱۶ روز چهارشنبه ۱۹/۱۱/۱۳۹۰در دفتر ایشان در مجمع تشخیص مصلحت‌نظام و مذاکره با تیم منتخب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، به دلیل درخواست اعضای مذکور جلسه تشکیل نشد. مقرر شد با هماهنگی دفتر ریاست هیات امنا و اعضای منتخب شورا، جلسه در هفته آینده برگزار شود.


 


محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تاکید بر اینکه با امنیتی و پلیسی کردن بازار ارز نمی‌توان التهاب موجود را کاهش داد، گفت: باید تقاضای سفته‌بازانه را از بازار ارز خارج کرده و پیاده‌سازی سیاست تک‌نرخی را تداوم داد.

محمد نهاوندیان در گفت‌وگو با «مهر» در خصوص لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۱ کل کشور گفت: بودجه سال آینده به تازگی ارائه شده و هم اکنون کمیسیون‌های تخصصی اتاق در هر حوزه، در حال جمع‌آوری اظهارنظرها هستند و پس از اینکه این اظهارنظرها، نهایی، دریافت و تجمیع شد، نظر رسمی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اعلام خواهد شد.

این عضو شورای پول و اعتبار در خصوص در نظر گرفتن نفت ۸۵ دلاری و دلار ۱۱۵۰ تومانی در بودجه سال آینده گفت: نرخ ارز در لایحه بودجه تعیین نمی‌شود؛ اما با توجه به اینکه رقم درآمدهای دولت از محل فروش نفت در بودجه ذکر می‌شود، نرخ ارز و قیمت نفت نیز در بودجه وارد می‌شود.

وی وظیفه تعیین نرخ ارز را از وظایف و اختیارات بانک مرکزی دانست و تصریح کرد: نرخ ارز در چارچوب سیاست‌های شورای پول و اعتبار از سوی بانک مرکزی عمل می‌شود. در این راستا دولت در محاسبات خود بر روی درآمدهای نفتی، ممکن است محتاطانه عمل کرده و نرخ ارز را پایین‌تر از نرخ فعلی آن که سیاست تک‌نرخی آن را ۱۲۲۶ تومان تعیین کرده، لحاظ کند؛ اما این به معنای تعیین نرخ ارز نیست.

به گفته نهاوندیان، باید میان نرخ ارز لحاظ شده در بودجه و نرخ ارز تعیین شده از سوی بانک مرکزی تفکیک قائل شد؛ اما در بحث نرخ ارز، سیاستی که شورای پول و اعتبار اتخاذ کرد، سیاست درستی است؛ به این معنا که شورای پول و اعتبار با تاکید بر اولویت تک‌نرخی شدن ارز، سیاست‌های نرخ ارز را تبیین کرده است. وی اظهار کرد: سخن در این است که برای تحقق سیاست تک نرخی باید گام‌های عملی برداشت و مرتبا شکاف بین نرخ ارز اعلام شده و نرخ ارز بازار را کم کرد. در این راستا از بانک مرکزی توقع می‌رود که برنامه عملی خود را به نحوی که همکاری بخش خصوصی را نیز در بر داشته باشد، اعلام کند.

نهاوندیان گفت: در جلسه اخیر شورای پول و اعتبار، بر روی مطلب مذکور تاکید شده است، ضمن این که مصوبه شورای پول و اعتبار نیز، تاکید بر اجرای همان مصوبه قبلی در تک نرخی شدن ارز بوده است که امیدواریم گام‌های عملی بانک مرکزی ما را به هدف ارز تک نرخی برساند. وی اظهار کرد: خوشبختانه در دو سه روز اخیر، آرامشی در بازار ارز مشاهده می‌شود که برای حفظ آن، همه باید کمک کنند؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که با امنیتی و پلیسی کردن بازار ارز، نمی‌توان التهاب موجود را کاهش داد.
به اعتقاد نهاوندیان، روش اجرای سیاست‌ها در بازار ارز باید به نحوی باشد که اولا همکاری مردم و بخش خصوصی را جلب کند، ثانیا به شایعات بی‌اساس دامن نزند، یعنی هم در طرف عرضه باید مدیریت کرد و هم با ایجاد اعتماد متقابل، تقاضای سفته بازانه را از بازار خارج کرد.

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز گفت: برخورد انتظامی با دلالان بازار ارز، در حکم مسکن است و بانک مرکزی باید برای بهبود وضعیت بازار بر اساس منطق اقتصادی عمل کند. جعفر قادری در مورد برخورد انتظامی با دلالان بازار ارز اظهار کرد: این سیاست‌ها غلط است و نمی‌توان به جای استفاده از شیوه‌های اقتصادی از برخوردهای امنیتی برای برطرف کردن مشکل استفاده کرد.

وی افزود: این راهکار ممکن است به عنوان مسکّن موقت خوب باشد، اما زمانی که سیاست‌ها صحیح نیست، هر چه از مسکّن‌ها استفاده شود، دوباره مشکل ایجاد می‌شود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: این اقدام مشکل را حل نمی‌کند و تنها فعالیت‌ها را به صورت غیرعلنی درمی‌آورد؛ در حقیقت پاک کردن صورت مساله است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اعلام وجود رقم ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در کشور گفت: رقم بالای نقدینگی مشکل اصلی است که اگر حل نشود روزهای ملتهب بازار در آینده دوباره تکرار می‌شود.

جعفر قادری گفت: در حالی که افزایش نرخ سود بانکی نتوانست از میزان نقدینگی کم کند بانک مرکزی با خوشحالی از نتایج این تصمیم از بازار فارغ شده است.

نماینده مردم شیراز در مجلس هشتم با بیان اینکه مجموعه‌ای از سیاست‌های بانک مرکزی باید به کمک بازار بیاید، افزود: مصوبه شورای پول و اعتبار تنها بخشی از مشکل بازار را حل کرد.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم با طرح این موضوع که به دلیل عدم پایبندی بانک مرکزی و دولت به سیاست‌های اعلامی، بازار واکنش جدی به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار نداشت، اظهار کرد: تا زمانی که اظهارات مسوولان، ضمانت اجرایی نداشته باشد مورد پذیرش مردم قرار نمی‌گیرد. این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: مردم هنوز افزایش ۲۱ درصدی نرخ سود سپرده‌های بانکی را باور نکرده‌اند و به فعالان اقتصادی اعتمادی نمی‌کنند. قادری آغاز فروش اوراق مشارکت مجوزدار و اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار را دو عاملی دانست که می‌تواند با جمع‌آوری نقدینگی درصدی از التهاب بازار را کم کند.


 


آیت الله دستغیب، در نامه ای به آیت الله مومن از فقهای شورای نگهبان، وآیت الله مهدوی کنی، ریاست مجلس خبرگان و آیت الله هاشمی رفسنجانی، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، ضمن یادآوری خلاف شرع های صورت گرفته خصوصا پس از انتخابات خرداد ۸۸، این سه مسول حکومتی را متوجه وظایف شرعی وقانون خود کرده و از آنها عمل بر آنچه مرضی خدا و امام زمان (ع) است خواسته شده است.

وی می نویسد: به بنده می گویند چرا در مجلس خبرگان حاضر نمی شوی تا این مطالب خلاف شرع و قانون را تذکر دهی، اما باید پرسید آیا در این مملکت برای کسی که حق را بیان می کند و در پی رفع نواقص است امنیت می باشد؟ به بیت و مسجد و حوزه علمیه اینجانب حمله کردند و توسط افراد مجهول الحال در نماز جمعه ها اهانت ها صورت گرفته و می گیرد، آیا باز می توان گفت در این مملکت امنیت است، و شما می گویید جمهوری اسلامی است؟

آیت الله دستغیب در نامه ای به شورای نگهبان با برشمردن موارد نقض قانون اساسی نوشته است: مگر شورای نگهبانِ تصویب شده در قانون اساسی، نباید حافظ اجراء صحیح احکام اسلام و قانون اساسی باشد؟ پس پاسخ این سؤال‌ها چیست؟ آیا بازداشت‌هایی که توسط نیروهای خودسر صورت می‌گیرد، موافق با شرع مقدّس و قانون جمهوری اسلامی است؟ آیا بدون محاکمه می‌توان نسبت ارتداد، یا محارب، و یا جرم دیگری به شخص متّهم داد؟ آیا اعتراف‌گیری در زندان با تهدید و ارعاب و بعضاً با چشم بسته  و این‌که انگشت سبّابه را بر روی نوشته‌های آماده زدن و به سوی دادگاه فرستادن، اسلامی است؟

وی ادامه داده است که: آیا بدون اجازه می‌توان وارد منزل متّهمی شد که جرمش هنوز ثابت نشده و بعضاً اتّهامات وارده به او واهی و مشکوک است؟ آیا این‌ها اسلامی است؟ آیا در زندگی خصوص افراد وارد شدن و حتّی وسائل شخصی متّهم را بردن، از احکام اسلام است؟ آیا شنود مکالمات تلفنی افراد صحیح است؟  آیا حصر خانگی مؤمن متّقی جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و حجة الاسلام و المسلمین کروبی که بدون اثبات جرم بوده است، اسلامی می‌باشد؟

این مرجع تقلید افزوده است: در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، امثال آیا ت عظام وحید خراسانی و صانعی و بیات زنجانی و صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و سیستانی و دیگر بزرگان هستند، بدون ارعاب و تهدید از این بزرگان سؤال کنید که آیا این مطالب گفته شده مطابق احکام اسلام است؟ ایشان فقهائی هستند که بعضاً از اساتید مجتهدین خبرگان می‌باشند.

البته مخاطب اصلی این نامه شخص آیت الله مومن می باشد که حضرت آیت الله دستغیب با تعبیر یکی از فقهای محترم و منصف در جمهوری اسلامی، از ایشان نام برده است. حضرت آیت الله دستغیب در ابتدای این نامه با اشاره به آیه ۲۳ سوره احزاب می فرماید: اگر سؤال شود که آیا شما مخاطب این آیه هستید یا نه، چه جوابی خواهیم داد؟ مگر با خدای خود عهد و پیمان نبسته ایم که در راه خدا و صراط مستقیم که همان راه رسول اللّه (صلی اللّه علیه و آله) و ائمه هدی(علیهم السلام)، است حرکت کنیم و ملتزم به حفظ احکام الهی شده و از حق دفاع کنیم؟

وی در ادامه با انتقاد از عدم استقلال قوای اجرایی در کشور ادامه داد: مگر قوه قضائیه مستقل نیست، پس چرا نیروهای امنیتی دخالت دارند و پرونده سازی می نمایند؟ مگر مجلس شورای اسلامی مستقل و در رأس امور نیست و باید ناظر بر امور باشد. امّا اگر استقلال داشت که هرگز آن همه تخلفات انتخاباتی در تاریخ (۸۸/۳/۲۲) صورت نمی گرفت.

این مرجع ایشان در ادامه با توجه به حوادث پس از انتخابات و حمله به بیت و مسجد قبا افزود: شما ملاحظه بفرمایید نیروهای سپاه، به منزل اینجانب حمله می کنند در حالیکه اهل بیت اینجانب در منزل هستند و از جایی خبر ندارند، آیا هجوم به زن و بچّه که نمی توانند از خود دفاع نمایند و وحشت زده از راهی دیگر بیرون می روند، شرعی است؟

متن کامل نامه که در سایت حدیث سرو منتشر شد به شرح زیر است:

بسمه تعالی

محضر مبارک آیات معظّم، جناب آقای مؤمن، جناب آقای مهدوی کنی، و جناب آقای هاشمی رفسنجانی! سلام علیکم.

قال اللّه تبارک و تعالی: «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عَاهَدُواْ اللَّهَ عَلَیْهِ  فَمِنْهُم مَّن قَضىٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُم مَّنْ یَنتَظِرُ  وَ مَا بَدَّلُواْ تَبْدِیلا» (احزاب؛ آیه ۲۳)

اگر سؤال شود که «آیا شما مخاطب این آیه هستید یا نه» چه جوابی خواهیم داد؟ مگر با خدای خود عهد و پیمان نبسته‌ایم که در راه خدا و صراط مستقیم که همان راه رسول اللّه -صلّی اللّه علیه و آله- و ائمه هدی -علیهم السلام- است، حرکت کنیم و ملتزم به حفظ احکام الهی شده، از حق دفاع کنیم؟

مگر فقهای بزرگوار مجلس خبرگان قانون اساسی، این قانون اساسی را مطابق با شرع مبین اسلام تدوین نکردند؟ آیا بر ما نیست که از آن دفاع کنیم؟ آیا امور مملکت بر طبق قانون اساسی جریان دارد؟

مگر قوّه قضائیه مستقل نیست؟ پس چرا نیروهای امنیتی دخالت دارند و پرونده‌سازی می‌نمایند؟ مگر مجلس شورای اسلامی مستقل و در رأس امور نیست و باید ناظر بر امور باشد؟ امّا اگر استقلال داشت که هرگز آن همه تخلّفات انتخاباتی در تاریخ (۲۲/۳/۸۸) صورت نمی‌گرفت. شما بگذارید آنها که اسناد صحیح در دست دارند بیایند و تخلّفات را بیان کنند، که متأسفانه غالباً در زندان به سر می‌برند! مردم نظام اسلامی را دوست دارند اما مخالف دروغ و خیانت در امانت و کینه و حسد هستند.

مگر شورای نگهبانِ تصویب شده در قانون اساسی، نباید حافظ اجراء صحیح احکام اسلام و قانون اساسی باشد؟ پس پاسخ این سؤال‌ها چیست؟ آیا بازداشت‌هایی که توسط نیروهای خودسر صورت می‌گیرد، موافق با شرع مقدّس و قانون جمهوری اسلامی است؟ آیا بدون محاکمه می‌توان نسبت ارتداد، یا محارب، و یا جرم دیگری به شخص متّهم داد؟ آیا اعتراف‌گیری در زندان با تهدید و ارعاب و بعضاً با چشم بسته  و این‌که انگشت سبّابه را بر روی نوشته‌های آماده زدن و به سوی دادگاه فرستادن، اسلامی است؟

آیا بدون اجازه می‌توان وارد منزل متّهمی شد که جرمش هنوز ثابت نشده و بعضاً اتّهامات وارده به او واهی و مشکوک است؟ آیا این‌ها اسلامی است؟ آیا در زندگی خصوص افراد وارد شدن و حتّی وسائل شخصی متّهم را بردن، از احکام اسلام است؟ آیا شنود مکالمات تلفنی افراد صحیح است؟  آیا حصر خانگی مؤمن متّقی جناب آقای مهندس میر حسین موسوی و حجة الاسلام و المسلمین کروبی که بدون اثبات جرم بوده است، اسلامی می‌باشد؟

در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف، امثال آیا ت عظام وحید خراسانی و صانعی و بیات زنجانی و صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و سیستانی و دیگر بزرگان هستند، بدون ارعاب و تهدید از این بزرگان سؤال کنید که آیا این مطالب گفته شده مطابق احکام اسلام است؟ ایشان فقهائی هستند که بعضاً از اساتید مجتهدین خبرگان می‌باشند.

اینجانب از حضرت آیة اللّه مؤمن که یکی از فقهای محترم و منصف در جمهوری اسلامی است، سؤال می‌کنم که آیا آنچه به عنوان تخلّف از قانون اساسی و احکام شرع شمرده شد، مرضیّ حضرت حجة بن الحسن العسکری -علیه السلام- می‌باشد؟ شورای نگهبان حافظ چه چیز است؟ اگر فردای پس از مرگ و یا در همین زمان حضرت ولی عصر (ع) از شما سؤال کند: «به چه دلیل شرعی کسانی را که شهادتین می‌گویند و اکثراً از دوستان اهل بیت -علیهم السلام- هستند و مکرراً خواسته‌شان این است که در یک دادگاه صالح و واقعی و شرعی و علنی محاکمه شوند، زندانی کرده‌اید؟ آنها چه خلاف شرعی انجام داده‌اند که باید زیر فشار تهمّت‌ها و شکنجه‌های روحی و جسمی قرار بگیرند؟» چه جوابی داده می‌شود؟

جناب آقای مؤمن! اگر می‌فرمایید: «کاری از بنده ساخته نیست» پس مسؤولین و دوستانتان را متوجّه این خلاف شرع‌ها کنید و اگر می‌گویید: «این‌ها خلاف شرع نیست» لابدّ برای سخنان خود توجیهاتی دارید؛ خوب آنها را به مردم بگویید تا به دنبال کسانی بروند که مصداق «رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عَاهَدُواْ اللَّهَ عَلَیْهِ» هستند.

شما ملاحظه بفرمایید نیروهای سپاه به منزل اینجانب حمله می‌کنند در حالی که اهل بیت  در منزل هستند و از جایی خبر ندارند؛ آیا هجوم به زن و بچّه که نمی‌توانند از خود دفاع نمایند و وحشت زده از راهی دیگر بیرون می‌روند، شرعی است؟ نماینده ولیّ فقیه در سپاه به همراهی پایگاه‌های مقاومت بسیج و نیروهای لباس شخصی تحت امر خود -حدود ۲۰۰ نفر- به حوزه علمیه ابوصالح (عج) و مسجد قبا هجوم می‌آورند و خرابی‌هایی ایجاد می‌کنند (در دو مرحله و به فاصله یکسال) و عدّه‌ای از مردم و طلاب که در مسجد بودند در برابر حمله مهاجمین از خود دفاع می‌کنند و از این ظلم به محکمه شکوائیه می‌نویسند؛ حقیر هم طی چندین نامه به ریاست قوّه قضائیه شکایت بردم و جریان را گزارش دادم که صحنه‌های هجوم نیروهای سپاه نیز موجود است؛ امّا در عوض رسیدگی به این شکایات، دادگاه ویژه روحانیت طلاب مظلوم  را محکوم کرد و شورای حوزه علمیه قم نیز خدمات به آنها را قطع کرد و تا به حال برای دوازده نفر از طلاب حکم تبعید داده‌اند؛ حتماً به عنوان محارب! در صورتی که مهاجمین مصداق محارب هستند. حال از شما سؤال می‌شود آیا این کارها مطابق شرع اسلام است؟

وظیفه طلاب رساندن احکام اسلام به مردم است؛ آیا اگر مدّاح اصل صد و دهم (ولایت فقیه) نبودند باید از مساجد و مدارس بیرون بروند؟ و از تمام امکانات محروم شوند؟ (که تا به حال ده‌ها نفر از ایشان این وضع را پیدا کرده‌اند) یا این‌که برائت از اینجانب بجویند و یا با این شدّت به سر برند؟ خوب این مطالب اتفاق افتاده و کسی هم جوابگوی این اتفاقات نیست.

جناب آقای مؤمن! حقیر به دنبال مال دنیا و خدمات حوزه علمیه قم و هیأت حاکمه نیستم و صاحب حوزه را حضرت بقیة اللّه -روحی و ارواح العالمین له الفداء- می‌دانم و به خداوند شکایت می‌کنم، امّا حسب تکلیف بیان می‌کنم که نمی‌توان این همه خلاف شرع را دید و ساکت بود.

جناب آقای مؤمن! به بنده می‌گویند: «چرا در مجلس خبرگان حاضر نمی‌شوی تا این مطالب خلاف شرع و قانون را تذکّر دهی؟»؛ امّا باید پرسید آیا در این مملکت برای کسی که حق را بیان می‌کند و در پی رفع نواقص است، امنیت می باشد؟ به بیت و مسجد و حوزه علمیه اینجانب حمله کردند و در نماز جمعه‌ها توسط افراد مجهول الحال، اهانت‌ها صورت گرفته و می‌گیرد، آیا باز می‌توان گفت در این مملکت امنیت است؟ و شما می‌گویید «جمهوری اسلامی» است؟

در انتخابات ۸۸، معنی «جمهوری» برداشته شد و با این رفتارها «اسلامی» آن هم برداشته شد! چگونه می‌توان گفت امور مملکت بر طبق شرع و قانون اساسی جریان دارد؟ این معنی به خوبی بر علماء و مراجع تقلید روشن است. اما متأسفانه حوزه‌ها و دفاتر مراجع هم به شدّت در کنترل نیروهای امنیتی است؛ که آنها هم اگر مطلبی بگویند به همان بلا مبتلا می‌شوند که برای بنده حقیر رقم زدند. با این وضع چگونه می‌توان امید داشت که حوزه‌ها، مجتهدانی پرورش دهند که بتوانند بر سر ظالم فریاد بکشند و از احکام اسلام دفاع نمایند؟

و شما جناب آیة اللّه هاشمی رفسنجانی! آیا وضع موجود را تأیید می‌کنید؟ آیا شما نباید نسبت به خلاف شرع‌ها اعتراض کنید؟ شما که فعلاً به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت هستید، آیا نباید این همه انحراف و خلاف واقع را گوشزد کنید؟ مضافاً با انحراف‌های دیگر که در این چند سال اخیر صورت گرفته است که خوب می‌دانید. از جهات اقتصادی، سیاست خارجی و داخلی، امور فرهنگی به خصوص دانشگاه‌ها، آزادی مطبوعات و … آیا باید ساکت بود تا همه دستاوردها از بین برود؟

و شما جناب آیة اللّه مهدوی کنی! رئیس مجلس خبرگان! غالباً اعضاء به شما چشم دوخته‌اند که خلاف شرع‌ها و خلاف واقع‌ها را روشن کنید و خود را در پیشگاه امام زمان (ع) آبرومند گردانید. جناب آقای مهدوی کنی! انتخابات مجلس دهم در پیش است؛ امّا افرادی که بسیاری از مردم ایران آنها را می‌خواهند، بدون محاکمه در حصر و زندان هستند! مردم چه باید بکنند؟ اگر محاکمه‌ای صورت می‌گرفت (البته در دادگاه صالح و علنی) مردم متقاعد می‌شدند که دادگاه صالح که ما ناظر آن بودیم چنین حکمی کرده است. حال اگر سؤال شود که «حکم شرعی در رأی دادن چیست» و شما بگویید: «بیایید به لیست مورد تأیید من رأی دهید»؛ آیا این است جواب مردم معترض؟

در پایان اینجانب به عنوان یکی از اعضای مجلس خبرگان  خطاب به ملّت شریف ایران می‌گویم: «انحرافاتی که در این نامه ذکر شد، هیچکدام مورد رضای صاحب شرع و حضرت صاحب الزمان(ع) نیست و اسلام، دین رأفت و انصاف و دور از کینه و عقده و شخص پرستی است. اسلام دین ترقّی و تعالی فرد و جامعه در دنیا و آخرت است».

و السّلام

سید علی‌محمّد دستغیب ۹۰/۱۱/۱۶


 


علیرغم تاکید پزشکان مبنی بر ضرورت اعزام فوری کیوان صمیمی به بیمارستان، مسئولان زندان رجایی شهر از انجام این کار ممانعت می کنند.

به گزارش کلمه، این زندانی سیاسی و فعال ملی مذهبی که به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده و حدود دو سال و نیم است که در حبس به سر می برد به اذعان هم بندیانش به لحاظ وضعیت جسمی از چند ماه پیش دچار مشکل کبد و بیماری های مشکوک دیگری شده است.

در حالی که پزشکانی که کیوان صمیمی را معالجه کرده اند تاکید بر اعزام وی به بیمارستان داشته اند و در این رابطه تایید دادستانی تهران نیز افزوده شده است تا کنون به دلایل نامعلوم مسئولان زندان رجایی شهر مانع از اعزام این فعال سیاسی دربند شده اند.

در مورد مشابه دیگری جعفر اقدامی نیز که دچار کمردرد حاد شده بود از اجرای دستور پزشکی مبنی بر معالجه در بیمارستان ممانعت به عمل آمد.

فرزندان صمیمی چندی پیش در نامه ای به رییس قوه قضاییه خواستار اعطای مرخصی به پدر زندانی و بیمار خود شده بودند.

کیوان صمیمی، روزنامه نگار زندانی، هشتم آذر ماه سال ۸۹ از زندان اوین به زندان رجایی شهر منتقل شد. او تاکنون در طول مدت بازداشتش بارها دست به اعتصاب غذا زده است. او یک بار آن هم در بهار سال ۸۹ از مرخصی استفاده کرد، اما بعد از آن از هرگونه مرخصی محروم بوده است.

کیوان صمیمی، مدیرمسئول روزنامه توقیف شده ی نامه و عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات است. او همچنین عضویت در کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه و دفاع از حق تحصیل را در پرونده کاری خود دارد . او از زندانیان سیاسی در دوران نظام شاهنشاهی بوده است.


 


جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با دختران مهندس میرحسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد دیدار کردند.

به گزارش کلمه، در آستانه ی سالگرد شروع زندان خانگی میرحسین و رهنورد، جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با دختران این همراهان جنبش سبز دیدار کردند.

در این دیدار خانواده های زندانیان سیاسی و دختران آقای موسوی و خانم رهنورد به تشریح  وقایع رخ داده و مسایل مشترک پرداختند.

در این دیدار که در فضایی امید بخش و  صمیمانه برگزار شد حاضران نسبت به پایان یافتن مسائل کشور ابراز امیدواری و بر صبر و استقامت تا رفع سختی ها تاکید کردند. این دیدار همچنین با دعا برای آزادی همه زندانیان سیاسی و تمجید از بردباری و مقاومت آنان و سایر خانواده های آسیب دیده همراه بود.

۲۵ بهمن ماه سال گذشته میرحسین موسوی و مهدی کروبی در بیانیه ای مردم را به  تجمعی در حمایت از جنبش مردمی مصر و تونس فراخواندند.

حضور گسترده مردم در حمایت از این بیانیه با خشم حاکمیت مواجه شد که تصور میکرد جنبش سبز وجود خارجی ندارد.  پس از آن مقامات ارشد کشور دستور بازداشت خانگی این همراهان جنبش سبز را صادر کردند.

روز گذشته فرزندان موسوی و کروبی در نامه‌ی مشترکی، از همه هموطنان مظلوم و رنج دیده و فداکار و از همه انسان های حق طلب و آزادی خواه و عدالت جو در جای جای جهان خواسته بودند که پژواک صدای حق خواهی آنها بوده و صدای شان را به گوش جهانیان برسانند که “زندانیان مظلوم و مقاوم ما و همه زندانیان سیاسی و عقیدتی را در سراسر
ایران آزاد کنید.”

در این نامه مشترک با اشاره به روند غیر قانونی و غیر انسانی زندان خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی و توجیهات حاکمیت در ادامه این حبس آمده بود: ما اعضای خانواده این عزیزان با صراحت و قطعیت می گوییم که آنها برخلاف خواست خود و برخلاف قانون یک سال است که در بازداشت به سر می برند و جز تعدادی تماس تلفنی و دیدار محدود، کوتاه و کنترل شده حق هرگونه ارتباطی با بیرون از آنها سلب شده است.


 


بدهی چایکاران درحالی باقی مانده است که هرساله به فاصله ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از خرید برگ سبز چای از چایکاران پرداخت می شد اما امسال وعده مسئولان یکی پس از دیگری محقق نمی شود.

به گزارش ایلنا، سازمان چای کشور چندی پیش اعلام کرده بود از ابتدای سال زراعی تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد تومان بهای برگ سبز چای کشاورزان پرداخت شده و در آینده‌ی نزدیک پس از دریافت قدر سهم کارخانه‌های چای‌سازی، مانده مطالبات کشاورزان پرداخت خواهد شد، این در حالی است که یک چایکار گفته است- مسئولان وعده داده اند که اواخر بهمن ماه جاری تمام بدهی چایکاران را پرداخت می کنند.

باقی‌ماندن ۱۰ میلیارد تومان از مطالبات چایکاران

در این زمینه رئیس اتحادیه چایکاران به خبرنگار ایلنا گفت: اخیرا مقداری از بدهی چایکاران پرداخت شده است البته حدود ۱۰ میلیارد آن باقی مانده است.

ایرج هوسمی با بیان اینکه چایکاران تک محصولی هستند، افزود: کل بدهی چایکاران حدود ۵۰ میلیارد تومان است که بخش اعظم آن پرداخت و از۱۶ میلیارد باقیمانده آن اخیرا مقداری پرداخت شده و حدود ۱۰میلیارد آن همچنان باقی مانده است.

رئیس اتحادیه چایکاران تصریح کرد: چایکاران تک محصولی هستند که حتی یک دینار از مطالبات آنها ظلم در حق چایکاران است.

هوسمی با بیان اینکه هر روز که ‌می‌گذرد قدرت خرید چایکاران ضعیف تر ‌می‌شود، عنوان کرد: امسال وضعیت پرداخت بدهی چایکاران بسیار بد شده است به گونه‌ای که در سالهای گذشته بدهی آنها به فاصله ۱۵ تا ۲۰ روز بعد برداشت پرداخت ‌می‌شد اما امسال با گذشت ۱۰ ماه تنها از سال نیمی از بدهی آنها پرداخت شده است.

رئیس اتحادیه چایکاران ضمن اعلام اینکه زمانی قیمت یک کیلو چای با یک کیلو گوشت برابر بود، افزود: اکنون میانگین قیمت برنج ۳ هزار تومان است در حالی که قیمت چای ۳۰۰ تومان است.

رئیس اتحادیه چایکاران نیز خاطرنشان کرد: از سه هزار و ۲۰۰ هکتار زمین چای حدود یک سوم آن موجود است و بقیه به صورت جنگل متروکه در آمده است.

وعده پرداخت مطالبات در اواخر بهمن‌ماه

همچنیی یک چایکار در گفت و گو با ایلنا با بیان این که مسئولان وعده داده اند اوخر بهمن ماه مانده بدهی چایکاران پرداخت می شود، اضافه کرد: کل بدهی چایکاران حدود ۴۰ میلیارد تومان است که ۳۰ میلیارد آن تا کنون پرداخت شده است.

وی تصریح کرد: حدود ۱۰ میلیارد از مطالبات چایکاران پرداخت شده است که طبق قول مسئولان کل مطالبات تا اواخر بهمن ماه جاری پرداخت می شود.

این چایکار ادامه داد: این بدهی برای مدت زمان تیر تا مهر امسال است که بدهی مربوط به نیمه اول تیرماه پرداخت شده و مطالبات نیمه تیرماه تا نیمه دوم مهرماه سال جاری باقی مانده است.

آیا علی رغم وعده های پی در پی مسئولان، پایان بهمن ماه می توانیم شاهد پرداخت کامل مطالبات چایکاران باشیم؟


 


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه به پرسش‌های آنان پاسخ گفت.

به گزارش آفتاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی پیرامون ارتباط لاینفک سیاست داخلی و خارجی کشور و چگونگی تعامل با دنیا در سه دهه گذشته، اصل اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را ارتباط با تمام کشورهای دنیا به غیر از رژیم صهیونیستی خواند و با اشاره به قطع رابطه آمریکا با جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: مردم ما خاطره خوبی از حضور آمریکا در ایران به لحاظ دخالت‌های استعماری در ایران به‌ویژه حمایت‌های بی‌پرده این کشور از رژیم پهلوی ندارند، اما آمریکا می‌تواند دیوار بی‌اعتمادی با ایران را براساس احترام متقابل و روابط برابر و سازنده کوتاه‌تر کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ارتباط و تعامل با تمام کشورهای دنیا به جز اسرائیل را از سیاست‌های کلی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام خواند و تصریح کرد: از ابتدای انقلاب نیز قرار به این نبوده که با دنیا قطع ارتباط کنیم، چرا که گشایش در امور داخلی کشور و پیشرفت در اقتصاد و زیربناها، مواقعی که دنیا مواضع به حق ایران را درک کرده و با دنیا تعامل سازنده و همزیستی مسالمت‌آمیز داشته‌ایم، بهتر محقق شده است.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالی در مورد مبنای ارتباط و تعامل نسل جوان کشور با نظام جمهوری اسلامی، اسلام، قرآن و منافع ملی و پیشرفت کشور را مبنای ارتباط و تعامل درست مردم و نظام خواند و تصریح کرد: اگر مسیر و راه زیست اجتماعی انسان درست و در جهت صحیح باشد، ابزار و سلایق متفاوت نیز می‌تواند او را در رسیدن به هدف اصلی اسلام که تعالی مادی و معنوی و اخلاقی است یاری برساند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر لزوم رفع ابهام و پاسخ به سؤالات مردم و به خصوص نسل جوان کشور گفت: متأسفانه در حال حاضر ممکن است پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای به پرسش‌های جوانان داده نشود و در این حالت این نگرانی وجود دارد که این قشر پویا پاسخ ابهامات خود را از مراجع دیگری بگیرند.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه اداره و هدایت کشور در طول سه دهه گذشته و تشدید بداخلاقی‌ها در جامعه، افراط و تفریط گروهها را از نقایص اساسی اداره کشور در ادوار گوناگون خواند و تصریح کرد: به‌ویژه افراط در تمام طول تاریخ بشر و حتی تاریخ صدر اسلام وجود داشته و حضور تندروها و متعصبان در مراکز قدرت و تصمیم‌گیری همواره پیشرفت کشورها را دچار مشکل و مردم را دلزده کرده است.

وی افزود: بسیاری از بداخلاقی‌ها، تهمت‌زنی‌ها و فحاشی‌های موجود، ناشی از تعصبات کور و غلبه افراط و دگم‌اندیشی به جای تعقل و منطق انسانی و اخلاقی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی پیرامون آینده نظام و کشور، اتکا به ملت را مبنای پیروزی و دوام نظام اسلامی خواند و تأکید کرد: در طول تاریخ انقلاب و نظام اسلامی، هرگاه ارتباط و اعتماد مردم را مبنای حرکت خود قرار داده‌ایم، مشکلات کشور برطرف و به پیشرفت‌های شایان توجه دست پیدا کرده‌ایم.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سؤالی درباره چگونگی کمک حوزه‌های علمیه برای حل مشکلات کشور، اجتهاد پویا را مبنای حرکت فکری و عملی حوزه‌های علمیه برای ورود به مشکلات و معضلات جامعه خواند و گفت: اصلاح کشور و نظام از رأس و نخبگان آن امکان‌پذیر است و حوزه‌های علمیه می‌توانند با آگاهی‌بخشی و پاسخ صحیح و مستدل به سؤالات کمک شایان توجهی برای برون‌رفت از مشکلات بنمایند.


 


شیث امانی، از اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران در حالی بیست و سومین روز خود را در بازداشت می گذراند که هیچ اتهامی غیر از دفاع از حقوق فعالان کارگری نداشته است.

خانم محمدی همسر شیث امانی با اشاره به نحوه و علت بازداشت همسرش به جرس می گوید: “چند نفر از دوستان کارگر ایشان در بازداشت بودند و رفته بودند تا از آنها دفاع کنند و پرونده آنها را پیگیری کنند که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگستری او را بازداشت می کنند. در حالیکه ایشان نه سیاسی هستند نه کاری انجام د اده اند و فقط دفاع از حقوق کارگران را ملاک کار خودش قرار داده بود. می گفت کارگران گناه دارند با زن و بچه وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند و فقط دغدغه مشکلات اقتصادی و اجاره خانه آنها را داشت.”

وی به عمل جراحی و شرایط نامناسب جسمانی آقای امانی اشاره می کند و ادامه می دهد: ” الان نزدیک به ۲۳ روز است که ایشان را بازداشت کرده اند و الان در زندان مرکزی سنندج بسر می برند. در این مدت هم هیچ ملاقاتی با او نداشته ایم، فقط تماس تلفنی با منزل گرفتند که وضعیت جسمانی مناسبی نداشتند و گفتند وضعیت زندان مناسب نیست، سرد است و کمرشان بشدت درد می کند. همسرم دو ماه پیش عمل جراحی دیسک کمر کرده اند که عملشان هم موفقیت آمیز نبوده و مشکلاتی در زمان عمل جراحی پیش آمد که به اتاق آی سی یو منتقل شدند و به تجویز پزشکان نیاز به مراقبت ویژه و استراحت دارند. ما همان روز اول هم وضعیت نامناسب جسمانی ایشان را به آنها توضیح دادیم اما برایشان مهم نبود و توجهی نکردند، و در حالیکه پرونده پزشکی ایشان الان در دادگاه است اما پاسخی نمی دهند. ما بشدت نگران وضعیت جسمانی و روحی ایشان هستیم.”

شیث امانی یکی از کارگران نساجی کردستان و سالها نماینده کارگران این کارخانه و یکی از رهبران کارگری شناخته شده در سنندج و از بنیان گذاران و اعضای هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران است که یکبار در سال ۸۴ و باردیگر به فاصله دو سال پس از آن دستگیر و سپس همراه با صدیق کریمی یکی دیگر از بنیان گذاران و اعضای هیئت مدیره اتحادیه به دو سال و نیم زندان محکوم شد. اما بدلیل اعتراضات سازمانهای کارگری در ایران و سراسر جهان این حکم به شش ماه کاهش یافت. پس از آن با اعتراضی که کارگران سنندج هنگام مسافرت محمود شاهرودی ریاست وقت قوه قضائیه در سنندج انجام دادند، این احکام توسط وی لغو شد. اما سه ماه پیش اجرای این حکم به جریان افتاده و خانواده در پیگیری های خود متوجه مفقود شدن نامه لغو این حکم توسط آقای شاهرودی شده اند.

همسر این فعال کارگری در این خصوص بیان می کند: “آقای امانی یازده سال در کارخانه نساجی خدمت کردند اما او را اخراج کردند و بخاطر دفاع از حقوق کارگران یکبار در سال ۸۴ به مدت چهل روز در بازداشت بودند و به فاصله دو سال، بار دیگر به مدت ۳۵ روز در بازداشت بسر بردند. در دادگاه ابتدا به او حکم محاربه دادند که با اعتراضات گسترده حکم دو سال و نیم او به شش ماه کاهش یافت و آقای شاهرودی رئیس وقت قوه قضاییه این شش ماه را نیز لغو کردند و بخشیدند اما دوباره نمی دانم چطور پرونده را به جریان انداختند! سه ماه پیش دوباره حکم آمد و گفتند باید این شش ماه را بگذرانند. بعد که برای پیگیری مراجعه کردیم متوجه شدیم نامه عفو آقای شاهرودی از پرونده برداشته شده و معلوم نیست کجاست؟!”

خانواده های دو فعال کارگری دربند، آقایان شریف ساعد و مظفر صالح نیا به همراه دیگر خانواده های کارگری در مقابل ستاد خبری اداره اطلاعات تجمع کرده و خواهان آزادی این دو کارگر زندانی بودند، شیث امانی به همراه تعدادی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران به دادگستری سنندج رفتند و شیث امانی در آنجا خواهان ملاقات با دادستان و رویت پرونده های شریف ساعد پناه و روشن شدن اتهامات وارده بر آنها شد. اما نه تنها هیچ پاسخی در این مورد به شیث امانی داده نشد بلکه این فعال کارگری نیز بلافاصله دستگیر و به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.

خانم محمدی در پایان تصریح می کند: “خود همسرم یک کارگر هستند و وضعیت زندگی خوبی ندارند و بیکار هم بودند، بخاطر همین خوب وضعیت زندگی سخت کارگران را می دانند و خیلی نگران کارگران و خانواده هایشان هستند و هیچ جرمی مرتکب نشده اند که الان مستحق زندان باشند. از ریاست قوه قضاییه درخواست می کنم دوباره پرونده اشان را بررسی کنند زیرا حقشان نیست که اینگونه مجازات شوند.”


 


شماره ۱۵۲ کلمه در یک برگ منتشر شد.
در این شماره می توانید نامه مشترک فرزندان موسوی و کروبی در آستانه ۲۵ بهمن و درخواست سیدمحمد خاتمی از مهدی خزعلی برای پایان اعتصاب را بخوانید.

شهروندان عزیز در انتشار و توزیع این روزنامه در میان همسایگان، خانواده، همکاران و دوستان خود کوشا باشند.

هر شهروند یک رسانه. هر روزنامه بی شمار توسط شهروندان تکثیر می شود.

آگاهی چشم اسفندیار خودکامگان است.

 

صفحه فیس بوک روزنامه کلمه

 

 

روزنامه کلمه - نوزدهم بهمن ماه - نسخه پی دی اف - PDF

دریافت نسخه PDF – پی دی اف

دریافت نسخه JPEG – عکس

چنانچه در دریافت فایل مشکل دارید ابتدا بر روی لینک دانلود کلیک راست نمایید و از منوی باز شده گزینه "Save Link as" در مرورگر های فایرفاکس و کروم و "Save as target" در اینترنت اکسپلورر را انتخاب کنید.


 


رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی سراسر کشور اعلام کرد: پیش بینی می‌شود به دلیل وضعیت بحرانی واحدهای تولیدی، تا پایان سال جاری ۲۰ درصد از کارگران قراردادی با ماهیت کار دائم از واحدهای تولیدی کشور اخراج شوند.

فتح الله بیات در گفتگو با  ایلنا،‌ از افزایش تعداد شکایت‌ها به مراجع حل اختلاف خبر داد و گفت: با توجه به رای اخیر دیوان عدالت اداری در خصوص قند شاهرود، به کارگران قراردادی توصیه می‌کنیم در صورت اخراج از واحدهایی که ماهیت کارشان مستمر است با مراجعه به دیوان عدالت اداری از حقوق خود دفاع کنند.

بیات با بیان این که ۷۰ درصد از کارگران فعال در واحدهای تولیدی کارشان جنبه دائمی دارد ولی کارفرمایان با سوء استفاده از تبصره دو ماده هفت با آنها قرار داد موقت (با ذکر تاریخ فسخ) منعقد می‌کنند، اظهار داشت: از شرکای اجتماعی خواستاریم به منظور حمایت از کارگران در پیش نویس اصلاح قانون کار کارهای دائمی و موقت را از یکدیگر تفیکیک کنند.

رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی کشور در ادامه با اشاره به افزایش نرخ خط فقر در بین جامعه کارگری خواستار افزایش حمایت‌های دولت از این گروه شد و گفت: به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها کارگران در تامین معیشت خود با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده‌اند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با انتقاد از وضعیت اشتغال موجود، خاطر نشان کرد: وعده مسئولین دولتی برای ایجاد دو میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در سال جاری محال بنظر می‌رسد.


 


با وجود وعده رئیس جمهوری سوریه در مورد خاتمه دادن به خشونت در این کشور، حملات ارتش به نقاط مسکونی شهر حمص شدت گرفته و تلفات سنگینی را برجای گذاشته است.

براساس گزارش های رسیده از حمص، گلوله باران برخی از محله های این شهر در روز چهارشنبه، ۱۹ بهمن (۸ فوریه)، با شدت بیشتری ادامه یافته و برخی گزارش ها حاکی از آن است که شبه نظامیان وابسته به حکومت نیز ظاهرا برای انجام عملیات ویژه به این شهر اعزام شده اند.

به گزارش بی بی سی،  آتشباری سنگین و پرتاب بی وقفه خمپاره به برخی نقاط مسکونی شهر بسیاری از ساختمان ها را با خاک یکسان کرده و تنها طی چند ساعت گذشته، دست کم چهل نفر از ساکنان حمص در نتیجه عملیات ارتش، جان خود را از دست داده اند.

فعالان سیاسی سوری گفته اند که یکی از هدف های اصلی آتشباری نیروهای دولتی، محله بابا عمرو بوده است به نحوی که کمتر ساختمانی در این محله بدون آسیب مانده و آب و برق و ارتباط تلفنی ساکنان محله به کلی قطع شده و تنها راه اطلاع رسانی از وضعیت این شهر، استفاده از تلفن های ماهواره ای شخصی است.

به گفته آنان، علاوه بر گلوله تانک و خمپاره، نیروهای دولتی از موشک انداز هم برای سرکوب مخالفان استفاده می کنند.

گزارش های رسیده در روز چهارشنبه حاکی از آن است که گلوله باران شهر حمص از دوردست انجام می شود و به نظر نمی رسد که ارتش در نظر داشته باشد طی ساعات آینده، واحدهای پیاده و کماندویی را برای تهاجمی گسترده، به نقاط مسکونی اعزام کند.

احتمالا نگرانی فرماندهان نظامی این است که با توجه به خصومت ساکنان شهر با ارتش و مقاومت افراد ارتش آزاد سوریه، که اسلحه سبک مجهز هستند، تلفات سنگینی را به نیروهای دولتی وارد کند.

در روزهای اخیر این نگرانی وجود داشته است که ممکن است حکومت سوریه به منظور سرکوب نهایی معترضان در حمص و ارعاب سایر مخالفان، با اعزام واحدهای پیاده و جستجوی خانه به خانه، به کشتار وسیع مردم این شهر دست بزند.

تا کنون واحدهای زرهی و توپخانه در عملیات نظامی علیه حمص شرکت کرده اند و نفرات پیاده و کماندویی وارد عملیات نشده اند

در عین حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از گروه ناظران حقوق بشر سوریه گفته است که افراد موسوم به “شبیحه” یا اوباش که شبه نظامیان مسلح طرفدار حکومت هستند، طی ساعات شب به تعدادی از خانه های حمص حمله کردند.

به گزارش رویترز، افراد لباس شخصی، که گفته می شود تحت فرماندهی یکی از نزدیکان بشار اسد قرار دارند، در عملیات خود طی ساعات شب گذشته، دست کم بیست عضو پنج خانواده، از جمله زنان و کودکان این خانواده ها را به قتل رساندند.

همچنین، گزارش شده است که نیروهای ارتش گلوله باران چند محله دیگر حمص را نیز شدت داده اند و به نظر می رسد که هدف از آن، جلوگیری از گریختن مردم باشد.

در مورد شمار تلفات حملات ارتش سوریه به حمص طی پنج روز گذشته اطلاعات دقیقی در دست نیست اما گروه های مدافع حقوق بشر گفته اند که آمار تلفات به چند صد نفر می رسد.

دولت سوریه کوتاه مدتی پس از آغاز تظاهرات اعتراضی در آن کشور، فعالیت خبرنگاران خارجی و گزارشگران رسانه های مستقل را محدود و یا ممنوع کرد و به این ترتیب، امکان بررسی گزارش هایی که از این کشور می رسد وجود ندارد.

عملیات ارتش سوریه در حالی ادامه دارد که به گفته سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که روز گذشته با رئیس جمهوری سوریه ملاقات کرد، بشار اسد گفته است که معاون خود را مامور تماس با مخالفان و گفتگو به منظور یافتن راه حلی سیاسی برای پایان دادن به خشونت کرده است.

آقای لاوروف در میان استقبالی که از سوی طرفداران بشار اسد سازمان یافته بود وارد دمشق شد و در دیدار با رئیس جمهوری سوریه، ظاهرا بر حمایت دولت خود از “اصلاحات” اعلام شده آقای اسد تاکید نهاد.

در حالیکه عملیات ارتش سوریه علیه معترضان با شدت ادامه دارد، اکثر کشورهای جهان سخنان بشار اسد و اظهارات آقای لاوروف را مغایر واقعیات شرایط سوریه توصیف کرده و خواستار توقف فوری خشونت دولت علیه اعتراضات مسالمت آمیز شده اند.

روز گذشته، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اعلام کردند که در اعتراض به کشتار شهروندان سوریه توسط حکومت آقای اسد، سفیران خود را از دمشق فرا خوانده اند و انتظار می رود که تعداد بیشتری از کشورهای عرب از این اقدام تبعیت کنند.

آقای لاوروف این اقدام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را مورد انتقاد داد با دفاع از موضع روسیه در قبال بحران سوریه و مخالفت با پیشنهاد کناره گیری بشار اسد، گفت که هرگونه راه حلی برای بحران این کشور باید “مورد قبول همه مردم سوریه باشد.”

همچنین، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه که در گذشته از متحدان نزدیک بشار اسد محسوب می شد، با محکوم کردن اقدامات خشونت آمیز حکومت سوریه و تصمیم روسیه و چین در وتوی قطعنامه شورای امنیت، گفته است که به زودی طرح جدیدی را برای پایان دادن به بحران سیاسی سوریه اعلام خواهد کرد.

اگرچه وی جزئیات این طرح را شرح نداده، اما از مشارکت اتحادیه عرب و کشورهای دیگر جهان در اجرای آن سخن گفته است.

در نتیجه، به نظر می رسد که طرح ترکیه احتمالا حاوی درخواست حمایت بیشتر جامعه جهانی از مخالفان بشار اسد و افزایش فشار برای کناره گیری رئیس جمهوری سوریه از قدرت باشد.


 


بدنبال انتقادات احمد توکلی به محمدرضا رحیمی وی در نامه ای از نماینده مردم تهران پرسیده است: راستی چگونه می‌شود به صورت نامشروع و بدون استحقاق برای خود، همسر و فرزندان ارز دانشجویی بابت ‌٣٨ ماه دریافت کنید درحالی که بنا به استنادات موجود شما فقط ‌١١ ماه درخارج از کشور حضور داشته‌اید؟

دفتر محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد در نامه‌ای سرگشاده به اظهارات اخیر احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی پاسخ داده و نوشته است: شما به عنوان رییس مرکز پژوهش‌های مجلس در مصاحبه‌ای با مجله اقتصاد ماه تحت عنوان «بیان ناگفته‌ها از فساد یقه سفیدها» و فساد سیستمی و نظام یافته‌ سخن گفته‌اید که مورخ ‌۵ بهمن ‌١٣٩٠ در برخی دیگر از رسانه‌ها بازتاب داشت؛ لذا متن زیر را با توضیح این‌که جنابعالی و آگاهان از خواستگاه عبارت یقه سفیدها در اقتصاد سیاسی آگاهی دارید به عنوان دلایل اثبات یقه سفید بودن جنابعالی در ارتکاب فساد سیستماتیک در فرایند آموزش عالی و سایر ویژه‌خواری‌ها برای خود و دیگر رفقای‌تان که با بهره‌گیری از توهین، افتراء، نشر اکاذیب و به قصد تشویش اذهان عمومی در رسانه‌های مکتوب و مجازی علیه دولت منتشر نموده‌اید، بیان می‌گردد و چنانچه نیاز باشد همه مدارک و مستندات موجود نیز انتشار خواهد یافت.

احمد توکلی بارها محمدرضا رحیمی معاون اول دولت احمدی نژاد  را به فساد اقتصادی متهم کرده است. رحیمی در دو پرونده اختلاس شرکت بیمه و اختلاس سه هزار میلیاردی در سیستم بانکی جزو متهمان است.

در این نامه در خصوص مدرک تحصیلی توکلی نوشته است:  به موجب دست خط مورخ ‌٢۵ /‌٨ /‌٧١ جنابعالی خطاب به آقای دکتر معین وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی نوشته‌اید: «چون در خرداد سال آینده دوره کارشناسی را در رشته اقتصاد نظری به پایان می‌رسانم مصمم هستم اگر امکان فراهم شود ادامه تحصیل را در دوره کارشناسی ارشد در یکی از کشورهایی که از اعتبار بالا برخوردار است انجام دهم، مقتضی است در این زمینه مساعدت فرمایید…» این مدرک بیانگر آن است که یک سال قبل از فارغ ‌التحصیلی در دوره کارشناسی آن هم بدون شرکت در کنکور درخواست بورس تحصیلی در کشوری که به زعم شما اعتبار بالایی دارد نموده‌اید. آیا از خود پرسیده‌ای که چگونه ممکن است کسی بدون کنکور وارد دانشگاه شود و تقاضای بورس تحصیلی نماید و آیا فکر کرده‌اید که حق چه کسانی را ضایع کرده‌اید؟

همچنین در این نامه اشاره شده است که در  یادداشتی به تاریخ ‌١١ /‌٧ /‌٧٢ به قلم شما موجود است که به وسیله آقای‌دکتر گلپایگانی وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی با قید دستور «اقدام فوری» در هامش تقاضای شما به عنوان معاونت دانشجویی آن وزارتخانه ارجاع شده است. شما در آن یادداشت آورده‌اید :«سال گذشته به دستور رهبری جناب آقای دکتر معین وزیر محترم وقت دستور تشکیل پرونده اعزام اینجانب به خارج از کشور را برای اتمام تحصیل صادر کرد…به همین دلیل درخواست می‌کنم در انجام اقدامات لازم تسریع به عمل آید»

در ادامه این نامه با انتقاد به نحوه ادامه تحصیل توکلی آمده است: طبق مدارک موجود درخواست موافقت و اعزام شما به مدت ‌١۵ ماه برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بوده است. سوال این است؛ چگونه از پشت میز دکتری اقتصاد کشوری «با اعتبار بالا» یعنی انگلیس! سر در آوردید. مساله‌ای که قدری از زوایای پنهان آن بر اساس محتویات پرونده تحصیلی شما قابل دریافت است، اما برخی زوایای دیگر هنوز نامکشوف و نیاز به جستجو در اسناد محرمانه دارد.

رحیمی به مساله اقامت و کمک هزینه تحصیلی توکلی نیز پرداخته و آورده است که به راستی چگونه می‌شود به صورت نامشروع و بدون استحقاق برای خود، همسر و فرزندان ارز دانشجویی بابت ‌٣٨ ماه دریافت کنید درحالی که بنا به استنادات موجود شما فقط ‌١١ ماه درخارج از کشور حضور داشته‌اید؟ اگرچه کسی منکر این نیست که یکی دوبار خانواده محترم در سفر به این کشور «اعتبار بالا» همراه جنابعالی بوده‌اند. آقای توکلی! درخصوص حرمت دریافت وجوه من غیرحق چگونه باید قضاوت کرد؟

او در مورد رانت خواری توکلی می افزاید: جنابعالی با رایزنی و ویژه‌خواری در سال ‌١٣٧٠ برای خود و شرکای‌تان زمینی به مساحت ‌٣٠٠٠متر مربع در شهرک غرب تهران به ارزش ‌١٨٠ میلیون تومان در زمان ریاست آقای محسن رفیق‌دوست بر بنیاد مستضعفان و جانبازان با تخفیف به قیمت ‌٢٣ میلیون تومان به اصطلاح خریداری! نموده‌اید و متقاضی شده‌اید که این مبلغ را ظرف ده سال پرداخت نمایید و هر ساله ‌١٠? ظرفیت پذیرش دانش‌آموز در مدارس غیرانتفاعی را به بنیاد مستضعفان اختصاص دهید. صرف نظر از آن‌که از آن سال تاکنون یک ریال پس نداده‌اید، حتی یک درصد سهمیه تحصیلی مدرسه غیرانتفاعی‌تان را هم به فرزندان جانبازان و مستضعفان اختصاص نداده‌اید حال آنکه ارزش امروز زمین ‌١٢ میلیارد تومان است و جالب آنکه مدیر مجتمع آموزشی شما یکبار دیگر به نقل از شما موافقت مقام‌معظم رهبری(مدظله‌العالی) را برای استمهال بازپرداخت ارزش زمین مذکور خواستار می‌شود که از سوی مراجع رسمی طی نامه شماره ‌١۴٨٩۴ مورخ ‌٨ /‌١٠ /‌٨٨ اظهارات شما تکذیب می‌شود.


 


سید مصطفی تاجزاده عضو ارشد حزب مشارکت، نزدیک به شش ماه است که بصورت غیرقانونی در بند قرنطینه و در شرایط ایزوله و انفرادی های متناوب نگهداری می شود. اخیرا نیز به دستور مقامات از ملاقات با بستگان درجه یک خود محروم شده و تنها می تواند هفته ای یکبار با همسرش ملاقات کابینی داشته باشد. این در حالی است که وی همچنان به روزه های اعتراضی خود ادامه داده و در شرایط نامناسب جسمانی بسر می برد.

فخرالسادات محتشمی پور همسر تاجزاده در خصوص آخرین وضعیت وی به “جرس” می گوید: “آقای تاجزاده همچنان در همان وضعیت پیشین نگهداری می شوند و روزه های اعتراضی خود را ادامه می دهند. از ۲۱ مرداد ماه سال گذشته ایشان در قرنطینه و در شرایط ایزوله هستند و همراه با انفرادی های متناوب، بصوریتکه در مقاطعی کسی را به بند ایشان می آورند و پس از آزادی آن فرد آقای تاجزاده دوباره تنها و در انفرادی هستند تا فرد دیگری به آنجا منتقل کنند. ابتدا آقای نوری زاد پیش ایشان بودند و بعد از اعتصاب غذا ی ایشان که آزاد شدند شخص دیگری را به بند آقای تاجزاده منتقل کردند که آن شخص شرایط روحی نامناسبی داشت و در روز عید فطر آزاد شد. نفر سوم هم یکماه پیش آقای تاجزاده بود و بعد از اعتصاب غذا در پنجم بهمن ماه آزاد شد و از آن زمان آقای تاجزاده در انفرادی هستند. در صورتیکه فردی که در حال گذراندن حکم خود است باید در بند عمومی باشد و نگهداری ایشان در بند قرنطینه و انفرادی و شرایط دیگر “غیر” قانونی است.”

وی با اشاره به افزایش فشارها بر همسر و خانواده ادامه می دهد: “در ملاقاتی که در روز شنبه با آقای تاجزاده داشتیم، متوجه شدیم که طبق دستور معاون دادستان آقای رشته احمدی، همسرم فقط حق ملاقات با من را آن هم بصورت کابینی دارد و دیگر اعضای خانواده آقای تاجزاده نمی توانند با او ملاقات کنند! یعنی ایشان از ملاقات نزدیکترین اعضای خانواده اش از جمله پدر و مادر و دختر و دیگر اعضای خانواده محروم شده اند. در حالیکه ملاقات بستگان درجه یک از حقوق مسلم و طبیعی ایشان است. این فشارهای مضاعف واقعا جای تعجب و تاسف دارد. یک شخصی که صرفا بدلیل مخالفت و انتقادهای مشفقانه و دلسوزانه نسبت به ارکان نظام و دولت و عملکرد آن چنین شرایطی را به او تحمیل کنند. نمی دانیم آن کینه و عناد شخصی که بر روی ایشان اعمال می شود تا کجا ادامه خواهد داشت؟ البته من ایشان و خانواده را به خدا سپرده ام و توکلم بخداست. واقعا این شرایط دشوار است اما وقتی توجه و آگاهی مردم که مدام پیگیر وضعیت آقای تاجزاده هستند را می بینیم دلگرم می شویم.”

فخرالسادات محتشمی پور می افزاید: “علاوه بر اینها ما نگران وضعیت جسمانی ایشان هم هستیم. برای گردنشان آخرین بررسی های که پزشک معالج کرده بودند، گفتند که دو تا از دیسک های آن ناحیه برجسته شده که می تواند خطرناک باشد و درخواست کرده که ام آر آی انجام شود. اما متاسفانه علی رغم اینکه من این درخواست را هم به مسئولین زندان و هم به مسئولین سپاه قرارگاه ثارالله که ظاهرا پرونده ایشان در دست آنهاست دادم اما تاکنون هیچگونه اقدامی صورت نگرفته است. ما واقعا نگران وضعیت ایشان هستیم. ایشان ممنوع التلفن هم هستند و فقط هر هفته همان ملاقات بیست دقیقه ای کابینی است و بغیر از آن در بی خبری از وضعیت سلامت ایشان بسر می بریم.”

همسر این اصلاح طلب در بند به روحیه قوی و محکم او اشاره کرده و تاکید می کند: “این فشارها هیچگونه تغییری در مواضع و روحیه ایشان ایجاد نمی کند. او خود را بعنوان یک اصلاح طلب می داند و مشی اصلاح طلبی دارد و این مشی اصلاح طلبانه، تند و براندازانه نیست بلکه یک روند معتدلی است که با توجه به شرایط جامعه و کشور پیگیری می شود. حتی یکبار من به ایشان گفتم دوستان می پرسند آیا شما با وجود تمام این شرایط که راهها بسته شده و موانع و سدهایی ایجاد می شود باز به اصلاحات معتقد هستید که پاسخ دادند “حتی اگر ببینیم که اصلاح طلبی به نتیجه نمی رسد دست از این مشی بر نخواهم داشت زیرا ما به هیچ وجه زیر بار دخالت خارجی نمی رویم و تا جایی که بتوانیم در همین مسیر ادامه خواهیم داد.” خودشان نه تنها این فشارها را تحمل می کنند بلکه از ما هم خواسته اند صبوری و تحمل کنیم. ایشان امیدوار هستند که همین مشی اصلاح طلبانه جواب خواهد داد و انشالله مسئولین گوش شنوا پیدا می کنند و به سوی مردم بازخواهند گشت. به آنها توصیه می کند بجای اینکه فشار و سرکوب را در داخل بیشتر کنند سعی کنند تعامل بیشتری با گروههای جامعه برقرار کنند خصوصا در آستانه انتخابات. آقای تاجزاده در آخرین صحبتی که داشتند اشاره کرده اند که علی رغم تمام فرصت های از بین رفته و اینکه انتخابات آخرین فرصتی بود که می توانست بصورت آزاد و مشارکت مردمی صورت بگیرد و متاسفانه به آن بی توجهی شده اما هنوز امیدوار هستند که راههایی باز شود و مسئولین به سوی مردم باز گردند. در هر حال من با همسرم مسیری را انتخاب کردیم که به آن اعتقاد داریم. و علی رغم اینکه این شش سال حبس غیر عادلانه را دارند تحمل می کنند، حاضر به سکوت نیستند.”

فخرالسادات محتشمی پور، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی و مسئول شاخه زنان نیز به چهار سال زندان تعلیقی محکوم شده است. حکمی که در متن آن مواردی ذکر شده که خلاف واقع بوده و صحت ندارد. تاجزاده پس از اطلاع از حکم همسرش تاکید کرده است که مجتبی خامنه ای شخصا پیگیر پرونده او و همسرش است و قوه قضاییه و دیگران نقشی در این پرونده ندارند. و محتشمی پور با تاسف از این شرایط بیان می کند که نمی دانیم این کینه و عناد شخصی تا کجا ادامه خواهد داشت؟!

وی در خصوص حکم صادره برای خود تصریح می کند: “از این حکم بیشتر متاثر شدم نه بدلیل حکمی که صادر کرده اند بلکه بخاطر دروغهایی که در متن وجود داشت. من دفاع نکرده بودم و نوشته بودند بعد از استماع دفاعیات متهم! روز دهم اسفند دستگیر شده بودم و نوشته بودند در روز بیست و پنج بهمن همراه با تعدادی از زنان اصلاح طلب و حزب منحله مشارکت دستگیر شده ام! و … در صورتیکه خود آقایان هم می دانند اینها خلاف واقع است آن هم در متن حکمی که سند تاریخی می شود و ایندگان در خصوص اوضاع امروز ما قضاوت خواهند کرد که واقعا تاسف آور است. خنده دار هم از این جهت که رافت اسلامی شامل حال زنی می شود که به دفاع از حقوق شوهرش ایستاده و وظیفه شرعی، انسانی و خانوادگی خودش را انجام داده و متهم می شود و برای او حکم صادر می کنند و رافت اسلامی شاملش می شود که اگر سکوت کند این حبس تعلیق می شود. اما باید توجه داشته باشند که من نمی توانم زمانیکه آقای تاجزاده در وضعیت دشوار و حاد قرار دارد و هیچ مقامی هم نمی تواند پاسخگو باشد و دستورات از بالا صادر می شود، سکوت کنم. اگر بخواهم سکوت کنم فردای قیامت پاسخی در برابر خدا ندارم که به این شرایط ظالمانه تن دادم و سکوت کردم و خدای ناکرده علایم رضایت از خودم نشان دادم. متاسفانه صدای ما، مکاتبات و عریضه های ما و نامه های ما که به مسئولین نمی رسد و مراجعات ما به نتیجه نرسیده است به همین جهت من نمی توانم نسبت به این شرایط و فشارهای مضاعف بر همسرم سکوت کنم.”

سید مصطفی تاجزاده در پیامی از زندان اوین بار دیگر با تاکید بر مواضع پیشین خود در خصوص تحریم انتخابات پیش رو آورده است: بدلیل ۱- مقابله با حکومت دروغ و فساد و بی لیاقتی،۲- جلوگیری از استقرار دیکتاتوری مطلقه فردی،۳- افشای مجلس بله قربان گویی که هیچ نقش مهمی در کنترل و امحای فقر، بیکاری، بزه های اجتماعی، انزوای بین المللی و پاسخ گو کردن ارکان حکومت و رهبری نظام ندارد، در انتخابات نمایشی و غیرآزاد دوازدهم اسفندماه شرکت نمی کنم و رأی نمی دهم.

فخرالسادات محتشمی پور عضو جبهه مشارکت اسلامی ایران نیز در پاسخ به این سوال که چه موضعی در قبال انتخابات پیش رو دارند، تاکید می کند: “قظعا اگر انتخابات آزاد برگزار می شد و شرایط حداقلی را که آقای خاتمی و پیش از آن آقای هاشمی مطرح کردند اجرا می شد ما در انتخابات شرکت می کردیم. اما چون شرایط مهیا نیست خود من شخصا در انتخابات شرکت نمی کنم و به کسی هم توصیه نمی کنم که شرکت کند. این هم یک گواه است که ما با نمایندگان مجلس گفتگوهایی داشتیم اما هیچ واکنش جدی نسبت به این شرایط ندیدیم و فقط یک سری محکوم کردن های ضمنی شد در حالیکه ما انتظارمان از نماینده مستقل و شجاع که به تعبیر حضرت امام مدرس گونه باید وارد مجلس شود، باید بتواند از حقوق مردم دفاع و آن را پیگیری کند و اگر نتواند از مردم پشتیبانی کند دلیلی ندارد که به خانه ملت برود. در این زمینه من دیدگاههای آقای تاج زاده را تایید می کنم و فکر هم نکنم در مجلس آتی کسی بتواند پیگیر حقوق مردم باشد.”

در حالیکه چندی پیش جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با نوشتن نامه ای به سید علیرضا آوایی، رییس دادگستری استان تهران از بی قانونی ها در زندانهای کشور سخن گفته و خواستار پاسخگویی مسئولین قضایی به این وضعیت اسف بار شده بودند اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده اند و شرایط زندانیان سیاسی روز به روز دشوارتر شده و در آستانه انتخابات فشارها بر روی آنها و خانواده هایشان شدت گرفته است.

این عضو خانواده بزرگ زندانیان سیاسی در این زمینه بیان می کند: “همه زندانیان شرایط بدی دارند و متاسفانه در حد یک زندانی عادی هم با آنها رفتار نمی شود و از حقوق خود “محروم” هستند. دلیل آن هم صرفا انتقاداتی است که از درون زندان می شود. این حق طبیعی شهروندان است که در هر کجا که هستند نقطه نظرات خود را مطرح کنند خصوصا در باره امر مهمی مثل انتخابات. اینکه سخت گیری ها در این ایام بر زندانیان و خانواده ها بیشتر می شود محل اعتراض است و ما سعی خواهیم کرد اعتراضات خود را همچنان به مراجع قانونی برسانیم هر چند که صدای ما را نمی شنوند و اهمیتی نمی دهند و شهروندان را به درجه یک و دو تبدیل کرده اند…”


 


حال شاید همه بپرسند شما کجا آقای علی خامنه ای کجا؟ حرف همین جاست! بنده در روزهای نوجوانی ام در جهاد سازندگی کردستان به سرپرستی مرحوم (شهید مهندس محمد علی حیدر بیگی) در همان روزهایی که تمام گروه های سیاسی اعم از دمکرات و کومله توده ای و فدایی مجاهد و رزگاری؟ در همان روزهای بحرانی کردستان که در جهاد سازندگی بانه در اسارت این گروهک بودیم.

این بخشی از نامه محمد ولی حیدر بیگی است که در سایت نوری زاد منتشر شده است. او نوشته است: در تابستان ۱۳۵۹ حضرت شما در یکی از نماز جمعه های تهران در قبال خبر نامه های پخش شده حزب کومله مبنی بر این که برادران مهندس حیدر بیگی را تیر باران کرده ایم؟ این خبر به جناب شما رسیده بود شما در نماز جمعه تابستان ۱۳۵۹ از تریبون نماز جمعه اعلام فرمودید ما شهادت برادران مهندس حیدر بیگی را از قبل پیش بینی کرده بودیم ! در روزنامه ها و آرشیو رادیو تلویزیون نماز جمعه همان سال ۱۳۵۹ موجود می باشد، حال بنده بعد از آن اسارت که خدای من خود شاهد و ناظر بوده می داند. حال به جای مردن بعد از حدود ۹ ماه اسارت من و برادر دیگرم و سه نفر از جهاد گران را مبادله نمودند. همان طوری که خود شما خوب می دانید مجدداً بنده بعد از آزادی به جهاد کردستان عزیمت نمودم این بار در جهاد مریوان در رکاب برادر بزرگوارم حاج احمد توسلی همان فرمانده رشید لشگر محمد رسول الله و یا همان حاج احمد معروفی که در اسرائیل به توسط فالانژها ربوده شده، به مصداق.

متن کامل این نامه بشرح زیر است:

به نام خدای بزرگ

به نام خدای عشق، به نام خدای ایران

با ابـراز احترام آقای علـی خامنـه ای

از این که شاید به نظر عده ای دگر اندیش و فرهیخته انسان های آگاه و دارای عزت و معرفت خطاب من کمترین که نام حضرت شما را ساده خطاب می کنم سوال باشد دلایل بسیاری دارد یکی از عمده ترین دلایلم طلب بیش از حد من از حضرت شما می باشد حال شاید همه بپرسند شما کجا آقای علی خامنه ای کجا؟ حرف همین جاست! بنده در روزهای نوجوانی ام در جهاد سازندگی کردستان به سرپرستی مرحوم (شهید مهندس محمد علی حیدر بیگی) در همان روزهایی که تمام گروه های سیاسی اعم از دمکرات و کومله توده ای و فدایی مجاهد و رزگاری؟ در همان روزهای بحرانی کردستان که در جهاد سازندگی بانه در اسارت این گروهک بودیم، در تابستان ۱۳۵۹ حضرت شما در یکی از نماز جمعه های تهران در قبال خبر نامه های پخش شده حزب کومله مبنی بر این که برادران مهندس حیدر بیگی را تیر باران کرده ایم؟ این خبر به جناب شما رسیده بود شما در نماز جمعه تابستان ۱۳۵۹ از تریبون نماز جمعه اعلام فرمودید ما شهادت برادران مهندس حیدر بیگی را از قبل پیش بینی کرده بودیم ! در روزنامه ها و آرشیو رادیو تلویزیون نماز جمعه همان سال ۱۳۵۹ موجود می باشد، حال بنده بعد از آن اسارت که خدای من خود شاهد و ناظر بوده می داند. حال به جای مردن بعد از حدود ۹ ماه اسارت من و برادر دیگرم و سه نفر از جهاد گران را مبادله نمودند. همان طوری که خود شما خوب می دانید مجدداً بنده بعد از آزادی به جهاد کردستان عزیمت نمودم این بار در جهاد مریوان در رکاب برادر بزرگوارم حاج احمد توسلی همان فرمانده رشید لشگر محمد رسول الله و یا همان حاج احمد معروفی که در اسرائیل به توسط فالانژها ربوده شده، به مصداق.

مدعی خواست که از بیخ کند ریشه ما غافل از این که خدا بود در اندیشه ما

حال باز هم به جای گرفتن پست و مقام و میزی باشیم؟ به جبهه های جنوب به صورت داوطلبانه اعزام شدم در همان روزهای بحرانی یعنی در سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ در یکی از عملیات ها هردو پای خود قسمتی از شنوایی ام، اعصاب و روانم، و ریه هایم به توسط مواد شیمیایی مصرف شده از طریق کشوری به نام عراق (صدام) به صورت تکه گوشتی به خانواده ام تحویل داده شدم حال در همان بیمارستانی که برادر حضرت شما در مشهد به توسط بمبی مجروح شده بود به تهران به بیمارستان میثاقیه (همان بیمارستان اسرائیلی ها) بستری بودند. بنده نیز در همان بیمارستان بعد از ظهر با خبر شدم که حضرت شما به عیادت برادرتان شرف یاب شدید (سید هادی) از آنجایی که لطف فرمودید با هیئت همراهتان حدود شاید ۲۵ دقیقه ای را بالای سر تخت بیماری من به گپ و گفت مشغول شدید کمال تشکر را داشتم. البته من یک مرد روحانی در آن زمان را در عیادت و دلجویی خود دیدم که مرد مهربان با روی خوش و چهره ای نورانی؟ او حضرت آیت ال… خامنه ای بود ! که سه بار اگر فراموش نکرده باشید در گوشم با همین مضمون گفتید آقای حیدر بیگی کمی و کاستی اگر دارید بگویید، من که جانم را از دست داده بودم، آن هم برای کیان کشور و ناموسم هر بار تشکری از حضرت شما نمودم، به قول جناب دکتر محمد نوری زاد آن مرد فرهیخته در قاموس ما اگر چیزی را در راهی و برای عقیده ای و یا برای کسی هدیه بکنیم آن را به هزار، هزار، هزار برابر قیمت نمی فروشیم ! اما چرا و چگونه شد شما همان مرد خدا در خود گم شده ! به مصداق

پسـر نـوح با بـدان بنشسـت خانـدان نبوتش گم شد

سگ اصحاب کهف روزی چند پی انسان برفت آدم شد

مثالی برای حضرت شما و قضاوت درست کسانی که درستی را دوست می دارند بیان می کنم؟ در سفر شما به استان زنجان که نماینده های دروغین حضرت شما یعنی حضرت حجت السلام رسولی محلاتی و جناب سید موسوی در دفتر امام جمعه وقت ابهر مواردم چه شفاهی و چه به صورت مکتوب با دست امام جمعه وقت در حضور تمامی مسئولین و نماینده وقت آقای امیر جهانی به نماینده های دروغین شما تحویل دادم مدت ها چشم به راه که تلفنی و یا زنگ در خانه کوچکمان به صدا در می آمد در قلب خودم می گفتم این دفعه حتماً‌ از طرف رهبر انقلاب برایم خبر آورده اند رفته رفته نا امید شدم موضوع من فکر نکنید موضوع مالی بود به آفریدگار قسم نه. فقط گله و شکایت از دست عده ای از مسئولین نا لایق و بی کفایت، و نامردی و غارت گری نماینده قبلی و فعلی شهرمان که بار های بار برای شما و اکثر مسئولین نظام به توسط پست سفارشی فرستاده بودم (احمد مهدوی) بود که دیگر امید من به یاس مبدل شد آنجا بود که دیگر تصمیم گرفتم به بهشت شما نیایم ! فکر کردم جهنم رفتن نه منتی می خواهد نه خواهش و تمنائی حتی از حضرت شما! به راستی اگر حضرت شما با این توضیحی که چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی قرار می گرفتید چه کار می کردید؟ چه تصمیمی می گرفتید؟ اگر روزی در نوجوانی ام در جهاد کردستان و جبهه و جنگ بودم همیشه در نزد خودم برایم سوال بود به راستی امپراتور ایران دوباره به روز ها و سال های دور گذشته بر می گردد؟ به راستی آقای خامنه ای چرا که کوروش کبیر نباشد، چرا که یعقوب لیث نباشد، چرا که فیروز نباشد، چرا که روزبهان خراسانی نباشد، چرا که حلاج نباشد، چرا که مردان و پادشاهان بزرگی در تاریخ ایران و دنیا مکتوب و معروف می باشند، نباشد؟ اما چرا آن سیدی که در بالای سر من در سال ۱۳۶۵ در بیمارستان. امروز در بیتش دوره بری هایش کاری بکنند حتی با کسانی که در این زندگی کوتاه و موقت سلامتی شان را نیز برای کیان و کشور و ناموسشان از دست داد اند اینگونه قهرمانان جنگ کشورشان را به فراموشی بسپارند؟ و به جای آزادی و کرامت، بدی ها و زشتی ها را برای خود و خانواده شان، قهرمانانشان و مردم نجیب کشورشان هدیه کنند. به راستی آقای خامنه ای شما همان سیّد سال ۱۳۶۵ هستید؟ به آفریدگار قسم هرگز! البته حدود ۸ ماه پیش سی دی صوتی تصویری خودم را در این روزهای بیماری چندش آور برای حضرت شما ارسال نمودم که شاید از آدم های بیت شریفتان مرد آزاده ای از تبار حسین پیدا شود آن سی دی ارسالی ام را برای دیدن و آگاه شدن شما در اختیارتان بگذارند تا خود قضاوت بکنید با نام حضرت شما در این شهر کوچک چه ظلم ها و جور هائی را به من جانباز بالای ۷۰ درصد روا فرموده اند؟ به صراحت اعلام می کنم طلبم را در این دنیا از شما باز می ستانم در غیر اینصورت ظلمی که ماموران شما به من و فرزندانم و خانواده ام با نام حضرت شما به انجام رسانده اند یا سریعاً‌ دستور رسیدگی به ظلم های روا شده را برایم صادر می فرمائید در غیر اینصورت هیچ حلالیتی از طرف من دل شکسته و جان باخته و دنیا از دست داده برای حضرت شما حاصل نخواهد شد.

والسلام….

محمد ولی حیدر بیگی

جانباز بالای ۷۰ درصد جزء گروه های ویژه


 


در میان انبوه دستور جلسات این روزهای شورای شهر در خصوص بررسی لوایح بودجه‌ای، به نظر می‌رسد که نمایندگان مردم فعلا بنا ندارند سرنوشت نرخ قبور بهشت زهرا را یک‌بار برای همیشه مشخص کنند.

لایحه «تعیین بهای خدمات سازمان بهشت زهرا (س)» پس از ماه‌ها بحث و چالش درباره نرخ خدمات بهشت زهرا (س)، اوایل دی‌ماه در دستور کار شورای شهر تهران قرار گرفت.

اما از آنجا که این لایحه تنها در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر بررسی شده بود، برخی اعضای شورا از جمله حمزه شکیب ـ رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران ـ با بررسی لایحه در صحن علنی، پیش از بررسی در کمیسیون‌های شورای شهر مخالفت کردند این لایحه موقتا از دستور کار خارج شد.

خسرو دانشجو ـ سخنگوی شورای شهر تهران ـ در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در جلسه غیرعلنی که این لایحه بررسی شد، فعلا تنها یک بند آن به تصویب نهایی رسید، گفت: بند یاد شده حاوی تاکید شورای شهر تهران بر دفن رایگان در قطعات جاری سازمان بهشت زهرا (س) بوده است.
نرخ‌های نجومی آرامگاه خانوادگی در بررسی کمیسیون‌های شورای شهر، تعدیل شده است

یکی از دلایل اصلی خروج موقت لایحه از دستور جلسه در گذشته، مخالفت برخی اعضای شورای شهر با نرخ‌های نجومی آرامگاه‌های خانوادگی بود.

در لایحه شهرداری تهران، نرخ آرامگاه خانوادگی مسقف با تعداد ۲۵ تا ۲۴ قبر دو طبقه به مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان و با تعداد ۲۵ تا ۲۴ قبر سه طبقه به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان پیشنهاد شده است که سازمان بهشت زهرا (س) حسب مورد مجاز به دریافت آن است.

همچنین براساس این لایحه، آرامگاه خانوادگی روباز با ۱۰ قبر دو طبقه به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان و با ۱۰ قبر سه طبقه به مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان خواهد بود.

دانشجو با بیان اینکه در جلسه اخیر به بررسی این بخش‌های لایحه «تعیین بهای خدمات سازمان بهشت زهرا (س)» نرسیدیم و ادامه بررسی این لایحه به جلسه دیگری موکول شد، افزود: در جریان بررسی این لایحه در کمیسیون‌های شورای شهر، نرخ‌های نجومی پیشنهادی شهرداری برای آرامگاه‌های خانوادگی بسیار تعدیل شد.

وی البته از اعلام نرخ‌های پیشنهادی شورای شهر برای آرامگاه‌های خانوادگی، پیش از تصویب نهایی درشورای شهر تهران خودداری کرد.

پیشنهاد اعضای شورا ارائه قبر رایگان به هنرمندان است، اما باید منتظر نتیجه بررسی لایحه در صحن باشیم

یکی دیگر از بخش‌های چالش‌برانگیز لایحه شهرداری تهران در خصوص نرخ خدمات بهشت زهرا (س)، بر هم زدن رویه پیشین سازمان بهشت زهرا (س) در خصوص ارائه قبر رایگان به هنرمندان بود.

بنابر مفاد لایحه‌ شهرداری تهران، کفن و دفن نام‌آوران، ورزشکاران، هنرمندان، مداحان و کارکنان تمام وقت شهرداری تهران و واحدهای تابعه و خانواده کارکنان سازمان بهشت زهرا(س)، در قطعات غیر جاری دیگر رایگان نبوده و مشمول حداکثر۵۰ درصد تخفیف خواهد بود.


 
شما این خبرنامه را به این دلیل دریافت می کنید که ایمیل شما پس از تایید وارد لیست دریافت کنندگان شده است. برای لغو عضویت از این خبرنامه به این لینک مراجعه کنید یا به kaleme-unsubscribe@sabznameh.com ایمیل بزنید. با فرستادن این خبرنامه به دوستان خود آنها را تشویق کنید که عضو این خبرنامه شوند. برای عضویت در این خبرنامه کافی است که به kaleme@sabznameh.com ایمیل بزنید. برای دریافت لیست کامل خبرنامه های سبزنامه به help@sabznameh.com ایمیل بزنید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

خبرهاي گذشته